Új privát üzeneted érkezett!

Vivi!

Nagyon szépséges ez a szőke kishölgy!! :D Milyen szöszi haja van. :D
Hát alvásügyben nálunk is ugyanez van. Nem tudom miért csinálják ezt a lánykáink. pedig apa el is vonul hogy ne is lássa őt stb.... és mégis. A zaj nem gond mert mi tudatosan hozzászoktattuk Flórát. Hát ez van.
Mikorra tervezitek a tesót?

Nekem a férjem már most megvan "őrülve" egy újabb gyerkőcért. Szeretné ha jövőre újra bővülne a család. Hát én még nem. Egyenlőre még csak Flórával szeretnék foglakozni.
csipcsab
 
 



Kép

Kép
arwen07
 
 


Micsoda gyönyörű hölgyek!!!!

(jó látni hogy Enci körül is milyen rend van :lol: Nyunyi megjelenik valahol komolyan olyan mintha robbantottak volna )

Bridzsi

Kép
esztora
 
 

 
 

Sziasztok!

Marietta, Vivi igazán szépséges hölgyek anyukái vagytok :)

Marietta, nagyon szerencsés vagy, hogy ennyi tejcsid van :) Mondjuk nem panaszkodom, szerencsére Peti még mindig tud szopizni. Sőt, most átaludta az éjszakát, s reggelre a két ciciben annyi tejcsi volt hogy szopi után csak 20 ml tápot evett. És nem evett legközelebb csak 3,5 óra múlva. Egyébként etetéseknél meg váltott ciciből evés van, mint nálatok.
Az alvással kapcsolatban megnyugtatásként közlöm, hogy nálunk ugyanez van. Peti alig alszik valamit, ha az apja itthon van. Egyébként délelőtt alszik kb. 1,5 órát, meg du. 2x 40-45 percet. Aztán ennyi, szóval egyébként sem nagy alvó. Ráadásul mostanában már csak éjjel alszik a kiságyba, ha elaltatom (tök mélyen alszik, alig hallani hogy szuszog) és berakom a kiságyba max. 15-20 percen belül ébren van. Míg a hintában alszik. Mind, a lényeg hogy éjjel az ágyában aludjon :)

A Lackóhoz költözést anno én sem éreztem meg igazán, hiszen szépen fokozatosan hordtam át a cuccaimat :) Reggel innen mentem dolgozni, evidens volt hogy kell itt lennie néhány doloknak :) Aztán meg tesómék kiköltöztek anyuhoz az Én régi szobámba, 2 dobozba összerakták a maradék holmimat és áthoztam :) így gyakorlatilag ki lettem paterolva :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Flóra és Enci baba nagyon édes!

Egy kis ízelítő Doró mindnennapjaiból (naplójából):

Doró szeret mindenre felmászni: a kanapé karfáján egyensúlyoz néha, a bátyja ágyáról szeret a karunkba ugrani, bemászik a gyerekhintaszékbe, leül benne. Szenvedélye a hintázás, vigyáznom kell, h ha nem érek rá hintáztatni, nehogy meglássa, mert mindennél nagyobb sírás várható, ha hintázni szeretne és nem lehet. Énekli is, h „inta”. Nagyokat nevet mindenfélén, ha vmire felmásztában lecsúszik, és általában, ha nem sikerül vmi vagy leesik vmi, azt is nevetéssel nyugtázza. Állatok mozgásán és ha játszunk vele, azon is sokat kacag.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Marietta,
Flora anniyra Te vagy!!!Nagyon edes!Es nagyon orulok,hogy ilyen jo baba!!!!
Baratnom valamelyik nap itt volt nalunk egesz nap, a 4 hos kislanyaval.Hat volt szerencsem vegigelni egy napot egy nyugis babaval,haaat egesz mas,mint Attila volt.
Bar nyugtaztuk tobb baratnommel,rokonommal,hogy a lanyok sokkal nyugisabb,sokkal kevesbe sirosak babanak,mint a fiuk.
Attila este nem akar agyba menni,ha Apja itthon van,nalunk olyankor sokkal nehezebben alszik el,es ez mar tendencia.Ugyhogy biztosan van ebben vmi,hogy olyankor ok is reszt akarnak venni a csaladi eletben,mar ilyen picinek is. :wink: :wink:

Vivi,
nemsokara lesz eredmeny a gasztrorol,ugye?
Enci nagyon tunderi!!!Kis szoszke :lol: :lol: :lol:
Orulok,hogy szeretitek a hazatokat!!!Hat igen,nehez dolog a koltozes,marmint erzelmileg is.

En anno amikor "elkoltoztem" otthonrol,egybol Dublinba koltoztem.Kepzelhetitek,az milyen nehez volt.De persze oda nem vittem minden cuccomat,de megis,tudtam,hogy ez azert komoly dolog.Akkor nem a koltozes miatt,hanem inkabb a bucsu miatt voltam szomoru (ugyanakkor meg irto boldog,hoyg mentem a ferjem utan :lol: ),aztan mikor ide koltoztunk,amikor hazajottunk,az tok folyamatos volt,szoval olyasmi,mint maiket irtatok,hoyg naprol napra kerultek ide a cuccaink,egyre tobb es tobb.
Ugyhogy en elmondhatom,hogy ez lesz az elso igazi koltozes,amikor mindent osszedobozolunk,es atmegyunk mashova ugy,hogy ez a lakas nem lesz tobbe a mienk.Szoval ilyen nekem eddig meg nem volt.Gondolom ertitek a kulonbseget. :wink: (Mondjuk a dublini hazatt nehez volt otthagyni,mert az volt az elso kozos feszkunk :wink: ,de az meg nem volt a "mienk")

Attila is brutal rendetlenseget csinal,a jatekokkal van tele az egesz lakas!Azethord mindent.De napkozben nem farazstom magam azzal,hoyg pakoljak,csak este pakolok ossze mindent.Eleinte pakolasztam napkozben,de ugyis ujra rendetlenseget csinalt,szoval tok felesleges.Persze,ha valaki jon,akkor osszerakom a jatekhegyeket :wink:

Nandorka,
Attila is enekli,hogy "iiiiinta-aiiiinnnta" :lol:
Edes lehet,ahoyg kacag!En is imadom,nalunk az a slager,hogyha bohockodom,vagy vicces hangon enekelek,beszelek hozza,azon nevet nagyon!Es hempereg az agyon,es azon is oriasit nevet mindig (na meg mi is :lol: )
JO,hoyg irsz ilyen naplot,jo lesz visszaolvasni.En is irok,de nem ilyen reszleteset,csak anno kaptunk egy babanaplot es abba vannak fix dolgok,azokat jegyzem le.

