Új privát üzeneted érkezett!

Dorottya!

Nézd a dolgok pozitív oldalát....lesz segítséged a szekrény kipakolásnál és megejtheted a nagytakarítást.... :shock: :D

Bébitaxi????

Már most lehet? Tökjó.

Na megyek főzni, a csajszival. :lol:
A fiúk megígérték, hogy vigyáznak rá. A lelkesedés az első nyafogásig és laptopkábel rángatásig tartott. Inkább kimentek a kertbe, én meg benn poshadok.
Domit nem tudom kivinni a kertbe, mert a földre nem tudom letenni, a babakocsiból meg már kimászik.
Így ha a kertben akarok lenni, meg kell várnom, míg elalszik.

Nonszensz nem?

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

sziasztok,

nem tudja valaki, hogy van-e a holle rizspephez/kolespephez hasonlo felnotteknek is? Ami ilyen pep es nem kel fozicskezni. (persze nekunk mar van fogunk, ragjuk meg :))
Mert ilyet en is szivesen ennek reggelire...

szep napot!
_jáde_

Jáde
A dm-ben lehet kapni mindenféle natúr gabonapelyheket. Pl. kölest, zabot biztosan. Ezeket nyersen is lehet enni, mint egy müzlit, én tejbe szoktam tenni, és azt reggelizem. Néha dobok bele pár szem mazsolát.

Krisz
Miért nem tudod Domit kitenni a kertben a földre?

Kép
Kép
Kép
cas

Titti, Boró is majdnem 4 hós volt, amikor nekem megjött. Legelső alkalomkor kissé fanyalgott a tejcsi miatt, de azóta sosem probléma már. Nagyobb probléma inkább az, hoyg még nem rendszereződött, hol 22, hol 31 napra jön meg. :shock: :roll: Még a frászt is rámhozta augusztusban! :roll: :wink: Amúgy először nekem is inkább valami pecsételésforma volt, második hónapban indult meg rendesen.
Miért kérdezted ezt a mensidolgot? Okozott nálatok valami galibát? Nem fogadja el a kisasszony a tejcsit?

Én, úgy néz ki, jól vagyok. Végül nem szedtem AB-t és szoptattam Borót. Szombatra így is elmúlt a csomó. Persze, a dokinak nem mondtam, amikor visszamentem kontrollra, de az a lényeg, hyog mindent rendben talált. A vesekő még nem távozott, legalábbis még ne vettem észre, de szerencsére péntek óta nem okozott fájdalmat sem már.

Most a csajok éppen elaludtak, én pedig megyek házi feladat-levelet írni angolból. :D Aztán majd valami ebédet is gyártok, gyors zöldségragura gondoltam, abból mindenki ehet. :)

Kriszta, tényleg, ha esetleg adnál egy vízhatlan nadrágot, ami mellesleg jó vastag is, letehetnéd. Az más kérdés, hoyg fűszálat, levelet, mintnt a szájába tenne, és gondolom, főleg ezért idegenkedsz a letevésétől. Valahogy így vagyok én is vele. :oops:

Puszi mindenkinek!
Hófordulósoknak is boldog hófordulót! :) Például Csillababának! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csak két kép az aggodalom ellen :lol: :lol: :lol:
Kép Kép
CSilla MINDENT megkóstol, de így fejlődik az immunrendszere! :twisted: :twisted: :twisted:
Na jó, a falevéldarabokat tényleg nem annyira vicces kivadászni a szájából, de nem bír megülni a babakocsiban, és Sebi meg játszótérre akart menni a Margitszigetre. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kinek, hogy telt a hétvége ebben a gyönyörű időben? Mi Szegeden voltunk a Vadasparkban, Manó nagyon élvezte, sőt még Kokónak is tetszett, különösen az oroszlánoktól volt elájulva. Nem is gondoltam, hogy ennyire élvezni fogják.

KM! Köszike! Átadva. :D

Titti! Mi is kb. ennyiért vettük. A készségfejlesztős (amit csak tolni tud, és játékok vannak rajta) az 5400 Ft volt, a kisautó, ami Levinek is van az meg 4500. Nekem mindkettőnél nagyon hamar megjött. Manó még nem volt egy hónapos sem, Kokó pedig 6 hetes volt, mert ezért kellett a 6 hetes kontrollt későbbre tenni.

Kriszta! Gyerekre vigyázást párom is úgy képzeli el, hogy leül a földre, nekiveti a hátát a kanapénak és nézi a National Geographicot vagy Viasat History-t, a gyerek meg legyen el egyedül. :evil: Ennek szombaton reggel az lett az eredménye, hogy Kokó beesett a konyhába, mert nem volt bezárva a kis biztonsági ajtó, gondolom belekapaszkodott, hogy felálljon, az ajtó persze kinyílt és a gyerek elvesztette az egyensúlyát. Én épp a fürdőszobában voltam, csak a nagy ordításra rohantam ki, így csak sejtésem van arról, hogy így történhetett. Tegnap pedig, míg öltöztem a gyerek elindult utánam az emeletre, mikor jöttem lefele az ötödik lépcsőfokról szedtem össze. Apa most is „vigyázott” rá. :x :evil: :evil:

Látom a Ti fiókáitok sem piskóták. :) Nos én is kész vagyok Kokótól. Délelőtt kimentem WC-re, kivételesen csak Manó jött velem. Még gyanús is volt, hogy nem jön utánam. Nos amire bementem, lehajigálta a ruhákat az ágyról, szétszedte a popsitörlős dobozt, szétdobálta a cipőiket, szétrombolta Manó előzőleg épített garázsát, stb. Lefényképeztem, majd felteszem.
Fiókot már jó párszor rácsukta az ujjára, mégsem tanul belőle. A kedvenc elfoglaltság a TV képernyőjének ütögetése, lehetőleg valami kemény tárggyal, pl. fém Thomas mozdony.

