Új privát üzeneted érkezett!

Szilcsi! Félreértés ne essék, nem rossz tapasztalat, csak mást vártam, de igazán jól szórakoztunk. :)

Kinga! Hu, az jó hely, a bátyámék ott laknak. Anno mi is beleszerettünk egy házba ott, de elvitték az orrunk előtt.
Közlekedést nekem mondod?? :lol: Senki nem hiszi el, hogy hamarabb beérek Domáról az oviba, mint az oviból a munkahelyemre. :)
A kiköltözésnek 1 "hátránya" 2 autó kell, amúgy meg istenkirályság. :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csibe: munkatársak lettünk!!

Kép
gyanixi

ja, írtam privit is!

Kép
gyanixi

Gyanixi!
Privi megy.
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

válaszoltam

Kép
gyanixi

Sziasztok!!

képek:

Kép itthon

Kép messziről szemléli kistesót

Kép nem látszik, de SZŐKE haja van! :-D

Kép így örült a hazajövetelnek...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

ZItacicu!
Kitti kapott Bronco Vaxom-ot. Ma kapta az utolsó adagot.
Egyenlőre csak annyit tudok róla hogy immunerősítő... :wink:
Kitti taknyos lett a bölcsiben miközben kapta, de semmi más nyavajája nincs...Ennyi.
Gondolom később kiderül hogy mennyire lesz beteg ha elkap valamit.
Ja , és szerencsére teljesen íztelen por!! Így reggelente a vizébe belekeverve meg tudtam itatni vele.

Zsuzsu!!!
NAGYON SZÉP családod van!!!
Majd ha lesz időd, rakj fel Ábelről is csecsemőkori képet.
Kíváncsi vagyok a kiskrapekok hasonlítottak-e egymásra :P

Niki!!
Gratulálok a munkahelyhez!!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Melinda! Tesomék oda járnak balettre, a 2 nagyobb. Én is 15 perc alatt ott vagyok a melohelyen:) Szegeden a régi melóhelyre 35 pec alatt jutottam el, igaz akkor nem kocsival :o

Kinga! Hát csuda aranyos ez a lány!!:) Orsinak a lavor volt a kedvence :lol:

Zitacicu! Én pont most akarom majd megkérdezni a gyerekorvost erröl, mert tavaly ORsinak Ribomunil volt, szuper csak marha drága. Igy gondoltam most jo lenne a Bronho-vaxom is. Föleg mert mind2 kapná.

Zsuzsi! Tényleg csodaszép kisbaba! Jesszum Ábelnek mekkora haja van már! MEddig növeszted? Itt az oviban is van 2 kisfiú akinek jóval váll alá ir, copfosak. Hát kinek mi az izlése, ugye :lol: :lol:

Niki! Grat. a munkához!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

zsuzsu!

nagyon szép kisbaba Konstantin!olyan kis husigombóc!!!! :D :D
Ábi haját meg le le vágasd!olyan kis cúúúki így!(todod én vagyok asszem az egyetlen a fórumban, aki szeretem, ha egy kis/nagy pasinak hosszú haja van :wink: :lol: ).

és rakjál minél több fotót!
a gyerekágyról írtakról eszembe jutott nekem is a miénk :cry: :evil: :x életem legszarabb három napja volt! megértelek!

minden jót !
toncsi

toncsi80

Hát nem hiszem Zsuzsi miattam vágatná le Ábel haját! :lol: :lol: Csak csodálkozok mindig hogy még mindig növesztik és most már nagyon kiváncsi lettem meddig gondolta, azért kérdeztem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

megjártuk a felnőtt dokit, apával mindketten kaptunk augmentint és valami köptető-hurutoldót. :( :?
Lalit délután viszem majd dokihoz, brutál taknyos szegény. :( Alig tud szopizni, úgy be van dugulva az orra és hiába szívom, orrcseppezem, fújom stérimarral, alig jön valami belőle. :?

Zsuzsu, micsoda kis tömör gyönyör Konstantin! Csuda helyes kispasi! :wink: Sebed gyógyul?

Niki, grat a munkához! Nikor kezdesz?

Zitacicu, drukkolok, hogy rendben is maradjon az arcod. Gyerekek is rendbe jöttek már?

Kép
szilcsi

Sziasztok!!

Szilde : Írtam,ah van kérdésed megtalálsz:-)
:lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kép Kép

Kép
bibi226

Szilcsi,Te hiányoltad a Barnit,így dobok fel én is képeket!!!
Barni jól van,lassan most már kezdi megszokni,a bölcsit,van hogy rá kell szólni,hogy ezt-azt nem szabad................
A dumája még mindig tuti!!!!

Ma elkezdett hisztizni hogy ő nem akar anyukámtól hazajönni.
A biciklin,majdnem elestünk,mert még a lábait is dobálta hozzá!!!!
Többször szépen rászóltam,hogy ne,aztán mondtam neki,hogy most azonnal bemegyek a boltba,veszek ásványvizet,és leborítom ha így folytatja!!!!
Barni:
-anyuka,ne ásványvízzel,inkább kólával boríts le!!!!!!!!!
Meg egy kinder szeletet is hozzhatnál!!!!!!!