Pinkine,
Orulok,hoyg jol vagytok es hogy kitartottal a szopival is :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.10.01 06:35-kor.

Kép

Kép
arwen07
 
 


VIcky,
hogy vagy??????
Azota,hogy szemeszt kerestel,nem jelentkeztel!Remelem nincs baj????!!!!!Miert kellett a szemesz SOS???????Remelem talaltal valakit.

Kép

Kép
arwen07
 
 


sziasztok,

megvagyok, sajna pihenő üzemmódban a szemem miatt :( a párom letiltott a netezésről is. Holnap újra doki, remélem mond valami biztatót...

puszik

Kép
vickybabe
 
 


Vicky,
de mi van a szemeddel????
Pihenj sokat,barmi is az!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Vivi azért vagyok ilyen előre látó az óvival mert muszály,nagyon nincs hely és több indok is van ezen kívül :nagyon jó módszerrel és rengeteg foglalkozást nyújtanak (korcsolya,úszás,néptánc,zenés bábozás,angol,tartás javitó torna,karate,logopédus,iskola előkészítő....),így tudni fogom Nyunyit mi érdekli és az iskola választásnál ez nagyon fontos
gyönyörű udvara van kalózhajóval és kis boltokkal (lefotózom majd) tavacskával
ÉS itt van az utcánkban :lol:

Vicky jobbulást!!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Sziasztok!

Újabb képek a képtárban!

Puszi

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Hali!

Viki, remélem, jobban vagy már! Gyors gyógyulást kívánok!

Pinkiné, megnézzük a képeket, köszi! :wink:

Arwen, hát igen, lányok és fiúk. Én jobbára magamban keresem az okokat, h miért élem meg egyszerűbben és jobban most a gyed-es időszakot, de lehet abban is vmi, amit írtál. Doró talán könnyebb temperamentum, bár a fiú sem volt nehéz, de Doró talán még inkább. Mind1, édik akárhogy! :wink:

Marietta, tényleg nagyon hasonlít Rád a kislányod és klassz, h így összehangolódtatok.

Szeri, én 1x megcsináltam, h a férjemmel - akkor még csak kedvesemmel - a közös szobánkat (szüleinél laktunk) átrendeztem. Jó sokat dolgoztam vele, ágyat, szekrényt húzogattam, majd mikor kész lett, megállapítottam, h tökéletes - ugyanakkor elbőgtem magam, mert olyan szép napokat éltünk meg a korábbi berendezéssel. Vissza is húzogattam a bútorokat... :oops: Szóval megértelek a nosztalgikus érzésekkel ,de valójában a lelkünk mélyén tudjuk, h nem a lakásban és a bútorokban bújik meg a lényeg. A lényeg Ti vagytok, és ahol együtt vagytok, az rögtön otthonná válik. Persze kicsit be kell majd lakni, de azt hiszem, Balinál jobb segítőt erre nem találhatnál! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezem. Mától nem leszek vasárnapig. Férjem sulis lesz így mi is megyünk vele anyósékhoz.
Kicsit "aggódok" mert elfog így csúszni Flóra esti fürdése. Annyira megszokta már hogy este 8kor fürcsi és kaja aztán 9kor Ő már szunyál. Hát ma kb akkor érünk le. :?

Pinkiné!

Igen én is szerencsésnek tartom magam hogy van tejcsim és Flóra szépen szopizik is. Viszont Téged csodállak a kitartásodért. Bizti én is megtennék mindent de tuti nagyon elkenődnék. NAgyon ügyi vagy. :D

Köszi csajok a Flóra dicséreteket. Hát mindenki mást mondd hogy kire hasonlít. Sokan mondják hogy rám de ennyien mondják is hogy tiszta apja. Hát nem tudom. A lényeg hogy egészséges.

Tapasztalt anyukák!!!

Kérdésem lenne. Jövő7 végén(péntek, szombat, vasárnap) megyünk Hévízre. A férjem Wellnes hétvégét kapott ajándékba a melóhelyén a jó munkájáért. Az lenne a kérdésem hogy van-e listátok hogy miket vigyek Flórának???? Ugye már páran nyaraltatok a gyerkőcötökkel. VAn egy listám de hátha hiányzik róla vmi. Ágy, fürdőkád minden lesz neki mert olyan helyet kértünk. Meg persze azért megkérdezem a dokinőjét hogy belehet e egyáltalán vinni Őt a vízbe. HA nem akkor felváltva fürdünk az apjával. :lol:

Előre is köszönöm.

Puszi.
csipcsab
 
 


Sziasztok Lányok!

Gyors leszek!

Meri, györnyörű ez a kiscsávó, eszembe jut, hogy mindjárt a mi kis Alexünk is itt lesz, iszonyat fucsa még a gondolat is.

Flóra és Enci is gyönyörűek.

