Új privát üzeneted érkezett!

Timi,TÖK KLASSZ hogy ismét babát vársz :wink: Vigyázz magadra!Képeket minnél hamarabb töltsd fel.Jó pörgős a napod,de sebaj. :mrgreen: Sok sikert a vizsgához is :wink: Fúú tök jó,én is nemsokára remélem ilyen boldog leszek mint te...
Ja,hajzat növöget,de nőhetne gyorsabban is :? Jól vagyunk,élvezem az itthonlétet s az együtt töltött időt :wink:

Hetti,a gyest már rég meg kellett volna igényelned....

A családi pótlékról nem írt senki,azt is meg kell újra igényelni??

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Ja Timi,Launak is ilyen a vonalzója :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Melinda
Akkor várhatok majd mikor jön meg a gyes....
Amugy nem értem miért nem tájékoztatják az embert ezekről a dolgokról, miért nem küldenek valamit? Hát azért nem mert ha nekem fizetni kell rögtön jön a levél, de ha én kapnék valamit nagy a csend :twisted: Amugy meg nem értem miért kell igényelni a gyest, mikor az jár a gyerek 3 éves koráig. Tiszta hülyeség az egész, magyar bürokrácia :twisted: Nem ugy születtem hogy tudom ezeket a dolgokat hogy miket kell kérvényezni, mert senki nem mondja, hogy mit hogy kell. A tgyást sem kaptam meg mert ahol meg kellett igényelni ezeket a dolgokat nem adta oda az a valaki az igénylő papírját, ezt neki kellene tudnia, ő dolgozik ilyen helyen nem én. Én sajnos nem értek az ilyen hivatalos dolgokhoz.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket. :D

Santos! Igen az oltás a Prevenár, ami a pneumococcus ellen van.

Rizi! Én is megnéztem a Bíborszélt, nekem is tetszett, csak elfelejtettem megírni. :oops: Nagyon szép név a Karolina, egy nagyon kedves tanárnőmet is így hívták.

Ildi! Levinek nagyon boldog születésnapot kívánunk. :D

Timi! Nagy-nagy gratuláció Neked, és boldog pocakosodást kívánok! :D

Manó is megkapja jövő hét csütörtökön a Pneumo szurit, ma beszéltem a dokinéni asszisztensével, félre van neki téve.

Gyes! Attól, hogy alanyi jogon jár, még meg kell igényelni. Ha nem igényelnénk meg honnan tudnák, hogy kinek és hova kell küldeni?

A családi pótlékot szerintem nem kell újra megigényelni, csak akkor ha eddig apa kapta, most meg Te akarod kapni. Illetve akkor kell újra igényelni, mikor bővül a család, mert akkor ugyebár magasabb az összeg.

Kérdezzetek, ebben nagyon otthon vagyok, anyós TB ügyintéző.

Na, megyek, kezdődik az AXN-en a Dr. House, közben kivasalok.

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Most rohanok, de le kell írnom:

TIMI, NAGYON ÖRÜLÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
juborka

Helló!!!

Gyorsan kicsit:

Timi!!!
Micsoda jó hír!!! Gratulálok!!!!
Meg Dórinak is természetesen a szülinaphoz!

Linda!
Én úgy tudom,hogy igényelni kell a családi pótlékot is,ha jól emlékszem ugyanazon a nyomtatványon,amin a gyes-t.
A torta nagyon állat lett,úgy néz ki,mintha rajzoltad volna. Tényleg klassz és a Paripa is...

Ildi!
Fú ez a Vivaizé egy rakás ....na mindegy, hiányoztál,most,hogy írtál egyből felpörgött egy kicsit a topik,na meg persze Timinek köszönhetően is...
Boldog szülinapot Levikének,fotót a tortáról és a buliról minimum....
Gyes még sehol,kiderítettem,hogy az ügyintéző csaj csszte el,most már novemberig meg sem kapom,ugyanis azt nem vette figyelembe senki,hogy lemondtam a gyed-ről és még nem töltötte be Réka a két évet.

Zi!
Gyönyörű név a Karolina,a vezetéknevetekkel dallamos is,na nem a Shaggy félére gondolok... :lol: Klassz név amúgy a Donát is sztem...na jó lányotok lesz tudom de attól még klassz.

Tessék szorítani,hétfőn tejterhelés,már ha Réka ormánya nem fog szörcsögni,merthogy ha hurutos betegsége van,akkor halasztani kell...azt nem fogom kibírni,ha még fél évet kell várni az új időpontra.

Léptem puszik

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok

csak egy rövid rövid rövid

VÉGRE HUURRRÁÁÁ VAN NETÜNK itt járt a t-home szerelő,tök klassz 5ezervalamennyi együtt a vezetékes teló és internet, dec-től lesz tv is hozzá együtt az egész 8ezervalamennyiért, ez már baráti azért. Rohanok, mert egész nap takizás van betervezve, gyerekek bölcsi ovi,

Timi GRATULA GRATULA GRATULA MINDEN JÓT
(Én nem vagyok a bölcsiben, elintézem dolgaimat, vásárolgatok, stb)

Levi nagyon ügyes a bölcsiben, épp csak reggel pityereg, ottalvásnál semmi gond, és tegnap este 3 mondókát mondott el :shock: :shock: (erre kakas erre tyúk, sétálunk-sétálunk, ugráljunk mint a verebek) szerintem szeret járni, heti 3 napot leszünk addig, míg nem dolgozok. Ezt csak megnyugtatásul írom mindenkinek, aki aggódik, ha te nem aggódsz, a gyerek is könnyebben elfogadja, hogy neki most ez a dolga, persze nálunk egyszerű, mert Levi látja mindig Hannát és Marcit is hogy mennek és hogy megyünk értük. Szerintem ilyen szorongás nem is volt benne szerencsére.

Holnap szülcsinapi party, most rohanok pusza mindenkinek

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Ajándék már megvan egy Cimbi a Verdákból és egy teszkós fa vonatkészlet, ami tök jó, sógoroméknál van ilyen, össze lehet illeszteni a síneket, a vonat mágnessel csatlakozik, és lehet tologázni, van hozzá fa meg minden, és lehet majd bővíteni alagúttal, stb, szerintem imádni fogja
na pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Kettő hete még a babanetre sem léptem fel, nemhogy még olvastam volna :(
Milyen jó hírekre jövök :lol:

Timinek Szívből gratulálok!!!! (irigykedek is meg nem is :wink: )

Ribizli! Kitartást neked, már nincs sok hátra, sokat gondoltam Rád. Kívánok neked könnyű és gyors szülést!!

Velünk minden OK. Dávidka a kiságyában alszik. Szopi után, cumi, hason ringatás kicsit és megy hasra a kiságyba. Este 7-8 után eszik, alszik és felkel még olyan 10-11fele enni, meg éjjel egyszer, de visszaalszik nincs gond. Éjjel nem kakil, így nem teszem tisztába, mert ahogy hátára teszem kipattannak a szemei. Ma, meg tegnap 7-7 óra maradt ki és aludt, így én is tudok pihenni.
Kata velünk alszik. Volt, hogy párszor elaludt a hintában, de már be sem akar ülni. Tegnap aludt du. 2 órát, este meg 3/4 11-kor aludt el. Hát ez van.
kettő hete tejet iszik és többet, mint tápszert, nem forralom. Kakaót is szereti.

Mi holnap megyünk Győrbe az Árkádba, nincs a gyerekeknek sapkája, meg Gyuri akar magának vásárolni. Nekem felejtős egyelőre, mert a kismama nacik nagyok, a sima Kata után vásárolt nacik, hát be tudom gombolni, de rálóg a hasam. Szóval várok még. Esetleg cipő vagy felső szóba jöhet :D

Boldog szülinapot így utólag a gyerkőcöknek! :oops:

Mellékelek képeket. Még Kata szülinapjáról sem tettem.
Nem ígérem, de vhogyan nagyon szeretnék visszaolvasni, azért tudjam kivel, mik történtek.

Jubi! Nagyon bejött Katának ez a PlayDoh gyurma, fotón látszik polipos készletet kapta, imád gyurmázni.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Na megint egy kicsit, mindig eszembe jut valami. Szerintem több részletben fogom bepótolni a kiesett időt :)

Edi ez a pici fiú annyira gyönyörű, hihetetlen kis kópé. Kata is nagyon szép, és csini na és ez a torta !!! Nem akarok nyalizni na...

Santos, mostmár valamikor hozzunk össze egy rohadt msn partit, mert már nem bírom. Este??? De szerintem én csak 9 után lennék :oops: :oops:

Timi: nem kellett volna örüljél, mint majom a farkának, ugyanis nem kellett volna bevállalnod a 4 órát. Kötelesek lettek volna 8-ban, de gondolom, így terhesen már nem akarsz annyit melózni.

Riz: akkorát mosolyogtam, mikor írtad, hogy esetedben milyen sokára lesz, mikor menni kell melózni... Pont így voltam vele 2 éve, és egyszerűen hihetetlen, milyen gyorsan eltelt.

