Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!

Drága nászom!!!! Ne drámázz már annyit!!!!
Nyomj egy kiflit vagy egy kenyércsücsköt a kezébe és kész!Vagy párizsit.
Persze fulladozni MINDENKÉPP fog 1x-1x!
No para, de tényleg!!!Hidd el, ez tetszeni fog neki, hogy ő maga ehet és majszolgathat.És szépen fogja enni, hidd el.

Biztos ami biztos alapon, azért ma Dominak megmutatom a turmixgép használatát.... :D

Kép

Így aludt el hisztizés közben

Kép

Bepakol a mosogatóba is...

Kép

szekrényrámolás köbön

Kép

szétszedi a tányérját...

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

En azt a masik videot nem neztem meg mert mar mennem kellett, de titeket olvasva mar nem merem...

Anita!
Koszi a tippet! Hogy ez nekem miert nem jutott eszembe!??! :shock: Ahhoz kell tej, vagy csak viz? Na mindegy meglesem majd. Nagyon jo fejek a sracok!

Cas,
ahogy mondod, a pemposet szeretem :) reggel meg tul lassu vagyok, azt meg csak nyelni kell, ha a gyumolcsot is osszeturmixolom hozza :wink:
Kivancsi vagyok en is, mit mond a pszichoneni...
Az a motor az, amit mondtal, hogy szeretik a gyerekek? Csak ezt meg nem nagyon tudjak tolni ilyen korban, nem? Mert az inkabb hajtos.

Kriszta,
Balint is igy akar felmaszni a mosogatogep ajtajara, de nem mertem ra vallalkozni a kis 10 kg-javal. Domi mennyi is? De ezexerint azert elbir ennyi sulyt... :) Amugy nagyon arik a kepek!

Kepzeljetek Balint ha cicizni akar, huzza le rolam a polot, amig meg nem talalja, amit keres... Ez tarsasagban lehet vicces lesz majd...
_jáde_

Jáde!

Domi 2 hete volt 8,5 kg és 71 cm. Elkezdett vigyázni az alakjára.... :D
Pedig egy igazi kis zabagép. :D

Pólóhúzogatás: hát igen, ez elég ciki lesz majd mondjuk a tesco közepén vagy vendégségben.
A határozott nem az gondolom nem sokat segít. :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominikának boldog hófordulót kívánunk!

Kép
tittina1982

Krisz
Köszi a biztatást! Szerencsére a suli még messze van, remélem addig még rendeződnek a dolgok. :)
Az az igazság, hogy a figyelmével nincs baj, de csak és kizárólag ingerszegény környezetben. No most az ovi a rengeteg karnyújtásnyira lévő játékkal bőven nem az... :lol:
És micsoda csini szoknyája van Dominak! :)

Szilvi
A kenyérdarabokat nagyon ügyesen tudják forgatni a nyelvükkel, és a kezükkel is segítenek, így nagyon jól elboldogulnak vele. Ahogy elázik a nyáltól meg simán elrágják az ínyükkel.

Jáde
Ez motor, a játszótéren ilyenek vannak. Amit mondtam, hogy jól tudnak vele menni, az inkább autóformájú. Laposabb, szélesebb, távol vannak a kerekei, alacsonyan van a súlypontja.
Cicizés :lol: Azért az is vicces ám, amikor mondjuk a metró közepén kezd majd el mérgelődni, hogy "Anya, most a bal cicit kérem!" :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Titti!

Köszike!!! :D

Cas!

Ez játszós szoknyácska, 100 Ft-ért vettem. :D Kicsit bolyhos, annyi az összes baja.
De Domi szereti, pláne harisnyával, mindig illetlenül húzogatja és olyankor megtudom zabálni. Máskor is mondjuk....

Azért még az iskoláig van időtök, sztem addigra Sebi is "lehiggad" kicsit.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na, ismét itt, de megint csak részletekben...

Cas, na nem mondom én, hyog azért vannak csak lánygyermekek, de mindenesetre, azért érdekes a dolog. :D

Képzeljétek, tegnap Boró kiverte a hisztit, mert NEM DARABOS KAJÁT KAPOTT. :shock: Eddig mindig normálisan evett, de tegnap vagy 5 kanál után nem kellett. Na, ha nem kell, egyél kenyeret, gondoltam. Adtam egy falat kenyeret, majd újra főzivel próbálkoztam. Simán kiköpte. NA, állj csak meg, a főzire tettem egy falatka kenyeret, és láss csodát, a kisasszonyom ette a főzit is, csak kellett, hogy rágjon is. :lol: Aztán a levesből vettem ki főtt zöldségdarabokat, még aprítottam egy-egy picit amelyiket kellett, bele a főzelékbe és így megette szinte az egészet.
MA már okosabb voltam. :roll: Húst pároltam hagymával, fokhagymával, bazsalikommal ízesítettem és leturmixoltam, a főtt rizset pedig csak úgy bele kavartam. Lassabban ette, de nagyon ízlett neki és szemmel láthatóan élvezte, hyog rághat. Kissé korainak tartom, de inkább így, mint hoyg ne kelljen a darabos.

Szilvi, én is azt mondom: nyomd azt a kiflicsücsköt a kezébe és meglásd, miylen ügyes lesz vele. Nem szabad így alábecsülni őket! :wink: :wink: :wink:

