Új privát üzeneted érkezett!

Kiscica Lehet,h. én sem írtam, de Maszat szívdöglesztő.. és azt hiszem a féléves szülinapján sem köszöntöttem meg a kis Drágátt, pedig még az iwiwen is láttam az üzit... szóval részemről bocsi :( Amúgy szt én is megfigyeltem,h. pl. az én kérdéseimre (még akkor is, ha személyesen megszólítok vkit) ketten-hárman nem válaszolnak-rendszeresen.
Szívesen találkoznék én is veletek! Meggyógyultunk már, bár Csenge megint szipog.. Összehozhatnánk egy randit!

Kép
Kép
mango.
 
 


Én már kb. 3 hete nem szoptatok. Igaz éjjel, vagy hajnalban még szopizott, de mióta (1 hte) átalussza az éjszakát, azóta már akkor sem szopik, ha felébred. Tejem van még nem sok, de kb. 300-400 ml, azt lefejem. Eleinte minden etetés után fejtem, de már csak este és reggel. Megmondom őszintén baromira időrabló és unalmas is. Tudom, hogy ez a legjobb a babának, de azért meddig fejjem még? Ha fejem, akkor lesz is. De ha meg nem fejem akkor majd magától elapad? És nem gyullad be? Na meg ha nem fejem lelkiismeretfurdalásom van :oops: :oops: :oops:
Na meg Apa is mondja, hogy meddig akarom még csinálni a fejést....
Na bocsi, tudom ez nem sok embert érdekel, de muszáj volt leírjam... :oops:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Én szerintem nem azért nem válaszolnának, mert személyes oka lenne. lehet, hogy én sem válaszoltam ha kérdezett valaki, de bántó szándék vezérelt!

KépKép
kisfruzsi
 
 

 
 

Fruzsi
Igen, szerencsére azóta rendben van minden. Köv. nap még picit váladékozott neki, de szerintem az meg egy természetes tisztulás volt még.
Azóta tök jó minden.
Szoptatás: elfogyott.. Furin hangzik, de egy ideje mér csak reggel-esete szopizott, és az is nehezen ment, mert volt, h 1 percig szívta, mire beindult, és akkor is már csak pár korty jött.
Lemértem, és amikor 0 g-ot mutatott, döntöttem úgy, h ennek már nincs értelme, mert csak Maszatot zaklatom fel vele.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


persze azt akartam írni, hogy NEM bántó szándék vezérelt :oops: :oops: :oops:
Ez nem Freud-i erlszólás volt :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Mamik!
Nem azért írtam, mert azt hittem direkt, csak ez már annyiszor volt téma, és ált. a rendszeresen fórumozók voltak azok, akik pl. átlapozták.
Csak ez már kb. kezdetek óta bennem volt, és most kijött.
Szerintem mindenki tudna mondani példát, h a kutya sem válaszolt a kérdésére..
Én meg kis naívan azt hittem, h egy keresztelős kép lehet érdekesebb, mint egy újabba evős-alvós-mosolygós. Most jó önző voltam, de ha újdonság van, azt ált. észrevesszük.
Ilyen volt Marjan és Magi állóképei..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kisfruzsi.... most jól lebuktattad magad :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
mango.
 
 


Mango,

hát igen a tudatalatti hatalma :shock: :shock: :shock:

csak a férjem meg ne tudja, hogy ilyeneket írok :lol: Teljesen kivan a kis materialista lelke ezektől a pszicho dolgoktól, az asztrológia ezoterika és társairól meg ne is beszéljünk :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsii :lol: :lol: Értettük.. szerintem..
Fruzsi, hát passz. Én már nem fejném, mindig is utáltam a fejést, lehet ezért apadt is el többek között (na meg anyós, inkább ezért).
Én Maszatnál nem látnám, h ki lenne borulva, h nincs se cici se anyatej. Ha éhes úgy rárabol az üvegre, mint éhes cápa a kishalra.
De ezt neked kell eldöntened, nehéz lesz, de muszáj.
Van olyan homeós bogyó, amitől elapad, ez az urtica erősebb fajtája.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Mango
Szegény Csenge! Szipog a drága, szerintem ez tavaszig már megmarad, mert pl. ha tél elkezdődik, én mindig fújomaz orrom, ha itthon vagyok is..
De egy kis baci nem hiszem, h egyből levenné Maszatot a lábáról, ha meg mégis, elmondhatod, h Te le tudtad venni...
És nincs gond a köszöntésből.., pedig ott is volt, h írtam, aznap csak mi ünneplünk, de mégis jöttek a többeszámú köszöntések..
Vicces volt.. 8)

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kiscica,

hát Alma sincs kiakadva és nem is lett depis ellentétben mindenféle szakirodalommal :lol:
Imádja az üveget, ha meglátja vigyorog és elkezd "zihálni" (ez egy új örömködés nála), a ciciért azért ez nem csinálta. Sóval neki semmi baja, csak én vagyok para...

