Új privát üzeneted érkezett!

Noni és többiek!
Ezt már priviben is felvetette Szeder,hogy bontsam és egységesítsem egy nagy csomaggá a kicsiket.
Én úgy gondoltam ahogy csomagoltátok érintetlenül hagynám,csak beletenném egy nagy dobozba. De mivel valószínű különböző méretű,formájú csomik jönnek így talán tényleg ésszerűbb és jobban csomagolható rendszerezve. Szívesen átpakolom ez nem gond. Vélemény? ellenvetés?
Noni,ari vagy. Lehet tiéd lesz az első érkező csomag. :D
holka

Holka!
Igen. Jobb lenne rendszerezni.. de ezt már én írtam.
Többiek??

szeder74

Holka!

Szerintem itt topicon belül a bizalom nem kérdéses. Nyugodtan bontogass, és csomizz, igy is nagyon hálásak vagyunk, hogy megteszed ezt mindannyiunk nevében!!!
Válaszoltam privire. ;)
Hétfőn megy a csomim. :)

Kép
Kép
lolababa

Humanka!

Fogadd részvétem a nagypapád miatt. Nagyon szép kort élt meg és "szépen" is ment el. Biztosan rossz,hogy nem lehetsz ott a temetésén.Sajnálom

Noni!
Mindkét gyermeked gyönyörű :D De tényleg. Micsoda segítség Fanni.

Hola!
Előre is köszi,hogy még a külön csomagolásra is fordítassz időt és eneriát.Hálás vagyok érte.
Én a jövőhéten küldök csomit.Majd még írok addig,hogy mikor.

Nem győzök betelni a csodaszép babafotókkal :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Sziszi7, Holka: holnap próbálom összeszedni a cuccokat amit nélkülözni tudok, és elküldöm jövő héten. Olyan jó érzés segíteni!

Humanka: fogadd részvétem a nagypapád miatt.
Én is azt vettem észre, hogy amikor baba születik, akkor valaki sajnos meghal a családban. (a párom nagymamája halt meg, mikor Noncsi született)

A tegnap éjszaka nekünk is nagyon jó volt. Azért nem aludtuk át az éjszakát, de szerencsére nem kellett 3 óránként szopizni, és reggel is 8-ig hagyott Noémi aludni. Máskor 5-6 között felkel enni, és onnantól nincs alvás, vagy maximum fél óra. Most tiszta fitti vagyok! Végre egy nyugis éjszaka. És ma napközben is feltűnően sokat alszik, és keveset sír (lekopogom: kopp-kopp) Majd meglátjuk milyen lesz az éjszaka...???

Senki nem válaszolt a kérdésemre (vagy csak megint vaksi vagyok?): Ti milyen fogamzásgátlási módszert választotok így szülés után? Csak azért, mert én vacilálok, és a véleményetek érdekelne. Köszi

Holka: szerintem is bontogass nyugodtan és rendszerezz! Majd egy fényképet készíts a feladás előtt. Kíváncsi vagyok mekkora a csomi, és mik jöttek össze!
Vendég

Ja és egy kép! Ez már majdnem mosoly... :D

Kép
Vendég

Eszike!
Mi úgy döntöttünk,hogy gumival védekezünk amíg szopizik mini Gyuszi. Utána még nem tudom. Bár az orvos írt fel egy tablettát amit lehet szedni szopi mellett,de nem szivesen szedem,mert ki tudja mi kerül bele a tejcsibe.Szóval az első a baba.. :)

Kép
Kép
a.m.

eszike :)
jaja, én emlékszem a kérdésre, csak nem válaszoltam :oops: Nos, elsö körben gumi. Aztán meglátjuk, a gátseb hogyan gyógyult (kicsit tartok ettöl) Viszont érdekelne, hogy az a kence, amit irtál, az milyen.

holka :)
én rádbizom, hogy kibontod-e a csomit. Ha neked egyszerübb, nyugodtan szedd szét, rendezd össze :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés.

Én is csatlakoznék, és küldenék egy kis csomagot. Nagyon megdöbbentett a történet.

Holka, elküldenéd a címed?Nagyon rendes vagy, hogy összegyűjtöd a csomagokat.

Alíz

KépKép
roni0422

egy két kép pannáról! Kép Kép Kép

Kép
winona

hahoo!!
annyira szeretnek jonni, de annnyit irtok.... 8)
alig birok olvasni, irni meg plane...max magunkrol, de nem szeretnek monologizalni :roll:

minyu!!! mi pharmatex kupot hasznaltunk csomot, az is olyan lehet, mint az a hab!!! egesz olcso, es hormon-mentes! marcim szerint neha csip...de sztem meg o a kis erzekeny :D szoval azt siman lehet szopi mellett is! van szivacska is, ami 24oran at mukszik, (a kupbol egy kup=egy alkalom) a szivacs meg jo tobb osszebujasra is. -de hogy az milyen korulmenyes, a szivacs.....huuu semmi kihuzoka, csak egy egesz nagy korong, amit betenni is, hat vicces, es a kivetel meg nekem mondjuk inkabb siralmas volt...de vegul jot rohogtem, mondjuk azt megfogadtam, hogy olyat soha tobbet.....
no, ezt jol leirtam :D

emberek!!!!!
a szulestortenetekre nem csinalunk valami osszesitot???! mert en kb 2ot, ha olvastam, mert annyira OSszevissza voltak... pedig mindre kivancsi vagyok!!!! es mondjuk nem itt, masik topikban, hanem valami privat modon, hmm????????

holka, kosz a privit, majd most olvasom csak

akkor lehet mas forumokon is meghirdetni a gyujtest?? mert nekem is van simi szuletesi csoprortja, vagy mije, szoval meg csajok, akik sztem szivesen segitenek meg!

egy kepet meg teszek en is
Kép

meg igyekszem jonni, es bocs hogy csak feluletesen tudok mostanaban hozzaszolni................

