Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, kaptam Adritól (Inez) egy MMS-t, gyönyörű a babája, ha párom hazajött, felteszem rögtön, bocsi, de egyedül nem tudom, mert csak az ő telójához van csatlakozó, de amint megjött, első dolgom lesz, nagyon szép baba!!! Még egyszer nagy GRATULA!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, egyetértek Macianyuval. Én azt olvastam, hogy az első félévben a legjobb pozíció a gerincnek, ha teljesen vízszintesig lehajtható a támla. Nincs olyan a többi babakocsi közül, ami ennek megfelel? Még mi sem vettük meg, ezért én is megnézegetem mindjárt. Ami tetszene nekem, annak meg nem forog a kereke. :(

De máshol meg ezt találtam:
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek ... id=1293354
Sajnos az ára is szép. :(

Macianyu, igen, látom már, hogy nem spórolhatom meg a telefonhívást. :D Minden kórházban más szabályok vannak. :( Vagy legfeljebb hétfőn megkérdezem, mi a szokás...úgyis megyek megint nst-re.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke

Én is a Szt.Imrében fogok szülni, Te melyikben?

Ildi

Nekem is hasonló kocsim volt az első babámnál és volt vele a gondom, hogy nem lehetett vízszintesig dönteni, pedig Lora mindig hason szeretett aludni. Nekem is téli volt a baba és hát elég hideg volt ebben a kocsiban, éppen ezért most én is olyat vettem, ami mózeskosaras, az sokkal kényelmesebb, tágasabb és nem utolsó sorban melegebb a babának, igaz valamivel drágább egy ilyen kocsi, de mi most csak még a mózes részét vettük meg a vázzal,, amit később fel is lehet ültetni és majd tavasszal ráérünk hozzá sportrészt venni. Nagyon sok jó állapotú használt kocsi is van pl. az expresszben, ott is érdemes körülnézni, féláron lehet 3-4 funkciós kocsikat kapni., de nem akarlak lebeszélni erről a kocsiról, csak a tapasztalataimat írtam le.

Szerintem belefér az a 15 perces kiruccanás a babával, nem lesz semmi baja tőle, de ha félsz kérdezd meg a védőnőt esetleg.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 

 
 

Éva75, csak azért kérdeztem, mert nem láttalak a honlapon a táblában. Nem akarsz felkerülni? Mert ha igen, Nymalacnak küldd el az infókat, és ő olyan aranyos, hogy egyből feltesz téged is. :)

Én Nyíregyházán fogok szülni. Okt. 27-28-ra várható a dolog, ezért már okt. 18. körül odaköltözünk apukámhoz, és onnantól várjuk nagy izgalommal, hogy bekövetkezzen. :)

Kép
szöszke
 
 


sziasztok

hétfötöl dagad a bokám és már iszonyatossan fáj.

most igy néz ki:
Kép
Kép

szerintem nagyon fel van dagadva, vagy ez még normális :?: :?: :?:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi: ez elég csunyuska, de a dokid tudja megmondani, hogy ez mennyire nem normális. Az általános várandóssági tünetek között szerepel, így szerintem ne izgulj miatta feleslegesen. Azt viszont elhiszem, hogy nagyon rossz lehet, ha ennyire fáj. Meleg víz/lábáztatás nem segít? Esetleg Apa masszír. Nekem a sonka ujjaimat szokta Apa esténként masszírozni, és az segített...

macianyu
 
 


Sziasztok!

Szerencsére az éjjeli hidegrázós, vesegörcsös, hányingeres állapot a zuhannyal elmúlt, így reggel 9ig tudtam aludni.
Igazából tartok tőle, hogy most éjjel majd megint jön... érdekes, mert napközben semmi bajom, annyira jól vagyok, hogy szinte a keményedések se jellemzőek.
Lehetett ez az egész nyavalya amolyan jóslófájás? Olvastam, hogy sokaknál deréktól indul, hát ott is éreztem, csak a hidegrázós része borított ki.

Timi, az én lábam is volt ilyen pár hete, aztán egyik reggelre elmúlt. Napi fél óra mozgatás, többiben polcolás, amúgy sok alma és grapefruit lé, ezek segítenek. Plusz, ha a párod rávehető, kérd meg, hogy jó erősen masszírozza át a duzzadt részt.
MOst is pufi kissé a lábam, mutattam a dokinak, de ő azt mondta, nincs semmi gond, amíg nem kezdek el feljebb is dagadni. Mutasd meg a dokidnak alkalomadtán azért.

Adrinak nagy gratula és várjuk a fejleményeket!!

Kép
anhel
 
 


Timi!
nekem is ilyen volt a lábam, legalább 1-2 hónapon keresztül és nagyon sokat használt, amikor esténként jó hideg vízzel vagy 10-10 percig hűtöttem minkét lábamat a zuhany alatt térdtől lefelé, utána pedig felpolcoltam estére (amit persze reggelre jól le is rúgtam magamról).
Úgy tudom akkor nagy baj a vizesedés,ha el is kezd viszketni + fehérje jelenik meg a vizeletedben + magas vérnyomás. Amúgy a terhesség velejárója (kivétel a szerencséseknél)

Adri, Marek!
Gratulálok!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nymalac!
Köszi a légzésfigyus választ! Hát akkor remélem elleszünk majd vele, és nem lesz nagy para, meg komoly roasztás! Én egyébként csak kb fél éves korig akarom használni, tovább nem.