Egyébként a jövő héttől heti 3 napon át már reggel apa viszi a 3 csemetét, én ebéd után busszal megyek be, hogy Levit alvás után rögtön elhozzam, és utána összeszedem a többi gyereket, végül apát, és együtt jövünk haza. Ha melózni kezdek, megint más menetrend lesz.

Bocs, hogy annyit áradozok Leviről, de számomra ez hatalmas öröm, hogy ilyen könnyen vette az akadályokat. Egyszerűen nem akarom elhinni. Szóval az első gyereknél még olyan iszonyú dolog volt ez a beszoktatás, Hannánál már könnyebb, most meg a legkönnyebb. De amúgy minél fiatalabb a gyerek, annál könnyebben beszokik.
A gondozónénik pedig hihetetlenül profik. Annyira jó érzés így otthagyni a gyereket, láttam, hogyan viselkednek velük, nekem nagyon pozitívak a tapasztalataim.
Most mennem kell, majd valamikor folyt.köv.
Pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Képzeljétek ma mi történt :shock:
Manó kint volt apával az autóban, mert szeret ott nyomkodni, de ő is vele volt. Jönnek be, a gyerek meg tiszta vér, az arca a ruhája...
De először azt hittem valamivel összekoszolta magát. Mondta apa lehet hogy az ő orra vérzett, mert manó hátravágta az orrába a fejét, de apának nem volt semmije véres. Csak lestünk honnan van rajta. Lemostam stb. Utána evett manó, mikor felállt az asztaltól megint véres volt az asztal is meg a keze. :shock: De sehol semmi sérülés rajta. Se orra semmi. :shock: Na most ezt magyarázza meg valaki, ez mi volt? :shock:

hettie

Helló

Hetti,passz!De minden esetre tök rémísztő!! :o

Ildi,tök jó hogy Levi könnyen veszi az akadályt a böliben :wink:
Mi szerdán voltunk a keszthelyi bölcsiben,de csak játszani,heti egy órát megyünk.Jó idő volt ,így az összes gyereket kiterelték az udvarra s ott nyüzsögtek.Minden másodiknak zöld takony lógott az orrából(bocsi)senki meg nem törölte,volt egy két új gyerek is,alig egy évesek,bömböltek,de ránk szoltak hogy az új gyerekekehez ne szóljunk!(barinőmmel majd meg szakadt a szívünk)
Rengeteg gyerek van ebben a böliben,mert csak ez az egy van, Keszthelynek óriási a vonzáskörzete a környező falvakból mind ide hordják a kölköket...Szóval,én tutkó nem adnám be oda.....
Nálatok hány gyerek van Levi csopotjában?
Launak is van ilyen fa vonatja,szeret vele szorakozni,meg én is :lol: Bizti jó lesz a szülinapi parti :lol: Képeket!!
Nálunk 3.8 a net,2.7 a kábel.Vonalas teló nincs.
Jó hogy újra vagy!Házzal mi van?Én is mesenngelhetek veletek? :mrgreen:

Edi,nagyon cuki Kata tortája!Gyári? :lol:
Aranyosak a képek,mind :wink: Szerintem nagyon hasonlítanak!Szoktatok hármasba sétálni,vagy kell segítség?

Anita,na látod,nektek is jár a szuri :wink:
Szóval,megigényletem a gyest,mikor jön meg?Már a köv. hónapban?Cs.pótlék apja nevére jön,akkor az úgy jó.

Timi,nem vagy rosszul?Emlékszem én annó 6 hetesen pocsékul voltam....

Bettus,nyomasd a szövegedet ide nekünk,meg képeket is :wink:

Ma karfiol levi van,délután vendégségbe megyünk,majd ott eszünk főételt :lol: Holnap baklava,már nagyon régen volt...

Laura minden szót ismétel,amit hall tőlünk,nem egészen tisztán,de érthetően.De csak egy egy szót mond,ritkán teszi egymás után a szavakat.Legjobb elfolglatsága:plüss állatok altatása s betakarása,majd azzonali felébresztésük :lol: Tanítjuk bukfencezni,már majdnem megy egyedül is,tök aranyosan próbálkozik,fél bukfenc nagyon jól megy :lol:

Képzeljétek azt álmodtam hogy már 2 gyerekem volt,s Laut örökbe kellett adnom :shock: de én inkább a másikat adtam oda..... :shock: Fúú tök gáz,hogyan lehet ilyet álmodni???Ha lesz még egy gyerekem ,ugye ugyan úgy fogom szeretni!?Nyugtassatok meg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Drágák vagytok, h ennyire örültök velem együtt. :lol: :lol: Köszönöm :wink: Picit másabb ez a terhesség, mint Dórinál, de nem olyan vészes. Sajnos az akkori dokim magándoki lett, de úgy gondolom, h nem fogok menni hozzá. Éppen elég volt most a héten elmennem hozzá: 19.000ft-ot fizettem. Igen jól olvassátok. De hát ez van, hiszen nem árult zsákmacskát, mert kivolt írva az ajtóra. De szerintem akkor is egy picit költséges. Sőt! Nagyon!Úgyhogy tegnap felhívtam a szülésznőmet és azt mondta a kórház 95%-nak magánrendelése van, de vannak olyan dokik akik a kórházban is megvizsgálják az anyukákat. Nekem azt hiszem egy ilyen dokira lesz szükségem. Bár ez a doki nagyon lelkiismeretes volt végig, de a szülésre persze nem ért be. Így nem is neki adtam a pénzt, hanem a szülésznőmnek. Mondjuk Dóri nagyon hamar meglett. Hajnal 3kor indultunk el otthonról, és 5:28-ra meg is lett. Na! Majd meglátjuk, h lesz
:wink:

Lindám!

Bizonyára ha lesz 2. gyereked akkor ugyanúgy fogod szeretni, mint Laut! Ezt persze még én sem tudom elképzelni, de szerintem ez automatikusan egy anyai ösztön, amivel muszáj élni! Most jó értelmetlen voltam, de remélem érted. Másabb ez a terhesség, pedig azt hittem először, h nem! Még el is keseredtem, h minden oké, mert nem érzek semmit? Most azért azt érzem, h jön egy hányinger és kiver a víz, vagy szédülök, fáj a hasam. Persze ezek nem olyan aggasztó tünetek, de nekem szokatlan. Nem nagyon kívánok semmit, persze eszem, de ez most így nem nagyon jó időszak nekem. Remélem azért lesz majd olyan,h azt írom most nagyon jól vagyok :wink: Nagyon szorítok, h még idén összejöjjön a bébi. A vonalzót nem is figyeltem, de ezek szerint egyforma az ízlésünk.

Hettie!

Mizu van veletek? Valóban aggasztó, h mitől lett véres Manó?

True!

Nem kötelesek visszavenni amíg Dóri nem tölti be a 3. évet. Így most nekem kapóra jött, és ugyebár a 4 óra munkában sem rokkanok bele, + pénzt is kapok. Pénteken volt az első nap, h könnyek nélkül ment be a terembe Dóri. Szerintem kimondottan jót tesz neki a böli. Mondatokban beszél, bár vannak még halandzs ák, de szépen alakul.

Edit!

De szépek a gyerekeid! Dórikám is elvan a PlayDoh gyurmakészlettel. Bár Ő csak azzal játszik, h kiszedi a gyurmát szétlapítja, majd egy újabb gyurmát elővesz. Valóban jó játék. Szóval akkor Dávidka abszolút a jól kialakított rendszerbe szokott bele? Már nincs az a nagy görcs benned, mint Katánál?

Anita!

Milyen érzés, h 2 pici babád van? Nehezebb még mindig, vagy már könnyebb egy kicsit? Én azt hiszem az első 2 év a nehéz.

Santos!

Hogy bírod a munkát, gyereknevelést, stb....??????

Riz!

Abszolút nem vagy sok, hiszen hol írnád le ezeket a dolgokat???

:lol: :lol: Szóval akkor most mit mondanak mekkora a pici lány? Hogy vagy így a vége felé? Mi a pontos neve a sörnek? Már most inni kell, vagy bespejzoltál vele? Én anno laktoherb teát ittam. Ezt már én is hallottam, h jó a maláta sör. Azért izgi, h már rövidke a visszaút nem????

Mentem csicsizni
Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok

Csak egy nagyon rövidet, képeket holnap. Jól sikerült a szülinap nagyon, édes volt a kiscsávóm, már várta a tortát, és mikor meglátta, keze lába járt, és ujjongott: toota!!! Ott van a totám!!

Timi: nem jól tudod, KÖTELESEK visszavenni, és három éves korig nem is küldhetnek el. Ha ők másképp mondták ,az egy dolog, a törvény meg megint másik.
Sajnálom, hogy szarul vagy, de emlékezz, Riz milyen rosszul volt, és milyen gyorsan elmúlt...
Én is úgy látom, Levinek jót tesz a bölcsi, nagyon önálló és talpraesett lett.
Persze, hogy ugyanúgy fogjátok szeretni a 2. bébit, viszont egészen más a helyzet. Sokkal lazább leszel, és már nem esel kétségbe a legapróbb dolgokon.
Ez a doki nagyon durva. HOl a francban élnek ezek??? :mrgreen:

Linda: Levi is tud bukfizni, egészen kis korában tudott, aztán egy darabig nem gyakoroltuk, de most egészen jól megy neki megint.

