Új privát üzeneted érkezett!

Aida, köszi a tippet! Vettem tegnap Magnesii Citrici-t, bevettem este egy szemet, el is múlt a keményedés, de éjjel futni kellett, mert jól meghajtott. :lol:
Így ma óvatosan csak egy felet vettem be délelőtt, de nagyon jó volt, mert nem keményedett a hasam, pedig mászkáltam is elég sokat. Szóval úgy néz ki, hogy ezerszer jobb, mint a magne B6 !
Te össze szoktad törni, és úgy veszed be?

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Hát elég sokan voltak a bőrzén ahogy máskor is.November vége felé a Kismamás lesz,én arra már tuti nem megyek,addigra már biztos meglesz Lili,de azért még egy zsák pénzt el tudtam volna vásárolni.Majd tavasszal megyek megint beszerésre :lol: .Amúgy néztem a kismama oldalán az is 1nap lesz és csak 8-3ig.Ja idfe meg 1 óra után ingyen be lehetett jönni(amit én is csak ott tudtam meg :( ennyi mindent nem kapkodtak volna el előlem addig,hát mindig tanul az ember.Már fél9-re ott voltam de vagy 20percet sorban álltam a pénztárnál,eddig ilyen azért még nem volt. Gyomorégés:azóta nem érzem-érdekes,örülök neki :D lehet túl sokat teázom,de ilyenkor az esik a legjobban nekem.Tea,erről jut eszembe Mikor Milán megszületett az eleinte Laktoherb teát ittam,aztán hogy attól volt-e tejem vagy amúgy is lett volna fenetudja,arra emlékszem sokszor éjjel is lementem teát inni miután szopizott,mindig szomjas lettem utána.Különben ezekről a teákról is mindenki mást mond,azt gondoltuk Milánra hasfájós(de szerintem nem az volt) szóval hogy az édeskömény tes jót tesz utána azt mondta a védőnő,lehet attól fáj a hasa.Na legyen okos az ember.Mert hát ebbe a laktoherbesben is van és...megh nem tudom ki mit hallott erről hogy ne együnk puffaszó ételeket mert átmegy a tejbe és nem jó a babának,na erre a tv-ben meg azt hallottam nyugodtan ehetünk nem mennek át a gázképző anyagok .Ja meg füstölt dolgot se együnk mert megérzi a baba a tejbe.Kiváncsi vagyok ti mit hallottatok ezekről.Persze Milánnál eleinte én is óvatos voltam nem ettem székelykáposztát,karfiolt,stb mert hátha mégis fáj majd a hasa tőle.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Andi, az igaz, hogy a sok magnézium meghajthat. :D El is felejtettem szólni. Én egészben veszem be mindig, bár mondják, hogy összetörve sokkal jobb a hatása. De ennek nem összetörve is olyan rossz íze van.. :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

 
 

A lányomnál először óvatosan kísérletezgettem, de mindegy volt, hogy mit ettem, egyáltalán nem volt hasfájós és a tejcsi is ízlett neki, legalábbis hónapokig nem panaszkodott :) Azóta is mindenevő, nem válogat és bármit bármivel össze ehet, nincs belőle problémája. Remélem most a fiammal is így lesz majd.
Annyi mindent hall az ember és annyi hülyeség kering a neten, hogy jobb alaposan körbe járni a témákat mielőtt az ember leteszi a voksát egy-egy vélemény mellett, a kaja is ilyen. A mi "generációnk" már 6 hónapos korától babapiskótát rágcsálva nőtt fel és boldogan itta a tehéntejet. Most meg a tehén ellenség lehetőleg 3 éves korig. Szóval sok a túlzás és igen gyorsan változik a világ...

Angie, mi van veled? Csak nem szülsz?
xadri
 
 


Nem tudtam, hogy a sok magnézium meghajt :shock: Ha másért nem is, ezért tutira rohanok a gyógyszertárba és veszek azt, amit javasoltál Aida.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Azért óvatosan a magnéziummal... most írta nekem az egyik ismerős, hogy neki a 36. heti magnéziumelvonás miatt (előtte brutál sokat szedett) lett iszonyú inszomniája ami teljesen kikészítette (ez csak később derült ki persze)... úgyhogy ha majd le kell jönni róla csak szépen, óvatosan... (és faggassátok ki a dokikat is erről... vagy keressetek rá a neten)

Kajálás szoptatás alatt: Én azt a tanácsot követtem, hogy egyek mindent (kivéve tejtermékek, arra tilalom volt), necces kajákat kb. 3 naponta. Ha a necces kaja kiüti a babát, akkor 1 hónapig mellőzni a kérdéses kaját. Ha megint kiüti, megint 1 hónap szünet... aztán újra. Nálam bejött, általában 1 hónap szünet után már semmi se ütötte ki Lillát... (az első bableves szép volt... teljesen lökhajtásos lett tőle és olyan büdöseket púzott szegény, hogy csak lestünk:) a második alkalommal már semmi baja nem volt tőle.)

