Új privát üzeneted érkezett!

Tasin: Nagyon-nagyon boldog Szülinapot!!!

Tisa: Sok szeretettel üdvözöllek köztünk! Igen, még pár nap és esküvő...jajj, nagyon izgulok már :)
Mikor tudta megmondani az orvos, hogy kislány? Rendes uh volt vagy 3d-s? Szerintetek mikor tud már elég biztosat mondani? Elvileg csak a 18. hét után kéne mennünk, de nemigen fogjuk kibírni addig. A 16. hét körül láthatja már?

Vettem ma egy szupi kismamanacit végre. Annyira kényelmes, hogy nem szorítja a hasam :) A bababoltos néni jól elbizonytalanított a babakocsival kapcsolatban. Azt mondta, hogy ők nem is tartanak Pierre Cardint, mert csak a baj volt velük, valamint a bolygó kerekű helyett inkább a nagy kerekűt ajánlotta, merthogy a bolygósból csak valami szuper csapágyasat érdemes venni, ami viszont elég drága, máskülönben egy idő után úgy tönkremegy a bolygós kereke, hogy irányíthatatlan lesz. Kipróbáltam egy olyan nagy kerekűt, tényleg jó a rugózása, meg minden, csak kicsit aggaszt, hogy mindig emelgetni kell az orrát, ha kanyarodni szeretnék. Nem tudom, év végéig még megálmodjuk, hogy mi lenne a legjobb.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ildi!

Ez úgy volt, hogy.... Elmentem a 12. heti genetikai UH-ra a MÁV-ba... Szerencsém volt, mert a 3 napos hideg élelmemet nem kellett felhasználnom, amivel útba indítottak...Futószalag...A szonográfus néninek sikerült a kérdésemre (Minden rendben van?) egy rövid választ kipréselnie magából. Rövid volt, de nekem a legszebb szó volt: Szép.

Többet nem sikerült kihúznom belöle, kezembe nyomott egy papírt, fénykép felejtös, szívhangot sem hallgattunk. Papír elolvas: egy élö magzat. lepény mellöl, tarkóredö: 1,3 mm, orcsont látható, fejméret: 19 mm...

Kismami haza, internet elö, gyors kiértékelés mintha szakmabeli lennék. Megnyugvás. Fél órára. Azért én mégiscsak szeretném látni a saját dokibácsimat délután...Örült nekem is és az eredménynek is. És Ö végre csinált 3 sztárfotót is 2D-n. Csudijóvolt. Na és itt, ekkor "birizgálta"a babust, bár úgy pörgött mint a motolla, és nem látta a fütyit. És még mindig nem. Azt mondta, hogy szerinte kislány, mert az a megduzzadt nagyajkai lehetnek, mivel nagyobb távolságot vél felfedezni köztük, mint egyébként a heréknél... Úgyhogy azt mondta, hogy odaad 1 %-ot plusszba lánynak és marad a fiúra 49%. Még most. Mert még fiatal a baba.

De talán du. pontosíthatunk, mert most bugrom hozzá, mert váratlanul bekeményedett a hasam...

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!

Fú csajok tegnap kiakadtam a játszón. Az egyik kislány pofonvágta a fiam. Belőlem meg előjött az anyatigris. Röviden a story: A csúszdás felmászónál az egyik oldalon a fiam a másik oldalon a kiscsaj (kb.5éves) állt. A fiam fogta a kötelet és a kislány kétszer lefejtette Kende kezét a kötélről. Kende meg visszatette erre durr egy pofont lekevert a kislány Kendének. Oda mentem és kiosztottam a kislány. Mondtam neki, hogy ezt most miért kapta a gyerek? Meg a játszótéren nem szokás pofozkodni főleg nem a kisebbeket. Erre odajött a kiscsaj anyja, és kiosztott, hogy ne szidjam meg a gyerekét, hanem neki mondjam, ha bajom van. Mondtam a csajnak, hogy pofonvágta a lányod a fiam. Erre azt mondja biztos véletlen volt. VÉLETLEN??? És elmeséltem, hogy volt. Erre nem szólt semmit. A kislány meg sírva fakadt. Ja mellékesen megjegyzem, hogy az anyuka egy csokor többi anyukával, apukával hetyegett és egyáltalán nem figyelt a lányára. És a végén még neki állt feljebb. Nem is látta a pofont, csak arra jött oda, hogy én kiosztom a lányát. Na szépen vagyunk…. Megőrülök az ilyen szülőktől! Na és az eszébe se jutott, hogy az eset után azt mondja a kislánynak, hogy kérj bocsánatot, vagy valami bakkfitty. Elvonultak egy padra és ott sírt a kislány az anyja meg vigasztalta. Lehet nem szoktak rászólni a kiscsajra és érzékenyen érintette, hogy valaki rászólt, de letojom a kislány lelki világát, mert azt hiszem az én fiamnak lett volna oka sírni
De az én fiam meg ilyenkor olyan, hogy mint egy kis csiga összehúzódik és nem mer visszaütni. Tudom nem jó dolog, de mondtam utólag Kendének, hogy ilyenkor nyugodtan csapjon vissza. Főleg, ha nagyobbak kezdenek ki vele.
Egyébként ti hogy kezeltétek volna le az ügyet????
Na bocsi, de muszáj volt kiírnom magamból a dühömet.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

 
 

Visszaolvastam és gyorsan írok:

Köszi a tarkóredős válaszokat. Ma bejelentkeztem tarkóredő szűrésre. 12+4 napra kaptam időpontot 10.13-ra. :)

Kikocska: hát még a munka java hátra van, de szerintem meg fogja érni. :) Hosszútávon tuti.

Sildi: tök jó ez a nagy készülődés. Olyan izgi. :)

Tici: szerencsére nekem nem fáj a fejem.

Zsu: örülök, hogy minden oké. Mondtam, hogy a védőlány béna ;)

Tasin: én is Máv kh-s vagyok. Lehet egyszerre szülünk, mert szinte egy napra vagyunk kiírva. De tök jó lenne. :) Én a Várady dokihoz járok. Egyébként a Mávba be kell előre jelentkezni genetikai uh-ra. Én 10.13-án megyek.
Azt hogy érted, hogy leszámolják a táppénzt a gyed alapból??? Én eléggé utána jártam a témának és ilyenről nem tudok.

Tisa: üdv téged is a csapatban! Jé te is Mávos vagy. Melyik dokihoz jársz?
De jó, hogy leírtad mire számítsak a mávos genetikai uh-n. (futószalag, egy szavas válasz….szép kilátás)

Na megyek, mert nemsoká indulunk a dokihoz :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág: Szerintem nagyon jól tetted, hogy nem hagytad szó nélkül a dolgot. A kislány lehet így szokta intézni a dolgait, jó, hogy végre valaki rávilágított, hogy talán nem így kéne.

Jaa, fejfájás: nekem is elég gyakran fáj mostanában sajnos. Ha már nagyon elviselhetetlen, akkor beveszek egy Panadolt. Az orvosom szerint azt szabad. De készülök valami homeopátiás bogyó beszerzésére.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kisvirág!

Az én magándokibácsim külsös, de ott szokta a kismamákat megkönnyitíeni az édes kis tehertöl (vajon ez a jelzö, hogyan fog változni az idö és a súly elörehaladtával??) a 9. hónap környékén.

Nekem nem kellett idpontot kérnem. A dokibácsim írt egy beutalót, betipegtem a kórházba, nagynehezem megtaláltam a regisztratúrát, elöttem és mögöttem szintén kismamival megfejtettük, hogy a 2. emeletre kellett mennünk. Addigra már voltak sokan - bár a tömeget növelte a leendö apukák száma is - és érkezési sorrendben surrantunk be a minimozizásra.

