Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Marek! Ne aggódj, semmi baj nem lesz, egyszerűen nem lehet! Vigyáznak rátok nagyon, és remélem, h minél hamarabb hazamehettek Borival!

Nymalac!
Köszi a tippet! Ezek szerint tényleg nem csinálnak annál sokkal többet, h szundi, hami, pisi-kaki, pelus büfi, fürcsi. Én az ezek közt fennmaradó idővel vagyok bajban, h akkor mit lehet velük csinálni.
Köszi a kakieltávolító tippet is, én is bezsebeltem. :)
Drukkolok 15-re! :)

Kriszta!
Neked is köszi a tippeket!

Szöszke!
Ez az elsuhanó dolog tetszett. :D

LKata!
Örülök, h minden oké veled! Gratula az overálhoz, jó vásár volt! Otthon én sem vennék újat, olyan gyorsan kinövik. Itt ugye mások az arányok, úh kapott újat, de itt mondjuk nincs is kitől örökölni, turi sem nagyon van...max ebay.

Ildi!
Jaj, megintcsak egy horror stroy! Mi az, h azt sem tudod, hol a gyereked, és annak ellenére, h azt mondták, nem viszik vissza időre? Ez annyira felháborító!!! Az ágy és tűcseréről meg ne is beszéljünk!!! Azt érzem, h otthon, ha egészségügyi rendszerbe kerülsz, akkor kiszolgáltatottnak kell lenned, és te érzed magad kellemetlenül, ha vm nem tetszik. Itt bezzeg kinyalják a feneked, minden úgy van ahogy te akarod, és a te érdekedben. Mikor lesz már otthon is ilyen felfogás??? Grrrrr!
Huhh, hát akkor tényleg nem lehett egy álom a durva része. Mégegy pont az epidurál mellett. :P Gondoltam, h te nem kértél, mert ahogy mondtad, idő sem lett volna rá...vm másra gondoltam. Itt adnak ilyen szipkázós gas&airt, ami vm gáz, meg oxigén keveréke, vagy pedithine injekciót...ami otthon nemtom micsoda, vagy van-e. Ezek a gyors opciók, erre lettem volna kíváncsi...de ezek szte semmi. Hát le a kalappal, komolyan!!!!
Látom nálatok is alakulnak a napok, és egyre több a tejcsi. Gratula! :) Te hagyod Lottit hisztizni egy kicsit, vagy dajkálod? Úgy értem, h amikor evett, aludt, pelus cserélve, veled is "játszott" már, tehát tuti nem lehet baja, és mégis sírás van.
Nekem is Tomee Tipee kézi van....hát remélem, h minimum majd a későbbiekben tudom hasznosítani, ahogy Nymalac írta. Jó lenne, ha nem veszne kárba csak úgy.

Inez!
Nyugi, nálatok már tényleg hamarosan beköltözik a kiscsaj, és nem kell kerülgetni a cuccokat. :)
Nem, még nálunk sincs konkrét döntés. Tegnap este is épp feljött a dolog...továbbra is a megszokott 4körül forog a téma. Viszont második neve nem lesz, mert úgy döntöttünk, h nem praktikus, elvégre úgysem fogja használni, csak mindig le kell majd írni. Úh így az Africa kilőve. Az esélyesek pedig a Lilla, Mia, Zara, Maya....kb ebben a sorrendben jelenleg.
Drukkolok nagyon okt. 8-ra! Ne izgulj, minden rendben lesz!

Bettyna!
Nagyon édes a fiatalúr! Apunak köszönjük a részletes szüléstörténetet! :D:D Remélem a tiédet is olvashatjuk hamarosan, kicsit részletesebben. :)

bimbóvédő: Én is vettem aventest, mert én sajnos számítok minden féle horrorra. Asszem írtam már korábban, h az enyémek alapból nagyon érzékenyek, alig lehet hozzájuk érni, és volt már, h gondolom melltartó miatt csak úgy kidörzsölődtek, még vérzett is picit. :( Szal nem tudom, hogy fogok így szoptatni, de az tuti, h szeretnék, és már most parázok ez miatt. Ha mást nem, akkor csak bimbóvédővel fog menni. Viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcs.-ban. Csak úgy poénból megnéztem, hogy hogy illeszkedik, de kb a feléig sem ér el a bimbóm a szilikon részben, pedig nem lapos fajták. Ez normális? Majd a baba kivákumozza magának úgy, h végig érjen vagy hogy működik ez? Na megint egy hülye kérdés... :D

Macianyu!
Egyetértek a kórházról alkotott véleményeddel!
Jaj, részvétem sorstárs a takonykór miatt! Remélem te is hamar kilábalsz belőle. Utána meg nyomás szülni! :) Drukkolok, h minél hamarabb mehess!

Borkaby!
Látom neked is olyan a memóriád, mint az enyém. :) Nem tudod felhívni a dokit?

Zsuzsu!
Örülök, h jól vagytok, és remélem Ábi is hamar beleszokik az új felállásba! Biztos csak kell neki egy kis idő. Én nagyon kíváncsi vagyok a storydra, mert elvileg nekem is Szegeden kellene szülnöm otthon, mert ott a dokim, meg közel lakunk...de én már szülés nélkül is elég gáznak tartom, amiket eddig láttam. Szal ki is találtam, h ha otthon, akkor csak Pest jöhet számításba. De látom ott sem sokkal jobb. :?

köldökcsonk: otthon mi a módi, hogy kell ápolni onnantól, h megszületett a baby? itt azt mondják, h semmit nem kell vele csinálni, csak legyen mindig tiszta (vízzel) és száraz. De vannak halvány emlékeim, h öcsémét is vmvel nyomatta anyukám, meg más babyknél is emlékszem vm szutykolásra.

Ancsa!
Fura a dokid! :) Szurkolok, h minél tovább egyben maradjatok!

Kata!
Örülök, h jól vagytok, és Zsebivel is minden oké, és jó baba. A séta nem lehetett túl kellemes, tuti sokkal jobb lesz mostmár a testvér kocsival!
Névvel kapcsolatban Ineznél... :)