Mondjuk a hozzátáplálásnál mi iszonyú óvatosak voltunk, 6 hónapig kizárólag anyatej (12 hónapos koráig szoptattam egyébként), a glutént meg (bár erről megoszlanak a vélemények) csak 12 hónaposan vezettük be (kistesónál ez 8-10 hónaposan lesz... inkább 8). Tejterméket is csak 1 éves kora után kapott (erjesztettet.... sima tejet a mai napig nem kap) plusz tojásmentes diétán van minimum 2 éves koráig.... ÉÉÉÉSSSS... tök mindegy az egész... így is ekcémás... (bár a tojás gyanús mert a 15 hós tojás alapú oltás óta olyan gáz a bőre mint előtte még soha... valamit nagyon hazavágott az a rohadt oltás).

Szerintem ez kicsit túlzás, csak nálunk családi háttere volt az allergiának és ekcémának ezért nálunk az összes baba priuszosnak számít így szigorított diétán van/lesz...

Amit tutira nem adnék egy makk egészséges babának sem: Tejtermék 12 hós kor alatt (erjesztett sem... inkább megpróbálni addig szoptatni vagy táp - abban legalább módosítanak valamit), glutén 8 hónapos kor alatt.
Vendég
 


Igen, ez így van. A magnéziumról csakis fokozatosan szabad leállni, főleg ha vki napi 1000mg-nál többet szed. Ezt az orvosom is mondta meg azok akik pl. 8*1-et szednek abból amiből most én 3*1-et.. Vigyázni kell vele. Min. 1 hétig kell szedni 2-őt és utána még egy hétig napi 1 szemet és utána is érdemes még egy hétig gyengébbet (pl. MagneB6) ha vki úgy szedi mint én (3*1).

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ezt a 15 hós tojás alapú aoltásról most hallok először Gondolom ha lett volna valami Milánnal mondták volna.Egyébként én meg nagy tejivó vagyok(párom szerint)napi 3-5dl-t l iszom,na persze dobozost,de úgy tudom max fél litert szabad,én Milánnál is ennyit ittam,meg most is.Neki persze én is csak 1 évesen kezdtem adni,óvatosan,felforralva.Hálistennek nem az az allergiás fajta,de előbb én se adnék ,nem adtam semmit amit nem ajánlanak.Milán is 15 hónaposig szopizott és tényleg nem betegeskedett,tényleg jó lehet az immunrendszernek is a szopiztatás. Van olyan ismerősöm akinek nem sikerült szpotatnia(nem tudom miért) és már 2 hónaposan kijelentette ő már 3 hónaposan elkezdi a bébiételeket mert hülyeség ami rá van írva hogy 4hó-tól,mert őt is már ennyi idősen tömte az anyja.Hát jól kiakadtam rajta.Én 6 hónaposan kezdem egy kis almával.Na szóval vannak ilyenek is.Pedig ez a csaj az osztálytársam volt,szóval nem, is egy idősebb generáció.Eddig értelmesnek gondoltam.

Kép
Kép
ilda82
 
 


csakegyMi az az erjesztett tej?

Kép
Kép
ilda82
 
 


sajt, joghurt stb. ami megerjed stb. Emészthetőbb formába kerül benne a tejfehérje... (plusz a joghurtban már a tejcukor sem okoz pl. gondot)
Vendég
 


aida:
Köszi! Vettem én is tegnap olyan Magne...akármit, tegnap este be is vettem egyet, szerintem sokkal kevesebbet keményedtem és hál'istennek nemis hajtott meg. Úgyhogy tényleg jobb.

Kép
borek.ancsa
 
 


Sziasztok! Megvolt a tegnap esti nst, gyerkőc jól érzi magát, de már kijöhetne lassan ! Az ügyeletes dokinak, most kevésbé volt őszinte a mosolya mint a múltkor, megint a Toldi doki volt, és kicsit ki is oktatott, hogy ugyan ne most jöjjek már nst-re, szóval mínusz nem tudom mennyi pont neki is... :D Sajnos napközben nem nagyon van aki elvigyen, ugyhogy ez van, azt a két percet kénytelen kibírni míg aláírogatják a papíromat...
Akartam kérdezni tőletek, hogy az utolsó uh-t azt bármelyik doki megcsinálhatja? Az nem úgy van mint a genetikai uh-k , hogy csak bizonyos dokik csinálhatják a kórházban? - mert akkor viszont kénytelen leszek elmenni valamikor délelőtt nst-re valahogyan, mert este az ambulancián mindig csak a "fiatal" dokik vannak, szóval nem azok akik csinálhatnak genetikai uh-t! Vagy ez már nem genetikai? Ezt sajna elfelejtettem megkérdezni tegnap este, az Évát meg nem akarom most hívogatni, mert ma reggel ment haza az ügyeletélből, gondolom alszik...

