Új privát üzeneted érkezett!

Borkaby!

Igen, igen, ez elvileg a mi hetünk, én már tűkön ülök, rám is jellemző a sok alvásigény, ma éjjel ez szerencsére sikerült is.
Nagyon nagyon remélem, hogy nem lesz ebből túlhordás, mert már eléggé nyűgös vagyok:-(


Gratulálok az ikrekhez!!!!!!!!Csuda szépek!Mondjuk kiraktam a szemem, hogy 3 napos császárral hazaengedtek, én akkor még csúsztam-másztam.nekem egy hetet kellett bent lennem, akkor vették ki a varratokat.Meg aztán 3 naposan nekem még tejem sem volt.ha meg nincs teje még a mamának, itt nem engedik haza.Te ezzel hogy állsz?
emmalena
 
 


Sziasztok!

DRAGONFLY!!!GRATULÁLOK A KÉT KIS MANÓHOZ!!!NAGYON ÉDESEK!!! :D

NyMalac,az én babám is egyre kevesebbet mozog!Folyton próbálom kiprovokálni a mozgást,mert én is folyton parázok,h nincs e vmi baj!Nem hagyom szegényt... :lol:

Lányok,örülök,h nem vagyok egyedül az izzadással!Megnyugodtam,h ez normális dolog... :lol:

Borkaby,igen elvileg ez a mi hetünk,de gyakorlatilag én sztem csak a jövő héten fogok szülni!Amit megmondom őszintén már nem is bánnék,mert megint rájöttem,h még egy csomó dolgot el kell intéznem!Így ma is egész nap vezetgetnem kell...Pedig már annyiszor megfogadtam,h nem fogok!Lehet,h én tényleg a kocsiban fogok megszülni! :lol:

Emmalena,én megmondom őszintén nem lepődtem meg azon,h 3nap után hazaengedték őket császárral,miután Sensi írta,h a normál szülés után 6órával már lehet távozni! :shock:
Durvák ezek az angolok...Nem sz@roznak :D
Vendég
 


Szép jó reggelt! :)
Borkaby: tényleg a mi hetünk elvileg. A szülésre magára konkrétan nem is gondolok, csak azt várom, hogy a párom meg én együtt nézzük a kislányt, aki kettőnk közöt fekszik az ágyon, és nagyon boldogok vagyunk. :D Kicsit örülök, hogy még nem szültem, mert így nem félek annyira a szüléstől. ha szültem volna, akkor meg tudnám, hogy igenis túl lehet élni... :shock: :D A kórházi napoknak én is örülök kicsit: jó az, ha valaki szakértői szemmel megnézi, minden rendben van -e, illetve nekem , mint totál kezdőnek elmagyarázza az alap dolgokat.
Ancsa, jobban vagy már?
Szép napot mindenkinek,
M.

macianyu
 
 

 
 

Sziasztok!

Végre gép elé kerültem!

Gratulálok az összes friss anyukának! :lol: :wink: Megnéztem a weben, édi mindegyik, szép nagyok és igen csak szaporodunk a táblában!

Eddig azért nem tudtam jönni, mert anyuméknál laktunk 1 hétig. Mivel önkormányzati lakásban lakunk éppen most újítják fel a vízvezeték rendszert, így nem volt víz napközben, meg nálunk is szétbarmolták a csöveket. Azért jó, hogy ilyenkor kell csinálni, nem nyáron, amikor meleg van és nem hűl ki a lakás, a gyerekesek a nagyiknál, táborban vagy nyaralni vannak. ÁÁÁÁ dehogy! A legnagyobb hidegben, mikor mindenki itthon van, vagy dolgozik és vegyen ki szabadságot! Tipikus magyar szokás! Na de mindegy!

Nusildi! Tejcsivel hogy állsz?

Jaj bele-bele olvasgattam az oldalakba, de kizárt, hogy reagálni tudjak a dolgokra! Főleg név szerint! Bocsánat! :oops:

Tanácsok nekem is jutottak ám eszembe:

1. Kórházi pakk:

Én 3 felé pakoltam (szülőszoba, kórházi tartózkodás, gyerekcucc). Amit nem jól csináltam! A szülőszobásba kellett volna a nagy törülköző, a fürdőpapucs, tusfürdő is, mert a beöntés stb. után le kellett zuhanyozni! Nekem ez mind a tartózkodós cuccba volt!:twisted:

Vigyetek sok kis üveges, dobozos innivalót, mert addig amíg beviszik nektek a látogatók szomjan haltok! :wink:

A hálós bugyi és nagy betét tényleg bejött! :lol:

Főzessetek és hozassatok be laktoherb teát és igyátok! Nekem igen csak beindította a tejcsit! Na meg én fejtem is ezerrel, addig amíg nem szoptathattam és tényleg több lett attól is!

2. Itthon a babával

Nekünk váladékozott a szemünk, amire a gyerekorvos írt fel szemcseppet, amit 1 hétig lehet használni, mi használtuk is. Szart se ért, most a kamillás víz van és 2 nap alatt okés lett!

3. Papírmunka

Valakit kérjetek meg, aki ráér intézni, mert tényleg káosz és gááááz. Nekem anyum intézte vagy 3 napig úgy, hogy előtte én már utána jártam a dolgoknak és elő volt készítve! :twisted:

Babakötvényt ne felejtsétek majd el, de ahhoz kell a csöppség adóazonosító jele, amit elvileg a MÁK kiküld, mi még a mai napig nem kaptuk meg, de az APEH-ban tudták, így a papírt kitöltötték és folyamatban van a dolog.

Hirtelen ennyi!

Kép
bettike
Eger
 
 


Jo reggelt!

Végre egy kicsit jobban aludtam , a hűlésemhez képest jól, izzadok mint a ló, a reggel egy csunyát, felszakadósat is köhögtem, azt hittem belyukad a mellkasom :cry:

Nymalac, Adri: tényleg ha a baba nem mocorog annyit odabenn jelent valamit :) , de hát ugyis ti vagytok a soron :lol: ,mindenesetre szoritok , és neked is Borkaby

Marek: örvendek, hogy hallottunk felőlled!!! Kitaretást, mar nincs olyan sok hátra és otthon lesztek

Dragonfly: Gratulálok a szép kis családodnak, én is megnéztem a képeket, nagyon szépek a babák :D , sok tejcsit(...van szükség rá) és pihenést is...gondolom nem könnyű,

én még eggyel sem tudom elképzelni mit fogok csinálni nemhogy dupla csomag :roll: , sokszor töprengek hűlyeségeken, hogy aztán ezt vagy azt hogyan kell, vagy hogy fogom csinálni, nagyon bizok hogy létezik az ugymond anyaösztön bennem is...és majd akkor előjön.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


És most kedves gyermekes anyukák segítsetek!

