Új privát üzeneted érkezett!

Lora

Bocsi ez a tévesztés betudható , hogy Lillus blogját olvastam mielőtt írtam volna illetve, hogy nagyon megfáztam és most rettegek, hogy Tomit is lefertőzöm !!!! :oops:

Valakik (már nem emlékszem-memoria problémák is a náthámtól van) írták, hogy Cebiont adnak a babóknak megelőzés gyanánt, mennyit kell adni belőle, ma veszek gyors Tominnak !!! :wink:

Nagyon jó, hogy magától vissza alszik Brigi, Tominak néha oda kell menni egy kis kobak simire, néha elég átszólnom neki, hogy csicsiska !!!! De akkor is átmegyek később körbe takargatni :wink:

Paramami-tegnap este rázott a hideg, így azt gondoltam Tomi is fázik elővettem a nagyon vagstag téli tripla polár takaróját amivel betakartam, alatta talpas rugi velúr,hálózsák kb 10 perc után szegényről patakokban folyt a víz mire megkönyörültem neki és csak a sima vastag takarójával takartam be. Mindez 20 fok mellett :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:

Körkérdés: kinél hány fok van éjszaka ?????????

Május

Megnéztem tök jó az időjárásos lap !!!!

Én is megcsináltam Tominak az általad feltett Gekkós oldalt,(nem értek hozzá, de nekem tetszett) Ő aki szerintem mozgásban messze nagyon jó Ő is csak 90 %-os, ami ugye nem 100 %. (nálunk a beszéd ami a 10 %-al ront minden nem lehet tökéletes !!!!) :wink:

Dicsekvés: teljesen egyedül iszik pohárból, üveg és műanyagból is és csak nagyon-nagyon ritkán landol a pohár tartalma a nyakában !!!Itatópohárból csak úgy hajlandó inni ha letekerem a tetejét ! :wink:

Önállóan vasárnap este kiitta a vendégek által a kristálypohár alján hagyott ujjnyi pezsgőt, ezután visszarakta a poharat az asztalra !!!Ez addig történt míg kikísértük a vendégeket !! :oops: :wink:
Mámor nem volt, meg sem kottyant neki !!! :twisted:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Panka,
Sajnalom, hogy a tali nem sikerult :(
Viszont kepzeld, en is megyek majd a JMJ koncertre! En is szulinapomra fogom megkapni a jegyet, de en a paromtol :) Ugy orulok neki! Kozel ket eve nem voltam semilyen koncerten, igy nagyon nagyon orulok ennek. Nalunk Kori marad itthon Aronnal, ami azt jelenti, hogy egyedul megyek, ami nem tul jo, de annyira draga a jegy.....

Kditke,
Szakmai kerdes: hat igen, nekem is az a bizonyos koponyeg.hu jutott eloszor az eszembe, amit Majus ajanlott. Sajnos a met.hu erre a celra, amit leirtal nem igazan ajanlhato. Jo meg a metnet.hu is, bar az nem bontja Mo-t reszekre, hanem a teljes orszagra ad elorejelzest.
Az viszont igaz, hogy nem erdemes a 4-5 napnal elorebb mutato elorejelzeseket nezegetni, efolott mar nem tul jok az elorejelzesek bevalasi mutatoi.
Cebion: 8-10 cseppet kap Aron naponta. Kulonben ra van irva az uvegcsere az adagolasa.

Na majd meg folytatom, csak megnezem, mi van a zoldbabfozelekkel.....

KépKépKépKép
thelga
 
 


Rita,
Nem semmi kepek! Igazan hajmereszto dolgokat muvel Peti! :shock: Meg jo, hogy Aron nem ennyire bator.....

Agiboldi,
Nagyon nagyon boldog szulinapot kivanunk! Milyen ajandekokat kaptal? :D

Kditke,
Nalunk 23-24 fok van szinte mindig (tavfutott lakas). Ejszakara eleg lenne 21-22 fok is, valoszinuleg a 20 fokban nagyon faznek mar....
Jo, hogy irtatok a hidegparasitot... azt hiszem, nalunk is be kellene uzemelni.
Jo koran kezdi Tomi az alkoholok kostolgatasat! Azert megneztem volna az arcocskajat, hogy milyennek talalta a pezsgot :)

Aron is meg van fazva, a mult heten szerdan kezdodott sima orrfolyassal, aztan a hetvegen mar kohogott is hurutosan, igy ma reggel le szerettem volna vele az orvoshoz, bejelentkeztem, aztan mondtak hogy mara nincs mar idpont, mjad menjunk holnap 19:20-ra :twisted: Jo merges lettem rajuk.....

Jobbulast Briginek!

KépKépKépKép
thelga
 
 

 
 

Hali!


Mi is náthával kűzdünk, én már egy hete, Gergő csak most kezdi "élvezni". Ma már megkezdtük az orrszívózást is, de nincs túlságosan feldobva tőle - tekereg és ordít. :?
Egyébként állandó nyűglődéssel szórakoztat minket, a hétvégénket sikerült is ezzel tönkretennie. :x Én megértem, h náthás, meg jön a foga (17.), de akkor sem kell egész nap nyávogni! Egyet ért el vele, most már mindkettőnket sikerült teljes mértékben meggyőznie arról, h NEM visszük magunkkal a szülinapi hétvégémre!

Fejlesztés: én ebben abszolút nem vagyok kompetens, úh ink csöndben maradok.

Hőmérséklet: nálunk 21-22 fok, éjjel és nappal is.

Helga! Én már nem is viszem dokihoz, amíg nem lázas. Kapja a C-vitamint (megtanítottam neki, h kell bevenni a tablettát :lol:, csak mert a szirupok és egyéb gyógylötyik n nem jönnek be neki), és szorgosan tisztogatom az orrát (Marimar, orrszívó, Nasivin). ja, és hársfatea, mézzel, citrommal. :wink:

Ágiboldi! Egy csomót gondolok rátok, h milyen lehet Boldinak bölcsisnek lenni, neked meg újra munkába állni. Fura arra gondolni, h Boldi már bölcsis "nagyfiú", akinek önálló élete van, és ha minden igaz, jövőre már Gergő is megy...felnőnek a gyerekek, na. Csak ennyi. Kezdek szentimentális lenni. :oops: :lol:
Vendég
 


Jajj, Május, nehogy félreérts!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyáltalán nem a fejlesztés ellen szóltam, nagyon megértem, és jól teszed, hogy viszed Kelét a Gekkóba. Afelől sincs kétségem, hogy szakképzett emberek foglalkoznak ott is vele (az meg, hogy a koraira ennyit kell várni, kétségbeejtő... :x )

A tesztben nekem az volt a furcsa, hogy úgy éreztem (majdnem laikusként) hogy kevés szempont alapján értékelik a gyerekeket, illetve nem biztos hogy csak ezekkel jól jellemezhető egy másfél év körüli gyerek. De igazad van, nem is a tökpontos jell. a lényeg, hanem a feltérképezés, nem?
Tudom, hogy voltak előzmények (kb a születések óta olvasom a t-ot.:oops: ), nem is hiszem, hogy mindenkit feleslegesen tartanak ott, hiszen elég objektív a megfigyelési lap. Csak nekem szűk vagy hogy is mondjam. Érted? Nem értetted félre, ugye???????
Harry Potter :D

Pann, mi az a Marimar? Olyan, mint a Sterimar, csak...?

Orsi, nem, nem tartja ki a pózt a kedvemért :D. Csak ezeket nap mint nap műveli, és meg akartam örökíteni a kunsztjait, hogy ha majd húsz év múlva rákérdez, hogy "Anyám, miért vagy te ilyen ősz?" - megmutathassam neki. :)
De, teszek majd a többibe is, ha lehet, de ezek a képek külön mappában voltak nekem is, könnyen válogattam.
Sebi és az iglice... :shock: :shock: :shock:

Helga, akkor jó, ha nem csak én látom annak (hajmeresztőnek). :)
Miért nem jó a met.hu??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Tettem képeket a nyáriba és az apa-fiába.

(((Nagyon-nagyon szépek ezek a tavaszi gyerekek!!)))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


..csak más gyártja. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!


Képzeljétek, ma délelőtt maghalt a nagymamám :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon nagyon szerettem Őt!!!!!
Múlt kedden műtötték húgyhólyagsérvvel.Nem is volt gond, még aznap beszéltem vele.Másnap hányt 2x, de próbált enni, anya vitt neki kaját.Aztán csak hányt utánna is 1x 2x.De hiába mondta nővérnek, dokinak, csak egy hányinger csillapítót kapott,meg hashajtót, mert nem volt kakija műtét óta.Persze ez is rátett a lapátra, de inkább a hányás,amivel nem foglalkoztak!!!! :evil: :evil: :x :x Beszéltem vele tegnap is, hallottam a hangján, hogy nem jól van, lelkére beszéltem, hogy szóljon dokinak, hogy kössenek be neki infúziót!!Cukros is volt,bár nem nagyon, de most lement neki a cukra is 3ra!!!Az neki kevés.
Ma azt mondta a doki, hogy volt vmi agyi történés, és a halál előbb utóbb úgyis bekövetkezett volna! :x Hát persze, senki sem él örökké, de azért nem mind1, mikor, és miért hal meg!!!Szerintünk a kórház felelőssége, és perelni fogunk!Mert a műtét után jobban volt, a 7végén romlott nagyon az állapota, de nem csináltak semmit. :x Felelősnek érzem magam is, hogy miért nem hívtam fel én a kórházat, vagy anyáék miért nem csaptak az asztalra, hogy márpedig kapjon infúziót,hisz ki volt már száradva.Azért egy idős embert jobban megvisel egy műtét, jobban oda kellet volna rá figyelni!Ráadásul azt a marék gyógyszerét sem tudta bevenni,mert ugye hányt :(
Ez van Magyarországon!!! :evil: Nem megyei kórház, csak városi.Pedig mondtam is neki, hogy ne oda menjen! :(
Szegény mielőtt bement, odaadta anyának a fényképet, amivel majd temessék, és azt is megmondta, hogy hamvasztást kér :cry: :cry: :cry: Lehet, hogy előre érezte?Bár szerintem csak felkészült mindenre. :cry:
Szóval most kivagyok akadva, hogy ezért kellett meghalnia???
Keresünk most ügyvédet, és független orvosszakértőt, hogy ne a kórház boncolja fel, hanem egy független szakember.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Helga!
Hová szól a jegyed?Lehet, hogy találkozunk. 8)
Bár nem is tudom,lehet nem kéne elmenni a történtek után. :? :( De a jegy már megvan, és tényleg drága volt.
Emili is taknyos, de csak kicsit.

Cebion:gyerekorvos mondta, hogy utánnanézett az unokáját vizsgálva, és alig szívódik fel belőle vmi.Csinált nála vmi vizsgálatot, hogy megnézze mennyi c-vit van benne(pis, vagy vér, nem emléxem), és alig volt, de asima Béres c-vit tabletta után volt benne.Széttörve pici vízben feloldva adta.Most én is ezt adom, előtte én is aCebiont adtam,,de lassan már nem lehet kiigazodni ezeken a dolgokon
:roll:

Ditke!
Tali meg volt beszélve, és szép idő is volt. :?
Nálunk 22 fok van, Emili egy taplas rugiban alszik,+paplanos hálózsák.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


pankaa
n sajnálom, ami a nagymamáddal történt! mindenképp járjatok utána, mi történt, bár azt kötve hiszem, h a kórház elismerné a felelősségét :(

rita
ugyan már, nem vettem a lelkemre, csak próbáltam n részletesen leírni a helyzetet, meg az érzéseimet/gondolataimat ami alapján döntéseket hozunk. aztán ki tudja mi lenne a legjobb? ma volt az első foglalkozás, kelének tetszett, csak n kifáradt. meg persze amiben nem ügyes (rajzolás, montessori, akármibármi amihez a s.ggén kell ülnie) azt nem n akarta csinálni. viszont n kellemes meglepetés volt, h az első 4 alk az egyébként is "csak" 15ezer és ebből jön le a felmérés díja, úgyh csak 10ezret kellett fizetni. vlmint nem dicséretnek szánom, csak objektíven meg kell azt is jegyeznem, h az adminisztráció n pöpec (szemben a koraival), kapott egy nyomtatott lapot, h pontosan mik voltak ma a gyakorlatok, mit gyakoroljon itthon és van egy keményfedeles tanusítványa is amibe minden alkalommal választhat egy matricát (mint egy leckekönyv :lol: ).

pann
áldjon meg az ég! h kell megtanítani tablettát bevenni???? kínok kínját élem a cebion beadással, most már gyümivel se hajlandó lenyelni. már odáig fajult a helyzet, h egy kis pohár kubut adtam neki, de a végén már arra is húzta a száját :roll:

viszont az orrszívózás n megy. lefekszik a kanapéra és simán hagyja. a konkrét szívás résznél van egy kis pityergés, de semmi ellenkezés v elmászkálás. csak lestem... :shock: :lol:

mikor lesz a szül.napi hétvége? hova mentek?? én is fontolgatom, h a januári évfordulós ünneplésünket (max 2 éjszaka) talán kettesben kellene...

helga
jobbulást áronnak is! és csatlakozom pannhoz, dokihoz csak akkor viszem, ha lázas (akkor se első nap :oops: ). különben cebion, orrszívás

ditke
én is így kezdtem, mint tomi :wink: kiittam a vendégek után a sört az üvegek aljáról :lol:
nálunk a fürdés alatt kapcsolom be a szobájában a fűtést, akkor lesz 21-23 fok, aztán éjszakára lekapcs.

majus3
 
 


Panka, nagyon nagyon sajnálom a nagymamádat. Kenézy kórház? Az én nagyim is ott néhány éve :( és a helyzet is hasonló sajnos, volt egy pár különös lépésük pl. irtóra túladagolt vízhajtó, éjszaka ágyból kiesés amit észre se vettek..

Pann, ugye? Én is ezen gondolkoztam pont ma reggel, mikor Boldiapu elvitte bölcsibe, mennek a dolgozóba mindketten felkiáltással! Ráadásul ott mintha kicsrélnék!! Egy mintagyerek, odaül csendben az asztalhoz, egyedül maszat nélkül eszik, nézelődik, játszik. Itthon meg egy vad oroszlán akitől egy órán belül kikészülök :roll: oké, én se úgy viselkedek itthon mint a munkahelyen, de egy ilyen kis képmutató másfél éves gyerek :lol:

Lora, de jó, hogy emlékszel a párásítós-tisztítós dilemmámra!!! :D Ez jó tipp megfogadjuk!

Köszönöm a további köszöntéseket. Ajándékok még nem értek véget :lol: a szüleimtől mindenesetre kaptam egy ikeás polcot amit az apukám fel is szerelt, végre elférnek a könyveim. és Boldiapu valami projekben van, amiről még nem derült ki, h mi az, remélem karácsonyra kiderül :wink:

Tominak egészségére a pezsgőt! Boldi a sörbe nyalt bele (engedély nélkül), és legnagyobb megdöbbenésünkre nem fintorgott..

Helga, már én is úgy vagyok, mint Pann, orvoshoz csak ha lázas egy napon túl. Ráadásul ugye a bölcsi sem tekinti betegségnek a taknyot :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Rita, megnéztem a képeket, nagyon cuki és nagyon veszélyes :lol: (többi gyereket is nézegetnénk szívesen) :lol:

Pann, még a szentimentalizmusodról.... ugye szólsz ha terhes leszel? :wink: :wink:

Orrszívás: Kele egy fakír :lol: Boldi ha meghallja az orrszívás szót vagy meglátja az előkészületeket, akkor egy speciális, csak erre az esetre tartogatott lebiggyesztett szájú soványka vinnyogást hallat, és hüppög hangosan. Nagyon hatásos, minden alkalommal vizualizálnom kell a középfül/tüdőgyulladást ahhoz, hogy legyen erőm megtenni!!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi!
Nem, Békéscabai kórház :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Panka
Nagyon nagyon sajnálom a nagyidat! :( :( :(

Pann
Szóval hogy is sikerült megtanítanod Gergőt a tablettabevételre?
Nem lehet, hogy ő is a foga miatt taknyol?

Bár Brigi is taknyol még mindig, és sajnos nem javul. Már mi is szívjuk, de szerencsére más tünet még nincs. Sajnos még mindig köhög is, de hallani, hogy csak a takony megy a torkára, főleg éjjel. Sajnos sztem ez már nem a fogától van. Remélem hamar meggyógyul, vagy legalábbis nem romlik, mert csütörtökön megyünk Mkövesdre a dédihez hétvégézni. Ráadásul még a meteorológia is "szép" időt mond...

Kditke
Azért Brigihez is fel kell kelni általában. Most a köhögésre még nem ébredt fel annyira, hogy igényeljen.
Szegény Tomi! :lol: Te szerintem azért fázol, mert beteg vagy! De Tomit azért kíméld meg a gutaütéstől! :lol:

Helga
Dokihoz én sem viszem Brigit, csak végszükség esetén jön szóba az eshetőség. Egyébként nálunk még ha időre megyünk, legalább 1 óra míg bejutunk. Arról nem is beszélve, hogy ezen mindig kiakadok, hogy miért nincs sürgősségi behívás? Nem tudok 2 nappal a betegség előtt kérni időpontot! :x :x

Május
Kele egy mazokölök! Brigi sem bírja az orrszívást. Most már annyit elértünk, hogy hagyja, hogy az orrába fujjam a sterimart.
Nektek mikor van az évfordulótok januárban? Nekünk jan. 30. :wink:

Ágiboldi
Azért majd ha kiderül Boldiapu meglepije, ne felejtsd el nekünk is elárulni, mert én is kíváncsi lettem! :lol:

Hétvége
Fú, ez tök jó ötlet! Egy hétvége kettesben apával... Olyan elérhetetlennek tűnik, mert ugyan volt már eddig nagyinál Brigi, de csak egy éjszakára, szó szerint. Mert este jöttünk el és de. már mentünk is érte! Ki kéne nézni valami helyet januárra nekünk is az évfordulónkra!

Minden gyerkőcnek és szülőnek jobbulást. Tök nehéz kitalálni, hogy öltöztessem a gyereket. Ma is reggel elindultunk 10 fokban, jól beöltözve, mire haza értünk f12-kor már 20 fok volt. Nem csoda, hogy mindenki taknyos... :?
lora7
 
 


Panka,
őszinte részvétem :cry:

Feltettem a hétvégi baba-mama klubos előadást a közösre. A téma hivatalosan a közösség kezdéses betegségek egy fül-orr-gégész szemével. A valóságos előadás sokkal inkább a homeopátiáról szólt.

Sikerült gumicsizmát venni, a Decathlonban van 18-19-es is, és ezek nem azok a bumszli, dög nehéz, csiri-csáré típusok.

Rita,
őszülést előidéző események dokumentálása :lol: :lol: :lol:
Te leszel az első anya, aki ellen pert vesztenek a gyerekei.

Mivel a gyerkőc projekt kissé elakadt nálunk, körülnéztem bölcsi fronton: a mi városrészünkbe lévő bölcsődébe 2009 szeptemberétől van esélyünk bekerülni, a központban lévő módszertanit még holnap újra fel kell hívnom. De mivel a férjem az egyetlen kocsinkkal jár a vasútállomásra, így vagy vele indulunk fél 7-kor, vagy más megoldás után nézünk. Természetesen nálunk nincsenek családi napközik, de ez a módszertani vállal gyerekfelügyeletet is, mint Boldiéknál. Hát majd meglátjuk.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Panka,
Őszinte részvétem :( :cry: :cry: :cry: :cry: Nagyon sajnalom szegeny nagymamadat :( Szerintem se hagyjatok annyiban a dolgot! Felháborító, hogy mennyire nem foglalkoztak szegennyel :evil:

JMJ koncert: nem tudom meg, hova szol a jegyem, majd csak a szulinapon kapom meg a jegyet :wink:

Aron hurutos kohogese elegge megijesztett, ezert szerettem volna levinni a dokinohoz megmutatni, nehogy szovodmenyes legyen a dolog... de lehet, hogy tulparazom a dolgot, mert ma mar joval kevesebbet kohogott... valoszinuleg en is hagyom a fenebe az orvost. Foleg hogy este fel 8-kor akar fogadni, amikor mar szinte altatom Aront :evil:

Orrszivas: Aron mar elegge megbaratkozott az orrszivo-porszivoval, szepen tartja a fejet. Nem mondom, hogy nem tiltakozik, de mivel gyorsan tul van rajta, igy nincs gond.

A met.hu oldallal az a baj, hogy pont az nincs, amire Ditke is kivancsi volt, azaz normalis elorejezes tobb napra terkepes vagy tablazatos formaban. Az oldalnak azert vannak pozitivumai, pl a radarkepek negyedorankent, villamterkep, megfigyelesei adatok oras felbontasban, a veszelyjelzo resze... stb. Szoval alapvetoen jo az az oldal, csak pont az elorejezoi resz lett eleg furcsa. Lehet varosokra kerni elorejelzeseket, de ahhoz sokat kell kattintgatni. Nekem jobban tetszene, ha gyorsan megtalalnam, amire kivancsi vagyok....

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali!

Végre ágyba dugtam a kölyköt! Huhh. Egyedül vagyok vele, és így egy kicsit hosszabb a nap. :?

off:/Panka! Vígasztal, h nem vagy egyedül? Az én nagymamámat éheztették, mivel hasi műtétre készült (ez idáig ok), csak vmiért mindig "holnapra" halasztották a műtétet, így szegénykém 5 napig nem evett szinte semmit, aztán jött a klasszikus "a műtét sikerült, a beteg meghalt" szitu. Mi nem pereltünk, de számomra egyértelmű, h hibát követtek el a műtét halogatásával./

Május! Én már végigtrükköztem a nurofen sziruppal minden kaját, végül már az őszibarit sem akarta megenni, pedig alapból imádja, úh ott betelt a pohár. Kúp és tabletta. Ez van.
Tabletta: 100 mg-os C vitamin (csak a méret miatt írom). Az elsőt kapásból szétharapta, aztán kiköpte, mert belül iszony savanyú. Adtam neki a következőt, de úgy, h már kezemben volt a teája, és ahogy bevette a vitamint, már döntöttem is bele a teát, a teával együtt pedig szépen "leúszott" a vitamin is. Következő nem volt, pedig kérte. :lol: Azóta így megy, vitamin, és villámgyorsan rá a tea. :wink:

Ágiboldi! Szólok...ha az leszek. Most pl. 100%, h (mármegin) NEM vagyok az. :cry: :cry: Lehet, h vmit rosszul csinálunk? :lol:

Lora! Gondoltam rá én is, h a foga miatt folyik az orra, de viszonylag kicsi rá az esély, mivel egy hete tüsszögök mellette. :?

Sno! Biciklis megoldás, bölcsi elérésre? (szééép magyar mondat, megállná a helyét a kereskedelmi csatornákon!:lol: )
Decathlon: annak idején mi is kerestünk ott gumicsizmát, a "vadász részlegre" lettünk irányítva, és valóban volt is néhány keki (oké, oké, lehet khaki is) színű darab, de csak nagyobb gyereklábakra valók.

Szülinapi hétvége: eredetileg úgy nézelődtem, h Gergőnek is megfelelő legyen (szobaméret, stb) és Eger (hotel Villa Völgy) volt a cél, de most, h így döntöttünk, Sopron lesz a célpont, és ez a szálloda: http://www.wollner.hu/ Nekem n tetszik, hangulatos, igényes, és praktikus, mert bent van az óvárosban, ééés nem messze tőle van ez: http://www.bowlingsopron.hu/contact, amit mindenféleképpen ki kell próbálnunk, mert rájöttem, h mi még SOHA nem bowlingoztunk együtt Ádámmal, pedig én n szeretek. :D
Esetleg ha vki tud egy jó cukrászdát ajánlani Sopronban...ha már egyszer szülinap! Kép
Vendég
 


Pann,
biciklizés jó időben ok, de télen? Amúgy "megoldódott" a probléma, a másik bölcsiben sincs hely, már így is 16-an vannak 10 helyett a csopikban, így a gyerekfelügyelet sem tud üzemelni. Hát így húzzanak vissza az anyák dolgozni...
Most van csizma (vitorlás), a vadászos az szűkebb fazon.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hali!

Már megint én.

Gergő kifejezetten rossz, és tudja is, h az. Szerintem direkt provokál. Mit lehet ilyenkor tenni? Sztem én a legrosszabbat csináltam, mert belementem a kis a játszmájába, és dühöngtem, meg minden, de eltartott egy darabig, míg rájöttem, h nem azért csinálja amit csinál, mert azt akarja csinálni, hanem mert tudja, h ezzel tud feldühíteni és ezt élvezi. Mármint nem azt, h dühös vagyok rá, hanem azt, h ezt a reakciót ő tudatosan ki tudta váltani belőlem. Van ilyen? Vagy túl sokat képzelek a másfél évesemről? :roll:
Vendég
 


Látom Sebi is most alszik! :lol:
Vendég
 


helló Mindenki!
Nálunk most van az alvásidő... :lol: :lol: :lol: :lol: és ennek így örülök!

Itt minden OK, de naponta előadódnak olyan szimultán bömbölős helyzetek, amit nehezen kezelek. Tegnap pl. megsürgettem Tamást, hogy egy percet se túlórázzon, várom, mint a Messiást. (Ugyanis a Pici az ölemben tutult, Roli a földön vele elvágólag és az ő sírásától a kicsi magasabb segességbe kapcsolt, szóval nagyon szép volt, muszáj volt röhögnöm a tehetetlenségtől.
(ja,a kicsi ugyanis hasfájós, mert sokat és gyakran eszik, Roli meg szintén náthás a lüke időjárás és ennek megfelelő lüke öltözködés miatt.) Már tevezem, hogy költözöm anyámékhoz 1- hétre.....persze hármasban.

Ja, már újra járunk játszótérre (ez sajnos kimaradt Rolinak 1-2 hónapig) és már olyan nehezített pályát is megjártunk, mint orvosi rendelő. Jövő héten tovább bonyolítom a megoldandó helyzeteket, mert ortopédiára megyünk hármasban...

Óóóó, ébredeznek...

még annyit, hogy:
Május,
Érdekelne, hogy milyen részképesség zavarokat említetttek a dévényes babáknál? Én csak olyat hallottam, h kicsit agresszívabbak lesznek, úh figyelem Rolit, mert ő is járt 4 hónapig tornázni.

Panka, részvétem a nagyid miatt! :cry:

Lin, apukádnak jobbulást!
Szülinaposok (Ági és Pann) sok boldogságot!
Vendég
 


Sziasztok!


Képzeljétek, tegnap anyáék voltak a kórházban. és mik derültek ki!!!
Én ezekre nem is tudok mit mondani, csak hogy ilyen NINCS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dokival beszéltek, és persze hogy nem kapott infúzoiót, miután betelefonáltunk sem! :x Erre a doki azt modta azért, mert hogy hasmenése van, és akkor nem tud majd kimenni wc-re!!!!!!!!!!Hát eldobom az agyam, ilyet hülyeséget hogy mondhat????????Legalább hazudott volna olyat, amihez nem értünk, de ilyen baromságot????Inkább haljon meg,minthogy összecsinálja magát az ágyban???????Ez egyszerűen hihetetlen!!!!!!
Utána beszéltek a patológusnővel, aki kikérte magának szó szerint, 2x is, hogy nem bízunk benne, és független szakértővel akarjuk felboncoltatni!!!Ilyen primitív hogy lehet, ezt neki is kéne tudnia, hogy ha elfogultság van, vagy részrehajló, akkor lehet mást felkérni, bírót is szoktak iylen esetben mást kétrni, ez természetes!!!
És erre azt modnja, hogy neki is meghaltak a szülei, tudja miről van szó!!!!!!!!!Hát én megfolytottam volna ott helyben!!!!Hogy mondhat ilyet???Együttérzés az nulla??????Persze hogy egyszer mindenki meghal, de nem mindegy hogyan, mikor!!!!! :x :x :x :x
Na szóval iszonyat mérges vagyok, megnyugodni nem is fogok, amig nem elsz igazságszolgáltatás!!!!!Bár az sem hozza vissza a nagyit, na de hogy ilyenek megtörténnek, ezen nem térek napirendre!!!!
Bocsika hogy off voltam, de ezt ki kellett adjam magamból.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pann!
Van egy könyv a hisztiről, én is most olvastam benne, hogy valóban nem gonoszságból csinálják, hanem kezdenek önállósodni, és élvezk hogy Ők tudnak csinálni vmit, jelen esetben ahogy írtad, belőled érzelmeket kiváltani.De a játékba valóban nem szabad belemenni, mert utána tényleg elfajulhat a dolog. :wink:
Sajnálom ami veletek is történt:(
Ja, és neked is boldog szülinapot kívánok!!!:)
Ezt a c-vitami beadást én is próbltam, de Emili nem akar rá inni:?

Bigsis!
Ügyes vagy, bele lehet rázódni a 2 gyerekes anyuka szerepébe is gyorsan, igaz?
Biztos nem lesz gond az ortopédián sem :wink:
Anyához én is megyek szerintem jövő7re, ne legyen egyedül, meg pakolni a nagyi holmiját sem lesz egyszerű :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


TEGNAP ELSZÁLLT AMIT ÍRTAM !!!!!!!!!!!!!!!!!BRRRRRRRRRRRRRRR!

Szóval 2 nap betegszabi, kiütött egy arcüreg gyuszi !!!! :oops:
Tegnap mire munkából hazaértem apuka ebéddel várt, olyan nagyon ari !!!!!! :wink:

Köszönöm a fűtéses infókat !!!!! :wink:

Pankaa

Részvétem a nagyid miatt, sajna kb 20 évvel ezelőtt az én nagyim is kb ilyen hozzá állás miatt halt meg.Lekötözték, mert szegény leesett az ágyról, amikor keze és combcsontja is eltört, csodálkoztak, hogy miért nem eszik és iszik, szerencsére pont abban az intézményben voltam gyakorlaton és minden délben mentem át hozzá etetni és itatni, hétvégén anyukámék mentek, amikor szóltunk, hogy nem kéne akkor csak annyit mondtak, hogy haza lehet vinni ha nem tetszik, tényleg csakhogy anyukám dolgozott én iskolában ki vigyázott volna szegénykémre ??? :twisted:
Felháborító dolgok ezek !!!! Mai ésszel fel is kellett volna őket is jelenteni !!!! :evil:

El mersz indulni Emilivel haza segíteni ??? :wink:
Én ha hazamennénk anyukámhoz csak hátramozdítók lennénk ketten nem pedig segítség !!! :wink:

A 100 mg-os Bérest töröd és mennyit adsz belőle Emilinek ???

Helga

Köszi az időjárásos infókat !!!

Avagy mehetnétek orvoshoz majd jövő nyáron is nem mikor uborkaszezon van !!!! :twisted: Felháborító !!!!!
Amióta voltam tehes és kicsi gyerekem van sokkal empatikusabb vagyok velük !!!Soron kívül, időpont nélkül bejöhetnek a rendelőbe !!! :wink:

Nem fintorgott a pezsgőre a kis huncut !!! :wink:

Pann

Néha én is gondolkodom Tomiról ilyet, de szerintem MÉG azért csak nem ilyen rafkósak !!!! :lol:

2 napja vettem Tominak Cebiont azt mondta a patikus, hogy a 100 mg még rengeteg egy ekkora babónak !!!Nem tudom de én félek a vesekő és egyéb mellékhatástól !!! :oops: :wink:

Boldog szülinapot !!!!

Mi voltunk apával egy hétvégi kiránduláson Sopronban, nagyon szép volt a Lővérekben volt a szállásunk, gyönyörű nyárvégi hétvége volt hóeséssel !!!! :wink: Nagyon szép tiszta rendezett város, nagyon meglátszik rajta, hogy közel van Ausztria !!!!
Kiváncsiságból néztünk ingatlanárakat is, Budai házárakkal vetekszik !!!

Sno

Ha jól látom bölcsi beszoktatásos problémáid nem lesznek bölcsi híjján !!!! :wink:

Vitorlás és vadászruhák -ki az a pihent agy aki egy másfél éves babónak vadászást avagy vitorlázást talál ki, még ha családi kereteken belül is ??????????????????????????????????????????
Én elhiszem, hogy másként hangzik másként néz ki, de akkor is !!!

Bigsis

Elismerésem a türelmed és a bátorságod miatt én már rég a Lipóton lennénk, saját probléma megoldó készségem miatt !!!!
(ja már bezárták akkor egy másik hasonló tipusú intézményben)

Lora

Igen igyekszem szegény gyereket nem megfőzni !!!! :oops:

Nagymamája is aggódik érte hálózsák téren és már gyorsan vett is neki egyet plusszba fel is adta postán !!!!(és ez anyósom) :wink:
A jelenlegi még jó Cheroki-de a sok folyadék miatt reggelre nyakig pisi és ha kimosom estére nem bizti, hogy megszárad ezért kell a plussz !!!

Briginek jobbulást mielőbb !!!!!!!!

Ágiboldi

A lejtőn nincs megállás, ugye szépen kezdik ezek a Schopfi-s gyerkőcök !!!!!(pezsgő, sör)

Irigykedem rátok, hogy milyen jól megy a bölcsi nálatok !!! :wink:

Május

Íme itt az élő példa gyerekek, aki alkohollal kezdi az ott "végzi", mint Május néni !!!!!!!! :wink: :lol: :P :D

Mazsi Dana Hól vagytok !!!
Bocsi kicsit sok voltam , de a nátha ráment az eszemre is !!!! :lol:

Kép
kditke
 
 


Ditke!
Jobbulást!
Emili 50 mg-os c-vitamint eszik. :wink:
Nem is segíteni mennénk hanem hogy anya ne legyen egyedül, úgy sokkal rosszabb pakolászni.De még nem biztos hogy együnk egész 7re.

Voltunk ma bölcsi és ovi nézőbe:)Oviba áprilisba kell beíratkozni, ahoz hogy 2010 márciusában kezdhessen.Lesz nyilt napjuk is, majd jövőr elmegyünk rá :wink:
Bölcsibe meg márciustól lehet hogy járna, de oda meg dec. közepén, jan. elején kell szólni, hogy bevennék-e márc-tól.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok :)

Egy kicsit elvesztem..végigolvastam az odalt, de időm az már nincs, hogy válszoljak is.

Munka megy, kb minden nap tanítok itthon. Addig anyós program.
Nati elkezdte az ovit, nagyon szereti. Eddig még nem volt beszoktatási probléma.

Orrmandula műtét megvolt 16-án Natinak. Egy gyors nátha, de már azt is lezavartuk. Ennyi idő alatt nem is tudom, mikor gyógyult meg, úgyhogy reményeim az egekben.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok !!!

Mivel ma nem írt senki, így ma írok pár sort, nehogy teljesen üres legyen ez a nap !!!! :lol:

Nyitottak nálunk CBA-t és Pennyt , nem is akármilyen buli keretében, volt humorista, Irigy Mirigy, Bikini koncert, sramli zene , ugrálóvár egyszóval minden. :wink:

Mi az Irigy Hónaljmirigyet vártuk meg, mert nagyon szeretjük őket, hát valami csúcs volt, Tomika apja nyakában riszálta magát a zenére.Szóval nagyon jól éreztük magunkat !!! :wink:

Náthám, mintha egy fokkal jobb lenne, köszönöm Pankaa a jókivánságot !!!! :wink: Csak az a szomorú, hogy holnap délután már mennem kell dolgozni de talán azt a 4 órát kibirom, aztán hétvégén úgy is pihi !!!!!!!!! :lol:

Jóhír, mire kinövünk a bölcsis korból Bián is elkészül a bölcsöde, de ha minden igaz 1,5 év múlva felépül egy új ovi is (az 5 db mellé ami jelenleg van) és akkor kötelesek lesznek minden ovis korú gyerkőcöt azaz 3 évest felvenni !!! :lol:
Nagyon klassz lenne !!!!!!Bár ha nem akkor marad a budaörsi, vagy a budai szupi ovi, bár a biai azért közelebb lenne sokkal !!!

Kép
kditke
 
 


Hello Lorca :D

Ditke,
az ovi távolsága tényleg nem mindegy. Egy jó középiskoláért már lehet utazgatni, de előtte azért minél közelebb annál jobb.

Körkérdés:
akik nem mentek vissza dolgozni még, azoknak mi a stratégiájuk? Ill. aki második gyerekre hajt, annál van-e "B" verzió, ha valamiért nem jön össze? Szóval kinek mi a terv, meddig marad otthon, mikor tervez következőt, ha tervez (ez a dolgozóknak is kérdés)?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Lorca!
Üdv itt újra:)Hogy viselte Nati a műtétet?

Sno!
Terveink:
1:itthon maradok 3 éves koráig Emilivel, utánna ő oviba megy, és addigra születik meg a kistesó:D
2:Emili tavaszal bölcsibe megy, én meg dolgozni, tesó nem tudjuk mikor jön.
3:Emili tavasszal bölcsibe megy, én meg dolgozni, de csak az alibi kedvéért, és jön a tesó.:D
Ennyi.

Ma elutazunk anyáékhoz, és 1 7ig ott is maradunk.

Szép 7végét!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok,
Nos, újta itt vagyok. Néha-néha olvasgatlak benneteket, de ez a költözés meg munka együtt jelentősen elvonta az erőforásaimat a babanettől.
Egyébként jól vagyunk, szuper aház, Zsófi nagyokat viháncol, sokat dumál, bár még csak szavakat mond, de azt sokat. Nagy mókamester. Egyébként tündéri, csak mostanában nem akar délután lefeküdni. Néha nem is sikerül elaltatnom, de így is kibírja a napot és nem is annyira nyűgös, viszont este ledől a székről, olyan álmos.
Érdekelne, hogy a ti gyerekeitek eddig kb. hányszor voltak náthások (anyukám szerint Zsófi sokat náthás). Nem tudom hányszor volt (szerintem 4-5-6- szor eddigi élete során), de inkább az a baj szerintem hogy 1-2-3 hétig is folyik az orra.
Az új biatorbágyi orvos, meg nagyon alapos (különben aranyos) és még timpano... valamije is van, és a szerint midig rossz a fülgörbéje (egyéb minden rendben), ezért már több hete viszem ellenőrzésre, miközben semmi baja sincsen (már rég nem folyik az orra sem). Ti viszegetnétek továbbra is?

Bigsis,
Gratuálok Olivérhez! Megnéztem a képeket, nagyon szimpi fiú.

Orsi,
Sebi nagyon ügyes fiú!
Kérdésre a válasz: Már dolgozok, de lassan szeretnénk kistesót.

Panka,
Sajnálom a nagymamád.

Május,
Szerintem Kele valóban hihetetlen, hogy tűri az orsszívást. Zsófi már ha emlegetjük, akkor kivan. Viszont a gyógyszereket imádja. Tátja a száját és még kér. Mindenféléből (Panadol, Nurofen, Rhinatiol, Cebion, a homeós golyók meg aztán pláne). Lehet onnan ered, hog ya D-vitamint az apja mindig a nap fénypontjának állította be.

Ágiboldi,
Szerintem is jó dolgozni, de én sokszor későn érek haza (és keveset találkozunk Zsófival), így nagyon örülök, hogy ilyen 10 napos verzióban nyomom. Legjobb lenne 10 napot 4 órában dolgozni. Örülök, hogy bejött a bölcsi Boldinak! Zsófira anyu vigyáz, bár jó lenne kis kiegészítés, úgy hogy lehet letesztelem az egyik itteni családi napközit, ahová lehet csak néha-néha is vinni.

Egyenlőre ennyi telt tőlem. Bocs, a ritka jelentkezésekért.

KépKép
bozotka
 
 


Jóestét :)

Hűű, nem emlékszem kérdeztetek-e tőlem valamit, ja Lora, megkaptam a szülinapit: egy laptop hátizsákot. Műfajában egyedülálló, mert csajos annak ellenére, h laptop-táska, fekete-fehér, hímzett virágos és háti. Boldiapu kereste nekem mert mivel néha itthon dolgozom, folyton cipeltem a laptopot és a rendes oldaltáska kikészít (+a babakocsi, + Boldi felkarfogásban, + a normális min. 5 kg-s táskám) :lol:

Lorca, navégre!

Bozotka, navégre!

Bozotka, én nem vinném többet az tutifix! A nátha az egy egyszerű nátha, ha nem lázas és nem marad fenn köhögés akkor sztem nincs tennivaló. (pedig én paramama).. Boldi is kb. 4-5-6 szor volt taknyos életében, és elég sokáig tart (2-3 hét, míg jómagam 2-3 nap alatt túlvagyok rajta). A doki soha semmit nem állapított meg, még timpano-akármilye sincs, vagy legalábbis nem pocsékolta ránk :wink: :lol: . Minden alkalommal megállapította, h biztos jön a foga és adott egy csomó méregdrága homeopátiás cuccot, amiben meg nem hiszek, úgyhogy mostmár ki se váltom. Marad a C vitamin és a várakozás. Amúgy gondolom a bölcsi is fenntartja, de mikor még nem járt akkor is sokáig tartott. Ill. még azt is gondoljuk, h az orrszívózás is fenntartja (maszek elmélet), úgyhogy igyekszünk nem túlzásba vinni..

Sno, én dolgozom, és tesót 3-5 év múlva tervezzük, ennek előfeltétele a lakáscsere és az óvodába járás :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


az akármije az pontos j nem? Hmm, mert az a birtokos j... bocs :oops: :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!

Húúú, n kemény esténk volt, Gergő ordított a fájdalomtól, a 17. fog miatt. Szerencsére most el tudott aludni, remélem éjjel nem fog emiatt ébredni. :? Nem vagyunk ehhez hozzászokva, olyan szépen, minden probléma nélkül jöttek eddig a fogai....lehet, h ez nagyobb, mint az eddigiek? :roll:

De. voltunk a Csodák palotájában a Millenárison, n jó volt, Gergő teljesen bezsongott tőle. Van direkt ilyen piciknek való rész is, ott is eltöltöttünk vagy 4 percet. :lol: Az én fantáziámat leginkább az ragadta meg, hogy tépőzáras ruhát lehetett adni a gyerek(ek)re, aztán egy kifeszített, nagy "anyagra" fel lehetett ragasztani őket. Egy fél órára szívesen fölragasztottam volna Gergőt.:lol: Vagy legalább 5 percre, h szusszanhassak egyet. :roll:

terveink: nálunk csak A és B variáció van:
A: jö a tesó, és itthon maradunk hármasban
B: nem jön a tesó, és szeptembertől Gergő bölcsibe megy, én meg dolgozni

Panka! Nálatok év közben is lehet menni az oviba? Mert nálunk csak szeptemberben lehet menni (Csak nem gondolja kedves anyuka, h fenntartjuk neki a helyet februárig, mikor amúgy is túljelentkezés van?!?), ezért lesz Gergő bölcsis egy évig, és 3,5 évesen megy oviba. :roll:

Bozótka! De jó, h jelentkeztél! :D Tehetnél fel képet Zsófiról, h még megismerjük, ha legközelebb talizunk! :wink:
Gergő egyébként szerintem nem sokat náthás, mondjuk egyszer tavasszal és kétszer ősszel. Lehet, h télen is, nem tudom, ennyire nem jegyzeteltem. Szerintem a "4-5-6- szor eddigi élete során" az teljesen rendben van. Az már kevésbé, h ez akár 3 hétig is elhúzódik...bár én nem vagyok orvos, csak mint laikus azt gondolom, h az már kicsit sok. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Ez a hülye oldal állandóan kidob.

Először is apukám jól van, kedden engedték ki a kórházban, csak nem tud megülni a fenekén, mert már aznap kint volt a kertben.

Panaka: Nagyon-nagyon sajnálom a nagymamádat!!!

Kditke: Nem tudtam milyen ez a merci, ismerősé volt, tényleg szép.

Betegség: Mi se megyünk orvoshoz vele, ha nem lázas.
Most is múlt hét hétfő óta folyik az orra, hétvégétől köhög, de talán már jó lesz. Kedden az injekció is elmaradt, majd jövő héten.

Orrszívás: Gréta nagyon jól tűri, első nap ordítás, utána már jó , már a végén nem is érdekli. Az állatoknak és babáknak is mindig ki kell szívni.

Sno: Ha találok munkát visszamegyek dolgozni. Utána kb úgy mint Agiboldiéknál, 3-5 év, ha vettünk saját lakást.

Bozotka: Kb Gréta is ennyiszer volt náthás.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Bozótka!
De jó, hogy jössz!:)Mit is dolgozol?Milyen az új ház?(vagy lakás?)
Emili is már többször volt náthás, főleg ősztől tavaszig. :?
Szerintem kérdezd meg a dokit, hogy miért is kell ennyiszer vinni, mit vár ezektől a vizsgálatoktól?Lhet azért van rá szükség, mert csak folyamatában látni a dologot, 1-2 vizsgálat nem mutatna semmit :roll:

Pann!
Na ez a "felakasztás dolog" tetszene néha nekem is :lol:
Kint van már a fog?Remélhetleg nem kínozza sokáig!
Ovi:hát hogy pontosan mikortól mehet, azt még nem tudom, a vezetőnő úgy mondta, hogy ugye csak a 3. évet betöltött gyerek mehet oviba, így Emili márc. 16.-ától mehet :lol: De mivel ez csak 2010-ben lesz, így addig van idő, és lehet hogy mehet év közben is, ha jövőre beíratjuk. :roll:

Ágiboldi!
Tennél fel képet a táskáról?Érdekelne :wink:
Meg Boldiról is régen láttunk:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Jelentkezek én is. :)

Minden nap olvastalak benneteket, de reagálni sem energiám, sem kedvem nem volt.
Lillust felvették bölcsibe, okt. 13-tól mehet és Boldizsárral fog egy bölcsibe járni. :) Ágiboldi, nagyon számítok ám rád! :)

Hétvégén Gyulán voltunk kettesben Balival, szuper volt, Lillusra anyukámék vigyáztak. Semmi gond nem volt vele, egyáltalán nem hiányoztunk neki. Mi viszont feltöltődtünk, végre tudtunk teljesen egymással foglalkozni. Ajánlom mindenkinek, tényleg életmentő! A gyerkőc pedig remekül elvan a nagyszülőkkel!

Csak címszavakban:

Panka!
Nagyon sajnálom a mamidat és főleg azt, hogy ilyen hirtelen történt. Én is nagyon szeretem az enyém, bár egyenlőre el sem tudom képzelni, mi lenne, ha ő meghalna.
Remélem sikerül az ügy végére járni!

Nátha:
Lillus is volt már kábé 4-szer taknyos, neki átlag egy hétig folyik az orra. Ha elmúlik az orrfolyás, nem köhög, nem lázas, akkor nem gondolom, hogy ennyiszer kellene vinni ellenőrzésre. Úgy látszik, vannak paradokik is. :)

Szobahőm:
Lillus szobájában kábé 20-22 fok van, hosszú ujju pamut rugi, alatta ujjatlan body az éjszakai viselet. Plusz takaró, de az nagyon rövid idő alatt lekerül róla. :)

Orrszívás:
Enyém gyerek nagyon jól bírja, sőt, hozza is az orrszívót, hogy dzzz. :) Mostanában próbálgatja zsepibe fújni az orrát, de az még annyira nem megy neki. :)

Hát, hirtelen ennyi voltam. Igyekszem többször jönni.

Ja, a heti két munkanap szuper, Lillusnak, nekem is jót tesz. Eddig a mamik vigyáztak rá, de egy hét múlva irány a bölcsi. :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Timi!
Örülök hogy jöttél, és hogy jól éreztétek magatokat Gyulán!Az itt van ám mellettünk:)(ahol anyáék laknak).

Mi itt vagyunk most ezen a héten.
Voltunk ma vásárolni, de olyan gagyi cuccok vannak:(
Viszont Emilnek vettem féláron Siesta boltba cipőt, Richter, 15000 helyett 7700-ért, vízálló, bélelt csizma:)Alig akarta levenni, itthon meg egyedül felvette! :shock: Persze kacsaláb :lol:

Teszek fel egy képet, most csináltam, olyan nagylányos már Emilim:)
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Timi!
Böcsihez nem is gratuláltam:)Na akkor legalább már lesz egy ismerős haver :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


ditke
levest gyakorlatilag kele sem eszik. biztos enné a levét is, de én beleőszülnék, úgyh csak a zöldséget-tésztát kapja belőle :wink:

lora
évforduló jan. 18.
számítok rád is, idén is a ti ötletetek alapján voltunk dobogókőn :wink:

thelga
mi lett áronnal? voltatok dokinál?

mi most ismét élvezhetjük az orrporszívózást, kele totál betaknyosodott, két napig lázas is volt. a lehető legrövidebbet húztam, mert nem itthon voltunk, hanem a nagyszülőknél, ahol azért mindig neccesebb az alvás, meg amikor ilyen nyűgös, akkor azért sokkal könnyebb itthoni környezetben. ráadásul a nagyszülők is csalódottak voltak, mert kelét le se lehetett vakarni rólam. mit mondjak, én se sokat olvastam a könyvemből :?

pann
köszi a tablettás tippet, kipróbálom. bár sok reményt nem fűzök hozzá, mert kele a kaját is kiköpi, ha még akkor kérdezem meg, kér-e inni, amikor van még a szájában :lol:
megnéztem a soproni helyet, n jól néz ki!

tökjó, h írtad a csodák palotáját, már n rég meg akartam nézni, csak féltem, h kele még kicsi hozzá. sokan voltak?

bigsis
na, akkor kölcsönösen megleptük egymást :lol: engem ez a "kicsit agresszívabbak lesznek" ütött szíven, n n rem, h ez azért sokkal-sokkal összetettebb.
a részképesség-zavarról talán ezt mondanám a legátfogóbbnak http://members.chello.hu/hudnik/reszkepesseg.htm (és legrövidebbnek :lol: )

lorca
te még élsz??? :lol: azért ennél kicsit bővebben, sűrűbben, ha lehetne :oops:

bozotka
irigy-irigy a gyógyszerbevételért!!! nálunk kúp az egyetlen, amit tudok használni, mert ott számít az erőfölény. ja meg a homeós bogyó, mert azt simán beveszi (úgyh már csak ezért is kibővítem a házipatikát, mert amikor semmit nem tudok beleerőszakolni, akkor jól jöhet, ha csak egy kicsit is használ)
sztm a 4-6 náthásság n jó, nekünk ennél sztm több volt, viszont a 3 hét az nem hangzik vlmi jól. bár ha a foga, akkor az n elhúzódhat :twisted: cebiont szoktál neki adni? sztm az n jó ilyenkor vlmi turbó dózisban

snorsi
ha lesz tesó, akkor 3-5 év múlva lenne jó, negyvenéves korom utánra ha nem muszáj, nem húznám (még bő 6 év :? ). de n jó lenne addigra nagyobb lakás (jelenleg kilátástalan)
ami jelenleg fixnek látszik: jövő szeptemberben megyek vissza dolgozni, kele pedig bölcsibe

timo
n n jó, h végre írtál, bár azért szeri lillus blogjából minden nap tudok tájékozódni, de akkor is... :lol:

majus3
 
 


Sziasztok!

A MGYT elnökéhez szóló nyílt levél a tápszernépszerűsítéssel kapcsolatban (főleg a Kínai melaminnal szennyezett tápszer fényében) nemsokára elküldésre kerül a címzettjének papír változatban. Emellett párhuzamosan folyik tovább az internetes aláírásgyűjtés.

Kérlek mindenkit, aki egyetért azzal hogy a Magyar Gyermekgyógyászok Társaságának el kéne határolnia magát a tápszercégek terméknépszerűsítési kampányától, írja alá a nyílt levelet:


http://www.gopetition.com/online/22316.html

(Aki esetleg nem tudja miről van szó, a blogomban írtam erről a kampányról több alkalommal:
http://tejmentes.blogspot.com/2008/09/c ... a-who.html )

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Már másfél éves a gyerekem, de úgy tűnik még mindig fel lehet bosszanatni a tápszerellenességgel. Én nem láttam sehol az említett tápszerreklámokat, nekem az a benyomásom, h igenis a szoptatást propagálják ezerrel, vagy legalábbis nekem az jön át (egyet is értek vele). 11 hónapos koráig szoptattam Boldit, DE 3 hónapos korától már kapott pótlást is, amitől nem apadt el a tejem, semmi szörnyűséget nem tapasztaltam, sőt, nagyon jól jött mindkettőnknek. Szerintem igenis van olyan, h egy nőnek nincs elég teje, vagy nem tud/akar 24 órában aktívan tejet serkenetni, és ezzel nincs semmi gond.
A kínai botrányt meg jobb ebbe nem belekeverni, ez bármilyen élelmiszerrel előfordul sajnos..
Inkább azt írnám alá, hogy ne frusztrálják anyák ezreit azzal, hogy aki nem tud (kizárólag) szoptatni, az nem tett meg minden a gyermeke jóléte érdekében.
Ezt Róki nem neked írom, hanem csak úgy általában.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pankaa

Gyönyörű a nagylány a fényképen !!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Ágiboldi

El kell keserítselek már több, mint másfél éves Boldi is Tomival egyetemben kemény 1 hónappal !!!!! :lol: :wink:

Én is csak örülni tudok a mai tápiknak, szerintem szuperjók, tele vitaminnal mindennel ami kell a babóknak !!!Tomi csak 6 hó-ig szopott azóta ezen él a pótlással , mi több, hogy a amúlt héten beteg voltam visszadtam neki reggel-este és nagyon ízlett neki, de túlzásba azárt nem esünk vele, persze Tomi BEBA AKTÍV 3-at kap !!!Nem is kapott el tőlem semmit, persze isszuk a Cebiont is és néha teszek a teájába egy kis kanál mézet is !!!!!!

Május

Cebion turbodosis az mennyi ????
Leves ugyanezen oknál fogva nem nyerő, a múlt héten pohárból kapott tojáslevest, az így nagyon ízlett neki !!! :wink:
De remélem a bölcsibe megeszi tányérból is !!! :oops:

Timi

Lillus bölcsije fizetős ?????
Jó, hogy bevált a 2 napos munkahely !!!!!! :wink:
Irigy a Gyulai kirándulás miatt !!!!!!!

Tomika profin fujja az orrát zsepibe és önállóan iszik pohárból !!!!
Ez a dicsekvés helye !!!!

Védelmembe kell vegyem a biai gyerekorvost, nem "paradoki", nagyon lelkiismeretes, pontos precíz !!!!!! :o :lol:
(én maximálisan meg vagyok vele elégedve !!!!)

Bozótka

Tomi még nem volt soha beteg-Kopp-kopp, egyszer a bőrszárazság által kiváltott kiütések miatt voltunk orvosnál amit a testápoló simén rendbe hozott.
Náthás még soha nem volt, egyszer folyt az orra a bal rágója (fog) miatt kb 2-3 napig ! Így a nátháról nem tudok véleményt mondani !!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Ditke!
Emili is iszok egyedül pohárból, de ha nem elég szommjas, akkor képes kipróbálni, hogy milyen a nyakába önteni :twisted: :lol:
Orrot is jut eddig, de most csak a száján akar fújni :lol:

Szerettem volna kérdezni, hogy most van ez a nagy kínai tápi botrány, és hogy állítólag a Nestlés termékekben is találtak már a mérgező anyagból, így felmerült, hogy esetleg tápikban is lehet. :roll: Így most nem merünk adni neki tápit, iszik tejet, amig ki nem derül, hogy van-e gond azokkal.Bár kétlem, hogy megmondanák ha van benne vmi, de hátha.Szóval van aki ez miatt nem ad tápit a gyereknek?
Mert én már nem tudok eligazodni ezeken a híreken, mindig megy a hangulatkeltés, de mi van ha mégis igazuk van? :roll: :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Vagyok Én is! :lol: :lol: :lol:

Bocsi,de kicsit kezdek kilépni az itthoni időtöltésből és igen ritkán sikerül gép elé kerülnöm.Igaz akkor az első dolgom,hogy megnézzem mit írtatok.
Nálunk minden rendben.Laura megkapta az elmaradt 15 hós oltását/vasárnapra várjuk a 14.napi lázat/.
Kaptunk egy új védőnőt,aki végre 9 hónap után lemérte.10,7kg.Ezt meg is érzem mikor viszem le a lépcsön.Hosszát azt nem mérték meg.Az ingyenes oltást is meg fogjuk kapni,ha megkapta az agyhártyagyulladás és a 18 hós oltást.Már fel is íratkoztunk rá,mivel itt annyi adagot rendelnek meg.Dani közben ovizik és teniszezik.
Én meg elkezdtem iskolába járni.Minden szombaton egész nap és hétközben 1 délután van.Először nagyon furcsa volt,hogy "értelmes"szót is válthatok valakivel 6 év után úgy,hogy nem kell figyelnem valamelyik gyerekre.Nagyon hiányoznak és néha furdal is a lelkiismeret.De hazaérve meg nagyon jó érzés,hogy a nyakamba ugranak.

Laura nálunk is szépen iszik pohárból,ritkán van az,hogy gondol egyet kiönti a felesleget és trappol benne.Most picit náthás,szerintem tőlem kapta el.Ebből eredendően kezdi megtanulni kifújni az orrát.Kaja bármi jöhet,de főleg körte,alma,szőlő a kedvenc.Van rá példa,hogy ebéd elött az Apósomhoz nem engedhetem le,mert leülteti a konyhába viszi neki a körtét a spejzből és mondja kérek.
Mostmár ott tartunk,hogy mindenkinek köszön hangosan.Főleg ha jönnek hozzánk.Már a szobából kiáltja szia....
Mondókákból a csiga-bigát mondogatja mostanába,de visszatér a gombáshoz is.Énekben a sláger a tavasziszél.../ezt már néha Én unom mikor napi 100-szor követeli,mert hozza a CD-t és a távírányítót és mondja virágom,virágom./És zenét hall nyomba táncolgat.Mostanában elkezdett bújni hozzám.Jön felé és mondja pici baba és karol át.Nagyon jó érzés.Puszit ad,de néha ha kérek és nem akar adni,akkor hangosan fejét rázza és mondja NEM.
Kezdjük a legot összerakni,aminek nagyon örülök,mert ritkán van,hogy hangosan "erőlködik" ha nem sikerül.
Téli programnak most beiktattam tornát egyik délelöttre és mondókás foglalkozásra megyünk.Meg van 2 baba-mama klub ahová még tudnénk járni,de inkább majd a hidegebb időkben.
Motorozás:
Ne is mondjátok.Tegnap néztem az assos cipőjét aminek a gumis talp része még felül a lábújjáig tart,hogy kilyukasztotta elől,annyit fékezget vele.Néha már alig tudom utólérni.
Körkérdés:ki milyen kajákat szokott adni a gyerköcnek?
Valahogy úgy veszem észre kezd egysíkú lenni.Néha nem is tudom mit adjak reggelire,uzsira...neki.ötletek?

Bocsi picit régi kérdésekre is válaszolok

Május
Köszi a gekkos tesztet,hogy felraktad.Érdekeseket néznek és legalább kb.képbe vagyok mik azok amiket Laurának tudni kell.Nálunk a cipő,zokni levétel nehéz.De szerintem Én vagyok a ludas a dologba,mivel állandóan kiszolgálom és ő meg megszokta.Mióta próbálgatjuk azért kezd rájönni a dologra.Ha jártok Én szívesen olvasnék róla,mivel érdekel a dolog.Nagyon jól összefoglaltad a korai fejlesztős témát,hogy ha jár valaki az később miben elmaradott.

Sno
Nagyon sajnálom,hogy nem tudtatok bejönni.Igaz pont azon a hétvégén nagyon rossz idő volt.De szerintem majdnem egymás mellett mehettünk el.Én Danival biciklivel pont a főtéren voltam,mikor a tanácsról a menyasszony,vőlegény és a násznép pont kijött.

Ágiboldi
Nagyon könnyen beszokott Boldi a bölcsibe. :D Ezek szerint a Dadái tényleg értenek a nyelvükön.

Bigsister
Hogy vagytok?Sétákat hogy tudod megoldani?/főleg az öltözködést?/
Cumival mi is így járunk mostanába.Laurának csak elalváshoz kell,de az egyik könyvében egy kisfiúnak cumi van a szájába és mondogatja "cumis baba".Azóta ha észreveszi a kiságyba akkor kiveszi és berakja a szájába napközbe és azzal akar rohangálni.De szerencsére hamar el tudom venni tőle.

Blin
Megkérdezhetem,te hogy tanulsz ekkora gyerköc mellett?Nekem nagyon nehéz még összeegyeztetni az egészet,most még éjjel próbálok tanulni,de valahogy át akarom variálni az egészet.

Rita
nagyon jók a képek.Laura is pont így csingázik a csúzda kapaszkodóján mint Peti.Múltkor az egyik Anyuka ijjedten rohant a lányom felé hátha leesik.Igaz néha Én is megijjedek.

Pann
Nálunk még szerencsére 95%-ban benn marad a bevásárló kocsiba,de ha kijön akkor ezerrel pakolja a cuccokat a kocsiba.Én meg nem győzőm visszarakosgatni.
Pont az egyik ismerösöm panaszkodik,hogy a ksilánya 2 éves volt Aug.-ban és eddig soha nem vitték bevásárolni magukkal most meg nem győznek rászolni,mivel a kocsiba nem marad meg,a boltba meg totál kiakaszt mindenkit.
Gergő a cicával hogy van el?Szoktak együtt játszani?Butorotok még egybe van?Vagy vettetek a cicának köröm kaparót?

helga
Ez a játszócsoport amiről írsz,nem véletlenül "Valdorfos"/bocsi bizti rosszul írom/Ott hallottam olyanról,hogy még tízórait is adnak.Hosszú távon Te is benn maradsz Áronnak,vagy ez hasonló mint a bölcsi szoktatás?

Panka
Öszinte részvétem.
Műtét látom sikeres volt nálad.Dokinál azóta voltál?Ez a ciszta nem újúlhat ki?Nagyon aranyos a képen Emili.Csizmáról képet nem raknál fel?Pont Én is nézegetem őket,de még nem döntöttem el mit vegyek.Sajna nálunk nem láttam akciót.Siesta 15 körül van Asso meg 12000.

Kditke
utólag is boldog névnapot.Akkor ovit Tomi már otthon kezdi el,nem kell bevinnetek Pestre?

Lora
Végül sikerült esőnadrágot és csizmát venned?
Gratula Briginek a báránykás énekhez.Képet nem raksz fel?Olyan régen láttam már.

Nanica
Hogy álltok a cipő hordással?

Emőke
gyere egy kicsit sűrűbben. :)

Timi
De jó hogy sikerült mégis a bölcsi.Ha tudsz gyere gyakrabban.Hiányzik a reggeli írásaid. :D

Riával mi van?Ha olvasol adjál életjelet magadról és Beniről.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!

Dana!
Milyen suliba jársz?Tényleg jó lehet kimozdulni, néha én is vágyom rá, de inkább Emilihez húz még a szívem :wink: Bár a heti 1-2 alkalom nem sok, annyit kibírnék én is.Csak nem találok olyan tanfolyamot, amit zsívesen elvégeznék, mert érdekel, és utána el is tudnék helyezkedni vele, vagy vmi előnyöm lenne belőle. :?
Laura nagyon ügyes a Legoval, Emilit nem nagyon érdekli még.
Kaja:van hogy sütök bundás kenyeret, és azt eszi, mert már megeszi végre, de ez ritkán van, mert én nem szoktam reggelizni, és még ő is a tápiját issza reggel.Utána meg ebédel, vagy eszik elétte egy joghurtot, vagy úton vagyunk péksütit, kiflit, vagy vmi kekszet.
Cisztám remélem nem újul ki, voltam azóta a dokinál, de csak a műtét utáni 7en.Most anyáéknál vagyunk, de nem is mondta hogy kéne hozzá visszamennem.De nem is vagyok vele megelégedve, a stílusa miatt, így nem is megyek hozzá.
Cipő:majdnem pont iylen, kicsit más a fűzője.
http://www.richter.at/index.php?id=102&label=89&icon=9

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Dana: Nagyon nehezen. Most már még nehezebb, nem alszik annyit, nagyon igényel hogy vele legyek. Így csak az alvás időben, ha éppen ráérek, illetve kérek valakit, hogy picit vigyázzon rá. Én az éjszakákat nem áldozom fel csak ritkán, örülök hogy tudok mostmár aludni, mert Gréta is általában átalussza az éjszakákat, csak korán kelő.

Holnap megyünk a múlt héten takonykór miatt elmaradt oltásra. Kivi leszek mit mond a doktornő a Gréta súlyára, mert mostanában valami iszonyatosan rosszul eszik. Szerintem fogyott is.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


köszi mindenkinek, hogy megosztotta velem a családtervezési stratégiáját, ill aki még nem arra is kiváncsi vagyok!

Bár bölcsödét nem találtunk, aki fogadná Sebit 2 éves korától, de ovit igen :shock: Pont azt, amelyikbe iratni akarjuk majd :o Nagyon szuper kis hely, csak nagyon drága, de a többi ovi meg annyira gáz itt a környéken, hogy ha össze tudjuk szedni a rávalót akkor inkább...

Szóval egyre valószínűbb, hogy toljuk a tesót, és tavasztól dolgozgatok egy kicsit.

Vettem egy siesta téli cipőt (bundás magasszárú) 5500-ért (féláron), 24-es!!!

Mazsiról tudunk valamit?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hali!


Tegnap végre eljutottam a nőgyógyimhoz! :D Szerencsére az utolsó pillanatban befutott anyukám is a rendelőbe, úh nem Gergővel kellett bemennem a vizsgálatra, pedig már n úgy készültem (3 féle kaja, könyv, kisautó, stb.). Lényeg a lényeg: minden rendben, csak így tovább, és ha 3 hónap múlva sincs még baba, akkor jön az uh-os petesejt nézegetés, kétnaponta. :? Hogy ezt hogy lehet egyeztetni a Gergővel, azt már végképp nem tudom... ja, megkérdeztem a tejelválasztást is, azt mondta, hogy rendben van. :D

Dana: nálunk a macsek napközben kint van a kertben, és csak éjszakára engedtük be, de tegnap végre Ádámnál is betelt a pohár (szag miatt), és beleegyezett, h kint aludjon. Úh most az utazó dobozát béleltük ki alvóhelynek és ha van egy kis esze, akkor abban alszik, de igazából már nem is érdekel, lényeg, h kikerült végre a házból. :roll: Gergő egyébként n jó el van vele, ha kint vagyunk a kertben, akkor cipeli fel-alá, szórakozik vele, a macs meg hagyja neki, úh nincs gond. :)

Sno! Hol lehet bundás, magasszárú Siesta cipőt venni féláron?
Sebi oviba megy tavasszal? :shock: Nem semmi! Nem is nagyon fog kilógni a nagyobbak közül...magas is, beszél is, mi kell még? Ja, szobatisztaság nem elvárás? Gondolom nem, ha 2 éves kortól fogadnak. :roll:

Hív a főnök, cicát kell gyurmáznom. Most. :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!


Apa elvitte a laptopot, igy nem volt net kozel egy hetig! Hat iszonyuan hianyzott (apa is, net is, Ti is :) ) .... De vegre itthon van apa, es van vegre net is :)

Sno,
Koszi szepen az eloadast! Erdekes lehetett hallgatni. Neked O a gyerekorvosod is?
Terveink: teljesen azonos Panneval :), azaz ha jovo szeptemberig nem jon ossze a kovetkezo baba, akkor visszamegyek dolgozni, Aron meg bolcsibe megy.

Ez a siesta csizma fel aron nekem is nagyon megtetszett!!!!

Pann,
Megy a drukk a kistesohoz! :)
Milyen gyurmat hasznaltok? Gergő nem eszi meg?

Panka,
Nagyon gyonyoru kislany Emili, es tok profi a frizuraja :)
Idokozben megkaptam apatol a koncertjegyet nevnapomra, igy megtudom irni, hova is szol:
Kek bejarat, 108-as szektor, H sor es 14-es szek :)
Mar nagyon varom!

Timo,
Gratula a bolcsihez!
A beszoktatas mennyi ideig tart ilyen esetekben?
Hat Neked nagyon aranyos kislanyod van, hogy igy hagyta, hogy elmenjetek Gyulara pihenni!

Dana,
A jatszocsoport nem Waldorfos, es nincs tizorai sem, csak szorpot adnak tizoraira. Nekem vegig ott kell lennem, tehat ilyen szempontbol nincs sok koze a bolcsihez.

Bozotka,
Orulok, hogy jelentkeztel!
Eleg furi, hogy rossz Zsofi fulgorbeje, meg akkor is, amikor mar jol van. Legalabbis en igy ertelmeztem a hozzaszolasodat. Valoszinuleg nem jo a doki timpano-izeje ...... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára thelga 2008.10.10 11:15-kor.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sno,
Jol ertettem, az ovi maganovi? Es ezert kerulhet be Sebi ketevesen??

Kditke,
Bocsanat, hogy megint a porszivorol faggatlak, de a tietek meg azota sem ontja a port? Mert a mienk annyira ontotta, hogy kicsereltuk a motornal levo filtert, raadasul HEPA-ra, ami egy ideig jo volt, de ujabban megint erezzuk a porszagot.... Igy valoszinuleg mas lehet a gond. Volt hasonlo problemaja mar valakinek???

KépKépKépKép
thelga
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?