Tegnap voltam a dokinál, az én dokim nem volt sajna, egy feka arc helyettesítette. Hát elég fura volt, jobban szeretem az én dokimat. Lényeg, a lényeg, h hiába kértem időpontot, a dokik nem vesznek kenetet streptohoz, kellett kérnem egy újat a nővérhez, aki majd megcsinálja. Aham, kaptam is OKT. 21-re. Óvatosan megjegyeztem, h hát nov.1-re vagyok kiírva, nem lehetne kicsit hamarabb? Aztán elkezdett magyarázni nekem a recepciós, h bocsi, de ő bajba kerülne, ha most elkezdené megbolygatni a dolgot, mert bla bla mittomén. Egy hét, mire megjön az eredmény, ami már okt. 28....hát köszi, én addigra már nagyon szeretnék megszülni. :? Úh most ki kell találnom vm gyorsabb opciót. :? A vérnyomimat azért megmérettem, előtte kérdezte, h vizesedek-e, ja mondom igen, ezért szeretném ha megmérné. 130 volt. Kérdezte, h mennyi szokott lenni? Hát mondom mindig 100 körül, úh ez egy kicsit magas. Erre azt mondta, h ne aggódjak, ez még rendben van így. Hát jó. Mondjuk elképzelhető, h azért is magasabb, mert most alig kapok levegőt, és elég erős légszomjam van...az is felnyomhatja, nem? Elvégre ez olyan, mintha mondjuk gyorsan gyalogolnék, és kicsit ki lennék fulladva. Remélem...mert azért kicsit para.
Ma már 8kor kidobott az ágy, de már ennek is örülök. Kb 1-től aludtam egészen 8ig....ez a jelen állapotom mellett elég jó teljesítmény. Egyszer keltem fel csak pisilni, de nem is emlékszem, csak tudom, h megtörtént. Szal mondhatni egész jó éjszakám volt. Bár még szívesen ráhúztam volna 1-2órát, de 8kor már bedugult orral ébredtem, úh már nem bírtam visszaaludni. Most kicsit kómás vagyok, meg kb kaptár a fejem, enyhén fájogat is, de remélem később majd azért tudok még pihizni. Jó lenne már túllenni ezen! :?
Ma asszem meg fog száradni az összes ruci, úh elpakolhatok mindent, és összerakhatom a kórházi cuccot....izgi! :)

Na most egyelőre ennyi voltam, jó hétvégét mindenkinek!!!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

sziasztok!

Ancsa!
Nekem is küldhetnél a fájásokból - de ne izgulj, nekem elég hamar, a 32. hét környékén elkezdődtek a fájdogálások, aztán most, kb. 2 hete teljesen megszűntek... fogalmam sincs,hogy miért.

Köldöktapaszt akkor még egyenlőre nem veszek, én is láttam hogy 3000.- körül van az ára. Remélem nem lesz rá szükség, de minden patikában kapható,úgyhogy nem nagy ügy elszaladni érte, ha valami miatt mégis kellene.

Kata!
Nagyon szépek és aranyosak a gyermekeid!!! :D
Zsófi ölében a kicsi Zsombor olyan,mint egy játékbaba :lol: :lol:
Nagyon aranyosak!

a nagy várakozásra egy kis olvasnivaló, amit mostanában találtam a neten:

http://www.informed.hu/?application=hol ... ch_where=1

ez meg a front előrejelzés, bár ezt biztosan ismeritek:

http://www.hazipatika.com/services/orvosmeteorologia

Szép hétvégét!
Borkaby

Kép

Kép
borkaby

:oops: :oops: az első link egy kicsit hosszú lett... :lol: :lol: :oops:

Kép

Kép
borkaby

Ancsa!
Neked is drukkolok 17-re!

Ildi!
Lotti egy tündér!
Apa nagyon ügyes, én majd annak is örülök, ha a miénk ennek a felét megcsinálja! :P

Kata!
Nagyon édesek a gyerekeid, a közös képtől olvadozom! :)

Ja, és betöltöttem a 36hetet, jupiiiii! Tudom, h 37héttől nem számítanak koraszülöttnek, ennek ellenére én rengeteg helyen azt hallottam/olvastam, h a 36hét egy erős határ...így aztán az én fejembe is ez épült be, és most annyira örülök, h végre itt tartunk! Eddig kicsit paráztam, h nehogy koraszülött legyen a kiscsaj, annak ellenére, h már nagyon szeretném, ha vége lenne...de mostmár aztán tényleg mehetünk! Még mindig az okt. 18. az igazi céldátum! :)

Ja és ezt észrevehetőbben akartam:

Marek! Ne aggódj, semmi baj nem lesz, egyszerűen nem lehet! Vigyáznak rátok nagyon, és remélem, h minél hamarabb hazamehettek Borival!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Még 2 in 1 :?

Kata...gyönyörű Zsombor! Zsófinak olyan szép fekete szeme van! :shock: :lol: Nagyon aranyosak!

Dalma hogy vagy?
Inez, Emmalena, Borkaby? Nem szülünk?

Én még a frontot se érzem lányok, annyira megedződtem! :roll:
Drága Kicsim is annyira aktív, és olyan fájdalmasan kinyomja magát :shock: ...nem is tudom hogy fér el?!

Tegnap Fecó leszámolt Tatabányán, :roll: visszamegy Dorogra dolgozni. Pedig a főnöke tök elégedett volt a munkájával, csak a drágám nem érezte ott jól magát. Pedig én örültem volna ha megszereti és marad, mert sokkal több a pénz ott az FCI-nál. :( Kellett volna maradnia, de én nem akartam ráeröltetni, amit nem szeret.
Anyagilag most padlót fogunk! :? tegnap jött a levél, Aput ennyi betegség és szenvedés után (ő daganatos) visszasorolták 45%-os nyugdíjjba(eddig 60% volt, ami eddig is kevéske 50 ezer volt) most már jóval kevesebb nyugdíja lesz! :twisted:
Anyu heteken belül megtudja hogy csődbe megy e a gyár ahol 30 éve dolgozik! Én meg kapok talán 45-öt! :cry: ...És lesz egy kis pelenkás, akire költeni kell! :)
Csak egy jó van ebbe, kapunk szaros gázártámogatást, mert olyan kevés lesz az egy főre jutó píííz. :roll:
MOCSKOS BANDA! Más meg több száz ezret, milliót kap nyugdíjat! :twisted: :( :oops:
bocsi, hogy kifakadtam, csak most olyan reménytelen a helyzet!
Azt sem tudom mikor lesz kész a konyha? Depis vagyok! :(

Kép
Kép
lovaszkata

LKata!
Sajnálom ezt a pénzügyi dolgot, megint csak rá kell jönnöm sajnos, h otthon a helyzet reménytelen....hiába mennék már nagyon haza. :(
Neked is nagyon szurkolok, h minél hamarabb elinduljon a kissrác, és végre együtt legyetek! Akkor tuti el is fogsz felejteni mindent egy kicsit, és csak boldog leszel! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Látom mindenki 2 in 1...én hullok száz fele..mivelhogy a tegnap estétől sikerült jól meghűlni..fene tudja hol, azt hiszem a párom adta át, ő már 3 napja kezdte, a baj az hogy iszonyatosan indul el az orrom, fáj a torkom és a fejem, hát szoval most én is gyurom a teát, citrom méz..remélem láz nem lesz :?

Lkata: sajnálom ami történik, ez igy szokott lenni nállunk is mikor jön a baj, nem egyedül jön..de most szomoru vagy, aztán lassancskán mindig valahogy kialakul, át szerveződnek a tervek...s akkor már jobbnak tűnik a helyzet.

