Új privát üzeneted érkezett!

Pityunak boldog szülinapot, így utólag is! Kép

Beának jobbulást!
solya

Sziasztok!

Beja: kb szeptember végeKép

Márti: na a névvel most igazán gondban leszek. Se fiú, se lány nevünk nincs. Milénával és Korival már pocakosság előtt tudtuk, ha lányok akkor ez lesz a nevük.Kép

Zsuzsi: pedig a talin még nem tudtam. De Zsoma segítettKép Bár így visszaszámolva már akkor is volt pocaklakóm.Kép A párom és az anyukám tudja. Többiek még nem.

Rita: Köszi a gólyátKép
Már néhány napja sejtettem, de nem mertem tesztet csinálni. Aztán egy kalkulátoron megnéztem, hogy mikortól mutatja ki a teszt és az jött ki, hogy kb.14.-től. Ezért ma már megcsináltam. Különben biztos vártam volna még egy hetet.

Zafi: igen a legjobbkor.Kép Rögtön eszembe jutott amiről beszélgettünk, hogy az Isten amikor elvesz egyet, ad is egyet.

Zsuzsa: Beusnak gyors gyógyulástKép
Pityunak boldog szülinapot itt isKép

Köszönöm a gratulákat mindenkinek.Kép
linato

Sziasztok!

linato!
GRATULA itt is!

Zsuzsa!
Boldog szuletesnapot a fiadnak!
Jobbulast nektek is!
Bogancsi! Danimama!
autofeltores KépKépKép

Danimama!
Nalunk ugy nez ki Madike koraerett, eddig iszonyatosan nagy hisztiket tudott levagni, de mostanra mar javuloban van a helyzet. Igaz meg mindig hisztizik, de mar egyre kevesebbet. Mi is a nem figyelek ra oda cimu dolgot hasznaljuk itthon, mashol meg a figyelem elterelest.

Nemreg olvastam az influenza oltasrol, es azt mondjak egyre tobben, hogy hatastalan. Nalunk az orvosok nem is ajanljak. Mivel nem az uj virusbol van az oltas, hanem a tavalyibol. Hogy az uj virusbol oltas legyen kb. 6 honapra van szukseg a virus megjelenesetol. Aposod Kép

Bogancsi!
Nagyneninek drukkok mennek, nagyon eros, hogy ennyi mindenen atment.

Menta!
Gratula a kisfiuhoz!!!!!
Nalunk szerencses a furdokadbol valo kicsalogatas. Mindig mondjuk neki, hogy megyunk fogat mosni. Egyenlore nagyon szeret fogat mosni. Igaz en mar annyira nem elvezem Kép) En mosom az o fogat es kozben o az egyemet. S neha ugy belelendul a kisasszony, hogy majd lenyomja a fogkefet a torkomon.

BMarti!
Mi is mindig a hideg parasitot hasznaljuk, nagyon jo foleg nathara.

Cory!
jobbulast nektek!!! hisztizek Kép) nagyon ari lehet, ahogy kozli

Zsuzsi!
szerencsere ez nem olyan nagy operacio. Igy csak az elso heten nem szabad emelgetni a Madit meg semmi egyeb nehezet. Utana mehet minden a normalis kerekvagasba. Na meg egy napot a mutet utan nem szabad vezetni.
Simogatas, puszi Kép

Marti!
26 kg. nem semmi. Gratula hozza, nagyon ugyes vagy. (most irigykedem Kép

Norci!
Derekad jobban van mar?

Nyuszimano!
Hogy vagytok?

Minden betegeskedonek jobbulast! Sok gyogyKépKépKép

Andysj
andysj

Sziasztok!

Rita! Akkor most már felénk küld azt a gólyát légyszives! KépKépKép

Zsuzsa! Pedig engem azzal győzköd az Anyósom, hogy mégis csak lányt akarjak másodiknak, hogy a lányok jobbak, kevesebb velük a baj, stb. KépKépKép Szóval ne dőljek be? Kép Bár... azt hiszem, az én anyukám is mesélhetne, de neki nem volt fia, így nincs összehasonlítási alapja... Kép
Tegnap esti alakítás: Én mosogattam vacsora után, Laci meg leült dolgozni a számítógéphez. Lacika nem volt hajlandó megenni a vacsoráját, én meg azt gondoltam, hogy nem éhes, hát menjen játszani. De ő mégis csak éhes lehetett, mert a hátam mögött kicsórta a kenyeret a tartójából anélkül, hogy észre vettem volna. Pedig karnyújtásnyira se volt tőlem a kenyértartó. Szépen behozta a zsákmányát a nappaliba, az Apjától karnyújtásnyira letelepedett vele a kanapén, és szépen elkezdte kicsipegetni a kenyér belsejét. Kép Ne tudd meg, mit éreztem, mikor végeztem a mosogatással, és bejöttem a nappaliba, hogy végre lerogyjak egy kicsit pihizni... Kép
Beának jobbulást KépKépKép, Pityunak pedig boldog szülinapot kívánunk! KépKépKép

Danimama! Én olyankor szoktam kiakadni, és üvölteni Lacikával, amikor kijátssza az éberségemet, és villámgyorsan valami óriási disznóságot csinál. Olyasmit, amiről tudja, tudnia kell, hogy nem lenne szabad. Ma reggel pl. a partedlik mosószeres áztatóvizébe mártogatta a legmocskosabb takarítós szivacsomat, és szívogatta ki belőle a szmötyit. Kép Vagy pl. amikor ezerszer rászólok valamiért, és koboldkópé vigyorral csak azért is tekergeti pl. a hifitorony hangerő szabályzóját. Kép

Bogancsi! Felhasználtam az 5leted, nem is tudom, miért nem jutott eszembe, hogy egy sima vizes törölközővel is lehetne párásítani. Lacikánál megy végre a gép, de a saját ágyunk mellett is "beüzemeltem" egy vizes törölközőt. Tényleg sokkal jobban aludtam, ma éjjel már egyszer se ébredtem arra, hogy mindjárt megfulladok. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bocsi, hogy tegnap nem jelentkeztem, de nagyon sz@r napom volt.Kép Lelkileg kicsit padlót fogtam, de miután jól kibőgtem magamat már sokkal jobb volt.
Helyzet változatlan még 1-ben, bár éjszaka elég erős görcsökre ébredtem, de azóta semmi.

Linato!
NAGY-NAGY GRATULA a legkisebbhez!Kép Gondtalan babavárást kívánok!

Zsuzsi!
Mivel még a régi házikóban lakunk(aminek le kellett bontanunk a felét az új ház miatt), így 1 szobában vagyunk most is Zsanival és a Kistesóval.Kép Ha majd végre átköltözünk az új házba(tavasszal?), akkor mindenki külön szobában lesz, a legkisebb is!

Holnap megyek 10-re CTG-re(holnap töltöm mensi szerint a 40. hetet) és utána meglátjuk mit mond a doki. Szorítsatok, hogy csupa jó hírt mondjon.

Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Linato: hátha így, hogy nincs lánynevetek, fiú lesz Kép Bár nekünk is mindkétszer lánynevünk volt rögtön, fiúnéven meg utolsó pillanatig küzdöttünk. Balu a 38. héten még Donát lett volna, Zsoma meg augusztus 30-án még Zénó Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Na, látom itt is 2000. februáriak a legújabb hozzászólások!Kép Igaz elég nehezen jött be ma nekem a babanet...

Cory!
Akkor nekünk most is kislányunk lesz, mert hónapokig gondolkoztunk rajta, mire végre kiválasztottuk(vagyis én csak bólintottam ráKép)

Szilvi
sztigris

Linato!!!
Szívből gartulálok nektek! Már nagyon drukkoltam neked is, mert sokszor írtál olyan sóvárogva a pocakosokról. Kép

Andysj!
Nagyon jó pofa, hogy Madike a te fogadat mossa. KépKép Mi a fürdés legvégén mossuk még a kádban. Így nem lesz a pizsamája nagyon vizes. Különben az lenne.