Kép
angie81
 
 


Angie, szerintem utsó uh-ot csinálhatnak fiatal dokik is, nincs abban semmi:) Ha eddig nem vettek észre valamit, akkor már úgyis mindegy....
Tegnap én is voltam dokinál, eddig nálunk is minden ok. Bíztatott, hogy a méretek rendben vannak, és mivel kicsi a fej, így könnyen ki fog "csusszanni" :lol: Mondtam, úgy is az a lényeg, ami belül van:)
Ja, és a külső méhszájam nekem is nyitva, ez jelent valamit? Egyszer vki már írt erről, úgy emlékszem...

Andi
andreat
 
 


Köszi! Akkora jövő hét szerdán mondom már , hogy csináljanak nekem is, akkor leszek 38 hetes és nem tudom hány napos!
Nekem is nyitva van a külső méhszáj egy ujjnyira... Ilyenkor ez már normális azt mondta nekem tegnap a doki... És mekkora a feje? Nekem a 34. héten csináltak uh-t a terhesgondozóban , akkor 86 mm volt a BPD... Az nem tudom kicsi -e vagy nagy...

Kép
angie81
 
 


Ja és lányok akik már szültetek! Szülés előtt, mármint amikor bemegy az ember, hogy jöttem szülni meg ilyesmi , akkor azért még megnézik a gyereket uh-val? Hogy be van -e illeszkedve a feje, meg hogy pontosan mekkor meg ilyenek?

Kép
angie81
 
 


Angie, Andi,
A méhszáj nálunk már mindegy, hogy nyitott vagy zárt, max megszületik a baba :) A fertőzés veszély miatt ilyenkor már nem javasolt az ülőfürdő, néha a sex sem, de erről megoszlanak a vélemények... más lényeges dolog szerintem nincs, ami eltérne az eddigiektől.
A 38. heti uh-t csinálhatja bárki, de ugyanúgy be kell jelentkezni, mint a többire. Én most megyek csütörtök délelőtt, és előtte pedig nst-re. Az előző gyereknél a terminus napján is csináltak uh-t, azért hogy megnézzék a lepényt, és annak függvényében kellett visszamenni 1 vagy 2 nap múlva, gondolom ez most is hasonló. Szüléskor nst volt, de azzal folyamatosan nézegetik a gyereket, persze nem 20 percig, hanem csak 1-1 percre odateszik, hogy megnézzék a szívhangját.
xadri
 
 


Adri ! És nst-re kértél időpontot vagy uh-ra ? Vagy hogy van ez? -mert nst-re, ha úgyis mész akkor felesleges kérni időpontot uh-ra is gondolom, vagy nem? Meg hát végül is csak uh-ra időpontot kérni lehetetlen, viszont nst-re azt mondják könnyebb! Mindenesetre felhívom este az Évát, hogy akkor most mi legyen?Megcsinálják-e nekem az uh-t ügyeleti időben vagy menjek nst-re délelőtt most az egyszer rendelési időben? Igazság szerint én azt hittem , hogy megcsinálja a doki nekem tegnap, mert a múl t héten olyan jó fej volt , meg elmondta , hogy mikor kell, de most nem igazán volt kedve foglalkozni semmivel se.... :?

Kép
angie81
 
 


Nálam a fejméret most 92 (ez a BPD, ha minden igaz), 37 hetes, 4 napos korban. A babaszoba.hu a 37. hétre 94 mm-t írtak, hát, nem tom, miért mondta a doki, hogy kicsi. Én annak örültem, hogy gyorsan meglesz majd:)
Szerintem szülés előtt kézi vizsgálat van, érzik már a fejét, az meg, hogy mekkora, majd a szülés után kiderül:) A többi papíron is rajta lesz a lényeg, azokat is átnézik.

Andi
andreat
 
 


Hát igen , ez olyan átlagosnak tűnik nekem mert nekem a 34. hét 4 napján 86 mm volt.... A babaszoba.hu-n meg már a 33. héten mondták ekkora fejűnek a gyerekeket :D Szóval akkor így az enyém is kicsinek mondható, de nem nagyon hiszem... azért gondoltam, hogy megnézik szülés előtt a fejét , hogy pontosan mekkora a feje, merthogy egyáltalán kifér -e ? Vagy ez hülyeség? Mert hát nem lehet tudni, hogy 3-4 hét alatt amíg nem nézegetik mekkorát nő a feje, vagy ilyenkor már nagyon keveset?

Kép
angie81
 
 


Andreat! Te mikorra vagy pontosan kiírva?