Kata: gyönyörűek a képek :lol: nagyon irigy lettem :roll:

Ildi: gratulálok, hogy ilyen jól kezdesz belejönni :D :D

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

sziasztok!

csak gyors bekukk. látom Bettynáról is tudtok (nekem lett volna a feladatom, de nem hittük, hogy csak pár nap lesz a babáink közt). ő holnap megy haza, ha minden ok.

ma jöttünk haza, honlapunkon látom jól beindultunk :)
2 napja az Uzsokiban is egyfolytában szülnek.
majd bővebben jelentkezem, teljesvisszaolvasást nem ígérek- sorry- ezért szuper a honlap! igyekszem leírni a szülésemet. pozitív élmény, természetes szülés, 4 óra alatt (1,5 ujjnyi méhszájjal indulva), mindenre emlékszem, EDA nélküli szülés volt - mert mire megkérdeztem kinevetett az orvosom,hogy most a csecsemősöket hívják, hogy igyekezzenek, nem az anesztest :lol:

Nektek is hasonlót kívánok teljes szívből! (persze gyorsabban is lehet).

Dorka baba nagyon ügyesen szopizik, tegnap du. óta 2,5-3 órákat alszik! Próbálok én is, de még fel vagyok pörögve, és folyton sírok, hogy milyen szép lányom van.
3650-nel született, ma 3440-nel hoztuk el. Csecsemősök szerint már gyarapszik. :)

no, megyek a dolgomra, kipakolom a fürdetéshez a cuccost.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Peva: de jó, hogy végre hazajöttetek! :) Ügyesek voltatok Dorkával! Gratulálunk mégegyszer!

Ha lesz egy kis időd, elkényeztetnél minket egy születéstörténettel, és egy halom Dorka fotóval? :D

Meg mesélhetnél arról, hogy milyen anyukának lenni... :roll: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Peva: üdvözlet itthon, amint lesz időd, bíztass minket, még pocakosokat egy kicsit saját élményeiddel. Jó babázást itthon! :D

macianyu

Sziasztok!

Sensi - ha elkezd hüppögni Lotti, picit hagyjuk azért, amikor már jobban belelendül, felvesszük, akkor vagy etetem vagy rajtunk nyugszik vagy peluscsere, épp mi miatt sír. Volt, hogy nem tudtuk, hogy miért bőg, és csinálta egy órán át, szóval nem egyszerű.
Szerintem picit lehet hagyni őt sírni, de azért 5-10 perc után érdemes ránézni, hogy miért is jelez, lehet, hogy csak kézben szeretne lenni, anyuka testmelegét érezni vagy épp hisztis, állítólag ők is megérzik a frontokat.
A Tommee Tippee nagyon jó, mi vettünk most ételmelegítőt is, hogy ugye fejtem és kellett neki így is adni a tejet, az is ez a márka, nekünk nagyon bevált. A kézi fejőt majd talán használom még, ha esetleg odáig jutunk, hogy majd ömlik a tej :wink:

A bimbóvédőnél nekem is úgy van, hogy a bimbóm a feléig ér, a baba erősen megszívja, kicsit megnyúlik a bimbó és simán kiszívja belőle. Majd meglátod, hogy fog-e kelleni, lehet,hogy a babád olyan szépen és jól fog szopizni, hogy észre sem veszed!

A köldökcsonkot gyógyszertári alkohollal és hintőporral kell kezelni, ha leesik akkor még szintén egy ideig így kell, hogy teljesen kitisztuljon. Nekünk már nincs ott semmi, csak ilyen barnás szárazság, már a kórházban tök jól lejött, gézlapot sem kellett már rátenni itthon.

Ja, és gratula a 36. héthez! Ne izgulj, csak nem jön előbb, bár én is azt mondtam, hogy a 37. hetet töltsük be és aztán jöhet, de Lotti másképp gondolta. Fene se tudja, miért jött ennyivel előbb, viszont mellettem a kórteremben az anyuka a babáját 3-4 nappal hozta előbb világra a kiírtnál és 100 grammal és 1 cm-rel volt nagyobb, mint Lotti, szóval attól is függ, hogy hogyan fejlődik pocakban.

LKata - depizel? Akkor lehet, hogy tényleg szülni fogsz hamarosan :wink: Nálunk az volt, hogy szülés előtti nap össze is zördültem e-mail-ben párommal, és ezt a mélt meg is tartottam. Azt írtam benne neki, hogy nem érdekel senki és nagyon depis vagyok!

Peva - tök jó, hogy már otthon vagytok, gratula a jó szopihoz!!! Ügyes Dorka baba!!! A szüléstörténetedre kíváncsi vagyok és arra is, hogy neked hogy teltek a napok a kórházban, ha picit visszaolvasol, majd meglátod, hogy nekem mennyire pocsékul, remélem te jobban elvoltál!!! Persze most már így otthon egész más, a lényeg, hogy megvagytok és szokjátok egymást.
Nálunk is van rendesen alvás, pl. most 15-kor etettem, sikerült neki 15 perc alatt 40 ml-t ennie és azóta alszik és most én is aludtam 2 órát, tök jó, mert éjjel nem igazán alszunk.

Ma voltak látogatóban szüleim, tesóm, kaptunk csomó-csomó mindent, szuperjó játszószőnyeget, takaró+paplan szettet (bár azt még nem szeretném használni, majd ha nagyobb lesz Lotti), gyönyörű arany babafülbevalót, ugye ki szeretném majd lyukasztatni a fülét és megvan a csecsemős száma, aki kijön ha kell, de azt még tolom egy-két hétig, amíg kicsit jobban beleszokunk. Rengeteg kaját is hoztak, húslevest, gyümölcsöt, és nagyon odavoltak Lottiért, nekünk meg dagadt a mellkasunk a büszkeségtől :lol:

Na most megyek, mert párom még alszik vele a szobában, viszont tök jó, mert a saját ágyikójában alszik most Lottika!
További jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi

Ildi olyan ügyes vagy! Olyan érzésem van, mintha már 3-4 hetes lenne Lottika, és most láttam a vonalzón, hogy 1 hetes és 3 napos :D
Hogy telik az idő!

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Engem nagyon megviselt ez a hidegfront, alig bírok járni, fekve sem jó, már nagyon nyom a bébi, óránként kell pisilnem. Tegnap meg olyan székrekedésem volt, hogy azt hittem a végén megszülök a wc-n, mert annyit erőlködtem, pedig eddig nem volt ilyen problémám. Azóta alig merek valamit enni, minden felfúj. Nektek nincsenek ilyen problémáitok?

Marekéknak én is nagyon szorítok, biztosan nem lesz semmi baj, de azért nagyon rossz lehet, hogy ilyen ritkán láthatja a kisbabáját.

