Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Nemlajos :) jó volt ez az alfahím és papucs kategorizálás mini pasitörténettel keretezve :)
Én is ezer éve ismerem a páromat, és mi is két részletben voltunk/vagyunk együtt (először 14 éve akadtunk össze, atyaisten), csak nálunk a szünet 4ésfél éves volt... Vagy több? Már az sem most volt... Egyetemi éveinket külön töltöttük nagyjából, ez jót tett mindkettőnknek :)

Mi időnként (negyedévente-félévente) lelépünk néhány napra kettesben, bár azt is imádjuk ha ezt Samuval tehetjük meg. Vele azért gyakrabban megyünk erre-arra. Nem vagyunk épp otthonülők... Mondjuk panelban minek üldögéljek.

Wicca, ez a Fanta (Mirinda) szelet nagyon jól néz ki, én is lementettem a receptet.

Rszg, a balesetközeli szitud elég ijesztő volt a leírásod alapján... Jó, hogy végülis nem történt semmi baj!
Nem emlékszem semmi másra, bocsi, vissza kell majd néznem az előző oldalt.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Tessza, ezt a "pénztártól való távozás után , nincs reklamáció"-t én is mindig megkapom, ha épp elmesélem anyósnak, hoyg ezt-azt csinált a fia :)

nekem mit tippeltek? mondjuk még nem raktam fel képet a pocakról :)

én annyit "tudok", hogy a fiúk állítólag előre nőnek, a lányok meg inkább oldalra. Leviel nekem az utolsó napig volt derekam és hátulról szinte nem is látszott, hoyg terhes vagyok, bezzeg oldalról ... :lol:

Unokasógornőm vizsont fordítva volt, neki rögtön eltünt a dereka, viszont oldalról nézve lapos deszka volt :)


Ez alapján nekem is fiam lesz, megint :D :cry:

Kép

Kép
gabka77
 
 


rszg, én is örülök, hoyg megúsztad a balesetet!!!!

Kép

Kép
gabka77
 
 

 
 

Pálinkás jóreggelt! (No persze csak mértékkel!) :lol:

Bea, most eszembe jutott, hogy múltkor megkérdeztem a védőnőt, hol van ilyenkor a magzat és vajon mikor fog már látszani a pocak. Elmondta, hogy van amelyik egészen besimul a medencébe, na ilyen esetben látszani is sokkal később látszik, és tekintve hogy nagyon hátul van, így érezni is később lehet. Szerintem majd úgy járunk, hogy a 20. héten egyszer csak leesik, jé, ezt már 2-3 hete érzem, hát te vagy az? :wink:

Ti szoktátok mérni a derék körméretet? Sajna nekem még csak ez adhat támpontot, mert sok fedőréteg van. Egy bibi van csak, nem mértem az indulást. Legutóbbi mérésem 72 kg-ról van, de ugye 75-ről indultam, tehát nem teljesen bitzos.

Rszg, szerencse, hogy megúsztad a vészhelyzetet. Először rögtön a BME jutott eszembe, de ugye Kaposvár nem egyezik. Nagyszerű, hogy lassan minden suliban digitális tábla virit a falon, közben meg katasztrófa súlytotta övezetnek kéne hívni a legtöbbet.

Kép
Kép
tessza76
 
 


Jó reggelt mindenkinek, pedig azt hittem én leszek az első ma, gyerekeim megint nem bírták 6-nál tovább :evil:
Hosszú lesz ez a nap :cry:
De sebaj megyek a gyerekekkel anyuékhoz ott lesznek tesómék akiknél képzeljétek csak 8 nappal idősebb Bence Bulcsúnál :D Apa meg megy íjászkodni utána meg osztálytalira.

