Új privát üzeneted érkezett!

Nem volt időm végigfutni mindent, apa megírta egyáltalán neketek a távirati stílusú történetet? Ha nem, íme:

8:00 Magzatvíz el
8:15 Kórházba be
9:30: Ágyra fel
11:00 Oxi be
12:00 fájások be
14:00 nagyon fájások be
15:11 Gyerek ki

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi!

Én is csak bátorítani és megnyugtatni szeretnélek, mert se a szopira, se a hízásra nincsenek feltétlen szabályok, ahogy a kakira sem. Hidd el, ha az első héten 8O g-ot gyarapodott a babád, a következőn majd 1OO-at fog stb. de lehet, hogy 2OO-at....nem kell parázni! Ha akármennyit hízik is, a lényeg, hogy gyarapszik! Ne feledd, neki szinte még a pociban lenne a helye!!!!
A szopieredményed szerintem maximálisan megnyugtató, még nagyon csöpp, ez is óriási siker és te állati jól állod a sarat!!!
Látod, párod is csupa dícséret, csak valszínűleg kimerült ő is, plusz dolgozik, és biztosan ő is felébred éjszakánként....
Őszintén szólva én most nem fogok nagyon méregetni. Barbinál én is mértem, aztán hol elfelejtettem mennyi volt a szopi előtti súly :roll: , hol kakilt és nem tudtam, ilyenkor mi a netto súly :lol: , aztán meg vallatóra fogott a védőnő, hogy 1 nap megeszi-e a nemtudom hány ml-t. Fingom sem volt.....de valami olyan számot mondott, amit fénykorában sem szopott, pedig bő 1 évig csak anyatejen élt....szóval NE aggódj!!!!! Inkább pihenj!!! Ha tudsz, dőlj le nappal, azok nyugisabb időszakok, hogy jobban bírd az éjszakákat :roll:

És melletted vagyunk, puszi!

Andi
Kép
handrea75

ma voltam az elsö CTG -n

Törpe szivverése 175-ig felment :lol:

de a skála szerint egymás utánn 3x volt 100-as fájásom :shock: . ez normális?????????????????? :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

doki azt mondta, hogy kontrola 1 hét múlva, ha kihúzzuk addig. :shock: :?

na, én most kezdtem el beijedni :? :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Jujj, Timi! Ez nagyon durván hangzik!!!!!!!!!
Még a végén Te leszel a kövtkező babázó...de jó neked, bocsi de irigy vagyok :oops: !
Én csütörtökön megyek a 3. ctg-re, jó lenne, ha én is tudnék 1OO-as fájásokat produkálni....és ott tartanának, és szülhetnék és végre kezemben lenne a fiam!!!!
Sajna kezdek türelmetlenkedni... :cry: Igaz, mi még nem vittünk ki apával szemetet, lehet, hogy ez a baj??? :roll: :oops:

Andi
Kép
handrea75

Inez...mizu???? Fájsz még???? Szerintem ezek komoly jósló fájások voltak, nekem is ilyesmi van!

Timike...neked is ez elég jóslósan hangzik, lehet hogy egy héten belül szülünk? :shock:
Bár én talán nem produkálok 100-as fájást, de nem is tudom milyen az?
Nagyon fáj, leizzadsz? Vagy csak olyan erzem, de nem vészes volt??? :roll:

Én is ma délelött éreztem kicsit, és most egy órája nagyon :roll: nem tudom mérni az időt, mert össze-vissza érzem....de erősek nagyon, van hogy csak pici gyors szúrás, van hogy erős görcs! A hasam szinte mindíg kemény!
Lehet hogy ez az lesz???? :lol:
Csak nem tudom eldönteni hogy meddig várjak? Mi van ha bemegyünk és elmúlik :? Mert lehet hogy csak elfáradtam délelött mostam, vasaltam.
Ja és ha sétálok akkor sokkal jobban fáj, ki se tudok egyenesedni néha, ha fekszem akkor jobb, de akkor is van görcs néha.

Szerintetek?

Kép
Kép
lovaszkata

handrea: szivessen átküldöm a fájásokat, én még nem akarok szülni :? :? :? , min. 1 hetet még ki akarok egészben húzni

l.kata: lehet, hogy hülyén hangzik, de olyan volt, mintha szétt akarna robbani a pocakom :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Lkata!

Alakul! Próbálj fürdeni egyet meleg vízben. Ha múlik, akkor nem igazi, ha esetleg erősödik, vagy rendszeressé válik, akkor tudod: indulás! Hajrá!
A rendszeresség ki fog alakulni, ha ez már az. Figyeld magad és az órát!!!!
Drukkolok! és majd gyere!!!

Andi
Kép
handrea75

Nekem sajna attól van csak fájásom, hogy 1 óra múlva itt lesz anyósom :roll: :x
Valahogy már nem bírok alkalmazkodni senki hülyeségéhez, vele pedig elég nehéz 1 levegőt szívnom...de nem tehetek mást, tűröm, mert hát az unokája, az az unokája.
Majd vasalásba menekülök, azt úgysem tudok soha, csak ha már Barbi alszik...nappal valahogy sajnálom az időt a vasalásra....meg utálok is, de nagyon!

De neked szorítok, Kata!

Andi
Kép
handrea75

Köszi Andi! :wink: Kitartást az anyóshoz!

Most picit csökkent a fájás, de a köv. ilyennél kipróbálom a kádat!

Kép
Kép
lovaszkata

Ildi: örülök, hogy a párod belátta, hogy tévedett, amikor nekedugrott. Tisztára olyan mint az én párom. Ugyan olyan segítőkész, jó apa, jó férj... És mond valamit, megbeszélitek, és tud bocsánatot kérni. Nagyon jó kis családod van! Büszke és boldog lehetsz vele :D

Mennyit gyarapodjon a baba: minden baba más és más. Ne hasonlítsd senkihez a lányodat! A lényeg a napi 5 nedves pelus, ha ez megvan, és folyamatos a gyarapodás (a kicsi is gyarapodás!), akkor nincs min izgulni :) Lásd Lilimet. Ő kicsi, mindíg a megadott értékek alatt gyarapodott, és minden vizsgálat kimutatta, hogy egészséges, rendben van. :D De folyamatosan gyarapodott!!!

