Új privát üzeneted érkezett!

Ági
Hazahoztam Emmát és mindig pont 60-at evett,majd egy nap (kb.1 hetesen csak 30miliket)
És éreztem a cici se olyan telt mint szokott lenni. Bőgtem egész nap,hogy elfog apadni a tejem.
De vettem Laktoherbet és 6 filterrel ittam egy nap. És rengeteget iszom ,pl sió almalevet mindennap 2 litert. És aludtam nappal mikor a kislányok engedték! + akkor két napon keresztül fejtem(max 10milit alkalmanként-ennyi jött össz…)...ezek így 2 nap alatt több tejet eredményeztek.(azóta ne fejek)

Ne ébreszd fel a kisfiad, aludjon 3-4-5 órát nyugodtan, ha felébred jobban fog enni mint így álmában etetve.
Amikor meg óránként ébred kínáld meg óránként cicivel. Az egész bimbóudvart kapja be,azzal stimulál a baba.A gyakori mellre tétel is serkenti a tejképzést.
Egyetértek Bagzerkával…nem méregesd folyton….csak idegesíted magad.
Van amelyik baba kevesebbet szopizik van aki többet…különbözőképpen hasznosítják a tejet.
Heti min 120 gr gyarapodás szükséges, ezenkívül nézd van-e elég kakis,pisis pelus. Ha igen nincs gond!!!!!!! És ne feledd a kisfiadnak is meg kell tanulnia szopizni,türelem.
holka

ha turós a kaki az a túlevéstől van...
ha zöld az is attól...vagy ettél őszibarit vagy ittál őszilevet...
ha nagy mennyiséget kibukik az is attól. Hányszor volt már nálunk is,hogy Emmát büfiztetem a vállamon és a hátam mögött a földön taccsant egy nagy adag tej....vagy a kanapéra lőtt egy tenyérnyi anyatejet.
nem büdös a kaki,ugye? Nincs savanyú szaga?
És NINCS az a tea ami jobb lenne az anyatejnél!!!!!!!!
holka

Bagzerka tényleg szép a képsorozatod!!

Humanka
drukk,hogy mielőbb kibújjon a nagyfiú!!
holka

Nem a szeklete nem savanyu szagu, es nem is tul gyakori... csak megijedtem. Koszi Holka megnyugtattal... de ha tul sokat eszik es bukas utan megin cicire akar kerulni, tehetem? vagy ne?

szisziKép
sziszi7

Szeder: Átaludta az éjszakát a kisasszony? Gratula neki :) Te hogy bírtad cici fronton hogy ilyen sokáig nem szopizott?

Netti: Aranyosak a tesók együtt, Annácska kis vasgyúró :)

Lanta: Ramóna nagyon vagány abban a rózsaszín szerkóban :)

Konan: Kiváncsi vagyok mit mond neked a doki. Hasonló cipőben járok szerintem. Nálam is van még egy kis rész ahol kicsit vérzik és nem gyógyult össze. Hétfőn megyek 6 hetes kontrollra hát meglássuk...

Noni: Misike is zabálni való :)

Humanka: Részvéten a nagypapád miatt! Nagyon szép kort ért meg.

Sarkantyúka: Nem lehet egyszerű a két gyerkőccel. Remélem beválik az infacol és nyugodt lesz az éjszakád.

Lola: Hát neked is kitartást. Kincstárban minden rendben volt?

Holka: Részemről is nyugodtan bontsd majd fel. Vagy hétfőn vagy kedden fogom tudni majd feladni a csomagot.

Eszike: Ez a mosoly haláli, meg lehetne zabálni :)
Fogamzásgátlás: Hormontartalmú szert nem szeretnék szedni mert már így is szednem kell a tiroxint. Hát meglássuk még mi mellett döntök. Mert egyenlőre halasztjuk a tesó projectet.

Szisz7: Jó hogy meg tudtad kicsit te is szeretgetni Abigélt. Nem lehetett egy könnyű nap ez neked sem. Apukának nagyon sok erőt kívánok!

A gyerekeid tüneményesek együtt, és az a hosszú haj! :)

Dorka: Üdv itthon és Gratula a kis Benjaminhoz! Sok boldogságot nektek! :)

Röné: Gratula Danihoz :) tényleg tüneményes lehet. Sajnálom hogy sokat bökdösik a vérvétel miatt, de biztos gyorsan elmúlik az a fránya sárgaság.

Bejci: Üdv neked is itthon! :)

Bagzerka: Dani se semmi ahogy ráncolja a homlokát :):)

Humanka: Ez a poca már tényleg hatalmas! :shock:

Kép

Kép
starlark

Magunkról meg elfelejtettem írni.

Tegnap a suli jó volt, kicsit jól jött a kikapcsolódás. :) Doncek is csak egy evésre kapott tápit. A többire elég volt amit reggel fejtem meg amit össze szenvedtem egy nap :)
Mikor haza értem a pici fiam épp kaja után volt és aludt így most újra van a fagyasztóban 140 mili :) Jó lenne ha nem kéne a tápi többet...