Nymalac, Anhel

Azzal nincs gond, hogy ki vigyen be a kórházba, mert Apukám egy utcára lakik tőlünk, nyugdíjas is úgyhogy bármikor be tud vinni, csak már itt volt ugy példa előttünk, aki pár óra alatt megszűlt. És mi van, ha rám is a legnagyobb dugóban jön rám a szülés, és ugye nekem ez már a negyedik babám lesz, kicsit félek, nem szeretnék az autóban szülni. Úgyhogy amint egy kis jele is lesz a szülés megindulásának azonnal indulunk. De még azon is gondolkodtam, hogy felhívom a mentősöket és előre megkérdezem, hogy mi kell ahhoz ,hogy abba a kórházba vigyenek, ahol az orvosom van.

BKriszta

Nekem is jó lenne már akár a mai nap is, ugyhogy akár mehetünk együtt is a kórházba.

Kata, Ildi és a többiek

Nagyon édesek a babáitok!!!! Olyan jó nektek, hogy már megszültetek!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Koldoktapasz- mi nem veszunk, Akosnal sem volt.

Zsuzsu :)
En is nagyon varom a beszamoloidat!
2 gyerekes lettol en mar elore tartok...

Nusildi :)
De jo, hogy elmult a seb a bimbodrol!!
Nagyon durva,amit a lepedorol es a turol irtal :shock:
Anyaaaaaaaam, nagyon ugyes vagy a tejcsivel/szopival!!!!!!!!En is buszke vagyok Rad!!
Alvo Lottika nagyon draaaaga!!

Kata84 :)
Olyan igazi kisfius Zsombor!! Es nagyon tetszik a sok haja!!

Lovaszkata :)
Sajnalom a penzugyi helyzeteteket. :(
Kepzeljetek,engem meg az Oep szivat(+ az ex munkahelyem…), kitalalta, hogy nem akar nekem tappenzt fizetni :evil:

Peva :)
Szupi ilyen szuleselmenyrol olvasi,irigy-irigy!!

Eva :)
Kezet foghatunk, engem is megvisel ez a front,uuuuuuuuutalom.
Ha a mentosoket megkerdezted, legyszi add tovabb nekem is az infot. :wink:

Ma vettunk thermo overal-t a Tescoban, hazahozni a babat es a pakkom is vegre keszen van teljesen,ime:

Kép

Kép

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Ildi, a kórházas csomagból mindent használtál? Úgy értem, nem volt olyasmi, amit feleslegesen pakoltál be? Nekem van néha olyan érzésem, hogy nem biztos, hogy minden kell majd (pl. zokni a szülőszobára, a babának hajkefe, napi 6 db pelenka?)...
Nagyon szép kicsi Lottikátok!

Kata84! Édes a lányod, ahogy dajkálja a kisfiatokat!

Ancsa, nekem is küldhetnél fájást, mert még mindig nem tudom, mit is kellene éreznem :D

Sensi, nekem is jövő hétfőn csinál tenyésztést a dokim. Nem kapkodta el...na jó, mi a HPV -vel voltunk elfoglalva, remélem, semmi rosszaság nem derül ki. Hétfőn töltöm be a 37. hetet, ha egy hét alatt van meg az eredmény, akkor az már a 38. hét lesz :shock:

Lkata, nagyon sajnálom az anyagi káoszotokat. :( Szörnyű, hogy a szüleidnek így kell tengőniük egyik hónapról a másikra... És a kis pelenkás, akire költeni kell majd...hmmm...én is arra gondoltam, hogy csak a pelus egy vagyon lesz. :? 36 Ft/ darab-nál olcsóbbat még nem láttam. És ha csak napi 6 pelenkával számolunk, akkor az egy hónapban 6.500,- Ft körül lesz.
Úgyhogy már beszereztem textil pelust is papírbetéttel. Majd kísérletezni fogok, min, hogy lehet spórolni.
Ma például varrtam kis kesztyűt a kezeire. Jobban mondva két picike, szaténszalaggal megköthető zsákocskát, tehát nincs kesztyűformája. Még a lábacskáira is jó lenne később:

Kép kaparás elleni kesztyű = kézcsákocska :) Saját gyártmány :wink:

Kép
szöszke

Sziasztok
Jó reggelt mindenkinek :D

Én nagyon pocsékul alszom hetek óta,ez nem újdonság persze :D de ujabban olyan szárazon köhögök,hogy majd megfulladok :(
Háziorvos csak Szerdán délután fogad :(
Nem tudtok valamit amit kismama is szedhet és köhögéscsillapító? Nagyon kéne valami,mert megfulladok szinte ugy köhögök :cry:
És annyira fáj a hátam is,szerintem tüdőgyulladásom van,mert akkor voltam ilyan szarul :cry:

Citromot,mézet eszem, mézes teát iszom sőt már hagyma teát is iszom :shock:

szöszke
Küldtem neked is fájást :D Nekem sajna van bőven :?
Nagyon ügyes vagy! Még varrsz valamit a kicsinek?

bKriszta
Édes ez az overál! Mennyi volt? Lehet veszek én is......
Mondjuk én már vettem 3-at is, 56-68-74- es méretben,de abból az egyik kocsi bundazsák.
Miért nem akarnak neked táppénzt fizetni?
Én is szarakszok az OEP-el,hátha tudok neked segíteni!

éva75
Nagyon szorítottam neked is! De most már örömmel látom,hogy beléptél a bűvös 37+1 napra :D Ügyesek vagytok!
Most már ha megszületik a pici,akkor már nem számít koraszülöttnek :)

Ildi
Nagyon ügyesek vagytok! Olyan jó olvasni téged,hogy milyen szépen haladtok a szopival is :lol:

peva
Gratulálok mégegyszer !Jó hogy már otthon vagytok! :D
Várjuk a képeket és a szüléstörténetet is.
Na és persze téged is,ha időd engedi :D

Dalma
Ezt a hagyma teát próbáltad? Iszonyu,de náthára nagyon hatásos :)

LKata
Sajnálom az anyagi gondokat. :(
Mi se állunk éppen jól anyagilag :( És bizony a 2 nagyra is kell költeni bőven, és most jön a pici is,hát szegény párom nem véletlen maszekol annyit,de sokszor az sem elég.
Nekem meg a gyerekeknek is nagyon hiányzik apa,tegnap is sírt a fiam, mert nem kapott jó éjt puszit apától. :cry:

sensimilla
Gratulálok a 36.héthez :D
A vérnyomásra annyit,hogy van akinek magas a 130 is!
Nekem alapból 80-90 a vérnyomásom,nekem a 130 már magas, akkor már a fejem teteje lüktet,és szét akar szakadni :?

Akinek alapból 120,annak persze nem magas a 130 :wink:

Köszi a drukkot! :D Én meg szugerálom neked a 18-at :lol:

Borkaby
Küldtem neked is fájást!
:) Megy a drukk! nagyon a finisben vagy :)

Macianyu
Te is mehetnél szülni! :) megy a drukk!