Amúgy szerintem az első hetekben ez jó gyarapodást jelent...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Timi: nekem ma az nst-n volt Borinak 210-es szivverése, és 80 körüli is egy rövid ideig. Ma szarakodtak a gépek, minden szívhang elszökött... :S De én amúgyis csak azt látom, hogy fölöslegesen járok el erre az nst-re, mert ott semmi nem történik, itthon meg szikla vagyok. Ill. most idegesít Bori szivdobogása... :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: csüccs be a meleg pancsiba, és ha elmúlik, vagy enyhül a görcs, fájás, akkor csak vaklárma volt. A fekvésre is elmúlhat, akkor is csak vaklárma.
Ha erősödik, akkor igazi :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Na látom a kád víz nem csak innen jött!

hajrá :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Web frissült! Nézzétek meg!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vaklárma volt! :roll:
Pihenésre elmúlt a görcs, csak néha feszülgetek, meg szurkál. Úgyhogy ezek tuti jósló fájások csak! :?
De ha így haladok, akkor talán 1 héten belül meglesz, vagy nem?

Nymalac...nagyon jó a Web, tök ügyi vagy! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Nyugtonmalac - szuper a web, nagyon ügyi vagy!!!

Ma egész jól megvoltunk egymással, viszont nem aludt olyan hamar el Lottika, mint eddig, szopik után vagy 1 órán át fent volt, hol cicire kellett tenni, hol ringatni, énekelni neki, aztán nagy nehezen aludt csak el. Kétszer durván telefosta a pelenkáját is :shock:
Párom amúgy egy tündér, tudta, hogy megbántott, nem akarattal, csak fáradt volt, ennek ellenére tényleg nagyon rosszul esett, de túltettem magam rajta és tök nagy türelemmel foglalkoztam ma a kis hercegnővel :lol:

Lkata - vaklárma is jó jel, azt jelzi, hogy hamarosan már mehetsz is szülni :wink:

Andi - köszi a bíztatást, nem akarok aggódni a súly miatt, neki nehezebben megy minden, hízás, első kaki otthon, szopi, hiszen még javában a hasamban kéne lennie, ez lenne a 37-38. hét és ő már itt van velünk. Szóval próbálok nem parázni mindenen, de azért nem mindig könnyű legyinteni, hogy á, ez így biztos jó, de ti mindig segítetek, köszönöm is ám nektek!!!

Bettyna - jól lerövidítetted a sztorit :lol:

Na megyek tovább, mert most próbáltam altatni, de nem megy, itt motyorog a bébi :lol:

Kép

Kép
nusildi

sziasztok!!!
úgy látom nem csak én jósolgatok és fájogatok...
remélem ezek a fájások már közelítenek a főpróbához :)

NYUGTONMALAC!!!

nAGYON NAGYON JÓ AZ OLDAL!!!

én is letöltögettem már régebben pár nysomtatványt, amit nem találok a gépen, majd remélem ma este lesz türelmem megkeresgetni, addig is feltöltögetem,hátha segítség lesz mindenkinek:

igénylőlapok:

1223398878.9709.doc 1223398893.0926.doc

Kép

Kép
borkaby

Kép

Kép
borkaby

LK: vaklármám nekem is folyamatosan van... Már hetek óta. :S Semmit nem vehetünk kp-nek :(

Ildi: jó, hogy minden rendben van veletek :)
Szerintem, az anyatejes kakinál csak az a baj, ha zöldes színű, az is csak ha nem a megzatszurok miatt van (első időkben). Ha híg, akkor tudhatod, hogy elég a kajcsi Lottinak, mert nem fenyegeti a kiszáradás :) Ha szilárdabb lenne, akkor több folyadékra lenne szükség esetleg... Főleg nyáron a kánikulában van ez. De ennek még utána kell majd járnom :D

Mindenesetre e miatt aggódnod nem kell :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

tegnap voltam a háziorvosunknál, aki gasztroenterológus is és képzeljétek azt mondta,hogy amíg szoptatni fogok ne egyek semmilyen tejterméket :shock: , és tojást sem. Mondtam neki,hogy én imádom a tejet is meg a sajtokat is, azt mondta, ha nagyon nem bírom akkor vagy 2 dl tej vagy egy kis sajt, de a kettőt együtt nem szabad, mert sokat számít a gyermek későbbi allergiájának kialakulásában. Ti hogyan csináljátok? Hallottatok már erről?

Kép

Kép
borkaby

Na végre, már egy órája probállok belépni :x

Nymalac: hát mit is irhatnék, elgondolkottatott amikjet irtál, és eddig is féltem az anyaságtól, és most ahogy olvasom Ildit is minden nap, hát talán még jobban félek...mit is fogok csinálni???
Andinak igazat adok, nagyon jól ki tudod fejezni magad, én sem tudnék igy irni, amugy is nekem nehéz kitárni a lelkem :(
és a web is nagyon jó!! :lol:

Adri: szoritok neked!!!

Lkata: ne aggodj, te már hamarosan babázniu fogsz...vaklármával kezdődik, aztán igazivá válik :wink: ..mindenesetre én SZORITOK

Sensi: én is használtam a Bioprax-ot, igaz nem gyakran..és nem fáj annyir amár a torom...csak éjjel
Neked is van csunya köhögésed? szakad fel...és annyira tépi a mellkasodat..nekem a Stodal szirup, nagyon bevállt, még köhögök de nem olyan gyakran, sokat javult, pedig csak tegnap reggeltől iszom a szirupot..