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszike!

Tablettát sosem szedtem, most sem akarom elkezdeni, Spirál kizárva a magzatelhajtó hatása miatt... és méhen kívüli terhességet sem szeretnék. Nekünk eddig az óvszer jött be, most is az lesz, hacsak a dokim nem mond jobbat. Mivel egyenlőre (4 évig biztos)nem tervezünk babát valószínű tényleg a gumi lesz a megoldás, kiegészítve a termékeny napok mellőzésével (ezt hőmérőzéssel szoktam megfigyelni). Igaz, az egyik barátnőm óvszer mellett lett terhes... a kisfia közel egyidős az én Bercimmel!

Szeder!

Még Neked akartam a mensi-kérdéshez írni: Nálam legkésőbb 6 héttel szülés után mindig megjött! 1. alkalommal pont, mikor 6 hetes kontrollra mentem dokihoz. Nem is tudtam, hogy ilyen létezik, a dokim meg mosolygott, mert azt hittem, valami miatt újra vérzek... Előtte és utána is éjjel-nappal igény szerint szoptattam és simán teherbe is estem!
Amikor pedig Lehel született, előtte 30 napos ciklusaim voltak és szülés után pontosan 30 nappal szépen megjött!

Márti
borossné becz márta

Eszike
Én Cerazette-t fogok szedni. Az egyetlen ami szopi mellett szedhető. Csak progeszteront tartalmaz, így szünet nélkül folyamatosan kell szedni.
Heni születése után is ezt szedtem,semmi gondom nem volt vele.

Roni
ment.
holka

Noémi,Danika és Panna! :D
Nagyon édesek vagytok!

védekezés hatékonyságát tekintve
első vonalban mindig a hormonalis fogamzásgátlás(tabletta)áll
második vonal:spiral
harmadik:óvszer
persze elvileg a szopi is védettséget ad csak gyakorlatilag nem...

Márti
azért nem magzatelhajtó....csak nem engedi meg,hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódjon.
holka

ja mellbimbo fajasra en a dm-es babylove mellbimbo kremet hasznalaom, naggyon jooo!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Nem akarom elkiabálni,de Humanka nem írt az éjszaka szerintem náluk is megtörtént a nagy csoda. Várjuk a fejelményeket.

Kép
Kép
noni78

Ma lett az én pici lányom Adél baba 6. hetes :)
Mától Adél is csecsemő. :)
Hozok majd képet.

szeder74

Jó reggelt :)

Ha nem írt ... akkor talán :) DE JÓ Lenne!!! /ha jól emlékszem akkor ő az utolsó pocakos / ÉS akkor minden baba megszületett a topikban.
Ha tényleg tegnap szült, akkor én NYertem!!!

Márti!
Igen akkor valószínű, hogy nekem is a mensim jött meg akkor a 4. héten.. mert nekem 28 napos ciklusaim vannak--illetve voltak. Pont szülés után a 28. napon jött meg.

Védekezés:
Nem gondolkodtam még nagyon rajta.. én azért félek ettől a szopi mellett szedhető gyógyszertől, mert bizony én elég termékeny típus vagyok.. és félek , hogy teherbe fogok esni :oops:
Jövő héten megyek a dokimhoz, addig én is el kell , hogy döntsem.

szeder74

Holka írtam privit!

Sziszi!
Hol vagy?
Ugye nincs baj?
Jelentkezz, mert várunk!

szeder74

Sziasztok, jó reggelt!

Minyu: én is Pharmatex terméket használtam, csak ez a hüvelykrém.
A pharmatex.hu oldalon el tudod olvasni milyen termékek vannak, és ki tudod választani magadnak a megfelelőt. Tényleg jó, mert hormonmentes, és nem is annyira drága. Csak mondjuk ha valaki évekig vagy évtizedekig gyógyszert szedett előtte, akkor kicsit körülményes, hogy minden aktus előtt kenőcsözni kell, előtte meg ugye nem kellet rákészülni sehogy! Nekem nagyon bevált. Csak állítólag rossz íze van... nem tudom miért nem raknak bele valami aromát, vagy akármit?

Köszönöm a fogamzásgátlási hozzászólásokat. Szóval eddig többségben vannak a gumisok. Spirálra senki nem szavazott, pedig én éppen azon kezdtem gondolkodni, de akkor elvetem, maradok a krémnél.

Winona: Panna nagyon szép kislány!

Humanka: hajrá! Senkinek nem ígérte, hogy sms-t küld?

Holka: összekészítettem a csomit, apukámat kérem meg, hogy jövő héten adja postára, úgyhogy szerintem szerda felé ott lesz nálad.