Kép
angie81
 
 


Angie, 10 cm a max, amire te kitágulsz, ha nem fér a fej, akkor nyissz....Persze nem a gyerek fejét :wink: Az utolsó hetekben leginkább a súlya fog nőni. Szóval ne aggódj, ki fog férni:)
Az én dátumom október 13. Talán veled, és Adrival fogok szülni....Te honnan jársz a kórházba?
andreat
 
 


Oké Andreat! Akkor már mindent értek... Szóval az a tuti gátmetszés? Vagy mégsem értem és császárra gondoltál? :shock: :D Hát akkor mi tényleg nagyon egyszerre fogunk szülni! Ki tudja, lehet , hogy együtt leszünk a kétágyasban? :lol: Az tök jó lenne! Én Csomádról járok a kórházba... Ez Fót és Veresegyház között van...

Kép
angie81
 
 


Gátmetszésre gondoltam, igen! A császár az más miatt lehet, de inkább ne legyen!
Te hogy bírod a nagy pocakot? Nekem mostanában a légszomj a legrosszabb, plusz éjszakánként izzadok, pedig eddig inkább fázós voltam...
Ja, és nem megyek emberek közé, mert egyrészt már nincs rendes ruha, ami jó rám, másrészt meg mindennap legalább két embernek mondom el, hogy már csak két hetem van, és hogy bírom, stb, stb....Kicsit uncsi már:)
andreat
 
 


Angie, Andi

Elővettem a Tündés utolsó uh-okat, (hátha segít)
40.hét 2.nap BPD: 95, FL (comb csont):71, AC: (haskörf.) 320
39.hét 2.nap BPD: 96, FL (comb csont):70, AC: (haskörf.) 331
37.hét 2.nap BPD: 93, FL (comb csont):71, AC: (haskörf.) nincs

Szóval nagy eltérések ebben az időszakban már nem lesznek, attól függően, hogy fekszik a gyerek, egy-egy mm-t el is mérhetnek, de az úgysem számít. Tünde feje pedig amikor megszületett 34 cm volt, ami átlagos és simán megszülhető. Egyébként meg minden a táguláson múlik, ha a babának extra nagy a feje általában le is állnak a fájások és császár lesz belőle, úgyhogy 94-es BPD-vel szerintem nincs ok az aggodalomra, remélem a fiamé is ilyesmi lesz, majd megtudom holnap után.
Ja és igen, kb együtt szülünk mert én is okt. 16-ra vagyok kiírva, bár már néha nagyon kopogtat.
xadri
 
 


Angie, nekem azt mondták, hogy kell kérni időpontot uh-ra és nst-re is külön, mert nem egy füzetbe írják a kettőt és külön zajlik a vizsgálat is, de a telefonszám meg minden ua. Ha már nincs is szabad hely valahova úgyis beszorítanak.
Ha pedig meg tudja beszélni a szülésznőd az ügyeletessel, akkor ő is megcsinálhatja, csak gondolom azért nem nézik jó szemmel, mert nem sürgősségi ellátás.
xadri
 
 


Én péntek reggel megyek első nst-re... Ha kilépek a liftből, balra kell menni az uh felé, vagy jobbra az osztályra? Pontosan kezdik, vagy szokott csúszás lenni?

Ahogy nézem az értékeket, inkább a combja kicsi, mert az "csak " 68 mm Réka babának... Áh, különben meg oly mindegy!!!

Andi
andreat
 
 


Most hívott a párom, hogy a barátainknál éjjel megindult a szülés (hétfőre volt kiírva :)), és a második kisfiuk megszületett ma reggel 6 óra vajúdás után végül császárral 58 centisen és 3600 vagy 3800 valamennyi grammal (ezt lányos zavaromban elfelejtettem) :lol: :lol: :lol: :lol:
És remélem, hogy majd mindent jól elmesél, és jövök a részletekkel :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Andrea, épphogy leültem kijött egy kedves, fiatal lány (azt hiszem Emese) és már szólított is. Simán az 1-es vizsgálóban csinálták az nst-t, volt kettő is, úgyhogy egy percet sem kellett várnom, az orvoshoz is gyorsan bejutottam, utána csak egy aláírás és ha minden rendben már mehetsz is. Ja és vigyél vizelet mintát, mert ott helyben megnézik, hogy van-e benne esetleg fehérje.
A combokról csak annyit, hogy Tündének nagyon hosszú volt a lába és most is az, azért is hitték, hogy elég nagy baba lesz, aztán a fele csak láb volt. Az a 2-3 mm egyébként semmi, biztos szép kis formás Rékátok lesz.
xadri
 
 


Andi! Hogyhogy csak most mész első nst-re? Nekem jövő hét kedd a következő , de az már a negyedik! És végül beszéltem az Évával erről az uh-s dologról, azt mondta, hogy hát igen lehet , hogy ügyeleti időben tényleg nem szívesen csinálják meg , de akkor menjek kedd délelőtt és akkor hivatalból ugyis bemegyek a az ambulancia rendelésére a papírkámmal és akkor megcsinálják, nekem azt mondta, hogy csak beír az nst-s füzetbe majd , nem kell kérjek külön időpontot uh-ra, ki érti ezt? :roll: Nem tudjátok ki szokott rendelni kedden délelőtt az ambulancián?

