Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!

Az otóberi kép csuda aranyos. Nálam vetekszik az okt. 21-n készült képpel. Csuda egy kislány lehet!!! Kép

A férjem itt vigyorog, mert mióta szóltak a kilók miatt, azóta állandóan a konyha felé vesz az utam, hogy mit ehetnék. Eddig egyáltalán nem kílódtam ennyire. Így legalább elfogy a gyümölcs. Megkóstóltam a műzlit is. Nem rossz, de, hogy rendszeresen ezt egyem? Eddig pont ezért nem vettem, mert nem tudtam elképzelni, hogy pl. reggelire csak ezt egyek. Inkább nem eszek. De a műzli szeletet szeretem, de csak csoki helyett.

Orsi!
Ez fizetős 3 D uh volt?

Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Orsi,Mucska!
Szerintem sem érdemes görcsölni a súly miatt.Most valszeg én is meghízom,akkor majd azzal cseszegetnek?Anyukám is 4 babát hordott ki és rajtam kívül mind nagy volt,mégis visszafogyott,pedig nagyon meghízott.Viszont azt mondta,hogy őket nem szívatták ennyit a súlynövekedés miatt.

Zsuzsa!Hidd el,irigyellek,de jó értelemben.Én most növesztem és olyan szívesen foglalkozom vele.Eddig olyan 3-6 cm-s hajam volt(már a babóca is nagyobb ennél),kb havonta más színnel,de most megpróbálom elérni az eredeti színemet,meg már túlér a vállamon.Viszont feleannyira nem szép,mint a tiéd.Vagy pont feleannyira,mert feleolyan vékony! Kép

Kinga
nyinike
 
 


Sziasztok!

Egyszer már megírtam a hozzászólásomat, de ellszállt a net. (nyet nyetKépKépKép)

Vera!

Nem lehet, hogy azért ébred fel Bence, mert nagyon meleg van nálatok?
Nálunk is elkezdett felébredezni Benci a fűtési szezon kezdetén, aztán a védőnő mondta, hogy nagyon meleg van nálunk. Azóta 19 fokban alszunk, és nincs ébredés.

Zsizsa!

Nekünk olyan játszószőnyegünk van, mint Verának, azt hiszem, K's kids, és én hetente mosom a mosógépben a többi gyerekruhával együtt, semmi baja nincs.

Benci, még mindig sokat esik, de azért már nem annyit, viszont mindig teli van külsérelmi nyomokkalKépKépKép

Vmit még írni akartam, de nem tudom már mi volt azKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

 
 

Jaj, jaj - írtam egy csomót és elszállt... Hüpp, hüpp.

Na mindegy lényeg az, hogy én is próbáltam már mást adni Andrisnak, eddig a reszelt alma és a Nestlé banános-őszis bébiétel jött be igazán. Igazából csak próbaképpen adtam, még tartjuk a szopikat rendesen. Én majad 6 hós kortól szeretném fokozatosan adni neki ezeket. Ja és a Hipp kamillateát is szereti. Déligyümölcsről azt hallottam, hogy a (banán kivételével) egy éves kortól célszerű adni az allergia miatt.

Hurrá: meggyógyultam, pedig nem semmi náthám volt - nem kívánom senkinek: 38,8 fokos láz, és nem ment le egész éjjel... hát én még ilyen rosszul nem voltam. Soha nem is volt ekkora lázam. De úgy tűnik kilábaltam. Éljen.

Mindenkinek jó éjt:
Docka

Docka
Docka
 


Sziasztok Lányok!

Most gyors leszek, mert nagyon fáradt vagyok.
Ma egész nap babanap volt nálunkKép Itt volt két barátnőm a babájával, az egyik kisfiú 5 nappal fiatalabb Bencénél, a másik épp 1 hónappal idősebb. Ja és neki még a 3 éves nővérkéje is itt voltKép
Nagyon édesek voltak, és nagyon büszke vagyok az én pici Bencémre, mert ő volt a legjobb baba egész napKép Nem sírt, és minden két szopi között aludt egy picit. Ráadásul du. 3kor bevágott egy fél üveg sütőtököt almával + még szopiztunk is. Hát van étvágyaKép
Ennek ellenére a 3 pici között ő volt a legkisebb. Teszek fel pár képet, annyira édesekKépKép

Kép

Kép

Kép

Viszont ez a nap rádöbbentett arra hogy nagyon kicsi a lakásunk, úgyhogy asszem én a jövőben mégsem tudom vállalni hogy nálunk legyen a babatalálkozónkKép 2-3 embert bármikor szívesen látok, de sajna többen tényleg nem férnénk el.

Most megyek és bedőlök az ágyba, mert hullafáradt vagyok.
Jó éjszakát mindenkinek!
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Kérek mindenkit,hogy nagyon szorítsatok a vizsgámra!