Szeder: még múltkor kérdezted a pólyát. Én most kezdtem el pólyázni, mert huzatom az volt egy vagonnal, de betétem nem. Mindenki ígérte, hogy hoz ajándékba betétet, de ez elmaradt. Így most jutottam el odáig, hogy vetettem egy betétet bele. Úgyhogy kb. 2 hete használom a pólyát, de kizárólag ha megyünk valahová babakocsival és hideg van. Nekünk a babakocsi lent van a tárolóban, így Noncsit mindig kézben viszem le és hozom fel. Pólyában kicsit könnyebb vinni (cuccokkal meg kulccsal a kezemben és egyedül). Most még 2-szer belefér!!! :D
Akkor ma nektek is lejárt a tilalmi idő!
Vendég

Eszike
ha én nem akarnék 3.babát akkor spirált tennk fel. 5 évre megoldva a fogamzásgátlás...kb annyira kellemetlen csak a felrakása mint egy rákszűrés.

Szeder
Adélnak gratu a 6.héthez :D
holka

Sziasztok.
Koszi Szeder az aggodast, nem nincsen baj, csak az este nagyon keson ertem haza es elegge elnyutten.

Megvolt a temetes a tegnap delutan :( HAt mit monjdak nem volt valami felemelo. LAtni az apukat... beszelgetni vele... sirtam vele egyutt mint allat...(mar bocs) Nem eleg neki a trauma, Abigel, meg az anyagi csod... meg az Eniko tavoli rokonai is boldogitjak, azaz tamadjak szegenyket. De ezzel nem akarlak benneteket untatni... ha valakit erdekel priviben elmondom miert.
Deee voltam a mi kis vedenckenknel. Angyali egy kis tunderke. MAjdnem egy orat babaztam Ott pihegett a melkasomon, annyra szeretetehes, ugy kellett bujjon, teaztunk ketten, bufiztunk meg minden. Gondolom majd tudok beszerezni kepet, (mert a febnykepezogepemet en a nagy futasba itthonfelejtettem) :oops: , de amint atkuldok toltok meg fel. Szoval nagyon feltoltott + energiaval. Az apukajaban tenyleg o tartja a lelket...

Priviben nagyon sokan kerdeztetek, hogy mi az amire tenyleg szukseg van. En ugy dontottem itt irom meg es nem mindenkinek kulon-kulon. Legelso sorban penzre. Fantasztikusan nincsen penzuk...(muszaly leirnom, mert ez van.)RAadasnak, meg a roman allam is megviccelte oket. Nem kapjak meg azt a tamogatast amire az anyuka jogosult lenne. Feltetel ugyanis egy eves munkaviszony. Anyuka mivel a papirokat meg nem intezte el, apuka meg egyetemista jogilag igy nem jer nekik egy filler sem. Ha hiszitekj ha nem durvan 15000 forint jovedelmuk van. 250 ron. 100 forint 1,50 ron. Tehat amint SZeder azt mar irta valahol minden 500 forint is szamit. Aki tud, es aki szeretne a kis ruhacskak melle tegyetek be nekik 1000 - 2000 ft-ot.
A masik nagyon fontos dolog termeszetesen a ruha. Sokan emlitettetek, hogy mas topikba is fetennetek a tortenetet. NAgyon jo otlet. Itt azt kellene hangsulyozni, hogy olyan ruhak is jojjenek ami 6 honapon tul hordhato. Tolunk kikerulnek az ujszulottholmik, de fel ev mulva azt mar nem fogjak tudni hasznalni. Igy jo lenne ha par darab nagyobb dolog is kikerulne. MI a velemenyetek?
Aztan szukseg van tejporra, es minden olyan hasznalati cikkre amit kar es folosleges ecseteljek.

Mivel korulneztem naluk, es kipuhatoloztam egy ket dolgot nagyon orulnek a mi kis akcionknak. Boti az apuka meg nem tudja, nki meglepetes, de van egy ket szovetseges (A testvere, es egy bartjuk, akivel egyeztettem ilyen szinten, tehat Szeder abban mar meg lehet nyugodni, hogy orulni fognak.)

En meg egyszer nagyon koszonom mindenkinek - mindenkinek aki segitseget ajanlotta. Kuldjetek barmit amire gondoltok, en csak tampontokat tettem fel, es fekhivtam a figyelmeteket azokra a dolgokra amelyek nagyon fontosak. En peldaul ruhaval nem tudom tamogatni mivel ugyanazon a napon szulettek... igy en csak penzt teszek majd a kozos nagy csomiba.

Holka nagy nagy koszonet neked, hogy atcsomagolgatod. El sem tudom mondani mennyire halas vagyok. Mindenkinek van eddig egy ket pirospontja a mennyorszagba, neked van meg + 10 :D

szisziKép
sziszi7

Szeder nektek gratula a 6 hethez, adj egy nagy puszit Adelkanak.

Eszike mi is gumizni fogunk.

Koszonom a mellfajdalmas tanacsokat. MOst hogy tudom tenyleg akkor faj mikor a tejcsi beindul.

Tegnap Reka egy tunder volt. Nem voltam itthon vagy hat oran at. Es mikor hazajottem nem volt kiakadva, nem sirt. GYorsan bepotolta az az napi elmaradast, nyolc oratol ejjfelig otszor akart enni :D

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, semmire nincs időm, tegnap jöttünk haza a kórházból, ugyanis 2008.09.28-án 8.16-kor megszületett kisfiúnk Nagy Benjámin. 3770 gramm és 53 cm. Természetes szülés volt.