Nyugtonmalac
Annyira akartam valamit kérdezni tőled és most meg mire ideértem, el is felejtettem :shock: :oops:
Na majd máskor.
Hogy vagy?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Jéééééééé,már az én vonalzóm is kiírja,hogy nagy pocakom van,pedig én vagyok itt a legkisebb terhes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak ez nem igaz,mert kicsi pocim van hozzátok képest :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Jó reggelt!
Ancsa: a torokfájásból nekem is csak köhögés van már hátra, szerencsére nem annyira súlyos, mint neked. A kamillás inhalálás nem segít esetleg? Szülni jó lenne, párom és anyum a jövő hét végét lőtték be. Addigra megjön legalább a fizu is. :)
Jobbulást,
M.

macianyu

Jó reggelt Mindenkinek!

Borkaby - köszi a dícséretet, de azért én még nem akarom elkiabálni, néha úgy érzem, hogy minden szuperül megy, aztán amikor már nyekereg vagy negyed órája és nem tudom, hogy mi a baja, kicsit elbizonytalanodok. Bár ez biztos normális :roll:

Bkriszta - nagyon cuki az overál!!! Tegnap még elküldtem a Tesco-ba a páromat, hogy vegyen még bodyt és rugit, mert ugye most az 56-os méret nagy Lottibabára. Tök jókat vett, 2700 forintért 7 db bodyt, sima kis fehérek. Jó ez a Tesco ilyen babadolgokban.

Szöszke - de ügyi vagy, nagyon cuki a kis kesztyű! Én azt vittem be a kórházba, jó is volt, mert teljesen összekarmolta volna magát. Sőt, amikor a kék fény alá betették, levették a kesztyűit és úgy jött vissza hozzám reggel, hogy volt vagy 3-4 nagy karmolás az arcán :?
A kórházi pakkomban volt 3 törölköző (mind kellett), eldobhatós bugyi, kell a 2 csomag 5 db-os, főleg ha esetleg átázol, de ez attól is függ, hogy mennyire fogsz vérezni, nekem elég sok jött, kellett emiatt a Tenna is, el is használtam az egész csomagot és még éjszakai betétet is vittem és abból is kellett. Szilvia törlőkendő fürinél nagyon bevált, vécére papírvédő ülőkére áldás volt, mert ugye a vécé nagyon hányás volt. Vécépapír kellett sok (nem volt a vécében), mini tisztálkodószert vettem, amit DMben lehet kapni, ilyen kis picike, utazáshoz. Nekem mind az 5 hálóing elhasználódott, iszonyatosan meleg volt a kórteremben, izzadtam, mint a ló, meg amúgy is állítólag szülés után sokat izzadunk. Volt szabadidőnacim kettő, azokat sokszor alá vettem, ha kimentem pl. a folyosóra, mert kezdett szőrösödni a lábam és ugye borotvát nem vittem, le se bírtam volna hajolni füri közben a sebem miatt és azért hasam is volt még, legalább mintha 5hónapos terhes lettem volna (most már tök jól lement, köldököm is kezd visszamenni, a szoptatás állítólag segíti a méhösszehúzódásokat). A mellszívóm ugye bent volt, de nem vettem hasznát, mivel kézzel ment inkább. Szoptatós melltartó és melltartóbetét kellettek. Zokni volt a lábamon szülés közben, mert fáztam, utána nem kellett egyáltalán. Evőeszközöket utólag hozott be párom, nem adtak a kajákhoz, poharat is vittem, szalvéta sem árt. Papírzsebkendő volt nálam sok, mert ugye sokat bőgtem bent. :? Asszem kb. ennyi, babának törlőkendőt kellett csak vinni és hazamenetelkor a hazahozós rucit, ennyi.

Na most megyek, mert ébredezik a bébi, hajnali 3-kor feküdtünk le, addig elvoltunk, tévéztünk, aztán aludtunk két órát és jöhettem szoptatni, evett 40 ml-t és aztán visszaaludt, de rajtam, úgyhogy úgy jött még kb. egy óra alvás.
Eltüntek egy páran, csak nem szülés van? :wink:

Kép

Kép
nusildi

Jó reggelt! :)

Unokatesóm megállmodta hogy vasárnap szülök, aztán meg azt hogy okt.5-én az MA VAN! Ma van az ő szülinapja is!
Erre hajnalban volt 2 olyan erős fájásom, és tovább tartott mint 1 perc! :shock: :D Megijedtem, de tök örültem, azt hittem megyünk szülni....de elmúlt! :( Azóta se semmi!

Ti hogy vagytok?

Kriszta, tök szép ez az overál, mennyi volt? Már rég voltam a Tescoban! Vannak bundazsákok, meleg takarók is?
Mert a babakocsiba szeretnék még egy olyat!

Ancsa...nekem is küldj fájást! :wink: Neked legalább annál kevesebb marad! :wink: Köszi!

Szöszke....tök ügyi vagy! Ezzel sokat lehet spórolni. Én nem tudok varrni, anyu meg nem ér rá. :?
De egy pamutkesztyűt már turiztam(100ft volt), Majd később ,télen meg veszek egy vastagabbat.

Ildi...majd belejössz a babázásba! És köszi hogy leírtad hogy miből mennyi kellett, mert van is amit pótolnom kell!
Például eldobhatós bugyim nekem csak 3 db van. :roll: Reméltem hogy a 3.napon már nem vérzek annyira és nem kenem össze magam, ezért pamut "literes bugyi" megteszi Akkor veszek még eldobhatósat is!!
Tenna van, meg én is vettem éjszakai betétet is.
Még egy hálóing kellene, mert csak 3 db van. Csak sajnálom rá a pénzt, mert itthon jobb szeretem a pizsit! :wink:

Nem szül senki? Emmalena eltünt... :shock: csak nem???
Marek mikor jön? Mi van Borókával?

Kép
Kép
lovaszkata

Üdv Mindenkinek!

Jó hideg reggelre ébredtünk!Mégsem történik semmi!De már nem is bánom,mert 10én nyit itt nálunk a brendon és olvastam,h nagy nyitási akciók lesznek!:D

Kata, nagyon drágák a gyerekeid!Nagyon jó érzés lehet,h már ott van mind a kettő!...

Kriszta,nagyon édi az az overál!Mi is vettünk ilyen szőröset!
És látom nem csak én megyek nagy pakkokkal a kórházba!:D

Szöszke, nagyon ügyi vagy!Szépek lettek akis kesztyűk! :wink:

Ancsa, sztem is próbáld ki a kamillás gőzölést!A szádon szívj jó nagyokat a forró gőzből!Az nekem is segíteni szokott!És mielőbb gyógyulj meg!!!!!

LKata, még összejöhet ez az 5-ei szülés!hosszú még a mai nap! :wink: én drukkolok nektek...