Krisz, irtó csini és ügyes a lányod! Az enyém is pakolgatja a gépet meg próbálta megmászni, de nem hagytam. Az enyém kicsike, azaz 45 cm széles, és nem tudom, ha megbírná-e. Nem is igazán akarom megtudni. :D :P
ISTEN ÉLTESSE A 10 HÓNAPOS KISASSZONYT!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ne haragudjatok, borzasztoan sajnalom, de valahogy nincs erom hozzaszolni. Reggel olvastam el Botond tortenete, azota a hatasa alatt vagyok es nem tudok magamhoz terni.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Edit :D
De jóóó Neked!! Én egytől háromig etettem kisebb megszakításokkal, mint fürdés, pl :lol:
1/4 1-kor, mondom Marcinak ebédeljünk: Hipp sárgarépa, krumpli, hús darabosan....hááát öt kanál sem kellett, de utána jött a fuldoklós nagyjelenet...na mondom nem adom fel, tovább, még két kanál újabb öklendezés (nem a legvészesebb, de épp elég ahhoz, hogy azonnal kikapjam), utána már az ölemből ettünk, belenyúlt a tányérba, minden csupa maszat körülötte....meguntam, majd, ha éhes biztos jobban eszik...csináltam magamnak mozzarelát, paradicsommal, olívaolajjal, só, bors nélkül.....hát úgy cuppogott, hogy adtam neki, lesz ami lesz.......azt ette a kezemből, pedig nem volt mikroszkópikus darab....aztán főzi megint nem kell....
utána kiszökött a teraszra, mondom, most fürdés, mert egy merő mocsok volt a gyerek....s kezdődött minden előlről, de már pépes kajával, és sokkal fáradtabban....annak a 3/4-t megette :roll:
Nekem fogalmam sincs, hogy a gyerekem mit szeret, s mit nem, már azt sem tudom, hogy melyik darabos kaját eszi, s melyiket nem (eddig a bébiételt megette darabosan), így hát kísérletezem :roll: :oops:

Kriszta :D
Turmix :lol: :lol: :lol: nagyon jó ötlet 8)
ésss én majdnem elfelejtettem felköszönteni a menyemet :oops: szóval az Istenke éltesse a kétszámjegyű hónapfordulóján :lol: Marci jó nagy puszit küld...

Gem :D
Legalább egy pár képet tegyél!! Kistesó project???
Jó lenne hallani Rólatok!
Mindenkit megviselt persze a kis Botond, de azért szeretnénk tudni, hogy mi van Veletek!

Jade :) :D
A videót pedig ne hagyd ki, azon Boró van, ahogy eszik :-)

Be kell fejezzem, mert a gyerek szétszedi a gépet közben 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Boldog Hófordulót Bálintnak és Domi babának!

Cas... esetleg Kriszta
Elkészült a spagetti? :P

Örülök, hogy Sebit (szinte) csak dícsérték :P
"Az a jó, ha egy gyerek eleven"

Csilla nagyon édes, ahogy motorozik.... :P na és persze Réka , a kis kertész és Domi is,
aki szétszedi a konyhát :lol:

Szilvi
Levi jó nagy fiú!
80 cm :shock: a súlya is szép :wink:

Anita
Jók az új vonalzók!
... s a fiúkat én is összekevertem a képeken :P

Tegnap Levinek sikerült spagetti-tésztát ennie :lol:
Az elfogyasztott zsömi, kifli darabok is egyre nagyobbak :lol:
Haladunk...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hű, az előbb majdnem összeverekedtem a szgépünkkel. Nagy sokára odajutok, hogy írjak, Sári a jobb karomban alszik, szóval ballal pötyögök, aztán meg kidob a rendszer... :evil:

Naszóval

Julcsi ette nálunk annak idején így a kajákat. Neki mindegy volt, csak rizs legyen, én kutyulgattam neki össze minden félével, hogy egyen mást is. Majdnem másfél éves koráig ez volt a sztár. Nem mintha túl sokat evett volna együtltő helyében, de viszonylag szívesen.

Szilvia :D
még csak most jutottam el oda, hogy megnézzem a fotóalbumodat és hát nagggyon jók vannak köztük. Nekem a nagyszülős-balatonos-Marcisak a kedvenceim.
Szegényke, még biztos nehezen áll vissza a gyomrocskája az egészséges kerékvágásba a rosszullétek után, meg aztán a gyerkők - legalább is az enyéim - a legkiszámíthatatlanabb fajtából származnak. Egyszer szeretnek vmit, aztán nagy örömmel megcsinálom pár nappal később, mire olyan megvetően néznek rá, hogy legszívesebben kiszaladnék a világból. :lol:

Anita :D
csudahelyesek a kiskrapekok! Én biza nem mindig tudom megkülönböztetni őket, úgy összenőttek. Nektek meg kislányra fel! :wink: Én ajánlani tudom ezt a gyerektípust! :lol: Én meg szeretnék kisfiút idővel, remélem apa munkahelye (90% lány - építőmérnök - számítógép??? - láttok összefüggést? :roll: :lol: ) ezt lehetővé teszi... De ha ezen múlik egy évre elküldöm, mondjuk utcaseprőnek, az teljesen más... :lol:

Na, nálunk tegnap becsapott a bomba. Már írtam, hogy lebetegedtek a lányok. Na, tegnap du. Sárinak 38,5 volt a hője, mire adtam neki egy Panadolt, és nagy nehezen elaltattam. Mire felkelt egy óra múlva 39,1-et mértem. Gyorsan hűtőfürdő, negyed óra múlva mérem: 39,8. Nem kicsit ijedtem meg! Még jó, hogy apum elérhető volt, mert a férjem este 7nél előbb sosem ér haza, gyorsan ügyelet. Kapott AB-t, másfajta lázcsill. kúpot, de még az sem vitte le + Nurofent, meg reménykedtünk, hogy idővel hat a gyógyszer is.
Az éjjel már meglepően jól telt: 1x kelt, láza sem volt, ma meg már egymást amortizálják Julival, aki ugye szintén idehaza dekkol és ovielvonásos tüneteket produkál. :D

Még annyit, h mi Julinak ilyentájban nyuszimotort vettünk (lásd a mellékletben :D ), ami 4 kerekű és a súlypontja is lentebb van. Előnye hogy kishelyen elfér, pl. babakocsi kosara és igen borsos (kb. 1500 pénz) ára ellenére elnyűhetetlen - Sári is ezt fogja kapni szülinapjára. Nekem ezekkel a babataxikkal mindig az volt a bajom, hogy olyan nehezen cipelhetők, ezzel meg kicsit tarkítható a babakocsis séta. Kép

Vmit még akartam, de már nyözgetnek nagyon hogy menjek játszani...

