Új privát üzeneted érkezett!

Humanka!

Nekem azt javasolta a védőnőm, hogy vágjam ki a pelusnak azt a részét, ami eltakarja a köldökét! Így jobban levegőzik, a pamut body pedig nem irritálja! De van, aki steril gézlapot tesz rá, megpróbálhatod azt is!

Márti
borossné becz márta

Humanka!

Nálunk amikor hazaengedtek a kórházból, azt tanácsolták, hogy amig a köldöke nem gyógyul el teljesen, addig hintőpor (ehhez adtak receptet is), ami szárit és fertőtlenit, rá steril gézlap, és úgy a pelu. Kb egy jó hét, mire elmúlik a vérzés, váladékozás. Persze nekünk a vérzéshez utólag még hozzájött a konakion (K-vitamin) is, amit szájon át egy kis tejcivel adtam Majának két napig, aztán egy hét után újból (ez az, amit elvileg most havonta kell itthon adni a babáknak).
Remélem hamar rendbejöttök. ;)

Kép
Kép
lolababa

sziasztok!

Itt nekunk csak sima alkoholos gezlappal kellett ecsetelni. A pelusba meg egy gezlapot tenni.
K vitamint meg nem is adnak egyaltalan. NA de ez itt van :D :D :D

Lolababa felvettelek skypera, s a tegnap ment privi is.

A babak nagyon aranyosak.
Honey orulok hogy a szopi kezd rendbejonni.

Mi ma vagyunk egy honaposak es nagy csoda tortent ataludta az ejszakat a kisasszony... el nem tudjato kepzelni mekkora orom volt egyben ot orat ataludni :D

szisziKép
sziszi7

Honey!
Hidd el olyan volt a tegnapi soraidat olvasni,mintha én irtam volna annó. CSak én nyuszi voltam ezt így leírni :oops: :oops: :oops:
Aztán nálunk is megoldódtak a gondok... :D
Örülök,hogy az éjjel már jobban sikerült a szopi. Menni fog!!!Csak ki kell tartani.
A napirend: nálunk 17 napos kora óta éjjel csal 1-szer kel fel ált.fél1-fél 3 között,de reggel szinte mindig ugyan akkor ébred kb. fél 7-kor és azután 4 óránkét pontosan megéhezik sőt napi 1-szer 5 órát is kibír (ha az éjjelt nem számítjuk) tejcsi nélkül. Tudom ,hogy nekem óriási szerencsém van mini Gyuszival. Ez a napirend magától éllt be én nem sokat tettem érte :oops: Így tanácsot sem tudok adni. Gondolom előbb-utóbb minden babának beáll a biológiai órája.

Köszönöm a dicsiket :) háááát már lefoglalták egy páran a pici fiamat itt a városban... :lol: győzzön majd válogatni. :lol:

Szizsi7!
Gratulálok az átaludt éjszakához :D csak így tovább.

Humanka!
Nem semmi a szüléstörid,de örülök,hogy jó lett a vége.
Én gézlapot tennék a köldökére és úgy rá a pelust,de ezt már írták, ja és hintőporoznám.Nekünk az bevált.
Anno minden pelusban volt kaki az első hetekben,mostmár napi 1-szer van.

Szeder!
Nagyon jók a képek és gratulálok a 7 héthez.

Kép
Kép
a.m.

Holka,Lola!
Köszi a megnyugtató szavakat.
Minden rendben volt ma a csípő uh-n. Nagyon jól viselte Gyuszika a macerálást egy hangja sem volt csak nézelődött. :D
Már előre parázok a jövőheti oltásoktól.
Most 2-őt fog kapni + egy lenyelőset (Rotarix).Majd együtt sírok vele :cry:

Kép
Kép
a.m.

Honey! Nekem is ilyen gondom volt a szoptatással. Nekem a bimbókiemelő segített. Eleinte csak azzal ment, de most már ügyes, és nélküle is be tudja kapni. Persze van úgy, hogy 5 percig is célzunk mindketten, mire eltaláljuk egymást, de azért már tök jól megy.