Éva!
Hát akkor kitartás, mostmár csak előbújik hamarosan a baby! :)

Ildi!
Örülök, h mostmár nyugi van nálatok, és Lotti szépen alszik. :)
Én is azt tudom javasolni, mint a többiek, hogy jobb lenne egy mózeses kocsi, főleg otthon, ki tudja milyen minuszok lesznek télen.

Keresgéltem neked, és ezeket találtam: igaz drágábbak, mint amit te felraktál, de talán megéri beruházni.

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 98&index=4

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 32&index=1

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 78&index=4

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 8&index=16

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 49&index=4

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 15&index=4

Timi!
Az én lábam is pont így néz ki legtöbbször estére, és már nagyon elegem van belőle...de mostmár ez így marad a végéig, úh alig várom! Amíg nem magas a vérnyomásod, addig nincs gond.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Timi

Megnyugtatásként írom, hogy az én lábam is ilyen, nekem is azt mondták, hogy amíg nem magas a vérnyomásom és nincs fehérje a vizeletemben, addig nincs baj, azt mondták akkor van baj, ha homokzsák szerű, ha belenyomod az ujjadat és ott marad a luk.

Anhel

Örülök, hogy jobban vagy, egy párszor nekem is volt hidegrázásom és meg is ijedtem tőle, de ahogy jött el is múlt, féltem, nehogy beteg legyek és a láz miatt fázom, de szerencsére nem lettem az.

Sensi

Köszi, próbálok kitartani, már tényleg nincs sok hátra.

Szöszke

Köszi a biztatást, már meg is írtam Ny.malacnak az adataimat.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sensi, nézd ez a két babakocsi ugyanaz, és mégis mennyi különbség van az árában!!! (13.190,- Ft !)

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 49&index=4
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek ... id=1293354

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Olvasó üzemmódban, de vagyok (vagyogatok).

Gratula Adrinak, Marekéknak is!
Jó, hogy végre otthon vagytok együtt!

Agyam szita, szóval nem tudom melyik kire vonatkozik, de pár ötlet az elhangzottakhoz:
Esti 1 óra üvöltés, miután hasfájást kizártuk: a gyerekorvos tegnap mondta nekünk, hogy gyakran előfordul, hogy minden ok nélkül is sírnak, akár órákat. nyugodjunk meg. hát ez van. :(
Nálunk is előfordul. Elég drámai.
Viszont Apa tegnap bealudt miközben Dorka a hasamon fekve üvöltött az ágyunkban. :lol:

Levegőztetés: Nektek mennyi időt mondott a védőnő? Nálunk azt mondta 3 hetes koráis semmi ne legyen, szellőztetés is amíg a baba nincs a szobában (pedig olyan szép idő van!!!) Babakocsiban szívesen kiraknám a teraszra pár percre jól bebugyolálva. Mit gondoltok? (ma voltunk 10 naposak)

Nyákdugó (láttam valakinek távozott): nekem 8 nappal szülés előtt jött ki. Szóval türelem!

Lábdagadás: vérnyomásod rendben? Mert ha az is magas, akkor gázos a helyzet. Orvosoddal beszélj mindenképp!

Mérleg: mi elhatároztuk, hogy max. hetente mérünk, mert elég stresszes dolog. Több barátunk tanácsolta, hogy ne méricskéljem folyton.
Zsu! Szerintem az igény szerinti szoptatás be fog jönni. Bár nálunk is változó, van, hogy 3 órát alszik Dorka, van amikor meg egy óra után felébred (akkor próbálom persze nem megszoptatni....de néha nem tudom mással lenyugtatni én sem)

Fejés: szerintetek mikor kell? A kórházban azt mondták csak akkor, ha szopizás után megnyomom, és még spriccel a tej. Védőnő szerint akkor, ha feszül. Orvos szerint, hogy ne egye túl magát a lányom - mert nálunk az is megesik :lol: - szopizás előtt kéne fejnem (de persze mivel igény szerint szoptatok, mire szopizna már nagyon türelmetlen, fejegetésre nem nagyon lenne idő)

Fektetés csak szólok a babásoknak, akiknek nincs légzésfigyelőjük: hasra fektetéssel óvatosan! Én kétszer tettem le úgy (miután a mellemen elaludt és nem akartam forgatni), mindkétszer beriasztott a légzésfigyelő, gyerek szörtyögött...vett levegőt amikor megráztam, de azért levert a víz....persze nálunk ez a bukás miatt van (ami az orrban áll meg általában...)


