Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Étkezés..
Mi egy kicsit le vagyunk maradva....
Levi csak a gyümölcsöket, zöldségeket (hússal is) eszi... enné azt is amit mi,
de a darabos kaja nem megy le :?
Már kint van a 4. foga is, de max pici zsömidarabokat majszolgat :shock:

Kismok
A Fakopáncs játékok jók :wink:

Ma volt a védőnő - hallotta, hogy mennyit (szinte egyfolytában) és miket beszél -
azt mondta sokkal fejlettebb, mint a korabeliek :lol: akiket ismer...

Tegnap kapott bébitaxit, amit tud tolni...
Nagyon szépen lépeget mögötte :wink:

Titti
Remélem ismét fontos lesz a cici Napsinak!

Néhány kép: (ha nem gond)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nagyon aranyos Levi! :-)

A szétcsúszás ismerős, a legtöbbször örülök, ha akkorra, amikor a párom hazajön, sikerül a szobát türhető szintre hoznom az egész napos szétpakolás után. De hát egyetlen tündéri mosoly, és minden ki van fizetve. :P :P :oops:

Lányok, van valakinek ötlete, mikortól lehet megtanítani pohárból inni a babócákat? Egészen vad dolgokat olvastam (2 hóstól 2 évesig volt minden), viszont nem szeretnék olyan dolgot tanítani neki, ami még túl korai. Állítólag a fogai miatt jó volna mielőbb pohárból itatni.

A tápszerhiányra csak ötletem van, lehet, hogy a kínai melanin mizéria miatt vontak vissza néhány tápszert a boltokból. A Milupa tápszerekben csak európai, főként ír tej van, úgyhogy az - ha lehet hinni a weboldalon lévő infónak - nyugodtan adható. Persze ne a magyar oldalon keressétek a közleményüket, ott semmi sincs erről (én legalábbis nem találtam), a német oldalukon van fent az info. Mi most 2x cicizünk, 2x szilárdat eszünk és 1x Milupa tápit eszünk. Mostanában szeretném a reggeli cicizést tápival kiváltani.

Ti hogy csináljátok, hogy hajnalban a tápi meleg legyen? Ritát ismerve lehetetlen akkor elkezdeni melegítgetni, amikor éhesen felébred. Vagy szobahőmérsékletűn adjátok nekik a tápit? :?: :shock:

Kép
Kép
d0r0ttya

Kia
A tükrös kép zseniális!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Dorottya
Csilla már simán iszik pohárból... jó ideje :roll:
Tápi: este bekeverni, betenni a hűtőbe, és akkor hajnalban csak bedobni a mikróba langyosítani?

Kép
Kép
Kép
cas

Nincs mikrónk, és nem is iesz, nagyon ellene vagyok...Ezt nem írtam le, persze, nekem egyértelmű :D :oops:

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Akkor meg csak meglangyosítani a tűzhelyen?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nagyon ügyes Csilla, hogy pohárból iszik.
Levi csak nyalogatja :lol:

Pakol és jár:
Kép
Kép
...na és csokit enne :)
Kép

Bocsi a képekért... :oops:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Én ismét diéta kérdéssel fordulnék Edithez, s Krisztinához :oops:
A krumplit mikor ehetem????? Ha már elkezdtem szeretném jól csinálni, de egyre több a "fekete pont" :roll: :oops:

Cas :D
Szerintem Sebit csak dícsérni fogja az óvónéni :wink: szerintem sincs köze a korai családlátogatásnak a viselkedéshez :lol:
Csilla már minden üdítőt pohárból iszik, vagy csak úgy "próbálgatjátok??? Mert Marci is "tud" inni pohárból, de csak úgy kedvtelésből szoktam próbálgatni, mert én úgy gondolom, hogy megnyugszik a cumitól :roll:

Kismok :D
Én akár öt éves koráig ringatnám, de már leszakad a karom (9700gramm), főleg amikor ficánkol, pakolja magát mindenfele, mert szerintem már neki sem kényelmes anya nem túl széles válla. A kedvencem, pedig a hajhúzogatás, s a harapdálás, de ezt ugye félálomban, így nem akarom kizökkenteni azzal, hogy leállítom (néha persze muszáj)

Kia :D
Gratula a hízához! Levi még mindig nagyon szép, s azok a kék szemek :shock:

Titti :D
Ti is szépen gyarapodtok, cicikérdésben sajna nincs ötletem, de reméljük, hogy tényleg csak átmeneti :roll:

Jade :D
Előbb-utóbb meg fog Bálint is mindent enni (mondom én, aki szintén nem mert neki darabosat adni), de szerintem a só, s a cukor már bevezethető. Lassan meg kell, hogy szokja a felnőtt ízeket, mert késöbb semmit sem fog megenni. Doki/védőnő mit mond???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jade :D javítok: nem csak nem mert, hanem most sem mer szinte semmilye darabosat adni Szilvike paramami2 :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hát a pohárból ivást leginkább csak ebédnél szoktuk gyakorolni, mert etetőszékben nem adok cumisüveget/itatót, hanem csak kispohárból vizet. Nagyon ügyes, én vagyok néha béna, amikor túlságosan megdöntöm a poharat. :oops: Akkor aztán van pancs! :)

