Új privát üzeneted érkezett!

hahóó!!!
lett netünk...el sem hiszem!!! 8) már elvonásom volt :D

nem ígérek semmit olvasás terén, de igyekszem mondjuk visszafelé haladni egy darabig...

nálunk az újdonság:
-5 hetes méréseken: manó 4,95 (3,66 születés után, és 3,4el jöttünk haza) és centiben meg ugyanannyi :D de gondolom elmérték a kórházban, a hosszt nem mindig sikerül.
-js és ami rossz, a bcg helye nagggyon randa!!!! simié alig látszott, így nemtom milyennek kéne lennie.... de ez csúf... védônô aszonta tényleg csúnya, és ha rosszabbul, menjünk az ügyeletes sebészetre!!! :shock: el sem szeretném képzelni mit akarnának ott mûvelni vele.....

szóval röviden ennyi. aludni alszunk még mindig sokaaat :) lekopogom!!
na próbálok olvasni!!!
pááá

KépKép

KépKép
bagzerka

na valamicskét olvastam, de tuti nem jut most majd eszembe minden, amit akarok....
na hátha :)

HOney!!!!!
ne ôôôrjítsd meg magadt!!!! a méregetés sztem tök felesleges, látod, téged sem nyugtat meg.... rendesen híyzik Flórabébi! ennyi elég! az hogy nem csöpög a tej, meg nem kemény már a melled nem azt jelenti hogy üres!!! és amit fejni bírsz az jóval kevesebb, mint amit egy baba kiszív!!! ôk ügyesebbek, és kész!
ja felvevôs dolog: egy ekkora babát nem lehet elrpntani és kész!!! simi velünk aludt egy éves koráig!!!!!!! állandóan kendôztem vele, folyton mentünk mindenfele, és ô meg ott bújt végig, nagyon bírta! én kb 2,5 éves koráig kendôztem vele!!!! sztem akkor vedd fel, amikor jónak látod! nagyon tanítani még nem tudjuk ôket, hoyg ezzel mit akarunk meg mit nem, csak érzik hoyg ott vagyunk nekik!!! a szeretetet érzik! a doki meg nem semmi vagy védôbá vagy ki... szóval sztem kicsit le van maradva vagy túl szigorú, de én tuti nem hallgatnék rá! a párodat meg gyôzd meg te, ne a dokira hallgasson!

ja lányok, még nem olvastam végig, de eddig érdekes és hasznosnak bizonyult:
jean liedloff: az elveszett boldogság nyomában
indiánok, "civilizálatlan" kultúrákat figylet meg hogy miért nem sírnak a babáik, mit csinálnak másképp... érdemes elolvasni!!!!!!

nyûgös babák, ESZIKE!!! kendô, kendô, kendô!!!!! lesz idôd, nem leszel bezárva, mehetsz merre látsz, babód meg édesdeden alszik majd a szíved felett!!!!
én nem fektetve kötöm, lehet a rádtapasztott béka pózban is, ha jó szorosan van kötve és jól fent, közel az álladhoz a fejecskéje! és Dani ebben alszik amennyit benne van!!!! se éhes nem lesz se nyûgös, semmi!!!!! 4-5 órákat megyek, utána azért veszem ki, mert hazaértünk!!! :) mindenkinek ajánlom!!!!
itt videós bemutatók a megkötésre!!!

http://www.theslingstation.com/inst-wraps.html

na jóccak, eddig bírtam :D:D

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey!
most visszanéztem, nehogy megbántódj!!!! nem akarok én is tutit megmondó lenni, sztem ezeket te is tudod legbelül!!!!!!!!!!!!!!! csak rossz látni hoyg ennyire el vagy bizonytalanodva! sikerülni fog, csak bízz önmagadban!!!!! sztem minden a legnagyobb rendben nálad! te is hidd el, léccciii :)

na mentem, tiszta hülye vagyok hoyg mélg nem alszom... szoktam ilyet... Danika 8kor feküdt, azóta szunyál, újra ránézek.... 8)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok! :)

Nem akarok telhetetlennek tűnni de azért az normális egy közel 8 hetesnél hogy letettem fél12-kor aludni és még mindig horpaszt?
Ez már majdnem 8 óra egyhuzamban nem sok ez egy kicsit?

Így durmol :)

Kép

Kép

Kép
starlark

Blúmi, köszi! :D Mindenki azt mondja, hogy rám hasonlít, egyedül a szemei az apjáé. Hát remegtem az idegtől szombat este, de a lényeg, hogy minden rendben vele. Azt hiszem kezd visszatérni lassacskán a régi alvókája, tegnap azért aludt egy kicsit nappal.

Starlark! NEM!!Szerintem. Ez azt jelenti, nagyon jól evett, és jól érzi magát. Tegnap életében előszőr a fiam átaludta az éjszakát! 9-kor tettem le aludni, és reggel 6:15-ig aludt!!! :D Nagyon édesen alszik Donát! Látom nektek is bejött a hason altatás! :wink:

Bagzerka, szép súlya van már Danikának! Szépen iperedik, jól van tartva!Jó lehet ez a kendő, gondolkodtam már rajta én is. Akkor ezek szerint lehet ilyen kis korban is alkalmazni?