Megyek, megnézem őket, képzeljétek el fél egy óta alszanak. :shock: Helyesbítek: aludtak. :lol:

További szép napot mindenkinek.

goodfairy

Jaj, majd elfelejtettem! :oops:

Edit! Örülök, hogy jól vagy és a szopi sem maradt abba. Remélem a kövek sem okoznak már problémát.

goodfairy

Hűűű lányok!!!

Edit!

Igen, azért idegenkedek tőle, de igaza van Cas-nek,le fogom Domit tenni a földre valami meleg és tutira kidobható ruciban.

Csak nagyon taknyos, ezért nem akartam lerakni.

Cas!

Csillának boldog hóforddulót kívánunk!!!

Goodfairy!

Képet képet még!!!!Hagy lássuk a rendrakást manómódra.
Én nyomok háziasszonyos képeket mindjárt.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kép

Épp mosok ....

Kép

A sütő ajtaja tükrös, ezért imádja

Kép

És hát persze az elmaradhatatlan rámolása....

Hétvégén megsütötte a csirkémet.
Braktam a töltött csirkét sütni. Egyszer érzem ám, hogy égett szag van. Szaladás a sütőhöz a jobb felső gombja a hőfokszabályzó, drága kislányom feltekerte a maximumra.
A csirke meg ippeg nem lett szénfekete, csak nagyon barna.
Persze apájának nagyon ízlett így is.
Először nem hitte el nekem, hogy a pici lánya tekerte fel, de aztán tegnap este két szemével látta, hogy biza eléri.
A sütő ajtaja meg sok-sok sütés után se forró (direkt ilyet választottunk) legfeljebb kellemetlen meleg. De úgy látszik ez sem zavarja őkelmét a rosszalkodásban.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szegény csirke :?
Manónak is tetszik a sütő - tükrös nekünk is :P

Edit
Örülök, hogy jobban vagy!

Barbinak és Csillának Boldog Hófordulót!

Cas
Csilla nagyon édes! :P

Szilvia
Én is megnéztem a képeket a Picasa-n (nekünk is megvan a program, de nem használjuk)!
Cuki a kis Superman!
...és jók az új vonalzók!

A mai éjszakánk nagyon jó volt....
Bár későn aludt el Manó (22 után), de 8-kor kelt :lol:
Olyan jó volt, hogy hajnalban nem ébredt fel :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Áruld el a titkod!!!!
Mi 8-kor fekszünk, és 11-ig kb 3x kel fel. Aztán hajnalban még 2x.
Most este olyan vígasztalhatatlanul sírt, hogy az csak na.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi nagyon ügyesen pakol :wink:
Manó is imádja kinyitni a szekrényajtókat.... néha a szívroham kerülget - ha pl. azt nyitja ki,
ahol a pulcsik, pólók vannak szépen berakva :shock:

:? ...az nem jó...
Nincs titkom :P
Levinek ritka az olyan éjjel, hogy 2x ébred. :)

Ilyenkor alszik 1 órácskát, 20 körül fürcsi , eszik , játék... és 21-22 körül fárad el teljesen :lol:

Ahogy látom ébredezik... Apa még nem :roll:

Lassan venni kell cipőt....
Manó bejárta ma a lakást a bébitaxival :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Annyira édes!!! :lol: :lol:
Többször is megnéztem, még az étvágyam is megjött. :lol:
Olyan jóízűen eszik mindig, meg kell zabálni.

Remélem betegeskedők jobban vannak, sajnos eljött ez ősz is és mindenki taknyos. Pankának is most takarítottam ki az orrát, mert nem tudott aludni.
Rólunk annyit, hogy mostmár Kisasszony mindenhol feláll, mindig megtalálja a megtiltottabb dolgokat, de természetesen azok a legkedvesebbek. Sokat magyaráz, ad puszit és még mindig alszik egész éjjel. (KOPKOPKOP)
Foga még nincs, de nagyon meg van duzzadva az ínye.
Mostmár kezdi elfogadni a darabos kajákat is, és adtam már neki natur jogjurtot is banánnal, meg danoninot (amit itt nem danonino-nak hívnak és kapható extra cukor nélküli is).

Kép

dhbetty

Jaj, lányok, remélem nem haragusztok érte, de egy ismerősöm blogjában találtam erre a linkre és nem vagyok jól bele. Mi volt az én bajom ehhez képest? EGY NAGY SEMMI!!!
Imádkozzatok ti is érte!
http://picibaba.freeblog.hu/

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit ilyet ne...nagyon fáj...

Kép
nyafi

Edit
:cry: :cry: :cry: :cry:
Ijesztő, hogy ilyen hirtelen...?!
Ismered őket?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Cas, koszi a valaszt, azokat mar en is felfedeztem, csak valami rizspepeshez hasonlo "ragasmentes" cuccot kerestem volna... :oops:

Edith,
Nagyon jot nevettem Boron! Na en meg ezt Balinttal nem mertem megcsinalni :lol:

Betty,
Panna nagyon ugyes!

Kriszta,
Akarcsak Balintot latnam...

Fű:
Na oda en se mertem meg letenni :oops:
_jáde_

Jáde, ne aggódj, nálunk is ez volt az első ilyen alkalom! :wink: :lol: Azért már éppenséggel nincs kedvem (de főleg időm), hogy minden evés után tetőtől-talpig fürdés legyen! :roll:

No, én tegnap leraktam Borót a földre. A fúbe. :D Aztán eszembe jutott, hoyg még volt ő fűben, csak akkor jó meleg volt. Mindegy, annyira érdekes volt a fű, száraz levél, minden, hogy képes volt a cumit kiköpni miattuk. :lol: :lol: :lol: Naná! :wink:

Cas, nem ismerem őket, csak az ismerősömnek a blogjából tudok róluk.

Ne haragudjatok, ezért is kértem elnézést már az este, hoyg belinkeltem, de engem annyira felkavart. Nem írok semmi mást. Én nagyon bízom benne, hoyg azért van esélye még az életre!