Danimama! Igazság szerint kislányt szerettem volna és akkor Emma Veronika lett volna a neve. Azért is örülök, hogy már az előző vizgálat óta mégiscsak kisGyőzőnek becéztem, mert így mostanra annyira megszoktam, hogy tényleg tudok örülni neki, hogy kisfiú. Győző Benedek lesz. Győző az apja után, Benedek, mert az tetszik. Kép

Cory! "hisztizek" Kép

Beszéltem Pelével. Azt mondta, hogy pl. ez a kádból kijövés is tipikusan a határok próbálgatása. Meg kell neki mondani, hogy ha nem jön ki, akkor kiveszem és úgy is kell tenni. Akkor is ha sír. A lényeg a következetesség és az, hogy ha csak lehet ne legyünk idegesek, hanem nyugodtan, szeretettel próbáljuk neki sírás közben megmagyarázni a dolgot az ő szintjén.
Az alvásra is ezt mondta. Nem szabad egyedül sírni hagyni, de azt sem szabad hagyni, hogy még egy mese, meg még egy mese, hanem tartani kell magunkat az előre megbeszéltekhez. Így előbb utóbb megtanulja a határokat. Persze addig még lesz 1-2 hiszti.

Én még azt tenném hozzá, hogy szerintem az is fontos, hogy a lehető legkevesebb szabály legyen. Éppen csak annyi, hogy azért mindenki jól érezze magát a családban és működjön is a család. Felesleges szabályok csak több hisztit szülnek.

Tegna esti szülőszoba már egész tűrhető volt, de még mindig sok benne a hiba. Eddig az István Kórház a legszimpibb, de még ott is sok volt a rugalmatlanság.

Puszi Mindenkinek és köszönjük a Gratulákat!!! KépKépKép

Menta, Helena és kisGyőző
menta

A nővérem kérdezi, hogy hol lehet olyan kis műanyag popsitörlőkendő tartót kapni, ami olyan, mint egy nagy csak lapos?
Nem tudom, érthető voltam-e?

Köszi!
Menta
menta

Hajrá Szilvi!

Gondolom, most zajlik a vizsgálat, szorítok, hogy jó híreket kapjatok!Kép

Andysj: akkor 1 hét fokozott óvatosság és utána minden jó lesz?Kép

BMárti: azt hiszem nálunk megőrülnélKép Dorka a fotelben szokott majszolgatni kenyeret, bulátát, így minden tiszta morzsa. Ha főzök, akkor ő is résztvesz mindenben, így minden tiszta liszt és tészta, vagy ha eszik, akkor az etetőszék körül minden tiszta mocsok...Kép Így napjában kb. 2-szer kell porszívózniKép Engem annyira nem zavar, csak apa van jobban kiakadva, ha véletlenül hamarabb jön haza, mint hogy rendet raktunk volna Dórival. Dorka tudja, hogy apa utálja a rendetlenséget és délután, ahogy sötétedik, mondja: "Rendet rakok, segítek anyának"Kép Ilyenkor a nappalit meg kell tisztítanunk Dóri holmiaitól, és a konyhában is rendnek kell lenni. Tehát már tudja Dorka, hogy apa mindent tud és a rendet szereti, anya nem tud semmit és nála lehet rendetlenségKépKépKép
Ne idegsítsd magad, 2 gyerekkel még nagyobb felfordulás lesz!Kép

Látjátok, hogy visszamentünk az időbe?Kép

Danimama: apósodKép Az idő miatt legalább nem kell agyon öltöznötök, itthon mínusz fokok vannak, annyi mindent fel kell venni, így már mozogni sem lehetKép

Nem tudjátok Worchester szószt mivel lehetne helyettesíteni? Káposzta levesbe kellene, ti mivel ízesítitek?

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!
Köszönjük a Pityu köszöntőket.KépKép Most ő is itthon van, mert az első óra után azonnali hatállyal haza zavarták, mert be van dagadva a bal szeme. Szerintük kötőhártya, szerintem meg inkább szaruhártya gyulladás, de délután megy a Szemészetre, és majd kiderül. Most már csak a Miki hiányzik, hogy mindenki itthon legyen. Kép

BMárti!
Hááát, nálunk a kiscsaj csintalanabb. KépKép Vagy már immunis vagyok dolgokra, úgy általában....?

Danimama!
Igen, igen. Szülinapi ajándékként hazaengedtek a kórházból az újszülött gyerkőcömmel anno. Nem felejtettem ám el, hogy csak pár órával vagyok nálad idősebb.KépKép Ugye jól emlékszem? Én reggeli vagyok, Te meg délutáni.

Menta!
Én is, én is gratulálok KisGyőzőhöz!KépKépKép

Szilvi!
Hajrá! Hajrá!KépKépKép

Sziaszto!
Zsuzsa + szemgyulladásos gyerkőcei.

beababa

Menta,
szerintem ugyanott. Én anno DMben vettem asszem. De mintha láttam volnaa Brendonban is. Patikában viszonylag ritka.
A Niveának láttam hasonló termékét.

És a fogszuvasodáddal kapcsolatban lehetne még kérdésem? Kép
Az elmex fogkrémet azért mondtad, mert fluorid tartalmú? De ugye a gyerek verziót használja?
Itathatok vele Calciumos pezsgőtablettát?
A D vitaminnak lehet köze a fogzománchoz? Mert elkezdtem ősszel adni nekik a Polivitaplexet. Szar cukros, de tele van sok vitaminnal, többek között D vitamin is van benne. A gyógyszertáros azt mondta, hogy ekkora gyereknek már ne adjak mellé Vigantol olajat. Szerinted lehet ez az oka?
És mit gondolsz, létezik az, hogy az egyik gyerek apósom, amásik pedig anyósom fogait örökölte? Mármint lehetséges, hogy lappangó öröklődés? Mert ugyannekemis rosszak voltak a fogaim, de 3-4 éves kroomra és elöl. Kép
Egy kicsit kivagyok ettől! Ma kérdezi meg Andris a dokit, hogy hogyan tovább!
köszi
Solya

Zsuzsi,
én nemszoktam káposztalevest főzniKép.
solya

Menta: ha most megint kislányunk lesz, akkor Emma Gertrúd lesz! Kép de nálatok akkor már biztosan Győző lesz!

Zsuzsa: sajnálom, hogy mindenkinek szemgyulladása van, remélem hamar meggyógyultok, kamillás borogatás biztosan jót tesz, csak azt nem tudom, hogy a gyerekek elviselik-e...

Én azért is akartam mihamarabb a kistesót vállalni, mert ahogy öregszünk egyre kevésbé tudunk alkalmazkodni és persze nehezebben viseli az ember a gyűrődéstKép Nekünk a szüleink idősebbek, nem is jó, hogy sem fizikailag sem lelkileg nem lehet úgy számítani, mint egy 10-15 évvel fiatalabb szülőre lehetne.

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kedves szavakat és a rengeteg biztatást és drukkot! Meg kell mondjam sokban segítettetek pozitívabban gondolkodni és érezni. Már nagyon várom a holnap délelőttöt, akkor megyünk Uh-ra, nagyon remélem, hogy most már nem hagynak kétségek között. A vérezgetés szerencsére elég gyorsan elmúlt és görcs egyáltalán nem volt.

Linato!
Nagyon gratulálok a pocaklakóhoz!

Szilvi!
Én is drukkolok továbbra is a természetes szülésért! Mi volt a CTG-n?

Most másra sajnos nem tudok reagálni, mert utolért a kismamák egyik „betegsége” folyamatosan alszom, amikor Peti így olvasni nem marad időm. Ma már megpróbálok délben ébren maradni és akkor talán tudom pótolni a lemaradásomat.

Sziasztok

Szilviék
bszilvi

Sziasztok!

Sajnos nem nagyon tudta megint hozzátok jönni, általában lefekvés előtt végigszaladok mizujs de most 2 napja azt sem tettem. Hannának bronchitise van, úgyhogy itthon vagyunk. Nekem félév, mennem kell lezárni a gyerekeket, tegnap apa azért itthon maradt vele, hogy legalább az egyik tanítványomat a versenyre el tudjam kísérni. Remélem hamar gyógyulunk majd.Kép
Mindenki aki beteg csak azt tudom kívánni, hogy gyógyuljon meg mihamarabb.