Köszi,Kinga
nyinike
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocsi, de nem válaszolok név szerint senkinek, mert nincs erőm visszakeresni ki írta amihez írnék pár sort, én is tök fáradt vagyok Kép Úgy néz ki ez valami járvány mostanában Kép

Sétaügyben szerintem abszolút nem probléma ha nem mentek minden nap. A babák persze legszívesebben naponta 5x mennének gondolom, de ki bírja azt idővel és energiával Kép Mostanában mi is jóval ritkábban megyünk, mert a pici lány sincs oda a babakocsiért, hordozóban nem bírom olyan hosszasan, kicsi fiam meg hisztis lesz ha keveset vagyunk kint. Így marad a négyesben séta, arra meg nincs minden nap lehetőség.
Én amúgy pici fiamat mindig egyedül sétáltattam, tologattam a babakocsit mindenfelé, nem jelentett problémát hogy céltalanul bolyongunk. Sokszor 2 óra elteltével, több kilométer megtétele után mentünk csak haza Kép

A Beba 2+ tápszer tényleg nem túl olcsó, mi is vesszük. Viszont nagyon bevált. Pindur imádja, és első alkalomtól kezdve soha semmi probléma nem volt miatta. A többi sem olcsóbb, és igazából nem is jobb. Párszor vettünk Mildit is neki, de az annyira nem jött be.

A K vitamint addig kell adni, amíg kizárólag anyatejet kap a baba, mert abban nincs. Én azt is és a D vitamint is icipici teában, kiskanállal adom be, semmi trükközés vagy hókuszpókusz nélkül. Szimplán picit megnyomom a kanállal az alsó ajkát, erre nyitja a száját, és már lehet is önteni befelé Kép

Ma próbáltam Tüncinek adni almát, csak úgy próbaképpen mit szól hozzá, de egyáltalán nem lelkesedett érte. Szépen kiköpködte, közben meg vigyorgott ezerrel Kép
Ja a gyümölcsökre: nem tudom ki írta hogy majd fél évesen újra próbálja mert nem jön be, és majd csak utána a főzeléket. Fél éves kortól már a főzelékféléket kell adni a babának, akkortól már arra is szüksége van a fejlődéshez. A gyümölcs nem kötelező korábban, de sokan megpróbálják adni. Én is azért kezdtem el próbálkozni, hogy szokja az új ízeket, hogy mire a főzelékekre kerül a sor kb 2 hónap múlva, már ne legyen különösebb gond.

Jó éjt mindenkinek.

Sziasztok, Diti
diti
 
 


Sziasztok!

Diti: nem kell 6 hónaposan már főzeléket enniük! Bőven elég 6 hónaposan kezdeni a gyümölcsökkel, és szép fokozatosan eljutni a főzelékekig! Én alapvetően nem értem, minek ezek a próba dolgok.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Az LLL honlapján ezt találtam a hozzátáplálásról: http://www.lll.hu/leche/105h.shtml

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Amúgy szerintem védőnője válogatja. Az enyém egy szót sem szól emiatt. De hallottam sokkal vérmesebbekről.

Mucska: szerintem csak megjött az étvágyad. Ez nem a "szólás" miatt van.
Amúgy tényleg lemennek majd, ha te is akarod!

Kinga: jól van, irigyelj. Nekem 18 éves koromban volt utoljára igazán rövid hajam. Sokat szenvedtem vele, míg megnőt. Most már nem akkora gond, csak fésülködni ne kellene. A hullámaim nagyon rakoncátlanok. Kép
Átszoktam a 2 hetenkénti hajmosásra, és az is jót tett neki. Így nem annyira károsodik.

Zsuzsa
zerko
 
 


Kinga!


Szorítok, ügyi legyél!!!!!

Mucska 19

Andi
Kép
mucska
 
 


Zsuzsa!

MOst reggel már elég volt magában a kefír is.Figyelek, de nem koplalok. A kutyámnak nagyon ízlett a műzli tejjel. Most jó, hogy elmegyek kozmetikushoz, mert addig sem a hasammal foglalkozok. Persze rájöttem én, hogy mi volt a baj forrása. Mikor terhes lettem nem kellett az édesség egyáltalán. KArácsonykor szép lassan visszszoktam a szaloncukorral. Az elmúlt hetekben pedig csúszott a vaniliás karika lefele elég rendesen. Az a baj, hogy nem tudok egyet enni, hanem addig eszem amíg van.
Fentebb írtad, hogy energiamentes italok. Légyszi írj már egyet - kettőt, ami neked bejött. Köszike.
Pénteken mégy uh-ra ugye? Nekem még épp egy hetem van.
Ti már kezdetek vásárolni? Én nem merek, mert még korainak tartom.

Andi
Kép
mucska
 
 


Jó reggelt!

Ma már egy kicsit nyugodtabb vagyok. Tegnap megbeszéltük a férjemmel, hogy megvárjuk az összes vizsgálatot és ha minden rendben akkor nem lesz magzatvízvétel. Bejelentkeztünk 4D-s uh-ra is a Praxisba, február 7-én megyünk.

Kinga, drukkolok a mai vizsgához !!!

Mucska, én már egy hónapja vásárolgatnék a babának de babonából nem merek. Pedig egy csomó akciós holmit látok állandóan.

Chello
chello
 
 


Sziasztok!

Anita! nemcak ti rekordoztok alvásilag, mert mi is 4-kor, 6-kor kelünk. Én már annyira fáradtnak érzem magam... Kép de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nem baj, remélhetőleg egy éves koráig már csak átalussza az éjszakátKép

Séta: mi sem vagyunk sajnos az a sétálos fajta. 2 naponta, de az utolsó 2 alkalommal annyira nyűgike volt, nem tudom mi történt, mert eddig bírta. Ja és céltalanul mi sem szeretünk kimeni, mondjuk jó, mert a bevásárlás megvan egy fél óra alatt, és otthon meg kiteszem az erkélyre azt szereti Kép

Szisz! k vitaminról a doki nénink azt mondta, hogy amikor már kap rendes tápit (pl most almát)akkor már nem kell!

