Új privát üzeneted érkezett!

Winona!

Már nem mérem mindig,sőt csak 3 naponta. Eleinte mindig mértem,de mostmár kb. meg tudom állapítani,hogy mennyit szopik és ahoz saccolom a tápot. Te is biztosan bele fogsz jönni. :wink: Egyértelműen jelzik a babáka ha még kérnek és akkor is ha már nem. Egyébként sokszor tök hülyeséget mért a mérleg amikor mindig mértem :evil:

Kép
Kép
a.m.

Minyu!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!

Kép
Kép
a.m.

Szia a.m.!
múltkor írtam privit nem kaptad meg?

Kép

Kép
bellanitta

Bocsi most láttam h írtál :D

Kép

Kép
bellanitta

starlak, nagyon jóképű a kis Donát!! Tényleg szuperek a képpek!! :D

Most volt itt a gyerekorvos. :? Flóra 270 gr-ot hízott egy hét alatt! Szóval meg lettünk dícsérve.
Viszont kivagyok a pasitól. Bírom a fickó humorát nagyon, de hihetetlen poroszos a felfogása, a Suttogó halvány labdaszedő hozzá képest. Szerinte, ha mindent megkapott a gyerek (enni, tiszta pelust, böfiztetést, 10 perc tutujgatást ) akkor igen is le kell tenni és ha bőg akkor bőg. Neki kell beilleszkedni a mi életünkbe, különben mindenünk csak a gyerek körül fog forogni ésnem lesz időnk egymásra és magunkra sem. És ezzel sajnos adja a férjem alá a lovat. Úgyhogy Flóra most 20 perce sirdogál az ágyában. :cry: De mindjárt én is sírok.

Tény, hogy kicsit átestünk a ló tulsó oldalára a mellkason altatással és hasonlókkal... de ez meg a másik véglet.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Nyugi! Mi is mellkason altatunk! Most is rajtam csüng Bius! :wink: :lol:
Vendég

Minyu!
ISTEN ÉLTESSEN!
Bár tegnap volt és eszemben is voltál, csak nem volt időm bekukkantani sem.
Vendég

Konan: Annácska tényleg jól van tartva :) A férjed meg ne parázzon mikor majd jár úgy is lefutkossa :)

Sugi: Levente nagyon édi abban a sapiban :)

Winona: Nekem tejszaporításra a tea /mikor megkívánom (3-4)/ + karamalz maláta üdítő vált be. 1 hete iszom napi egyet. Meg is lett a hatása. Doncek ennyit nem ivott meg nekem meg lett egy kis mellgyula, inkább csak elzáródás. Hálisten a ,melegvizes zuhannyal kijött :) Ennyi tejem sose volt mint most :) Úgy hogy praktikák egyenlőre parkoló pályán :)

Kép

Kép
starlark

Honey: 20 perce sírdogál? Nekünk a szülészeten 5 percet mondtak hogy hagyjuk, de utána vegyük fel hogy mi a baja.

Kép

Kép
starlark

starlak,
megőrülök attól, hogy ahány "szakértő" ( kórházi csecsemős, gyerekorvos, védőnő ) annyi álláspont!
Szemmel lárhatóan semmi baja, mert ahogy felemelem rögtön csöndben van és nézelődik. Nem éhes, nem pisis-kakis, csak uncsizik. Azt megadom, hogy foglalkozni kell egy gyerekkel,
de azért az sem járja, hogy egész nap ,kézben legyen.
Szóval sokszor nagyon tanácstalan vagyok. Nem akarom hülyére kényeztetni azzal, hogy folyton rajtam csüng, de nem akarok lelketlenül sem viselkedni vele.

wiona,
én most 2 hét után szünetet tartok a teában, mert arra gyanakszom Flóránál hasfájás ügyben. És most szedem a More Milket. Márti szerint is ez a legtutibb tejszaporító cucc. Kiváncsi vagyok....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Eszike, Humanka!
Jó, hogy jöttetek! Ahogy olvasgattam, ti vagytok a két véglet... Noncsi nagyon kimerit, Benedek pedig nagyon anyakimélő...

Eszike!
Biztosan hamarosan könnyebb lesz neked is, addig nagyon sok pozitivat küldök, bizony testileg-lelkileg kimeritő lehet neked most. Én is csak azt tudom javasolni, hogy ha volna bárki, aki el tudná vinni kicsit sétálni, akkor pihizz le, most minden félóra sokat számithat. Kitartás! ++++

Humanka!
Őszintén irigyellek Benért... mi egyelőre a rosszalvó táborát gyarapitjuk (bár néha már 2 órákat is alszunk), és sajna apa a nagyhoz kel, nem várhatom el, hogy a kicsit is átvállalja... :? Jó neked, hogy a párod igy segit, én már időtlen idők óta nem aludtam 8 órát egyben... :? :? :?

Honey!
Bevált a múltkor a hason-hanyattfektetős megoldás? Sajna olyan nehéz megtalálni, hogyan tudunk nekik/rajtuk segiteni...
Elkényeztetés... hmmmm... Alapvetően én is abban hiszek, hogy hadd sirjon a baba... egészen addig, amig nem sir... :D Akkor én is úgy érzem, kegyetlenség szenvedni hagyni... és inkább felveszem feleslegesen, mint ne segitsek, ha tényleg szüksége van rám. Nem tudom, hol lehet határt húzni, vagy ennek gátat szabni. Szerintem eljön az az idő, amikor már mi is tudni fogjuk, hogy hisztizik a pici, és akkor nem lesz abajgatva. De most még túl kicsit ilyen szintű tudatossághoz. Szóval ha 5-10 perc után még mindig sir, biztosan van valami baja. Mégiscsak most szakadtak el tőlünk, nekik is idő kell, hogy kialakuljon a saját kis önállóságuk. Eddig hallgatták a szivverésünket, érezték a mi melegünket, érzéseinket... nem lehet mindentől egyszerre megfosztani őket. A párodnak meg mondd meg, hogy a teher rád hárul, a nehezét te viszed, te sem szólsz bele az ő munkájába... ;) Ha felvszed, hát felveszed. Hisz te vagy az édesanyja. Kire számithatna másra? ;)

A.m!
Gyuszika tényleg egy kis Adonisz... Imádom az új avatarod! ;)

Még akartam irni, de Maja felébredt. Jövök még.

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Sugi: Levente milyen szép nagy már!

Humanka: mázlista vagy, Ben tényleg nagyon jó fiú :))

Minyu: Boldog születésnapot! Honlapot sajna nem tudok.

Honey: kicsit sarkitva, de vacsorázasd meg a párod, majd szeretgesd 10 percig, majd közöld vele, hogy akkor neki most minden jó, enni kapott, megszeretgetted, viszlát 3 óra múlva :P Kevésbé sarkitva: egy baba is vágyhat szerintem szeretgetésre, és nem 10 percre. Zalán nincs egész nap kézben de bizony van a napnak olyan időszaka vele, amikor vagy foglalkozunk vele, vagy ordit. Szerintem ha kell egy órát is. Szóval ha nem nyugszik meg Flóra néhány percen belül, és TE úgy érzed, hogy fel kell venned, hát vedd fel. Ilyen kicsin még szvsz nem tudnak manipulálni, észre fogod venni, hogy mikor van az, hogy hisztizik, de nekem erre többen azt mondták (gyakorló anyukák), hogy 4-5 hónap.

Holka: Örülök, hogy találkoztunk, jobbulást Heninek :)

Kép
kistiggrincs

Lola!
Nagyon köszi a dicsiket :) !

Honey!
Gratula a 270 g-hoz.

Képzeljétek ma túlestünk az első védőoltáson :cry: Szegénykém nagyon keservesen sírt,de viszonylga hamar sikerült megnyugtatnom.
Most 56 cm és 4900 g. Nőt 7 cm-t és 1600 g-ot mióta haza jöttünk (8 hete).

Szeder!
Mégegyszer köszi. :D

Kép
Kép
a.m.

köszi csajok a válaszokat!more milket elkezdtem, és iszom mint a gödény......meglátjuk!

Kép
winona

Ezzel mar regota tartozom, itt van a tabli. Akinek hianyzik adata, vagy eppen nem helyesen irtam be vmit, az dobjon nekem legyszi egy privit, es kiegeszitem/javitom !!! Koszi

Kép
Kép

Ben tovabbra is alombaba, tegnap 5 ora alvas utan ebresztettuk napkozben, benyomott 150 gr tejcsit :shock: , majd aludt tovabb. Mondtam a ferjemnek, itt ejszaka komoly gondok lesznek, de ejfelkor volt az utso kaja, es 6-kor ebresztett, evett egyet, aztan aludtunk tovabb 1/2 11-ig :lol: A parom megjegyezte, hogy szerinte tobbet alszom most, mint amikor meloztam :lol:

KépKép
Kép
humanka

Humnaka!
Köszi a táblit. Úgy számoltam,hogy a kiscsajszik nyertek 20:18-ra!Gartula :D
Ben egy kisangyal. :D Nagyon szrencsések vagytok,bár én sem panaszkodhatom. 17 napos kora óta csak egyszer kel fel Gyuszika :D 5 napja meg az esti fél 9-es vacsi után fél 4-körül ébred legközelebb. Szóval ki vagyok pihenve :D sőt újabban a délelőttök nagyrészét is átalussza.
Tegnap elkezdett tényleg játszani a pihenő székén lévő kis játékokkal. Morgott hogyha nem sikerült meglöknie valamelyik játékot. Nagyon jókat mosolyogtam rajta.Édes volt.
Még mindig megdöbbenek azon,hogy napról napra mennyit fejlődik,de ezzel biztosan ti is így vagytok.
Ja és mostmár ha "kérem" akkor szinte mindig rámmosolyog :D ELOLVADOK!
Bocsi,hogy ilyen sokat írtam magunkról csak muszály volt. :oops:

Kép
Kép
a.m.

lolababa,
sajna nem jött be a hanyatfektetős -maszírozós módszer. De valszeg már azért nem mert érezte rajtam a mérhetetlen feszkót. mert amikor apa 2,5 óra nyűglődés után kivette a kezemből, nála azonnal bealudt.

Humanka,
szuper a tábli!! Köszönjük! :D Beniért meg irigykedek nagyon!!! Bár Flóra az első 2 hétben szintén eszik-alszik baba volt. De valamiért vasárnap óta "elromlott"

wiona,
nálam sajna semmi változás More Milk hatására. És már nagyon kivagyok!!

Van még valaki, akinél ilyen döbbenetes mértékek között ingadozik a tejci?! Nálam van, hogy reggel tiszta tej a hálóing és az ágynemű, és van hogy semmi de semmi tejem nincs. Most pl két napja megint katasztrófa a helyzet. Pedig eszem, iszom , és napi 8-9 órát alszom ( igaz több részletben ) Ha megnyomom a mellbimbóm éppen hogy csak szivárog valami. :cry:
Flóra fogyott is 2 nap alatt 50 gr-ot. :cry:
Nem tudom meddig bírom még ezt így idegileg.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a hozzátáplálással ( tápszerezéssel ) még várok egy 1 hetet. Megnézem hogy jövőhét csüt.-ön mit mutat a mérleg... aztán majd meglátjuk.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m.
hú, Gyuszika jól belehúzott a tempóba!! :D Komoly kis súlyt gyúrt magára 1,5 hónap alatt!!

most rendeltem neten karamalz italt. Van valakinek tapasztalata erről?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szép jó napot :)

am.:
itt van a link, ahol megnézheted magad, ha eddig nem tetted :)

sziszi kereste ki.. mi beszélünk skype-n is .. ha gondolod csatlakozz, és akkor beszélsz, amikor ráérsz épp.. én is nagyon ritkán tudok írni, de ha írogatunk egymásnak olyan jó.. :)
akkor a link:

http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/29:30353

már 2x ismét megnéztem, olyan jó volt látni benneteket!!! :)

szeder74

Most olyan mérges lettem... :(ú
Jegyzetfüzetbe írtam egy csomót.. és én hülye nem mentettem el.. és most minden elszállt... ááá nem akarom elhinni!

Kezdem elöről.. és majd elküldöm!

szeder74

honey!
igen.. én is ittam.. és finom is volt. A citromos az a legjobb.
A sparban lehet kapni egyébként. Nem tudom, hogy attól-e, de több lett.
Viszont!
Ha hiszel a talpmasszázs által okozott jótékony hatásban (én hiszek, és járok is, mert kivan szülés óta a hátam) szóval menj el
Szabó Szigfridhez..:) ő Budaörsön található.. én voltam nála 3 hete és azóta is járok hozzá hetente 1x szóval ő hozza helyre a hátam.. és kértem őt, hogy óvatosan masszírozza a talpam, nehogy elmenjen a tejem!!
Na!
Képzelted!
Másnap!
Úgy keltem fel, mintha két medicinlabda lenne a kezeim alatt :)
A lábfejen van az a pont, ami serkenti a tejtermelést.. -nekem ezt mondta .
De, hogy melyik az a pont nem mutatta meg pontosan.. csak masszírozott itt-ott..
/tuti nem beképzelem! nem vagyok ilyen beképzelős fajta./
4500.-Ft alkalmanként.
Ha esetleg érdekel adok telefonszámot.

szeder74

Minyu! Utólag boldog szülinapot!

Humanka! ksözi a táblát, gratulálok Benhez! Nagyon rendes kisegyerek! De a terhesség után Rád id fér egy kis "kényeztetés"!

A.m.! Irigyellek! Gyuszika nagyon szülőkímélő kisgyerek az éjszakákat illetően! Már én is úgy várom, hogy tényleg elkezdjen játszani az íven lógó dolgokkal! A mosoly nálunk csak véletlen még szerintem, de ahogy látom, két hónapos korára már tudatos lesz!

Honey! Nálam is ez a helyzet a tejjel. A védőnő, vagy az orvos mit mondott? Bálint is fogyott, eléggé aggódom, hogy mi lesz! Tegnap pl két komplett etetést kihagyott, és ráadásul úgy éreztem, hogy alig van tejem. (olyan nálunk is volt, hogy a Bálint 4 órája egyfolytában sírt, sehogy sem tudtam megnyugtatni, majd az apja kikelt az ágyból elvette, és azonnal megnyugodott. Ekkor én kezdtem el sírni :-)

Nálunk most újabban bálint szopi közben hihetetlenül tekereg, nyöszörög, nyugtalan, nyúzza, rángatja a cicit... Nem tudom, mi a gondja. Meg szoktam szakítani a szoptatást, hogy böfizhessen, de utána folytatja.

Lányok! Nálatok hány percig vannak cicin a babák? Mivel Bálint bukós, és hasfájós, a doki azt mondta, hogy 10 perc után vegyem le! Szégyen ide, vagy oda, de sokszor még fél óra után is lehetetlen lepattintani. Úgy szorítja, mintha az élete múlna rajta.
blúmi

halihó!
Már megint tök nehezen tudtam belépni!
Köszi Szeder, hogy ennyit gondolsz ránk! Nagyon édes vagy. Nekem is van skypeom és mns-em, tudnánk úgy is beszélgetni... néha, de általában rejtve vagyok, mert 100-an írnak ha belépek!
De dumcsizhatunk!

Am: láttalak, láttalak, láttalak! Gyuszika TV sztár lett!

Blúmi: Noncsikám is szopi közben elég sokat mocorog, tekereg, kiköpi a cicit, forgatja a fejét, nyöszörög. Szerintem ilyenkor fáj a hasuk, mert jó nagyokat szokott durrogtatni, és utána tök nyugisan szopizik tovább. Szóval ez a hasfájás miatt van szerintem. Igen, én is szoktam szopi közben büfiztetni, mert az is segít ilyenkor.
Noémi minimum 10, maximum 30 percig szokott szopni. Általában 20 perc a megszokott nála. De érdekes módon van, hogy ez idő alatt 60-at, van, hogy 130-at megeszik. Nekünk semmi ilyet nem mondott a védőnő, hogy 10 perc után vegyem le a mellemről. Persze! majd éheztetem szegényt! Így is sokszor alig bírjuk ki a 3 órát... (mostanság már nem is tartom be annyira)

folyt köv
Vendég

Próbálok valami rendszert vinni Noncsi életébe, meg a sajátomba is. Hétfőn lesz 6 hetes, és az utóbbi napokban nagyon sokat fejlődött (szellemileg). Reggel a szopi után berakom a kiságyba, beindítom a forgó-zenélő játékot az ágy fölött, és olyan édesen elnézegeti kb. 15-20 percig egy hang nélkül. Na ilyenkkor tudok reggelizni.
Aztán türelmetlen lesz, nyöszörög, ilyenkor átviszem a nagy ágyra és tornáztatom, éneklek neki, játszok vele. Nagyon-nagyon figyel rám, és rengeteget mosolyog. Ez is eltart kb. 15-20 percig. Aztán látom rajta, hogy türelmetlen vagy fáradt. Ekkor adok neki teát, cumikát, és megnyugszik, néha el is alszik egy fél órára. Na ekkor tudok megint enni, vagy mosogatni, vagy a géphez jönni, vagy teregetni, vagy bármi.
Aztán amikor éhes felkel és követeli a tejcsit!

Ja, nem tudom mondtam-e, hogy vettem neki egy Adamo hintát. valakinek van ilyen? Eléggé tetszik neki, bár ez is csak 15 percre tudja lekötni. Aztán megint türelmetlen lesz, nyöszörög.
De már legalább elértem, hogy valamennyi időre le tudom kötni a figyelmét, és addig sem sír.
Mondom ez az utóbbi 1-2 napban kezdődött.

Hétfőn leszünk 6 hetesek, kedden megyek nőgyogyihoz, remélem minden rendben. Aztán köv. héten meg ortopédiára megyünk. Addig is tornáztatom Noncsit rendszeresen, mert ott állítólag nagyon szigorúak, és leszúrnak, ha látják, hogy nem tornáztattam. Bár igazából senki nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy minden pelenkázás után tornáztatni kell a lábacskáit!
Bocsesz kicsit lelépek, mert ordítás van!
Vendég

Honey: nekem is ingadozik a tejcim, nem tudom ez mitől van. Gondolom testi-lelki dolgok is kihatnak rá.
Nekem szopi közben a másik mellemből folyik-szivárog a tej, ezért már a kezdetek óta fejek. Szopi közben a szabad mellemből leveszem a felesleget. Néha 10-20 jön le, néha 110 (ez volt eddig a maximum) A lefejt tejet a hűtőben tárolom. Aztán ha látom, hogy nem evett eleget, akkor adok még neki a hűtőből. Már a fagyasztóban is van tej, szóval egy darabig biztosan kitart. Úgyhogy ez miatt nem stresszelek, mert szerintem a stressz nagyon sokat számít a tejcsi szempontjából.
Esetleg ha van lehetőséged és türelmed fejni, akkor próbáld ki ezt.
Elég körülményes, mert nem tudsz szopi közben a babádra koncentrálni, és még pihenni sem lehet, és össze vissza csöpög a tej, meg utána állandóan mosogatni kell. Meg a régi tejeket kiönteni, figyelni, hogy milyen rég van a hűtőben, úgyhogy marha strapás, de megéri!
Remélem segítettem!
Vendég

Sziasztok!

Honey: ilyen nálam is van, tegnap már kezdtem kétségbe esni, hogy megy el a tejem, mert egész délután üresnek éreztem a mellem, és a szokásos 40-50ml helyett 10-et tudtam fejni kinkeservesen. Erre ma megint eláztattam a lepedőt.

Blúmi: ez a cicirángatás, nyekergés, tekergőzés nálunk már többször volt, általában kakilnia kellett, ha ez meg volt, vagy bealudt vagy foltytatta a kajálást.

A.m.: aranyos lehetett Gyuszika, ahogy lökdöste a játékokat, Zalán még csak nézegeti őket.

Most meg ordít, úgyhogy megyek is.

Kép
kistiggrincs

Honey: ja, és én homibogyit szedtem egy bő hétig, akkor elég jól beindult a tejem. Most nem szedem, mert elfogyott. És sokszor el is felejtettem beszedni, szóval nekem elég körülményes...
Mindig mindent elfelejtek!
Vendég

Sziasztok!

Megint olyan régen voltam, hogy alig győzök visszaolvasni.
Először is köszönöm a tanácsokat, a kisplédes megoldás bevált, abban jól elalszik. De csak pár napunk volt olyan nyűgös, most már alszik sokat Róza, bár a napnak mindig van olyan szakasza, amikor nagyon aktív, sokat nézelődik, de van hogy csak a cicin hajlandó megnyugodni.

A.m!
Én is megnéztem a videót! De édes kisfiú ez a Gyuszika!És már milyen nagy!

Eszike!
Sajnálom, hogy Noncsi ilyen hasfájós, de biztosan elmúlik róla hamarosan.

Minyu!
Boldog szülinapot így utólag!

Kép
Kép
petra1980

Blúmi!
Nálunk van, hogy egy teljes órát van cicin, de a végén már csak cumizik rajta.

Honey!
Még ehhez a felkapkodós-sírni hagyós dologhoz szeretnék hozzászólni. Én nem hagyom sírni Rózát, esetleg akkor, ha mondjuk felébred, és én pont fürdök, akkor vár egy picikét, de sosem hagyom sírni a kiságyban. Én sem hiszem, hogy ezzel elronthatjuk, egy pár hetes baba nem hisztizik, éppen hogy a biztonságérzetét növeled azzal, hogy ott vagy vele, mikor sír, és megnyugtatod. nekem barátnőm mondta, (az ő kisfia már 7 hónapos), hogy ő sem hagyta sírni, mégsem rontotta el, nem lett hisztizős a baba.
Én igazából ebben a dolgoban nem hallgatok másra, csak magamra, én tudom legjobban mit szeretne a kisbabám.

Kép
Kép
petra1980

eszike,
én is fejek mint az ördög, minden szopi után. De nálam megközelítőleg sem olyan rózsás a helyzet, mint nálad. :( Szopi után kb 15 - max 40-et tudok lefejni. És olyat, hogy csöpögjön a másik cicim szopi közben, csak hírből hallottam. Nagy bőszen vettem anno csomó melltartóbetétet.... háááát ha 6 db-ot elhasználtam belőle lassan3 hét alatt akor sokat mondok. :cry:
Szóval ebbe bele lehet kattani.
Most megint mérem minden szopi után Flórát. De kezdek kételkedni a vadi új mérlegünk hitelességében. 11-kor bevágott 100-at, majd fél 1-ig bírta, amikor újabb 110-et termelt be. De el sem tudom képzelni, hogy a tök üresnek tűnő, puha melleimből hogy szívott ki ennyit. Szóval ezért kételkedem.

szeder,
köszi a tippet. lehet kipróbálom, mert még közel is van hozzánk Budaörs. Még várok 4-5 napot ezzel a More Milkkel, aztán ha a helyzet nem változik, akkor elkérem a számát. egy masszázs amúgy is jól esne! :D

blúmi,
Ezt a tej parát már nagyon unom. Nem tudom meddig lehet ezt bírni. Védőnő/ ygerekorvos még semmit nem mondott a fogyásra, mert tegnap etse mértük meg. Azóta meg nem találkoztam velük. Szerdán újra mérlegelünk, és ha álla súlya vagy fogy, akkor szólok a dokinak és valszeg táp lesz. :?
Sajnos ez a hasfájós tekergőzés nálunk is megvan. Pedig most már napok óta nem ettem semmii olyat, ami kiválthatná. :( Egyszerűen van és kész! pedig bíztam benne, hogy megússzuk. Nagyon megnehezíti a napjainkat, mert Flóra számtalanszor emiatt nem tud elaludni, pedig már totál kóma.
Tényleg, az Infacol-on kívül van valami tippetek hasfájásra?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

petra,
én most egy köztes megoldást választottam és úgy tűnik bevált. ( le is kopogom)
Altatásnál nem várom meg míg totál kóma, még elötte leteszem és ha nyűgös lesz, akkor még simizem egy kicsit de nem veszem ki.
Ha el kezd váratlanul sírni ( és tudom, hogy nem éhes, kakis, fáj a hasa stb. ) akkor is megvígasztalom, de szintén csak simivel és duruzsolással. Ettöl általában kb 2percen belül visszaalszik. Álatlában már attól abbahagyja a sírást, ha hallja, hogy nyílik az ajtó, vagy ha csak meglát az ágy mellett.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey:
hasfájásra még van az espumisan emulzió. Nekem ez jobban bevált, mint az Infacol. Próbáld ki. Noncsi rettentő sokat pukizik tőle. Fél óránként egyet pukkant minimum. :D
Sajnálom,hogy ennyire szenvedtek.

Szerintem egy próbát megér, hogy szopi közben fejed a szabad melledet, hátha jön belőle!

Petra: én sem veszem fel Noncsit túl sűrűn, pedig elég sokat sír(t). Marhára fáj a hátam, így nem tudnám órák hosszat tartogatni. De az is elég neki-ahogy Honey is mondta-, hogy megsimizem. Sőt nálunk bejött, hogy megfogom a kis kezét. Így sokkal könnyebben elalszik, és szemmel láthatóan megnyugszik. Én is azt mondom, hogy egy pár hetes csecsemő még nem tud tudatosan hisztizni. De pár nap elég ahhoz, hogy bármit megszokjon. És így persze sír ha már valami nem úgy van ahogy ő megszokta.

Honey: nem lehet, hogy tényleg rossz a mérleg??? 100-akat megeszik Flóra ennyi idősen? Jó lehet, de nekem fura. Noncsi ennyi idősen 60-70-et evett. És most is néha (5 hetesen) csak 60-at szopizik. És mégis hízik folyamatosan. Már 1 kiló plussznál tartunk!
Vendég

Holka: a csomag dologról még nem vagyok nagyon lekésve?
Mint kiderült, a postán dolgozó illetékes kolléga hibázott. Mert aki vitte feladni kihangsúlyozta, hogy simán, nem utánvétesen szeretné feladni a csomagot. Erre a barom postás beikszelte azt, hogy a címzett fizet. Aki meg feladta nem nézte meg utána a papírt! A csomag közben visszajött, de egyszerűen nem tudtam feladni. Ha nem vagyok még lekésve, akkor hétfőn ígérem feladom ha esik-ha szakad-akkor is!
Vendég

babaúszásra viszi valaki a babáját?
Vendég

eszike,
nem tudom ezt a mérleg dolgot... zsír új, 1 hete vettük. És nem volt "occsó"
Meg hát valahogy csak össze kellett hoznia Flórának 1 hét alatt a 270 gr hízást. Ehhez nem elég ha 40-ket eszik.
Amúgy idő közben rájöttem, hogy a 2 nap alatt bekövetkezett 50 gr fogyás az a kaksitól volt. ( mert hogy pont nem kakilt fél napja mielött mértük, utánna viszont 3x )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Eszike: Zalán is eszik néha 100ml-t, mondjuk máskor meg 50-et, én már feladtam a kajálások mérgetését, időnként ha eszembe jut mérek. Mondjuk ennek az is az oka, hogy két hely van, ahol Zalán tutira 100%osan felébred: a mérleg és a pelenkázó.

Honey: örülök, hogy meg van az altatós megoldás :) Egyébként ez a hátsimi dolog nekem egyszer jött össze, azóta hiába simogatom, ha kell 10-15-20 percet (20nál tovább soha nem birtam), szép laposakat pislog, de abban a pillanatban, hogy abbahagyom ordit. Mondjuk egyre többet van ébren, és ő még csak 5-10 percet nézelődik el magában.

Babaúszásra em tervezem vinni Zalánt, viszont babamasszázs tanfolyamra, meg baba-mama tornára majd szeretnék menni :)

Kép
kistiggrincs

eszike :)
megkaptam a privit, köszi.
babaúszásra most nem megyünk, de csak technikai okai vannak, a 2 gyerekkel egyelöre nem merem bevállalni. Nándival voltunk, igaz, nem sokat, csak néhányszor, de nagyon tetszett. Nem nyomtam le soha, nem is eröltette az "oktató". Ami akkor körülményes volt, hogy idöziteni kellett a kajálást, hogy már ne tele pocakkal menjünk, de még ne legyen éhes sem. Miután voltunk pár alkalommal, azután csináltuk azt is, hogy csak este mentünk (itt helyben van egy fitness centrum, itt volt a babaúszás és esténként lehet úszni jönni), akkor legtöbbször csak mi voltunk 3-an (apa, Nándi + én), igy amig apa vagy én tempózott néhány hosszt, addig a másikunk Nándorral "babaúszott"
ortopédia: nekem az ortopédián nem mondták, hoy minden pelusozásnál tornáztassam, csak annyit, hogy a torna jót tesz neki... sztem nem kötelezö, hacsak nem gond van.

nyökög, szaladok

am :)
a hös Gyuszinak nagy puszi

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok!

Am. a tv-s debutalashoz en is gratulalok, nem lehet eleg koran elkezdeni :D
Nagy puszi mini Gyuszinak!

LAnyok miert nem josztok skypera?

szisziKép
sziszi7

Honey: nekem is tutira bejött a karamalz. 1 hét alatt jól megdobta a tej mennyiséget, pedig csak napi egyet ittam :)

Kép

Kép
starlark

honey: 100at enni nem semmi.......én úgy megnyugodtam...van tápunk.....:))))a módszerem: a gyerekorvos mondta h. de-tt két óránkén ettesem....ez beindítja jobban a tejcit/vagy nem....pár napig.és du-n meg pótoljam táppal.....
baromira megnyugodtam....mert szegény...szörnyű volt h. éhezik....na most aztán lehet h. a nagy nyugiba elönt a tejcsi :D
én mindent megteszek, de ha nem lesz tej.....ma is már du-n alig volt......akkor mellétápszer jön...kész.
szedem a more milk-et iszom mint állat.......és csappan a tejem...lényeg h. megnyugiztam lelkileg a tápszertől...
bébimnek 80 kéne enni kábé alkalmanként......na most ha nekem csak negyvenem van......vagy hatvanam....az nem elég neki....
szóval egy szó mint száz......honey ne aggódj te sem, azzal csak rontunk a helyzeten.....nem dől össze a világ a mellétáptól!!!
minyu: boldog szülcsit utólag is!

Kép
winona

eszike:tök jó h. így kezdenek beállni nálatok a dolgok!

Kép
winona

csajok:más anya tejét lehet venni??vagy h. van ez, nem tudjátok???mondjuk táp helyett ha azt vennék????

Kép
winona

Winona: én úgy tudom azt csak orvos írhat fel, és a koraszülötteknek általában elfogy az a mennyiség amit leadnak. :(

Másképp csak ismerőstől tudnál beszerezni.

Kép

Kép
starlark

Eszike: Mi tervezzük a babaúszást, de nem csak 3 hós kortól lehet?

Kép

Kép
starlark

starlark, köszi.
találtam egy honlapot:www.anyatejmisszio.hu
majd megkérdezem tőlük.

Kép
winona

Sziasztok!