Amin ül kukásautót ,most kapta,abszolút ez a sláger,de már kinézett egy távirányítós markolót a "boldog szülinapomra"!! :lol: :lol:

A munka eddig nagyon jó volt,de kicsit kezdek elkeseredni,mert 1000 várják a túlórát,és időnként nem gond,na de mindig??????????????
Mindenhol ez van????

Zsuzsu,annyira édes húsigombóc Konstantin!
Ilyenkor annyira szeretnék pici babát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!!

Bocsi mindenkitől, de csak a nekem szóló üziket van energiám végigfutni.

Becézés: Konstantinusz, Konika, baba, kisbaba..., de legtöbbször Ábel :lol: :lol: :lol:

Apgar: van 10-10-10-es érték. A zárómon ez szerepel. Beszéltem azzal a lánnyal, aki az ujszülött megfigyelőben van, Ő szokta a műtőből hozni le a babákat. Ő bátorított engem a műtét előtt. Ő mesélte, h tankönyvi volt a szülésem, minden úgy zajlott, ahogy a nagykönyvben irva vagyon. Kisfiam egyáltalán nem volt kába, pedig altattak. Iszonyat erős üvöltéssel jelezte ennek a világnak, h megérkezett. A műtösstáb nevetett, annyira hangos volt gyermekem..... Ennyit tudtam meg Anditól....

haj: még nem beszéltünk mikor vágatjuk le, egyenlőre marad....nekem sem jönnek be a hosszú hajú pasik, és nem akarom, h csajnak nézzék, de egyenlőre maradnak a fürtök.

Ábel: egyenlőre vizslantja a kicsit, mutatja, ha sír, de félek ölberakós képet csinálni.

Mi: tegnap voltunk doktornéninél. Hatalmas puszikat kaptunk, mindenki ámult, mennyire szép a kissebbikem :D :D :D Minden rendben, de talált egy kis nyelvlenövést a babánál. Hetente kell mérnem a súlyát, addig szopi ezerrel.

VAN VALAKINEK KÖLCSÖN MÉRLEGE??????????

Lemértük a babát és teljesen mások az adatok, mint a Klinikán:

súly: 3650g (3700g adták haza előző nap)
hossz: 50cm Klinikán 48cm..
fejkörfogat: 34cm, Klinikán 36cm!!!!! éRDEKES.........

A sebem állítólag szebb, mint amire a dokim számított. Aki csaszis volt, előfordult véraláfutás a pocakon?????? Most ez aggaszt. Nem kaptam szurit hasba és nem is ütöttem meg. Nem tudom mi lehet.......

Bence itthon van októberben, itt dolgozik, amikor Ábel alszik. Amúgy pedig segít mindenben.

Ábel:
Kép

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu, nekem nagyon hasonlít Ábelre Konstantin. Leeht, hogy már ilyen pici korban ennyire szembetűnő a hasonlóság? :shock: :D Mérlegünk nincs. Amúgy én hiába mértem itthon, amikor kölcsönöztünk mérleget, a tanácsadáson tuti mást mértek mindig. :?

Tovább gyűrűzik a pneumo-sztori:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/in ... _/2072526/

Kép
szilcsi

Bibi, nagyon édes Barni és csupa nagyfiú már!!!
Barniszáj még mindig kééééééééész, olyan dumája van a pasidnak, hogy mindig jókat derülök rajta. :mrgreen: Tesó nem lesz még? :wink:

Kép
szilcsi

Zsuzsu!
Konstantin gyönyörű,Ábel meg kis huncutnak néz ki. :D

Bibi!
Barni milyen nagyfiú lett!!:)

Voltunk tanácsadáson.Kicsi fiam 8030gr és 67cm
:oops:
Bea!
Ti voltatok?Mizujs?

M.Kriszta!
Köszi szépen!

Edit

szilde
Szeged

Zsuzsi! Ezen az utolsó képeken nekem is tiszta Ábel a kisfiad! Tényleg nagyon hasonlitani fognak, már most látszik!
Mérlegem nincs, én is babanetröl kaptam kölcsön. Nekem is mást mért mint a rendelőben, de nem is ez volt a fontos, hanem hogy egy-egy evésre mennyit ettünk, arra meg nagyon pontos és jó volt.
Nekem nem volt lila a sebem. Norbi után csunya barna pörkös maradt, 6 hónappal késöbb látta bördoki, pár nap alatt lehámlott a kenöcstöl, nekem csak ez volt. Orsival meg semmi

Bibi! Milyen nagy már Barni! Én valamiért ugy emlékeztem hogy nem bölcsibe akarod majd adni, hanem a Pick ovi mini csoportjába, nem igy volt? Merthogy ott laktok közel. Rosszul tudom v. ha nem miért döntöttél másképp? Norbit akarom majd oda iratni, csak ezért:) Barniszáj meg megint megnevettetett!:)

Edit! szépen nöl a pici fiad :lol: :lol:

Szilcsi! na jo hogy irtad, mert nekünk a dokinéni mondta ha már lesz ö Norbinak félretesz rögtön, de akkor mielöbb elindulnánk majd oltásra (10-re körül kellene menni a kötelezö miatt) felhivom jött-e már, együtt akarom a 2 oltást megkapja ha már igy beszéltük nem viszem 2x

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilde: enyém kisfiam 8350 gramm, 71 cm :)
nem semmi Kevin :)

Zsuzsu: az utolsó képen tiszta Ábel Konstantin
nekem is véraláfutásos volt mind2x a sebem környéke (alatt-felett mittudomén már)
elmúlt pár nap/hét alatt
nem tudom pont mikor, de a 6 hetes vizsgálaton már nem volt véraláfutásos az tuti

Bibi: fű mekkora már Barni.....rég láttuk! nagyfiú!

rohanok, bocsi

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsu!

Én tudok mérleget kölcsön adni, igaz nem digitális.
Nina
nina74

szilcsi és a töbiek? köszönöm a gratulát, már szerdán kezdtem! :lol: Jobbulást neketek!
Viszont Réka mióta dolgozok, alig akarja elengedni a nyakamat a bölcsiben, nem akar ott maradni, pedig eddig soha nem sírt, beszoktatásnál sem és tök jól, hamar be is szokott. érdekes...
Zsuzsu:szép a kis manókád, nyugi a császár seb miatt, én még hónapokig járkáltam vissza vele a dokimhoz ha valami furit láttam vagy éreztem rajta és mindig mondta, h minden oké vele. Nekem csak nehezen akart összeforrni!

Kép
gyanixi

Mármint úgy akartam írni, h szilcsi és a többiek:

Kép
gyanixi

Sziasztok!!

Bea!

Köszi,, megnyugtattál!! (már halványodik a véraláfutás. Tegnap Bence dokiról és hasi UH-ról beszélt én meg rettegtem....) A dokim nem tudtam elérni, de asszem ma már felesleges...

Nina!
köszi! Pü ment!

TImika![/b[b]]
JÓ EGÉSZSÉGET, BOLDOG TESÓVÁRÁST!!
:wink: :lol:
Bence mondta, h a Kristófék puszilnak. Kellett pár perc. mire beazoinsoítottalak! :D

Csaszisok!
Tippeket kérni zuhizásra! (egyenlőre Bence mosdat mosókesztyűvel, de olyan jó lenne már egy igazi tusolás...)

Meddig kell kötésnek fedni a sebet??
Mikor kell átkötni?? (a dokim a műtét másnapján és varratszedéskor kötötte át)
Meddig jó, ha hűzódik a seb és a méhem??
nyilalgat is, de nem vészes. Vérzés hullámzó. A dokim biztos elmondta, de engem a gyerekágy agyilag is leamortizált)

Ábel jól van, szokja a helyzetet. kellet 2,-2,5 nap mire visszaszokott hozzám, addig csak APA létezett. Ti tapasztaltatok ilyet tesónál????

lépek, folyik a tejcsi :oops: :)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsi! Nekünk a korházban mondták hogy tusolni kell. Jo nem feláztatni a sebet, de tusoljunk nyugodtan. Azután mindig cserélték a kötést. Hazamenetel elött meg a doki levette, mondta semmi gond vele már. Otthon is tusoltam. A korházban mindkettövel igy volt. Érdekes hogy a klinikán nem cseréltek naponta kötést?? Hát nem vagyok egészségügyis, de azért nekem valahogy higiénikusabbnak tünik a naponta friss átkötözés :o :o
Húzodni még joideig fog szerintem. Nálam is Nina mérlege volt, pontos, nagy segitség volt!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsuzsu: Nálam is úgy volt, ahogy Karmen írta. A kórházban minden nap átkötötték, illetve tusolás után is mindig. Utolsó vizsgálatkor doki levette, és nem kellett kötözgetnem, és tusoltam normálisan. A klinikán közölték, hogy ők ugyan nem cserélgetik a kötést, vigyázzak rá, úgy tusoljak, hogy ne legyen vizes...jó poén ez a felvágott hassal amikor megmozdulni is alig tud az ember.... :twisted: Aztán volt egy nővérke a posztoperatívon, aki anno kórházas volt, ő lecserélte a kötést bármikor ha megkértük. Nagyon aranyos volt, mondta, hogy emlékszik rám a kórházból, és hogy van egy kislányom is, ugye? És hogy a férjemet is felismerte.... :x Vicces volt, mert én meg egyáltalán nem emlékeztem rá :roll:
Aztán lent a gyerekágyon egyszer sem cserélték a kötést :(
Dokim ismét közölte hazajövetel előtt, hogy vegyem le, és éljek normálisan, nem kell azt kötözgetni, hamarabb gyógyul szabadon.
Hát ennyi. Felszívódó varratom volt mindkétszer.
De én is meglepődve hallottam már másoktól, hogy a klinikás dokik meg még hazamenetel után is köttetgetik a sebet. Hát nemtom van e értelme. Nekem egyszer sem volt problémám a sebemmel, gyönyörűen gyógyult.