Ildi
Még múltkor kérdezted a kórházi élményeim: hát én sem voltam elájulva. Szerencsére az orvosom minden nap benézett hozzám (ezen meg is lepődtem, de hálás voltam, és már nem sajnálom a pénzt érte....), kicsit magyarázgatott, babás dolgokat is.
A csecsemősök közül kinéztem kettőt, azoktól lehetett kérdezni, a többieket leszartam. (azért egyszer sírtam is, amikor az egyik nem akarta kiorrszívózni Dorkából a visszaböfizett tejet, és üvöltött a gyerekem 1 órán át : mondván kihapcizza- előző nap a másik megcsinálta, ő mondta, hogy ahol az volt, onnan nem tudja kitüsszenteni)
Babakocsi (elég stramm, vízszintig dönhető, lábzsákkal jó zárt): 35ezerért :) - bár nem könnyű, nálunk ez nem volt szempont.
http://www.kacper2.pl/cp2_hu.htm
A Mattiban vettük (www.matti.hu)


Igyekszem gyakrabban jönni - ha a lányom engedi :)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


és minden pocakosnak megy a drukk továbbra is!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Éva!
Mi baj lehet, ha olyan, h benyomom az ujjam és ott marad a lyuk? Már csak azért, mert az enyém olyan...de a vérnyomim rendben, és állítólag ebben az esetben nincs toxémia. Remélem fehérje sem lesz, hnap megyek midwife-hoz, kiderül...a vérnyomásomat azért érezném, ha felmenne, hétfőn mérve is oké volt. A fehérjét azt ugye nem érzem itthon...

Szöszke!
Hát igen, ez tényleg durva különbség. Én nem ismerem annyira a magyar oldalakat, ti ebben biztos jobban tudtok segíteni, csak gyorsan Ildinek akartam adni pár tippet, ezt a csepelit tudtam, h elég jó áraik vannak, meg sok fajta olyan kocsijuk van, ami nekem is tetszene. A miénk már augusztus óta megvan, Mamas&Papas Luna, de otthon nem lehet ilyet kapni, még nagyon hasonló sincs. Mi akkor megúsztuk akcióban 250Ł-ért (kb 75e ft) mózessel, táskával, színes párnával, fejvédővel...azóta már ugyanez 300Ł (kb 90e ft) Amiket meg feltettem Ildinek, olyanok meg itt nincsenek. :P

Peva!
Itt Angliában már 2. héten mehetünk ki sétálni. :) De itt mindenben lazábbak. Én sztem max megvárom, h betöltse a 2hetet, utána nyomás kifelé, különben be fogok kattanni...a gyereknek meg úgysem lesz baja. Ha meg különösen jó idő van, akkor a 2. hét folyamán már menni fogunk vmkor. Addigra anyukám is itt lesz.

fektetés: Eddig nem akartam okoskodni, de tényleg háton kell fektetni őket a mittomén milyen orvosi szövetség szerint. Korábban pont az ellenkezője volt, de azóta rájöttek, h háton fekve sokkal kevesebb az esélye a bajnak. Persze ha van légzésfigyu, akkor az úgyis beriaszt, ha nem vesz levegőt hason (mint Peváéknál is), de mi még így is háton fogjuk altatni.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Jelentes:

Kulso mehszaj 1 ujjnyira nyitva,-ennek nagyon orulunk,mert Akosnal tizenakarhany ora alatt jutottunk el ide. Belso zart.
Fajasok nem mulnak, de rendszertelenek.
Baba, magzatviz, vernyomas, feherje ok.

Dokim azt mondta, ha nem mulnak es erosodnek, menjunk be holnap reggel is es ha tovabb nyiltam szulunk.

Nos, kb 40 perce elkezdodott erosodni(pont ovibol hazafele :) ), szal en bizakodo vagyok, de meg mindig nem rendszeres.

Meg jovok.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Csajok, köszi a tippeket, nagyon aranyosak vagytok! Amúgy tök jó mindegyik, tetszenek is, csak az a baj, hogy olyan kéne, amit meg bírok emelni és ami bolygókerekű. Viszont igaz, hogy amiket én kinéztem nem teljesen vizszintesek és talán télen tényleg hűvös lesz Lottinak, úgyhogy már letettem róluk. Az ucsó nagyon tetszik, amit Peva rakott fel, csak kérdés az, hogy a 14 kilót hogy cipelem majd le a lépcsőn (meg fel) gyerekestül :shock: :?

Peva - nálam dettó ugyanez volt, a dokim többször benézett hozzám, mindig megdícsért, hogy mennyire ügyi voltam a szülésnél és ez sokat számított. 5. nap nagyon fájt még a gátsebem, bejött, mondtam neki, és már mondta is, hogy jöjjek, megnézi, és aztán mikor megállapította, hogy teljesen rendben van, biztos pszichésen is, de már nem fájt annyira :lol: Szóval megérte az árát, én sem sajnálom már érte. Én a szülésznőnek adtam 10 e forintot és egy Merci csokit, mert bár nem volt fogadott, de egy tündér volt, sokat segített nekem! A csecsemősök közül kettő volt, aki aránylag segített, mindkettő meg is fejt :roll: Rövid szőke hajú szemüveges középkorú és egy rövid barna hajú nagy kék szemű fiatalabb. Amúgy az egyik csecsemős jön majd ki jövő héten belőni a fülbevalót Lottinak, 4 e forint, nem vészes :lol:

Levegőztetés - mi ma mehettünk először az erkélyre 5 percre és ma vagyunk 2 hetes 1 naposak, holnap 10 perc erkély, holnapután 15 perc és vasárnap lemehetünk akár 20 percre is sétálni, aztán már minden nap.