Leviék csoportjában csak 5-en vannak, 2 gondozónőre. Ez elég jó, bár van egy kisfiú, akivel valószínűleg valami gond van, bár még nem tudják biztosan. Nem olyan, mint a gyerekek nagy része, 2 éves, de semmit sem beszél, enni sem tud egyedül, nem igazán kommunikál, szinte a saját világában elvan. Vele elég sokat kell foglalkozni, ahogy láttam, viszont szerencsére Levi és a másik kislány ügyes, nekik kiadják a kaját, és a gondozónéni megy etetni ezt a kisfiút.
Egyébként nagyon tetszik, hogy mindent megkérdeznek a gyerektől, és abszolút emberszámba veszik őket. Megtörölhetem az orrod? Szedhetek a zöldbabfőzelékből? Tölthetek teát?
Sajnos, van, hogy sír egy gyerek, és akármit csinálnak vele, sír, én is láttam azt a kislányt, hiába próbáltam vigasztalni, elterelni, nem érdekelte. Ilyenkor nem tudnak mit csinálni, bár szerintem egy 1 évest meg lehet vigasztalni testkontaktussal. Tényleg szomorú, hogy ez van. Jó hír, hogy nálunk a sírós kislány mostmár nagyon jól érzi magát, és aranyos. Viszont ha lát egy szülőt, felkavarja, és sírni kezd újra, de gyorsan megvigasztalódik. Szerencsére, Levit nem zavarja, ha másnak ott az anyukája. Nálunk zömében 2 évesek a gyerekek.

Házat most kezdtük el újra hirdetni, telefonálgatnak, de ennyi. Pedig nagyon be kellene már költöznünk ....

Anita! Shzerintem onnan tudják, hogy kinek kell gyest küldeni, hogy ha előtte gyedet küldtek, akkor automatice küldjék a gyest. Miért nem annak kell nyilatkoznia,aki valamilyen okból nem kéri????

Na most megyek, jó hosszú volt a megasztár.

Pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Linda

Én sem szívesen adnám bölcsibe, a kis aranymókus nagyon ragaszkodik. Ma is hogy el kellett mennem, ugy volt hogy itthon hagyom anyosékkal, de ők a kertben voltak meg manó is. Már indultam volna mikor manó utánam jött ordítva, megszakadt a szívem, és inkább felkaptam és betettem a kocsiba ugy koszosan ahogy volt. Nem tudom mit gondolt a manikűrös, hogy a gyereket ilyen ruhába vittem, de mondtam neki mi a helyzet.

hettie

Sziasztok

Na most megbombázlak titeket képekkel.

Hettie: erről beszéltem: ha több gyereked van, nem szakad meg feleslegesen a szíved attól, hogy kicsit nélküled kell legyen a gyerek. Hidd el, semmi baja sem lesz! Ezekkel a dolgokkal nem jót teszünk nekik, hanem rosszat. Egyszer úgyis el kell szakadjon tőled, és ha megszokott dolog neki, hogy más is van körülötte, aki tisztába teszi, kaját ad neki, játszik vele, sokkal könnyebben fog menni. Attól nem fog téged kevésbé szeretni! Az első gyereknél még én is elkövettem ezt a hibát, ki akartam sajátítani, az volt a jutalom, hogy 1 évig minden nap sírt a bölcsiben, az oviban is mikor vegyes csoport volt, sőt, néha még elsőben is pityergett. Ez nem hiszem, hogy jó a gyereknek.
Szerintem biztos jobb lett volna otthon Artinak, mint 3 órát üljön a körmösnél. Nem is értem, mit csinált addig, de jó bátor vagy, hogy elvitted :lol: :lol: Kiderült, mi volt a vér?

Tápika, neked akartam még írni, hogy eszembe jutott, olvastam, hogy a kétéveskori agresszió nagyrészt abból fakad, hogy feszültség van benne, mivel sokszor nem tudja megértetni magát. Nálatok ehhez még a nyelvi nehézségek is hozzájönnek. De szerintem néhány hónap múlva meg fog oldódni.

Na jöjjenek a képek, aztán rohanás, bocsi,de sok lesz.

Kép
Kép tortára várva

Kép Boldog szülinapoot...

Kép

Kép cimbi is a sínre került :)

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Az első kép: megörökölt gokart, a macskát tologatta benne, csak mire fotóztam, a macsi elszaladt :lol: :lol:

A torta az én művem, lehet kapni rá azt az ostyalapot, mindenféle van, szóval nem volt nagy művészet :oops: :oops:

Jó vasárnapot mindenkinek!!!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Na tessék, most, hogy van netem, velem tele az oldal. De mindig eszembe jut valami :oops: :oops: Meg a macskákról is akarok képet rakni, apa állított be velük, és persze nem rúgtam ki őket, habár nem is jártam örömtáncot...

Timi: mosást úgy szoktam megoldani, hogy hét közben csak gyorsmosáson mosok cuccokat, ami 35 perc, kis pólókat, trikókat, bodykat, pulcsikat ezen mosom, meg ami nem koszos nagyon. Hétvégén szoktam a koszosabb ruhákat kimosni. Mostanában használom az időzítőt is, eddig nem sok hasznát vettem, mondjuk este bepakolom a ruhákat, reggel bekapcsolom az időzítőt, hogy akkora járjon le, mire hazaérek. Vagy azt a funkciót, hogy kikapcsolod a centrifugát, és a ruhák áznak az öblítős vízben, mikor hazaérsz, csak ki kell centrizni. Ilyen asszem minden mosógépen van. Muszáj mindenféle praktikát bevetni :wink:

Na nem rakok képet most, megyek Levivel vonatozni. Hihetetlen jó ez a játék, ajánlom mindenkinek, sógoromék kisfiának már egész város van belőle. Lehet hozzá elemes mozdonyt is kapni, és akkor húzza a vonatot. Sógorom mondta, hogy karácsony után a tesco-ban fillérekért árulják. Láttam más márkából ugyanilyet, nagyon durva áron. Nagyon jót játszanak vele, még Hanna is, már ha hagyják egymást és nem verekszenek össze.

Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

A MA DÉLELŐTT ÍGY TELT:
Kép
majd így folytatódott
Kép
Kép

Timi: a maláta italnak ez a neve: Karamalz
Gondolom ráérek majd akkor inni, mikor segítség kell a tejállományhoz :lol: :lol: De vettünk három kis üveggel, spájzolni :)
Pocaklakót itt nem szokás megmondani, hogy kb hány kg. Csak a szokásos fejméret, láb...-kar...stb. De bizti rendben van, max kicsit fiatalabban. Doki azt írta 37 hétből a 36.
Hányingerre még mindig a gyömbérteát ajánlom, bioboltban van instant, fini, kortyolgatni 2-3 decit egy napra.
Rosszullét gyorsan elmúlik ám ;) :P
Lányok, már csak 18 nap, jajj, naná, hogy izgi!!!!!!!!!

True: én is akarok egy szelet tortát, lééééégyszííííííííí!! :) Jók a képek, aranyos ajándékokkal :)

Hettie: nem akartátok elvinni a kisfiad dokihoz, ügyeletre? Hmm, bátor szülő :)

Most ennyi. Szokás szerint apa ül itt, csak kiszaladt 5 perc helyett míg ezt beklimpírozom :)

Szép napot!

KépKép
rizibizi

True

jo lett a torta nagyon
Mano elvolt, mert lakására mentünk és a lánya játszott vele, meg felevett mindent:)
Nem tudjuk mi volt, azota nem volt semmi.
Én is igy gondoltam a gyes-sel kapcsolatban:) Hogy egye meg őket a nyavalya.

Rizi
Izgi már nagyon, nemsokára meglesz a bébi:)
Nem voltunk dokinál, mert sehol nem láttam rajta semmit, nem tudom mi lehetett. De nemsokára menni kell majd a kókuszos oltásra akkor megemlítem a dokinak. Tényleg mennyi idő alatt jön meg az oltóanyag? egy hete irtam alá a papirt.

Ma ünnepeltük a szülinapot:)
volt 2 torta is, egyet én másikat anyos csinálta, majd tennék fel képet, ha sikerülne már ugyebár.....tudom hogy rég tettem fel

:oops: :oops:

Kapott pénzt, autót, meg olyan nemistudom mi a neve. Szoval amin lehet autót vezetni, van rajta kormány, váltó, telefon, lámpa, és megy az uton a kisauto ahogy kormányozod. be is lehet inditani az autót szoval nagyon jopofa:) Tőlünk meg legot kapott, de még azt nem adtuk oda.

hettie

Sziasztok!