Kép

Kép
starlark

jóreg!
bagz: isteniek a képeid!dani olyan egy olyan cukorfalat!!!
nekünk is van szíves cumó, csak persze rózsaszínben.
humanka: nagyon drukkolok neked!!!
sziszi:nem tudok mit mondani :roll:
honey?????
jah és persze dorka nagy nagy gratu és boldogság!!
mi jól vagyunk superül alszik éjszaknként is!nem is vagyok fáradt, kézben levést nem nagyon ismeri, tegnap is egy jó órát nyikk nélkül elvolt a kiságyban este, majd elaludt!!!azért ez nem semmi, nem???
ti hány hetesen meritek emberek közé vinni???mi családhoz egy hetes kora óta visszük hétvégente...ez a második hétvégénk :)
de a plázázást azt még jól el akarom húzni, nehéz kibírnom, de nem akarom a fertőbe vinni.....ti hány hetesen vegyítitek???

Kép
winona

Kép Kép
huncut vagyok! Kép

Kép
winona

Kép
és az utsó mára!

Kép
winona

Szép jó reggelt anyucik és Humanka! :)

Bár talán mára Humanka is anyuci lesz... :D
Mindjárt megszavazom neki a holnapot szülésre... dabja-dabja... :D :D :D

Ági!
Tejcivel kapcsolatban tavaly nekem amikor majdnem elapadt, a homeós bogyik segitettek (urtica urens, ricinus communis napi 2x5 bogyó 5CH higitásban), 1-2 nap alatt érezhető volt a hatás.
Mellette én ittam söröcskét (lehetőleg alkoholmenteset), iszonyat durrantó hatása van... :)
Most is vagyok/voltam úgy, mint Holka, hogy érezhetősen laposabb a cicim, bár mivel bimbóvédővel szoptatok, látom, hogy tej viszont van, sőt folyik mellé is bőven.... de azért sirtam én is rengeteget, most ismét elkezdtem a homeóbogyikat.
Fejéssel is emiatt leálltam, csak akkor fejek, ha túl vagyok durranva.
Ahogy bagzerka is irta (és azt hiszem Holka is), a legfontosabb a rengeteg folyadékbevitel (napi 2-4 liter), és a nyugalom, pihenés. Méricskélni szerintem sem szabad, csak magadat idegesited vele. Amig a baba jókedélyű, valószinűleg semmi gond az étkezésével. Néha pedig többet, néha kevesebbet esznek... ahogy mi is. ;)
Én is inkább az igény szerinti szopira szavazok, és egyetértek abban is, hogy hacsak nem sárga, inkább örülj, ha alszik sokat, fel ne ébreszd csak kaja miatt. Majd ha felkel, úgyis bepótolja. Örülj, hogy ad időt pihenni. ;)
Én mindig abból indulok ki, hogy én sem úgy vagyok éhes, hogy amikor reggeli-ebéd-vacsi idő van, hanem amikor jön az éhségérzet... a babák is hasonlóan működnek szerintem. Majd ő jelez, ha éhes.
Viszont ha sokat alszik, szerintem magadat azért fejd le 2-3 óránként, hogy a serkentés megmaradjon. ;)

Sziszi!
Az elsőm annyit bukott, hogy a mai napig ruhapelussal alszik, annyira hozzászokott, hogy ott van a feje alatt/mellett (ma már nem bukik). Általában én is úgy gondoltam, hogy amivel többet evett, az jön vissza (mohó volt, az tény).
Maja ritkán ugyan, de szintén bukik... engem már meg sem ijeszt vele.
Szintén azt tudom mondani, hogy amig amúgy minden rendben vele (eszik, alszik, játszik, élénk, stb), ne parázz, nagy gond nem lehet. Mi is el tudjuk csapni a hasunkat... ;)
Ha sir, az normális kategória nálam (fáj a poci), kivéve, ha sehogy nem vigasztalható. Ha mellre teszed és segit, akkor bizti nincs nagy gond, az majd később lesz, ha rájön, hogy sirással mindent elér. :D
Sajnos Maja is nagyon kezd hozzászokni, hogy üvölt, amig csak cicire nem teszem, ott meg két slukk és alszik... viszont amint leteszem, kezdjük előlről... :? Ez egy idegi boxmeccs, amit remélem azért végül én nyerek meg, mert nem lesz időm folyamatosan cicin tartani... :)

Starlark!
Köszi, igen, szerencsére mindent elintéztünk. Igaz, a végére Maja az ölemben, Lola meg mellettem üvöltött, de amikor elindultunk, és a kocsi ringatta a valagukat, elnyugodtak kicsit. :D

Mennem kell, Maja sir.... :?

Kép
Kép
lolababa

Azért még néhány kép... :)

Kép alszom...
Kép álmodom is...
Kép ébren is vagyok
Kép kukucs
Kép tesóm vigyáz rám
Kép és szeretget

Kép
Kép
lolababa

Csak gyorsan bekukkantok!

Nagyon jók a képek. :D De tényleg mindenkié :D

Sziszi7!
Tegnap vettem Abigélnek egy kis rózsaszín kabátkát ami 6 hónapos koráig jó.Jó meleg,remélem tetszeni fog neki. Mivel fiunk van és a legtöbb ruha kölcsönbe van ezért nem tudok rucikat küldeni,de ezt meg kellett vennem.
A férjem is teljesen le van döbbenve ezen a targédián. Ezen kívül küldök még használti dolgokat pelus,törlőkendő,játék meg azért pénzt is teszek be...Remélem örül majd az apuka,már amennyire szegény most örülhet bárminek is. :(
Az én kicsi fiam is hasonlóan viselkedik a bukás terén. kb. 3 hetesen kezdődött. Én azt vettem észere ha nem éhezik nagyon el akkor nem üvölt miután bukott és bnem kér még kaját...Szóval ha már csak nyöszörög rögtön ugrok, gyors peluscsere és cici.
Én nem adok neki még teát,néha vizet,de kb. heti 1-szer.