Alíz

KépKép
roni0422

bagzerka,
nem vagyok egy megsértődös tipus! :wink: Többek közt tanácsért jövök ide, ezért minden álláspontot szívesen veszek.
Azóta már rendet raktam a fejemben. Konstatáltam, hogy az ilyen embernek, mint a doki, inkább kutya kell, nem gyerek... ( vagy még az sem ) És lényegében teszem, amit jónak látok. Van egy elképzelés a fejemben, de a gyerek hangulatától függően természetesen hajlandó vagyok eltérni tőle.
A mérlegeléssel is felhagytam, maradt a heti 2x mérés fürcsi elött.

wiona,
nekem a hozzátáplálással az a bajom, hogy Flóra az égvilágon semmit nem hajlandó elfogadni a cicin kívül. Pedig esténként akár a napközben lefejt , saját tejcit is oda tudnám adni. ( de sajna gyakran landol a mosogatóban ) Már próbálkoztunk kiskanállal, kispohárral ( én nagyon béna voltam mindkettővel ) van 4 különböző tipusu (Avent, MAM, Chicco, bebe comfort ) cumisüvegünk.... és semmi. Mindegyiket csak tologatja a nyelvével.
Egyenlőre nem aggódom, mert meg van a napi 3 kakis pelus, + minden pelus pisis. De ha esetleg hozzátáplálásra kerülne a sor... hááát fogalmam sincs mit fogunk csinálni. :shock:
Vagy mondjuk pl. ha rábíznánk pár órára egy nagymamira és vészhelyzetben meg kellene etetni....
Csőrös poharat is beszereztük, az még kipróbálásra vár.

starlak,
12 óra alvás?! Iriiiiiiiiiiiiiigy vagyok!!!! :wink: Én ma 6-ot aludtam 3 részletben.

roni,
jaj te szegény, gondolom mennyire frászt kaptatok!!! :( Remélem Hunor mielöbb kigyógyul a náthából!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bagzi,
jaj, nem is gratuláltam a kis vasgyúróhoz!!!! :D Komoly dekákat szedett fel magára!!! :D

Csajok, ti az éjszakai pelenkázással hogy álltok?
Nálunk a pelenkázó asztal a mumus. Gyűlöli és lilára üvölti a fejét pelenkázás közben. Ezért amennyire csak lehet, éjszaka kerülöm a peluscserét.
Viszont félek, hogy túl sokáig van így egy pelusban. Pl. most éjjel 2-kor tettem tisztába ( nyakig volt kakis ), viszont azóta is abban van, mivel hogy még alszik. Akár hogy is számolom, az már 8 óra egy pelusban. De most ezért keltsem fel?! :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Roni: köszi a választ :) Igen alvás nálunk csak hason van, de már a kórházban is így tettem le mikor egyszer fürcsi után hason fekve hozták vissza :)

Honey: Azért nem aludt 12 órát :) 8 és felet sikerült neki.
Éjszaka nem pelenkáztam át sosem csak akkor ha rottyantott. Éjjel a minimumon volt a zargatása, ha ébredt halvány fénynél kapott enni picit babusgattam és vissza az ágyba :) Ha hajnal 5 óra után ébredt csak akkor volt pelus csere. De ezt még a kórházban is így ajánlották a csecsemősök.
Csak pelus cseréért nem kelteném fel.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Huh, Roni, ez a hányás/fulladás nagyon rossz lehetett, tuti én is szivbajt kaptam volna :? Egyébként gyönyörű kék szemei vannak Hunornak!

Bagzerka: nah, végre net :D Ti is szépet hiztatok 5 hét alatt!

Starlark: örülj neki szvsz :D Én tegnapelőtt, már Zalán 6 órájának is örültem, pedig ő még csak 3 hetes lesz :) Ha éhes, úgyis fel fog kelni. Nagyon édesen alszik egyébkétn Donát.

Honey: remélhetőleg nem lesz szükség hozzátápira, de ha meg igen, és Flóra éhes lesz, nem hiszem, hogy éhen fog halni egy teli cumisüveg mellett :) Egyébként nem lehet, hogy azért csak tologatta a nyelvével, mert már jól lkott és nem kellett neki több?

Éjszakai pelenkázás: nem pelenkázok, ugyanis Zalán is ordít a pelenkázón. Ha nagyon zavarja a pelusa, akkor úgyis fel kel, és sír, de ilyen eddig szerencsére nem volt. Jah, kb 1/2 10 körül pelenkázok utoljára, és 6-7 között először, attól függ, mikor ébred.

Csajok, mostani éjszakánk rémálom volt :? Zalán elaludt szépen 9 kor, aztán kelt 1kor, és onnatól kezdve 6ig óránként, volt hogy visszaalaudtegy kis simire, legalább 3szor cicire is kéreckedett. 6 után meg szimplán nem volt hajlandó visszaaludni, most sikerült letenni egy kb 20 perce. Már nézegetem én is a kendőket, valamit tuti venni fogunk.

Kép
kistiggrincs

winona :)
anyatejet úgy tudom, a gyerekorvos irhat fel, de esetleg beszéld meg a védönöddel, mert anno Nándinál nekünk a védönö szervezte le, hogy én tudjak adni egy velünk egykorú babának. Ugyanúgy be kellett vizsgáltatnom magam (tüdőszűrés, széklet vizsgálat, vér, pisi stb) Hátha nálatok is megoldható ez.
Esetleg megnézheted a babaszobát (www.babaszoba.hu), én anno a lefagyasztott tejcsi egy részét ott adtam el. Eljött érte apuka jégakkukkal, hűtőtáskával, igy nem olvadtak ki. Ennek egy hátránya van (az esetleges olvadáson kivül), hogy amikor kiolvad a tejcsi, kevesebb, mint amikor a fagyóba beteszem (gondolom elpárolog) :roll:

honey :)
éjszaka én is csak akkor pelusozom, ha kakás. Ezek a mai pelenkák (bár nemtom milyet használsz, de a többség sztem ) birják a strapát.
cumisüveggel ugyanez a helyzet nálunk, ami nekem nagyon furi, mert Nándi anno rögtön tudta, mit kezdjen vele. Csongor meg kidúrja a nyelvével.

bagz :)
bcg nekünk csak piros. Milyen az a randa? Gennyes? Vagy nagyon piros? Egyszercsak ki kell majd gyülnie, de azt nem emlékszem, mikor :oops:
Hüha, jól hizik Dani :) Centi: nálunk anno Nándit mérték hosszabbnak a kh-ban, az 1 hós mérésen kisebb volt, mint születéskor :shock: :shock:

Roni :)
hüüü, ez a fulladás :( Szegény picur, remélem, már jobban vagytok.

alvás nálunk is hason. Háton nem szeret, babakocsiban is csak kicsit, amig rázza a kis seggét a kocsi. Viszont ha hasra fektetem a kocsiban, úgy durmol...