KépKép
kisfruzsi
 
 


Magi!

Kaptunk szemcseppet is. Floxal a neve. Napi 5 x kell cseppenteni.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!

Először a kérdésekre:

Mary!
5-6 hós babáknál néha nagy talány, miért ébrednek éjjel többször és kérnek enni. Sok minden kiválthatja nála, rosszat álmodik, éhes (ténylegesen) vagy csak megébred (ki tudja miért) és megnyugtató neki, ha anya odamegy és látja, érzi a közelségét.
Sokszor fordul elő ez olyan babáknál, akik nehezebben aludtak éjjel az első perctől kezdve és igy többször ébredtek enni, úgymond, hozzászoktak az éjszakai keléshez és evéshez.
Az is lehet, hogy éppen aznap több volt a tápanyagigénye (többet játszott, mozgott) és ez éjjel jött ki, éhes lett.
Sokan ajánlják, hogy a vacsorát cseréljük fel az uzsonnára adott tejpéppel, mert az sokkal laktatóbb, mint a tápszer. Viszont a saját babámon/babáimon is tapasztaltam, hogy ez nem mindig sikerül, mert akkor már fáradt és elalszik a kanálon. :)
Én próbáltam már, hogy a tápszerbe kevés tejpépet keverek, hogy sűrűbb legyen és kicsit jobban eltelitse, de csak annyit, hogy még tudja szívni a cumisüvegből.
Ez néha bejött, néha nem. Az én babámnak is volt olyan időszaka, körülbelül egy hónapja, hogy 2-3 hétig ébredt éjjel 2x. Evett, olyan 100-120 ml körül, majd visszaaludt.
Ez mostanra megint normalizálódott és este 8-tól reggel 7-ig alszik.
Elképzelhető, hogy a foga is bántja. Nekünk is valószínűleg az volt a probléma, mert most már kint van neki az alsó kettő.
Nyugodtan adj neki szerintem tápszert, én is adtam, mert az éjszakai teáztatással a későbbi éjszakai ivásra rászokhat. A tápszerről tudja, az nem szomjoltó, hanem rendes étkezésre kapja, igy elenyésző az esély, hogy rászokjon. :wink:


Szösszenet!
Ez megint olyan dolog, ami megosztja a véleményeket.
A gyermeknek, ameddig nem eszik darabos ételt, a napi 3 teljes (gyümölcs, főzelék, tejpép) étkezés elég, reggeli-vacsora anyatej vagy tápszer. Hónapot nem írok, mert minden babánál változó, hogy mikorra bújnak ki a fogai és mikorra tanul meg rágni.
Ez körülbelül 1 éves korra tehető. Akkortól lehet reggelire kifli, kenyér vajjal, sonkával, sajttal vagy joghurt, kakaó.

Ekkor jön majd a tejkérdés, ami szintén nagyon sok vitát vált ki. Mikortól ihat a gyermek tehéntejet? Én például egy éves kor alatt egyik gyermekemnek sem adtam. Utána kezdtük negyedelve, felezve, stb. a tehéntejet. Mindig betartottam a fokozatosságot, mert a tejallergia ott lebegett a szemem előtt.
Sok helyen irják és mondják, 7-8 hónapos babának már lehet joghurtot, sajtot, túrót adni. Elvileg nem, mert tej van benne, gyakorlatilag nagyon sok éppencsak ülő babát láttam, aki joghurtot evett. :roll: Én óvatosabb vagyok.
Bocsánat, ez nem volt téma, csak az eredeti kérdés nálam vonta maga után. :)

A húst szintén 5 hónapos kortól lehet kezdeni. Csirke- pulykahúst (ebből is a mellet inkább). Majd ezek után inkább 6-7 hósan már a csirkemájat. Azt általában nagyon szeretik a babák.

