Új privát üzeneted érkezett!

Deni: szuper, hogy Bálint alszik az oviban... Bencusnak pedig gratula a lépcsőzéshez. Akkor most már délután is marad Bálint az oviban? Szereti? Képzeld Fanni meg nem alszik délután, csendben van, de inkább huncutkodik stb.... Akkora kópé, hogy csak na.

Köszönjük a gratulációkat kispasinkhoz. Nevek... háááááááát azzal nem állunk jól, de majd csak lesz valami neve a gyereknek.

Curse: Nálatok milyen nevek vannak terítéken?

Macs: pihenés néha annyira jó dolog. Én sem igazán tudom, hogy mi az a rengeteg meló miatt, de néha elalszom délután 3-tól fél órára, és az igazi királyság olyankor. Húh de a vége felé jársz már. Tiramisu milyen lett?

Szellőke: én reménykedem, hgoy kispasi apjára fog hasonlítani. Fanni tiszta kis én... úgyhogy reménykedem, hogy lesz ez még másképp is. :-) Párom olyan édes volt kicsinek (most sem rossz :lol: :lol: , de akkor igazán édi pofa volt).

Rájli: mi is állandóan készülünk Kolpingba, de valahogy sose jutunk el. :-) Képek nagyon jók, biztos jó lehetett. Én egyébként szaunázok terhesen és szoptatás alatt is, egyszerűen tőlem azt nem lehet elvenni és kész. Kicsit önző vagyok, de imádom. Kamilla hízott egy kicsit? Mintha olyan kis kikerekedett lenne a képeken. Nagyon édes pofák a lányaid. Borkának gratula a forgolódáshoz.

Curse még... tényleg létezik Schüsser sóban magnézium én is azt nyomom... sőt Fanni is, mert szopogatós és jó. És ráadásul a lábikra görcsre is nagyon bevállt.

Barbi: taknyolás nem túl jó.. bulást.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Bkri
De gyönyörű kisbaba! Gratulálok!

Szrekuc,
Nagyon jól néztél ki!

Szellőke,
Attila milyen helyes srác!

Fibi,
M. 1.5 évesen ment oviba P-vel és simán elviseli! (Sztem itthon a legjobb neki, de ez még P-re is elmondható és még évekig. Amikor bekukucskáltam azt láttam, hogy klasszul elvan, sétál, nevet, eszik, dumál... És itthon se változott semmi. Ő fél napot van bent.)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Macs:
mi volt nst-n?
Már csak 3 nap? :shock:

Barbi:
de nyugtass meg,hogy nem valami etnikumhoz tartozó voltam :lol:

Ancsi:
elhiszem,hogy rossz lesz a szomszédnőd nélkül :roll: :lol:
Gondolom Zuzi sem várja :?
Babajoghurtot hol keressek?

petergabi
 
 

 
 

Gabi: bár nem engem kérdezel... én babajoghurtot anno DMben vettem. Két féle izben volt barackos és valami erdeigyümis, nagyon szerette Fannibébi. (én az ára miatt nem annyira).

Zuzi tényleg csodásan néz ki, gyerekei pedig gyönyörűségesek...

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Fúha, micsoda élet van ebben a topikban.:) Pedig anno, az induláskor alig akart beindulni.:)

Lányok, aki mostanában szült ott: ott van még szülésznőként Trapp Andrea és Terka?

Köszi!
dia
Budapest
 
 
 


Dia,

amennyire én tudom: nincsenek ilyen nevűek most ott, de ha jövő héten is egyben leszek, megkérdezem neked, ok? :)

Gabi,
ami ma az nst-n volt, attól akár holnap is szülhetek, mert a "szokott" lapos nst "görbe" és mérőfejeket rugdosó-boxoló Álmos baba. UH szerint, (TUDOM hogy csak becsült!!) 3950g és kb 59-61 cm jelen pillanatban. Mivel a lepény III., bármikor jöhet-elvileg. Drukkoljatok, hogy ne éjjel (értsd: bármelyik éjjel) akarjon jönni, mert akkor valószínű Apamentes szülés leszen.... A fenti adatok ellenére is fenntartom a véleményem miszerint a minimum 1 hét, max. 10 nap plusz erőst benne van a pakliban, tehát a szintén szokásosnak tekinthető, "hivatalos" 41. hét előtt nem fog akarni megszületni...

Hozzáteszem, bármely gyerekem megszületése előtt 2 órával még "fenn" volt a hasam és egy órával előtte az nst épphogy jelzett valami enyhe fájás-félét, holott valójában már javában nyígtam és tekeregtem a "nemlétező" fájásoktól... ennyit az nst-ről :mrgreen:



na, elég is belőlem mára!

csók

macska
macskanyu
 
 


Gabi!
a DM-ekben és sztem a Rossmannban is lehet kapni, meg Tescoban ilyen helyeken. 4 db-os pohárkákban van, baby yogo v. mi a neve.

ancsipancsi
 
 


Macs: nagyon izggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol:
És azért a 3950 gr már elég szép termet :o ennyit hízott a hét alatt, hiszen nem rég írtad, hogy még két kiló sincs :roll:
Nekem Borival a hasam még a szülőszobán se jött le..pedig már mindenki mondta, hogy "hú de lent van a hasad" azt a fenéket...
Drukk ezerrel a nappali szüléshez!!! +++++++++++++++++++++
Senkit nem tudtok átrángatni este ha rádjön a szülhetnék Fülest vigyázni?? Szomszéd esetleg vagy valaki?? :roll: Én lennék a szomszédod én vigyáznék Fülire ;)

Ancsi: irigyellek, hogy eddig megadatott neked egy ilyen szuper szomszédasszony! 8) Tök jó lehet! Van hogy napokig nem találkozunk senkivel, mert üres a játszó ill mi vagyunk egyedül, úgyhogy tökéletesen megértem, hogy előre sírsz Zuzi hiánya miatt.
Majd néha összeröffenünk, okszi?

Deni: nem írtál mailt , jó a holnap? :roll:
Bálinthoz és Bencéhez is nagy nagy gratula! Ügyesek a srácok, igazán büszke lehetsz!

Fibi: ööö ha rajtam múlt volna a gyüjtés akkor sose jutunk el a Kolpingba 8) Anyukám ilyen jófej volt ;)
Visszamennél dolgozni?

