Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ki merre? -tudom, mindenki babázik mi?? :)

Olyan nagyon édesek ezek a kisbabák! :)

am:
én jövőhéten megyek koponya és hasi uh-ra. Ott fogják megnézni
majd a csípőjét is. A szívzörej az nekem a Mátémnál is volt. Ott is úgy vették észre, hogy 3 hónapos kora után váltottunk dokit.. és ő vette csak észre. Elküldött a kórházba minket és ott is alaposan megvizsgálták, annyit mondtak, hogy egy pici lyuk van a szívén, de ez nem jelent semmi problémát.. majd összenő. És tényleg nincs baj, már a Máté babám is 10 éves :) -egyébként voltunk 1 évesen kontrollon és akkor mondták ,hogy összenőtt.
Van orvos ,aki észre veszi, -ahogy nálatok is történt, és van orvos, aki nem.
Nyugodj meg, nincs semmi baj! pusz.

Holka én is ma adom fel a csomagot!!! Bízom benne, hogy oda ér holnapra.
Tényleg küldtél már el belőle?? Hogy vagytok? Mert nagyon nem írsz magatokról.

szeder74

Sziasztok! :)

Ági: Szorítok hogy minél gyorsabban zökkenőmentesen menjen a szopizás. Minden elismerésem hogy ilyen kitartó vagy! :)

Bejci: Az őrangyalotok veletek volt! :) Jó lelkiismeretes szülésznőt választottál. Biushoz még egyszer gratula :)

Kistigrincs: Zalán jól beöltözött a levegőzéshez :) Ilyen overált hajtok mióta, itt csak zsák van ilyen kis méretben abban meg nem tudom a hordozóba tenni...

Bagzerka: az első képen az a rácsodálkozó tekintet meg kell zabálni :)

A.M.: MiniGyuszi eszméletlen aranyos kiskrapek, ha lányom lenne biztos lestoppolnám :)

Nálunk a nátha továbbra is tartja magát, az esték elég rosszak miatta, akkora elég nyügi lesz tőle.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Bagzerka: tündériek a tesók, meg a Dani mosoly :)

A.m.: nagyon jó volt kimozdulni, én eleve mászkálós emberke vagyok, és mivel már napok óta vágytam ki :) Mini Gyuszi mosolya is nagyon helyes :)

Holka: én se jutottam el tegnap a postára, mert mire el tudtunk indulni sétálni a posta bezárt, bocsi. :oops: Szóval az én csomagom valószínűleg csak jövő hét elején ér oda. :oops:

Starlark: az overállt Teszveszen találtam ;)

Kép
kistiggrincs

No elment a csomim.
Holka!
Több kis csomi van a nagyon belül, nyugodtan rendezd ahogy gondolod a közös pakkba. Az egyikben van boriték is, csak azért szólok, hogy megtaláld. Kicsit eldugtam (bizti ami bizti, a posta számomra nem túl megbizható), bár értékbiztositottam.

Amit ma még elfelejtettem:

Honey, Bejci!
Üdv újra itt. Szegények, mindketten megszenvedtetek rendesen, de szerencsére az már a múlt, karjaitokban pedig a jövő! ;)

Honey!
Szerintem ne parázz a kajáláson, ahogy Sziszi is irta, várd ki, amig éhes lesz. Ok, persze 12 órát ne várj, de 5 óra szerintem simán belefér.
Amúgy irigyellek, hogy ennyit alszik. Laura ilyen volt, de Maja most épp ellenkezője.. :?

Fiús mamik!
Olyan édesek a prüntyők!!! Én sem tudok vőlegényt választani... :D :D Azt hiszem Maját többször is férjhez adom. :D :D :D

No képek végszóként:

Kép szereti babát
Kép kiterülve
Kép édesdeden..
Kép ez vár ránk :)
Kép ez Majáé, de lenyúltuk előle...

Kép
Kép
lolababa

Ja!

A depihez akartam még annyit irni, hogy nekem tavaly például a szopitól volt.
Ne értsetek félre, imádtam a gondolatot is, hogy a testemből táplálom a lányomat, és a pocakomban is belőlem fejlődött, kint is hónapokig a testemből növekedett, mégis olyan szintű bezártságérzetet okozott, hogy amikor már nem tudtam szoptatni, be kell valljam, megkönnyebbülés is volt, amellett, hogy sajnáltam, hogy vége...
Akinek van már babája biztos érti, amit ezzel akarok, de szerintem lassan a friss mamik is tudhatják, mire gondolok.

Sokáig rossz anyának éreztem magam emiatt, de rájöttem, hogy teljesen természetes. Főleg, ha apuka azért el-elmegy élni az életét, miközben a miénk a sarkaiból kifordulva áll...
Kicsit most is van bennem ez az érzés, de annyira nem erős (még), és valahogy most a kettővel sokkal inkább átélem azt, hogy anya lettem. Mintha eddig aludtam volna...
Sőt!
Még Lolához is másképp viszonyulok, mintha hozzá is igazából most találnék el... bizti a hormonok is, de egyszerűen kicsattan belőlem a túláradó szeretet a kicsik iránt...

Kép
Kép
lolababa

Megjártuk az ambulanciát.
UH-n minden rendben, vérkép holnapra lesz, de valszeg csak anyatejes sárgaság. Sokat kell napoznunk. Most jó is az idö, délutánonként sokat vagyunk kinn ugyis. Szaladok, mert nyökög...

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder
Köszi, jól vagyunk nagyon! Emma nagyon szépen fejlődik. Heni szerencsére továbbra is imádja. Mostanában elkezdett neki mesét olvasni….írtó cuki ahogy halandzsál könyvel a kezében. :lol:
Múlt héten Emma nem kakilt 3 napig…..kénytelen voltam hőmérővel kicsalogatni a cuccot. Édes volt nem sírt közben csak nézelődött… :D
Amúltkori problémádról szerintem beszélj a pároddal. Én mondjuk megértelek mert én aludni se tudnék nyugodtan ha a baba messzebb aludna tőlem.Meséltem neki a bölcsőhalálról és a páromat sose zavarta,hogy velünk aludt a baba. De a baba se zavart minket az együttlétben.

a.m
csuda nagyfiú miniGyuszi abban a kardigánban! :D
Én is érzem nézve a 2-3hetes újszülött képeket….milyen nagy már Emma. De közben olyan jó látni,ahogy fejlődik ha hozzászólunk visszamosolyog ránk, mostmár rendszeresen. És olyan nagyon tud figyelni. 2 karját nyújtva nyomja ki magát,emeli fejét. :D
Szívzörej miatt ne aggódj,tényleg gyakori,tényleg elmúlik később.