A táplálásnál mindig figyelembe kell venni a baba igényeit! Erőltetni természetesen semmit nem szabad. Ha nem eszi meg a gyümölcsöt, egyen zöldséget. Kis kihagyás, nem kell kinálni sem neki a gyümölcsöt, majd pár hét múlva újra meg lehet próbálni, hátha már elfogadja. :wink:

Minden babának van kedvelt és kevésbé kedvelt étele. Az én kincsem egyszer megeszi a spenótot, de csak úgy falja, máskor pedig 3 falatnál többet nem tudok beleimádkozni.

Most fogunk gyümölcsöt enni, ma körtét banánnal. :)
Megyek is megetetem, mert zajong. :)

Szép napot mindenkinek!

Menjetek sétálni, nagyon kellemes az idő! Ki kell használni, mert jön a hideg-ronda tél. :(
Vendég
 


Kisfruzsi, PASI......

Kiscica, hát akkor semmi akadálya a randinak :)

A tápszerezésnek én sem örültem először, de olyan jó látni, amikor igazán jóízűen eszik cumisüvegből- és nem marad éhes. Annyira cuki, ahogy csámcsog meg cuppog és nagyokat nyel, utána meg elégedetten, jóllakottan vigyorog.

Kép
Kép
mango.
 
 


Kiscica!

örülök, hogy nektek eredményes volt a könnycsatorna mosás. remélem nekünk is jó lesz!

Persze még mindig nem olvastam vissza mindent. csak "szemezgetek"... :oops:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Kép próbálkozások a négykézlábra állassal.... Kép kis ideig már tudok ülni, de inkább hason szeretek lenni Kép Kép és mostanában találtam meg a lábamat Kép

Egyik nap pelenkázás közben a lábával elkezdett játszani . "elvettem tőle a játékát" és üvöltött...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Na megyek, felismerhetővé teszem a konyhát... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Na, én is egyszer hagyok ki pár napot és tessék, pont olyankor van "gigatermés" a fórumon...

Reagál(gat)ni csak az utolsó pár oldalra tudok, bocs :oops:
Ruben igazi nagyfiú a képeken, Száva, Noa csajok nagyon bájosak, Rini-Barbi találkozó képei is nagyon jók. (Nici! Barbi-Emma tali mikor lesz?) Zéti is sokat változott, Anettó kirándulós fotói is nagyon tetszenek, Máté biztos élvezte a túrát.
Kiscica, tök jó, hogy tettél fel keresztelős képeket, nem reagáltam rá én sem, igaz asszem azóta nem is írtam, de azért megnéztem, pl tetszett, hogy a csoportkép alá leírtad, hogy ki kicsoda. (Anyóst is megcsodálhattuk legalább!)

Atinak, Lilinek, Mirtillnek és Tamásnak boldog fél éves szülinapot! Kép

Szerintem sem kényeztetjük el a babákat azzal, hogy nem hagyjuk sírni!!!
Anyósom szerint én is elkényeztetem Emmust. Ezt persze nem nekem mondta, hanem a férjemnek telefonba, de persze úgy, hogy én is halljam. Nagyon sz@rul esett. És az egészet abból következtette le, hogy amikor itt vannak, Emma mindig sír, én meg kézbe veszem. Igaz, én meg azt nem értem, hogy két nyugdíjas embernek miért csak este fél 7-kor van ideje megnézni az unokájukat. Mint legtöbb baba, ilyenkor Emma egyébként is már nyűgösebb, ráadásul őket meg ritkábban is látja...
Tegnap este még a férjuram is megjegyezte, hogy "na tessék, most kényezted el", amikor fevettem. Tök rosszul esett, el is bőgtem magam, mire mondta, hogy nehogy már komolyan vegyem, csak poénból mondta.

Bébiétel: most láttam, hogy a Kecskeméti bébikajákat is a Hipp forgalmazza :shock:

Szösszke, jobbulást!

Nono, kitartást!

Csilla, ha van kedved gyere máskor is, úgy is, mint szakember, de leginkább mint anyuka!

Ollem, remélem tényleg nem kerül sor többet ilyen beavatkozásra.
Magika nálatok pedig hátha elkerülhető, vagy elintézhető a dolog kicsit szelídebben is.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Nimród 1 hét alatt negyed kilót hízott.:shock: Meglepődtem, mert mostanában inkább 1 hónap alatt hízott kb. ennyit. :D

Medina! Attinak boldog hófordulót tegnapra!:)

Mary! Sajnálom, hogy mégis át kellett mosni Bogi könnycsatornáját. :( És neked sem lehetett könnyű hallani kinn, ahogy sír. :( Örülök, hogy jól van, aludt éjjel.:) Remélem nem kell ismételni.