Szilvi
Attól tartok nemcsak dicséret lesz. :oops: Épp ma beszélgettem picit az óvónénivel (a fiatalabbikkal), hogy mekkora hisztiket vág Sebi egy bizonyos kismotorért az udvaron. Szinte uzsizni se akar, rohan öltözni, hogy ő érjen ki elsőként, és aki ebben akadályozza, annak oltári hisztit rendez... mondjuk gyenge pontja a motor, idehaza is az itteni játszótéren is ki tudja verni a balhét, ha a kedvence másnál van. Márpedig magyaráztam neki eleget, hogy az a játszótéré, és aki előbb ért oda, azé!
Szerencsére az óvónénik kezdik megtanulni, hogyan lehet Sebi energiáit pozitív irányba fordítani (reggeltől délutánig ez bizony kemény odafigyelést igényel, én már csak tudom). Szóval nem irigylem őket... :lol:
Viszont nagyon megdicsérték, hogy milyen ügyes meg segítőkész. Persze, egy ANGYAL - amíg minden úgy megy, ahogy ő gondolja! :twisted:
Cumi nyugtatásnak: hát Sebi is mindig í]y volt vele, és bizony
kemény meccs volt így 3,5 évesen elvenni tőle. :oops:
"Lassan meg kell, hogy szokja a felnőtt ízeket, mert késöbb semmit sem fog megenni" - ezzel nagyon egyetértek, Sebi csak későn kezdhetett el rendes kajákat enni, és még ma is nagyon nehéz vele megkóstoltatni a "felnőtt" dolgokat. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Éééédeees Sebi :D - látom magam előtt, ahogy rohan az udvarra az oviban (persze ilyenkor a régi ovim van előttem, ott villamos volt :wink: ) Én őszintén mondom, hogy semmi pénzért nem lennék sem ovónő, sem pedagógus :oops: :oops: ciki, de nekem "csak" a saját, illetve barátgyerekekhez van türelmem (na persze néha az is elfogy :cry: )
Cumi - a cumisüveg cumijára gondoltam, mert "rendes" cumi nem kell neki kezdettől, s most már nem is próbálom....de sajnos én is érzem, amit Kismok írt, hogy nincs ami megnyugtassa az alvásnál :cry: na sebaj, itt van az egész család erre a "funkcióra" :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jade :D
nem vagy paramami, ne aggódj! :lol: :lol: Csak félted a kicsidet! Én is sokkal óvatosabb voltam sok szempontból Julcsinál, óvtam mint a porcelánt. :lol: Sztem az nálatok tök szuper hogy cicin alszik el. Igazából én sem bánom, ezek a legszebb pillanatok. De azért néha jó volna, ha más is el tudná altatni. Az meg egyénileg változó, mikor fogadnak el darabosat. És nem is a fogak számától függ... Majd eljön az ideje annak is. A lépegetéssel nagyon ügyeske!

Kia :D
sztem nem vagy lemaradva semmiről. Sári is 2x "eszik" egy nap szilárdat, de nála nagyon változó, hogy mit. Kenyér, szilva,körte, banán, alma párolva/nyersen. Kb. 3 hetente húsleves kellékei turmixolva.

ne aggódj, sztem az óvó néniknek Sebi meg se kottyan. Láttak ők már sok mindent. ÉÉÉdes lehet különben, ahogy hanyatt-homlok rohan ki a hőn szeretett motorért. :lol:
Érdekes ez a felnőtt kaja szeretet... Nem tudom, mitől függ ez az egész ízlésalakulás. Mindenhol azt lehet olvasni, hogy a gyerek belenevelődik abba az étkezési mintába, amit otthon lát. Tehát, ha a szülők gyakran esznek mindenféle zöldséget, gyümit, változatos dolgokat, a gyerek is ezt fogja preferálni. Ehhez képest Julim maga a megrögzött tésztamánia. Könyörögni kell neki minden gyümölcsért, főzeléket, krumplit, paradicsomot életében nem evett, holott mi a párommal kif. sok zöldségfélét eszünk, meg Julcsi is amint lehetett kapta a püréibe a fokhagymát, vöröshagymát stb. Valahogy én úgy érzem ez veleszületett is egy kicsit, nem lehet?
:roll:

Az éjjelekkel mi is nagyon vacakul állunk, bár ez úgy tűnik kortünet. Ált. fél 9 körül alszik el este, és fél 12-ig óránként ébred. Aztán alszik egy hosszabbat (2-3 órát). Ilyenkor szokta magát teljesen felébreszteni azzal, hogy rögtön talpra pattan és utána meg csak nagyon éberen alszik jó ideig, nem lehet visszarakni. Aztán megint egy hosszabbat úgy 6-ig, amikor is ált. már nem igen alszik vissza. 7-kor meg úgyis kelünk Julcsi miatt az oviba. De ez nem szentírás, és most hogy leírtam, lehet, hogy tök máshogy lesz ma éjjel. Ezek a gyerekek folyton változnak... :roll: :lol:

Még annyit akartam kérdezni, mint turbó-gyerekek szüleitől, hogy nálatok is porszívóznak minden létező szöszt a gyerkőcök?
Sára olyan mint a nikkel bolha. Amíg odaadom Julcsinak a zsírkrétákat, addig ő már a telefonkönyvet eszi. De. takarítottam és nyitva maradt a fürdőszoba ajtó (én meg elfelejtettem), s amíg gyorsan elraktam a mosatlant, Sári bevágtatott a fürdőbe (előtte a ruhaszárítót borította magára) és Juli bilijében kotált.
Meg aztán olyan dolgokat eszik meg, amiről nem is tudtam addig, hogy léteznek. Pl. a morzsaporszívó töltőadapterének aljában szőtt pókhálóba beleragadt hangyákat. :shock: :shock:
Most mondjátok, kinek jut ilyen eszébe? Délelőtt meg felmászott Juli könyvespolcára és könyvmolykodott.
Így estére úgy érzem magam, mint egy sprinter. DE mindig én vagyok a lassabb. Bár fejlődő képes vagyok még, úgy érzem... :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

