Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
mi mar egy ideje Mo.-on vagyunk, vegre van egy kis nyarban reszunk, bar ez a hetvege kicsit tuuuul meleg mar nekem is.
Gyerekek eppen a kertben locsi-pocsiznak, de maskepp nem is nagyon lehet elviselni.
Ancsi, E-Irorszag (jol emlekszem ott vagytok, ugye?!) sztem eleg huvos-nedves-paras meg Angliahoz kepest is. Nalunk problema nelkul szaradnak a ruhak a hazban, de ha nalatok ez a helyzet akkor lehet nem olyan hulyeseg az a szaritogep... :roll: .
Taram - de jo h ujra bejelentkeztel, nagyon szep nagy baba a Viktor :)! A mi fiunk indur-pindur hozza kepest, az alig 9 kilojaval.
Nagyon ugyesek voltatok az anyakonyvezessel. En masfel hete adtam itt be a papirokat es 30-60 napot igertek az anyakonyvek megerkezesere. Igy a lakcimkartya es miegymas intezesere sajnos mar nem leszunk itt, es ezugyben csak szemelyesen lehet eljarni...de legalabb leteznek vegre a gyerkok mar Mo.-on is.
Nekunk is szeptember vegen kezdodik az oviba-szokas. Majd jovok tippekert.
Legkozelebb majd Londonbol jelentkezek mar be.
Addig is udv nektek, b
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok az oldalatokra, úgy, hogy még csak nem is ide tartozunk!
De szeretnék információs segítséget kérni töletek!
Az életünk úgy alakult, hogy fél-egy éven belül kiköltözünk Angliába. Sajnos az ottani Óvoda, vagy bölcsőde rendszerről semmit sem, tudok, pedig már több helyen érdeklődtem.
Reginám most két éves 4 hónapos, és azt szeretném, hogy az ottani (londoni) beszoktatás minél zökkenőmentesebb legyen. Kérlek , ha tudjátok, hogy ez miként történik, van-e várólista, vagy ovódán, bölcsin kívül van-e más lehetőség írjátok meg nekem.
Előre is köszönöm szépen:

Szilvi

szirwen1
 
 


Halihó!
Kicsit pang mostanában a fórum. De mi mindig nézegetjük csak nem akartunk minden nap írni mert akkor csak mi lennénk. Na ezt jól leírtam. :lol:
Szia Szilvi. Üdv itt. Segítenék de nem tudom hogy megy a londoni oviztatás. Mi nem Londonban lakunk. :wink: De szerintem hasonló lehet mint Londonban.
Tehát Ricsi fiunk már kb. másfél hónapja jár bölcsibe. (nursery) Nagyon kedvesen fogadtak. Volt egy hét beszoktatás aztán hajrá! Az első napokban le kellett fogni valamelyik néninek hogy ne jöjjön utánunk, de 2-3 hét alatt olyan jól megszeretett hogy mára nem gond az elválás. Jól ragad rá az angol is. Viszont az árny oldala a dolognak hogy NEM OLCSÓ! Sőt! Nekem kicsit DRÁGA! hetente 3x megyünk 8-13-ig. kajával együtt (reggeli, snack, ebéd) ez naponta 24 font. Viszont nem volt várólistánk. Más kérdés az iskola. Ott elég hosszú várólisták vannak. ( a jobb iskolákban) De ha Ricsi eléri a 3 évet akkor napi 2.5órát az állam fizet.
Többieknek:
Látom a babák szépen fejlődnek és gyarapodnak. :D Ugyhogy én is helyzetjelentenék Danikáról. Olyan mint egy szumóbírkózó csak kicsiben. Komolyan! Tele van hurkákkal. De mindenhol! Még a bokáján is kunkorodik egy hurka redő. Meg lehet zabálni a kis husikáját. Mindjárt 5 hónapos és az utolsó mérlegeléshez viszonyítva szerintem 9-9.5 kiló körül lehet. Szintén csak anyatejjel! Álladóan mosolyog és magyaráz. Hirtelen ennyi.
Kellemes hetet mindenkinek.
Új képek!

timur
 
 

 
 

Sziasztok!!!!!

Én is megjelenek ám néha! :)
Bocsi, hogy hűtlen vagyok, de rengeteg minden történt a nyáron, sok-sok munka, meg aztán elmentem a lányomért is, ami a következőképpen alakult:
Truro-Luton: 5 óra! és lekéstem a vonat csatlakozást! Luton: várakozás 4 óra hosszat és megfagyás! Repcsi: alvás!!! (ez jó volt!) Megérkezés Kolozsvárra, kocsi kölcsön, és "csak" 400 km várt rám! Este 10-re ott is voltam a lányomért! (töltött káposzta várt, anyósom főztje! :):)) Reggel 6, inulás! Kolozsvár délután, az évszázad csúcsforgalma, autó vissza, este másik autóval indulás Pestre. Na, de ezt már nem nekem kellett vezetnem, amúgy valami 250 lóerős BMV volt! :) Én is vezettem egy órácskát az m3-ason! Határ: 2 óra csigament. Érkezés: reggel 3-kor Bp-re!
Ez csak az eleje volt az utazásnak, de a további 3 nap sem volt sokkal nyugisabb, de ezt már nem részletezem! :)

Most végre megvan mindkét gyerekem! Peti is elkezdte a sulit! Nagyon szereti.

Beni!
Nagyon sok boldogságot kívánunk Viggo-nak, és nektek a szülinapja alkalmából! Nagyon édes a képeken és Tini is, főleg ahogy finoman fogja a nyakát és puszilja! :)

Szilvi!
Nem pofátlankodsz egyáltalán, mi sem ismertük egymást még nemrég, és most meg már igen, gyere és írjál nekünk magadról, Regináról, meg mindenről és mi is írunk neked amit tudunk! :)
Javaslom hogy olvass vissza, mert rengetegszer felmerült már az ovi téma. Mire kijöttök, már a kislányod is 3 éven felüli lesz és járni fog neki is ingyenes ovi, azt hiszem heti 15 óra, de ez nem biztos.