Majd próbálok később jönni, fotóval.

Kép
dorka78

Sziasztok, itt vagyok!!!!!

Nem szultem :D , csak most voltam dokinal, gondoltam, majd azutan irok, ha mar tudok mit mondani.

Az uh-n minden redben volt, aramlas tokeletes, mehlepeny is 0-as, maradhat Mano, amig akar :wink: Hurra !!! Ismet bebizonyosodott, hogy pocsos :lol: Sulybecslest nem csinaltak, akarmennyire is kerdezgettem ... :( A magzatviz mennyisege is tokeletes.

A ctg-n is minden tokeletes volt. Benedek nem hazudtolta meg onmagat, rugdosta le a tappancsokat, nekem is volt egy db jo kis kemenyedesem (70-es), szoval ugy nez ki, hogy egy darabig nem szulok.

Babakoktelhoz tegnap megvettem a ricinust, parommal megbeszeltuk, hogy ha vasarnapig nem tortenik semmi (velhetoen nem fog), akkor aznap este fogom benyomni. Vki leirna a pntos receptet, mert nem tudom, milyen mennyisegek kellenek ?! Koszike elore is.

Es most mar latom, hogy igazoltan en vagyok az utolso pocakos :!:

[size=18]Dorka: nagy gratula nektek !!![/size]

Mindjart rakok egy aktualis tablat !!!

KépKép
Kép
humanka

Kép
Kép

Es most mar tenyleg csak en hianyzok a tablabol ...

KépKép
Kép
humanka

Dorka hatalmas gratula a kis Benjaminhoz! Sok oromet kivanok nektek

Humanka +++++++

szisziKép
sziszi7

Dorka
Hatalmas gratula Benjaminhoz. Sok boldogságot és örömet kívánok!

Humanka
én is kezdtem azt hinni Ben miatt nem jössz... :D
szóval jól érzi magát a kisédes benn... :roll:

Sziszi
ari vagy amit írsz...de én nem érzem fáradtságnak,hogy koordinálom a csomagokat....örülök,hogy segíthetek. (bár ne kéne....és a kiscsalád együtt lehetne hármasban... :( )

Szeder,Bagz
ment
holka

Dorka!
Szívből gartulálok Benjáminhoz. Nagyon szép a neve és a súlya is. :D Jó egészséget sé sok tejcsit kívánok nektek!

Szeder!
Gratulálok a 6 héthez. Üdv. a csecsemők között :D
Nekem még nem jött meg a mensim aminek örülök,mert az a jó 4 hét elég volt a vérzésből a műtét után. :( Hát kíváncsi vagyok mikor jön meg legközelebb.

Sziszi7!

Szörnyű lehett tegnap :( Könnybe lábadt a szemem ahogy írtad,hogy megdajkáltad a kis Abigélt.
Nekem elküldheted priviben ,hogy miért bántják a rokonok az apukát. Szegényt úgy sajnálom. :cry:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok anyukák!

Hogy vagytok, csak ezt az utolsó oldalt tudtam visszaolvasni. De szerintem esélyem sem lesz rá, hogy kicsit is visszanézegessek.

Nem tudom ti hogy csináljátok, de nekem a netre végképp nincs időm. Még a kapott mailekre sem tudtam válaszolni, se idő, se kedv, se energia...Azért néha majd bekukkantok hozzátok, mert hiányozotk!
Még az sms-ekre sem mindig reagálok, anniyra szét vagyok csúszva.

Látom Humánka kivételével mindenki babázik már. Hihetetlen, hogy hogy elszaladt ez a 9 hónap.

Mi jól vagyunk, Dani nagyon tüneményes baba. Igazán nem szólhatok rá semmit, eddig tényleg jó baba. Igaz erre rásegített, hogy sajnos eléggé besárgult, és ezáltal aluszékonyabb, de már egyre könnyebben ébred segítség nélkül is. Sőt már egyre gyakrabban van hatalmas sírás is amikor éhes. Eddig csak türelmesen, csendben ette a kis kezét, amíg én előkészültem a szopihoz.. Nagy örömömre most már hangot is ad a türelmetlenségének :lol:

Viszont szegényemnek vérvételekkel állandóan ellenőrizni kell a bilirubin szintet, ez főleg nekem elég kemény próbatétel, Dani nem igazán veszi fel a szúrásokat.. Én annál inkább..Ha a kórházban odafigyelnek, és kék fény alá teszik egy éjszakára ez a macera elkerülhető lett volna. Pedig én még szóltam is, de lehurrogtak, hogy nem olyan vészesen sárga ez a baba.. :evil: Hát ja, mégiscsak az volt, de most már mindegy, nincs mit tenni. Sokat iszunk és reméljük, hogy most már gyorsan lemegy a sárgaság.

