Új privát üzeneted érkezett!

Küld fény post
szilbee

Szilbee, én is szeretném! Köszi :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Azta! Mik fortyogtak itt! Szami! Én csodállak, és legközelebb, ha találkozunk, térdre is borulok előtted! :D De tényleg!!! Nem semmi, amit csinálsz, tényleg ez a sok foglalkoztató, anyaszerep, feleségszerep... Ha bennem fele ennyi energia lenne!!! Nagyon jó anya vagy, hidd el!
Egyébként ezzel a kötődés dologgal nagyon figyelni kell: tényleg az van, amit Szami is írt, hogy van, aki ezt túlzásba viszi (nem topikosokra gondolok!). Nagyon fain volt bátyámék fia is, aki még 4-5 évesen, ha jöttek haza anyúékhoz, nem szállt le a bátyám öléből! :shock: És ez most komoly! Hozzáteszem minden hétvégén hazajöttek...
Bölcsiről annyit, hogy Balázs is (ha úgy nézzük) 15 hónapos kora óta jár. És? Egy csomót fejlődött. Már eljutottunk oda, hogy ő mondja, hogy menjünk bölcsikébe... :roll: Eljön a nap, hogy már nem is akar hazajönni... :oops:

Szami! Ismerem csertő doktornőt (már nem dolgozik a fősikolán, és lehet belédverem az ideget, de sem a kollégái, sem a diákjai nem kedvellték). A kollégás dolgot ő maga vallota be osztálytársamnak, aki nála írta volna a szakdolgozatát, de mondta Csertő, hogy inkább írja másnál, nehogy elfogultak legyeneke a kollegák... Nekem tartott Önismeret órát, illetve pszichológiát. De mint szakemberről semmit sem tudok mondani... Egyébként szerintem is hagyd Annát még egy évig oviban! Nem igaz, hogy unatkoznak! Ha igen, rossz az óvónő. A korai iskolába járatás írás-olvasási nehézségekhez vezethet, amit esetleg majd a felső osztályokban tud behozni. Nálunk minden tanár azt hangsúlyozza, hogy 7 éves korig kellene a gyerekeknek oviba járniuk. Egy évvel nemhogy nem veszít, de nyer! De majd megemésztitek még ezt a férjeddel.
Máténak hogy sikerült a verseny?

Kitten! :cry: No comment... magyar eü... nem néznek se embert, se istent, kisgyermeket meg főleg nem...
Autót sajnálom, örülök, hogy nektek nem lett bajotok! Mi is kétszer koccantunk már babóval.

Olga

Kép
juhaszolga

Hugiékről semmi jó hír... Tegnap délután hugi már átt tudott menni megnézni Norbikát, mert még mindíg nem vitték oda neki... Inkubátorban van még mindíg, infúziót kap. Növérke azt mondta, nem adhat neki felvilágosítást a gyerek állaptáról! :shock: Ki sem vehette, még meg sem szoptathatta. Még egyszer sem fogta Norbikát! :cry: Állítólag ma délelőtt mehetett az osztályvezető orvoshoz infóért. Még nem tudom mit mondtak neki, nem hívott, de nemsokára hívom a párját. Azt mondták még neki, hogy fejjen kézzel. Hát jön vagy 5-6 csepp tej. De azt is mondták, hogy mellszívót be ne vigyen!!! Pont ma mondta suliban egy ismerős aki Pesten szült (nem tudom hol, 3 éve), hogy ott árulták a pumpás mellszívót a kórházban! Nem is értem, itt miért vannak ennyire ellene???
És igen, Debrecen Klinikán vannak...

Olga

Kép
juhaszolga

Szilbee!
köszi!

el ne tűnjetek a hétvégére!!!!!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam, látom fortyognak az indulatok.

Nem hiszem, hogy bárki meg akart bántani Téged, Szami. Szerintem mindenki tudja, hogy milyen nehéz egy nőnek minden szerepében megfelelnie (sajnos nem is mindig sikerül). És tudjuk, hogy Neked 3 gyerekkel még nehezebb. Nem hiszem, hogy bárki elítélne érte, hogy néha kikapcsolódtok. Az egy más dolog, hogy valaki egyszerűen nem tud sokáig meglenni a gyerekek nélkül. Bevallom én sem, szeretnék elmenni kettesben Zolival, de nem bírom magam és Zolit rávenni.
Persze Neked már sokkal több a tapasztalatod, kialakítottátok már ezeket a kikapcsolódásokat is, és nyilván Nektek ez vált be.

De szerintem Ditke tényleg nem akart megbántani, egyszerűen csak felvetett egy javaslatot.

Folyt. köv. fürdetés után.

Niki

Kép
Kép
csni

Olga, a fejlesztő pedagógusunk Kecskeméten is mondta, hogy mint ember (kolléga és tanár) nem egyszerű eset, de nagy szaktekintély, akinek hatalmas gyakorlata van. Hétfőn kapom meg a telszámát, majd meglátjuk.

Nagyon átérzem a tesód helyzetét, nálunk az volt Annánál, hogy levitték éjszaka a korára, amit úgy tudtam meg, hogy odajött a nővér este 10-kor a műtétes szobába, hogy vesz vért tőlem, mert levitték a gyerekemet a korára és ki tudja, hátha jó lesz valamire :shock: Én is kérdeztem, hogy miért, mi történt, erre azt mondta, hogy ő nővér, nem adhat felvilágosítást... 5 órás császáros sebbel, este 10-től végigbőgtem az éjszakát, semmit nem tudtam a kislányomról, s bizony már a legrosszabb is eszembe jutott.... Másnap rohant be a férjem, hogy mi is van, de 10-ig semmit nem voltak hajlandók mondani, " a doktornő vizitel, majd utána, apuka" felkiáltással! Meg sem nézhette az inkubátorban lévő csecsemőnket, csak Mosonyi kissé hangosabb odahatására. Az ő háborgására került elő a doktornő, aki tájékoztatta a férjemet, hogy mi is történt...