Mindenkinek szép hétvégét!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Jó reggelt, lányok!
rszg, csak óvatosan azzal a sulival!!! :shock:
A Freddivel egy a baj (rákerestem a neten), hogy nem írnak árakat! De mondjuk konyhabútorunk már van (kinézve), a Moebelix-nél meg egész jó gardróbszerkrények vannak.
Este mégiscsak átbeszéltük a dolgokat, most megint csak az utcán vannak viharfelhők... :roll:

Bakker, ha valaki az én hasamról most megmondja, hogy mim lesz, lemegyek hídba!!! :lol:
Nekem derekam sose volt, és oldalról is ugyanolyan nehéz megkerülni, mint szemből, (erre mondják, hogy széle-hossza egy, na azért annyira nem), most nézem, nekem a két tenyeremmel gyakorlatilag az se a hátamat, vagy esetleg se a két oldalamat nem lehet átérni :lol: 8) , szóval nekem még semennyire nincs terhes pocakom, egyszerűen csak anyahasam van, kövér vagyok. Pont úgy nézek ki, mint a tucatasszonyok vidéken :wink:

Én már mondtam Nektek, hogy fiút szeretnék, de lányról álmodtam már, és lány nevünk van egyedül, úgyhogy alakul ez, kérem szépen :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Kedves kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.
Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

Sajnos a képek nem a legjobbak, de mindegyik csinos és kényelmes viselet!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva
 
 


Sziasztok!
Látom ezt a napot sem ússzuk meg reklámok nélkül.
Mi amúgy (ha már reklám) a faktum bútorait vettük, és fogjuk is. Kicsit drágább, de ifjuságivá alakíthatóak. Így sokáig jók lesznek.
Rszg nagyon örülök annak a 10 cm-nek. Nem semmi. Basszus ezekbe a sulikba beküldenék egy két nagyokost, aki visszatartja a pénzeket. :evil:
Tippeim: Tessza sztem fiad lesz. Akárcsak Beának (hozzáteszem Bea ha lányod születik, egy puskát mindeképpen szerezz be :lol: :lol: , már az oviban meg fognak érte örülni a pasik. Nyílván a fiúért, is de az mégis csak más :) ) Rszg én neked és Moncsinak kislányt tippelnék. Nem tudom miért, de nekem rólad ez jut eszembe.
Amúgy mi is le szoktunk lépni Zsoltival. Mivel Boti még kicsi, így csak eddig 2x adtuk le 1-1 napra. A szülinapomat is anyunál tölti. Mi pedig elmegyünk a barátokkal vacsizni egyet.
Ma Topicarimuba megyünk ebben a vacak időban. Még nem volt Boti, de reggel óta a halacskákat utánozza. Bizti élvezni fogja. :) Majd viszünk gépet.
Remélem mindekinek szép hétvégéje van, és hogy Tihanyban klasszabb az idő.
Szegény kutyuk fel a fejjel, nemsoká lehet megint kint labdázni.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Köszi mindenkinek az életem örömét :wink:
Én is örülök!

Tessza Én nem mértem még semmim a súlyomon kívül. Lehet, hogy azt sem kéne. Egyre több lesz. Tudom, ez a természetes :roll:
Egyébként nálunk 2 hete már leszakadt egy pici darab, akkor kint voltak és semmit nem tettek. Most megint kihívja az illetékeseket az igazgató, és megint nem fognak tenni semmit! Pedig teljesen fel van puposodva, tuti, hogy lesz még omlás! A sulinak meg nincs pénze! Most cseréltettük az egyik oldalon az ablakokat, mert életveszélyes volt. Nem nyúlhattak hozzá a gyerekek, mert kiestek volna! Ez a helyzet. SAJNOS!!!

Nemlajos A Freddin tényleg nincsenek árak, de érdemes benézni, megéri! Ha van időtök. Úgy tudom, BP-en is van üzletük.
Mi ugyanígy vagyunk. Fiút szeretnénk (leginkább Géza), lányt álmodtam és csak lány nevünk van eddig :)

Kuklika Én a kislánynak is nagyon fogok örülni!!! Olyan aranyosak! És Szépek!