Tegnapi hiszti eredménye:

Kép

Tisztára tanácstalan vagyok, mert a cumi és az ujja sem marad meg még a szájában, mindegyik kiesik, kicsúszik, nem jött még rá, hogy hogy tartsa bent. Így a hisztivel csak úgy bírok, ha kiveszem a kiságyból és velem van. Nem tudom, hogy mennyire tanulja meg ezt, és már egyáltalán nem marad meg éjszaka a kiságyban, csak velem alszik, pedig nappal meg a kiságyban alszik 3-4 órákat. Nem értem!

Kép
bettike
Eger
 
 


Betty: de szép Máte, és hogy meg van már változva :lol: és már 1 honapos

..sajnos tanáccsokkal nem jöhetek...majd én is ejsze csak kérdezni fogok minden szart a bandától :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Először is, Dragonfly, GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ BABÁKHOZ!!! Kép

Nyugtonmalac - az most már teljesen normális, hogy nem érzed sokat mozogni a babádat, nincs is már sok helye és csomót alszik is, ne izgulj miatta!

Macianyu - nem is kell előre parázni a szüléstől, úgyis ott jön elő minden a szülőszobán, ott fogod fel, hogy milyenek is ezek a fájások, nekem hiába mondták ,hogy ilyen meg olyan érzés, amíg nem éreztem, fel se fogtam.

Bettike - tejcsivel úgy állok most, hogy beszedtem a 2napos homeós bogyóimat, iszom az alkoholmentes sört és ált. 40-50 ml-t sikerül ennie Lottinak egy-egy alkalommal. Persze van, hogy ez 30 ml és van, hogy 50 ml után még szopik 20 ml-t. Szóval még elég rendszertelen a dolog, de a lényeg, hogy van. Most nem fejtem 2 napig, mert iszonyatos sebet csináltam a bal cicimre a sok dörzsöléstől, remélem így is elég lesz. Jó nektek, hogy hamar ment, olvastam, hogy volt tej és szopott is rendesen a babád. Nekünk nagyon nehezen indult, próbálok lazítani, aludni, mindent megteszek, hogy legyen elég!
A Laktoherbet ittam én is itthon, de aztán most leálltam vele picit, mert Lottika sokszor nagyon erölködik, a feje vörös lesz, ráncolja a homlokát, szerintem pukizni kell neki vagy poci fáj (de nem sír olyankor) és lehet, hogy a kömény teszi, ami a teában van?!! Az a baj, hogy amikor így erölködik, nem tudom, mi lehet a baja, hogy poci fáj vagy szelek bántják vagy épp nyomja a kakit, ilyenkor aggódok is miatta. :roll: :cry:

Nálunk párom elintézett mindent a múlt héten, hogy szabin volt, már csak a manit várjuk, első nap meglett a szül.anyak.kivonat + lakcímkártya, és a taj is meglett csütörtökre, a mh-emen is elintézte a tgyást meg mindent. Kellett ez az 5 nap, hogy tudjon mászkálni, csak ma már sajnos dolgozik :?
Kicsit parázok, hogy fogom-e egyedül bírni a napokat????!!!!!
Babakötvény - én a bankomnál fogom majd megnyitni neki a startszámlát, hogy oda utalja a kincstár a 40 e forintot, aztán mi is fizetünk majd rá neki, amikor tudunk.

Dalma - ne izgulj, én sem tudtam elképzelni, hogy hogyan megy majd, ha megszületik a baba és a kórházban leszek, aztán nulla segítség nélkül is elboldogultam, neked is menni fog!!!

Bettike - nagyon cukika a kép!!! A kis hisztikirály :lol: Nálunk dettó ugyanez a helyzet, ágyában nem alszik éjjel, max. nappal néha egy-két órát, ált. itt mellettünk alszik a nagyszobában a kanapén (most is), és éjjel rajtunk vagy köztünk a nagyágyunkban.
Cumit próbáltam én is adni neki, bár vonakodva, mert állítólag szopit befolyásolja, de annyira nem szereti, egyszer-kétszer bevált nagyobb nyűgök után, de eddig csak 2-3 alkalommal adtunk neki cumit.
Biztos azért van ez, hogy nem tudja tartani, mert koraszülött, nálunk is ez van, a cumi kiesik hamar neki, majd belejön, csak türelem kell hozzá, de az marha nehéz, én is most éjjel 2 órán át altattam úgy, hogy 1,5óra szopi majd fél óra nyügi rajtam, aztán apja felkelt, sétált vele, nem nyugodott, újra cici, szopott kb. 2-3 percet és bealudt. Na, kemény meló azért ez az anyaság.
Amúgy ti hogy fejlődtök, mennyi a súlya Máté babának??
Lotti úgy néz ki, hogy most ruhástul 2,75 kiló, a kórházból 2,52-vel hoztuk haza, de az gondolom a meztelen súlya, majd ma lemérjük füri előtt, hogy mennyi nettóban :lol:

Szóval nálunk az éjszaka kemény volt nagyon, de hozzá kell tennem, tegnap itt voltak húgomék babanézőben, majd a másik húgomék és így összesen vagy 3órán keresztül és tiszta nyügi lett Lotti, szerintem sok volt neki még ez a tumultus, úgyhogy most meg is beszéltük Zolival, hogy hanyagoljuk a látogatókat, főleg, hogy anno az elején azt mondtuk, senki sem jöhet az első héten, ahhoz képest mindenki jöhetett :roll:

Na megyek picit a dolgomra, kihasználom, hogy ilyen szépen alszik, írjatok, szüljetek :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi! Hozzánk képest ti többet esztek, mint mi ettünk 2 hetesen! Szóval nyugiiii! :lol: :wink:

Jaj ez az erőlködés ismerős! Nekem a védőnő segített! Megmutatta, hogy ha leteszem az ágyra és felkapja a lábát a hasához, akkor a hasa fáj! De ezt lehet, hogy látni kell mindenkinek a saját gyerekén! Én már kezdem kitapasztalni, hogy melyik a hasfájás, melyik a puki és melyik, amikor nyom! Hát nem egyszerű tényleg! :lol:

A mai éjszakánk dettó úgy nézett ki mint a tiétek! :lol: Bár 7-kor evés, 8-ig alvás anyával, majd 2-3 perc szopi, majd 9-ig nyűglődés a kiságyában, ami üvöltésbe torkollott 10 perc volt, mire megnyugtattam, így elaludt velem fél 2-ig, amikor ismét evés, majd fél 3-ig nyöszörgés anya mellett, akkor ismét cici és aztán anyával alvás fél 7-ig. Persze én meg nem alszok ám igazán, mert mindig lesem, hogy nem fekszem rá meg ilyen hülyeségek! Nekünk is lehet betett, hogy tegnap hurcolkodtunk haza anyuméktól! :roll:

Jaj és mi jól fejlődünk ám! 1 hónaposan pucér súlyunk 3060 g!
Most eszünk kb. 70-80-akat! :lol:

És azért tudok ám most írni, mert már azt is kitapasztaltam, hogy ha kakilnia kell, akkor le kell tenni az ágyra, kiságyra és magának, magában olyan szépen tud nyomni, pukizni! Ilyenkor hagyni kell! :lol: És igaza is van, mi sem kérünk segítséget, ha dolgunk van! :lol: És ha már nagyon szenved, akkor szoktunk pucérkodni, azt imádja és olyankor pisi, kaka jönni is szokott ám! Legfeljebb többet mos a mosógép! :lol:

Cumi! Én is vonakodva adtam oda tegnap, de nem is tetszett neki! Na majd még ha öregszünk! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike: Máté baba még durci után is nagyon ennivaló :) A tanácsokat is köszi. A papírmunkával kapcsolatban le tudnád írni, mi az, ami a kórház révén automatikusan intéződött, és mi az, aminek nektek kellett utánajárni (Amit tudok: Családi pótlék, anyasági támogatás-mák, tgyás-munkahely.... ezeket netről töltöm, tudom). Itt elsősorban taj szám, stbre gondolok...
Köszi,
M.

macianyu
 
 


Macianyu!

A kórházban megvolt az anyakönyvezés, ágyhoz jött az anyakönyvvezető! :lol: 1 hét múlva postán megkaptuk a születési anyakönyvi kivonatot, pár napra rá a TAJ kártyát és a lakcím kártyát is!

A munkahelyemen kellett intézni a TGYÁS-t! Ahhoz kellett az eredeti születési anyakönyvi kivonata, TAJ kártyájának fénymásolata, lakcímkártyájának fénymásolata, nekem és férjemnek az adatai és az én papírjaimnak is a fénymásolata (lakcím, személyi, taj, adószám). Magyarul minden, amit használhatunk azonosításra.

A MÁK-nál intéztük a családi pótlékot és az anyasági támogatást! Ehhez adtak nyomtatványt, oda is kellett minden fénymásolat mindenkiről, minden adat! És ide is az eredeti születési anyakönyvi kivonat kell! Szerencsémre a munkahelyem a MÁK-hoz tartozik így egy épületen belül ezt intézték, hogy egyik irodából, a másikba kerüljön az eredeti anyakönyvi kivonat, amit postán vissza is kaptam már!

Szerintem a legfontosabb, hogy aki intézi a papírokat:
- legyen meg neki egy cetlin anya, apa, gyerek összes létező adata (név, szül.hely, szül.idő, anyja neve, szem.ig. szám., lakcím kártya szám, adószám, Taj szám stb.)
- minden ilyen papírról legalább 10 fénymásolat, mert mindenhol mindig mást kérnek, sőt van ahol úgy kérték, hogy a szem. igazolvány és lakcím kártya 1 lapra legyen másolva stb.

Az adószámot, ahogy írtam elvileg a MÁK postán megküldi, de mi még mindig nem kaptuk meg, viszont a nyilvántartások alapján az APEH már tudta! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Kép így alszunk mi :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


jaj de édes! :lol: :lol: :lol:
alig lehet észrevenni a hatalmas ágyba :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Nusildi! Akkor nyugodt vagyok! :lol: Jó látni, hogy másnál is így mennek a dolgok! Egyébként most olvastam, hogy kb. 2 hónapos koráig ne várjuk, hogy kialakul valami rendszer! (Csak próbálkozni érdemes!) :lol:

Mi meg így alszunk! (Érdekesség! Nem lehet betakarni a lábát, mert ha betakarjuk lerúgja a takarót, addig ügyeskedik!) :lol:

Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Minden reggel úgy kukkantok be, hogy "na, ma vajon ki?" :) akik már nagyon várják, azoknak hajrá! Én még maradnék egyben, főleg, hogy este bepánikoltam. Elalvás után nem sokkal felriadtam, kőkemény volt a pocim és pisilnem kellett és az volt a parám, hogy most tuti jön magzatvíz is, de az is lehet, hogy távozik a nyákdugó és persze ezen jól felpörgettem magam, zúgott a fülem kegyetlenül, a férjem mélyen aludt, végigjátszottam, hogy akkor kit kell hívni, mit kell a csomagba gyorsan betenni, merre kell menni és rájöttem, hogy én még nem akarok szülni, segítség, neee! :shock: :D
De ez csak amolyan rossz álomból felriadós roham volt, mert egyelőre semmi.

A papírügyekkel kapcsolatban: a baba TAJ kártyáját is automatikusan kiküldik? Én azt hallottam, hogy arra akár egy hónapot is kell várni, jobb ha magunk intézzük. Szerintetek?
A másik, erről a babakötvényről tudtok valamit? A neten rákerestem, de annyi minden van róla, hogy egyelőre nem látom át.
A másik, ami eszembejutott, hogy létezik egy www.elintezzuk.hu oldal, azoknak, akik nem tudnak/nem akarnak utánajárni maguk a papíroknak. Persze pénzes, de lehet, hogy részben érdemes hozzájuk fordulni.