Köszönöm Szilbee, megérkezett.

Ja, Judit, a tesómnak novembertől lesz állása: baby sitterkedni fog. Amúgy azért (is) megyünk hozzá, hogy kicsit felvidítsuk, mert elég depis, amióta kint van, nagyon magányos, nem mozdul ki sehová. Amúgy is az volt a tervem, hogy ha kiérünk, (támogatás gyanánt) elmegyek vele egy nagy boltba és feltöltjük a kamráját :lol: De ma meg kitalálta, hogy addigra minden napra kigondol nekem valami főzni valót. Hát nem édes?! :wink: :lol:

Balwin, piri anyó?Méghogy metál-lady! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szamóca: Akkor bocsi a rossz időzítésért. De hát tudod, a fórumozás ilyen, mindenki akkor jön, amikor éppen tud, 1 vagy akár 3 gyerek mellől. Én éppen most tudtam, amikor Neked rossz volt a lelkiállapotod. De ha Te úgy érzed jónak, hogy elmenjetek, akkor nem értem, miért esett rosszul?
Mellesleg meg a fórum szerintem azért is van, hogy leírjuk a véleményünket, hozzászóljunk ahhor, amihez úgy érezzük, hozzá tudunk szólni. Nem csak a bíztatásért, dícsérgetésért, persze az is nagyon fontos. De ne csak erről szóljon már...
És hiába mondod, hogy nekem "fogalmam sincs", mert van: én is anya vagyok. Bár lehet, az én gyerekeim igazi Mikulás nélkül fognak felnőni, azért bízom benne, hogy sikerül majd belőlük így is értékes embert nevelni. És talán több ezer nagycsaládost meg lehetne kérdezni arról, hogy milyen programokat szerveznek a különböző korú gyerekeiknek. Ami tartalmas mindenkinek, mert együtt vannak.

Részemről ezzel a téma lezárva. Ez a véleményem, amit most vállalok. Kaptam pár privi hozzászólást az "üggyel" kapcsolatban, sajnálom, hogy ők nem merik nyíltan vállalni a véleményüket.

Kép

Kép
ditke2007

Nos, Ditke, az irigység nem jó tanácsadó... eddig azt hittem, békésen lezárható ez a téma és nem gondoltam, hogy "ügy" lesz belőle, azt meg különösen nem, hogy akadnak, akik " nem merik nyíltan vállalni a véleményüket." Miért, mi lenne akkor velük, ha vállalnák? Ez azért már vicces...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Na, itt vagyok.

Dorka babának boldog hófordulót!

Annalucusnak és Leventének jobbulást!

Jázminnak és Robikának gratula az anyához!

Köszi mindenkinek az érdeklődést a barátnőmről. (Dorka, igen Andi az, és Ditke, nem EDA-val szült, mert későn szóltak az anesztesnek). Jobban van a kislány állítólag, de még mindig az intenzíven van, oxigént kap és inkubátorban van. Egyébként a barátnőm szavaiból így vettem ki, hogy ez nem annyira szokatlan eset. Gondolom több baba is kapott már valamilyen fertőzést a steptococcus-tóla A barátnőmnek egyébként levették a kenetet, pozitív lett, ezért szülés közben kapta az antibogyót, de valószínűleg még az anyaméhben elkapta a méhlepényen keresztül.

Olga: Nem értem, hogy Norbika miért van inkubátorban és miért kap infúziót. Valami felett elsiklottam? De nagyon durva, ami szülés közben és azóta történik Velük. Szurkolok, hogy mihamarabb együtt lehessenek.
Kérdezted, hogy Dorka mit kap szülinapjára: társasjátékot akarok Neki venni, meg lesz zsúrja a jövő héten.

Dorka: Tök édes lehettt Szabi. Én is kislányt érzek Nektek. Milyen gyorsan telik az idő, még csak most mondtad, hogy kismama vagy, aztán mindjárt túlvagy az első trimeszteren.

Kitten: Tényleg nem semmi hetetek volt. Remélem Larával minden rendben lesz. Szörnyű, hogy min kell keresztül menniük már ilyen cseppnek is.

Évi: Mondtam, hogy ne aggódj a könyv miatt! Majd meglesz. Örülök, hogy a férjednek van munkája, még ha nem is biztos, hogy állandó.

Szami: Nem igazán tudok Annával kapcsolatban tanácsot adni (ráadásul és nem is ismerem személyesen). Amit leírtál Róla, abban és semmi furcsát nem veszek észre, szerintem tök normálisan viselkedik. Viszont az ovival kapcsolatban szerintem igaza van a többieknek, mostanában a legtöbb gyerekkel megvárják, hogy betöltsék a 7. évet.

Balwin Judit: Nagyon édes lehet Annalucis. legalább egy képet kérünk szépen.