Lányok, én imádok minden vele töltött pillanatot. Annyira jó érzés még nézegetni is! Nem tudok betelni vele. Az egész család így van vele, még apája is meglepett annyira odavan a kicsi fiáért.
(Egyébként velünk volt a szülőszobán végig, de a császárra már én mondtam, hogy ne jöjjön be, ő eredetileg oda is jönni akart)

Hát igen, a szüléssel megkínlódtunk rendesen. Sajnos nem volt értelme a hosszas vajúdásnak, mert csak császár lett a vége. Este 7-re jósolta a doki a Dani érkezését, mert olyan jól indult minden (2-kor volt a burokrepesztés).
Aztán hajnal 3-kor javasolta immár két doki, hogy hát inkább a baba érdekében legyen császár. Addigra már én sem bántam, sőt megváltás volt...

Na most ennyi fért bele, megyek, mert Danika megelégelte a délelőtti alvást :lol:

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Először is mindenkinek gratulálok ehhez a csodához, hogy gyermeke született! Jó egészséget mindannyiótoknak! :D

Én egy szegedi anyuka vagyok, kisfiam 9 hónapos. Tegnap már egyeztettem Sziszivel priviben, de ha nem bánjátok, a mi topikunkba is leírnám a történetet, hátha még többen csatlakoznának a gyűjtéshez. (Lakóhely szerint-Szegedi anyukák, babák és kismamák)
Hétfőn megy a mi csomagunk is Sziszinek, én a ruhákon kívül tisztálkodó és ápolószereket tudok bepakolni, illetve van pár doboz tápszerünk is feleslegbe.
Az lenne a kérdésem, hogy ha tőlünk valaki csatlakozna a gyűjtéshez, milyen címet adhatok meg neki (természetesen priviben)!! ? A Szisziét?

Kép
szilcsi

Képek :)

Kép 6 HETESEN :)

Kép MOSOLY 6 HETESEN :)

szeder74

Szeder!

Gyönyörű mosolya van Adélnak és hát látszik, hogy nem éhezteted! Álomszép ez a kislány!

És tényleg gyönyörű az összes topic-babánk! Nagyon büszkék lehetünk rájuk!

Holka!

Persze tudom én... nálam ez nagyon szubjektív, de, ha már megtermékenyült az a petesejt, az már egy élet kezdete... ezért nem választom a spirált semmiképp!

Humanka!

Nem tudom, hogy lehet szavazni, én október 9-re tettem volna a voksomat, na nem kívánom, hogy addig egyben maradj, de 2 éve Bercikém október 8-én született és gyönyörű emlék, csodás nap volt. Ezért vagyok elfogult ezzel a dátummal! De ezek szerint október 8-án már biztosan kint lesz a kisherceg! Nagyon drukkolok! És van előnye is annak, hogy utolsóként szülsz a topicban: mindenki egyemberként fog Neked drukkolni, amikor szülsz! Sms-t írj ám valakinek!

Márti
borossné becz márta

Bocsi!

MellényúltamT az október8-én= október 9-én! :oops:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Ahogy röné is írta, nagyon sokat írtok (ami természetesen nagyon jó), így sok időbe telt, míg elolvastam a hozzászólásokat! De sikerült!

Megrökönyödve olvastam sziszi szobatársnőjének történetét, ha elküldenétek a címet, ahova esetleg küldhetnék valamit, azt nagyon megköszönném!

Mi jól vagyunk, Boti kicsit hasfájós, de attól függetlenül nyugodt kis fiúcska! Igaziból én sem tudok betellni Vele, olyan kis cuki! És éppen ma 3 hetes!!!

Humanka, sokat gondolok Rád, mint utolsó pocakos kismama! Kíváncsi vagyok, melyik nap érkezik meg a kis legény!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én imádtam kismama lenni, a nagy pocakot is élveztem, de most már olyan régnek tűnik a nagy pocak! Mintha nem is lett volna! Ti nem így vagytok vele?

Megpróbáltam feltenni képet Botiról, de még nem sikerült! De ami késik, nem múlik!

Ormolya
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ormolya 2008.10.03 11:53-kor.

Kép
ormolya

Még mindig nem sikerült feltöltenem a képeket!
Esetleg tud benne valaki segíteni, hogy hogyan tudom annyira lekicsinyíteni?
Kicsit béna vagyok! :oops:
Ormolya

Kép
ormolya

Halihó!

Dorka!
Nagy nagy gratula a kisfiadhoz! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!!! :D

Szeder!
Csodás mosolya van Adélnak! Úgy megy az idő...! Máris 6 hetes.

Annácska pedig ma 1 hónapos! Kapott is szülinapi ajándékot:

Kép

Szerencsére a náthája most már szépen múlik! Tegnap méreckedtünk: 4430 gr és 56 cm.

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Először is dorka, gratulálok a fiatalúrhoz! Meglestem az infogyőrön, nagyon aranyos baba!!! :D

Én most állítottam össze a csomagot: próbáltam vegyesen rakni a ruhákat, bár a nagyobb méretűek az unokahugomé voltak, kissé használtabbak... raktam mesekönyvet, játékot, tisztálkodószert, pár db pelust is (gondolom, ha mindenki csak 4-5 db-ot küld, az is jól jön)... szerintetek ha elküldeném apukának a kórházban kapott kis babagondozási könyveket is, örülne neki!? :oops:

Babócák továbbra is édesek! Hihetetlen, hogy van aki már elmúlt 6 hetes és van aki még pocakban van! :shock:
Humanka, drukkolunk neked, hogy Beni induljon el hamarosan. (én 5-re szavaznék, mert aznap van a szülinapom :lol: )

Rólunk: tegnap voltunk mérésen, a kisasszony: 4700 g!! :shock: :D Megint egész jó éjszakánk volt, remélem marad is így.... este kiszellőztetem jól a szobát (sőt éjjel szopi közben is szellőztettem), mert valószínűleg nem bírja a meleget... és ahhoz hogy el tudjon egyedül aludni, be kellett vetnem a cumit...