Először is a többeket érintő és úgy érzem felháborodást keltő GYES küldés/nem küldésről. Nos a helyzet a következő. Mintahogy annak idején a GYED-et is meg kellett igényelni, most a GYES-t is meg kell. Mégpedig több okból kifolyólag. Egyrészt, a GYED-et az OEP folyósítja, a GYES-t az Államkincstár. Másrészt, amit már írtam, hogy honnan kellene azt tudni az Államkincstárnak, hogy kinek kell folyósítani, illetve, hogy egyáltalán igényt tartasz-e rá, illetve még egy kritérium, jogosult vagy-e rá. Attól, hogy egy ellátás állampolgári jogon jár még jelezni kell, hogy tényleg kéred. Ez olyan, mint a családi pótlék, az is állampolgári jogon jár, mégis meg kellett igényelni. Persze lehet szidni a rendszert, az ügyintézőket, de attól még nem fog változni a helyzet. Nagyon egyszerű a helyzet, a gyerek második születésnapjáig jár a GYED, mikor betöltötte meg kell igényelni a GYES-t és a következő hónapban már a GYED helyett azt kapod. Ne értsetek félre, senkit nem akarok megbántani, de ez akkor is így van, ha nem tetszik. Az már más lapra tartozik, ha a munkahelyen van egy béna ügyintéző és elcseszerinti a dolgokat. Akkor le lehet verni rajta. Még egy nagyon fontos dolog, az igénylést max. két hónapra visszamenőleg lehet megtenni. Tehát, ha nem igényelted meg, mikor a gyerek betöltötte a kettőt, még van rá két hónapod.

Edi! Nagyon szépek a gyerekek. :D Kata olyan kis komoly minden képen. Tényleg ilyen, vagy csak nem szereti, ha fényképezik? :wink:

Hettie! Nem lehet, hogy kibújt egy újabb fogacska? Vagy kinn van már minden foga Artinak? Manónak akkor volt egyszer csatak vér mindene, mikor kibújt az egyik rágófoga.

Linda! Már következő hónapban azt kell kapnod. Manó is így beszél, mint Lau, de azért egyre többször fordul elő, hogy 2-3 szót összekapcsol, igaz, hogy nyelvtanilag nem helyes, de majd idővel az is menni fog.

Timi! Azért könnyebb picit, mert mostmár viszonylag sokáig eljátszanak együtt, és addig néhány dolgot meg tudok csinálni. Gyakorlatilag a vasaláson és a főzésen kívül mindent. De persze úgy, hogy mindkettő a „fenekemben” van állandóan, sőt Manó most rászokott arra, hogy belecsimpaszkodik a nadrágomba, és lépni sem tudok tőle. :roll:

Voltunk hétvégén Szegeden a Vadasparkban, Manó nagyon élvezte, sőt még Kokónak is tetszett, különösen az oroszlánoktól volt elájulva. Nem is gondoltam, hogy ennyire élvezni fogják. Csak azt sajnáltam, hogy a nyuszikat nem tudta Manó megsimogatni, mert néhány 5-6 éves kisfiú is benn volt a simogatóban, és kergették a nyuszikat, így Manót már nem mertem beengedni. :evil:

Na megyek, ha jól hallom Kokó felébredt.

További szép napot mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

Nagyon rövidet,aztán még jövök....

NEM CSINÁLTÁK MEG A TEJTERHELÉST,MERT EGY ICICPICIT NÁTHÁS A PUPÁK (AMI ILYEN BÖLCSI MELLETT SZTEM NEM LESZ SOSA MÁSKÉNT...) SZÓVAL GÁZ,HA LEMEGY A HURUT,AKKOR CSINÁLJÁK MEG. NAGYON NAGYON PIPA VAGYOK,DE MEGÉRTEM,DE MÉGIS...

HA KIÍR A DOKINK A HÉTRE,AKKOR JÖVÖK,AMÚGY MEG PRÓBÁLOK ÍRNI MAJD MÉG MA...

PUSZ

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Anita
Jó ötlet ez a fog, majd megnézem. Érdekes azt sem tudom hány foga van már, rég nem néztem.

A gyest Salgótarjánból kell igényelnem :shock: :roll:

hettie

Hetti,boldog szülinapot Artúrnak!!!Képeket!!!!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Itthon vagyunk tehát megint orrfolyós Manci barátnémmal,akinek ezen kívül az égvilágon semmi baja sincs,de most már mindegy, csütörtökig kiírtak bennünket,így garantált,hogy egy büdös vasam sem lesz a következő hónapokban. Remélem azért,hogy a tejterhelést megcsinálják hamar,megvárjuk amíg lemegy az orrfolyás és a dokink azonnali időpontot fog kikényszeríteni (remélem összejön végre már....)

Ma volt egy kis ordítozás,ugyanis kiskisasszony kiborogatta direkt a levest és a főzeléket,majd széttrancsírozta a fasírtot ez nekem sok volt ráripakodtam,mirefel bőgni kezdett és belehergelte magát egy ilyen hányok mindjárt balhéba,de nem érdekelt,így hányt egyet,felmostam,majd hüppögve bocsánatot kért (ányá boti boti ) és kisangyalként megette a főzelékét egyedül,ahogy kell. Na ezt nem bírom én idegekkel...Miért kell a cirkusz az elején? Azért kiakadtam.

Hettie,
Boldog szülinapot Artinak,a véren agyaltam,de semmi ötlet,esetleg a nyelvét nem harapta meg? Állítólag az vérzik nagyon,főleg,ha nyállal keveredik.

Anita,
Korrekt a leírás a gyed-gyes-ről...esetemben az ügyintéző nem volt alapos,a kért igazolást is én faxoltam el neki,amit nem is iktatott-(egyébiránt hivatalból kellett volna kikérnie a Mák-nak a munkahelyemtől az igazolást,amin,hiába van rajta,hogy júniusban már csak tört gyed-et kaptam a harmadik oldalon rajta áll a jogosultság időpontja ami a gyermek két éves kora,így ez megzavarta elméjét és nem értette,hogy mivel én előbb visszamentem, lemondtam a gyed -ről és már rég kellene kapnom a gyest,szóval elegem van a bürokráciából.
Most várok továbbra is,hogy történjen valami,de amint novembert írunk és még mindig nem jutok a pénzemhez, a Mák feljebbvaló hivatalánál fogok panasszal élni.)

Timi,
Szerintem én nagyon jól bírnám ezt a bölcsi-meló dolgot,megküzdök a lelkifurdalással,gondolom mindenki átesik ezen,Réka is hozzászokik lassan így nem gáz,de ha nem szokna hozzá akkor is muszáj lenne menni így hát a kényszer nagy úr.
Tök jó,hogy várod a második bébit,a dokid horror összeget kér,az én dokim nagyon lelkes kis pasi volt az elején,alapos,rendes,aranyos,aztán kibővült a pacientúra és hirtelen megváltozott (na itt nemcsak az Armani szemüvegre gondolok...) szóval az utsó 2-3 alkalommal nem fizettem,merthogy nem magánrendelésre mentem,hanem a kórházba,egyből furán viselkedett,várhattam vagy 3 hetet a rákszűrésre,amit amúgy két napon belül megmondott mindig...na ennyit erről.
Tényleg fura ez,hogy nem tudom mi van a kölyökkel egész nap,szerintem,ha bőgne sem mondanák meg,ha elesik vagy ilyesmi,azt sem,nem szokás itt anyukát hergelni...mindemellett megbízom a gondozónénikben,de azért van még bennem félsz bőven. Nálatok mi a pálya? Dóri miket mesél?Réka ugyanis nem a valóságot,pl.,ha nem voltak az udvaron kinnt akkor tuti olyanokat mond,hogy bótam udvaron meg hasonlók...

True,
Jó lett a tortád,te hallod Levi totál ugyan úgy néz ki mint az urad,csak kicsiben.
Mosás :lol: hét közben a nemannyirakoszos,deazért kikell mosni,hétvégén a többi...
Tök jó ez a mozdony,Rékának is van egy csomó elem hozzá,alagút állomás minden és kompatibilis a legó mozdonyokkal és az Ikeás fa mozdonyokkal és sínekkel is,úgyhogy van egy kosárnyi sínünk és mozdonyok vagonokkal,de elemest még nem láttam,azt lehet külön kapni nem tudod? Egyébként reggelente,ha nem a Thomas mesekönyvvel csapkod fejbe ébresztő gyanánt,akkor az ágyunkra borítja a bazi nagy kosár sínt ezzel a megjegyzéssel:
Tettyé anya,tettyé apa,itt a bonat,deje.