Én is itt leszek a végéig...az utolsok között fogok szülni...talán még tégeds is megvárlak Sensi...dokim szerint nov közepéig húzhatom :shock: ...hát ennek a hirnek nem örvendtem cseppet sem....de hátha azért mégsem..

Nymalac: van valamilyen tipped, hogy kell ezt megbeszélni a babócával odabennt...hogy azért ne túlozzon annyira ...!!!jövő héttől én is iszom ám a :roll: málnalevélteát..

Peva: nekem is mosolyra huztad a szám, nagyon jó stilusba irtad le a szüléstörténeted...szerintem még jónéhányszor el fogom olvasni :D

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Kép

Kép
borkaby

ez utóbbi a családi pótlékos papír

Kép

Kép
borkaby

Kép

Kép
borkaby

Borkaby: én ettem is ittam is tejterméket, nincs tejallergiája a gyerekemnek. Szerintem nem ettől függ... De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Elgondolkodnék, ha lenne a családban tejérzékeny személy...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Dalma: köszi neked is. :)

Tipp a babacsalogatásra: annyi van, hogy csak na, de ha működnének is, akkor már rég babáznék én is :D
- bimbó morzsolgatás, naponta 3-4szer fél órán át
- homeós cucc, pl. CaulophyllumC30 a megfelelő adagban, egyszer már írtam, majd megkeresem megint....
- málnalevél tea (méregtelenítés miatt, bélmozgásokra hat)
- napi 5-10 gugolás kapaszkodva
- lépcsőzés, de csak óvatosan
- sétálás
- talpmasszázs (speciális masszörrel)
- bábakoktél (durva)
- málnaturmix (?)

Ezeknek az a nagy előnye, ami a hátránya is, csak akkor hatnak, ha a baba készen van a születésre, amúgy nem. Akkor meg már minek, ügye, hiszen úgyis kibújnak.

Persze a vajúdást segíthetik a homeós bogyók, meg a cici morzsolgatás is.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!!

KI SZÜL MA???????????
:D :D

Ny.malac!
Szuper a honlap, nagyon köszi, h csinálod!!!!!!!
Lécci vedd le a szüléstörim elejéről az előzetest! Köszi!

L.Kata!
Szorítok!!!!!
Olyan jó, h Te látod,h gyarapszik Konstantin. Én nem látom, bár tény, h sokat változott az első találkozásunk óta.

Andi!
Köszönöm az elismerő szavakat! SZERELEMGYEREKEK..... :oops: :lol:

Adri!
Mindkét fiam vegyes. A szájuk apáé, a többi vegyes :D
A hasmenés tényleg a szülés előjele lehet...
Rendes a dokid!

Éva!
Mekkorák a Tieid????? Én csak a fotó kedvéért tettem Ábel kezébe a kicsit, nagyon féltem......

Én nagyon sokat jártam pisilni, akár óránként is...

Ildi!
Ne szomorkodj! Nekem a legelső itthoni éjszakám volt pocsék. eleve kiborulva jöttem haza, aztán pedig féltem, h mi lesz két kicsivel, szanaszét minden, Ábel túlpörögve, a szopit tanuljuk......aztán erőt vettem és a férjem segítségével ösztönből tettem a dolgom. Természetesek a félelmek. Nálunk is a cici a megoldás mindnre, bár nálunk apa böfiztet.
Nálunk két órát volt ébren az elmúlt éjjel 03-05-ig, aztán én nem birtam aludni és neteztem.

Anhel!
Itt a környéken elég népszerű a fiam, sokan ismerik. Imádja, ha dícsérik :lol: :lol:

Ti talán nem tudjátok, de amikor Ő megszületett elég csúnyácska volt. Kicsit megszorult útközben és lett egy kb. 8cm átmérőjü vérömleny a buksiján. 13 naposan 33ml vért szívtak le a fejbőre alól. Nem agyvérzés, hanem felületi vérzés. A sok ér a fejbőr alatt elpattant és lett egy hematóma. Szülés után tájékoztatott a gyerekorvos és én csak annyit kérdeztem, h ugye életben marad?! Ez persze nem volt kérdés, de útravalóul annyit mondott az orvos: "Egyetlen feladatuk van: ezt a kisfiut nagyon, de nagyon szeressék".... Így indult Ábel élete, és nekem hatalmas bizonyság a sok sok dícséret!! :D

szülésznőm: bosszant, mert nem mondta, h csaszi esetén ne számítsak rá. Az is tény, h nem is beszéltünk arról, mi van ha csaszi. Így jártam....... persze a gyerekágyra bejöhetett volna, de nem tette......Ami elképesztő, h az egyik szobatársam szintén csaszis lett (156cm jével nem tudta megszülni a babát és csaszi)
mesélte szomorúan, h fogadott szülésznőt, de rá sem nézett...... szerintetek??! szóval nem csak Velem cseszett ki....

kérdéseim:
aki GYEST kap most, így október elején az októberit kapjuk vagy a szeptemberit???????

lassan kivinném levegőzni a kicsi fiam. Szerintetek mit adjak rá, ha:
-20 fok van és szélcsend
-a babakocsink sportkocsi, nincs mózese, szóval eléggé nyitott???

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Borkaby: feltettem a hasznosra az infókat, amiket belinkeltél :D

Köszi

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: levettem :)

GYES: Lili szeptember 28-án töltötte a 3-at. Október 2-án kaptunk pénzt a MÁK-tól. Gondolom ez a szeptemberi törthavi volt, egyben az utolsó... De e miatt még telefonálnom kell... Nem tudom, le kell e mondani, vagy magától szűnik meg a jogosultság...

