Na, hát akkor újra... Én is gyakran nyomok ctr+c-t, de most utoljára pont egy linket illesztettem be, és az maradt és többet nem másoltam.
Nem akartam olyan nagyon beleszólni a vitákba, hiszen ritkán jövök, de most már nem lehet nem reagálni.
Szilvánusz jól szóltál! Sokan mások is! De Szilvánusz megnyílvánulása végre simított egyet a konfliktuson, hirtelen minden sokkal derűsebbnek látszott utána.
A nyilvános fórum szerintem biza arra való, hogy bárki bármikor olvashassa, akár csak "kukkolóként", akár gyakran író törzstagként, bárki tanácshoz, tapasztalathoz juthasson, vagy akárcsak kis kikapcsolódáshoz, pár vidám perchez. Bárki bármikor bekapcsolódhasson, kiszállhason. Barátokra szert tehessen. Stb. stb. Ez az ami élteti a fórumokat. Arra viszont nem való (főleg egy babás fórum), hogy egymást sértegessük nyílvánosan, hogy durva személyeskedésekbe menjünk bele. Én is úgy vagyok, mint kmanna, hogy rossz olvasnom is ezeket.
Én olyan típus vagyok, hogy míg durván nem bántanak meg, igyekszem a másikban a jókat észrevenni. Én szeretem a fórum sokszínűségét, szeretem Jim temperamentumos, tüzes, humoros hozzászólásait, de szeretem Niki kedves, nyugodt, visszafogottságát is. Feri stílusát sem éreztem igazán bántónak, mindig megmaradt a jóizlés, stílusosság határain belül. Persze olykor olyan pasisan metsző, de mégis higgadt élccel fejezte ki véleményét. Nekem tetszett az is. És nekem jó volt, hogy egy férfi, apa is leírta itt véleményét, gondolatait. És tetszenek a fényképeik, amiket én nem sokallottam soha. Szívesen nézegetem fényképeiket, és másokét is. Számomra kicsit érthetetlen volt Bea közellenséggé, mindennek okozójává avanzsálása is, nem éreztem őt sem rosszindulatúnak, durvának, csúnyán kioktatónak. Csak úgy kapkodtam a fejem az indulatok láttán. Úgy látszik, hogy ez már csak ilyen nyelvész betegség, hogy érzékenyek vagyunk a nyelvi, helyesírási hibákra. Bevallom én is. Magamban sokszor csóválom is a fejem (nem feltétlenül itt), hogy ezt vagy azt miért rontják el annyian? Csak én nem szólok, mert ez nem egy olyan jellegű fórum (okítgatom én eleget szegény férjemet ), ráadásul nekem is sokszor égnek áll a hajam, hogy kicsit nem figyelek oda és mit vagyok képes leírni, én hüjjjje. Bevallom kíváncsi voltam Jim fogyis topikjára is (hiszen csípem Jim búráját és hiányzanak az írásai), és olvastam ott Foster írásait is. Biza az ő írásain is jókat szórakoztam, jókat írt. Sajnos itt szerintem nagyon elvetette a sulykot és a jó stílust felváltotta egy durva gorombasággal. Sajnálom, hogy olyanokat is belekevert a mondandójába, akiket nagyon nem kellett volna... (Hohó! Most látom, hogy közben visszajött, így már sokkal jobb. Ez már inkább az a Foster akit én is szeretek!)
Sajnálom, hogy sokan elmentek, örülök, hogy sokan visszatértek, jó, hogy jönnek újak, ez a jó egy fórumban, hogy sokan sokfélék vagyunk, sokféle véleményt olvashatunk. De ne essünk egymásnak! Olyat írjunk amit később sem bánunk meg... Később is vállalhatunk.
(Az éjszaka jobbat írtam, megismételni nem sikerült...)
Na, lapozzunk!
Köszi Jim, hogy felajánlottad biológia téren a segítséged, lehet egyszer szavadon foglak.
Minden hófordulósnak virtuális fülcincálás!
Betegeskedőknek jobbulást! Nálunk is van vmi takonykór, köhögés tüsszögés, mozgásfejlődési ugrással járó nyugtalansággal körítve. Most először próbáltam az orrát szívni, nem tudom, hogy jól csináltam-e, nem jött túl sok váladék. Fluimart is használtam.
Hozzátáplálás témában akartam írni, hogy mi eléggé óvatos duhajok vagyunk, semmi cukrozott, gluténes, tejfehérjés dolog. Egyelőre csak tiszta gyümölcs (alma, barack, szőlő, sárgadinnye), vagy glutén, cukor, tejfehérje, tejcukor mentes babaétel megy (alma, alma-barack, alma s.barack-sütőtök, alma-sütőtök). Most még nem látszik, hogy bajt csinál, de úgy tudom, később súlyos problémák lehetnek pl. a gluténből. Azt mondják, hogy az a baj a babaallergiával, hogy még a bélsejtjei nem zárnak jól, és simán a nagyobb fehérjék is átmennek a véráramba, és allergizálnak, amik amúgy - örökletesen nem allergizálnak.
Szó volt az egyszervolt.hu-ról. Azt mi is nagyon szeretjük. Luca imádja, vigyorog, nevet, rázza a seggecskéjét, dobol. Az egyszervolt.hu-ra művelte az eszeveszett kúszását is. Amit onnan szeretünk: Animációknál: Pinty és ponty, Elvitte a róka, Kárókatona, Bicikli.
Daloknál, Gryllus dalok, Kaláka (ami szintén Gryllus). De a játékok is tök jók. Én szoktam azokkal játszani. Még a legkisebbeknek valók is elég jók, sok közülük jó kis fejtörő.
Valaki írta, hogy a gyerkőc féléves szülinapjára csőrös poharat kapott. Na, mi is próbálkoztunk féléves kora után, de nem megy belőle az ivás. Megnéztem, még nekem is alig megy. Másoknál mi a helyzet?
Kmanna! Jó volt a pályaválasztási elmélkedés!
:D Luca is hasonló.
A pók evés engem is érdekelne.
Na, most másodjára ennyi tellett. Bocsánat, hogy sok mindenre nem reagáltam. Luca mellett most nem könnyű az élet. Annyira mozgékony. Luca folyamatosan áll. :O Mindenre felkapaszkodik amin talál egy kis fogódzkodót. Aztán sportszerűen nehezíti a dolgát, matat közben, fél kézzel kapaszkodik, leesett dologért lehajol, ha zenét hall akkor ütemre rugózik, dobol. Kis ízelítő a youtube-on, annak akit érdekel. Kúszik, mászik, folyton áll és persze zakózik is szegényke, olyankor meg bömbi. Vikó nyomdokaiba lépett. Az ülés még kb. anyira megy, mint Niminek, de talán még annyira sem. Kicsit előrefutott az egyebekkel.
A youtube-on vannak felvételek mászásról és felállásról, zakózásról
, állva dobolásról, féléves pizsamapartyról (olyan kutyussal amilyen Lillának is van, féléves ajándék), játékdobozban kutatásról.
http://www.youtube.com/user/Biribon