Kia, nekem is jó lenne tudni valamiféle titkot! :wink:

Én úgy döntöttem, hoyg lassan, de tényleg nagyon lassan elkezdem az elválasztást. Nem akarok sietni, siettetni őt, de nem tudhatom, mit hoz a jövő és ha véletlenül időnap előtt adódik valami munkalehetőség, ne akkor kelljen egyik napról a másikra elválasztani. Elképzelésem szerint kb. tavaszig elhúzódik a dolog, úgyhogy gondolom, ha így szépen, lassan, fokozatosan, az ő igényeit azért mégis figyelembe véve történik, mindkettőnknek kevesebb megrázkódtatással jár. Egyelőre talán semmi változás nem lesz, de úgy gondoltam, hoyg napközben csökkentem a számukat, mert az éjszakák úgyis maradnak. Nálunk még mindig naponta (éjszakákkal együtt) 5-10 szopi van, + 2-3 szilárd étel.

Kriszta, Betty, nagyon édesek a manók!!! Boró is ért a pakoláshoz, bár még szekrényeket nem sikerült kinyitni. No, ami késik, nem múlik, tudom én ezt. Ő a könyvespolcot szereli le, no meg a számítógépnek az ajtóját nyitja-csukja profi módon! :D

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jáde
Szóval te magad is a pempőket szereted?! :lol:
Érdekes, én meg pont a rágnivalót szeretem! Csilla maradékai is mindig mennek a kukába, mert az ízük finom (ma reggel is az alma-körte-köles nyammm...), de az állagukkal nem tudok mit kezdeni! :)

Edit
TÉnyleg aranyos Boró, pláne hogy mindezt előke nélkül?! :lol:
Munka: hogyha sikerül megcsípni vmi jó állást, akkor a csajok mennek bölcsibe-oviba? És ha el is kezdesz dolgozni, azért a reggeli-esti szopi még sokáig megmaradhat, és mindkettőtök lelkét ápolhatja... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, persze, hogy a reggeli-esti szopik maradhatnának. Inkább a többit szeretném kiiktatni, hogy pl. máshol is hagyhassam egy-egy éjszakára. Napközben meg dolgozhassak.
No, de végülis ez nem aktuális (mármint a munka), még egész jövő évet itthon lehetnék, csak most már kezd kissé kevés lenni az a pénzecske, amit adnak. Itt mindenki egyformán kapja a gyed-et, mármint mindenkinek ugyanakkora az összeg, ami jó volt két és fél évvel ezelőtt, mert kevesebb fizut kaptam, mint a gyed, de most már akár a gyed dupláját is megkaphatnám. Gyes egyelőre nálunk nincs. VAlami olyasmit hallottam, hoyg jan. 1-től nő a gyed és a szabadság is 3 év lesz, de mi már kissé lemaradtunk róla. :lol:

Krisztát jövő ősztől szándékszom oviba adni, de ha nagyon akarnám, már tavasszal is mehetne, miután betölti a 3 évet. Most még úgy van, hoyg nem megy tavasszal. Boróra pedig anyósomék vigyáznának, illetve mindkettőre, ha kell, ugyanis feb. 1-től ide költöznek a közelünkbe. Annyit kínlódtunk/kínlódunk annak a háznak a berendezésével, hogy ennyi nekem is jár fizetségül!!! :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, szerintem mindegy lett volna, hogy van-e vagy nincs előke. :D Még az ég is trutyis volt! :P (Amúgy tényleg fincsi volt, körte-narancs-turmix + rizspéppor.)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na sziasztok!
Itt vagyok végre! :)

Kriszta
A képeken mintha a saját lányomat látnám. :) Ő a múltkor bele is bújt a mosógépbe: a feje és a két karja benne volt.
Te nem félsz, hogy magára nyitja a sütőajtót? A miénk már kapott egy spéci zárat, miután már 3x sikerült elterülnie vele. :roll:
Mi 9 körül fekszünk, és 11ig 2x kel, aztán pontban 4kor, de már vagy egy hete.

(Meg tudnám zabálni: röhög, sikongat meg magyaráz a mosógépnek.)

Edith
Hát ez a pecsételés még két egész napig sem tartott. Nem okozott gondot, csak megijedtem, hogy ha ez menszi lesz, akkor esetleg okozhat. Sose lehet tudni. :(
Nagyon édesen eszik Boró! :) Én sem merném még engedni.
A szopi témával egyet értek, sztem helyes az elgondolásod. Nálunk most úgy van, hogy napközben 2x alszik rövidet, és ébredés után megkínálom, délután 5 körül szokott rendesen szopizni egyet. Ezen kívül a vacsi, meg éjjel szokott szopizni. És az az érdekes, hogy nem én alakítottam így, hanem neki nem kell.
A link: :shock: :cry: A szívem szakad meg.

Cas
Nagyon drága Csilla a 2. képen. :) Kis szöszke Ő is. És milyen nagylányos már. Mi is boldogat kívánunk így utólag Neki!
Mikor mennek az óvónénik? Majd mesélj mi volt!

Anita
Várjuk a képet Kokó csínytevéséről.
7végén mi vettünk egy új házat a szg-nek, Apa azt szerelgette, mi meg a Csajjal néztük őt, meg lábatlankodtunk Neki. Itt esett az eső. :(

Szilvia,Szilvi
Hol vagytok?

Na és egy-két kép rólunk:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Csak a két utsóhoz egy kis komment:
bal: keleti harcművész(nő) jobb: így pusziljuk az új babánkat

Kép
tittina1982

Na, és megint én:
Kicsi lányom (fiacskám :D ) hajnyírás után:
Kép
A nagy pedig pózol:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit
Boró nagyon édes, ahogy eszik :lol:

A Botond - link :cry:
Jobbulást és kitartást kívánok a családnak!