Kép
Kép
a.m.

Annamari konnybe labadt a szemem ahogy soraid olvasom. Halasan koszonom Abigel neveben, nagyon nagyon aranyos vagy. Az apuka meg biztosan fog orulni a kedvessegetenek.

szisziKép
sziszi7

Ági!
Hát igen elég sokat küzködtünk mi is. A tejszaporításról mindent leírtak már a lányok. Nekem a Fitolac tea vált be+Holsten alkohol mentes ízesített sörök+elevit.Sajna pihenni nem sokat tudok nappal,mert mindig csinálok valamit :( ,így mostanra elég rendesen apad a tejem. Meg talán az is rásegít,hogy anyukám is csak 6 hétig tudott szoptatni enegem. Biztosan alkati kérdés is. :oops:
Cicire meg végülis visszaszokott,bár én kihagytam akko kb. 1 napot és csak fejtem. A bimbóm már kész horror volt. Egy kicsit rendbe jött és utána amikor rátettem GYuszikát úgy szopott,mint aki mindig is ezt csinálta. Oersze könnyn elfárad eleint,de akár 1,5-2 óránkén is rá lehet tenni és vissza fog szokni biztosan.
Az a szoptanít is jó lehet bár én nem próbáltam.

Kép
Kép
a.m.

Sziszi7!
Ez temészetes ilyen helyzetben.

Kép
Kép
a.m.

sziszi :)
Csongornak is akkor zöld kakija, ha túlzabálja magát, vagy nagyon sürün cicire rakom (általában délutánunk nyügösebb, többet lenne cicin)

humanka :)
bábakoktélt én igy ittam: 2 dl baracklé, 2 cl vodka, 2 cl ricinus. Illetve a barackléböl még rátöltöttem, mert nekem borzalmas ize volt az olajtol.
Drukk hegyek mennek továbbra is.
Nándi: eddig egész jól viseli a dolgot, akkor akad csak ki, ha Csabi fogja, büfizteti Csongort... Ma délelött kb fél órát üvöltött ezért és nem tudtuk elvonni a figyelmét (én közben föztem, Csongort büfiztette apája) Aztán végül beült apa ölébe (ö is elfért :P ) és ott megnyugodott. Le is fotóztam a 3 pasit, majd felteszem.
Fáradtság: hát ja, az van...

Ági :)
Anno nekem Nándinál bevált a "horror-fejés" szopi után mindkét mellet teljesen ki kell fejni 7-7-5-5-3-3-1-1 percig. A végén már semmi nem jön belöle, de akkor is megcsináltam. A következö szopinál úgy tünik, hogy kevesebba tejcsi, de aztán érezhetöen több termelödött. A lefejt mennyiséget pedig kispohárból odaadhatod. Nándi is és Csongi is nagyon ügyesen ivott már pár naposan a kifelé hajló peremü "presszó" pohárból. Most próbáltam Csonginak cumisüveget adni, de nem tudja, mit kezdjen vele (na, jó, bevallom, én is bepánikoltam 1-2 este, mert a délutáni sok cicizéstöl olyan, mintha nem maradna neki... :oops: és próbáltam adni neki a lefejtet, de nem fogadta el. És persze utána jól bealudt 5-6 órát, tehát nem is kellett volna aggódnom)
Ajánlják még a gabonagolyókat, ha gondolod, leirom a receptet, de bizti megvan a neten is (nekem is le van irva valahova, meg kéne keresnem a lapot) Erröl nincs személyes tapasztalatom, de egy próbát megérhet.
Ha visszajön a tejcsi, akkor az nem hetekbe kerül, hanem fokozatosan 2-3 nap alatt.

bagz :)
nagggyon jó képek :) a nagy foteles tetsz legjobban :mrgreen:

lola :)
hú, de hosszú Maja baba!!! Vagy csak a ruha teszi?

winona :)
kisboltba, oviig 2 hetes kora óta visszük. Mi tescoban is voltunk 3 hetesen, gyors nagybevásárlásra, de azóta nem. Ja, meg múlt héten Cegléden intéztük ugye az anyaságit +csp-ot, nah, ott is voltak emberek, sokan, kis helyen :evil:

na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Csajok!

Ha személyesen intézi az ember a Kincstárban a dolgokat, akkor kevésbé esélyes, hogy elkeverik a papírokat, mintha faxon tenné? És úgy saccra mikor látni ebből pénzt? Csak azért kérdem, mert vsn, akinek 3 hónapig kellett várni, míg elbírálták a TGYÁS-t! Az egyszeri anyaságit van aki megkapta már?

Ági!

Nem tudom, írta-e már valaki, de vagy a MEDELA vagy az AVENT gyárt egy Szoptanít nevű készüléket (Brendon vagy Elefáni babadiszkontban tuti van, kb.8.000.-), amivel úgy kap a baba pótlást, hogy ahhoz a mellet kell szívnia. A táp vagy a lefejt anyatej a nyakadba akasztod egy kis tárolóedényben és egy kis csövön keresztül érkezik a szopizó baba szájába a pótlás! Nagyon hatékony, pont ez kell ahhoz, hogy elég inger érje a melledet! Biztos találsz a neten is infót róla!