Többieket is puszilom, de most kicsit összevisszák a napjaim. Jól vagyunk,ma megyünk dokihoz. Ami az összevisszaságot eredményezi, hogy kb 3 hete bementem egy ingatlanoshoz, hogy amiben anyuék laknak lakásra, hátha tudnak kp-s vevőt, vagy érdeklődőt, mert az teljes hiteles, másként nem tudjuk eladni, mert kigondoltuk, /mivel ikerház egyik felében lakunk/ hogy megvesszük a másik felét. Úgy voltunk vele, hogy úgyis bele telik pár hónapba, hogy találjanak rá vevőt. Erre ahogy beadtam, másnap hívtak, hogy lenne érdeklődő. Múlt héten meg is nézték, és tegnap meg is írtuk az adásvételit. Viszont számoltunk és rájöttünk, hogy jobban járnánk, ha találnánk egy nagyobbat, vagy egy kétgenerációsat, vagy amit azzá lehet alakítani, mert anyuékkal össze akarunk költözni. Amiben mi lakunk megpróbáluk eladni. Ha mégsem jönnek össze a dolgok, akkor marad az iker másik fele, csak elég kicsi az is, és a mienk is. Úgyhogy most egy hete, másról sem szól az életem, ingatlanosokhoz járok, házakat keresek, nézek, mivel én vagyok, akinek van erre ideje, meg hírdetem a mienkét is. Persze mindezt mikor kell? Szülés előtt.:)))))))))))))))) Ha történik valami, történjen minden egyszerre.:))))))))))))))))))))

Azért megpróbálok jelentkezni.

Pusz mindenkinek Nikó

Kép
nikóska
 
 


Nikó!

Hamarabb ki se találhattad volna! :lol:
Azért óvatosan a lóti futival. :wink:
csipcsab
 
 


Marietta!

Listám nincs, amit el tudnék küldeni, de érdemes összeírnod, pl. az alapján, ahogy végiggondolsz egy napot, h mire lehet szükségetek. Azonkívól
- a kiskönyv
- lázmérő
legyen Nálatok. Persze úgysem kell!
A legtöbb dolog, ami kellhet, úgyis megvásárolható a közelben, szóval ne izgulj. Flórának meg úgyis Te/Ti vagy/-tok a lényeg!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nikó, azért inkább telefonono intézd, amit lehet. Drukk, h minden jól menjen!

Remélem, Áron babáék jól vannak!!! Puszi nekik! :wink:

A Waldorf-ovi pozitív hatásáról: a hétvégi közös almaszüret után a héten almássütit sütöttek. Ehhez a gyerekek is segítenek az almareszelésben és kinyomják a reszelék levét a sütitöltelékhez. A kisfiam tegnap és ma is 5 almát evett meg egymás után, olyan módon, h lereszeli, egy pohárba kinyomja a levét, megeszi a maradékot, majd megissza az "ez aztán igazán 100 %-os" almalevet. Sőt, ad belőle kishúgának kóstolót, úgy, h megitatja őt kispohárból, újra és újra töltve neki.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


(Arwen, amúgy így írok naplót róluk, h ha vkinek elmesélek ilyesmit, mint most nektek, elmentem egy névreszóló könyvtárbaa dátummal, aztán majd olvasgathatjuk. A fiammal már többször elolvastuk amúgy azt az időszakot, amit akkor írtam, amikor beszélni tanult, nagyon élvezi mindig.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Köszi, hogy aggódtok értem, de szerencsére bírom, sőt, mondtam, hogy legalább nem azon izgulok, hogy mindjárt szülök. :) Amúgy élvezem a háznézegetést, most már csak az lenne a jó, ha úgy 2 hét alatt lenne vevő arra is amiben mi lakunk, aztán már még nyugodtabb lennék.

Az kicsit bosszant, hogy mostanában éjszakánként egyre többet fent vagyok, most is kb 3-4 órát aludtam. Úgyhogy volt időm kérni az égiek segítségét, hogy ez a helyzet minél hamarabb a lehető legjobban alakuljon.

Amúgy tegnap voltunk dokinál, 2400 g körül van Alex, méhszájam teljesen zárt, minden rendben van. Két hét múlva CTG.

Most megyek, pusz mindenkinek, megpróbálok jönni.

Nikó

Kép
nikóska
 
 


Nandorka,
ez nagyon tetszik ez az ovis almas dolog!Annyira aranyos lehet a nagyfiad!!!Milyen kis gondoskodo!!!
Nagyon elgondokodom a W-ovin,ha elkotozunk,amugyis kacerkodom vele,es nagyon kozel is van (mondjuk a masik ovi is),de nekem oviban a W nagyon tetszik!

Niko,
ugyin a haznezessel!!Drukkolok,hogy talalj vmi szupert es eladni is sikeruljon!!!!!!!
Nem alvas:emlekszem nekem is volt ilyen idoszak a vegen,es azt gondoltam biztosan azert,hoyg felkeszitsen a "termeszet" az ejszakazasokra.Orulok,hoyg minden szuper Veletek,Alex pedig nem lesz pici baba!!!!!!!!!! :wink:

Marietta,
tok jo lesz a wellness hetvege!!!!!
En irtam anno listat nyaralas elott,de papirra,ugyhogy ide irom,ami sztem is fontos (mondjuk Attila nagyobb volt mar,szoval elegge mas dolgok is kellettek,de majd szelektalok):
-Kiskonyv,taj kartya
-lazmero
-vmi lazcsillapito-pl Nurofen vagy kup(kuphoz mondjuk hutotaska kell)
-kenguru vagy kendo (ha hasznaltok,setahoz,kirandulashoz sokkal jobb)
-ha van olyan orrszivotok,ami nem porszivos
-pelus,textilpelus,popsitorlo,uszopelus
-bepanthen,sudocrem (ha vmi lenne a borevel)
-furdokrem vagy amit hasznalsz neki furdeshez
-ha van olyan,amivel alszik-jatek,azt ne hagyjatok otthon
-sajat kis pled,takaro
-torolkozo neki
-baba koromvago (bar ha elotte levagod,nem no meg annyi ido alatt)
-cumisuveget hasznalsz?akkor az is,meg cumimoso kefe hozza,ha van cumisuvegmelegito,pici mosogatoszer
-babakocsihoz esovedo
-Vigantol olaj

Talan ennyi,amiket kiszelektaltam,de teny,hogy szinte semmi nem kell,mert meg csak cicizik,es igy sok mindent nem kell vinni. :wink:
Rucikat vigyel mindenfelet,meleget,kevesbe meleget,ki tudja milyen ido lesz.Meg sapikat,vekonyat vastagabbat.

Pinkine,
megnezem a kepeket mindjart!!!