Ruha: ugyan úgy öltöztesd fel, ahogy te is öltöznél, esetleg egy réteggel többet, vagy kevesebbet. Legyen nálad babapléd. Ellenőrizd sűrűn a nyakánál hátúl (háta felé), hogy meleg, vagy hideg e a bőre. Ha hideg, akkor még kell ruha/ takaró rá, ha meleg, akkor melege van... Ez működik a legjobban, mert minden gyerek más.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby, a tehéntej-érzékenységre hajlamos babáknál okoz gondot, ha az anyatejjel ugyanúgy bekerül a pocakjukba.
http://www.hazipatika.com/articles/Tehe ... 0608192318

Én már hallottam erről...sőt, van olyan álláspont, miszerint a túl sok váladékot (amit születéskor leszívnak) a terhes anya által fogyasztott sok tejtermék okozza. És ha később folytatódik az anyatejes táplálásnál, akkor jönnek a fül-felszúrások, a sok megfázás, allergiák, stb.

Én sem tudom emészteni a tejet, úgyhogy már oviban leálltam vele. :) Soha nem kellett felszúrni a fülemet. Szegény férjem viszont itta rendesen...allergiás is mindenfélére, és többször fel is kellett szúrni a fülét. :(

Zsuzsu, lehet, hogy rosszul látom, de Ábel olyan szeleburdin nézi az öcsikéjét, hogy úgy érzem, egy óvatlan pillanatban kárt tudna tenni benne. :shock:

Ildi, a szülés után minden csecsemő fogy, és szülés után 2-3 héttel éri el a születési súlyát. Olyan ügyes vagy! És jogosan esett rosszul, amit a párod mondott. Persze rendes, hogy észbe kapott.

NST:
nekem fájást egyáltalán nem néztek, csak mozgást. Vajon később fognak fájást is nézni?

Kép
szöszke

Jó reggelt!

Nem tudok aludni, hajnal óta fennt kukorékolok! :?
Fájások elmúltak, még a feszülés is! Akkor ez csak vaklárma volt! De legalább alakulok, ahogy mondják az orvosok edződik a méhem! :wink:
Este hosszan álltam a meleg zuhany alatt, mert amúgy is hajat mostam, utánna még felerősödött a fájás (lehet hogy a testmozgástól, mert már a törülközés is lefáraszt) de ahogy lefeküdtem a tv elé, elmúlt megint! :roll:

Szöszke....ha mondod hogy sokszor vannak jósló fájásaid, csak akkor fogják megnézni a fájás görbédet, mert ha nem érzel semmi mikor Nst-n vagy, akkor szinte felesleges. Úgyis egyenes lesz!

Tejtermék fogy. : Hát erről én is hallottam hogy tehén tejet és kecsketejet nem tanácsolt inni szoptatáskor, és a baba se igyon semmi tejeset 1-2 éves koráig.
De nekem a védőnő azt mondta :arrow:
hogy túrót, sajtot, joghurtot...ehetek nyugodtan, annyi kell is!
Aki semmit nem eszik érdemes kálciumot szednie, mert nagyon sokat elvon a baba!
Sok folyadékot kell inni, annak aki szoptat, főleg szopt. kismama teákat, zöld teákat, mentes vizeket. Én a gyümölcslevek jótékony hatásáról is hallottam, de ezt már a multkori lista megcáfolta. Pedig a 100%-os narancslé kimondottan tejserkentő régen azt hallottam. :roll:

Nymalac...van itthon fagyasztott málna :lol: csinálok málnaturmixot! :lol:

Ildi...minden anyuka egy hős, ezt ne feledd, amit csinálsz szeretetből teszed, rossz nem lehet csak más! Jó anyuka vagy hidd el! :D Majd összeszoktok!

Kép
Kép
lovaszkata

Jó reggelt!

Hát, mégesem kell csalódnom a formámban.Összeszedtem valami frankó kis vírust, jól belázasodtam, a dokim ágyba parancsolt egy lóadag antibiotikummal, és megkért rá, hogy vasárnapig ne szüljek(haha, mintha rajtam múlna).Mert a spontán szülésnél nem érdekes ha épp beteg vagyok, de ha újra császárra kerülne a sor, akkor csak altatásban lehetne(amitől rettegek)intubálni kell(ami állítólag bazi kellemetlen) és különben is, nem látnám egy percesen a babámat.
Szóval most pihi, és drukkolhatok, hogy vasárnapig ne akarjak szülni.

Több gyerekes mamik segítsetek!

Én annyira de annyira kezdek parázni.Nem a szüléstől, hanem hogy mi lesz utána.2 gyerek, jönnek a beteges hónapok, félek, hogy Ábi minden sz..t hazahoz majd a picinek a böliből.Tudom, tudom az anyatejes babák védve vannak, de ábi is anyatejes volt sokáig mégis 4 hónaposan benyalt valamit, pedig nem volt nagyobb tesója.Félek újra az éjszakázástól, rettegek, hogy olyasmivel találom szembe magam, amit ábinéál nem tapasztaltam(hasfájósság, foggyötrelmek, nem alvás, nem szopizás stb.)Ábival olyan mázlista voltam, hogy minden ment az első perctől kezdve.Mi lesz ha most nem?Mi lesz, ha Ábi kiborul a tesó miatt?stb stb stb.Ti nem szorongtok?Nymalac! Te olyan megnyugtatókat tudsz írni...Te nem rinyálsz mi lesz Lilivel meg Borival együtt????????????
Most éppen úgy érzem, hogy baromira elfutnék az egész elől.elég nekem egy gyerek is, jaj mi lesz itt kettővel...

lehet, hogy ez a vírus teszi, de most kicsit padlón vagyok.:-(
emmalena

Sziasztok!

Borkaby - én azt hallottam, hogy napi fél liter tejnél többet nem szabad inni, mert nem jó a baba pocijának. Amióta megszültem, nem is ittam tejet egyáltalán, valahogy nem is kívánom.