Kép
angie81
 
 


Angie!

Hát, félig meddig elblicceltem :roll:
Az van, hogy két időpontom volt a szülésre, és én a későbbihez számoltam, bár sejtettem, hogy nem ahhoz kellene:) Az utolsó vizsgálaton viszont az orvos azt mondta, az első időpont a jó, plusz a méretek alapján is már a 38. héten megyek majd....
Azért húztam, halasztottam, mert nem is nagyon szeretem, meg a gyerekvigyázást nem tudtam hamarabb megoldani. Egyébként az előző terhességnél is egyetlen egyszer voltam, a másodikra már nem került sor. És szerencsére a doki sem szidott meg, szóval nem vagyok én elkésve :D

Andi
andreat
 
 


Ja értem... :) Akkor csak én vagyok ilyen buzgó! Hát igen , nekem még az első gyerek, nem vagyok olyan rutinos... :) Én sem nagyon szeretem, de szerintem a párom nem is engedné, hogy nem menjek el... :roll: Most kíváncsi vagyok megcsinálják-e nekem ezt az utcsó uh-t , mert a 34. héten volt egy , bár nem a kórházban, de ott meg nem becsültek súlyt meg ilyenek, meg az csak a terhesgondozóban volt, és már azért jó lenne tudni, hogy mekkora gyerek fog kijönni! :D Lehet , hogy aztán tök feleslegesen szervezkedtem és azt mondják, hogy nem csinálnak mert látják a könyvemben , hogy volt a 34- héten uh és , hogy ne reklamáljak.. :oops: :D Mindenesetre a Toldi doki azt mondta, hogy a végén szoktak csinálni egyet, mert szeretik tudni, hogy mekkora az a gyerek amire számítani kell! Na majd kiderül. :roll:

Kép
angie81
 
 


néha kicsit túlspilázzák arrafelé a dolgokat :)))) (plusz ugye szervezés szempontjából szó szerint nullák tudnak lenni... ld. pl. a vérvételes horrort ahol egy ember minimum fél óra)

Anno amikor pechemre befektettek akkor volt, hogy volt egy napi egyszeri kötelező NST (ennyi... egyébként rám se bagóztak) és annál pl. az is teljesen elfogadott volt, ha a baba végighorpasztotta az egészet... ld. csak a protokoll kedvéért csinálták meg. Tök jó...

még 1,5 hónap és nálam is kezdődik az nst-s horror... (érdekel mit szólnak majd ha gyerekkel megyek...)
Vendég
 


Csakegy! Az külön jó! Legalább beszél majd a tesóhoz! :D A vérvételes dolog az tényleg gáz....

Kép
angie81
 
 


Most nézem Adri, hogy az előző gyerkőccel a vége felé csináltak hetente uh-t nektek? Hogyhogy?

Kép
angie81
 
 


Akkor kicsit még több idő jutott egy emberre, és csak egyel volt több (a 39. heti nst után), mert most is ugye van uh a 38.héten, utána ha betöltöd a terminust akkor is (gondolom), különben nem tudnák, hogy milyen állapotú a lepény, és meddig maradhat még bent a gyerkőc. Nálam is indították volna reggel már a szülést, de valahogy ilyenkor a legtöbb baba magától beindul, mint ahogy Tünde is, és tényleg az utolsó pillanatban született, mert már nem volt rajta egyáltalán magaztmáz, fel volt ázva a keze és a lába, na meg elég érett volt a lepény is.
xadri
 
 


Angie: Visszatérve az NST-s leszúráshoz... Most teljes a káosz a kórházban... anno Lillánál volt, hogy Toldi doki még le is tudott ülni néhány percre amíg nekem az NST-t csinálták és tudtunk beszélgetni is, most meg állandó rohanásban van... (olyan is volt már, hogy a megbeszélt időpontot le kellett fújni mert látta, hogy esélye se lesz rámnézni... és így is bele van kalkulálva egy minimum 1 órás várakozás mert amikor ügyeletes valaki akkor is állandóan rohannia kell...). Ja, és anno Lillánál nem volt gond, ha az utolsó pillanatban jelentkeztem be vizsgálatra vagy UH-ra... Most UH-ra MINIMUM 2-3 hét kell, sima vizsgálatra meg minimum 2 hét...

Anno nálam pont az szólt K.tarcsa mellett, hogy a vérvételen kívül lényegében soha nem kell várni stb. Hát ez van...