Timur!
Ti nem kaptok ingyenes ovit?
Gratula Ricsinek az ovihoz és Daninak a fogakhoz!

Ancsi!
Neked meg fel a fejjel, majd csak belejössz a dolgokba, nekünk sem volt könnyű az elején, de kb. egy év múltán már nagyon jól belerázódtunk az itteni életbe.
A ruhák nálunk is a lakásban száradnak gond nélkül, pedig itt is nagyon sok eső esik, nem is merek kiteregetni az udvarra mert eddig szinte mindig az lett a vége, hogy eláztak a ruhák.

Puszi nektek, majd jelentkezem néha néha, mint eddig.
Andi
andi68
 
 


Sziasztok!


Nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást, és a felvilágosítást!
Nekünk már ez is sokat jelent!
Rólunk:
Reginám 2006, 04 12,-én született idő előtt 3 héttel, de gyorsan probléma mentesen. Igaz mindent egy kicsit később tanul meg, mint a vele egykorú társai, de ez szerintem nem baj.
Én már dolgozom, napi 4 órát egy közeli patikában, addig pedig Reginára a mama vigyázz.
Apa egy nemzetközi lakberendezési áruháznál dolgozik. Sajnos azt, hogy pontosan mikor megyünk ki még nem tudjuk, de úgy tervezzük, hogy előbb apa megy, majd kb 3 hónapra rá mi is megyünk.
Azért egy picit félek, mert nem tudom, hogy hogyan fogunk beilleszkedni, Reginám hogyan viseli majd az idegen környezetet, de gondolom, hogy talán neki lesz a legkönnyebb.
Bocsánat hogy ilyet kérdezek, nektek szokott honvágyatok lenni?
Én ettől félek a legjobban!
Most mennem kell, mert nemsokára megyek dolgozni. később még írok többet magunkról.


Üdv: Szilvi

szirwen1
 
 


Sziasztok!

Látom azért lassan mindenki bejelentkezik.Én is csatlakozom.
Szirwen mi egy hónapja vagyunk kinn babával mert apa nálunk is
előreutazott munkahely lakáskeresés céljából.
Hát nem áltatlak nem lesz könnyű.
Még most is úgy vagyok vele hazáig futnék a mi kis csóresz lakásunkba,de hát ezt túl kell élni.
Először is azt, hogy a párod nem lesz kéznél három hónapig.
Pénzügyi összehangoltság míg te otthon vagy és hát a gyerek is tudja már, hogy apa hosszabb időre elutazik.
Aztán ha kijöttök minden más de szó szerint.
Nem részletezem a párod úgy is elmondja.
Én még tenap is a másik oldali buszmegállóba akartam állni mert azt hittem az a helyes irány.Mire a férjem rámszólt, Ancsi ez még mindig Észak-Írország.
(Ezúton szeretném apának megköszönni ,hogy figyelmeztetett. ) 8)

A kislánynak sem lesz könnyű a környezetváltozás az én fiamra is kemény hatással volt.
Az első időkben félt elaludni egyedül,de most már így egy hónap után már rendeződünk.
A játék és az új barátok minden bizonnyal segítenek ebben.
Egy jól bejáratott háztartás marad otthon míg itt mindent újra be kell szerezni.
Na meg egyedül kell mindent család nélkül megoldani.
Hát így dióhéjban ezek amivel meg kell birkózni,
meg a nyelvi és identitásbeli különbségekkel.

Nem akarlak elkeseríteni nem ez a célom,de ezekre fel kell sajna készülni.A jó hír ,hogy egy év múlva már nyoma sem lesz ezeknek a problémáknak Andi szerint.
Na úgy legyen. :lol:


Már beszereztem egy vasalót úgyhogy ha nedves marad a cucc akkor jól megnyomkodom vele.
Majd egyszer lesz szárító is.
Addig marad a macera.

Valaki megírhatná nekem lehet- e itt kapni, mint nálunk otthon ilyen kölesgolyót vagy biobulátát?
Vagy ehhez hasonló egészséges baba rágcsálnivalót?
És van- e olyan üccsi mint a Kubu maci és ha igen mi a neve?
Köszi.
Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Hát érdemes volt írni :) Megjött mindenkinek a kedve!
Szilvi, üdv itt. Tényleg írj magadról, és akkor megismerünk. Mindenki így kezdi.
Az ovival kapcsolatban annyit mondanék, hogy olvass egy kicsit vissza, meg hogy a három éves kor előtti childcare (bocsi, nem tudom, hogyan írjam magyarul :? ) elég drága, ahogy említették a többiek, de utána 2,5 óra naponta ingyen van, bár állítólag kevés az olyan ovi, ami tényleg csak ennyire veszi be a gyereket. Én már felírattam várólistára Veronikát egy városi állami Children Centre-be, ahová beveszik csak napi 2,5 órára. Persze ez feltételezi, hogy nem dolgozol, mert emellett nem lehet :)
A száradó ruhákról nagyon rossz élményeim vannak: mivel két gyerek van, folyamatosan mosok, úgyhogy a két hálószobában a páratartalom általában ideális - vagy magasabb :(
Na, megyünk vacsizni. Majd írok még!
Esőmentes napokat!
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Sziasztok!
Elraboltam a gépet, most már én is tudok irni!! Apa mindig gyorsabb, de most én nyertem!
Na hát mosás az nálunk is megy állandóan. Most hogy lakásban lakunk, itt nagyon gyorsan száradnak. DE az előző házunkban nekünk is voltak ezzel gondjaink. Én amint kisütött a nap kiraktam a száritót a kertbe és állandó esőfigyelésben voltam, hogy azonnal behozzam ha megint égáldás van. 2 napba telt, de megszáradtak. De a mostani mennyiséggel már ezt el sem tudnám képzelni...
Én is üdvözöllek Szilvi! A párom már leirta a bölcsi dolgot és igen szokott honvágyunk lenni néha. Nálunk az első idő gyorsan ment mert annyi mindenre kellett figyelni, igényelni, keresni, venni, hogy nem is jutott eszembe a szomorkodás, aztán fél év után volt egy mélypont és most már minden okés. Jól érezzük magunkat és bár vágyunk haza, de már nem adnánk fel az itteni életünket azért ami otthon volt. Semmiképp és ebben Timur is egyetért velem. Mindenkinek nagy bátorság és erő kell ahhoz, hogy az otthonát és barátait otthagyja és egy másik életet kezdjen és mérlegelni is kell, hogy ez minden esetben jó-e, megéri-e, de ha úgy gondolod igen, akkor ne nézz hátra hanem vágj bele és csináld gőzerővel! Nekünk megérte és szeretjük az itteni életünket.
Na milyen okoskodó lettem! Inkább mesélek. Képzeljétek igy 5 hónaposan megkapta Danika az első falat ételét, egy kis krumplit anyatejjel. Sajnos olyan hatalmas, hogy már nem elég neki az anyatej. Már nem mennyiségileg, mert az bizony van, hanem egyszerűen már nem lakott jól vele, ha értitek mire gondolok. Igy próbálkotunk és imádta, tolta a kezemet a kanállal a szájába. Nagyon édi volt. Úgyhogy most szép lassan folytatjuk. persze még ráérünk lassan.
Tényleg kereszteltettetek már idekint? Valaki? Hogy működött? Meséljetek róla!
Na nátha mentes napokat! Sziasztok,
Xena