Igazából nem volt negatív benyomásom, inkább fura. Kicsit üresen jöttem ki (bár nagyon örültem), többet vártam, igaz nem is tudtam, hogy mit kell várnom... Nem volt undok a néni, csak gyors és lényegre törö. Valahol értem, mert estig sem végeznének, ha mindenkivel úgy foglalkoznának mint egy magánrendelésen. Különben a többi kismami habzó szájjal ülne kint a váróban, hogy ö is szeretne sorra kerülni. :lol:

Kép
Kép
tisa
 
 


Na, voltam uh-on. Nagyon jó volt!!! érdemes ilyen gyakran sokat szülni,m ert már teljesen profi voltam, és tudtam, mije micsoda, de a nőci is nagyon kedves volt, moziztunk sokat, vagy 20 percet, és megvárta, hogy felébredjen, és mozgolódjon, mert pont hason fekve aludt, feje elfordítva, feneke az égnek, pontosan, mint a két tesója :D:D:D itt az a rendszer, hogy a leletet később kapom meg, de mondta, hogy nagyon pontosan nagyon arányos, és minden mérete pont három nappal nagyobb, mint a várt idő szerint lenne. És mikor mondtam, hogy az előzőknek mindig összevissza voltak a méretek, kb 2 héten belül, egyik nagyobb, másik kisebb, mondta, hogy azért, mert a táblázat különböző, amikből számol, egyik német, másik angol, amerikai, és ez a magyarokra van méretezve :) Szóval a lényeg, hogy minden rendben, élmény volt.

Tasin, mégegyszer Isten éltessen :) és tudom miről beszélsz, mikor 120 évesnek érzed magad, ha ez vigasztal, panaszkodd ki magad. :)

tisa, üdv neked is! hős vagy, hogy végigolvastad, nekem nincs rá energiám, pedig kíváncsi vagyok nagyon, de remélem, hogy lesz még időm megismerni a társaságot.

sildi, izgulok veled az esküvőig! tuti, hogy minden tökéletes lesz, csakis az lehet. És éljenek a kismamanacik :lol: Én múlt hétvégén könnyebbültem meg :)
és osztanék észt babakocsi ügyben. Mint háromgyerekes anyuka. És mint egy olyan háromgyerekes anyuka, akinek van egy 15 tagú társasága, akiknek fejenként két gyereke van, és ebből a 15-ből legalább 10-en babakocsi mániások, és kb havonta előjön a babakocsi téma :)
szóval ne vegyél pierre cardint. egy gyereket bír ki maximum, és azt sem mindennapos használatra. szorul, nyekereg, szétesik. Gondold át, hogy mire kell a babakocsi. Ha vidéken élsz, vagy olyan helyen, ahol rosszak az utak, földúton tologatnál, ilyesmi, vegyél nagy kerekűt, megszolgálja. Nekem is van egy, kb 15-17 éves pegperego, örököltük, nagyon szeretem, igazi terepjáró, bár megbámulnak vele, de nagyon jó altatni, meg itt nálunk sok a földút, meg nincsenek járdák.
Ha városban mászkálsz sokat, megintcsak át kell gondolni, hogy tömegközlekedsz-e, vagy bedobod a kocsiba, le kell-e cipelni a lépcsőn, vásárolni mész-e vele, ez alapján érdemes kigondolni, hogy kell-e travel-system - hogy a hordozót ne kelljen ki-be csatolgatni, csak bepattintani az autóba, aztán átpattintani a babakocsira, és közben fel sem ébred a csemete, mekkora legyen, hogy beférjen a boltokba is, liftbe, és ha tömegközlekedsz, akkor meg könnyű legyen, hogy tudd emelgetni, de ez a könnyűség nem a súlyát jeletni kizárólag a babakocsinak, hanem azt is, hogy hogy tudod megfogni!!! mert lehet szuperkönnyű egy kocsi, ha nem lehet jól megfogni, rohadt nehéznek fog tűnni :)
és érdemes egy jobb fajta kocsit használtan megvenni, mint egy nem olyan jót olcsóbban, de újonnan. A mi ariánk összesen 4 azaz négy gyereket szolgált ki, kettőt annál, akitől vettem, kettőt nálunk. ez egy 4.7 kg-os kocsi, és én 25.000-ért vettem. de ez újszülött kortól nem használható, csak későbbtől, mert nem dönthető vízszintig. és csak az lett a baja, hogy eltört egy merevítője, mert ketten ültek benne szinte mindig másfél évig...
és ha újonnan akar valaki kocsit venni, érdemes megnézni, hogy azt a fajta kocsit használtan mennyire adják el. Ha pár hónapot használtan már eladásra kínálják, vagy az új árához képest olcsón adják, valószínűleg nem váltja be a hozzá fűzött reményeket :)
nekünk a fenti kritériumok alapján lesz jó a PegPerego venezia, ami nagyjából jó mindenre. ariát csak azért nem veszek újra, mert szerintem mindenképpen kell nekünk testvérfellépő, és ennek van olyan, amit akkor is lehet használni, amikor alszik a pici. És szerintem - és a babakocsimániás barátnőim egy része szerint - még a graco babakocsik is jók. De általában ez a kettő márka, amikkel úgy elégedettek voltak. a 15 anyukának 50-60 babakocsija szerintem biztos volt :D úgyhogy nagy a statisztikai alap :lol:
na, ezt jól elmondtam :oops: persze szeretem szórni a betűt, és a régi fórumon most pangás van, hétvégén fogunk találkozni, biztos mindenki arra spórol, hogy majd ott megbeszéljük :)

és igen, táblázatba nem lenne rossz bekerülni
kikocska, 30 éves leszek, valszeg István kórház, de még nem tuti, április 8. tesók Réka 2005, Nándi 2007, nevünk még nincs. Kb a kórházba menet majd megbeszéljük, ahogy a férjem ismerem... :evil: Ja, és Dunakeszi (alsó)
Köszönöm szépen!

valaki kérdezte, de elfelejtettem ki. 16. héten már van, hogy megmutatják magukat, hogy fiúk vagy lányok. de 18. héten is tuti kell menni, és ott már, ha nem szégyenlős elég egyértelmű.

na, megpróbálom hasznossá tenni magam, míg megkezdődik a délutáni műszak... nem biztos, hogy sikerül...

kikocska
 
 


[b]Kisvirág!
Azt hiszem én is ugyanígy cselekedtem volna. Egy öt éves gyerekkel szerintem ilyen dolgokat már lehet értelmezni. Ja, hogy nem anyukával értelmezted a dolgot... Valószínü nem lehetett kideríteni kihez tartozik a kislány, mert nem a gyereke közelében volt és nem benne gyönyörködött, mint általában a rendes anyukák. Erre szoktam azt mondani, hogy vannak Anyák és vannak Szülök! Tudom, hogy bosszantó, mert a hülyékkel nem lehet dülöre jutni, de ne foglalkozz vele, mindig lesznek ilyenek. Sajna. :x

Fejfájás: Hál isten, nekem csak ritkán jött eddig elö, de én nem vettem be semmit. Hideg vizes borogatás, és ha esetleg otthon vagy akkor egy kis pihi, míg kiáll a fejedböl. A pihi meg egyébként is javasolt mindenkinek. Tudom, gyerköcökkel kicsit macerásabb a helyzet. Ha gyógyszer kell, mindenki a saját orvosával dumálja meg, az a biztos szerintem.