Márti
borossné becz márta

koszi a dicsereteket!! :)

lolababa, winona, nagyon dragak a kisholgyek!!!!!!!!!

winona!!!
mi westendbe vittuk, jo, autoval, de akkor is, szoval 4 naposan!!! nekem az eleg levegosnek tunt....persze boltba nem vittuk be, anyuval kint ult, amig mi inteztuk az inteznivalokat! meg hat azota jar velem simiert oviba, ha nincs itthon senki!!! mondjuk leginkabb kendoben, jol a fejem alatt, ugy nem nagyon kap az ottani levegobol, de ez nalunk elkerulhetetlen!!!

sziszi, ment privi, es gyulnek a holmik! tenyleg, hany eves az apuka???

na pa, szerelunk polcokat, simi bulizik nagynenjevel :) mano meg itt alukal rezgoszekben...

KépKép

KépKép
bagzerka

Marti!
nekem egy sikertelen mak-ozas utan anyam vitte be a cuccot, es aszonta a no, hogy a kissebbik penz 3 het alatt, a nagyobbik 3 honap alatt lesz meg.... :shock: asszem a kissebb a csp, a nagyobb az anyasagi... a tobbit majd a konyvelom adja le, ahho meg el kene vinnem neki a papirokat....bena en....

KépKép

KépKép
bagzerka

Márti!

Én szept. 17-én adtam fel postán az anyaságihoz a papírokat és 30-án már meg is kaptam a számlámra, kb 10 munkanap. A családipótlékot is már a két gyerek után küldték ebben a hónapban.
A TGYÁS-t a cégem intézi, folyamatosan küldték eddig a TP-t is , így nem tudom, hogy mikortól változik. Csak akkor tudom meg, ha küldik a kivonatot.
Kép

Kép
Kép
noni78

Márti :)
ha személyesen viszed be, akkor tuti meglesz minden papir, mert az ügyintézö elkér mindent. Viszont elég macerás...
Hogy mikor utalják, ezek szerint változó. Nekem azt mondták Cegléden, hogy a családi pótlékot bö két hónap alatt számfejtik, igy kb decemberre kapunk emeltet + visszamenöleg. Az anyaságira 1 hónapot mondott. (a csp is most azért olyan hosszú, mert az iskolákban is most inditják ugye a tanulmányikat)

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi mindenkinek a gyors segítséget. Nagyon sok hasznos infot tudtunk meg párommal. Még amiről viszont senki sem ír, az az, hogy értem én, adjak annyiszor neki cicit amennyiszer igényli. De amíg nem termelek elég tejet és még mindig sír az éhségtől, akkor pótoljak? Honnan tudjam, hogy mennyit kell?
Sokan mondjátok, hogy zöld színű, túrós és savanyú a kaki, ha túletetitek. Nekünk sárga szokott lenni, büdös, de nem tudom, hogy savanyú-e. Időnként ragad (valszi a tápszertől), van amikor nem (gondolom, amikor a lefejt anyatejet megkapja). Ez „normális”?
A szoptanít –ot párom beszerezte, most kezdtük el tesztelni. Már egy „szopi” lement vele, ami 20 percig tartott (50 ml pótlást kapott mellette), kíváncsian várjuk az eredményt. Így, 50 perc után kezd ébredezni.

Felteszek egy-két képet.

Bagzerka!
Most először jön szopi (?) mindkét mellből, majd csak utána a pótlás. Bár most nem üvegezünk, mással próbálkozuk. Sajnos kell a pótlás, mert anélkül nem nyugszik meg. Nem tudom megtenni, hogy annyit adjak, amennyi elég. Az a baj, azt vettem észre, hogy már szinte csak cumizik a cicimen, és nem szív. Van, hogy bele sem bírom tömni a szájába, pedig benne van a bimbó. Kiköpködi. Pedig ekkor mint a sakál, úgy üvölt az éhségtől.
Mikor hazahoztuk, akkor nem adtunk pótlást csak cicit, de nagyon nyűgős volt egész nap, hisz kevés volt a tej, mint most is. Tegnap, mikor megkapta az adagját cici és pótlás után, kiegyensúlyozottnak tűnt. Éjszaka úgy voltunk vele, nem ébresztjük, majd jelez ha éhes. Ki is bírt 5 órát. Cicire tettem, de köpködte ki. Szóval, nem tudom, hogy magára a szopizásra hogy lehetne visszaszoktatni.

Starlak!
Tegnap du, estefelé telefonálgattam védőnőknek, akik szintén ezt a szoptanít terméket ajánlották. Épp most járja a várost a párom, hol lehet ilyet kapni, bár szombat lévén nem sok reményt látok. Neked bevált a termék?
Még az jutott eszembe, ha a cicin csak cumizik és nem szív, de ennek ellenére megy le a kaja a szoptanít-tal, akkor megtanulja újra a helyes szopási technikát?

Minyu!
Megköszönném, ha megkeresnéd, és leírnád a gabonagolyó receptjét.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ági :)
közben meg is lett:
"250 gr búzaliszt
150 gr árpaliszt (árpapehely)
100 gr zabliszt (zabpehely)
1 maroknyi (8-10 db) kesudió
150 gr vaj
150 gr barnacukor

A pelyheket könnyebb beszerzni, de ez esetben finomra kell őrölni pl kávédarálóban. A lsizteket piritsuk aranybarnára , ezután adjuk hozzá a vajat. Összekeverés után tegyük hozzá a cukrot, majd 10-15 másodperc múlva vegyük le a tüzröl. Kevés vizet hozzáadva még meleget formáljunk belöle golyókat. Tejszaporitáshoz napi 2-3 golyót együnk meg."
Ennyi a recept. Én nem próbáltam, de hátha bejön.