Linato! Nagyon gartulálok nektek!

Halljátok lányok, mire én terhes leszek óriási nagy gond lesz mindenkinek kitalálni ki vagyok.Kép

Zafi és minden hisztis gyerek tulajdonos. CSak annyi hogy rémesKép de majd elmúlik. Amit Menta mondott nkeünk nagyon bejött elalvásnál. Hogy mindeig előre szólok neki, hogy ez az utolsó mese és utána elköszönünk tőlük, ilyenkor végig puszilja a mesekönyveket, integet nekik és elteszem. Igaz hogy 2 hét után tegnap előszőr volt, hogy nem sírt hogy még egy utolsótKép

Zsuzsa! Sajnálom, hogy lassan otthon az egész család. De néha olyan jó, nem?Kép

BSzilvi! Kitartás holnapig, de ha minden elmúlt nem lehet gond.Kép

Puszi mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szóval a babanet kicsit megtréfált és a ma reggel elküldött üzenetemet 2000. február 2. 23:57-tel dátumozta. Természetesen holnap, azaz pénteken megyek CTG-re!Kép Köszi a DRUKK-okat!Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Most csak nagyon röviden...

Államvizsga: 5

... a diploma meg 4-es lesz így is ... de TÚL VAGYOK RAJTA .. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép .... most rohanok haza Pindúrpandúrhoz Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi,
gratulálok! Kép

Szilvi,
akkor tovább drukkolok! Kép
solya

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a nagynénis-drukkokat. Minden rendben volt, semmi komplikáció, ma reggel saját lábán ! ment át az intenzivről a saját szobájába!!! Fantasztikus nő! Hál Istennek.

Zsuzsi: minden 4. ilyen jó Kép Néha el sem hiszem, hogy nincs vele semmi gondom.

Márti: fantasztikus vagy a minusz 26 kilóval! Gratula.

linato: szivből gratulálok Neked! Vigyázz magatokra nagyon!

Zsuzsa: gyógyok az összes szemekre Kép Kép Kép

BMárti: dejó-dejó-dejó, hogy használt a párologtatás Kép

Szilvi: szerintem a babód kivárja a szép napos időt Kép Meglátod, minden rendben lesz!

Tikk: gyógyok Hannának! A párologtatást neked is ajánlom Kép

cory: anyósom nagyon vár ám Kép És csak azt a kettőt kérdezi, amit mondott neked Kép

Nekem harmadik napja annyira fáj a fejem, hogy néha majdnem sirok. Ma itt bent lettem rosszul, le is kellett feküdnöm Kép Asszem elmegyek dokihoz...
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Rebi: GRATULÁLOK !!!!!!!!!!!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Linato!!!!!!!!! Grtaulálok!!!! KépKépKépKép Részleteket nekem is!

Rebi!!! Neked is! Annyira örülök, hogy túl vagy rajta!!! Mikor lesz a diplomaosztód?

Én tegnap vizsgáztam, hááááááááát, még mindig kétesélyes KépKépKép Olyan béna vagyok, alig tudtam puskázni Kép

Nagy hír: Barni az utóbbi két este is bilibe kakilt!!! Rájöttem, akkor szeret ráülni, ha meztelenül van. Ti hogy oldjátok meg? Azért nincs olyan meleg nálunk, hogy mindig pucéron lehessen, viszont ruhában mindig kellek én is az akciókhoz. Kép

Jajaj, hisztiről ne is szóljunk... Alig várom, hogy kinője... És mostanában nem "csupán" hisztizik, hanem megállás nélkül ellenkezik, felesel, visszabeszél... Azt hittem, csak a kamaszok ilyenek... Kép Ugyanakkor megint óriásit fejlődött.

Menta! Gratulálok a kisfiúhoz! És a forgalmi vizsgádhoz is!!!

Norci! Te is azt írtad, hogy kisfiatok lesz? Nektek is gratula!!! Kép

Kistesós anyukák! Körkérdés: kinek mi a véleménye a bölcsiről/oviról?

Most mennem kell, nemsokára megyünk Andris kishúgának a zongoraversenyére! Kíváncsi vagyok, mit szólnak a csemeték majd! Hétvégén is zsúfolt programunk lesz, de este megpróbálok írni.

Puszi mindenkinek,
Heni+ a fiúk Kép
gesztenye

Jaj, Zsuzsi!
Só, bors, őrölt kömény, fokhagyma, babérlevél Kép

Megsütötted a mákosat? Nekünk a datolyás jobban ízlik, és egyszerűbbnek is találtam. Már vagy háromszor csináltam. Kép

Heni
gesztenye

Heni!
Nem én régebben írtam, és úgy tűnik lányunk, de még nem 100%. Kép
Még nem olvastam.
Itt van anyu és most baromira idegesít Kép Kép nem tom miért, de semmi türelmem hozzá, ajaj.
Holnap elutazunk hármasban (négyesben) Kép azt legalábbb várom.

Norci
norci

Rebi gratulálok Kép Kép Kép

Norci
norci

Linato!
Még neked sem gratuláltam, szóval akkor most Kép Kép Kép
Kodajhoz mikor mész? Örülni fog neked nagyon.
Mennem kell nehogy sértődés legyen Kép

Norci
norci

Heni!

KösziKép akkor sok mindent kihagytam a levesbőlKép
muffint még mindig nem csináltam meg, mert nincs formám.

Andris kishúga hány éves, mert így nagyon rejtélyes, hogy milyennek is várható a zongoraverseny, mert Mozarttól-Kurtághig bármi jöhetKép Szóval remélem jól érzitek magatokat a koncerten. Ezt csak azért írom, mert most szombaton voltunk a Zeneakadémián barátnőm zenekarának a koncertjén, és bizony a végére eléggé fellélegeztünk, hogy befejezték, csúnya módon a taps közben elmenekültünk. Persze nem mondtam el ezt a barátnőmnekKép
Én szeretném, ha Dorka oviba járna, mert neki is már megvan rá az igénye és így fejlődik szerintem. Sajnos inkább az oviba nem veszik fel, ha tudják, hogy az anyuka otthon marad...Kép

Bogancsi: nem lehet, hogy egyszerűen csak frontérzékeny vagy? Béres cseppet vagy hasonló cseppeket nem próbáltál ki?

Norci: nektek lányotok lesz, nem?Kép TamaraKép

Rebi: Őszintén gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!!! Nagyon irigyellek, hogy ilyen szépen végig tudtad csinálni! Nagyon ügyes vagy! Végre Csengézhetsz és nemsokára itt a kistesó is!!! Költözés mikor várható? Most már csak ezen kell túllenned és egy picit tényleg pihenhetsz! Vigyázz magadra!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Látom nem jelent meg az írásom. Kép

Rebi! Gratula!!!!

BSzilvi! Örülök, hogy jól vagytok, izgulunk a holnapi UH-ra is!

Zsuzsi! Nagyon szépen hangzik az Emma Gertrúd is! És ha fiú lesz?

Solya! Igen gyerekváltozat az Elmexből, mert az fluoridos, meg azt ajánlotta a dokinéni.
Én nem adnék már egy közel 2 évesnek Vigantolt sem meg Kálciumot sem, ha más vitamint is kap, amiben van D-vitamin meg ha eszik elég tejterméket meg húst. Napi egy doboz joghort vagy 1-2 szelet sajt pl. már elég.

Én még nem vagyok 2 gyerekes anyuka, csak másfél. Kép
De én nem tartom a legideálisabbnak sem a bölcsit, sem az ovit. Aztán majd lehet, hogy majd változik a vélemyényem, ha majd már tényleg 2 gyerekes anyuka leszek! Kép

Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Rebi!
Gratulálok!KépKépKép

Képzeljétek a Miki remegve, majdhogynem hiszérikusan jött haza, kb fél órája, hogy egy utcánkban lakó cigány gyerek elakarta venni a telefonját, és megverte a Mikit. Mindent kitalált, hogy elvonja a figyelmét, állítólag még a Miki zsebében is nyúlkált a kölyök.KépKépKép Szegénykém még 10 perc múlva is remegett. Most mehetek érte holnaptól megint, mert annyira fél, hogy csak na...Egészen a városba kell lemennem, mert azt mondta a Miki, hogy már a buszon is szemétkedett vele a gyerek.KépKépKép A Miki szája vérzett, és fel is van dagadva.Kép Mi a túrót lehet ilyenkor tenni? Fogalmam sincs. Eddig tök nyugodt voltam, hogy hiába lakik egy csomó nemzetiségi az utcánkban, nem volt ilyen problémánk. Holnap megnézem magamnak a kölyköt, feltéve, ha oda mer jönni, ha meglát...

