Szép jó reggelt anyucik és Humanka!
Bár talán mára Humanka is anyuci lesz...
Mindjárt megszavazom neki a holnapot szülésre... dabja-dabja...
Ági!
Tejcivel kapcsolatban tavaly nekem amikor majdnem elapadt, a homeós bogyik segitettek (urtica urens, ricinus communis napi 2x5 bogyó 5CH higitásban), 1-2 nap alatt érezhető volt a hatás.
Mellette én ittam söröcskét (lehetőleg alkoholmenteset), iszonyat durrantó hatása van...
Most is vagyok/voltam úgy, mint Holka, hogy érezhetősen laposabb a cicim, bár mivel bimbóvédővel szoptatok, látom, hogy tej viszont van, sőt folyik mellé is bőven.... de azért sirtam én is rengeteget, most ismét elkezdtem a homeóbogyikat.
Fejéssel is emiatt leálltam, csak akkor fejek, ha túl vagyok durranva.
Ahogy bagzerka is irta (és azt hiszem Holka is), a legfontosabb a rengeteg folyadékbevitel (napi 2-4 liter), és a nyugalom, pihenés. Méricskélni szerintem sem szabad, csak magadat idegesited vele. Amig a baba jókedélyű, valószinűleg semmi gond az étkezésével. Néha pedig többet, néha kevesebbet esznek... ahogy mi is.
Én is inkább az igény szerinti szopira szavazok, és egyetértek abban is, hogy hacsak nem sárga, inkább örülj, ha alszik sokat, fel ne ébreszd csak kaja miatt. Majd ha felkel, úgyis bepótolja. Örülj, hogy ad időt pihenni.
Én mindig abból indulok ki, hogy én sem úgy vagyok éhes, hogy amikor reggeli-ebéd-vacsi idő van, hanem amikor jön az éhségérzet... a babák is hasonlóan működnek szerintem. Majd ő jelez, ha éhes.
Viszont ha sokat alszik, szerintem magadat azért fejd le 2-3 óránként, hogy a serkentés megmaradjon.
Sziszi!
Az elsőm annyit bukott, hogy a mai napig ruhapelussal alszik, annyira hozzászokott, hogy ott van a feje alatt/mellett (ma már nem bukik). Általában én is úgy gondoltam, hogy amivel többet evett, az jön vissza (mohó volt, az tény).
Maja ritkán ugyan, de szintén bukik... engem már meg sem ijeszt vele.
Szintén azt tudom mondani, hogy amig amúgy minden rendben vele (eszik, alszik, játszik, élénk, stb), ne parázz, nagy gond nem lehet. Mi is el tudjuk csapni a hasunkat...
Ha sir, az normális kategória nálam (fáj a poci), kivéve, ha sehogy nem vigasztalható. Ha mellre teszed és segit, akkor bizti nincs nagy gond, az majd később lesz, ha rájön, hogy sirással mindent elér.
Sajnos Maja is nagyon kezd hozzászokni, hogy üvölt, amig csak cicire nem teszem, ott meg két slukk és alszik... viszont amint leteszem, kezdjük előlről...
Ez egy idegi boxmeccs, amit remélem azért végül én nyerek meg, mert nem lesz időm folyamatosan cicin tartani...
Starlark!
Köszi, igen, szerencsére mindent elintéztünk. Igaz, a végére Maja az ölemben, Lola meg mellettem üvöltött, de amikor elindultunk, és a kocsi ringatta a valagukat, elnyugodtak kicsit.
Mennem kell, Maja sir....