Védekezéshez: amig szopi van, addig gumi, utána majd meglátjuk.

Kép
Kép
netti77

Hello lányok, hello babák!

Hazajöttünk a kórházból... minden nagyon furi még, nagyon fáradt vagyok... úgyhogy ma még csak ennyi futotta tőlem! A mai nap az aklimatizálódásé lesz, ha összekaptam magam jövök.
Addig is: Hajrá Humanka!!!!!
Ja és imádom a lányomat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puszi Nektek. :)
Vendég

ormolya :)
ha nem sikerült képet kicsinyiteni, küldd el mailben (enyika kukac gmail pont com) és lekicsiniytem

képek rólunk:
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

De jók a képek! Olyan igazi anyuka vagy! Süt Rólad a boldogság!

Dorka!

Nagyon gratulálok a kis Benjáminhoz! Nekem nagyon bejön a neve! Sok örörmöt és boldogságot Nektek!

Márti
borossné becz márta

Holka!

Privi ment!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok csajok!

Nagyon-nagyon hiányoztok, de időm semmi. Mindig gondolok rátok, remélem hamarosan vissza tudok jönni hozzátok és csatlakozok a témákhoz.
A babák nagyon tüneményesek. Majd megpróbálok én is feltenni egy párat.

Kedden jöttünk haza a kórházból, és egyenlőre egy SOS segítség kérés miatt tudok gép elé ülni. Ígérem jövök, amint megoldódik problémám, de ez nagyon fontos most.
A tejszaporításról és a cicire való visszatérésre lenne szó. A tejem elindult (egy kicsit később a kórházi körülmények és mellbimbó sebesedés miatt), viszont még mindig nagyon kevés. Ma vagyunk 1 hetesek, és kb. 30 mili az összmennyiség két szopi között két mellből a 80 milis adagok helyett (szoptatva és fejéssel együtt). Mindezek mellett ahogy a jelek mutatják cumizavarunk van, ami abból áll, hogy mivel pótolni kell a tejet, ezt cumisüvegből tesszük meg férjemmel. Az etetést mindig szopival kezdjük, de ma már hiába raktam cicire, nem szívott, csak időnként cumizott, ha éppen rácuppant. Ezután következik a pótlás üvegből természetesen kis lyukú cumival, amiből így is ömlik a tápszer vagy az éppen lefejt tej.

A kérdésem a következő lenne. Hogyan lehetne visszaszoktatni a szoptatásra a babát, ezáltal ingerelve a mellemet a több tej termelésére. És mennyi ideig maradjon cicin? Mindkét mellre tegyem egy-egy alkalommal vagy se? Valamint nektek milyen tejszaporító módszerek váltak be, és mennyi idő alatt hatott? Én most jelenleg a Laktoherbet iszom, azóta növekedett is a lefejt tej mennyisége.
Jelenleg az a módszerünk, hogy 3 óránként van etetés, viszont az esetek 90 %-ában ébreszteni kell a babát. Ez jó vagy nem? Mi van akkor, ha nem ébresztem fel, és cicire rakom, eszik annyit amennyit, nem pótolok. Viszont ezt ahogy Ő igényli szükség szerint, ha kell óránként. Mi erről a véleményetek?
Mindenki, aki tud segíteni, várom az ötleteket!

a.m.!
Ha jól tudom, nálad fordult elő, hogy leszokott a ciciről, szopiról. Mit és hogyan csináltál, hogy visszaszokjon rá? Mennyi idő alatt sikerült?

Kérlek segítsetek, mert jó lenne, ha ciciből kapná meg a tejet és nem üvegből. Na meg csak fejéssel nem tudom, hogy növelhető-e a mennyiség.

Ezek voltak eddig az én gondolataim és kérdéseim felétek. A férjem is megfogalmazta kérdéseit, íme:

Nincs elég tej. Valamennyi van (szoptatásonként 0-10 mili), ha egy nap (!!) alatt lejön 60 annak már örülünk. Persze mindez fejéssel.
Ötletet már rengeteget kaptunk, hogy mi fokozza a tejelválasztást, csináljuk is. Most inkább az érdekelne, hogy nálatok milyen hatása volt az ilyeneknek (teának, homeonak, sörnek, …) mennyi idő elteltével, és milyen mértékben nőtt a tejetek mennyisége. 1 hetet kell várni, vagy egy hónapot, vagy ha most elkezdem, és kitartó vagyok, akkor lehet, hogy a következő gyereknek már lesz :-(

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

DORKA!!!!
GRATULAA A PICIKEHEZ!!!