Kép
Kép
tisa
 
 


Kikocska: Nagyon köszi az infókat a babakocsikról. Városban használnám, többnyire beton úton, tömegközlekedni max. nagyon ritka esetben. Azt még nem tudom, hogy lépcsőznöm kell-e vele, mert a költözés még csak ezek után történik. Legutóbb a Brendonban nagyon megtetszett egy Graco, csak azt hiányoltam, hogy nem lehetett a tolókarját átfordítani, meg most jól elijesztetettek a bolygó kerekektől. Amit láttam a boltban, az valami lengyel babakocsi volt, a nevére nem emlékszem, de jó masszívnak tűnt.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Na, addig írtam, hogy lett termés közben :)

Kisvirág, tökre értem a kiakadásodat! És szerintem jól csináltad, vagy legalábbis én is hasonlóan szoktam reagálni. 5 évesekre már nem nagyon kell figyelni a játszin, és azért akkor már szabály, hogy oldja meg a dolgait, így emiatt nem hibáztatom az anyukát, de nem így kellett volna reagálnia szerintem sem, hanem megkérdezni a gyereket, hogy mi történt, meg veled is összevetni, és mindenképpen bocsánatot kérni. Kendének biztos nem ártanak ezek a történetek, és nem baj, ha nem csap vissza. Megtanulja majd kezelni ezeket. Én arra tanítottam a csemetéimet, hogy ha buta gyerek van, menjenek arrébb. Általában a buta gyerek társaságában szoktam ezt mondani, jó hangosan, hogy hallja. Ez bevált, mert a gyerekeknek az a büntetés, ha nem játszanak velük. és buták sem akarnak lenni :)

tisa, most nyugtattak meg engem is, hogy keményedés nem gáz, magnézium :) de nyugtasson meg a dokibácsi is :)

na, nem lesz ebből hasznos munka...

kikocska
 
 


Kikocska: Köszi, szerencsére múlóban van, annyira nem ijedtem meg, mert nem görcsöltem és a derekam se fájt. Szerintem összezabáltam mindent. Vagy a gyerek fújt buborékokat bennem:) :D :D De azért beugrom dokibácsihoz, hogy legközelebbre mit javasol... És persze kiváncsi is vagyok... Hihihi! :wink: :wink:

Valaki tud nekem segíteni???? Most látom, hogy az én beállításommal vmi gond van, mert Hozzátok képest én kiírom magam a monitorból. És olyan szerkesztö ikonom is van az idézet ikon mellett. És én is fosnám (bocsi) magamból idönként a szót, de ide én alig tudok írni, mert mindig írtó hamar betelik ez a kis téglalap. Lehet, hogy Többetek örömére??? Hihihi.

Kép
Kép
tisa
 
 


nem tudok elszakadni :D
sildi, a graco jó. és az átfordítható tolókar nem tudom, menyire fontos. Az első néhány hónapban jobban látod a gyereket, amikor úgyis alszik, utána már úgysem téged akar látni :) az én lányom pl torkaszakadtából üvöltött, ha menetiránynak háttal toltam. a graconak elég jó nagy a kupolája, nem fog rásütni a nap. és szerintem viszonylag jó a bolygó kereke, bár nem olyan jó, mint a pp-é... használtam én is gracot, kaptam kölcsibe mikor nándi újszülött volt, azért merek nyilatkozni. :) bár ezek régebbi típusok, lehet, valami fórumon érdemes utána nézni, mit mondanak az újakról. akár indítani egyet. év végéig sok az idő, sok vélemény összegyűlik :)

kikocska
 
 


Köszi lányok a jókívánságokat!
:D
Nemrég jól belaktunk a két közvetlen kolleganőmmel a nagy nap tiszteletére.
Kaptam tőlük rózsaszín virágot és rózsaszín babás könyvet...
(Szóval tuti lányom lesz..)
Rendeltem egy nagy tál csupa light-es és bio kaját......
tarja, szalonna, tükörtojás, töltött hús, sült krumpli........stb... :D

Szóval most jól érzem magam éhségileg......

Kisvirág! A táppénzről még nem kaptam visszajelzést, remélem nem így van, mert én is el akarok menni november vége felé.....

Miután áprilisban államvizsgázom,nagyon jó lenne otthon lenni amikor elkezdem a szakdogám megírni.

Eddig esténként tanultam, de mostanában vagy fejfájok vagy hányingerezek-esetleg bealszom a könyv felett....

Pedig már a fürdőkádban is tanulok,hátha frissebb leszek.. :cry:

Mindjárt rohanok mert vége a melónak és vinnem kell a kisebbiket társastáncra...
a héten még kerámia, meg néptánc, meg még 2X társastánc, meg szüreti bál fellépés, meg a nagy is táncol ....................

Szóval néha elegem van.............. :(

Szaisztok
tasin
 
 


Ildi: az a lengyel babakocsi nem Bergon volt? Nekünk olyan volt eleinte. Mindent tud, amit tudnia kell, kényelmes, nagy, jó a rugózása. Ellenben nem nagyon férsz be vele a boltba és nagyon körülményes összecsukni. Egyébként 2 kereke bolygó (közepes méret) és nagyon jól irányítható.

Kikocska: a veneziát asszem már nem gyártják, max. használtan tudsz venni. Most Uno van, az is hasonló. Nekem volt egy Graco Mosaic-om, kb 2 hónapig…… :x

Virág: nehezet kérdezel. Szerintem sem jó ötlet azt tanítani a gyerkőcnek, h üssön vissza, viszont ennyi idősen még nem tudja magát verbálisan megvédeni. :? Talán az a megoldás, h kerülje el az illető gyerkőcöt és ezzel együtt szólni a hozzátartozónak. Mondjuk az anyja minimum kérdőre vonhatta volna a kislányt!
Tökre megértem, h dühös voltál! Belőlem is kihozta volna az anyatigrist!

Szia Tisa és gratula! Lehet, h 1 hónap is lesz a gyerkőcenink között?! :shock:
Biztos minden ok, de lehet, h a doki magnéziumot javasol majd!
Nálam nincs gond a hsz-eiddel, jól látszanak.

Tasin: boldog szülinapot!!!!!! Hogy ünneplitek?

Ma a jászón találkoztam egy kismamával, akinek van egy 13 hós kisfia és márciusra ikreket vár :shock: ! Nem irigylem, nem lesz könnyű dolga 3 aprósággal!
Fejfájás: úgy emlékszem, h algopirint is be lehet venni néha! Javítsatok ki, ha tévednék! Szoktam... :oops: :roll:

Zsu
svs
 
 


na, egy nekem fontosat még elfelejtettem. NIncs véletlen valakinek Kismama előfizetése, aki nem akar menni a babaruha börzére? légyszi dobjon egy privit!!!

Tisa, nyugodtan írj többet, mint ami a négyszögbe fér, a szerkeszt pedig azért van ott, mert szerkesztheted a hozzászólásodat utólag is.

kikocska
 
 


sziasztok.

b.kocsi:

én pierre cardinról még nem nagyon hallotam rosszat.én is azt néztem ki.bár ez már ujjabb fajta.ennek is bolygósak az első kerekei de csak 2 van belőle és felfújhatók azok is mint a hátsók.
amúgy a bolygó keréknek az a halála ha fixálva van.
gracoból az ujjaknak áttlehet fordítani a kupoláját és míg pici a baba mózesben szemben lehet veled.

folytatom csak jönnek lakáslesőbe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


Kikocska, bocs, h nem priviben, nekem van és nem megyek a börzére! A válasz nyugodtan jöhet priviben is! Szívesen segítek, ha tudok.

Zsu
svs
 
 


Sziasztok Kismamik!

Üdv az újaknak is! Látom jó sok tapasztalat is van, igy legalább mi is összeszedhetünk néhány jó infot! Babakocsiról majd én is kérdezek, ha majd kinéztünk valamit, hátha arról is tudtok majd valamit!