Eszti! Gratulálok Noa fogacskájához!:) Biztos írtad már :oops: , ők egypetéjű ikrek? Biztos buta kérdés, ha egypetéjűek, akkor egyszerre jön a foguk?

Emi! A sütőtököt bébiételből adtad Lilinek? Láttam a Lidl-ben akciósan 70 Ft kilója. Vennék, hogy tegyek el a mélyhűtőbe. Vajon ez már jó? És abban is tanácstalan vagyok, hogy piacról vegyem inkább, vagy üzletből? :?

Lekri! Te is írtad, hogy tettél el sütőtököt. Megkérdezhetem, hol vásároltad? Piacon, vagy boltban?

Zsuzsa! Gratulálok a 2. fogacskához is!:)

Csilla! Üdv itt! :) Írjál nyugodtan máskor is.
És írj a babádról is még, ha van kedved. Első gyerek? Hogy hívják?

Anetto! Nagyon szépek vagytok a képeken!:D

Mango! Nem tudok tanácsot adni krém ügyben. Nem azért, mert nem lenne rá szükségem :lol: , csak nem néztem mostanában olyan közelről magam a tükörben. :oops: :lol: Biztos tudatosan... :lol: :lol: :lol:

Kisscica! Megértem, amit írsz. Volt, mikor én is panaszkodtam ilyesmi miatt. De utána rájöttem, hogy ez nem amiatt van, mert tudatosan átugranak rajta, hanem, mert mindenre nem jut idő, főleg, mióta megszülettek a babák. Velem is előfordul most is, hogy nem tudok mindenre reagálni, amire szeretnék. És én sem veszem rossz néven, ha nem mindenki ír a kérdéseimre, nem reagál mindenki külön a fotóimra. De azért nem baj, ha leírod, mi bánt. Így sokkal könnyebb. (Én reagáltam a keresztelős képekre.)

Most ennyire tellett... :oops: Mennem kell. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


A mai napi ünneplősöknek boldog félévet!

Éjszakai ébredés téma: mi kezdetektől kezdve, mióta a koraszülött osztályról hazajöttünk átaludtuk az éjszakát (ott egyébként hajnalban vízet kaptak, szoktatás képpen az éjszakai kelés miatt). Itthon azt mondta a doktornő, hogy szoptassam, ha ébred. Nos ő aludt végig. Most viszont egy hónapja minden hajnalban kelünk, és ENNI kér, csak úgy zubog belé a tej. Próbáltam a vízzel kiváltani hátha, de nem aludt vissza, csak ha szopizhatott egy kis tejet.

Ma reggel ettünk banánt, persze megint kézzel falatkákat. Összetörve kiskanállal nem kell, zájzár lép fel. Gondoltam belekeverem a tápszerbe, hát így sem kellett. Ugyanez a zöldségekkel is. Ha kézzel adom a répát, krumplit, sütőtököt, úgy jóízűen megeszi, de csak kóstolgatós mennyiséget.
És többen megdöbbentetek rajta, hogy eszünk vajas kenyérke falatkákat és sütit és tortát is. Na ezt se visszük túlzásba, nehogy azt higgyétek, ez is csak pár falat, de mikor látja, hogy mi esszük ő is kér. És jóízűen megeszi, összemajszolja a szájában és teljesen megemészti. Nem parázok, hogy lenne valami baja, hisz azt hiszem már van azért tapasztalatom 3 kicsi után, hogy mi az amit nyugodt szívvel adhatok neki, nem lesz semmi baj.

Emi! Megnéztem az új képeket, nagyok jók.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Gumimaci,

Én a tököt a zöldségestől vettem, és megsütöttem nem pároltam.
Almát is vettem és barackot is. De a srépát biobabkajaként vettem, mert a gyökérzöldségekben (cékla, répa) több lehet a vegyszer. De a későbbiekben ezeket majd a piacon veszem meg van egy-két tuti bácsi néni, aki a kiskertből hozza a vegyszermentes dolgokat. Már vettem tőlük zöldbabot is, le van fagyasztva.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Csilla! Nem akarsz felrakni egy babavonalzót? És igen kiváncsiak vagyunk a te véleményedre is úgy is mint szakember és úgy is mint anyuka.
Bevallom az én gyerekorvosom is 3 gyermekes anyuka ( az ikerfiúk Felivel járnak együtt) és sokszor mondja, hogy más a könyv és más a valóság. Ő is azt hangsúlyozza inkább ilyen téren, ami neki is bevált.