Nosrawen, Humanka, köszönjük a szüléstörténeteket!
blúmi

Több gyerkőcös anyucik!
Van valakinek tapasztalata rotavírus elleni oltás ügyben? (tudom,hogy itatják és nem szúrják)érdemes beadni vagy sem? Nekünk esedékes lenne a jövőhéten az is,de még nem döntöttünk.
HELP!
Köszi előre is :)

Kép
Kép
a.m.

humanka,
tegnap óta nekünk is picit vérezget a köldök. Illetve csak láttam a ruciján, hogy van egy alvadt véres pötty rajta. De nekünk azt mondta a doki, hogy nem kell vele semmi extrát csinálni, csak kezelni ahogy eddig!

am, blúmi
Úgy örülök, hogy végül leírtam mi nyomja a lelkem... mert ez az a kivételes helyzet, amikor engem igenis vígasztal, ha látom, nem vagyok egyedül a problémámmal.
Mert így legalább nem az jár a fejemben, hogy én vagyok ilyen béndzsó... :? hanem egyszerűen tényleg össze kell szokni.

Képzeljétek, a férjem amennyire fiut akart eleinte, most annyira szerelmes a lányába! :D :lol:

Kép apa dolgozik

Kép szerelem

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.m!

Oltásokat hidd el a picik jobban viselik, mint mi, anyucik. Az elsőknél még én is totál ki voltam bukva előre, de már annyira nem aggódom, mert tudom, hogy az egészben azt utálja legjobban a lányom, hogy le van fogva. Magát a bökést sokszor észre sem veszi. Én meg oda sem merek nézni... :oops:

Rengeteg oltást be lehet adatni, nálunk a gyerekdoki véleménye, illetve a tapasztalat azt mutatja, hogy a rota ellen felesleges (az áráról nem is beszélve). Mivel ennek (mint minden oltásnak) az a lényege, hogy magát a virust adják be (legyengitve persze), hogy ösztönözze a szervezetet a védekezőreakciók beinditására, gyakran pont az oltás váltja ki a tüneteket.
Barátnőm beadatta tavaly (2 nap különbséggel szültünk), és 2 hétig ramatyul voltak (napi 10 pelus, hányás, óránként mérés, nem veszit-e sokat a súlyából, stb), mi kihagytuk, és megkaptuk ugyan a virust, de 1 nap alatt átfutott rajtunk. Pontosabban azt tapasztaltam, hogy Lola egész nap bukott, 7 pelut telepakolt (amúgy heti egy volt a norma), és nem volt hajlandó se enni, se inni... bementünk ügyeletre, onnan fertőző osztályra, ahol 1 hétig bentfogtak, de másnapra már annyi kaki sem volt, hogy mintának elég legyen. :D :D Végül szélcsővel csalogattak mintáravalót (abból derült ki, hogy rota volt).

Babafüggő, ki hogy viseli, de ez nem az a fajta betegség (gyerekorvosunk véleménye), ami ellen oltani kellene, mivel kellő odafigyeléssel nagy problémát akkor sem okoz, ha elkapja a baba (inkább csak kellemetlen és fárasztó). A lényeg, hogy pótolni kell a folyadékveszteséget.

Laurának eddig egyetlen nem kötelező oltást adattunk be, mégpedig a meningococcust. Ehhez tipp előre: irassátok fel a receptet 1 éves kor előtt (bár az oltást utána célszerű beadatni, különben utána is kell még egyszer emlékeztető oltás - de hűtőben eláll), mert addig támogatja a TB. 1 éves kor után tejesárú. Ezt nem nagyon szeretik a kismamik orrára kötni... :?

Bocsi a rétestésztáért. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
lolababa

Honey!

Nagyon szép a családod! Látszik apán, hogy odavan a lányáért. ;)
Szerintem a legtöbb apuka fiút akar, aztán meg el sem tudná képzelni, hogy ne lánya legyen... és olyan jóóóóól áll nekik!!! :D

Kép
Kép
lolababa

Humanka!
Hajtsd vissza egy kicsit a pelust úgy, hogy a minta látszódjon ahova ragasztod, ez elvileg a köldök alá ér. A köldökre mehet továbbra is a hintőpor.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Márti,

Apa eléggé csalódott volt, hogy lemaradt, de leginkább attól félt, hogy én megsértődtem. Pedig dehogy. Hiszen én küldtem haza. Ja, és a fiam születésénél bent volt annó, így már nagyjából tudja, miről maradt le. Nekem így utólag jobb is hogy nem látta a szenvedésemet.