Kép

Kép
rszg
 
 


OH! Megint leállt a vonalzóm? A lap tetején is 17/2 vagyok :cry:

Kép

Kép
rszg
 
 


Rszg! Örülök, hogy megúsztad azt az omlást...
A vonalzód egyébként mindig az épp aktuálisat mutatja, akkor is, ha 1 hónapja írtad a hozzászólást (ha visszanézed a többi hsz-edet, vagy a többiekét), tehát nem meglepő, hogy a tegnapi hsz-ednél is azt látod. :)

Most olvastam vissza vagy 5 oldalt és totálisan nem tudom, hogy mire akartam reagálni.
Bocs, lányok...

Masut
masut
 
 


Kicsit reklámozom az oldalunkat (decemberi topik) amit én készítettem, mivel veszélyeztetett terhesként itthon sok időm van:) és igazából nem csak a decemberieknek készült.

Mivel kezdetleges verzió és több minden nem működik még és lehetnek hibák, így arra kérlek Titeket hogy kattingassatok rajta és ha hibát észleltek vagy ötletetek van akkor az oldalon a kapcsolat alatt kérlek írjatok nekem levelet, köszönöm!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt, érdemes lesz később is vissza nézni, a miért jó várandósnak lenni és a tippek, trükkök dinamikus tartalommal (szerkeszthető regisztrált felhasználók által saját tapasztalat alapján) fog elkészülni, lehetővé lesz téve fotó feltöltés, nem csak decemberi kismamik számára. Ezenkívül bármelyik topiknak ha megküldik az adatokat (pl. excel táblázat formájában) szívesen elkészítem a táblázatát a mamik oldala alá.

Katt ha kíváncsi vagy: http://kismami.net

Bocsi ha vkit zavartam ezzel a hozzászólással! További jó pocakosodást! Smile

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Kukli, köszi a tippet. Ennek párom nagyon örülne. Igazából nekem mindegy, sőt nem is érzek semmit a nemével kapcsolatban.

Nemlajos, én is hasonló cipőben járok. Sőt valószinűleg alma alkat vagyok, tehát a 20 kg feleslegemből vagy tíz bizti a hasamon van.

Tegnap sógornőm volt olyan kedves és kölcsönadta az egyik kismama naciját. Farmer kertészgatyó, de hogy milyen bonyolult szerkezete van egy ilyen nacinak! És még méretben is jó...egyenlőre.

Ti hogy álltok a gyakori WC látogatással? Tegnap vagy 10 percenként kellett szaladgálnom. Igaz hársfa-teát is ittam, de azt meg azért muszály, mert 5-6 óra alvás után teljesen kiszárad az orr-nyálkahártyám és befulladok.

Kép
Kép
tessza76
 
 


Sziasztok!! Hát tegnap nem voltam itt de látom sokmindenről azért nem maradtam le. :)
Én azért már egyre jobban érzem hogy lakik bennem valaki:)

Egy páran régen jó esküvőzést kívántak nekem:) Hát tegnap megvolt.. :) Jó volt a lagzi nagyon :P


Kép
moncsi89
 
 


tessza, az alma forma talált, az adatok is stimmelnek :wink:

moncsi, most kicsit tapintatlan leszek, de megkérdezem (ahelyett, hogy visszaolvasnék): a Te esküvőd volt (bocs, még reggel van :wink: )
Mindenképpen gratulálok az ifjú párnak, és örülök, hogy jól sikerült a lagzi!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


A nővéremék esküvője volt :) csak volt róla szó régen hogy esküvő előtt nem szólok anyukámnak aztán így jött szóba :)
amúgy nem volt tapintatlan kérdés szerintem :d

Kép
moncsi89
 
 


Moncsi És a bejelentés? Mikor lesz? Szerintem tényleg jó lenne túlesned rajta. Vagy majd az UH képpel együtt. Csak meg kell mutatni és nem szólni semmit. Várni a reakciókat :)
A lényg, hogy Te jól érezd magad!!! Én sem foglalkozom a szüleimmel, csak a babával és a szerlmemmel! Tegnap elmentem a szüleimhez, édesanyám nem volt otthon, de a tesóm, apám, meg a mamám igen. Nem voltam sokat otthon, és faterommal máris összevesztem, és otthagytam, hazajöttem. De letojom! Lényeg, hogy boldog legyen a babavárás! ÉS AZ IS!! Nagyon boldog!