Rólunk: Katának abba kellett hagynia az antibogyót, mert nagyon ment tőle a hasa (legalább már ezt is tudjuk, gogy az augmentinre ilyen formán érzékeny). Most várjuk, hogy a Protexin helyre hozza a bélflórát, aztán meg fogalmam sincs. Olyan rossz, hogy a legjobbat akartam Neki, hogy az oltásra egészséges legyen és lehet, hogy teljesen rosszat tettem. Most mi va, hogy elkezdtük az antibogyót és abbahagytuk? Mi van a bacival, amit kitenyésztettek? És a 18 hós oltás itt lebeg felettünk. Szóval, totál kivagyok emiatt, de próbálok nyugodt maradni és hinni abban, hogy most nem lesz beteg az oltás után.
EGyébként jól vagyunk mindannyian, készül a tzetőnk, kb jövő hét közepére kész is lesz.

Hú, de hosszú lettem. Eldugulok.

Niki

Kép
Kép
csni

Úristen... Én csak kapkodom a fejem olvasom vissza a postokat, de nem értem hol fajult el ez ennyire... :| :( Lehet jobb is.

Azért szomorú vagyok tőle... :(

Béküljetek már ki!!!

Niki! Drukkolok, hogy ne legyen baj! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Judit! Szami! Nincs mit!

Hohóóóó! Most látom! Mindjárt szülinapozások lesznek! ;) Dejó! :D

Judit! Niki! Készültök már??

Kata!!! Életjel!!! Hiányzol ám ha nem írsz!!!
szilbee

Szilbee!

ja... mit kellene venni ajándékba?????? a fülcsiket azokat a szépeket ki mennyiért vette? még majd megdumálom apával meg valami ócsó értelmes játék. bár ez a kettő kizárja egymást, mármint hoyg oclsó, és értelmes?

Zsúrunk nekünk is lesz, a meghívók 1/4-t ma kiszállítottuk. még torta ügyben sem döntöttem. azt mondja napocska kell neki. de lehet bemegyek szolnokra a zagyvába, az mégiscsak ehető torta, még 3 nap múlva is....hihetetlen, hyog itt semmi nincs!!!!

Erről jut eszembe a deichmanos katalógusba olyan tuti cipőket láttam 5xxx-ért!!!!már téliek, béleltek!

holnap apák mennek dolgozni?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szilbee, én úgy éreztem, felajánlottam a megbékélés lehetőségét(és nem ragoztam tovább a nap folyamán a dolgokat, sőt, azt is leírtam, hogy elfogadom, amit ő írt, max. az időzítést érzem rossznak), amivel aztán Ditke nem élt.

Levonom a megfelelő következtetést és mivel nem szeretném megosztani a fórumot, ezért egy időre (kicsit szomorúan ugyan), de elköszönök Tőletek.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

ja és hol van szolnokon az a bolt? akarok venni lampionokat, meg azt a széthúzható boldog szülinapos feliratú izékét. lufikat is lehet benne kapni, meg papírpohár/tányér... én valahol a pelikán szálló mellé teszem ahol az üzletek vannak körbe az is valamilyen üzletház... valaki?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Anikó!
Dorcinak Boldogságos Hófordulót!!!

Hát látom zajlik az élet!
Szerintem ez a fórum azért van,hogy leírjuk amit megszeretnénk osztani másokkal,és minden ember más mindenki másképp gondolkodik,így hát eltér a vélemény.
De itt most már pro és kontra játszik aminek semmi értelme
Mind a kettőtökek igaza van,csak most épp nem eggy a véleményetek

Balwin!
Hátha gyorsan összejön a kistesó!
Lucusnak további jobbulást!

Katának is jobbulást!
Jól megjártátok ti is! :(

Kép

Kép
katlina

Szami!
Gondold át az elhagyás dolgot! ez buta következtetés, mégha csak időszakos is, amit remélek!

Ditke!
Remélem Te nem ilyen következtetésre jutsz!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ugyanmár lányok, mi ez az iszapbírkózás?! Meg privizgetés?! Ne kezdjünk már el klikkesedni, bazz... mán elnézést, hogy az úrinő így kiesett a számon.

Szami, ha esetleg meg is osztanád a fórumot, az nem ebből az esetből fakadna :) Szerintem az írásokból ismerjük már annyira egymást (minden topiclakó), hogy értékeljük egymásban a pozitívumokat, és kölcsönösen elfogadjuk a hibáinkat. Másképp ennyi Ösztrogénraktár "összezárva"...háááááát... :mrgreen: Na kábé az, mint ma.
Szóval szerintem is aludj egyet a tervezett szünet előtt... Nem szabad... Személyes ellentétek bármikor kirobbanhatnak. Osztakkor eccercsak elfogyunk?!

Vérnéni nincs...de első soraimat olvasva...lehet, hogy megjön? :shock:

Niki, nyugi, biztosan minden rendben lesz Katával!

A Nasivinből van bébi verzió is? :oops: Mer nekünk van itthon Nasivin orrcsepp, de 6 éves kortól...
Muci ma estére is belázasodott... normális ez? Az esti fürcsi (némiképp hűtőfürdőnek is felfogható...) után esett le kicsit. (A Panadol úgy tűnik nem csinál semmit...legalábbis este nem veszem észre a hatását...)

Jah, Judit: csütörtökön voltunk dokinál...aznap kezdődött.

Judit
Kép

Kép
balwin

Így sincs túl jó kedvem, de amiket olvasok itt sincs minden rendben... ennyi.

Anikó: boldog hófordulót Dorci babának!

Szilbee: tegnap éjszaka esett le, hogy tegnap meg Dávidnak volt hófordulója... már egyy hónap (-unk) sincs hátra... Sőt lehet, hogy a szülinapi gyertyára már itthon leszünk. :lol: Olvasgatok ám, csak most minden nehéz. De rájöttem, miért, kicsit most sokat híztam (vagy a gyerek), de már nem érdekel.. sütizem, palacsintázom... Kell a zsírpárna Marcinak, hogy ne fázzon, ha kibújik. Leventével tul. képpen mi is volt akkor? Mi volt ez az egynapos betegség?