KisMok
Nagyon hasonlóak Lányaink alvási szokásai. Nálunk 4 körül szokott eljönni ez az éberen alvós dolog, úgyhogy akkor ott alszom vele a szobájában az ágyon (mozdulatlanul), mert ahogy Te is írtad, lehetetlen visszarakni. Viszont így van olyan, hogy csak 8kor ébred.
ja, és nálunk is van olyan, hogy állva vár az ágyában; pedig az első mocorgására ugrok. :roll: :shock:

Kép
tittina1982

Micsoda gazdag szókincsem van így este-felé :oops:
"...van olyan..."- "...van olyan..." :D

Kép
tittina1982

Szilvi
Sebinek sose volt játszócumija, én is a cumisüvegre gondoltam! Neki az volt a nyugtatás, hogy egy üveg tejjel eldobhatta magát a kanapén/ágyán, és közben mesét nézett vagy olvastunk neki. Szóval nemcsak az ivás, hanem maga a szopizás funkcióját töltötte be a cumisüveg (pedig ő az ujját is szopta).

Ovi
Hát úgy nézem, azért nem a főkrampuszok közé tartozik, de ami kell neki, azért óriási balhét tud rendezni! Kicsit fura is, mert mondjuk vagy 1,5 éve még olyan kis mulya volt (így írják???), mindent elszedtek tőle a játszótéren... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tegnap hajnaltól sajnos mellgyulladással küszködök, nagyon ramatyul vagyok, a tagjaim, mintha ólomból lennének, és van pici hőemelkedésem is. A családorvossal már beszéltem, az imént pedig írtam a szopis tanácsadónak, aki segített még tavasszal is. Boró nem angyon akar szopizni, a "beteg" mellből 2-3 kortyot, a jóból pedig vagy 10 kortyot ha szív, és utána abbahagyja. Most eléggé magam alatt vagyok, főleg testileg, de azért lelkileg sem érint valami jól a dolog :roll: :oops: . Természetesen, örvendek, hogy 9 hónapig szopizott Boró, és ha abbamarad sem gond már, de na, aki már volt ebben a helyzetben, tudja mit érzek. Igaz, ne legyek háládatlan, örüljek annak, hyog megadatott, és ne búsuljak azért, ha már nem lesz.

Ne haragudjatok, hoyg nem reagálok, most is lyukad be a hátam.

Köszönöm mindenkinek, aki köszöntötte Borókát! :)

Szilvi, a krumplit keményítőnapon lehet/kell enni!!! Ne búsulj, ha néha bűnözöl, hisz emberből vagyunk :wink: :oops: , arra figyelj, hoyg azért még olyankor se igazán keveredjenek a dolgok a gyomrodban. Pl. du, uzsira nem baj, ha bekapsz valami abba a napba nem illőt, de legalább 2-3 óra teljen el előtte és utána egy-egy étkezéstől/ig.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit, sok kitartást! 9 hónap fantasztikusan jó a szopi terén, az, hogy most rettenetesen érzed magadat, midnen bizonnyal a begyulladt cicinek is köszönhető (nem segít a fejés se?). Emlékszem, a tejbelövellésnél volt, hogy ültem a fotelben, és csorogtak a könnyeim, úgy fájt..... Mellgyulladásom szerencsére nem volt, de teljsen átérzem a helyzetedet. Hidd el, a picik pontosan tudják, mi kell nekik, valószínűleg itt az ideje az elválasztásnak. Ha szüksége volna tejcire, biztosan rendesen szopizna. Ne búsulj!! :D :D

Kép
Kép
d0r0ttya

Edit
Fel a fejjel, hátha csak átmeneti cicitlenség van! :lol:
De ha mégis úgy dönt Boró, hogy köszöni szépen elég volt, akkor is nagyon szép volt a 9 hónap szopi!!! (Nekem még a harmad annyi is alig-alig sikerült. :()
A mellgyuszihoz kitartást, tényleg lehet, hogy érdemes lenne fejni picit onnan, ha Boró nem hajlandó kiszopizni...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Edit :)
jaj, te szegény! :( A mellgyuszi nagyon-nagyon rossz! És tényleg olyan rosszul van tőle az ember, mint pl. influenzakor. Nekem Julcsi 2 hós korában volt. Szinte mindig azt szokták tanácsolni, h minél gyakoribb mellretétel... Boró szted mi miatt nem akar? És ha pár napig, amíg helyre nem jössz, kevesebb szilárdat adsz neki? 1 éves kor alatti szopielutasításnál vmi sztrájk szokott állni a dolog mögött és nem tudatos elválasztódás. Alvás közben - akár éjjel is - próbáltad már megetetni?
Nekem anno Schneiderné Diószegi Eszter segített sokat. Őt az nlc.hu szakértői között lehet megtalálni. Talán ha beleolvasol a többi válaszba, már akkor is kapsz segítséget...
http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Gyógyulj meg gyorsan, remélem, Boró is visszatalál a cicihez. :)

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Ja, lehet igazatok van kaja szempontjabol. Tegnap csinaltam neki fott alma-bebirepa-krumpli kombinaciot csirkemellel, hat fintorogva evett belole, meg mara is maradt... :?