Ha nem lenne fix dokim komoly kétségeim vannak, hogy hány vizsgálatra mentem volna el... (ld. a 12. és a 18. heti UH úgyis fizetős volt stb. max. akkor a többit is az Istenhegyin csináltattam volna, sima vizsgálat meg valamelyik másik kórház ambulanciáján mindenféle előzetes egyeztetés nélkül ... annyira rühellem ezt a kórházi mizériát. Megalázó és igen komoly szervezést igényel...)
Vendég
 


Csakegy, remény mindig van, nem biztos, hogy horror lesz, én is tök gyorsan végeztem, és ha a 36. hét végén mennél először utána bő egy hét múlva stb, akkor egyet meg is "úszhatsz", és nem mindenki tart ki a 40. hétig! Egyébként a gyereken nem biztos, hogy meglepődnek, ez van és kész, apa nem állhat mindig haptákban.
xadri
 
 


Ja akkor csak ezen múlik? - hogy nincs már annyi idő ránk? Mondjuk nem bánom, hogy nem csináltak olyan sokszor, csak most már furdal a kíváncsiság :D , de lehet, hogy már nem is maradunk egyben keddig és kiderül uh nélkül is minden :D Nagyon bízom a hétvégi hidegfrontban... :D Már nem nagyon tudok aludni, meg ilyenek, annyira nyom néha szegény gyerkőc, gondolom neki se olyan jó, hogy ott bent kell nyomorogni! A legeslegkényelmesebb helyzet az az ha sétálok, de azt meg nem tudok egész nap, mert leszakad a lábam... :? Na meg mivel állandóan pisilni járok éjszaka , szegény párom sem tud pihenni úgy, bár egy szava sincsen...

Kép
angie81
 
 


Csakegy! Teljesen igazad van... Komoly szervezést igényel, tényleg! Egyetértek és igazából nem is a dokik hibája mindez, mert azért nem kis felelősség terheli az ő vállukat sem ügyeleti időben, meg egy csomó melójuk van, ráadásul a szülésznő is mondta, hogy gyakorlatilag kettő doki van beosztva ügyeletbe mindig és az baromi kevés, pláne, ha tele van az összes szülőszoba, meg még császározni is kell valamelyiküknek, márpedig valamelyiküknek mindig kell, legalábbis eddig ahányszor voltam mindig az egyik a műtőben volt... Az egyik ügyeletes általában valamelyik főorvos , meg egy "kisdoki" ...
Az egyik nst-t most már lehet én is elbliccelem, ha Ti is azt mondjátok, hogy nem olyan nagy gáz ! Végül is már háromszor voltam.. és én is úgy mentem először, hogy a 36. hét végén, aztán a 37. hét végén, meg a 38. hét közepén.... :D

Kép
angie81
 
 


Ajaj, micsoda lavinát indítottam el...Most nehogy miattam ne menjetek ám nst-re!!! :?

Ezek a kórházi dolgok tényleg elég rázósak, csak beteg ne legyen az ember!
andreat
 
 


Erről a nem tudok hogy aludniról az jut eszembe az ember már szeretne nagy pocak nélkül lenni aztán meg azért nem alszol mert nem hagy a baba-legalábbis nálunk Milánnal az első 1-2 hét rázós volt,vagyis inkább meg kellett szokni hogy nem durmolhatok egész éjjel.Ja és gondolom más kispapák is olyanok mint a párom,lemegyek éjjel wc-re már kérdezi jól vagy(ez is Milánnál volt)most még nyugodtam alszik,na majd pár hét múlva.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Jajj dehogy is Andi! Én már háromszor voltam, Te meg most mész először pedig majdnem egyszerre szülünk! Én már nagyon elbliccelni nem tudom! :D De betegnek lenni nem "szabad" ez tény, mert az egészségügyi ellátás az kész katasztrófa, no persze, ha nem mindenhova magánrendelésre megy az ember, de az meg egy vagyon lenne... Meg mellesleg nem is mindig éri meg! Nekem egyszer egy jóhírű fogászati központban kihúzták a bölcsesség fogamat, jó pénzért persze, de már csak ott tudtak fogadni rövid időn belül és lekapartam a falat fájdalmamban, szóval úgy elintéztek, hogy begyulladt a csonthártyám, utána egy hétig antibiotikumot kellett szednem :? Persze azt már nem ott írták fel, hanem egy másik doki, aki azóta a fogorvosunk és elborzadva nézte, hogy nem tisztították ki rendesen a sebet vagy mi, és kész katasztrófa volt a szám két hétig tejterméket sem ehettem meg ilyen egyéb nyalánkságok, a fájdalomról már nem is beszélve...