Képzeljétek mint irtam, 9-én megyek a Mávba én is a 12hetes tarkóredőre, és most hivtam a magzati diagnosztikai központot, ahol ingyen kombinált tesztet csinálnak. igy odamehetek 13-án a mávos uh lelettel, és megcsinálják a vérvételt is. Ingyen...szóval igy legalább megnyugtatom magam, ha ők is jó eredményt mondanak. és 10-én pénteken meg a kleopátra házba megyünk apával a 4D rendelőbe, és csináltatunk DVD-t meg fotókat és másnap végre elmondhatjuk a szülőknek is! :D :D :D alig várom!

ez a játszóteres dolog nem semmi! anyukáék szemefénye biztos csak felnő, mert azért nevelni nem igy kéne egy 5évest! legalább anyuka mondhatta volna a lányának h kérjen a kicsitől bocsánatot! egyébként unokatesóm kislánya régen nagyon félős és visszahúzódó volt, anyukája állt ki mindig érte, de a végén megtanitotta neki, hogy ha bántják, ne hagyja magát. nem verekszik, de most már nem csúfolják az osztályban se,és sokkal önállóbb lett.

apa most hivott h nem tudunk menni szülésfelkészitőre ma délután. szent imrében lett volna, de hát behivták dolgozni. egyszerűen nem tudok dönteni, hogy hol lenne jó, ezért akarok bemenni, és ahol legjobban érzem magam, az lesz a hely (főleg ha találkozok szimpi szülésznővel és orvossal), majd megyünk még a mávba is, meg a szent istvánba :D :D még van időm dönteni...

Kép
tünemény
 
 


Tünemény, a Bolgárkerék utcába mész? Hányra? Én is 13-án megyek, azt hiszem fél10-re! :wink:

Zsu
svs
 
 


Zsu!!!!akkor talizni fogunk!!! engem is akkorra hivtak be!!! :D :D

ez jó nap volt! kiolvastam ma délután a kismama újságot! holnap már dolgozom is egy kicsit! de mivel egyedül voltam az irodában, nem nagy kedvem volt aktivizálni magam :D

megyek is haza, egyébként én is fejfájós vagyok, de nekem ez elég gyakori amúgy is, az okát nem tudták kideriteni, pedig röntgenen, meg MRen is voltam, de minden ok. a nyakamból indul ki, ide oda kattog, utána meg bedurran és jön a fejfájás. szegeden volt egy orosz természetgyógyász házaspár, na ők csodákat műveltek még velem is! pesten az árak elég durvák ilyen kezelésekre sajna!

Kép
tünemény
 
 


Majd reggel egyeztetjük, h ki miben megy, úgy könnyebben összetalálkozunk! :wink: :lol:
A barátnőm is vhova vidékre jár a nyakával, lehet, h ő is Szegedre? :roll:

Zsu
svs
 
 


Sziasztok!

Tünemény!
Én 8-án megyek a Mávba talizni a dokimmal, kár hogy nem egyidőben... :(
De legalább meg tudjuk beszélni a tapasztalatokat!

Svs!
Nem nagyon ünnepelünk ( ezt ennél a kornál jobb nem erőltetni... :) )

Mindenki megköszöntött folyamatosan az eltelt két nap folyamán...
Mivel apa későn ér haza ( vendéglátós szakma) így sajna nem nagyon lesz közös buli.....de ma megjutalmaztam magamat, mert félredobtam a könyveimet............
tasin
 
 


zsu, ment privi. köszi, hogy szóltál!

kikocska
 
 


Köszönöm a szíves fogadtatást Mindenkinek! Voltam du. dokibácsimnál...Persze addigra elmúlt a keményedésem/puffadásom. Azért megvizsgált, megnézte a méhszájamat, de minden okés. Aztán megnéztük Picurt is. Néztük volna. Ha nem csak a koponyáját láttuk volna szemből, a hátán feküdve. És meg se moccant. Csak a kezecskéivel integett, hogy ma nincs mozizás. Mára ennyi jutott az én kis Drágámból. :D :?

Zsu: Nem hiszem, hogy számítana ez a pár hét. Főleg, hogy Te már szerencsére jártas vagy. :wink: Remélem nem baj, hogy ebbe a fórumba kapcsolódtam be? Olvastam a márciusiakat is, de Ti szimpatikusabbak voltatok. Közelebb éreztem magam Hozzátok. Ott ugyan én lennék "lemaradva" 1 hónappal, de a beleolvasáskor fényévnyinek tűnt, mert vhogy másképp dumcsiztak.

Kikocsa: Köszi a segítséget, úgy tűnik minden rendben van. Az itthoni gépemen nekem is stimmelnek a dolgok,itt a hosszú ő+ű betűket is le tudom gépelni és nem kódolja át másra. :roll:

Mó:Én is be szeretnék kerülni a profi táblicskuba!!! Az adataim fentebb megtalálod, tudom hétfőként van frissítés. Ma már írtam Neked egy pár sort, csak elbénáztam és nem jelent meg. Szóval még1x: Cuki a 2D-s uh-d, nagyon megfogott, mert igazából még nem láttam ilyet. Ez nagyon jól sikerült. Remélem jól vannak a Babók, és persze Te is. Vigyázz Rájuk!

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!
Az elejétöl olvasgatlak benneteket,most rászántam magam,hogy csatlakozzak,ha nem bánjátok!
Valószinüleg gyakrabban fogok olvasni,mint irni,mert nagyon nem szeretek pötyörészni gépen,nekem kézzelirás jobban fekszik... :oops:
Mi is április 4-re várjuk a kislurkót,mint azt hiszem még ketten a csapatból,bár nálunk már van egy húsz hónapos nagytesó is.
Tüneménynek irnám,hogy a nagylegény a Szt.Imrében látta meg a napvilágot,csodálatos orvossal,szülésznövel,a kórház is annyira jó volt,amennyire egy kórház jó lehet :lol: ,szóval én csak jót tudok róla irni.Nagy szivfájdalmam,hogy most váltanunk kell,de nekünk az a világ másik vége,párom három müszakban küzd,nem biztos hogy tudnánk mindig úgy idöpontot egyeztetni,hogy a fiamra is tudjon vki vigyázni.Úgyhogy a környéken maradtunk,és egyenlöre úgy tünik a Bajcsy lesz a végallomás(talán már emlitette vki...)
Röviden ennyit,mindenkinek kellemes pocakos napokat kivánok!(az enyém már akkora mint Pocokkal a 20, hét körül volt :roll: )
gizu
 
 


Zsu: Nem, nem Bergon volt, azt meg tudtam volna jegyezni :) Azt hiszem kicsit elnapolom ezt a babakocsi dolgot, mert a Gracorol,a mit kinéztem meg azt hallottam, hogy nagyon szűk a belső része. A Bergont általában dicsérik, igaz, hogy nagy és állítólag nem is túl könnyű.
Én allergiás vagyok az algopirinre, így fogalmam nincs, hogy szabad-e szedni...

Gizu: Üdv köztünk, jó, hogy csatlakoztál :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ildi: már október van!!!!!!!!!! :lol: Már csak 3-at kell aludnotok!! Együtt töltitek az utolsó éjszakát majd?
Mi külön voltunk, mindenkia szüleinél. A férjem ragaszkodott hozzá :roll: , így aznap egyátalán nem találkoztunk, csak az anyakönyvvezetőnél.

Szia Gizu!!
Egy barátnőm a Bajcsy-ban szült és csak jót mesélt! Szóval fel a fejjel!

Tasin: azért csak nem bántad, h felköszöntöttek!!!! :wink:

Tisa: ne viccelj, persze, h jöhetsz hozzánk, a végén még a bébi is alkalmazkodik és kivárja az áprilist! :wink:
Tényleg, zavarna, h 1-én születne? Sztem tök vicces!

Cat: rég jártál erre, mizujs? Minden Ok?

Kutyafüle: átpártoltál a májusiakhoz vagy jössz azért ide is?