Karmen: A klinikán sóhajtoznak és szentségelnek ha át kell kötözni....és fél óráig ordibálnak az emberrel, hogy miért nem vigyázott, és közlik, hogy nem cserélik, majd megszárad...
legalábbis én ezt tapasztaltam. :(

De volt egy nagyon aranyos klinikás nővér. Ő fiatal volt, de nagyon lelkiismeretes. Ő saját pénzen vett fájdalomcsillapítót és azt adta annak aki kért, mert a klinikán nem volt. Nekem Strepsilst adott, mert kapart a torkom (altatás után ugye ez elég szar, izgi friss csaszis sebbel köhögni....), és amíg a férjem nem hozott, addig ő adott a sajátjából. Ez is a poszt.op-on volt. Szóval azért van ilyen is. Csak ritka sajnos :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kinga!M.Kriszta!
Privi ment.:)
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!!

Bea, Kármen!

Sajna nem emlékszem mit mondott a dokim, amikor lecsípte a varrat végeit. Átkötötte és arra emlékszem, h azt kérte, h még 4 napig ne áztassam el. Hogy miért pont 4 nap?? Akkor lesz 10 napos a sebem....
Mi vettünk olyan tapaszt amivel kötötték, 200ft/db, de nem érdekel. Egyenlőre nem kötötte át Bence. Kicsit fájjdogál, bár a dokim meglepődött mennyire szépen gyógyul.

A poszt. op. oszt. nekem is kellemesebb tapasztalataim vannak, de sajna a 202-ben voltam, ott a nővérszoba mellett, ahol bagóztak. Iszonyat büdös, alig vártam, h szabaduljak. A sok látogató szobában engem zavart, főleg, amikor alig tudtam mozdulni. ... Bence csak naponta 2x beszaladt, pár szó, innivaló és ment is. Csüt este műtét, aztán szombat délelőtt már leballagtam fél emeletet, h integessek ábinak. Persze bőgtem....... Délután lekönyörögtem magam a gyerekágyra, onnan könnyebben lementem az udvarra, így szombat délutántól Ábiztam. Édes volt, kereste a pocakom és mutatta: nincs baba :-)

Konstantin jó baba, eszik alszik. EGyenlőre elég neki az egyik cici.... éjjel nem keltegetem, 4-5 óránként jelez, szopi, aztán durmol.

Lassan én is javulok, vérnyomim is....

Puszi Mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Szilde : Válaszoltam :-)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Lalinak vettek tegnap orrváladékot tenyésztésre, hétfőn lesz eredmény. Kapott valami Rimfa.. akármit az orrába, ami igazából szemcsepp. :shock: Más baj nincs, nem köhög, csak le van rakodva a trutyi és nem tudom leszívni. :roll:

Bea, mikor szülés után átkerültem a gyerekágyra este, hozott a nővér fájdalomcsillapítót, mondtam nekem nem kell, tényleg nem kellett és közölte, hogy nem hiszi el, és ott előtte be kellett vennem a gyógyszert. :shock: :evil:

Csajok, egy másik topikban olvastam egy megdöbbentő történetet. Egy erdélyi kismama meghalt a szülés után rögtön (azt hiszem, tüdőembóliában) és kislánya egyedül maradt az apukával, aki még nem végzett az egyetemen, pénzük, semmijük nincsen. :? A topikosok gyűjtést szerveztek nekik, én is beszálltam, hétfőn adjuk postára a cuccot. Ha valaki szívesen beszállna, akár pár ruhácskával, bármivel, ami egy újszülött baba körül kellhet, azt szívesen fogadják. Aki szeretne adni valamit, írjon nekem privit, és küldöm a címet, ahova fel lehet adni a csomagot.

Kép
szilcsi

Sziasztok Lanyok!

Zsuzsu: Haaat...csudaszep ez a Nagy Konstantin, es ahogy neztem a kepeket nagyon hasonlit a furtos Abira! Nagyon szepek vagytok!
Egyebkent en is ugy tudtam, hogy csaszinal ritka a 10-10-10-es agpar, nekunk 8-as is volt, aztan 5 perc utan 9-est adtak, de azt mondta a doki, hogy ez csaszinal nagyon jo!
Egyutterzek veled a seb miatt, hat ugye nem egy leanyalom. Nekem kapcsokat rakrtak, amit 4 nap utan kivettek, aztan hazamentem es sem kotozni sem kenegetni nem kellett, otthon a tus alatt lekaptam a tapaszt....es menden ment mint a karikacsapas....a jarason es a mozgason kivul!
De jooo, hogy ilyen jol alszik a kismanod...meg, hogy sok tejcsid van!!!!!
Tenyleg, teged miert altattak......nekem csak egy geric szuri...aztan vagtak....meg azt is megmutattak amikor kikaptak a Teokamat....

Szilcsi: Gyogyuljatok! Haat mar sosem lesz vege ennek a ,,szerencse sorozatnak"....ezutan valami nagyon szupi dolognak kell tortennie!