Kép
Kép
Kép
minyu

mai képek, 1 hetesek vagyunk

Kép

Kép

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

sziasztok!

egy gyors kérdés: a konakiont azt hányszor kell adni??
Képzeljétek:
a védőnő úgy mondta, hogy egy etes korától kell adni miden héten egyszer.. így is tettünk.
Most elfogyott.. és az van rá írva a receptre, hogy havi 1 szer kell adni.. a tájékoztatón is az van, hogy havi 1 , amíg nincs szilárd étkezés.
Holka????

szeder74

Szeder!

Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy 2 hetente kell adni, de van olyan gyerekorvos, aki havonta 1* mondja. A hetente 1* az sok szerintem.

Kép
Kép
noni78

Hat lanyok, most kerem az ossznepi szurkolast, nagyon ugy tunik, hogy Benedek megijedt a babakokteltol vagy az inditastol, mert bizony en is elkezdtem a rendszeres fajasokat. Bar felhivtam a korhazat, es mondtam, hogy 4 percenkent vannak fajasaim, de csak 30-35 mp hosszuak, nem tul erosek, azt mondtak fekudjek le aludni :shock: No persze, mintha az ugy menne ... azota bucsut vettem a nyakdugesztol is, es a fajasok is erosebbek lettek, szoval azt hiszem, hogy komoly a dolog. Mar a furdon is tulvagyok, annak hatasara sem multak, sor erosodtek. Benedek egyebkent szerintem kezzel-labbal tiltakozik, mert olyan rugkapalas van odabent, ha eppen nincs fajas, hogy csak ihaj :lol:

Na, most hivtam ujra a korhazat, megyek szulni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
humanka

Hú, Lányok, ezek szerint ez nagyon változó! Én közalkalmazott vagyok egyébként, eddig elég gyorsan mentek a kifizetések, mivel az ovi kifizetőhely. Csak most, hogy mindnt a Kincstáron keresztül kell intézni, nem tudom, mikor lesz belőle valami! Mindegy, letöltöttük a nyomtatványokat, de pl. a TGYÁS-ra egyáltlán nem is találtunk nyomtatványt, meg a GYED-re sem, de végülis az még ráér! kedden megyek a munkaügyisünkhöz, hátha majd mond valami okosat!

Ági!

Nagyon szép Dávid! Remélem hamar megoldódnak a szopigondok és beválik a Szoptanít!

Márti
borossné becz márta

Hu!manka

Megy a drukk ezerrel! Ma mindenki Neked szorít! Ügyesek lesztek!

Márti
borossné becz márta

HUMANKA!

Nagyon szorítunk, azért még írj, ha indultok.
++++++++++++++++++++++++++++++++
Már nagyon várjuk az utolsó babát.
KITARTÁS!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
noni78

Humanka :)
++++++ Hajrá, hajrá+++++

szeder :)
Nándinál még heti 1x kellett adni, de most mondta a védönö, hogy megváltoztatták a szakvéleményt és elég havonta 1x.

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder!

Nyugi, nem lesz baj belőle! A védőnőd valamiért nem tud az új rendszerről, idén változtatták! Nekem mind3 fiam heti 1-et kapott belőle, eddig az volt a hivatalos rendszer! Most a havi 1 db, ami a hivatalosan elfogadott, amíg a baba csak szopik! Így a baba kap 1db-ot szülés után a kórházban, rá 1 hétre otthon és azt követően jön a havi 1 adag belőle!

Márti
borossné becz márta

Ági: Saját tapasztalat nincs, mert mi megúsztuk a cumizavart, Donci egy szopi ősehetség hihetetlen mód működik ez a reflex nála pedig nagyon féltem mert 5 napig cicit se látott. A koraszülötteket meg nem szórakoztatják pohárból hanem üvegből kapják a tápot vagy a bevitt tejcsit.
Tejet én úgy csikartam gyerek nélkül hogy kétóránként cici masszír aztán fejés bal jobb aztán megint bal jobb egy idő után elindult.
Mos pedig homeos bogyó + tea + fejés kombóval próbálom szaporítani mert nekem egy kis zabagépem van. :)

Szeder: Régen tényleg hetente kellett adni a K vitamint most viszont havonta 1 ampulla. Az elsőt kell adni kéthetesen aztán havonta. Hogy ne felejtsd el mikor esedékes a következő írd majd rá a dobozára. :)

Márti: a TGYÁS-t nem a kincstárban kell igényelni hanem az OEP-nél, de mivel kifizető hely az ovi a munkaügyisednek kell ezt intéznie. Én köztisztviselő vagyok és már meg is kaptam az első TGYÁS-t. A GYED GYES is OEP nem Kincstár. A munkaügyisnek vigyétek el a az igazolást a kórházi szülésről, a gyerek tb kártyáját, az anyakönyvi kivonatot és ott alá kell írni vmi igénylő papírt ennyi :) Vmiért a mienk kérte a terhesgondozós igazolást is amire amúgy semmi szükségük az csak az anyaságihoz kell, és persze jól elkavarta...

Humanka: HAJRÁÁÁ ++++++ SZORÍTOK NAGYON ÜGYES LÉGY! :):)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2008.10.04 17:11-kor.

Kép

Kép
starlark

Ági!