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey!

Szerintem azért ne kelts fel. Ha nem piros a feneke akkor meg pláne nincs miért aggódnod :wink:
Mi 1-szer kelünk éjjel,de én már nem szoktam cserélni csak ha kakis,de az ritkán fordul elő. Semmi baja a popójának.Ezt kb. 6 hetes kora óta csinálom így. Nem azért,hogy a pelus ne fogyjon hanem ,mert akkor tuti,hogy nagyon felébred és nem győzöm visszaaltatni evés után. :oops:

Kép
Kép
a.m.

jó reggelt :D

köszi a dicséreteket, igen, kis hízóm van :D:D tökre nem emlékszem hogy simi is így nyomta, fel kéne kutatnom a régi írásokat...

roni!
igen, lehet, lényeg hoyg ne lógjon, akkor nem támasztja a hátát. különben meg ha jól megkötöd, úgy van rajtad, mintha a karodban tartanád!!! és a fejecskét sem kell fogni, az egyik pántot szépen ráhúzod, és tartja!!

éjjeli pelusozás:
én nem szoktam, egyszer még este átpisilte valahogy a pelust, akkor lexcseréltem, meg ha kakilna, akkor is megtenném, egyébként nem!!! bírják ezek a pelenkák reggelig! mi amikor levesszük az elsôt reggel, hát meg kéne mérni komolyan, olyan súlya van!! :)
tipp a pelenkázásos üvöltôknek: én oda tettem neki 2 lógó plüsst, egyik lóg, a másik meg zenélôs, és imááádja! komolyan, sztem neki az a nap fénypontja, ha ott lehet!! :D úgy röhögcsél, vigyorog rájuk!!! meg neki a kis ágyon nincs, mert ott aludni szokott, így nem szeretnék attrakciókat tenni oda. próbáljátok ki, nekem bejött!!

ja meg cumisoknak egy kis praktika, nemrég jöttem rá, mikor úgy üvölt, hogy lila a feje, és remeg a szája, akkor ugye hiába adsz cumit, nem érzi, mert épp az idegbetegség lefoglalja :roll: :lol: na és egyszer az állát kicsit feljebb toltam, hogy rácsukódjon a szája a cumira, és bejött! és megnyugodott tôle!! szóval, akinek cumizik a picije, és van ilyen, próbáljátok ki! :)

rögtön teszek képet!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

igen, nagyon durva súlya van a reggeli pelusnak!!! :D :D

minyu,
igen, pont ez van nálunk is, kitolja a nyelvével a cumisüveget. :? Vagy csak imitálja a szopást, és amikor elveszem az üveget, szinte több van bene, mint amikor a szájába tettem. :o
Máskülönben a sima játszó cumit sem nagyon tudja használni, az is kiesik a szájából. Amit anyira nem bánok, mert megfigyeltem, hogy ha picit többet tesszük a szájába a cumit, máris bénábban harap a cicire! :shock:
Humanka ( és a Suttogó ) javaslatára megrendeltem a Haberman etetőt. Ez az utolsó reményem!! Mert így nagyon durván röghöz leszek kötve.
Most is itt figyel 100 ml a hűtőben, de nem tudok mit kezdeni vele, pedig a ma reggeli szopi után is úgy üvöltött és rágta az öklét, mint aki az éhenhalás szélén van. :?

márti,
Gravidát én is szedek + vasat. Pihenni is pihenek eleget. Majdnem minden nap alszom délután is 1-1,5 órát. És az éjszakák sem durvák annyira. ( este fél 11-től reggel 10-ig 2 szopival )
Szóval én mindent megteszek a tejci érdekében.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

kistigrincs,
hu...ezt az éjszakát nem irigylem tőletek! :shock:

Flóra tegnap hivatalosan is elfoglalta a saját szobáját és a saját ágyát. :D És nagyon jó éjszakánk volt!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ja, ezt nem is mondtam, hogy az 5 hetes mérésen a fej körfogatot is mérték, és szüléskor 35cm volt, most meg 38. nektek nézték?? mennyi volt? csak kiváncsi vagyok :)

KépKép

KépKép
bagzerka

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzi,
Danika nagyon cuki a képeken!!! Milyen jól tűri, hogy kézről kézre jár!! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Húúú ez az éjszakai pelenkázós tanács jól jött nekem is!

Akinek átalussza az éjszakát a babája: azután nappal sűrűbben kér enni? Hányszor esztek egy nap, és milyen időközönként?

Honey! Nem fagyasztod le a tejcit? Jó lesz később főzelékekbe!

Bagz! Nálunk 39-et mértek fejkörfogatra. (születéskor 36 volt)
blúmi

Sziasztok!
Nem tudom mi van a gépemmel, állandóan lefagy amikor belépek! Az idegbaj kerülget. Most lelőttem itt a bal oldalon a h.lye reklámokat, talán attól megjavul!

Bagz: köszi a kendős ötletet, nagyon jó lenne, ha nem fájna ennyire a hátam. Kellene egy jó masszázs asszem. Állandóan le akar szakadni a hátam.

Roni: olyan jó nektek, én is már várom, hogy mikor fogja először átaludni Noncsi az éjszakát. Azt hallottam, hogy 4,5 kilós súly felett esnek meg ilyenek... Noncsi most tart 4100 grammnál, szóval még várunk erre a NAAAGY eseményre.