Winona,
A légzésfigyelő nekem is beriasztott már egyszer, de én észrevettem, hogy a vezeték kicsit rosszul érintkezett, és nem érzékelte a mozgásokat. Lehet, hogy nálatok is ez volt, nem?

A.m.
Én megkérdeztem a gyerekorvost a rota elleni oltásról, de azt mondta, hogy igazából az otthon lévő, szoptatott babákat nem szokta veszélyeztetni ez a vírus, főleg ha nagytesó sincs - mint pl nálatok.

Kép
nostawen

Szeder!
Tök birom, hogy mindig találsz valami újdonságot! ;)
Te kis időmilliomos... :D :D :D

Lanta!
Sajnállak Kornélia (aztaaaa mennyi és mekkora haja van!!!) miatt, de bizti hamar elmúlik ez a féltékenység. ;)
Én pl azt próbáltam, hogy első naptól odaültetem Lolát magunkhoz szopinál, és "simi baba". Igy miközben Maja jóllakik, Lola simogatja a fejét helyettem. :) Sőt! Amióta látta, hogy büfiztetem, azóta ő is veregeti a hátát. :D :D :D Édesek nagyon.
Amúgy jól beálltak a napjaink, nem panaszkodom. Ha éjjel aludnánk, semmi gondom nem lenne a világon. Takaritani, mosni van időm, néha még főzni is.
Váltópeluzásban is napról napra jobb a szintidőm... ;) :D Simán be lehetne vezetni olimpiai sportágnak, mert nem kis kihivás. :D
No meg az tud érdekes lenni, amikor egyik lent üvölt, másik az emeleten... akkor gatya felköt, de emberből vagyok, 2 kezem van csak, majd megtanulják a lányok. :D

Kép
Kép
lolababa

lolababa, lanta , márti...és még sokan mások: húúú, minden tiszteletem a tiétek, hogy egyszerre "elbírtok" két ( vagy több ) csöppséggel is!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!
Ari vagy, köszi, de komolyan nem olyan nehéz, mint amennyire előre gondoltam.
Harmadik is csak a második szülésem miatt nem lesz. :D

De Márti előtt én is fejet hajtok, kalapot emelek, stb... 4 mellett szétszakadnék. :D

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Holka: kipróbáltam, 2 verzió van, az egyik, hogy leteszem Zalánt és alszik, a másik sajnos hogyha 20 perc után teszem le, bármennyire is úgy látszik mintha ki lenne dőlve akkor is max 5 perc múlva ébred. Pedig próbáltam takaróba csavarva is, hogy hátha akkor nem a hideg kiságyába kerül be, de igy is kelt. :( Mondjuk két ilyen időszaka van a napnak, ilyenkor próbálom elszórakoztatni, csak még nem igazán tudom mivel, bár a mozgó szines dolgok mintha kezdenék érdekelni.

Szeder: nagyon jók a kis képek :)))

Humanka: üdv odahaza! :) Hát, nem semmi a szüléstörténedet, gratulálok Benhez :)

Nostawen: Neked is még egyszer gratulálok :))) Maja nagyon helyes :)

Ági: én is majdnem megpusztultam tegnap éjszaka, csak nekem mind a két cicim bedurrant. Rég vártam enniyre, hogy kicsi fiam felkeljen.

Winona: huh, légzésfigyelőn én is beparáztam volna. Ja, és az esti fürdetés után, kb olyan 9ig nálunk sincs el Zalán sehogyse, ha leteszem ordít. Én úgy tudom ilyenkor még nem lehet "nevelni", úh nem hagyom sírni, csak ha nagyon muszáj (pl pisilnem kell).

Szeder: Adél már milyen nagy lány :)

Lanta: helyesek a tesók, éjszakai kelésekért nem irigyellek!

Sziszi7: gratula az 5 óra alváshoz! :)

Honey: 140ml az már szép mennyiség :D Férjed pedig naná, hogy szerelmes a lányába, gyönyörű baba :D

Én is büszkélkednék: Zalán 2 napja este 9-től 1/2 2-2ig alszik, és aztán csak 1/2 6 körül kel megint. És lassan 4kg-s, iszonyatos ütemben nő :D

Kép
kistiggrincs

Honey!