A Pityunak is kötőhártya gyulladása van, délután Szemész drnő megerősítette a diagnózist.

Heni!
bölcsi: Jól gondold meg a bölcsit, ovit. Szerintem csak akkor vidd közösségbe, ha fel vagy rá készülve, hogy délben el kell hoznod Barnit, mert otthon vagy a picivel. Ez azt jelenti, hogy reggel 8-fél 9-re viszed Barnit a közösségbe, és utána ebéd után a legtöbb helyen el kell hoznod. Bölcsiben rugalmasabbak, legalábbis, ahová mi járunk a Beával, mert ott direkt azt mondták, hogy a du-i alvást ne zavarjuk meg, így csak alvás után engedik ki a gyerekeket.
Más: betegségeket simán haza viszi Barni, és bizony Boldi is el fogja kapni a különböző nyavaját. Lásd Bea kötőhártya gyulladása, ő hozta haza, és már mára a Pityu is sikeresen elkapta, pedig a Pityu már több éve (8. éve) jár közösségbe, mégis "benyalta" ezt a nyavaját.

Mind emellett én bölcsi ill. ovi párti vagyok, de ezeken amiket írtam azért érdemes elgondolkodni a Ti szemszögetekből. Nekem spec. egyébként azt mondták tavaly, amikor vaciláltam, hogy Bea menjen vagy ne menjen bölcsibe, hogy 2 éves kro után már nagyon igénylik, akár napi rendszerességel is a gyerekek a közösséget.

Bocsi, tudom, nem tőlem kérdezted (nincsen kistesónk, csak 2 évesünk), de a tapasztalataimat azért leírtam.Kép

Most megyek dolgomra, este még lehet, hogy benézek.

Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Heni: Balu nem megy oviba még szeptemberben, hanem itthon marad. Sokat gondolkoztunk erről, konzultáltunk tapasztaltabbakkal..., és erre jutottunk.

Rebi: Gratulálok Kép

cory

cory
Budapest

Zsuzsa!

Ez szörnyű!!! nem is tudom, mit lehet ilyenkor tenni, mert ha megfenyegeted a gyereket, még a végén a szülei jelennek meg nálatok...Kép Egy ismerősömnek is a szomszédjával volt gondja, mert ha valami olyat tett, ami a szomszédnak nem tetszett, azzal kezdett, hogy az autójuk összes kerekét kiszúrtaKép Most ha utána számolunk, jó sok pénz, inkább az ember csendben maradKép
Talán ha a fiad el kezdene valami küzdősportot, akkor megijedne a gyerek... főleg, ha feltűnően vinné magával az edzőcuccát. Nincs valaki nagy kopaszgyerek ismerősötök, aki néha kísérgetné a fiadat, na az is hatásos lenneKép

Én az 5.kerületben nőttem fel, de engem is elvertek a nemzetiségiek, pedig én ugye lány vagyok, akkor az órámat törték szét Kép

Üdv: Zsuzsi
zs

Zsuzsi!
Na ez az! Óvatosan kell nekem is a nagy számmal bánni, mert aztán még a végén mi húzzuk a rövidebbet.
Egyébként van kopasz ismerősünk, csakhát ő nem mindig van itthon, ő már máshol lakik. Pedig nem rossz ötlet.

Mondjuk az is igaz, hogy nem kell nemzetiséginek lenni ahhoz, hogy ennyire elvetemült legyen egy kis kölyök. Mondjuk a Miki is hunyó volt, direkt mondtam nekik, hogy ne nagyon mutogassák, hogy van náluk telefon. Ráadásul az LG-s telcsi van nála, azt azért nagyon sajnáltam volna. Most egy életre megtanulta szegénykém, hogy néha hallgasson rám is.

Novemberben mondtam a Pityunak, hogy hogy jöjjön haza az usziból. Erre későbbi busszal jött, mert hogy naná, hogy nem arra jött amerre én mondtam, és nagyobb gyerekek ping-pong labdának nézték, és jól meglökdösték a parkban.KépKép Szerencsére ennyivel megúszta, de ő is mondta, hogy legközelebb hallgat rám, és inkább csak társasággal fog arra jönni.

Zsuzsa

beababa

Jaj, Zsuzsa, ez tényleg szörnyen hangzikKép. Még jó, hogy nem lett komolyabb baja Mikinek. SenkiKép nem volt, aki tudott volna neki segíteni?

KÉpzeljétek, megsütöttem életem első muffinját, annyira jól sikerült, hogy ráadást is kellett sütnömKép. Hullafáradt vagyok a sütéstőlKép. Csajok, érdemes megvenni a Corában az akciós muffinsütőt, mert tényleg jó minőségű.

BMárti,
a Huggies kb. 2669 (vagy 99) volt az Auchanban.

Szila
szila

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a gratulákat.Kép

Rebi! GRATULÁLOK!!! Nagyon ügyes vagy.Kép
Nekem még olvasni is sok volt, amit te mind végig csináltál.Kép

Zsuzsa! Ez borzasztó. Szörnyű, hogy ilyenek vannak. Nem csodálom, hogy fél Miki. Egyenlőre semmi okos nem jutott eszembe.Kép

Norci: jó utat.Kép Még nem tudom mikor megyek a dokihoz. De nem mostanában. Majd február vége felé.

Heni: egyelőre nem tudok több részletet csak amit eddig már írtam. Kb: szept végén születik majd.Kép

Bogancsi: Fejfájásűzők mennek.KépKépKépKépKép

Tikk: majd találgatunk azért, ha te leszel zebrás. Jóóóó?Kép

Szilvi: gyors és könnyű szülést kívánok neked és a babának.KépKépKép
Pocilakódnak üzenem: most már bújjál ki gyorsan ,mert anyukád már szeretne a kezében tartani.Kép

B.Szilvi: Biztos minden rendbe lesz az uh-n.KépDrukkk!
linato

Sziasztok!

BSzilvi! Örülök, hogy pozitívan gondolkodsz!Kép Biztos, hogy nincs semmi baj, ha már semmi tüneted nincs! Drukkolok holnapra!KépKépKépKépKépKép

Szilvi! Neked is!KépKépKépKép

Lányok! Bogancsi mindenkinek ajánlja a párologtatást!!!Kép

Rebi! Gratula!Kép

Ovi: én nagyon remélem, hogy beveszik majd Rékát, mert szerintem sok gondunkat megoldaná, legfőképp a délutáni alvásra gondolok. Bölcsibe most már nem adnám a kistesó miatt sem, de az ovit azt támogatom, feltéve ha sikerül olyat találni, ami viszonylag jól felszerelt és az óvónők is toppon vannak.

Zafi
zafi

Rebi,
és neked is hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKép
Szila
szila

sziaasztok!

ma már kétsze is írtam, elég hosszút, vmiért egyik sem ment el, úgyhogy elég dühös is vagyok miatta. nos, akkor új nekifutás, de biztos rövidebb, mert csak addig írhatok, míg a fiúk fürdenek.

ovi: épp tegnap döbbentem rá, hogy ha ármint 3 éves korától oviba akarjuk adni, akkor el kell kezdneni ovit keresni, várólistára feliratkozni, stb, stb... szóval, én azt hiszem, még nem adnám be, inkább csak 4 éves korától - de nem tudom, mi lesz novemberben, úgyhogy inkább megnézegetem a szóba jöhető ovikat - aztán legfeljebb nem íratjuk be. én egyelőre örülök, hogy egyre nagyobbak és egyre több felé lehet velük menni, egyre inkább együtt csinálni dolgokat - de persze ez a hisztis napokon kissé módosul. nekem talán megkönnyebbülés volna néha, de nem vagyok biztos abban, hogy árminnak is jó lenne. ovisgyerekesek! hogy kell jó ovit találni? mik a lényeges szempontok? persze, vannak ötleteim, de gondolom, hasonlóan távol állnak a valóságtól, mint gyerektelen koromban elképzelni a gereknevelés egyes momentumait... zafi! ti pld hogy álltok neki a jó ovi keresésnek? én annyit tettem tegnap óta - akkor beszéltem uis a barátnőmmel, akinek ármin-vilka korú gyerekei vannak és mondta, hogy előjegyeztette őket a bölcsire!!!! - hogy kinéztem a szóbajöhető ovikat telefonszámostul, megkérdezem, hogy hol lerhet elolvasni a pedagógiai programjukat meg hogy mikor lesz nyílt nap, ahol meg lehet nézni személyesen is - de ötletem egyelőre nincs ennél több...

na, folyt köv, ha tudok még jönni...

márti++
márti

Sziasztok!