Ma paradicsomos húsgombócot főzők, kiváncsi vagyuk a pariszósz hogy ízlik a krumplival Biusnak. (Petrának a sütőtök, Felinek pedig a paradicsomos dolgok jöttek be bébikajának.)

Ma laza napom van, úgyhogy még jövök majd.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Köszönöm lányok, aki irta,akkor röviden:

4. gyermek a kicsilány, 6 és fél hónapos, Szofi. Rajta kivül van még egy fiú és egy lány iskolás és egy óvodás fiam.
Szofi 8 kg és 70 cm. 5 hetes kora óta tápszeres. Minden gyereknél elment a tejem az 5. héten, akármit csináltam. :(

Zsuzsa!
Nyilván te érzed, mi a jó neki. :wink: Főképp, ha igy szereti. Egyáltalán nem baj, ha csak összenyomkodod vagy megtöröd villával a gyümölcsöt/zöldséget. Régen nem is nagyon turmixolták az anyák ezeket, villával törték össze és úgy kapta a baba. :wink: Nagyon ügyes a kislányod, hogy ilyen szépen eszik.
Torta, vajaskenyér :D én csokikrémmel kóstoltattam a minap, mert kinézte a számból, nem bírtam ki. :oops: Meg a húsleves leve is csúszott volna neki, de azért azt éppencsak ízleltettem meg vele. :oops:

Szofi eszik: banán, alma, barack, körte, cukkini, spenót, zöldbab, paradicsomos burgonya, burgonya-alma, sütőtök (ez a kedvenc). Husiból csirkemellet főzök meg neki mindig, ezt keverem a zöldségek valamelyikével. De bébiételben evett már gesztenyés pulykát is. Nagyon büdös volt, de ő két perc alatt megette. :)

A cékla még nagyon sok vitamint tartalmaz, de én sajnos rosszul vagyok tőle, bébiételben pedig még nem láttam, igy az kimarad (minden gyermeknél kimaradt). :) Ahogyan a brokkolit is csak bébiételben adtam mindegyiknek. Nem tudom megfőzni, sajnos attól is beteg leszek. :)
Vendég
 


Kész vagyok a konyhával.

Csilla!

köszönöm a választ. Ma már nem kért enni hajnalban....reggel háromnegyed kilenckor evett először. lehet, hogy uzsira a tejpép miatt? passz. volt már hogy kapott tejpépet és éjjel kettőkor már sirdogált...áh majd csak jobb lesz.
Egyébként egy hónapos korától átalussza az éjszakát. este nyolctól reggel nyolcig. egy két hónapja romlott meg ez a dolog...

Kerekes!

Leirnád a paradicsomos húsgombós receptjét, ha szépen megkérlek...??? Jól hangzik! :D

Délután remélem tudok majd visszaolvasni is rendesen meg reagálni, ha Bogi is úgy akarja... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Lányok!
Egy kérdés!
Már ezerszer meg akartam kérdezni, de mindig elfelejtettem.
Van egy zeneszám, amit Bogi ha meghall, arra koncentrál, figyeli és elszomorodik. amikor a szám elér egy bizonyos részhez, akkor legörbíti a száját és szinte zokog... :shock:
Többször kipróbáltam, amikor nagyon nagyon jó kedve volt, akkor is ez történt...
Csak tudnám, hogy miért van ez?
Hogy értsétek, úgy csinál Bogi mint mi felnőttek, ha egy szám miatt elérzékenyülünk.....
valaki babájával előfordult már ilyen? vagy valaki hallott már ilyenről?
Igaz, hogy terhességem alatt, előtt szóval mindig (most is) sok zenét hallgatok. Lehet, hogy valamire visszaemlékszik? rejtély nekem ez...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!

Én pár óra múlva nem csak megdícsérem, hanem meg is dögönyözöm Maszatot!!:)))



A mai napon a Kika bébiosztályán minden termékre 15%kedvezmény van


Puszi

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok,

Zsuzsa, köszi :)

Gumimaci,
a sütőtököt piacon vette a párom és én pároltam nem sütöttem. Krumplival ízlett Lilinek. Ma krumpli nélkül is meg fogom kóstoltatni vele. Szerintem szeretni fogja


Kisscica,
én azért nem reagáltam írásban, mert személyesen akartam elmondani a véleményemet és hétfőn sikerült is :) :)

Csilla,
megkérdezhetem, hogy ezt a sok ételt mennyi idő alatt vezetted be? Mi is hat hónaposak múltunk, de mi csak almát, barit, krumplit és most sütőtököt eszünk..

hú mennem kell, mert szólítanak....