Magunkra ismetem a szoptatós problémádban. Nálunk is így zajlott, egy hetesen, kb nekem is ennyi tejem volt. Mi pohárból adtuk a lefejt tejet pótlásként, pont azért, hogy ne legyen a cicivel később gondja. Ami segített, az az volt, hogy a régi helyett vettünk egy új mellszívót (aventest) és állandóan azzal fejtem. Egy idő után szépen beindult a tejtermelés, egyre több lett. Én is ittam lactoherb teát, de állítólag jók a homeos bogyók is. Arra, hogy hogyan tudnád a cicire visszaszoktatni: (tudom hogy más helyzet, mert nálunk pohárból ivott, de végülis abból is ömlött a szájába, nem úgy, mint a ciciből) miután elindult rendesen a tejem, csak mellre raktam és nem hagytam a férjemnek pohárból etetni. Kénytelen volt szegény megtanulni szopni, ha hozzá akart jutni a kajához. (persze így utólag könnyen írom le, de közben rettenetesen aggódtam, hogy nem jut elég táplálékhoz.)Nem tudom, hogy ez jó tanács-e, de jelenleg már nagyon ügyesen szopizik, 3 hét alatt 800 grammot hízott, és elég sok tejem van. (lekopogom)

Kép
blúmi

Sziasztok!

Hazajöttünk már szerdán Zalánnal, de csak mostanra jutottam idáig :) Köszönjük mindenkinek a gratulációkat! Szüléstörténet készül már :)

Dan6, Honey, Nostawen, Bejci, Dorka gratula nektek is újdonsült anyukák :):):)

Az összes babafotó gyönyörű, úgy tűnik ezen a topikon tényleg csak szép babák születtek :D

Humanka:Hajrá+++++++ Jó nagy már a pocid az utolsó fotón! Egyébként természetes szülésem volt, beírod majd táblába? :) Sajnálom nagypapádat!

Márti: nagyon szép volt a kis Kamilla szüléstörténete! Kistesó kérdés: szülés közben úgy gondoltam, hogy inkább örökbe fogadunk :D Utána úgy, hogy esetleg majd valamikor. Most úgy gondolom,hogy kb 2 éves korkülönbség jó lenne :D De még apával is meg kell beszélni :)

Sziszi7: basszus, inkább nem is irok semmit, elhiszem, hogy ezt ki kellett heverned, minek megy valaki orvosnak, ha 0 beleérző kpességgel rendelkezik! Örülök viszont, hogy mind Rékával mind Veled minden rendben.
Most jutottam eladdig, mi történt a szobatársaddal :(:( Ez iszonyatos, hogy lehetnek a dokik ennyire felelőtlenek :(:(:( Kitartás a családnak!

Anyoooka: én is kérnék pü-ben szüléstörit, ha lehet.

Eszike: múlt heti kérdésedre válaszolva, a szex most még valahogy nem igazán hiányzik :) Aztán lehet 2 hét múlva mást írok. :):):) Védekezés egyelőre passz, majd nőgyógyásszal a hat hetes kontrollon megbeszéljük. Valószínűleg gumi lesz nálunk is. Egy tuti fogamzásgátló tablettát az életben többet nem szeretnék bevenni.

Netti: Huh, jó kis villámszülésed volt :):)

Szeder, Sziszi, Lolababa és a többi éjszakázó: Zalán is igy alszik (nem alszik) éjszaka. Napközben mint a kisangyal, 3 óránként kel, eszik büfi, pelenka csere, esetleg egy kis hát simi, de általában mire eljutok vele a mózesig már durmol. Éjszaka csak akkor van nyugi, ha mellettem fekhet, és max 2 óránként enni kér. Aztán reggel 7 körül beájul, na akkor szoktam én is egyben 3 órát aludni. Jah, és Zalán nem nyüszög éjszaka, hanem ordít, mintha ölnék :? Most azért tudok viszaolvasni, mert alszik már 2 órája, valószínűleg lassan kelni fog.

Séta: ha olyan idő lesz jövő héten már mi is megyünk. :)

Holka: én is kérném a cimedet, tőlem is menne néhány apróság Abigél babáéknak!

Sarkantyúka: ehez képest nekem nagyon jó éjszakáim vannak, csak kitartást tudok kivánni Neked, és hogy mihamarabb javuljon a helyzet!

Winona: nekem az első néhány szívás alatt fáj a cicim, de akkor nagyon, utána már jó. Na, meg ha nagyon tele van etetés előt, tegnap is fél órát maszirozgattam egy csomót, nehogy begyulladjon.

Rólunk: Én jl vagyok, Zalán is, rendes gyerek és hagy néha aludni, bár főleg napközben. Tej úgy tűnik egyelőre van, most kezdek majd el melltartó betétet hordani, mert bizony rendesen átáztatja néha a hálóingem a tejci.
Néhány kép Zalánról:

Kép

Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Még egy dolog. (mert csak most olvastam a későbbi hsz-edet): ha pótlás nélkük sír, a cicit meg kiköpi, akkor én hívnék segítséget. Azt hiszem az LLL országos hálózat, és ki is mennek segíteni, ha gond van. Emellett nekem a védönöm is sokat segített. Nem lehet, hogy a bimbó alakjával van gond? Nálam amiatt nem szívta rendesen, mert kicsit lapos. Írj, ha van fejlemény!!!!!!

Bejci! Üdv otthon!

Dorka! Szeretettel gratulálok, és sok boldogságot kívánok!

HUMANKA!!! Kedves kis sereghajtónk! Ezerrel drukkolok Neked, és Beninek!

Bagz! Tök jók a képek!!!!
blúmi

Lola! Márti!
Köszönöm szépen.