Ildi, Bettike: olyan jó látni a kisbabáitokat!! Igaz, hogy én még maradnék egyben egy kicsit, de azért vágyom is rá, hogy már megsimizhessem igaziból és nemcsak a hasamon keresztül a babámat. :)

Kép
anhel
 
 


Anhel - nekünk már megvan minden, taj kártya, lakcímkártya, szül.anyakönyvi kivonat, az adókártyát majd küldik, már csak a manit várjuk, párom múlt héten intézett mindent, elég sikeresen.
A babakötvényt automatikusan adják, ha nyitsz számlát valamelyik banknál, akkor oda utalja az államkincstár a 40 e forintot és te is rakhatsz rá egy évben max. 120 e forintot + van adókedvezmény rá. Szerintem bankban érdemes számlát nyitni, hogy gyarapíthasd a 40 ezret, ami lássuk be nem sok, de több a semminél és kamatozik is neki a számlán! Én mondjuk ott nyitom ahol dolgozom, de szerintem már sok bankban lehet nyitni start számlát. Ráérsz vele majd ha meglesz minden papír, mert vinni kell pl. a papírt, hogy ki jogosult a családi pótlékra, baba adószámát, lakcímkártyát...

Az apának jár 5 nap szabadság is, ezt a mh-en kell intézni és jár tőlünk még 2 nap szabi neki egy évre, ezt az anya mh-én kell aláíratni.

Bettike - tök jó, akkor megnyugodtam, hogy nem csak Lottika ragaszkodik a szülői ágyhoz :wink: Édes Máté, hogy így kilóg a lábija a takaró alól! Éjjel hányszor keltek fel szopizni? Mert nálunk van éjfél környékén, aztán 3 körül, aztán reggel 6-7 között és mindig peluscsere is, szóval elég húzós, nappal meg inkább jól elvan és alszik nyugisan, éjjel nyűglődik.
Mi még alszunk, de már 9 óta, szerintem lassan ébredés, megyek is, nagyon eltünt mindenki, hahóóóó!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Anhel!

A fene se tudja, de nekem ahogy írtam postán küldték a TAJ kártyát, pedig én aztán nem szóltam érte egy szót sem! :lol: A várakozási időről meg annyit, hogy amikor leadtuk a papírokat, azt mondták, hogy lesz vagy november, mire megkapom a pénzbeli juttatásokat! Ehhez képest okt. 3-án már rajta volt a számlámon az egyszeri anyasági támogatás, a TGYÁS sőt még a családi pótlék is! Szóval még az ügyintézők sem tudják! :wink: :lol:

Babakötvény? Én az OTP-nél nyitom meg, mert minden ismerősünknek, nekünk is ott van számlánk! Az állam ad 40.000 Ft-ot kezdésre, te, meg a család, rokonok stb. pedig gyűjthettek rá, amit majd 18 éves korában kap meg! Valami kamatozás is van, meg ha jól olvastam a ti gyűjtésetek után is jár valami állami plusz ráutalás évente 1-szer. Akár havonta is, vagy bármilyen időközönként, bármilyen összeggel lehet gyűjteni! Ha jól olvastam! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Nagyon köszi Lányok!
Bocs, ha butákat kérdezek, de egyelőre nem látom át az összes intéznivalót és ahány emberrel beszéltem eddig, annyifélét hallottam sajnos, viszont Ti frissek és naprakészek vagytok információval, ezért Rátok hallgatok. :)
Szóval akkor a babakötvény is automatikusan megy, csak a bankot kell megjelölni. Ehhez nem kell formapapír a MÁK-nak, mint az anyasági és a családi pótlék esetében?
A Tgyás, apának 5 nap szabi és a tb kifizető munkahelyen intézhető dolgok még rendben is vannak, de a MÁK-hoz küldendő cuccokkal majd nálunk is apa fog személyesen foglalkozni. De bíztató példa mindkettőtök esete, reméljük, velünk sem fogják 'szétadminisztrálni' magukat időben. :)

Kép
anhel
 
 


Nusildi! A mi gyerekeink akár ikrek is lehetnének! :)

Este a fürdéshez képest eszünk! 7-8 óra! Aztán 11- éjfél! Majd 3-kor és reggel 6-7 óra! Most mi is sokat aludtunk! 9.30-kor evett, meg most fél 1-kor! Megpróbálom ébren tartani, meg levegőzünk 10 percet!

A pelus csere most már este csak akkor van, ha van kaka is! (Tehát majdnem mindig!) :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


helló :)

Ildi, Bettyna...nagyon szépek a babáitok! :lol: Csak gyönyörködöm!
Betty köszi a tanácsokat!

Voltam NST-n, minden oké. Már nem ugrál annyit Norbika, úgyhogy szép görbe lett! :)
Tök ari vastag mintás paplant vettem 1000 ft-ért a bababizibe, jó nagy 150x110 körüli, úgyhogy késöbb is jó lesz, most meg háromba hajtva be tudom rakni a babakocsiba a kicsi alá. Így jó fog szigetelni! :lol:
:roll: hát most a 39.héten már szeretném ha megszületne, mert az én számolásom alapján is így foganhatott. És nagy baba, minden doki mondja, biztos erős lesz! :lol: Félek a szüléstől :oops: :( Nem tudom hogy az én alacsony termetem mekkora babát bír el?
De már kezdek rájönni hogy felesleges ezen stresszelni, attól nem fog hamarabb jönni, s fájásom se lesz, csak ideges leszek és csalódott! Majd valahogy , valamikor kibújik!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata, átérzem, amit írsz, ráadásul mi egyidős terhesek vagyunk kb, gy látszik ilyenkor aktuális ez a félés. Bár nem tudom, mikor fogant, de tudom, hogy az enyém sem lesz kicsi, mondták is...alacsony ugyan nem vagyok, de attól még parázok rendesen. Most először éjjel rámjött egy olyan retkes rettegés, hogy alig bírtam lenyugtatni magam. De már elmúlt és most, hogy süt a nap is, a kedvem is sokkal jobb. :)
És én is most megyek ctg-re meg uh-ra du., úgyhogy kiderül kb. mekkora a kisasszony.

Kép
anhel
 
 


sziasztok!