Melóról jut eszembe:
én is keresek már egy ideje itthon végezhető munkát, de persze csak a sok vacak mlm szerű piramis melók vannak ami meg kösz nem. Most találtam valami internetről kimásolgatós melót, de a "munkacsomagot" csak akkor küldik ki ha befizetek 600 pízt. Igen, igen, tudom, hogy az igazi távmunkánál ilyen nincs, hogy előre fizess, hogy dolgozhass. És persze azzal is tisztában vagyok, hogy azért "csak" 600 ft mert ha csak 10 ember fizeti be, már az is elég szép pénz az illetőnek.
Szóval valaki melózott már ilyesmit??? Hagyjam a csudába? Vagy reszkírozzam meg a 600 Ftot?? Nemtom :roll:

Johi: Bori már 60 cm, szóval kicsit nagyobb, mitn Kamilla volt ennyi idősen. És igen Kamilla mint a jóllakott kölyökgólya :lol: Szerintem pont jó, mokány kiskölök, van benne erő. Arról nem beszélve, hogyha aftája van (és neki az sűrűn van) és nem tud enni, akkor legalább vannak rajta vésztartalékok.

Szellő: dacossághoz-próbálkozáshoz kitartást!!! Nehéz ügy ++++
Cumielhagyáshoz gratula! Pótlékötlet..passz
Hogy álltok a házzal?

Tinu: merre vagy? Hogy vagytok? Pocak? Telek vétel?

Rylie
rylie
 
 


Rájli,

melletünk-szomszédnak tegnap született az unokája, így most azzal van-lesz elfoglalva, a hátsó szomszédnak egy füles korú és egy 3 hónapos gyereke van, nem rángathatom át éjj közepén. Pocak persze átjön(ne) éjjel is, de tök messze költöztek a tavaly augusztusi lakhelyükhöz képest és amúgy sincs orcám 3 gyerek mellől megint ugrasztani éjjel..... tehát reménykedni lehet a nappali és nem-csúcsforgalom idején való szülésben, mert Fótról Budafokra, hááááát, dugóban...... :mrgreen:
macskanyu
 
 


Macska: hát akkor drukk ezerrel!! és a dugós parádat átérzem...és ha éjjel jön rád akkor ki visz be a kórházba, vagy két fájás között nyomod a gázpedált?? :mrgreen:
rylie
 
 


Csak gyors bekukk, mert Ábel már felébredt :)

Macs,
drukk és sok++++!
és köszi a választ, értem amit irsz (én sem vagyok ösanya tipus :wink: )

Mindenkinek köszönöm a megerösitést ill. a véleményét :D
Kata, Barbara, Deni, Curse, Monisa, bocs ha kimaradt valaki :)
Kicsit talán mázlisták vagyunk, mert ismerjük az itteni csanában a gondozonöt (félig-meddig barátunk is: Zs kollegájának a felesége, itt laknak ök is a HL-ben, és összejárunk idönként). Ezért is merném Ábelt odavinni, és csak heti 2-szer kb. pár orára. Ketteske nagyon haverkodos tipus, imádja a társaságot, valszeg nem lenne baj, bár sose lehet tudni (másfél évesek szep. szorongása...) Még ajánlottak egy kedves babysittert is, kiprobáljuk aztán azon agyalok még idén, hogy jobb lenne -e vele.
Januártol kezdenék (egyelöre itthon) tanitani, jelezték néhányan hogy jönnének angolozni. Ha összejön, belevágunk :)
Ja, és nem egy helyen lennének Bálinttal, ö a Waldorfba jár, az ovi, ez meg CsaNa. Ábel másfél vagy 2 év mulva kezdheti ott az ovit.

KépKép
fibi
 
 


macskanyu!

okés, azt megköszönném. Mondjuk, már nem ma volt, több mint 8 éve szültem, de azóta is sok szeretettel gondolok rájuk!
dia
Budapest
 
 
 


Rájli,
attól függ: ha úgy kezdi, mint Füles, 10 percesekkel, akkor bekocsikázom teljes nyugodalommal, ha úgy, mint Mirka, aki rögvest 3 percesekkel nyitott, akkor marad a taxi.... lesz motivációja a taxisnak ebben az esetben... :mrgreen:

De Apa nagyon szomorú lenne, hogy nem lehet ott és ezt nem szeretném...


Fibi,

nincs mit :) CsaNa talán azért jobb kicsit, mert ott kiélheti a társas-bratyizós hajlamait :) Bálintod szereti az ovit?
macskanyu
 
 


Macs,
igen, imádja :D hétfön taknyos volt, és nem engedtem, erre félorát sirt, hogy ö menni akar. alig birom hazakönyörögni (sokat változott amiota elköltöztünk, nyitottabb, jobban közeledik mások felé).
fibi
 
 


Sziasztok!

[quote="dia"]F írta:diaúha, micsoda élet van ebben a topikban.:) Pedig anno, az induláskor alig akart beindulni.:)

Lányok, aki mostanában szült ott: ott van még szülésznőként Trapp Andrea és Terka?

Köszi!


Dia! Az én Lánykám (egy hónap és 10 nap múlva) 10 éve, hogy Terka segítségével született :D
Amikor Marcim érkezett, akkor más volt a választott szülésznőm, Terka épp a gyermekágyon volt. Majd 3 éve Balu születésénél Ő vett fel a szülőszobára és hívta a Dokimat+szülésznőmet, tehát mindhárom gyermekem születésekor találkoztam Vele. (utoljára 3 éve)

Üdv, jó pocakosodást, egy Druszád :D

Sziasztok Csajok! Pussz Mindenkinek :D Sokat nem tudok írni, illetve csak sokat tudnék, így inkább nem fárasztalak titeket. Ha majd megint megyek a Szent Imrébe szülni, akkor bekapcsolódok újra :P :P :P (Ilyen nem lesz egyhamar :lol: :lol: :lol: )
Amúgy továbbra is zugolvasok, tehát mindenkiről tudok mindent :twisted:

Pocak

Pussz: Pocak
pocakpacni
 
 


Rylie: pocakom rendben van, dudorodik rendesen, de azért ez még inkább háj. A lakást még nem sikerált eladni, meg az uram is munkanélküli, úgyhogy az építkezés még nem indult meg.
Szépek a lányok! Bár a kicsi képen nehéz volt kivenni Borka arcvonásait, de az látszik, hogy tényleg nem apró. 8)

Macsnak drukkolok én is!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy így ismeretlenül írok, de néhány dolgot szeretnék kérdezni a Szent Imréről, hátha TI tudtok válaszolni. Okt. 28.ra vagyunk kiírva és más topikban nem találtam infót.