xena
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak sok a program: baba masszazs, baba joga, jatszohazak, baba mama mozi(rendes mozi anyukaknak, csak epp ott vannak a babak is :wink: ) es szeptember vegetol kezdem az egyetemet, igy most childmindert keresunk :cry: !

Szirwen! Londonban nagyon sok ovi van, de a jok dragak es hosszu a varolista, viszont ha a parod es te is dolgozol, a working tax credit segitsegevel akar az ovi 80%at kifizetik helyetted! az atlagos ovi kb £205/het Londonban, persze ennel vannak joval dragabbak es olcsobbak is!
aztan itt van a childminder, o egy holgy aki otthon vigyaz a gyerekekre, kulonbozo kruak a gyerekek es csak rajtad mulik, h mennyire bizol meg benne, itt is valtozo ki mennyi penzt ker, de kb £140/het
Nanny? na az egy kesz vagyon, ha csak nem au pair
remelem tudtam vmiben segiteni, amugy a jatszohazak ingyenesek(legalabbis a mi kornyekunkon :wink: )

Xena, Timur! en mindig nezem a kepeiteket :wink: , nagyon jok! Mar megvan Dani utlevele?

Berni! Gyonyoruek a gyerekek :wink: !

Taram! Milyen az ovi? Ferjed talalt munkat?

bocsi, de rohanok, majd kov bovebben!

puszi a babaknak ill a gyerekeknek :wink: Kép Kép

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok!


Rima, Édes nagyon a picikéd!
Köszönöm a segítséget!
Most már van elképzelésünk arról, hogy hogyan is működik ez Londonban.


Még azt szeretném megkérdezni, hogy kint is vannak garzonlakások?
Mert itthonról próbálunk lakást foglalni magunknak, de eddig csak olyan Harry Potter-es nagy lakást kínáltak nekünk. Elég lenne egy pici, mert hiába van Reginának külön szobája Ő mégis velünk alszik. Gondolom ez kint sem lesz másképp!

Teszek fel képet magunkról, igaz nem a legfrissebb, de nem sokat változtunk. Remélem sikerül! Kép Regina szülinapján az ajándékkal. Kép Kép Kép

szirwen1
 
 


Szirwen! nagyon aranyos Regina :wink: ! Vannak garzonok es studio flat alatt futnak :) ! Gyertek eszak Londonba, akkor jarhatnank egyutt parkozni :lol: !

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok!

Rima!

Köszi az infót!
Körbenézünk, a páromnak egy bizonyos áruház jöhet szóba, (sajnos)
mert itthon is ennél a cégnél dolgozik, és neki áruházon belül könnyebb munkát szerezni.':lol:
De észak London nem lehet rossz, és áruház is van! (most néztem meg!)

szirwen1
 
 


Szirwen!
Az nagyon jo, ha mar munka is van! Gondolom te is szeretnel dolgozni, igaz? Interneten kerestek szallast?

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok!


Rima!

Eddig interneten kerestünk, de a párom gyerekkori barátja is Londonban van, és abban a házban amiben Ő lakik lesz egy szoba kiadó a jövő hónaptól.
Most azt gondoljuk, hogy amíg csak a párom lesz kint addig Ő beköltözik a barátjához, és amikor mi is megyünk (az kb 3 hónap),
akkor a párom keres egy kis lakást.
Én is nagyon szeretnék dolgozni, de sajnos nem tudok angolul, ezt a hiányosságom most pótolom, gőzerővel tanulok, és nagyon remélem, hogy sikerül is valamennyire megtanulnom.
Többek között ezért is maradunk még itthon, hogy a Zolinak (páromnak) legyen Londonban is egy kis tartaléka, hogy kint is tudjak angol órákra járni, legalább az az idő alatt, amíg a Reginámat óviba szoktatom. Most még keverem a némettel, meg néha a spanyollal, de már egyre ritkábban. Nem tudom, hogy ez így jó lesz-e, mert szinte mindenki úgy ment ki, hogy már tudott valamennyire angolul, és a Zoli is nagyon tud, én vagyok a kivétel, ezért nagyon félek!!!:cry:'

szirwen1
 
 


Sziasztok!

Nem vagy kivétel.Én is úgy indultam el, hogy nem tudok.
Említettem én is a férjem után jöttem ki.
Igaz 5 éve letettem az alapfokú c-t most pedig próbálom magam visszasegíteni arra a szintre ,hogy én is januártól nyelvsuliba mehessek.
Majdnem minden egyetem indít ilyen tanfolyamokat külföldieknek.
Az ára egy évre 80-120 font körül mozog attól függően, hogy hetente egyszer vagy kétszer napközben vagy délután akarsz menni, + a nyelvkönyv.
Bár a férjem szerint a kezdő szintre tök kokin is be lehet iratkozni ,és tényleg vannak is akiknek van merszük. :)
Én azért még tanulgatnék kicsit itthon amíg babó nem bölcsi érett.


Amúgy te hogyan tanulsz és milyen könyvből?
Nagyon jó a Szalai Nóri a neten.
Lehet könyvet is rendelni.
Illetve ha feliratkozol küld emilbe mindig leckét.

http://www.5percangol.hu/

ez is nagyon jó
http://www.angol-tanulas.hu/tema/angol-nyelvtan/

Ádi babával meg ezt hallgatom és imádjuk mind a ketten

http://uptoten.com/kids/uptoten-home.html

Szótárban van a sztaki szótár és a startlap szótár része.Mindkettő hangos szótár egyben.

Az itteni tanárok javasolják a rádióhallgatás is.
BCC radio 4
BCC radio 5
sok benne a beszéd.Neten eléred.Álltalában post code-t kér, hogy hallgatni tudd.
Menézed Pl Londonét és beírod.

Na üdv néktek:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!


Ancsi!

Köszi az ötleteket! Az ötpercangol-ra már én is feliratkoztam, de a többit is megnézem.
Sajna rádiót ritkán tudok hallgatni, de nézem az angol nyelvű híreket a tv-ben.
Most a párom tanít angolul, de szeptember végén indul egy nyelvtanfolyam, a közelünkben, arra szeretnék beiratkozni.
Ebből a könyvből tanulok:Liz Taylor: International Express, ebben nincs magyar szó, minden csak angolul van leírva, úgyhogy elég nehéz. De találtunk hozzá egy nyelvtannal foglalkozó könyvet, ez viszont nagyon jó, könnyen, és viszonylag érthetően vannak leírva benne a szabályok. A címe: Pappné Kuster Klára Az angol nyelvtan bibilája

Más: Ma voltunk megcsináltatni a Regina útlevelét!
Az egész délelőtt ráment! Menet közben elment az áram, és várni kellett amíg újra visszajön, mert csak úgy tudták befejezni, az iratok lefénymásolását. Szegény Regi a végére már annyira nyughatatlan volt, hogy inkább kint sétálgattam vele. De legalább már ez is el van intézve!

szirwen1
 
 


Halihó!
Csak gyorsjelentek.
Útlevelek még még sehol! Danika hatalmas! 9.78kg! Már 2 hete kap ebédre kiegészítést az anyatej mellé. Nagyon szereti. Először krumpli, aztán alma, most meg répa. Persze leturmixolva anyatejjel higítva. Imádja.
Ricsi nagyon megszerette az ovit. Már rég nem gond otthagyni, de néha nehéz már elhozni!!!!
:D
Az angol tanulás elég húzós nálunk is. Tanulnák ha lenne időm. Meg kedvem. De a suli 280font lett volna. Az sok szerintem meg minden második héten le is maradtam volna a munka miatt. Szóval az kiesett.
Mikor otthon vagok lekötnek a gyerekek. Viszont végre vettünk TV-t. Még bírtuk volna nélküle de ránksózták olcsón és nem hagyhattam ott. :wink: . És jó segítség az angolhoz mert minden feliratozva van. Néha még a reklám is. Én onnan gyrapítom tudásom. Már amikor fél szemmel tudom nézni a srácoktól.
Vettünk háti hordozót Danikának. Remek találmány! Könnyebb nem lett a kisfickó csak később fáradok el vele.
kellemes jövő hetet mindenkinek

timur
 
 


Sziasztok,
jaj, nem szeretek igy lemaradni, mert akkor tul sokat kell visszaolvasni, es soha nem tudom megjegyezni h kinek mit akarok valaszolni.
Latom van egy uj tagunk, udv kozottunk Ancsi, aranyos a kis Regina! :)
Berni vagyok Londonbol, a kislanyom hamarosan 3 eves lesz, a fiacskank 1 mult.
Sok jo dolgot leirtak az elottem szolok a kerdeseidre, nehez lenne akarmit is hozzatenni az ovis temahoz. Talan meg annyit, h utananezhetsz az un. preschool-oknak is, tudtommal azok kozul tobben ajanlanak ugy helyet, h vagy csak delelottre vagy csak delutanra, amit fed az a bizonyos napi 2.5 ingyenes ora. De a preschool altalaban csak 3 eves kortol van, ritka esetben 2.5.
Nyelvtanulasra valszeg a legolcsobb megoldas az ESOL (English for Speakers of Other languages) ora. Es bar sajna az is fizetos lett az elmult masfel evben (addig ingyenes volt), azert meg mindig messzemenoleg olcsobb mint az EFL (English as a Foreign Language), plusz nagyon sok intezmenyben van Creche, gyermekfelugyelet is arra az idore amig a szulo oran van. En is ESOL-t tanitok az egyik londoni onkormanyzaton belul, most mentem vissza gyesrol tanitani es rengeteg a kelet-europai diak.
Ezt most elkuldom gyorsan mielott elszall....
mrsnoname
 
 


bocsi, most latom csak h szirven nem Ancsi, hanem Szilvi :oops: ...

Rima, nagyon tunder a kis Leon! Es mar nem is olyan kicsi. Lassan kezdodhet a masodik menet :wink:...

Nagyon ugyes Dani az evessel! Az o sulyaval tuti nehez lett volna kivarni a 6 honapot a hozzataplalassal, csak kapkodom a fejem ezeken a kilokon :) .
Probaltatok mar az edeskrumplit? Ha a repat szereti, az is biztos bejonne neki.
Ricsi es a bolcsi? Irjatok reszleteket.

Mi jovo heten kezdunk. Tini mar nagyon varja.

Ancsi, akkor csak raereztek lassacskan az eszak-ir elet izere :) !
Kolesgolyot itt meg nem lattam, de gondolnam h az ilyen Holland & Barrett stilusu uzletlancokban kellene az ilyesmit keresni.
Amugy viszont amit nagyon szeretek a UK-ban, h nagyon nagy valasztek van organic (bio) termekekbol, mind gyerekeknek, mind felnotteknek...es ami a lenyeg, h nem is olyan sokkal dragabbak mint a nem bio dolgok. Tehat megfizetheto, ha nem is a teljesen, de legalabb a reszlegesen egeszseges eletmod.
A gyereknek az ilyen snack-szeru ragcsalnivalokbol fokent az Organix markanevu termekeket keresd, de nagyon sok mas is van, sot szinte minden nagyobb uzletlancnak vannak mar sajat gyartasu bio elelmiszerei is.
Na ezt most megint atdobom gyorsan.
mrsnoname
 
 


Andi, nem semmi kaladotok volt Kitti visszautjaval. De a jo hir, h most ezt egy jo ideig nem kell majd megismetelni.
Azota mar ujra elkezdodott a suli. Hogy fogadtak a sracok az iskolakezdest?
Munkaugyben van fejlemeny/dontes? Vagy csak en maradtam le es mar regen irtal arrol is... :roll:

Taram, de hiszen most latom csak, h Veronikanak is manapsag volt a szulinapja:). Hihetetlen h hogy repul az ido!
Nem irtad, de a parodnak azota biztos sikerult uj allast kapnia, ugye?

puszi mindenkinek, b
mrsnoname
 
 


Sziasztok!


Nálunk, egy picit felgyorsultak az események! Várhatóan január 12,-én utazik a Zoli, és már biztos, hogy nem várunk 3 hónapot, hogy utána menjünk! Csak a legszükségesebb időt várjuk meg, amit úgy saccolunk, hogy max 1 hónap.
Azért jutottunk erre a döntésre, mert szerintünk a gyereknek sok lenne az a 3 hónap apa nélkül, amúgy is nagyon apás! (Meg apa sem bírja a lánya nélkül!) :lol:
Most, hogy már az indulás időpontját is tudjuk, én azért egy picit sírdogáltam, mert igazából most volt egy kis időm elgondolkodni, hogy mennyire véresen komoly a helyzet. Persze eddig is tervezgettünk, meg számoltunk, de már elég közeli az indulás és persze én pánikolok!

B.

Neked is nagyon köszi az infót!

Timur!

Gratula a hozzátápláláshoz!
Nagyon szép baba lehet Danika!
Töredelmesen bevallom nekem a tv fog a legjobban híányozni, mert itthon állandóan megy, pedig nem is nézzük, csak hallgatjuk. (nincs rádiónk!)

szirwen1
 
 


Hello Szilvi,
Akkor mar jol haladtok ha a datumokrol nagyjabol megvan a dontes.
Azt tudjatok, h London melyik "szegletebe" kerultok majd?
Ez jo kis talaloskerdes volt reszedrol, h akkor ezek szerint a ferjed egy nemzetkozi aruhazlancban dolgozik, ami mindket orszagban letezik...en az IKEA-ra tippelek :wink: . De ha brit uzletrol van szo, akkor talan a Tesco... :roll: ...mas nagyon nincs kozos a ket orszagban (max egy-ket kisebb pesti Marks & Spencer). De bocsi, tenyleg nem kutakodni akarok ezzel.

De a lenyegre terve, azert ugrottam be, h elujsagoljam, ma delelott az egyik torok elelmiszeruzletben, gyumolcsvasarlas kozben raakadtam a polcokon arra a bizonyos Kubu gyerekitalra, amirol a multkor kerdezett Ancsi. En magam nem ismerem, csak latasbol otthonrol, de tokre megorultem h tudok rola infoval szolgalni. Ezek szerint ha a supermarketben nem is, de ilyen helyeken lehet kapni.

De ha nalatok nincsenek ilyesfajta uzletek, akkor a Kubu helyett tudom ajanlani a UK-ban jobban honos smoothies-fajta italokat. Igaz, ezeket hutoben kell tartani, de csupa-csupa "josag" van bennuk, nulla adalekanyag/tartositoszer. Az Innocent Kids ugrik be hirtelen ami ilyen ismertebb, de nagyon sok mas is van kulonbozo arkategoriakban.

udv, b
mrsnoname
 
 


Hali!
De IGEN!!!!! Vagy mi vagyunk szerencsések vagy csak nem vettétek észre. Vagy mi.!? Nálunk van kubu a Morrisons-ban. Az Eastern Europa tábla alatt. VAGY TESCO? MEGYEK ÉS MEGNÉZEM. Épp a héten láttam valahol.

timur
 
 


Megnéztem mégegyszer! Biztosan állíthatom hogy a Morrisons-bsn nálunk van KUBU ital :o
itt egy bizonyíték.:
Kép
a képen van még: pacal, cékla és csemege uborka konzev, valamint vajkaramella cukorka, és sok hasonló igazi lengyel finomság.
remélem segítettem.

timur
 
 


he-he, ez nagyon jo, ez a fenykepes bizonyitek :lol: .
Felenk sajnos nincs Morrisons, ugyhogy marad a torok bolt.
szep hetveget mindenkinek! b
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok,köszi. :D
Én is tüzetesebben körbe néztem a boltban.
Jelen esetben a kis Tescoban.
Ott már találtam néhány sós kekszet amit Ádinak adhatok.
Itt kenyér helyett eszik ezeket.

De láttam kinder csokit és dörmi kishajót is.
Kubu macit pont ma láttam a belvárosi boltban mert ott van lengyel részleg.
Lidl-ben pedig ropit és szalámit is tudtunk venni. :D
Amúgy nincs sok gyerekeknek készült étel itt.Otthon többet láttam.
Majd figyelem azokat a márkákat amit ajánlottatok. :D


Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Végre előkerültem én is! Regina megfázott, és borzasztóan nyűgős volt! Egész álló nap csak bújt, és ELMO-t kellet nézni, mert ha nem akkor jött a hiszti. szerencsére már jobban van!

Megvan hová megyünk!
Edmonton-ba szeretnénk, ha ott tudunk jó áron lakást bérelni, de mindenképp a WD19-s irányító számú körzetben szeretnénk maradni, mert ott lakik a párom barátja is. Így közel lehetnénk egymáshoz.
Itthon nézegettünk kiadó lakásokat, és találtunk olyanokat, hogy 2 kis szoba, vagy 1 szoba meg 1 "recepcion room" , amiről elképzelésünk sincs, hogy mekkora lehet. Mindezt olyan 80-tól 170 phont-ig.
Laki arra valaki?
Ha igen, akkor, ha már mi is kint leszünk, akkor nagyon szívesen találkoznék Veletek!

szirwen1
 
 


JaJ!

Ez lemaradt!:

B!
A tipped tökéletes!
De még nem 100% a meló!
Azt mondja a párom, hogy ha nem jönne de v.milyen oknál fogva a munka, akkor elmegy mosógatni!

szirwen1
 
 


Sziasztok!

Megint jól lemaradtam, bocsi érte!

Nagyon jók a képek, minden gyerkőc egy kis tündér! :)

Haha, én is jól tippeltem multi cég ügyben! :) Itt felénk nincs IKEA. Micsoda hely ez? A legközelebbi Bristolban van, csak kb. 3.5-4 óra kocsival. Ja, nem ragozom, se Kubu, se török bolt, se semmi, de egy lengyel bolt van kb. 20 percre a köv. városban!
Na, nem húzom fel magam! :)

Amúgy is most már biztos hogy 2010-ben elköltözünk, vagyis az a terv. Most azért még jó itt is. Nem akarom a gyerekeket kivenni a suliból, már megszokták és megszerették. Sőt, még az is lehet, hogy én is elkezdek egy sulit jövő szeptembertől. Nem ártana egy diploma. Most amit csinálok már 3 éve, eléggé megszerettem és ezen a területen akarok továbbra is dolgozni. A gond az, hogy sajnos a matek érettségim kettes lett :oops: és emiatt sajnos matekot kell tanulnom, hogy a felvételi követelményeknek megfeleljek. Hát, ehhez nincs sok kedvem. Talán megúszom.

Sajnos még mindig állandóan dolgozom és igaz hogy már csak heti 2x éjszakázom, de mire rendbejövök már kezdődik is előröl az egész hét. Na, nem baj, ha már lesz diplomám, nem kell heti 50 órát dolgoznom! :) Remélem! :)

Szilvi!
Szerintem is kár lenne 3 hónapot várni, ahogy van hova menni menjetek az apu után! Nem jó a "távházasság" senkinek.
A studio apartman-nal az a baj, hogy sokszor nem szeretik ha gyereket visz az ember, így marad az egy hálószobás lakás. Bár lehet szerencsétek is. Lehet, hogy honvágyad lesz, de nem kell vele törődni. Sajnos az észérvekre kell hallgatni és nem a honvágyra, mert ami otthon van az nem egy perspektíva. Sajnos.

Képzeljétek, mi is kinéztünk egy gyönyörű házat és lehet hogy elköltözünk!!!!! Még semmi nem biztos, még az sem hogy tényleg akarom, de azért jó lenne! :) Már 3 éve lakunk itt, és már akkor lelakott volt amikor kibéreltük. Ott meg minden vadonat új!!!
De még nem tudom megéri-e az egész herce-hurca.

Puszi mindenkinek!

Andi
andi68
 
 


Andi mident megér az ilyen költözés szerintem.
Nekem is régi vágyam egy családi ház.
Amibe most vagyunk albiban igen lepukkant.
A környék sem gyerekbarát sajna.

Szilvi hogyhogy ilyen olcsó az albérlet arra felé?
Mi két hálószoba nappalis lakásra, ami kb olyan 70 és 80 nm között van 550-et fizetünk.

Én mennék már innen valahova máshova ,de még anyagilag nem vagyunk hozzá érettek.
Azt tudom tanácsolni ,hogy az ár mellett jól nézzétek meg a környéket és az embereket is ,mert ki tudja mennyi az az idő mikor váltani tudtok egy másikra,ha nem tetszik.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Andi!
Tök jó, hogy el tudtok költözni! Szerintem a gyerköcök is hamar megszoknák az új környezetet!
A suli matek miatt se aggódj, nekem mindenből rossz volt az érettségim, mégsem jelentett gondot a továbbtanulásnál.


Ancsi!

Ezek a lakások, a körzeten belül egész kieső helyen vannak, és hát jó lepukkantak, de már mi is gondolkodunk azon, hogy inkább keresünk egy viszonylag normálisat, nagyobbat, és közelebbit.
Azért nem mindegy, nekünk sem, hogy milyen az a lakás. Már mi is néztünk jobbakat, olyan 380-550-ig. Szerintem ezek már elfogadhatoak.

szirwen1
 
 


Hali!
Merre jártok? :roll:
Nem tudom mit csináljak költözés ügyben. Jövő kedden kell fix választ adnunk. A férjem be van tojva, hogy nem fogjuk tudni fizetni, meg hogy eladják a fejünk fölül azt a házat. Az igaz, hogy eddig árulta a tulaj, de azt mondta hogy nem fogja eladni ha kivesszük. A párom nem hisz neki, szerinte úgy is eladja ha akad egy vevője. Meg ugye többe is kerül mint amiben most lakunk, naná, mert olyan szép! :)
SZóval most minden döntés rajtam áll, mert a férjem maradna, de én meg lépnék, viszont félek is, hogy neki lesz igaza!
Dehát semmi nincs kockázat nélkül!!!!
Na, most jól kipakoltam, írjatok gyorsan valami megnyugtatót! :)
Köszike! :wink:
P.
Andi
andi68
 
 


sziasztok.

en is bejelentkezem egy rovid hozzaszolas erejeig.
en megvagyok, mar a 30. hetet taposom. el sem hiszem, hogy 10 het is itt lesz a Nyuszikank. :lol:
3 hete kezdtuk el a hozzaepitest a hazhoz, nagyon remelem, hogy idoben keszen lesz!

Kubut en a Tescoban lattam, ott is van lengyel reszleg! :wink: nekem fenykepes bizonyitekom nincs.

Tunatok segiteni, hogy Angliaban hol lehet homeos bigyokat beszerezni? koszi

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok!

Andi talán a szerződésbe belefoglalhatnátok, hogy biztosan ne tudja a fejetek fölül eladni.
Ha van írásos bizonyíték mindjárt másképp fekszik a dolog.
A váltás mindig nehéz.
Valakinek ki kell mondani az utolsó szót.
És tudom azt terheli a lelki felelősség súlya aki dönt.
Az vigasztaljon, hogy bárhogy is lesz rosszabb úgy sem lesz, mint ami most van. :lol:

üdv mindenkinek:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Andi!

Szerintem a döntés mindig nehéz, de muszáj dönteni!
Én pontosan átérzem a helyzeted, hiszen most fogunk megválni a jól megszokott életünktől!
Szerintem azt mérlegeld, hogy egy nem túl jót cserélnél egy jobbra!
Ha sikerül akkor ott a pozitív végeredmény, ha mégsem jönne össze (de miért ne sikerülne?), akkor olyat ami most van biztos fogtok találni.

Ismeri valaki a " BUSY BEES" szolgáltatást?
Ha igen, tudna nekem valaki valamit írni róla?

szirwen1
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat! :)
Persze még mindig nincs döntés, de már csak 3 nap van! Szóval hamarosan kiderül minden.
VISZONT, a házon megjelent egy "Sale agreed" tábla, szóval már lehet hogy el is adták? A landlordnak meg írtam egy mail-t a kétségeimet őszintén leírva, erre nem válaszol. :evil: (2 napja!) Szóval, most úgy néz ki, maradunk. De már nem is bánom, mert megegyeztünk, hogy kifestünk, és én lehetek a "tervező" mert eddig azon ment a vita, hogy hogyan és mikor fessünk, és milyen színre, és mivel nem jutottunk közös nevezőre, nem festettünk! :)
Szőnyeget is fogok letenni, és ráveszem a férjecskémet, hogy ne jöjjön be cipővel, mert ő az aki imád koszos lábbal bejönni, nem is értem miért???? Amíg Pesten laktunk esze ágában sem volt, cipővel bejönni....
Mi az a Busy Bee?

Mush, én láttam a Boots-ban homeos bogyikat! :)
Sok szerencsét nektek!

Puszi mindenkinek!
Andi
UI. Fantasztikus szép őszünk van! :)
andi68
 
 


Sziasztok!


Amit eddig kiderítettünk a Busy Bees-röl:

Ez egyfajta szolgáltatás, amit a fizetésből vonnak le, és cserébe adnak egy kártyát, amivel bármilyen óvodai, iskolai szolgáltatást igénybe lehet venni. Persze az adott anyagi feltételek mellett.
Úgy gondolom, hogy olyasmi lehet, mint nálunk az önkéntes nyugdíj pénztár, csak ez gyerekeknek van.
Többet sajna én sem tudok róla.

szirwen1
 
 


Halihó!
Ja, igen, ez olyan childcare voucher, amit a munkáltató ad, pénz helyett, így nem kell azután az összeg után adózni! Viszont, a mi ovinkban nem fogadták el, és az iskolában sem a napköziben! Miért is? Nem tudom. Pedig én is tudnék szerezni a munkahelyemen és akkor kevesebb adót fizetnék.

Képzeljétek, mégis írt a landlord, hogy nyugodjak meg, ez a harmadik vevő az utóbbi 4 hónapban, aki "majdnem" megveszi a házat, (amúgy 220 ezerért hírdette meg!) és ha ez sem kap kölcsönt, ami hamarosan ki fog derülni, akkor nem is fogja megpróbálni eladni a köv. 2-3 évben, olyan elege van! :)
SZóval mégis költözünk?
A gond az, hogy ma kellett volna felmondani a lakást, hogy az egy hónapban benne legyünk, de még nincs válasz, így nem mondjuk fel. :( Tehát legkorábban dec. 15-én fogunk költözni. Ha......

Hát, ennyi.
Remélem mindenki jól van, merre járkáltok?
Sok puszi!
Andi



[/img]
andi68
 
 


Hahó!
Milyen jól elírogatok itt magamnak! :)
Képzeljétek, másnap amikor már az utolsó nap lett volna, hogy lemondjam a mostani lakást, felhívott az új tulajdonos, és gratulált nekünk, hogy miénk lesz a ház! :)
Most nagyon örülök, remélem minden oké lesz!
Jár még erre valaki?
Puszi!
Andi
andi68
 
 


Sziasztok!




Még mi is élünk, csak Reginám, és én vagyunk betegek! Én az influenza-oltástól, Regina meg valószínűleg tőlem. Még idehaza vagyunk, és egy kicsit megijedtünk a válság miatt, mert itt az a hír járja, hogy Anglia is szigorít a külföldiek munka vállalásán.
És hát azon kívül. hogy mehetünk még semmi mást nem tudunk.
Úgyhogy mi így állunk most.