Tudjátok, én bölcsi-párti vagyok Kép A három nagy 5-5-7 hónapos korától volt bölcsis és nagyon jól megtanulták a beilleszkedést a közösségbe. A mai napig nincs gondjuk egy új társaságban. Azonkívül sokszor jobban megtanulnak valamit a gyerkőcök, ha nem az anya mondja Kép Ha sikerül kifogni egy jó bölcsit, azaz nevelési szempontból jót (!), akkor megéri a dolog. Persze a betegségek is jönnek... De azt hiszem, azon is túl kell esni, mert azokkal is erősödik az immunrendszerük. Ha nem a bölcsiben,akkor az oviban, ha nem ott, akkor a suliban kapják meg a betegségeket. (persze ezt általánosságban kell érteni) Az enyémek szerencsére alig voltak betegek, a suliból pedig szinte nem is hiányoztak! Tomi kicsit rosszabbul kezd, de remélem még fejlődik Kép
Azonkívül: pici babák mellett nem árt egy kis nagygyerek-mentes idő a mamáknak! A szülő is ember - ezt szoktam mondani.

Zafi: Jól van, no.Azért mindenre nem jó a párologtatás Kép Pl a fránya fejfájásomra sem, hogy a fene vinné... Most vacsihoz épp 2 szem Ibuprofent ettem desszertnek, hát ez most úgy érzem, kezd hatni. Jó lenne, mert tényleg kedd du óta fáj folyamatosan.

Heni: na, azért biztosan sikerült! Kép

Menta: tényleg nem kell már a Vigantol szerinted? Mert én kb. 2-3 naponta adok Tominak, mert mindig elfelejtem Kép De ez jó hír lenne, mert húst, sajtot, tejet eszik rendesen.

Zsuzsa: ez őrület Kép Dani eddig még megúszta, őt csak megfenyegették egyszer fényes nappal a körúton, de a két barátja odaadta az óráját, Daninak nem volt. Elég szörnyű, hogy nem tudunk mit csinálni ez ellen. Sajnos nem lehetünk mindig ott mellettük. Bár nem biztos, hogy meg tudnánk védeni őket pl. egy késsel szemben...

ÚÚÚÚÚgy irigykedem minden pocakmamára...
Jó éjt! bogancsi (nagggggyon szeretnék jól aludni!)

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Tegnap meg akartam par sort irni, de a babanet szervere leallt, igy bennem ragadt a kerdesem Kép Most kozzetennem:

Mivel mi is keszulunk a kistesora Kép engem is erdekelne BMarti felvetese hogy szerintetek a babara keszuloknek is vigyaznia kellene, hogy milyen tornagyakorlatokat vegez? Vagy csak akkor kell erre figyelmet forditani ha mar kiderult a turpissag? Kép

Zsuzsa! Igen, en du.-i vagyok, de ugy maradt meg bennem, hogy en vagyok az idosebb - de ha Te reggeli vagyok akkor en vagyok a fiatalabb! Kép
Szomoru amit Mikirol irtal es ijeszto es felhaborito is egyben... Kép

Bogancsi! Elmult a fejfajasod? Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Nem lehet a faradtsag az oka?

Tobben irtatok, hogy meseltek elaltatasnal. Ez azt jelenti, hogy konyvbol? Vagy rogtonoztok vmit? En nagyon szeretnem ezt bevezetni, de mindig azt hittem, hogy Dani meg kicsi hozza. Attolt artok, hogyha az olembe ultetve meselnek neki akkor feleledne, mert hozzaszokott ahhoz hogy este halozsak, joejt puszi es alvas. Probaltam az agyanal maradva rogotonozni neki de be kell ismernem nincs tul szines fantaziam es abbahagytam. Kép Ti hogy csinaljatok?

A hisztirol meg annyit, hogy tegnap beszeltem egy haromgyermekes baratnommel (akit kulonben peldakepemnek is tartok, annyira szeretettel, turelemmel es szerintem nagyon jol kezeli a gyerekeket). O "megnyugtatott" hogy a hiszti korszak 4-5 eves korukig tart, igy jobb hozzaszokni az elejen Kép kulonben azt mondta, hogy soha nem buntette meg erte a gyerekeit es ha mar kicsit nagyobbak voltak (ertsd: Daninal Kép ) akkor bevezette azt, hogy a hiszti utan el kellett vonulni a gyereknek 1 percre gondolkodni. Nala bejott... Ja es kovetkezetesen, SOHA nem engedett a hisztinek (ugye velem ellentetben Brrrr Kép )

En meg nem vagyok 2 gyerekes csaladanya Kép de en nem tartom jonak a bolcsit egyaltalan (felteve ha nincs rakenyszerulve anyagilag a csalad!) es teljesseggel nem ertek egyet azzal a felfogassal, hogy a gyereknek van ra szuksege. Jo, Dani valoban meg csak most 2 eves, en ezt tobbi barataink gyerekeit latva irom; illetve Vekerdy Tamas velemenyet figyelembe veve, aki szerint a gyereknek igenis az anyukajara van leginkabb szuksege (ha jol emlekszem 4 eves koraig) es elegendo neki hogy a jatszoteren talalkozik a tobbi gyerekkel. Ha testver van akko meg ez adva is van. En egyelore ugy tervezem, hogy Danit semmikepp nem adom "oviba" -talan 4 eves koraig; akkor is csak (ha jol tudom hogy igy mukoduik itt az "alapovi") minden masnap 2-3 orara.
(Mondjuk nekem meg az is kozrejatszik, hogy en szeretnem ha a magyart a leheto legjobban megtanulna itthon, velem... az angol ugy is ragadni fog ra.)

Na megyek fozni. Apropo! Mintha az utobbi idoben mar nem irnatok, ki mit foz... Ez teljesen abbamaradt?

Betegeskedoknek jobbulast!

BSzilvi! Tovabbra is drukkolok!

Sziasztok.

Danimama
danimama

Sziasztok!

Tikk!
Hannanak jobbulast! Sok gyogyKépKépKép

Rebi!
!!! GRATULA!!! Ugyes voltal/vagy.

Heni!
drukkok mennek, de te is ugyes vagy. Biztos sikerult.

Gratula Barninak a bilizeshez! Nagyon ugyes KépKép

Norci!
Kép Elutazas. Erezzetek jol magatokat.

Solya!
Mi adunk vitamint Madikenek, az orvos ajanlotta foleg telen. Ez egy homeos vitamin. Olyan mint a gumicukor, de csak termeszetes anyagokat tartalmaz. En felbe szoktam vagni es ugy adni neki. Ebben is van mindenfele vitamin. Mi oktober vegetol tavaszig szedjuk.

Bogancsi!
Jobbulast neked. Mielobbi fejfajas mentesseget.

Zsuzsa!
Nagyon borzaszto ami Mikivel tortent. Kép Nem csodallom, hogy remegett.
Jobbulast a gyerekeknek, mielobbi kotohartyagyulladas-mentesseget nekik!!!!

Szila!
Nagyon fincsire sikerulhetett a muffin, foleg, hogy duplan kellett sutnod. Kép Gratula.