Szerintetek érdemes csecsemős nővért fogadni?
Tudtok valamit Kocsis Éva dr.nőről ill. Széles Ági szülésznőről?

Légyszi segítsetek!!!! Akár priviben is!!!

Előre is köszönöm és jó éjszakát Mindenkinek!

linhbaba
 
 


Barbi :) dáthához++

Macs, de izgi :D :D szerintem a babák döntenek, hogy mikor jönnek - ezt még az orvostudomány sem tudta megcáfolni, hát dumáld meg vele, hogy nappal jöjjön :) :) :)

Tinu, nagyon melankólikusan szűkszavú vagy :(

Fibi, tök jó terv! én drukkolok, hogy beinduljon :) én sem vagyok "ősanya" típus, kell az egyéb tevékenység is ( lehetőleg agyas :D ), hogy jó anya legyek :)

Kép
akata
 
 


Deni :) az ottalvás jó hír, már csak az van hátra, hogy délután majd elküld hogy még nem akar hazamenni :lol:

Pocak :) , pedig egyszer nekiülhetnél megírni jó hosszan, hogy mi van veletek :) akkor mi is tudnánk, veled mi van :wink: :wink:

Kép
akata
 
 


Linhbaba,
Kocsis doktornőt általában szeretik, vele valószínűleg nem lesz semmi problémád. Széles Ági szülésznőt nem ismerjük, mert szerintem ő új, vagyis nagyjából két éve van ott. Itt legtöbbünk már nem először szült, így a régi szülésznőjét/szülésznőket ismeri.
Csecsemős nővért érdemes-e fogadni? Ha első gyermek, akkor talán igen. Általában kedvesek a csecsemősök, de eléggé leterheltek, ha fogadsz csecsemőst, BIZTOS, hogy naponta egyszer meglátogat, és megtanít például babát fürdetni, és egyéb apróságok, amik nagyon hasznosak lehetnek, ha első babócátok.
De ha épp szerencséd van, és valamilyen oknál fogva nincsenek sokan az osztályon, akkor nem érdemes, de erre sajnos nem lehet építeni.

Gabi,
aranyos vagy, hogy érdeklődsz, jól vagyunk, de oltári fáradtan, kifacsartan, agyhalottan. Gondolom sejted...
kicsit betegek vagyunk, de nem vészes, vannak gondok, de hát hol nem? :lol:
Meme csuda aranyos, mondja, hogy GYEJE vagy GYEVE, és előrehajol, és várja,h a tesói odamenjenek, meg mondja, h SZIA, és integet, szal én imádom. Ja azt is mondja, h SZEJE, ami szerintem a szeretlek, ettől különösen olvadok.
Többiek is aranyosak, B-nek iskolát keresünk ezerrel, Igi meg szerencsésen beszokott az oviba, de sajnos lehet, hogy ki kell vennünk.
hát ennyi... :lol:
látom, ti sem unatkoztok... :wink:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Linhbaba: ha az első baba, én minenképpen ajánlanám a csecsemős fogadását.

Kata: igen, kicsit eluralkodott rajtam a depi, de a hormonok és egyéb létkörülmények, amit írtam, szerintem bőven indokolják. Már kicsit jobb, majd elmúlik. Legnagyobb bánatom (tisztára komolyan), hogy őrületesen kövérnek látom magam. Sajna a terhesség nem indok rá egyáltalán. :(

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: huss depi!!! Kövérség érzetet átérzem...még most is kevés olyan cucc van amit elviselek magamon, mert zavar ha kilóg a belem :? Reméljük javul a helyzet Apjukod melójával is és minden okés lesz!
Tüncivel mi a helyzet?

Fibi: drukk, hogy sikerüljön a meló!

Linh: én meg a külön csecsemős fogadás ellen vagyok. Mert ha nem megy a szopi akkoris segítenek ha sokan vannak az osztályon, a fürdetést is detto megmutatják. A lényeg az, hogy kérni kell őket!!! Szóval ha valamiben bizonytalan vagy és segítséget szeretnél kérni akkor szólsz és hidd el, hogy alapban is fognak segíteni! Most amikor szültem Borit 24 baba érkezett aznap és mégis a szobatársamnak voltak gondjai a szopival és segítettek neki és többször is bejöttek hozzá ill ő is ment a csecsemős osztályra segítségért. Az más kérdés, hogyha te úgy érzed, hogy totál béna lennél a babáddal (bár szerintem ilyen nincs, mert ösztönösen úgy is jön minden) és otthon sincsenek nagyszülők akik segítenének, illetve szereted ha extra figyelmet kapsz akkor fogadj magad mellé valakit. Szerintem ez típus függő.

Macs: taxis motiváció :lol: :lol:

Zsan: Igit miért kell kivenni az oviból??
és mi alapján kerestek sulit? na ez se lehet egyszerű projekt.

Pocak: szija! Írj azé valamicskét!
:P
Rylie
rylie
 
 


Zsan,
isikeresés az tényleg megagáz projekt, mármintha az ember komolyan veszi. erről írjál, szerintem sokunkat érdekel, mégha nem is most esedékes.

Kép
akata
 
 


És egy közeli kép Borkáról ha már aaaannnnyira kértétek :mrgreen:
Kép
Kép

R
rylie
 
 


Rylie,
Hű, hogy megnőtt B és milyen csinos!

Zsan,
Miért szakad meg esetleg Igi és ovi kapcsolata??
Iskola téma engem nagyon-nagyon-nagyon érdekel!!!