Csak úgy: hihetetlen kedélyállapot ingadozásaim vannak... sírógörcs-rohamok mindenért. És éjszaka rettentően fájnak a medence-, és combcsontjaim... mintha össze akarnának roppanni.

Niki: ezzel a streptococcussal jól beijesztettél... inkubátor, meg nincs az anyjával a gyerkőc meg ilyenek... Bencében is ugye streptoc.-t mutattak ki.... és mi van, ha bennem is van?! Mert miért ne? Még jó, hogy hétfőn talizok Dinyával (legalább is remélem)... akkor adja rám az utolsó kenetet (vagy inkább veszi le :lol: ), jól rákérdezek. De a szülésznőm meg mondjuk azt mondta, hogy a méhlepény megvédi a magzatot ettől a baktériumtól.... akkor az ismerősödnek miért nem?!

Dorka: 2, de inkább 3 héttel korábban jelentkezz be uh-ra. (a 2 már bizonytalan) Mindig eszemben vagy... hogy olyan mosolygós vagy, elképzellek, hogy még a rókázáshoz is mosolyogsz :lol: bocsi :lol:

Olga: borzalom, felháborító, sajnos nem hihetetlen, a saját szülésemre emlékeztet, de hát azóta is... mi tanultunk az első szülésemből.. én tuti az asztalra csapnék a férj, anyukádék, anyósáék helyében. Ezt nem lehet csinálni!!!!!! Rohadékok!!!! Nem véletlen utálom az egészségügyet!!!!

Bbj: a mi apukánk dolgozik holnap.

Kép

Kép
szolkata

Judit, nemtom hol lehet arrafelé ilyen bót... :oops:
Mijén Apukánk is melózik holnap, de nálunk ugye ez nem ledolgozandóünnep-függő :wink:

Kata, azt szokták mondani erre, hogy ilyenkor legalább igazoltan hisztizhet a nő :D Nincs már sok hátra, kitartás! Szopis párna nem segít a fájdalmakon éjjel?

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin Judit: szerintem a Nurophen szirup jobb a panadolnál. Nasivinből meg van kisebbeknek való is, sőt cseppentős és pumpás változatban. ( az egyszerre kétféle lázcsillapítást azért szerintem ne alkalmazd többször...) Adjál kúpot panadol helyett... én a germicid -c-t szerettem B.-nél, mert abban van enyhe nyugtató is... tényleg jól aludt tőle B.

Niki: hát nem tudom, mi legyen Katánál. Bence a Cedax-babyt szokta kapni antibigyónak, attól még sosem ment a hasa. Viszont a c-vitaminnak lehet enyhe hasmenést kiváltó hatása. A Protexin (vagy mi) az mire jó, még nem hallottam. Én Normaflort adok B.-nek, ha megy a hasa. Szerintem csak teljes kúra tisztítja ki a szervezetet, így a dokitoknak kellene felírnia másik anibigyót.

Évi: azért jó, hogy még ha alkalmi is, van munkája a férjednek.

Holnap jön valaki a Zöld Házba bababörzére?

Kép

Kép
szolkata

Balwin Judit: hol keresünk milyen boltot? Nincs szopis párnám, a paplant gyűrögetem és kispárnákat rakosgatok... hát majd 10eFt-ért nem veszek szopispárnát erre sajnálom a pénzt (inkább mást veszek rajta a gyerkőcöknek).

Kép

Kép
szolkata

Kata, amit Judit írt :) Partikellékesféle, a Pelikán környékén...ha jól értettem...
Hm, tulképp a szopispárnát én is csak azért tudtam kihasználni, mert Hunci tápszeres volt...úgy kényelmes volt ráfektetni, az ölembe venni etetésekkor. A szopit meg fekve intéztük :)
Nemnem, a dupla lázcsillapítás véletlen vót, egyszeri, rutintalanságból fakadó megbotlás :oops: , direktibe nem csinálom :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin Judit: lázcsill... értettem én... hogy véletlen volt... Sőt akkor még infó a lázcsilllapításhoz: napi 24 órában (ha jól emléxem, de a dobozára rá van írva) egyféle hatóanyagúból háromszor lehet adni, így jó, ha kétféle van otthon. Kombinálni lehessen. Például amikor B. nagyon lázasos volt, akkor nappal jellemzően a Nurophen szirupot adtuk neki, este és éjszaka meg a kúpot. Akkor úgy sincs annyira ébren, hogy nyeljen, ne hhogy félre menjen, meg hamarabb fel is szívódik a kúp, hamarabb van nyugi. Szerintem.

Kép

Kép
szolkata

Jó reggelt!

Mindenkinek köszönjük a hófordulós köszöntéseket!

Miénk Apa dolgozik ma is... Szokás szerint... :cry:

Kata! Fájdalmak ismerősek... :( De nem sok van már! Zsírpárnás-rész tetszett. :lol:

Hú, tegnap tényleg elszabadultak itt az indulatok még este... :shock: Lányok, ( Szami, Ditke ) : ne haragudjatok, hogy ezt írom, de sztem ezen nem lesz könnyű túllépnetek, már csak a fórum-forma miatt sem... :? Én pont ezért írtam le ide, nyilvánosan a véleményemet ÁLTALÁNOSSÁGBAN a témáról ( bár már tudom, nem a kezdeti témánál tartunk... :oops: ) , mert a konfliktuskezelés... :roll: nos hát... az nem egyszerű dolog, még "olaj a tűzre" nélkül sem... Na mind1.