Fejés - nekem azt mondta a védőnő, hogy reggel fejjek és este, mert reggel nagyon sok a tej, este pedig jobban termelődik. Én amúgy akkor szoktam, ha úgy érzem, hogy feszül a cici, pl. az előbb is fejtem 40 ml-t, de azért annyira nem ömlik sajnos a tejem, tehát rendesen kell nyomogatni, mire kijön ennyi. Lotti az a baj, hogy sokszor bealszik rajta vagy csak úgy cumizik és amikor 30-40 perc után ráteszem a mérlegre és csak 10 ml többletet mutat, idegbajos vagyok :roll: Amúgy rákaptam a mérlegelésre és már idegesítene, ha nem látnám minden alkalommal, hogy mennyit eszik, mert csalóka ám, pl. az ilyen maratoni szopik után csak 10-20 ml??? :? Olyankor visszateszem és próbálkozunk tovább.

Fektetés - nálunk is sokszor alszik rajtam, tegnap sikerült lebuknia engem is :roll: Amúgy azt figyeltem meg, hogy eddig nem bukott, egészen addig, míg adtam neki a dokinéni unszolására vizet, akkor is kijött neki a tej, úgyhogy nem adok többet!
Azt mondják, azért kell neki, mert besárgult, de én már nem látom sárgának, fene se tudja :roll:
Szóval ált. nálunk háton vagy oldalt fekszik, most alszik a KISÁGYÁBAN!!! Oldalt, a szopipárna körülötte, el sem hiszem, de már vagy 1,5 órája alszik úgy :lol:

Az éjszakai üvöltés nagyon gáz, én mindig megijedek, hogy baja van, aztán megnyugtatom magam, mindig arra gondolok, amiket itt írnak a többiek, hogy jó anyuka vagyok és nem lesz gond... ez néha segít, persze nem mindig, azért néha beparázok :roll:

Timi - ú, nem semmi a lábad, én megúsztam ezt a lábdagadást, hála a lányomnak :wink:

Éva - köszi a tippet, nem veszem azt meg, inkább ezeket, amiket itt feltettetek, csak a cipeléstől félek, hogy elbírom-e majd, ha lemegyünk, sajna nem csak annyi, hogy kitolom a kecóból :?

Lányok, lassan jön haza párom, úgyhogy nemsokára láthatjátok Adri gyönyörű kislányát,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kriszta

Hajrá, hajrá!!! Szorítok nagyon!!! Nekem már semmi bajom, úgyhogy nem hiszem, hogy talizunk a kórházban.


Sensi

Nem tudom, mi baj lehet, de a védőnő ezt mondta, hogy ekkor forduljak az orvosomhoz.

Érdekes ez a fektetős dolog, én mindhárom gyerekemet hason altattam, pedig a kórházban mindig hátra fektették, azt mondták nem szabad hason altatni, de nekem elég bukósak voltak és ha háton feküdtek fuldokoltak a büfijüktől, ezért sokszor oldalra vagy hasra tettem őket, mert olyan kis erősek voltak, hogy simán fel tudták emelni a fejüket, de háton nem tudtak mit csinálni.
Meg nekem van egy rossz emlékem, a férjem családjában sajnos történt egy tragédia, háton feküdt a baba még a kórházban és megfulladt a saját hányásától, hát én azóta nem nagyon mertem háton fektetni őket, nekünk bejött a hason fekvés a hasfájásra is jó volt és máig mind hason alszanak, de ki tudja mi a jobb, szerintem aki hajlamos a bölcsőhalálra , annak mindegy, hogy hogy fekszik, de ez csak az én véleményem, tapasztalatom.

Levegőztetés:
Én úgy tudom, hogy hidegebb időben min. 4 hétig nem szabad kihozni a babákat és azt is hallottam, hogy addig nincs is nagyon kifejlődve az immunrendszerük, így sokkal könnyebben összeszednek akármit, én ezt betartottam és szerintem most is be fogom tartani.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, és most jól lemaradtam.

Elöször is gratula az új babásoknak.

Lábvizesedés: Nekem is nagyon durva a bokám és már reggel mikor fölébredek akkor be van dagadva, mondjuk nekem a felpolcolt láb nagyon sokat segít. Jó nem lapul le de azért nem lesz annyira brutál, mintha nem raknám föl.

Séta: nekünk mindig azt mondja a gyerekdoki, hogy ha száraz az idő akkor egy-két hét után irány a levegő. Az előző babát is két hetesen vittem ki először pedig nem volt ilyen jó idő és egyből másfél órás sétát nyomtunk úgy elaludt a jó levegőn.

ANHEL!
Küldtem privit!!!

Képzeljétek találkoztam Marekkal a kórházban, aminek nagyon örülök. Nagyon kedves lány, írtó szimpatikus volt és legalább már őt be tudom azonosítani. Meg akratam nézni a babáját, de sajna nem tudta megmutatni, mert pont be volt valami ajtó zárva.

Egyébként velem nincs semmi különös, kicsit magamba zárkóztam és várom a csodát. Pénteken nagyon rosszul voltam, egész nap feküdtem, azt hittem szülök, de minden elmúlt. A keddi CTG-n is egyetlen egy fájást mutatott a gép. Méhszáj zárt, szóval még nincs semmi :cry: :cry: :cry:

Most megyek adok uszit a kislányomnak. Majd még benézek, sziasztok.