Tinu,
Én már 2 hetes terhesen hatalmas voltam. És még az első gyerekemnél is átadták a helyet 3 hósan. A másodiknál már 2 hósan. Szóval nálam a terhesség indok volt (és a 2-nál diétáztam). Én egyszerűen rögtön kövérebb lettem és kész.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!
Segítséget kérnék. Amikor a fiamat vártam Bálint Balázshoz jártam terhesgondozásra (magán), most tervezzük a másodikat, de azóta eltelt 3 év, és úgy vettem észre változott a rendszer. A rendelőben nem kaptam időpontot, mert csak terheseknek adnak (én meg szerettem volna előtte átnézetni magam) a kórházban meg már nem rendel a doki.
Tulajdonképpen hogy van most náluk a terhesgondozás, ultrahang, labor? Én vidéki vagyok, így az elmúlt 3 évben nem jártam náluk, helyben intéztem mindent.
Nem utolsó sorban anyagilag most mit jelent a Bálintokhoz járni? A honlapjukról az jött le, hogy már mindent maszekban csinálnak (uh stb) gondolom ezek nem ingyenesek, nekem viszont nem mindegy.
Nagyon szeretném a másodiknak is megadni amit az elsőnek, de vannak korlátaink.
Előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem ezeket a részleteket!
opti
 
 


Rylie: de jó, hogy tettél képet Borkáról! Gyönyörű kislány és tökre hasonlítanak a tesójával, csak mások a színeik.
Tünci fenomenális kiscsaj. Annyira bírom. Most már tök sokat beszél, bár még távirati stílusban, és inkább csak szavakat mond, de mindent kommentál. Amúgy meg nő, mint a fű és a haja meg főképp. Mindjárt keresek is képet róla. Beindult az Elmo őrület, de leginkább két kedvence van, amit a youtube-ról nézünk, az Elmo's song, meg amikor Bocelli énekel Elmónak jó éjt dalt.
A csecsemőshöz még annyit, hogy lehet, hogy csak áltatom magam, és tényleg mindegy lett volna, hogy fogadok-e csecsemőst vagy sem, mert amikor valódi segítségre lett volna szükségem, az éjjel volt. Akkor meg nem segítettek, hiába mentem, de nyilván a fogadott csecsemős se lett volna ott. :?

Móni: hát nekem nem adják át a helyet, gondolom, csak kövérnek néznek. :roll:

Kép
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

Macs,
hajrá nappali szülés!!!!De Te amúgyis olyan szépen menedzseled a napjaitokat, hogy szerintem simán menni fog, hogy mindenki ott és akkor és azzal legyen akivel lennie kell! :wink:
csak ötlet: CsaNá-s néniket pénzért nem tudnál éjjelre magatokhoz rángatni?

Akata,
idei influenza-elleni oltásról tudnál nekem valami okosat mondani? BArbi szerint még a atavalyi vakcinákat nyomják :shock: :?

Linhbaba,
fogadott csecsemőssel álltólag apuka is bemehet megtanulni fürdetést, pelenkázást...Emiatt talán érdemes, szopi tanulás miatt nem feltétlenül, ha szükséged van rá és ezt hangozatod is, akkor kapsz segtséget. (Elméletileg haza sem engedik ,akinek nem szopik még jól a babája)

Rylie,
Borkád de édes!!Szép szemü,akár a nővére :wink:
Háy konkrétan még nem épül (4hete a pénzt várjuk a banktól), de kerités kész, kapubeálló kész, autóbeálló kész, egyik melléképület kész (ez lesz majd az istálló :wink: ), még tuják is vannak hátul 8)
Szóval már mindig van mit csinálni :-)

Plusz melóba én pár éve nem mertem belefogni, még ha csak 600 pénz is, aztán bizti jön a kövi csomag, újabb összegért stb. Valahogy nem hiszek ezekben :evil:

Pocak, Tinu,
Sziasztok :lol:

Zsan,
miért váltotok ovit?Lakáscsere :wink: ?

Opti,
Bálintokról én nem tudok semmit.


Ma mellettünk 1 méterre elcsaptak egy biciklist. A srácnak nem lett baja, a bicaja ment tropára, de kicsit rájátszottam, h E-t megijesszem :? Dejó lenne, ha ennyi elég lenne az okulásához! Mellesleg bennem megfagyott a vér, mert ha az ütközés miatt megálló autóba még oldalról belementek volna a kerszteződésben, akkor bennünket is elcsapnak, lévén,h ott álltunk a zebrán a baleset mellett :shock:
Holnap veszek egy lottót... :roll:

Pozitiv:
Ati minden szó elejét mondja,és ha puszit kérek tőle, akkor addig forgatja a fejét, mig szájon nem bir puszilni :lol: . E pedig éjjel sem pisilt be hetek óta 8)

Kép
Kép
szelloke
 
 


Tinu,
Csajod de naaaaagy lett! NAgyon szép kislány!
Kövérség-komment: én is naggyon szarul éreztem magam Ati után, főleg, ha fényképen láttam magam. DE türelem: ahogy abbahagyta a szopit máris látványosan változom!!! Sokkal lassabban változom vissza, mint Eszter után, és azt hittem örökre "úgy" maradok, szóval próbáld meg kivárni a kövi időket valami pozitiv gondolkodással.. :? Persze okosat ezzel nem mondtam, de együttérzek Veled!

Kép
Kép
szelloke
 
 


[quote="pocakpacni"]
írta:
pocakpacni
Dia! Az én Lánykám (egy hónap és 10 nap múlva) 10 éve, hogy Terka segítségével született :D
Amikor Marcim érkezett, akkor más volt a választott szülésznőm, Terka épp a gyermekágyon volt. Majd 3 éve Balu születésénél Ő vett fel a szülőszobára és hívta a Dokimat+szülésznőmet, tehát mindhárom gyermekem születésekor találkoztam Vele. (utoljára 3 éve)

Üdv, jó pocakosodást, egy Druszád :D


Ja, sajna még mindig no második pocak.:) Csak azért érdeklődtem, mert annyira szép emlékeim vannak mindkettőjükről. Terka szódát csinált, meggyet mosott, páromnak kávét főzött, hozott be rádiót, bábaszéket, labdát, míg tartott a nem rövid vajúdásom. Amíg a párom folyó ügyeit intézte és elszívott egy szál cigit (ahova a szülésznők járnak), addig Terka mellém ült, fogta a kezem, és beszélgetett velem. Tündér volt, sosem fogom elfelejteni.

Andrea pedig a határozottságával rábírt, hogy kapjam össze magam a végén, mikor már tényleg erőm végén jártam. Segített abban is, hogy megmutatta, merre irányítsam a nyomásokat. Mindig a megfelelő pillanatban szólt, hogy most még egy kis erőt, még egy kis kitartás.

Szerencsém volt, két remek szülésznőt fogtam ki, akik pontosan úgy reagáltak mindenre, ahogy nekem arra szükségem volt. Andreának meg tudtam köszönni, de Terkával már nem találkoztam a szülés után. Pedig nagyon szerettem volna neki is elmondani.