Emmalena!
Én is rengeteget vezetek, imádok is vezetni,de semmilyen hatással nincs a méhszájamra, még csak egy ujjbegynyire vagyok nyitva...
Tartok tőle,hogy túl fogom hordani, semmi jelét nem érzem annak,hogy csütörtökön van a kiírt időpont.

Nyugtonmalac!
Ma egy csomót eszembe jutottál, csak nem azért nem írsz, mert valami készülődőben van? :wink:

Anhel, Kata!
Rám is rám tört múlthéten egy erős szorongás a szüléssel kapcsolatban, gondolom ez is a lelki felkészülés része - azért elég kellemetlen érzés.
Olyan nehéz elképzelni magamat szülés közben, annyira ismeretlen dolog...

Papírok:
Írtam egy listát, akkor ezeket kell elintézni:

- Tgyás
- anyasági támogatás
- családi pótlék
- TAJ
- anyakönyvi kivonat
- lakcímkártya
- babakötvény

esetleg:

- távfűtés támogatás
- gáztámogatás

Van még valami,amit kihagytam?


Ma elmentem leendő gyerekorvosunkhoz, nagyon aranyos, fiatal nő, felírt egy rakat receptet, nem is gondoltam,hogy ennyi minden kell a babának.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Timi is eltűnt, Linhbaba is - mi van veletek?!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok,

Ma rendbetevős napom van… Rendbetettem magamat ;) Hajmosi, nagy pancsi, szőrtelenítés, ilyesmi… Elégé kimerítő folyamat, mit ne mondjak… :)

Csajok, olyan fáradt a szemem, hogy alig látom a monitort :( Összefolynak a betűk. Akkor szokott ilyenem lenni, ha nagyon sokat dolgozom. De ez most nem áll fenn, ügye :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: ma van a céldátumod :) Milyen érzés?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szia Bettike!

De jó, hogy előkerültél! Végre kezdenek visszatérni az újdonsült anyukáink :D

Máté még mindig gyönyörű! És holnap lesz 1 hónapos, hatalmas gratula nektek!

Köszönjük a jó tanácsokat.


Cumira akkor harapnak rá a picik, ha a szájukba tesszük, és mozgatjuk nekik finoman fel-le. Akkor valahogy rácuppannak, és elkezdik szopizni. Próbáld ki. Ennek ellenére hamar kiköphetik, mert nem jön belőle semmi, és az nem túl inspiráló. :) De elvannak vele egy kicsit, és egyre ügyesebbek lesznek.

Kiságyban – anyával: én Lilit egész nap kint fektettem a nappaliban, ahol együtt is voltunk, meg nem is. Vagy a Mózesben, vagy egy szőnyegen a padlón a felette lógó játékokkal, vagy mellettem a hordozóban. Néha odamentem hozzá, és játszottam vele, neki. De leginkább csak aludt a szabad ideiben :D (Ez az első 1-2 hónapra igaz leginkább, utána többet van fent, és többször kellett vele játszani a szőnyegen, és kevesebbet volt a Mózesben :)
De éjszakára a kiságy nyugalma volt Lili birodalma. Nem volt gond vele, mert nappal érte elég inger, így elfáradhatott… vagy nem tudom.
Esetleg próbáld ki, hogy csak estére teszed az ágyába…

Nekünk fontosak voltak a szobája főbb jellemzői is: este kukk sötét (nagyon jó a redőnyünk), tökéletes csend, semmi zavaró körülmény.
Másoknak a gyenge fény jön be. Kísérletezni kell…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: nahát, Lottinak mekkora ágya van! :D

Olyan jó olvasni a babázós hsz-eket :D És ezek a gyönyörű kismanók :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: hát a hasam leszakad a keményedésektől, most görcsöl is… Nem tudom. Én már nem hiszek semmiben. Szerintem nem fogom észrevenni, hogy ez már az a fájás… Majd csak ha már késő lesz :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac!

Jaja, ma van a céldátumom az uh szerint.de a dokim a 10-et lőtte be.ma nagyon gányul vagyok, hasmenésem is volt, ami egyáltalán nem jellemző a vasat zabálós hónapjaimban.Viszont észrevettem, hogy elfogyott az alapozóm.És mint tudjuk alapozó nélkül nem élet az élet, ezért elhatároztam, hogy elmegyek és veszek egyet.Mondjuk utálom, mert k...a drága, de ez van.gondoltam elszambázom a legközelebbi DM-be, bizva a formámban, hogy tuti ott megy el a magzatvizem.Hát , kezdek csalódni a formámban, mert se egy elfolyás se semmi, viszont akcióban volt az alapozóm és választhattam hozzá egy 3500 ft-os púdert is.Ez úgy jól esett a lelkemnek.meg vettem Laktoherb teát.Ábinál csak a 2.hónap után volt rá szükség, de biztos ami tuti, viszek be a kórházba.

Szóval, én sem nagyon hiszem, hogy valaha megszülök.Én már így maradok, én leszek az első ilyen nyomi az tuti.
emmalena
 
 


Emma: én meg a második :)

Én tejserkentőnek ezt használtam Lilivel a laktoherb mellé: Urtica urens 5CH, nagyon bejött. Vettem 3 dobozzal (bármelyik patikában kapható), mert én egy idő után tea undort kapok :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: köszi a választ, jó sokat írtál. :) Ha jól értem, akkor először az APEH-hez menjek gyerek adószámért, közben otthon bevárom a lakcím+taj kártyát és az anyakönyvi kovonatot, majd azzal menjek aztán melóhelyre, és MÁK-hoz (illetve MÁK-ot postázhatom)? És ha jól értem, a melóhelyen csak bemutatni kell az eredeti anyakönyvi kivonatot, míg a MÁK-nál ott is hagyom, és ők visszaküldik nekem?
:shock:
Alvó Máté is nagyon szép! Olyan jó nézegetni a képeket, rakjatok fel sokat-sokat, ilyenkor úgy megvidámodok! :P
Ildi: egészen eltűnik az ágyban Lottika. Ha meggondolom, hogy éjszaka osztoznia kell veletek ezen az ágyon, nem csodálom, hogy nappal tudja csak kialudni magát. :D :D :D
Vezetés: még én is vezetek- bár úgy nézhetek ki, mint báró von Medveczky Ilona: olyan egyenesen tartom a derekam, ahogy csak tudom (különben rugdos a kis drága). :)
Nymalac: megy neked a drukk!!!
Lkata: nálam az ok-okozat felcserélődött hozzád képest: én magas vagyok, és pont ezért félek, hogy nagy baba lesz! :D De arra gondolok, hogy annyian szültek probléma mentesen, hogy az egyik akár én is lehetek. :D Egyébként az jutott eszembe neked vígasztalásul, hogy attól, hogy alacsony vagy, nem biztos, hogy a szülőcsatornád is szűkebb. Ha mellméretben is kimutatható lenne hasonló párhuzam, akkor nekem 185cm magasan legalább E kosaras mellekkel kéne rendelkeznem a B-s helyett (ok, terhesen, extra méretekkel is csak C-s).... De okoskodásom ellenére is megértelek, magamra erőltetett nyugalommal mondom : Nyugi! :D
Mindnekinek szép estét,
M.