KM

Kép
Kép
kismok

Krisz
Én még nem annyira próbáltam szoknyázni Csillával, ahogy elnézem őt inkább akadályozza a mozgásban - bár az lehet, hogy túl hosszú volt... :shock:
És én is abban bízom, hogy Sebi idősebb korában higgadtabb lesz majd! :)

Szilvi
Figyi, nem kell ám minden öklendezéstől halálra ijedni (hehe, bagoly mondja verébnek! :twisted: :twisted: :twisted: Sebinél én is rosszul tűrtem). Ez is segít abban, hogy megtanulja, mekkora darabokat szabad elkezdenie lenyelni, és mekkorákat kell még rágcsálni további aprítás végett... :roll:
Én attól sokkal jobban megijedek, amikor pl. tele szájjal vesz hirtelen nagylevegőt a száján, most hogy náthás ez sűrűn előfordul, és fel is szippantott apróbb-nagyobb darabokat a főziből - na azt a fuldoklást-köhögést nagyon rossz volt nézni. :cry:

Kia
Á, semmi időm főzni, de nem feledem, és legkésőbb a hosszú hétvégén kipróbálom! :)

Kismok
39,8?! Brrrrrrrrrrrr... Férjem ilyen iszonyat lázas típus, engem is a frász kerülgetett már párszor miatta... Gyors gyógyulást!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvia :D
megvan, mi az, amit kihagytam az előbb. A darabos kajáról... Szóval, hogy igazából az öklendezés egy veleszületett önvédelmi reflex a babáknál, és mint ilyen, nagyon is jó hogy van, mert azt jelenti, náluk van a kontroll evésügyben: ösztönösen kijön, ami nem menne le.

Kép
Kép
kismok

kismok a nyuszit már elöbb is használhatja, mint hogy járna?

Kép
nyafi

Kismok
Jobbulást a kicsiknek!
Kép
...nagyon magas láza volt...
Jó a nyuszimotor...
Levi az mondta a képre baba :P

Tegnap is egy új receptet próbáltam ki...
Apa szerint finom lett :P

Ritánal (Dorottya) és Levinek (Szilvi) Boldog Hófordulót!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Isten éltesse a 10 hónapos nagylányt és a 11 hónapos nagyfiút!!! :)

Kismok, hű, jól megijedhettél! Én a nyáron voltam nagyon megijedve, amikor Kriszta 40,3-at produkált. Gyors gyógyulást a kis drágának!!! :)
Gondolkodtam nagyon, hyog a képen vajon Julcsi vgy Sára van. Mielőtt elolvastam a szöveget. Láttam, hyog nagyon Julcsis, de ráfogtam, hyog ennyire hasonlítanak a lányok. Aztán jutottam csak a szöveghez. Az a nyuszimotor nagyon jó, sajna itt tavaly még sehol semmiféle kismotort nem lehetett találni. Azóta már vannak, láttam, de iylen jót még nem szúrtam ki. :(

Kriszta, Kismok, vettetek végül Sédatif PC-t? Adtatok a manóknak? Volt-e eredménye? Én azt olvastam a tájékoztatóján, hoyg (mint minden homeós szer, végülis :roll: ) az elején felerősítheti a tüneteket. Emiatt nem kicsit idegenkedek tőle. De olyan jó lenne már aludni egy NAGYOOOOT!!!

Csak enyni avgyok, ne haragudjatok, Kismanó alszik, és emgyek dolgozni valamit.

Kia, Levinek gratula a baba szóért. VAgy már eddig is mondta, csak én maradtam le? Akkor bocs'. :oops: Boró a nem-et mondja valahoyg így: mem vagy bem. Nem értem rendesen. De rázza hozzá a fejét, tehát csakis azt jelentheti! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
A babát már rég mondja...
Ő is ismeri a nem-et.

Most is beszél :lol:
bébébaba, jájájáj mama.... Nézi a Beba-t. :P

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Talán furcsának tűnhet a kérdés, de..

Nálatok is előfordul néha, hogy a gyereknek kellemetlen a szájszaga?

Én ezt a cumi miatt gondolom, bár gőzöm sincs. Azt sem tudom, h ez normális-e?

dhbetty

Betty
Végiggondoltam, de én csak Sebinél szembesülök ezzel, amikor zöldhagymát vacsorázik! :lol:
Komolyra fordítva: én még nem találkoztam olyannal, hogy CSillának rossz lenne a lehelete... sőt, inkább szeretem, mert olyan jó "babaszagú" az is! :)
Nem lehet, hogy vmi kajával függ össze?

Kép
Kép
Kép
cas

ja még egy Betti! szájpenész nem lehet?

Kép
nyafi

Hát nem fehér sehol belül a szája, de ha nem csak ez a velejárója, akkor tőlem az is lehet.
Nem igazán engedi, hogy kotorásszak a szájába.
De van rózsaméz, majd használom.
Előtte át kell törölni a száját belül?

dhbetty

Először is nagyon köszönjük a köszöntéseket, és boldog hófordulót minden babócának, aki most született!! Rettenetesen szalad az idő, nem igaz? Nemrég még a karomban volt a pocok, most meg már csak akkor engedi magát ölelgetni, ha neki is olyan kedve van.... :-) :-)

Most bújik ki a két felső metszőfogunk, úgyhogy egy kicsit mókásabbak a napjaink, mint amilyenek szoktak lenni, éjszaka pedig néha egyszerűen felsír, és aztán alszik tovább. Persze ilyenkor felkelek, megnézem, betakarom, de legalább nem kell visszaaltatni, max. a cumikáját kell visszadugni a csőrébe.

Mi már csak este, fürdés után cicizünk, de úgy látom, igazából ő már ehhez sem ragaszkodik, úgyhogy egy-két hetet még várok, aztán elbúcsuzunk az utolsó cicizéstől is.... :-(

Ma azt mondta, hogy bejm (= nem), és amikor rákérdeztem, hogy nem szeretnéd?, akkor rázta a fejét... :-) :-) Azt hittem, rögtön megzabálom, olyan aranyos volt!!! :P :P

Ezen felül megy a baba (néha ba, néha bababa) és az aba (apu) is, persza az anyu szónak híre-nyoma sincs még :lol: :lol: :lol:

A látszólagos kancsalság szerintem is a széles orrnyereg miatt van, nekünk is ezt mondták a SOTE szemklinikán. Ha gondolod, és meg tudod oldani, vidd el a picit a gyermekszemészeti ambulanciájukra (Tömő utca 25), hétköznap vannak 8-12 között, de érdemes 8-ra menni, mert később nagyon sokan vannak. Ide beutaló sem kell, és rendkívül kedvesek és alaposak. Mi egy másfél órát vártunk a sorunkra és jó órán keresztül bent voltunk, annyi féle módon megnézték a szemét. Ilyen pici korban tudják nem csak a kancsalságot, hanem a távol- és közellátást is vizsgálni. Kész csoda....