Nyugtonmalac- köszi az infót, van neki rendesen most már kakis pelus, sárgás-barnás világos színű és elég gyakran, úgyhogy ezzel nincs gond, bár tegnap akkorát sikerült neki kinyomnia, hogy vagy 5 törlőkendő elment rá :shock:

Dalma - ne félj az anyaságtól! Lesznek gondok persze, de majd megoldod vagy jössz és segítünk, nekem nagyon sokat számít, hogy itt annyi jó tanácsot, ötletet kaptam tőletek, szóval majd támogatunk!!! :wink: Amúgy én mindig azt mondom páromnak, amikor pl. tart tőle, hogy hogyan fogja meg a babát (most már mondjuk nem, mert belejött ő is), hogy ki foghatná jobban, ha nem mi, a szülei??? Neki mi vagyunk a világ és ha hozzáérünk, attól ő boldog és lelkileg is táplálkozik, ha sokat simizzük, öleljük... ne aggódj előre ezen!!!

Zsuzsu - úgy látszik, ez a hajnali 3-5-ig időpont bejön a babáknak a rosszalkodásra :lol: Amúgy biztos nehéz lehet, hogy ott van Ábi is, de biztosan megoldod, jó, hogy férjed is segít, nekem is az a nagy előny, hogy Zoli mindent megcsinál. Persze próbálom tehermentesíteni, mivel ugye ő dolgozik egész nap, pl. tegnap hazajött, gyorsan kipakoltam (bevásárolt), csináltam neki szendvicset, behoztam innivalót, leültettem netezni, és közben kiadtam az utasítást, hogy figyeljen a gyerekre, addig én mint őrült elmosogattam, fürödtem, sterilizáltam, kamillateát csináltam Lotti szemére (kicsit váladékos, ezzel kell tisztítani), kiteregettem... szóval melós, de élvezem az ilyen munkákat nagyon, mert napközben nincs rá időm, csak ha már van valaki, aki figyel Lottikára.
A szülésznőd annyit sem érdemel, hogy beszéljünk róla!!! :evil:

LKata - én iszok gyümilevet is, de ásványvízzel keverve!!! Sima szénsavmentes ásványvizet is iszom és a laktoherb teából napi egy litert. + leves, amikor hoznak a nagymamák :lol:

Emmalena - ú, mihamarabbi gyógyulást, pihenj sokat!!!

Mi megvagyunk, az éjszaka jól telt, lefeküdtünk 21-kor, aludtunk éjfélig (Lotti rajtam), aztán szopi 20 perc alatt 40 ml, majd alvás újra (rajtam), aztán 3-kor felkelés, megint 40 ml, aztán alvás (hol máshol, rajtam), aztán keltünk majdnem 6-kor, akkor sikerült 50 ml-t bezabálnia, azért írom így, mert 2X nyelt félre és köhögött, majdnem szívinfarktust kaptam :? Aztán alvás RAJTAM majdnem 8-ig, szóval most először aludtam éjjel vagy 5-6 órát, juhéééé!!!
Most viszont itt mocorog, nem igazán akar aludni, néha felsír, szerintem hiszti, aztán csendben van, hihetetlen :lol:
Na megyek reggelizni, szép napot mindenkinek!

Ja, még annyit, hogy anyukák, ha kb. 1-1,5 órája fejeztük be a szopit, de nagyon szopja a kezét, akkor újra érdemes mellre tenni??? Mert most is itt cuppog a saját ujjain :roll:

Kép

Kép
nusildi

Jó reggelt!

Emmalena!
A múlt héten én írtam hasonlókat a paráimról tesó ügyileg... :roll: és pontosan TE segítettél átlépnem a napos oldalra :lol:
Remélem nekem is sikerül egy kis lelket öntenem beléd, ha azt mondom, nem hiszem, hogy ugyanúgy fogunk tudni a második gyerekkel foglalozni, mint az elsővel tettük.
Tudom milyen, és értem is pl. Ildi sorait, mi is így voltunk az első babával, megfogni is félelmetes volt. Szerintem ez másodszor már természetesebben megy majd, nem is beszélve arról, hogy mellette ott lesznek a ma "problémái" is, a nagyobb körüli teendők.
Jobb, ha felkötjük a gatyát, ebben is igazad van, de sztem a nagyobb gyerek lelkével picit többet törődve, bevonva őt bizonyos dolgokba, férjeink segítségének intenzívebb igénylésével hamar hozászokunk majd a 2 gyerekes anyasághoz!
:lol: :lol: :lol:
Ráadásul Ábel fiú, talán nem lesz olyan kifejezett féltékeny, mint amire mondjuk én számítok Barbi esetén, aki már most ilyeneket kérdez: Apa, és ki lesz a kistesó anyucikája? :shock: :shock:
Na, erre varjunk gombot!!!, Pedig teljesen jogos a kérdés, mégis megdöbbentett, mik fogalmazódnak meg a 3,5 éves kis agyában...
Apa megpróbálta megértetni vele, hogy anya a tesónak is az anyucija lesz, persze ezt teljesen kizárta a lányom, mert az nem lehet!!!! Tegnap reggel azzal jött elő reggel 7-kor a szobájából, hogy ha megszületik a tesó, akkor már mindig itt lesz, anya? Szóval gyakorlatilag mondhatjuk, ezzel kelnek és fekszenek ők is, a nagyok, akiktől elvárjuk, hogy örüljön, alkalmazkodjon, és szeressen, s közben azt sem tudja szegénykém, mit is jelent a testvériség, mi az, osztozni valamin, s főleg az ANYUN, aki a minden!
Szerintem nagyon nagy szükség lesz majd az Apákra, akik átveszik egy kicsit a főszerepet. Ábi fiú, gondolom neki már most is pajtás az Apja, Barbi mostanában kezd szerelembe esni az apjával - mindannyiunk nagy örömére-, szóval bízom az elméleteim sikerében!!!!

Hajrá! Biztosan a betegség is kihozta belőled a félelmeidet, de ne aggódj!!! Szuper jófej anya vagy, én már0rég megállapítottam, és ha elfogadsz tőlünk, idegenektől segítséget, itt leszünk, mint ugyanabban a csónakban evező lelki társaid!!!!