Kép
emi29
 
 


Sziasztok! Rengeteget olvasok rólatok!Folyamatosan ha van időm nyomon követlek benneteket!Nekem is van egy pici lányom,Rékának hívják 2008.04.26-án született!Most 5hónapos!Szeretnék hozzátok csatlakozni!Nagyon sok jó dolgot olvastam és használtam amiket irtatok!

Kata
Vendég
 


Sziasztok!
Bocs csak erre az oldalra reagálok most :lol:
Írogatom a szakdogát,de napi 1 óra megy csak :(
Iszonyatosan fáj a derekam nem is tudnék többet ülni.Lehet Fruzsi nőtt 2 hét alatt fél kilót azért?Már majdnem 7 kg!!!!!!!!!!!!


Mindenkinek Boldog félévet!


Kisfruzsi én is unom a fejést,de nekünk kell nagyon a pénz amit az egyre apadó tejért kapok. :lol: Ha tápszeres lenne nem is tudom miből fizetnénk :roll:

Még mindig durván érzékeny vagyok,páromra is megsértődök mindig ,egy lány aki fontos nekem megszakította velem a kapcsolatot elég durván és elég sokat sírdogáltam miatta.
De Fruzsi végre meggyógyult és ez a lényeg!Majd,teszek fel v,mikor képet,ja állíólag zöld a szeme,de én szürkének látom :lol:
Atizka Sajnálom az anyósékkal

Nekem a szoptatás most a legkényelmesebb már előre félek h főzőcskézni-melegíteni kell majd! :lol:

Kiscica Örülök h megszépültél! Én a sérv miatt sajna nem tornázhatok!

ollem cuki Bogika és örülök h tudtál pihenni! Nekem van olyan ismerősöm aki a 9 hónapos babáját még 3 óránként szoptatja éjszaka!Meg olyan is akinek a 2 éves gyereke minden étkezésnél szopik még kicsit

SZ.tem mindkettő marha megterhelő lehet :o

Kép
kritta
 
 


Réka nem hiszem h lenne mitől félned,Irj nyugodtan te is

NA megyünk lassan buszozni.

Kép
kritta
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog féléves szülinapot a ma ünneplőknek! :)

A reagálásokhoz szeretnék én is hozzászólni: én személy szerint általában az utolsó oldalra tudok reagálni, mert egyszerűen nincs többre időm. Szerintem senki ne vegye sértésnek ha nem kap választ, nem hinném hogy bármi személyeskedő lenne ebben.

Most is többet akartam írni, de Mazsi álmos és el kell altatnom, meg munkám is van, azért majd még jövök. :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Üdv Kata!

Csak gyorsan reagálok egy-két dologra.

Sütőtököt nem muszáj fagyasztani,ugyanis január,februárig van szezonja :lol: Én is sütni szoktam,imádják a lányok.

Ollem
Létezik ilyen.Előfordul,hogy amikor még Bogi a pocidban volt,hallgattad ezt a számot és esetleg összevesztél valakivel,vagy valamilyen negatív érzés lett urrá rajtad és Bogi erre emlékszik.
Nekem annó a számtek tanárom mesélte,hogy amikor ők várták a babájukat,elmentek egy komolyzene előadásra és valamin nagyon csúnyán összevesztek.Azóta,ha a fiuk meghallja azt a dalt,ami akkkor szólt,elsírja magát.

Csilla
Minden elismerésem,hogy 4 gyermekes anyuci vagy!Én is szeretnék majd még szülni 8)

Gumimaci
A lányok valószínűleg egypetéjűek,de nem tudjuk,ugyanis komplikált csaszim volt,és a doki azt mondta,hogy akkor nem azzal volt elfoglalva,hogy ezt nézze,így nem tudjuk,sajnos.Majd ahogy nőnek,látni fogjuk.Nekem tök különbözőek,de azok,akik nem ismerik a csajokat,azt mondják,tök egyformák :shock:
És igen,egyszerre bújik a foguk :lol:
Vendég
 


Zsuzsófi,

teljesen elfelejtettem megköszönni a szupi Tesco színes pelus tippet. Vettem és nagyon bevált!!!!!!!!!!!!!!! 1590 Ft, ha jól emlékszem 68 db. szóval ez a legolcsóbb és nagyon jó minőségű, pedig én kételkedő vagyok a tesco cuccokkal szemben kivéve a babaruhákat :lol:
Szóval gumis a dereka, édes tengeri állatkák vannak rajta, hogy anya is örüljön!
köszi a tippet!Ez most akcióban ennyi, vagy mindig ennyi???