macianyu
 
 


Unatkoztam... :D Kicsit dolgoztam a web-ünkön...

Plusz Lotti és Máté legújabb képei is felkerültek :)

Maci: köszi... Elteszem késöbbre a drukkot, ha aktuális lesz :D

Ui.: elkezdtem olvasni a könyvemben, a hogyan ismerjük fel a jeleket részt, meg a mit kell csinálni a különböző szakaszokban részt.

Hát, ha az ember ezt olvassa, elkapja a pánik. Ennyi okosságot hogy a túróban tanuljak meg?

Azt hiszem maradok az ösztön dolognál, meg az alap légzéstechnikámnál :D

Lilinél bejött....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép
Kép

Babaszoba! :lol: Csak még a falra kell egy kis dekoráció! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Kriszta

Nagyon szuper az overáll, nekem is vett Anyu egy szuper overállt a tescoban és le volt értékelve 2000Ft-ra.
A kiságyatok is már szépen be van rendezve. Nekem is megvan már a szopipárnásoktól az ágynemű és a párna is, én is nagyon meg vagyok elégedve vele.

Ancsa

Köszi, hogy szorítottál nekünk, bevált! A dr.nőm azt mondta, most már nem kell aggódnunk, már bármikor szülhetek és nem lesz gond a babával.

Kicsit azért aggódom, ma voltam ctg-n, mindent rendeben találtak, igaz megint volt egy pár 100feletti fájás görbém, de a méhszájam még nem változott. Azért aggódom , mert ahogy a velem egykorú kismamákat elnéztem nekem iszonyatosan nagy a hasam és a dr.nőm is azt mondta, hogy ez azért van, mert nagyon sok a magzatvíz, de a múltkor megnyugtatás képpen alaposan megultrahangozott, hogy minden rendben van a babával és kiszűrte a lehetséges okokat , pl: baj lehet a baba veséjével, gyomrával, nyelőcsövével, nyúlszájú stb, ezektől is lehet sok a magzatvízem, de azt mondta minden rendben van és annak idején még integrált teszten is voltam és ott is mindent rendben találtak , de azért aggódom. Majd teszek fel egy képet a hasamról, hogy ti mit szóltok hozzá, hogy tényleg olyan nagy. Csak éppen lemerült a fényképezőgépem.
Azt mondta a dr.nőm, hogy nekem biztosan burokrepedéssel fog kezdődni a szülés a sok víz miatt és akkor azonnal induljunk a kórházba.

Mentő: azt mondta ő már más papírt nem tud adni , hogy oda vigyenek a mentősök, de nyugodtan induljunk el és ha dugó van az M7-esen, akkor onnnan hívjunk mentőt és onnan tuti, hogy a Szt. Imrébe visznek , hát elég bizarr.... , de azt mondta akár a rendőrséget is hívhatjuk és akkor rendőri kisérettel kiszednek a dugóból, hát az nagy lenne.....

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Dalma!
Neked is jobbulást, látom egyre többünket utoléri ez a fránya nátha...nem hiába, ősz van...általában ilyenkor ez a program. :?

Peva!
Örülök, hogy jöttél, annak meg mégjobban, h minden oké, és Dorka baba szépen eszik-alszik! Várom a szüléstörténtet, tökjó, h pozitív élmény, és fájdalomcsillapító nélkül!

Ildi!
Köszi a tippeket, látom azért nem egyszerű az élet. :) Köszi a gratulát! Nagyon aranyos Lotti, elveszik abban a nagy ágyban! :)

Éva!
Kitartás!

Kriszta!
Nagyon aranyos ez az overál! El is küldtem anyukámnak a képet, h vegyen ilyet nekünk a Tescoban. Itt már elég hűvös van, de nem annyira, h a vastag téli overál kelljen, meg amit vettünk, az még nagy is lenne rá, majd sztem akkorra lesz jó mire megyünk haza decemberben a nagy hidegbe...elvégre akkorra kell majd igazán. Szal vm kéne amiben hazahozzuk, és ez sztem pont jó lesz...ha nem nagyon bundás. Úh kértem egyet newborn méretben. Szép nagy a pakkod neked is! :)

Szöszke!
Remélem nem találnak majd semmit! Nagyon édes kesztyűt csináltál! :)

Ancsa!
Jobbulást! Köszi a gratulát!

LKata!
Hát sajnálom, h nem jött be az okt.5., de továbbra is szurkolok!!!! Az okt.10 is szép dátum, nem? :)

Timi!
Örülök, h jobban vagy! Biztos össze ettél vmt.

Katica!
Köszi a híreket Marekékról! És ti hogy vagytok???? Léna baba szépen fejlődik?

Tesco-s cuccok...Én is ugye most végeztem az egész mosással, és képzeljétek, a Tesco-s cuccok maradtak a legszebbek, semmi formai változás nem ment rajtuk végbe, ezzel szemben a kb 2-3x drágább Mothercare-es és John Lewis-os cuccok közül néhány úgy néz ki, mintha már hónapok óta használva lenne, főleg utóbbiak, de legalábbis a legtöbb úgy néz ki, mintha nem vatta új lenne. Hát ez van. A Marks&Spencer-esekkel vagyok még megelégedve.