Ildi, hű amiket írsz a kórházról....jajj,de szeretnék már én is túl lenni rajta... :lol:

Lányok,már kérdezni akartam,h van még valaki aki nagyon izzad az éjjel?Mert én mikor éjjelente felkelek pisilni érzem,h csurom víz vagyok,pedig csak egy kis polo meg bugyi van rajtam és vékony takaró!A fűtés is nullán van éjjel!(18-20fok van)És nem is vagyok izzadós!De nem is olyan mint az izzadság,hanem tényleg mintha nyakon öntöttek volna egy nagy pohár vízzel! :shock:
Vendég

Sziasztok!

Adri!Én is nagyon izadtam a vége felé.Pedig dettó alig volt rajtam ruha és könyörögtem,hogy éjszaka kicsit nyitva legyen az ajtó(meg is fázott Gabi)

Szöszke!Tök jó a kesztyü!Nekem lereszelték a körmét a kórházba itthon meg levágtam(tudom nem szabadna)enyémet is levágta anyukám anno és erős körmeim vannak.

Kriszta!mit viszel 2táskába?Ákos kivel elsz még te kórházba leszel?Nevet eldöntötétek már?

LKata!Sajnálom az anyagi dolgokat :cry: :cry: Rohadt világ van nekünk az Apeh tett be úramnak van adótartozása 2éve ki akatuk tisztázni és elutasították(gyerekre hivatkoztak).Erre 2hónapja jött a levél,hogy elveszik a fizúja 33%-át és kész :evil: :evil: hirtelen alkalmasak lettünk rá 2gyerekkel Kép Drukk a mai szüléshez!!!!!Kapd el apát hát ha :wink:

Akik Gyesen vannak és utána igénylik a Tgyást.Írjátok meg a gyes lemondott dátum nélkül és ahogy meg van a baba apa ajda be mert eleshedtek egy kis pénztől :cry: .Engem lecsesztek az OEP-nél,hogy mi az,hogy nem 25én mondtam le a gyest.Mondtam a nőnek,hogy ne haragudjon,hogy 12óra vajudás után nem a gyes lemnodáson járt az agyam és ugróttam ki az ágyból rohanva az államkincstárhoz :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Köszönöm a sok dicséretet a kesztyűvel kapcsolatban, jól esett. :)

Ildi, köszi a felvilágosítást, akkor viszont nem sok felesleges cucc van a csomagban. :?

Ildi, Lkata, nekem 4 eldobható bugyim van, és a gyógyszertáros nőcike azt mondta, egyszer ki lehet mosni...azért nem vettem többet. De ha megszorulok, akkor tuti hozatok a kicsi férjemmel párat. Így sem tudom, szegénykém mit fog csinálni, míg én kórházazom...
Az alapítványi szobát nem lehet előre lefoglalni...és 10 ezer Ft/éjszakába kerül. :O Úgyhogy azt viszont jóóóóól meggondoljuk...egy kétágyas is meg fogja tenni, csak legyen hely. Hatágyasba nem szeretnék kerülni, mert bár minden kórteremhez van wc, és mindig takarítják, naponta 2-szer is, ha jól emlékszem, azért hat személy esetében csak jobban használódik... Viszont a 6 embernél jobb szokott lenni a társaság, mindig van miről beszélgetni.

Ancsa,
a férjed mit dolgozik, hogy hétvégén is be van fogva? Szegény kisfiatok...nagyon tudnak sajnálkozni, ha valamelyik szülőtől elszakadnak. :cry: Ezért sohasem szeretnék elválni.

Köhögésre: a védőnőm a Sinupretet javasolta (láz esetén Paramax Rapid).
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... eppek/5389
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... etta/14557
Bár úgy látom, a Sinupretben van alkohol, úgyhogy én nem venném be, viszont nincs terhességi ellenjavallat.
Én egyiket sem próbáltam, csak torokfájásra szedtem Calcium Sandoz pezsgőtablettát, és azzal le is rövidült a betegség.

Kép
szöszke

szöszke....az a kis alkohol ami a gyógyszerben van, szerintem nem árt! Ha engem leitattak Pesten alkoholos infúzióval...akkor mi az a kis alkohol! :wink:

Kata...jó hogy írod a GYED-es dolgokat! Az anyasági támogatást, és a családi segélyt a kórházból hazajövet már igénylhetem ugye?

Néztem a Magyar Államkincstár oldalán, kis is nyomtattam egy igénylő lapot a családtámogatásra :arrow: ezen van rajta a Családi pótlék, a GYED,a GYES,A Anyasági :roll: Ez ilyen összesítő, vagy mi a szösz???? :oops: :? Tök hülye vagyok ehhez!
De van egy ugynevezett egyes számú pótlap, azt is ki kell tölteni?Mert annak is az a címe hogy családipótlék igénylés :shock:

Kép
Kép
lovaszkata

Vagy ez úgy lehet, hogy van egy összesítő lap, és van mindegyikhez pótlap is külön-külön????

Kép
Kép
lovaszkata

Sőt a TGYAS az is jár 168 napig a GYED elött, azt is igényelni kell?
Mert én most nem vettem ki a szülési szabimat (táppénzen vagyok), akkor a szülés után kell kivenni ugye? Bocsika....én ezt nem értem! :oops:

S.O.S valaki, aki már elintézte ezeket! :oops: :(

Kép
Kép
lovaszkata

bettyna: gratula Szabi babához, nagyon édi kis baba

l.kata: sajnállom az anyagi gondokag :evil:

szöszke: nagyon édi kis kesztyüt gyártottál :wink: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

tegnap nagyon rosszul voltam. se ülni se feküdni nem volt jó. görcsöltem, voltak jóslóim, meg éjjel a hasam is ment. :evil: :roll:
de ma már szerencsére jól vagyok :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

LKata!A családipótlékhoz anyaságihoz tgyáshoz gyedhez kell a Taj kártya(nekünk még nem jött meg)szóval csak ha már a kezdeben van az anyakönyvi kivonat,Taj kártya akkor tudod igényleni.A családi pótlékot anyaságit neked kell(apa aláírás is ekll) az Államkincstárnál.A tygás a baba születésétől 168napig jár és utána gyeden leszel a baba 2.szülinapjáig.Ezt nekem a könyvelő igényli(szerintem neked is a cégnek kell)Én felhívtam a könyvelőt és lediktálta
Tgyás,gyedhez:
-eredeti születési kivonat
-taj kártya fénymásolata
-kiskönyv
-igazólás a kórházból az ellátásról
-ha számlára kéred a pénzt számal kivonat
Családipótlék,anyasági:-taj kártya(én le is fénymásolom)
-lakcimkártya
-anyakönyvi kivonat
Érdemes mindenből fénymásolatott csinálni mert lehet kérni fogják!
A lapokat nem értem miket kaptál :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Köszi Kata a segítséget. :D Nem kaptam lapokat, hanem a neten néztem az Államkincstár oldalán hogy ott le lehet tölteni az igénylő lapokat, csak olyan sok féle van, hogy bonyi! :roll:

Zsombor jól van? Ő nem érzi ezt a frontot?

