Sziasztok!
Ismét van egy kis időm, most délelőtt voltunk sétálni, aztán kaja, majd apukájával közös program míg én összeszedtem a lakást, délutánra vendégek jönnek! Most meg már nem pihenek, mert mire elaludnék, már itt is lesznek vagy csöpség riaszt!
Nusildi! Elmeséltem a védőnőnek, hogy nem értem, miért alszik a kiságyában nappal éjszaka meg nem. Ő meg mondta, hogy azt gondoljam végig, hogy a baba érzi, hogy nappal anyuka, apuka stb. tesz-vesz, nincs nagy csend, jövés-menés van, nem érünk rá állandóan fogni stb. De estére ugye csend, itthon van anya, apa. Tökre ráérnek! (Végül is!)
Akkor persze, hogy neki is jobb lenne velünk!
Azt mondta, hogy munkás éjszakák állnak előttünk, de megéri, ha azt szeretnénk, hogy mindenki a helyén aludjon. (Egyébként azt vettem észre, hogy sokkal kipihentebben alszunk mindketten külön-külön!)
Azt tanácsolta, hogy ha nyüszög, sír, akkor menjek az ágyához, nyugtatgassam, beszéljek neki halkan, akár énekelgessek is, esetleg ki is emelhetem a kiságyból egy-egy rövid időre, de pl. tilos a sétálgatás. És lassan meg fogja tanulni, hogy bár anya, apa este tökre ráér és számíthat ránk, de aludni akkor is a kiságyba kell neki és azt se felejtsem el, hogy mennyire okosak a babák!
Első éjszaka ezért, amint meghallottam, hogy evéshez készülődik, már adtam is a cicit, hogy ne nagyon ébressze fel magát, aztán még így félkómásan megkajált és vissza az ágyikóba. Ott néha néha fel-fel nézett én megnyugtattam (15-20 perc), hogy anya itt van, aludjon nyugodtan, ügyes nagyfiú már stb. És lám csodát visszaaludt. (Ezért jutalmul a reggeli 7 órás kaja után anyával lustizott, és egész nap halálra dícsértem, hogy milyen ügyes, okos stb.)
Most éjszaka ugyan így kezdtem, ő azonban 1-kor úgy gondolta, hogy inkább ébren marad. Így 2-ig "játszottunk". Azaz én simogattam, hogy igazán lehetne aludni is éjszaka, meg beszélgettem neki, meg simogatás, meg fordítgatás hátról-hasra stb. 2-kor azonban ő adta fel! (Én vagyok az erősebb! MÉG!)
Aztán majd meglátjuk, hogy ez a módszer meddig válik be!
Nem tudom, hogy ebből mennyit tudsz hasznosítani, de úgy veszem észre, hogy nálam agyban dől el, hogy mit tudok nála elérni!
Jaj! És még egy kis türelem neked, mert látod mi is csak a 4 hét körül tudtuk ezt elérni!