Bébiételek: nekem is ez a problémám, hogy a korajánlás szerint 4 hós kortól vannak, de nóri már almát is kap, meg alma+szőlőt és végre tudott kakilni tőle. csak nem tudom, hogy most akkor adhatom vagy nem !

Hozzátáplálás: szerintem azért ezt a félévet sem kell ennyire szigorúan betartani, 20 évvel ezelőtt még az volt a sikk hogy kevés szopi, minél előbb szilárd kaja, most egyfolytában a szopi megy aki nem tud szoptatni, annak meg lelki furdalása van! Szerintem minden baba más Nóri is már kapja a gyümit és mégis ugyanúgy szopizik mint eddig, de elfogadja a gyümit is!

Most már megyünk bocsika kicsit sokat írtam, de most apa babázik, így könnyű Kép!

A talikat meg ha gondoljátok lehet nálunk tartani, kb egy hónap múlva festünk és utána bármikor, amúgy mi a 11 kerben lakunk Kép!

Pussz

Meme
Meme
 


Ja és gyönyörűek a babák, a három pici együtt az a kedvenc Kép Nórinak is tetszenek a pasi jelöltek Kép
Meme
 


Sziasztok!

Megvan a vizsga:3-as.Majdnem kivágott az ürge.Mondja,hogy"Nézzük,megérdemli-e az ötöst!Könyvelje az apportot!" Én meg írnám le,erre azt mondja:"Fejben."Miután vagy 5db feladatot lekönyveltetett velem szlatükör nélkül,fejben (olyan feladatok,hogy vagy fél-3/4 oldal egy-egy példa),azt találtam mondani,hogy buktasson meg nyugodtan,de lealázni ne próbáljon.Hirtelen olyan csend lett. KépAztán annyit mondott,hogy "3,jöjjön el javítani,mert van vénája hozzá." Én meg:Köszönöm,nem élek ezzel a lehetőséggel.
Mi a fene van velem?Életemben ilyen hülyeségeket nem csináltam még!!!!

Chello!Örülök,hogy sikerült megbeszélnetek,és titokban azt szerettem volna,ha így döntetek.Ráadásul most láthatod 3D-ben a picit! Kép

Mucska!Szegény kutya,most ilyeneket fog kapni?Én nagyon nem bírom a müzlit...
Én is vásárolnék már,de babonából nem merek.Még a festést is elhalasztattam egy héttel.Pedig olyan szépek a cuccok.Láttam kis fürdőrucit,64-es asszem,mini masnival a hátulján,a gyönyörű fodros hátkivágás alatt.Majd megzabáltam,olyan édes.És teljesen felesleges. Kép

Zsuzsa!Pont arra gondoltam,hogy milyen lehet kifésülni,főleg nedvesen?!Az enyém is fodros kicsit,de a legszebb haja az öcsémnek van,ami szerintem pofátlanság.Mikor mész uh-ra?

Kinga,15
nyinike
 
 


Sziasztok!

Meme: mi a 22-dikben lakunk Kép

bébiételek-hozzátáplálás-jelen-múlt: A bébiételgyártóknak sajnos nem érdekük, hgoy fél évet írjanak kezdetre, mert hát ugye, akkor kevesebbet tudnak eladni..., és hát ők nem jótékonysági intézmény. Én most a hipp jó éjt papijára vagyok kiakadva, amit 6 hónapos kortól ajánlanak, és teljes tej van benne Kép
ANyáink: hát egyrészt akkor ugye nyomták, hogy 3 óránként max 20 perc szopi..., ma már tudjuk, hogy ez eléggé a szopizás ellen tesz. Az akkori tápszerek meg tényleg nem voltak túl jók.
Én ma azért tartom fontosnak a 6 hó betartását, mert egyre több az allergia. Persze, nemcsak az ételeken múlik, hanem a környezeti hatásokon is, de azokat nem tudom befolyásolni, az ételeket meg igen. A párom allergiás. 25 évesen lett az. Most 31 éves, és évről évre rosszabb az allergiája. Ő szopott, de 4 hónaposan már kapott tehéntejet. Nem tudhatjuk, hogy ettől lett-e az allergiája vagy sem, de szerintem jobb az óvatosság. Úgy vagyok vele, inkább nagyon odafigyelek az első 1-2 évben, hátha ezzel megelőzöm az egész életen át tartó küzdést az allergiával.
Na, részemről ennyi a kisregényekből.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Meme: mi is a XI-en lakunk Kép Ti merrefelé?? Kép

Vera: nagyon édesek a babák, nagyon jó képek Kép Azért fárasztó egy ilyen vendégség nem? Persze nálunk más, mert az egyik manó már ezerrel teper Kép Nem vállalnám, hogy vigyázok mindháromra Kép

Most csak ennyi, húzunk sétálni Kép

dbarbi
DBarbi
 


Sziasztok!