A szopi - Levi is napi 5-6 alkalommal eszik még tejet :P

Milyen ügyesen áll Panna :wink:
Napsi tényleg olyan, mint egy kis harcművész :lol:
Jó az kis kabátja!!

Egy recept - ha épp nem tudtok mit főzni

Tejszínes spagetti

10 dkg bacon szalonnát olajon megpirítunk,
adunk hozzá 30 dkg darált húst és tovább sütjük.
Befűszerezzük - só, bors.
Adunk hozzá 1 dl vízet és 1-1 apróra várott paradicsomot, paprikát.
Ha van otthon kolbász - apróra vágva azt is rakhatunk bele.
Ha a hús jó - hozzáadunk 1-2 tubus ömlesztett sajtot, 1 pohár tejfölt és 2 dl főzőtejszínt.
Felforraljuk....
...és spagettitésztával tálaljuk. Jó étvágyat! :P
(Anyóstól van a recept - finom :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fné kia 2008.10.15 13:04-kor.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jajj Edith, nagyon aranyos lett Boró!
Kriszta meg egy kész hölgy.

Én is épp tegnap mondtam Apácskának, hogy le kellene vágni a frufruját a kisasszonynak, de nem nagyon kultiválta az ötletemet...

Kép
tittina1982

Titti!

Még nem mászott be....
A sütő ajtaja nagyon nehéz és lassan nyílik lefelé, még nem félek, hogy magára húzza.
Hamarosan azért a konyha el lesz kerítve egy kerítéssel, most is csak akkor van ott, ha én főzök.
Visongás nálunk is van a mosógépre, plána ha mos vagy centrizik vagy csak forgatja a dobot oda-vissza.
Napsinak a szeme is nagyon huncut, lesz még neked is rohangálnivalód bőven.

Edit!

Jó lett Boró új sérója és zabálnivaló a kisvideója is.

Botondkát meg nagyon megkönnyeztem....pontosan tudom mit érezhetnek a szülei.

Kia!

Oké a recept átjött. De hol a kajánk????Én vizuális típus vagyok, tessen küldeni kóstolót is!!! :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Tittina:Köszönöm a hiányolást. :lol:
Egy kicsit eltüntem mert olyan szép idő volt(remélem még lesz is),hogy délelőtt játszótéren vagyunk vagy sétálunk,délután ebéd után szunya és mostanában én is ledőlök amikor alszik,délután vagy vásárolunk vagy játszótéren vagyunk.
Levi meggyógyult,jól van már.Apa is jól van(néha túl jól :wink: )
Étvágya még mindig nem az igazi.Azt eszi amit mi.
Nemsokára megpróbálom majd neki adni a feles tejet.
Rengeteget fejlődött,felmászott az emeletre(apa vigyázott rá) :D ,tisztán hallható az anya.Ilyenkor mindig bőgnék. :) Mondja,hogy nem. :oops:
Nagyot nőtt már 80cm és 9800g.Tegnap előtt voltunk méreckedni a védőnőnél.
Képzeljétek el azt találta ki a mi okos kis védőnénink,hogy bandzsa az én szépszemű hercegem. :twisted:
Ja és megkérdezte,hogy hogy hívják. :wink:
Jó nem.Aztán mondtam neki 1-2 szép mondatot. :lol:
Sokan panaszkodnak rá,észrevehetné már magát.
Akivel beszélgettem anyukákkal minegyiknek mondta már,hogy a gyerek bandzsa.Én ebből azt szűrtem le,hogy legalább valamit mond.Ha hülyeség is de legalább hozzá fűz valamit.Idióta.

Voltunk Ringatón tegnap,nagyon élvezte és én is.Pedig tartottam tőle. :D

Botondot én is megkönnyeztem.Hihetetlen!
Sajnos mi is ismerünk 1-2 babát akivel baj van,borzasztó.

Ne haragudjatok,hogy nem reagálok semmire de most ennyi időm volt,mert a kislegény hiányol.

Este megpróbálok jönni.

További szép napot

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Kis bandzsám :D

Kép

Kép
szilvi17

Edit
Szuper helyesek a csajok!
És irigyellek, hogy így rá mernéd bízni anyósodékra a lányokat!!! Én anyósra merném, csakhogy az infarktus után már nem merem :( (tegyük hozzá hogy néhány éve már egy agyi infarktusa is volt!), anyuval meg mostanában nem nagyon értjük meg egymást. :evil:

Titti
Továbbra is stoppolom ám Napsit Sebinek!!! Egyszerűen gyönyörű! A frizkója meg nagyon vagány így is, most úgyis az elöl-hosszú - hátul-rövid a menő! :lol:
Ja, és az óvónénik holnap jönnek! Kíváncsi vagyok már nagyon!!! :)

Kia
Szenyóság volt az a recept, csorgott a nyálam, és ehettem a lencsefőzeléket utána! :lol: De hétvégére kipróbálom, úgyis van itthon mindeféle kolbász, alig fogy...

Mosógép
A miénk felültöltős, de ha ilyen jó szórakozás a babáknak, akkor lehet, hogy legközelebb elöltöltőst kéne venni?! :lol:

Szilvi
Jópofa az a védőnő?! :? Gyerekorvos mit mondott?

Kép
Kép
Kép
cas

Csilla szerelmes a motorozásba :lol:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kia:Irigykedek az éjszakai alvásért....

Krisz:Nálunk hasonlóan telik az éjszaka.Annyi külömbséggel,hogy Réka hajnalban már csak mellettünk alszik vissza.Viszont nagyon sokszor alszik,és álmában sir, forgolódik,dobálja magát.
Most rá lehet fogni,hogy taknyos,és hőemelkedése van.A védőnő azt mondta,hogy jön a foga.Már van nyolc.