És képzeljétek, néha, amikor teljesen elfeledkezik magától, egyedül áll, és forgatja a kezében a játékát is! :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Dorottya:Köszönöm a tippet a szemészettel kapcsolatban. :)
És köszönjük a köszöntéseket is. :D
Szombaton kapta volna meg a "tökmag" :D az oltást,de péntek reggelre megint tiszta taknyos lett.Hívtam a védőnőt,hogy lefújjam az oltást,de másik időpontot nem kaptunk.Majd próbálkozom megint holnap.
Ma még mindig nagyon taknyos szegénykém.Ma alig evett.
És képzeljétek el,hogy úgy néz ki,hogy elhagyta a délelőtti alvást,és délután alszik 1 nagyot.Ő egyébként nagyon jó kisfiú egész nap egy hangja nincs(sírásra gondolok),de 3 napja nyüszizik egy picit,megvizsgáltam a kis ínyét,és jön a felső 2 foga!!!! :D
Most este meg úgy jártunk fogalmam sincs mitől volt ez,de hamar elaludt,és 5 perc múlva hallottam,hogy sír rohanok fel és szegénykém áll az ágyába és hüppög,felkapcsoltam a lámpát és telehányta az ágyát,a falat.De amint meglátott nem volt semmi baja,leraktam a szőnyegre és játszott.Én meg takarítottam. :(
Nem tudom mitől volt.Amit megevett vacsira az kijött.
Mondtam is a páromnak,hogy kíváncsi leszek mikor tudom visszaaltatni.De 10 perc múlva már durmolt is.Azóta is alszik,de nagyon csúnyán köhög.
Tudnátok valamit ajánlani köhögésre?
Milyen vitamint lehet adni a gyereknek 1 éves kor után?
Előre is köszönöm.

Most megyek mert leszakad a hátam(segítettünk ma fát vágni anyuéknak)! :D

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi, sajnálom, hoyg lebetegedett "Tökmag", köhögésre a STODAL szirupot tudom ajánlani. Homeós, nincsenek mellékhatásai, és száraz meg váladékos köhögésre egyaránt jó.
Én Echinaceát szándékszom adni, ez általános immunerősítő, most fogyott el az Oscillococcinum, ami influenza ellen jár. Gyógyulást a kicsi fiadnak!

Képzeljétek, tegnap szült a barátnőm. 3400 g-os, egészséges fiacskája született, Ádámnak hívják és több, mint valószínű, hoyg keresztfiam lesz. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na jól elkiabáltam, CSilla már második éjszaka csinálja a fesztivált hajnalban. Aranyos, mert csak 5-10 percenként sír egy sort, és csak 1-1,5 óra után törik el teljesen a mécses, amikor bekajál és végre elalszik.
Pedig napközben szépen eszik, sőt, este a tápijából még hagyni is szokott.
Nemtom mi a baj?

Kép
Kép
Kép
cas

Hajnal 3:50-kor Balint is ugy gondolta, hogy kesz az alvas, 1 oras ciciztetes utan visszaraktam a kisagyaba, de berregett, beszelgetett, ezt csinalta 1 oraig, aztan megint megciciztettem, akkor mar elaludt... (6-kor) 10-ig huzta...
Igy ma se mentunk vervetelre :oops:
_jáde_

Jade :lol:
Szerintem majd elmegy Bálint egyedül, iskola után :wink: :lol:
Sajnálom az éjszakát :cry:

Szilvi :D
Mielőbbi jobbulást Levinek! Szerintem mindenképpen mutasd meg orvosnak, mielőtt bármilyen gyógyszert/vitamint adsz neki. Azért ez a hányás/taknyosság már nem csak egy kis meghűlés :cry: bocsi, nem okoskodni akarok, csak azt hiszem, hogy jobb ha látja doki :roll:
Írtam fentem, hogy mi is hányunk, s még mindig nagyon taknyos, de szinte semmi nem jön a nózijából, viszont köhög, mert csupa slejm a torka...már egy hete kezdődött....a hányás hálIstennek megszünt, azóta kaptunk mi is gyogyót a slejmre, de nem veszem észre, hogy sokat használna!!!
+1x gyógyuljatok mielőbb!!!

Gratula a barinőndnek! Két lány mellé kell egy keresztfiúcska :wink:

Betty :D
Nálunk sincs szájszag :roll: nem tudom, hogy mi lehet :roll:

Cas, Kismok :D
Próbálkozom ám, s mióta írtátok, hogy talán segíti is a tanulásban az öklendezés, azóta már nem kapom ki azonnal az etetőszékből....közben mondom magamnak, hogy "anya nem ijed meg" :lol:

Kismok :D
Én sem tudtam hirtelen, hogy Sára vagy Julcsi :lol: Jobbulást Nektek! Elhiszem, hogy mennyire megijedtél! Kristóf volt ilyen nagyon lázas típus :(

Na megyek intézkedni, Marci ébredezik (kerek 30 percet ha aludt :wink: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi

:D
Mar megfogadtam magamnak, hogy a heten ha esik, ha fuj, akkor is elmegyunk! :wink:

Betty,
ja, szajszag nalunk sincs. Nem lehet a cumi miatt? :roll:
_jáde_

Betty
Nálunk sincs szájszag. Miket esztek? Nekem is csak a kajcsi, meg a cumi ötletem van.

Cas, Jáde
Most éjjel én is 3x mentem ciciztetni. :roll: (fél3, 4 és 6)
Van amikor arra ébred föl, hogy már nem tud tovább furakodni, mert vége a kiságynak...

Szilvia
Gratula a próbálkozáshoz darabos kaja ügyben. Fog ez menni hidd el.