Timike...remélem ma már jól leszel! Én átvállalnám a fájásaid szívesen! :wink:
Holnap meg meleg front jön! Pihizz sokat!
Remélem én meg szülök! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Izzadás: én izzadok, pedig nyitva van az ablak a fejem fölött, egy rövid pizsim van, és egy vékony pokroc...

LK: nem kell kivennia TGYÁS-t, az csak lehetőség. Nézd meg, jobban jársz-e vele, mint a GYED-del. (ami maximálva van.)

Ha jó fizud volt tavaj!!!! akkor lehet, hogy jobba TGYÁS mint a GYED. Nekem a tavaji fizum szar volt átlagban, mert akkor mentem vissza Lili után dolgozni januárban, és még nem rendezték egy félévig a béremet. :( Cserébe a műszakpótlékok elmaradtak, mert más munkakörbe kerültem...
Azóta nagyon szépen felment a bérem, de semmi hasznát nem látom, mert az nem érdekes a TGYÁS szempontjából :(
Tehát szivatós! Olvasd el mindegyik juttatás feltételét, számold ki, melyik mit jelent neked (Az OEP-nél segítenek ebben, ha személyesen bemész, és viszed a bér adataidat), és akkor látni fogod, hogy mi a leg kedvezőbb neked.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bocs hogy beleszólok,de a TGYÁ-st lehet szülés elött is igényelni, 28 nappal, csak majd szülés után utólag be kell küldeni a TAJ kártya másolatát!
És az anyakönyvi kivonat másolatát!
Tény h 168 napig jár,de szülés elött is lehet igényelni,/max 28 nappal/ nemcsak utána.

Pont most intézem ezt. És én is most fogom igényelni még szülés elött. :roll:

Annyi hogyha szülés elött igényeled,akkor a háziorvos ad róla neked egy igazolást,hogy szülési szabira vett téged!
Ha pedig szülés után akarod igénybe venni,akkor a kórházban fognak neked adni erről egy igazolást!Tehát érdemes lessz odafigyelni majd a kórházban,h tényleg odaadják neked,nehogy utólag kelljen vissza menni érte! Felesleges ut lenne.

A másik,hogy igenis kell igényelni a TGYÁ-st, mert addig amíg az le nem jár,addig nem igényelhetsz GYED-et :roll:

Legalábbis a megyei és a fővárosi MEP-nél én ezt az információt kaptam!
Mert én se akartam a tgyá-st igényelni,csak a gyed-et és ez akkor derült ki.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.10.05 11:23-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ja, még nem szülök :)

és már csak 10 nap a kiírásig :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Találkoztam a korházban Marekkel- kb. 2 perc alatt "beazonosítottuk" 1mást- és megkért h. adjam át nektek az üzenetet hogy jól vannak! :D

Lkata
bocs h. belekoty, de igen az 1 összesítőlap az anyaságit kell azon igényelni most, a pótlapon pedig a családi pótlékot.Én 3,5 órát várakoztam, de ha babával mentek van szoba ahol lehet szoptatni.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Ancsa :)
Jobbulast! Remelem, nem tudogyulladas, az most nagyon nem jokor jonne. :(
Overal 2590 Ft volt, szerintem nagyon megeri. Ez 0-3 hos meret, kb 10 perc gondolkozas utan arra jutottam, inkabb nem a newborn meretet veszem, igy legalabb nem csak 1-2 hetig lesz jo Ra.

Tappenz: Egyreszt azert, mert az elozo munkahelyem ugy tunik tudtom nelkul kijelentett a cegbol… :shock: (marmint meg mikor papiron ott voltam)masreszt meg az uj munkahely papirjaiban folyamatosan hianyossagokat keres az OEP :twisted:

Mutasd mar a pocidat, mindig „lekicsized”.

Nusildi :)
Nagyon ugyik vagytok tovabbra is! Mi is vettunk Tesco-s bodykat, csak mi a 3 darabosat.
En a hosszu ujju bodykat hianyolom, mert abbol osszesen van itthon vagy 3 db.

Lovaszkata :)
Takaro babakocsiba van. Bundazsak nem remlik,de lehet,hogy van, csak ugye celiranyosan nezelodtem. :oops:

Adri :)
En nem izzadok. De emlekszem, szules utan nagyon izzadtam napokig.

Kata84 :)
A kisebb taskaban vannak a tisztalkodoszerek, csomag pelenka-popsitorlo-melltartobetet-Szilvia,Wcpapir, szal minden ilyesmi.
A nagyobban a haloingek, kontos, torolkozok, papucsok, es a Kicsinek a hazahozos ruhal meg egy pled. Csaloka am,mert betesz az ember 3 torolkozot es majdnem tele van egy taska… :lol:

Amig korhazban leszek, Anyosom jon ide,mikor meg hazajovunk, akkor Anyukam 1 hetre.

Nev meg nincs eldontve :oops:

Timi :)
Orulok, hogy ma mar jobban vagy!

Katica :)
Koszonjuk a hireket Marekrol, SZUPER!!!
Es gratulalok Lenahoz!

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta.....nagyon jó árban volt az overál!
Köszi, akkor lehet takaró ügyben elnézek a Tescoba! Ha, nem túl drága, akkor lehet azt kérek a barátnőmtől, úgyis nyaggat hogy mit vegyen?

Katica...köszi a hírt Marek-ról, örülök hogy jól vannak! :lol:

Katica, Ancsa, Nymalac...köszi a TGYÁS infót! :) Szerintem nekem ugyanannyi a TGYÁS mint a GYED, mert én minimálbéres voltam, és mintha régebben azt olvastam volna hogy mind kettő ugyanannyi %-al van számolva a minimálbérnél. Jól tudom?
Nymalac...hát lehet hogy tényleg jobb érdeklődni az OEP-nél, annyi buktató van, lehet holnap felhívom őket! Bár én sokat nem bukok, mert akinek ilyen szar bejelentett fizuja volt, az kevesebbet már nem kaphat! :roll:

Szóval az összesítő adatlapon az Anyaságit jelöljem meg, a pótlapok meg a többire (TGYÁS, CSALÁDI P.) vannak? De, ezt is jóbb megkérdezni.

Most jöttünk haza anyóséktól, hát a 3 emelet lépcső nem indított el semmit, csak elfáradtam! :(

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Végre hír Marekról, jó hallani,hogy jól vannak - akkor biztos nemsokára mehetnek is haza.