Mi lehet Szeriekkel?Remelem jol vannak!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Arwen szerintem gyorsan gondold meg az ovit aztán indulás jelentkezési lapért!!!!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Esztora,
lehet,hogy igazad van,csak meg olyan tavoli....
Arra gondolok,hogy az ott csaladi hazas resz,nem tul surun lakott,nem annyira,mint pl itt, a sok panellal,ezert kevesebb a gyerek is.Persze,lehet,hogy ettol fuggetlenul nem lesz hely. :roll:
Van 2-3 maganovi is a kozelben :roll: (brutal arakkal!)...sztem sok gyerek oda jar a kornyekrol.....
En arra gondoltam,hogy meg tavasszal is 1,5 evvel leszek korabban,mint az ovikezdet...bizom a legjobbakban,de lehet,hoyg Radhallgatok es benezek majd. :wink: Elgondolkodom,meg beszelek a ferjemmel,koszi a tanacsot :wink:

Amugy az ovikban van nyilt nap,vagy barmikor be lehet menni korulnezni,erdeklodni?

Kép

Kép
arwen07
 
 


Sziasztok Drága Lányok!

Vivi:D
Enci nagyon szépséges kiscsajszi! Örülök, hogy szeretitek az új helyet.
Költözés mindig nehéz téma. Nekem szerencsém van, mert a szüleim mögé építkeztünk, így Ákos ugyanott fog felnőni, ahol én is...:D

Arwen:D
IGen, az ovival én is nagy dilemmában vagyok. Én mindenképp W.oviba akartam adni kost (mellesleg pl. a Rákoshegyiben van nyílt nap, szerintem az ovik többségében van), de mivel Biu barátnéja jövő ősztől a helyi református bölcsi-és ovi "kliense" lesz, elgondolkodtam rajta, hogy inkább oda. Nem csak a közelség miatt, hanem mert itt ismerem az óvónők többségét (van, akit gyerekkorom öta), na meg, ha itt a kis barátosné, talán könnyebben beszokik. Hát nem tudom. Én is ógy gondoltam, hogy olyan távoli, de Esztorának igaza van, talán annyira mégsem az.....

Dorka:D
Doró egy édes pofi! Szuper, hogy a Nagyfiadnál ennyire bejött a W!Akkor gondolom Nálatok nem is kérdés, hogy Dorót hova:D

MAriettaD
Gyönyörű a kiscsajszi! Nem csoda, ha Apa ilyen lelkes! ;)
Fürdő: Ákos pont ekkkora volt, mikorelmentünk Vele Hajdúszoboszlóra. Nekünk azt mondta a Doki, hogy ekkorának még nem javasolja a vízbe cipelést, mert könnyen összeszednek vmit (a lányok méginkáb, a barátnőmék is jöttek a kislányukkal, nekik kifejezetten nem javasolta), de azt mondta, végül is mi döntjük el. Viszont a termálba semmiképp nem szabad vinni, max. a sima úszó/pancsoló medóba.
Mi nagyjából ugyanazokat vittük, mint Arwenék. Szerintem ami kiemelten fontos, az a lázmérő és a láz-és fájdalomcsillapító (én sterimar-sprayt is vittem, hátha épp ott üt be a krakk megfázás formájában), mert nincs annál rosszabb, mint ha hirtelen megbetegszik a Gyermek, és nincs semmi, amivel segíteni tudunk Neki. De ez ógysem fog előfordulni, inkább csak a nyugodt alvás miatt mondom :D

MEri:D
Áron gyönyörűűű!!! Remélem jól telnek az első napok együtt!

Niko:D
Te aztán aktív kismama vagy! :D
Én két nappal azután szültem, hogy beköltöztünk....no comment :D

ezer puszi mindenkinek!

porsika
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek! Úgy néz ki, hogy megtaláltuk álmaink házát, már csak a mienkét kéne gyorsan-gyorsan eladni, vagy plusz hitelt kell intézni, holnap megyek a bankba, aztán érdeklődök ezügyben. Úgyhogy szorítsatok, hogy a hét elején jöjjön a vevő a házunkra.:))))))

Pusz mindenkinek, valami történik, jelentkezem.:))))

Nikó

Kép
nikóska
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, csak semmire nincs elég időm. Áron jól van sokat szopizik és ragaszkodik, hogy minél többet testközelben legyen. Nagyon fáradt vagyok, pedig a párom sokat segít, de az nagyon megtör, hogy nem lehet az éjszakát végig aludni. Megyek is, mert lassan szopi.

meriann
 
 


Meri, pihenj, amikor csak tudsz. Nem okoskodni akarok, csak megnyugtatni Téged: sztem nem csak az éjszaka át-nem-alvása a fárasztó, hanem a tested egymás után varázsolja elő a Nagy Csodákat: babát, neki édes tejcsit - és ez bizony energia!!! Ne szégyellj akkor és úgy egy kis alvást kieszközölni, amikor és ahogy sikerül!!! Én manapság is alszom néha Doróval, akár délelőtt is. Tudod, az anyuka ereje olyan a családnak, mint az élőlényeknek a Nap fénye - éltető.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nikó, nagyon drukkolunk lakás ügyben!!!

Porsika, ha várólistás helyek, esetleg beírathatod mindkettőbe, aztán majd szólsz az egyikben ,h mégse. Én most erősen gondolkodom iskolaügyben, de nem gondolkodni kéne, hanem tájékozódni, ismerkedni. A fiamnál vagy a Waldrof-suli lesz vagy a helyi általános iskola németes osztálya. A W. vidéken van, bár van iskolabusz, de ez akkor is ellene szól. Ami mellette, h örülök, h van hely, ahol az én értékrendemhez hasonló a tanítók és az odajáró családok értékrendje is. Sok mindenben különbözünk, de a fő vonalak egyeznek. És az óvónők hozzáállása a gyerekekhez: úgy elfogadók velük, h a legjobb irányba alakulnak ezáltal.
Amúgy meg azon mosolygok, h a gyerekek érése és érdeklődése egy normál intelligens és odafigyelő családban mi mindenre képes. A kisfiam szeptember óta szenvedélyesen számol, csak úgy magától, tonnát, mázsát, 4x50=200. Attól már nem félek, h nem tanulna eleget egy alternatív suliban.... :D

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek Enci dícséretét. Godnolom mindenki így van ezzel (sajátját tekintve), de én napról napra szebbnek látom, és nagyon imádom. Egyre huncutabb, kacag dolgokon, és édesen tud bújni. Nem tudom leírni amit Vele kapcsolatban érzek, de gondolom Ti is így vagytok a saját gyerkőceitekkel.