Kép
angie81
 
 


Hát azért szerintem van értelme a heti egy NST-nek, ha valami gubanc van a babával akkor ott bizony lehet, hogy kiszűrik... (csak a napi NST a rázós)

Hála a jó égnek általában összesen 4 NST kell az azért még kibírható:))))
Vendég
 


ezen az nst-n már nekem is jár az agyam,hogy akkor most hányyadik héten kéne először menni,na meg hova tegyem addig Milánt.Anyósomék állandóna jönnek.mennek ,meg nem szeretek szivességet kérni tőle nagyon,anyukám meg beteges úgyhogy rá nem is hagynám Milánt.Maggammal meg azért mégse vinném mert olyan mint egy kisördög,nem bírna ki nyugton 20-30 percet.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Persze kellenek a vizsgálatok és az nst is, de ahhoz nagy mázli kell, hogy pont ott derüljön ki valami. Szerencsére ilyen estről még nem is hallottam.
A napi nst-ig nem sokan jutnak el. Anno vasárnapra voltam kiírva, saját felelősségre hazamentem (akkor még terminus napján befektettek, ez volt a protokoll) és azt mondtam, hogy inkább jövök, amikor kell, aztán jól volt a baba és a lepény is, ezért csak kedden kellett volna jönnöm, de addigra elment a nyákdugó és folyamatos jóslófájásaim lettek, úgyhogy mentünk szűlni. Nem tudom most, ilyen tumultus mellett mi a szabály, hivatalosan mikor kellene befeküdni?

Csinálhatnának valami gyerekmegőrzőt, gondolom sokan igénybe vennék, még ha fizetős lenne akkor is. Nem tudom ez miért nem jut eszébe egy kórháznak sem?
xadri
 
 


Én megkérdeztem a múltkor a Bokor doktort, ő azt mondta, hogy terminus betöltése után 4-5 nappal fektetnek be... Gondolom 2 nap múlva visszarendelnek nst-re, aztán megint 2 napot várnak hátha és utána már nem variálnak vele...

Kép
angie81
 
 


na, végre sikerült rászánnom némi időt az írkálásra, úgyhogy íme a szüléstörténetünk:

13-án szombaton egész du + este 5 perces fájásokat mértem, ezért éjjel 1-kor vasárnapra virradóra bementünk a kh-ba. ( nem erősödött és nem sűrűsödött, lépcsőztem, vettem meleg fürdőt is - változatlan volt a helyzet) Megvizsgált manuálisan egy dokinéni( közben egy doki kiment a vizsgálóból és nyitva hagyta az ajtót, úgy szóltam a nővérkének hogy ugyan csukja már be, erre ő: minek, úgyis jön viszsa rögtön a doktor úr - de azért becsukta nagy szájhúzogatva).
Csak 1 ujjnyira voltam kitágulva, de a szabályos fájások miatt (+ tágulási vérzés+kökemény pocak) már nem engedtek haza. Aztán úgy nézett ki, hogy mégiscsak hazazavarnak, mert kezdett megtelni az osztály, egyre csak jöttek a kismamik szülni ( front + telihold). De én mondtam, hogy innen már csak a gyerekkel a karomon megyek el, úgyhogy hagytak még nekünk egy kis időt, hogy kiderüljön, mi lesz... Misit hazazavartam aludni( három óra körül).
Nyolckor elment a magzatvíz, de még akkor is csak 1 ujjnyi voltam. Csóválták a fejüket, hogy ebből csak sokára lesz gyerek, innentől alig bagóztak rám, felőlük az aluljáróban is szülhetem volna - na mindegy...
(közben 1 x jött egy nővér hogy írjam alá a papírokat, én meg nekiálltam beleolvasni, mire felháborodott, hogy mit pepecselek már, neki dolga lenne a szomszéd szobában. Udvariasan de határozottan kifejtettem neki, hogy fordított helyzetben szerintem ő sem írna alá csak úgy bármit, ő csak mormogott valamit hogy ha császár lenne majd örülnék ha nem akkor kéne a papírmunkával foglalkoznom, mert úgyse leszek addigra magamnál. Na itt már csúnyán néztem rá, el is hallgatott...)
Kilenc órakor még csak két ujjnyi voltam, de erősödtek a fájásaim, ezért visszhaívtam Misit. Fél tíz körül ért be, már szenvedtem nagyon, a szülésznő meg szinte kiröhögött, hogy mit hisztériázok én itt két ujjnyi fájásokkal...
Aztán egyszer szóltam Misinek, hogy kerítsen valakit, mert nekem már tolófájásaim vannak. Jött a szülésznő (a férjem annyira erősködött, hogy nem bírta lerázni). Benézett a lábam közé, hát nagy csodálkozva mondja hogy 1 miliméter a méhszáj pereme a gyerek feje körül, ha akarom megtapizhatom a haját (elkezdett ordítani, hogy egy orvost gyorsan a vajúdóba - beöntés, borotválás ( én azt otthon úgy-ahogy elintéztem), gátmetszés nélkül). Innentől kb 20 perc múlva, a 3. nyomásra megszületett Tündérpanka, a dokinő pont beesett, mire a gyerek kibújt.
Odatették a pocimra egy picit, egyből elkezdett kúszni felfelé a kis kukac . :)
De aztán sajnos elvitték és inkubátorba tették a kis súlya miatt, bár 9/10-es Apgart mértek neki és élénk is volt - na mindegy. Ott aztán bealudt, és csak délután 4 körül ébredt fel, akkor hozták ki nekem. Ügyesen nyammogta a klosztumot, de igazán szopizni nem tudott, mert túl pici volt a szája a mellbimbómhoz. Azóta megtanultuk a technikát...
6 ágyasba kerültem, rengeteg volt a - hmm - genetikailag hiperpigmentált az osztályon, úgyhogy semmi értékeset nem hagytam benn magamnál a kh-ban a telefonomon kívül.
Ezekhez a jóasszonyokhoz simán becsászkáltak a rokonok a kórterembe is ( a férfirokonok is, úgy keleltt szólni, hogy takarodjon ki, mert esetleg valaki szoptani akarna...), nagyon komoly volt, 1 x láttam, amint az egyik csajhoz vagy 35 ember jött látogatóba, az egész folyosó tele volt velük. Képzeljétek, ott a társalgóban fogták magukat, és aranyszegélyes porcelánnal megterítettek, elővették a húslevest, meg a sülteket és nekiálltak zabálni!!!
Na ha őket leszámítjuk, akkor nem volt olyan gáz a 6ágyas terem egyébként. Ja, folyékony szappant, v kézfertőtlenítőt vigyetek majd magatoknak a kh-ba, mert se a Wc-ben, se a kórteremben nincs mivel kezet mosni...
Ó, és aki nagyon vérzik, esetleg kevésnek bizonyul a tena vagy egyéb nagy betét, az kérhet a nővérektől gézbe csomagolt vattát, nekem az első néhány napon jól jött, pedig fel voltam szerelve betétből alaposan.
A csecsemősnővérektől féltem, hogy bunkók lesznek, de abszolút rendesek voltak. Mindíg siettek az igaz, de bármit kérdeztem, mindegyik segített.
Maguktól mondjuk nem, dehát ha nem kérdezek honnan tudnák, mire vagyok kíváncsi?!
Pelust + popsitörlőt mindenképp vigyetek + érdemes egy vékony kis sapit is, hogy ha kiviszed a kórteremből a babát, nehogy huzatot kapjon a foylosón.
ha hideg idő van, érdemes kis takarót is vinni mert a benti elég gáz.