Honey: Noncsi a pelenkázót szereti a legjobban. Látom itt mindenkinél az a mumus. Nálunk az a kedvenc hely. Ott vigyorog a legtöbbet, és mikor hiszti van és oda tesszük, akkor megnyugszik (általában). Kislányom imád meztelenkedni is, és a pelenkacserét is nagyon bírja.
Én minden etetés előtt szoktam pelust cserélni, mert Noémi nagyon sok teát iszik, így nagyon sokat pisil, gyorsan megtelik a pelus, sőt párszor ki is folyik a pisi.
Éjjel én is csak csendben-félhomályban etetek és pelenkázok nehogy nagyon felébredjen!
Vendég

Minyu: mi a helyzet a honlappal? Küldtek a többiek is történetet?

Holka: ma sikerült feladnom a csomagot, remélem még nem késtem le semmiről. Bocsi, de a postán hibáztak. Sőt! itt kiderítették, hogy nálatok a kézbesítő hibázott, mert mi itt nem Utánvétesen adtuk fel.
Hát a Posta most ismét levizsgázott előttem!
Vendég

Noncsi hintában:
Kép
Vendég

csajok,nálatok mennyi ideig szopizik ki 80-at??nekem olyan fél óra....gondolom ez babánként változik......de mégis, egy átlagot szeretnék tudni......
köszi.....
jah mi már mindenféle pelust kipróbáltunk, és mindenből kifolyik a pisi.....általában éjjel....hol a combinál, hol elöl a hasinál....ha hason fekszik. :( szegényt éjjel is át kell néha öltöztetnem....

Kép
winona

Winona: nalam ez teljesen valtozo, van hogy 20 perc aaltt, de olyan is van, hogy 1.5 ora alatt szopizik 40-et, total attol fugg, hogy mennyire ehes :wink:

Bagzi: nagyon edes a kis Dani, es nilyen jol turi a tomeget :lol:

Honey: tenyleg fagyaszd le a tejcit, kesobb meg jol johet, hatha bevalik nektek is a Haberman eteto, es akkor kesobb is oda tudod neki adni, meg a kajakba is jo lesz.

Ejszakai pelust nekem muszaj cserelni, mert egyszeruen nalunk mindig van kaki !!! Komolyan mondom, elkepeszto nagy pelus-fogyasztok vagyunk, napi 1-2 olyan van talan, ami csak pisis, de az osszes tobbi ... :roll: nem reszletezem.

Eszike: Noncsi is nagyon edes :wink: Ezert jo a nagy szuletesi suly, mert Benedek mar siman 4,5 folott van igy a 2. heteben, es mar napok ota alszik ejszakankent 6 orat, es lesz ez meg tobb is. Neked kitartast, Noncsi is szepen gyarapszik, nemsokara eleri o is ezt a sulyt, es akkor egy kicsit nyugodtabbak lesznek az ejszakaitok.

Bar en most olvastam, hogy a tejtermeles szempontjabol nem tul jo, ha ejszaka ilyen nagy szunet van (legalabb 6 hetes koraig), mert kevesebb tejci lesz. Ugyhogy en most probalom magam ravenni, hogy hiaba alszik a gyerkoc, nekem fel kene kelni es fejni egyet menet kozben ... meg azert ezt nem sikerult elernem :oops: A tapasztaltabb anyukaknak mi a velemenye errol???

Blumi: nalam teljesen valtozo, hogy hanyszor eszik napkozben, az elso nehany napon itthon eleg volt a napi 6 kaja, mostanaban inkabb 8-10-szer log a cicin.

Nalunk is szeret hason aludni, de az oldalan is, haton csak polyaban szoktuk altatni, mostanaban az a meno :) De azt csak ejszakara tesszuk ra, napkozben minden mas pozicioban alszik.

Roni: jo, hogy mar gyogyultok, es tuti ijeszto lehetett a szitu, de tul vagytok rajta, es a legfontosabb, hogy minden rendben veletek !

Starlark: en nem szoktam aludni hagyni nap kozben ilyen sokat. Bar meg csak egyszer volt ra pelda, hogy nagyon bealudt nappal, de en bizony 5 ora alvas utan felebresztettem :oops: Lehet, hogy kegyetlenseg, de attol feltem, hogy ejszaka akkor kukorekolna nekem, es ezt nem akartam. Vegul is nem is volt semmi baj, ejszaka is vegigaludta a megszokott 6 orajat :wink:

Marti: vhogy en megertem am Honey mereset ... nekem is muszaj, mert annyira semmi visszajelzes nincsen, hogy most akkor eleget szopizott-e vagy meg mindig ehes :oops: Szerintem mi elso gyerekes anyukak ilyen parazosak vagyunk. Van, aki mar rutinbol tudja a dolgokat, nekunk meg tanulnunk kell. Dehat ez a forum is arra van -tobbek kozott-, hogy tanacsot kerjunk egymastol :wink:

KépKép
Kép
humanka

winona :)
Nálunk Nándor anno 10 perc alatt 110-120-at evett. Mostmeg Csongor 15 perc nyami, büfi 15 perc nyami... és igy 80-110-et eszik. Szóval tényleg gyermekenként változó :)

eszike :)
Még csak te küldtél. De elkezdtem csinálni, holnap (vagyis már ma 8) ) fel is töltöm az uw-ra az elsö verziót.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu: jelentem, most mar en is kuldtem :wink:

KépKép
Kép
humanka

Es kerdes ujra: ti hogy tudjatok olyan "gyorsan" megetetni a gyerkocoket??? Az enyem folyton rajtam logna, mi egy etetest sem uszunk meg 1 ora alatt. Es mostanaban vette fel az a szokast, hogy szopizik vagy 2 oran keresztul, es a vegen meg mindig tomi a szajaba a kezet. Utana adok neki lefejt tejcit, amit villamgyorsan betermel akar 100 millit is... Lusta lenne szopizni??? Es mit tudok tenni, ne adjak neki lefejt tejet, hanem tomjem a szajaba a cicit?