Hahó április végi kismamák, tessék jönni!!! Nehogy már én legyek az utolsó!!!!!!!!!!! :shock:

Zsu
svs
 
 


Zsu: Mi is gondoltunk erre, de nem kivitelezhető. Székesfehérvárról költözött ide, így kicsit messze lenne neki, ráadásul reggel várja a fodrász, itt, Egerben. Úgy szerettük volna, hogy csak a templomban lásson meg először a ruhában, de sajnos nem jött össze, kénytelenek vagyunk szertartás előtt fényképészhez menni. Csak az eső ne essen, muszáj, hogy kibírja, legalább a fotózás idejére. Kénytelen leszek varázs-eszközökhöz folyamodni.

Képzeljétek, nem igazán vagyok normális :lol: Felmérést végzek az ismerősök és rokonok között, hogy ki milyen neműnek tippeli a babát :lol: :lol:

Megyek, mert sütök. Naaa, vajon mit? Hát persze, hogy palacsintát :lol: :lol:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kedves kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi





Kép Kép Kép
sziszilva
 
 


Sziasztok!!
Jaj de nehezen jutottam ide. Elég sokat dolgozom, és délután már a családdal vagyok!!!
Vissza fogok olvasni!!!
Főleg, hogy Marcinak is tegnap volt a 7. szülinapja, így a héten többször is ünneplünk :lol: :lol:
Tasin!! Isten éltessen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szokott nektek is a vádlitok begörcsölni?? Mert nekem Marcival is sokszor volt, és már most ezzel a babussal is az utolsó 2 hétben kétszer is. (éjjel)
Jól tudom, hogy Kalciumot kellene még pluszban innom? A vérképem amúgy jó volt, de ez nagyon rossz érzés, és sokáig fáj.
Tünemény, gyógyulj meg!!!
Ildi! Már csak 3-at kell aludni... :lol: :lol:
Minden újat üdvözlök!!!

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok!

Este már nem tudtam jönni. Későn értünk haza.
Hát mit ne mondjak többet vártam volna a dokimtól, főleg a magánba. Most elég furi volt, máskor nem ilyen. Lehet túlterhelt volt. Megvizsgált és zárt a méhszáj. Megnézett uh-val. Mondtam vegyük fel videóra. Átdugdosta a zsinórokat és el is indította a videót, de nem vett fel semmit. (szerintem a play-t nyomta meg) Közbe mondtam neki, hogy nem voltam még ekg-n. Mikor menjek? Mondta, hogy egyik nap ugorjak be.
De a lényeg, hogy a baba remekül van. Úgy ficánkolt, hogy csuda. Láttam kezét-lábát. Olyakat rugdosott, hogy öröm volt nézni. Aztán dobott egy bukfencet. Ott vigyorogtunk apával. Szóval azért őt jó volt látni. Ja és 38 mm-es.

Örülök, hogy egy véleményen vagyunk a kis pofozkodósról. :)

Tisa: az édes kis teher a 9. hónapra bazi nagy púp lesz. :lol: Aztán az lesz a jó, hogy a bazi nagy púpból megint édes kis csomag lesz, mikor a karodba kuporodik :)
Akkor nem időpont szerint hívnak be az uhra? Akkor minek kellett kérnem? Nekem azt mondta ma az uh-s csaj, hogy nem kell beutaló, ugyanis tegnap elfelejtette a dokim megírni. :lol: Szuperül fogalmaztál. Tényleg vannak szülők és anyák. Telitalálat ez a duma.
Szerkesztő ikon mindenkinek van, csak a szomszéd azt nem látja, mert csak te szerkesztheted a szövegedet. ;) A lenti kistéglalap meg nő ahogy írod a szöveged. :)

Kikocska: szupi, hogy minden rendben volt a dokinál. És nagyon rendi volt az uhs csaj. :)

Tasin: majd írd meg mit mondtak a táppénzről neked. De gondolom neked megvan a ledolgozott 180 napod, mivel dolgozol.

Gizu: üdv a csapatban!

Ildi: 7végére már szép időt jósoltak az időjósok! ;)

A bolgárkerék utcában ingyen csinálják a kombinált tesztet? És bárki mehet oda?

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Gizu, üdv! és vicces, hogy inkább kézzel írsz, a férjem pont most mesélte valakinek, hogy múltkor kellett írnia valamit, ami nem a neve volt, és hirtelen bajban érezte magát :) jegyzetelni is a mobiljába szokott többnyire, mondjuk vannak fura dolgai, az tény :lol:

sildi, drukkolok, hogy jó időtök legyen!!! legalább a fotókhoz!!! nekem a www.idokep.hu bizonyult eddig a legmegbízhatóbb előrejelzőnek, a koponyeg.hu a második, de inkább délelőttre mondják az esőt! szóval remélem sikerül majd minden. Ha meg mégsem, majd nevettek rajta 10 év múlva :)
és én is kérdezgetek mindenkit, hogy minek tartja, bár többnyire kérdés nélkül is mondják. Vicces, mert nem csak nekem, hanem a barátoknak is naponta változik. :)

egyébként éppen kisebbfajta válságot élek át, réka 3. hete ovis, és az első harcait vívja, hogy elismerjék, küzd az egyenrangúságáért egy hármasfogatban, a k ét másik grácia már régebben összeszokott, nagyon nehéz, hogy nem tudok neki ténylegesen segíteni. Meséli a kis küzdelmeit, hogy mit nem adtak oda neki, meg hogy mit nem engedtek meg neki, meg beletették a rizst a levesébe, és hogy ő miket csinált erre. Ezeket nyilván kezeli valamilyen szinten az óvónéni, beszélgettünk is róla, de magát a hatalmi harcot nyilván neki kell megküzdenie az elismerésért, és még mennyi ilyen lesz az életében! Hát, a játszótéri sztorik ilyenekre is felkészítik ezeket a piciket... És itt már bizony nem állhatunk ott mellettük. Csak kisvirág és Kende játszótéri történetéről még ez eszembe jutott. Hogy nem baj, ha van ilyen, mert mind tanulunk belőle. Még ha dühösek is leszünk.

na, felkeltek, nézzük a cicás mesét...

kikocska
 
 


eda, a magnézium is használ! de a kalcium is jó. AZ aránynak valahogy úgy kell lennie, hogy 2 rész kalcium, egy rész magnézium, és ha túl sok a kalcium, akkor az beépül a magnézium heléyre, és többet árt, mint használ.

ha valakit érdekel, bemásolhatom, amit a mi személyügyisnk írt általánosságban a gyedről, tgyásról, táppénzről, hogy mit mi alapján fizetnek, de én ugye az utóbbi időben nem dolgoztam hivatalosan, szóval számszerűsíteni nem tudom, esetleg a második gyerekeseket érdekelheti különösebben.

kikocska
 
 


Sziasztok Lányok!

KISVIRÁG!! már olyan régóta akartam volna mondani, de pont mikor ideje lett volna, kidőltem a sorból, viszont utólag is boldog névnapot a te Kendédnek! (remélem ez nem egy 'kóbor' Kende volt, bár nagyimat is minden Máriakor felköszöntöm :lol: )

és én a kismama újságban láttam meg a cikket, hogy ingyenes a kombinált teszt. erre vagy még háromszor rákérdeztem, és a nő mindig igent mondott :D sajna a számuk nincs most nálam, de szerintem mindenképp megpróbálhatod te is, a lényeg, amit mondott, hogy a 13+6napból ne lépjünk ki, igy neked is bőven belefér még. hétfőn-szerdán reggel csinálják, és mivel én a mávban kapom a tarkóredő leletét, azt kell vinnem, és ők veszik majd a vért. de ha valamit rosszul mondanék, Zsu biztos többet tud majd erről, ő is pont akkor megy majd mikor én!

egész nap fájt a fejem, az se jó, hogy itt kell ülnöm a gép előtt nonstop, a főnöknek meg mániája, hogy felkapcsolja felettem a lámpákat, pedig ablak mögött vagyok, és a természetes fény sokkal jobb a szememnek. nem baj, a függönyelhúzásról már leszoktattam, ez még biztos sok idő lesz, hogy ezt se csinálgassa!