Edit:Nagyon szép Boró új sérója.na és az a videó....Még én sem mertem elé rakni,hogy egyedül egyen.Persze darabosat már igen.Mindent szétszed apró cafatokra,és utána neki áll csipegetni.
Kriszta meg már igazi nagylány....
Örülök,hogy már jobban vagy.
A Botond link egyszerűen borzasztó :cry: :cry: :cry:
Sizilvi:Levi igazi nagyfiú már.......Nincs másik védőnő akihez lehetne menni???????

Titti:Napsika is nagyon szép........

Mi is voltunk méretkezni,és hihetetlen tempóba nő a csaj.73cm,és 8040g.

Én is hoztam képet.Azt hiszem kertész lessz....
Kép
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Fú, lányok, nem irigylek senkit, akinek zűrösek az éjszakái! Nekem most arany életem van, de Sebi anno megmutatta, hol lakik a magyarok Istene! :lol: Mennyit üvöltött éjszakánként, te jó ÉG! :D
Szóval kitartás, előbb-utóbb aludni is fogtok! (Nekünk mostanában, 3.5 év után néha már sikerül! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hú, alig győztem visszaolvasni... Volt termés! :D

Nekünk nagyon rossz napjaink vannak. Mindkét csaj beteg. Juli hazahozta oviból. Ő péntektől lett náthás, Sára szombattól. Alvás alig. Se éjjel, se nappal. Nagyon gáz. Julinak ezen kívül még hólyaghurutja is lett, és mivel minden szájon át szedhető AB-t kihány, elég nehéz a dolgot megoldani. Sári meg iszonyúan szenved a fogaitól. Julinál nem is tapasztaltunk ilyet, néha sírdogált, de alapvetően egész jól viselte. Sárinak már hetek óta szinte hólyag van a felső két metszője helyén, kb. 10x ébred ordítva éjszaka és mivel fáj neki, szopival sem mindig tudom megnyugtatni. Tegnap még lázas is lett, kapott Nurofent este, hajnalban meg Panadolt, azzal kicsit nyugodtabb lett, de másfél óránál sosem alszik többet egyhuzamra. Ma, végre ma az egyik fogacska kihasadt. Hátha lesz egy nyugodtabb éjszakánk.

CSak futólag reagálnék most, aztán megyek aludni, mert már lassan áttörzsfejlődök a madarak osztályába... Bagolynak. :? :lol:

Edit :D
nagyon örülök, hogy rendbe jöttél. Boró nagyon édesen kajál. És nagyon vagány frizkója lett. Nálunk gyakorlatilag majd minden evés ilyen, mert S. csak darabosat eszik, az is jóformán kimerül a szilva, körte, kenyér hármasban. Kanállal nem lehet megetetni, mondjuk így abszolút ő diktálja a tempót, csak győzzem a malacólat takarítani. Már várom, hogy több foga legyen, hátha a miénkből is szívesebben eszik. Szopik száma passz. Valahol 10 fölött kicsivel az éjszakát is beleszámítva. Én úgy tervezem, hogy úgy másfél éves kora táján - még nem belefutva az újraközeledési szakaszba - kéne leépíteni a szopit. Aztán majd meglátjuk. Addig csak megjön a kedve a szilárd ételekhez...
A Botond-eset rettenetes. Imádkozom a drága kis fiúért.

Cas :D
Csilla nagyon édes a motoron. Sárit én is szívesen rak(nám) le a földre, de ő az a fajta, aki tényleg mindent és minden adandó alkalommal a szájába szed - egyelőre leszoktathatlanul. Csuda érdekes dolgokat találtam már a kakijában... :shock: :lol:
Kíváncsi vagyok az óvónéni látogatására. Hozzánk is jönnek majd...

Kia :D
hát, az éjszakák miatt én is irigykedem. Hogy mi a csudától függ ez, ki tudja... EGyik gyerek még évekig ébred, másiknak valahogy hamarabb érik meg hozzá az idegrendszere. Nyilván nem hobbiból csinálják, de azért jó volna többet aludni. :wink:

Titti :D
jaj, nagyon édes Napsi sérója. Olyan fruskás! Hát mi sem vágtunk volna 5x S. hajából, de rákényszerültünk. Már kb. a nyaka aljáig érne. Nem minden baba csinál faksznit a mensiből, van akit zavar, de aztán a köv. alkalmakkor már nem lepődik meg. Nálam eddig még semmi. Bár most meglepően kivirágzott az egyébként babasima homlokom. :roll: :lol: Lehet, hogy valami készülődik odabenn... :lol:

Nya, holnap jövök még, de most elteszem magam.
Jó éjt nektek is!
KM

Kép
Kép
kismok

Edit :cry: :cry:
Basszus, ezt nem kellett volna.............itt bőgök ezerrel, tudtam, hogy nem kellett volna elolvasnom :cry: :cry:

Kicsi és Nagy lányod is csodaszép, a videón pedig jót mulattam (még a blog elött)

Sajna mi is betegek vagyunk, Marci is hányt - hát ezért érintett még szarabbul ez a blog - voltunk dokinál, valszeg vírus (NAGYON REMÉLEM), neki jó kedve van, tegnap aludt egész éjjel, csak nem nagyon merek neki enni adni, talán holnap, ha ma már (éjjel) nem lesz semmi gond :roll:

Titti :D
Nagyon édes Napsi baba, nekem a keleti harcművésznő tetszik nagyon :) Már nekünk is kéne hajat vágni, de nálunk én akarom kihúzni egy éves koráig... :roll: bár pont a napokban gondolkoztam, hogy lehet, hogy előbb sort kerítek rá :roll:
ja...lépcsőt már mi is mászunk (ezt még nem is írtam), simán felmegy az emeletre. Persz csak szigorú felügyelet mellett :wink:

Kia :D
Köszi :wink: a vonalzó dícséretet, valamelyik nap szórakoztam, aztán valahogy sikerült is inaktivvá válnom egy pár napig. Még az adminisztrátorral is leveleztem :oops: ezért is tüntem el tovább, mint szoktam :oops:

Csilla is tündérbogár a fűben :lol: egyébként én sem engedem ki a teraszra Marcit - egy ideig azért mert tele volt fújva hangyariasztóval, most meg azért, hogy ne kelljen óránként öltöztetni, mert ugyebár ott is kő van, s azt lehetetlen teljesen tisztán tartani :roll:

Kriszta :D
Kis menyem már most tüsténkedik a konyhában, látom :wink: Nem kell ám nagyon igyekeznie, Marci nem lesz három fogásos napi kajákoz szoktatva :wink: 8) Édes csillag, nagyon drága Ő is.