KépKép
Kép
humanka

http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... mo_alvasa/

Egy erdekes link a csecsemok alvasarol

KépKép
Kép
humanka

Bejci
Nagyon jó az avatarképetek.Hogy vagytok?

Honey
Talán azért könnyebb határozottan a második babával mert nem vetődgetek a sok tanács között hanem merem azt csinálni és úgy csinálni ahogy ÉN jónak érzem….függetlenül attól ki-mit mond!!!
Szerintem is hallgas magadra.
Mi abszolút gyerekcentrikusan élünk mégse érezzük azt egymásra nem jut idő…mert jut.
Mert nagyon fontos hogy egymásra is figyeljünk de ennek is meg lehet találni a módját.
Ki fog alakulni. Addig is szeretgesd Flórát amikor igényli,hisz olyan pici még teljesen természetes,hogy anya mellett van biztonságban, amikor pedig el van hagyd egy kicsit önállóan az ágyában.
Mérlegelés:tényleg ne mérd a babát csak heti egyszer…vagy ha nem bírsz ki egy hetet akkor 3 naponta…mert így csak idegesíted magad!!!Teljesen feleslegesen!
Esténként én is úgy érzem puha a mellem, mintha nem lenne benne semmi. De biztos nem így van havi 1 kilót hízik Emma! Ki van zárva,hogy éhezik.

Aliz
Nagyon szépek vagytok!!

Tiggrincs
Én is örülök,hogy itt jártatok. Zalán nagggyon édes ki pasis baba.

Blúmi
Nekünk heni maratoni szopizó volt. Másfél óránként evett és 40 perceket lógott rajta. De ő sokszor keveset evett. Emma kevesebbszer eszik de akkor 90-et. Viszont van olyan hogy csal komfort szopizik…ilyenkor nem eszik csak nyammogja a cicit…hagyom ameddig akarja!
Nappali etetés amikor alvásból ébred megkínálom cicivel…akkor is ha 3-5 órát aludt, de akkor is ha csak egy vagy fél órát…nálunk abszolút igényszerint megy!

Eszike
Oké csomit várom.Sajnálom a galibát… Aztán küldöm Abigélnek a pakkot. Jövő hétvégén pedig Sziszi át is adja az apukának!!
Noncsi tündéri!

Bagzerka
A hónalji nyirovsomókat kell nézd ha azok megduzzadnak akkor a gyerekseben kitisztitják.
Ínálunk detto…Heninél semmi,Emmánál ki fog fakadni….
Nagyon klassz képek!!

Starlark
Annyira édes Doncek hason durmolva…nálatok is reggelre begyűri a textilpelust? Cuki!
Szerencsére mostmár általános nálunk is,higy 1-9 között alszik éjjel. Az 8 óra!! Ne izgulj rajta,örülj neki!!! :lol: :lol:

Én éjjel nem pelenkázok. Sőt fényt se kapcsolok…mert ha feloltanám,megébredne. Csak szopi aminek a végén beájul és ágyba visszarakás.
holka

Humanka
ha emma az öklét cuppogtatja én visszaadom a cicit neki.
holka

Kép

Mi jól vagyunk mostmár. Henim lázas volt,39 2 napig...hááát aaz elég kemény volt. Mert Heni nem egy sírós gyerek de most nyűgi volt sírdogált sokat+ Emma......háááát volt egy pont mikor azt éreztem elmegyek sétálni 5 percre a friss levegőre :roll: .
De mostmár minden ok,régi kerékvágásban...
Emma a héten minden éjjel 1-től reggel 9ig alszik egyhuzamban.
Egyre többet nézelődik. Nagyon sokat mosolyog. Figyelget. Írtó cuki. Olyan jó látni,hogy már így fejlődik.
És tegnap kiszelektáltam az első kupac kinőtt ruháit :shock: .
Már elkezdett 62-ket hordani :D
holka

Holka: nem irigyellek ezert a betegsegert ... kemeny lehetett :cry: En most kezdtem el gondolkozni, hogy mar 2 gyerek is komoly logisztikat igenyel, arrol meg nem is merek beszelni, hogy a tobbel mi a helyzet > ugyhogy minden tiszteletem a tobbgyerekes anyukake !!!!!!!!!!!!! Es mar ruhaselejtezes megy?! :shock: Elkepeszto milyen utemben nonek a gyerkocok :wink: Emma gyonyoru ezen az alvos kepen :D

KépKép
Kép
humanka

Holka, köszi! Emma nagyon édes kislány. Olyan álombaba. Szépen növöget a kislányod! Lassan mi is adhatjuk neki a 62-eset! Sajnálom, hogy Henid megbetegedett, de a lényeg, hogy minden rendben. Voltam 6 hetes kontrollon, mindent rendben találtak. Szeretnék majd úszni járni, szerintem ez nem befolyásolja a tejcit, (de lehet tévedek) szerinted mikortól kezdhetem el?

pelenkázó: nálunk abszolút nem mumus! Eszikéhez hasonlóan, imád ott lenni Hunor, rengeteg mosolyog, hangosan felnevet. Azt hiszem Bagzerka írta, hogy tettek a közelébe játékokat. Hát nálunk a szekrény tetején van egy nagy csibe, amit ha meglát, mindig mosolyra áll a szája.

éjszakai pelusozás: ha nem sír miatta, hogy kakis vagy pisis a pelus, én nem cserélem ki. De mostanában elhagyta az éjszakai kakilást. Én is minden etetés előtt cserélem a pelust.

Egy kényes kérdés: volt valakinek problémája a párjával szex ügyben?Mármint, hogy nem akar együtt lenni vele?