Figy,
van ilyen extrudalt biokoles-golyo, ilyet ad valaki a babajanak?
Biokoles + tengeri so az osszetevoje...

Edith,
jobbulast!
_jáde_

én adok, csak kuki szerü. Csípi...

Kép
nyafi

Jáde
CSilla már jó ideje kap kölesgolyót, nagyon szereti! Nálam mindig van, ha rumlizik pl. bevásárlás közben a kocsiban (nyilván uncsi neki), akkor adogatok neki ilyet, és csönd van, a legnagyobb élvezettel majszolja. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Koszi a valaszokat.
Kozben en is adtam neki.
Az elsot elnyammogta, bar a vegen amikor le kellett nyelni oklendezett tole. A masodikat mar szetnyomkodta, hiaba mondtam neki, hogy hami. A harmadikat es negyediket is :)
_jáde_

A só miatt én kölesgolyót nem adok neki, viszont bulátát (ez barna, kukac formájú) és rizsgolyót igen. Ez utóbbi sajna csak bioboltokban van.

Kép
Kép
d0r0ttya

Lányok!
Valaki írta, hogy jégkockatartóba rakott el elkészített husit.
Bocs az értetlenkedésért, de szívesen venném, ha (akár priviben) leírná nekem lépésről-lépésre ezt a dolgot. :oops:
(pl. hogy hogy készíted el magát a husit, stb.)
Köszi előre is!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Ez a szétcsúszás nekem is ismerős. Sokszor úgy érzem, hogy semmire nincs időm, ez valahol igaz is. :( Nekem is az vált be, hogy ilyenkor este, mikor csend és nyugalom van, készítek egy listát a másnapi teendőkkel, próbálom megszervezni a másnapomat. Végülis, mikor dolgoztam is így csináltam…

Megvolt Manó szülinapi „bulija”, tök jól sikerült, mindenki jól érezte magát, Manó a legjobban, nagyon tetszett neki, hogy ő van a középpontban. :D

Kajálás látom sehol nem egyszerű. Nálunk Kokó kb. 4-5 között szopizik, fél 8-8 között reggeli, fél 12-kor ebéd, 3-4 között uzsonna, 6-fél 7 vacsi aztán fürdés után kb. 8-kor szopi. Én nem tudom mennyit eszik, sosem méregettem egyiket sem, az sem zavar, ha napokig ugyanazt eszi, a lényeg, hogy szépen egyenletesen fejlődik. És, ahogy Kriszta írja, über aktív. Emlékszem, mikor Manónak 8 hónaposan kijöttek az első fogai 3-4 napig csak tápit volt hajlandó inni. :roll:

Titti! Nem akarlak ijesztgetni, de Kokó akkor utasította el a szopit, mikor garat- és középfülgyulladása volt. Nem lehet, hogy fáj a torka?

Jáde! Csak a só miatt ne szoktasd le Bálintot a bébiételről. A sóra szüksége van a szervezetnek, már egy ekkora babának is kell. Kölesgolyótól öklöndözik Kokó, valamiért nem jött be neki.

Dorottya! Pohárból ivásra annyit tudok mondani, hogy Manó 7 hónaposan már tudott pohárból inni, sőt 1 évesen már ő fogta egyedül a poharat, Kokó viszont nem hajlandó pohárból inni. Mindig belefúj, és harapja a pohár szélét. :roll: Szerintem próbáld meg, aztán, ha nem tetszik neki hagyd rá, majd később.

KM! Nagyon is ismerős a dolog. Kokó is turbó meghajtással mászik, pedig ezt a mászás technikát látni kellene. A bal térdén mászik a jobb lábával pedig löki magát előre. :lol: Nos, nálunk is így megy, egyszerűen bámulatos milyen sebességgel jut el egyik helyről a másikra és miket nem talál. Ja, és „eldug” dolgokat. Ma másfél órán keresztül kerestem a cumiját (még jó, hogy van másik is), majd egyszer csak előjön a játszó sarokból szájában a nevezett tárggyal. :x Nekem ez Manó nyugodt, megfontolt természete után kissé szokatlan, főleg, hogy Manó nem mászott, bár már kezdek hozzá szokni.

Edit! Neked is azt tudom írni, mint Tittinek. Nem lehet, hogy fáj a torka Borónak? Illetve ha jön a foguk, akkor is fájhat a fülük a babóknak, és az is gátolja őket a szopiban. A mellgyuszi ismerős. Nekem is volt, mikor Kokó 2-2,5 hónapos volt, mert valamiért akkor csak nagyon keveseket szopizott és tök sok maradt a cicimben. Fejtem, mint egy gép, de az is fájt, de szerencsére nem lázasodtam be, és pár nap alatt helyre jött. Jobbulás kívánok!

Na, jó sok lettem, bepótoltam az elmúlt majd egy hetet.

Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek. :)

Anita

goodfairy

Edit!

Remélem mire ezt írom, már lényegesen jobban vagy!!!!
Küldnk egy kis gyógypuszit, nyitsd ki az ablakot, had repüljön be!

Szilvi!

Igen, a krumplit kményítőnapon kell enni. Bűnözhetsz is vele néha-néha csak ne keverd össze fehérjével mert az az igazi hízlalóbomba!!!