Remélem, hogy senkit nem hagytam ki....megyek ránézek a kicsi fiamra :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jó sokan írun az éj leple alatt :wink:

Szilvi :D
Levi is szép fiú...szemei anyukától öröklődtek, ugye??
Szülinap szervezéssel hogy álltok?

Hááát így jár az ember lánya, ha a nagyfia mellé kicsi lánya születik, mert gondolom, hogy Csilla mindent Sebitől les el? :roll:

Kismok :D
Nagyon sajnállak az éjszakák (nappalok) miatt :) Jobbulást a csajsziknak!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ancsa :D
Réka is tündér kiscsaj, de még lehet talajkutató is :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi72!

Muszáj tüsténkedni, konzervatív elveket vallok.... :D Tanuljon csak meg főzni és háztartást vinni, hátha hasznát veszi.
Lehet kiröhögtök, de a fiamat tanítom főzni és a háztartás alapjaira. A mai kislányok nem tüsténkednek anyukájuk mellett a konyhában,így úgy gondolom, ha egy 1xű pörköltet meg tud csinálni, akkor már nem hal éhen később sem.
Jobbulást a vejkómnak!!!

Kismok!

Nektek is jobbulást!!!!Nehéz lehet 2 nyűgös manóval.. :cry:

Cas!

Csilla édes a motorral!!!Ma én is kiviszem a csajt a fűre, csak az a baj, hogy minden édekeset felzabál ő is.
Döglött legyet is evett már. :oops:
A legnagyobb kritikusom takarítás terén. :oops:

Szilvi17!

Gratulálok a méretekhez és látom nektek is "szupi" védőnőtök van! :evil:

Ancsa!

Nálatok mindjárt szülinaaaaap!!!!
Hogyan készülsz rá, mi lesz majd????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Most gyorsan, csak a képek, majd este a többit.
Ja, Botond babát én is megkönnyeztem, ilyenkor úgy érzem Isten nagyon kegyetlen. :cry: :cry: :cry:

Kép Kiskakas a szemétdombon :)
Kép Most akkor nem ránthatom le a vázát?
Kép Az a fiók a legtutibb játék
Kép Egy kiselejtezett távkapcsoló is jó falat lehet
Kép És egy kép Manóról a tortával

Bocsi, ha kicsit sok lettem :oops:

goodfairy

Anita :D
Nagyon szépek a fiúk :lol: De én meg nem mondtam volna, hogy az utolsón Manó van (na jó, ott a torta :roll: de akkor is 8) )
Annak viszont kifejezetten örülök, hogy nem csak nálam nem elég magas a ruhás kosár :wink: Mondd azt légyszi, hogy neked is az a vasalnivaló :)

Lányok, én biza tegnap este óta állandóan figyelem, hogy mi történik a kisfiúval :cry: ha csak rágondolok bőgök :cry: Remélem meggyógyul :roll:
Edit - honnan ismered Melindát?

Most csak ennyi, mert megyek vasalni :arrow:

Ja , Kriszta! Akkor majd nászékhoz járunk kajálni, úgy is közel kell költöznünk (nötök), hogy rá tudjunk nézni a fiatalok körmére :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: MERRE VAGY?????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Na megvolt a családlátogatás!
Elsőként le kell szögeznem, hogy megkaptam a legnagyobb bókot, amit valaha kaphattam: úgy látják, hogy Sebi egy BOLDOG kisgyerek!
Nagyon helyesek voltak az óvónénik, teljesen meghatódtak, hogy terített asztallal vártuk őket (na ja, úgyis akkor szoktunk vacsizni), a kakaós csigán meg pláne (sütöttem egy tepsivel, holnap úgyis banzáj lesz anyóséknál, mert hazajön a szanatóriumból, elfogy a többi).
Sokat beszélgettünk (már amikor sikerült Sebi mellett szóhoz jutnunk, mert mindent megmutatott és elmesélt nekik idehaza), és összességében Sebi nem tagadja meg magát, odabent is pont úgy viselkedik, mint idehaza.
Szerencsére az akaratosságát, basáskodását, hisztirohamait jól kezelik. Még ők restellkedtek, hogy hát amikor óriási balhét rendezett, mert a kedvenc motorjával vki más ment, akkor hiába próbálták megvigasztalni, 5 másik motorral elcsábítani, se látott - se hallott, és akkor egy idő után otthagyták a padon. Pedig hát én se csináltam volna másként - és nem is kell.
Sebinek fel kellett mérnie a hierarchiát, bepróbálkozott ő lenni a domináns (ahogy anyuéknál pl.), mindenhol megpróbálja igába hajtani a körülötte lévőket, na most itt nem sikerült. Az óvónénikkel nem bírt (szerencsére), így mostmár sokkal kiegyensúlyozottabb - az óvónénik szerint is!
Különben kölcsönösen nagyon szeretik egymást, úgy látom, kezdik megismerni a jó tulajdonságait is, megtanulják kezelni a rosszakat, szóval összességében nincs vele semmi baj, tényleg szeretik Sebit.
Viszont odabent igazi kis kos a fiam, nem üt, de ha vki megzavarja a köreit, azt haladéktalanul eltávolítja a közeléből: nekimegy, és tolja-lökdösi. Az vigasztal, hogy sosem támad, mindig csak a saját érdekeit védi - üdv a farkastörvények között.
Amit viszont megemlítettek, hogy hamarosan jön majd az ovipszichológus, vmi fiatal és lelkes csajszi, és kíváncsiak, mit mond majd a Sebire, mert ez az állandó mozgás, hogy semmi nem köti le 2 percnél hosszabb időre, hogy csapong, szempillantás alatt képes az egekig hergelni magát esetleg némi neurológiai éretlenségre utalhat, amit játékos formában majd lehet, hogy fejleszteni kell.
De ez egyáltalán nem lepett meg...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Képzeljétek, csoda történt! :o Kb. 2 hónap után először végre meg tudtam főzni a kis banditámtól. Tök jól elvolt az etetőszékben, magyarázott nekem, meg egy kis játék tündérrel szórakozott (próbálta megenni). Nem is tudom hova írjam ezt fel. :schock: Ennek nagy örömére készítettem zöldborsó krémlevest grízgaluskával és rakott csirkemellet. Na a fiúk úgy bekajáltak, hogy akkora pocijuk lett, mintha lenyeltek volna egy kisebb dinnyét. :lol: És aludtak majd 3 órát, na mondjuk Manó egyébként is ennyit szokott.