KépKép
kisfruzsi
 
 


Gyorsan, aztán rohanok tovább, ég az ebéd. :)

Emi!
3 hónapos kora óta hozzátáplálok. Mint írtam, 5 hetes korig volt csak anyatej neki, a tápszert meg nem nagyon akarta enni. 2 és fél hós korától pedig egyre inkább nem. Igy 3 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, mert a tápszerből evésenként kb. a felét ette, mint amennyit kellett volna. A gyümölcsöt, zöldséget imádja, 4 hónapos kora óta kapja a tejpépet is. Tehát 3 és fél hónap alatt vezettem be ezeket. Egy új ételt egy hétig kóstoltattam vele, minden nappal kicsit többet, de volt, amit csak 3-4 napig, mert annyira ette volna, hogy nem akartam elvenni tőle. :oops:

Kisfruzsi!
Mi is tesco-s pelust használunk, nagyon jó! :) Nem akciós áron 1999 ft, ha jól emlékszem, de még úgy sem drága szerintem.

Húha, égett szag van. :roll:
Vendég
 


Mi is a tescos pelust használjuk régota!Nekünk nagyon bevált!
Rólunk még annyit hogy Réka egy kis örök mozgó sajnos csak 2,5hónapos koráig tudtam szoptatni.Aztán tápit kapott!Most már eszik gyümit alma,barack.Tejpépeket is szereti.Bébi kajókat is eszünk
már az 5hónaposakat!Kedvence a gesztenyés!Forgolódi a játszószönyegén és amit ilyen korban kell azt mindent csinál!Utolsó mérésnél 8160g és 70cm volt!Mondjuk viszonylag nagy súllyal is született!/3900g 56cm/!
Vendég
 


Baba vonalzót hol lehet letölteni? :D
Vendég
 


[quote="sotske"]
írta:
sotske
Sütőtököt nem muszáj fagyasztani,ugyanis január,februárig van szezonja :lol: Én is sütni szoktam,imádják a lányok.



Pont ezt akartam még mondani, hogy miért fagyasztjátok a sütőtököt, mikor annak éppen szezonja lesz? Én csak barackot fagyasztottam neki.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kata, üdv itt. Vonalzót úgy tudsz csinálni, ha bármelyikünk vonalzójára ráklikklesz, kiadja az oldalt ahol meg tudod csinálni, jó sok helyen lehet. :wink: (noivonal.hu, babafalva.hu stb)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Én pedig most fogok sárga és fehérrépát, mert kaptam a piacon a bácsikánál, akit írtam. Tuti bio.. :lol:

A tejpépet a vacsi előtti evésnél adjátok és akkor nem kap tápszert utána?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi, átérzem amit a fejésről írsz, hogy unalmas és időrabló. Tudnék mesélni róla :lol: De én már profin játszom a gyerekkel fejés közben, sőt netezni is tudok ha alszik éppen. :D Mondjuk a lassan 5 hónap alatt volt időm kitapasztalni. Egyszer azt vettem észre hogy közben elaludtam. :lol: De nekem még mindig szép mennyiség van, 7-800 milli/nap (ez persze nem sok, de nekem igen, így hogy egyáltalán nem szopott) és most hogy Mazsi megint nem eszik valami jól (megint nem tudom miért....), nem is kap pótlást már 2 napja.

Egyébként pl baracknál szerintem is elég ha csak összenyomkodja az ember, vannak (voltak) nagyon jó lédús barackok. Almánál mondjuk kevésbé megoldahtó. De én a "nózi-parája" miatt inkább mindent turmixolok, nehogy nekem valami darabka feltapadjon, aztán ne tudjam kiszívni.... :?

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kisfruzsi
Én a tejpépet táp helyett adom vacsira és reggelire.Megesznek egy-egy tányérral (ez egy-egy adag) és ez is teljes értékű étkezésnek felel meg,mint a táp.
Vendég
 


Szőlő,

Téged igazán becsüllek a kitartó fejés miatt! Csak így, hogy nincs olyan sok már könnyebben hajlok rá, hogy abbahagyjam.