Linda,
Micsoda álom!!Ha még hármasikreid lennének következőre akkor sem.... :lol: Én is szoktam baromságokat álmodni,eddigi legnagyobb állatságom: ÉN VAGYOK ROBIN HOOD A SHERWOODI ERDŐ URA símán ott álltam zöld gatyeszban a kis nyílvesszőimmel és tollas kalapomban,mindez Szegeden történt....szóval inkább nem folytatom az álom-sztorit. De szülni is szoktam álmomban,mindenfélét,csak gyerekeket nem...egyszer szültem valami péksütit...remélem most nem küldötök rám egy pszichiátert. :lol:

Edi,
:lol: :lol: :lol: Milyen ari az ajtótámasz... :lol: :lol: :lol: Irígy vagyok rá :lol: :lol: Kellene egy ilyen szélfogó nekem is.
Klasszak a képek,a polipos gyurma nagyon királyság,ilyet akarok venni én is Rékának. Most voltak a múlt héten a kedvenc régi tanítványaim, kapott tőlük kis kalapácsos xilofont,ami labdákat is lő egyben (remélem érthető...) szóval azóta az van,hogy. "taptam taptam,tabitó és atitó" Fordítás: Kaptam,kaptam,Csabitól és Atitól...
szóval azóta kalapálás van,a gyurma jóval csendesebb elfoglaltság.
Hogy bírod? Sokat kell éjszakázni? Ha éjjel van szopi,Kata nem kel fel rá?

Na lépek mivel Réka kiborított egy csomó kaját és kárbaveszett száz fasírtom,megyek és csinálok az uramnak mikrós krumplit és natúr szeletet.
pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok

Hát nem nagyon pörög megint a topic, mindenki elfoglalt.

Zsuzsi, milyen jól írtad, hogy az embernek lelkifurija van, hogy bölcsibe adja a gyereket. Hát még nekem képzeld el, így, hogy még nem is dolgozok. Tök fura. Bár őszintén szólva én úgy készültem, hogy rengeteget lesz beteg. 1-2x folyik az orra, nem zölden, csak átlátszón, kap calcimusc-ot, orrcseppet, C vitamin rágótablettát, aztán abbamarad.

Ez is a köcsög melóhely miatt van, játszanak az ember életével. Mondjuk úgy fogom fel, hogy a heti 3 napon, amikor Levi bölcsiben van, az itthon 4 éve elhanyagolt dolgaimat megcsinálom. Ma 2x10 percet ültem egész délelőtt, amíg reggeliztem, meg amíg megnézem az e-mailjeimet. Szóval most nekem ez a melóm. De igazából meg azért nincs lelkifurim, mert Levi viszont nagyon jól elvan a bölcsiben. Ma, hogy apa vitte, nem is sírt, csak dühösen felhúzta az orrát, és úgy ment befelé :lol: :lol: Délután beszéltem a bölcsis nénivel, azt mondta, egész nap játszik, szépen eszik, stb. Ma kereste a kislányt, akivel együtt ül, kérdezte, hogy Lillácska mikor jön? Amikor meg wc-ztek, azt mondta, Lillácska ajanyos.
Gabi apja (akivel 10 évig nem tartották a kapcsolatot, de mostmár nagyjából igen) ott lakik a bölcsi szomszédságában, szóval a felesége szokta lesni Levit, azt mondta, nem szokott sírni, néha sétál a gondozónénivel. Gabi is arra szokott menni kocsival és meglesi néha :)

Szobatisztasággal nem haladunk , de minden reggel száraz a pelusa, és délután is alvás után. Reggel pisil mindig a bilibe, a bölcsiben is ráültettem a kis wc-re, de nem tudott bele. Akkor ráraktam a bilire, és egyből pisilt. MOndtam is a gondozónéninek, hogy akkor inkább bilibe próbálják.

Én még nem vettem rá magam, hogy újra gyurmát vegyek nekik.... Most, hogy kicsit több időm van, és jobban ráérek takarítani meg pakolni, ismét rájöttem, hogy 3 gyereknél nincs az a hatalmas rend és tisztaság, ami pár perc alatt ne dőlne romba.

Zsuzsi, igen, lehet kapni mozdonyt külön is, még nem néztem, de állítólag a teszkós (400 ft) nagyon ritkán kapható, bezzeg az Einchore kb. 3000 azt általában lehet... Igen, tudom, hogy az ikeással is kompatibilis, sőt ezekkel a nagy márkákkal is, de én olyat nem veszek. Úgy megkívántam a fasírtodat, lehet, holnap azt főzök. Én ma lencselevest, spenótot és tükörtojást főztem. Ovi, suli, bölcsiben is spenót volt, de azért este még az enyémet is befalták.

Sokan mondják, hogy Levi tiszta apja, de én igazából annyira nem veszem észre.

Vettem zabkorpa tablettát, állítólag beveszed, iszol rá és nem vagy éhes, és még az emésztésnek is jót tesz. Most kezdem próbálgatni, vacsi helyett. Majd beszámolok az eredményeimről. :lol: :lol:

Hettie, Isten éltesse Artit is!!! Nekem is elküldheted a képeket, lekicsinyítem, ha szeretnéd.

Na megyek, ismét szómenésem volt.

Jubi, merre vagy, és a többiek?
Jó éjt!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Helló

Nálunk is fasírt volt tegnap :lol: de komolyan,most egybe sütöttem a sütőben,tojás is volt a közepében.Ma rántott karfiol lesz.
Ma megint megyünk a bölcsibe játszani,Laura tök élvezi,s tök jól el van nélkülem,de azért mindig figyel hol vagyok :lol: Szerintem ma is kint leszünk az udvaron,alkalmazkodunk a napirendhez.

Santos,fú sajnálom hogy elmaradt a t.terhelés.Remélem hamarosan minden oké,lesz s eheti a kis Manci,a fini aktíviákat s társait....

True,őszi nagy taki :lol: Korpatabletta :lol:
Lau szépen kaksizik meg pisil a wcbe,de csak ha Én szépen s türelmesen kivárom,amúgy esze ágába sincs szólni :roll: :lol:
Tök jó lett a tortája,s Levi is aranyos a képeken. :wink:

Rizi,fú mindjárt itt a vég! :lol:
Nagyon jók a képek,hol készültek??

na rohanok mert 10 -re megyünk a bölibe,majd utána oltásra,remélem nem lesz vészes....

LInda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok! Először is BOLDOG SZÜLINAPOT LEVINEK ÉS ARTÚRNAK!!!

Megnéztem a képeket, a verdás torta nagyon jó, szerintem ha így haladunk Jazi harmadik szülinapjára én is ilyet csinálok :wink: :oops: :D

Olyan furcsa nekem olvasni a bölcsis tapasztalatokat, én ebben járatlan vagyok...bár tegnap este a Híradót nézve az jutott eszembe, hogy a nagy válságkezelés keretében még akár a három éves korig tartó GYES-t is megszüntethetik...mondjuk akkor építeni kellene egy csomó bölcsödét.

Képzeld True, végre már nálunk is előfordulgat az alvás után üres pellus, vagy éppen akkor nyomja bele, amikor venném le róla. Remélem rendeződik a munkahelyed, én nagyon gondolkodom egy intenzív angol nyelvtanfolyamon, hogy mire munkát kell keresni, meglegyen a nyelvvizsgám. Igazából értek is és beszélek is angolul, csak a nyelvtant kellene újra átrágni. De most az első a diplomamunka leadása (hétvégéig), aztán a diplomavédés nov.8-án.

A múlt héten a Párom Siófokon volt munkaügyben, nekem pedig könnyebb dolgom volt egyedül, mint vártam. Igazából nem sokkal volt több feladatom, inkább csak a beszélgetések hiányoztak. Nálunk az a szokás, hogy este Apa mondja a mesét egy újságíró egérről szóló meséskönyv sorozat valamelyikéből. Megleptük a gyerekeket azzal, hogy a Párom elvitte az egyik mesekönyvet, kölcsönkért még egy webkamerát, és este skype-on mondott mesét neki. Ott nyomorgott a három gyerek a laptopom és a webkamera előtt, és boldogan hallgatták a mesét :D

Aztán vasárnap hazajött a Párom, és hétfőn Jazival együtt lebetegedtünk. Ő "csak" ugatva köhög és be van rekedve, nekem viszont a köhögés mellett magas lázam volt két napig. Arra gondoltam, hogy megelőzésképpen adagolni fogom az egész családnak a Béres cseppet. Jókat olvastam róla, de még nem próbáltam. Valakinek van esetleg tapasztalata...?

Jazi egyébként nagyon nagy lány lett :D Méretileg is (15 kg), és a viselkedését tekintve is. Hosszú mondatokat mond és folyamatosan beszél. Ma pl. ebéd közben ezt mondta: "Bojzasztóan büdös vagyok", és tele szájjal röhögött a saját poénján. :D Szerintem azért mondta, mert a múltkor amikor rohangáltak kiizzadt, és amikor megpusziltam a nyakát mondtam neki, hogy olyan kis büdi. Akkor azt válaszolta, hogy "nem anya, én ijjatos vagyok". Az oviban egyre többször bemegy a csoportba a gyerekekhez, vagy ha az udvaron vannak, amikor megyünk Daniért, akkor ott játszik velük. Remélem, könnyen be fog illeszkedni. Dani szeptemberben kezdi a sulit (a Beni tanítóinál), Jazi pedig megy a Dani óvónőihez. Szóval senki sem kerül ismeretlenek kezébe :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok

most csak pár szó:

Jubi: voltam bent a munkaügyi központban, ugyanis aki heti 20 óránál több ideig tartó tanfolyamon vesz részt, annak minimálbérnek megfelelő juttatást adnak. Viszont én nem vagyok jogosult semmire, mert van munkaviszonyom. Hiába fognak elküldeni. Szóval megelőzés nuku, előbb legyél munkanélküli, majd akkor lehet. Nem értem én ezt.