Felvetett témák:
Pohárból itatás: csak egyszerűen próbáld meg, megfogsz lepődni, hogy milyen egyszerűen megy!

Tápszer melegítés: amióta Dominak torokgyulladása volt, csak a langyos tápszert eszi meg. (előtte meg csak a hideget volt hajlandó)
A tápszer olyan, mint a tej, ugyanúgy melegítheted is.
Vegyél egy CSAK tápszermelegítős edényt vagy tedd mikróba.
Csak a mikróval vigyázni kell, mert nem melegít egyenletesen!!!!
Kb pár másodperc alatt mindegyik megmelegíti.

Én így szoktam: MINDIG van előre forralt vizem. Forralt víz+melegítés mikróba+tápszer bele és készen van!!!!

ÉJSZAKA NEM ALVÓS BABÁKNAK: SEDATIF PC HOMEOPÁTIÁS ENYHE SZER. Természetes nyugtatószer, de mielőtt fellázadtok, nyomatékosan hangsúlyozóm, hogy ez nem a hagyományos értelemben vett nyugtatószer!!!!! :D
Tényleg bátran adhatjátok, én ost próbáltam először, Domi csak 2x kelt éjszaka és még mindig alszik.Persze lehet, hogy az úszásnak is szerepe van ebben.... :D

Szétcsúszás: nálam is van, de akkkora de akkora kupi, hogy csak na!!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Dorottya
Én a bulátában csak azt nem szeretem, hogy nyálasan vmi levakarhatatlan trutyi képez! :lol: A kölesgolyó ebből a szempontból anya-barátabb... :lol:

Titti
Szerintem érdemes főzni egy jó kis húslevest sok hússal, ebből kiveszed a hús egy részét, jó krémes állagúra turmixolod a leves levével, és kanállal beleporciózod egy jégkocka tartóba. Én így szoktam, semmi extra. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Gigi két napja pillanatokra önállóan áll!!!

Kép
nyafi

Titti :D
én szoktam jégkockatartós husit csinálni. Ennél egyszerűbb nincs is. :D Csirkemellet megpároltam kis olivaolajon, nyomtam bele egy gerezd fokhagymát, pici majoranna, aztán mikor kész, összeturmixoltam. Annyira finom íze lesz bármilyen főzinek tőle. Az mondjuk más kérdés, hogy Sárinak nem jön be a kanalazás. Ma pl. reggeliztem, ő meg paradicsomos kenyérfalatokat kapott. Egy kis tenyérnyi bement. :D

Kriszta :D
köszi a homeoötletet. Megrendelem a gyógyszertárban. A mostani éjszaka űber rossz volt. Fél 9 és fél 12 között 4x ébredt, aztán fél 12-től negyed 1-re altattam vissza, aztán felébredt 2-kor és mivel már hulla voltam, apát küldtem oda, erre teljesen felébredt és végül fél 4-re altattam én vissza. Végül 6-kor már kuruttyolt. :?
Chamomillával próbálkoztam pár hete, mert a leendő! fogai rettenetesen bedurrantak, de egyszerűen nem bír kijönni, pedig fönn már csupa fehér az ínye 4 fognál is.

Poharazás:
én itókát nem is kínáltam másból egyiknél se. Julcsi kb. 9 hós kora után kezdett már valamicskét iszogatni a napi tápszere mellett és nagyon ügyin ivott pohárból (csőröse nem is volt). Sári is ivott már párszor, csak ő meg még nem szomjas, mert ugye egész nap folyadékot eszik jórészt. Tegnap mondjuk kivételesen bejött neki a csipketea. :)

Anita :D
küldöm a puszit Manó 2 éves okos fejére! :D

KM

Kép
Kép
kismok

Nyafi :D
Nagy gratula Abigélnek!!!

Kriszta :D
Köszi :wink: (fogyi, s éjszakai alvás)

Nálunk változóak az éjszakák, van, hogy négyszer, s van, hogy csak egyszer ébred Marci. Adtam neki 4 ml Panadolt esténként (nagyon szereti), mondta a dokinéni, hogy nem baj, ha nő a foga :roll: de két napja nem adom, nehogy nagyon megszokja, és semmit nem változott az éjszaka...tegnap nyűgösebb volt, s az elmúlt éjjel nem volt sírás, csak egyszer :roll:

Viszont: tegnap óta először mondja, hogy pá-pá, s közben persze integet :lol: ez az első olyan mód értelmes szó/szótag, hogy már biztos, hogy van jelentése :lol: nagyon örülök neki :lol:

Megyek, mert még sok dolgom van, s már így is többet alszik, mint szokott délelött......

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Naaa az én lányom ma über-brutál raplis, megmutatta a védőnőnek is, hogy milyen tuti kis akarata van!!!

Védőnőnk azt mondta, hogy kapaszkodjak meg, a lányom elkezdte a dackorszakát. :shock:
Mondtam neki, adjon egy vastag kötelet, találtam a padláson egy szuper vastag gerendát!!! :wink:

Nos lányok, az én szentem életében ELŐSZÖR, megette ma a zöldségpürét!
A titok nyitja: HOLLE BIO zöldségpüré. Csak véletlenül vettem, mert sikerült egy csajtól 200 Ft-ért átvennem a megmaradt HIPP és HOLLE bébiétel készletét megvennem, hogy legyen itthon kész kaja is.
No gondoltam elpletykáltam az időt, hát felbontok egy ilyet!
Teljesen levoltam döbbenve, hogy megette. 1 egész üveggel. Az ÉN LÁNYOM ZÖLDSÉGPÜRÉT evett!!!
Mossatok fel!!!