Azóta már 8 éves a lányom, szóval ez sem ma történt.:)
dia
Budapest
 
 
 


Ezt találtam, sztem érdekes (és itt lesz mellettünk :) ):

Nemzetközi Babahordozó Hét 2008. 11. 12-18

A rendezvények helyszíne a budapesti Tranzit Art Café (a Kosztolányi Dezső térnél, az Ulászló-Bukarest utca sarkán). Nonprofit, ingyenes, füstmentes, gyerekbarát.
A Tranzitban az én fotóim közül is lesznek kiállítva, tök jó! :)
A programokról:

November 12-én, a hét nyitásaként hordozó szülők villámcsődületet (flash mob-ot) tartanak a budapesti metróban, és egy köztéri szoborra játék babával hordozókendőt kötnek.
A hetet dr. Ranschburg Jenő nyitja meg november 13-én 16:00 órakor a
Tranzitban. A megnyitó után hordozós divatbemutató lesz.
November 13. és 18. között minden délután 16:00 órától meghívott szakemberekkel
beszélgetünk a hordozáshoz kapcsolódó témákról, például a kötődő nevelésről, a
szoptatásról, a környezettudatos életmódról. A beszélgetések előtt és után tapasztalt hordozók segítik a kezdőket.
Az egész héten látható fotókiállítás bemutatja a babahordozás
sokszínű világát.
November 18-án a Babahordozó Hét zárásaként szakemberek (pl. gyermekpszichológus, hordozási szakértő) beszélgetnek a csecsemők valódi igényeiről.
rídonli#
 
 


Hehe, nem az én fotóimból lesz kiállítva, hanem azé, akitől az infót "loptam", bocs.

Na, most visszaolvasgatok 1 kicsit, de nem biztos, hogy írni is tudok, mert Borim beteg, most is vadul köhög, remélem nem ébred föl rá. :( (Pannival 1 nap eltolódással nyomják a vírust, ha továbbra is órára pontosan követi a tünetekkel a nővérét, akkor holnapra már egész jól lesz.)

Mindenkinek puszi! :)

Macsnak meg drukkok, fúú, mingyá szülsz! :)
rídonli#
 
 


Szellő :)
Ha ez így van az nagyon gáz. Amennyiben az oltás lejárata 2008 Junius (juniusban járnak le a tavalyi flu szezon oltásai) akkor az a szállítója vállalja a a gyógyszerforgalmazási engedély bevonásának kockázatát. Meg kell nézni a lejáratot, ez a tuti, a mostaniaknak 2009 Juni. Mást nem szabad megvenni.
DE! Létezik 1,2m adag ingyenes oltás amit szétosztanak az orvosok között és azt el tudom képzelni, hogy a tavalyról ottmaradtakat beadja a doki. (épp ma reggel hallottam a rádióban, hogy mégcsak nem is ingyen!! pedig ezért nem kérhetne pénzt) Ennek semmilyen egészségkárosító hatása sincs, s mivel ingyen van mégcsak nem is kerül pénzbe - egyszerűen csak hatástalan az idei törzzsel szemben. Ezzel akkor szembesül a beteg ha influenzás lesz. Igaz az oltással is 50-70%-os influ elkerülést tudnak ígérni, szóval még csak ki sem derül. :?

Az általunk forgalmazott vakcina 70%-os bztonságot nyújt ami azt jelenti, hogy 70% a valószínűsége annak, hogy a megfelelő vírustörzs ellen készült az oltóanyag. ( a vírusok okosak, hamar megváltoznak ha kell) amennyiben mégis változna a törzs, az oltott ember egy közepes náthával megússza az influenzát, nagyrészt szövődmény nélkül.

Szerintem az egyetlen megoldás elkerülni a tavalyi oltást: meg kell nézni a lejáratot. Minden tavalyi influenza oltás lejárt!!

Kép
akata
 
 


Rylie,
gyönyörű Borkababád van :D

Tinu,
hú mekkora lett ez a lány tényleg! vagy csak régen láttunk képet :) és a pocakod sincs a képen. Van már pocakod? (ne gyere a túlsúly dolgokkal, az igazi pocakot kérdezem :D )

Kép
akata
 
 


Szellő,

több ok miatt sem játszik:
1., annyi pénzem nincs. Örülök, hogy a CsaNa kifizetése mellett összeraktam a szülési lóvét is.
2., a CsaNa Veresegyházon van, mi meg Fóton lakunk, nincs a közelben CsaNás ovónéni, de azt felajánlotta (nem én kértem, vagy említettem) a CsaNa vezetője, hogy ha úgy alakulna, akkor Füles ott maradhat náluk, ameddig Szolnokról felvonatozik a nagymami. Mertmivel egy naaaagy családi házban van a csana, lent az ovi, fent a család... :) Akár éjjel is átvihetném, de
a., éjjel nem akarom felébreszteni
b., még ha, akkor sem érnénk át innen Veresre, aztán Veresről Budafokra.... főleg, hogy eddig hipergyors babaszülőnek mutatkoztam.... :mrgreen: legutóbb, mikor éjjel indultunk itthonról, tehát zéró forgalom, háromkor vettek fel a kórházba, 4.45-kor a hasamon nyekergett már Mirka... :mrgreen:


Rájli,
Borka gyönyörűűűű és mennyire vigyor-baba !!!!! Tiszta Kamillás a pofija!

Ríd,
gyógyulást Boridnak!!! +++++++++++++++ és csak papíron szülök mingyá', a valósig sztem még minimum egy hét.. :)


Tinu,
ismerős az érzés, de majd leszoptatod a pluszokat magadról, vagy szülés/szopi után letornázod! Ameddig Apának bejössz, addig nincs semmi gáz :wink: a többihez meg +++++++++++++ nektek!!! :) Tünci pedig nagyon csajos lett :D

Opti,
én sem tudok Bálint-ügyben segíteni, de sztem hívd fel a rendelőjüket és tuti fognak válaszolni!



na csókhegyek mindenkinek!


macska, aki ma sem fog szülni
macskanyu
 
 


Tinu: én is eszméletlen bálnának érzem magam és tohonyának... tök hasznavehetetlen vagyok, néha lehajolni sem tudok. Szóval átérzem a dolgot. :lol: :lol: Tünci nagyon helyes és milyen szép a haja. Én minden hosszúhajú leányzót ámulattal nézek, mert enyim gyereknek nem nő a haja.... :lol: (nem kopasz, meg sok van neki, de hosszúra valahogy nem akar megnőni).

Macs: hát rajtad aztán tuti nincs egy feles kiló sem, csini vagy. Én is drukkolok a jó időben szüléshez.

Rájli: Borka nagyon helyes és szépséges. Jó nagy baba már.

Kérdéseim... hányszor kell a terhesgondozás alatt kötelezően megjelenni a védőnőnél? mert új védőnőm van és annyira nem jött be, viszont nem akarom, hogy emiatt mondjuk elvesszen a gyes, gyed mittoménmi... :lol:
Másik: ha mondjuk táppénzen vagyok terhesség alatt, akkor az beleszámit a 180 napba vagy sem?
Na még egy keresztkérdés: az utolsó hónapban már nem irnak ki táppénzre, hanem a szülési vagy gyermekágyi kegyeg, mikor érdemes elmennem táppénzre, hogy még felvegyenek tápira és a másikat csak Babóca születése után használjam ki? Válaszokat előre is köszi, én ilyen kérdésekben tök hülye vagyok...

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok! este már természetesennem sikerült írnom. de B mára már egész jól van, és ami a legfontosabb: nem fulladt be! eddig ennél enyhébb vírusos bajoktól is azonnal befulladt. lehet, hg y kinőtte az asztmát, hurrrá!

Macs, Köszi!
Azért neked olyan sok már nem lehet hátra :) Nagyon drukk, h jókor induljon! Füles várja a Tesót?.

Tünci és Borka szééépek és nagyok, és mindkettőnek mekkora haja van!

Johi, én úgy tudom, hogy 4x kell terhesgondozáson megjelenni, és az vagy 4 a dokinál, vagy 4 a védőnőnél, tehát négy egyforma pecsét kell legyen a kiskönyvben. (Normál esteben ennél nyilván sokkal több összejön, főleg a dokinál, de a dokik nem mindig pecsételnek, úh erre oda kell figyelni. A végén meg úgyis a doki állítja kiazt a papírt, ami az anyaságihoz kell.)

Megyek, B már türelmetlenül mondja,h "Annnya olvassad a Bonyinyont!"
rídonli#
 
 


Johi,

védőnőnek semmihez semmi köze az ég egy világon!!!! Én ezzel a mostanival semmilyen szinten sem tudtam kijönni, ( lehet, tán azért, mert az előző "elkényeztetett" ), lényeg, a legelső alkalommal elmentem a kiskönyvért, aztán LEMONDTAM a további szolgálatait, mondván: dolgozom és a rendszeres, kötelező vizsgálatok mellett nincs lehetőségem a munkahelyemről ennyi szabit kivenni, csak hogy minden hó hétfő délelőttjeit ott töltsem, ráadásul a 3. terhességem...szóval: NEM. És szépen aláírtam egy papírt, miszerint saját felelősségemre stb. munkahelyi okokból, oszt jónapot! Semmi köze sem gyes-hez, sem gyed-hez, sem tgyás-hoz.....
A nőgyógyászod min. 4 db pecsétje kell a kiskönyvben, miszerint a terhesrendelésen rendszeresen megjelentél! Ennyi!

Ja és ha Álmos megszületik, akkor a látogatós projektjeit is le fogom mondani valahogy.

És köszönöm a külcsínemre vonatkozót, de ha nem is híztam el, azért van felesleg! Csak rafkósan tudok öltözködni :wink: :mrgreen:



Ríd,
várja nagyon, de nem ismeri az "árnyoldalait" a Tesónak. Még. De nagyon sokat beszélgetünk róla, meg arról, mi fog történni, meg majd kórházba kell mennem ha kibújik stb. Megvettem neki a Sehányéves kislány-t, imádja. Láttam rajta, hogy a mama pocakjába belerajzolt baba láttán áll teljesen ösze a kép a fejében. Annyira tetszik neki a könyv, hogy a csanába is viszi magával :lol: :lol: peig eddig Kutyaházy és a Jegesmaci voltak a kísérők.. :lol: :lol:
macskanyu
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat! :D Megfogadom a tanácsotokat és fogok fogadni csecsemősnővért.

További szép napot Mindenkinek!

linhbaba
 
 


Johi,
ahogy Macs mondta, védőnőt teljesen ki lehet pöckölni a történetből. Én EGYSZER voltam nála Mersével, és még le sem mondtam róla hivatalosan, mert arra gondoltam, hogy nem hiányzik, hogy rámjöjjön a fő fő védőnő, ahogy anno Reccáéknál is tiszteletét tette.

tehát az csak egy városi legenda, hogy védőnőnél négyszer meg kell jelenned a pénz miatt. Dokihoz kell eljutnod 4x. Vagy bárkihez, aki belepecsétel. Sőt, továbbmegyek, én úgy kaptam meg a papírokat a pénzhez, h senki az ég egy adta világon bele sem lesett a kiskönyvembe. Tehát, ha csak egyszer jelenetem meg volna vhol, akkor is megkaptam volna a pénzt.

Linhbaba,
boldog babavárást. Maccsal lehet,h össze fogsz futni. Egy szőke, gyönyörű kék szemű, mosolygós anyukát keress!!!!!!!! :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Kata: valami dudorodik az tény, fogjuk rá, hogy az már a terhes poci. :)

Az a baj, hogy Tüncinél sovibb voltam, és ott egyáltalán nem éreztem magam kövérnek, pedig 19 kilót szedtem fel. Furi, de szoptatás alatt se zavartak annyira a plusz kilók, mint most. De nem panaszkodom tovább. :wink:

Macs: megjegyzem akkor én is ennek a könyvnek a címét, aztán majd ha már tényleg lesz érzékelhető pocim, Tüncinek is megszerzem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Deni, Johi,
És ezt a Schüssler féle dolgot hol lehet venni? :? Mondjuk gyógyótárban? :?

Deni,
Bálintodnak hatalmas gratula az ottalváshoz, nagyon ügyes kispasi :D
Bencus lépcsőzéséhez is gratula, azért ilyen korban nem semmi teljesítmény :D Adél nálunk még mindig kéri a kezemet, h fel tudjon menni a lépcsőn. Vagy legalábbis a korlátba kapaszkodva húzza fel magát.

Szellőke,
Hát nem semmi a csajod, h magától letette a cumit :D Szerintem ez igen nagyon szó!
Ja és bocsi, de nem válaszoltam az influenzás oltásra :oops: Szóval az szerintem ki fog maradni Adélnál, mert nagyim is tavaly beoltatta magát és aztán ugyanúgy elkapta, de olyan szinten, h kórházban kötött ki :roll:
Pusziszkodó pasid nem semmi :lol: és gratula Eszternek is az éjjeli pisimentességhez :D

Fenci,
Én szívesen ajánlanám a dokimat, mert már többször bizonyította, h nagyon alapos (eddig egyik terhességem sem (volt) zökkenőmentes) és nyugodt. Neki csak magánja van, mert nem rég ment nyugdíjba. Az árak korrektek. Mondjuk van egy fajta stílusa, ami vkinek vagy bejön vagy nem. Viszont az uh-s gépe nem a legmodernebb.
És hogy a cukorbetegségben mennyire van otthon? Szerintem minden nődokinak vmennyire tisztában kell vele lennie :? de én úgy emlékszem, mintha Kisün azt írta volna, h igazából a diabéteszes tanácsadás a lényeg :?

Evicuska,
BP-nél Zsanci szült. Kovács Zoltánt illetően sajna nem tudok segíteni.

Johi,
Nevekkel nagyon nem állunk jól. Amiket én mondok Apának nem tetszenek neki, de persze ő meg aztán abszolút nem ötletel :roll: Annyira csajra készültünk és csaj névben annyi ötletünk volt, h most a fiúnevekkel nagyon meg vagyunk lőve. De pl. terítéken volt a Csaba, Dorián, Loránd, Arthúr.
A szülési és gyermekágyi, azaz a tgyás az ugyanaz, ez az, amit 168 napig adnak. Elvileg úgy van, h szülés előtt 4 héttel már el lehet menni tgyásra, de ha jobban megéri szülésig táppénzen maradni, akkor a szülés után is el lehet kezdeni. Nekem Adélnál így volt és a tesónál is így lesz. Nekem a tp duplája a tgyásnak. És egyébként Zsancinak tök igaza van a kiskönyvet illetően. Nekem se nézte meg a kutya se, simán kifizettek mindent.
Ja és igen, emlékeim szerint a tp beleszámít a 180 napba.

Gabi,
Babajoghurttal kapcsolatban még az jutott eszembe, h én pl. úgy csináltam, h vettem sima bio joghurtot és abba belekevertem pl. banánt. Mi nem is próbálkoztunk babajoghurttal.

Dia,
Sajna én egyiküket sem ismerem.

Macs,
Hűde szép méretei lettek Álmosnak, ahhoz képest, h pár héttel ezelőtt mennyi volt :o :D
És nagyon drukkolok, h a legjobb időben induljon meg a szülés!!! Ezt a könyvet én is megpróbálom beszerezni.

Rylie,
Én annyira pesszimista vagyok az ilyen fajta munkák terén, h nem vágnék bele :? Borka pedig gyöngyörű és tényleg olyan, mint Kamilla csak más színekkel :D :wink:

Fibi,
Meló szuper :D Azt meg majd meglátod, h Ábelnek melyik tetszik jobban, a Csana vagy a babysitter. Bár talán, ha ennyire társasági, akkor bizti jobban feküdne neki a Csana :?

Pocak,
SZIA!! :D Nem ér ám zugolvasni, csak akkor, ha te is mesélsz magatokról!!! :wink:

Tinu,
Csak pozitívan!!! :wink: Párodnak drukk, h mielőbb legyen új meló!!! Te pedig ne idegeskedj a kilók miatt!!! Csajod haláli az első képen, az a pofavágás, mintha csak Adélt látnám :lol: Szépek vagytok nagyon!! :D

Linhbaba,
Én immáron lassan kétéve szültem Széles Áginál. Nem fogadott volna, csak ő volt akkor éppen ügyeletben. Szerintem remek munkát végzett, én nagyon meg voltam vele elégedve. Homeopátiás szereket adott a vajúdás alatt, ha kellett ott volt és pátyolgatott. Hihetetlen erő volt benne, amikor párommal ketten tartottak állva és én meg ezerrel nyomtam. Tartotta bennem a lelket, jól bírta a nyávogásomat :lol: Egy szó, mint száz tényleg szuper volt. Ahhoz képest, h „csak” ügyeletesként volt ott 100%-osan teljesített, majdnem olyan volt, mintha a fogadott szülésznőm lett volna. Egy dologról nem tudok egyedül nyilatkozni, még hozzá a gátvédelemről. Először úgy volt, h megpróbálják gátvédelemmel, de aztán vmiért úgy döntöttek, h vágtak. Szívesen megfogadnám most a másodiknál, de ez a gátvédelem dolog az, ami visszatart. Nekem ez most egy vesszőparipám és nagyon agyalok rajta, h mi legyen :?
Csecsemőst én sem fogadtam, de nekem nem is volt velük problémám. Amikor baj volt, akkor segítettek. És nekem a legkedvesebb Magdika néni volt :D

Opti,
Sajna nem tudok segíteni Bálintok ügyében.

Ríd,
Szuper, h Borid jobban van és remélhetőleg tényleg kinőtte az asztmát :D

Zsanci,
Miért kell megválnotok az ovitól? És milyen sulit kerestek?

Mi sajna megint betaknyoltunk :( Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, ti hogy felezitek a coryzaliát a dednek? :? A tájékoztatón az van, h felet kell neki adni.
Ja és a védőnő is nagyon rendes. Mára ígérkezett, 10 órára és még mindig nem érkezett meg. Úgyhogy próbáltam felhívni, mire ő kinyomta. Végülis ráérek egész nap malmozni és várni rá :evil:

Kép Kép
curse
 
 


Köszi csajok a babajoghurtos ötleteket :D

A védőnő azért sem annyira fontos,mert Ők már nem is pecsételhetnek :wink:

Sajnos mi is taknyosan :? ,Dorkának szokás szerint a fülére ment :(

petergabi
 
 


Macs :) Drukkolok ezerrel!!! Az apás szülésért is!!

Szellő :) Cumileszokáshoz ++++++ Esztinek, sajna nincs ötletem, mert nálunk Bencus a nagy cumifan és még nem tarunk a leszokásnál :roll: Éjszakai pelusnélküliséghez is gratula! Baleset :( Ma nekünk volt majdnem hasonló élményünk: egy rendőr állt a zebra mellett, ahol át akartunk menni és besétált az útra, hogy megállítsa a kocsikat, hogy át tudjunk menni (ilyen is van!! :o ), csakhogy az autó így sem akart megállni, hanem inkább ki akarta kerülni és majdnem elütötte (én kiabáltam rá, hogy vigyázzon) :roll: Mondjuk amit az az autós kapott ezután a rendőrtől...