Andi
Kép
handrea75

Ildi!

attól függ, hogy 1,5 órája mennyit evett.Ha megette az adagját, és nem sir(tehát nem reklamál)akkor én kivárnám a 3 órát.Ha reklamál, akkor lehet hogy éhes maradt.De a kézrágás, cuppogás nem feltétlenül az éhség jele.Én tudod mit csináltam mikor Ábi ilyen pindur volt, és éppen ébren volt, de nekem mondjuk dolgom lett volna?Betettem a babahordozóba, aggadtam rá pár játékot, és vittem magammal oda ahol voltam.A babák imádják nézni ahogy tevékenykedsz.a Főzést, a teregetést stb.Aztán elfáradnak a nézelődésbe, elkezdenek ásitozni, vagy nyűgösködni, ilyenkor azonnal betettem a kiságyába.vagy előtte megtettem és utána.Akkor aztán nagyon szunyált.nyugodtan vidd magaddal ahol éppen vagy, beszélj hozzá, azt imádják, és hamar belefáradnak.
emmalena

jaja, Ildi, és még egy tapasztalat!

Éjjel, ha nincs nagyon átázva, vagy bekakliva Lotti, ne tedd tisztába!és ne világosba etetsd.Ezektől jobban felébrednek.Ábit sötétben csak kivettem, cicire tettem, és rögtön vissza az ágyába.Persze ha be van kakliva az más.De a babák ritkán kakilnak éjjel, inkább nappal intézik el.Ami még érdekes, ha pl.félálomba eteted meg, sokkal kevesebbet is kell büfizniük.Ábinak éjjel sosem kellett.büfiztetés nélkül vissza lehetett tenni.Olyankor olyan lazán esznek, hogy kevesebb levegőt nyelnek.ami mégis ki akar jönni, simán ki is jött, mert hason aludt.
emmalena

Ildi!
Én megszoptatnám, hátha éheske maradt.....
A gyerekeknek vannak un. evési hullámai, amikor túlteljeseítik saját evési (szopira gondolok persze) rekordjaikat, és van, amikor épphogy csak eszegetnek vmit. Ha belegondolsz mi sem eszünk mindennap egyformán, ugyanannyit.

Én, amíg kb. a 6 hetet nem tölti be a baby, nem hiszem, hogy különösebben az órát, sokkal inkább a törpe igényét (szopi, ölben lét stb) fogom figyelni, utána viszont, ha már beindultak a dolgok, jönnek a kis szabályok, az ágyban alvás, egyedül elalvás és a hozzávetőleges 3 óránkénti evés, la. 3 szori alvás stb-stb. Szép lassan kialakul a napi rutin. De egy 2 hetes baba, még a nappalt és éjszakát is keveri...és ez sztem tök normális így.
Sztem a babák többsége önmagától rááll egy idő után a 3-4 óránkénti evésre...

Andi
Kép
handrea75

Na, most jól összezavartunk.... :lol:
Nesze neked tanácsok :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi
Kép
handrea75

Köszi csajok, amúgy bealudt :lol: Elfordítottam hátáról a hasára és kb. 2 perc után bealudt. A szoptatásnál az a baj, hogy mindenhol mást olvasok, pl. azt is hallottam, hogy nem szabad 2 órán belül szoptatni, mert megfekszi a hasát a tej, mert amit először evett, azt nem tudta ennyi idő alatt rendesen megemészteni... szóval fene se tudja, a lényeg, hogy most alszik, már nagyon nyügike volt, kell neki a szunya!
Éjszaka most már nem teszem tisztába, és egy kislámpánál etetem, viszont mérlegelek is még (csak így vagyok nyugodt, írom mikor mennyit eszik) és ezért kell őt vinnem szopi előtt és után mérlegre :?

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, de átlapoztam az írásokat!

Nyugtonmalac! Irtó jó az oldal! Annyira ügyi vagy!

Ildi! Én tegnap kérdeztem a gyerekorvost pont, hogy mit tegyek, ha ilyen köztes evést hisztizik a gyerek, cuppog! Nekem azt mondta, hogy ne etessem meg, mert akkor a gyomrában össze-vissza van, lesz emésztve a tej! Inkább ha nem eszi meg az adagját próbáljak még tejet adni neki kiskanállal és hátha kibírja a következő evésig, esetleg babavizet is próbálhatok, majd kiderül tetszik neki vagy sem, mert lehet, hogy csak szomjas. Főleg, hogy eszik 50 ml, aztán a cuppogáskor 20-at 30-at, aztán a rendes következő evésnél 50-70-et! Nem tudom, még én sem mi legyen, éjszaka egyébként adok neki minden cuppogásnál. Nappal meg még azóta nem csinálta! Jaj és azért vedd figyelembe, hogy mi már betöltöttük az 1 hónapot! Sokat számít az idő.

Emmához csatlakozva! Este sötétben evés, alig van büfi és csak ha kakis, akkor peluscsere. Ez nekünk is bevált! Ja és a tevékenykedek ott van és nézi az is.

Jaj Ildi! Ezt a félrenyelést ne is emlegesd. Nekem szinte minden kajálásnál előfordul, annyira fal!

Este elaludt velem a gyerkőc én meg becsempésztem a kiságyába, de most kicsit csaltam, mert alá raktam még a pólyát is meg a takarót is úgy raktam, hogy "ölelje". Ez így rendben is volt fél 11-ig. Onnantól éjfélig "játszottunk". Hiába tiszta pelus, hiába cici, hiába velem alvás egyik oldal, másik oldal, rajtam. Hasfájás kizárva. Egyszerűen azt hiszem nyűgös volt! Aztán meg 2 óránként kajás lett. Az éjszaka végeredménye, hogy reggelre úgy elfáradt, hogy a reggeli kajálás után, saját magát elaltatta a kiságyban. Íme:

Kép

Kép
bettike
Eger

Andi!