Megnéztem ezt az oldalt és látom, hogy Humanka már úton a kórház felé..
Drukkolok neked Humanka!!!

Olyan gyönyörűrek ezek a babák!
Olyan szépek, és fejlettek mind, egytől egyig!!!

Jó hétvégét!!!!

szeder74

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert a pici mellett most a fiam is nagyon igényli hogy vele is foglalkozzak. (érthető a több hónapos nélkülözés után!)
Igen, tegnap mi is hazajöttünk. Maja eddig nagyon jól viselkedik. Remélem nem kiabálom el!

Ismét szeretném mindannyiótoknak megköszönni, hogy a terhességem problémás időszakában annyira kitartóan drukkoltatok. Látjátok, meg is lett az eredménye! A fenyegető koraszülés ellenére egy héttel túl is hordtam a babát. :)

Ha egy picit magunkhoz tértünk, megpróbálok egy-két hetet legalább visszaolvasni, mert nagyon le vagyok maradva fórumügyileg. Ja, és akkor teszek majd fel képeket is.

Kép
nostawen

Upsz, a vonalzóm valamiért nem jó. :x
nostawen

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a dicsérő szavakat. :)

Minyu!
Szerintem a ruha, meg a fekete-fehér kontraszt teszi a hosszt... bár vitathatatlan, hogy hosszú tipusú baba lesz Maja. Mint a nővére. :)
A súlya 30 dekákat megy fel hetente, gondolom a hossza is alakulgat. :)

Nostawen!
Szép neve lett a lányodnak. ;) :D :D :D

Szeder!
A konakiont Laurának még hetente egyszer kellett adnom (ahogy Márti is irta), közben változtattak a rendszeren. De igy van ez a fektetéssel is... tavaly nem engedték hasra, mondván állitólag növeli a bölcsőhalál esélyét... idén bent a kórházban fektették hasra... szóval ezen igazodjon ki az ember lánya... :)

Amúgy gyerekdokink szerint a konakionnak most már túl nagy jelentősége nincs, igazából annak van lényeges szerepe, amit születéskor adnak be a babának (vérzékenység ellen van).
Majának azonban én is adtam most elég sűrűn (volt, hogy 2 nap is egymás után), mert vérzett nagyon a köldöke (na jó, annyira nem vészesen, de nem volt megnyugtató), és mondta a doki, hogy adjak neki nyugodtan. AZóta el is múlt a vérzés.
Szóval nyugi, ha hetente adtad, az sem gáz. Ártani tuti nem árt.

Ági!
Szerintem pótlást abból kiindulva próbálj adni, hogy mennyi tejed volt eddig. Azt egészitsd ki. Ha jóllakik a baba, szerintem úgysem tolja be a többit, illetve ha nem elég neki, reklamálni fog még egy kicsiért. ;)
Szoritok, hogy hamar rendbejöjjetek. ;)

Honey????

Tigrinccs!
Gratula neked is Zalánhoz, örülök, hogy már idejutottál, hiányoztál. ;)

Humanka!
++++++++++++++++++++++++++++++ Ugye mondtam én ma, hogy holnapi baba lesz.... ;) :D Affene, nem tippeltem... :D
Hacsak nem leszel igy sereghajtóként a leggyorsabb... :D :D :D

Most megyek, Megasztár van, és birom... :oops:

Kép
Kép
lolababa

Kistigrincs!

Nagyon édes baba Zalán! Olyan puszilnivalóan gömbölyű az arca!

Starlark!

Nagyon köszi az infót! Az óvodatitkárral már tegnap beszéltem, Ő hívta a munkaügyis csajt (egy angyal szerencsére) és ugyanezeket mondta, hogy vigyem be mint Te!

Szóval 2 Majánk is van? Kapkodtam itt a fejem Nostawen hsz.-én, hogy mi van? Majának nővére van, nem bátyja! Aztán rájöttem a turpisságra!

Lolababa!

Akkor a K-vitamin segített? Mert nálunk is az a helyzet, hogy Kamillának még mindig vérzik a köldöke! Azt mondják, hogy 2 hétig belefér, miután lelesett a köldökcsonk, de én hiába alkoholozom, kínomban már hintőporozom is újra, nem annyira látom, hogy javulna!

Jaj, egyébként olyan kis tündér a lányom! Már nem sír fürdés-pelusozás közben és a hátáról az oldalára fordul! Nappal 2x is alszik jó hosszan (3-4 órát), éjjel pedig simán kibír 4 órát és 2x eszik, tök jól lehet pihenni mellette! És úgy figyel, ha éneklek neki!
Viszont a legkisebb fiam, Berci nagyon nehezen élte meg a kórházi napok alatt azt, hogy nélkülöznie kellett! Ez most úgy jön ki nála, hogy amint kilépek abból a szobából, ahol Ő van, rögtön sírni kezd és jön utánam! Sokszor csak én adhatok neki enni-inni, mástól el sem fogadja! Kamillát imádja, nagyon óvatosan nyúl hozzá és mindig nevet, ha meglátja a kicsi lányt. Érdekes módon még az sem zavarja, hogy Kamilla szopik, pedig 3 hónapja még Ő szopizott! Többgyerkőcösök, nálatok hogy alakultak ezek a dolgok?