most így hirtelen ennyi, kérdezzetek ha akartok...
redwings
 
 


Adri: nem tudom, régen asszem 1 hét után kellett befeküdni de én csak akkor feküdnék be és engedném az indítást, ha egy független doki plusz profi UH is megerősítené, hogy indítani kell... (egyébként 2 hét után mondanám, hogy OK, mehet... nekem túl korai az egy hét...).

Mondjuk a lányom 38,5 hétre jött ezért a dokim valszeg most is erre saccolhat de szerintem tutira bent fog maradni a 40. hétig... így nekem a túlhordás a rémálmom (korábban meg ne jöjjön mert a táppénzem ezerszer több mint a GYED:)))). Nekem akkor egyértelműen az volt az érzésem, hogy azért is fektetnek be akit csak lehet mert túl sok a szabad ágy... úgyhogy lehet, hogy mostanában már nem divat a nagyon nyomós indok nélküli befektetés...
Vendég
 


Sziasztok!

Most olvasom, hogy vannak itt karácsony előtt/körül szülők.
Hogy sikerült leegyeztetni a dokival, hogy ha esetleg karácsony este születik, ott legyen?

Én 20.-ra vagyok kiírva és nem érzem 100%, hogy számíthatok a választott dokimra.

Eső szülés lesz és izgulok kicsit.....
30narancs
 
 


Húha redwings! Ez nem semmi! Nem emlékszem neked volt egyébként fogadott dokid, vagy fogadott szülésznőd?
Egyébként én pont emiatt rettegek a 6 ágyastól , hogy a hiperpigmentált rokonok tojnak arra, hogy nem szabad bemenni a kórterembe és mondjuk én meg esetleg szoptatnék... Egyébként meg a legrosszabb az, hogy az sem érdekli őket ha rájuk szól valaki... A múltkor amikor nst-n voltam este, akkor speciel egy magyar család vonult be a folyosóra, két kisgyerekkel akiket mellesleg nem is lehetne oda bevinni, és mellesleg nem is tesók voltak, mert ott volt velük az anyukájuk, no mindegy, és egyedül a szülésznőm szólt rájuk, hogy hát nem kéne behozni a gyerekeket is még pluszba, mert ezek a pici babák még elég védtelenek és könnyen elkapnak még bármit, de persze őket sem érdekelte különösebben! Szóval intelligencia kérdése is , és sajnos az a pigmentektől független... :?

Kép
angie81
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?