Csipcsab: tesóproject: már abbahagytam a Cerazettet (ezt szettem szopi alatt, és kicsit tovább is), és elkezdtem az Elevitet. Elvileg Enci 2 éves kora körül szeretnénk az öcsit-hugit, úgyhogy már aktuális.

Esztora, Arwen: folyamatosan rakodok Enci után, de 1/2 perc alatt úgy néz ki újra a szoba, mintha semmit nem csináltam volna. De az egész lakás ilyen, mindhárom szoba, és a nappali is.

Arwen: holnap telefonálhatok eredmény ügyben (10-11 között), remélem nem felejtem el, de lehet, hgy csak jövő kedden tudnak valamit mondani.
Enci is énekel hintázás közben, de Ő csak annyit, hogy inta, inta.

Porsi: de rég voltál, jó, hogy jöttél. De azért Ákiról írhattál volna valamit, vagy mutathattál volna egy képet.

Nikó: remélme minden rendben lesz lakás ügyben, és még szülés előtt el tudjátok intézni amiket kell.

Meri: kitartás az első napokhoz, amikor összeszoktok és kicsit megerősödsz könnyebb lesz. és igaza van Dorkának, ha tudsz pihizz Te is. 1/4 óra is csodákra képes.
vivi79
 
 


sziasztok,

vagyok én is, a szemem már alakul, de nem tökéletes még (ciszták lettek a kötőhártyámon). Nem baj, a lényeg, hogy úgy néz ki, megúszom a műtétet, igazából attól féltem legjobban, Manó miatt.

Nikó, ügyesek vagytok! Drukk az eladáshoz is! Azért csak visszafogottan rohangálj, így a 8. hónapban!

Meri, várjuk nagyon a képeket Áron babáról!

Óvoda: nem semmik ezek a várólisták, lehet lassan be kellene íratnom Leventét? :shock: :roll: :lol:

Vivi, drukk, hogy tesóbaba hamar beköltözzön! Ha jól emlékszem, eddig még nem volt olyan, hogy a topicban ne lett volna legalább 1 babás, nekem már csak szűk 3 hónapom van, valaki át kell vegye, úgyhogy hajrá :wink: :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Sziasztok!

Nincs több időm, csak egy aktuális pocifotót teszek fel.:)

Kép

Pusz Nikó

Kép
nikóska
 
 


Nikó, szép nagy már a pocid!
Één is hoztam pár képet, ha nem bánjátok:

Néhány a plüss rugi kollekcióból:

Kép

Alakul a kis szobája is (már a kiságy is megvan, de majd ágyneművel fotózom le, az remélhetőleg 1-2 héten belül megérkezik:
Kép

És 27 hetes pocak:
Kép

(innen indultunk - 8 hetesen:)
Kép

puszi mindenkinek!

Kép
vickybabe
 
 


Nikó, Vicky: milyen szép pocik! Nincs sok méretbeni különbség a kettő között, pedig időben elég nagy az elétrés.

Vicky: szemedhez szorítok, hogy ne legyen semmi gond, és szépen rendbe jöjjön. NÁlad akkor tuti császár lesz?
vivi79
 
 


Vivi, természetes szülés lesz! Én azt szeretném, és úgy néz ki, Manó is, mert már befordult fejvégű fekvésbe :lol: Doki szerint már nem sok esély van, hogy visszafordul. Nov-ben lesz még egy szemfenékvizsgálat, ott mondjárk meg a tutit, de úgy néz ki, menni fog a szülés :D

Kép
vickybabe
 
 


Vicky: tesóprojectről csak annyit, hogy a gyógyszer abbahagyása után pár napra volt egy 1/2 napos vérzésem. Nem tudom az szülés utáni első mensinek normális-e, vagy sem, de azon kívül még nem volt. Így nem tudom mennyire esélyes a baba??? :cry:
vivi79
 
 


Hú, hogy múlik az idő. Lesz ott még nagyobb pocitok is. A végén nekem napról napra nagyobb lett. Amikor megláttam magam a kórházi ajtó üvegében, azt hittem másik kismama. Egy nagy hatalmas pocak lettem.

Nikó: drukk a házhoz.

Igyekszem pihenni, most az éjjel csak kétszer voltunk ébren enni. Valószínűleg túlfűtöttünk, így azért nyügiskedett Áron éjjelente. Tegnap véletlenül 24 fok lett, és láss csodát Áron úgy aludt, mint a tej. A 26 sok volt neki.

meriann
 
 


A szüléstörténetünk:
Hétfőn kórházban maradtunk, és már hétfőn éjjel egyfolytában keményedett a hasam és Áron hatalmas, dühös rúgásokat produkált. Szóltam is a nővérnek, de azt mondta, hogy ilyenkor ez már normális. Reggel jött az orvosom, akinek szintén mondtam, megnézte a lábaimat ami még mindig képes volt egyre nagyobb és ormótlanabb formát felvenni. Akkor mondta, hogy uh, aztán meglátjuk, de nem szereti ahogy a lábaim kinéznek. Fájtak is rendesen. A 11 óra körüli uh igazolta, hogy 1 nap alatt felére csökkent a magzatvíz, a vérnyomásom pedig nagyon felment, amit gyógyszerrel kezdtek el csökkenteni. Az uh-ról azonnal szülőszobába küldtek. Szerencsére a párom épp bent volt, így az első percektől velünk volt. A szülésznőm megcsinálta a rettegett beöntést, ami nem is olyan szörnyű, sőt. Mivel nem tudtam a kórházban wc-re menni, inkább megkönnyebbülést okozott. Majd bementünk az előkészítőbe, ahol a férjem is beöltözve, minden szükséges dologgal felszerelkezve végig fogta a kezemet. 13 órára kaptunk időpontot és szerencsére a dokim és a szülésznőm is ott volt. Elkészültünk pontosan, de mire betoltak volna, kaptuk a hírt, hogy van egy sürgősebb császár, így várnunk kell. Elég gyorsan eltelt az idő, Áron totálisan bepánikolt és hihetetlen mozgolódásba kezdett, majd befészkelte magát nagyon magasan a bordáim alatt. Bejött az orvosom utolsó próbából nézett egy méhszájat, de semmi. Totál zárt volt, így nem volt mese, a hagyományos szülés lehetősége végérvényesen elúszott. Ráadásul a gép jelezte, hogy vannak fájásaim, de mindebből én semmit nem éreztem. A toxémia egyik jele. Egyébként hétfőn már a véremből is kimutatható volt, hogy toxémiám van. Eljött a mi időnk, és a párom a műtő ajtóig fogta a kezem, majd a folyóson várhatott. Bent a műtőben egy klassz csapat várt és minden pikk-pakk történt. Semmi fájdalmam nem volt, csak hihetetlenül fáradt voltam. Áron valóban felmászott, úgy kellett kiszabadítani, majd a méhszájammal is meggyűlt a bajuk. Nem akart engedni. 20 perc és már hallottam Áront sírni, ekkor odahozta a szülésznő még úgy, ahogy volt mázasan és megpuszilhattam háromszor is, majd elvitték. Az ajtónál apa várta és ment vele, velem még elbíbelődtek egy fél órát. Közben mondta a dokim, hogy a magzatvíz már zavaros volt, és a méhszáj állapota miatt is biztos, hogy nem tudtam volna megszülni. Gyorsan véget ért az egész és már kint is voltam az őrzőben, ahol már várt a párom. Az arcán láttam, hogy nagyon megijedt, gondolom nem voltam egy szívderítő látvány. Hozott Áronról fotókat, mert én csak oldalról láttam és mondta a méreteit, meg hogy infúziót kap, mert leesett a vércukra nagyon. Kedd hajnalban még voltam egy terheléses cukorvizsgálaton, a cukros vizesesen, így koplaltam. Mivel Áron infúziót kapott, így nem hozták szopni és még csak meg sem mutatták. Ennyit a csecsemősökről. Aztán szerdán átkerültem a hotel szobába, ahol már megkaptam Áront, beköltözött a férjem is és akkor már semmi sem fájt és mi lettünk a világ legboldogabb családja. Áron azonnal elkezdett szopizni, csak először elbénáztuk és azt hittem nincs elég tejem. Közben meg rossz volt a technikánk. Így amikor mérték végig rossz volt a cukra, majd rájött az egyik nővér, hogy eszik-e eleget a gyerek és méricskélés után kiderült, hogy nem. Akkor rápótoltak és láss csodát már rendeződött is cukra. Aztán az egyik nővér segített a szopiztatásban és már el is hagyhattuk a pótlást. Azóta csak tejcsizés megy.

Azonnal lement rólam 14 kg. És most én is könnyebb vagyok, mint a várandósság elején. És remekül érzem

meriann
 
 


Még egy kép Áronról. Így ébred: (Nem sír, hanem nyújtózik és dörmög hozzá, na és így grimaszol, de ennek, ha nem kap elég gyorsan tiszta pelenkát és cicit nagy sírás-rívás a vége)
Kép

meriann
 
 


Meri: szép a szüléstörténeted, el is érzékenyültem kicsit. Bár sima szülésre készültél, szerintem ez igy is nagyon jó volt. Kicsit olyan, mintha az én szülésemet írtad volna le.
Gyönyörű a gyerkőc, és nagyon jó a bodyja is.
Gratula a gyors fogyáshoz.
vivi79
 
 


jaj, majd elfelejtettem. Ma hívtam a kórházat eredmény ügyben, eddig úgy tűnik minden rendben, nem allergiás Enci semmire. Alacsony a vasa, és még valami érték rossz, ezért tovább vizsgálódnak, újabb 1 hónap múlva kell telefonálnom az új hírekért.
De az már biztos, hogy tej és lisztérzékenység nincs. Ettől féltem.
vivi79
 
 


Nikó, nagyon csinosak vagytok, a piciddel együtt! :)

Viki, Te is nagyon csinos vagy!
Rucik: ennivalóak.
Szemedhez a lehető leggyorsabb gyógyulást!!!

Meri, Áron egyszerűen zabálnivaló! Dörmög, igazi kis maci, igaz? :wink:
Szüléstörténetet köszönjük, h leírtad! "Megpuszilhattam háromszor is" - nagyon édes!

Osztálytalálkozót szervezek, hát, nem is olyan könnyű. Vagyun khárman is, még így se. Azt hittem, a netelés korában egyszerűbb lesz...

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Meri,
jaj megeszem Aront!De draga!A body tenyleg jooo :wink:
Orulok,hogy jol elted meg a szulest,szep tortenet!Szoval akkor csak beutott az a franya toxemia.
Jol mondjak a lanyok,pihenj,amikor csak tudsz.En ezt anno elszurtam,igy utolag tudom,mert soha nem fekudtem le napkozben,de tenyleg soha.Es ki is keszultem egy ido utan.Amugy is nehez ez az eleje,hormonok meg miegymas,de ha kikeszulsz a nem alvastol,akkor brutal.Ugyhogy tenyleg pihizz, a hazimunka es egyebek megvarnak!!!!
Tok jo,hogy a sulyod igy lement!!!!

Porsi,
Akirol kepeeeeeeeeeeeeeet! :wink: Es gyere,meselj!!!!

Niko,
gyorsan meglett az alomhaz,drukkolok a tovabbiakhoz!!!!!!!!!+++++Nem semmi,hogy milyen esemenyek tortennek Nalatok,igy szules elott!!!! :wink: :lol:
Pocid szepseges!!!!!Csini vagy!

Vivi,
tesoprojekthez drukkolok nagyon!Orulok,hogy tej es liszt kizarva Encinel,remeljuk a tovabbi vizsgalodas is jo hireket hoz majd!
Sztem az a fel napos verzes nem mensi volt.En azert a helyedben elmennek dokihoz(vagy voltal?),a tesoprojekt miatt,aztan o megnezi miden okes-e odabent. :wink:

Vicky,
hu ez a szem dolog eleg ijesztoen hangzik...hogy vetted eszre????Latasoddal lettek gondok?
Ha oviba meg nem is,de ha bolcsin gondolkodsz,oda mar beirathatod Levit szuletese utan azonnal :wink: az tuti! :wink:
Szepseges pocak!!!!! :lol: :lol: :lol: Megnott :lol: :lol: Es csinos vagy!A rucik de edesek :lol: -nekunk is volt olyan hodeszkas vizilovasunk :lol:
A szoba pedig nagyon szeeeep!Ugyik vagytok!

Nandorka,
oszttalihoz kitartas,nem egyszeru szervezni,az biztos :wink: Mikor lesz?Imadom az ilyeneket :wink:

Csutortokon megyunk oltasra,aztan igenyeljuk a pneumot is.
Vegul ezt kapja meg +oltasnak Attim es a kullancsot,mast nem.
Elevezem nagyon ezt a szep oszt,olyan jo ido van,kibirnam igy tavaszig :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Arwen: nem voltam dokinál, halogatom hátha történik valami. A múltkor valószínűleg a gyógyszer abbahagyása miatt volt a 1/2 nap. Most "várom", hogy talán lesz igazi is. Igazából nem azt várom, hanem inkább tüneteket szeretnék, de majdcsak lesz valahogy.
vivi79
 
 


Vivi, babatüneteket vársz? :wink: Juj, de izgi! Drukk a kisöcsihez, -hugihoz!!!

Arwen, november elején. Én is imádom, oylan jó lesz nosztalgiázni!

Meri, én konkrétan most megyek aludni, mert Doró most alszik. Csak h nehogy szégyenkezz a pihenés miatt. Én 16 hónap után is úgy gondolom: megérdemlem. :D :oops: :D
Nálunk kb. 22 fok volt a szobában a fiam újszülöttkorában. (Lánynál nem tudom, nyár volt.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Dorka: igen, jó lenne ha éreznék valamit, de nem sok az esély. Majd talán legközelebb.
Nálunk is 22-23° volt (van) Encinél, csak fürdésre melegítettük fel pár fokot.
vivi79
 
 


Nálunk 21 fok van az igazi mínuszokban 22 :lol:
és fürdéshez sem fűtünk be jobban Nyunyi előtt én 17fokban aludtam télen DE ha téli baba lenne tuti fürdéshez melegebb lenne
ma vettem párásítót folyton köhögök meg ugy ébredek mint aki vattát nyelt

képzeljétek délelőtt felébredt és nem sírt hanem ezt hallom:Anya gyere
komolyan könnyekig hatódtam

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Sziasztok!

Le sem merem irni,hoyg nalunk hany fok van,de hat panel...hiaba zarom le az osszes futotestet 25 ala akkor sem megy... :oops:
Megszoktam mar,de az elejen a csaladi hazas 20-22 fok utan alig tudtam aludni.
Attilat pedig keves ruhaban altatom,ennyi.Ha melege lenne,azt o sem toleralna...

Ma megkapta a 15 hos oltast,hogy a homeosnak koszonheto-e(van egy par homeos bogyesz,amit alkalmazok oltasokkor,es eddig bevaltak),de szuper napunk volt utana,semmi nyugi,egesz nap porgott es rohogott (jo lenne,ha kesobb is elmaradnanak a tunetek :roll: ).Ocsem is jott du,este vele 3asban meg setaltunk egy brutal nagyot (Attila is vegig setalt-Ocsem csodalkozott is,hogy mar ilyen tavokat megy :wink: )
A pneumo elleni oltast 1 honap mulva kapja.
Holnap megyunk reggel Pilisbe,isteni jo ido van,Attila jot jatszik majd az uncsitesokkal.En is nagyon varom mar,jokat dumcsizunk,mig alszanak a gyerekek,meg fozocskezunk.

Esztora,
de edes lehetett Nyunyi,nem csodalom,hoyg meghatodtal.
En is kesz tudok lenni,ha vmi Anyara utalo szot mond(nalunk meg ez a szo kevesse megy,bezzeg az Uveg es tarsait kivaloan mondja :lol: )Ujabban minden szot probal utanozni,ha olyanja van.Ma pl mondtam neki seta kozben,mert nagyon megindult,hogy "hekas-hekas"...erre o:eta-eta...tok ugyanolyan hangsullyal,ugyanolyan ritmusban,olyan edes volt,aztan persze egyfolyataban ezt mondtam,mert nagyon tetszett nekunk,ahogy elismetelte mindig :lol: :lol:

Mindenki hogy eltunt.....Leult a topic az utobbi napokban...
Hajnival mi lehet?Pinkine?Szeriek vajon hogy vannak?Adri??????Fioonarol is jo lenne hallani.....Bodzi?na nem is folytatom.....

Kép

Kép
arwen07
 
 


SZiasztok Drága Lányok!