ILDI!

Nem akarok beleszólni a babakocsi vásárlásba, csak a véleményem írom le, mint második babát váró. Én télire nem vennék ennyire nyitott kocsit.

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... 2_red.html

Nézd meg, ezt, szerintem nem drága ennyiért és van hozzá lábzsák ami szerintem egy téli babának elengedhetetlen, a támláját majdnem totál le lehet fektetni, és szerintem jobb márka mint a GRACO.
Bocsi nem akartam beleszólni.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Timi....nekem is ilyen dagadt most a lábam! A zokni úgy belevágott, hogy le is vettem. :roll: Ja, és szörnyen zsibbad!
Azóta még rosszabb mióta nem fekszem. Ma is főztem, mostam, ágyathúztam, most meg szörnyen néz ki a lábam!
Mikor mult héten meglátott a doki, egyből elküldött egy üveggel pisilni, hogy nehogy toxémiás legyek.
De jó a vérnyomásom, és fehérje sincs a vizeletben! :)

Te is vizsgáltasd meg magad mielöbb! Ja és kevés sósat egyél, meg felvágottat :? (mert az is sózva, pácolva van). Sok nyers gyümi(főleg az alma) zöldség segít kihajtani a vizet! :)

mtücsök...már kerestelek! Jó hogy megvagy még! Lassan eljön a mi időnk is meglátod! :wink: UH mikor volt? Mekkora a babócád?

Éva....hát igen, mi még a végén az utolsók között szülünk! :?
Picit elkeseredtem, mert ma tök jól vagyok, semmi fájás!
Tündéri a kislányod hogy így vigasztalt, kis okos! Jó hogy a párod bennt volt szülésnél, remélem enyém is velem lesz! :lol:

Kriszta...hajrá!!!!Legalább Te szüljél, ha mi nem is! :wink: :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Adri, Rajmi és Júlia!!!! Sok boldogságot!

Kriszta! HAJRÁ!!!

Timi! Nagyun buci az a láb.....Remélem, segítenek a tippek!!! ÉN NEM TUDOK EGYET SEM :cry: :cry: :cry:

Mindjárt jövök, csak épp hozzák a lányom haza....

Andi
Kép
handrea75
 
 


Lányok, Adri (Inez) ezt írta:

"Jól vagyok! Már alig fá a pocim és fájdalomcsillapító sem kell! Mászkálni is tudok! Julcsi olyan jó baba! Egy hangja sincs, szépen szopizik, alszik, nézelődik! Ha minden ok, hétfőn megyünk haza! Vigyázzatok magatokra! Üdvözlöm a lányokat, majd még lehet, hogy küldök képet! Puszi!"

És itt a kép!!!

Kép

Még egyszer nagy-nagy GRATULA Adrinak!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Lovaszkata!

Én már alig várom, mert egyszerűen brutál nagy a hasam, nem tudok enni, mert már alig fér el bennem, és komolyan mondom, csak fekve jó amúgy olyan mintha meg akarnék fulladni.

UH-on kedden voltam CTG-vel együtt. Egy fájásom volt az is olyan mintha nem is lett volna. UH szerint BPD 95 súly 2950 g. A lányom ennyi idősen pont ekkora volt azzal a különbséggel, hogy meg is született. Úgy látszik a fiúk tényleg lusták, de azért remélem nem várja ki végig.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Ildi, tényleg nagyon szép leányzó Inezé :)

Levegőztetés: Lányok, na, akkor most kéretik nekem szépen elmagyarázni, hogy miért is nem szabad levegőztetni a babákat? Az rendben van, hogy beteg környezetbe ne vigyük (orvosi rendelő várójába, stb.), és ha 10 fok környékén, vagy az alatt lenne a hőmérséklet, akkor is értem, hogy mi a baj, de most, a 20 fok körüli friss levegőre miért nem szabad vinni? :?

Azt sem értem, amit Ildi írt, hogy naponta 5 perccel lehet növelni a levegőztetési adagot...tehát naponta 5 perccel lehet többet ajtón kívül, mint ajtón belül azon a levegőn, ami amúgy is bejön a lakásba. Kezdek meghülyülni... :cry: Nem értem, segítsetek!!!

Kép
szöszke
 
 


mtücsök...hátha ez vigasztal, az én Norbi babám már 3,5 kg! BPD utoljára 96mm volt :shock: Kérdem én, hova nől még????? :?
Én is tele vagyok gyerekkel, nem jó már sehogy! Csak megszülünk a héten, jó lenne! :)

Holnap megyek NST-re, és megnéz a dokim! Remélem alakul már valami! :roll:

INEZ babája gyönyörű! Örülök hogy jó vannak!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke....ez túlzás! Nem kell mindíg a szakkönyvekre hallgatni, vagy nem tudom ez az 5 perc honnan ered. Nekem a 3 gyerekes ismerősöm és az unokatesóm is azt mondta hogy a picit már a második héten is ki lehet vinni a szabadra egy 10 percre, akkor is ha 10 fok van! Csak fel kell öltöztetni! A szeles idő valóban nem jó, de ha nem esik nem fúj akkor nyugodtan, aztán 2-3 nap után már lehet 20 perc majd fél óra...stb A friss levegő jót tesz!
A fokozatosság valóban fontos, de nem ilyen szigorúan!
Nem okoskodom, hisz én tapasztalatlan vagyok :arrow: ez tőlem tapasztaltabbak véleménye!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lovaszkata!