Lázcsill.: gyakorlatom még nincs, de Antal nekünk azt mondta, jobb a Nurofen, ahhoz estére lehet is társítani a germicid-C-t, ez a kettő nem üti egymást. Más kérdés, hogy nekünk van itthon Nurofen ÉS a másik féle kúp... :oops: Íratok már germicidet a héten..

donkoaniko

Sziasztok!

Szami! Hiányoznál ám! De tényleg! Meg érdekel Máté eredménye is... meg Annáé is... meg Télapós képek is :oops: :oops: :oops: :D

Képzeljétek hugi tegnap óta szoptathatja a babát! :D Még mindíg inkubátorban van. Most reggel beszéltünk pár percet, azt mondta, hogy tegnap a gyerekorvossal nem találkozott, nem volt elérhető soha. De egy másik orvos azt mondta, hogy újra kellett éleszteni Norbikát, mert leállt a légzése. De hogy mikor, miért, hány másodpercig/percig, azt már nem mondta meg. Egyébként én sem értem hugomat. Ő olyan karakán, kiáll a véltnek hitt igaza melett, most meg olyan nyuszi. Azt mondja látja, hogy jól van a baba. Hát én nem elégszem/elégednék meg ennyivel.

Judit! Én ilyen kiegészítőket itt az Aranytol nevű papírírószerben vettem (itt van a huszonpáremeletes alatt). Happy Birthday felíratú lufikat (torta gyertyával meg ajándékok vannak rajta) szintén a huszonemeletes alatt kaptam a 300 ft-os boltban. Igaz minőségileg nem nagy durranás, de hát ezt találtam. Több kellékes nem jut eszembe. Kisokosban vagy ilyen helyen nem találtál?

Olga

Kép
juhaszolga

Apa nálunk is dolgozik, de a feladatot kiadta: posta, gyógyszertár. Fáj a torka, sz@rul érzi magát, ugyhogy neocitránozik.

Olga

Kép
juhaszolga

Olga! Ez borzasztó! :( Remélem most már minden rendben lesz! Első gyerek után is nagyon nyuszi voltam... Második után már rendíthetetlen kőszikla. :lol:

Szami! Én csak annyit mondok, hogy eszedbe ne jusson emiatt elmenni!

Ditke! Remélem neked meg se fordult a fejedben!

Mindketten hiányoznátok!!! A másik topikban már megéltem egy ilyen fórummal szakítós dolgot... azóta se hallottam a két fórumozó felől. :( Nem szeretném hogy itt is így legyen!

Kata! Örülök hogy vagy esmét! :D Bepofátlankodhatok majd babanézőbe a kórházba? Persze csak ha nem zavarok,,,, miegymás... Utolsó hónapban már én se "vigyáztam" magamra... mármint, hogy mit eszek. Nem bírtam már... na jó, előtte se szórakoztám már azzal hogy mit... inkább csak hogy mennyit.
Sírógörcsös rohamamim is voltak... annyira car volt...

Apjuk nálunk is melózik. :(

Na most ennyi.. Törpe mászik rajtam... no meg ebédet is csinálni kell... (Sült tengeri hal).

Szép napot.. valszeg még jövök...
szilbee

Sziasztok!

Szilbee, én is kérném a DIFER-t! Már csak kíváncsiságból is, hogy miből teljesített ilyen jól a gyerekem :wink:

Nálunk most nagyon zsufi hétvége lesz, azt sem tudom, hogy hogy szervezzem, de nem baj, úgy szép az élet, ha zajlik.

Anno, talán van még aki emlékszik rá, én is belefutottam egy vitába itt a fórumon. Úgy, hogy még viszonylag új voltam a társaságban. Szopis ügy volt (azóta nem is írok ilyenekről inkább csak priviben). És igen, maradt a szálka a szememben, és igen, jó pár napig nem is írtam, mert tiszta szívemből nem tudtam volna. Valami megváltozott. Aztán végül is feladtam az ellenállásom, és újra jöttem, majd halványult a dolog.
Hú, és a babanet indulása óta hány ilyen vitát átéltem már... nem könnyű, és sokáig tart az érintetteknek megemészteni!

Azért örülnék, ha sem Szami, sem Ditke nem adná fel, mert mindketten hiányoznának, ha nem jönnének!

Még egy, ha valakinek véleménye van, akkor inkább írja meg ide!

Balwin, Kata jól leírta a lázas állapot kezelését! Annalucusnak szerintem még a leghatékonyabb a kúp! Hm, az nem jó, hogy megint belázasodott, de remélem már nem tart sokáig.

Niki, az antibogyóval kapcsolatban ugyanazt tudom mondani, mint Kata. Ha nem szedte végig, akkor valszeg nem szabadultatok meg teljesen a bacitól. A dokinéni fog felírni másikat, más hatóanyaggal.

Olga, ez már igazán felháborító, amit a tesódékkal művelnek! Újra kellett éleszteni? Te jó isten! És a szülőknek nem is szóltak???? Hát ez már tényleg szörnyű!
Kiállás.....hát engem sem kell félteni, de mikor kórházban volt Csongi én is úgy meghunyászkodtam, mint egy kiskutya.... valahogy ott más lett a természetem :?

Évi és
Kép
csongianya

Húú micsoda cset ment is tegnap!

Lemaradtam sírok....

Lányok, van még Germicid c? sztem már nem írnak fel.

Kata!

Egészségetekre!

nekem is a kispárna a két combom között volt a jó. akkor nem fájt, széttartott, hogy a medencém ne húzódjon,

én nem megyek a ruhabörzére, egyzser voltam ott, nem volt semmi. na majd biztos most lesz.. ha elmész számolj be, legalább a szívem fájdítsam!

Olga!
nagyon sajnálom tesódékat remélhetőleg az anyai ösztönével nincs semmi, és tényleg jól van kispasi.
ez az újraélsztés nagyon durva!

A szoptatás szupi!!!!

a kisokosban semmi nem volt!

Judit
köszi nem jutott eszembe a szó, hogy partikellék. midnig hirdeti a cég magát esküvők kapcsán mindent egy helyen stb..., naná, hogy most nem találom!

Évi!
Miylen volt a vacsi?

Szilbee!
Fotózz majd ezerrel!!!!

na megyünk reggelizni. én is jövök még!!!!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bbj: lufi dekor alatt is kereshetsz, esküvői díszítés... szerintem találsz ilyen üzletet, de én amikor szórakozásból nézelődtem a Tescoban is láttam már ilyen kellékeket. Meg Intersparban is a képeslapok mellett.

Olga: első gyerekemmel én is nyuszi voltam bent... meg akartam felelni, meg féltem, hogy hazajöhessek, meg szegény hugod biztosan nincs olyen erőnléti állapotban, hogy az asztalra csapjon. Ezért írtam, hogy a rokonság... Rohadék egészségügy, ... hogy merik elhallgatni, hogy újra kellett éleszteni... és mennyi ideig nem volt neki oxigén...??? Vagy majd 6 éves korában következtetnek vissza...??? Ez borzalom. Kezdem felszívni magam így kórház előtt.... Ne jöjjön hülye a közelembe....

Szilbee: bejöhetsz, persze, ha minden ok lesz... remélem... (ha nem lesz ok, akkor vér fog folyni... nemcsak az enyém...)

No ennyi, eliramodunk.

Kép

Kép
szolkata

Kata!
köszi
Elin már felhomályosított, asszem ma be is megyek valamelyikbe a corába csak szalvettát találtam. az meg ideskevés.

Hihi! gyúrsz ezerrel?
de a kutya nem fog hozzád szólni, második? ja! legalábbis nálam így volt. még a hőn szeretett Babika sem, pedig miklósi, jól eldumáltunk, mikor jön mézért.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Haj.

Csak gyorsan...

Ahhh...valami történt, vagy a laptoppal, vagy a babanettel...nemtom "elérni" az Elküld gombot :? Illetve itt igen, priviben már nem :?
Úgyhogy Jaimee, alma ügyben mélt írok nemsokára :)

Hunci éhes...majd még jövök :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!
nekem már hónapok óta nem mükszik az a gomb, kénytelen vagyok mindig reüziknél profilt nézni, és onnan küldeni újból. úgy megy.

na most már húzom a belemet takarítani, eddig tömörített a gép, de most már kikapcsolom, ne kerregjen tovább!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Még 3 oldal hátravan..... :?
Lassan ki leszek közösítve......meg ilyenek......dehát.....

Judit!
Üdv...nem tudtam hová tűntél....de olvastam meg néztem a képeket, leesett! Nagyon szép helyen jártatok Biztos fel is töltődtetek!
Mézzel mikor jártok erre.....asszem sajnos már nem tudok a városba menni érte esetleg ha vkinek odaadod..... :( bocsi.....

KAta!
NYugdíjasok!!!! Nekem ne is mondddddddd! Nálam biztosan nem jobban!!!!! Láttam a Szolnok-tv-ben a nyitást. Belülről kamerázták, azt a taposást, lökdösődést amit azok levágtak....hát én elszégyelném magam a helyükbe!!! És akkor a mai fiatalok???? :evil: Erre is hallottam egy jót......hogy a mai fiatalokat ugyan ki nevelte fel, ha már így szidni tetszik?????????? :?

Szóval a héten voltunk bölcsiben....igaz eddig még többet itthon.....de mindegy. Nagyon jól érzi Nimi magát, nem is sír reggel...ott szoktam maradni hallgatózni.....és semmi...és ez olyan megnyugtató. Eszik, iszik rendesen.....persze itthon nem marad egy helyben..???? Miért is???? GYümit egyáltalán nem eszik Mit csináljak???

No olvasok tovább.....

fanna3

Fanna! Üdv újra itt! :) Gyümölcslé esetleg?

Olga! Na most már teljesen hanyatt dobom magam attól, amit tesódékkal művelnek! Mégis, mikor akarták elmondani, mi történt a babával? :shock: Szopinak örülök nagyon!
Alapból nekem sincs nagy szám, de ha a gyerekemről, családomról van szó, valahogy nagyra nyílik... :twisted:

Nálunk ma csülökpörkölt a kaja, a desszert tiramisu. Aki kér, annak küldök online... :wink:

Na go, mert a ház elszaladt, nekem meg esélyem sincs, hogy utolérjem... :oops: :evil:

donkoaniko

No végeztem!

Anikó!
Köszi aranyos vagy hg foglalkoztál kéedésemmel :wink: sajos szinte már minden nap adok kubut- abba csempészem a c-vitamint meg a multivitamint......és tudom hg nem megoldás mert ez mégiscsak nem gyümi......

No nézem itt a négyzet-külömbségeket.... 8) :) Nem szólok hozzá......nekem is van olyan akivel nem állunk szóba.... :lol: mindegy.....

Évi!
Örülök hogy pozitívodni látszik a férjed helyzete....és ismét a régi vagy! Mármint írod a kedves, nyugtató, támogató tanácsaidat!!!!!!!!! :wink:

Olga!
Drága Norbikát üdvözöljük!!!!
Sajnálattal olvasom a körülményeket!!!!!!! :twisted: Bennem is hasonlóak maradtak meg....asszem sosem törölhető a dolog sajnos :? És én is nyuszi voltam a kórházban...meg még utána is....pedig régen nagy szám volt.... Kívánom hg mihamarabb legyenek túl rajta, mehessenek haza és pótolják a kiesett időt! A nagy család szeretettel és törődéssel veszi majd körül őket és minden rendben lesz!

Jelentem hajam vagy 2 hete vállig ér....asszem még vágatok majd belőle.....más nincs.....körülményekhez képest minden rendben.

fanna3

AJjaja amíg vagyok....karácsonyi ajándékok gyerekeknek?????? Kezdenék guberálni!!! :lol: Ki mit vesz?

Vettem egy fogast magamnak ajándékba...és ennek is úgy tudok örülni!!!! :shock: :lol:

fanna3

Sziasztok!

Fanna: Szia! Örülök, hogy jöttél. Esetleg Judit ideadhatná nekem a mézet és meg bevinném a bölcsibe, betenném Nimi szekrényébe.

Olga: Nagyon sajnálom, ami tesódékkal történt, de már legalább megkapta a babát.
Barátnőm kislánya most besárgult, de átvitték az intenzívről a korára, de még inkubátorban van és persze kékfényezik.

Kata, Évi: Nem kapunk másik antibogyót, azt mondta a doktornéni most nem ír fel másikat. Eleve nagyon nehéz volt döntenie, mert a kitenyésztett baci nagyon kevés antibogyóra érzékeny. Szóval, gondolom, hogy mivel eleve, nem volt egyértelmű, hogy kell antibogyó, most egyelőre nem kap. Aztán majd meglátjuk.

Balwin Judit: Szerintem tök normális, hogy még volt láza Annalucusnak. Van a Nurophen-nek kúpja is, nekünk az vált be legjobban. Germicid C szerintem sincs már, de már Germicidet sem nagyon írnak fel (legalábbis nálunk).

Anikó: Én is Tiramisut csináltam. Nyami.

Niki

Kép
Kép
csni

Itt vagyok, ragyogok.

A bababörze siralmas volt, kb. 2 percet töltöttünk ott.
Érdekesség: előttünk ért a Zöld Házhoz egy villogó rendőrautó, kiszált belőle 2 rendőr, bementek az épületbe. Az autóban bömbölt a zene, és nyitva hagyták az autót, a vezető oldalon még az ajtó sem volt becsukva... és csodálkoznak, hogy kilopják a szemüket... Ennyire nem lehetnek naívak, hogy a Szecskán (de máshol is) úgy hagyják az autót! :roll: :shock:

Fanna: üdv. újra itt. Ne aggódj, hogy nem eszik gyümit Nimi, a kububan valószínűleg sokkal több vitamin van, mint a tényleges gyümölcsöknek látszó felfújtatott, agyonpermetezett, isten tudja honnan származókban. Az tök jó, ha Nimi megszerette a bölcsit.

Bbj: látod, én direkt nem írtam corat, mert ott még nem láttam. :lol:

Olyan furcsa érzésem volt ma délelőtt... olyan furán fájt a hasam...és szinte egész délelőtt. Bár több ismim mondta már, hogy nekik második (többedik) gyerkőc megszületése előtt hetekkel is voltak jósló fájásaik... Remélem, azért 2 hétig még egyben maradunk. (Ma töltöm a 36-ot... húh, már nem lesz semmiképp koraszülött) Innen minden nap ajándék (csak ne lenne ilyen kellemetlen egyben).

Kitten: mi újság?

Máshol sem engedték haza az apukákat korábban? Jellemző ... nálunk nem. Mondtam is Pistinek, hogy remélem, hogy ma kivételesen kiesik a toll 5-kor a kezéből.

Nem tudom van-e még germicid-c, csak még B.-nél azt használtuk, hála égnek majd egy éve volt legutóbb lázas.

Kép

Kép
szolkata

Ádáméknál a nőket és az újonnan jött munkaerőt hazaengedték, de Ádámot nem.. pedig minap is 3 órával hamarabb ment be reggel... :twisted: :twisted:

Elmaradt...! Leventének torokgyuszija volt... de úgy tünik ilyen egy napos fajta! :shock: Mert hogy azóta sincs semmi baja! :shock: Eszik- iszik... lázmentes... nem fáj semmije...
Picit piros volt a torka, mikor tegnap dokinéni nézte... a füle se volt érzékeny.

Fanna! Melyik bölcsibe jár Nimi?
szilbee

Kata! Nekem Dávidnál korábban jöttek a jóslók és erősebbek is voltak és szinte folyamatosan keményedtem... Úgy mosogattam, hogy 2 percet dógoztam 10-15 percet pihentem... A vasalás meg csak ülve ment és az se sokáig.
szilbee

Nincs Germicid-C? na jó, hogy két éve kiváltottam és még mindíg ott van a hűtőben! :lol: :lol: :lol: Meg is nézem a szav.idejét... :oops:

Húh, remélem balwin Juditon kívül senki nem olvasta mit írtam... Hülyeség volt... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juhaszolga 2008.10.18 17:57-kor.

Olga

Kép
juhaszolga

Hohohóóóóóóóóó! Tudok ide is írni :D Judit, ha marad ez a helyzet, akkó kipróbálom a módszeredet :) De a laptoppal van valami gáz, mer szinte semmit sem akar megnyitni :?