Masut Azt tudom, hogy mindig az aktuálisat mutatja, csak a tegnap elötti is 2 napos volt, már amikor kiírta. De most már nem! Kicsit bonyesz vagyok mi? :roll:

Szép vasárnapot mindenkinek és jó étvágyat az ebédhez!!!

Kép

Kép
rszg
 
 


Elvileg lehet hogy a héten már elküldenek uh ra.. vagy az a betöltött 18. hét után van? Aztán akkor majd elmondjuk neki :) mostmár nagoyn titkolni sem tudom mert már nagyon látszik. :)

Kép
moncsi89
 
 


moncsi, jaaaaaaaaa, így már tudom 8)
Csak kicsit nehéz összekapcsolnom a történéseket a nickekkel, hiába, tanárként mindig elmondom az első órákon, hogy az arcmemóriámnál csak a névmemóriám a rosszabb :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk végre Levi családi szülinapján.
NAgyon jól sikerült, de én annyira elfáradtam a sürgés forgásban.
Levi nagyon élvezte, de most már mondtuk neki, hogy itt a vége, nem lesz több szülinap, csak jövőre :)

Ja és rádöbbentünk, hogy most már nagyon kell vigyázni, mit mondunk, mert mindent utánoz. Bár nem vagyunk túl kármokodósak, de azért néha kicsúszik ez-az :)
van egy gyanús szava, mai kb úgy hangik : kua :) még nem derült ki pontosan mit is akar jelenteni nála, de gyanús :)

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje és jövő héten csak jó híreket hallunk mindnekitől :)

Kép

Kép
gabka77
 
 


Moncsi! Akkor továbbra is szorítok! :)

Masut
masut
 
 


Sziasztok, szép estét

Tudja esetleg valaki, hogy hogyan számolják a gyedet?



Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


ahogy a táppénzt és a tgyást, de maximuma a mindenkori minimálnyugdíj kétszeresének 70%-a. Most olyan nyolcvanvalamennyi a tető.
Pénzügyekben otthon vagyok, éppen most omlok össze anyagilag. Kár volt táppénzre mennem :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


És mit vesznek alapul? Az aktuális utolsó bejelentett havi munkabért, vagy átlagolnak a hónapok között?

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


rám is ez az anyagi összeomlás vár :shock:

csak ezért jutott eszembe

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Megyek aludni, hátha ti profik vagytok ebben és holnapra megértem,

ma már kikészítettek :?

:cry:


Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Sziasztok!

Moncsi, drukk a bejelentéshez! Anyukád biztos nem sejti még? Azért ennyi idősen már tényleg látszik...

Gabka, no igen, olyanok mint a papagájok, sajnos Samu is elég sok szót tud a káromkodás kategóriából (legújabb a bakker, de a basszus is elég gyakran elhangzik tőle...). Nem kell vele foglalkozni, ha ráirányítjuk a figyelmét, annál gyakrabban mondogatja ezeket. Pl. egy időben az "azt a kutyafáját" mondta gyakran, ezt apukámtól tanulta, de ez teljesen kikopott azóta.