Gyanixi: Gratula az uj miunkahoz!!!!

Zituska: Remelem a Noncsi mar nagyon var minket!

Edit: Szepen gyarapszik Levi baba...latod semmi gond!

Toncsi: Hogy vagytok.....????

Bibi: Nagyon csucs a Barni szaj....es mekkora mar a kicsi fiad!!!!

Zitacicu: Orulok, hogy ok az arcureged....ost en is megusztam....eddig!

Kinga: Nagyon szep a csopp kis lanyzo!

Lanyok! Milyen idot josolnak..mit vigyek ..rucik a gyerkocnek!!!!!?????

Pusza
Teo es Kriszta

Kép

sziasztok
matteo0808

Zsuzsu! Nekünk sem szabadott feláztatni. Ezért mondtam lehet tusolni, de csak ovatosan, nem feláztatni. Amugy nekem higiéniai okokbol ahogy irtam is érthetetlen hogy egy kötést nem cserélni naponta... :o

Szilcsi! Nem Rifampicin?:) (Tudod Norbi szemére mi közel egy tucat cseppet elhasználtunk:)) Mintha ez lenne a neve. De tudod hogy azt fény nem érheti? Mondták neked? Hütöbe nem kell tenni, de tekerd be aluminium fóliába. Orrspray is megy? Mert az is kell a szemcsepp mellett! Mert az egyik antibiotikunként megy, a másik meg jó lenne ha feloldanád a taknyot, orrnyálkahártya duzzanatot csökkentenél azért. Én Brulamicint szoktam cseppenteni orrába, ha eljutok oda hogy irassak fel.
Nekem elhitték hogy nem kell fájdalom csillapitó:) De azért ott is kérdezték naponta párszor, de aki kért soron kivül arra sem haragudtak, persze csak a napi adagot figyelembe véve

Nekem a korházban már többször irtam a növérek, szülésznök lelki támasza nagyon sokat segitett, hogy el tudtam viselni bent a több hónapot. Igy egy szavam sem lehet.

Kriszta! Hát most szép az idö de hülni fog. Én itt szoktam megnézni:
http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=we ... stt=Szeged
De nekem a legjobban ez vált be: http://www.szegedvaros.hu/component/con ... le/61.html

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, de az az! Nekem hűtőbe kellett tennem és be van tekerve alufóliába, mondták, h nem érheti fény. Én úgy csinálom, hogy Nasivin reggel-este egy-egy csepp, utána orrszívás, napközben stérimar egy-egy fújás, utána orrszívás, és napi 3X orrszívás után kap bele Rifampicint. Mellette Cebion 10 csepp, Calcimusc 2Xfél ampulla, és minden nap kap egy Normafloret is. Ja és esténként Nurofen.

Kriszta, most elég jó idő van, 20 fok van jelenleg. Szerintem hozzál vastag ruhát Teonak, de nem kell téli cucc, reméljük, nem lesz olyan hideg még. :wink: Inkább átmeneti idő van.

Tényleg, vajon én öltöztetem alul Lalit??? :shock: Most láttam délelőtt, h anyukák téli overálban, bundazsákkal-lábzsákkal a babakocsin, téli cipőben, vastag sapiban sétáltatták a gyerekeket. Tegnap is egy nagymama a kislánnyal termooverálban, plusz betakarva egy plüss pléddel a kiscsaj. :shock: Én meg még a sapit is levettem Laliról, és egy pulcsi volt rajta a hosszú ujjú bodin, és tök melege volt. :shock:

Kép
szilcsi

Sziasztok!
Nálunk is beteg mind a két gyerek. Márk már hétfő óta köhög, nem is volt a héten oviba, de mivel a tüneti kezeléstől nem javult, ma kezdtük az Augmentint.
Persze elkapta Szandi is, Ő is kapott gyógyszert. :roll:

Szilde!
Nem semmi súlyotok van. Szandi még 6 kiló sincs. De hát Ő nem is sokat eszik. :cry:

Zsuzsu!
Tegnap találkoztam a Corába Csillával meg a férjével. Nem csuklottál? Emlegettünk! :lol:
Olyan jól nézett ki Csilla, szerintem fogyott. Aztán találkoztam a nőgyógyásszommal is a Corába. Mindenki vásárolt tegnap. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsu!

Tüneményesek a pasik!!!!Gratulálok!

Szilcsi Matteo!
Arcüregem szerencsére okés remélem az is marad.

Karmen!
Én is kettő bronho vaxomot vettem de elég drága így is.máté meg kap béres cseppet,de ő amúgy sem beteges (kopp kopp kopp)Eddig a kicsikkel volt a legtöbb gond.Főleg a Norbival.Most viszont a Niki köhögött folyt az orra és egyik éjjel 37.4 volt a hője ,de úgy látom átment rajta a betegség.Lehet hogy a béres csepp meg a bronho vaxom miatt......Hja a kicsiknek is adok bérest meg c vitamint és nagyon rászoktak a paprikára meg paradicsimra.Szerencsém van mert szeretik a gyümit meg a zöldséget is...Remélem megússzuk a telet.