:shock: Mingyá jövök, Hunci bealudt itt mellettem, beviszem a szobájába...

Judit
Kép

Kép
balwin

Jelentem, van Germicid-C :mrgreen: Nekünk tavaly júniusban azt írták fel, és idén, a nyaralásunk előtt is... (ki is váltottam, mert bár az előző doboz ott lapul most is a hűtőben, a dokibácsi aszonta, megváltozhat az állaguk :shock: ) Estére akkor ezt adok neki, ha újra belázasodik.
Nurophen kúp? Legközelebb azt veszek!

Köszönöm a lázzal kapcsolatos infókat! :D

Vettem ma a Brendonban infrás fül-lázmérőt...hát kellett vagy 10 perc, míg rájöttem működésének nyitjára :shock: Jól meg van fogalmazva a használatija...vagy én vagyok ennyire béna :roll:

Üdv Anna :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Olga, szörnyű, ami ott folyik a húgodékkal :( Vérlázító! :x Hm, hát a hormonok tudnak az emberből bőgőpicsogó nyuszit csinálni (pl. belőlem is...)... valaki a családból, aki a kikövetelné az infókat? Sztem elég lenne kiejteni a bűvös szót: "ügyvéd". Egyből elérhető lenne az orvos :? De legalább már szoptathatja Norbikát! :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Babó végre odakerült hugomhoz a gyerekágyas osztályra!!! Szopi megy, minden okés. Nagy zabagép Norbika, tegnap és ma délelőtt még pótoltak neki az anyatejhez más anyatejét. Ja, meg képzeljétek cumit adtak neki még első nap a nővérek! :shock: De azt mondja hugom is, hogy máris nagy cumós lett Norbika! Mondjuk ez legyen a legkevesebb!

Olga

Kép
juhaszolga

Olga, navégre! :D Hát jah, most ez a legkevesebb, hogy "rászokott" a cumira... Amiről meg az a véleményem, hogy amelyik gyerek nem akar cumizni, azt semmivel sem lehet rávenni, hogy használja (mint Annaluci). Ha meg hajlik rá, az a baba előbb-utóbb (persze kis szülői segítséggel) úgyis rátalál :wink:
Más anyatejét?! De erre szabályok vannak, nem?... Vagy gyűjtőből?

Ma is teszteltem, nega :( De Vérnéninek sincs nyoma... vagy most éppen extra hosszú a ciklusom, vagy belustult az ebben a hóban aktuális petefészkem :|

Muci még mindig alszik :shock: Igaz, 5 körül felébredt, sírt (de legalább láztalan volt), csak az ölemben nyugodott meg, és seperc alatt vissza is aludt... Remélem csak a gyógyik nyomják így el.

Judit
Kép

Kép
balwin

Olga!
Szörnyű ami a tesódékkal történt,és azon teljesen kiakadtam hogy ezt csak később tudatták vele :twisted:
De most már az a lényeg hogy eggyütt vannak

Fanna!
Tesóm szenved ettől,volt egy ídőszak a gyerekeinél,hogy abszolut semmi gyümit nem ettek meg gyümölcslé formában néha!!Most annyiban javult a helyzet,hogy vannak gyümik amiket megesznek,de ebből sem egetrengető mennyiséget!

Germicid-C nálunk még mindíg ezt írják fel,szerintem mást nem is ismer doktor urunk:wink:

AnnaLucinak
jobbulást!
És cumi ügyben szerintem is így van,ha van hajlam (nálunk volt)akkor úgyis kell neki

Kata!
Kitartás már nincs sok hátra! :wink:

Judit!
A tesco-ban vannak ilyen cuccok,vagyis régebben volt!

Na azt hiszem ennyi

Kép

Kép
katlina

Köszönöm a partikellékes helpeket. Találtam pár dolgot, de még mindig nem az igazi. még kell felirat, és szívószál. na majdcsak akad valahol.

Kata!
36 hét? hogy telik az idő! mindjárt azt olvassuk, hoyg bent vagytok! vagy kint...

Olga!
jaj de jó! Szopi, szopi szopi! majdcsak nem lesz már semmi baj. nem tudom mi az ok arra, hyog nem mondanak semmit sem a dokik, de a zárón csak rajta lesz minden, legföljebb azt alaposan át kell tanulmányozni, vagy azon is hazudnak, ugyi?

Germicid helyett nekünk már valami mást írtak, hogy ez jobb, vagy azt nem szeressék már, vagy betiltják, vagy valami iylesmit mondtak....majd Misit holnap megkérdezem, bealudt....

Jaimee!
Kérek privit alma ügyben ! Mondtam Misinek, konkrétumokat akar, meg az almafajtát is elfelejtettem már! :oops:

Anikó!
Dobhatsz! bár Niki is megszánt egy adaggal, meg lenyomtam náluk kettőt...

Fanna!
ha beviszem a melóhelyedre? nekem az is ok. sétálunk egyet Letivel. 10-15 perc alatt ott vagyok.

Jaj és én láttam a frizudat az iwiwen, jól áll!

na megyek terigetni, aztán elteszem magam holnapra...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Katlina! Ti hogy vagytok?

Balwin! Annaluci hogy van? s ti?

Kata! Múltkor a szolnoki Kinder Möbel-ben láttál esetleg emeleteságyra való létrát? Most már jó lenne végre beszerezni..., hogy Leventét legalább du-án fent tudjam altatni (ha ő is akarja).

Engem most itthon hagytak a nagyobb fiúk vasalni kis Törpével. Estére kell mennem értük kocsival.
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?