De én 156 cm vagyok.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Szioasztok!!

Csak gyorsan pár sor.... kövezzetek meg, de mi ma kint voltunk közel egy órát!! kÉT HETESEK VAGYUNK--A doktornénink szerint mehetünk sétálni, napozni (kell, mert kicsit még sárgácska). Nyitott a kocsink, de jót aludt benne. 23 fok volt, a lakásban sincs melegebb..!!!!!


Adriék Julcsija tényleg tündér!!!!

Vizesedők!
Nálam a fokhagymás piritós vitte le a vizet, ha birjátok...na meg a felpocolás!

Kriszta!!!!!!

DRUKKHEGYEK!!!!!!!!

Kép Az első séta

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sőt a szomszéd babája, még télen is aludt kinnt a kocsiban :) egy órát is! Egészséges, szép baba! Olyan jókat aludt a levegőn. Be volt csomagolva, nem lett semmi baja!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Zsuzsu...nem kövezünk meg, ma szép idő volt, miért ne lehetne kinnt lenni, ha jól fel volt öltöztetve az a baba, annál egészségesebb lesz!

mtücsök...ez ciki! :roll: De én se vagyok ám magas (164cm) :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok. Hónapok óta olvasgatlak titeket, de eddig passzív voltam, csak drukkoltam mindenkinek! Ügyesek akik már megszültek, nekik erőt, egészséget és sok tejcit kívánok! Akik még egyben vannak azoknak kitartás, már október 10 lesz holnap, közeledik a ti időtök.

Kicsit felháborodtam ezen a /levegőzés séta dolgon, ezért is írok. Nekem egy fiatal de 3 gyerekes gyakorló apuka a háziorvosa a babának, és ő amikor hazaengedtek minket azt mondta, ha ilyen szép napos idő van már másnap kitehetem a teraszra egy alvásra. Így Nórikám már 5 naposan kint aludt napi egy alvást, aztán 8 naposan megvolt az első séta is a városba. Örülök, hogy ilyen rugalmas dokim van, aki normálisan kezeli a helyzetet. Én nem akarom, hogy bármi baja legyen a kicsikémnek, de túlzásnak tartom, hogy be legyen zárva, ha tényleg ilyen jó az idő. Bocs, ha belepofátlankodtam a témába, de ezt el akartam mondani.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok Lányok!
Délelőtt már Adri fel tudott állni, etette a picit vadul de nagyon hamar elfárad. Azt mondja, hogy leszívja az energiájit a szoptatás néha azt veszi észre, hogy alszik :D . Manó a legnagyobb baba szobába még a fiúkat is veri súlyban-szép mi?
Most is éppen az evést gyakorolják !

Rajmi
Vendég
 


Na most van egy kis időm, bár nemtom meddig. Szerencsére megtanultunk szopizni, nem tudták a koraszülött osztályon hozzászoktatni a lányomat a cumihoz. :lol: Illetve inkább az, hogy én eldöntöttem, hogy átszokunk a cicire, ha már van tejem. Mondjuk fárasztó ez a tanulási folyamat, mert egy-egy szoptatás kb. egy óra, aztán még fejés, aztán szinte kezdődik minden elölről. :roll: De nagyon élvezem! Sikerült végre fekve is szoptatni, legalább tudtam közben aludni egy kicsit.. :wink:
Egyébként mennyit "kell" egy 8 napos babának enni? Mert minket úgy engedtek ki a kórházból, hogy 50 volt az adagja, ehhez képest az előbb 80-at szopott és utána még enni akart, de nem mertem neki többet adni...

Adri babája gyönyörű!!!

Majd én is rakok fel képet, de még a fényképezőn vannak és nemtom hogy kell levarázsolni (meg annyi időm nincs is...)

Tücsök!
Nem is olyan nagy a hasad!!! Nekem szerintem nagyobb volt, pedig én is 156cm vagyok.

Egyébkéngt szülés után kétszer kérdezték meg a liftben, hogy mikor szülök... :lol: Egyszer ráadásul egy kismama. Azon nagyon meglepődtem. Mit gondolt, kipottyan a gyerek és utána újra kockás hasa lesz??? :roll: Nekem még mindig nem kockás, pedig 8 napja szültem... :lol: Viszont csíkos...az majdnem olyan jó.... :lol: :lol: :lol:

Megyek, megnézem a törpöm, aztán lehet, hogy legalább a mait elolvasom, mert eddig csak beleolvasgattam. Mikor fogok újra képbe kerülni... :roll: :?

marek
 
 


Marek: humorod a régi :D Végül is be tudsz avatni, hogy némi papás-mamás tényleg segített a szülésindításban? :D Mi szombatra vagyunk kiírva, de eddig csak egy kis derékfájásom van, és mintha egy kis nyákdugó is távozott volna... Apa csillogó szemmel várja válaszod :D :D :D
Tercsimami: mint tapasztalt anyu, nyugodtan segíts nekünk! Köszi :wink:
Mindenkinek szép estét!

macianyu
 
 


Bemutatom az én kis Nórikámat :-)

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Szia Marek!