És lassan 3 órája alszik, miután kirámolta a szobában a fiókokat, egyesével a zacskóból kb 30 pelenkát, a szétválogatott ruhákat összetúrta, kiszórta az összes játékát a földre és kiolvasta az újságaimat. :?
Én meg ülök adisznóól tetején és netezek a rámolás helyett. :D

no léptem, puszikaaaaaa

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hajrá Gigi!!!!!!!!!! :D

Krisz, szinte láttalak, ahogy felhős homlokkal ülsz a rumli közepén! :lol:

Mi ma megkaptuk a Prevenar első adagját, egy hős volt a cseppem. Aztán bekajált és elaludt, remélem nem lesz semmi gubanc... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

JAj, lányok, végem van!

Nem volt elég a mellgyulladásom, ami még tart, ma kaptam rá AB-s kezelést, és több, mint valószínű, hoyga bbamarad a szopi, mert amíg szedem, nem szabad szoptatnom, de ma még egy vesekrízis is elkapott. Most már csak abban reménykedek, hyoga z a hülye kő hamar végig vonul a húgycsatornán, mert én ezt már nem bírom. Bizisten, jobbak voltaka szülési fájdalmak, mert legalább volt szünet közöttük. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Szegénykém! :(
Kitartást és mielőbbi gyógyulást Neked! +++ +++ +++
Borónak utólagosan mi is sok boldogságosságot kívánunk!

KM, Cas
Köszi a "recepteket". Már ott figyel a fagyóban egy adag. :)

Most csak ennyi vagyok bocsi :oops: , megyek csinálom a vacsit, hogy friss legyen, mire Apácska hazaér Dublinból... (kedden ment el)

Kép
tittina1982

Edit :D
atyaég! Jaj, nagyon sajnálom! Tanácsadóval sikerült konzultálnod? Nem sikerül jó gyakran mellre tenni Borót? Nekem annak idején, meg most Sárinál is két nap 38 körüli láz volt, de napi rengeteg szopi után elég jól helyrejött a dolog és nem is kellet semmit szednem. De ehhez kellett a csaj is.
A gyógyszerek nagy része szedhető szoptatás alatt, csak a körzeti dokik nem nagyon vannak képben a hatóanyag-felszívódás tekintetében. Telefonon nem tudsz vki tanácsadót elérni? Ez a vese-dolog meg tényleg nagyon durván hangzik... Hát, sok-sok gyógyenergiát küldök testednek-lelkednek egyaránt!
Bízom benne, hogy minden a legjobban alakul pár napon belül! :)

KM

Kép
Kép
kismok

Edit
Ilyenkor (szopi és terhesség alatt) penicillin alapú antibiotikumot szokás felírni, mert az természetes hatóanyag. (Nekem legalábbis ezt mondta a házidokim, amikor Csillával terhesen iszonyú mandulagyulladásom volt, és muszáj volt antibiotikummal kezelni.)
Kitartás!!! És sok-sok folyadék!!!

Titti
Na ugye, hogy nem volt nagy kunszt? :)

Kép
Kép
Kép
cas

Edit!

Már az is csodálatos, hogy eddig szoptattál!!!!!

Ha ennyi fájdalmad van, hát legalább a szopival már ne kínozd magad.
Jaj annyira sajnálom, hogy még az a k..va vesekő is bánt!!!!
Nagyon-nagyon sok-sok gyógypuszit küld Domi is Neked!!!!!

Cas!

Ráadásul ma vendégek jönnek. :?
Bár olyan bődületes kupi nincs.
Olyan izgalmasan porszívózunk a csajjal. Én húzom a porszívót, aztán csodálkozok, hogy mitől olyan bazi nehéz?!Hát Domi ül a tetején.
Közben meg sikít és kiabál a porszívó hangjára. Húzkodja a csövet.
Kikapcsolja.
Aztán elémpenderül, hogy őt is porszívózzam meg (imádja).
Szóval kb 1-2 óra mire végzek a lakással.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit! Ha még akarsz szoptatni, akkor nyugodtan antibogyó mellett is, nekem a védőnő annó azt javasolta, hogy ha bele is megy egy kis gyógyszer a csajba, még mindíg kevésbé gáz, mintha abbamaradna a szopi. Mondjuk akkor Gigi 4 hós volt.

Kép
nyafi

Csajok behalás mit művel a lány… Fürdés este, kezd kihülni víz, eresztek még egy picit hozzá. Elzár csap, kicsit csöpög. Gigi ALÁTÉRDEL, majd kinyitja a száját, megvárja, hogy két csepp belecsöppenjen, majd jóizűen nyel egyet!!!