Igazad van, ha éhes kapjon enni 1,5 óra után is.Nekem csak az a tapasztalatom, hogy a kézrágás nem feltétlenül az éhség jele.de pl.azt is kipróbálhatja az Ildi, hogy ujra cicire teszi, ha nem éhes Lotti, ugysem eszik majd, kiköpi a cicit.
emmalena

Tegnap voltunk sétálni, végre itthonról is kimozdultunk. Nagyon jó volt, törpe élvezte! Végig aludta a másfél órás sétát és a délutáni fél órásat is! De jó lenne, ha mindig ilyen idő maradna! :lol:

Ildi! Én még most is mérlegre teszem. Bár éjszaka néha-néha kimarad 1-1, de egyébként én is úgy vagyok nyugodt.

Jaj öltözködés! A védőnő azt mondta, hogy 1 réteggel többet adjak rá, mint amennyi rajtam van! :lol: Az jó lesz neki!
Egyébként törpém, ha fázik csuklik! :roll:

Na nyekergés van és evés lesz! Léptem! :lol:

Kép
bettike
Eger

Ildi!

Igen, ezt akartam neked még irni, de örökké elfelejtem, tudod, a terhesagy...:-)
szóval, nálunk és szerintem még nagyon sok babánál azért jött be sokkal jobban a hason alvás a hanyatt alvásnál, mert akkor nem ébred fel(vagy legalábbis sokkal ritkábban) az önkéntelen rándulásaira, ami az elalvás előtt van a babáknál.Én a kórházban vettem észre, amikor még hanyatt vol, hogy ahogy elalszik, a kezével csap egy hatalmasat, amire aztán jol fel is ébred.ezt eljátsza 3szor 4szer, és akkor már nyűgös mint az állat, hogy nem tud elaludni.Hason ilyen gond nincs.akkor nekem ezt a csecsemős javasolta, és azonnal bevált:-)
emmalena

Jaj! Pocakosoknak kitartást, aki szülni akar annak hajrá és gyors szülést! :wink:

Kép
bettike
Eger

Persze, ha nem éhes/szomjas, úgysem lehet szopira bírni!
Apropo!!! Ti hogy álltok a cumi-kérdéssel? Nekem ez egy olyan dolog, hogy Barbinál szóba sem jött, jól evett, szopizott szépen, folyton. Próbáltam a nyűgére a cumit, de kiköpte párszor, aztán el is felejtettem, hogy próbáljam azzal altatni vagy megnyugtatni...
Mondjuk nem is bánom, most, hogy ment az oviba, nem kellett még attól is megválni, így pont elég a stressz.... :roll:

Szóval?

Andi
Kép
handrea75

Jó Reggelt!

LK: nekem is csinálj málnaturmixot :) Na nemmintha szülni akarnék, de nagyon szeretem :P

Én most rájöttem, hogy még nem akarok szülni. Lilivel is így volt. Kb az utolsó 1-2 hétben meggondoltam magam :) (Lili napra pontosan jött nekem, nem érdekelte, hogy maradhat még, ha akar :)
Annyi előnye lenne a 15-ei szülésnek. Pl anyagi is. Mert ügye dolgozom papíron, és a fizum dupla annyi mint a fránya TGYÁS lesz. :S Tehát minden nap számít ;) És ebből a pénzből a kis csemetéimet kényeztethetem kedvemre :D Ami rájuk is fér, meg rám is :D
Előnye még a közös születésnap is, ami nem elhanyagolható, meg lenne még időm felkészülni a megpróbáltatásokra...Lehet, hogy fodrászhoz is eljutnék végre... :)

Szóval kislányom, ráérsz még... (Bár úgysem hallgat az anyjára, tiszta nővére ;) )

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bettike - júj, nagyon édes ez a kép, ahogy alszik az a pici, megzabálom! :lol: Olyan gyönyörűek tudnak lenni, amikor alszanak, mondjuk, amikor fent vannak is, én akkor szoktam mondani neki, hogy de csúnya vagy, amikor üvölt, mint egy őrült és úgy üvölt, hogy azt mondja, hogy "ölá-ölá-ölá" :lol:
Jó, akkor megnyugodtam, hogy én is mérlegelek rendesen, engem megnyugtat, ha látom, hogy mennyit evett, mondjuk koraszülötteknél amúgy is ajánlják, hogy mérd, hogy hogyan eszik, a védőnő is mondta, hogy azért írjam, írom is rendületlenül.
A sétát én is nagyon várom már, egy hete 2 napja vagyunk itthon, de már mennék azért le, utcán azóta se voltam, lehet, hétvégén ha párom itt lesz, lemegyek egy pár percre egy gyors sétára, nagyon hiányzik a levegő!!!
Igen, erről olvastam pont, az egy óra után újra cicizés, és tejemésztés... persze tegnap én is megszegtem ezt, mert fél óra után még cicizett és evett is, akkor nem mértem, de kb. 10-20 ml-t evett szerintem. Bettike, ti a súllyal hogy álltok??? Egy hét alatt mennyit hízott, mérted???

Emmalena - köszi, igen, jó a hason alvás, amúgy dr. spock könyvében pont hogy tiltja durván, mert hogy a bölcsőhalál esetében szinte mindig hason találták a babákat, de gondolom azért, mert esetleg rossz fekvőhelyük volt vagy nem tudom, parázok ezen azért sokszor, tudom,nem szabad, de azért mégis! Nem szabad az ördögöt a falra festeni, de amíg ilyen pici, mindig figyelem, hogy lélegzik-e rendesen meg minden. A hason alvás amúgy tényleg eredményes, szerintem szeret így aludni Lotti!