Szilvi
Sajnálom Levit, hogy ilyen beteg - nagyon rossz lehet nézni...
Én még nem ismerem ezt az érzést.

KM
Nektek is mihamarabbi gyógyit!

Voltunk a 7végén egy kicsit pancsizni. Kicsit hűvös volt a víz, tartottam tőle, hogy meg fugunk fázni, de nem. Úgy élvezte a Csajom, hogy csak na! Meglepett, hogy semmennyi félelem-érzetük nincs még... Csak úgy ment volna egyedül! :D

Edith
Gratula a barátnődnek és Neked a keresztszülőséghez!

Megyek, mert mostanában állandóan a seggemben van; meg nyösztet, ha nem vele foglalkozom. :roll: :D :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

JOBBULÁST MINDEN BETEG BABÁNAK!!!
Sajna Levi is beteg...
Éjjel lázas volt, délután is :(
Levegővételnél olyan, mintha horkolna.
Váladék nincs - tippem orrmandula :?
Holnap 16-ra kaptunk időpontot a dokinőtől :roll:

Dec. 1-re pedig szuri-időpontunk van :lol: (pneumococcus)

Betty , én sem tudom, hogy mitől lehet szájszag....
Levinek sincs....

Dorottya
Gratula Ritának!
Levi is elfelejt néha kapaszkodni ha áll.. :lol:
Az aba szó nálunk is elhanzik, de az anya nem (helyette mamama van) :wink:

Edit
Gratulálok a bnődnek Ádámhoz! :P
...na és a kerianyunak! :wink:

Spenót
Kép
Itt sem figyelte, hogy egyedül áll :lol: ...na és a mamusz :wink: (kicsit lányos - örököltük)
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Hát én mégiscsak elvittem dokihoz. Hálistennek..
Beigazolódott a gyanúm.
Gombás fertőzés. Kapott kenőcsöt szájba (ez inkább kanalas gyógyszer tubusban :? ) és popsira is kenőcsöt, ugyanis ott is megjelentek a kiütések 4 napja kb. Azt hittem kicsípte a pisi/kaki, de tegnap kezdett gyanússá válni igazán.
Na mindegy, most kezelünk. Már átfőztem minden cumit és üveget.
Ha mindent át akarnék mosni, törölni, akkor az kb 1 hónapba kerülne a távirányítútól kezdve az utolsó cipőig.. :roll:

Köszönöm a segítséget.

dhbetty

Sziasztok!

Mi is betegek vagyunk. :cry: :cry: Folyik az orra,és begyulladt a füle.Még antibiotikumot is kaptunk,de holnap viszem vissza,mert elkezdett csúnyán köhögni.Szegénykémnek annyira fájhat a torka,hogy a tápszeren kivűl semmit nem eszik.

Szájszag:Még én sem éreztem,de a hugom lányánál volt.Amikor érezte,rögtön tudta,hogy beteg lessz.

Kia:Nálatok ilyen meleg van?

Kismok:Mihamarabbi gyógyulást nektek.......

Krisz:Nem semmi az a póz ahogy alszik...és nagyon ügyesen pakol a mosogatógépbe.
Most szombaton tartjuk a szülinapot.Csak szűk családi banzáj lessz..Csinálok egy husilevest,meg egy jó adag töltöttkáposztát.Nem lessz semmi pepecselés....
Igy utólag Boldog Hófordulót Dominak!!!!!!!!

Csk egy pár kép tőlünk is...
Uncsitesóval..
Kép
Hintázik..
Kép

Kép

Kép
ancsa03

sziasztok!

Kia: köszönjük a köszöntést!!!!!!!!!!

csak a hányással+ taknyossággal kapcsolatban írnék: ha nem jön ki a váladék az orrán akkor lenyeli és ha túlzottan megtelik a gyomruk a takonnyal akkor kihányják a babák, az étvágytalanság is ezért van mert teli van a pocak.

persze ha a hányás nem egyszeri vagy max2szeri és evés után ismétlődik akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni.

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Betty milyen gyógyszert kaptál? Nálam is volt gombás fertőzés popiban, borax kenőcsöt írtak rá. És mikor az elfogyott azóta is sudocremmel kenem. Mert próbáltam olcsóbbakat, de az nem vált be. gyógyszertári se.

Kép
nyafi

Edit!

Én adtam a sedatif pc-t és bizony nálunk felerősítette a tüneteket.
De ez tudod, hogy nem törvényszerű!!!!
Éjszakai alvásban nem segített, de próbálkozunk tovább, csak erőt gyűjtöttem.
Őszintén bevallom, hogy napi 4 adagot ír elő, ezt egy kicist sokallom, mert alig tudom a kajálásokkal összeegyeztetni!!!
Pláne úgy, hogy adom neki az oscillo-t is mellette megelőzésképp!
Ráadásul este fogat is mosunk már elmex fogkrémmel ami miatt kész katasztrófa már homeos szert adni.

Tehát én napi max 2xadok neki sedatif-et, egyet délelőtt (reggelire oscillo megy) és egyet este 7-kor, mert 8kor van fürdetés fogkrémmel és vacsi is.

Ha mostis felerősíti a tüneteket, akkor hagyom a fenébe, mert amúgy is erősen hisztis, nyávogós csajom van és ha alaphelyzetben ördögöl, akkor is kivan tőle az összes mókuskerekem estére. :D

Most csak ennyi csajok, sok-sok gyógypuszika a beteg manóknak!!!!!

Köszönjük a köszöntéseket!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Sajnálom a sok beteg manót! :( :( Mielőbbi gyógyulást mindenkinek!
Mi (eddig) jól vagyunk, bár ma reggel a kisasszony nagyon szenvedett valamitől, de nem tudom mitől. Szopizott fél 4-kor majd aludt tovább és fél 7-kor volt ismét ébresztő. No, 40 perc alatt nem tudtam visszaaltatni, pedig volt simi, cumi, Chamomilla, víz, fogzselé, ölbevétel, poci-hát simi (masszázs gyanánt), ezek után szopi, de amint letettem az ágyába újra ordított, aztán küldtem az apját, hol elcsendesedett, hol még jobban ordított, aztán megint fogzselé és végül elaludt az apjával a nagyágyban. Mondanom sem kell, még mindig alszik, pedig már fél 10. :roll: Szóval ennyit az éjsazkai szopiról való leszokásról.

