Sziasztok!
Ez a szétcsúszás nekem is ismerős. Sokszor úgy érzem, hogy semmire nincs időm, ez valahol igaz is.
Nekem is az vált be, hogy ilyenkor este, mikor csend és nyugalom van, készítek egy listát a másnapi teendőkkel, próbálom megszervezni a másnapomat. Végülis, mikor dolgoztam is így csináltam…
Megvolt Manó szülinapi „bulija”, tök jól sikerült, mindenki jól érezte magát, Manó a legjobban, nagyon tetszett neki, hogy ő van a középpontban.
Kajálás látom sehol nem egyszerű. Nálunk Kokó kb. 4-5 között szopizik, fél 8-8 között reggeli, fél 12-kor ebéd, 3-4 között uzsonna, 6-fél 7 vacsi aztán fürdés után kb. 8-kor szopi. Én nem tudom mennyit eszik, sosem méregettem egyiket sem, az sem zavar, ha napokig ugyanazt eszi, a lényeg, hogy szépen egyenletesen fejlődik. És, ahogy Kriszta írja, über aktív. Emlékszem, mikor Manónak 8 hónaposan kijöttek az első fogai 3-4 napig csak tápit volt hajlandó inni.
Titti! Nem akarlak ijesztgetni, de Kokó akkor utasította el a szopit, mikor garat- és középfülgyulladása volt. Nem lehet, hogy fáj a torka?
Jáde! Csak a só miatt ne szoktasd le Bálintot a bébiételről. A sóra szüksége van a szervezetnek, már egy ekkora babának is kell. Kölesgolyótól öklöndözik Kokó, valamiért nem jött be neki.
Dorottya! Pohárból ivásra annyit tudok mondani, hogy Manó 7 hónaposan már tudott pohárból inni, sőt 1 évesen már ő fogta egyedül a poharat, Kokó viszont nem hajlandó pohárból inni. Mindig belefúj, és harapja a pohár szélét.
Szerintem próbáld meg, aztán, ha nem tetszik neki hagyd rá, majd később.
KM! Nagyon is ismerős a dolog. Kokó is turbó meghajtással mászik, pedig ezt a mászás technikát látni kellene. A bal térdén mászik a jobb lábával pedig löki magát előre.
Nos, nálunk is így megy, egyszerűen bámulatos milyen sebességgel jut el egyik helyről a másikra és miket nem talál. Ja, és „eldug” dolgokat. Ma másfél órán keresztül kerestem a cumiját (még jó, hogy van másik is), majd egyszer csak előjön a játszó sarokból szájában a nevezett tárggyal.
Nekem ez Manó nyugodt, megfontolt természete után kissé szokatlan, főleg, hogy Manó nem mászott, bár már kezdek hozzá szokni.
Edit! Neked is azt tudom írni, mint Tittinek. Nem lehet, hogy fáj a torka Borónak? Illetve ha jön a foguk, akkor is fájhat a fülük a babóknak, és az is gátolja őket a szopiban. A mellgyuszi ismerős. Nekem is volt, mikor Kokó 2-2,5 hónapos volt, mert valamiért akkor csak nagyon keveseket szopizott és tök sok maradt a cicimben. Fejtem, mint egy gép, de az is fájt, de szerencsére nem lázasodtam be, és pár nap alatt helyre jött. Jobbulás kívánok!
Na, jó sok lettem, bepótoltam az elmúlt majd egy hetet.
Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek.
Anita