Borkaby!
Szurkolok! :)

Dragonfly!
Gratulálok a srácokhoz, nagyon aranyosak! :)



Nymalac!
Örülök, hogy jól érezed magad, nyugi van és semmi depi! Még mindig szurkolok 15-re! :) Ahogy elnézem, lehet, h már addig sem húzod...mit szólsz egy "ünnepi" Borihoz? :)

Emmalena!
Neked is kitartás, és szurkolok, h mostmár aztán jöjjön a leányzó! :)

Bettike!
Nem semmi, h el kellett költöznötök, mert ezek az idiótáknak most jut eszükbe szerelni...pfff...tipikus! :?
Máté nagyon édes!!!! :)

Anhel!
Jaj, ez a pánik nem hangzik jól! Ne félj, nem lesz semmi gond, nemsokára veletek lesz a baby, és nagyon boldog leszel! :)

Macianyu!
Neked is nyugi, biztos minden rendben lesz majd!

Képzeljétek, épp ma van 2éve, h kiköltöztünk Londonba...hehe! :)
Ma elmentem kicserélni a szopis melltartóimat, mert úgy döntöttem, h mégiscsak kicsi lesz, amit vettem. Ez ilyen sima toppos,lecsatolható 2db-os csomag, otthonra....többet egyelőre nem akarok venni, mert nemtom mekkora kell. Majd ha tele leszek tejcsivel, akkor elmegyünk, és beszerzünk még 4-et mondjuk (még 2-t otthonra, és 2 elmenőset :)). Egyúttal vettem még 2kissapit, nagyon picit, mert ami van, az sztem túl nagy lesz, még mikor megszületik, úh ezeket a piciket viszem a kórházba. A Mothercare-el szembe átmentem a Primarkba (ahol azokat az olcsó baby cuccokat vettem, és mutogattam még nyáron) is venni 2 pizsi alsót, hogy legyen mit bevinnem, meg majd otthonra is...A régiek nem jönnek rám, egy van ami jó, de azt most itthon hordom, és ha épp nem lesz kimosva, mikor menni kell, akkor nincs mit vinnem. Úh most van 2 új, kemény 2font, 600ft volt darabja... :D Ez is lerendezve. Már csak egy videocamerát kell venni. :) Remélem jövőhéten ezt is letudjuk, nehogy camera nélkül maradjunk, mire megérkezik a kiscsaj. Van 2 digi fényképező is, de az más. Na nem akarok horror filmet nézni, és viszont látni a szülésemet...csak onnantól, h kibújt a csajszi, szeretném, ha folyamatosan lenne róla felvétel...mondjuk minimum érettségiig. :D
Ezután rohantam haza, mert ma kellett mennem az első szülésfelkészítőre...késtem pár percet, és igazából elég unalmas volt. Egészséges táplálkozásról, nyavajákról (hátfájás, lábgörcs, lenti izületi fájdalmak), meg a szülés 3 fokozatáról volt szó. Nem mondtak újat, és mindesz 1,5 órában...szal nem volt egy nagy kaland. Jövőhéten szülés-videot nézünk, az már izgibb lesz. :) 3pasi is volt, az egyik feka srác nagyon azt hitte magáról, h iszonyatosan poénos, és kb percenként benyögött vmt, úh "vicces" volt...persze a többiek általában röhögtek, de nekem már sok volt. Lehet a kaptár fejem, és kaparó torkom volt az oka. A jó oldala viszont, h a végén megkértem a midwife-ot, h mérje meg a vérnyomásom, 120, úh egyelőre minden oké...remélem nem is lesz ebből toxémia.
Ja, és képzeljétek, reggel rókáztam egy akkorát!!! Megittam a szokásos reggeli málnalevél teámat, aztán éreztem, h hajjaj, itt lesz vm...fél perc múlva már indultam a fürdőszoba felé, mondván asszem ott nagyobb biztonságba leszek. Ahogy odaértem, már jött is kifele az egész bögre...Nemtom mi lehetett. Volt egy ugyanilyen kb 16hetesen, amikor már rég elmúlt a rosszullevős korszak, és csak úgy egyik pillanatról a másikra. Remélem nem lesz több ilyen.

Na most megyek, este még visszanézek, hátha vk... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


LKata!
Nagyon tetszik a babaszoba!

Éva!
Ne aggódj, nem lesz semmi baj!!!!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!!!!!!

Végre itt lehetek Veletek!

Szbettina! Gratulálok a kisfiadhoz!!!!! Jó egészséget és sok boldogságot Nektek!!!

De jó, hogy azért még maradtunk néhányan október közepére is! Attól tartottam, jövök és itt újabb babaeső, én pedig örökké pocakos maradok.... :cry:

Elpakoltuk ugyanis a dolgozó /netező sarkunkat, hogy kisfiunknak megjöjjön a kedve kibújni....
Így már minden felnőtt kiváltságunknak oda - no hálószoba, no dolgozószoba - de sebaj!!!! Csak már jönne a gólya!!!!
Már Barbi is be van sózva nagyon, és én is szívesen szabadulnék a pocaktól, hogy megkezdődhessen az igazi robot!!!!
Már nagyon várom!!!!

Ildi, Betti! Szuper olvasni, ahogy igazi anyukákként cscsogtok, tova tűntek a terhes-gondok!!!! Tök jó! Remélem mi is mielőbb a fájós cicijeinkről írhatunk, igaz, lányok????!!!!

Amúgy egyfolytában keményedek, jósolgatok ezerrel. Sokszor annyira bír fájni.....már vigyorgok, és nézem az órát, de aztán abbamarad. Minden esetre ha a méh gyakorolni tud, akkor az enyém szuper felkészülten jön majd a szülőszobára....remélem ott majd meg lesz az eredménye a sok gyakorlásnak.....

Jó, hogy az intéznivalókról írtok, engem is pont ezek foglalkoztatnak...Annyit tudok, hogy a TAJ kártyát nekünk is a kórház intézi, postán jön 1-2 héten belül. Szerintem ez mindenhol így van. Adókártya is jön, nyugi....a pénzbeli juttatásokért viszont kő keményen sorba kell állnia apának....
Babakötvény nem volt még anno, ezt jó, hogy mondjátok, én nem is gondoltam rá.....pedig ami jár az jár.....