Vivikém:D
NAgyon izgi a tesó-projekt! Tudod, mindig az "esélyetelen" hónapok indulnak a legjobb eséllyel! :D
Múltkor annyit írtam Ákosról, hogy most nem akartam, gondoltam, már egy kicsit túlzás lenne, de a Te kedvedért... ;)
Napról napra ügyesebb. róbálok nem csöpögősen beszélni Róla, de nem megy, egyszerűen csak bámulom, és nem hiszem el, hogy ez a ügyes, okos, szép gyerek tényleg belőlem jött ki :D De gondolom mind így vagyunk ezzel, hiszen mindünk pulyái szépek, okosak, ügyesek:D
Rengeteget beszél, ezen vagyok a legjobban meglepődve. Mivel fiú, arra készültem, hogy jó, ha majd 2 éves kora körül el kezd gagyarászni. Ehhez képest....a múltkori repertoárból még kimaradt a nagyi, dédi, Bogi, Timi, banán, tál és a tészta, ezekkel együtt 35-40 szó körül van a szókincse.
Ami még új produkció a legutóbi beszámoló óta, hogy szól, ha kakilnia kell, de a vc-re vagy a bilire még nem tudom ráültetni, lemászik. Viszont ha dolog van, oda jön, megpaskolja a térdemet, majd közli, hogy "mami, kaka", és legugol, nyög és nyom. Ha kész van, húzgálja a pelust, és mondja, hogy kuka (mármint hogy dobjuk ki a koszos pelust a kukába). Szóval ilyenek vannak:D

Meri:D
Nagyon megható volt a szüléstörténeted! Áron nagyon széséges kisfiú! ÜGyi vagy a gyors fogyással!
Képzeljétek, csajok, én totál kivagyok a fogigátlótól! Ugye én szülés után elég gyorsan visszatértem a kiinduló súlyhoz, mivel 9 kg-t híztam, ebből 7 lement a szüléssel. Áki 3 hónapos korára már ott voltam, ahonnan indultam. Erre mikor elkezdtem a hülye fogigátlót, két hónap alatt úgy rámugrott 6 kg, hogy csak néztem! És mindez úgy, hogy eléggé odafigyelek az evésre, nem eszem csak barna kenyeret, durumtésztát, fehér húst, este csak zöldség, tehát még "igazságos" büntinek sem mondható...erősen gondolkodom, hogy feliratok egy másikat, mert akármennyire nem eszem, képtelen vagyok visszafogyni, és eléggé gyanús, hogy a gyogyi miatt.

Arwen:D
Te mit adsz Atinak oltás után? Én belladonnát és/vagy chamomillát szoktam, de van, hogy ez nem elég, és lázas, elesett.... :(
Ati nagyon aranyos lehet, ahogy utánozza a szavakat! Áki is mindent megpróbál utánozni, ami felkelti az érdeklődését, többnyire csak szótagok sikerülnek, de annyira helyes!

Esztora:D
Jajj, de édes Nyunyi!Ezek tényleg olyan megható pillanatok! Ákos is egy ideje éjjel, ha felébred, nem sír, hanem vagy azt mondja, hogy mami, vagy azt, hogy inni, attól függően, hogy megszomjazott, vagy csak oda szeretne bújni. Emlékszem, én is úgy meghatódtam, mikor először ébredt így....

Dorka:D
Doróval mi van? Úgy hiányzok a kis napsugaras mosolya!

Vicky:D
Szuper, hogy Levente már befordult! Az meg még jobb hír, hogy a szemed is alakul, és hogy nem fog akadályozni a természetes szülésben! Bár, mint Meri (és még sokan mások) esete is bizonyítja, minden szülés tud szép lenni!

Képzeljátek, Csajok, meghívtak a volt gimimbe, hogy tartsak egy előadást a szakdolim témájából (ha hirtelen nem udrik be, a beavatások szerepe a felnőttéválásban). Olyan izgi!

Ezer puszi

porsika
 
 


Sziasztok!

Arwen, én még Angyalkriszt említeném meg, h ő sem volt már mióta. Mindenkit szeretettel várunk! :wink:

Porsi ,aranyos vagy, majd keresek egy napsugaras mosolyt Neked! MA pl. alvás helyett osztogatta este kukucsjáték közepette a mosolyait. Kérdeztem tőle, kérsz-e szopit. Erre mindig szokott jönni hozzám. Most is bólogat, amolyan babás-az-egész-felsőtestem-bólogat mozdulattal. Hát most elbújt az ágya mögé, ahonnan korábban kukucsolósat játszottunk...
Porsi, tényleg sokat beszél Ákos! Ésh szól, h kaki! :shock: Tök jó. Dorót én rá szoktam ültetni a bilire, amikor kakilni készül (EC), de ezzel együtt még csak egyszer mondta, h kaka, amikor kakilni készült. És persze nagyon rá is érnek! (Én sem azért csinálom ezt a természetes higiéniát, mert siettetni akarom - tudom, Te sem azért írod -, azt hiszem, írtam én már itt erről.)
Amúgy Doró meg mindent kakának hív, ami azzal kapcsolatos, a pelenkát, a pisit, a bilit és… a kakát.

Esztora, de édi lehetett Nyunyi! Ezek olyan fantasztikus érzések!

Viki, azt nem is mondtam, szuper, h behelyezkedett Levi baba!!!
Tényleg, midnenkien megvan már, h kinek szól majd?? Én szívesen jelentkezem, olyan izgi és örömteli várni a híreket!!! És sztem az direkt jó, ha többen is vagyunk a feladatra.

Puszi mindenkinek!!!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Meri! Szép a szüléstörténeted, és tök jó, hogy nem keseredtél el, hogy császározni kellett.

Vicky, jó nagy a pocid! És az is, hogy Levi befordult. Én Alexet mindig csak úgy láttam, hogy fejjel lefelé volt, úgyhogy nem is tudom mikor fordult be, olyan mintha mindig is úgy lett volna.

Porsi, nem semmi Ákos a sok szavával. Aztán ügyi legyék az előadással! :)

Dorka, nekem még nincs kinek szóljak, úgyhogy elküldöm a számom, s akkor várom a Tiedét, meg ha valaki még szívesen jelentkezik, akkor várom más számát is. Amúgy A dokim Józsa Andreával szokott együtt dolgozni, szombaton ha minden igaz találkozunk vele, aztán ha szimpi, akkor meg is fogadom, Úgy döntöttem, csak jobb lesz így. A szülésre Anyu is és Zoli is bejön, aztán majd alakul az egész, ahogy kell alakulnia.

Arween, Ati stram kiskölyök, biztos jó erős, ha ilyen sokat tud sétálni.

Puszi mindenkinek, bocsi akinek nem írtam külön, Nikó

Esztora, biztos megható volt, Nyunyi szólongatása.

Kép
nikóska
 
 


Niko én szívesen elküldöm a számomat! :lol:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?