Danimama!
Nalunk esti enekelgetes es meseles van. En megtanultam rovidebb kis meseket es fejbol mondom neki. Sajna a konyvolvasas nalunk sem jo otlet. Madi imad olvasni es biztos nem aludna ugy el. Az ebed utani alvasnal sem valt be. Amig el nem raktam a konyvet nem aludt el. Igy a fejbol enekles meseles megy.

Bszilvi!
Tovabbi drukkok mennek! Pozitiv gondolkodas Kép

Bmarti!
Bocsi, de mosolyognom kellett ahogy Lacika ette a kenyer belsejet. Kép Az is igaz, multkor en sem mosolyogtam, mikor eszrevettem, hogy a liftben mig beszelgetek az egyik szomszeddal, a mellettem turelmesen varakozo lanyom ugy hogy fogta a kezem, szepen elkezdte harapdalni a friss kenyeret. Szep csendben alldogalt es harapdalt. Mikor eszrevettem nem tudtam hogy mosolyogjak-e vagy szidjam le.

Dzsili!
Hol vagy? Mi van veletek?

Kezd egyre noiesebb lenni a lanyom. Kép) Kepzeljetek, tegnap is levette a kozepmagas sarku cipomet a cipos szekrenyrol es abban klaffogott a lakasban. Es huzott hozza sapit. Nagyon csabos volt, ahogy harsinyaban, body-ban, cipoben es sapiban jarkalt a lakasban. Es egyre jobban szeret oltozkodni. Van hogy kepes ket body-t is egymasra huzni. Kép) Ja es ha feloltozik odaall az apja ele es korbeforog es mondja, hogy nice vagy hogy tete. Es az apjanak meg kell dicsernie.

Minden betegeskedonek tovabbi gyors gyogyulast!!!!

Andysj
andysj

Sziasztok!

Látom, mindenki hosszasan fejtegeti az ovi kérdés Kép Na, akkor kicsit én is indoklom Kép
Abban biztos voltam, hgoy bölcsibe nem akarom beiratni. Öcsém is meg én is bölcsisek voltunk 10 hónapos korunktól, és az öcsémet nagyon megviselte a dolog, azóta is nagyon zárkózott. Meg mivel itthon vagyok, fel sem vennék. Szóval ez nem volt nagy dilemma. Ovi: Balu szeptember 12-én lesz 3 éves, de az tlátom rajta, hogy akárhol vagyunk, nagyon jól elvan a gyerekekkel, viszont fontos neki, hogy tudja, ott vagyok, ha kell. Szeptemberre Zsoma 1 éves lesz, tehát már ő is társaság lesz Balunak, úgyhogy ő nem elsz egyedül. Balu évvesztes, így, ha 4 évesen megy oviba, akkor is fog 3 évet odajárni. Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan tudom kielégíteni a gyerekigényét, és arra jutottam, hogy jó időben nem gond, ott a játszótér. Rossz időben van játszócsoport a mellettünk lévő bölcsiben, ahova 4 éves korig lehet vinni a gyerekeket, meg 15 percnyi távolságban, átszállás nélkül van 3 művelődési ház is, valamit csak találunk. Megszületett a döntés. Majd ebben megerősítettek, mikor beszéltem egy csomó kerületi anyukával. Ugyanis a kerületünkben az dívik, hogy ha egy gyerek szeptember 1-je után tölti be a 3 évet, akkor már nem veszik fel az oviba, hanem mehet a bölcsibe. Oda meg nem veszik fel azt, akinek az anyja gyesen van. Illetve Balut felvennék, mert nappali tagozatos vagyok az egyetemen, de azt semmiképpen nem akarom, hogy először szokjon be a bölcsibe, aztán új hely. Meg a környéken nincs beszoktatás az ovikba.
Többen mondták, hogy próbáljuk ki, max nem jön be, és akkor majd nem jár, de úgy érzem, Balu nem kísérleti nyúl. Nem próbálkozunk.
Egyébként a két fiún már most látom, hogy nagyon jól ellesznek. Balu nagyon élvezi, hogy Zsoma már visszamosolyog rá. Rendszeresen játszik vele. Szeptemberre meg már komolyabb dolgokat is lehet Zsomával játszani Kép Amíg itthon vagyok, addig később is csak fél napra akarom vinni Balut, és nem erőltetve.

Bocs, kicsit összevissza, azért remélem érthető, amit akartam Kép

Képzeljétek, Zsoma oldalra fordul, nyúl a tárgyakért, megfogja a csörgőket Kép Még jó, hogy 1-2 hete még paráztam, mert semmit sem csinált Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok,
Márti,
nézz be a szopi topikba, légyszi, Matte hozzászólását keresd. Köszi előre is. Az hiszem, te is ezzel küzdöttél.

Danimama, várom a leveled.Kép

Mi jól vagyunk, tiszta móka és kacagás az életünk mióta munkahelyet váltottam. Nagyon aranyos mostanában Gáborka, igazi kislegény. Igaz, mindenki 3 évesnek gondolja, de azért beszélni még nem tud olyan jól. Bár, ha van kedve, mikor hazajövünk a bölcsiből estig be nem áll a szája. Meg kell zabálni.
Oviba, attól függetlenül, hogy dec-ben lesz 3 éves, csak következő szeptemberben megy, bár ő így is gyerekek között van, és inkább ebben az ismerős csoportban töltsön el még egy félévet, mint hogy pakolgassák egyik ovisból a másikba. Meg mi még a pelus kérdéssel is igen hadilábon állunk. Reményeim szerint nem kell a liberot megkérni, hogy nagyobb pelenkát is gyártson, talán a suliban már nem lesz rá szükség.Kép

Legyetek jók,
puszi mindenkinek és kellemes hétvégét:

Ágciék

Kép
Ágci

Andysj,
és mi a neve? Hátha itt is lehet kapni.

Menta,
köszi, megnyugodtam. ennyi calciumot eszik Máté. Sőt.

Ovi, bár nálunk Sára az aktuális ovi kérdésbenKép

Ő most volt 3 decemberben, és én beadtam volna, ha lehet és ha nem jön közben szembe a Waldorf. mert most nagyon gondolkodom, hogy i lehetne megoldani, hogy Waldorf oviba járjon. Ugyan egy hátulütője van, csak 13h-ig van az ovi és ebéd nincs. Ezt csak akkor tudnám megoldani, ha otthonmaradnék Mátéval, míg oviskorba nem ér, vagyis jövő szeptemberig. A Gyesem viszont lejár márciusban, amikor három lesz Máté. Akkor viszont nem veszik fel már oviba, hiszen mindjárt itt a szünet, beszoktatás, stb, ill. ha Waldorf, akkor pedig azért, mert ott 4 év a korhatár.
Ha találok egy félállást, akkor Máté bölcsis lesz szeptembertől, ha nem, akkor megpróbálok vhová jelentkezni másoddiplomára. És ha nagyon nem jön össze az állás, akkor lehet, hogy a suli mellett bevállalunk egy harmadikat is. Akkor a suli is ingyen lenne, és még azt a csekélyke Gyest is kapnám.
solya

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm együttérző szavaitokat Mikivel kapcsolatban. Szerencsére hama rmegnyugodott, legalábbis látszólag. Ma reggel már azért kitalálta, hogy ő inkább beteg lesz, itthon marad (soha nem szokott hiányozni a suliból, szerencsére nem szokott beteg lenni). Persze reggel elvitte apukája a suliba, és abban maradtunk, hogy mivel az egyik kis osztálytársa itt lakik egy megállóvel lejjebb, vele eljön a busszal, ha úgy érzi, hogy valaki piszkálni akarja, akkor felnőtt mellé áll, én meg kimegyek a buszmegállóba elé. A Pityu meg itthon marad addig a Beával. Az igazság az, hogy ebben a minusz fokban nem akarom kivinni a kötőhártyás betegeket. Ha viszont lemegyek a suliba a Mikiért, akkor vinnem kell magammal a Beát is, mert egyedül azért nem hagyom itt a Pityura kb 1 órára. Szegény Miki közölte, hogy mikor álljak ki a megállóba... már 10 perccel az érkezés előtt álljak ott, mondta... Remélem nem jól fogom kiszámolni az időt, és nem fogok megfagyni a megállóban, és neki sem kell megijednie.