Bea, ahogy Nemlajos írta, annyi a gyed
ld: "A gyermekgondozási díj (gyed) a naptári napi átlagkereset 70 %-a, de maximális összege havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 %-a, amely összeg 2006-ban 87 500, 2007-ben 91 700 forint volt, 2008. január 1-étől 96 600 forint."
És ebből még levonnak valamit, de azt már nem pontosan tudom...
További infók:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

Ma olyan nyamvadt voltam: fájdogált a pocim (nem nagyon, de pont érezhetően), fájt a fejem, meg olyan nyűglödős volt a hangulatom... Pedig tök szép idő volt. Mikor lesz ezeknek vége? Samuval egyáltalán nem voltak ilyen tüneteim...
Jó éjt mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Moncsi, ahogy számolják:

A napi átlagkereset kiszámításánál a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem napi átlaga vehető alapul. Amennyiben a fenti időszakban a biztosított személy nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, úgy a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság első napját megelőző 180 napi jövedelem napi átlaga alapján fogják megállapítani.

Azaz nálad vagy a 2008-as elért átlagkereset napi átlagát nézik ha van legalább 180 napnyi (6 hónapnyi) jövedelmed, vagy (ha nincs), akkor visszaszámolnak a gyerköc születésétől 6 hónapot, és ennek az időszaknak veszik a napi átlagát.

vagy valami ilyesmi.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Bocs, nyilván az előző Beának ment, nem Moncsinak...
Késő van...
erpé
 
 


Bea, mielőtt bepánikolnál, a fenti PONTOSAN ÍGY van, de van még egy fontos kitétel: a táppénz nem ront ezen.
Vegyünk engem:
2008-ban augusztus 25-ig dolgoztam, tehát megvan a 180 biztosított napom, azóta táppénzen vagyok.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy nekem a GYED megállapításakor (vagy a TGYÁSnál) a 2008-as 365 napot nézik, hanem a jövedelemmel rendelkező 180 nap alapján számolják ki a napi átlagkeresetet.
Namármost:
az átlagkeresetbe az adózott jövedelmed számít, magyarán, ha volt külön prémiumod, vagy bármi, ami után adóztál, az is belemegy a kalapba, és az összesnek veszik a 70%-át, majd ebből vonják az adót végül.
Ezért van, hogy a 96600 Ft-ból végül 81 körül kapsz, ha utána számolsz, pont 18% körül jön ki...

Na, és most megyek afp-re, remélem, zökkenőmentesen jutok a beutalómhoz! :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Bocsi, hogy belekotyogok, de én idén a maximált gyedből "csak" 72000 Ft-ot kaptam, mondjuk lehet kérni az adójóváírást, ami 9000 Ft, úgy valóban kijön a 81000 Ft. és a családi pótlék is jár, ami 12xxx Ft.

Mindenkinek jó reggelt egyébként!

Kép

Kép
gabka77
 
 


Helló!
Csak gyorsan visszaolvastam. Én 82-83 000 Ft-ot kapok kb., nekem nem vonják az adóelőleget, így ennyi jön ki a levonásokkal együtt. Nem tom, hogy számolják, de az tuti, hogy ennyi érkezik. (GYED)
Gyás-nál az előző évet nézik leosztva, prémiummal, mindennel együtt. Az egész jó szokott lenni. ;) Több a fizunál, mert nincs levonás. :)
Na majd jövök! Epré remélem ma jobban vagy!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Sziasztok,

Eltűntem az elmúlt napokban... Elnézést. Pénteken meghalt a kislányok nagypapája (exem apukája) és ez engem is padlóra küldött. Persze a gyerekeket is. A nagyobbik bármin behisztizi magát (mint 2 éves korában), a kicsi meg elkezdett verekedni... Szegénykéim. Remélem, azért szépen lassan feldolgozzák és sikerül tovább lépni. És nekem is. Hiába ex após, akkor is 10 éve ismerem. Azaz ismertem... :(
Iszonyatos érzelmi hullánvasúton érzem magam és azt érzem, hogy rengeteg probléma, ami körbevesz, egyszerűen agyon nyom...
Ti, hogy álltok a kiegyensúlyozottsággal?

