na, végre sikerült rászánnom némi időt az írkálásra, úgyhogy íme a szüléstörténetünk:
13-án szombaton egész du + este 5 perces fájásokat mértem, ezért éjjel 1-kor vasárnapra virradóra bementünk a kh-ba. ( nem erősödött és nem sűrűsödött, lépcsőztem, vettem meleg fürdőt is - változatlan volt a helyzet) Megvizsgált manuálisan egy dokinéni( közben egy doki kiment a vizsgálóból és nyitva hagyta az ajtót, úgy szóltam a nővérkének hogy ugyan csukja már be, erre ő: minek, úgyis jön viszsa rögtön a doktor úr - de azért becsukta nagy szájhúzogatva).
Csak 1 ujjnyira voltam kitágulva, de a szabályos fájások miatt (+ tágulási vérzés+kökemény pocak) már nem engedtek haza. Aztán úgy nézett ki, hogy mégiscsak hazazavarnak, mert kezdett megtelni az osztály, egyre csak jöttek a kismamik szülni ( front + telihold). De én mondtam, hogy innen már csak a gyerekkel a karomon megyek el, úgyhogy hagytak még nekünk egy kis időt, hogy kiderüljön, mi lesz... Misit hazazavartam aludni( három óra körül).
Nyolckor elment a magzatvíz, de még akkor is csak 1 ujjnyi voltam. Csóválták a fejüket, hogy ebből csak sokára lesz gyerek, innentől alig bagóztak rám, felőlük az aluljáróban is szülhetem volna - na mindegy...
(közben 1 x jött egy nővér hogy írjam alá a papírokat, én meg nekiálltam beleolvasni, mire felháborodott, hogy mit pepecselek már, neki dolga lenne a szomszéd szobában. Udvariasan de határozottan kifejtettem neki, hogy fordított helyzetben szerintem ő sem írna alá csak úgy bármit, ő csak mormogott valamit hogy ha császár lenne majd örülnék ha nem akkor kéne a papírmunkával foglalkoznom, mert úgyse leszek addigra magamnál. Na itt már csúnyán néztem rá, el is hallgatott...)
Kilenc órakor még csak két ujjnyi voltam, de erősödtek a fájásaim, ezért visszhaívtam Misit. Fél tíz körül ért be, már szenvedtem nagyon, a szülésznő meg szinte kiröhögött, hogy mit hisztériázok én itt két ujjnyi fájásokkal...
Aztán egyszer szóltam Misinek, hogy kerítsen valakit, mert nekem már tolófájásaim vannak. Jött a szülésznő (a férjem annyira erősködött, hogy nem bírta lerázni). Benézett a lábam közé, hát nagy csodálkozva mondja hogy 1 miliméter a méhszáj pereme a gyerek feje körül, ha akarom megtapizhatom a haját (elkezdett ordítani, hogy egy orvost gyorsan a vajúdóba - beöntés, borotválás ( én azt otthon úgy-ahogy elintéztem), gátmetszés nélkül). Innentől kb 20 perc múlva, a 3. nyomásra megszületett Tündérpanka, a dokinő pont beesett, mire a gyerek kibújt.
Odatették a pocimra egy picit, egyből elkezdett kúszni felfelé a kis kukac .
De aztán sajnos elvitték és inkubátorba tették a kis súlya miatt, bár 9/10-es Apgart mértek neki és élénk is volt - na mindegy. Ott aztán bealudt, és csak délután 4 körül ébredt fel, akkor hozták ki nekem. Ügyesen nyammogta a klosztumot, de igazán szopizni nem tudott, mert túl pici volt a szája a mellbimbómhoz. Azóta megtanultuk a technikát...
6 ágyasba kerültem, rengeteg volt a - hmm - genetikailag hiperpigmentált az osztályon, úgyhogy semmi értékeset nem hagytam benn magamnál a kh-ban a telefonomon kívül.
Ezekhez a jóasszonyokhoz simán becsászkáltak a rokonok a kórterembe is ( a férfirokonok is, úgy keleltt szólni, hogy takarodjon ki, mert esetleg valaki szoptani akarna...), nagyon komoly volt, 1 x láttam, amint az egyik csajhoz vagy 35 ember jött látogatóba, az egész folyosó tele volt velük. Képzeljétek, ott a társalgóban fogták magukat, és aranyszegélyes porcelánnal megterítettek, elővették a húslevest, meg a sülteket és nekiálltak zabálni!!!
Na ha őket leszámítjuk, akkor nem volt olyan gáz a 6ágyas terem egyébként. Ja, folyékony szappant, v kézfertőtlenítőt vigyetek majd magatoknak a kh-ba, mert se a Wc-ben, se a kórteremben nincs mivel kezet mosni...
Ó, és aki nagyon vérzik, esetleg kevésnek bizonyul a tena vagy egyéb nagy betét, az kérhet a nővérektől gézbe csomagolt vattát, nekem az első néhány napon jól jött, pedig fel voltam szerelve betétből alaposan.
A csecsemősnővérektől féltem, hogy bunkók lesznek, de abszolút rendesek voltak. Mindíg siettek az igaz, de bármit kérdeztem, mindegyik segített.
Maguktól mondjuk nem, dehát ha nem kérdezek honnan tudnák, mire vagyok kíváncsi?!
Pelust + popsitörlőt mindenképp vigyetek + érdemes egy vékony kis sapit is, hogy ha kiviszed a kórteremből a babát, nehogy huzatot kapjon a foylosón.
ha hideg idő van, érdemes kis takarót is vinni mert a benti elég gáz.
most így hirtelen ennyi, kérdezzetek ha akartok...