Sugi
Jó volt Leventét közeli képen látni, azért a skypon nem látni ilyen élesen. Zabálnivaló pofija lett. Szépen kikerekedett.

Lolababa
Nagyon szép formás Maja! Tesója is gyönyörű kislány és olyan kicsi még ő is!

Bagzerka
Hogy Simi milyen szép kisfiú! :D Örülök,hogy találkoztunk. Holnap remélem tudunk Ligetezni, szép idő lesz. Volt közös fürcsi Dani babával? Édesek.

Csomagok: a hétvégén megy egy csomag….jó nagy pakk lesz! Lefotózom majd nektek mennyi minden gyűlt össze Abigél babának!!
Majd kb egy hét múlva egy újabb.

Amúgy Heni minden babafotónál amit itt lát kérdi: Ő Emma?
holka

Köszi csajok a sok tanácsot.
Tegnap óta kissé összevisszaság van Flóránál. Van hogy 1,5 óránként cicizik és 100-at megeszik, de olyan is volt, hogy 4 óra alvás után csak 20-at tudtam belediktálni. Amúgy 2 nap alatt hízott ( meztelenül ) 60 gr-ot, aminek nagyon örültem!!

Viszont tartozom nektek egy vallomással.... le kell hogy írjam, mert úgy szégyenlem magam emiatt a gondolat miatt .. de nincs kinek elmondanom: én kifejezetten stresszként élem meg a szoptatás. :( Úgy is mondhatnám, hogy néha utálok szoptatni. Az ok, hogy iszonyat nehezen megy a ciciretétel. :cry: Van hogy Flórával már együtt bőgök. Neki nem túl jó a technikája (nem nyitja elég nagyra a száját ) és az én mellbimbóm sem megfeleő ( nem áll ki eléggé ) Van hogy 10 percet is szenvedünk, mire be tudja kapni a cicit.
Minden szoptatás elött összerándul a gyomrom, hogy vajon most sikerül normálisan mellre tenni... :cry: :cry:
Szörnyű érzés....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m, bagzerka....
hihetetlen mekkorák már a fiuk!! :D
Nálam az idő csak vánszorog, de náltok röpül! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tapasztalt anyucik: hány hetes, napos kortól lehet valami rendszer félét vinni egy baba életébe? ( evés, alvás , hogy ne cserélje fel a nappalt az éjszakával, stb )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Próbáld meg a bimbóvédőt!!!
Néha nekünk is van ilyen problémánk, sőt, volt, hogy véraláfutásos, véres lett a mellbimbóm, és majd megőrültem a fájdalomtól. Olyankor felteszem, és iszonyúúúúú megkönnyebbülést érzek. Persze Maja nem mindig szereti (amikor türelmetlen, semmi pénzért be nem tudná kapni), de általában bejön.
Laurát enélkül egyáltalán nem is tudtam szoptatni.

Kép
Kép
lolababa

Hűűű, a rendszerrel kapcsolatban én már nem nagyon emlékszem... (pedig egy éve volt csak)
Azt hiszem, a baba magától alakitja ki a saját bioritmusát. Általában 2 hónapos korra már sok baba az éjszakát is átalussza, és nagyjából (tervezhetően) azonos időpontokban igényli a kajcit is.
De ha az éjszakát nem is alussza át, kb azonos időpontokban ébred enni akkor is.

Kép
Kép
lolababa

Ja, és egyet még elfelejtettem.
A fürdetést próbálhatod minden nap azonos időhöz szoktatni, bár nálunk Lola ezt is maga szabályozta be.
Én 8-kor akartam, de pár hónap alatt mindig korábban kellett egy kicsivel, mig végül fél 7 lett belőle, ami azóta is tartja magát úgy, hogy utána ő indul aludni, nem kell altatni sem.

Kép
Kép
lolababa

lolababa,
az a baj, hogy az egészet a bimbóvédővel rontottam el. Azzal szoktattam hozzá a kórházban, hogy nem kell nagyra nyitni a száját.
A bimbóvédővel nekem az a rossz tapasztalatom, hogy úgy túl sok levegőt nyel közben és sokkal kevesebbet eszik. Bimbóvédővel jobban meg kell dolgozni a tejcsiért és hamarabb elfárad, hamarabb hagyja abba. Azzal inkább csak a márti által említett "cukros" tejet szívja le. :?
A fájdalom nem érdekelne, csak tudnám normálisan szoptatani....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

mi most a fürcsit előre hoztuk , mert arra jöttünk rá, hogy az az az esemény, amin iszonyat bepörög annyira, hogy utánna nem tud elaludni hosszú órákon keresztül. És ezért kuvikkol sokáig este.
Ma fél 7-kor fürdettünk, és most édes deden alszik.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Köszi lola a tanácsokat!!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

:? :(

Milyen védőd van? Nálunk pont, hogy nagyobbra kellett vele nyitni a szájacskát.
A kórházban szokták stimulálni a nyakacskájuknál hátul (ezt valakitől meg kéne kérdezni, esetleg megmutattatni), és nagyra nyiltak a szájacskák...
Én azt szoktam még, hogy meglehetősen fájdalmas úton ugyan, de kicsipem két ujjal a bimbómat, és betolom neki ha kell, erőszakkal... Ha rácuppan, utána sem veszem el az ujjamat, és igy tartom is, nehogy kicsússzon, és előlről kelljen kezdeni.

Kép
Kép
lolababa

Maja is már nyihog fél 7-kor, de Lola az első, utána bőven van időm Maját elrendezni, igy 3/4 7-kr kerül ő sorra. Nekünk bejött ez a korai idő végül, mert igy szabad az estém.
Ezért nyomom most is itt ezerrel... :D

Kép
Kép
lolababa

Holka!

Skype-oltok? :)
Nem vennél fel? Azt annyira szeretem, mert ha bármi van, azonnali, és gyors. Hatékony, plusz jó móka... :D

Meg mindenki, akinek van, olyan jó lenne néha inkább chatelni... Onnan ha hirtelen dolga van az embernek, el tud ugrálni, aztán vissza...

Megtaláltok: Kiss Yvette (Kaposvár)

Kép
Kép
lolababa

MAM védőm van. Nekem ezt ajánlották... bevallom nem láttam nagy különbséget a védők közt.
Ez a bimbócsippentős, szájbantartós dolog elég kemény!