Kép
nyafi

Krisz
Porszívózás :lol: :lol: :lol:
Én is a múltkor Csillával csináltam, de nekem közben hurcilászni kellett őméltósága fenekét, mert kicsit tart a porszívófej oda-vissza mozgásától. :)

Nyafi
Gigi nagyon aranyos lehet! :D Fotót!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Köszönöm aggódó szavaitokat, most már úgy tűnik, eléggé rendben vagyok. A csomó nagyjából feloszlott, holnap reggel kell kontrollra mennem. Ha mindent rendben talál a doki, én abbahagyom az AB-t. :P Úgyhogy, igazából csak egy kerek napig fogom akkor szedni. HA meg mégsem, akkor még szedem.
Nem tudom, milyen hatóanyagú, még nem néztem meg, Oxacillin a neve. Meglehet, hoyg Penicillin-alapú.
Az a helyzet, hoyg nem a körzetiorvos, hanem a sebész írta fel, mert már sebészetre kerültem, ahol végül azt mondták, hoyg nem kell felnyitni a tejcsatornát, nem olyan nagy a baj. Bevallom, én sem hittem a sebésznek, hoyg nem szabad szoptatnom. Végül a háziorvossal és a gyógyszerésszel is konzultáltam, és egyik sem ajánlotta a szopit, főleg ekkora adag mellet nem (4x2 naponta).
Az este vettem kettőt szopi után, éjszaka pedig szoptattam (gondoltam, kettő nem lehet még olyan nagy baj). Reggel már tápszert adtam és utána fejtem. Ma és holnap még tápit szándékszom adni neki, tovább majd meglátom.
Azért hatalmas dilemmában vagyok, mert magamnak sem akarok bajt, a babámank is a legjobbat akarom (nem akarok rosszat neki az átkerülő gyógyszerrel, de szoptatni is szeretném), de azért az orvosi tanácsot sem akarom áthágni, mert honnan tudhatnám én jobban, mint ők.
Boró egyik nap valóban nem volt valami kooperáló, de tegnap már szopizott rendesen. Én azért remélem, hoyg a két nap kimaradás nem felejteti el vele a szopit. Azért az nagyon vigasztal, hyog legalább nagyon szívesen eszi a tápszert is. És 9 hónapig amúgyis szopizott. Már a felével is elégedett lennék. Csak az bánt(ana), hoyg ilyen hirtelen, most van, 2 óra múlva nincs-szerűen kell(ene) abbahagyni.
Veseügyileg egyelőre minden rendben. Az este voltam angyon rosszul, még miután írtam, azután volt a haddelhadd. Fájdalom, hányinger, hányás :oops: , hasmenés (ezek sajnos mind velejárói :roll: ) de miután lefeküdtem és egy forróvizes üveget tettem a fájs helyre, elviselhető volt. Éjszaka még fájt, de reggel (és azóta sem) már nem. Néha még van hányingerem, de egyelőre ennyi. Igaz, az éjszaka is kétszer szopogattam a homeoós bogyóból, amit kaptam rá, úgyhogy lehet, az is segíett. De remélem, ennyi volt.

Puszilok mindenkit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit
JOBBULÁST
Kép
Neked!!!
Remélem gyorsan meggyógyulsz!!!

Kriszta
Már most kezdődik a dackorszak???
Levi is nagyon akaratos.
Ha rászólok, hogy nem, nem szabad - akkor furán néz és még válaszol is..
magyaráz nekem... :P bár azt, hogy mint mond nem értem :lol:
Biztos nem tetszik neki, hogy zavarom a jó kis elfoglaltságában :lol:

2 napja csirkepörit csináltam...
Vacsiztunk, Levi kint volt a konyhában velünk és kért...
Olyan szépen ette a húst... :P :shock: nem fulladozott :lol:
Csodálkoztunk Apával.
Már nagyobb darabolat is le tud nyelni - ennek nagyon örülök :P

Marcinak és Zsófinak (ha nem jönnék holnap) Boldog Hófordulót!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Pont Rád gondoltam most (bocs a többiektől :oops: ).

ha nem vagyok indiszkréta, mennyiért vettétek a járássegítőt?
Csak mert én találtam itt valamit, és hihetetlennek tartom az árát:
http://www.mothercare.ie/ContentBuilder ... niqueID=40
Mit gondolsz?

Kép
tittina1982

Edit!

Naaa ezek már egy fokkal jobb hírek.....
Van segítséged most otthon???

Cas!

Igen, ez a porszívózás téma kész kihívás.
Majd megpróbálom lefotózni, de mostanság nem tudom lekapni a csajszit, mert mire a gép ráexponál (hűűű de szépen fogalmaztam) addigra olyan jó kis bemozdult kép lesz belőle.
A lakás már megint csatatér.

Előbb magára borította az Angelcare-s bűzelzárós kukáját. :?
Félig megevett egy döglött legyet. (majdnem sikerült hánynom)
És ahogy lehajtom a mosogatógép ajtaját, a lecsapódott párát nyalogatja.

Valamelyik nap a tesó nem hajtotta le a wc ülőke tetejét, Domi 3 másodperc alatt felfedezte a pancsolási lehetőséget.
Kapcsolgatja a villanysütőt
Kikapcsolja a tv-t, nem távirányítóval!
Odacsukja az ujját a spévi IKEA-s becsukóval, amivel elvben lehetetlen becsapni és odacsukni az ujjakat.

Ezt mind megtudja úgy csinálni, hogy állandóan a seggében lógok.Észveszejtő a csaj.
Már komolyan elgondolkodtam a járókában vagy a karámban.

Kia!

Ha én rászólok Domira rámvigyorok, elfordítja a fejét, majd visszanéz és vigyorog, majd megint elfordítja a fejét.....
Na persze ilyenkor kell fémszívűnek és következetesnek maradni???!!!
Megtudnám zabálni a kis mocsok képét..