Végigolvastalak Titeket, bocsi, hogy megint ilyen sokaig tavol voltam. Mar nagyon unom a hajszat, jövö héttöl remélem tényleg nyugisabb napjaim lesznek és Ratok is több idöm lesz!
Hétfön és kedden vizsgaztam és még holnap is fogok, méghozza holnap lesz a szobeli, amitöl a legjobban tartok. Ugyhogy még egy napot szoritsatok, léci!

Mult pénteken voltunk dokinal, lattam Dömpit, nagyon ügyes! Ugy néz ki, hogy kisfiu lesz, de még legközelebb kapok megerösitést, egyelöre nem biztos. De azt mondta a doki (akit egyre jobban kedvelek, tök jo fej), hogy valami domborodik neki, ami a kislanyoknak nem igen szokottKépKépKép

Képzeljétek, itt AFP egyszerüen NINCS.

BoriKép
Ari vagy, hogy hianyoltal. Igen, Dömperke mar mocorog, a vasarnap reggeli lustizasnal éreztem elöször a leghatarozottabban, többször is.
Nagyon ügyes pocid van, az enyém is kb ekkora. Mar rég nem hordom a régi nadragjaimat. En kb 2.5 kilot hiztam eddig, szerintem a legtöbb a pocimra és a derekamra jött.
Remélem a kisfiad (bocsi, NAGYFIAD) mar meggyogyult!

Zsuzsa!
Gyönyörü a kislanyod!!!
Buksi miatt részvétem, at tudom érezni. Nekem is volt egy Buksi nevü kis tacsi-féleség kutyusom, 13 évesen pusztult el, együtt nöttem fel vele.

Szöszi!
En gyomorégésre olvastam egy természetes gyogymodot, bar még nem probaltam:
nyers krumpli levét kell iszogatni (lereszeled a krumplit és egy rongyon kersztül leszüröd) naponta többször. Biztos nagyon rossz, de ha nem mulik a gyomorégésem (mar napok ota minden este szenvedek töle), akkor kiprobalom.
A Baba valaszol cimü könyvben olvastam, nekem is nagyon tetszik.

Chello
Nagyon jol döntöttél!

Kinga!
Edes a babuci, most van a "Gumimaci-fazisban", ahogy az én dokim nevezteKép

TALI miatt borzasztoan irigy vagyokKép

Puszi mindenkinek
Süncsi
19
süncsi
 
 


Szia Kinga,

gratula a vizsgahoz, az apport tényleg tipikus szivatos kérdés!
A lényeg, hogy tul vagy a vizsgan és kész (ez az én hozzaallasom)
Sok vizsgad van még?

Puszi
Süncsi
süncsi
 
 


Anyum azt mesélte, hogy valami feles tej volt annak idején. Úgy kellett kiváltani. Nálam az váltotta a tápszert (egy percet sem szoptatott engem anyum, mert mikor próbált fejni vér jött, tej meg nuku). Nem vagyok allergiás. A férjem viszont keményen az, asztmával párosítva és ő sokáig szopott. Ezt nem lehet tudni úgysem...
Ettől függetlenül énsem adok tejet egy jódarabig, amig jó a tápi Kép
A bébiételeket tényleg meg kell nézni. De olyan furcsa! Nem gondolnám azért, hogy ténylegesen ártó dolgokat tesznek bele! Mégiscsak babákról van szó....szerintem nem mernének kockáztatni. Vagy én vagyok túl naív?

dbarbi
DBarbi
 


Sziasztok!

DBarbi: nem ténylegesen ártó dolgokat tesznek bele, csak nem gondolják át eléggé a dolgokat. Szerintem. Nem éri meg nekik azért fizetni egy hozzáértőt, hogy kövessék az orvosi ajánlásokat. Sajnos ez van Kép De odafigyelve szerintem bébiételből is lehet megfelelően etetni a gyereket, csak tényleg nagyon figyelni kell.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Szia Süncsi!

Nekem is ez a hozzáállásom,csak nem értem,hogy csúszhatott ki ilyen a számon.Asszem,kicsit túlstresszeltem magam.Még egy vizsgám van,gazdasági statisztika.Te mivel foglalkozol?

A gumimaci nagyon jó! Kép
Látod,Dömperke tényleg fiú,én is így gondoltam,hogy olyan kis rakoncátlan Dömpi-fiú lesz!Ő viszont már nagyon nagy,ugye?Hány cm-s egy 19 hetes babó?

Kinga
nyinike
 
 


Lanyok!Kép
Csak egy gyors bejelentkezes...Lattatok,hogy mar van "2004 oszi..." topik is?Megiscsak telik az ido...
Reditke bejeletntkezett egy masik topikban,ugyhogy meg lehet nyugodni,mert minden rendben van vele/veluk.Mar csak Sorayat kell megkeresnem.
Suncsi!Kép
Te mindig ezt csinalodKépSebaj!Hat,ez a krumpli-le eleg durvan hangzik,de ha nem lesz jobb,ez marad nekem is.Ja,es dejo neked is,hogy mar erzed.Es mar a nemet is megtippeltek.Nahat...
szoszi
14+3
szoszi
 
 


Dbarbi!

Nagysurány utca, a fehérváriról nyílik, RTL Klub székház melletti utca, körtértől 3. villamos megálló Kép!

Hozzátápi: én is 7 hós koromig szopiztam (pedig akkor Romániában, ott születtem, ez hatalmas bűn volt, mert anya nem tudott visszamenni dolgozni), mégis allergiás voltam gyerekkoromban, de szerencsére knőttem. Persze jobb félni, de azért szerintem túlzásokba sem szabad esni!

Meme
meme
 
 


Meme Kép Mi kb. a RTL-vel szemközti oldalon kicsit befelé lakunk Kép Mohai út Kép
Szóval elég közel Kép

dbarbi
DBarbi
 


RTL-veeel?? Anyám! Szóval az RTL-lel Kép
DBarbi
 


Sziasztok Lányok!

Cory, azért letámadni nem kell ám...
Én eddig még soha senkinek nem mondtam hogy valamit kötelezően tegyen meg, mindössze a saját tapasztalataimat osztom meg veletek, illetve azokat a tanácsokat írom le, amit nekem is többen adtak, amiről sok helyen olvastam és egyetértek velük.
Az általad említett oldalon se az nincs leírva hogy fél éves korban kötelező jelleggel adni kell főzeléket, se az hogy ne adjuk, várjunk amíg csak lehet.
Én mindenütt azt látom-hallom, hogy fél éves korukra a babák eljutnak oda hogy egyre nagyobb a tápanyag- és vitaminszükségletük, és mivel ezt az anyatej már nem biztos hogy tökéletesen fedezi, ezért célszerű zöldségfélékkel, gyümölcsökkel kiegészíteni az étrendjüket.
Azt szintén nem állítottam, hogy amint betöltik a 6 hónapot, azonnal ki kell váltani az étkezések közül valamelyiket főzelékkel, természetesen mindent fokozatosan, ennek megfelelően az is lehet hogy csak 8 hónaposan jut el oda a baba, hogy igazán azt lehet mondani most már zöldséget-gyümölcsöt is rendesen eszik.
A próba dolgok pedig annak kellenek amit jelent az egész, kipróbálni hogy viszonyul hozzá. Kicsi fiam egyből odavolt az almáért, első próbálkozáskor megevett egy nagy cikket, de hát ő egy zabagép volt. Tünci nem az, és ez látszik is hogy nem kért tegnap az új ízből. Én meg nem tömtem bele, és ezután sem szándékozom tenni. Pár nap múlva megint megpróbáljuk, aztán ha még mindig nem megy, megint elnapoljuk a dolgot.
De természetesen mindenkinek szíve joga úgy etetni a babáját ahogy jónak látja, akár csak a saját elképzeléseihez ragaszkodva, akár megfogadva más jószándékú tanácsait.

Sziasztok, Diti
diti
 
 


Dbarbi!
akkor talizhatnánk ha gondolod valami közös séti vagy ilyesmi KépKépKép de jó!

Meme
meme
 
 


Sziasztok!

Diti: nem akartalak letámadni, bocsánat! Azért vagyok ilyen mert sok baromságot hallok szakemberektől Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Részemről is egy gyors bejelentkezés. Csak az a gond, hogy annyira el vagyok keseredve, hogy nem tudom, hgoy miről írjak.
Müzlihez szólnék hozzá...én szeretem natur joghurttal, viszont nem tudom több napon át enni. Egy pár napig megy, aztán kell valami más, és utána megint jöhet...Kép

Timi
hmmm
 


A kis gonosz, nem engedte elküldeni névtelenként az üzimet!

Timi
hmmm
 


Timi, mi a baj?

Kinga, jó az a 3-as, a többivel meg ne foglalkozz, egy Kismaminak mindent szabad. Kép
Mi is nagyon várjuk a februári uh-t, egyrészt azért, hogy megnyugodhassunk másrészt azért, hogy legyen végre videonk róla, hogy otthon is bármikor megnézhessük.

Süncsi, köszi! Gratula Dömpikéhez, édes lehetett. Jó lehetett érezni a picur ficánkolását. Napjában többször is lehet érezni?

Chello
chello
 
 


Sziasztok!

Hozzászólnék én is a hozzátápi-dologhoz Kép Én 8 hónapos koromig szopiztam, bár már 3 hónaposan én is kaptam a feles tejet, amiről DBarbi is írt. És bizony én is allergiás vagyok, egészen pontosan szénanáthás. Ez persze lehet attól is, hogy túl korán kaptam tejet, de az orvosom szerint ez a sok szénanáthás tünet attól alakul ki, hogy gyerekkorban elég sok antibiotikumot kaptunk, ami tönkretette az immunrendszert Kép Jómagam kb. 15 évesen lettem szénanáthás, gyakorlatilag egyik nyáron kitört rajtam. Pár évvel később az öcsém is szénanáthás lett, ő másfél évvel fiatalabb nálam, viszont csak 2 hetes koráig szopizott Kép

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy végülis nem tudni, mi okozza az allergiát, viszont tény, hogy a tehéntejjel vigyázni kell!

A másik: hogy vannak-e ártó dolgok a bébiételekben... Hát én még az egyetemen hallottam az egyik bébiétel-gyártó sztoriját. Az illető gyártó tápszert is forgalmaz, és a fejlődő országokban szerette volna elterjeszteni, mert hogy milyen jó, csak víz kell hozzá... Jó nagy piac lenne, az biztos, hisz ott rengeteg gyermek születik, jóval több mint a fejlett országokban. Csak arra nem gondolt, hogy pl. Afrikában, stb... a csapvíz jóformán mérgező a kisbabáknak. Sok csecsemő meghalt Kép Nem tudom, ez mikor volt, a gyártót sok támadás érte, és nem terjesztette többé a tápszert ilyen módon. Különben azt nem tudom, hogyan akarta a tápi eladni, nem hiszem hogy túl sokan tudnának fizetni érte, bár lehet... Mindegy ez most nem téma.

Szerintem most már nagyon vigyáznak, és számtalan minőségellenőrzés van a gyártásnál, biztos jók az alapanyagok is, szóval nem itt van a gond. De tényleg meg kell nézni az összetevőket!

Most csak gyorsan le akartam írni a gondolataimat. Zsoltika nagyon mászna, hason fekve már fel is térdel, tolja magát mint egy kis giliszta Kép De a kezecskéivel még nem segíti magát, így nem halad Kép Ettől meg ideges. Óbégat is rendesen. Most is a kiságyból vigyorog, hason van persze...

Mennem kell, később megpróbálok jönni Kép

Sziasztok!
Gabi

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Mucska: pl gyümitea, és a víz. Én ezeket iszom.
Vásárolni csak uniszexet, és ami tudom, hogy nincs még meg! Nekem a lányom miatt sok minden van!
Igen, pénteken lesz a genetikai UH...

Chello: a Győrffyhez? Szóltál hogy hozzá???

Kinga: gratula mindenek előtt!
Kép
Szerintem ez nem marhaság, csak lehetetlent akart. És belőled kitört az igazságérzeted. Ez normális. A 3-as meg egy jó jegy Kép
Azt az egy vizsgát meg már csak legyűröd.
Pénteken megyeh UH-ra.
A kifésülés meg gáz...
Egy 19 hetes babó kb. 22,5 cm Kép
http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=19

Zsuzsa
zerko
 
 


Chello!

Kicsit felbosszantottak! A férjem egész éjszaka rosszul volt, nem aludtunk semmit, már a végére hangosan kiabált, mert olyan kínjai voltak. Hányt végig, a hasát fájtatta, de nem tudjuk, hogy mitől. Reggel felhívtam a munkahelyünket (egy helyen dolgozunk, csak más telephelyen), szóval felhívtam az ő telephelyét, hogy nem megy, mert szarul van. Nekem később kell jönnöm, addigra sem lett jobban, ezért felhívtam a mi telephelyünket is, hgoy én sem jövök addig, amíg nem lesz jobban, nem hagyon otthon egyedül szenvedni. Kollégám mondta, hogy ok, nincs semmi munka egyébként sem, jövök, amikor jövök. Erre a főnökünk felhívott otthon, és csodálkozva hallgatta, hgoy én veszem fel a telefont (hozzáteszem tudta, hgoy otthon vagyok, mert kipuhatolta kollégámnál), és kérdezte, hogy én miért nem vagyok bent. A beszélgetés végén közölte, hogy én jöjjek dolgozni, és ha kell ő beviszi a férjemet a kórházba. Na f*sza, nem semmi felállás. Tudtam, hogy a főnökömnek akár fel is fordulhat a felesége, meg az egy éves kislánya, ha a gyerek sír, ő haza sem megy...na mindegy, én itt vagyok bent, egy perc munkám nem volt még ma, kollégámmal borozni készülünk a nagy hülyeség örömére, a férjem meg most van valahol a kórházban vizsgálat alatt...Elkeserít teljesen ez az egész szarrágás, ami itt van!

Bocsi mindenkitől a panaszkodásért, de rámjön a sírás, ha erre gondolok.

Ja, még a főnök gyorsan elment hozzánk, hogy megnézze, hgoy a férjem valóban olyan rosszul van e!

Na szóval én itt ülök, bámulom az internetet, a fejem majd szét megy. De legalább már a babának adtam egy tábla csokit bánatomban!Kép Kép

Timi (ma 13)
hmmm
 


Sziasztok!

MOst már megszépülve újra itt vagyok. Jót dumcsiztunk a kozmetikussal.

Timi!

Miért vagy elkenődve, mi a baj?

Kinga!

Gratula! Kép
Ez a kutya mindenevő, mindenből akar, amit mi eszünk. Imádja a banánt, narancsot, szőlőt. A műzlit is gyorsan bevágta. Úgy szokta, hogy kivárja, hogy csurran-cseppen e valami az asztaltól aztán megy enni a kutya kaját.

Süncsi!

Szorítok! ÉS irigy is vagyok, hogy neked már mondták, hogy lehet, hogy fiú. Remélem a jövő héten nekem is mondják, hogy kislány. Na persze, ha fiú az sem volna tragédia, csak már megszoktam, hogy Annának hívom a pocimat.

Zsuzsa!

Köszi a tanácsot!
Pénteken nagyon nagyon szorítok, hogy azt mondják, hogy végre minden a legnagyobb rendben van!!!!!!
Puszi mindenkinek!
Mucska 19

Andi
Kép
mucska
 
 


Zsuzsa, direkt a Györffyhez kértem magam mert jókat hallottam róla. Remélem tényleg ő lesz ott. Neked meg szorítok a pénteki uh-ra !

Timi, ez szörnyű, hogy ilyen főnökök vannak. A lényeg, hogy próbálj megnyugodni, a borozgatás jót fog tenni. Valami vírus van mert a férjem is rosszul volt a múlt héten de szerencsére másnapra jobban lett.

Chello
chello
 
 


sziasztok!

Timi: nem lehet, hogy vakbélgyuszi?
Amúgy együttérzek veled, de ha ennyire rosszul van a férjed, akkor most a legjobb helyen van. Te meg mész hozzá azonnal, ahogy lehet.
A borral meg csak csinnyán!

Mucska: nekem is kellene menni, és mennék is, ha nem lennék tele a terhességtől pattanásokkal Kép De ha pénteken minden rendben lesz erőt veszek magamon, és elmegyek szenvedni...

Zsuzsa
zerko
 
 


chello: akkor jó! Csak azért kérdeztem, hogy jó kezekbe kerülj. A nő ott nagyon gáz!
Szurkolok nektek, és szerintem minden rendben lesz!

Zsuzsa
zerko
 
 


Chello!
Jól döntöttél szerintem és nagyon drukkolok nektek!
Zsuzsa!
Nekem az elején volt tiszta pattanás az arcom de 3hét alatt elmúlt...
Azért szerintem érdemes havonta elmenni kozmetikushoz ilyenkor.

Én hétfőn megyek a 12. heti UH-ra. Lányok! Valaki azt mondta, hogy neki ekkor megmondták hogy fia lesz, és az is lett. Lehetséges ez ilyen korán??

Szöszi!
Igen telik az idő! Kép Élvezzünk ki minden percet!

Timi!
Majd szólj hogy mit mondott az orvos!


Nekem nagyon nincs étvágyam, ez normális vajon? Próbálok enni, de eddig 2 kg -t fogytam, most 56 vagyok..... Pedig eléggé hizásra hajlamos vagyok, csak terhesség előtt végigcsináltam egy Candida kúrát amitől sikerült 58-ra lefogyni! Kép És amióta terhes vagyok nincs Candida, pedig ilyenkor állitólag jobban előjön.. Majd meglátjuk..... Azelőtt volt hogy havonta volt, nekem a fogigátló miatt jött ki 7 éve már. Ti nem szenvedtek ilyesmivel?

Éva
Évici
 
 


Sziasztok!

Barbi, Meme!
Nagyon irigyellek titeket hogy ilyen közel laktok egymáshoz. És ez csak most derült ki?Kép
Én is szeretnék valakivel közös sétát, mert Benci bealszik az első 10 percben, vele nem tudok társalogniKép De majd hátha nyáron! Mármint akkor több lehetőség lesz kismamikkal ismerkedni.

Meme!
Köszi a felajánlást tali ügyben. Ki fogjuk használniKép

Most csak épp beugrottam egy kép erejéig. Tegnap kaptuk ajándékba ezt a farmergatyót, ma rápróbáltam, éppen jó, úgyhogy használjuk isKép

Kép

Sajna ma valamiért nyűgi van, pedig 7től délig aludt a kisdrágám, közben csak félórát volt ébren játszaniKép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Vera!
Miért te merre laksz? csak azért mert heti 2 napot a 3. kerben vagyunk, elvileg dolgozom a családi vállalkozásban, de csak azért kellett, hogy nagypapi tudjon addig babázni KépKépKép!

Meme
meme
 
 


MI is attól féltünk, hogy vakbélgyuszi, de végül is nem az. MÁr szombat óta lázas volt. A kórházban mondták, hogy valami vírust szedett össze, ami a gyomrára és a beleire ment. Bent akarták tartani, de valahogy kidumálta, hogy inkább ne.
Nem volt rossz helyen, nem is azért voltam felháborodva, csak az nem tetszik nekem,hogy az én férjem, én voltam vele fent egész éjszaka, és erre a főnök meg közli, hogy én dolgozzak, ő beviszi a kórházba. NÁlunk ez nem szokás, ha valamelyik családtak beteg, akkor azzal foglalkozik a másik, és nem hagyja, hgoy egy "idegen" szobrozzon, és "izguljon" vele a kórházban. Meg a férjemre is haragudtam, hogy ő is küldött, hgoy majd az anyukája vigyáz rá, de tudom,hgoy azért mondta,hogy jöjjek be, hogy ne legyen baj belőle. Ezen is felkaptam a vizet, és mondtam neki, hogy akkor költözzön át az anyukájához, ha annyira akarja...(szegény, már sajnálom)Az anyukája azt sem tudja, hogy hol tartom a cukrot...akkor hogy visz neki enni-inni. A teát reggel megfőztem, de nem ízesítettem időhiány mitt. MOst vagy megcsinálja magának a férjem, vagy megissza úgy. Így járt!

A borozást nem viszem túlzásba, nem is szeretem, de kaptunk még év végén kollégámmal egy üveg EGri Medinát (édes vörös), és ebből egy korty nem fog megártani...

Ha már panasznapot tartok Mindenki nagyon örömére:

Elmesélek egy esetet (nem egyszeri eset), a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ti felhúznátok e magatokat rajta, vagy csak én vagyok túl érzékeny mostanában...

Szóval: a jövő karácsonyról volt szó, mert változások lesznek, eddig mindig mi mentünk a szülőkhöz, rokonokhoz, és most, hogy már lesz baba, majd ők jönnek. Erre megszólal anyósom,hogy ő nem hagyja, hogy sok ember lássa az én gyerekemet, mert valami baja lesz (hozzáteszem, akkor már majdnem fél éves lesz), ő leviszi magával, és nem hozza vissza, csak ha már úgy gondolja, hogy mindenki elment. Ez először úgy tünt, hogy hülyéskedik, pedig elég komolyan mondta. (hozzátenném, felénk elég kulturált a gyereklátogatás, mindenki olyan beállítottságu, hogy ha egy picit is érzi, hogy lappang benne valami, vagy köhint egyet, akkor már nem jön pici babát nézni. majd eljön később, senki nem fog megsértődni...)Na szóval, miután ezt a témát így elhülyéskedtük ismét jött egy újabb. Anyukámék nekünk adták a kocsijukat, hgoy tudjunk vele járni, ne kelljen buszozni nagy pocakkal meg gyerekkel...(elég messze laknak tőlünk, legalább három óra az út busszal, ha van csatlakozás mindenhol)Erre anyóspajtás ismét, hogy ő nem fogja engedni, hogy azt a gyereket vigyem bármerre is, mert baja lesz, ő elviszi magával, és mi menjünk, ha hazajöttünk, akkor visszadja! Na itt kezdtem kiakadni ismét, ez már kicsit sok volt. Nem kell a gyereket üvegkalitkába zárni, hogy nehogy baj érje, vagyok annyira felnőtt, van annyi felelősség érzetem, hogy meg tudom állapítani, hogy mi jó a gyerekemnek, és mi nem...
Ja, még hozzátenném, hogy anyósom nem a rossz kategóriába tartozik, semmi gond vele, sosem bántott, mindig segít mindenben, nem piszkál semmivel. Csak mióta ez a gyerkőc jelen van, azóta vannak ilyen hülye megjegyzései!

Várom a véleményeket, hogy jogos a kiakadásom, vagy lőjem le magam...

És 1000 bocsi, hogy ezeket leírtam, de nem mondthattam el másnak, a férjemnek nem mondom, hogy bánt, mert csak az ő anyukája, nem akarok balhét, csak magamban rágódom a dolgon...

Timi
hmmm
 


Évici!

Szerintem nem baj, hogy fogytál, az étvágyad meg megjön ezután. Én is így voltam vele..két éve lefogytam 20 kilót azzal, hogy nem ettem. És azóta sem ettem, mert leszoktam róla. Eleinte, mikor megtudtam, hgoy terhes vagyok, akkor is elfelejtettem néha enni, sőt még rosszul is voltam, amiatt sem ment. Viszont msot már vannak dolgok, amiket megkívánok, és azt jóízűen meg tudom enni. Elég ritka még, bele fogok jönni, és Te is bele fogsz jönni. Meg azt olvastam, hogy az első három hónapban a gyerkőc még nem használja az anya kajáját. Majd csak ezután...Ezért az általános súlyváltozás azoknál, akik nincsenek rosszul, azoknál megmarad az eredeti, aki pechére meg még rosszul is van, az fogy. Tehát ez nem gond...

Timi
hmmm
 


Zsuzsa, én is azt hallottam , hogy a nő nem érti a dolgát.

Évici, köszi! Szerintem sem baj, hogy fogytál, majd behozod a lemaradásodat.

Timi, teljesen jogosnak tartom a felháborodásodat, a Ti gyereketek lesz, ne szóljon bele. Ti majd eldöntitek, hogy mi jó a babának, felnőtt emberek vagytok.

Chello
chello
 
 


Lányok!

Az elején sokan fogynak pár kilót. Én nem hánytam és mégis - 3kg volt.

Timi!

Anyósod bizti, hogy rendi, csak most túlfűtötte az aggódás. Van elég időd még mire megszületik a baba, hogy helyre rakd, anélkül, hogy egy picit is megbántanád. Bár ilyen dolgokra Nekem is kinyílna a bicska a zsebemben. Én úgy vagyok, hogy szívesen veszem a segítséget, ha ÉN KÉREM. Amúgy ne szóljanak bele a dolgaimba. Biztos átértékeli a dolgot az idő előrehaladtával.
Az enyém felhívott, hogy azonnal dobjuk ki a kutyát és meg ne tudja, hogy megmarad. A párom helyre rakta, hogy a kutya és a baba is marad. Nem mi leszünk az elsők ilyen téren. Max. Nagyobb odafigyelést és tisztaságot igényel. De megszakadna a szívem, ha ki kéne rakni. Mostanra lenyugodott az anyós is és újra imádja a kutyát.
Párodnak gyors jobbulást kívánok!
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Köszi Lányok!
Mucska!

Ez a "kutya és a baba is marad" nagyon tetszik!Kép

Timi
hmmm
 


Meme!
Aranyos vagyKép de én a XIII-ban az Árpád hídnál, kicsit messze tőletek sajna.
De remélem azért hamarosan lesz egy babatalálkozó ahol megismerhetek végre mindenkit!!!

Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Vera!
Az nincs messze, mert anyósék Aquincumnál laknak, a barátnőm meg az Árpád hídnál elég sűrűn járunk erre, szóval megoldható az ismerkedési tali Kép! Ha gondolod!

Meme
meme
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?