Új privát üzeneted érkezett!

Szülési fájások: én ciki, vagy nem, nem tudom, mire számítsak. Lilivel régen voltam terhes. Pont 3 éve született a szülinaposom :D

Előtte való nap mentünk a kórházba a szivárgás miatt, és aznap este már voltak 3 perceseim. Ezt vettem észre először fájásnak. De nem lehetett komoly fájás, mert aludtam közben… Reggelre lelassult a dolog 5 percesre, és 8 kor mentem a szülőszobába oxitocin-os indításra. Az után fél órával már tudtam mi az a fájás. Azt mindenki felismerné, de akkor szerintem már késő elindulni… Jó annak, akinek elmegy a vize, vagy eleve a kórházban dekkol, mikor beindul a dolog. Csak észreveszi valaki, hogy szülünk, ha mi nem vesszük észre :)

Úgyhogy 2. gyerek ide, vagy oda, én nem tudom, mikor kell majd elindulni. Ez van. Az sem biztos, hogy ezek a fájások itt lent jósló fájások, és nem csak Bori matat a bugyimban, vagy egyszerű keményedés…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja, még nem szülök :D Gondolom észrevettétek.

Sajnos, de ez van, legalább ünnepelhetjük Lili szülinapját. Már nem érdekel mikor szülök.

Eltört bennem valami. Tegnap előtt apával összeakasztottuk a bajuszunkat. Én mert elviselhetetlen sárkány kismama vagyok, ő meg mert lebetegedett, és nem bírta a gyűrődést. Viszont teljesen összezuhantam e miatt. Még azt is kitaláltam, hogy nem jöhet be velem szülni (hadakoztam saját magammal, mert én szeretném a legjobban, ha mellettem lenne, és vigyázna ránk). Nem engedtem a gátmasszázst sem neki, semmit. Rosszul voltam a gondolattól, hogy ki vagyok szolgáltatva neki, mikor ő nem valami segítőkész velem szemben… Sírtam is.

Tegnap délután ezt megbeszéltük, de nagyon sokáig kellett dolgozzon rajta apa, mert én tényleg bedepisedtem, és be is gubózódtam magamba.

Estére sikerült feloldódnom, és most megint minden rendben van velünk. Szegény, miket kell elviseljen. :S
Ma már megengedném neki, hogy velem jöjjön szülni. De már nem érdekel, hogy Bori mikor jön ki. Nem cicizek, nem guggolok, nem mászok lépcsőt, és nem érdekel a bábakoktél sem.
Úgyhogy csajok, én is októberben, lehet, hogy a közepén fogok szülni. Hiába olyan nagy már Bori :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Inez...hát én úgy tudom, hogy az utolsó 3-4 htben már nem ajánlatos vezetni, könnyen megnyomhatod, meghúzhatod a pocid, és a hirtelen jóslófájás...egyebek veszélyes helyzetbe is sodorhatnak! Lassan kéne egy söfőrt keresned! :wink: Vigyázz magadra!
Látod nekem ilyen vicces gyerekem van :roll: nem tudom én sem hogy lehet 1000-es méhnyakból 2000-es, főleg így az utolsó hónapban :?:

Marek...felénk úgy van hogy 38.héttől heti 2 NST kell! Nem tudom miért? Elővigyázatosság!
Ultrahang is lesz még egy, majd 8-án, megnézik a méhlepényt és az áramlást, a baba helyzetét, nagyságát...stb.

NyugtonMalac...,látod, én is húzom még egy darabig! Kicsit elszomorodtam ma, de nem tudok mit tenni, majd mi itt ellevelezgetünk október közepéig..... :wink: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

Lk: oké :D Tartjuk a lelket egymásban...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja, és ha már október, akkor jobb ha még rákészülök, úgyanis nincs is bundazsákja, vagy overálja Norbikának! :( Pedig addigra tuti hideg lesz. Az a variáció amit kitaláltam, hazahozós ruhának+a pléd...hát az kevés lesz! :roll:

Most hallottam egy olyan tippet, hogy van aki hungarocellt rak a babakocsi aljába a kispléd alá, és így alulról a baba védve van a nagy mínuszokban is! :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2008.09.28 16:12-kor.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Nymalac, nagyon jó a galéria, amit csináltál! :)

Veszekedés: nálunk nem nagyon van, inkább az elején volt, amikor bepánikoltam, hogy oda az eddigi életvitelem, a tanítást is fel kell adnom... Most már átvett mindent az örömteli várakozás.

A dokival lerendeztem a holnapi nst-t. 13 órakor szemorvos Debrecen, 14:30 körül nst Nyíregyháza, utána 16 órakor a dokival találkozom. Remélem, nem késünk majd sehonnan.

Vezetés: én annyira szeretek még vezetni, de most már a férjem nem hagyja, mert már csak 1 ujjnyi hely van a pocakom és a kormány között.

Kép
szöszke
 
 


Nyugtonmalac
Én kb. óránként kapok össze apával mindenféle hülyeségen. Az a baj, hogy most már saját magam se tudom elviselni. Ez a harmadik napja, hogy fájásaim vannak. Néha elmúlnak egy-egy órára, aztán újra, 10 percesek, egyre erősebbek, már kaparom a falat, közben meg örülök, hogy végre, erre amikor elkezdenénk készülődni elmúlnak és órákig megint semmi. Aztán kezdődik újra. Így nem lehet pihenni, nem lehet semmit csinálni. És lehet, hogy még napokig (hetekig) ezt fogjuk játszani. Szerintem nem csoda, hogy kissé türelmetlen vagyok, mert három napja állandó a készültség....
És persze tudom, hogy nem jó, hogy depizek, de sajnos egyáltalán nem vagyok nyugodt. Nem gondolotam, hogy a vége ennyire nehéz lesz, hogy ilyen erős lesz a félelem.

marek
 
 


Sziasztok!

Nusildi párjának, Zolinak köszönjük a beszámolót! Nagyon drukkolunk a lányoknak és tök jó, hogy már holnap együtt lehettek otthon! :)

Sensie, igen, ezt a zúgást (ami néha egészen horrorisztikus bír lenni) sajnos viselnem kell, mert nem szedhetek terhesen értágítót. Elvileg azt adnak rá, aztán vagy javul vagy nem. Remélem, azért elmúlik ha megszületik a baba. Éjjelente, amikor felébredek a menetrend szerinti pisijáratra, azért nem tudok visszaaludni, mert elkezd sípolni, recsegni, suhogni (mikor éppen melyik, de van, hogy egyszerre az összes). Aztán elkezd kattogni az agyam, miket kell még elintézni, eszembejutnak a munkahelyi sérelmeim és úgy egyátalán a világ összes fájdalma, aztán jól felhúzom magam és azért nem bírok elaludni. Na meg félek is a szüléstől ám, mégha nem is mondom ki magamnak sem...
Atyaég, Te még mindig dolgozol? Most már azért kímélned kell ám magadat, főleg ha fulladsz meg hajlamos vagy vizesedni!

Szöszke, Te írtad a lábdagadást? Nekem is van. Kb. 2 hete kezdődött, hol előjön, hol elmúlik. Azt vettem észre, hogy a mozgatás jobbat tesz, mint a polcolás - pedig elvileg azt kéne a nap nagy részében. De nekem attól mindig csak még bucibb lett (pont mint a nagyinak, ja). A masszázs is sokat segít és Bábailditől tudom, hogy nem szabad csökkenteni a folyadékbevitelt a vizesedés miatt. A grapefruit leve is vízhajtó, a kíméletes fajtából.

Érdekes, én pár napja kizárólag a férjemet bírom elviselni magam körül. Hogy ő hogy' van ezzel, hát fordítva nem állítanám ugyanezt...:) Az egy dolog, hogy ha éppen mégis tudok aludni a fülzörejektől, akkor ocsmány módon horkolok, pedig azelőtt sosem tettem (tényleg, ha nem ciki, van még vki, akinek ilyen borzalmas dolgai lettek a terhességgel?) és ő nem mer felébreszteni, mert akkor már inkább ő nem alszik az én horkolásom miatt, minthogy én ne pihenjek a fülzúgásomtól. :( Gondoltam, kiköltözöm a gyerekszobába, de a gondolattól is elsírom magam, hogy én ott egyedül alszom/forgolódom. Ha Dóri meglesz, az más, eleinte biztos én alszom ott vele.
Sajnos egyre türelmetlenebb vagyok az összes rokonságommal, a jótanácsoktól a falra mászom, az állandó "hogy álltok, kész a csomag, stb." kérdésekről nem beszélve, aztán persze amikor ingerülten válaszolok, utána jön a lelkifuri. Áááá, a szar büdös...:(

Kép
anhel
 
 


sziasztok..
végre itthon, ma családi összejövetel volt..a férjem családja, persze ő hiányzott..mint minden hétvégen...nincs..de azért elég jól el voltam, miután már lejártak a.."jaajj de jó nagy lettél, jól meghiztál (ugyebár utólag rájöttem, hogy ezt a nagy hasra mondják, de akkor miért nem lehet ugy kifejezni :evil: ), biztos nem kettő van..hát becsület ennyire elfelejti egy nő ezt az állapotot, mert mind nők voltak ezekkel az okos megjegyzésekkel.
na de azután már egész jól alakult, és a hasam is helyrerázodott mára..hálllaaa,

Anhel: én is igy vagyok, csak rajta csimpászkodnék, vagy mondjuk aludnék :wink:

LK: tényleg jó kis figura Norbi, vagy a te méhed :lol:
Azért neked is még akad ez-az amit még csinálni kell? nekem is :lol:

Zoli: nagyon jó látni egy ilyen apukát, le a kalappal!!
Köszi a képeket, nagyon aranyos már Lotti, és kivánok minden jót Ildinek...de jó hogy holnap már otthon lesz...nagyon irigyek vagyunk ...biztos nem baj h a nem egyes számban irtam... :wink:

az enyém azt sem tudná hol kell a forumig eljutni...azontul hogy babanet....azt is azért mert megjelenik .... :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: Anhel :lol: :lol: :lol:
Büdös bizony!!!! :lol:

marek
 
 


Nymalac: Boldog Szülinapot LILINEK!!!

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


ma megtudta a család is a kis baboca nevét...
" és a Leventére nem gondoltatok"...hogy is lehet ilyent kérdezni...dehgogynem mindeniukre gondoltunk :shock:
" és csak egy neve lesz?"....aaa igen
stb...

mennyi pihent ember, vagy csak én nekem nincs türelmem hozzá??

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Lotti apu - Szuper jó hírek! Köszönjük a képet és a tanácsokat!

Nymalac - ISTEN ÉLETSSE LILIT!!!!!
Amúgy meg nem ismerek rád! Mi ez a depi, nem érdekel semmi!!! Befejezni, de gyorsan ám!!! Még jó, hogy apával kibékültetek legalább!

Marek - Tarts ki! Most van leginkább szükségünk a türelmre és az energiára meg apa segítségére! Nem lesz semmi baj!!!!

Anhel - Én ugyan nem horkolok, de hetek óta külön alszunk apával. Egyrészt, mert ő beteg volt és nem akart megfertőzni, másrészt meg én rendszerint legalább 1 órát vergődök minden éjjel, de inkább többet ás ah elyigényem is jócskán megnőtt. Na most, ha én nem alszom, akkor ő sem és neki menni kell dolgozni...szóval kiköltözött a másik szobába.

Lányok - Ma megcsípett vmi cecelégy! Egész nap tudtam volna aludni. Ez a meleg fronton kívül utalhat még vmire? Ja és alig bírom behajlítani az ujjaimat, mintha be lennének dagadva. A 35 fokos hőségben nem vizesedtem, akkor ez most mi?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Vérnyomásod mérted? Mert ha nem, akkor azt nem ártana!!!

marek
 
 


Csajok!

Látom, mindenki nyűglődik, én sem vagyok kivétel.Most már bazi elegem van, sehogy sem jó, se ülni, se állni, se feküdni.Persze aludni nem tudok, hisztis vagyok, türelmetlen, levert és még sorolhatnám.Nekem hivatalosan is 1,5 hetem van hátra, de ha választhatnék, most azonnal szülnék.Nekem a fájdogálások teljesen elmúltak, jobban örülnék ha lenne, legalább abban az illuzióban ringatnám magam, hogy történik valami.
Az allergiám kicsit jobb, de az orrom még mindig dugul, intravénásan vezetem be lassan az orrcseppet.
Nekem is kezd dagadni a kezem, illetve csak az ujjaim, általában éjjel meg reggel a legrosszabb, utána gondolom a mozgás hatására jobb lesz.
Ma délután hajat mostam, borotválkoztam, ha esetleg menni kell, ezekkel már ne kelljen húzni az időt.Na de Murphy az Murphy:-))))
Nymalac!
Én sem ismerek rád...Tuti készülődik nálad valamit, mert ez a depi nem jellemző rád.
Én legszívesebben egész nap csak aludnék, holnap már megy Ábi bölibe, remélem kicsit tudok pihenni, mert ezalatt a pár beteges nap alatt totál kikészültem.
Na jó, befejezem a panaszkodást.

Zoli!

Lotti hihetetlen édes.Örülök, hogy holnap már otthon lesznek a lányok.Izgis időszak kezdődik:-)
emmalena
 
 


Nincs itthon vérnyomásmérőnk. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Jáj, persze a szar IS büdös akart az lenni. Áááá, hát gépelni se tudok, és horkolni is csak én szoktam, pfúj. :D

Kép
anhel
 
 


Anhel
Horkolni nálunk a férjem szokott, a többi terhességgel szerzett gusztustalanságról meg inkább nem írnék.... :oops: :lol: :lol: :lol: De szerintem vannak ötletei mindenkinek.... :lol: :lol: :lol:
Egyébként értettük IS nélkül is... :lol:
Mindenesetre, ha kedden jössz ctg-re és én addigra megszülnék, akkor keress meg...! Persze nem fogok, csak álmodozok....

Emmaléna
Nekem most (koppkopp) elmúlt az allergiám. A sors megkegyelmezett nekem, mert anélkül is nyűgös vagyok, valaki valahol tudta, hogy az már nem férne bele.. :lol:

Holnap megyünk ctg-re. A zuram állítja, hogy én már nem jövök haza, én meg tudom, hogy hazajövök tanítani, hogy drágább mellszívót tudjak venni.... :wink:

marek
 
 


Marek!

Ctg:Úgy legyen!:-) Bár, mint tudjuk a Murphy működik, szerintem hagyjátok otthon a cuccodat, akkor tuti haza kell érte menni.Nekem Ábelnél bejött:-)
emmalena
 
 


Oké! Bár már az autóban vannak, de feltétlen kivesszük reggel indulás előtt... :lol:

marek
 
 


Jaaa, én szörcsögök is, ezért a nevem Jabba a Hut nemzetségből, kábé a mérteim is stimmelnek, így igazán rámillik. De a többit valóban hagyjuk, azok még ennél is durvábbak...:D

Azért hátha bejön a kedd! Én korán reggel megyek ctg-re. A cuccost én is bekészítem a kocsiba, bár nem hiszem, hogy ottmaradok. Nálam semmi...bár tudom, ez amilyen semmi, annyira semmit sem jelent. Azért ha mégis, és Te is ott leszel, akkor meg drukkolj, hogy ne kerüljünk egy szobába, tudod, horkolok, mint állat. :D :D :D
Mindenesetre ha valóra válik az álmod, megkereslek! :)
(középső- és mutatóujj fent összeszorít, sűrű mantra, érted?! :D :D)

Jóéjszakát mindenkinek!

Kép
anhel
 
 


Jó reggelit mindenkinek!

Jöttem megnézni, hogy ki szült meg, de úgy látom, hogy várunk még októberig mindahányan...

Anhel
Köszi a mantrát! Azért az ajándékot még ne vedd meg, mert egyre jobban vagyok. Jövök haza és itthon várom a csodát. Viszont ha majd kérdeznék, hogy milyen szobába akarok kerülni, akkor külön fogom kérni, hogy Veled NE rakjanak egy szobába.... :lol: Azért megyek kórházba, hogy végre kialudjam magam a férjem horkolása után, erre Te ott horkolnál mellettem. Ez lenne az igazi szívás... :lol:

marek
 
 


Jó reggelt mindenkinek :D

Látom még mindenki egyben.
Megy a drukk továbbra is annak,aki már menne szülni! :lol: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Szorítok mindannyiótoknak 1000-el :lol:

sz.bettyna
Az arc, és kéz dagadás már tényleg nem jó. Meg kellene nézetned a vérnyomásod a védőnővel, ha otthon nincs.

Nymalac- Boldog születésnapot Lilinek!

Megyek,lejárt a mosógép még egy adag baba ruhával :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ó, ha tudtam volna, hogy fél 5-kor már nem is lettem volna itt egymagamban! :)
Naná, hogy megint pisijárat, visszafekszik, fül zúg, egyre jobban, kijön, netezik, visszamegy, próbálkozik, hiába. De legalább szegény férjemet így minden hajnalban felébresztem a gyüszmékeléssel, emiatt reggel negyed 7kor igazán nem gond neki felkelni és elindulni munkába.
Bettyna példáját követve én is lemondok a párosan alvásról a hátralévő időben és kiköltözöm a gyerekszobába.

Kép
anhel
 
 


Jesszusom Ancsa, 6:49-kor MÁR le is járt a mosógép? :D

Kép
anhel
 
 


anhel
Aha, én se tudok ám aludni :(
10-szer tuti fennt vagyok minden éjjel, az a minimum,aztán hajnali 5-től már ha megfeszülök se tudok vissza aludni egy kicsit se :(
Érdekes,bezzeg nappal tudnék aludni mint egy mormota :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Hát sziasztok! Mi is egyben még! :( Most kivételesen magammal kezdem. Csak mert másnál is felmerült a fel fogom-e ismerni a fájást kérdés...hát NEM.íme a hétvégénk:

fájások egész reggeltől, nem túl erősek, de erősödőek; du. 5-től 10 percenként, este 9-től 8 percenként; 10-kot felhívtam a dokim, hogy mi legyen, mert ugyan nem kifejezetten erős fájások, de rendszeresek; azt mondta ha rendszeres, indulás; kórházban már 5 percesek voltak; méhszájjal persze semmi extra - alig nyílt ki; 1 órára feltettek CTG-re: voltak 5 perces fájások, de túl kicsik és rövidek; mondtam ok, megyünk haza; ügyeletes orvos mondta nem nem, maradjak reggelig (ekkor már fél1 volt éjjel), hátha beerősödnek és akkor elindul a szülés; hiába erősködtem, hogy akkor majd visszajövök!; álomba sírtam magam (ekkor már ritkultak és gyengültek a fájások) fél 3 körül aludtam el; reggel 5.45!!!! ébresztés, CTG- kicsi és ritka fájások - baba viszont szuperül van odabent :lol:
DE: vasárnap reggel nincs ám hazamenetel, szóval saját felelősségre akartam eljönni, de azt sem lehetett, papíron csak eltávon vagyok...vissza kellett volna ma reggel menni a zárójelentésért meg a kiskönyvemért (azt tartották túszul :) ). Ma este megyek a dokimhoz, megkérem intézze el, mert nem tud a párom vizit idejére Pestre bevinni, vezetni nem tudok.
Azt akarták, hogy pihenjek ott - de hogy a fenébe?! 5.45 CTG, 7-kor bejött a takarító, 8-kor kaját hoztak, fél9-kor vizit (amin semmi nem volt! Az orvos minket kérdezett ki miért van itt!), ja és felújítási munkák már reggel 7-től (sóder megérkezett, flex elindult)
A szülésznők kedvesek voltak, az éjszakás doki is, a saját orvosom is (hívott éjjel is, reggel is meg tegnap délelőtt is)

Tegnap pihentem, fájások elmúltak. Én is csatlakozom Nyugtonmalachoz...már nem érdekel mikor mi lesz. Többet nem megyek be, csak 3 percesekkel, vagy ha elfolyt a magzatvíz. Nem tarthatnak fogva! Úgy sírtam, mint egy gyerek, hogy ott kell maradnom egyedül. Szegény Apa ma is emlegette, hogy soha nem fogja elfelejteni.

A napi 3x10 guggolást azért megcsinálom, de málnlevélhez sincs hangulatom már...

Szóval ennyit arról, hogy a jóslófájások nem rendszeresek! Szerencsére a szülésznő sem volt biztos benne, hogy ebből nem lesz gyerek, ezért nem éreztem magam totál hülyének....

Szöszke! Te még lakásfelújítasz? Azért picit óvatosabban ám! Vagy csak dirigálsz? :) Az még belefér...

Marek! Én is örülök, hogy Anyud végre otthon! Szorítok mára Nektek! (hétha csak hétvégén mész haza)

Lottiapu! Szuper a kép! Szép baba! Apák kezében mindig picik... :D
Azért annyira nem született kis súllyal! (nálunk kb. max. 3 kilós lesz a csöpség az előrejelzések szerint)
Köszönjük a tanácsokat! Hétvégén én is belekóstoltam az Uzsokis személyzetbe... a nővérek a fakockák meg egy-két 50-es férfi doki tűnt flegmának.

LKata! Annyira vigyáztál, hogy a végén túlhordod a babát. Azért türelem és kitartás!

Bettyna! Jó kis túra lehetett. Habszivacs figurák jó dolgok! Hol lehet kapni őket? (Micimackósaink vannak - vegyél pluszban 2 oldalas ragasztót, nálam Tigris rendszeresen lepotyogott :lol: -, de egy pár jó lenne másból is, mert lenne kisebbeknek még hely a falon, csak nem találtam sehol).

Anhel! Én is horkolok...mivel 9 hónapja dugul az orrom...lassan csak vége lesz!

Adri! Valahol azt olvastam 36. héttől ne vezessünk. Én vezettem kb. 38-ig, de már szinte a kormányhoz nyomódik a pocakom, szóval max. a faluba megyek le kenyérért egyedül.
Te még elférsz bőven? Ha igen szerintem akkor nem lesz gond, ha szülsz, majd félreállsz és hívod Apát. 8)

Sensie! Ezt a 2 nap munkár már fél lábon is kibírod! Meglátod megnyugszol, ha tudsz pihenni. Bár a fizikai tünetek maradnak....csak enyhül pl. a lábdagadás, ha többet tudsz feküdni.
Szar, hogy sok helyre kell menni vizsgálatra, de most túl leszel rajta, és nyugodtan mész a szülésnek.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!!!

Ancsa: én még csak most tettem be egy mosást... jól le vagyok maradva 8) 8)

Borkaby: ez az elváltozás valami terhességi tumor, ami a kismamák 1%-át szokta érinteni, és általában a szülés után visszafejlődik. Legalábbis remélem hogy az és nem valami egyéb... Ha még egyben leszünk, jövő héten elmegyek szájsebészhez és kiszedetem.

Sensi: köszi az együttérzést!!!! Ez a midwife nálatok olyan mint itt a védőnő? Vagy annál azért jobban ért hozzá?
Múlt héten kijött a védőnő családlátogatni és mondta, hogy 2 hét múlva találkozzunk. Kérdeztem, hogy ez mit jelent, merthogy én nem fogok hozzá elficegni az tuti. Erre azt mondta: akkor hívjam fel... Amíg medikus voltam, semmi bajom nem volt a védőnőkkel. Egyik félévben egy egész napos védőnői gyakorlatom volt és akkor nem másztam a falra tőlük, mint most.

Inez: a bábakoktélnak van egy "virgin" változata, ami pálinkamentes :) 1 grapefruit és 1 narancs leve + ebbe 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér, aszaltszilvalé (ez tényleg létezik, bioboltban lehet kapni) és szilvalekvár. Szerintem ez kevésbé drasztikus, de nem tudom, mennyire hatásos.

Zoli: Lotti nagyon Édes!!!!!!! Örülök, hogy ma már hazahozhatod a lányokat!

Alvás: nekem sok problémám nincs az alvással, csak annyit hogy állandóan forognom kell éjszaka, mert egy idő után borzasztóan fáj az a csípőizületem, amin épp fekszek. És a megfordulás ezzel a pocakkal már elég melós :)

Vezetés: én még mindig szeretek vezetni, kocsival járok a dokihoz is meg mindenhova (BKV-n nagyon ritkán adják át a helyet... akkor is leginkább az öreg nénikék). Picit hátrább van az ülés, mint ahogy megszoktam, de simán elérem a pedálokat és a pocak meg se közelítit a kormányt. Pedig már kérdezték, hogy biztos-e hogy nem ikrek...

Mivel szombaton sterilizáltam, tegnap azt hittem már szülés lesz. Du. 2től 8ig 10 perces fájásaim voltak. Lassan összepakoltam a kórházas csomagot és láttam, hogy még nincs pelenka meg popsitörlő kendő, szóval este 7 körül elküldtem apát, hogy vegyen, hátha szükség lesz rá. Mire hazaért, elmúltak a fájások... :( :(
De azért örülök is egy kicsit, mert még korai lett volna, mert csak ma kezdtük a 37. hetet. Apa meg teljesen lesápadt, mikor látta, hogy pakolom a szülős csomagot :D :D :D Azt hiszem, most már kezd ő is lélekben felkészülni :D

Babaváró buli nagyon jól sikerült!!! :D Marci kapott cérnakesztyűt, cérnasapkát, fésűt, csörgős játékot, meg ruhákat :D. Mostmár annyi cucca van, hogy újabb polcot kellett lepakolnom nekik, hogy elférjenek :D.

linhbaba
 
 


Peva
Sajnálom amin keresztül mentél a hétvégén! :cry:
Drukkolok neked is továbbra is.
Azon pedig egyáltalán ne idegeskedj,hogyha nem vagy benne biztos,mikor indult be a szülés,és mikor nem!!!
Könnyű annak,akinek egyértelmű mert pl elfolyik a magzatvíz.
De akinél ilyen tünetek vannak, mint nálad is, meg mareknél is,ott nehéz eldönteni.

Hogy megnyugtassalak benneteket, én az első szülésemnél észre se vettem,hogy megindult a szülés! :shock: :lol: Mert bár voltak fájásaim,de nem voltak olyan erősek, és azt hittem ezek is joslók csak. :lol: Engem is a kórházban olyan kismamik világosítottak fel,hogy tuti szülni fogok,akik már szültek :lol: És ők zavartak a szülőszobára,amikor már látták hogy nem tudok már mit kezdeni magammal :lol: ez van.
És az benne a poén,engem nőgyógyász is megvizsgált, és ő is azt mondta hogy nem indult meg a szülés. Én éreztem magam hülyének,pedig a doki volt a hülye,nőgyógyász létére nem ismerte fel a szülés megindulását.
Aztán végülis a kismamiknak volt mégiscsak igazuk. :lol: Hiába, ők már csak tudták,szültek :lol: a doki meg nem szült soha :lol:
Szóval, nyugi, sok esetben tényleg nehéz eldönteni.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Peva: sajnálom, hogy így alakult a dolog!!! Legyél csupa pozitív gondolat!!!

Mi tegnap azért nem indultunk el a kórházba, mert annyira nem éreztem hogy szülni fogok... én azt gondolnám, hogy az ember azt megérzi, ha TÉNYLEG elkezdődik, vagy nem?

Kezdek mostmár elbizonytalanodni...

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Jól van, látom, számíthatok Rátok, nem hagytatok egyedük októberezni... :wink: (igaz, van még 1 nap szeptemberből :roll: )

Jajj, annyi mindent mondanék egyszerre...
Ny.malac! Idegállapotom detto! :twisted: Úgy érzem, időzített bomba van bennem, és szabadulnék tőle, de nem tudok, csak cipelem, cipelem és várom, hogy robbanjon...
Én is, mint Anhel, csak apával tudok még emberei módon kommunikálni, ezen kívül sajnos már nemigen van családtag, akit elviselnék, mindenkit idiótának tartok és idegesít a szüttyögés, a döntésképtelenség, a bénázás...mert valahogy úgy látom, senki nem mer és tud semmit elintézni, mindig mindent ránk zúdítanak. Általában apa is és én is jól álljuk a sarat, de most nekünk sem megy annyira, és gyűlölöm, hogy másra is figyelnünk kell magunkon kívül.
Arról nem is beszélek, hogy a segíteni akarás szikráját sem sejtem, látom senkiben, mindenki csak szájember, és ez a legeslegrosszabb az egészben. Nem látják meg, miben lehetne segíteni nekünk, hogy jól esne, ha bármely nagyszülö (3 mama + 2 papa :shock: közül bárki) elvinné Barbit a szép időben a sarokig akár...DE hívjuk, és jön ám!!! Na, ez a szuper!

Na jó, panasznapnak vége, bocs, de Ny.malac sorai kihozták belőlem, bár tök más a szitu.....

NAgyon jó volt egyébként a hétvégénk, szombaton a Skanzenban kirándultunk, tegnap pedig a Széchenyi-hegyen, a fogaskerekű végállomásánál túráztunk. Innen indul a kisvasút tovább, nagyon szép hely, majd jusson eszetekbe, ha a gyerkőc már játszótérérett, mert itt 2 nagyon édes játszó is van, mindkettőn fajátékok, és csodás környezet, jó, magaslati levegő.
Időnként úgy éreztem, azonnal mentőt kell hívnom, Szabi baba egyfolytában kidugdossa a kezét alul, lehet, hogy úgy jön majda világra, mint Superman: ökölbe szorított kéz a fül mellett.... :lol: :lol: :lol: Nagggggyon durva!

Aztán estére, a 2 napos kirándulásnak meg is lett az eredménye, újabb fájáshullám, de amikor már elcsitult a ház, és beültem a kádba, minden rendeződött.
Éjjel "csak" a szokásos derék, medence, has alji fájdalmak, plusz roki-pisijárat, némi alvás...

Látom, más is biztonytalankodik az indulás időpontját illetően!!! Én tuti biztos voltam abban, hogy a második gyereknél már semmi nem kérdés, de megnyugtat, hogy nem csak én vagyok így...
Azért örülnék, ha nem a magzatvíz elfolyásával kellene elindulnom a kórházba, erről nem sok jó emlékem maradt. Én jobban örülnék, ha igazi, összetéveszthetetlen fájásokat éreznék, mondjuk 3-5 perceseket, amivel be lehet rohanni egy gyors szülésre.. :lol: :lol: :lol:
Jó, jó! Én szerencsés vagyok, nekem nagyon közel van a kórház, Marek, neked 10 perces ilyeneket kívánok :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként sokat gondoltam rád a hétvégén, de nem volt alkalmam gép elé keveredni, valahogy úgy éreztem, Te is babázol már :roll:
Sajnos tévedtem :cry: , de tuti, hogy már nincs sok, max. 12 nap, ugyebár :)

Andi
Kép
handrea75
 
 


Jó reggelt!

Én is kezfem magammal: az arcomon nem vettem észre változást,sem feszülést, sem dagadást és mára a kezem is istenesen néz ki, nem is fáj, úgy mint tegnap. Du. megyek tornázni, ott mindig csinálunk vérkeringés javító gyakorlataokat si, hátha segít + megkérdezem a gyógytornászt (aki hihetetlenül otthon van a kismama témában). Tutira van vérnyomásmérőjük is, max. megkérem, hogy mérjék meg nekem.

Peva - Hűűű, micsoda kaland! És én még gondoltam is rád, hátha már elindult Dorka és jön egy sms tőled babahírrel! :wink:
A figurákat a börzén vettük,talán hoztunk el szóróanyagot is róla, de lehet hogy nem, majd megnézem. Lesz novemberben is börze, biztos ott is kint lesznek. Ha Dorkával nem is mentek be a tömegbe (apa kint megvár vele a kocsiba vagy sétálnak a ha jó idő lesz), te be tudsz szaladni egy gyors körülnézésre. :wink:

Már rég mutogattam bálna testem, hát íme (a fejem elég cudarul néz ki, de értelems képet nehezen tudok már vágni) :
Kép 37. hét végén

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


És íme csupaszon is a kishordó:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


olyan semmihez nincs kedvem hangulat tört rám tegnap délutántól.

Ez a szülés beindulás akkor érdekes lesz,bízom benne,hogy egyértelmű jelek lesznek, mert igaz,hogy nálunk is 10 percre van csak a kórház, de nem örülnék neki, ha mire odaérünk már a kocsiból is úgy kéne kiszedni.

Marek, Peva!
Gondolok rátok sokt,már nagyon közeleghet a szülés, remélem a következő jelek már tényleg egyértelműek lesznek és a kezetekben foghatjátok a babátokat! :) Az milyen jó lesz majd! :D

Nyugtonmalac!
Remélem azóta szent a béke a férjeddel, és az "eltörött bennem valami" is kezd újra visszaforrni. Bennem is voltak már ilyen indulatok mióta terhes vagyok, szerencse,hogy a férjeink megértőek, volt,hogy láttam magam kívülről egy-egy ilyen vitánál és szörnyülködtem,hogy te jó ég, hogy mondhattam ilyet...

Szép napot!

Kép

Kép
borkaby
 
 


nagyon jó fotók lettek, nagyon szép kismami vagy!

kb. nekem is ekkora pocim lehet, majd én is rakok fel képet, ha sikerül.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Most értem haza az oviból, elvittem a nagyobbikat. Nekem most már nem is tudom mennyi idő után egész jó éjszakám volt, bár voltam vagy 5-ször pisilni, kelltem a nagyobbhoz is kétszer, de a köztes időben legalább aludtam.

Képzeljétek, megjött a matrac a nagyobbnak, összeraktuk az ágyát, pont olyat vettünk mint nektek Nyugtonmalac (imádja, persze van rajta baldahín), és végre kész a kiságy. Ez volt az egyik parám, hogy bemegyek a kórházba és még a kiságy sincs összerakva, nem tudok neki megágyazni stb.... Hát most már tényleg jöhet, mert minden adott, hogy ott szuszogjon a helyén.

ANHEL!
Te holnap reggel mész a kórházba CTG-re? Én is! Még a végén együtt nyomjuk le a fél órát?!

Indulás a kórházba: Hát komolyan mondom nektek én sem tudom, hogy mikor kell indulni teljesen bizonytalan vagyok a dolgomban, bár már szültem egy gyereket, de mintha kimosták volna az agyam totál úgy érzem. Én ha rajtam múlik éjjel szeretnék szülni, de ne kérdezzétek miért, ez az fix ideálom.

Majd csinálok képet a gyerekek szobájáról és ha nem bánjátok felteszem. Most megyek, mert nagyon ég a gyomrom, még nem ettem semmi, így elmegyek reggelizni. Majd még jövök.

Addig is szép napot.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök!

Agymosás :lol: :lol: :lol: ez jó :lol: :lol:
Én is átestem rajta! Ráadásul az első szülésnél én szerintem tök hamar bementem a kórházba, bőven ráértem volna otthon vajúdgatni, én most is ettől félek, és attól, hogy kiröhögnek a szülészeten, hogy másodszor szül, oszt mégsem tudja, milyen :x :x :x De ha egyszer nem egyértelmű...... :roll: :roll:

De jó nektek, hogy többen is ugyanott fogtok szülni!!!! Irigy, irigy!!!
A Jánosban ugye senki rajtam kívül???? Ti ott buliztok majd, néha küldjetek egy sms-t, hogy milyen!
Ja, apropó:::: én Anhelt értesítem a szülésről, ő lesz a hírhozóm!!!
Ha egyszerre szülnénk, akkor majd apát kérem meg, hogy írjon nektek!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Bettyna, nekem is ilyesmi alakú és méretű a pocakom! :)
Ugyan más képet nem láttam Rólad - vagyis nincs öszehasonlítási alapom - de nekem nem tűnik az arcod vizesnek. Az enyémet is mindig vizsgálgatom, mikor kezd kifordulni a szám meg ilyenek, de szerencsére itt még nem tartunk. :)
Az ujjaim néha reggelre nekem is megduzzadnak, de aztán napközben elmúlik. Most pl. a lábfejem se buci.

Andi, azért ez jó kis túra lehetett, nem is csodálom, hogy Szabira rájött az akrobatikus rock n' roll odabent. :D Én szombaton csak a lovardáig mentem le az urammal, megbindzsiztem a kedvenceimet, ismét megállapítottam, hogy egyre távolibbnak tűnik az az idő, amikor én is felülhetek, majd végignéztem egy edzést - hát nem tudom, hogy a lópata dobogás vagy nyerítés okozta-e, de a lányom ugyanazt művelte odabent, mint a fiad - néha egészen vicces lehettem a sok, szintén nézőközönség kamaszlányka között, ahogyan hirtelen begörnyedtem. :)

Ez a fájás dolog kemény lehet...:( Hányszor beugrathat, bár én még nem ismerem, nekem csak keményedések vannak néha, de nem rendszeresen. Kitartás!

Kép
anhel
 
 


Mtücsök, kolléganő szintén holnap megy ketyegni? :D Szuper, remélem, találkozunk. Ha minden jól megy, akkor megkeressük Mareket is. :)
Miről fogjuk megismerni egymást (a nagy pocak nem tudom, mennyire egyértelmű :D :D)?
Tegnap olvastam a Jahn F. topikban, hogy a hétvégén bébieső volt megint...hááát...:) Annyira nem is bánom, hogy mi még egyben.

Andi, köszi a bizalmat! :)
Azért én reménykedem, hátha mi is egyszerre vagy max. 1-2 nap különbséggel. Tudod, mennyire szívesen mennék én is a Jánosba?...akár busszal egymagam beérnék még 3 percesekkel is bőven, csak egy serpa kéne nekem, aki hozza a táskáimat. :D
Az a délpesti kórház nagyon messze van, ez az én bajom a fájásokkal, amikről ráadásul foglamam sincs még milyenek, mégis melyikkel kell már tényleg elindulni. Na mondjuk ezt a hetekkel korábbi jóslót spec. annyira nem irigylem, gondolom, ráérek megtudni...:) - de hát abban a kórházban van a dokim és a szülésznőm is, nem a hely, hanem ők a lényeg.

Kép
anhel
 
 


Anhel!


Mikorra mész?

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Köszi a bókokat! Én sem látom magam "torz pofának" egyenlőre. :lol:
Viszont olvasva a vaklármákat, kezdek egyre jobban örülni, hogy itt a kórház a szomszédban! De tényleg 1 saroknyira!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Mtücsök, szerintem olyan 3/4 8-8 körül fogunk odaérni. Forgalomfüggő. És Te?

Kép
anhel
 
 


Nekem 8.30-ra van CTG időpontom, a többit levelezzük inkább privibe!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Küldtem privit itt, remélem, most működik.

Kép
anhel
 
 


SzépJóReggelt!

Marek: nem is tudom, mi a rosszabb: 10 perces fájások miatt 3 napig ugrásra készen állni, és aztán jön a felismerés: vaklárma volt, vagy várni arra az időre, hogy ez eljöjjön :S
A vége elég szar, ez van. Jó annak, aki már túl van rajta :D

Hazajönni dolgozni, a mellszívó miatt :)
Nekem is van hasonló léleknyugtató magyarázatom a nem szülésre: ha 7-éig nem szülök, akkor nem lesz gond a szülésznő+doktornő kifizetésével, és megint vásárolgathatok ezt azt :D Ez feldob egy kicsit.
És még meg kellene találnom valahol a régi medelámat (elektromos), nem találom, pedig már majdnem mindenhol kerestem :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: téged is utolért :D Üdv a klubban :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Lili köszöni szépen a köszöntéseket! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: tudod, egyszer fent, egyszer lent van a hangulatom… De azt hiszem a hétvégén egészen lent volt :S
Ma már jobb a kedvem. Kíváncsi vagyok, mikor tör rám megint a banyakór.

Csajok,
szerintem ez nem jelent semmit, mármint szülés szempontjából, csak simán kikészültem egy kicsit. Az agyamra ment a várakozás, közben meg minden tünetem megszűnt… Elég rossz érzés, de ezt többen átélitek, ahogy olvasom :S

Álomkór, dagadás nekem is szokott lenni. :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: látod, ez az állítólagos front a hétvégén ennyire volt képes csak… :S sajnálom, hogy ilyen kiborító hétvégéd volt :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Handrea: nekem ugyan ez van/ volt… A család meg minden terén. A hétvége azzal párosult, hogy apa lebetegedett, és így kiesett mellőlem a társ szerepéből. És ezt annyira zokon vettem, amennyire csak lehetett. Ez tette be a kaput.
Apukáknak üzenem, hogy nem szabad ilyenkor lerobbanni, mert nekünk kismamiknak csak ti vagytok, akikre igazán számíthatunk.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?