Edit! Annyira édes Boró, ahogy eszik. :D Kb. Kokó is így szokta, csak ő darabos kaját eszik, de azzal is úgy össze tudja kenni magát, hogy alig lehet kivakarni belőle. :roll: Én is elkezdtem már az elválasztást, illetve közösen Kokóval. Merthogy ő éjjel már nem kel fel szopizni, leghamarabb fél 5 körül van szopi, napközben pedig nem kell neki. Így csak két szopi van már, reggel és este.

Jáde! Én teljesen rászoktam az utóbbi időben a Milupa tejpépre. Mivel van itthon pár dobozzal, és az én fiaim semmi pépeset nem hajlandóak megenni, így kénytelen vagyok én elfogyasztani. Isteni finom, különösen a vaníliás rizspép.

Szilvi! Nekem is azt mondták tavaly Manóra, hogy bandzsa. :evil: Aztán ugyebár 1 évesen van kötelező szemvizsgálat, ami alkalmával megállapította a szemész dokinéni, hogy a fiamnak olyan éles a látása, mint a sasnak, és az a kancsal, aki mondja. :? A gyerekorvosunk ehhez annyit fűzött hozzá, hogy azok a gyerekek, akiknek széles az orrnyergük (ha jól látom Levinek is az), gyakran tűnnek kancsalnak. Szerintem pedig, a kép alapján nem az.

KM! Jobbulást a lányoknak! A fogzással kapcsolatban nagyon együtt érzek veled, mi Manóval ugyanígy végigszenvedtünk minden fogat, és még nincs vége, négy fogacska még nincs kinn. :cry:

Szilvia! Köszönöm. :D El kell keserítselek. :oops: Azok a bevasalt, összehajtogatott ruhák a kosárban. Azért tűnik össze-vissza beledobáltnak, mert Kokó azt is lerángatta már kétszer, pedig rejtély, hogyan éri el a fotelben lévő kosarat. :roll:

Cas! De jó, hogy ilyen kedvesek az óvó nénik, és ilyen jól tudnak bánni Sebivel. Remélem jövőre nekünk is ilyenek lesznek. Bár nálunk meg épp fordítva van, Manó olyan kis csendes, magában eljátszós fajta.

Annyira szép mindegyik picúr. És ezeket az édes kicsi lánykákat elnézve ilyenkor úgy vágyom én is egyre. Ezt csak csendben, Apa meg ne hallja/lássa, így is azzal nyúz néha, hogy Ő úgy szeretne egy kislányt. :? Mondtam pár hete neki, hogy 4-5 év múlva térjünk vissza a témára, erre közölte, hogy akkor már öregek leszünk. :evil: Ő lehet, de én nem! A gyerek megfiatalít, nem? :)

Na, ennyi voltam mára. Jóéjt lányok.

Anita

goodfairy

Ezek jó hírek :lol: Mondtuk mi, hogy nem "panaszkodni" mennek :wink:
Pszihomókus, s társai: háááát én valahogy úgy gondolom, hogy egy kicsit el van túlozva minden manapság :roll: Egyszerűen "csak" több az energiája, mint a többinek, végül is egy 3 és fél éves gyereknek még nem kell órákig figyelni.....biztos, hogy van olyan, ami tovább is leköti :roll: :?: Csak nyílván az oviban egyszerre több lurkót kell, hogy egyazon dolog lekössön.....nekem már régen volt ovis/pár éves gyerekem, bocsi, ha hülyeséget írtam :roll: :oops:

Botond állapota stabilizálódott, de még nagyon beteg :cry: :cry:

Tudom, hogy hülye vagyok, de azóta, hogy olvastam árgus szemmel figyelem Marcit, s minden nyekkenésére türelmesen reagálok, mert arra gondolok, hogy milyen jó, hogy itt "nyűgösködik" nekem....

TÉNYLEG SEMMI DE SEMMI BAJOM AZ ÉLETBEN, S MINDENKIT KÉREK, HOGY HA MÉGIS PANASZKODNÉK, AKKOR KOPPINTSON AZ "ORROMRA"!

Jó éjt! :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Anita :D
Kislány - háát igen, de ki garantálja :wink: Majd Cas elmondja a különbséget, na meg még Amaryl tudja, ugye??
Én pont ma gondolokodtam rajta, hogy még egyszer azért babáznék, de csak akkor, ha az agyamban eldöntöm, hogy BABÁT/GYEREKET szeretnék, s nem kislányt 8) (persze cél a Vivien, de csak csendben :wink: )

Szeretném még kérdezni, s a többi ügyes, tapasztalt anyucit, hogy mi az a minden, amit adtok a gyerkőcöknek enni??
Már aki ugyebár írja, hogy a babója mindenevő :roll:

Pl. Anita a te kicsi fiad is evett zöldborsó krémlevest grízgaluskával??? Nekem az a bajom, hogy nem tudom kitalálni, hogy mit főzzek...na nem is vagyok egy konyhatündér, de amikor olvaslak Benneteket, akkor annyira szeretnék én is ilyen ügyes lenni :oops:

Ja, voltunk megint dokibácsinál, s kaptunk másik tápit négy napra, s valami szirupot hat napra, s elvileg annak elégnek kell lennie, azaz addigra meg kell Marcusnak teljesen gyógyulnia.
Hál Istennek ma már sokkal jobban volt, s már szinte rendesen evett, csak mindenből kevesebbet, mint szokott.

