Sziasztok!
Hozzászólnék én is a hozzátápi-dologhoz
Én 8 hónapos koromig szopiztam, bár már 3 hónaposan én is kaptam a feles tejet, amiről DBarbi is írt. És bizony én is allergiás vagyok, egészen pontosan szénanáthás. Ez persze lehet attól is, hogy túl korán kaptam tejet, de az orvosom szerint ez a sok szénanáthás tünet attól alakul ki, hogy gyerekkorban elég sok antibiotikumot kaptunk, ami tönkretette az immunrendszert
Jómagam kb. 15 évesen lettem szénanáthás, gyakorlatilag egyik nyáron kitört rajtam. Pár évvel később az öcsém is szénanáthás lett, ő másfél évvel fiatalabb nálam, viszont csak 2 hetes koráig szopizott
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy végülis nem tudni, mi okozza az allergiát, viszont tény, hogy a tehéntejjel vigyázni kell!
A másik: hogy vannak-e ártó dolgok a bébiételekben... Hát én még az egyetemen hallottam az egyik bébiétel-gyártó sztoriját. Az illető gyártó tápszert is forgalmaz, és a fejlődő országokban szerette volna elterjeszteni, mert hogy milyen jó, csak víz kell hozzá... Jó nagy piac lenne, az biztos, hisz ott rengeteg gyermek születik, jóval több mint a fejlett országokban. Csak arra nem gondolt, hogy pl. Afrikában, stb... a csapvíz jóformán mérgező a kisbabáknak. Sok csecsemő meghalt
Nem tudom, ez mikor volt, a gyártót sok támadás érte, és nem terjesztette többé a tápszert ilyen módon. Különben azt nem tudom, hogyan akarta a tápi eladni, nem hiszem hogy túl sokan tudnának fizetni érte, bár lehet... Mindegy ez most nem téma.
Szerintem most már nagyon vigyáznak, és számtalan minőségellenőrzés van a gyártásnál, biztos jók az alapanyagok is, szóval nem itt van a gond. De tényleg meg kell nézni az összetevőket!
Most csak gyorsan le akartam írni a gondolataimat. Zsoltika nagyon mászna, hason fekve már fel is térdel, tolja magát mint egy kis giliszta
De a kezecskéivel még nem segíti magát, így nem halad
Ettől meg ideges. Óbégat is rendesen. Most is a kiságyból vigyorog, hason van persze...
Mennem kell, később megpróbálok jönni
Sziasztok!
Gabi