Johi :) Fanni nem alszik? és jól bírja alvás nélkül? Bálint nagyokat alszik bent és az utána jövő uzsi végére megyek érte, tudom kicsit vicces, de akkor már alig várom, hogy láthassam :lol: Hogy-hogy új védőnőd van? mi lett a régivel?

Barbi :) Hogy vagytok? Bultok már, remélem!!

Curse :) No, azért még Bencusnak is fogom a lépcsőmászás közben a kezét! (mégha ő néha egyedül is akarna belevágni...) A Sch.-sót gyogyótárban lehet kapni, de mivel homeós szernek számít, nem bizti hogy mindegyikben van, a gazdagrétiben tuti van, de még itt a közelünkben lévőben is, szóval ha gondolod, veszek Neked :wink: És bulást Nektek továbbra is!! +++++++

Fibi :) Oviból hazakönyörgés :lol: de hát ez a jó, ha ilyen szuperül érzi ott magát, nem igaz? :wink: Munka de király!! ezt tudod otthon végezni és beosztani az idődet, de jóóó! Ábellel tuti nem lesz gond :wink: :D

Zsan :) Akkor sok +++++ Nektek!! Miért kellene kivenni Igit az oviból?? Isikereséshez drukkok!

Tinu :) Neked is mennek a +++++++++ok!! Nagyon szépek vagytok Tüncivel!! :D :D És tudom, hogy a többiek is mondták már, de légyszi ne rágd magad ilyesmiken, hogy mekkora vagy, mert igenis csini vagy!!

Rylie :) Kisebbik lánykád nagyon édes szemből is :lol: Ha nem bánod, felteszek én is a csodaszép Csajaidról párat :wink:

Kép
Kép
denizsa
 
 


Gabi :) Nektek is bulást +++++++++++

Szóval akkor Boris és Bence:
Kép
Bencus egyébként meg volt veszve a Kishölgyért, szépen simizte, lesz itt még gond pár év múlva... :lol: :lol:
Kép
Kamilla meg már igazi nagylány :D :
Kép
A zsákmánnyal :lol: :
Kép
denizsa
 
 


Fenci,
nekem egyszerű terhességi diabetesem volt (úgy értem, az éhgyomri rendben volt, a terhelés 8,14 lett, és inzulin nélkül, diétával abszolút karban tudtam tartani), ebben a dokim (Bardóczy Zsolt) nagyon jó. Bonyolultabb cukros gondoknál nem tudom, hogy mennyire profi, mert szerencsére azt megúsztam. Megfelel a többi kritériumodnak is, viszont igenigen drága (most 15ezer egy terhesgondozás).

Rylie, Tinu, Deni,
képek szépek, gyerkőcök gyönyörűek!!! :D :D :D

Deni,
gratulálok a bentalváshoz, most már echte napközis ovis nagyfijjad van :) :) :)

Szellőke,
++++ a cumieldobáshoz. Nálunk ujjak vannak a szájban, azokat nem lehet elhagyni :D

A zebra egy életveszély :? Autósként gyakran azért nem engedem át a gyalogost, mert félek, hogy a mögöttem levő türelmetlen idióta kivág jobbról-balról és jól elcsapja szegényt :(

Mi is taknyolunk, Dócinál makacsabb, mint Marcinál, ezért most épp inhalálni járunk. Meg narancsprojekt van, együtt facsarjuk a napi betevő narancslét, mivel a kisasszony almán-banánon-répán kívül szinte semmilyen nyers zöldséget-gyümölcsöt nem eszik. Legalább ezt megissza. Persze le kell szűrni, mert különben "szőrös" :shock: :mrgreen:
Marci folyékonyan beszél, Dóci ennyi idős korában kezdett el szavakból mondatokat gyártani, elég nagy a kontraszt. :)
Munka jó, szeretem, és marad idő a gyerekekre is.

puszilok mindenkit, betegeknek gyógyulást!!!

vera
kisün
 
 


Rylie lányai édesek és szépek :D :D

Deni,
Te fijad is nemkülönben :D és ügyes-okos Bálintodat puszilom :)

Taknyoló dedeknek sok ++++++++

És köszi Mindenkinek a kedves reakciót a tanítás mellett :) (sokan érdeklödtek, de egyelöre sokallják az árat... gyes-böl nem fussa sajna, gondolom.... ami érthetö persze, uh probálok több fös csoportokat, ugy olcsobb)

KépKép
fibi
 
 


és Macsnak továbbra is szurkolok , föként miatta néztem be :)
fibi
 
 


sziasztok,

ja, igen, én BPnél szültem, és nagyon birtam. Jó volt, klassz volt, szuper, alapos, kicsit paráztatós, de azért rám bízta a dolgokat, én 100%ig meg voltam elégedve vele.

Isikérdés nehéz, én waldorfot gondoltam Bnek, de ez nem csak az én döntésem, hanem elsősorban boriszé, Levié, és az iskoláé is.

Ovi meg még annyira friss, hogy nem tudom elmondani, majd mesélek... :roll:

képek édesek, Bencus és Borka jófejek, Kamilla és Tündi nagyon gyönyörű lánykák!


Dócinak jobbulást, mi is elmentünk ma dokinénihez, mert nem múlik a náthája. Merse egy igazi kis gazember, éjjel, meg reggel még visitva üvöltött, zokogott, na, irány a doki, előtte nagynehezen elaludt, de úgy nézett ki, mint egy nyúzott veréb. Alvásból ébresztettem, odaértünk, és a gyerek mosolygott, kedves volt, egy csepp takony nem folyt ki az orrából, alig köhögött, még szerencse, h a végén mutatott vmit, mert mindene tök tiszta volt, torka sem volt piros...szal, megint feleslegesre mentem...most meg itt mosolyog nekem...

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


még egy utso aztán huzok:
Ábelnek valamiféle "rohama" volt éjjel, rángatozott, tekergett, örjöngve sirt éjfél és 2 között kisebb megszakitásokkal. söpörte le a kezemet, tolt el magátol, kb 10x szopizott, de a végén már a cicin is sirt. ilyen még sosem volt :( végül felültünk az ablakhoz, nézett kifelé, megnyugodott, és a kezemben aludt el. (nappal nincs különösebb baja amugy). megjegyzem, pár napja kapta az MMR-t... :? :roll:
fibi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?