Na, tényleg jó éjt!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

CSak gyorsan, amíg a csajok elvannak...

Anita, gyönyörűek a fiaid (már bocs a nem éppen fiús jelzőért, de így igaz! :) ), és nagyon jók lettek az új vonalzók. Kislány utáni vágyadat megértem, én is így vagyok a fiúval, de nem hinném, hyog ismét belevágnánk. Legalábbis a férjem elégedett két gyerekkel. Én is, bár ha jönne még egy, azt is elfogadnám, szeretném!

Képzeljétek, mit mondott múltkor a férjem. Hogy ő nem is tudna fiút csinálni. :shock: Kinevettem, de nagyon érdekesen érvelt és bizony, elgondolkodtatott. Úgye ő mérnök és hatalmas, ipari berendezéseket gyártanak-szerelnek, ahol tudja fene mit mondott, mágneses tér meg indukció, meg ilyenek vannak és ez valószínű hatással van a "nemzőképességére". Még mindig kinevettem, de amikor elkezdte sorolni a munkatársait és én is kezdtem belegondolni, hát ... nem tudom... vagy 8 embernek kizárólag lányai vannak. Lehet véletlen is, de ki tudja? :roll: A tudósoknak még ki kellene ezt tanulmányozniuk. :D

Bocs', csak ennyire futotta a csajok türelméből, ezt is már félórája írom. HA tudok, még jövök...

Gyógyulást a betegeskedő kicsiknek-nagyoknak.

szilvi, igen, én is követem Borond sorsát. Nekem is mindig elszorul a szívem, ha rágondolok. :cry:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Szilvi néztem rólatok a képeket, hát naon csini vagy!!!
Marcinak honnan van az a szupi fürdőruhája...

Kép
nyafi

Cas!

Ez igazán jó hír!!!!
Kíváncsi vagyok, hogy mit mond a pszichomókus Sebiről.Maximum spéci gyakorlatokat kaptok, hogy mire suliba kerül, addigra meg tudjon ülni a fenekén.
Egy kis vígasz: hugom kisfia hiperaktív, nagyon félt a hugi a sulitól.
Ugyan iskolába nem járhat a Bandita, de a magántanárt figyelmesen hallgatja és igenis megbír maradni a senekén.

Szilvi!

Mi sem eszünk mindent, de a nem agyonfűszerezett és sózott ételekből kap Domi is.
Próbálok olyat adni neki amiben nincs tej és cukor, valamint tojás és allergén anyagok.
Pl:pörkölt tésztával (mi csak durumtésztát eszünk), vagy húsleves, vajaskenyér, párizsi (ez a mindene), virsli, főtt zöldségek csak egyben.

Anita!

"örömmel" látom, hogy nemcsak nálunk van kupi és ennyi vasalnivaló :? :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit
Az én apám is erősáramú villamosmérnök, mégis van egy lánya meg két fia. :)

Különbség
Hát nálunk sok különbség van fiú és lány közt, de ezernyi hasonlóság is. Az tény, hogy CSilla higgadtabb, kiegyensúlyozottabb, mint Sebi, sokkal simulékonyabb, sokkal könnyebben megbántódik (de tényleg), cicásabb, így könnyebben leveszi az embert a lábáról. :)
De pl. Sebi sokkal bújósabb volt, CSillát nem nagyon lehet megvigasztalni, ha bánata van.
De mindebből nemtom mi múlik a személyes habituson, és mennyi belőle a fiússág/lányság.
Azért persze másként bánik az ember egy kislánnyal, és nemcsak azért, mert lehet cuki csajos rucikba öltöztetni, és babázni... :wink: :lol:

Szilvi
Sebi élénksége és csapongása azért az átlagosnál jóval durvább, ehhez még hozzájönnek a hisztijei és a borzasztó rossz alvása. Ezek együtt már mind gyanúsak, kíváncsi vagyok, mit mond majd a pszicho-néni. Mondjuk ha csak játékos fejlesztésről van szó, azt egyáltalán nem bánom. :)
Az egyik óvónéni már "öreg róka", látott sok gyereket, ha ő azt mondja, hogy látott ő már sok élénk gyereket, de Sebi más egy kicsit.

Na Csilla eddig nézegette a Beba reklámot bal oldalt, mostmár nem bírok vele! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Edit :D
Akkor elküldjük Apáinkat a férjed munkahelyére egy évecskére :wink: mondjuk ilyen statisztika már tényleg "mond" valamit :lol:

Persze, egy vélemény nem árt, főleg, ha szakvélemény. Te annál sokkal okosabb Anyuci vagy, hogy "hülyeségeket" ne engedj!!!

Nyafi :D
Köszike :wink: én állandó elégedetlen vagyok :oops:
A fürdőrucit még nyáron otthon a Tescoban vettük 1300 Ft-ért sapkástól :lol:

Kriszta :D
Nálunk pont a darabossal van gond :oops: A Hipp darabos kaját megeszi, de pl. ha én főztem a húsilevesbe (turmixoltam) nagyon apró tésztát (ami a bébikajában is van), az már sokkal nehezebben csúszott.....kis kenyérdarabokat meg sem merek próbálni, mert az hozzátapad az ínyéhez, nem??
persze tudom, hogy már nagyon kéne, próbálkozom is :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?