Márti
borossné becz márta

Agi!
probaltad esetleg bimbovedovel?? talan a cumi utan arra jobban bukna... es arrol leszoktatni meg ugy mondtak a szules felkesziton, hogy egzsercsak levagsz a vedo hegyebol egy kicsit, es egyre nagyobb lesz a luk, tobb a bor... egy ido utan elfogy a vedo, csak a melled marad!!! ezt persze 1-2 napos fokozatossaggal kene vagni. hmm??
nagggyon edes David!!! szep, formas! draaaga :)

Humanka hurraaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mennek a drukkok nagyon, es irj azonnal, meg minden.
tenyleg, fog irni valakinek???

kistiggrincs, Zalan baba nagyon kis helyes!!! a beoltoztetett a kedvencem :)

Marta!!!
koldokre probaltal mast is?? en betadine-el kentem, es az jooval finomabb cucc, lehet h mar azart verzik, mert irritalja az alkohol meg hintopor, nem?? azert azok nagyon erosek, szaritanak, es a kintopor, a koldokhoz, annak a dobozan olayanokat irnak, hogy en nem is nagyon mertem hasznalni... szoval eleg eros! sztem most probald betadine-al!!! az gyengebb, de fretotlenit, es kremez is!!!

Szeder!
a csajok le is irtak, en is igy tudom! simivel heti 1, most havi 1, szoval gond tuti nem lesz belole!!! sot, mi elsore simivel took benak voltunk, kb egy jutott bele, a tobbi szetroppant a kezeinkben, meg ilyenek, de hasznalhatatlanok lettek..nem is ertem miert igy kell csomagolni az adagokat....bosszanto...

Noni!
Misike nagyon kis kerek!!!! :) latszik hogy nem eheztetik :D cukiiii

velunk minden jooo, az ejszakai gondok megszuntek masnapra hogy irtam kopppkoppp. Danika ejfelkor eszik vagy 1kor, majd 4-5 es utana 7-8, igy mi is alszunk. persze ha kikopi a cumit, akkor horog ezerrel, es azt kell visszdugdosni percenkent, ami szinten nem pihenteto ugy, de nembaaaj :) ja es sajat agyban alszik, hason imaadja! sokkal melyebben bealszik, es edesen emelgeti a fejet is ugy.

tenyleg, mindenki: fontos hogy mindket oldara fektessetek a piciket es fokozatosan a hason fekvest is vezessetek be, a fejecskek ilyenkor formalodnak, es ha csak haton van, nagyon lapos lesz, ha nem vigyaztok! :) bar gondolom sokan tudjatok :) de jobb 2x mint egyszer sem hallani valami fontosat, nem?! :D

na hiv...

KépKép

KépKép
bagzerka

Jóreg!
Jöttem, hátha van hir HUmanka Benedekröl, de látom, még nincs :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Köszönöm az Zalán dicséreteket. Én is benéztem Humanka miatt, de remélem már babázik :)

Bagz: nálunk Zalán háton alig hajlandó aludni, oldalt fektetve még csak-csak, viszont hason nagyon nagyokat durmol :) Ma éjszaka már "csak" 3 órányit töltött a szülői ágyban, remélem szép lassan elérjük, hogy mindig a mózesében/kiságyában aludjon. Mivel ha mellettem van, akkor én nem tudok rendesen pihenni, rendszerint felébredek, hogy ugye nem nyomtam össze. :oops:

Kép
kistiggrincs

Szép Reggelt! :)

Kistigrincs: Üdv otthon! :) Zalán nagyon szép baba! :)

Nostawen: Jó hogy te is végre otthon a sok kórház után. Várjuk a születés történetet is, de persze a gyerkőcöké az elsőbbség :)

Humanka: remélem már babázol :)

Kép

Kép
starlark

Márti!

Igen, a konakion segitett, ráadásul elég gyorsan. Adtam neki 2 nap egymás után, plusz 1 adag calcimuscot (még Lolárról maradt, nem kellett külön receptet kérni) 3 napra elosztva, és elmúlt a vérzés teljesen, azóta sem láttam, és már fürdetni is rendesen merem.

Annyi még, hogy mondta a doki, hogy ne piszkáljam, a vért is inkább hagyjam rajta, és jó bőven hintőporoztam (szárit, fertőtlenit). Igy a 3. napra már nyoma sem volt. ;)

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Csak 2 oldalt tudtam gyorsan visszaolvasni.
Mindenkinek köszönöm a gratulációt!!!!Aranyosak vagytok!!!
És én is gratulálok minden újdonsült anyukának!!
Nagyon szépek a babafotók, megpróbálok én is felrakni 2 képet Beniről, ezek még a kórházban készültek.

Kép
Kép

Kép
dorka78

semmi hir Humankarol.....:(

KépKép

KépKép
bagzerka

Dorka, de edes!!
nagon szep is szabalyos arcocskaja van Beninek!! gratula hozza!!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Én is jöttem, hátha van hír Humankaról. Remélem, hogy minden rendben Vele, és hamarosan jelentkezik!!!

Olyan nagyon édesek ezek a pici babák. NAGYON jó nézegetni őket!

Kistigrincs!
Úgy örülök, hogy minden rendben, és otthon vagytok ezzel az Édes Pici Zalán babával :) Nagyon szép kisbaba!!!!

Holka!
Én is össze szedtem a csomagot, ha minden igaz holnap postázom!
(kis ruhák, popsitörlő, pelenka, Aventos cumisüveg, egy kis pillangós dísz Abigél ágya fölé, sipolós kis könyvecske.)

Sziszi!
Remélem ,hogy a héten össze jön annyi ajándék, hogy Holka fogja tudni postázni.

Jó pihenést!! :)

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?