Bea épp a Match újságot olvassa, és sorolja, hogy miknek a képét látja... sajti-sajt; fefír-kefír; mi ez? tejsz-tejszín; teeej; joguka-joghurt...KépKépKép

Dzsili hol vagy?

Bszilvi!
Mit mondott doktor bácsi?

ovi-bölcsi:
Mivel a Bea is évvesztes, ő marad a bölcsiben plusz 1 évet, több okból kifolyólag.
1. Egyszer már beszokott egy kis társaságba, totál vele egyidős gyerekekkel van együtt, tehát, ők is maradnak még egy évet.Kép
2. Az óvónéni, akihez vinni akarom (Pityunak volt óvó nénije) 1 év múlva kezd kiscsoportot, amikor a Beus tölti a 4. életévét. Elvileg amikor betölti majd szept-ben a 3. évét mehetne oviba, szintén ismerős óvó nénihez, de az 1. pontban leírtak miatt inkább a bölcsiben húz rá egy évet.
3. Ja, és az sem elhanyagolható tény, hogy a bölcsivel nagyon meg vagyunk elégedve.KépKépKép

bogancsi!
Az első gyereknél még én is ágálltam a bölcsi ellen, de a másodiknál már hagytam magam meggyőzni. Szerintem nagyon jót tett a Mikinek a bölcsi, oviból alig hiányzott, suliból meg egyáltalán nem hiányzott eddig, ill. elsőben 1 napot, másodikban 2 napot, most harmadikban meg eddig semmit. A Pityu ugyan nem volt bölcsis, de szerencsére ő sem egy beteges típus.
És igazad van, az anya is emberből van, és kell egy kis nagy-gyerekmentes óra.

Danimama!
Én reggel 6 óra 40 perckor születtem, Te meg ha jól tudom, akkor du 4 óra körül. Nem?KépKépKép

Most megyek kötni, mert még van 98 sor a kardigán ujjából, és este jönnek érte.Kép A terítőm nem lett ugyan kész, de hétfőre kész kell hogy legyek, mert akkor lehet, hogy elviszik.KépKép Majd lefényképezem, már abból sincs sok.Kép

Sziasztok! Zsuzsa + kis csapataKépKépKép

beababa

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam már jönni Kép de van néhány Ármin-duma, amit muszáj megírnom Kép úgyhogy most csak ezeket írom:

Kicsavarjuk a Vilka babát és folyik az orrából a narancslé Kép

Elmegyek a boltba, leveszek a polcról egy másik mamit, kifizetem, beteszem a táskámba és hazaviszem (erre én, akinek ez nem esett jól Kép : és velem mit csinálsz, hová teszel?) A mamit a boltba viszem, visszateszem egy polcra KépKépKép Kép Persze, miután elmeséltem Andrásnak is, folyton mondja, hogy kit vissz vissza a boltba Kép (nem tőlünk hallotta!!!!!!!)

Elutazok afrikába, ott megnézem az elefántokat. Viszek nekik banánt. A gördeszkával megyek és hajóval és repülővel.

Elmegyek az óvodába a gyerekekhez, ott játszunk. Viszek mindent: poharat, formákat, bankkártyát Kép és a cicust

Hogy Vilkáról is essen szó: mindig és mindenhol feláll KépKépKép olyan kis törpi még! Kb másfél fejjel alacsonyabb Árminnál! Nagyon édes, ahogy ácsorog!

Ágci! Nem néznél be gyakrabban? Kép Mi ez az új mhely?

Na, visítás van, megyek...

Márti++
márti

Sziasztok!

Bölcsivel kapcs még 1 szót: a nagyoknál nem volt kérdés, hogy bölcsibe mennek-e, mert ha nem akkor kirugtak volna a munkahelyemről... Most viszont egyértelmű volt, hogy Tomival akkor is itthon maradok, ha a fene fenét eszik Kép Csak amikor vissza akartam jönni, akkor akart kirugni a főnök Kép

Márti: Ármin-dumák Kép Kép Kép

cory: valszeg jobbat teszel Balunak, ha otthon marad, jól látod. Egyébként, ha én otthon maradhattam volna anno, akkor nem mentek volna bölcsibe Kép

Hú, olyan jó kis pangás van most itt bent Kép Ja, és jól aludtam, hála az Ibuprofennek! Persze lehet, hogy különben is elmúlt volna...
De jó volna sétálni egyet ...
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Szilvi! BSzilvi! Mindkettőtöknek szorítok ezerrel, hogy csupa jó hírt halljatok! KépKépKép

Menta! Ez a dolog az alvással nagyon jól hangzik, én se szeretném egyedül sírni hagyni Lacikát, de bizony jó lenne valami épeszű elalvási szokást kialakítani. Viszont a hogyan már fogas kérdés... Kép Nálunk este fürdés után testápolózás, öltözés, és fekvés (saját ágyba, saját szobában). Én odafekszem az ágy szélére, és elmondok egy verses mesét. Utána ott fekszem csöndben, amíg Lacika el nem alszik. Ő meg hozzám bújik, turkálja, birbitéli a hajam, és több-kevesebb idő alatt (fél - másfél óra Kép) elszundít. Ha elalszik végre, akkor odateszem a leesés gátlónak használt könyvet az ágy széléhez, és kiosonok. De egyrészt ez nagy pocakkal nem fog menni, másrészt éjszakánként minimum 2-3 ébredés menetrendszerű nálunk. De ha az Apja fekszik mellé, akkor Lacika addig üvölt, amíg be nem megyek. A múltkor próbálkoztunk, és egy óra hosszánál tovább üvöltött, ahogy a torkán kifért. Mivel győzött, biztos lehetek benne, hogy legközelebb is ezt csinálná, úgyhogy az Apával alvás le is került a napirendről. Ha meg a mese után kijövök, akkor azonnal felkel, ezzel is próbálkoztunk már, ha százszor nem vittem vissza az ágyába, akkor egyszer se, és százegyedszer is kijött sírva. Amikor felvettem, hogy visszavigyem, akkor meg a nyakamra fonta a kis karjait, és úgy kapaszkodott, mint egy fuldokló az utolsó szalmaszálba. Ezzel is győzött, annyira megsajnáltam, hogy végül én is bőgtem vele, és persze maradtam. Kép Közben azon is gondolkoztam, hogy mennyi lehet az igazság az aludj jólban írtakban, hogy megváltoznak az elalváskor tapasztalt körülmények, és azért ébred fel. De ott van Norci ellenpéldának, Vili már akkor is irígylésre méltóan átaludta az éjszakát, amikor még szopival aludt el. Jól emlékszem, Norci? Kezdek arra gyanakodni, hogy a jól alvás a hasfájóssághoz hasonlóan a szerencsén múlik. Kép

Zsuzsi! Azt ne hidd, hogy nálunk szép rend és nagy tisztaság van. KépKép De azért este 8kor már nem sok kedvem volt a porszívózáshoz, a fél kiló széttrancsírozott kenyeret meg mégse hagyhattam ott a kanapén. Kép

Zsuzsa, Danimama! Akkor ma? Vagy holnap?

Rebi! GRATULÁLOK!!! KépKépKép

Bogancsi! Nagynéni Kép Tényleg vasból lehet a hölgy! Kép

Heni! Lacika ha pucéran lehet, akkor szinte hiba nélkül önállóan használja a bilit. Amikor került már bele valami, akkor kiált értem, hogy "kaka!" (a pisit is így hívja) és vihetjük ki a WC-be. De ha fel van öltözve, akkor nem szól, hogy vetkőzzünk, hanem simán bepisil. Aztán néz bután, ha a kisnadrág szárán kifolyik. Kép Nagy nehezen sikerült annyira rászoktatnom, hogy egy kis rövid derekú, kinőtt pólót megtűr magán, ha a feneke pucér, és így is hajlandó használni a bilit. De ez egy hónapig eltartott. Kép Szerencsére nálunk marha meleg van mindig, úgyhogy pucérkodhat nyugodtan.