Timi: te gondolkodtál már azon, hogy 4 órás melóból fele annyi lesz a tgyás-od és a gyeded? Szóval ezzel jól kitoltak veled. És ha meglesz a baba, onnantól a gyes se jár már, mert csak egyféle ellátásra vagy jogosult.

Szóval lányok mindenki nagyon nézze meg a lehetőségeket, mert más nem foglalkozik vele, és nagyon rosszul járhatsz.

Menem kell,pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Köszi mindenkinek a köszöntést!

Képeket holnap elküldöm valakinek (TRue, vagy Tina) Köszi a felajánlást:) A másik gépen talán fenn vannak a képek.

Jubi
Jazi jo nagy kislány lett, Arti is csak 13 kg Hány cm Jazi? És milyen folyékonyan beszél:) Arti főleg szavakat mond, meg halandzsázik:)

hettie

Borzasztó ez a bürökrácia,sosem mozogtam benne otthon,de nagyon jó lenne ha menet közben nem csak a nyugdíjakat,meg a fizukat emelnék, hanem a gyedet ,gyest is,nem?? :shock:

Lau jól van,este csak egy enyhe hőemlekdése volt,be sem pirosodott a szuri.Tök vidám,mindjárt megyünk egyett a városba.
Írattam D vitamint,mert a még ezen a télen adni kell.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok

Jubi: a 3 évig tartó gyest már régebb óta pedzegetik, hogy meg akarják szüntetni. Csak ezzel párhuzamosan a férjeknek adott magasabb bérről nem hallottam még.
Én igazából egyet értek azzal, hogy ne fizessen 3 évig az állam, csak akkor legyen olyan az a helyzet, hogy a férjek el tudják tartani a családot, nem?
De igazából most nem sok jóra számíthatunk szerintem.
Jazi szereti a Verdákat?
Ki vagyok akadva, hogy 15 kiló. Szerintem Hanna nincs ennyi. Levi csak 13. Marci 2 évesen 14,7 volt, de én ezt is sokalltam, mikor most megnéztem a kiskönyvét. Tényleg hatalmas méretű :))) Pedig ti picik vagytok, nem?

Levikém viszont annyira beindult az evéssel, hogy lehet, hamar fel fog menni a súlya. Hihetetlen mennyiséget megeszik. Remélem, ez mostmár így marad, mert a nyár az katasztrófa volt. És még így is akkorát nőtt :shock: :shock: Mostmár nekik is Hannával 1-1 csirkecomb adagjuk, de Hanna nem hízik :)

Marcikám is elég durva, annyit eszik kb. mint apa. Elég hurkás is lett most, lehet, szólni kell az edző bácsinak, hogy kicsit intenzívebb edzéseket tartson.

Ma délelőtt nem volt áram, Levi nem volt bölcsiben, kint ástunk a kertben pár tulipánhagymát elültettünk, meg leveleket söpörtünk. Nagyon szeret segíteni, tök kitartóan csinálja, órákon át, apának is szokott. Ő is nagyon vicceseket mond, rengeteget röhögünk rajta. Most teljesen rákattant a mondókákra, Hanna is mondja, és azonnal megtanulja, és harsogva mondja, ugyanúgy hangsúlyozva, ahogyan Hanna. (Szerintem a csajból színésznő lesz :roll: :lol: ) Szóval aranyosak na, de nem ömlengek.

Holnap elviszem a dokihoz, mert folyik az orra, hiába kapja a calcimusc-ot, szóval doki nénit egyből ki is lövöm, mert a jolly joker-e a calcimusc. Orrcseppet meg már amúgy is kap.

Na mentem.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

True!
A gyessel és a férjek fizetésével kapcsolatban teljesen egyetértek veled. Így sem könnyű mindent kigazdálkodni, és még örülhetünk, hogy a lakáshitelünk forint alapú. Az egyik barátnőmék svájci frank alapú hitelt vettek fel a házukra (sajnos nagyon sokat) és most havi 50 ezerrel nőtt a törlesztésük. :(
Igen, Jazi mindent szeret, ami autókkal kapcsolatos. Amikor utazunk, akkor azzal szórakozik, hogy figyeli a lámpánál a mellettünk elhaladó autókat, és sorolja a márkákat. Már a legtöbbet felismeri. Egyéként tényleg elég nagy gyerek, sokan azt hiszik, hogy már ovis. Én kicsi vagyok, de a párom nagy. :D Mondjuk kisgyereknek mindketten nagyok voltunk. Örülök, hogy Levinek végre megjött az étvágya, emlékszem mennyit panaszkodtál az evései miatt. Az nem gond, hogy Hanna nem hízik, örülni fog még annak, hogy ilyen alkat. Beni nálunk is rengeteget eszik, főleg vacsorára. Nálam mindig többet. :shock: Mondjuk most olyan hosszú kezű, hosszú lábú, megnyúlt korszakában van, pattanásos az arca és az foglalkoztatja, hogy a többi fiúhoz képest mennyire mély a hangja. :D
Köszi a tanfolyamos, munkaügyis infót, ez még jól jöhet! Bár a Párom azt mondta, inkább tanuljak autodidakta módon…én bele sem gondoltam mennyibe kerül egy nyelvtanfolyam :roll:

Hettie!
Fogalmam sincs milyen magas Jazi, majd megmérem. Én is nagyon várom már a fotókat!

...a szomszéd éheztetett kutyája úgy vonyít, mint egy riasztó :roll: :?

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Képzeljétek, mi történt! Ma – hetek óta először – hagyott a kis banditám főzni. :shock: Nem, tudom hova írjam fel? Csináltam zöldborsókrém levest grízgaluskával meg rakott csirkemellet. Úgy beebédeltek a fiúk, hogy alig fért a pocijuk a nadrágba. :lol:

Zsuzsi! Manó is szokott néha ilyen mancsot csinálni a kajával. :( Én is nagyon ki tudok raja akadni. Pár napja is tök szépen evett egyedül, ahogy szokott, én etettem Kokót. Egyszer csak elkezdte a levest kanalazni a másik kezére. És hiába szólok rá, nem hagyja abba, hanem pakolja kifele mostmár az etetőszék tálcájára is, és maszatolja szét a kezével. Rácsaptam a kezére, erre ledobta a tányért a földre levesestől, kanalastól. :evil: Na, kész voltam tőle teljesen. :x

Ildi! Legutóbb elfelejtettem írni, Levi annyira szép, és olyan bájos az arca, ahogy várja a tortát. :D Csak akkor lesz kevesebb Timinek a GYED, ha eléri a munkanapjai száma a 180-at, ha nem akkor a minimálbér kétszeresének 70 %-át kapja.

Timi! Amit Ildinek írtam, azt tudakold meg pontosan az OEP-nél. Nálam is így van, de mivel én vállalkozó vagyok rám kissé másabb szabályok vonatkoznak. Én a minimálbér 70%-át kapom, ami egyenlő majdhogynem a nullával.

Jubi! Lehet legközelebb, mikor Apa vidéken dolgozik mi is megvalósítjuk Te ötleted. :) Nagyon jó lehetett a gyerekeknek. Manó nagyon apás, és mikor Laci Miskolcon dolgozott hetekig, rettentően hiányzott neki, hogy este nem ő mesél és altatja. :(

Most csak ennyire futotta tőlem. Teszek még fel képet Manó szülinapjáról.

További szép napot.

Anita

goodfairy

Kép Az ajándék jobban kellett, mint a puszi anyától
Kép Manó így várta a tortát
Kép Gyertya elfújás
Kép Sikerült

goodfairy

Anita! Nagyon klassz a tortátok, és majdnem azt mondtam, milyen pici Manó!!! Akkor láttam, hogy Kornél :lol: :lol: úristen mint két tojás!!

Jubi: regisztrált munkanélkülieknek egy csomó lehetőség van, akár tandíjmentes is, sőt gyeseseknek is, menj be a munkaügyibe, és érdeklődd meg, te nem vagy állományban, ha jól tudom.
Nekem meg kell várnom, míg munkanélküli leszek
:x
sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Ildi! A képeken Manó van, nem Kokó. Manónak volt most a szülinapja. :) Egyébként nem pici, 86 cm és 12,5 kg volt 2 hete. Miből gondolod, hogy pici?

goodfairy

Sziasztok!

Végre megint van netem!Pénteken akkora vihar volt,h belecsapott a házba a villám és kinyírta a routeremet. :evil:

Nálunk is megvolt a szülinapi party,nekem nagyon gyorsan elment ez a 2 év! :( Sajnos a bölcsis ünneplés elmaradt,az utobbi 2 hetet betegség miatt itthon töltötte.1.hét influenza,aztán hétfőn hívtak,h hányt.Na akkor kiakadtam,h ez már tuti pszihés és most mit is csináljak?Aztán kiderült,h vírus volt,nagyon kikészült Marcikám.
Fel is készültem,h 2 hét után olyan lesz,mintha első nap lenne a bölcsiben.Hétfőn még kicsit pityergett,de azóta picit összebújunk az ajtóban,aztán mutogat,h tegyem le,leadja a cumit és bemegy.Nem durcásan. :D Bent sokat és mindent megeszik,2.5 órát alszik,van 2 kisfiú,akikkel egész nap együtt játszanak.Itthon mondja is,megyek Ebdimmel(Edvinnel),szejet,Ebdim.Megeszem! :)
Szóval,remélem nem kiabálom el,de azóta itthon is olyan édi,mint volt.Kimondottan azt látom,h rákapott az ízére!:)
Szerintem is,most már úgy látom,h jót tesz neki a bölcsi,pl,itthon nem hajlandó rajzolni,nekem kell.Mutatták a benti alkotásait,ragasztanak,festenek,rajzolnak és csinálja egyedül.Itthon meg totál rákattant az olvasásra,mármint olvastatásra és ő is mond már pár versszakot,persze 1-2 szó kihagyással.

True:írtál az agresszióról,így utólag inkább dühnek nevezném,mert ő alapjában véve nagyon kedves,bár eleven,akaratos kisfiú,de ezeket lehet nála kezelni.

Nálunk maszatolás nincs a kajával,mert olyan finnyás,ha a kezére ragad a tejbegrízből 1 gríz darab,addig nem eszik tovább,míg le enm törlöm. :D Ha hasra esik,azért nem áll fel,mert akkor le kéne tenni a kezét. :D :D
tápika

Anita! Mivel alig látszik ki a torta mögül, és az egyik gyertya takarja a másikat, ezért gondoltam! De így utólag megnézve, talán a torta nagy, nem Manó a kicsi! :lol:
Egyébként nem biztos az sem, amit én mondtam Timinek, és az sem, amit te. Szerintem csak vállalkozóknál van úgy, ahogy te írod, mert nekem, mint alkalmazottnak, az aktuális bér volt az alapja a második tgyásnak és a gyednek, mivel gyedbe szültem bele. Ebben nem vagyok biztos, mert igazából Timi is most gyesen van, viszont mellette dolgozik. Ez egy teljesen új jogviszonynak számít, ha táppénzre megy, akkor is a gyes-ből számolják a táppénzt, amíg a 180 nap le nem telik. Szóval elég bonyolult, én is azt tanácsoltam neki, hogy keressen meg valami nagyon profi szakértőt, mert sajnos, amit a munkáltató mond, abban sem lehet megbízni.

Jubi, neked akartam még írni, hogy nekem több ismerősöm evett Béres cseppet, de nekik sajnos nem vált be. Ez persze nem biztos, hogy a béres csepp hibája, de én még jót nem hallottam róla.

sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Nem nagyon írtatok :cry: Remélem mindenki jól van :D
Képzeljétek nemsokára buliba megyek,megyünk a párommal,anyukám jön vigyázni Lau-ra.Ünnepelünk két barátunk gyermekének születése alkalmából,(egy kisfiú s egy kislány :lol: )Na nem lesz ám nagy éjszakázás részemről,mert holnap megyek a virágboltba,s elindul a nagy hajrá....

Laura két napja cumi nélkül alszik...
Mikor voltunk oltáson akkor rákérdeztem a dokinőtől mi okozhatj a szája alatt azt a sok kiütést?Mi a vajra gyanakodtunk,de ő egyből rávágta hogy a cumitől van,a sok nyál miatt.És tényleg,mostanában nagyon nyálzik,(nyáladzik?)eszi a kezét is,de új fogat nem láttunk,pedig állandóan kuksizzuk zseblámpával :lol:
Szóval nem a vaj,henem a cumi,így másnap szépen a déli alvás előtt búcsút intettünk neki.(előtte hosszan elmagyaráztam neki a lényeget,mit miért is teszünk :lol: )(amúgy csak az elalváshoz használta,kb 10 percig)szóval:cumit bedobta a kukába,boldogan integetett neki,smondta szijja :lol: kicsit nehézkes volt az első déli alvás nélküle,de kb negyed óra kellett hozzá.Na de tegnap este másfél óra is kellett.Sikított meg minden,sirdogált,könnyek nélkül,párszor bementem megnyugtattam,s csak el aludt a végére.Ma délben sem volt egyszerü,de most este egy hanjga sem volt,mindenféle állatot behurcoltunk az ágyába s mellé,(a pacit is amit most kapott)könyvet,inni valót...s tök csönd van :lol: Persze hosszasan beszéltünk a témáról megint,úgy látom az tök megnyugtatja :wink:

Nemsokára indulunk,várom már,rám fér egy kis szórakózás :lol:
sőt színházba is fogunk menni,Indul a bakterház-ra.

Na jóccakát csajok

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok

Na tényleg nem ír senki. Így én se tudok sokat. Apa meg Marci paintballozni vannak, Marci most játszik először pár 10-11 éves sráccal, kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni. Persze jól visszaveszik a fegyverek lőerejét, különben az első lövésnél szerintem abbahagynák :lol: :lol:
Kicsik alszanak, persze nekem is van mit csinálnom, de amíg megfő a kávé...

Jubi, tökre csodálkoztam, hogy a nagyfiad már pattanásos, meg mélyül a hangja... Marci 1 évvel idősebb, de neki semmi jele még a kamaszodásnak... Bár a kezem már nem fogja meg az utcán :)))))

Linda, de jó nektek, én is pont tegnap mondtam apának, hogy úgy elmennék valahova, de mamával se volt megbeszélve, neki meg próba is volt, úgyhogy semmiképpen sem jött volna össze. Nagyon ügyi vagy a cumival, én teljesen az ellenkező irányban haladok ezzel (megfogadtam, hogy Levitől nem veszem el 3és fél évesen, mint Hannától), de szerintem nekik egészen mást jelent a cumi. Anyapótlékot, amivel nagyon jól megnyugtatják magukat, ha nem vagyok ott, vagy valami bánat éri őket. Ez nekem is nagy megnyugvás. Bölcsiben már így is korlátozva van cumizásban, mert képzeljétek el - el is felejtettem mesélni - többször volt, hogy Levi az udvaron elaludt :shock: :lol: :lol: Mindig raknak ki vastag szivacsokat a napos teraszra, amin lehet fetrengeni, hát az én kiscsávóm addig fetrengett, míg beverte a szunyát :lol: :lol: :lol: Így az udvaron már nincs cumizás neki, vagyis cumi van, csak takaró nincs, de anélkül a cumi sem kell.
De amúgy ha csak 10 percet cumizott egy nap Laura, nem hinném, hogy attól vannak a pattik. Nálunk Levi sokat cumizik, de szerencsére neki nem üti ki.

Szoktátok nézni a megasztárt? Mit szóltok hozzá?

Na mentem is punnyadók tessék írni.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok,
csak egy gyors beköszönés. Még megvagyok-unk :) pocakkal :)
Egyik barátnőm mára volt kiírva, és ma meg is lett a babája. Ötödik csemete :) :D

Linda: nekem is teljesen az ütötte meg a szemem, mint Truenak. Hogy ha Laura egy nap csak kétszer 10 percet cumizott, de legyen 2x fél óra akár. Attól még nem szabadna, hogy olyan legyen az arca. A fogzást előbb elhiszem, ha egész nap nyáladzik. De azért ügyesek vagytok a cumielvétellel :)
A gyerekorvos nálunk nem nagyon volt jó segítség bőrproblémákban. Pl. amikor a haltól volt kiütéses a gyerek, akkor a melegre fogta - de többedik alkalommal rájöttünk, hogy a hal okozta...
Meg nekünk egy hónapja el kellett vinni Veronikát magán bőrgyógyászhoz :shock: :? Mert nagyon régóta volt "csúnya" a bőre bizonyos helyeken. Cirka 5 ezret fizettünk a vizsgálatért, de legalább olyan gyógyszert/krémet kaptunk, ami tényleg használt, helyrehozta. És elmúltak, ami több mint fél éve jelen volt szegény életében... viszketve meg minden.... :o Nálunk a gyerekorvos ezt nem tudta orvosolni.
Szóval csak azt akartam írni, hogy én sem hiszem, hogy a cumitól volt, de majd meglátjátok ;)
Remélem jól telt a tegnap este ;)
Bizony, mindjárt "itt a vég" :lol: :lol:
A képek itt készültek tőlünk 5 percre. Mert nekünk a városunkba bejön egy kis folyó a Dunából, és ez pont velünk szemben van. Még van kilátásunk is rá - még, mert éppen interspar épül közénk. Kell is az :lol: Szóval vízi város vagyunk :D

Jubi: nekem a dédimamámnak volt nagyon jó anno a Béres csepp. Meg anyukám is csomó jó dolgot tapasztalt vele kapcsolatban :)
Viszont sokan azért nem szeretik, mert plussz étvágyat csinál, és híznak :lol: :lol: :lol:
Az ismerősödnek nem értettem, hogyan lehetne már 50ezerrel több a törlesztőrészlete. Nem lett elírva, vagy nem mondta rosszul? Nekünk is deviza alapú van, de eddig vigyorogtunk, mert jól jártunk vele, most meg egy-két ezerrel lett csak több. (még)
De az, hogy 50-el legyen több, az irreális. Mert akkor vajon mennyi lehet maga a törlesztés, ha a többlet ennyire rúg? :o :D

Jajj, nehogy bárki azt higgye, hogy ma szőrszálhasogató akarok lenni :D csupán ezek zi vélemények :)

Anita: képek jók lettek nagyon! a kisebbik mit szólt az ünnepséghez?

Ma ennyi voltam.
Sziasztok -zi

KépKép
rizibizi

Jubi! Ez nekem is szemet szúrt, mint Riznek :lol: :lol:
Szerintem még így is kevesebb a törlesztőrészletük az ismerőseidnek, mintha forint alapú hitelük lenne. Sokkal drágább a forint alapú.

Nem mentek ovi-bölcsi, Hanna köhög, így Levit se vittem, de már kezdem megbánni... Egyfolytában ütik egymást :x :x

Az előbb jön Hanna: én vagyok a herrrcegnő!!! Erre Levi: Én med a helced! 8) 8)

Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Klasszak a szülinapos képek.A gyerköcök tündériek,torták csodásak.Nálunk is lezajlott a szülinap.Mindkét mamánál külön-külön.

Anita:
Én is azt hittem Kornél van a képen.Olyan kis babás pofija van még.Mint két tojás olyanok a fiaid.Hamar össze fognak nöni.

Jubi:
Én sem értettem az 50 ezret.Tesomék 3,7 millára a törlesztés 600ft-al lett több multhavihoz képest.Szerintem félrehallotad.Irreálisan sok az.Forint alapuban viszont nagyon magas a törlesztés majdem 50%-al több még igy is.

Tápika:
Az én fiam is detóra ilyen a kajával.Semmi maszat,söt ha a kezén maszat van addig nem eszik tovább,muszáj megtörölni.

Cumiügyben nálunk is csak alvásra van kb 10 percig,de csak és kizárólag egy fajta cumi jöhet szóba.

Pár kép rólunk:

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Hát, igaz, hogy telefonon beszéltünk, de nekem határozottan 50-nek tűnt, meg hát ötezer miatt gondolom nem pánikolt volna annyira. Egyébként nekik harmincvalahány millió a hitelük :roll:

Most nem írok többet, megyek lefekszem, mert egy hete lázas vagyok és köhögök. Ma volt labor, csütörtökre hátha kiderül, hogy miért nem gyógyulok...

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Tegnap leültem a gép elé hogy elküldöm a képeket, erre nem találom sehol őket a gépen. Holnap ráveszem apát tegyen fel, vagy legalább mondja meg hol vannak, aztán elküldöm valakinek lekicsinyíteni.

Nekünk is svájci alapú hitel van, de nem vettük észre hogy sokkal több lenne.

True
Megasztár: Nekem a Lakatos Krisztián tetszett, neki nagyon jó hangja van. De a kiszavazással nem értek egyet, mint ahogy a zsűri sem, mert csak rázták a fejüket. A kinai csaj sztem nagyon gyengus volt, neki kellett volna mennie. De aki a Rómeo és Júliát énekelte , hát az se volt valami jó, nem is értem mi tetszett benne az Enikőnek. Főleg az a vonyítás benne :roll:

hettie

Helló

Hetti,várjuk a képeket!A kínai csaj ,az vietnámi :lol:

Riz,Ildi,akár hiszitek akár nem ,tök szépen javul Laura "cumis"szája :lol: Két napja egyáltalán nincs lázadás érte,hang nélkül alszik,tök jó,nagyon heppi vagyok :P
Frankó volt a szombat esti buli,bár tök füstös lett mindenem...

Ildi,Hannánál sem tartott sokáig a leszokás nem?
Írjál még arról miket játszanak együtt a tesók.

Rizi,gondoltam hogy valami kis Duna -holt ág kanyarodhat arrafelé.Nagyon szép és kellemes lehet arra sétálgatni s köveket dobálni :wink:

Tina,klasszak a képek :wink: Marvin is dumál már?Ma Laura azt mondta hogy: BRUTÁL :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok

Linda: Brutál :lol: :lol: Én is nagyon röhögök, mikor ilyen hihetetlen dolgokat mond. És tök sokmindent úgy mond, ahogy Hanna mondta ilyen kiskorában, pl. Mit csinálol? v. nem engem, hanem tégem. Pedig nem hallotta tőle, mert Hanna már rég nem így mondja. Át is költ sokmindent, pl. MENEHETEM? (megehetem) v. pl. TÁNYIVÁRÍTÓ. (Bár ezt Hannától hallotta, mert még ő is így mondja.)
Nem nagyon játszanak együtt, ezért is mondtam, hogy ez nem jó korkülönbség. Pont dackorszakban jött Levi, és mindkettő megőrül a féltékenységtől. :roll: :roll: Állandóan verik egymást. Csak ha én ott vagyok, akkor játszanak együtt, de állandóan versengenek.
Ma mondjuk táncoltak a Gryllusra, aztán bepörögtek és Levi nekiesett a szekrénynek. Még szerencse, hogy pont egy tompa élbe ütötte a homlokát, különben tuti felrepedt volna. Pedig ott álltam mellette, mégsem bírtam elkapni :x Tiszta ideg lettem, azonnal fagyott borsót szorítottam rá, bár üvöltött, de nem lett pukli, csak kicsit kék.

Hanna sokáig sírt a cumiért, majd megszakadt a szívem, mindig mondta, hogy hiányzok a cumimnak. És utána hónapokig felsírt éjjel, és minden éjjel jött hozzánk. Szerencsére ez múlóban van, de nagyon megbántam, hogy beleavatkoztam ebbe. Óvónénivel is megbeszéltem, és azt mondta, adjam vissza neki. Nem adtam vissza, mert már pár hónap eltelt, és már nem is kellett volna neki, viszont megfogadtam, hogy én nem fogok neki ilyen törést okozni. Engem nem zavart, hogy cumizott, ő pedig már igazán csak alváshoz használta, pedig ő is ilyen cumibetyár volt, mint Levi, csak oviban már nem kapta meg napközben egy idő után. Szóval nekem nincsenek ilyen elvárásaim vagy igényeim a gyerekkel kapcsolatban, amit nem tartok fontosnak, na biztos értitek, hogy legyen szobatiszta, vagy ne cumizzon, vagy ne igyon cumisüvegből, ilyesmik. (Levi meginná a kakaót pohárból is, de mindennap magára öntené, ezért igya inkább cumisból. Mondjuk mást nem iszik abból.)

Jubi, szerintem aki felvesz harmincvalahánymilliót, annak bizti nem minimálbéres fizuja van, szóval szerintem őt az 50 ezer annyira hatja meg, mint engem mondjuk 5ezer.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!!
Itt az elveszett bárányka... :lol: Múlt héten szabin voltam,de nem jutottam ide,készülődtünk a szülinapra,ami egész hétvégén tartott!Még jó,hogy nem tudnak egyszerre jönni a rokonok! :roll: Pénteken anyósék,szombaton anyuék,vasárnap apuék,dédi,és a kersztapámék!Ez az ára,ha valaki elvált szülők gyereke! :roll: De Pisti elég jól bírta,hát persze,hiszen őt ünnepeltük!Imád szerepelni,és persze a társaságot!A beszéd még mindig várat magára:szia,neeeeee (Nem),apa (lámpa),meg a hangutánzók!De mindent elmutogat,meg persze hisztivel megérteti magát! :roll: Sajna ha rájön rúgdolózik,földhöz vágja magát,dehát dackorszak!A beszédről azt mondta a vezető dondozónő,hogy látszik rajta az értelem,nincs még elkésve vele!Egyébként imádja a bölcsit,és a társai is nagyon szeretik!Reggelente egy nyöszörgés sincs,nyugodt szívvel ott lehet hagyni!Jól eszik,és alszik!Mostmár az éjszakai alvás is alakul,néha azért felkel inni!Viszont este csak velünk alszik el!Van neki is kis heverője,az közvetlen a mi ágyunkhoz van tolva,így nem esik le,és érzi a közelségünket is!
Szóval zajlik az élet,nő a csemete!! :lol:
15-én megkaptuk a Pneumococcus elleni védőoltást is,még pont belefértünk!
Majd dobok egy pár képet is mindjárt! na,mentem mosogatni!

Puszi! melódia

Kép
Kép
melódia78

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?