Betty, jó, hyog kiderült mitől van a szájszag. Én is szaglászódtam, de nem éreztem semmi furcsát Borónál. Azért a rózsamézet (glicerin borax) is kipróbálhatod, sőt, időnként nem árt "csak úgy" kenegetni.

No, felkelt a kicsi. :D

NYafi, én próbáltam a Sudocremet, nálunk semmit sem használt. Érdekes módon mindkét lányomnal CSAKIS a Bepanthen jöhet szóba kipirosodott popsinál, pedig ez még drágább, azt hiszem, mint a Sudocrem.

Muszáj mennem, sziasztok!

JA, köszi a gratulációkat a barátnőm nevében is, ma beugrunk pár percre a kórházba meglátogatni. Ők is mindig voltak engem meglátogatni!
És Ádámka már az (Hú, 1,2,3,4) szóval 5-ik keresztfiam lenne már!!! :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta, két- vagy többféle homeós bogyó nem mehet egyszerre? Én legalábbis adtam eddig Chamomillát és Oscillo-t egymás után!

Rohanok...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

bepanthentől vérvörös valaga lett. minden babó más
Bocsi, ha sok leszek...
Kép felállok, csak anya nem kapta el a pillanatot Kép huncut Kép én is szeretni mosógép Kép kukucs Kép térdel Kép járássegítő 1 Kép beszorultam Kép tadaaaam Kép vigyor Kép járássegítő 2 Kép járássegítő 2 Kép járássegítő 3

Kép
nyafi

Sziasztok,

jelentem, voltunk vervetelen :D
az apolonok rendesek voltak, az olembe volt Balint, en fogtam a labat, ok a kezet. Probaltak jatekosan, de a venajat nem talaltak, es a karjaba szurtak vegul, de ott is elegge fel kellett szurni, de igy is alig csepegett. Nagyon sajnaltam, ott orditott az olemben. A masodik fiolaval mar ugy vettek le, hogy kihuzta a tut a no, ugy jobban folyt, es odatartotta a lyukhoz a fiolat es nyomkodtak a kezet. A no keze, aki vette a vert, veres lett, ettol kicsit megijedtem, mert nem hasznalt gumikesztyut es neztem, hogy van-e seb az o kezen. Asszem szolnom kellett volna hogy ezt igy ne csinalja, de nem szoltam, mar en is vartam hogy vege legyen vegre. De remelem nem kapott el semmit.
Delutan kell visszamenni az eredmenyert...

Ancsa, Nyafi, Kia,
Nagyon jok a kepek!

Betty,
jo hogy feny derult a dologra, remelem hamar elmulik.
_jáde_

Jáde
Szegénykéim, örülök, hogy túl vagytok rajta! :)
Azért a gumikesztyűtlenség szerintem tök gáz!!!!!!!

Nyafi
Gigi milyen komoly csaj már! :) És jópofa az a járássegítő, ilyet még nem is láttam!
Csak nekünk nincs hajunk... :( :lol:

Edit
Ti fél 7-kor még visszaaltattok?! :lol: Nálunk olyankor már tuti ébresztő van! :lol:

Krisz
Hogyhogy fogkrémmel mostok fogat? Nekem anno azt mondták, amíg nem tudja kiköpni, addig nem kell használni a fogkrémet... :roll:

Minden baba nagyon aranyos a képeken!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Mi még mindig betegek :cry: vagyunk :cry: Ma megint hányt, s 38 volt végbélben, este megint megyünk orvoshoz....felhívtam magyar doktornéninket, azt mondta látatlanban, hogy nem gyomor,hanem a váladék miatt hányt, s valami penicilinszármazékot adna neki...na majd délután mondom a doktorbácsinak (gondolom fog örülni, hogy "oktatom") :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

...nem tudtam tovább írni az előbb..
Ancsa :D
Nagy már Réka baba, s hihetetlen, de tényleg igaz, hogy ma-holnap már egy éves....menü - jól hangzik, nyam-nyam :lol:
Jobbulást Nektek is!!!

Kia :D
Levi is gyógyuljon meg gyorsan! Nagyon ügyesen áll már!
Marci nagyon lusti, ahogy látom, amikor lehet, akkor inkább mászik...állni, akkor áll, ha valamit el kell érjen, hogy lepakolja :lol:

Nyafi :D
Gigi is ügyi nagy baba már! jók a képek, micsoda háziasszony már a kiscsaj :wink: Kutya lakásban van :?: :roll: :oops:

Jade :D
Egy hős Bálint! Sajnálom, hogy ilyen nehezen ment, de a lényeg, hogy túl vagytok rajta! Gumikesztyű - tényleg "érdekes", de hát csak nem :roll: lesz baj :roll:

Krisz :D
Szép kis "napi menütök" van :roll: fogkrém számomra is érdekes, nem nyel belőle sokat? Attól még én is öklendezem :roll:

Jó babalátogatás! Akkor nálatok nem egyszerű a Mikulás, Karácsony :roll: :wink: ennyi keresztcsemete mellett 8)

Titti :D
Ti hol pancsiztatok?? Fedett gondolom :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Még csak annyi, hogy tettünk új képeket a picasa-ra.....még nincsenek lekicsinyítve, így egyszerűbb :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit!

Én semmilyen írást nem találtam arra vonatkozólag, hogy lehet-e a homeós bogyókat mondjuk egyszerre adni.
Ezért inkább külön adtam őket. :oops:
De akkor ezen változtatok.

Hozol keresztádámkáról képeket??????Olyan jó lenne látni egy friss babát is. Nosztalgiáznék...

Cas!

Azért fogkrémezünk már, mert dokival megbeszéltem, 1 éves kortól amúgy is kellene fogkrémet használni.
Ráadásul nekem nagyon rossz fogaim vannak a rendszeres kezelések ellenére is nagyon hamar romlanak.
A fiamnál bevált dolgokat alkalmazom most is, ő pl nem kapott 3 éves koráig csokit, cukrozott kajákat, cukrozott üdítőt, gyümölcslevet (csak amit én facsartam)cukorkát, süteményt sem.
Na jóóó néha 1 sütit megehetett.
1éves korától fogkrémmel mostuk a fogát neki is.