Na megyek megpróbálom behozni az egész hetes lemaradásom egy óra alatt :lol:

Mondtam már hogy szuper férjem van?este megyek szaunázni az annába ..juhéjj.Olyan jó lenne neki viszonozni a sok kedvességet de nem szereti a szaunát, "bulizni"nem tud elmenni senkivel ,csak meló meló meló... :?
Én meg néha néha elmegyek szórakozni ,moziba, szaunázni és már nagyon szeretném neki "visszaadni " a sok jót.

Kép
Kép
zitacicu2

SZilcsi!
A Calcimuscot mire kapja Lali?Nekünk múlóban a takonykór hála az égnek,már én is úgy voltam,kérek orrváladékvizsgálatot,de remélem nem lesz rá szükség. Lali mióta is náthás?Nincs 2 hete még?Öltözéssel én is gondban vagyok,tegnap rövid újjú body,rajta hosszú újjú póló meg kardigán,vékony sapi délután,dél körül semmi,pléd szerintem már durva,akkor télen mit rak rá,medvebőrt? :? :shock:

Minden betegnek gyors gyógyulást!

Kriszta!Jó utat nektek!
20140113113746

Szilde : Írtam választ!

Van benne fantázia ,de sokan foglalkoznak vele :-(

De mindig lehet jobban csinálni.....

:)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Anett, calcimuscot azért kapja, mert csökkenti a köhögést (picit köhögött is, de ma már nem köhögött), meg lehúzza a duzzanatot is állítólag a nyálkahártyáról. (ha jól tudom, az allergiásoknak is adják, ha pl bedagad a torkuk vagy ilyesmi...)
Remélem, nem mondtam túl nagy hülyeséget... :?
Hja tegnap Lalin se volt sapi, csak késő délután, délben levettem róla.

Zitacicu, egyedül jársz? Én is úgy mennék, de nincs kivel. Apa felől mehetnék, ő is eljár, sőt sokkal többször, mint én, bulizni, csak hát Lali nem alszik vissza, csak velem. Úgyhogy ha felébred, irány haza. :roll: A paradicsom nálunk is nagy kedvenc, csak én vagyok rosszul még a szagától is. :roll:

Bea, Edit, akartam írni, hogy jesszus, mindenki leköröz minket súlyilag. :shock: Bár Lali 3 hete volt mérve, de akkor is csak 7900 gramm volt... :? Viszont már 73 centi.

Akarok neki halat adni, csak hekket lehet? Más halfilét nem kaphat?

Kép
szilcsi

Zsuzsu!
mérleget nekem adott a védőnő, 2000 ft volt egy hónapra. digitális tefal mérleg volt.

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi!

Akkor egy laza szauna partit nem vállalsz be velem?Az nem trat éjszakába nyúlóan és legalább te is kikapcsolsz.én imádom főleg az aromát (mióta egerszalókon kipróbáltam)

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Kissé le vagyok maradva :oops: , bocs a régi témákért, azért válaszolgatok, jó vegyesen… :lol:

Anett: én réges-régen adok piros leveseket Dórinak, leginkább a zöldségeket belőle.

Karmen: a MC Priori se használható újszülöttkortól (mint a Concord Ultimax pl.), ugyanaz a kategória (9 hó-4 év, 9-18 kg), mint a Trimax a háttámlával együtt, csak valahogy nagyobb a háttámlája a Trimaxnak, szerintem azért növik ki később. Még nem néztem meg a kódot a Trimaxunkon, kicsit félek, nem újonan vettük...

szilde: a fagyasztott anyatej nagyon büdös! Marcsi mégis megevett mindent vele, egy szó nélkül (én még a számhoz tenni is úúútáltam a kanalat, hogy megnézzem, nem túl meleg –e), DL viszont nem, úgyhogy a fagyasztott készleteink a lefolyóban végezték. Dóri eddig egyik fajta tápszert se itta meg (max 10 ml), le is tettem róla, persze ő már egészen más eset, nem azon él. A Sinlac nem szójás, felíratva sokkal olcsóbb, nincs műíze, Marcsi is nagyon szerette, Dóri kimaradt belőle. A teszveszes kérdések jöhetnek nekem is! :wink:

szilcsi: szörnyű, amiket átéltek sorozatban! Kifelé ebből a hullámvölgyből!!! A Laevolac jó szerintem.

timika: hatalmas gratula!!!

matteo: azért intézzétek el a papírokat az itteni orvosi ellátáshoz, a magatokét is (ne legyen rá szükség). Nekünk számos biztosításunk és EU-s egészségbiztosítási kártyánk került már a kukába érintetlenül (szerencsére!!!), amíg legutóbb szükség volt rá. Sokan kérdezték, de nem találtam a válaszodat: mikor is jöttök pontosan?