Én is mindent turmixolok.

Eszti,
köszi, azthiszem nemsokára kipróbálom. Csak ma kezdtük a sárgarépát is bár csak kicsit adtam neki, de nem akarok egy nap 2 idegen kaját adni neki. Vagy a tejpépet adhatom nyugodtan. jaj bocsi, hogy állandóan kérdezek az evéssel kapcsolatban, unalmas...görgessétek át nyugodtan :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi az tök jó, a bácsikák-nénikék áruja tuti megbízhatóbb mint a hiperes gigarépák. Nálunk itt a közelben van egy bio zöldséges, oda néznék el valamelyik nap. Gondolom az áraktól majd dobok egy hátast....

Kép Kép
szõlõ
 
 


Fruzsi, ezen én is szoktam gondolkodni, hogy akkor is ilyen kitartó leszek-e ha apadni kezd... De igazából amíg nem tanul meg rendesen kanalazni, addig jó lenne ha minél több tejet kapna. Nem nagyon akarnám neki a főzeléket is cumisüvegből adni.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kisfruzsi
Kérdezz nyugodtan!Azért is vagyunk,hogy segítsünk egymásnak.Én várnék a tejpéppel pár napot,elég neki egy napra egy új íz.Ráadásul ha valami baja lenne (ne legyen) tőle,akkor bizti tudod,hogy a sárgarépától van.Ha ma kapott először répát,és 3-4 nap után nincs baj tőle,akkor szerintem nyugodtan próbáld meg a tejpépet is.
Vendég
 


Hát igen, a bio címkés kaják nagyon drágák...magunknak mondjuk nem venném meg de Alma egészen más, legalább a legelején kapjon tuti kaját :wink:

Eszti,
azthiszem igazad van, majd kipróbáljuk a tejpépet is a hétvégén.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nem tudom mi van ma a levegőben, de Alma nagyokat alszik.
Reggel felébredt, evett fél 7-kor, majd aludt 8-fél11-ig. 11-kor evett kimentünk vásárolni és 12 óta alszik megint :shock: :shock:
Ilyen még nem volt, hogy egymás után 2 evés után aludna :shock:

Ha felébred 3 körül eszik, majd kimegyünk egy nagyobb sétára, 6 körül úgyis sötétedik sajnos....

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi, én is csak Mazsinak fogok ott vásárolni. Amíg megtehetem, addig meg is fogom, és egyelőre belefér szerencsére.

Mazsi is nagyot alszik most! Fél 1-kor aludt el és még mindig nyomja. Naná hogy ma akartam neki először "átrendezni" a kajáját és kettőkor ebédet adni hogy 4-kor gyümit kapjon és utána 6-kor már elfogadja a tejet megint. :D Gyümölcs után egyszerűen semmi nem csúszik neki. Se táp, se tej. De még csak 20-40 milliket ezsik meg, ami meg nem egy teljes kaja. Enne ő többet is, csak az a baj, hogy ha már egyszer félremegy a kaja, onanntól minden második falat félremegy, annak meg sok értelme nincs hogy szegényem folyton tüsszög én meg porszívózom.

Tegnap nagyon magam alatt voltam emiatt megint...

Kép Kép
szõlõ
 
 


Csilla,
köszi a választ.

Ma megkostóltattam Lilivel simán is a sütőtököt. Csak pár kanállal kapott, de nagyon ízlett neki. Még kért volna, de egyelőre nem merek többet adni neki, majd pár nap múlva.

Kata,
üdv itt!!

Megint mennem kell, csak annyit még, hogy Lili ma is felállt a kiságyában. Majd hozok képet róla.
:)
Minden félévfordulós babának Boldog Féléves szülinapot!!

Kép
emi29
 
 


Szőlő,

Alm asimán eszik a gyümi után is tejet vagy tápszert. Még soha nem adtam neki annyi gyümit hogy jól lakjon. NEmrég még ebéd előtt adtam neki a gyümit és utána rögtön a tejet és simán eszi.
Most váltottunk ha fent van délelőtt, akkkor kap tízóraira gyümit.

Nagyon rossz lehet, de már nincs messze a műtét! Gondolom utánas egy ideig megintcsak nem ehet majd csak folyékonyat

KépKép
kisfruzsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?