A baba szerencsére jól van. Icereg-ficereg. Nagyon édes... :)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Köszönöm, de ebből sajnos még mindig nem tudok kijönni.


Bruttó vagy nettó átlagkeresetnek a 70%a, és milyen összeget kapok meg nettóban?

Tegnap este nagyon kikészítettek valakik, Tegnap egész éjjel nem aludtam, vmi 3 felé kezdhettem el aludni.

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Katka, nagyon sajnálom ami történt. :cry: Szegény gyerekeknek is biztos nehéz, gondolom még nem is nagyon értik miről van szó.
A kiegyensúlyozottság az nekem sem az erősségem mostanában, hátha még ilyen esemény történne a családban. Csak kitartás Neked!

Én ma talán megtudom a véreredményemet, a toxot meg az AFP-t.
És elkezdett fájni a torkom :cry: , minden évben utolér ez a nyavalyás torokgyulladás. Már megittam egy csomó mézes, citromos teát, remélem nem lesz komolyabb.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


És ha ezt az évet végig dolgozom, 365 napból átlagolnak vagy az utolsó 180 napból?

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Katka Őszinte részvétem Nagypapa miatt!!

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Én tegnap óta sírok, úgy megbántottak, de az én dondom kicsi ehhez képest, le se írnám így publikusan.

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Bea,

Ne kicsinyeld le a gondod... Valakivel beszéld meg, hogy ki tudd adni magadból... Minden feszültséget meg kap a baba is...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


tudom, hogy szegénykém mindent érez...

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Vica Jobbulást!

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Sziasztok!! Erpé szerintem sejti már. A nővérem meg elkotyogta pár embernek úghgoy sietnem kell. :) De már elég nagy a pocakom. Holnap megyek az eredményeimért és akkor kiderül hogy mikor megyek ultrahangra. Úgy szeretném bejelenteni neki hogy viszem a kis képet :).. Meg most nagyon gondolkozok a 4D s uh-n is . Csak nemtudom ilyenkor érdemes e vagy majd később.


Kép
moncsi89
 
 


bea, fentebb vannak kézhez kapott összegek, 75-82 között kapsz kézhez kb. Egyébként a bruttód 70%, s abból jönnek még a levonások (én úgy tudom, csak adót vonnak, nem tudom, kuklikának ez hogy jön ki). Hamarost úgyis megtudjuk :wink:

katka, sajnálom, ami exapósoddal történt :cry: Szegény picik, hamar megtudják, milyen elveszíteni egy közeli rokont :?
A kiegyensúlyozottság viszont nálam is hiánycikk, bőgök, idegeskedek (természetesen én is az anyagiak miatt), de aztán mindig próbálok pozitív lenni, a baba miatt.

Október 22-én megyek a genetikai uh-ra, remélem, kiderül, hogy milyen nemű. Ugye rá lehet kérdezni, ha nem fizetősön vagy, akkor is?!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Nemlajos, én csak azt nem értem, hogy akkor egész évet átlagolnak, ha végigdolgoztam, én azt hittem, hogy az előző végigdolgozott 180 napot.

Most rákerestem a táppénzre is, ha tegyük fel idén megy az ember el tápénzre, akkor az ezévi meg a 2007 évi átlagkeresetet veszik alapul?

Amúgy kitől kell igazoló papírt kérni a táppénzhez a nőgyógyásztól vagy a körzetitől? Nagyon Remélem még nem lesz aktuális!!!! csak jó tudni

Szerintem ha látszik a baba neme szívesen megmondják, azért annyira szerintem emberségesek, ha nem is fizetős.

Én ma megyek nőgyógyászhoz,

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


bea, jó kérdés, szerintem az egész évet, amennyiben végig dolgoztad (hiszen erről van papírjuk, hogy évi adóköteles jövedelmed).