Eda! Marcinak is nagyon boldog 7. szülinapot!remélem elmúlik a lábgörcs hamar, biztos vagy magnézium vagy kalcium kell hozzá! én balatonátúszás előtt magnéziumot ittam, pont ezért, talán az jobb!

most mentem, mert lekapcsolhatom végre a gépet!!!megyek haza lefeküdni, vigyázzatok magatra, puszi

Kép
tünemény
 
 


most kaptam én is a bérszámfejtőnktől ezt az infot:

I. Anyasági támogatás

a.) Egyszeri alkalommal igényelhető, a szülés után 180 napon belül.
b.) Az igénylés a Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságán történik, az alábbi okmányok leadásával illetve beküldésével (az igénylőlapok a következő honlapról tölthetők le: www.allamkincstar.gov.hu)
- „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” és „5. számú pótlap anyasági támogatás
igényléséhez”,
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata vagy másolata,
- az igénylő és a gyermek TAJ-számát igazoló hatósági igazolvány vagy másolata,
- a terhesgondozást végző orvos igazolását arról, hogy a szülő nő – a terhesgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint – a szükséges alkalommal (4 megjelenés) vett részt terhesgondozáson.
c.) Összege az öregségi nyugdíjminimum 225%-a, (2008-ban 28.500,-*225%=64.125,- Ft),
ikergyermek születése esetén 300%.

II. Terhességi gyermekágyi segély

a.) Folyósítása 168 napig történik, a szülés napjától illetve legkorábban a szülés várható időpontja előtt 28 nappal igényelhető.
b.) Az igénylés a munkáltatónál működő kifizetőhelyen történik, vagy ennek hiányában a munkáltató székhelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál az alábbi okmányok leadásával:
- aki az ellátást a szülés napjától igényli, annak a szülést igazoló kórházi igazolás,
- aki a szülési szabadságot úgy kezdte meg, hogy őt az orvos terhes állományba vette, de még nem szült, akkor a terhes állományba vételt igazoló orvosi igazolás.
c.) Összegét a táppénz szabályok szerint kell megállapítani, ha a jogosult az irányadó időszakban legalább 180 napi járulékköteles rendszeres jövedelemmel rendelkezik. Az irányadó időszak kezdete ez esetben a szülési szabadság kezdőnapja. Ha a jogosultnak az irányadó időszakban bármely okból nincs 180 napi jövedelme, a napi összeg a jogosultság kezdőnapján érvényes havi minimálbér kétszeresének (2008-ban 138 ezer forint) a harmincad részének a 70 százaléka. Ha a biztosított jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, az ellátás alapja a tényleges, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelme lesz.






III. Gyermekgondozási díj (GYED)

a.) Folyósítása a terhességi gyermekágyi segély lejárta után történik, a gyermek két éves koráig. A gyed időtartamára a munkáltatótól fizetés nélküli szabadságot kell kérni.
b.) Az igénylés a munkáltatónál működő kifizetőhelyen történik, vagy ennek hiányában a munkáltató székhelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál az alábbi okmányok leadásával:
- „Igénybejelentés gyermekgondozási díjra”. Ha munkáltatói kifizetőhely folyósítja, akkor a nyomtatványt a munkáltató a terhességi gyermekágyi segély lejárta előtt kiküldi, egyéb esetben letölthető a www.oep.hu honlapról,
- a gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonata.
c.) Összegét a táppénz szabályok szerint kell megállapítani, ha a jogosult az irányadó időszakban legalább 180 napi járulékköteles rendszeres jövedelemmel rendelkezik.
Ha a jogosultnak az irányadó időszakban bármely okból nincs 180 napi jövedelme, a napi összeg a jogosultság kezdőnapján érvényes havi minimálbér kétszerese (2008-ban 138 ezer forint) harmincad részének 70 százaléka. Ha a biztosított jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, az ellátás alapja a tényleges, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelme lesz. A GYED legmagasabb összege legfeljebb a minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet (2008-ban 96.600,- Ft)


IV. Gyermekgondozási segély (GYES)

a.) A gyermek 3 éves koráig jár, a GYED lejárta utáni naptól vagy a szülést követően igényelhető. A gyes időtartamára a munkáltatótól fizetés nélküli szabadságot kell kérni.
b.) Az igénylés a Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságán történik, az alábbi okmányok leadásával illetve beküldésével:
- „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” és a „2. számú pótlap gyermekgondozási segély
igényléséhez”,
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata vagy másolata,
- az igénylő és a gyermek TAJ számát igazoló hatósági igazolvány vagy másolata,
- az igénylő személyi igazolványa és lakcímkártyája vagy másolata,
- az igénylő adóazonosító jelét tartalmazó hatósági igazolvány másolatát,
- amennyiben az igénylő magánnyugdíj-pénztárnak tagja, a záradékolt belépési nyilatkozat
másolatát.
c.) Összege az öregségi nyugdíjminimum 100%-a, (2008-ban 28.500,-Ft), ikergyermek
születése esetén 200%.
d.) A GYES-ben részesülő személy keresőtevékenységet a gyermek egyéves koráig nem folytathat, a gyermek egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat. Jogosultságát nem zárja ki, ha a gyermeket óvodában, bölcsödében helyezi el.

V. Családi pótlék

a.) A gyermek születésének hónapjától igényelhető.
b.) Az igénylés a Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságán történik, az alábbi okmányok leadásával illetve beküldésével:
- „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” és az „1. számú pótlap a családi pótlék
igényléséhez”,
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata vagy másolata,
- az igénylő és a gyermek TAJ számát igazoló hatósági igazolvány vagy másolata,
- az igénylő személyi igazolványa és lakcímkártyája vagy másolata.

c.) A családi pótlék havi gyermekenkénti összegei a következők:
- Egy gyermekes család esetén 12.200,-Ft,
- Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700,-Ft,
- Két gyermekes család esetén13.300,-Ft,
- Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén 14.800,-Ft.

VI. Apát megillető munkaidő kedvezmény
A gyermek születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a szülést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár.

VII. Rendes szabadság

A szülést követő munkába álláskor állapítja meg a munkáltató a szülő szabadságát a szülési szabadság tartamára és a tizennégy éven aluli gyermek gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első évére vonatkozóan.

VIII. Pótszabadság

A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évesnél fiatalabb
a.) egy gyermeke után kettő,
b.) két gyermeke után négy,
c.) kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

IX. Családi adókedvezmény

A családi kedvezményt az egy és két gyermeket nevelő családok nem érvényesíthetik.
A legalább három gyermeket nevelő családok gyermekenként havi 4 ezer forint kedvezményt vonhatnak le adójukból.
Az adókedvezmény teljes összege csak akkor jár, ha a magánszemély éves jövedelme nem haladja meg a 6 millió forintot. Négy vagy annál több gyermeket nevelő családok esetében a jövedelemhatár gyermekenként 500 ezer forinttal nő, de legfeljebb 8 millió forint lehet.
Ha az éves jövedelem az eltartottak száma szerinti jövedelemkorlát felett van, akkor a kedvezmény összegét csökkenteni kell a jövedelemkorlát feletti jövedelemrész 20 százalékával.

X. Babakötvény

A 2006. január 1-je és ezt követően született magyar állampolgárságú, a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező gyermekeket megilleti az életkezdési támogatás is.