Jaj de régen jártam felétek, de látom pörög a fórum! :D
Nem nagyon tudtam és tudok visszaolvasni, mert Manóm nem hagy. Az új szokása, hogy nappal semmit nem alszik, max 20 percekre 1-2 alkalommal elszenderül és kész. Szóval egész napos program volt ezidáig, nem alszik, és nem tudjuk miért?
Velünk annyi történt, hogy szombat este megetettem Hunort, elaludt a mellkasomon, aztán letettem hasra aludni. Kb 20 percig így aludt, amikor elkezdett nyöszörögni, köhécselni, mire felvettem. A kezemben tartva kihányt mindent, amit evett, és olyan köhögő, fulladó roham jött rá, hogy majdnem infarktust kaptunk. Azon voltam, hogy minél előbb levegőt tudjon kapni. Irány az ügyelet, addigra már jobban volt. Ott megvizsgálták, nem találtak nála semmi rendelleneset, és átküldtek mellkas röntgenre (szegény pici párám, vagy 4-szer kellett le és fel öltöztetnem, mindig mire elaludt volna:cry: )
Ez is negatív volt, de az ügyeletes doki azt mondta, maradjunk egy napot megfigyelésre. MOndtam persze. Hajnali fél 2- kor tudtam elaltatni Hunort, én meg elmentem lefeküdni. 6-kor jött a nővér Hunorral, hogy ez a gyerek tiszta nátha, le kellett szívni az orrát. A doki a délutáni viziten azt mondta, hogy egy ilyen pici babánál a náthát is komolyan kell venni. Ugyhogy benn kellett maradni még egy napot. A nátha és a hányás, fulldoklás pedig összefüggött. Hunor már jobban van, ugyan szívni kell az orrát, de már koránt sincs benne annyi, mint az elején.

Honey, ha adhatok tanácsot, ne mérd le minden evésnél. Egyrészt bele lehet őrülni, :( másrészt úgy, ahogy a felnőtteknél, náluk is mindig változik az evési szokás. Én akkor kattantam be, mikor szopi előtt több volt súlya, mint szopi után...... Mindenesetre ne idegeskedj, ahogy írtad, a babád is megérzi, meg nehogy elmenjen a tejed. Nekem is ingadozik, pl. kedden és szerdán annyira nem volt tejem, hogy tápszert kellett adnom estére neki - persze utána sem aludt, pedig erre gyanakodtunk, hogy ezért nem alszik-. A More Milket én ma kezdtem el szedni, én is kíváncsian várom, milyen hatása lesz. Egyébként ezeknek a gyerkőcöknek a szokása hétről hétre változnak. Az elején Hunor csak a cicin aludt el, mostanra úgy nagy ritkán, leginkább mellkason, ringatva. Van amikor nálam nincs el, csak anyumnál, vagy a páromnál. Szóval no para.

Eszike, kitartás, hasonló cipőben járunk!Bár magamnak is ilyen tanácsot tudnék adni...... :oops: Én tuti megyek babaúszásra, nagyon sok jót hallottam róla!

A.m. Humanka, mázlisták! :D

Am. Gratula!

Minyu, Boldog szülinapot!

Szeder, ez a talpmasszázs elgondolkodtatott! Nagyon jól hangzik!És szeretem is!

Van valakinek pihenőszéke? Kinek hogy vált be?

Alíz

KépKép
roni0422

1-2 kép

Ez a kedvencem, apával

Kép

Anyával, bár én nem vagyok túl szalonképes...
Kép
Kép
Itt épp beszélget...
Kép

Alíz

KépKép
roni0422

Roni! Sajnlom ezt a fulladást, elég ijesztően hangzik! Valószínüleg nagyon kikészültem volna én is az aggodalomtól. Remélem többet nem lesz ilyen! Nagyon jók a képeitek! Apával különösen jól sikerült ! Szerintem Rád hasonlít! Kitartást kívánok az egész napos programhoz. Nálunk is furán viselkedett Bálint, szerintem az időváltozás miatt van. Már a pocakban is kifigyeltem, hogy teljesen megváltozott ilyenkor a viselkedése.
blúmi

Honey!

Ne mérd légyszi! Csak 1 héten 1x, az fontos, de én állítom, hogy Neked a mérleg okozta stressztől van kevesebb tejed! 26dkg-t hízni nagyon szép dolog ám, nincs miért aggódnod! A tápszert meg verd ki a fejedből, amíg ilyen szépen hízik Flóra! Nem lesz rá szükségetek! És ne viszonyíts az első 2 héthez cici-puhaság/keménység ügyben, mert olyankor még túltermel a szervezet és pont 2 hét általában, míg beáll a kereslet-kínálat elve! Pihenj többet, ha lehet, nem kell pont aludni, de olvass, nézz meg naponta 1 jó filmet és kapcsolj ki teljesen! A sok pihenés is nagyot dob a tejmennyiségen! Én még annyit csinálok, hogy minden nap beveszek 1db Béres Gravida-t, mert rájöttem, hogy az is segít+az én vitaminraktáraimat is feltölti, az immunrendszeremre meg ráfér szülés utá egy kis támogatás! Mivel ez nem "hivatalosan" tejserkentő, ezért a More Milk mellé nyugodtan szedehted! És igenis van/ lesz elég tejed, Flóra tuti nagyon sírna, ha éhezne! Pisis-kakis pelus van elég továbbra is? Mert akkor tuti nincs semmi gond!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?