Ancsa!
Jobbulást!!! Sok sok tea és pihi, ez az ami segíteni tud csak sajnos szerintem, legalábbis én jó köhögéscsillapítót nem ismerek így terhesen.

a fájás,amit küldtél ide érte, de nem elég erős és nem tudom,most mi van... Egész nap fájt, kivéve,ha aludtam, most lezuhanyoztam, mászkáltam egy kicsit, de most is érzem... olyan érzés és a hangulatom is olyan,mintha megjött volna. 10 perces időközökre viszont nem állt be. (mivel folyamatosan érzem,néha elmúlik egy fél órára) Ez most az vagy nem az? :oops: :oops:
Ha ennyi lenne a vajúdás,akkor az sima ügy,úgyhogy gondolom ez nem az. :roll:

ellenben a hangulatom igazi erős menstruációs: "mindenki hagyjon békén, nincs kedvem senkihez és semmihez"

Ez a TGyás, Gyed stb. annyira bonyolult - még szerencse,hogy nekem a nagy részében segít a munkahelyem. Én mondjuk utálok ilyen hivatalos ügyeket intézni, és nem is értem, hogy hogyan lehet az,hogy a frissen született családoknak kell végigjárniuk az összes hivatalt (Taj kártya, önkormányzat, Tgyás ügyintézés stb. stb. ) Szerintem biztos elmegy majd ezzel a férjemnek legalább 2 napja, ha nem több... És semmilyen iratot, papírt nem egy helyen kell intézni természetesen. :evil:

Nyugtonmalac!
Tegnap én is baromira izzadtam, szegény párom meg ott vacogott mellettem a nyitott ablaknál :D - nem gondoltm,hogy valaha lesz ilyen, eddig jobban bírta a hideget

Nna, most,hogy írogatok nem érzem a fájást sem. Becsapós dolog ez :roll:

Borkaby

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok,

csak egy gyors bekukk, mert alidnom kene.....
szeptember 30.an 14.13 es 14.14kor megszuletett Cassian (2700gr 53cm) es Luka (2600gr 52cm)

Nagyon jo elmeny volt a csaszar, 3 nap utan hazajohettunk, azota itthon idillikus a hangulat, csak gyonyorkodunk bennunk egyfolytaban :)
Szopi jol megy, nem is kell tapszer, remelem igy is marad!!!! Jo sok tejem van....

pusz minden uj babanak, es a varakozoknak hasonlo szep elemyeket kivanok!!!!

Kepek a picassaweben......

dragonfly

Dragonfly: Köszi, hogy jelentkeztél!

Hatalmas gratula nektek! Képeket, születés történetet várunk! És nagyon sok boldogságot kívánunk a nem is olyan pici családnak :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Dragonfly: Graulálok!!!

Ancsa, ideért a fájás. :) Igaz, nem volt túl hosszú, kb. 20 másodperces volt, de olyan menstruációs jellegű volt. Azt is éreztem, hogy a gyermekem provokálta ki, mert izgett-mozgott, és aztán kezdett el fájni a méhem.

Kép
szöszke

Dragonfly: fent vagytok a webünkön! Nézd meg :)

Ha tudsz, gyere majd sűrűbben :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Dragonfly Gratulálok és jó egészséget kívánok !!!

szöszke
Az-az, nekem is kb 20 mp-esek a joslók és mensi szerüek :roll:

borkaby
Még beindulhat ujra! igen,ezek ,,csak" joslók :) Drukkolok!

kriszta
Tényleg jó árban volt :)
Én kb 3 hete 3600 ért láttam a Tescoba overált :roll:

katica_75 Gratulálok Léna babához! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok nektek!

jajj de jó,örülök h marek és Boróka jól vannak. :lol:
remélem mihamarabb mehetnek haza :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Köszönjük a gratukat, Marek még valami vizsgálatot emltett a babánál és azt hiszem csütörtöki (?) hazatérést..

Kép
katica_75

bementünk egy ctg-re meg egy vizsgálatra, jósló volt. Mikor kijöttünk a kórházból újra kezdődött :D
jó lenne,ha tényleg bejósolná mondjuk a csütörtöki szülést :D

DRAGONFLY! GRATULÁLOK!!! NAGYON ARANYOSAK és SZÉPEK a gyermekeid!! További jó sok tejcsit és sok boldogságot kívánok!

Borkaby

Kép

Kép
borkaby

Igen, Boróka szivecskéjét vizsgálják szerdán, ez után mehetnek haza...

Folyamatosan drukkolunk a Marek-családnak!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Anyukámnál jártunk ma Lilimmel... Nagyon jó volt. Jól éreztük magunkat, anyukám a végefelé "megjósolta", hogy mikor fogok szülni :D

...jövőhét szerda és szombat között...
az 10.08- 11-ig tartó intervallum. 15-re vagyok kiírva :) Nem sok napot hagyott ki a lehetséges dátumokból, főleg, hogy a dokim szerint hamarabb fog jönni Bori :)
Szerintem meg 15-én. :D (anya ajándéka gyanánt...)

Szóval nagyon mókás ez így a végefelé. Már nem zavar, hogy még bennem van Bori. Nincsenek már olyan durva nyűgjeim, vagy csak megszoktam??? Mindegy. Lilivel is így volt. Csak mire megszoktam, már ki is szökött :)

A bajom csak annyi, hogy egyre kevesebbet érzem Borit mozogni, és olyankor stresszelek, hogy mi lehet vele... :(

Fájások nincsenek, keményedések vannak. Csontjaim fájnak, rengeteget alszom... Ennyi. És tök nyugis vagyok alapjáraton.

Na, nem ecsetelem tovább magamat, mert már én unom :D

De ha valaki magára ismer, az jelezze ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

nyugtonmalac
Ne stresszeld magad! Ez jó hír!!!!!!! Közeleg a szülés :lol: :lol: :lol: :lol: szülés elött szoktak a babák kevesebbet mozogni! :lol:
Drukk!DruKK!++++++++++++++++++++++++++

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nymalac, igen, biztos lapít a pocakban, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban jól kibújjon. :D:D:D

A bordáim fájnak napok óta. Annyira nyomja fent a méhem, hogy elképesztő. Masszírozásra enyhül a dolog, úgyhogy a férjemet befogom rá. Valószínűleg nem fog ellenkezni. :wink:

Kép
szöszke

DRagonfly: gratula a csöppekhez, nagyon szép kis családdá gyarapodtatok! Aranyosak a képek is! :)
Izzadás: nálam is ez van, olyan jó (na jó, annyira azért mégsem :wink: ), hogy nem én vagyok az egyetlen. Izzadok, de kőkeményen,. Akár számítógépes játék közben is képes vagyok produkálni, miközben gyakorlatilag nem is mozgok. :shock:
Ma egyébként voltunk NST-n, 40-ig futott fel max a műszer, úgyhogy úgy tűnik, én ráérek még izgulni.
Mindenkinek szép estét,
M.

macianyu

Jó reggelt!

Emmalena, Inez, Macianyu!
Nézegettem ma a terhességi táblázatunkat a honlapon és úgy látom,ez a mi kiírt hetünk :) Kíváncsi leszek :D

Remélem jól van mindenki, én már 5 óta fent nyüzsgök, voltam pékségben is, most meg nézem a reggelit, dehát nagyon uncsi...

borkaby

Kép

Kép
borkaby

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?