Sziasztok!
Ma jöttünk meg a telelésből és most értem végig az olvasással.
Először is:
BSzilvi! Borcsa!
Nagyon sajnálom
Sok erőt és pozitív enregiát küldök mindkettőtöknek, hogy erőt gyűjtsetek és kis idő elteltével újra belevághassatok amibe szeretnétek
BMárti!
Elavlás: este már nagyon régóta nem szopival aludt el Vili, szopizott de nem azon aludt el, ja és akkor is volt hogy ébredt, igaz akkor is átaludt egyben min. 7-8 órát én így azt már az éjszaka átalvásának tekintettem.
Most beleszeretett egy fiú Götz babába, akit Peti babának hív és azzal megy tentizni, a kutyust és a macit mindig nekem adja
Rebi!
Sajt kukac
Csak nálunk "sajtos kukac"
Vili is hol a csípesszel hol a csavarhúzóval, stb. szeretná kivenni a tesóját. De mindig bújik is hozzá
Ovi: Én ovi párti vagyok. Még a bölcsi is megfordult a fejemben kizárólag félnapra már jövő januártól, de erről lebeszéltek. Állítólag januárra gyengül le az immunrendszer így Vili minden vírust hazahozna a tesónak is, no meg mire megszokná addigra nyáriszünet, aztán mehet az ovit megszokni.
Vekerdy véleményét én is osztom, megszorítás: miden gyerek más, így van aki már 4 éves kora előtt igényli a társaságot, más meg később se.
Hogyan kell ovit keresni? Nekem sok kisgyerekes ismerősöm van a kerültben, terveim szerint részben az ő tapsztalataik alapján, másrészt sok olyan embert ismerek (szintén a kerültben) akik a munkájuk miatt napi kapcsolatban vannak az ovikkal, ill. óvónökkel (logopédus, pszichológus, Gyermekjóléti Szolgálat vezető, stb. Bárczis főiskolás koromban többnyire a kerületben voltam gyakorlaton, az ismeretségek egyrésze is innen.) És van köztük olyan akinek nagyon bízom az értékítéletében. Ja és szerintem is első az ovónő.
Korina! Danimama, Zsuzsa!
Boldog Szülinapot!
Nyuszimanó!
A kiborulásod érthető. A szülő is ember. (Bogancsi) Ha én véletlen bántom Vilit, szerencsére ritkán, de én is magamon borulok ki jobban és jobbna sírok mint ő. Ha Dodoó rossz evő akkor pláne légy vele türelmes. Én Vilit hagyom egyedül enni, már rég nem dobálja az ételt azt megtanítottuk neki, viszont iszonyatosan tud "disznózni", örökké egyedül akar enni, csak pl. kézzel szedi ki a tésztát répát, húst a levesből utána kanalazza hozzá a levest, stb. Ez az éttermekben most elég égő volt, féleg hogy Vili már tiszátn folyamatosna beszél, így idősebbnek is nézik. Néha neki is van nemevős napja, ami engem is sírba visz. Az én jól evő kisfiamtól olyna furcsa, bár ha belegondolok nyáron is volt ilyen időszaka, csak akkor örökké szopizott, így nem érdekelt. Azóta izgat mióta nem szopizik, viszont tudom hogyha engedem "disznózni", ami itt az önálló sajátos módon történő evést jelenti akkor el is tűnik minden a tányérról.
Márti!
Heni!
Írjátok még a szösszenteket mert nagyon jól szórakoztma rajtuk.
Zafi!
Réka "szádból mondjad"-án is nagyot nevettem.
Köszi mindenkinek a derékfájásűzőket
hogy apa volt a telelés alatt a fő bébiszitter, én jól vagyok
most apáé fáj
Kicsit a telelésünkről:
Dobogókőn voltunk és szuper volt. Pesti eszünkkel nem is gondoltuk volna, hogy ekkora hó lesz. Apa meg Vili akkorákat szánkóztak a szánkópályán
Most az egyszer a sípálya tetején és a szánkópálya alján állva vérzett a szívem, de a tesó rúgásai mindenért kárpótoltak
Olyan jó lesz, hogy nemsokára majd kettő gyerkőccel lehet menni. Vili ha nem is a szánkópályán de a kevésbé meredek lejtőn simán lecsúszott egyedül. "Nem kell apa, nem kell anya, Vili egyedül csúszik messze"
Apának tegnapelőtt volt a szülinapja, Vilit tanítottam, hogy mit kell modnai apának, erre ő "Apa boldog új évet!" Másnap már Boldog szülinapot is kívánt
Vityának és Vilinek is annyira jó színe lett és most Vitya ki is pihente magát, olyna jól néz ki
Kár hogy tudom, hogy holnaptól újabb hajtás
Még egy Vili szössz:
Étteremben, eltűnt a pincér: Vili megszólal: "Bácsi elment pisilni" mire mi: Vili halkabban és ha eltűnik valaki nem azt jelenti, hogy pisilni ment. Még hangosabban üvöltve: "Akkor bácsi kakilni ment"
Kínunkba csak röhögni tutdtunk és szerencsére nem volt teltház
Majd megpróbálok feltenni képeket is.
Jó éjt!
Norci