De jó, hogy itt vagy újra! :)
Kimondottan sajnálom, hogy a hét eleji ctg-re most nem a kórházba kellett mennem, megkereshettelek volna. :(

Persze, hogy nem kockás még a hasad, nem csináltál elég felülést bakker csak a szemetet vittétek gőzerővel az utolsó napon, magadra vess! :D :D

Kép
anhel
 
 


Hahó!
Gondoltam, megirom nektek, hogy BKRISZTA barátném épp a kórházba tart 3 perces fájásokkal és tágulásos vérzéssel. Kéretik nagyon-nagyon drukkolni neki!!!
Ha van újabb infóm, jövök még :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Macianyu
Az apukázás veszélyes...nálunk rögtön háromperces fájások jöttek. Azt hittük az autópályán szülünk... :lol: :lol: :lol: Szóval hajrá! A férjed, pedig örökre hálás lesz a válaszér... :lol: :lol: :lol:

Kriszta!
Megy a drukk....!!!!

Én meg megyek fejni, mert a mellszívóm bealudt, a mellem meg szétdurran. Tök jó! Nagyobb a mellem, mint a hasam!!!! És végre azt is látom, hogy a férjem milyen bénán borotvált meg szülés előtt... :lol: :lol: :lol: Apró örömök....

Ja, és egy jótanács: aki gátvédelemmel akar szülni, az beszélje meg a babájával, hogy ne várja meg, hogy a doki beérjen a szülőszobára... :lol: :lol: :lol:

Még egy kérdés: mi a francban lehet anyatejet lefagyasztani? Természetesen 2000 forintos Medela zacskón és 3000 forintos Avent poháron kívül... Valami olcsóbb megoldás érdekelne, mert a költségvetésünk valahogy kimerült ebben a hónapban.... :roll: Vajon miért...? :roll:

marek
 
 


Minyu, Bkrisztának szorítunk nagyon!

Lkata, Tercsimama én is így gondoltam, ezért nem értem ezt a szigorú szabályozást. Mert oké, a kontaktlencsémet úgy kellett megszoknom, hogy minden nap egy órával többet lehetett a szememben...de vajon mi indokolja, hogy a levegőztetést így kelljen adagolni? :shock:
Zsuzsu, jól tetted!
Persze, mi, akik október végén fogunk szülni, valószínűleg lemaradunk erről a szép időről. :? Irigy vagyok. ;-)

Kép
szöszke
 
 


Marek, műanyag flakonban esetleg, amit fertőtlenítettél előtte?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy megint bepoff... de

MAREK!! NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY OTTHON VAGYTOK! :lol: :lol:
(mások is megkukkoltak már Titeket Marek miatt, mert nagyon drukkoltunk Nekik)

Az első képek közül 1-2-t lszi a mi fórumunkra is rakj fel majd!

Mindenkinek jó babázást és örömteli napokat az új jövevényekkel!

Ja és lefagyaztani tulajdonképpen mindenben lehet, ami sterilizálható szerintem (persze ennyire csak azóta vagyok okos, hogy megvettem anno minden szirszart). Ötlet: kifőzött üveg.

Jutta

KépKép
jutta
 
 


Sziasztok!

BKriszta!
Szurkolóóóóók! Hajrá!!!


Éva!
Jó, h holnap megyek a midwifehoz, mert most kicsit rámültetted a parát. :)

Mtücsök!
Neked is kitartást kívánok! Nemsokára itt lesz már a babyd! A levegőztetős témával én is egyetértek.

LKata!
Hátha meglesz a mai pörgésnek a hatása! :)

Inez és Rajmi!
Nagyon édes Julcsi, mégegyszer gratulálok hozzá!


Zsuzsu!
Nagyon jól tetted és nagyon édes a törpe a babakocsiban! :)

Marek!
Örülök, h ilyen jól megy már a szopi! Várjuk a képeket!
Hát nekem hirtelen bébiételes üvegek jutottak eszembe...mondjuk azt is meg kell venni (bár lehet, h van ismerősöd is aki oda tudja adni őket, miután megette a gyereke). De még így sem annyira drágák sztem, mint a speckó zacsik, ha nincs kitől kérni, és megveszed a legolcsóbbakat. Vagy 100ft-os műanyagos boltban vm bigyók, ki lehet sterilizálni szépen, és mehet bele a tejcsi. Bocs, ha hülyeségeket mondtam, részemről ennyire tellett, nincs más ötletem. :)

Tercsimama!
Nagyon édes Nóri! :) Nem dobsz fel nekünk egy szüléstörit? :)

Én is 157cm vagyok, de a hasam sztem kicsi....bár nekem nagynak tűnik, de ahogy elnézem a többieket, meg a szülésfelkészítőn is én voltam a legidősebb terhes, de mögöttem járóknak is volt ugyanakkora, vagy nagyobb pocija mint nekem...szal tényleg kicsi. Múltkor írtam, h majdnem akkora, mint Nymalacé, de visszavonom, csak első ránézésre tűnt úgy. Raknék fel képeket, de sajnos nem tudok, mert hála az égnek, a fénylépezőgépem még mindig szar. 5hónapig ültek rajta a boltban, 2x kaptam már vissza, és még mindig ugyanaz a baja....asszem nem kell ecsetelnem, h mennyire idegeltem ki magam rajta délután. Mindenesetre ha sikerül megoldani, akkor jövök én is képekkel.

Jóéjt mindenkinek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Éva: az én érzéseimet fogalmaztad meg. Mivel nagy lázadozó vagyok, már fel is mértem a terepet :D Ha szeretnéd a gyerekeket becsempészni a picihez, akkor azzal a lifttel jöjjenek fel, ami a szülőszoba rész előtt van. Ott üldögélhetnek az apukák, amíg várják a kismamikat. Szerintem a családtagok is ott várhatnak, tehát fel sem tűnik ott egy csapat gyerek, akik éppen a picit szeretgetik. :D
De ha egy ágyasod lesz, oda is becsempészheted őket… :)
Nekem Lilim kicsi, ezért nem csempészem be… De apának ott a helye ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anyatej lefagyasztása: jégkockatartóban! Nekem bevált, fagyasztóban kis helyet foglal, és ha egyszer megnézed egy kockahely mekkora (nálam 40ml), akkor tudod mennyit kell kiolvasztani ha kell valamire. Ennél jobbat nekem sem tanácsolhattak volna...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Marek: Apa hálás :D :D :D
Tejcsit szerintem sima zacskós jégkockakészítőben is fagyaszthatsz... Nem tudod kifőzni, de talán jó...
Megyek , mert Apa mnagyon vigyorog :D
Jó éjszakát mindnekinek

macianyu
 
 


Ildi: én szerettem a graccomat, de a másik is tetszik. Menjetek el, nézd meg, próbáld ki mind a kettőt. És szeress bele valamelyikbe :) Abba beleteszed Lottit, tologatod, nézegettek dolgokat, és ha jól megy, akkor meg is vehetitek :D

Persze a téliesített verziójú babakocsik előnyösebbek nekünk, októberi babázóknak. De mindent meg lehet oldani nagy vastag pokrócokkal, meg lábzsákokkal :)

A 150 fok alá nem dönthetőbe jó, ha van Mózes, de nem mindenki engedheti meg magának. És ha a babakocsi aljába teszel pólyát, vagy vastag nagy pokróccal (összehajtogatva több rétegben) letakarod, akkor már egészen egyenes lehet a fekvőfelület a hasalós babának is. És a hordozó, ha kompatibilis a kocsival, akkor abban is lehet vinni a picit, sőt akkor nem szakad le anya keze, amíg bezárja az ajtót, és lecammog a tárolóhoz. Hanem leteheti a hordozóban a babát. Amíg küzd az ajtóval.

Nekem ez a kedvencem a többiek által belinkelt kocsik közül: http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/picview.php?prt=68278&gid=2105215&index=4

és még ez:
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek.vm;jsessionid=D25914EEC076E6C4630BF90820B9971C?pid=1293354

Nehéz babakocsi cipelése a lépcsőn: hátsó kerékre állítod, és tolod lefelé a lépcsőn lassan, visszatartva az erős huppanástól. Bármennyi lépcsőt meg lehet így tenni könnyen, DE nem működik a mozgó eszközökön: busz, villamos, mert ott az alsó fokon nincs függőleges rész, amin legurulhatna a járgány. Felfelé háttal húzod a hátsó kerekeken, döntve, itt arra kell ügyelni, hogy mikor felér a lépcsőfok tetejére, ne ütközzön a következő fok oldalához…
Érthető volt? :)

Sárgaság ellenőrzése: a szemöldökök között a homlokán közép magasan nyomd be a baba bőrét (mint amikor a vizet ellenőrzöd a lábadon). Ekkor a bőr rész elfehéredik egy kis időre, és akkor kell megnézni: ha fehér, akkor nincs gond, ha sárga, akkor sárga a baba. :) Tegnap olvastam az egyik új könyvemben :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi: pisilj bele egy edénybe (vizelet középső része), öntsél a vizeletbe ecetet, ha kicsapódik a fehérje (mint a tojásnál), és sok is van, akkor spuri a dokihoz vérnyomást méretni, mert ez a 3 tünet együtt a toxémia jele. Ha nincs fehérje benne, akkor nincs baj. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: sziaaaa :) Jó látni téged! Én Lilit 2 hetesen vittem ki az utcára először, mert akkorra kaptunk időpontot a világ másik felére vizsgálatra :S Szóval ez után már mentünk sétálni, de nem ám percekre, hanem órákra :) Ez október eleje tájékán volt 2005-ben :) Jó zárt babakocsival, jól bebugyolált kislánnyal. És a védőnő engedélyével :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: ha benyomod a dagadt lábat, és ottmarad a nyom, az azt jelenti, hogy vizes, ennyi. Ha a vérnyomi nem jó, és a fehérje jelen van, akkor futás a dokihoz.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Írom a szüléstörimet csak kicsit hosszú lesz, mert elég kalandosra sikerült :-D Remélem hamarosan sikerül befejeznem, de egy ekkora pici baba mellett nem olyan egyszerű leülni nyugodtan és átgondolni amit írni akarok. :lol:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Kriszta: drukkolok neked! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?