Darabos étel: Domi se akarta enni és direkt adtam a kezébe majszolnivalókat.
Kedvencei a durumtészta (tojásosat nem merek adni), zsümle vagy kifli, babakeksz, alma, körte, főtt sárgarépa, szóval olyan, amit marokra tud fogni.Cserébe nem eszi a pépeset. :D

És jelentem!!!! FOGAT MOSUNK!!!!
Ő kap a keféjére egy hangyányi elmex babafogkrémet én meg sajáttal és este egymással szemben mossuk a fogunkat.
Persze ő csak utánoz, de már ez is haladás.
Néha rásegítek neki, azt még annyira nem hagyja.

nos asszem sok lettem.......ahhhh beleharapott a lábujjamba!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti
Mi 3800-ért vettük.
Ez az ár jó, amit találtál... :wink:

Kriszta
Domi nagyon érdekes :shock: dolgokat csinál :shock:
WC, légy....
Szerencsére Levi nem.
Ő mostanában a magnókazettákat szedi szét :?

Gratula a fogmosáshoz! :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Magnókazettát????

Hűűűűű azt én is szerettem. Kihúzigálni, aztán ceruzával visszatekerni.....

Ja amúgy majd fogja csinálni.
Vagy csak az én kölköm ilyen eleven???

Most épp a légzésfigyelőt analizálta szét.
De már nagyon kellett pisilnem.Beraktam az ágyába, kinyúlt, letépőzárazta, behúzta az ágyába, kettépattintotta.
Gondolom az elemre hajtott, de azt nem tudta kipeckelni....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Kriszta,
Jokat nevettem egy atlagos napotokon :)
Hat kb. nekunk is ilyen :)

A bebiort Balint is mar tobbszor a fejere rantotta (a zsinorjanal fogva) a kisagyabol ugy, hogy egyszer a homlokan nott egy pup, masikszor sikerult kicsit lentebb, a 2 szemoldoke koze csinalni egy kituremkedest :)
Ne aggodj, a páranyalogatás a mosogep ajtajan neki is kedvence. A plane, hogy mar ki tudja nyitni a mosogep ajtajat (eloltoltos, igy nem olyan nehez), meg el tudja csavarni a program gombjat. Meg jo hogy a konyhaba be van epitve a pult ala, igy ra tudom csukni a szekrenyajtot...
A kiallobb csatlakozokat kihuzza a konnektorbol es nyalogatja... (ikea lampaket)
Kihuzgalja a fiokokat a dolgozoszobaban es kipakolja a vezetekeket belole (cserebe garantalt a kb. fel ora nyugalom)
Mostanaban mindent amit csak eler az asztalrol szedi le.
Na meg tudnek meselni.

Edith,
Orulok hogy jol vagy!

Ez a kerekes autos taxi nekem is tetszik, ezt kesobb hajtani is tudja. Lehet en is veszek neki. A mostanit amit a ferjem vett neki, csak tolni lehet, ilyen asztalka szeru, amin van par dolog, amivel tud jatszani, + vannak kerekei es tudja tolni.

Figy,
kukoricat hogy szoktatok adni a babanak?

Fu megyek mert nagyon buzolog... :lol:
_jáde_

Bébitaxi
A legjobb! Egyrészt tologatni, nagyobb korban ráülni és menni vele. Az összes bababulin minden gyerek rá volt kattanva nálunk, és még ma is, pedig már 3 éves nagy lovak, inkább hagynák a Csilla korosztályát érvényesülni?!
Nekünk kettő van, az egyik drága flancos (biemme, vagy mi), és mégse jó, mert túl széles és alacsony, nem tudja jól hajtani magát rajta. A noname óccsó meg picit magasabb és keskenyebb, könnyebb vele haladni. Úgyhogy a drága taxi a sarokban porosodik mindig, a "piacosért" meg verekedés van! :lol:

Pakolás
CSilla szerencsére még nem jött rá az ajtónyitogatásra, de ha én úgy felejtem a szekrényt, akkor seperc alatt kipakol! :lol:
A fiókkal egyszer próbálkozott a konyhában, egyből rá is csukta az ujjára, így attól egyelőre elment a kedve...

Kép
Kép
Kép
cas

Jó estét Csajok!

Moziztunk itthon egyet Apával azért e késői hsz.

Lenne egy kicsit kínos kérdésem. Akik szoptatnak még, van már valaki, akinek megjött a menzesze? Nekem ma van/volt egy kis pecsételésem - kíváncsi leszek mi lesz belőle.

Ja, vettünk a Csajomnak egy édes kis kabátot, majd teszek róla képet. És megkapta első babáját is. :) Bébitaxi nem volt az áruházban :(, felhívnak, ha érkezik.

Képzeljétek! Elég sajátos módon, de ad puszit a Lányom. :D Kinyitja a száját, mint amikor mi felnőttek csókolózni készülünk. Nagyon édes...

Na megyek tusni, aztán szunya.

(Bocs, hogy csak rólunk írtam... :oops:)

Ja, Szilvia! Belenéztem a képekbe. Nagyon csinos vagy!!! Nincs rajtad egy felesleges fél kg sem. Komolyan.
A számomra legédesebb kép, amelyiken a Kisfiad a Nagyfiad ölében alszik a repülőn. Imádnivalóak.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
tittina1982

Nekem négy hós korában jött meg először, pedig fél éves korig kizárólag szopi volt, és még most is cicizik. Úgy tudom, hogy ez nagyon változó, van, akinek a szülés után négy héttel már megjön....

Képzeljétek, tegnap este Rita cica kinyitotta a szekrényajtót.... Nem sok jóra számítok az elkövetkező napokban :P :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?