Zsuzsa! Szegény Miki. Kép

Andysj! Én is mosolyogtam volna, ha nem nekem kell feltakarítani a kenyérevős akció után. KépKép

Ovi-Bölcsi témában jól megoszlanak a vélemények... Kép Én ugye babát tervezek (most éppen) októberre Kép, úgyhogy semmi képpen nem akarom Lacikát szeptembertől sehova beadni. Persze nem is lesz akkor még 3 éves. Gondolom a 3. szülinapjától vennék fel oviba, de még akkor se tervezem beadni. Talán majd a következő szeptembertől, amikor már majdnem 4 éves lesz. Addig meg sokat megyünk játszótérre, bölcsödei játszócsoportba, szomszéd és rokon gyerekekhez együtt. Így lesz (van) neki gyerek társasága, de nincs semmi kötelező, ha egyik reggel még aludnánk, vagy ronda az idő, és nincs kedvem kimozdulni, akkor nem megyünk sehova, és kész. Meg azt se szeretném, ha úgy élné meg, jött a kistesó, és ő ki van taszítva miatta. Biztos, hogy azon is sok múlik egyébként, hogy milyen az ovi vagy a bölcsi, ahová járnak a gyerekek, meg az is, hogy milyen a gyerek saját egyénisége. Én pl. imádtam oviba járni, dehát oda járt a Nővérem is, a szomszéd néni volt a daduska, és a konyhán szia Mártikával, meg extra nasikkal fogadtak. Kedves kis falusi ovoda volt, jól esik rá visszagondolnom. Kép Viszont pl. az Unokabátyám 3 évig minden reggel sírva ment az oviba, és a legkülönbözőbb tüneteket, betegségeket produkálta, csak ne kelljen mennie. A csúcs az volt, mikor szenvedő arccal a hasára szorította a kezét, és közölte, hogy fáj a méhe. Kép Hát, ő szegény biztos, hogy nem élvezte, hogy gyerek társaságban lehet... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Most csak röviden, majd később jövök.

Dzsilinek nincs netje egy hete, de reméli, hogy nem sokára lesz. Jól vannak.Kép
linato

BMárti!
Nem ma, nem holnap, hanem hétfõn, jan. 26. KépKép Tavaly tisztáztuk, hogy még az év is ua. Danimamával KépKép
Linato Korijának is akkor lesz,Képde micsoda korkülönbséggel.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Tegnap óta kicsit jobban vagyok, nem oké teljesen, de már nem folyamatosan kínlódok a hányingerrel. Ma este megyünk az első uh-ra, már nagyon várom! Szorítsatok, hogy Csaba hazaérjen addig, Debrecenben van most, azt ígérte siet, nem szeretném kihagyni a buliból.

Danimama! Nálunk van mesélés könyvből is (főleg leporello), ilyenkor nézegetjük a képeket, s az odaírt elbeszélést én kiegészítem plussz infókkal, ami teljesebbé teszi a történetet számára. Kereálok párbeszédeket eltorzított állathangokon, s ha észreveszem, hogy valamelyik szituáció különösen foglalkoztatja, akkor ot elidőzünk. De szoktam egy kislányról is mesélni neki, akit úgy hívnak, hogy Nelcsi....s ilyenkor a nap egy történését mesélem el, hát ezt nagyon-nagyon élvezi! Képnem kell nagy dolgokra gondolni ilyenkor, pl. jött valaki Nelcsihez,mit játszottak, vagy pl. mit evett Nelcsi, leszórta az ennivalót, Anya mérges volt, stb...Ha valami jó dolgot csinált, akkor persze arról szól a mese. Ezeket is kiegészítem sok-sok párbeszéddel...hát tátott szájjal hallgatja. Kép

Az óvoda-bölcsi témánál egyet értek Coryval és BMártival. Nelcsi is itthon lesz velem, mert amúgy isi itthon leszek a Pindurkával, de azt is elismerem, ha a szülő nem tudja kezelni azt a tényt, hogy két gyerek van, s nem csak az újszülött létezik, akkor talán jobb, ha a nagyobbik bölcsiben van. Sajnos van ismerősöm, aki szomorú példája ennek, s a nagyobbik nagyon megsínylette a dolgot. Teljesen magábafordult, nem lehet szólni hozzá, mindenkivel elutasító, pedig ennek már 10 éve. És gyűlöli a tesóját persze. Neki talán jobb lett volna, ha más dolgok kötik le, gyerekek között van, s nem azt látja, hogy útban van otthon.

BMárti! Gólyával lezsíroztam a dolgot! Kép

Márti! NAgyon cuki az Ármin-duma! Hogy hogy hasonlítínak egymásra a gyerkőcök! Csak lestem, mikor megnéztem a profilodat!

Zsuzsa! Szegény Miki! Nekem is volt egy hasonló élményem kb 10 évesen szintén. Akkoriban még a hajcsatomat tépték csak ki a hajamból, de iszonyú érzés volt, többen is voltak. Szörnyű, hogy már ennyi idősen megtanulnak félni, nekünk meg fel kell erre készíteni Őket, hogy megtörténhetnek sajnos ilyen dolgok is.

Megyek alszok egy kicsit, tegnap nem aludtam és alig bírtam vonszolni magam este. Majdcsak vége lesz ennek az álomkóros időszaknak.

Rita
krita

Sziasztok!

Márti! Oviügyben én is hasonlóan állnék hozzá, meg persze személyesen beszélgetnék az óvónénikkel, megnézném, hogy milyen a felszereltségük, milyen az udvar... igazából ezeket így magamtól találtam ki, de majd megkérdezek okosabbakat.Kép Nekünk a közelben kapásból van 3 is, ebből az egyikbe járt a férjem anno, ő azt favorizálja, de persze nem ez lesz a döntő érv. Nővérem pedig óvónő, majd tőle kérek tanácsokat. De egyáltalán mikor kell elkezdeni a keresést? Réka mivel dec-ben lesz 3, csak januártól menne. Mennyire kell előre jelezni, hogy majd be akarom iratni?

Bogancsi! Miért nem próbálsz vmi illóolajos párologtatást? Biztos van vmilyen módja a párologtatásnak, ami ezen is segítKép Különben meg együttérzésem, én nagy migrénes voltam, aztán azóta, hogy Rékával terhes voltam, nem volt szerencsére. Nálunk ez családi örökség.

Nekünk meg most írta fel a doki a Vigantolt, de én is mindig elfelejtem adni. Akkor már ne is adjam inkább? A Réka igazán eszik mindent, húst meg sajtot még édesség helyett is, mert annyira szereti.Kép

Danimama! Nálunk a mese kb. fél éve még kiváló altató volt, mert akkor még nem a történetet figyelte Réka, hanem a hangra szépen elaludt, úgyhogy addig olvastunk neki, még be nem ájult. De most már leköti a mese és még véletlenül sem alszik el közben, úgyhogy kettő után abbahagyjuk. Van, hogy olvasva kéri, van hogy "szádból mondjad" és persze mindig a vakondot!KépKép
Egyébként azzal én sem értek egyet, hogy ha akkor adják be a bölcsibe a gyereket, ha az anyuka amúgy is otthon van, tehát nem munka miatt. Persze ha már tesó van, az más tészta, de ott meg ugye arra kell figyelni, hogy ne érezze a nagyobb azt, hogy ő most azért került bölcsibe, mert anyuka már a kisebbel babázik és ő nem kell neki. Most nálunk Réka igencsak problémás lett, ő is belépett az anyások táborába, eddig egész jól elvolt apával. Ezért biztosan jót tenne neki egy kis bölcsi-szerű rendszer, a "csordaszellem"Kép, de most már kivárjuk az ovikort, mégha addig ki is hullik az összes hajamKép

BMárti! Abban biztos lehetsz, hogy ez az altatás nagy pocakkal nem fog menniKép És pont most jött ki Rékán, hogy csak engem akar, az apját szabályosan elküldi: menj innen!Kép Én meg már igazán nem tudom, hogy feküdjek, üljek meg egyáltalán...

Egyébként szerintem ovi-ügyben az egyetlen üdvözítő megoldás: SOK-SOK TALI!!!KépKépKép

Szilvi, Bszilvi: mik a fejlemények?

Zafi (36+3)
és gulyásleves, palacsinta volt a mai ebéd
zafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?