Andi
Kép
handrea75
 
 


Dragonfly! gratulálok a fiúkhoz!!!! Csodaszépek és állati nagyok!!! Jó egészséget Nektek!!!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sikerült egy képet készíteni a hasamról, a fejemet ne nézzétek, elég megviselt vagyok rajta:

Kép

Szerintetek is túl nagy?

és egy kép a mai ctg -ről:

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva!

huhhhhh, tényleg nagynak tűnik.azt nem tudom, hogy túl nagy-e, mert ugye mihez képest.Lehet, hogy jó nagy babád lesz.Ezt nem mondta a doki?mármint a becsült súlyát?
emmalena
 
 


Emmalena

Sajnos a bab nem nagy, két hete volt kb. 2,5kg, az tuti, hogy a magzatvíz miatt ekkora, csak rámnézett az orvosom és már mondta is. És hogy fogok kinézni még három hét múlva, ha kihúzom addig, abban reménykedem, hogy ha ilyen nagy egyszer csak a nagy feszüléstől megreped a burok és mehetek szülni, mert már se feküdni se semmit nem bírok ettől a nagy pocaktól, nem is tudom az ikrekkel hogy bírtam annak idején,mert velük még ennél is nagyobb volt a hasam.

Sensi

Sajnálom, hogy hánytál, és a náthád azért már valamivel jobb lett?

Kép

Kép
éva75
 
 


Dragonfly

Én is szívből gratulálok nektek!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok a két kis manóhoz, majd meglátjátok milyen nagy csoda az ikerség!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Hát Éva, a pocid nem semmi, egyébként meg azért is tűnik olyan nagynak, mert Te magad tök vékony vagy hozzá, úgy értem, csak hasid van és látszik, hogy nem híztál semmit egyéb helyekre. Ugye jól látom? :)
Az én hasam valamivel kisebbnek tűnik, pedig mindenki kigúvad, mikor meglátja, de én hogyismondjam, masszívabb vagyok hozzá, mellben, csipőben, stb. Ha a dokinő megnyugtatott, akkor ne idegeskedj emiatt!
Mekkorának becsülte a dokinő a babádat?
Az enyémet 4 kilósnak :shock: az én orvosom, de 'megnyugtatott', hogy a következő hétvégét szerinte együtt töltjük, mindenesetre legalább már utána nem nő tovább...:)
A ctg-m ma legalább elmozdult és párszor merészen 60-ig is kiment, persze egy hangot nem éreztem ezekből, na mindegy, a múlt heti semminél több. A lepény érettségi foka 2-3 és ujjkúpnyira kinyíltam, a feje pedig teljesen lent van és beilleszkedett.
Most megek és a babahazahozós csomagba berakok 1-1 nagyobb body-t és rugit az 50-nél, félek, az a köldökéig fog érni :shock: :D

Marekről van azóta híre valakinek?

Kép
anhel
 
 


És persze dupla gratula Dragonfly ikreihez!! :)

Kép
anhel
 
 


Anhel

Hát azért híztam szépen 18kg-ot! Sajnos ma nem volt uh, így nem tudom mekkora lehet már a kicsikém, nekem is azt mondta már szépen beilleszkedett a feje, de még csak ujjhegynyire vagyok nyitva, azt mondta nem tud mit mondani, lehet, hogy végig sikerül kihordanom.
Én amikor 100körüli az érték a ctg-n azért szépen megérzem a keményedéseket, de nem nyitnak semmit a méhszájon, úgyhogy nem sokat érnek.

Kép

Kép
éva75
 
 


Ahogyan figyelgettem, aki alapból vékonyabb, annak nem nehéz többet híznia, én most tartok 13 kilónál, de amiről indultam az sem volt kevés sajnos, de ezen már nem bánkódom.
A 100-as fájások azok már szülés közben is jellemzőek, úgy hallottam, hogyhogy Neked csak úgy jönnek-mennek? :O
Nem értek persze semmit se hozzá meg hát tapasztalatom is max. annyi, amit magam körül másokon láttam/látok, de amiből talán úgy tűnik, nem ma vagy holnap bújik ki a babád, az a hasad elhelyezkedése, mert úgy nézem, még jól fent van, nem jött le. De lehet, hogy holnap reggel a tükörbenézel és hopp, ott lesz. :)
Az ikrek után gondolom ez a poci meg sem kottyan, atyaég, belegondolni is elképesztő, 2 babával egy hasban és utána kettőt szoptatni, le a kalappal! :)

Kép
anhel
 
 


Anhel! Nem akarlak megijeszteni, de én ujjkúpnyival mentem Barbit szülni....és a 3 perces fájásaimmal....
Jujj, azért izgi!!!!!!!! Holnapra nem terveztél kávézást? Esetleg szépségápolást???? :lol: :lol: :lol:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi

Nekem van ujjkúpnyira nyitva a méhszájam, de már több, mint két hete.

Anhel

Azt mondta az orvos, hogy ezek a 100-as keményedések azért vannak, mert a sok magzatvíz miatt nagyon feszül a hasam és ez ingerli a méhemet. Igaz, hogy már a negyedik babámat szülöm, de már nem emlékszem semmire, hogy mekkora fájásokkal mentem szülni annak idején, olyan régen volt már, a nagylányom már 9 a fiúk pedig 7 évesek, szóval olyan vagyok én is, mint aki az első babáját szüli.

Kép

Kép
éva75
 
 


Andi, hááát...:D azért gondosan hajat festettem a hétvégén, biztos, ami biztos, a holnapi kávézást meg max. meggyorsítom, ha úgy alakul. :D :D De doktorbá azt mondta, hétvége, akkor holnap még láblógatás, nem?
Jöjjön, aminek jönnie kell. :)

Éva, nekem is annyira van éppen nyitva - de azt pl. nem tudom, hogy pusztán ez alapján vagy úgy együtt, a méretekből, ctg-ből és elhelyezkedésből következtette a doki ezt a körülbelüli időpontot.

Kép
anhel
 
 


Anhel

Ja, bocs. Nekem erre csak annyit mondtak, hogy az ujjkúpnyin már bármikor ki tud folyni a magzatvíz. De jó lenne lassan, ha elkezdene folydogálni....

Kép

Kép
éva75
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?