Hú, Apa tényleg nagyon szerelmesen nézi Flórát! :lol:

Lola!

Á, nem szakadnál szét! Azért nekem 6 és 4 évesek már a nagyok "csak" 2 kicsi van! Igaz, hogy a 2 nagy meg folyton összekap valamin, de gyerekből vannak, nincs mit tenni! És Csabi, aki már 6 éves nagy segítség ám a fürdetésnél és a játszószobát is egész sépen rendbe teszi már!

Lányok!

Kamilla ma meglepett az esti fürdésnél: Hasról hátra fordult! És még csak tegnap volt 3 hetes!

Márti
borossné becz márta

jóestét lányok asszonyok!
honey: nálunk is ez van, ugye sokáig azt hittük h.fiunk lesz és olyan édes apa a pici lányához.....nem is gondoltam volna.....szerintem pillanatok alatt leveszi majd a lábáról a férjemet..el van olvadva már most is!

pelus ügyben: nálunk még olyan vékony a combi, h. minden pelus bő egy kicsit combba, így ki tud folyni az anyag.van ötlet ami esetleg olyan fazonú, h. oké? babylove, huggies kipróbálva....

és egy két kép a nagylányról!

Kép
winona

Winona!

Nekünk a Schlecker Babysmile pelusa bejött a karcsú combokra! :lol: De most már nagyon kezdenek hurkásodni!

Márti
borossné becz márta

Kép
winona

köszi márti, holnap veszek is!!!!
komolyan h. van neked időd netezni??ennyi gyerkőc mellett???valamit baromi jól csinálsz :lol:

Kép
winona

Kép beájulva

Kép
winona

jajj annyira imádom!!!!

Kép
winona

márti: télleg egy kérdés: mikortól lehet nevelni, h. mondjuk sír kicsit és nem veszem fel......(persze nem kínozni akarom......isten ments)csak h. mikortól csinálja tudatosan a dolgot......?

Kép
winona

Winona!

Délután egyszerre aludt a 3 kicsi! A nagy pedig a lenti számítógépen játszott! Éjjel meg hála Istennek minden gyerekem alszik (na jó, a pici szopik 2x, de az 2x 10 perc)! Nem lesz ám nekem erre ennyi időm, hamarosan! Anyósom még főz-vasal a jövő héten és a férjem is szabin lesz még 1 hétig! Utána jó, ha éjjel be tudok majd kukkantani!
Anyósom ugyan segítene, de nem akarom, hogy mindig itt legyen! Szóval akkor majd tuti ritkábban leszek!
Fú, nem tudom, én nagyon az ösztöneimre hallgatok, teljesen igény szerint szoptatok, de kb. 6-8 hetesen már minden gyerekemnek volt valami kis napirend-féléje, amihez aztán lehetett tervezni a napot.
Neveled Te már most is! Azzal, hogy nem hagyod sírni, megtanítod arra, hogy benned megbízhat, hogy van, aki figyel rá és az igényeire!
Így jó eséllyel kiváncsi, érdeklődő lesz, hamarabb önállósodik, mert rájön, hogy a próbálkozásai mögött ott állsz, segítséget nyújtasz, megerősíted!
Azért az a tapasztalatom, hogy 6 hónapos koruk után már kis furfangosak! A következetesség fontos, de az legalább annyira, hogy a szívedre hallgass!
És minden anyuka ismeri a saját gyerekét! Sokkl jobban mint a szomszéd! Te fogod a leghamarabb észrevenni, ha már kicsit szigorúbbnak kell lenned!

Márti
borossné becz márta

Nagyon koszonom a tanacsokat mindenkinek !!!!!!

Csak nehany kep, kihasznalom azt a par percet, amig alszik a KisTokos, mert eleg nyugos ma :(

Kép Ben ismerkedik a szobajaval

KépKép
Kép
humanka

Kép Kik ezek? Es mit akarnak tolem?

Kép BM - kezdo forgalomiranyito :)))

KépKép
Kép
humanka

humanka,
irtó cuki a kisfiad!! Olyan mintha nem is újszülött lenne! :D

wiona,
akkor nálatok is apa -lánya szerelem van! :D

Van valakinek tapasztalata a More Milk Plusz kapszulákkal? Szedi valaki? Igaz az, hogy más tejserkentővel nem lehet együtt szedni?!
Én tegnap kezdtem el szedni, és már kb fele akkorák a melleim, mint eddig. :cry: Félek, hogy valamit elcsesztem :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Ez a normális! Kezd a melled beállni a kereslet-kínálatra, nyugi, lesz annyi tejecske, amennyi Flórának kell! A more milk plus a legjobb kapható tejserkentő szerintem, jó, ha van otthon, de csak akkor kezd szedni, ha Flórának kevés a tej, éhes marad szopi után, ezért aludni sem tud huzamosann ideig! Jobb akkorra hagyni az erősebb tejserkentőt, ha valamiért (pl.fáradtság, betegség) tényleg megcsappan a tejmennyiség! Addig igyál mondjuk laktoherbet!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Winona: Zalán combja se túl hurkás, nálunk liberora van, igaz csak éjszakára, napközben mosható pelus van rajta. Tündéri a kislányod!

Humanka: nagyon helyes a kisfiad :D

Kép
kistiggrincs

márti,
köszi!
Félek, átestem a ló tulsó oldalára, annyi vackot beszedtem. Az a baj, hogy ha Flóra ébren van, akkor folyton csak enne. Gondolom így pótolja a 4-5 órásalvások által kihagyott szopit. Ma reggel már bevágott 1,5 óra különbséggel 90+ 100 milit és még rágja az öklét. :? Viszont ezt a tejhozamot nem bírom követni 1,5 óránként.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok Csajok!

Készítettem egy videót, nézzétek meg.
Még nem végleges!!!!!!!!!!!

http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 4fa68fe522

Remélem tetszik, nem kis munka van benne. :lol:

Kép
Kép
noni78

tetszik=tettszik (Csak gyorsan írtam)

Ha másodszorra indítjátok el akkor már zökkenőmentesen lejátsza.
RÖNÉ,DAN,SARKANYÚKA,NOSTAWEN!!!!!
Nem találtam képet, amit le tudnék tölteni.

Ha képet szeretnétek cserélni, akkor jelezzétek.( Vagy, ha találtok benne hibát, vagy elírtam dátumot.)

Kép
Kép
noni78

Úristen, Noni ez annyira megható!!!!
Köszönöm szépen!

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey!

A női test csodákra képes! Pont annyi tejed lesz, amennyi kell, csak tedd mellre mindig, ha kéri! Szoptatás alatt termelődik a legtöbb tej! Bízz magadban és Flórában!
borossné becz márta

NONI!!!

Ez nagyszerű!!! Végig bőgtem örömömben!!! Köszönöm az élményt!

Én valamiért nem tudom átméretezni a képeimet, ezért nem tudtam feltölteni sem. Ha adsz egy mailcímet, átküldök egy-két fotót, nehogy kimaradjunk ebből a szép kis videóból.

Kép
nostawen

Nostawen!

Küldtem az e-mail címem.

Kép
Kép
noni78

Noni: nagyon jó lett én is megkönnyeztem! :) Köszönjük szépen!

Viszont Honey Flóráját nem láttam, én vagyok vaksi? :oops:

Kép
kistiggrincs

NOni Fantasztikus, csodaszep, potyognak a konnyeim!!!

HAtalmas munkad volt benne, koszi szepem!!!

(Lehet egy javaslatom? Abigelt ne tegyuk bele, mint kis vedencket?)

szisziKép
sziszi7

Noni!

Teljesen meg vagyok hatódva :o és lepődve,hogy Te milyen aranyos vagy :D
NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM SZÉPEN
Tiszta libabőrös voltam ahogy néztem. A férjem is le van nyűgözve.
Már 3-szor meg is néztem,nem tudok betelni vele.

Lolababa,Nostawen!
Köszi a hozzászólásokat :) .

Honey!
Apa tényleg szerelmes Flórába :D Édesek együtt!

Kép
Kép
a.m.

Noni!

Nekem is könnyeket csaltál a szemembe! Hogy milyen csodás és gyönyörű kis emberkék jöttek a világra! Ez volt a legszebb szeptemberünk!
Nagyon köszönjük!

Márti
borossné becz márta

Köszi lányok, úgy örülök, hogy tettszik a videó.

Kistiggrincs!

Igazad volt Honey-t kifelejtettem, valószínű,hogy később találtam Flóráról képet. A hibát korrigáltam, még várok képeket, akit még nem tudtam feltenni és felrakom még1*.

Sziszi7!
Már én is akartam kérni képet tőled Abigélről.Ha tudsz tegyél fel róla képet légyszi.

Kép
Kép
noni78

Most megyek, ma már úgy néz ki nem tudok jönni. A férjem F1-ezni szeretne.

Jó éjt.

Kép
Kép
noni78

Noni a 210-es oldalon van kep Abigelrol!

szisziKép
sziszi7

Sziszi!
Mikor született Abigél?
És hogy hívták az anyukáját?
Írtad csak nem jut eszembe.

Kép
Kép
noni78

10-n szuletett Rekaval egy napon es Eniko az anyukaja

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Szépen lassan, de megpróbállak beérni Titeket! Még nem tudtam mindent visszaolvasni, de igyekszem.

Starlark: Remélem a nátha hamar elmúlik.

Holka: Édesek lehetnek a kiscsajok, ahogy Henci mesél Emmának.

Honey: Apa nagyon édi a lányával! Szopis probléma: Meg fog oldódni, és ne aggódj, nem csak Te küzdesz a mellre tétellel. Nekem meg pláne szar, mert szopi előtt is fejnem kell, meg utána is.

Humanka: 20 órás vajúdás??? Nem vagy semmi! Én tuti nem bírtam volna ki ennyit! Köldökcsonk nekem is nagy kihívás. A védőnénim a pelenka kivágást javasolta, de mi maradunk a steril gézlapnál. Tényleg. Hogy alakult a súlyod szülés után?

A.m: SZerintem ne félj az oltásoktól. Gyuszi tök stram kisfiú, ügyesen fogja venni az akadályt!

Kistigrincs: Zalánhoz gratula, hogy szépen fejlődik és ügyesen alszik éjjel. Az én Biusom is hasonló időben van fenn éjszaka, csak nekünk az éjszakai szopi valahogy mindig elhízódik.

Márti: Ez igen! Ügyes és pláne jó erős baba Kamilla. Kösd fel a gatyót, ha így folytatja mindjárt szaladgálhatsz utána!

Winona, Lolababa, Humanka, Szeder, A.m, Lanta : NAgyon édesek a babák!

Noni: Köszönjük a videót! Annyira szép!!!!

Nostawen: Majának nem semmi haja van! Lassan lehet neki copfot kötni. (csak viccelek)...

Lolababa: Olvastam, hogy neked is folyik a tejed. A bimbóvédő leszabályozza kicsit az ömlő tejet? Mert Bius nem bírja olyan tempóban nyelni, ahogy folyik a szájába, ezért néha félrenyel... és akkor a frász jön rám!!

Rólunk: Nálunk tegnap nagy riadalom volt! Éjjel 1-kor szopi után pelenkacserénél elláttam a köldökcsonkot és el kezdett vérezni. Nekem úgy tűnt, hogy nagyon durván bugyog ki a vér, úgyhogy férjemmel irány a kórház. Annyira be voltam szarva... és most is.. Nem merem emelgetni a csonkot, csak a külsejét alkoholozom. Hétfőn fel fogom hívni a védőnénit, hogy nézze meg. Mert alvadt vér délután is volt Bius köldöke körül.... Jaj, drukkoljatok, hogy ne legyen semmi vele...
Vendég

És két kép:
Bia Komoly:
Kép
Álmában mosolygós:
Kép
Vendég

Bejci!

Bius eszméletlen gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűű. Imádom!!! Nagy gratula hozzá!!!
Receptet küldd légyszi, hátha mégis lesz harmadik. :D :D :D

Kép
Kép
lolababa

Megint én vagyok az oldal tetején... :oops: :D

Kép
Kép
lolababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?