Kép
tünemény
 
 


Kikocska: engem érdekel mit írt neked a munkaügyesed!
És van abba amit írtál, hogy ezek a játszótéri csihi-puhik valamelyest tanítják a gyereket. De enyém olyan anyámasszony katonája, hogy csuda.

Tünemény: köszönjük a köszöntést. Nem kóbor Kende. Egy ilyen nap van az évben. :) Köszi, hogy bemásoltad amit a béresedtől kaptál. És köszi a tesztes infót. Remélem Zsu is ír rá azért valamit. ;)

Eda: boldog szülinapot Marcinak! Ahogy a csajok írták kalcium+magnézium a lábgörcsre.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Virág: Tüneménynél jobban le sem írhattam volna, én is pontosan ezt tudom a kombinált tesztről.
Örülök, h minden rendben a bébivel, a dokinak meg talán csak rossz napja volt.

Marcinak boldog szülinapot!!!!!!
Nekem is görcsölt néha a jobb lábam, de csak a vége felé. Én nem szedtem rá semmit.

Ildi: hát igen, elég bonyolult lenne megoldani a különalvást.
Drukkolunk majd az időjáráshoz én is! Majd éneklem a süss fel napot (bár szörnyű hangom van)!
A kínai fogamzás naptárt ismered? Az is meg tudja mondania gyerek nemét....vagy nem! :roll: :wink:

Zsu
svs
 
 


Szeretném tájékoztatni néhány dologról, a táppénz, illetve egyéb ellátások folyósítása kapcsán.

Ha jelenleg a gyedet szeretné megszakítani, abban az esetben nincs egyéb teendője, mint beküldi a táppénzes igazolásokat, és ez automatikusan felülírja a korábban igényelt ellátást, és a fizetés nélküli szabadságot is megszünteti. (tb kifizető hely a melóhelyem)

Ebben az esetben a fizetendő ellátások megközelítőleg a következőképpen alakulnak:
- a keresőképtelen igazolás első napjától kezdve betegállományba kerül. A fizetés nélküli szabadság végétől számítva a 2008-as évre járó időarányos betegszabadsággal kezdődik az ellátások folyósítása. Erre az időre a besorolási bér alapján számított távolléti díj 80 %-a jár. (Besorolási bére 160.500.- Ft. Egy napra jutó távolléti díj számítása ebben az esetben: besorolási bér osztva annak a hónapnak a munkanapjainak számával, melyre vonatkozóan az ellátást kifizetik. A betegszabadságra járó összeg ez esetben ennek még a 80%-a.)

- A BSZ lejártát követően kerülhet sor a táppénz folyósítására, ami a korábbi gyed alapján kerül folyósításra elvileg, azaz a minimálbér 2szeresének 30ad része alapján (2008-ban ez 69.000*2/30=4600.- Ft, illetve ennek 70%, azaz napi 3220.- Ft). A jövő évi minimálbér összege nem ismert, így pontosat még nem tudok mondani sajnos.

- Ezt követné a terhességi gyermekágyi segély. Azonban ennek alapja jelen esetben a betegszabadságra kifizetett összeg lenne, mégpedig a következő elven: a kifizetett betegszabadságra járó bruttó összeg osztva a betegszabadság naptári napjainak számával
o A betegszabadság alapján kapott napi alapot és a minimálbér kétszeresének 30ad részével számolt alapot kell összehasonlítani, és tulajdonképpen az alacsonyabbat figyelembe venni.


Lehetőség van arra is, hogy ha nem megy táppénzes állományba, és a gyed lejártáig (2009. február 6) megszületik a pici, akkor rögtön a szüléstől a terhességi gyermekágyi segélyt kapja, majd a gyedet, a jelenlegi ellátás alapján (ami 4600,- Ft) (illetve a jövő évi minimálbér változás miatt csak megközelítő összegnek mondanám).

még kérdeztem, hgoy amíg én táppénzen vagyok, a férjem, aki 8 órás munkarendben dolgozik, a nándi után, aki után most a gyedet kapom, felveheti-e a gyest, és akkor még jobban állnánk :) a barátnőmék meg tudták csinálni, ő most márciusban szült, remélem azóta nem változott a kiskapu :D

Ha számolgattok, akkor ezek bruttók asszem.

kisvirág, anyámasszony katonája, vagy megfigyelő? mert az nem mindegy :) mert ha a konfliktus után csak néz nagy boci szemekkel, akkor annál jobbat nem is csinálhatna :) ha elszalad sírva attól is, ha ránéznek, az tényleg nem olyan jó helyzet, már a te szempontodból, mert nehezebb belerázni az életbe, meg jobban megviseli anyukát, hgoy hogy fog ez majd menni, de majd segítséggel úgy is belejön. mert amikor áll és néz, olyankor dolgozik a kis agya, hogy ilyenkor mi van. Nekem a lányom nagyon vehemens, mindig a sűrűjében van, de nem nagyon ütött vissza, mára elég jól kezeli a hülyéket, csak nem érti őket. Kiosztja őket, mint egy anyuka. A fiam meg kezdeményező sajnos, szóval ő a hülye fajta időnként, nála résen kell lenni, biztos, mert második, kíváncsi vagyok, vele majd hogy lesz, ha megérik az önálló konfliktuskezelésre, hogy érik be a sok szájtépés :)...

meg olvastam egy cikket, az arról szólt, hogy a kiegyensúlyozatlan gyerekek megtalálják a kiegyensúlyozottakat, és azokon vezetik le gyakorlatilag azt, hogy nekik nem jutott az, ami a kiegyensúlyozottaknak. Na, nagyon lesarkítva, de a lényeg ez. SZóval ha mindig piszkálják a gyereked, gondolj erre :)

na, a fene, megint belemerültem. ideültem vacsizni, hiba volt, állandóan belemerülök, akármiről van véleményem, lőjetek le!!! :)

kikocska
 
 


Kikocska: köszi, hogy bemásoltad az infókat. Én nem gyedről, hanem gyesről tértem át táppénzre. Remélem nem szívom meg. Bár nekem azt mondták a nagy tb-be meg a tb-s ügyintézőm is, hogy a korábbi 2005-ös bérem lesz a táppénzem alapja. (ez volt annó a gyedem alapja is) De ahogy a te ügyintéződet olvasom a gyedem lesz az alapja. Jajj én már nem igazodok ki semmin...
Én mivel gyest kaptam lemondtam róla és elmentem táppénzre. Bármiből is számolják mégiscsak több, mint a gyes. És e közben apának meg megigényeltük, és most ő van a 8 órás melója mellett gyesen, én meg táppénzen. Szóval kapjuk a gyest is meg a táppénzt is. Szóval annyira nem járok most rosszul. Mert azért csak több pénz jön a konyhára...

Kende a bociszem kategória. Ezek szerint dolgozik a kis buksi és feldolgozza az eseményeket. De szerintem nem tudja hová tenni. De a lényeg, hogy akkor ő kiegyensúlyozott gyerek.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Zsu: a kínai naptár szerint lányom lesz :lol: :lol: :lol: Na, majd meglátjuk, mennyire jön be :lol:

Eda: Boldog szülinapot a nagyfiadnak!

Kép

Kép
sildi83
 
 


sziasztok.

tegnap már nem tudtam jönni,sétálni voltunk kemény 3 órát.majd leszakadt a derekam mire hazaértünk.de Patrik jól bírta.

kínai naptár szerint én most nem lehetnék terhes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mivel kukacosnak ír.bátyámat meg lánynak.
Patrikot is lánynak.a mostanit fiúnak írja.
egyedül öcsémet találta el :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

a gracoról akartam még én is írni hogy nagyon kicsi az ülése.hosszra is és széleségre is.
ja és amit emelgetni kell annál megtévesztő hogy baba nélkül emelgeted.mikor ilyet próbálsz képzelj bele mondjuk egy 10 kilós gyereket.amúgy én nagyon szeretem mint már írtam.
mármint a nagy kereket.szerintem ha bolygósítható akkor minden kiskerekűt ver.