Adelnak meg Szedernek hurra a csecsemoseghez!!! es nagyon kis csibesz mar most a kisholgy!!!!! kis hurkas :) cukiiiii

Konaneknak meg boldog "szuli"napot!!! :)

Humanka!!!!
en amikor tema volt, rakerestem a koktelra, es 3 fajtat talaltam:
1. ehgyomorra reggeli elitt egy evokanal ricinusolaj, vagy gy.lebe, vagy bele a reggelibe. en ugy probaltam hogy evokanal zutty le, ra narancslevet, majd egy oraval kesobb is, egy kanallal, es ra levet! ettol estere indult be 4 oran at 5percesen, de akkor volt hogy marci miatt "nem lehetett", es vagy amiatt, vagy mas miatt, de leallt. de sztem attol beindult!!!

2. egy narancs es egy grapefruit kifacsart leve egy kis kanal reszelt gyomberrel, ja es egy evokanal ricinus...haat, ezt nem ajanlom, nekem ettol semmi nem lett azon kivul hogy haaanyingerem, iszonyat undoritoo volt!!!!! ja es szulesileg 0 volt...

3. 2dl narancs vag baracklebe 1 evokanal ricinus es 2cl vodka vagy palinka....bevallom, en ezt ittam elozo ejjel, mielott beindult a szules.... nemtom ettol vagy sem, mert semmi has gorcs, hasmenes, stb nem volt, csak szules ezerrel :)
szoval en ezt javasolnam, vagz az elsot!!!

Sziszi!!
ment privi!

senki nem irt a kulon szulestortenetek felrakasara vagy a privat forumozasra.....hmm???

en is teszek rogton kepet!

Minyu!!!
isssszonyat iriigy vagyok, nagggyon vekony vagy!!!!!!!! :) dejoo neked!!!! nekem a cel kb olyan, amilyen te most vagy!! nem igazsaaaag :D

Honey-rol nincs meg hir???? mikor mehettek haza? azert mar otthon lehetnek....

KépKép

KépKép
bagzerka

Agi!!!
most lattam hogy elemugrottal, azert nem irtam neked semmit...
szooval, gratula meg1x a babahoz, ha lesz idod, tegyel majd kepet mindenkepp!!!!
szoval, sztem ami a leghatasosabb, ha sokatsokat iszol, es pihensz, es nem aggodsz emiatt... en adnek neki, ahanyszor ker, es ha nem sarga, nem ebresztenem...bizonyos hatarokon belul, persze. Danink van, hogy 4-5 orat is kibir, en bizony nem keltem!! utana eszik jo sokat, illetve sztem annyit, mint egyebkent. en merni sem mernem!!! attol csak ragorcsolsz a temara... ha a baba boldog, pisil, kakil, akkor en annak tudom be, hogy eleget eszik, es jo neki. a visszaszoktatast, szerintem a csak szopival lehetne...valaki irta is hogy a lefejt tejet poharbol adtak, nem emlekszem ki...
en mondjuk fejni sem fejnek, inkabb benne hagynam, es szivja ki mellbol!!!! talan meg azt lehetne, mint az elejen, hogy mind2 mellre teszed minden szopinal, szivjon ki mindent, akkor mind2 tobbet termel, ha kiurulnek, nem??! szoval en ezt javaslom roviden: sok ivas, sok pihi, es minden szopinal mind2 mellbol mindent, amig nem cumizza csak, addig maradhat, es utana a masikbol ugyanigy. ettol csak beduplaznak!!! :) na de ha nincs nyivak, akkor hagynam, mert talan eleg neki ennyi is... es azt ne feledd, hogy a fejes csaloka, mert a babak sokkal jobban ki tudjak szivni, mint akarmelyik szivo!!! szoval ne azt vedd alapul. es en a merleget is eltennem, es mondjuk ezt a gyakorlatot bevetve fogadd meg hogy 2 vagy 3 naponta egyszer mered, es kesz...hmmm???

hat remelem valamit tudtam segiteni.... es ne add fel!!!!! sok erot hozza, bizz magadban, ne stresszelj!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

na, azt hittem eltunt a remek esz-osztasom szopi ugyben, de neem :)

na akkor kepek, ma tele lesz velem az oldal, meg ilyenkor ti mar alszotok, en meg megadom a holnap faradtsagom alapjait :D:D

szoval kedvencem, nem mai, de imaadom:
[img]http://lh3.ggpht.com/dobaye/SOZ_4xr93VI/AAAAAAAAAXI/Ldl95cEgicE/s320/Kép013.jpg[/img] [img]http://lh5.ggpht.com/dobaye/SOZ_xiR4VLI/AAAAAAAAAWA/V6JELR6L75s/s320/Kép053.jpg[/img] sok a gond :)

hat mi
[img]http://lh4.ggpht.com/dobaye/SOZ_09ZWbeI/AAAAAAAAAWo/dx5p1YPRiH4/s320/Kép037.jpg[/img] [img]http://lh6.ggpht.com/dobaye/SOZ_1kbVYeI/AAAAAAAAAWw/RaW7tQpgFqk/s320/Kép038.jpg[/img] nagy fotel, kicsi fiu

ma
[img]http://lh4.ggpht.com/dobaye/SOZ_ywY-CqI/AAAAAAAAAWQ/HTb7tKDhbho/s320/Kép048.jpg[/img] [img]http://lh4.ggpht.com/dobaye/SOZ_0BVNOCI/AAAAAAAAAWg/yfVRrYx7eac/s320/Kép041.jpg[/img]varazs-szek

kendo-bogyooo
[img]http://lh6.ggpht.com/dobaye/SOZ_2TuewqI/AAAAAAAAAW4/wtE01yF_Az0/s320/Kép031.jpg[/img] [img]http://lh6.ggpht.com/dobaye/SOZ_26asa7I/AAAAAAAAAXA/Lmc_3LMekPU/s320/Kép029.jpg[/img] pocokpofa

bocsi, kicsit sok lett... :oops:

KépKép

KépKép
bagzerka

Szeder: mar Adel is 6hetes, elkepeszto :shock: Gyonyoru meg mindig a kiscsaj, kis husika :lol:

Marta: a mi blogunkon lehetett szavazni, de mar nem :wink: , pentek ejfelig lehetett. Okt. 9 egyebkent sem jo semmikeppen, mert 7-en este inditanak, ha addig nem tortenik semmi. Szoval a legkesobbi datum 8. lehet. Koszi a biztatast, ha meglesz Benedek, akkor jon a parom, es hozza a hirt, meg kepet is !!! (Mivel egyebkent is nagy fotos, mar elore felek, hogy mennyi kepunk lesz Benrol)

Ormolya: koszi neked is. Hat be kell vallanom, en annyira nem elvez(t)em ezt a pocakos letet, persze nekem roka koma elegge megkeseritette az egeszet, aztam meg ez a fertozes a 31. heten. De azert a mocorgast jo erzeni a pockomban, foleg, amikor reggelenkent erzem, hogy felebred es nyujtozkodik egyet :P

Konan: Annacskanak boldog hofordulot. Aranyos nagyon, latom, tetszik az ajandeka :D

Netti: a kicsi Aliz is no, mint a gomba :shock: Nektek mar lassan nem is lesz jo az ujszulott pelus. :wink:

Bejci: orulok, hogy hazaertetek, es minden oke. Szurkolok, hogy Bius legyen jo baba, aludjon minel tobbet es hagyja a mamajat is aludni :wink:

Minyu: kicsit faradtkanak tunsz, de egyebkent csodaszepek vagytok. Nandi hogy viseli a kistesot?

Agi: en nem tudok szopi ugyben segiteni, de allitolag sokat segit, ha nem stresszelsz rajta. Tudom, ezt konnyu tartani :roll:

Bagzerka: Dani is egy kis cukorfalat, hogy eltunik abban a nagy fotelben :lol: Koszi a babakoktel receptjet, nekem is az utolso tunik a leggyakoribbnak, szoval ha kell, akkor en is azt fogom bevetni.

Egy kicsit magunkrol, a mai kodom: 41+0 , hat mit mondjak, nem nagyon akartam volna idaig eljutni, dehat nem rajtunk mulik, ugye. Dobok egy mai kepet, szerintem immar oriasi a pocak. Ma delutan megyunk szulinapi bulira, persze meg mindig nem a Benere. Vasarnap estere terveztem a babakoktelt meginni, meglatom milyen hatassal lesz.
En kulonben valtozatlanul jol vagyok, ma is aludtam 9 orat, roka jar azert a kertek alatt, de mar annyira hozzaszoktam, hogy fel sem veszem. Kép 41+0

KépKép
Kép
humanka

Mindjárt visszaolvasok, mert itt voltak anyósék aztán suli időm semmi sem volt, de Áginak írnék gyorsan.

Ági: Nekem bent a kórházban voltak ilyen problémáim az inkubátoros időszak miatt a barátnőm nekem még javasolta a szoptanít készüléket. Ezzel a bébi úgy jut pótláshoz hogy közben a cicit is stimulálja és olyan mintha szopizna. Nem lesz cumizavar és neked is segít több tejcsit termelni.
http://www.minimano.hu/termekeink/91/96/medela_szoptanit_sns.html

Kép

Kép
starlark

Uhhh lanyok, most nekem is tanacsra van szuksegem...
Reka eddig meg nem hanyt, nem bukott etetesek utan... mosty a tegnaptol, szinte allandoan sir, minden eves utan eleg nagy mennyiseg visszajon neki. nem tudom aszt mondani, hogy sok, de nem is keves. teaztatni probalom. de miutan visszajott neki orran szajan azonnal cicire akar kerulni. addig uvolt mig megkapja amit akar.
laza nincsen, kakaja enyhen zoldes, turos...
mit csinaljak? ilyenkor lehet szopiztatni vagy nem? milyen tea a legjobb persze amit itt is lehet kapni.
es hetvege van tehat orvos sincs...
pfff mos meg vagyok elegge ilyedve.
Lehet ez a tegnap elotti lefejt tejtol. csak tizen valahaby orat volt huttobe...
segitsetek kerlek

szisziKép
sziszi7

BAgzerka ment valasz.

Fantasztikusak a kepek! Egy egy kepet komolyan el lehetne adni reklamfotonak, jo penzt adnanak erte... :D

HUmanka++++++

Agi a fejes is elosegiti a tejtermelest. Igyal nagyon sok vizet, teat, gyumilevet. Es a legfontosabb ne idegesitsd magad. A csaszar utan nekem negy - ot napra indult be a tejtermeles. Fokozatosan szepen amikor belovel a tej es konnyebb lesz neki szivni, meglatod visszaszokik. Konnyebb neki most uvegbol, de mindig tedd mellre, etetes elott. En mindkettore tettem az elejen.

szisziKép
sziszi7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?