Cumi??? Hát, úgy állunk vele, hogy én így, amíg ilyen kicsi, nem akarom adni neki, a gyerekdoki azt mondta, hogy ő cumiellenes, de ha nagyon cummog és nem éhes és nem tud aludni, próbáljam meg adni neki, hát volt a szájában kb. 3X és nem élvezte igazán, úgyhogy nem rakjuk a szájába!!!

Nyugtonmalac - eddig szülni akartál, nem? :wink: :lol: Akkor most drukkoljunk arra, hogy még ne? :lol:
Fodrász? Anyám, ezer éve nem voltam :oops: Durván megnőtt a hajam amúgy, terhesség alatt nagyon szép volt, és most sem hullott ki nagyon, de jó lenne azért fodrászhoz menni, de arra még várhatok szerintem egy-két hónapot :shock:

Még mindig alszik :wink:

Kép

Kép
nusildi

Emma: be vagyok parázva én is. De ugyanakkor tudom, hogy nem lehet baj. Te is tudod, csak erősítsd magadban a hitet :D Nekünk nem nagy kihívás már egy kisbaba pelenkázása, fürdetése, egy kis takony az orrban, de hogy ne legyünk kivételek mi sem az izgalom alól, kaptunk helyette más megoldandó problémákat. Testvéri szeretet, féltékenység, nagyobb testvér betegségei, anyai szeretet megosztása, stb.

Én nem félek a bölcsis betegségek hazahozásától. Adom a c vitamint a kicsinek is nap mint nap, és erős lesz az immunrendszere. Aztán ha mégis baj van, akkor majd a doki néni megmondja, hogy mit tegyünk… Sok kicsi túlélte már a nagyobbik tesó bacijait. Legfeljebb Lili többet megy kezet mosni, azt úgyis nagyon szeret :)

Testvéri szeretet: eddig azt gondolom, Lilim oda van Boriért, és nagyon várja. Mindig szeretettel beszélgetünk róla, ad neki cumit, megvédi majd a fiúktól (ezt ő mesélte), meg ilyenek… Soha nem mondtam Lilinek, hogy azért nem veszem fel, mert Bori van a hasamba, és nem lehet, mindig csak azt mondtam fáj anya hasa. Ezzel elértem, hogy őneki is mindig fájjon a hasa, de jobb, mintha Borit okolná, ha valamit nem kapott meg, amit eddig meg igen. Ha megszületik Bori, Lili ugyanúgy megy majd bölcsibe, amit szeret. Könnyen megy be, nem akar hazajönni, tehát nem lehet olyan nagy bünti az neki :D

Délután majd mikor hazajön, lesznek közös programjaik Borival. Egyre több. Eleinte ad neki cumit, simizi, ölbe kapja, ha csücsülünk, ölelkezünk 3-an, vagy 4en, ha apa is jön :D (Ez a legfontosabb szerintem.) Ringatja a hintában…. Aztán leesik a köldökcsonk, akkor Bori is mehet majd fürdeni a nagykádba, és együtt fürdenek majd 3an apával :) (Jó, hogy nagy kádunk van.) Megmossa a lábát, kezét, pociját… Lili szeret babázni, imádni fogja ezeket a dolgokat.
Aztán lassan Bori egyre ügyesebb lesz, és lehet vele majd játszani is: csörögni neki, lógó szarokat izélgetni, és Lilim ezt is élvezi :) Meg megyünk majd sétálni, ha lehet, és a játszótéren kötünk ki… Aminek szintén jótékony hatása van a nagyobb gyerekre.

Viszont ott van a féltékenység:
soha ne felejtsd el a nagyobbikat ölelgetni, puszilgatni. Menj az agyára a sok kéréssel, hogy érezze, nagyon szereted őt, és ez nem változik meg soha. Mindig figyelni kell, hogy hogyan viselkedik a két gyerek együtt, akkor is, ha nem látod, és figyelembe kell venni, hogy mennyi idős a nagyobbik, és nem várni tőle többet, mint ami várható. Sose hasonlítsd össze a 2 gyereket! Ne versengjenek egymással! Tudatosítani kell bennük, hogy ők erősebbek másoknál, mert ketten vannak. Ők mindig szeretni és segíteni fogják egymást. Ezt már az első percektől így kell csinálni, mert nem tudhatod, hogy mikortól értik meg, és addigra már természetesnek kell lennie.

Izgalmas lesz még a nagyobbik gyerek visszafejlődése:
Ezt útálom a legjobban. Lili már most is visszalépet a szobatisztaságban a bölcsi miatt, és elkezdett babásan kapálózni a kezével, nyögdécselve közölni, hogy mit szeretne… Mert megérkeztek a kicsik a bölcsibe. :(

Útálom, ezt a folyamatot. De van egy tervem, hogy hogyan küzdünk majd ellene. Sokszor kell mondani a nagyobbnak, hogy azért csinálhat valamit, amit a kicsi nem, mert ő már milyen nagy lesz. Viszont nehogy a kicsi elnyomására neveljük a nagyobbat, hozzá kell tenni azt is, hogy majd, ha a kicsi ezt meg ezt fogja tudni csinálni, akkor ő is mehet ide, meg oda.

Az érthetőség kedvéért egy példa:
-Igen Lili, mehetsz hintázni, milyen jó neked, hogy már ilyen nagy és ügyes vagy, hogy tudsz hintázni. Bori még nagyon kicsi, nem tud csücsülni egyedül, ő még nem hintázhat. De majd ha sokat eszik, és megnő, és megtanul egyedül csücsülni, akkor majd ő is hintázhat veled. Ügye milyen jó lesz?

És akkor beindul a nagyobbik fantáziája, elmeséli a hallottakat neked a saját szavaival, és addig beszélgettek róla, már a hintán ülve, amíg a gyerek igényli…
Szerintem ez járható út.

Most már csak az van hátra, hogy megérkezzenek a kistestvérek, és kipróbálhassuk élőben a dolgot. :)

És ne izgulj, isteni jó anyukák leszünk és vagyunk, mert imádjuk az összes gyermekünket :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?