Anett: kicsit megkésve, Isten éltesse Málnát!
Együttalvás ügyben teljesen egyetértek szilcsivel. Marcsi soha nem aludt velem, Dórival már más volt a helyzet az elején, aludt mellettem sokat, hogy ne ébressze Marcsit, így volt egyszerűbb (hozzá kell tennem, imádtam, de hosszú távon nem akartam, így csak annyit aludtam vele, amennyit muszáj volt, és általában nem az ágyunkban, inkább a földön, takarókon), de már nem alszunk együtt régen.

Enikő: A könyveket Dóri is imádja, fog egyet, odamegy az ablakhoz a nagyszobában, ráül a párkányra (alacsonyan van, nagy ablak), és olvas. :lol:

toncsi: a védőoltás nem csak akkor hatásos, ha belázasodunk tőle, a mostaniak nagy része mellékhatás nélküli.

Zsuzsu: nektek is nagy gratula, sok boldogságot az egész családnak! Konstantin gyönyörű!

Mindenkinek, aki fotókat tett fel: A többi gyerkőc is az!! :wink:

Oltás: a menjugate nálunk is megvolt, dokinéni mondta, hogy a 15 hóssal együtt automatikusan beadná a Prevenart. Én nem tudom, jó az nekünk? Ti beadatjátok?

Retro: az meg micsoda, és hol van? :D Végülis TÖKMINDEGY, szóljatok nekem is!!!!!
Bibi: akkor majd valami játszósban megyek! :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!!

Kriszta!
Én sem tudom miért altattak. Jött az altatóorvos és mondta, h altatás..... Talán a túlsúly miatt... :?: :!:
Ábi simán született, 8-8-8 apgar....... egészséges és ez a fontos nem a számok!!!!

Kármen!
Én is meglepődtem, h nem cserélik a kötést, de senkinek sem cserélték. Itthon még nem mertünk belevágni, félek, h férjecském ájuldozni fog, ha meglátja, de ma már muszáj lesz......

A.T.Zita
!
Nekünk hetente kell mérni csak a babát, így feleslegesnek tartom a mérlegkölcsönzést. Csak idegestíeném magam.... Ninával egyeztetek az ügyben.

Meglep, h Csilla emlegetett, ugyanis nem jött be a szülésemre, nem segített, nem volt velem. Régen csalódtam emberben ekkorát....

Mi:
Tegnap este 8-0:30 ig zengett a ház, sztereóba sírtak a fiúk. Ábel túlpörgött, össze evett-ivott mindent és fájt a pocakja. Konstantin pedig még tanulja a böfizést, de mivel mohóka, így nála is pocakgondok voltak..... Szerencsére így is sikerült 5 órát aludnom!! :lol: :lol:

Ábel egyre féltékenyebb :cry: :cry: :cry: Energiabomba, alig lehet fékezni.....veszélyes önmagára, kicsire és ránk is. Bencét szájon fejelte ( felrepedt), engem hasbarúgott (szerencsére nincs baj), Konstantint papuccsal simizte....Őmaga pedig csetlik-botlik, rohangászik és persze elesik......KEMÉNY.........

CSODASZÉPEK A BABÁK, ÖRÖM LÁTNI, AHOGY GYARAPODNAK!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok! :)

Szilcsi :) Anett :)
Calcimusk nálunk is mindig van itthon, én azonnal adom, ha betegek (köhögés, takony), azokból az okokból, amit Szilcsi írt.
Öltözés: nehéz ügy, de a bundazsák nagyon erős túlzás!
Noncsin tegnap hosszúujjú body, harisnya, ujjstlan farmerruha, és egy vékony kardigán volt délután (4-6-ig), a fején meg egy vékony kendő.
Állítólag egy réteggel több ruha kell rájuk, mint ránk.
Ha túl van öltöztetve a gyerek, akkor megizzad, és azért fázik meg!

Szilcsi :)
remélem már javul Lali!
Súly miatt ne aggódj, két gyerek sem egyforma! Lali is formás gyerkőc, és hihetetlen mennyiségeket eszik, szóval tuti nem éhezik! :wink: Ő ilyen alkat!

Zitacicu :)
Én is imádok szaunázni, csatlakoznék is szívesen, de nem tudom, hogy szoptatás alatt lehet szaunázni??

Norus :)
Én tuti beadatom a Prevenar-t!
Főleg a felső légúti betegségek, középfülgyulladás ellen véd, és Boti rengeteg ilyet fog sztem hazahozni az oviból!
Botinak meg az influenza ellenit fogom beadatni.
Trimax miatt ne izgulj, tuti jó! :wink:

Retro: ÉNISÉNIS! :D ...de mit veszek fel?? :roll: :oops: :lol: .....

Bocs, hogy itt hirdetem, de hátha...
Kismamák!
Még mindig eladó a Pegperego Atlantico babakocsi, és van egy eladó Navetta mózeskosár!

Kép
Kép
zituska28

Na akkor meghírdetek egy szaunázós Retro-s bulit.Ki akar csatlakozni? :lol: Csak csajok :lol: :lol:
Amúgy Zituska ha iszol dupla annyi folyadékot iszol mint amúgy a szauna biztos nem árt,de nem vagyok szakértő....
Amúgy én sem tudom mit veszek fel és most jöttem rá csal a mérlegem :( :( :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Zsuzsu!