én egy kicsit megfáztam asszem.hajnal 3 kor teát főztem magamnak mert alig tudtam nyelni.azóta már vagy 5 litert megittam.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok néha én is.
Üdv az újaknak!

Bocs, ha nem mindenkinek reagálok név szerint!

Játszótéri verekedés: Az én fiam sem az a visszaütős típus. Bár egyszer már előfordult, hogy egy kissrác zalkatását annyira megunta, hogy visszaütött. De ehhez két hét kellett. Azóta sem tett ilyet. Ő inkább a sírós típus, vagy elmegy onnan máshoz.
Egyébként én is megbeszéltem volna a lánnyal, ha már az anyukája nem teszi. Szerencsére nálunk ilyen nem fordul elő, mert a szülők figyelnek a gyerekeikre és ha van egy ilyen helyzet, akkor beleavatkoznak. Hacsak nem kérem, hogy hagyják, nézzük meg hogyan oldják meg egyedül.

Én erről a TB kérdésről már kaptam tájékoztatót az ügyintézőnkől, de még most is zavaros egy kicsit. Mindegy. Majd kapok valamit, ami biztosan több lesz, mint e GYES, csak sajnos közel sem annyi, mint az első gyereknél. (Maximált összegek, minimálbér kétszerese.)
Vendég
 


Az ingyenes kombinált tesztről itt van egy HVG cikk.
http://hvg.hu/egeszseg/20080923_down_kor_szures.aspx

Én ebből azt szűrtem le, hogy nem mindenkinek ingyenes, csak aki esetleg a Sejtbankkal szerződést kötött kórházakba jár kezelésre és ott csináltatja az UH-ot.
De lehet, hogy én rosszul értelmeztem.
Vendég
 


Én holnap az Istenhegyire megyek fizetős szűrésre Uh-gal együtt. Ami azért sem árt, mert aki a kórházban nézte most kedden, annak a dokinak már 3 éve is rég nyugdíjban kellett volna lennie. Úgyhogy én azt az eredményt úgy veszem, mintha nem is lett volna.
Viszont van egy szép képem a Picurkáról:
Kép
Vendég
 


cat:

édes a pici.

Patrik azt hiszem az arany középutat választotta verekedés és ilyenek terén.
ő nem bánt magától senkit,odaadja a vödrét ha kap mást.ha nem kap akkor vödör vissza.
ha viszont valaki odamegy hozzá és csak úgy kiveszi a kezéből a dolgait akkor azt nem hagyja "szó" nélkül.visszaveszi.ha a "tolvaj"nem adja magától vissza akkor oda csap.
de ilyen ritkán volt.ahova mi járunk ott van egy megszokott gyerek csapat és ők azért már jól eljátszanak eggyütt.(1 től 3-4 évesek)
a nagyok megvédik a kicsiket ha egy újj gyerek gonoszkodik.de ha valaki odamegy hozzájuk és rendesen játszik pikk-pakk befogadják.

de amúgy már én is teremtettem le nagyon gyereket mikor Patrik még pici volt.aludt a kocsiban mentünk el egy park mellett,egyszercsak babakocsitől fél méterre landolt egy focilabda.hát én bezony elvettem azt a focilabdát mert már előtte is láttam hogy nem rendesen fociznak hanem felrúgják a labdát és ahol esik ott puffan.
de ilyen sok volt hogy nem voltak tekintettel a nagyobb gyerekek a kicsikre.ezért járunk egy bizonyos játszira.ott nincsenek nagyok(7 fölöttiek)vagy csak nagyon ritkán de nem érzik jól maguk a kicsik mellett.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

ha még lehet, én is csatlakoznék hozzátok, április 20-ra vagyok kiírva a 2. babámmal, már van egy 2, 5 éves lányunk :D

Tisa, nem semmi h a doki máris megtippelte a nemét :) mondjuk mi is teljesen biztosak vagyunk abban h fiunk lesz, pár hét múlva remélem bizonyítékunk is lesz rá!

babakocsink nekünk cam apollo van és nagyon bevált-egyetlen hátránya h nem lehet megfordítani a tolókart, bár nem is biztos h szükség lett volna rá, mi tökéletes állapotban,használtan vettük kb egy huszasért lábzsákkal és esővédővel, az új ára is max 45 körül van.
deguka
 
 


Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a tesztről.
Ti a kombinált tesztre jelentkeztetek be? És erre csak egyszer kell menni egy vérvétel erejéig?
És tuti ingyenes? Mert a honlapjukon ezt olvastam: a szűrővizsgálatok eredménye két napon belül érkezik Londonból, díjuk egységesen 25.000 forint.
Magzati Diagnosztikai Központ
1148 Budapest, Bolgárkerék u. 3.
Tel.: 06-1-273-1913 vagy 06-20-945-3558 Itt kell bejelentkezni??? És bárki mehet ide? Kell beutaló vagy valami????

Köszi a válaszokat.

Ettike: jobbulást neked! Jó nagyon sétáltatok! Jól tetted, hogy annó elvetted a focit a gyerekektől. Azért ez elég buta játék.

Deguka: üdv a csapatban.

Cat: én is úgy voltam a táppénzzel, hogy tuti több lesz a 25e gyesnél. + megigényeltük apa nevére a gyest, szóval azt is kapjuk. Meg én dimenzió egészségpénztári tag vagyok, ahol kiegészítik a táppénz összegét. Szóval most mindenképp jobban járok anyagilag. Aztán mi lesz a tgyás, gyedem hát már magam sem tudom.
Édes a kicsikéd. :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Cat: Jajj, de aranyos, kis formás a Baba :)

Kisvirág: Én nem értem hogy lehet, hogy van ahol fizetni kell a kombinált tesztért, valahol meg nem. Tőlem vért vettek, aztán holnap vagy holnaphoz egy hétre jön az eredmény. Nem egészen értettem, így holnap megkérdezem. De hogy fizetni nem kell érte, az biztos. Itt mindenkinek megcsinálják.

Deguka: Üdv köztünk!

Ettike: Gyógyulj meg gyorsan!

Kép

Kép
sildi83
 
 


Cat: jaj de jó, h előkerültél és minden ok! Picurka nagyon kis formás.
Mesélj, gondolom jó lett az eredmény! Emmával voltunk ott ezen a teszten és nekünk nagyon nem voltak szimpatikusak. :? Nektek?

Virág: a számot nem tudom fejből, de tuti ingyenes. A Sejtbank kft (=Magzati DK.) néhány kórházzal szerződött néhánynal nem. Akivel igen, ott megcsinálják, akivel nem, az csak úgy "kerülhet be a körbe", ha elmegy hozzájuk. Hívd fel őket nyugodtan!

Nekem fogalmam sincs, h mit fogok kapni, ha ketteske megszületik. A Szoc és Család.... Minisztériumot felhívtam és azt mondták, h vagy továbbra is gyedet kapok, vagy lehet 6 hónapra tgyás, de az a régi fizum 30% csak. Ha jól számolom, akkor az nekem valamivel több lenne, mint a gyed, de még utána kell néznem majd. :roll: :?

Deguka: üdv!

Ettike: hol sétáltatok ennyit? Patrik babakocsizott vagy ő is sétált?

Ildi: hogy lesza neved? Megtartod a sajátodat v. felveszed vhogy a férjedét?

Zsu
svs
 
 


Zsu: megmarad az enyém, de elé teszem a férjem vezetéknevét né-vel :) Ez a megoldás tetszik a legjobban.

Én sem tudom mit és hogyan fogok majd kapni. Egyelőre az sem tiszta, hogy a táppénzt mikor és miként kapom meg....

Kép

Kép
sildi83
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: