Új privát üzeneted érkezett!

márta: fejkörfogat 35 cm???vagy mi??mert az pannának is annyi volt?az nagy??

Kép
winona

Humanka!
Szavaztam :wink: -bár kívánom Neked, hogy előbb legyen kíváncsi erre a Világra az édes pici gyermeked :)

Márti!
Elolvastam a szül. történeted :) hát nem semmi ez a drága leányka, hogy meg ijesztett benneteket!
Az orvosod előtt is le a kalappal :wink: olyan érzésem van, amikor írsz róla, mintha rokonok lennétek.. annyira közeli a kapcsolatotok!
JJJa és én kimaradnék a több gyermeket szülők táborából.. azt hiszem, ez érthető.. bár a szülés körüli érzéseket, érzelmeket, élményeket nap, mint nap szeretném átélni!!! :)

szeder74

winona!

Igen, a fejkörfogat! Nem számít extrém nagynak, csak az én 156cm-emhez képest, meg a viszonylag keskeny csípőmhöz viszonyítva nagy! Most, persze a 4. szülésnél ez már abszolút nem okozott gondot, de az 1. kisfiam is ilyen fejmérettel érkezett és akkor csak a dokim hozzáállásán múlt, hogy elkerültük a császárt, mindenféle alternatív megoldást bevetett és sikerült szépen megszülnöm Csabit! Nagyon hálás is vagyok neki ezért, mert nem biztos,hogy 4 gyerkem lehetne, ha már az 1. császárral születik!

Márti
borossné becz márta

Bejci :)
mennek a drukkok tölünnk is :)

Márti :)
Mi 3-at terveztünk be, és most ez után a szülés után azt mondom, be is vállalom (az elsö, elhúzódó vajúdás, és végül csaszi után azt mondtam, hogy a következö csak azért lesz, mert felvettük a szocpolt 2 gyerekre :roll: :P aztán persze változott ez a hozzáállás is :wink: ) A mikor még kérdéses, vagy nem megyek vissza dolgozni és kb 2 év múlva, vagy visszamegyek dolgozni, és akkor 5-6 év múlva. Majd meglátjuk, hogy alakul.

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey
Szívből gratulálok Flóra babához! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
Amilyen könnyen indult…nem lett egy egyszerű menet….

Sziszi
Elolvastam a szüléstörténeted….rettenetes és embertelenek a körülmények!!
És elolvastam a szobatársad történetét is…pont rá pár percre hívott a férjem…azt kérdezte mi történt mert annyira szomorú a hangom…
Tüdőembólia amikor a tüdőartéria elzáródik amit a vérárammal odajutott trombus (vérrög) okoz. (ritkábban zsír,levegő,idgentest). Az elzáródott ér alapján többféle súlyossági foka van a tüdőembóliának.
Sok oka lehet:eleve a vér alvadékonysága terhességben,szülést követően és gyermekágyban fokozott. A szív-érrendszeri betegségben,keringési zavarban, diabetesben,alsó végtagi visszerességben,elhízásban, krónikus máj-veseelégtelenségben, más anyagcserezavarokban szenvedőknél fokozottabb a kockázat.
+tartós fekvés, ágyhozkötöttség vagy műtét utáni fertőzés vagy az anamnézisben szereplő korábbi tromboemboliás szövödmény mind vezethet tromboembóliás szövödményhez….

A tüdőembóliáknak csak egyharmadát diagnosztizálják a halál előtt! Sok estben klinikailag egyáltalán nem kerül felismerésre...
Gondolni kell rá ha hirtelen nehézlégzés,mellkasi fájdalom, köhögés,tachycardia esetleg ájulás lép fel.
Illetve az anamnézis és a hajlamosító tényezők esetén is gondolni kell rá!!!!
holka

Na végre el tudtam olvasni a hsz-at.
Viszont megint nincs sok időm,emrt vár még 1 nagy halom vasalni való és utána szopi idő lesz.

Annira szépek a babák: Anna, Misike és aki még rakott fel az előző 3 oldalon képet. Bocsi,de nme jegyzeteltem.
Tényleg ha lenne a topikok között verseny mi biztosan megnyernénk :lol:

Vérzés:Nekem 5 hét után múlt el.
Szex:a napokban véger gyantáztatom magam és utána usgyi :oops:

Márti!
Mi szeretnénk kistesót (remélhetőleg kislány lesz :oops: ,de végülis mindegy csak ő is egészséges legyen)kb2-3 éven belül
És nálatok lesz még folytatás?

Kép
Kép
a.m.

Bekci!
Megy a drukk tőlem is! :D

Kép
Kép
a.m.

BOCSI :oops: Bejci akart lenni!

Kép
Kép
a.m.

Bejci, Nostawen mennek a drukkok, legyetek nagyon ugyesek.

szisziKép
sziszi7

Látom téma az xxx - "Eszike után szabadon :) " én is már nagyon áááálmodom róla... de biza nekem még legalább 1 hét. Fél lábon is kibírom, mert nekem nem lehetett a 10. héttől... Képzelhetitek!!!
Most pénteken lesz 6. hete, hogy megszületett Adél.. úgyhogy én jövő hétre tervezem a doki látogatást :) Remélem minden rendben lesz.
Egyébként:
Nem fogjátok elhinni, de szerintem nekem megjött a mensikém még a 4. héten.. szülés utáni vérezgetés az elmúlt a 3. héten.. teljesen oké voltam.. és pont 4 héttel a szülés után elkezdett fájdogálni a pocim.. mondtam is a páromnak, hogy olyan, mintha meg akarna jönni.. erre másnap jött is.. EZT nem akarom elhinni.. szülök egy gyereket, és 4. hétre rá meg megjön.. :roll:
Majd megemlítem a dokimnak, mert ez számomra is hihetetlen.
AZ igaz, hogy a fiaimnál a 3. hónapban jött meg.. szoptatás mellett.. és képzeljétek el, mindkét fiú elutasította onnantól a cicit..
állítólag az íze, és a szaga is változik mensi alatt a tejnek.. no nekik nem is kellett onnantól..
Ha most tényleg meg volt nekem, akkor Adélkám jól viselte a változást.. :)
Kiváncsi leszek, hogy mit mond a dokikám..

Van, aki hasonló cipőben jár??

szeder74

Sziasztok!
Gyors bekukkantás...

Gratulálunk minden utánunk érkező babócához!!! :D (Nem sorolnék fel most mindenkit...)
Látom Márti a mi lányaink egy napon érkeztek! :lol: A nevét nem találtam el, de nagyon szép nevet választottatok neki!

Ági, most nézem, téged kissé megvárakoztatott Dávid.

Akik még 2 in 1, azoknak drukkolok, hogy mielőbb kibújjon a bébi, hiszen holnapután már októbert írunk!!! :shock:

Rólunk: Alíz igazi cicmanó. Napközben 3 óránként kell kelteni, hogy egyen, viszont éjjel magától kel 2,5 - 3 óránként. Néha összekeveri a nappalt az éjszakával és éjjel nézegelődik. Ilyenkor égve hagyom a sólámpát és lefekszem aludni. Ő is elalszik magától.
Napközben egyre többet van ébren. Most is 1,5 óra nézegelődés után fáradt el. Ilyenkor nem mindig tud elaludni, úgyhogy ringatni kell. Már levegőzünk is. Ma már együtt megyünk Balázsért az oviba. Az kb. 45 perc lesz oda-vissza. Reggelente segítség kell: valaki vagy elviszi a nagyot vagy vigyáz Alízra, amíg én elviszem oviba. Nagyon hideg van még és egyébként is még szokja a levegőt...
Balázs egyenlőre imádja....

A mai nap kissé nyugisabb, hogy Balu oviban van, de a hétvége elég húzós volt. Mindegy, majd belerázódunk ebbe is.

Megpróbálom a születésének történetét felrakni:
1222686916.5555.doc

Roni: egyébként nekünk hosszú í-vel anyakönyvezték Alízt!

Képet később próbálok feltenni.
Ja, és a vonalzómat is meg kéne változtatni... de még vár a háztartás is....

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!
Még nincs semmi hírem Nostawenről....és őszintén szólva kezdek kicsit aggódni...
Reggel fél 8-kor váltottunk sms-t, akkor azt írta, hogy már 3 órája kapja az infúziót, de semmi különös hatása nincs, csak kisebb keményedések. Azóta már kéátszer írtam neki, de semmi válasz...jó, tudom, hogy szülés közben nem fog írogatni, csak már jó lenne tudni róla valamit ! Úgyhogy még szorítsatok egy kicsit! :wink: Amint lesz valami fejlemény, írok!
martee

Bejci, Nostawen!
Mennek a drukkok!!! Lehet, hogy ma két babócánk is lesz???

Kép
Kép
konan

Sziszi öleld csak Réka babát, jelenléte enyhítsen a szörnyű élményeken.
A pozitív energia pedig részemről megy a családnak…bár nem tudom,hogy lehet egy ilyen tragédiát feldolgozni
Konan:Annácska de szépen tartja a fejét! A váladékozást pedig mutasd meg a dokidnak!
StarlakDonát baba nagyon édes!!
Blúmi Tök szimpi vagy. Bálintkád pedig nagyon formás!
Márti Emma most 33cm-es fejkörfogattal született…Emma biztos azért is jött ki olyan pikk-pakk….sokat számít az a 3 centi…
Humanka ez egy sorozat minden szombat és vasárnap késő délután megy…de szerintem is meg kéne néznie minden férjnek.
Noni Misikének boldog névnapot!!!
a.m szépek vagytok! Olyan édes nózija van miniGyuszinak!
Csibe igen akatéter miatt csíphet a pisilés…
Bejci! MEGADRUKOKKKK!!!!
Netti Örülök,hogy Balázs szereti a tesót.
Nostawen Nagyon drukkolunk!
Szeder Bizony van ilyen,hogy valaki menstruál szoptatás alatt is.Majd a védekezésről gondoskodjatok.
holka

Márti
mi mindig 3 gyerekben gondolkodtunk (ill.a férjem 4-ben)
Igazságszerint....így,hogy már 2 picikénk.... ha arra gondolok,hogy következő terhességem lenne az utolsó akkor elszomorodok...már én is hajlok a 4 felé.... 4 és 6 év múlva.
holka

Humanka!

Nézegetem a táblit és én nem látom benne Winonát. De lehet, hogy én vagyok vaksi! Ha tényleg nincs, bele teszed Őt is?Csak, hogy teljes legyen a kép.

Kép
Kép
noni78

Csajok!

Nem tudom nem-e vaklárma, de asszem 3 perces fájásaim vannak.. :)
Hazaért a férjem, úgyhogy elindulunk a kórházba... Szorítsatok!
Ha mégsem szülök ma, akkor férjem este bejelentkezik...
De azért jó lenne.
Vendég

Hajrá Bejci! Ügyesek legyetek! Még ma meglehet Bius! De jó! Nagyon várom a híreket, akárki is híradózik írjon, ha tud valamit!

Márti
borossné becz márta

ÓÓÓ,Bejci!! SZUPI VAGY!!!
Ez az végre 3 perces fájások!!! :D :D

Amúgy tök érdekes neked és Honeynak se volt 10 perces meg 5 perces csak úgyy bumm bele 3 perces? :wink:
holka

BEJCI GYERÜNK, GYERÜNK, HAJRÁ!!! ÜGYES LESZEL!!!

szeder74

Sziasztok!

Zalán 2008. 09. 28. 14:33-kor látta meg a naplvilágot 3690grammal és 54 centivel.

Anyu is baba is jól van, ha hazajöttek majd részletezi.

Üdv,
Nagytiggrincs

Kép
kistiggrincs

Sziasztok! :)

Blúmi: Bálint baba nagyon kis formás :)
Az éjszakáink kezdenek beállni, 10-kor fekszik egyszer kel enni 3-4 között aztán alszik 6-7-ig.

Konan: Donci se mindig fogadja el a cumit, de olyan erős a szopóreflexe hogy muszáj néha oda adni neki mert rajtam lógna szinte non-stop:) Azt meg nem lehet :)

Honey: Gratula pici Flórához! :) Sok boldogságot és egészséget!

A.M: Nagyon jól néztek ki együtt MiniGyuszival :) Szerintem hasonlít rád! :)

Noni: Misike nagyon édes ahogy alszik :)

Bejci, Nostawen: Mennek a drukkok! ++++

Márti: Mivel nem voltak túl pozitív élményeim a szüléssel kapcsolatban, a tesó project egyenlőre jegelve.

A 36-os fejkörméret ilyen nagynak számít hogy vákuum? Doncek a 36. héten született 36-al mekkora lett volna ha időre jön? Én is csak 160cm vagyok. Uhh... :shock:

Ma intéztük a MÁK-os papírokat, közben nagyot sétáltunk a városban. Olyan szép idő volt és eszméletlen jól esett. :)

Kép

Kép
starlark

Kistigrincs: Gratula Zalánhoz! Sok boldogságot és egészséget! :)

Kép

Kép
starlark

Kistigrincs gratulalok Zalanhoz! NAgyon sok boldogsagot nektek!Es sok tejcsit!

Bejci +++++ ugyes legy

szisziKép
sziszi7

KISTIGRINCS SZÍVBŐL GRATULÁLOK ZALÁN BABÁHOZ!!!!

szeder74

Bejci!
Mennek a drukkok 1000-el!!!

Tiggrincs!
Nagy nagy gratula Zalán babához! Minden jót kívánok nektek!

Kép
Kép
konan

Bejci írta:
Megvizsgálták,zárt a méhszáj,3 percesek a fájások. 2 óra múlva újra megnézik de már nem engedik haza.
holka

Kistiggrincs és Nagytiggrincs :D
Szívből gratulálok Nektek Zalánhoz!! Nagyon sok boldogságot kívánok!!
holka

Ma 13.45-kor megérkezett Németh Maja,4150 grammal,57 centivel és sűrű fekete hajjal. Mindketten jól vagyunk.Nostawen
holka

Nostawen
Hatalmas gratula Majához!! Sok boldogságot kívánok!!
holka

Kistiggrincs, Nostawen, gratulálok!!!! Hosszú, boldog életet kívánok a babáknak!!!!!

Kép

Kép
anyoooka

Hajrá-hajrá Bejci! Kitartást!

Holka!

Tényleg létezik, hogy órák óta 3 percenként jönnek a fájások és zárt a méhszáj? Ilyenkor mi van? EDA+fájáserősítés? Gondolom, zárt méhszájjal burkot sem tudnak repeszteni!

Szeder!

Hát, Neked lett igazad, nagyon másképp született Kamillám mint a fiúk!
A dokival meg tényleg nagyon jó a kapcsolat, 7 év hosszú idő és elég sűrűn találkoztunk ezalatt az idő alatt! :lol: A szimpátia meg már a kezdetektől kölcsönös volt! Jó is így szülni, hogy tudom, nem csak egy beteg vagyok a szemében, hanem látja Ő az embert is a páciens mögött!

a.m.!

Hm, hát igen... nagyon is elképzelhető, hogy lesz folytatás, de nem mostanában! Úgy gondoljuk, kb. 4-5 éven belül, hogy még 35 éves korom előtt megszülessen! 6 éve 2 évenként szülök, ráfér a szervezetemre egy kis pihenés! És persze sokminden egyéb körülmény is van, amin múlik a dolog!
Azt mindenképp szeretném, hogy már Kamilla is önálló legyen valamennyire és ne kelljen pl. pelenkázni, etetni stb., amikor újszülött is van a családban.
Vissza is akarok menni dolgozni is, úgyhogy majd meglátjuk, mi hogyan alakul! El nem döntöttünk még semmit!

Márti
borossné becz márta

Nostawen, Kistigrincs!

Óriási gratula Nektek!

Bejci szorííííítunk!!!

Márti
borossné becz márta

Nostawen és Kistiggrincs!
Szívből gratulálunk nektek!!!

tábli:

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

gratu kistigrincs!!!!
bejci drukk ezerrel!!

csajok, ti mikor kezdtétek sétálni vinni a picit? és mennyi időre??
mi 10 naposak vagyunk és 8 naposan voltunk előszőr fél órát, aztán 9 naposan sokat voltunk levegőn két órát legalább...ma is fél órát....

Kép
winona

Holka.. neked: Kép Pizsiben..

Pizsiben 2. Kép Pizsiben..

Bátyuskámmal.. Kép Bátyuskámmal..

szeder74

Sziasztok! Látom, már holka megelőzött és értesültetek a jó hírről, hogy megérkezett végre a "kis" Maja! :P
Beszéltem Nostawennel, jól van, csak eléggé kába, mert nem vált le a lepény és szülés után elaltatták, küretet kellett csinálni neki.Kicsit aggódik, mert elég sok vért vesztett, de talán most már nem lesz baj! A lényeg, hogy túl van végre rajta! :P
martee

Hihetetlen!
már "csak" 3 baba hiányzik :)
De mondom nektek Druska megszült.. csak nem tudom ,hogy miért nem jelentkezik.. pedig olyan kíváncsi vagyok arra a Botond babára :)
Úgyhogy 2 baba hiányzik.. :)

szeder74

Holka!

Jaj, gyere és hozd a híreket Bejciről! Nagyon izgulok értük! Olyan nagy babát jósoltak neki!

Márti
borossné becz márta

Nostawen!

Nagyon gyors felépülést Neked! Remélem az izgalmak után már minden rendben lesz! Nem véletlen mondja a dokim mindig, hogy a szülés az egy veszélyes üzem! Nem is gondolná az ember, hogy amikor már kibújt a baba, akkor is történhet váratlan fordulat!

Márti
borossné becz márta

Bejci sms

Ma este 20.50-kor megszületett Pápai Bianka Beáta 3890 grammal,54 cm-rel. A csókos szájú hajasbabáról képet majd a boldog apa tesz fel :D
holka

Bejci
Szívből gratulálok Bius születéséhez!!! Legyetek nagyon-nagyon boldogok a ti kis pihe-puha babátokkal!!
:wink:
holka

Bejci!

Gratulálok! Nagyon ügyesek voltatok! Egy 1. babát, ráadásul ilyen szép nagyot ilyen gyorsan megszülni! Minden elképzelhető jót kívánok az újdonsült kis családnak! Legyetek nagyon boldogok Biankával!

Márti
borossné becz márta

Netti!

Most olvastam a szüléstörténetedet! Hát, tényleg gyors voltál, még jó, hogy előző nap elfolyt a magzatvíz és emiatt már a kórházban voltál! Nem tudom, egyébként hogy értetek volna be!
A 2. szülésem nekem is villámgyors volt és sokkal fájdalmasabb az 1-höz képest, igaz nem is tudtam emiatt a 2. alkalommal kifáradni! Akkor az előkészítés, burokrepesztés után 3.03-kor léptünk be a szülőszobába bő 4 ujjnyi méhszájjal és 3.21-kor már ki is bújt a kis Lehelkém!
Szép szülésed volt és gratulálok neked még egyszer!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Rosee vagyok, Bejci nővére. Apuka majd pakol képet, Bejci puszil benneteket, köszöni a drukkokat.
Bianka baba csodaszép, nyugodt kislány. Igazi kis tündérke. Anyukánk is ott volt, teljesen elolvadt a 3. kisunokájától és persze én is, mint nagynéni büszkülök ezerrel.
Császár lett, mert a hugim nem tágult, de jobb is így. Majd a részleteket Bejcitől.
Puszi nektek és élvezzétek ki nagyon a babás időszakot.

KépKép
rosee

Kistiggrincs, Nostawen, Bejci: oriasi gratula nektek a babakhoz. Sok tejcit, gyors felepulest kivanok nektek, es persze gyertek vissza minel hamarabb a bebis kepekkel, meg a tortenetekkel. :lol: :wink:

Na, most aztan mar abszolut utolso maradtam :wink: Szerintem Druska meg Dorka is megszult mar, csak nem jottek vissza elujsagolni :cry: Dehat eppen ezert vallaltam
en a babas tabla kesziteset :lol:

Kép

Kép

KépKép
Kép
humanka

Holnap mar oktober :shock: :shock: :shock:
Hat mondtam en, hogy nekem az oktoberi topikba kellett volna menni, bar akkor meg inkabb viccesbol mondtam, most latom, hogy volt azert egy kis realitas alapja is :roll:

Winona: ezer bocs, amiert kimaradtal a tablazatbol, nem tudom, mi volt az oka! Fogd fel legyszives kismama-agylagyulasnak, amin remelem, mar azert lassan tulleszek. :lol:

Szeder: koszi a szavazatot :wink: Nem semmi, hogy megjott a mensi, en meg ilyet nem is hallottam, hogy ennyire gyorsan szules utan megerkezett volna. Azt en is hallottam, hogy ilyenkor megvaltozik a tejci ize, es sok baba ezt nem toleralja, de ezek szerint szerencsere Adel nem tartozik kozejuk :P Nagyon cukik a pizsis kepek, meg a batyusos is :wink:

Netti: jo volt olvasni a szulestortenetedet, olyan kis "konnyunek" tunt az alapjan, amit leirtal, pedig a te Alizod szuletesi sulya volt a legnagyobb a topikbabak kozul. Ugyes vagy !!! :lol:

Noni: koszi neked is a szavazast :wink:

Holka: az vhogy nem tunt fel, hogy ez sorozat, de akkor lanyok, elottetek a palya, mindenki nezesse meg a parjaval, hatha ugyanolyan jo hatassal lesz, mint Holka ferjere :lol:

Nalunk valtozatlanul semmi ujsag. Benedek jol van, tegnap megint eleg aktiv napja volt, de ez mar nem is rendkivuli. Szulesnek semmi jele, holnap lesz randim a dokimmal, en mar azt gondoltam, hogy szules elott nem talalkozunk. :? Szombatra van egy szulinapi partys meghivasunk, azt gondoltam, mar nem tudunk elmenni, de ha igy haladunk, siman elkezdhetek ajandek utan nezelodni :lol:

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

HONEY, KISTIGGRINCS, NOSTAWEN, BEJCI!
SZÍVBŐL GRATULÁLOK A BABÁKHOZ!

Humanka!
Neked kitartást, hamarosan megérkezik a várva várt jövevény!

Kép
Kép
petra1980

Szeder!
Adélka gyönyörű kislány!

Kép
Kép
petra1980

Humanka
Szavaztam …remélem bejön úgy mint Kamilla neve….

Rosee
Örülök,hogy látunk képet Jázminról,Bejci sokat dicsérte a szépségét!
Gratu a kis unokahugihoz!

Szeder
Tényleg van hasonlóság közöttük. Szép nagyfiad van! De jó lesz Adélnak 2 bátyussal!!!....tapasztalatból mondom szerencsére!
Nagyon szépek a gyerekeid!

Márti
Ha ennyire nem akar nyílni egy méhszáj akkor nincs mit erőltetni. Császárt csinálnak.
holka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?