Alíz

KépKép
roni0422

köszi a válaszokat csajszik!!
gyerkőcök édesek, de nagyon.
rohanok csak egy gyors kérdés: szélcsövet mennyire kell bedugni???mert ma van a harmadik nap h. no kaki!!!eddig minden nap volt!!!!help!!!!ez gond lehet???holka??

Kép
winona

Winona, nekem azt mondták, hogy az anyatejes babáknál minden szélsőség megengedett. Napi 7-8 kaki, vagy heti össz 7-8 kaki. A lázmérővel nem próbálkoztatok?Sajna nekem nincs szélcsövem.

Alíz

KépKép
roni0422

Minyu,

Utólag is boldog szülinapot!!!!

Eszike,

Babaúszásra én is elvinném Maját, de egyelőre ott tartok, hogy próbálok rájönni az evés-alvás ritmusára (egyelőre totál eredménytelenül).

Roni,
Nagyon helyesek a kék szemű fiúk!!
És sajnálom az éjszakai ijedtséget. Sajnos az én kis Majám is elég sokat fuldoklik, és sokszor a frász jön rám, hogy félrenyel. Egyébként nem mondtak nektek arról valamit, hogy ez meddig normális? Az én picim sokszor hörög, meg „sípol” evés közben vagy után, és félek, hogy nem megy-e tej a tüdejére.

Márti,
Tudom, hogy suttogóellenes vagy, mégis tapasztalt anyuka, ezért főleg téged kérdezlek, de a többiek véleményére is kíváncsi vagyok. Majácska nappal nagyokat eszik és alszik (kb 4 órákat egyhuzamban), de éjszakánként néha rájön valami és akkor lehetetlen elaltatni: este kb kilenctől éjfélig tuti ordítás van. Már mindent próbáltam: etetés, tisztába tevés, büfiztetés, görcsoldó, hátsimi, kézben hurcolgatás, de olyan szinten tud sírni hogy néha már nekem is sírhatnékom támad. A sógornőm a suttogó szerint nevelte három gyerekét és esküszik arra, hogy nappal ne hagyjam annyit aludni, és hogy próbáljak rendszert kialakítani. Igen, de nekem elég nehéz pl a szoptatásban rendszert kialakítani, mivel Maja kb 8 percig eszik intenzíven, fuldoklik, büfizik, aztán úgy bealszik, hogy lehetetlen felébreszteni. Aztán kb 20 perc múlva megint ébred, hogy „hoppá, én még éhes vagyok”. Így kezdődik minden előről. Ezt játszuk egy órán keresztül, majd elalszik, és kezdődik a hasfájós-kakilós sírva ébredés. Nálunk éjszaka is muszáj pelust cserélni, mert szinte mindig van kaki.

Bagzerka,
Köszi a könyvtippet, én biztos meg fogom nézni.

Humanka,
Neked pedig a linket, nagyon tetszett a cikk.

Holka,
Téged pedig olyan megnyugtató olvasni. Mármint arról, hogy mered azt csinálni amit érzel. Nekem hiába második gyerkőc Maja, még így is sokszor olyan bizonytalan vagyok magamban. Illetve ha az amit én érzek, nem egyezik azzal a sok tanáccsal amit kapok, általában nem a saját szívemre hallgatok, emiatt aztán később bűntudatom van. Szóval kicsit össze vagyok zavarodva. Biztos ezek a fránya hormonok!!
Ja, és eddig én is totál meg voltam győződve az igény szerinti szoptatás előnyeiről, de ebben is sikerült az ismerősöknek elbizonytalanítaniuk (pl hogy ne a gyerek határozza meg a napunkat, hanem mi az övét stb.)

Kép
nostawen

Nostawen!

Nekem mindig az jött be, hogy az ösztöneimre hallgattam! Nagyon ismerős, engem is sokan győzködtek arról, hogy el fogom rontani a gyerkőcöket a sok tutujgatással! Anyósom még most Kami születése utén is kezdte mondani, de leállítottam azzal, hogy miért, melyik gyerekem lett elrontva? Ők maguk alakították a napirendjüket, mégis tök normális életet lehetett mellettük-velük élni, ahogy Holka is írta. Én úgy gondolom, hogy kezdetben igenis ők alakítják a mi napirendünket, de végülis egy felnőttnek könnyebb alkalmazkodni egy csecsemő igényeihez mint fordítva! Nem várhatjuk el pár hetes/hónapos babáktól, hogy észrevétlenül belesimuljanak az életünkbe, mintha mi sem történt volna! Persze sokan mondják, hogy működik a szándékosan sírni hagyás, de nekem az betörés és idomítás, nem gyereknevelés! Persze biztos van, aki vitatkozik ezzel, a mi korosztályunkat pl. azért elég poroszosan nevelték.
És a kislányom totál másképp viselkedik mint a fiúk, nekem most nagyon meg kell értenem, hogy Ő mennyire más személyiség! Más dolgokra érzékeny, másképp alszik, kevésbé van el egyedül és még sorolhatnám, mégsem hagyom sírni vagy próbálom erőnek erejével a többiek napirendjéhez igazítani az övét, mert neki sokszor más igényei vannak. Van persze, hogy a többiekkel vagyok elfoglalva,amikor sírni kezd és nem tudok rögtön szaladni hozzá,de 5 percen belül felveszem.
Minden baba más,ezért csak óvatosan merek tanácsot adni alvás témában: az esti fürdetés előtti 1 órában már jobb, ha nem alszik,ezt Kamillánál is próbáljuk elérni és azt az időszakot mozgalmasan, ingerekben gazdagon eltölteni. Ilyenkor énekelünk, játszunk, nézelődünk vagy berakunk valami jó kis gyerekzenét(Kolompos, Gryllus V., Halász J. Stb.), a nagyok táncolnak, ugrálnak,tornáznak rá, mi pedig Kamillával figyeljük őket! Utána fürdünk mindig 19h körül,akkor viszont olyan lecsendesítő, megnyugtató rituáléink vannak, pl. ugyanazok a dalok fürdésnél, öltözésnél, takaró,amibe csak az éjszakai alváshoz rakom bele stb. Így eléggé elfárad az ingerektől, viszont ellazul,elpilled a fürdéstől és szopi után éjfélig biztos alszik, 2x szopik éjjel, olyankor kb. 10 percig vagyunk fent!
Szerintem csak olyan szinten tudsz rendszert vinni egy ilyen pici baba életébe, hogy kb. azonos időben fürdeted és olyan szokásokat, rituálékat alakítasz ki,amit idővel megért, elfogad és megtanulja, mi, mi után következik.
A 2 nagyobb kisfiam nappal 8 hónapos korukig 2x4 órát aludtak, este 19h-kor a fürdéshez vittem be őket az erkélyről a lakásba, fürdés után 20h körül mégis elaludtak és végig is aludták az éjszakát 2 szopiszünettel megszakítva! Szóval ez is gyerekfüggő dolog!

Márti
borossné becz márta

wiona,
nálunk max 20 perc a szopi, de abból csak az első 10 intenzív. De az baromira!!! Hagynám én fönt többet is cicin, de ha végzett Flóra , kiköpi! :)

holka, Emma gyönyörűséges baba!!!

Képzeljétek, tegnap este az egyik nagyi bevállalta az utolsó szopi utáni ügyeletet és mi ELMENTÜNK MOZIBA!!!!! :D
Kb mintha az első randin lettem volna a férjemmel. :lol:
Annyira jól kikapcsoltam arra a 3 órára, hogy ma reggel és egész délelött csak úgy dölt a tejci! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Minyu
Nagyon boldog szülinapot kívánok!!! Ha megtalálod esetleg azt a cumis üveget amit a gyerköcöd elfogad és megosztanád Velem azt szívesen megköszönném, mert a Kis Leventénél már legelább 6 félét kipróbáltam, de egyiket sem fogadja el!!!

Starlak / Eszike
Mi is tervezzük a babaúszást, de most olvastam, hogy csak 3 hónapos kortól ajánlott.

Roni0422
Sajnálom Hunort, remélem már jobban van. Nekünk van pihenőszékünk, bejött! Áldom annak az eszét aki kitalálta!!!

Honey
Leventét Én is mértem eleinte minden evésnél, mire a védőnéni azt mondta, hogy „mérlegfóbiám” van. Igaza volt stresszesen mértem mindig minden evés előtt és után, hogy mennyit evett. Ha nem evett annyit mint kéne akkor stresszeltem Magamat és idegeskedtem. Próbáld meg, hogy csak 2-3 naponta méred a babádat és ha szépen fejlődik és gyarapodik akkor nincs gond. Nálam ez a módszer bejött.

Képzeljétel tegnap este etetés után letettem Leventét aludni este 10-kor és reggel 5-kor kelt!!! Nem hittem el, hogy a drágám hagyott aludni!!!

Wiona
Nekünk a Libero vált be.

Kép
sugi78

wiona,
helyesbítek:mai evési rekord: 8 perc alatt 80 gr. eredmény: giga büfi utánna és sugárban hányás. :? Szóval a szopi nem időre megy szerintem....

sugi,
nálunk is cumisüveg fóbia van! Holnap megjön a Haberman etetőnk. Az az utolsó reményem!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ja, amúgy meg a Pampers mondjon le!!!!!! :evil: Ez az egyetlen pelus eddig, amiből állandóan ki a cucc.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok! :)

Honey: Flóra jól fogadta a szobáját? Kicsit tartok tőle hogy a költözés után Doncek nehezen szokja meg hogy nem velünk alszik egy szobában.
Hamarosan Flóra kinövi azt az újszülött szűkítőt :) Nagyon szép babátok van :)
Ezt a fajta cumisüveget is ajánlják hogy nem okoz cumizavart mert olyan mintha cicizne a bébi
ez az

Bagzerka: Jó képek :) Főleg a fénykép lemásolós :)

Eszike: De jó kis hintája van Noncsinak :) Nagyon aranyos benne :)

Humanka: Donek éjjel aludt olyan sokat egybe :) nappal még egyszer alszik hosszabban a reggeli 8-as szopi után úgy délig aztán már többet van ébren nézelődik, kapálódzik, vigyorog, vagy persze ordít :) Én meg ingázom. Ha vmit meg kell csinálnom azt csak délelőtt lehet :)

Holka: köszi, tényleg már 4.5kg felett van akár át is aludhatja, csak olyan hirtelen aludt ilyen hosszan.
Igen, a pelust mindig begyűri, mikor kiveszem hozza magával, nem ereszti el :)
Örülök hogy Heni jobban van már :) Emma is szépen nő ha már ti is elpakoltátok az 56-os cuccokat :) És persze gyönyörű :)

Sugi: Jaja 3 hós kortól lehet. Mondjuk ez pont dec vége jan eleje, akkor meg elég hideg lesz... :( De azért megpróbáljuk.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Bagzerka: köszi az ötletet, ki fogom próbálni a pelenkázó fölé agatott játékot. Dani szépen nő! :)

Eszike: nekem azóta nem fagy a gépem a babanet-től, amióta a Seamonkey névre hallgató böngészőt használom. Nagyon helyes Noncsi, ahogy alszik a hintában

Winona: 10 és 60 perc között kb. Van hogy azonnal benyakalja, de van, hogy csak szép lassan elnyammogja.

Humanka: nálam is van néha olyan időszak, hogy Zalán folyamatosan cicn lóg, ha kell 2 órát is. Én mondjuk utána nem adok lefejt tejet, általában előbb utóbb beájul, és akkor alszik néhány órát. Ja, és hizik szépen :)

Holka: Emma tündéri a képeken (na meg élőben is :) ) Örülök, hogy Heni jobban van!