Felveszlek skype-ra, ok?
Bár most ébredezik Flóra

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nem tudom, milyen a MAM védő... :oops: :oops: :oops:

Nekem jóóóó nagy Aventes van. :D
Mivel amint megszivja, magától folyik a tejem legalább 4 sugárban, feltelik a védő, igy még látom is, hogy eszik... sőt, mellé is megy egy csomó. Egy kajálás, egy ruhapelus. :D

Azért az vicces, amikor zuhanyzom, és rám fentről spriccel a viz, a melleimből meg a tejci... párom jókat derül rajtam olyankor.
De az is jópofa, amikor Maja elengedi mégis egy kicsit, és rögtön szemenspriccelem... :D (persze csak az első percekben).

Próbáld ki a csippentést. Annyira nem vészes, és hátha sikerül vele. ;)

Kép
Kép
lolababa

No akkor most nem is aludt olyan hosszan. ;) :)
Tök normális, ha 4 órát szusszan. Örülj neki, és feküdj le vele te is, amig hagyja. Nemsokára úgyis többet lesz fent, és akkor szórakoztatni kell, ne unatkozzon. :D

Kép
Kép
lolababa

Honey!

Na, csak beindul az a szopizás! A technika avulni fog! De hívj egy szoptatási tanácsadót (LL Liga-Kismama magazin utolsó lapjain fel van sorolva egy csomó, ingyen és bérmentve kimegy, ha kell és sokkal többet tud segíteni mint a védőnő), Ő majd mutat trükköket! Én mind a 4 alkalommal vérző, berepedt mellbimbóval jöttem haza a kórházból, most, Kamillánál különösen durva volt, hiába csak 3 hónapja hagytam abba Berci szoptatását! De elmúlt 2 hét alatt! A legnagyobbammal nagyon megszenvedtük az elejét, pont így, ahogy Te is leírod! Ha nem akartam volna nagyon szoptatni, biztos feladom! Fájt is, kínlódás is volt, rossz a technika, béna az anyuka (én)! Aztán megtanultam ülve szoptatni, Garmastannal rendbehoztam a mellem és Csabi is rájött, hogy kell bekapni a cicit! Adj időt magatoknak! Igenis tanulni kell a szoptatást is!De legyél kitartó mint Ági és javulni fog a technika és ügyesen belejöttök mindketten! Amennyire az elmúlt hónapokban a topicon keresztül megismertelek, amúgy sem az a típus vagy, aki egykönnyen feladja a dolgokat... és, ha Flóra képes 100g-ot is megenni, az bíztató szopástechnika szempontjából is!
Napi rendszer? Olyan 6 hetes kora körül talán kezd kialakulni valami... de ő alakítja ki magának, rászoktatni nehéz ügy! Nálunk is a fürdés az, ami valamennyire stabil! Úgy 19.00 és 20.30. között zajlik! De nálunk ugye 4 gyerkőc van! Azt nem tudom, hogy fogom utolérni magam, ha már nem lesz itthon a férjem és senki sem fog nekünk főzni-vasalni, mert így is kb.10h-kor tudok reggelizni, azt is többnyire babával a kézben, nem is mindig ülve, merthogy a kisasszony tök jól alszik éjjel, de reggel velem ébred és utána délelőtt, hát nem sokat alszik, valamiért pl. kifejezetten utálja a teraszon, babakocsiban szundizást, de bent sem mindig egyszerű elaltatni, viszont még annyira nem köti le semmi, hogy csak úgy nézelődjön vagy valami (de már kinéztem neki egy mei tai-t és egy jó kis pihenőszéket, enélkül nem fog menni)! Szóval most nem egyszerű, fogalmam nincs, hogy megy majd egyedül, arról nem is beszélve, hogy azért a másik 3 gyerkőccel is foglalkoznom kell! De nem vagyok hajlandó kétségbe esni, mert csak nem lehet sokkal nehezebb 4 gyerekkel mint 3-mal és majdcsak megtanulunk mindannyian alkalmazkodni az új helyzethez! A férjem mindenesetre bíztatóan fejlődik! 20 perc alatt megfürdeti egyedül a 3 fiút és még ahhoz is van kedve és ereje, hogy utána meséljen, énekeljen nekik!

Márti
borossné becz márta

Honey: ez a hol ennyit eszik hol annyit nálunk is így van. (40 és 120ml között)
A szoptatás egyébként számomra se leányálom :oops:
Zalán is csak akkor tudja bekapni a cicimet, ha teljesen ébren van, különben ugyanis nem nyitja ki eléggé a száját. Ha meg kinyitja eléggé, akkor sokszor mellé annyira lelkes, hogy rázza a fejét, na igy próbálj meg beletalálni a szájába. A kórházba volt, hogy negyed óra volt, mig betaláltam a szájába, most már 5 perc a szint időnk. Bele fogsz jönni ügyes kitartó csaj vagy te :)

Jah, ma én is szenvedtem a szoptatással, bal cicmben kicsit felgyűlt a tej, hát majdnem bőgtem, mikor Zalán szopizott.

A "legjobb" egyébként, amikor bealszik a cicimen, megpróbálom letenni néhány perc múlva, alszik még 5 percet, aztán ordít, és csak cicin nyugszik meg. Na ezt simán eljátszuk másfél óráig, aminek aza vége, hogy a gyerek eszik- majd rögtön bukik, merthogy tele a gyomra. Próbáltam már becsomagolva lerakni, ahogy itt javasolta valaki, nem adni neki cicit, de anélkül 5 perc után ordítás van. Már sírni hagyni is próbáltam, hogy közben simogattam a hátát, de nem aludt vissza. Végül a szájába tettem a cumiját, pedig nem igazán akarom rászoktatni, de már nem volt több ötletem.

Kép
kistiggrincs

Kistiggrincs
Miután Emma bealszik szopi végén nem pár percet várok hanem min 20-at….közben tévézek,eszek vagy akár vízfestékezek Henivel… a lényeg picurt sokáig hagyom még a kezemben bealvása után és ha így teszem le az ágyba akkor alszik 1-4 órát még…mikor mennyit.
Ha bealvás után pár perccel teszem le akkor Emma is 5 perc múlva ébred.
Zalán tündéri a fotókon.

Honey
Igen,mindenképpen hívd segítségül a liga tagjait. Tanulnia kell Flórának is a szopit.Menni fog,ügyesek lesztek!! csak ne add fel.
Csodaszép,formás baba a kiscsajszid.
Örülök,hogy elkezdett hízni…
Napi rendszer Heninél teljesen magától (hisz minden szabályok nélkül,igény szerint működött az első hetekben) alakult ki 2,5 hó körül.