Ha most elmész táppénzre, a tavalyi béredet veszik alapul, én úgy tudom (de ezt már én sem tudom biztosra, csak logika).
Jövőre meg ezt az évet. Mindig az előzőt, legalábbis a tgyás-nál, gyednél tuti (amennyiben folyamatos a munkaviszonyod).

Valószínűleg a körzetid fog kiírni, de a szakorvos ajánlása alapján, nekem legalábbis havonta kell vinni a nőgyógyász által kibocsátott papírt a háziorvosomhoz, hogy tartson táppénzen.

Mit csinálsz ma nődokinál? :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Sziasztok!
Rszg nagyon durva ez a helyzet a suliban. És ha egy gyerek, mert mégiscsak gyerek hozzányúl, utána mit csinálnak? Annyira idegesítő, hogy utólag rögtön megoldanák. Kb. mint a rendőrség…amíg vér nem folyik…. :x
Tessza nekem sosem volt kertészgatyóm, de mindig érdekelt, hogy a hideg téli napokon, hogy rohangál benne az ember pisilni. Kitalálhatnák nekünk is az alul patentolósat. :lol:
Moncsi nagyon drukkolok. Figyi neked milyen dokid van? Nem értem, az enyém rögtön megnézte, megnézette a babát. Én a helyedben, ha nem ehhez jársz rég, elgondolkodnék egy másikon. Bocsi, hogy elmondom a véleményem. Reméljük, a héten túlleszel mindenen, bár bizti minden rendben van és lesz. :wink:
Én már nehezen titkolnám. Ez egy szombati kép. Pénteken megyek fodrászhoz, színezünk, vágunk végre rendesen, így lesz ennél jobb is majd….. rám fér, remélem végre nem egy anyukás hajat vágnak ismét…… :?
Nemlajos ez az arc és név memóriás dolog nagyon tecc….. amilyen voltam, biti kihasználtam volna párszor a tanárnál…… nem tom hogy, de kitaláltam volna neked vmi csínyt. :lol:
Katka részvétem! Nem csoda, hogy hullámzol. Látod a gyerekeken is, stb… Reméljük nemsokára gondtalanabb leszel. Még biztos kis idő el kell teljen.
Vica várjuk az eredményeket.
Bea remélem én is, hogy meg tudod vkivel beszélni, és az segít majd. Azért a hormonok dolgoznak ezerrel bennünk s a kis lelkünkben. Amúgy ha úgy érzed, majd nyugodtan írd meg, emghallgatunk mi. Akár priviben is. Ha tudunk segítünk, azért vagyunk mindannyian…. gondolom.
Nálunk a nőgyógyi küld el a dokihoz egy papírral, hogy írjon ki táppénzre. És asszem havonta kell újra vinni. Nekem vhogy így volt. Annak ellenre, hogy anyuék a körzetim, mégsem írhattak ki csak úgy. A nőgyógyi pedig nem teheti meg. Kicsi rendszerhiba, hadd ugráljunk. :( Kép
Boti nem akar elaludni. Megyek bohóckodni még kicsit.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Hihihi ezen a képen olyan mintha egy nagy lakásban egy csomó szobánk lenne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


mi az a tgyás, az az egyszeri szülés utáni segély?


nődokinál? jó kérdés, ma kell vissza mennem, 1 hónapban 1x, úgy mondta, biztos megvizsgál , meg talán uh,
lehet már látszik is vmi :roll: , este kiderül

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


kuklika Gondolkozott rajta a doki hogy elküld, de hogy mivel én lemaradtam a 12 hetesről azért mondta hogy várjuk meg a 18.hetes uh-t .. Ugazából őt nem is én választottam, a védőnő mondta hogy gyorsan menjek be a korházba és ott majd elküldenek ahova kell... De ha ezekután lehetne még választani annak örülnék..


Kép
moncsi89
 
 


Kukli köszönöm, biztos a hormonok is, de eléggé rá tud járni néha az emberre a rúd

jó a fotó!

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?