Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam, rohanok az oviba mindjárt!

Szly!
Tuti, hogy az "ugrása" van Jázminnak, nálunk detto ez volt, egy pár napig tartott, Vince mondjuk elfogadta a lefejt tejet, én is napközben fejegettem, és este a két cici után kapta meg, én is 80-100 ml-ket fejtem/fejek. Mert ezt azóta is igényli és kéri. Mi sokat nyűglődünk a cicivel, amikor belövell a tej, akkor mindig félrenyeli, és onnantól már csak nyűglődés az egész. ezért ő szívesen cumisüvegezne, de én csak kizárólag este a szopi után adom, mert végképp rászokna, így volt Violával is! :(

Még délelőtt lemaradt:
Berni!
Nagyon szép a gyerekszoba! :wink: Én se tudok konkrétumot, csak fél füllel hallottam, mintha megszűntették volna, de lehet, csak én vagyok pesszimista!

kindertojás, Inerke, Hannablanka, és a többiek, merre vagytok?

Üdv.:Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Vagyok ám én is,csak nincs időm írni. Elsőszülöttem tisztáta ki van fordulva önmagából,lassan egy hete. Nagyjából zóta,hogy hazajött a mamáéktól. (ne értsetek félre,nem azzal hozom összefüggésbe). Mindenre nemet mond,egész nap rosszalkodik,hangoskodik, hisztizik,vergődik,aludni nem akar és BÁNTJA/BÁNTANÁ Mirát!!! Tisztára kivagyok! :( Úgy higyjétek el,hogy semmi nem jó neki,ha az apja megy el itthonról utána kiabál,ha engem nem lát,utánam!!!
Mindegy,majd lesz valami... legfeljebb javít-nevelő intézet! :lol:

Sly!
Sehogy sem állunk a szobatisztasággal.Nem hajlandó a bilire ráülni.Annyit mondjuk változott a helyzet,hogy szerintem már őt is zavarja,ha be van kakilva,mert akkor nem ül le,henm térdelve vagy guggolva játszik!Látványnak nagyon vicces! :lol: Meg elfut ha pelenkázom,és ez szerintem azért van,mert tudja,hogy nem oda kellene,és talán szégyelli magát!
Cumit ő még mindig csak alváshoz kap,de elalvás után általában ki is köpi,nameg ha hosszú útra megyünk autóval.Ha rajta múlna viszont,egész nap a szájában lógna!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


...gondoltam elküldöm,nehogy elszálljon.

CSilla!
Egyáltalán nincs nagy füle Bogátának!Látnád Nárkét,mióta le van vágva a haja! :lol: Nagyon tetszenek a képek,pláne main mind3-an rajta vagytok,meg a tábla is szuper!a szomszéd gyerekeknek is van ilyen,és Márk is rá van kattanva náluk (bár náluk mindenre rá van kattanva :oops: )

Szopi vagy tejügyileg én meg vagyok nyugodva,ezen a héten 22dkg-ot hízott.már Mira is 2 ciciből eszik,és legújabb szokása szerint (fürdéstől függetlenúl) ő is felébred egyszer éjjel,ált. fél 5 -5 között! Nappal változatlanul 3 óránként követel kaját,közte még mindig rengeteget alszik!

Sly!
Ez azért döbbenet! Hogy lehet az,hogy ilyen hirtelen fogyott a mennyiség? Nem lehet,hogy együtt szedted a homeós bogyót meg ittad a teát,és együtt tényleg apasztott a mennyiségen? Ne aggódj,Jázmin visszatornázza elegendőre,a tápszert meg felejtsd el! Sokkal hamarabb fogsz neki adni,ha van otthon tartalékban...

Joli!
Én a vendéglátásban dolgozok civilben. Amúgy közgazdasági suli végeztem,meg van egy idegenvezetői vizsgám (ez kötelező volt idegenforgalmi sazkon,de sosem vonzott a dolog).

Törökország lesz az uticél,Kemer. bár épp most hívtam az irodát,hogy megkapták-e a pénzt,mert elvileg a bank pénteken elutalta (erre kértük) de a számlánkon még rajta van! :idea: Na ez hogy lehet :?:

KépKép
Kép
patricia83
 
 

 
 

Évi! Lehet, hogy fejlődési ugrása van,csak ennek miért kell együtt járni tejcsökkenéssel?! :x Na mindegy! Átaludta az éjszakákat, volt, hogy lehúzott egy huzamban 13 órát alvással. Aztán felkelt egyszer, kb egy hétig, mostmár kétszer kel fel olyan 3 napja! És éjszaka is kell neki a két cici + már reggel is!

Patr! Én csak kiváltom azt a tápszert, de tudom, hogy ha esetleg adok neki, azzal sem lesz minden sima, mert tuti nem fogja elsőre szeretni. De persze megpróbálom, és arra törekszem, hogy ne kelljen adni. Nem is lenne semmi gond, ha a lefejtet megenné+még van fagyasztott is, de egyenlőre ahhoz sem akarok hozzányúlni. Nappal elvagyunk, csak az estit szeretném pótolni a lefejttel, ha hagyná a kisasszony!

Kép
szly27
 
 


Betelt az előző oldal :( Pedig annyi jó kép volt rajta, mindig végignéztem őket, amikor beléptem. :D
Évi, de jó, nektek is a kiságyon van a pelenkázó. Már azt hittem csak nekünk van. :) Még jó, hogy nem kezdett sírni Vince, amikor valaki kilopta a cumit a szájából :lol: Húha, dietetikus?! Jól gondolom, hogy tanácsokat adsz a különböző diétákra, vagy nagyon el vagyok tévedve? :roll:
Szly, így, hogy írod a tanítót, mintha lett volna már szó róla. Én is kipróbáltam, szép és nehéz foglalkozás. Minden régi diákomról szeretném tudni, mire haladt az életben :) Biztosan rendbejön pár nap alatt a tejci! Az jó, hogy van otthon tápszer, megnyugtatja az embert, hogy mégsem fog éhen halni a gyereke. Legalábbis én úgy voltam vele. :P A lefejtet még próbáljad, elsőre nekem sem fogadta el, aztán pár nap múlva mégis megette.
Évi, nem lenne jó, ha előre fejnél? Akkor nem jönne olyan nagyon, hogy félrenyelje.
Pat, lehet, hogy Márknál most csapódott le, hogy a kistestvér kitúrta őt az egyke helyzetéből? Mamáéknál biztosan ő volt a középpont. Nálad a vendéglátást szinte sejtettem. :lol: Úgy néz ki, a bank mégsem utalt :(

KépKép
Kép
el..né
 
 


Van néhány fotóm! Nem baj? :oops:

Kicsit homályos,de azért a lényeg látszik! :)

Kép

Együtt! :)
Kép

Szerintetek is Moncsicsi arcom van? :?:

Kép


Néha azért megölelem a hugit! (ha anya akarja :evil: )

Kép

KépKép
Kép
patricia83
 
 


az első képen nem a távirányító a lényeg,hanem mosoly! :lol: :lol:

Joli!
szerintem is ez lehet a gond,anyuéknál mégiscsak egyedül volt!

És a bank valóban nem utalt,mert valaki sajnos rossz helyre tette az utalási megbízást,a szerencse az,hogy az ut. irodánál nem is néztek utána,hogy még nincs a számlájukon, a szálloda visszaigazolta a foglalásunkat,így megnyugodhatunk! Így viszont,h telefonáltam ma,el is küldték gyorsan!
Azért durva,hogy egyik helyen sem túnt fel...

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Pat!
Nagyon jók a képek, méghogy baj lenne!!! Mirának mennyi haja van!!!! Ártemisz szinte tök kopasz, csak pihék nőnek :?
Nagyon jó utazást nektek, biztos szuper lesz!

Szly! Biztos, hogy éhes, ha nem fogadja el a lefejt tejecskét? Ha hizik rendesen akkor NE adj szerintem tápszert. Pont ma beszéltem a gyerekorvos barátnőmmel, és ő is ezt mondta.

A hason sétáltatás teljesen bevált. Kellett hozzá pár hét, hogy megértesse velem, hogy NEM SZERET HANYATT és kész :o buta mamája nem értette...

Joli! Én orvos vagyok, fül-orr-gégész. Te mivel foglalkozol/foglalkoztál?

megyek vasalni...mert alszik a picim

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Néhány ma készült kép:

mi igy szeretünk a kocsiban... Kép

közelről
Kép

aztán...

Kép

ma fürdés után félkézzel tartjuk magunkat!!
Kép

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Joli,
nekem is pelenkázó feltétem van, de bevallom, csak a fürdetéskor használom. Napközben lusta vagyok előszedni és feltenni, majd levenni és elrakni, így az ágyban pelenkázom, persze aláteszek valamit.

Adri,
épp ma tettem az utazóágy oldalára egy ilyen plüss virágot Nóresznek. :wink:

Livit szétszedik a fiúk :lol:
Kép

Angyal bőrbe bújt ördögfióka :lol:
Kép

Úgy néz ki Nóri elaludt, megyek én is. Jó éjt mindenkinek!

(Tegnap átaludta az éjszakát, de szerintem csak véletlenül.) :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Úgy fáj a torkom :cry: . Toncsi is olyan nyüszi volt ma, du-án aludt 3 óra hosszát, remélem éjszaka is fog tudni aludni.

Adrien, nem zavarja Artemiszt, hogy kicsit kifliben van? Lehet hanyatt zavarja az erős fény. Én még akkor is hunyorgok, ha a hátam mögött süt a nap :oops: .

Nálunk is az ágyon van a pelenkázó, de én is az ágyunkon szoktam pelenkázni. Eddig még nem pisilte össze az ágyunkat :roll: .

A képek nagyon jók! Mirának tényleg mennyi haja van! Boginak is csak itt-ott van a kanyarban. Toncsinak is csak ennyi volt anno.

A kiságyban:
Kép

Hasonlítanak?
Toncsi:
Kép
Bogi:
Kép

Hú, már holnap van :oops: , jó éjt!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Szerintem a szemük formáján kívül igen, hasonlítanak! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Adrien! Nem adok neki tápszert amíg van estére lefejt tej. Nappal elvagyunk, még csak nem is eszik többször. Egyébként tényleg nem volt akkor éhes, azért nem ette meg a lefejtet. Tegnap szépen megitta üvegből.

Patr! Mirának tényleg milyen sok haja van! Nagyon aranyos! Egyébként Rolin is most jön ki a féltékenység. Ha jön hozzánk valaki és nem vele foglalkozik, rögtön üti a vendéget.

Gabuska! Livi nagyon szép kislány, nem csoda, hogy imádják a fiúk!

Bogi és Ártemisz is nagyon cuki.

Most mennem kell sírás van!

Kép
szly27
 
 


Csilla,
hogy vagytok? Betegség?

A maci nem érti :lol:
http://www.send2u.hu/get/?f=oKpN3BLA0qeZYoxZmWnT

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Gabuska, milyen jó nagy ágya van Nórinak. Aranyos nagyon Nóri.

Nekem továbbra is fáj a torkom és náthás vagyok, Toncsi extra nyügi, de nem lázas, kicsit folyik az orra. Boginak is folyik kicsit az orra. És remélem, ennyi.
Bogi most már szinte minden evés után bukik :? . Hogy hogy eddig nem, csak most pár hete? Nem értem :? . Gabuska, nálatok hogy van? Nóri evés után közvetlenül bukik. Mindig? Ha büfizik, ha nem? Boginál van hogy 20 perccel később is jön ki. Hasra se nagyon teszem, mert akkor tuti (bár már háton is). Oldalra meg nem tudom tenni, mert mindig elfordul.

Én az első nap írattam tápszert. Igaz, azóta sem kapott, de engem megnyugtatott. Lefejt tejjel próbáltam, de azt nem fogadta el. Remélem, ha sor kerül rá, legközelebb megeszi.

Toncsi éjszaka nem sokat aludt, most elaludt megint. Bogi most evett, most Ő is az ágyban heverészik, bár ő is nyüszike.

Szly, Jázmin nem evett többet étkezésenként mint eddig? Lehet, hogy nem is volt kevesebb a tej, csak Ő evett többet?
Roli meddig szopizott?

Adrien, én is szoktam néha Bogit hasra tenni a babakocsiban.
Mostanában kirakom a kertbe a kocsiban Bogit, akkorákat szokott benne aludni :shock:. Ált. 4-4,5 óra után én ébresztem fel :oops: .

Alszanak :D . Megyek csinálok nokedlit a borsópörkölthöz.
Nem ittam reggel kávét :shock: , gyorsan bepótlom :roll: .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csilla,
Nóresz a nap bármely percében képes óriási tócsákat bukni, a reflux sajna ilyen. Büfitől tök függeteln.
Hasra nem azért jó fektetni, hogy kevesebbet bukjon, hanem hogy tutira kijöjjön és ne akadjon neki meg.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Csilla! Roli 7 hónapos koráig szopizott, de akkor már kapott tápszert, meg főzeléket, gyümölcsöt. Nem eszik többször Jázmin. Valahogy kisebb lett az étvágya. Este is benyomott 100 ml lefejt tejet és utána alig akart még szopizni. Ha meg szopi után próbálom odaadni, akkor tuti nem fogadja el. Így még szopizott egy ciciből és utána még kifejtem 80-at. Szóval azt a 100-at amit odaadtam, ciciből is ki tudta volna szívni. Lehet csak én parázok, hogy kevés a tej. Na mindegy, már van a hűtőben 160 lefejt, ha kell neki este kap belőle. Így nyugodt vagyok.

Gabuska! Nagyon édesen dumál Nóri! Tényleg jó nagy az ágya. A mienk csak 60X120-as.

Csillala! Jobbulást kívánok nektek. Sajna Roli is beteg, kruppos jellegű köhögési rohamok fogják el este. Majdnem megfullad. De tegnap már kaptunk gyógyszereket, a kúp sokat segít, csak nehéz neki beadni.

Joli! hát én igazából nem akarom tudni, hogy mi lett belőlük. Mondjuk olyan nagyon régi tanítványaim még nincsenek, mert összesen 3 tanévet tanítottam eddig. Ebből 2-t full roma osztályban. Bár az utolsó osztályom egész jó volt, csak a szülők ne lettek volna. Volt olyan, hogy úgy mentem reggel suliba, hogy felkészültem, hogy lehet ma megvernek! (szülők)

Kép
szly27
 
 


A mi ágyunk is akkora, csak keresztben fekszik a felvételen. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Estére mindenki eltűnt? Sly! Emlékszem,már az elején írtad,hogy milyen ""problémás osztályban tanítottál. De sok esetben tényleg a szülők a marhák,már bocs!!!

Ja,mondtam már,hogy Mircsinek jön a foga? 2 alul,teljesen jól látszik,de szerencsére eddig nem tűnik úgy,hogy megviselné! Iszonyatosan nyálzik,és pici piros pöttyök vannak az állán. (Márknál is így volt)

És azt mondtam már hogy hullik a hajam mint állat?? Nektek nem? Tudom,hogy terhesség és szoptatás alatt ez normális,de korábban nem volt! Lassan Mirának több haja lesz!!! :lol:

Csilla!
Jó,hogy megint gyakrabban jössz te is! A jó levegőn nagyon sokat tudnak aludni a gyerkőcök! Neked ez kész kikapcsolódás!Szerintem is hasonlítanak a csajok,nem is kicsit. ...úgy látszik csak nálunk nem hasonlítanak!

Adri!
Artemiosz is nagyon édi,ha Mira elálmosodik én is megfordítom,azzonnal bealszik!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Ja, Gabuska! a lányt már most szétszedik a pasik,mi lesz később :?: :?: :?: Amúgy megértem a fiúkat,nagyon szép kislány!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


sziasztok!

köszi a válaszokat a sulira,majd utánanézek.amúgy egy alternatív egyetemre szeretnék jelentkezni parapszichológia szakra és egyéb vonzatos dolgok.

a babakocsiban Dorián is elnézelődik háton egy darabig,de aludni ő is hason alszik,mondjuk ahogy írtam,ő hozzá van szoktatva :) a hajam nekem is ömlik,már vágattam belőle,de ha megáll a hullása,még lejjebb vágatom.

nálunk a napi tejcsi már a lefolyóban végzi,mivel már rég megtellt a fagyasztószekrényünk.így is kölcsönkértünk anyóséktól egy másikat az egyéb dolgoknak,már csak el kéne hozni.
na megyek aludni,ma úgysincs semmi jó film és holnapra almáspite-sütést terveztem :) jó éjt!

Kép
berni1
 
 


Hajamra nekem bejött a bánfi sampon most is, meg 3 éve is.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Ma Ártemisz 3 órát aludt a kocsiban hason! ugy látszik bevált a módszer! hurrá!

Nekem hála Istennek nem hullik a hajam. Ti szedtek vasat? Nekem a nőgyógyász irta, hogy amig szoptatok szedjem, lehet, hogy ez is segit.

Gabi! Annyira jó a video! Édes nagyon Nóri! Öteletet adtál, és én is betettem neki a járókába egy nagyobb plüssmacit, és ma egész nap húzogatta a szoknyáját :lol:

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!
Éldegélünk ám mi is, csak inkább olvasok, ha tudok, mint írok...
Máté baba ma 2 hónapos... épp a nagyanyja dögönyözi, így tuidok egy kicsit írkálni...
Sajnos minket sem került el a betegség, mi egy hányós-fosós vírust fogtunk ki... az anyja cselekedett az előírás szerint, a manója meg csak nyüszi lett és az aranysárga termény helyett jött a zöld. Lassan kezdünk mostanra visszaszíneződni, de még mindig elég hasfájós. :cry:
Ami izgisebb, hogy másfél hét múlva keresztelő. Ebben annyi a cifra, hogy Magyarigenen lesz, és Manókának ez lesz az első komolyabb hosszú útja. Jól emlékszem, hogy Joli, ti jártátok meg Csanáddal Erdélyországot? Hogy tudtátok végigcsinálni a hosszú utat? :?:
Én most kezdtdem el kopaszodni... de lehet hogy csak Máté epilál, mert mindig a hajamba kapaszkodik és állandóan egy-két szálat markolászik a zsákmányból :P
Tejelésről... lehet, hogy már nem aktuális, de amikor belázasodtam, kicsit leesett a tejtermelésem is, no, akkor olyan frászt kaptam, hogy egész éjjel a szopis fotelben csücsülve (egy kb 30 éves fotelmaradvány, de elég kényelmes) tömködtem az utód szájába a bögyömet, hogy elég ellenanyaghoz jusson... másnap dettó. Harmadnap meg amiatt, hogy ne robbanjanak fel a melleim. Esetleg ez a módszer? Némi finom barna sörrel (sörmentes verzióval: citromos karamalz -nagyon finom ám!!!) kombinálva szerintem tuti segít egy kicsit! Ha másban nem, legalább lesz egy hivatalosan is összebújós napotok!:P
Ígérem, legközelebb megprbálok fotót is feltölteni...
Ja, én molekuláris biológus, genetikus voltam és biológiatanár... de tanítottam egy tanévet éneket, végül egy multitól jöttem el gyedre, mert máshogy nem lett volna... (a phd ösztöndíj nem ad munkaviszonyt :twisted: ) Hajrá sok rusnya pedagógus! :P
puszi mindenkinek: Réka

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Pat, Mira nagyon tud kacagni :) Végül csak rendeződött az utalás! Még időben :wink: Gratula Mitrának a fogacskáihoz! :P
Adri, neked komoly hivatásod van! :) Én könyvelő vagyok, de utoljára recepciós titkárnőként dolgoztam egy egyesületnél. Ott is végeztem előkönyvelést és itthonról is bedolgoztam könyvelési céghez. Artemisznek úgy néz ki, a hasonfekvés az erőssége és a gyengéje :P
Gabuska miért kell levenni a pelenkázót? Nekem mindig a kiságyon van. Így nem kell hajolni annyit. Livi meseszép, nem csoda, ha szeretik a fiuk :lol: Nóri meg imádnivaló azzal a mackóval! :P
Csilla, szerintem is csak az különbség köztük, hogy más a szemük színe :) Na, ha én az ágyon pelenkáznék, már többször kicserélhettük volna az ágyat :lol: Csanád is hunyorog a napon! Ezen kívül semmi gond a szemeddel? Én félek, nem gyenge-e, azért nem bírja a fényt. Meggyógyultál már?
Szly, tényleg nem lehetett élmény tanítóskodni ott neked! Ma nem jártál erre, minden rendben?
Berni, talán a legrégebbi tejeket ki kellene cserélni az újra…Bár lehet, ha úgysem használod fel soha. Finom lett az almáspite?
Réka, örülök, hogy te is benéztél! Jöhetnél gyakrabban! Mi Csanáddal nagyon jól utaztunk, legtöbbet aludt. Biológus?! Húha! 8)
Én szedek vasat a korábbi vashiányom miatt, nem is hullik a hajam szerencsére.
A ti gyerekeitek nem unják meg a játékokat? Én egyszerre csak egyet adok oda, mégis van, amit már azonnal eldob :)
Szép álmokat!

KépKép
Kép
el..né
 
 


joli!
mondasz valamit :D lehet,h tényleg kicserélem a régieket,csak nem akartam sz@rakodni vele,gondoltam,majd a hígításokra pont :!: ó lesz,mert a legelején még nem volt elég tejem.na majd megnézem a dátumokat.és almáspite?hát ettem már jobbat,de elmegy :oops:

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Ma tényleg könnyű volt visszaolvasni! Réka! Jó,hogy te is benézel! Molekuláris biológus,genetikus? Was???????????? Nem rossz ötlet az állandó szopizás, a tejtermelés nálad bejött!

Sly!
Ma nem is voltál,minden ok? Roli jól van?Szinte csak te vagy az állandó napi résztvevő,fura ha már egy nap nem vagy! :wink: Na meg persze Joliról sem feledkezzünk meg!

Gabuska! Amit feltettél linket,nem tudtam megnyitni! Videó?

Ma Mircsike 12-kor evett aztán meg 17 órakor!Közben 4 órát aludt!Jó nap volt,gondoltam sütök egy kis sütit! Hmmm.. bár ne tettem volna,akkora sz@r lett

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Jó reggelt!

Minden ok, köszi a hiányolást!

Jázmin egyre rosszabbul alszik! Még újszülött korában is jobb volt! Este leraktuk rendesen ahogy szoktuk, el is aludt. De mikor én is lefekszem elkezd mocorogni, nyaldossa a kezét, forgolódik, közben alszik, már ha ezt alvásnak lehet nevezni. Éjfélig bírtam, kivettem, megetettem. Evett valamennyit, de nem igazán volt éhes. Aztán aludt 4-ig, megint kajcsi, most még bent van, de mocorog megint. Én nem tudom mi baja, lehet fázik, de én így kb fél egytől aludtam 4-ig, utána meg hétig.
Egyébként a tejcsi rendeződött és már sokszor egy cici elég neki.

Kindertojás! Örülök, hogy hallok rólatok! Várunk képeket is ám!

Joli! Egyébként szerettem ott tanítani és fogok is még reményeim szerint! Csak a szülők ne lennének!

Patr! Én meg sem kísérelek sütni! Majd ha a gyerekek kikövetelik. Addig még remélem van pár évem.
:wink:

Adri! Ügyi Artemisz, hogy ilyen sokat aludt, végre megértetted, hogy mit szeretne. Azért elég nehéz így kitalálgatni, hogy mi nem tetszik nekik!

Berni! Miért nem adod le a tejet? Jobb lenne, mint kiönteni!

GAbuska! Lehet kipróbálom azt a sampont, mert nagyon hullik a hajam!

Kép
szly27
 
 


Szly, kell 1-2 hét, mire észlelni a hatását, de aztán szépen elmúlik a hullás.

Joli, nemtom miért, de nem szeretem, ha rajta van az ágyon a pelenkázó. Nem látok be rendesen, meg valahogy zavarja a szemem. :oops:

Minket meg elért a 3 hós növekedési ugrás, mert pár napja 2× eszik éjjel.

3 hónapja
Kép

Most
Kép


Köszönöm a bókokat Livi nevében (nekem is tetszik :lol:), de amennyire szép, annyira rossz is... :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Gabi! Mi is pont most nézegettük meg az újszülőtt képeket, hihetetlen, hogy mennyit nőttek 3 hónap alatt :D (amugy miért gumikesztyűben fürdetted?)

Szly! Te egy szobában alszol Jázminnal? Gondolom ezért hallod meg a cuppogást, meg mozgolódást. Mi már nem alszunk egy szobában, és csak akkor kelek fel, ha "hangoskodik", vagyis csak reggel (nem sir, csak "hangokat ad" :D ). Pár hete (először) elmentünk kettesben vacsorázni a férjemmel miután lefektettem Ártemiszt és ott aludt az anyósom vele egy szobában. Na ő mesélte reggel, hogy Ártemisz egész éjszaka álmában mocorog, cuppog, forgolódik, stb...Ebből csak azt akartam kihozni, hogy valószinűleg Jázmin is aludna talán reggelig is, mégha "sajtkukacként is", ha nem vennéd ki. Ha éhes tényleg, akkor szerintem azt ugyis jelzi egyre hangosabban :D .

Tegnap aztán a sok alvás miatt délben elcsúszott az egész nap, és még az 5 szopi is alig fért bele. Délután 4-kor evett harmadszor. Aztán este 6kor és fél9kor. Kicsit összesürüsödött az etetés, de nem akartam azért kihagyni egyet sem. Holnap megyünk a doktornénihez!!!! :roll: Oltás meg mérés...

Én csak kuglófot szoktam sütni kb hetente 1x, de az biztos jól bevált recept és 10 perc összekeverni...

Joli! Neked annyiból jó, hogy a könyvelést rugalmasabban tudod majd csinálni ha Csanád nagyobbacska lesz és el akarsz kezdeni dolgozni, nem? Nálam ez nem működik, ugyhogy "gyorsan kell a kistesó" hogy ha már egyszer visszamentem dolgozni, akkor ne kelljen megint abbahagyni.
Én ugy látom, hogy Ártemisz nem a konkrét játékokat unja meg, hanem a játszást egy idő után. Ha kipihent és jóllakott, akkor eljátszik magában (ugyanazokkal a játékokkal) a járókában hanyatt, vagy a pihenőszékben a fölé lógatott csörgőkkel akár 40 percet is. Aztán megunja, és akkor vagy átteszem valahova máshova, (pl. a konyhapultra ha én főzök vagy mosogatok), és adok neki valami más játékot. Aztán ha azt is unja (ezt persze hamarabb), akkor ölbe veszem, és mesélek neki, vagy mondókázunk, vagy én adok neki játékokat a kezébe. Aztán a amikor már semmi sem jó, akkor tudom hogy fáradt, és jöhet az alvás :) .

Réka! Én dolgoztam biológusokkal egyetem alatt amikor PhD-ztem, hát nektek VÉGTELEN türelmetek van, szóval szerencsés Máté :)

Nálunk most szakad az eső, Ártemisz alszik. Remélem mire felébred egy kicsit jobb idő lesz, hogy legalább egy félórácskára ki tudjunk menni!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Adri,
az a szülésznő keze. :wink: :lol:

Nézd csak :)
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :o
Bocsi....
De ÉDES!!!!!!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Olyanok ilyenkor, mint az egy perces macskakölykök, azok lógnak így az anyjuk szájában. :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Adri!
Azért a gumikesztyű,mert nem merte Gabuska megfogni!Fél,hogy csúszik! :lol: :lol: (bocsi :lol: :lol: :lol: :lol: )
Azt a kuglóf receptet nem osztanád meg velünk? Én gyakran sütök,hetente legalább 3-szor,de ez a tegnapi recept új találmány volt,de többször nem lesz ilyen!

Sly!
Az jó,hogy megint van tejcsi bőven!Lehet,hogy Adrinak igaza van,és ha csak mocorog Jázmin,nem is biztos hogy rendesen felébred!Elég akkor etetni szerintem,ha már biztos ébren van,és jelzi is! Amióta mi Bükön vagyunk azóta külön szobában alszik Mircsi! Az éjszakáink meg elég változóak,tegnap pl. reggel fél 7-ig aludt,ma meg már fél 5-kor kajáért kiáltott! :)

Márk megint hozta a formáját.Felébredt negyed 10-kor,kimászott az ágyából és egy szó nélkül átment a másik szobába,hog felébressze Mirát.Rááll a kiságy rácsára,és babrálja a kezét meg a lábát!!! :evil: :evil: Mire észbe kaptam már nyöszörgött a csaj!

Mi végül ma megyünk oltásra,mert múlt héten lecsúsztam róla!Elkéstünk! :oops:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Kuglófrecept:
1 margarint (25 dkg) felolvasztasz, +3 tojással kikevered+25 dkg cukor+1 vaniliás cukor+1/2kg liszt+1 zacskó sütőpor. Ezt elkevered.
Ha márványra akarod akkor felébe kakaóport keversz, ha akarsz teszel bele rumba áztatott mazsolát (én szoktam hmmmmm). És kivajazott kilisztezett kuglófformában kb. 45-50 perc alatt megsütöd 170 fokon. Én utána be szoktam vonni csokival is!

Pat! Te is irhatsz valami könnyű és finom receptet! (olyat ami sikerülni is szokott :wink: :lol: ) - bocs ezt muszáj volt...

Most jöttünk fel a sétából, elállt az eső szerencsére, el is aludt közben, ugyhogy most kitettem az erkélyre aludni :)

Márk miért csinálja ezt? simogatni akarta vagy felébreszteni Mirát?

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


szly!
fagyasztott tejet nem lehet leadni és a dátum miatt igaza van jolinak,cserélnem kell.meg eszembe sem jutna 60féle vizsgálatra menni e miatt!!!ááááá

adri!
hihetetlen,h fejlődik Artemisz is és vicces olvasni,h ugyanazokat csinálják a gyerkőcök :) Dorián iszonyatosan érdeklődő az felnőttek világára.azt szereti,ha ölben ül és énekelünk,mondókázunk a szép színes könyvből vagy csak úgy.úgyh mi névnapra is azt kértünk :) tegnap már iszonyatosan nyűglődött ölbevettem és megnéztük laptopon a süsü-éneket(na ezt 2x is),a nagy hohohot(ez nem tetszett)és egyéb régi dalocskát.úgy nézte,ahogy a nagyok :D

Kép
berni1
 
 


ja és utána aludt két órát :D
adri!
te jössz ám mail-lel :D

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Hajhullás: hullik ezerrel, ha nem hullik, akkor meg én tépem (az idegtől)! :? :D Szóval ezt a sampont asszem én is kipróbálom!

Gabuska!
Nagyon édes Nóri a videón! :D A nagylány meg gyönyörű!

Pat!
Annyira tetszik Mira sérója! :D

Neirda!
Ez a kuglóf jól hangzik, asszem én is megcsinálom. Most kelt kalácsot sütök, éppen kelesztem, asszem kakóval töltöm meg, vagy fehéjjal, még nem tudom...

Szly!
Egyébként én is csak ritkán sütök, ma valahogy muszáj... :roll:
Örülök, hogy alakul ez a tejcsi dolog.

Én egy szobában alszom Vincével (mellesleg Violával is :oops: :? ), és nekem ez azért vált be, mert néha csak félálomban mocorog, berakom a cumit a szájába és alszik tovább, míg ha teljesen felébred, nehezebb visszaaltatnom, és még szopizik is! De mostanában nem kéri éjjel a cumit, mélyebben alszik. Amúgy mindenkinek más válik be, Adrienn ötlete is jó lehet!

Kindertojás!
Már hiányoltalak! Örülök, hogy jól vagytok, és van tejcsi bőven! Képeket én is várom!

Csilla!
Jobbulást Nektek, meg minden kis betegeskedőnek!

Megyek kalácsot gyártani, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


kakóval=kakaóval :oops:

Még akartam írni Jolinak, hogy nekem is állandóan ott van a pelenkázó az ágyon, Violánál is ugyanígy volt! :wink:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Na, mostígy egy kupacban írok, egyszerűbb lesz.
Nem is olyan egyszerű ez a munka folytatása nekem sem, mert egyszerűen félbe sem hagyhattam teljesen.Az egyesülethez nyáron is bejártam az előkönyvelést elvégezni és ahogy nő a gyerek, egyre többet kell segítsek, mert a kollégáim végzik helyettem amit kell. Persze, ez nem olyan, mint egy munkahely, de az ember ha válallat valamit, akkor azt meg kell csinálni. Én tiltakoztam az ellen, hogy mást vonjanak be helyettem.
Akinek napirendje van, az felébreszti a gyereket, vagy már időben ébred mindig? Mert nálunk is az van, hogy néha úgy bealszik, hogy csak napi öt kaja van, máskor meg hét. Este általában ugyanakkor etetem, ha kell sűrítem az étkezéseket. Tegnap az utolsó két etetésnél a lefagyasztott tejből kellett adjak, mert a ciciben kevés volt :( Fel is ébredt már három után.
Ja, hogy ölbe veszitek, ha megunja a játékot! :P Úgy nálunk sincs semmi gond :lol: De én ezt a módszert csak etetés előtt szoktam alkalmazni. Máskor csak hordozom én is ide-oda. És a játék unalmassá válása komoly, az első zörőjével már egyáltalán nem játszik. Amint a kezébe adom, nyitja ki az ujjait :lol: Viszont aminek könnyű a fogása és melléteszem, azt már összeszedi. Lehet, ha nem tudatos, csak kaparász :)
A sütögetés nekem sem az erősségem, ritkán szottyan rá kedvem. Ha valami ünnep van, akkor inkább rendelünk tortát, bár már a férjem is sütött kétszer a nagyfiamnak :lol: Neki sokkal több türelme van a konyhában. Én mindig egyszerűen elkészíthető kajákat főzök, de ha ő nekifog, akkor nem éri be, csak valami extrával. Utoljára sült banánt készítettem-nem kell hozzá tudomány- most vasárnap, csak azért, mert apa készítette az ujjnyalogatós, kétfogásos ebédet. :lol:
Csanád nálunk alszik, én is hallom minden mocorgását. Szerencsére nem gyakori és legtöbbször alszik tovább. Ha meg nyöszörögni kezd, akkor ugrok a cumival. Ritkán válik be :lol:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Berni! Nálunk leveszik a fagyitejet is! Csak nem kell reklámozni! Egyébként egy vér és székletmintát kell elküldeni Pestre, ha megvan az eredmény, már lehet is leadni a tejet. Én még tüdőszűrő papírt adtam le, meg kellett volna bőrgyógyászatra menni, de ott nem is voltam. Szóval azért nem olyan sok vizsgálat: egy vérvétel. De persze nekem teljesen mindegy, csak javasoltam.

Adrien! Hát igen, biztos, hogy ha külön szobában lenne, kevésbé hallanám és lehet hogy tovább aludna, de nem nagyon akarom most átrendezni a szobákat. Majdcsak alakul, eddig nyugodtan aludt.

Évi! Ilyen cumiberakás Rolival is bevállt. Jázminnal kevésbé. De úgyis hétről hétre változnak. Nálunk a mi ágyunktól karnyújtásnyira van a kiságy és még csak fel sem kell kelnem, hogy beadjam a cumit.

Joli! Most vettem észre, hogy a játszószőnyegén unja a játékokat, de szerencsére lehet cserélni!
Az meg hogy bealszik és nem eszik annyiszor, szerintem nem baj. Én alvó gyereket azért, hogy egyen sosem keltek fel. Meg másért sem. Tudja ő mikor mire van szüksége.

Szép Artemisz vonalzója! Új, ugye?

Kép
szly27
 
 


évi!
nekünk is ez a cumiberakós dolog vált be :)

bár múlt éjjel volt cumiberakás egymás után 3x kb félóránként,aztán már ez sem hatott,forgatta a fejét,mint akit felhúztak :) nyűglődött,sírogatott,otthagytam magára,csinálta kb 5 percig,visszamentem,cumi be és aludt tovább.ez volt 3kor és legközelebb fél5kor evett és 8kor kelt.így kibírnám,csak éjfél és 4 között ne ébredne :(

szly!
tüdőszűrés is kell,azt meg végképp nem ajánlják szoptatás alatt,de azért köszi.így a 4.hónapban már amúgy is mindegy :)

joli!
nálunk a rendszeresség ezt jelenti:evés utána kb 30 perc önálló játék a járókában,utána kb 10 perc hinta a tigrissel,utána 20-30 perc kézben nézelődés,mondókázás stb,utána alvás.ezek nem kötöttek órához,ő alakítja napközben,de kb mindíg ugyanakkor eszik.a délutáni alvás fenn a hálószobában zajlik anyával és utána a fürcsiig már nincs alvás.ez kb 3-5ig van(na nem 2 óra,csak e közé esik),fürdés fél8-8körül.aztán szopizás és alvás.és déltől kb1ig séta,de ő közben általában alszik 1 órát a babakocsiban.nem biztos,h érdekelt ilyen részletesen :oops: :D szóval én nem szoktam felébreszteni,csak,ha fürdés előtt bealszik,mert ha sokáig hagyjuk,akkor nagyon nyűgös lesz.hát ennyi :)

adri!
én is kipróbálom a receptet,úgyis most vettem kuglófformát :)

Kép
berni1
 
 


Adri!
Egy-egy! :lol: :lol: :lol: Köszi a receptet,majd én is hozok valamit!Márk direkt ébresztette fel a hugát,sőt ezután mint aki jól végezte dolgát visszabújt az ágyába,és közölte: Mia ébred! :shock: :evil: Köszi fiam! :lol: :lol:

Joli!
Én sem ébresztem Mirát sosem(csak Márk :lol: ) most is alszik 3órája,bár ma szurit kapott,így lehet ennek az oka!Nálunk nincs komoly napirend,általában a B.K. után pancsizik,fél 10 után nem sokkal eszik utoljára,asztán alszik!

Évi!
Miért téped a hajad? Csak nem az idegösszeomlás szélén állsz,mint én? :lol:

Csajok,most elköszönök,holnap reggel megyünk Egerbe,és nem biztos,hogy tudok netezni,max. ha visszük a gépet,és percdíjason pötyögök! Hétfőn jövünk vissza!
Vigyázzatok magatokra és babáitokra addig is! Pusszantás! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma Bogit letettem evés után hasra az ágyra, mire visszanéztem, már hanyatt feküdt. És én lemaradtam a fordulatról :roll: , csak a végeredményt láttam :D . Még szerencse, hogy nem a jobbra fordult, mert akkor a földön köt ki, így befordult a fal mellé és elkezdett a lámpazsinórral játszani.

Gabuska, Bogi kikészít ezzel a "köpködéssel" :( . Szegényt úgy sajnálom, hogy mindig jön vissza a tej. Ált. 2-3x egy evés után. Nálatok Nórit megvizsgálták, hogy tényleg nem záródik az izom, vagy csak abból következtettek, hogy visszajön a kajcsi.

Köszi kérdéseteket, torokfájásom még mindig megvan :? .
A lányoknak semmi bajuk hála az égnek. Remélem, én is hamar meggyógyulok.

Mi is egy szobában alszunk Bogival, ha elkezd cuppogni és nyöszörögni, én gyorsak kikapom és cicire. 5 perc múlva már alszunk. Leginkább azért veszem ki, hogy ne kezdjen sírni és ne ébressze az egész családot :wink: .

Berni, mit jelent a 10 perc hinta a tigrissel? Én nem tudnám félóráig kézben hurcolászni. Én penye :? .

Én is szedegetek vasat (Bogi kicsit vashiányos :? ), bár most pár napja nem, mert ha jól tudom, a bacik is szeretik a vasat :shock: . Nekem sem hullik nagyon a hajam, szerencsére.

Toncsi mostanában olyan nyávogós, hogy már égnek áll tőle sokszor a hajam :oops: . Remélem, hamar leszokik róla.

Apa holnap edzőtáborba megy, így hármasban leszünk a hétvégén.

Hű, még ki kell teregetnem :oops: !

Jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Gratula Boginak a megforduláshoz! Enyém még ilyet nem csinált!

Pat!
Jó utat nektek!

Berni!
Boldog hófordulót! Engem is érdekel a "hinta a tigrissel"! :)

Joli!
Irigyellek a férjed miatt, enyém még egy rántottát se tud megcsinálni kategória! :) Ott kezdődik, h. semmit se talál a konyhában! :?

Ezek a napokban készültek:
Kép
Kép

Hétvégén val.leg én se tudok jönni, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Joli,
én 1×-1× felkeltettem már Nórit, mikor 4 órája aludt és a mellem már nem bírta. De amúgy én sem ébresztgetem.

Csilla,
a nagylány is refluxos volt. Őt kivizsgálták annak idején, 3 hetesen. Nóri ugyanazt csinálja, így őt nem teszem ki a vizsgálatoknak, úgyis tudjuk mi a baja. Az egy, hogy nyitva a gyomorszáj, de refluxnál ehhez hozzájön az, hogy a gyomra állandóan összehúzódik, tehát pumpálja kifelé a kaját. Ezért kell a refluxos babáknál hamar elkezdeni a szilárd kaja bevezetését, mert az kevésbé jön fel. Nálunk nem szopi után 2-3 alkalommal jön vissza a kaja, hanem a nap minden szakában, evés után 2-3 órával is, és nem a szokásos bukás mennyiségek, hanem jóval több. Ezért is mondom hányásnak és nem bukásnak. A bukás az kismiska ehhez képest. Meg vannak olyan nyalánkságok is, hogy a cucc felmegy az orrába és ott megakad. Főleg a félig emésztett anyatej, mert az már túrós állagú. Olyankor ki kell szívni az orrát, hogy levegőt tudjon venni.
Emellett állandóan előkében van, amitől szegény gyerek hülyét kap, meg én is, és miután az előke folyton elcsúszkál meg felgyűrődik, mindig a ruhájára hány, így folyton öltöztetem. De. Az öltöztetéssel ugye nagyon felkavarom a gyomrát, pedig marha óvatosan mozgatom, így a frissen ráadott ruhát is egyből lehányja, szóval jól vagyok, köszi. :evil:
Hát így.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hali!

Nálunk is hasonló a helyzet (bár azért finomabb kivitelben). Kaja előtt sosem öltöztetem én sem, úgy is mindig kajás lesz. Nálunk is ami visszajön, olyan tejbegríz állagú. Evés után kb. 1 órán belül szokott visszajönni. Vettem most gumilepedőt, mert folyton olyan lesz a matrac is :? .
Toncsinál még büfi is alig volt, így nem is nagyon tudom, mekkora mennyiség még a bukás. Ált. egy textilpelus-egy étkezés :x .

Ma reggel én is keltettem Bogit, hogy egyen :oops: .

Kérdezte nagyi Toncsitól, hogy mi ez a játék?
Mire ő: Kirakó, még gyermekkoromban kaptam. :wink:

Meséltem, hogy jártunk a múltkor? Toncsi este pancsizott, és hát belekakkantott a vízbe :shock: , mentségére legyen mondva, hogy életében másodszor. Bement az apja és látja, hogy Toncsi játszik vele :? . Rákiáltott, hogy dobja el, persze Toncsi hirtelen eldobta, de nem a vízébe, hanem ki a fürdőszoba kövére. Erre én hirtelen beviharozva, pont beleléptem és széttrancsíroztam a földön :shock: :lol: .

Toncsi tegnap olyan aranyos volt, felült Rodira (ez egy gumiló) és miközben lovagolt, elmondta a Gyí, te paci-t.
http://csillala.multiply.com/video/item/4/4

Alszanak, megyek a dógomra :wink:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csilla,
szerintem a gyerekdokival beszéld meg ezt, lehet, hogy nálatok beválna a sűrítő gél, nálunk nem vált be. Egy átlátszó, szagtalan, íztelen gélt kell kikeverni porból vízzel, egy kiskanállal lenyeletni vele szopi előtt, és ez besűríti a gyomrában a tejet, így nehezebben jön fel neki. Papíron. Mert nekünk nem segített semmit egyik gyereknél sem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Csilla! Toncsi nagyon ügyes!!! . Megnéztem a többi videót is! Hogy tudtátok az angolt, meg az "olvasást" megtanítani neki?! Biztos rengeteg foglalkozásba tellett! Tényleg nagyon ügyi, minden elismerésem nektek, hogy ennyit foglalkoztok vele. Sajna Rolit nem lehet ilyesmikkel lefoglalni. Őt csak a traktorok, meg a járművek érdeklik.

Évi! Vince elmehetne kislánynak a képeken4 Aranyos nagyon!

Berni! Nekem nem is mondták, hogy nem lehetne tüdőszűrésre menni! Még jó hogy nem szólt senki! :twisted: :twisted: Mostmár mindegy!

Gabuska! Nem lehet egyszerű! Azért hízik Nóri, igaz? Nekem azt mondták, hogy ha refluxos lett volna valamelyik gyerek, akkor műtét. Apának is az volt (ugye ez a gyomorszájszűkület?) és őt is megműtötték 3 hetesen, ezért féltem, nehogy örököljék.

Jázminnak megvolt az utolsó (remélem) látogatása a szemészeten. Nincs baci a szemében, tiszta is, kicsit könnyes. Még a héten csepegtetünk és remélem vége.

Este jobban befűttettem apával, mert arra gyanakodtam, hogy Jázmin fázik és azért nem alszik. És......!!!! átaludta az éjszakát! :lol: Remélem tényleg csak a fázás volt a baj, mert azon tudunk segíteni!

Kép
szly27
 
 


Évi, ez a tágulat. És a műtéttel szűkítik. De csak akkor műtenek csecsemőt, ha nem fejlődik. De Nóresz hízik, jó nem havi 1 kilót, de annyit, amennyit kell annyit mindig. Így csak meg kell várni, míg kinövi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?