Lolababa
Felveszlek persze.

Bejci
Dejó,hogy jelentkeztél…már gondoltam rátok!
Bius tüneményes!

Ormolya
Botond milyen kis hajas baba! A középső kép a kedvencem,naggyon édes!!!
holka

Jó reggelt !

Sziszi!
:oops: én már 11 - kor aludtam.. :) bocsi, nem jöttem .. mert, Adél 3/4 10-kor aludt el.. ilyen még nem volt .. :) nem akartam el hinni, hogy tud ilyet is :)
Most kelt 1/2 7-kor és már ismét durmol.
Ja lüke anyja meg ismét fent volt óránként, hogy mi a csuda ez a jó alvás..??
Lehet, hogy tényleg változik most Adél? Ma 7 hetes :) Azt mondják,hogy 6 hét körül jön egy váltás a viselkedésükbe?
No kíváncsi leszek.

Holka!
Örülök, hogy jól vagytok. Már hiányoltam hsz-eket.. mert csak a csomiról adtál tájékoztatást.. és már hiányzott, hogy mi is van a kis csajokkal :)

Ormolya!
Nagyon édes Botond! Olyan kis dzsigoló a hajacskájával :)

Szoptatás:
nyugi lányok a kezdeti nehézség el fog múlni.. nekem Bencémmel olyan béna voltam annak idején.. még a kórházban történt, hogy már vagy 1 órája a cicimen volt, gondoltam kiveszem már a szájából.. no a mellbimbóm mellett a mellemet szívta 1 óráig.. jaaa nem tejet ezzel, hanem a véremet. ... ez azóta is tart :lol: :lol: :lol:

szeder74

Eszike?

Gwini?

és a többiek??

szeder74

Sziasztok lanyok!

Ma hazajottunk, csak villamgyorsan atfutottam mindent.

Koszi a drukkokat mindenkinek es a gratulaciokat is !!!!!!!!!!!!!!!!

Benedek szuperjo bebi, bar neha produkal olyan tuneteket, mintha hasfajos lenne, a novereket is megviccelte ezzel egyszer-ketszer a korhazban, de szerintem csak azt akarja, hogy foglalkozzanak vele :lol: Egy zabagep, lattam egy oldallal elobb, hogy Adel 30 ml-t evett, amikor Szeder hazavitte (persze o joval kisebb volt), no ezzel osszehasonlitva Ben 90-100-at eszik mar 2. napja :roll: :shock: :D De en ugy latom, hogy tobbet is tudna, ha hagynam, de nem hagyom (gonoszAnyu vagyok!), mert az mar tenyleg sok lenne. Ezt kiszamoltak nekem, hogy 90 az idealis az o koranak es sulyanak, ezert probalom ezt tartani, persze azert nem kobe vesve.

En gyorsan felepultem a csaszar utan, mar az elso napon egyedul zuhanyoztam (ezert jol leszidtak), de nem ereztem magam gyengenek. A 2. naprtol meg mar ugralni is kepes voltam a fiacskamhoz, igy azota velem van. (Azert most az utolso ejszaakra beadtam a noverszobara, hogy tudjak meg utoljara aludni egyet, es csak a szopira hivtak at).

Szoval jol vagyunk, Ben 90 gr-ot veszitett mindossze a szuletesi sulyabol, es siman megvan a napi 3-4 kakis pelus. Hat hiaba, aki ekkora gyereknek szuletett, annak ez nem problema :lol:

Majd ha lesz egy kis idom, a tablazatot is feldobom aktualizalva, csak ahhoz vissza is kell olvasnom rendesen, mert biztos vannak benne adatok, amikkel ki tudom egesziteni .... meg egyebkent is erdekel, kivel mi tortent :wink:

Fenykepeket hozok majd este, csak most Apa alszik (vkinek pihennie is kell), es o tudja, merre pakolta a kepeket a szamitogepben.

KépKép
Kép
humanka

Szulestorit meg a korhazban megirtam, igy mar ezzel is szolgalhatok:

Szüléstörténet

Szombat délután egy szülinapi meghivás után úgy 7 óra körül értünk haza. Vacsi kimaradt akkor, mert sokat nasiztam, utána megnéztük a Spartacus dvd-t, ami valószinűleg innentől kezdve mindig erre a napra fog emlékeztetni (éljen Kirk Douglas). 10 körül fejeztük be a filmet, és én éppen akkor kezdtem érezni, mintha vmi történne odabent. Meg is kérdeztem a férjemtől félig komolyan félig mosolyogva, hogy mennyire érzi magát fáradtnak, mert bizony itt lehet, hogy ma éjszaka szülni megyünk. Először riadtan rámnézett, hogy ezt most komolyan gondolom-e. Erre nem igazán tudtam válaszolni, csak annyit, hogy olyan, mintha … de nem vagyok biztos abban, hogy valóban. Erre a válasz: akkor ő most bemegy aludni (ez annyira jellemző!!! )) Végül is mégiscsak pihennie kell egy kicsit. Elkezdtem mérni a fájások közötti időt és a hosszát is, mert néhány percen belül eléggé bizonyossá vált, hogy ezek bizony már azok az összehúzódások. Nem voltak erősek, nem voltak nagyon vészesek, de vmi mégiscsak elkezdődött végre. Rögtön 3 perces fájásokkal kezdtem, amik nem voltak erősek, és a hosszuk egyenlőre teljesen változó volt 10 es 60 mp között, igy gondoltam, még bőven van idő, de azért hivtam a kórházat, hogy számitsanak vmikor rám a következő nap(ok)ban. Rögtön mondták, hogy menjek, feküdjek le, aztán meglátjuk. Én még gyorsan megfürödtem, tudván, hogy ha ezek még nem az igazi fájások, akkor úgyis elmúlnak a fürdővel, de persze nem, igy megpróbáltam aludni. Ahogy lefeküdtem, a fájások rögtön elég intenzivekké váltak, és azonnal nyilvánvaló lett, hogy ebből nem lesz itt alvás. Kimentem ismét a nappaliba, mérni kezdtem újból, ekkor is 3 percesek voltak, de most már stabilan 45-60 mp közütt. Itt hivtam ismét a kórházat, hogy ennek bizony fele se tréfa, azt hiszem, mi jövünk. Ekkor vasárnap hajnali ½ 2 volt.

A kórházba 2 körül érkeztünk meg, ahol kedvesen fogadtak, bár én voltam az egyetlen, aki aznap szándékozott szülni, igy valószinüleg nem örültek nekem nagyon. (Azért utánam rendesen beindult a verkli, reggelre annyian lettek, hogy be kellett üzemelni “normál” kórházi szobákat is szülőszobának, pedig nem is volt front.) CTG-n minden okés volt, Manó rúgkapált ezerrel (különben végig!!!) és szépen látszottak a fájások is. Amikor a szülésznő megvizsgált, akkor közölte, hogy nem találja a méhszájat, vagy teljesen kitágultam, vagy még annyira fent van, hogy nem éri el. Persze az utóbbi bizonyult igaznak, de egy pillanatra azért igazán megörültem. Reggelig semmi nem változott, én fájdogáltam, akkor meg nem túl vészesen, vártunk.

Vasárnap reggel ½ 10 körül érkezett meg a dokim és megállapitotta, hogy 5-6 centire vagyok nyitva, a méhszáj teljesen felpuhult, de meg mindig nagyon fent van. Én örültem neki, szemmel láthatóan ő is, burkot repesztett. A magzatviz mekóniumos volt, Ben azért belekakkantott utoljára még nekem egyet a vizbe, de közölték, hogy emiatt nem kell aggodni. Doki azt mondta, hogy ebből akár dél körül baba is lehet. Ennek megint örültem, hogy hát ha ez igy lenne, azzal nagyon kiegyeznék. Burokrepesztés után jöttek meg aztán a fájások úgy igazán, már jó 2 percesek, sűrűn követték egymást, és jó hosszan ki is tartottak. Ha éppen nem volt összehúzódásom, akkor éreztem, hogy Benedek ezerrel (szerintem) tiltakozik, hogy köszöni szépen, hagyják őt békén, ő olyan jól elvan odabent, és nagyon szivesen bent is marad! Ekkor már markoltam a szék karfáját rendesen. Egy idő után azonban elkezdtek ritkulni a fájások, bár még továbbra is hosszan eltartottak és intenzivek voltak, de már nem 2 percenként, hanem megint csak 3 percenként követték egymást. Igy amikor délben visszajött a dokim, akkor megszületett az itélet: oxitocin, most már stabil 6 centinél jártunk.

Innentől kezdve lett kemény a buli, sűrűn, hosszan, erős fájások jöttek, itt kértem már fájdalomcsillapitó injekciót is, aztán a délután folyamán, azt hiszem, úgy 4 körül egy másikat is. Este felé már annyira kidőltem a nemalvástól és fájásoktól, hogy simán bealudtam 2 fájás között. A 2. fájdalomcsillapitónál felmerült az epidurál, de nem kértem. Ugyanis egyáltalán nem tudtam feküdni, pedig nagyon szerettem volna, mert baromira fáradt voltam. Amint lefeküdtem, azonnal hánytam -> 2x kipróbáltam, 2 róka lett a vége, megpróbáltam a nap folyamán többször is, de mindig éreztem, hogy ebből baj lesz, a ctg-ket az ágyon csinálták meg, de szinte teljesen felülhettem. Az epidurállal meg ugye csak feküdni lehet, igy nem mertem bevállalni. Az elején még sétálgattam, meg labdáztam (nekem a gyengébb fájásoknal sokat tompitott a labda, később már semmit sem ért, úgyhogy nem is használtam egy idő után). Végig egy alacsony fotelben ültem, ami valószinűleg férjeknek volt fenntartva, de az jólesett, ahogy belesüppedtem, kikászálódni persze nem volt konnyű. Szegény párom meg innentől kezdve egy kényelmentlen másik fotelben kucorgott, néha ő is elszundikált, mert hát ő is kihagyta az alvást. Néha eszembe jutott, hogy nem ülhet túl kényelmesen és cserélnünk kéne, de aztán valószinűleg jött a következő fájás, igy végül sosem cseréltünk. Az is eszembe jutott, hogy jó lenne a fürdő is, de vhogy odáig nem jutottam el, hogy be is másszak a kádba. (Bár szerintem burokrepesztés után már nem is lehet, valószinűleg amikor felmerült bennem a fürdő gondolata, akkor rögtön követte is ez a következő, hogy úgyse lehetne.) Kérdezték, hogy kérek-e gázt, mondtam, oké, próbáljuk ki azt is, de semmi hatását nem éreztem. Bár a fájásoknál továbbra is szippantgattam, a férjem szerint inkább csak azért, hogy vmivel elfoglaljam magam, amig fájok, azt hiszem, hogy igaza volt.

6 körül jött vissza a dokim, a vizsgálat eredménye: a méhszáj változatlanul nagyon magasan van, és a tágulás 7 centi. Na, itt ki ki tudtam volna bukni, hogy a 6 legkeményebb óra áll mögöttem, és szinte semmi eredménye!!! Majd rögtön hozzátette azt is, hogy úgy tűnik, azért nem ereszkedik a méhszáj, és nem tágulok tovább, mert a baba vhol út közben elakadt, nem tud tovább jönni a szülőcsatornában, igy a súlya sem nyitja tovább a méhszájat. És hogy ő javasolja a császárt. (Itt különben mindig mindent csak javasolnak, megkérdezik, hogy megvizsgálhatnak-e, mindenre mondhat az ember nem-et.) Én meg persze mondtam, hogy ha úgy gondolja, hogy nem megy természetesen, akkor csinálja. Igy végül 7 óra 16 perckor született meg Benedek. Az apukája végig velem volt, a műtétnél a fejemnél ült, beszélgettünk, aztán amikor kibújt a kicsi Ben, akkor ment vele, csinálta a fotókat, amig engem összestoppoltak. De legalább igy hallhattam az élménybeszámolót, hogy mi történt menet közben. Ben felismerte a papáját, amig a doki, védőnő, mindenki körbeadta, orditott torka szakadtából, de amikor végül “jó” helyre került, és a párom elkezdett hozzá beszélni és énekelni (elénekelte az altatódalt, amit elég gyakran énekeltünk neki pocaklakó korában), akkor rögtön nagy lett a csend, és ki is nyitotta a szemét, hogy jól megnézze magának azt a fickót, akinek eddig csak a hangját hallotta 

Engem összeraktak, visszavittek a szobába, a dokim meg közölte, hogy úgy volt, ahogy gondolta, a KisKrapek valóban elakadt a szülőcsatornában, és semmiképpen sem tudott volna megszületni természetes úton, igy örültem, hogy “csak” 20 óra vajúdás állt a hátam mögött, és nem húztam tovább. Utána megérkezett Ben a papájával, és mi tovább gyönyörködhettünk benne. (Amit azóta is egyfolytában teszünk)

Vasárnap este született meg, szerda reggelre jött meg a tejem, egyedül a kedd éjszaka volt kemény, mert akkorra már nagyon éhes lehetett. De előtejem már kedden volt, abból kapott egy jó 20 millit, meg kb. 100 tápszert, hogy éhen ne haljon (úgy üvöltött, mint akit nyúznak!!!) Aztán szerda reggelre megjött a tejem is, igy elkezdtük a szopit.

KépKép
Kép
humanka

Humanka!
Nagyon-nagyon örülök Nektek! :) Olvastam a sz.t.-eted nem semmi :) !!! Nagyon megható, ahogy ránézett az apukájára :)
Hihetetlen, a mennyiség, amit bevág a kis úriember :)
Örülök, hogy jól eszik, hamar felnő hozzátok.. ami mondjuk nem kis teljesítmény :) Puszi!!! Kérek, kérek, sok-sok képet!!!

szeder74

humanka,
gratula benedekhez!! 20 óra vajúdás császáral a végén!! nem semmi!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Mit szóltok a kis képeimhez?? -nem én vagyok a lényeg :wink:

szeder74

Ha valakit érdekel :wink:

http://www.glitterfy.com/flipbook.php itt lehet képeket feltölteni :)

szeder74

Humanka!

Azért az sem semmi,amin Te keresztülmentél ! Le a kalappal! És,hogy ez a fránya Vuk még a szülőszobára is elkísért! De lényeg, hogy minden a legjobban alakult! Nagy gratula még egyszer!Csak kíváncsiság:hány kg-mal vagy kevesebb mint terhesség előtt? Amúgy sem volt még a végén sem egy dkg-nyi fölösleg sem rajtad, most aztán,hogy kibújt ez a nagyfiú,nagyon karcsú lehetsz!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Honey,
Ne aggódj a szopizás miatt. Szerintem minden anyukának vannak nehézségei. A lényeg, hogy te szeretnél szoptatni, ezért menni is fog hamarosan. Hidd el, néhány hét és el is felejted a kezdeti nehézségeket.

A rendszerre szoktatás elrettentő ellenpéldája vagyunk mi a fiammal. Ugyanis amikor annó pici babaként épp beállt valamilyen rendszerre és napokig órát lehetett volna hozzá igazítani, én megörültem, hogy oké, akkor innentől erre számíthatok, akkor tuti hogy másnaptól valami merőben új napirendet alkotott. Szóval nálunk azóta is káosz az élet!!! Ne rólunk vegyen példát senki!

Humanka,
Gratulálok a „pici” fiadhoz!! Nem semmi a szülésed története sem!

Szeder,
Nagyon szépek a képeid!!! És már több mint hat hetes a kis Adél??!! Nagyon repül az idő!

Én még adós vagyok a szüléstörténetemmel, és képekkel is.

Az én szülésem nagyjából így zajlott:
Egy héttel a terminusom lejárta után indítás mellett döntöttek az orvosok, nálunk ugyanis max. egy hetet várnak. Nálam, mivel jó volt a magzat tápanyag és vérellátása, a méhlepényem is II-es stádiumú volt, azt mondták megvárják mindenképpen az egy hetet, pedig már tűkön ültem, hiszen több mint száz napot töltöttem addig kórházban. Viszont eléggé beijesztettek, hogy számítsak császárra, mivel a méhszájam ugyan kívül-belül nyitva volt, de nagyon hátul és fönt helyezkedett el.

Hétfőn hajnali fél ötkor indítottak, ezért már éjféltől nem lehetett sem ennem sem innom. Ami egy kicsit kikészített, mert reggel a szülőszobán a Bumerángot hallgattam – gondoltam röhögök egy sort szülés előtt - , és Bochkorék kb másfél órán keresztül mindenféle kajákról beszélgettek. Innentől kezdve másra se bírtam gondolni, csak hogy mit ennék, meg innék.
Kb. 8 órakor bejött a dokim burkot repeszteni, fájások még sehol. Röhögcséltem, a szülésznővel beszélgettem, na meg próbáltam lenyugtatni az aggódó rokonokat, barátokat, akik egész egyszerűen nem hagytak békén, még vajúdás közben is sorra jöttek az smsek és a telefonok. Persze örültem nekik, legalább nem unatkoztam. Bejött a kedves férjem is olyan kilenc körül, de hazaküldtem, mert láttam rajta hogy nagyon fáradt (éjszakázott), mondtam neki hogy aludjon, majd szólok, ha „eksön” van. A szülésznőt kérdezgettem, hogy mennyi a valószínűség a császárra (mert azt nagyon nem akartam), és ő mondta, hogy még az utolsó pillanatban is kiderülhet, hogy az kell, ha pl romlik a pici szívhangja, vagy pedig ha már látszik hogy a feje nem fér át.
Az orvosom óránként megvizsgált, és elég sokáig csak két ujjnyira voltam kitágulva, a méhszájam pedig igen vaskos volt, ezért kézzel rásegített. Na, az nem volt egy leányálom. Azt hittem bepipilek közben.
Fokozatosan emelte az oxitocin adagot, én pedig a vajúdó labdán rugózgattam kb két és fél órát, ami nekem spec. nagyon jól esett, és szerencsére a fent ragadt méhszájamat is segített leszállítani.
Kb. 11 körül kezdtek rendszereződni az egészen „jó” fájások és ezek után felpörögtek az események. Igen gyorsan – legalábbis én úgy éreztem – háromperces fájásaim lettek, és ekkor már nem volt kedvem labdázgatni, csak feküdtem és koncentráltam a légzéstechnikára. A szülésznőm meg is ijedt picit, mert azt mondta nagyon lesápadtam, és éreztem is hogy nem vagyok teljesen magamnál. Behívott egy orvost (az enyém épp a műtőben volt), aki megvizsgált, mert féltek, nehogy belső vérzésem legyen, de szerencsére nem volt semmi baj.
Aztán jött a dokim, aki folyton kérdezgette, hogy apuka nem jön-e be, én meg csak annyira voltam képes, hogy „De, majd igen.” Viszont apukát már nem volt se kedvem, se erőm felhívni, annyira erősek lettek a fájásaim. Az utolsó egy-másfél órára már nem is nagyon emlékszem, kicsit úgy voltam, mint a fiamnál is: kimaradtak részletek. Valószínűleg én így reagálok a fájdalomra: jól bírom, nem jajgatok, viszont kicsit amnéziás leszek közben.
Amikor már a tolófájások jöttek, még mindig nem voltam benne biztos hogy simán szülök-e. Teljesen meglepődtem, amikor a dokim mondta, hogy a következő fájásnál már tolhatok. Annyira vártam már ezt!!!! Az orvos egyszercsak annyit mondott: „Hű, mekkora haja van ennek a gyereknek!” Én azt sem tudom hányadik tolásra született meg 13 óra 45-kor Majácska, de úgy érzem, a méreteihez képest könnyen ment a dolog. Utána rögtön odatették a mellkasomra, én pedig földöntúli boldogságot éreztem. A doki nagyon aranyos volt, mert látta, hogy apuka nem ért be, a fényképező meg ott hevert mellettem, így ő csinálta az első képeket a piciről.
Míg Maját elvitték fürdetni, elkezdtek küzdeni a méhlepényemmel. De hiába próbálkoztak, nem akart leválni. Ekkor döntött úgy az orvos, hogy altatásban sürgősen csinálnak egy kaparást. Jött az altatóorvos és egy-két kérdés után már aludtam is. Csináltak egy jódos vizes öblítést is, és össze is varrt a dokim. Amikor felébredtem, egész jól voltam, és utána ki is toltak a szülőszoba elé, ahol már várt a férjem, a kisfiam, apukám, apósom, anyósom és az ex-szobatársaim. Megnézték a babát, és mindenki el volt ájulva tőle, hogy milyen nagy baba, és mekkora haja van. Állítólag én is így néztem ki újszülöttként.

A szopizás nálunk nagyon nehezen indult, mert még előtejem sem volt, Maja baba pedig elég nagy ahhoz, hogy napokig éhezzen, úgyhogy második nap már kértem a nővéreket, hogy adjanak neki pótlást. Szerencsére a szopóreflexével semmi gond nem volt, szívta mindig a lelkem az üres cicit. Ja, és úgy mint Humanka babája, ő is torkaszakadtából bírt ordítani az éhségtől. Kicsit kezdtem kétségbeesni, de bíztam magamban és abban, hogy a fiamat is elég sokáig tudtam szoptatni minden gond nélkül. A Laktoherb tea és a sok pihenés végül is megtette hatását, mert mire hazajöttünk beindult a tejem. Azóta viszont Majácska sokszor fuldoklik, olyan mohón eszik, és rengeteget bukik. Remélem, azért marad benne valami! Igaz a pocikája egyre gömbölyűbb, és elég jól alszik, szóval biztos nem éhezik.

Valamiért képeket egyelőre nem tudok feltölteni. :x

Kép
nostawen

Szeder,

Köszi a linket, így legalább tudtam feltenni képeket :D

Kép
nostawen

Szeder,

Köszi a linket, így legalább tudtam feltenni képeket :D

Kép
nostawen

szeder,
nagyon jók a kis képek!!!

nostaven,
olyan mintha Maja nem is igazi baba lenne!!! :D :D Ennyi haja hogy lehet egy újszülöttnek?! :D

márti,
köszi a bíztatást szopi ügyben. Komolyan mondom néha belőled szoktam erőt meríteni! :) Fóleg ha belegondolok, hogy én 1 gyerek mellett nyafogok... akkor mi lehet néggyel?! :shock: Ilyenkor mindig kicsit magamba szállok...
Amúgy Flóra megtáltosodott éjszaka. Kapásból ment a cicizés minden alkalommal. Ma reggel a drágám bevert 140-et. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey, Tigris!
Mi is küzdünk még a mellretétellel. Pont ez a problémánk nekünk is, hogy nem nyitja elég nagyra a száját, meg rángatja is a fejét. Tegnap már volt, hogy én is szó szerint belenyomtam a szájába a cicit, jót is nevettünk párommal, mert viccesen nézett ki. Most is röhögök rajta. De legalább becuppantotta.
Azt mondta a szoptatási tanácsadó, hogy ha fáj, akkor az egész mellett fogd meg, és forgasd, tekergesd addig a szájában, amíg nem fáj. Én, van hogy sokat forgattam az első nap, mikor csak a szopi indult.
Ma éjszaka a jobb cicim annyira be volt durranva, hogy még arra az oldalamra se tudtam fordulni. Forró víz + masszír se segített, akkor épp aludt a drágám, így a kínok kínját éltem meg, mert lefejtem (annak ellenére, hogy „nem lehet”, mert ugye egész nap csak cici van), de mikor 2 óra múlva ébredt, és kiszívta, mennyei érzés volt.

Holka és többiek!
3 napja csak cici van (és csak kis utánpótlás), és így 2 napja nem volt kaki. Ez meddig „mehet” így? Nem baj ha nincs kaki? Pisi az van sok.

Humanka!
Gratulálok a fiadhoz!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Humanka!

Szivből gratula, és jó, hogy jöttél. :)
Benedek igazán nem semmi méretekkel érkezett. Talán jobban is jártál, hogy végül császár lett. ;) :)

Tigrinccs!
Pár napja én is irtam ezt a letesze-sir-cici-alszik dolgot, és valamelyest nekem bejött Holka tanácsa. Kicsit várok, mig tutira kómás, és csak úgy teszem le. Igy este a 3 óra alvás megvan. (egyszer volt már hosszabb is, de csak 1x sajnos...)

Holka!
Köszönjük a dicsérő szavakat, aranyos vagy!
Én is szeretem, amikor már tesós anyucik tesós képeket tesznek fel, mert annyira aranyos, ahogy a picik reagálják le a nagyot!!!

Nostawen!
Tényleg rengeteg haja van Majának!!! Szerintem az én Majám fejadagját is ti kaptátok. :D :D :D

Ági!
Nekem tavaly azt mondta a védőnő, hogy szopis babáknál teljesen normális a napi 7, és a heti 1 kaki is. Lolának utóbbi volt, igy eleinte egy csomag pelus elég volt egy hónapra. Amúgy Maja sem egy kakibajnok. :D Azt hiszem 2 napja produkált utoljára.
Szóval, ha szopizik, no para. ;)

Kép
Kép
lolababa

jóreg!!!
humanka:irtó nagy gratuu!!!!!

tegnap basszus jelzett a légzésfigyu, persze éjjel és egyedül voltam.......hát ne tudjátok meg!!kikaptam a gyereket kiságyból, egy mp alatt.........lehet h. mélyen aludt és elfelejtett venni?????lehet h. csak téves riasztás??a fene tudja....de utána nem tértem magamhoz.......remegtem és bőgtem......ezek a kütyük!!!jó h. vanak.....de sokszor anyáimat irigylem.....akkor még nem voltak ilyenek....

honey: biztos bele fogsz jönni, nekem a mai napig a mellbimbóim leesnek a fájdalomtól.....és minden szopi után sajognak.....kenem persze ezerrel....nekem is amúgy a kórházban úgy mutatták, h. dugjam be tövig a szájába.....már egyedül is ügyes....rengeteget fejlődött.....neki is meg kell tanulni az biztos!!

mostanában (pár napja) megtanult üvölteni is a gyerekem.....eddig elnézelődött szépen, most meg ha nincs kézbe pl. este kaja után akkor sakállt játszik..........rajtam persze elalszik rögvest.......
nem tudom a nevelést mikor kell kezdeni......szerintem még pici hozzá......h. hagyjam ordítani.....persze ha le kell zuhiznom és épp egyedül vagyok itthon......akkor ordítani hagyom......mert mit csináljak?volt már olyan h. a mózesében bevittem a füribe magammal.......ment a mosógép a zuhany......kicsit elnézelődött majd megint üvöltés.......de legalább láttam, és velem volt.
a kajálása is változik....állatira türelmetlen lett, rángatja a fejét ezerrel.....napról napra változnak...télleg :)

Nektek nem volt olyan h. a nagy feszengésben, mintha kattana a feje? vagy a háta???mint amikor nekünk kattan ezünk azunk??

Kép
winona

Adél 7 hetesen :) Kép Mosoly 7 hetesen :)

szeder74

most is pl.....ágyban ordít......rajtam alszik...
nektek is an ilyen???ilyenkor anyára vágyik...

Kép
winona

Hali,

koszi mindenkinek az elismero szavakat :wink:

Ha mar kakis pelusok, nalunk a mai termes: 4 db kakis pelus + kaki a pelenkazon furdes elott (legalabb elotte :) ) + a friss torolkozore meg egy gyors pisi is, es meg nincs vege napnak :shock: Szoval mi nagyuzemi felhasznalok vagyunk. (Szerintem mindenki kakiadagjat en kapom :lol: )

KépKép
Kép
humanka

Marti,

meg nem mertem meg magam, majd holnap reggel ehgyomorra, de igy szemmel lathatoan semmi valtozas :( En szerintem biologiai csoda leszek, es ugyanannyival fogok merlegelni, mint ahogy kezdtem. :evil:

KépKép
Kép
humanka

Honey!

Nagyon-nagyon örülök Nektek!!!
És nem nyafogsz! Pontosan tudom, min mész keresztül Te és mindazok, akik az 1. babájukat szülték! Gyökeresen megváltozott az életed, nyakadba szakadt a felelősség, belecsöppentél egy másik világba, ahol az út aggódással, bizonytalansággal és az ismeretlennel van kikövezve! Ehhez jön még a mérhetetlen szeretet, amit a babád iránt érzel és persze azért is mindent meg akarsz tenni, hogy a férjed se érezze elhanyagolva magát! Össze vagy kötve a kisbabáddal, ami a legjobb dolog a világon, csak az ember néha úgy érzi, mostantól semmit nem csinálhat egyedül! Ráadásul nem tudod feltétlenül megszervezni az egész napodat előre, sőt van, hogy a következő órát sem!
Szóval megértelek, én is átmentem ezeken a dolgokon!
Az én véleményem az, hogy az 1. és a 2. gyerkőc hoz ilyen hihetetlen változásokat a család életébe (a 2. azért, mert akkor meg kell tanulni mgosztani a figyelmet, törődést,esetleg megküzdeni a féltékenységgel, meg azzal, hogy ami az egyiknek jó, az a másiknak nem feltétlenül az), a 3., 4.,sokadik baba pedig szépen belesimul már a családi fészekbe és nagyon jól alkalmazkodik a kialakult szokásokhoz!

Nostawen!

Gyönyörű ki hajas babád van! Apa mit szólt, hogy lemaradt a szülésről?

Szeder!

Nagyon tetszenek a képek!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!!

Gyors egy kis életjel!!!

Gratulálok Mindenkinek aki még kimaradt már nem tudom név szerint ne harizzatok :oops:

Babaképek nagyon édesek!!!

Szüléstörténetek nem semmik!! De lényeg, hogy már Mindenki a kezében tarthatja a babáját!!! :lol:

Nálunk még mindig nagy káosz van! Kornélián sokszor előjön a féltékenység, főleg este mikor már fáradt plusz rátesz, hogy most kezdtek beindulni a fogai mert ugye 18 hósan még mindig csak 2 foga van/volt mert 3 napja végre áttört a harmadik is de mellette még ott van beduzzadva vagy 5! Ramóna is sajnos hasfájós lett! Éjszaka kb. 5x kelünk! Úgyhogy már nagyon kész vagyok!! Lola Te, hogy bírod???????????? Közben kiderült, hogy a férjemet műteni kell a derekára! 21-én fog kiderülni, hogy mikor és bele sem merek gondolni, hogy akkor mi lesz!!! 1 kicsi 1 pici plusz egy férj :)

Holka ma a Mi csomagunk is végre postára került!

Sajnos már mennem is kell!!

Szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
lanta

Még két tesóskép:

Kép

Kép

Kép
Kép
lanta

Lanyok!

Egy gyors kerdes: Bennek eppen a koldokeig er a pelus, es egyfolytaban irritalja, mindig verzik. Pelus ala nem tudom berakni, mert mindig lecsuszik. Mit csinaljak? Kossem be neki gezzel minden nap? Puderezem minden peluscserenel, biztos segit is vmennyit, de a problemat nem oldja meg :(

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Örülök, hogy már humanka, te is itt vagy velünk, a legfiatalabb kis csöppséggel! És hát nem semmi volt a szülésed! De hát ott van Ben, aki kárpótol mindenért!

holka, szeder: köszönöm a kedves szavakat. Olyan érdekes, hogy többen is mondtátok, hogy milyen nagy haja van, de a kórházban, amikor én szültem, minden baba ilyen hajas baba volt! Csak egy kislányt láttam kis szöszkének, kopaszkának!
Na és szeder, a Te kislányod se semmi! Nagyon cuki és olyan nagy már!

Ormolya

Kép
ormolya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?