Honey: Flóra is nagyon szép kislány! Moziért irigy, irigy, remélem idén még mi is eljutunk :)

Kép
kistiggrincs

köszi csajok a válaszokat!!
szép jóéjt mindenkinek! Kép

Kép
winona

Jó estét.. vagy reggelt?

Itt ülök... kipattant szemekkel.. Adél fél11 óta alszik.. én meg forgolódtam.. egyszerűen ki vagyok pihenve.. de komolyan.. :shock: 8)
Olyan furcsa érzés.. nem vagyok álmos.. _most nem dicsekedni akarok_

Milyen szép képeket látok itt.. :) Nagyon-nagyon szépek ezek a babucik!!!

Eszike!
Nekünk nincs hintánk.. de nagyon elgondolkodtam én is, hogy fogok venni, mert most olvastam róla, hogy nem csak lefoglalja a babákat, de fejlődésüket is elősegíti!
Nagyon szép Noémi!!! Olyan kis husika lett a pofija!

Holka!
Örülök, hogy jobban vagytok!!! Hihetetlen Emma! Milyen nagy már és gyönyörűséges!

Honey!
Irtó cuki , és szép ez a lány!!! Olyan jó a takarója! Hol vettétek? én is szeretnék Adélnak olyan takarót. Pólyaszerű takaró, ugye??

Am.
Minigyuszika egy olyan bájos kisfiú. És látom neki is olyan pólyaszerű takarója van.. És Ti hol vettétek?? Illetve olvasom, hogy kaptátok.. :)

Wiona!
Nagyon szép a kis cumis hölgyecske!!!

Konan!
Óriási bébi lett a kis Annácska :) Nagyon szép kislány!!!
A fiacskád, hogy van???? Iskola?? Érdekel ám!!!

Roni!
Nagyon örülök, hogy minden jóra fordult!!! Nagyon szép ez a kis Hunor baba is!!!

Starlak!
Olvasom, hogy Donát milyen sokat durmolt :) -képzelem, hogy először meg is ijedtél talán?? , mert szokatlan volt, hogy ilyen sokat alszik. -és milyen édesen :) -nekem olyan furi hason alvó babát látni.. Adél nagyon kevés ideig van hason el.. kivéve, ha a mi mellkasunkon alszik :) Szép kisfiad van!!!

Rólunk:
Adél, mint említettem alszik :) Én itt.. :?
-ezek szerint én vagyok most a rossz kislány.. :lol: :lol:

most nézem már 1/4 1 van.. :shock: azt hiszem most én is megyek alukálni, amíg lehet.. :)

Jó éjt minden babának, és anyukának!!!!

szeder74

Jó reggelt anyucik!

Gyors leszek, mert Lola pelura vár...

Olvasom, hogy sokan próbálkoztok cumikkal...
Nálunk is gond volt mindkettőnél, és mendkét törpének másik cumi jött be végül, amiből enni is tudott, illetve hajlandó volt...

Lolának a tescoban lehet kapni egy noname cumisüveget, annyi az ismertetőjele, hogy micimackó mintás. Különben jól néz ki nagyon. :)

Majának pedig egy Nuby márkájú jött be. Mondjuk mindkét üveg cumirésze hasonló, talán ezért. Eléggé hasonlit egy mellbimbóra...

Remélem segit, ha kipróbáljátok.

Puszi, mennem kell. :?

Kép
Kép
lolababa

Szép Reggel! :)

Winona: Nagyon cuki a pici lányod :) Szép nagy szemei vannak :)

Szeder: köszi a dicséretet, Donát meg háton nincs el :) karban se lehet háton tartani csak vállon :)

Szerintetek el kezdhetnék spinningre járni újra? Vagy ezt még egy kicsit hanyagolni kéne.
A csaszis seb végre kezd szép lenni :) és olyan jót tenne a kedvemnek egy óra zenés tekerés :)

Kép

Kép
starlark

Winona:
Nem gond!!! Teljesen hasznosítja a babád az anyatejet.
Várd ki míg magától kakil. Az se jó ha mindig ingerre kakil.
Emmánál 3 hete kezdődött ugyanez. 3 naponta hőmérőztem…most meg kivártam…6.nap lett kaki magától,a háta közepéig mennyiségű!!
Nagyon szép a kicsi lánykád!!

Nostawen
Ooo..én már nem hallgatok a sok tanácsra. :roll: :roll: Szegény henimnél ezt csináltam sokszor. Mindenki mondta magától kell megtanulnia elaludnia. Egyszer próbáltam 50 percet sírt majd 16 percet aludt csak!!! Engem innentől kezdve nem érdekel ki mit mond azt csinálom amivel úgy látom,hogy jót teszek a babámnak.
Persze most emmával könnyű dolgom van,mert a sírás funkció valahogy nincs beépítve nála….mosolygós,nyugodt baba.

Flóra baba gyönyörűűűű!

Sugi
Éljen-éljen.Ügyes a Levi!!

Starlark
Édi Doncek :lol: .Emma se engedi el,szorítja hozza magával a pelust mindig… :lol: :lol:

Szeder
5.nap este lett eredmény Heninél…háááát én már teljesen kész voltam. :( De annyira boldog lettem tőle.

Sport
Fokozatosan 6 hét után csinálhatsz bármit. De sokat igyál mellette és ne erőltesd túl magad.
Roni:jövő héten én is megyek úszni. :wink:
holka

starlak,
Igen, Flóra nagyon jól fogadta a saját szobáját!! Jobban alszik ott sokkal mint mellettünk! Tegnap este 8-tól ma reggel 9-ig aludt ( 2 10 perces szopival megszakítva )

wiona,
nagyon cuki a kiscsaj!!! Olyan okosan néz!! :D De most tényleg....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?