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de amikor kiderült, hogy mégis csaszi lesz, akkor minek is a szülésznő? :?:
Pláne. ha altattak, nem tudott volna mit csinálni. Azért nem megy be, hogy simogassa a kezed, gondolom én.
Egyébként ugy volt, hogy mondtam, hogy most szült egy ismerős, a Zsuzsa, csaszival.
És Ő mondta, hogy" Jaj, ne is mond. A végén derült ki, hogy faros a baba."

Egyébként nem látogatott meg az osztályon se? :?:

Ábelről annyit, hogy Márk is eszetlenűl tud viselkedni, pláne mikor aludna a Szandi.Nagy a ház, de napközben lent alszik a kicsi a nappaliba, hát feltétlenül ott kell játszani, hangoskodni. Szerintem fontold meg a bölcsit, most hogy jön a szar idő, és nem lehet kimenni, nehéz lesz Ábellal birni!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Norus! Prevenart én beadatom, megkapta Norbi az elsöt is, de már sajnos azután amikor fertözött lesz hónapokig a pneumoval. Én elötte felirattam hogy tudtuk volna ezt, de akkor már az erös taknyosság miatt nem oltották, a végén pedig kiderült hogy pneumo miatt volt az egész betegség. Mi okt. kapjuk most a másodikat. Én Orsinak is beadattam 2 évesen, azota nem jártunk vele a fülészhez (akkor 2 honap alatt 50e ft ráment!! :( )
Trimax. Irtam tesomnak még a régi fajta van, nem aminek kivágott a támlája az oldalán, ez alacsonyabb joval mint Orsié, és az is megfelel jövöre is!

Zitacicu! Mennyibe kerül a Broncho? A Ribomunil a teljes téli kura volt 15e ft körül tavaly. Ez mennyi lenne? Havonta kell adni, szoval a téli szezonra milyen árban jön ki?

Szilcsi! Rajtunk még kora de. volt egy nadrág, polo, pulcsi, mellény és baseball sapi. Délben már a mellény, sapi lekerült. Én sosem adtam egyikre sem többet mint magunkra, kivéve amig egészen picik voltak. MErt akkor még nem elég jo a höháztartásuk. De azota nem öltöznek fel jobban, olvastam hogy olyan fázos lesz késöbb ahogy szoktatom. Na emiatt sosem voltak még betegek. Néha van csak rajtuk vékony pulcsi rajtam meg csak polo.
Nekem van irto vékony overállom is, de az is tulzás lett volna az utobbi napokban!

Retroban benne vagyok! De irtam hogy ne döbbenjen meg senki hogy füst van és tömeg. Fél1kor mentünk le, akkor még nem volt vészes, de utána özönlöttek az emberek! De visszagondolva elég sok diszkoba jártam, mind ilyen volt régen is. Szoval szerintem tudjátok mire lehet számitani.
És mikor lenne a Retro? Jövö szombat? Akkor lesz itthon Kriszta v. utána is?

Zituska! Én szaunáztam. Eszembe sem jutott hogy nem lehetne. Norbit letettem az ajto elött a babakocsiba, elvolt. :lol:
Retroba én ugye érettségi tali utána mentem. Kissé furcsán néztem ki kosztümben, na. Szoval sokan farmer és valami felsöben voltak, esetleg szövetnadrág. De szerintem az a lényeg te jol érezd magad abban amiben vagy!

Melinda! Te is jönnél Retroba? CSak azért mert akkor tudlak hozni-vinni, ha be mersz mellém ülni :lol: :lol: Zsuzsu gondolom most kihagyja :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Márk és Szandi Kép Kép

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Karmen!

Húha jó kis ára van.A broncho "csak" 4500ft.Mondjuk én most kezdtem el adni és ha azt nézem hogy 3 havi adag van egy dobozban akkor még lehet venni kell egyet de még akkor sem 15 e ft.

Kép
Kép
zitacicu2

A szaunát azért gondoltam, hogy nem lehet szopi alatt, mert hogy elvileg méregtelenít, és a méreganyag belekerülhet az anyatejbe...
De ez csak az én elméletem, majd uránanézek, mert amúgy imádok szaunázni, és ráférne a testemre-lelkemre egy kis kikapcsolódás! :D

Karmen :)
Na nem kiöltözni akarnék, csak a melegítő, meg a kismamacuccokon kívül nem jön rám semmi.. :oops: :o

Tényleg, mikor is mennénk? Mert nekem jó előre szólni kell aApának, és ha mégse tud itthon lenni, akkor anyukámat kell megpuhítanom, hogy aludjon itt...

Ha már immunerősítésről is szó van, segítsetek, mit adhatnék Noéminek!
A cebiont sugárba kihányja, akárhogy, és akármiben adom, szóval azt kilistáztuk.. De nem is bánnám, ha inkább vmi természetesebbet kapna... Ötletek???

Kép
Kép
zituska28

Ja!!

Zita :)
Nagyon szépek a gyerekek!! :D :D
Szandi nagyon csajszisodik! :D

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: