Új privát üzeneted érkezett!

Panny, igazad van, amíg egészséges mindenki, addig minden gondot meg lehet oldani.

Eszterxx, ajajj, ez nem jó hír, de legalább kiderült, hogy mi a baj. A gyógytápszer az a Sinlac? Ne foglalkozz a nővérkével, pont most mondta az egyik szoptatási tanácsadó a házunkban egy lánynak, hogy valószínűleg felemeli a WHO a kizárólagos szoptatás ajánlott idejét 10 hónapra. Mi sem tartunk sehol, mert válogat a lelkem. Nagyon éhesen megeszik egy fél decinyi gyümit vagy főzeléket délelőtt, egyébként 10 falat a maximum, kivéve a sütőtök, amiből már én korlátozom le az adagot, mert addig enné, amíg adom. Délután már nem nagyon van kedve enni, egy pár falatka lecsúszik, de leginkább prüszköl, köhög, tolja ki, stb., szóval nálunk sincs napi két főzelék. Szerintem ha ennél jobban eröltetném, akkor csak mégjobban idegenkedne az új ízektől.

Kép

Kép
mzx
 
 


Nem, a Sinlacban is van tejfehérje, csak tejcukor nincs... (bár teszem hozzá, eddig amikor azt kapott, a világon semmi baja nem volt tőle...). Milupa Pregominnak hívják a gyógytápit, ebben az egyben nincs tejfehérje sem. Viszont ezt meg csak banánnal hajlandó meginni, amir szintén azt mondta a nővérke, hogy "Nade annnyuka, nem tudja, hogy nem adunk déligyümölcsöt a gyereknek egy éves korig???" A doki szerint viszont bármikor adható. Én ezzel már nem is foglalkozom, eszik, amit eszik és amennyit eszik, mindenkinek úgysem lehet megfelelni :lol:

Mzx, tegyél már fel Lauráról képet légyszi, annyira kiváncsi vagyok az általam top 5ben lévő nagylányról! Már 8 hónapos, hihetetlen!!!!!! Olyat kérek, amin tolat!!! Na jó, olyat is :lol: :lol:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterxx, hát azt nagyon sajnálom , hogy ilyen minden-féle allergiája van Andrisnak, de jó hogy végre kiderült!
Nálunk Péternek volt sokszor hasmenése ha fél liternél több tejet ivott egy nap--imádja a tejet. A védőnő mondta, hogy ha ez így marad, nézni kéne nála tejcukor, tejfehérje allergia vizsgálatot.
De aztán elmúlt, manapság egy nap, símán megiszik fél litert, néha többet is, és a széklete tök normális.

Amúgy az én lányom sem eszik 2x főzeléket. 1x főzelék, egyszer gyümi vagy tejpép, vagy gyümis tejpép. A többi tápszer. Állítólag abból is meg kéne lennie a napi fél liternek, és ha ezt mind teljesíteni akarnánk, akkor szegény gyereknek vagy 8 szor kéne enni.... :?

Du megyünk pancsolni Ballószögre :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Szia ügynöknő drága!!!!

Annyira örülök, hogy ennyit vagy végre!!!!! Hiányoztál!

Szegény Andris! Annyira veled érzek....... Én ráordítottam a dokinőre egy adott pillanatban sajnos........ Úgy sajnálom ezt az egész mizériát....... Kaptok vlaami immunerősítőt????????

Nórám kruppos, befulladt.
Elkapta az én torok és hangszálgyulladásomat, ami felülfertőzte a gégéjét, amitől befulladt. Ákos is kruppos volt, csak őrajta másfélévesen jött ki. Kinőtte, Nóri is kifogja, csak most még annyira kicsi, hogy a legkissebb gyulladás miatt is nagy baj lehet.


Van még tejci, ha kell, és ha szabad egyáltalán.........

Mikor jöttök? Vagy megyünk???? Akarlak látni titeket!

Egyébként meg nem csak Laura fotóját szeretném látni én is, de Andriskámról is szívesen vennék pár fotót!!!!


Panny!
Én is fosok a hitelek miatt..... Nem kicsit! Így is alig van a fejünk a víz felett!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.17 12:59-kor.
Vendég
 


Mzx!
Mióta megjártuk a kórházat, csak szopizni hajlandó a lány..... Nagy néha, nagy kegyesen elfogad egy kis gyümölcsöt, de ő is csak pár kanállal......

Nem tudom és nem is akarom erőltetni!!!!



Kacika!
Tök igazad van! Hogy a piklibe tartsam be a 4 órás etetési időket, ha két óránként kéne ennie, hogy mindenkinek megfeleljünk???????

Eszterem!
Banánt az én 15 éves lakli kamaszom is elsőnek kapott, semmi baja. És Nóri is....... Szóval add neki azt, hogy szegényem legalább éhes ne maradjon örökké!!!!
Pfffffffffffffffffffffff Annyira útálom, hogy olyan fensőbbséges gőggel jelentenek ki dolgokat ezek az eü-s dolgozók (tisztelet a kivételnek!!!!!! És mély tisztelet, komolyan!!!). Bezzeg egyetlen órát, vagy napot nem töltöttek el az adott kispacienssel!!! Ráadásul az anyjakínját anyukázzon!!! A kórházban is ott volt az ajtón a nevünk, az enyém is, Nórié is!!! Szólítson a nevemen!!!! Pffffffffffffffff :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Atyagatya!
Nórám mindjárt 7 hós lesz......... Betojok!



Judit!
Mindennap megnézem a blogot!!!
Én most már azért szorítok, hogy úgy legyen, ahogyan Botinak jó!!!!!!!!!!!
Az agyvérzés nem játék, és ami utána jön, na az végképp nem!!!!
Vendég
 


Hihihihihihihihihihihi, velem van tele az oldal, úgyhogy megyek a piklibe!!!


Pá csajszik!



Sportoskodunk..................... :)
Kép
Vendég
 


Kacika, irigyellek a pancsizás miatt!!! Meg a tejivás miatt is, Patrícia a megmondhatója, mennyire szerette Andris nyáron a fetasajtot a salátámból... lehet, hogy 4 hónaposan esetleg nem kellett volna adni :lol: :lol: :lol: :lol: legalább akkor megismerte, mi a finom :lol:

Örülök, hogy Peti kinőtte, remélem, Andris is ezt teszi!

Monácska, szegény!!!!! Nagyon megijedtetek, amikor befulladt? Milyen az egyáltalán??? És mennyire ismerem ezt az anyukázást, a Lászlóban egységesen mindenkinek azt mondták, hogy Anya. Imádtam, amikor a 15 éves ápolótanonc az első napjai egyikén kiadja az utasítást, amit küldtek vele: "Anya, foglalja le valamivel a gyereket, míg az infúzión van..." 12 órán át? Mi a fenével lehet egy 5 hónaposat szórakoztatni 12 órán keresztül?????

Sajna anyatejet sem kaphatunk, már a hasmenés kezdetén le lettünk tiltva róla... de azért itt csücsül ám a fagyasztóban, adni nem adom, de kidobni sem dobom ki... úgyhogy akinek esetleg szüksége lenne rá :lol:

Monácska, sajna most semmi időm találkozni, próbálom utolérni magam a munkával... hát, azért ez elég kemény világ, napközben Andrisoztam, éjjel próbáltam itthonról dolgozni... most elküldtem a kópét nagyihoz és másfél napon keresztül fel sem állok a géptől (hanem babanetezek, ha-ha-ha!!!!!)

na, megpróbálok áttölteni képeket valahogy a másik gépről és teszek fel Andrisról, de mindenkinek szól, hogy oooolyan rég nem voltak már babafotók!! Persze, nehezebb az örökmozgókat fotózni, de akkor is!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Nem csak veled, Monácska :lol:

Mennyit nőtt Nóri, mióta nem láttam! Nem semmi ez a kis csupa rózsaszín Adidas reklám :lol:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterxx, jelentem én nemrég tettem fel :lol: :lol: :lol:
Várjuk a képeket Andrisról!!!

Szerintem ő is kinövi ezt az allergia dolgot!!

Mona , jaj d édes Nóri abban a melegítő szerkóban....az enyémnek is fogok venni, mert amióta mászik, -bár állandó felmosásban vagyok, - kicsit szürkék a ruhái a nap végére.
:? :wink: És hát persze hogy a legtöbb ruhája sárga, fehér, rózsaszín, esetleg világos zöld, és drapp.
Vendég
 


Vagy kössek a csajomra portörlő rongyot? Elvégezné helyettem a házimunka ezen részét... :lol:
Vendég
 


Kacika, ezen már én is gondolkodtam... és jelentem, a sötétkék is egyenszürkévé válik, kivéve, amikor bukik és utána azt hordja szanaszét :lol: olyankor spenót után pl. egész érdekes szine van a főzelék+házipor keveréknek :lol:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterxx, jáááj :lol: :lol: :lol: :lol:

Rakok egy Petrát:
Kép
Vendég
 


Ezek a szemek!!!!! Akkor egy Petit is kérek!!!! Közben már kicsinyítem, csak mindig lefagy... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Andris már ezt is tudja...
Kép

anya még nem :lol:

Kép

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszter!
Olyan a légzése, hogy "húz". A belégzése nehezített, és a köhögése is olyan "ugatós"! Befullad=nem kap elegendő oxigént, kékül, sír, amitől egyre jobban fullad, és ez egy rohadt ördögi kör!!!!!
Emiatt ordítottam rá a dokinőre is, hiszen ilyenkor a legfontosabb cél az, hogy normálissá rendezzük a légzését a gyereknek, nem pedig basztassuk ezerféle mérni valóval, pl a fejkörmérete............. Anyád!!!
És igen, az a László, ahol mindenki Anya, mi is ott voltunk!!!! Én simán megoldottam, kivettem a kiságyból az ölembe, és játsziztunk. Aztán elaludt végre kicsit. Megijedtem...... Mert nagyon kicsi még, és a légutak is nagyon szűkek még!!! Aztán hazajöttem, és jól összeomlottam. Meert mindig csak utána szabad, közben sosem..... Egyszer már végig csináltam Ákossal, miért kell megint?? Mivel is érdemeltem ki ezt?????

Dobd csak ki nyugodtan, mert lassan lejár a fél év is, tudod, az anyatej csak addig tárolható!!!!!

Gyógyuljatok!!!!!!

És megértelek, de azért csinálj mán kisidőt valamikor egy villámtalira bakker! Akár napközben is, vagy hétégén! Muszályos megöleljelek!!!


Kacika!
Keresztanyuja hozta Ángliábul..... :lol: :lol: :lol: Úgy imádom benne én is!
És bizony, annyira koszosnak érzem magam és a lakásomat, mióta a gyerekem mászik........ Minden ruha irtózatosan dzsuva, pedig papucsozunk csak idebent....
Vendég
 


Petra..........................
Olyan szemei vannak, hogy ihaj!!!! Gyönyörű!


Te Eszter!
Gyakorolj sokat!!!!
Andrisnak is fültöl fülig vigyora van!!!!! Még mindig zabálni való, és nagggggyon huncut!
Vendég
 


Helló MIndenkinek!

Én is elveszett....
Csak mindig van valami....

Először megpróbálok reagálni:

Linocs! Ezt a kopaszi gátat most már én is le fogom csekkolni. Talán hétvégén ráveszem a családot egy kis kiruccanásra. Nagyon szimpinek látszik a hely. Csak oda ne fagyjunk...
És nem vagy robbantott csirkefejű - te pont így vagy egyben tök jó!!!!
Örülök, hogy Fruzsinak megjött az étvágya. Akkor lehet, hogy 1 hónap múlva már mi is jó evők leszünk? :shock: Ugyan már egy kicsit többet kanalazunk, de max a fél üveg kaja, annál többet nem eszik, és a végén már azt is csak mindenféle figyelemeltereléssel. :wink:
Hányás elmúlt? Tudjátok mitől volt? Doki mit mondott? Na, jó olvastam most már... Én is Daedalonetta kúpot szoktam adni, meg B6 vitamint, ha hánynak. B6 van ampullában is, de azt fel kell iratni.

Judit18! Jó, hogy ilyen jó áron tudtál kocsit venni. Honnan volt az "ismeretség"? Én egy Peg perego plikot vadásznék, de olyan drágák... Lehet, hogy marad Petra régi Pierre cardin-ja. :evil:
Nagyon cukker overallt vettél. Nekem nincs energiám, időm ebay, vatera és társaihoz.
Overallt szerencsére tudtam venni Bkeszin a turiban, tök jó és 3 ezer volt. Van kiscipöje és kesztyűje is. :lol:

Mni! Szerintem nem az éhség miatt ébred éjjel Borka. MOstanában fürdés előtt fél órával eszik tejpépet, fürdés után meg szopi is van. Passz, hogy miért nem alszik, csak én ne lennék ettől totál zombi. Vannak jobb és rosszabb éjszakák. Pl. ma egészen elviselhető volt: 2x kelt, de tegnap vagy 5-ször, már nem is számoltam. :twisted: Ráadsául apa kiköltözött a hálóból, mert ő is tök fáradt volt már.
:roll:
Jók a pocakos talis képek. Pont a múltkor kértem, hogy valaki linkelje már be hol vannak. Mert emlékeztem rá, csak akkor még zúgolvastam csak. :oops:

Biribon! Nem én találtam a zenei oldalt, talán Nebula tette fel először, de én betettem kedvencbe. Mi is sokat hallgatjuk, bár nekünk sok gyerek CD-nk is van. (Láttam szoktál írni Boti blogjába, nagyon szorítok a kissrácért, bár nem tudom, hogy ebből a sok mindenből egyáltalán fel lehet-e teljesen épülni.)

Kacika! Milyen ügyesen áll már Petra is. Borka most éppen kúszni kezdett, de nem áll, ül egyedül.

Fanetta! Nagyon tutin leírtad, hogy miért is jó/nem jó, ha a gyermek önállósodik.

Kmanna! Csokis muffin???? Nyam-nyam. Lehet, hogy sütök a hétvégén. Meg kell néznem milyen elfekvő csokikészletünk van. Általában nyuszi és mikulás csokt szoktam felhasználni. :lol:

Lusie! Továbbra is nyugisak az éjszakák? De jó nketek!!!
A nagyoknak húsit én is szinte naponta adtam. Borkánál még nem kezdtem el, majd 7 hó után.

JuidtK! De, jó, hogy van Levinek bölcsi. Biztosan sokkal könnyebb lesz neked. A hiszti pedig csak Neked szól, de nem azért, mert valamit elrontottál. Minden gyerek ilyen.

Panny! Én megértelek. Én is élvezem a gyerekes anyák életét.
De irigy vagyok az edzésért, meg úsziért. Én már csak 1x járok Boróval tornázni, mert délelőtt van és olyankor mindig borul a délelőtti alvása. A délutánok meg állandóan káoszosak amúgyis a nagyok miatt. :?
Gratula márknak a futáshoz.
Szép nagy sólya van Olikának. Borka még nincs 8 kiló.

Mzx! Hát nem semmi, hogy nem jó a fűtésetek. Balhézzatok már nekik folymatosan, majd csak megunják!
Sajnos ettől a gazdasági kosztól én is nagyon tartok. Mi is tele vagyunk hitelekkel. Mondjuk a házhitel nálunk Ft alapú, de a kamat ott is elszállhat. És minden más hitelünk CHF-es. Pfffffffffff.
Várom a Laura képet!

Eszterxx! Húúú, nagyon gáz volt ez a vizsgálat! Ügyik vagytok, hogy kibírtátok!
Szerencsére nem értek az allergiákhoz. Kinőhető, vagy örök életre figyelnie kell, hogy mit eszik?
Egyébként meg utálom a magukat fontosnak tartó nővérkéket!!! Miért kellene 2x főzeléket enni??? :shock: Banánt meg én is adok már, é s adtam a nagyobbaknak is.
Köszi a csőröspohár infot, de Borka még nem iszik semmiből sem.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Főznöm kéne..........
De lányom alszik, nem akaorm felzörögni szegényt!!!

Mákosgubára ki jön???
Vendég
 


Csajok!
Jut eszembe!!!


Nórinak záródik a kutacsa!!!! Szerintem ez még nagyon korán van!


Dokinéni nem foglalkozik vele, de azért engem aggaszt a dolog!
Vendég
 


A világoskékben... előlről nem mutatjuk :lol:
Kép

állok és járok... a lábam görbesége nem a súlyomtól van, apámtól örököltem...

Kép

Golyófej anyut bálna testtel ne nézzétek... legalább tudom, kitől örökölte Andris a nagy fejét :cry: szegény gyerek, mindenkitől a legjobbakat, de valahogy az összhatás szerintem nem rossz... szerintem... ja, és itt egy hónap masszív hasmenés után, lefogyva...

Kép


és az általában jellemző pillanatok
Kép

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterem!

Nóri ül az asztalon a gép előtt és lesi Andrist, csapkod a kezecskéivel és sikít, dumál, evickél, hogy simogassa!!!!!!

Biztosan felismerte!!!!! :):):):) Hihihihihi, vicceltem!

Annyira szép kék szemei vannak ennek a gyereknek!!!
Vendég
 


De, hogy ti mennyit írtok!!!!
De jó! De jó! De jó!!!!!!!!!!!!!

Eszter! Nagyon jó Andrisról képeket látni!!!
És most látom tegnap volt 7 hónapos! :oops: Boldog hófordulót neki!!!!

Petra és Nóri is aranyosak nagyon!!!!
Nóri meggyógyult?
Borókának még minidg jó nagy a kutacsa, most néztem meg, mert persze közben felébredt. :twisted: És már vinnyog is!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Monácska, egyszerűen nincs szívem hozzá... szerintem majd 15 évesen megkérem Andris csaját, hogy most már tényleg dobja ki, mert én még nem... :lol:

A kutacszáródásra nekünk azt mondták, nem korai, kb. fél évesen volt hasi és koponyuh-n, a koponyán már semmit nem láttak, mert majdnem teljesen zárt.

A kruppért nem irigyellek!! Nagyon félelmetesen néz ki, amikor kékül???? én nagyon megijedtem volna a helyedben, bár te, mint tapasztalt anyuka, már biztos azért kevesebb mindentől kapsz frászt!

Petramama, én ennyi éjszakai kelésért is irigyellek. Nálunk már egy hónapja, hogy Andris bevezette a 20 percenkénti kelést, a kórház után csak kontrollálta, hogy ott vagyok-e, aztán megjött az étvágya, azért kelt, utána a szájpenésztől nappal nem tudott enni-inni, csak éjjel, alvás közben... most, hogy javul, már "csak" kb. 10x kel éjjel... zombi-zombi-zombi én is!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Monácska, nem lehet, hogy a kukit vette észre a képeken :lol: :lol: :lol:

[size=9]ahhh, az vajh mi lehet? [/size]

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


A kukis kép a sztár................:)


Kutacs:
Akkor jó..... LEgalább ez nem gond!


Most tényleg mennm kell, de jövök majd!!


puszka!
Vendég
 


Petramama, köszi a köszöntést! Valahogy be kell pótolnunk az elmaradást...

Mona, tényleg felébredt egyébként Nóri????

nekem mennem kell, csajok, mert a fél órát bőven túlléptem... és még benézek újra Botond blogjába...szegénykém és szegény anyukája, ebbe azt hiszem, én már belebolondultam volna...

Na, megyek, aztán hétfőn jövök (vagy még ma délután, annyira nem izgi az a munka...)

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Jól egyszerre írtuk!!!


Egyébképnt kuki=vágyálom...............
Vendég
 


Eszter!

Nagyon hasonlít Andris arca rád,helyes kiscsávó!!

Én a Krizsikémmel voltam tavasszal ilyen tejcukor-fehérje vizsgálaton a Madarász utcai kórházban..hát nagyon gáz volt mert Krizsi is nagyon éhes volt és nyűgös...de végül nálunk nem derült ki semmi.Azért mentünk mert neki is hasmenése volt sűrűn.Aztán valszínű a Hohes-C narancsot nem bírja a bendője mert kikisérleteztük h mindig azt itta és utána fosott...azóta más narancsot iszik vagy vizet és nem is fosik.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Eszterxx, Bekakálás!!!! GYÖNYÖRŰŰŰŰ Andriska. Komolyan lányosan SZÉP!!

Viszont felkeltek, majd este, vagy holnap valamikor jövök.
Pusszantás mindenkinek!
Vendég
 


Kép

Kép

Kép

Kép

:)

feri (mni)
 
 


Szegény Krizsi, asszem 3 évesen még nehezebb lehetett, mert akkor már mondani is tudja, hogy éves, de megérteni még nem, hogy miért nem kaphat enni :cry:

Feri, végre Lilláról is gyönyörű képek! Veletek aztán nem lehet versenyezni, tündérbogár Lillus! Egyre inkább Nikire hasonlít!

na, vissza melóhoz, de igy tök jó, hogy néha lehet nézegetni. Még-még fotókat mindenki!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


És azok a picurka lábak!!! Képzeljétek, Andris 23-24-es zoknikat hord... szegény gyerek, remélem, 45-ös alatt azért majd megáll a lába...

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Szép jó estét Mindenkinek!
Nagyon jó, hogy előkerültek az elveszettnek hittek!!!

Eszter: a vizsgálat... felér egy kínvallatással. De legalább fény derült erre arra, és tán így vége lesz a bajságnak!
Nem tudom, miről beszélsz, mert Andris tényleg szép legényke!!! És végre vannak képek róla is!

Mona: krupp, jaj! Remélem a lányka már jobban!
Khm, ha a mákosgubából maradt volna... szóval a kedvencem... az ablak nyitva ;)

Petramama: a robbantott csirkefejet nem azért mondtam, mert nem tetszem magamnak! Csak így szoktam jellemezni az összevissza égnek álló hajamat :) De azért köszi!
Ja, és képzeld! Ma a kisasszony megevett egy egész bébiételt!!! Szabályszerűen követelte, ha nem adtam elég gyorsan. :roll: Sütőtök volt almával. Eddig még nem evett pedig ilyet. Az almát meg utálja... Persze a sütőtök a kedvenc.

Mni, Feri: tényleg egyre jobban hasonlít Nikire a kisasszony!

Képzeljétek! A mi lökött lánykánk alig, hogy kinövesztette a harmadik fogát, elkezdte csikorgatni. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... nagyon-nagyon nem szeretem azt a hangot. Meg sajnálom a fogait. Habár biztos túlélik, de mégis...
Ja, és tegnap egyértelműen felállt a lány. Vendégségben. Járókában. Itthon is csinált már olyat, hogyha én feküdtem, akkor rámtámaszkodva kitámasztotta magát. Szóval fejlődik mozgásilag. Beszédileg egyelőre semmi felismerhető (a búbúbú-n kívül talán más nincs, amit ismételne). Meg most kitaláltam, hogy veszünk neki mindenféle készségfejlesztő játékokat (eddig úgysem vettünk neki nagyon játékot, csak kapta mindehonnan a meglévőket), mert szerintem már unja a meglévő plüs kütyüket, amik nem nagyon adnak ki magukból hangot. Mert ugyan énekelek neki, de hát ugye... emiatt azért ne nehezteljen rám majd kamaszkorában ;)


És akinek még van valami elköltenivaló pénze, leárazás lesz a Kikában a gyerekrészlegen: http://www.kika.hu/cgi-bin/events.php?id=1947
http://www.kika.hu/cgi-bin/events.php?id=1939
http://www.kika.hu/cgi-bin/events.php?id=1933
http://www.kika.hu/cgi-bin/events.php?id=508
linocs
 
 


Eszterxx, nagyon jó kis pasi Andris! :)
és milyen az új lakás? (ház ugye?)

Kacika, tényleg gyönyörű szemei vannak Petrának!!

Feri, tündibündi Lilla (Niki, ez a cucc is nagyon tuti!)

Petramama, az esernyőkocsis pasit interneten találtam...
nálunk is pont ilyen Boróka-mód rapszodikus az éjjel...lövésem nincs mitől függ...

bocs, hogy panaszkodom, de ma megint alulmúlta magát Eszter evésben - délelőtt fél körte, du egyik főzelékből 5 kanál majd kiköp, másik főzelékből 5 kanál és kiköp majd vígan bevág egy vaniliás krémtúrót... azóta semmit! nem hajlandó enni.

tudom, hogy ez még mindig több mint másoknak, de ő ugye nem kap anyatejet és tápszert pedig csak éjjel hajlandó enni, így ezekből kellene összeszednie az energiát

ja és a doki szerint még a foga sem jön, szóval lövésem nincs mi lehet. mindenesetre nem dob fel, hogy az egyetlen amit hajlandó enni az a krémtúró - azon nem nőhet fel!!

pedig eltökélt voltam, hogy egészségesen fogom etetni de így hogy. az én főztömet egyáltalán nem eszi, zöldséget teljesen elutasítja mostanában - még az üvegeset is.
eddig a tejpépet még ette de ma azt sem...

azt mondta a doki próbáljam meg a gesztenyét is - most vettem is

Lusie, ugye te csináltál már...mennyi idő alatt fő meg ? és be kell vagdosni mint a sütésnél? hátha...

még az úszás sem hozta meg az étvágyát, ma mentünk a szerdai helyett, de utána nyűgi volt

KépKép
judit18
 
 


Judit18: hááááááááát, ha sok türelmed, és időd van, akkor állj neki a gesztenyének. Én ma főztem, kuktában. Azzal semmi gond nincs. Kb. fél órát főztem, aztán lezártam. Nem tudom, kukta nélkül meddig kell főzni. De a pucolás.... jaj, nagyon nem megy. Ráadásul annyira szaporátlan, mert minden harmadik kukacos. Meg ahogy pucolom, úgy csúszós lesz a kezem, és kicsúszik, úgyhogy folyton kezet mosok, attól meg már kiszáradt a kezem. Szóval, ha Fruzskának nem fog ízleni, akkor legközelebb akkor eszik gesztenyét, amikor ő pucolja meg magának ;)

Ja, nem vágtam be főzés előtt, nem tudom, hogy be kell-e. Szerintem nem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára linocs 2008.10.17 19:51-kor.
linocs
 
 


Judit!

Írd fel, miket eszik-iszik egy nap Eszti!
Még a teát és/vagy a vizet is, hátha rájövünk, hol a gond!!!!!

Ennél több energia kell bejusson abba a gyerekbe, mert túl szép az a kiscsaj, ahhoz, hogy csak ennyit egyen!!!!! :)

Komolyan mondom!

Súlya hogy áll????


Meg még egy gondolat..... Szóval a vaníliás krémtúróban annyi szénhidrát meg kalória van, hogy ihajcsuhaj...... Lehet, hogy elég neki, csak ugye nem ez lenne a cél, hanem, hogy mindenfélét egyen!!!!!


No, majd kiokoskodjuk jó???
Vendég
 


[quote="linocs"]J írta:linocsudit18: hááááááááát, ha sok türelmed, és időd van, akkor állj neki a gesztenyének. Én ma főztem, kuktában. Azzal semmi gond nincs. Kb. fél órát főztem, aztán lezártam. Nem tudom, kukta nélkül meddig kell főzni. De a pucolás.... jaj, nagyon nem megy. Ráadásul annyira szaporátlan, mert minden harmadik kukacos. Meg ahogy pucolom, úgy csúszós lesz a kezem, és kicsúszik, úgyhogy folyton kezet mosok, attól meg már kiszáradt a kezem. Szóval, ha Fruzskának nem fog ízleni, akkor legközelebb akkor eszik gesztenyét, amikor ő pucolja meg magának ;)

Ja, nem vágtam be főzés előtt, nem tudom, hogy be kell-e. Szerintem nem.


Nyah,, javítok is...... Szóval igen, be kell vágni, mert a hőtől kinylíik a héja, ahogy megduzzad kicsit a gesztenye!!!!

Szóval, igen, be kell hasítani!
Vendég
 


Linocs!

Gratula Fruzsinak!!!!!!!!!
Egyébként Nóri a következőket tudja:

Sír, ordít, nyüszög, sikít, kiabál, berreg, fújja a nyálát, kidugja a nyelvét és úgy fújja a nyálát, vigyorog és úgy fújja a nyálát, forog, mint a ringlispír mindkét irányba, és hátáról-hasára meg vissza, kommandózva dzsanázik ezerrel, de csak ha éppen méltóságos kedve úgy tartja, csapkod, karmol és csíp, nagyon szépen ül, sokáig és egyenesen, és kitámasztva áll.

Ennyi!!!!!!!

Ja, és hangadásban kb. ott tartunk ahol ti, bár hülyeanyu és butusapu fáradhatatlanul tanítja neki azt, hogy ebabababababababa, meg tetetetetetetetetetetete, meg ilyen hasonló bölcsességek. Kb. tojik ránk, és hülyére vigyorogja magát.

Az is igaz, hogy a sógornőm vőlegénye azt tanítja a gyereknek, hogy csereszavatosjelzálogkötvény!

Gondolom ettől van összezavarodva.................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Voltunk ma tanácsadáson, ami kissé drámaira sikeredett, legalábbis Pankalini részéről :oops:

Szépen felöltözve türelmesen megvártuk a doktorbácsit, mosolydobálások és hangos dadadadabababamammm-ok közepette bűvölt el mindenkit a leányzó. Kezdtük a mérlegeléssel, ám amint vízszintesbe került, olyan üvöltésbe kezdett, hogy iszonyat. Egyre csak hergelte magát, pedig senki nem bántotta, mármint se szuri, se semmi, a doki még azt is mondta, hogy menjünk ki picit megnyugodni, addig nem nyúl hozzá, de semmi. Úgy visított, mint még hasfájós korában se soha!!! Nem tudom mi lelte szegénykémet, a szívem szakadt meg érte, vörös volt mindene és potyogtak a krokodilkönnyei.

Végül csak átnézte a doki, mégse üvölthetünk ott estig alapon....De túl sok mindent nem hallottam belőle :? Az adatait legalább beírták a kiskönyvbe, az legalább fix: 8170gramm és 72 cm.

Hát így esett, hogy Pankababa szégyenszemre lekörözött minden párhetes szuriról kijövő babát...még itthon is hüppögött a kisdrága!!!!

Kacika,
a tanácsadás miatt nem tudtunk ma Ballószögre menni, de hétfőn tervezzük, nektek akkor nem jó??? Rákérdeztem a natúr joghurtra és a túróra, a doki azt mondta, nyugodtan mehet (legalábbis asszem, mert Pankó visnyogott a karomba, de a szájáról ezt olvastam le és bólogatott is közben :) )

Niki,
honnan van Lillababa ruhatára? Nagyon cuki megint!

Monácska,
ez az adidas-szerkó!!! agyameldobom tőle!!!!

Judit18,
nem irigyellek ezért az evéssztrájkért! Nagyon nehéz lehet! Amúgy a kiscsajok lehet összebeszéltek, mert Pankó is hetek óta félórákat (max 45perc) alszik...nem dumáltak ezek össze Eszterrel??

Eszterxx,
ez a vizsgálat tényleg horror! Le a kalappal előttetek! Banánt én is adok Pankának, annyira nincs elájulva tőle, de turmixokban almával, barackkal lecsúszik. Én is feladtam rég, hogy minden "okos"nak megfeleljek......

Petramam,
én is csokifigurákat használok fel a muffingyárban, de most kezembe akadt egy már mindjárt lejáró Oetker tortabevonó (olyan tasakos csoki, amit főzni kell), én meg fogtam, összetépkedtem apróra és beleszórtam, hát valami mennyei lett!!!

Amúgy így rötyög a kisasszony, ha épp nem a rendelőben örvendezteti közönségét üveghang sikítással:
Kép

KépKép
kmanna
 
 


Sziasztok!

Már vagy 3x elkezdtem írni, de sose sikerült elküldenem... :(
Nagyon örültem ennek a délutáni pörgésnek! :)

Eszterxx, kemény lehetett az a vizsgálat, de túl vagytok rajta és nagyon drukkolok, hogy kinőjje ezt a tejérzékenységet. Banánt Lilla is kap már, szerintem lehet. Na jó, fetasajtot még nem evett... ;)Nagyon helyes kispasi Andris, annyira egyforma a vigyorotok, szerintem tiszta Te vagy!
Mona, mákosgubára én mennék, de a receptnek is nagyon örülnék! Már két hete azt ennék, csak a környezetemben senki sem szereti a mákot... szóval egymagamnak csináljak? Nagyon cuki ez a szerkó Nórin, csini!
Judit, Lilla imád enni, míg készítem a kaját, remegve tátog... gyertek át egyik nap, hátha Eszter is kedvet kap. Tudod, társaságban jobb enni! ;)
Kacika, jó ötlet a porrongyot rákötni a gyermekre. :D Jó a portré Petráról. :) És a közös kép Petivel. :)
Linocs, gratulálok a full üveg bébiétel megevéséhez és a 3. foghoz. Köszi az infót a Kikás akciókról. :)
PAnny, gratula Márknak, nagyon kis ügyes!
Szilvánusz, hogy állsz a pakolással?
Juditkecskemét, ha még nem sikerült szállást találni, akkor ajánlom ezt az oldalt: http://www.utazzitthon.hu/

Köszönjük a Lilla dicséreteket. :) Most kezd ülni, még elég sokat borul, de ebben a fotelban olyan ügyes volt... szóval azért készültek a fotók. :)

KépKép
KépKép
mni
 
 


matek: kettes számrenszerben 111+1-1 :lol: mondjam az e hetit?

ja faktoriálissal is lehet, de azt szégyenszemre elfelejtettem, milyen művelet?

eszter, legalább a miért megvan... nem lesz könnyű menet, de megoldható. drukkolok, hogy lebírd a rácsot :lol: :lol: :lol:

városmajori gimiben nincs ismerősötök? gyerek nem fér be a kövke mat előkészítőre, hát mivel fogom elütni a taknyos deddel ücsörgés éjszakai óráit?

potyka
 
 


Potyka: nem mondod, hogy már nyolcadikban tanulják a faktoriálist??????? Szerintem mi azt főiskolán tanultuk... Vagy csak rosszul emlékszem... és valahogy úgy volt, hogy pl.: 4! = 4*3*2, vagy nem? De majd jön Kölyök (rég láttuk úgyis!!!), és majd jól megmondja!
Elő azzal az ehetivel, aztán azon is jól felbosszantjuk magunkat! (kérdem én, hogy fogunk így segíteni a saját porontyjainknak????)

Én meg hoztam képeket a legújabb szokásáról a nyelvnyújtogatásról, és a tegnapi felállásról (mármint, hogy a gyermek felállásáról ;) )

Kép Kép Kép
linocs
 
 


Hali

Hát akkor az én kicsi fiam nagyon el van maradva mert csak pörög hátról hasra meg fordítva,hátrafele kúszik és négyjkézláb áll és ennyi.Esze ágában sincs állni ,se ülni....hát ez van.Nekem a srácaim is így álltak ennyi idősen,szal nem aggódok.8 hósan ültek meg és ültek fel egyedül.
Viszont evésileg nagyon jó kiscsávó mert mindent megeszik amit elé rakok és brutál adagokban :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Linocs: te jó ég, mekkora nyelve van Fruzsinak!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eszterxx: nagyon cuki kispasi Andriska Ubul, és látom szép nagy a te lelked is, hogy így aggódsz a kis Botiért. Én már három estét meg néhány reggel végigbőgtem miatta....ugye Linocs? Szegény legutóbb épp neki fakadtam ki a telefonban, hogy miért ilyen kegyetlen az élet....
Biribon: tündér vagy te is, de azért ide is írhatnál végre kicsit... :wink: :wink: :wink: :wink:
Mni: köszönöm kérdésedet, a pakolással készen vagyunk, de a hálóhoz még hozzá sem nyúltunk. Most intéztem a tapétást a héten....
Potyka: jaaaa, ennyi erővel az én uram megoldása is jó. 2 1-est szembefordítasz, abból lesz egy római 1000-es (M), annak veszed a köbgyökét, az 10, minusz 1, minusz 1, minusz 1 = 7. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Panny: nem vagy egyedül, enyém épphogy kúszik, ülni nem magától ül fel és se állni se járni nincs eszébe, viszont négykézláb ő is nagyon ügyesen hintázik.

Én is hoztam két képet.....


Kép Kép

jó hétvégét mindenkinek!

Mi menni Kika, hova máshova.....

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 


Sziasztok,

de jó, hogy ekkora pörgés lett és ennyi tök jó kép!!!!!

Linocs, hihetetlen Fruzsi nyelvmérete... ehhez képest mindenki el van maradva!!! És micsoda kis tündér!!!!

Szilvánusz, azta, Marci mekkora és milyen helyes legény lett!! Olyan furi, hogy még csak most születtek, aztán már közük nincs a kisbabához, mindenki most alakul át már gyerek-formává!!!! Én mindegyiket sokkal nagyobbnak és fejlettebbnek látom a koránál!!!

Panny, dehogy vagytok elmaradva! Ez az a kor, amikor tök nagyok az egyéni eltérések. Az én fiam például abbanhagyta a négykézlábat, kommandósként kúszik, ahol meg meg tud kapaszkodni, ott kapaszkodva jár, de úgy tűnik, majd 6 évesen megtanítom neki, hogy kell mászni...

Potyka, milyen jellegű összeköttetés kell a Városmajori gimibe, mert én ott érettségiztem, mint első, induló osztály és a tesóméknak is sikerült valahogy az unokahugomat benyomni most oda... csak jókat mondanak, úgyhogy szólj, mire van szükség és megkérdezem őket!

Mni, jó volt látni, hogy te is írsz, ahogy Feri előkerült, rögtön Te jutottál eszembe!

Köszönöm ám az aggódásokat Andrisért, a tejérzékenység legalább kiderült, de azért túl sok más baja is van, úgyhogy paramami nem hagyja abba a parát... mit is csinálnék akkor rengeteg időmben :lol:
Szóval attól még nem tud kimászni a nyavalyáiból, hol jobb, hol rosszabb a helyzet, a hangja még nem az igazi, olyan pincéből szól, a taknyosság előjön majd eltűnik... sőt, most épp anyukámnál van, aki azt mondta, hogy ő még mintha látna szájpenészt...

De... Pati hívott és ajánlott természetgyógyász komplex módszert, most majd azt is kipróbáljuk, hátha!!!!!!

Egyszer csak lesz már egy egészséges nagyfiam!!!

Szép hétvégét mindenkinek erre a napos időre, én folytatom a költözés kipakolást, mert az most abbamaradt a nagy betegeskedéssel... már aaaaaaaannnnnyira elegem van a dobozokból!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Na, ez a képek oldala! Szuper, mindegyik!!!

Anna, hétfőn Ballószög zárva! Akkor ne menjetek.
Mi mindig pénteken megyünk ha megyünk, mert akkor el tudnak jönni velünk anyósék, és segítenek a gyerekek ellátásában.
Péter pl. erősen papafüggő :lol: Amúgy szuper volt tegnap is, és szokás szerint a legkisebbek bírták a legjobban :D

Judit18, krémtúró? Azt is lehet? Nem is tudtam!

Potyka, hát én is úgy emlékszem hogy az egyetemen tanultam faktoriálist....Én azt hittem általánosban ennél könnyebb feladatokat adnak.. :shock: Általánosban talán a valószínűség számítás alapjai volt a legnehezebb ami volt, de lehet hogy az is már gimiben....a fene emlékszik már rá :lol:

Szilvánusz, beszarás, kreatív a férjed megoldása,,,,, olyan jót röhögtem :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Hazaértünk a kórházból, minden rendben. Ha lesz időm, majd mesélek.
Eszterxx, jó újra itt látni! Szegény Andriska! Gyors gyógyulást Neki!
Vendég
 


Kacika, dehogy lehet krémtúrót, ne is adjatok, ma (kicsit későn) megnéztem mennyi E van benne, szóval mától leállunk vele. előbb-utóbb csak eszik valami mást ha már nagyon éhes

Linocs,
szuper a kép! hogy sikerült lekapni ? (mármint a nyelves)

Pankalini és Marcifiú is cukormókus!
az alvásról - Eszter egyetlen örvendetes új intézkedése (nézem a röhejes nemzeti csúcsot biztos azért írok ilyen szavakat...) szóval, hogy átstrukturálta az alvását 4x0,5 óráról 2x1-re ami sokkal szupibb. tegnap bikinigyanta és manikűr is belefért végre - mármint sajátkezűleg otthon

Monácska! az adidas szerkót nem is írtam milyen csini! én meg most shoppingoltam az e-bayen egy adidas cipellőt Eszternek (jól menne a Ti szettetekhez, rózsaszín...)

Igazad van tényleg fel fogom megint írni mit hogy eszik...mondjuk teljesen rapszodikus. pár hete viszonylag jól evett... most meg...rettenetes.

ma megint - éjjel (2 körül) kb 120 táp, majd 6 körül kb 30 táp, majd 10kor (úszás után) 90 táp majd 1 órakor próbáltam az ominózus gesztenyét almával melyet kiköp, próbáltam sütőtök-krumplit amiből kb 5 kanál. újrapróbálkoztam 2körül zéró ereménnyel. most alszik.

ja és ő SOHA nem tűnik éhesnek, nem próbálja kinézni a szánkból, lóbálhatok előtte bármilyen kaját, adom a kezébe, abszolute nem érdekli. hajlok a gasztroenterológus anno véleményére, hogy a gyerekek kb 5%át egyszerűen nem érdekli az evés és Eszter ilyen.

a gyerekdoki szerint (bár nem tudok nevetni rajta) biztos fotoszintetizál...

a súlyát nem mérem hogy ne igesítsem magam, de ma este meg fogom mérni, hátha hízott és akkor megnyugszom...(1 hónapja 6 hónaposan volt 7,3 kg)

egyébként a gesztenye tök fini lett, teteje bevág, főzni forrásban 15 percet és bár a hámozás elég szívás, de kiskéssel egész jól ment. nem volt kukacos egy sem, ha nem bírtam levakarni a héját akkor kikapartam belülről

ja és még annyit határoztam amit már javasoltak nekem (kedves fórum-társaim), hogy mivel én nagyon mászkálós vagyok, megpróbálom, hogy egy darabig nem megyünk sehova, hátha ha nem zavar be semmi Eszternek a napirendbe akkor jobban eszik... ki tudja.

Niki, szóval én szívesen átmennék, de most lehet, hogy maradunk a fenekünkön. Ti nem akartok átjönni valamikor?

ezért is, az Ikeába is egyedül megyek ma :( mert tegnap akkorát zakózott Eszter a kövön, hogy felvásárolok pár rongyszőnyeget amit leterítük (a habtapit nehéz felszedni takarításkor szerintem...)

KépKép
judit18
 
 


Sziasztok!

Én sem voltam egy darabig, nem voltam valami csúcsformában a lakáseladás cécó miatt.
Most meg én is be vagyok sz.rva mi lesz velünk mivel eladtuk a házunk vissza kell fizetnünk a hitelt de ez most akkora bukta hogy elmondani is sok. És aztán újabb hitelfelvétel azt sem tudjuk merjünk-e deviza hitelt felvenni de a forinthitelt meg lehetetlen fizetni.
Nem csoda MZX hogy te is tartasz ettől, egy cipőben járunk nekünk is 1 hónap múlva fel kell vennünk de addig reménykedjünk hátha jobb lesz!
Mi beadtuk a hitel igénylő papírokat az erstétől veszünk fel azt mondták aki beadja a papírokat annak adnak tutira még ha vissza mondják is na de hogy mennyi lesz a kamamt az kérdéses?!

Lizám is elkezdett mászni és itt eszembe jut amit Fanetta írt, röviden tüömören sose jó ami éppen van. Már sokszor vissza sírom én is a baby kort szopi és alvás. Most meg 1 percem sincs, éppen mit ránt magára.

Eszterxx!

Olyan jó rólatok olvasni!!!!!!!!!!!!!!Bár jobban örülnék ha több jót olvashatnék. A lényeg hogy Andris jobban van és már tudjátok a megoldást.Már vissza is mentél dolgozni?Ki van Andrissal?Lehet hogy már írtad de csak pár oldalt tudtam visszanézni. :oops:
Milyen nagy és szép kisfiú!

Mni!
Olyan jó volt ez a kép a mit beszúrtál a pocitaliról, ez most jól esett szerintem mindenki lelkének!!!
Lilla már áll!? :shock:

Panny!
Hogy neked 3 gyermek mellett mire van időd?! Azt hiszem szülök még mert kettő mellett ez nekem nem megy!

Szilvánusz!


Tök laza Marci és nagyon szép kisfiú!

Kacika!
Nagyon jó a kép, tündériek!

Mona!
ijesztő amit írtál, pedig a lányoknál ritkán alakul ki a krupp....
Remélem hamar kinövi és nem okoz sok gondot addig se!

Linocs!

Így kell felfogni a világválságot ahogy ezt Fruzsi teszi a képeken!
:lol: Nagyon ügyi, nem sokáig lesznek katonasorba a könyvek a polcon!

Kiszazsu!

Jó hogy nincs nagy baj. Várunk a hírekkel!!!!!


Judit 18!

Sajnálom hogy Eszterkének még mindig gond van a hamizással pedig azt hittem hogy a hozzátáplálásnál megjön a kedve a hamihoz, mint Fruzsinak.
Amúgy a leírtakat látva Alizka sem eszik sokkal többet viszont amit mi eszünk az kéne!Ma is evett a májgombóc levesemből.Mondjuk én is aggódtam ez miatt de megnyugtatott a gyerek orvos (nem ilyen "viccesen"hogy amíg ilyen szépen fejlődik nem lehet baj pedig keveset hízik. Még csak most lett 7,5 kg.

Voltunk a tescoba és nagyon jó rucik vannak ott(cherokee) a kölköknek, jó minőség és tényleg olcsó. Most a kabátok és az overálok -30%.Én még nem akcióba vettem de úgy is olcsó volt.


puszi mindenkinek a betegeskedőknek jobbulást!

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?