Ez odáig vezetett, hogy most 14 évesen csak 2 tömött foga van!!!
Ez nagy előrelépés ahhoz képest, hogy a hugomnak 21 évesen csak hídja van, ép foga semmi, nekem meg 14 évesen már szinte az összes fogam tömve volt... :?

Amúgy a Nenedentet lenyelheti és az elmex sem tartalmaz káros mennyiségű aminfluoridot!!! :D

Szilvi!

Látod, ezt mosunk már komolyan fogat! Amúgy nem úgy kell elképzelni a dolgot, hogy a fogkeféjére rányomok egy csíkot, hanem épp, hogy egy kis pöttynyi fogkrém kerül rá!
Vejkómnak gyógypuszit küld a menyasszonya!!!!!!

Nyafi!

Úgy gondolotam, hogy a lányok társulhatnának és közös vállalkozásként nyithatnának egy mosodát.... :D

Jáde!

Tudom milyen szadi a vérvétel, de lényeg,hogy túlvagytok már rajta.
Eredményekről számolj be kérlek!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket. Képzeljétek még az utcán vadidegenek is meg szoktak állítani, hogy milyen két gyönyörű gyerekem van. :) :oops: Barátnőm mondta pár napja, hogy van bennük valami, ami nagyon megfogja az embert. Bocsánat, nem akartam ömlengeni, de úgy örülök, hogy nem csak én látom őket ilyen szépnek és különlegesnek. :) Viszont egy másik barátnőm pedig közölte, hogy elege van abból, hogy idegenek és ismerősök is állandóan istenítik a fiaimat, mikor együtt sétálunk, úgyhogy ők mostantól nem jönnek velünk sem sétálni, sem játszótérre. :evil: Merthogy az ő kislányát olyankor csak félvállról szemlélik, tudomást sem vesznek róla, meg vele ilyenek nem szoktak történni, mármint, hogy idegenek dicsérik a gyereket. Annyira rosszul esett. :( Pedig nagyon régóta barátnők vagyunk, de azt hiszem ennek most vége. :cry:

Edit! Az én párom is mérnök, erősárammal és ipari elektronikával foglalkozik. Nap, mint nap több ezer volttal működő vezérlőszekrényeket épít, szerel és szervizel, mégis két fia van. :lol: Fél 7-kor Te még visszaaltatod Borót? :?: Nálunk akkor van rendesen ébredés. Vagyis fél 7 és fél 8 között. Piros popsira nekünk is csak a Bepanthen jó, egyébként szerintem a Sudocrem nem olyan jó, mint amilyen drága.

Szilvia! A kajálás terén a mindent azért nem kell szó szerint érteni. :wink: Csak azt adok Kokónak, amit életkorilag lehet. De a zöldborsó krémlevesből mindent kapott. A rakott csirkemellből pedig a húst. De tegnap pl. karfiolleves volt és rakott krumpli azt is ette mindet. Én nem főzök fűszeresen, és csak enyhén sózok mindent, ugyanis az én vesém a nagyon sós ételektől begörcsöl, így nyugodtan merek neki adni mindent. De, ha máshol eszünk szigorúan csak babakaja mehet, amit egyre inkább fintorogva eszik.

Kriszta! Az csak átmeneti kupi, szerencsére nem ez a jellemző. Az a kosárban már a kivasalt ruha. :) Nálunk egyébként sem áll halomban a vasalnivaló, mert én csak azt vasalom, amit szigorúan muszáj. Szerencsére – nem tudom ez a mosógép javára írható-e – de mióta ez a mosógépünk van, nem olyan gyűröttek a ruhák, mint mikor a régivel mostam.

Cas! Néhány napja mondta az egyik ismerősöm, hogy az ő kisfiát meg azért küldik az óvodai pszicho dokihoz, mert túl nyugodt. :x Akkor ránk is ez vár majd, mert a kissrác olyan, mint Manó. Képes nagyon sokáig egy valamivel foglalkozni. Manó pl. délelőtt is 1 órát játszott a kinder tojásos játékokkal. Mindezt két évesen, mi lesz itt később? :roll:

Jade! Csak víz kell a tejpépekhez. Uram Isten! Csak úgy a karjába szúrtak? :shock: Semmi véna? Miért nem nézték meg a kézfejében?:evil: Kokónak is onnan vették. Ez a kesztyű nélküli dolog nagyon durva! Na, ezek azok a dolgok, amikre én nagyon harapok. Asszem én ott hagytam volna az egész bagázst, mint ahogy tettem ezt anno, mikor Manót szurkálták össze-vissza vérvétel címszóval. :evil:

KM! Én nyáron jártam így Manóval, sőt hozzájött még egy röpke gyógyszerallergia is, amitől a gyereknek szabálytalan, alig tapintható pulzusa és nehézlégzése lett. Mindezt úgy, hogy párom vidéken melózott. :? Egész éjjel a gyerek ágya mellett ültem. Jobbulást a picúrnak.

Betty! Sajnálom ezt a gombás nyavalyát. Jobbulást Pannának! Nekem is ez volt az ötletem, csak megelőztél a dokival. Manónak is akkor volt ilyen kellemetlen szájszaga, mikor szájpenésze meg aphtája volt.

Fú, jó sok lettem megint. Bocsi! :oops:

Megyek is, ha jól hallom fiókáim versenyt röhögnek. :lol: Eddig aludtak ugyanis. Ja, egyébként Ti hogy-hogy tudtok olyankor számítógépezni, mikor a babók ébren vannak? Nekem esélytelen a dolog. Ma reggel is annyira ültem ide az íróasztalhoz, hogy egy borítékot megcímezzek, és egyből mindkettő itt nyavalygott az asztal mellett.

További szép napot.

Anita

goodfairy

Anita!

Csak átmeneti a "kupid"????
Én is ilyen "kupit" kívánok magunknak.... :D

Vérvétel: mikor Dominak vették a vért, nem találták a vénát. 3x szúrták belé azt a bazi nagy tűt, pedig nagyon aranyosak és figyelmesek voltak a vérvételes lányok.
Azt mondták, hogy a pici babáknál előfordul, hogy a véna még "nincs a helyén".
Ezért találomra kénytelenek szúrni az esetek zömében.

Számítógépezés:
ama néhány nyugis percben, amíg a lányom elvan az újságjaimmal.:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi,

Marcinak jobbulast kivanok!

Anita,
koszi a tippet, kozben neztem a milupa-t, de az is ilyen 900 Ft korul mozog, igy inkabb maradtam a Holle koles meg rizspepjenel, ami 1000 Ft (sot, a rizspep most 690 ott, ahol szoktam venni), mert ez viszont tiszta gabona, nekem is hasznosabb.
Balint venajat eleg sokaig kerestek, mindket kezen, es csak egyszer szurtak meg. Bar nem jol mondtam, bocs, mert a kezfejebol vettek, most vettem le rola a sebtapaszt. Az a helyzet hogy en se lattam hirtelen ott, hogy mi lenne a jobb, mert elkezdte a tuvel venni, de mivel alig jott, a gyerek meg orditott, kivette a tut, es hagyta hogy belecsopogjon ugy a szuras helyerol a ver... Mondta is, hogy nem akarja mexurni mashol is, es annak orultem en is, hogy helyes, ezt ne is tegye, viszont ott volt ez a fura modszer, kozben a gyerek sirt es le kellett fogni, meg beszelni hozza, es mire odajutottam hogy most mi is van, addigra kesz lettunk. Lehet, hogy a gyerekeim erdekeben meg kell tanulnom hogy jobban legyen lelekjelenletem ilyen helyzetekben...

Gumikesztyu:
hat igen, durva, de visszagondolva a terhessegem alatti vervetelekre is, ott se lattam senkin gumikesztyut, pedig ugye meg kell ejteni parszor a vervetelt... Es a vervetelek 2 kulonbozo helyen is voltak. Az teny, hogy ezutan az eletben ezt nem fogom megengedni.

Kozben bediktalta a ferjem a referenciatartomanytol eltero ertekeket, mert o ugrott el az eredmenyert, fel is hivtam a gyerekorvost, es hala Istennek nincs vashianya, csak par ertek ter el, amire azt mondta hogy az gyereknel nem erdekes.
Na tessek. Nagy huho semmiert...
Bar legalabb nem kell izgulnom mar emiatt.

Viszont akkor megkerdeznem, hogy a ti babaitoknak nem toredezik, szakad be a korme? Balintnak eleg gyakran beszakad, be is toredezik, van, hogy egyszerre tobb is. Kenjem koromlakk-kal? :lol:
_jáde_

Nos egy pár kép, ha nem baj.

Bocs, ha sok leszek... :oops:

Evős képek:

Kép

Kép

Egy kis meglepi rendrakás anyának, lebukással:

Kép

És egy szolid kupi újságolvasással kombinálva!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Anita, Cas, hát volt egy időszak, amikor fél7-7-kor keltek a csajok (nálunk legtöbbször félperces különbséggel ébrednek :D ), de azóta legalábbis egy időre szerencsésen leszoktak róla. Most a fél8-8 a favorit, ami nekem rengeteget jelent. Amúgy meg fél 7-kor még tök sötét van, úgyhogy aludjanak is nyugodtan! :wink: Majd az óracserét kívncsi leszek, hyogan reagálják le, de hátha nem lesz gond.

Anita, nem semmi a "barátnőd"! :shock: Képest volt ezt szemedbe mondani? Még ha fáj is valami enkem, mégsem bántok meg valakit ilyesmivel! :roll: Hiába, na, nem vagyunk egyformák.

Szilvia, Mikulásozni nem szoktunk még a családban sem, csak ki-ki a saját gyerekének vesz valami apróságot, illetve a nagyszülők meg a húgom. Karácsonyra meg valóban ajándékozunk, de 3-an közülük a szűk családhoz tartoznak, úgyhogy amúgyis kellene, a másiknak pedig "elbírunk " még egy ajándékot. :D Különben a keresztgyerekeknek csak karácsonykor adunk ajándékot. De mondom, keveredik a dolog, mert pl. sógornőm két fia keresztgyerekünk is, de náluk szülinapra is adunk. :)

Hát nekünk aztán kezdődik a húzós időszak (bár itt a topikban szinte mindenkinek az lesz! :D). Nov. 24, az egyik fiú szülinapja, majd Mikulás, ami minimális kiadás, de egy pici atzért van, majd karácsony, aztán jan. 1-én a másik fiú szülinapja, 5-én Borónak, 6-án meg anyósomnak. Dec. 4-én Boró-névnap, dec 26-án István-nap, jan. 3-án Benjámin-névnap. Igaz, a névnapokat nem ünnepeljük, de ha összetesszük az eseményeket, akkor van egypár! :wink:

Jáde, sajnálom, hoyg ilyenen kellett keresztülmennetek, de sajna az ilyesmi a szükséges rosszak közé tartozik. :( :roll: Remélem, hogy legalább az eredmények mindent rendben mutatnak!

Anita, ejj, olyan jól leírtad, mit dolgozik a férjem!!! :lol: :lol: :lol: Pontosan ugyanezzel foglalkozik az én uram is, és mivel épp a szervíz részlegen dolgozik, ezért van sokszor több napig is távol. :( Akkor megnyugtattál, még lenne esélyünk fiúra, kár, hyog ő nem akar több gyereket, én viszont valahoyg nem tudom elhinni, hoyg ne éljem át még legalább egyszer a babavárás és szülés örömét.

Kriszta, hoztam képet :wink: és remélem, az anyuka nem fog megharagudni érte. Az ő topikjába amúgy megengedte már feltenni. :)
teszem mindjárt. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ádámbaba:
Kép
És egy ráadás; Krisztával várjuk, hogy hozzák a kisbabát. Már nagyon fáradt volt, de egész nap csak Ádámkát emlegette, úgyhogy muszáj volt magunkkal vinnünk. :D
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?