Andi!
Gratula az új lakáshoz!

szirwen1
 
 


haliho,
Andi - jo kis dilemmaban voltatok szo se rola! De latom maguktol is megoldodtak a dolgok es azota mar nagyban koltoztok :D - sok boldogsagot nektek az uj hazhoz!
Hat igen, az ingatlanpiac (is) eleg ramatyul all. Hihetetlen h egy kicsivel tobb mint egy eve ilyenkortajt a csillagos eg volt a hatar ingatlanarakban, most meg alig akad horogra egy-egy vevo.

Szilvi - en egy kicsit lemaradtam, jobbanmondva osszezavarodtam...jol ertem h meg a ferjed sincs kint? Milyen szigoritasokrol hallottatok?
Szo se rola most eleg melyponton van az orszag igy a recesszio hataran lebegve, de gondolom odahaza se jobb a helyzet, vagy eppen barhol masutt a vilagon...azert szoritok, h nehogy meghiusuljanak a UK-hoz fuzott terveitek! En sem ismerem Edmonton-t, iranyitoszambol itelve Londonon kivul esik, de az meg nem indok arra h ilyen nagyon olcso legyen ott a berles...vigyazzatok nehogy rafazzatok! Bar megertem, nagyon nehez dolog lehet latatlanba berelni. Nem lehetseges, h valaki akiben megbiztok megnezze ezeket a lakasokat/kornyekeket szemelyesen?
Remelem azota felgyogyultatok mar mindketten!

Mush - huha, a hozzaepites jo kis moka igy szules elott. Bar igy legalabb van egy tuti deadline ami hajt es amihez muszaj tartani magatokat. Nekunk 5 evvel ezelott semmi ilyesmi nem volt, jol el is huzodott a vegen....hmm, voltakeppen meg mindig nincs 100%-ra befejezve az egyik ilyen project....:roll:
Ti Sheffield-ben eltek?

Ancsi - mi ujsag Belfastban? Sikerult rabukkanni az ajanlott gyermek-termekekre? Szerintem itt is (legalabbis Angliaban) sok jo dolog van gyerekeknek, es egeszsegesebbek is mint odahaza. Azert mindig jo a mar megszokott izekre rabukkanni itt is :) .

Nalunk beindult a nagybetus elet. Tini is betoltotte par hete a 3 evet es elindult oviba. Nagyon jol megy neki, hihetetlen gyorsan beszokott, egy konnycsepp nem sok annyit sem ejtett. Orultunk h sikerult ilyen jol idozitenunk a kezdest, es hogy ilyen jol megerett a tarsas foglalkoztatasra.
Idokozben lejart az en anyasagim is es visszamentem tanitani. Bar csak egy csoportot vallaltam es csak ket este egy heten, h ne zavarjon be a gyermeknevelesbe. Azert igy is van rengeteg munka (oraelokeszites es megtobb admin).
Hat roviden tomoren ennyi tortenik velunk.
puszi nektek, b
mrsnoname
 
 


Kép


sikeresen lekicsinyitettem egy szulinapi fotot...juhe :D !
mrsnoname
 
 


sziasztok,
ma rakerdeztem az oviban a nursery education grant-ra, tudjatok az a bizonyos 2 es fel ora naponta 3 eves koruktol.....
Ha valakinek mar nem ujdonsag amit leirok, akkor bocsi, de nekunk meg csak januartol lesz aktualis, igy eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Igy gondoltam megosztom veletek amit tudok:

Altalaban 38 hetig jar, az evi 52-bol, tehat aki olyan helyre jaratja a gyereket ahol kovetik az iskolabeosztast a half-termekkel es mas szunetekkel egyutt, az jobban jar, mint peldaul mi, akik maganoviba jaratjuk a lanyunkat, ahol nincs szunet egesz even at.

Ha a gyerko nem jar minden nap oviba, vagy csak part-time (ami meghaladja a napi 2 es fel orat), ott a helyi onkormanyzattol kell megkerdezni h milyen felosztasban lehet felhasznalni az altaluk finanszirozott osszesen heti 12 es fel orat. Nalunk jo fejek, mert megengedik h akar egy nap alatt is felhasznalja az ember a heti maximumot. De olvastam olyan onkormanyzatokrol is ahol csak 2x 2 es fel orat engedelyeznek egy nap, de azt is csak ugy, h egy ora szunet (tehat egy maganfizetos ora) kell h legyen a ket allamilag tamogatott 2 es fel ora session kozott. Szoval ezt a reszet helyileg kell megerdeklodni.

Minden gyerek az utani term-tol kezdi el kapni a tamogatast h betoltotte a 3-dik eletevet. Tehat aki szeptember es december kozott szuletett, az majd csak januartol kapja....esatobbi.

A grant-ra jelentkezest az ovi (vagy az illetekes oktatasi intezmeny) intezi a gyermek neveben, es nem pedig a szulo. Ami logikus is, hiszen ok kapjak a gyerek utan a penzt es nem pedig mi.

Hat most hirtelen ennyi jutott eszembe rola. A neten van meg kismillio info.
A busy bees-rol szinten van a neten sok info akit erdekel: http://www.busybees.com/

Udv mindenkinek barmerre is jartok, b
mrsnoname
 
 


Meg valami ami eszembe jutott...de asszem errol mar irtam egyszer korabban is, hogy vannak olyan ovik akik nem vesznek reszt ebben a nursery education grant-ban. Erre erdemes rakerdezni mielott leadna az ember a jelentkezeset egy-egy oviban, nehogy kesobb deruljon ki!
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Megyeget az élet telnek a napok.

Igen már megtaláltuk azokat az ételeket amik Ádi baba fogát illetően nem káros.
Igazából csak a rágcsálni valók terén volt gondom ,mert rendesen eszi a felnőtt kaját velünk.

Most másban is kérném a segítségeteket.
Szeretnék valami rendes téli cipőt venni a gyereknek,de itt nem lehet normális gyerekcipőt kapni mint otthon.
Vagy legalábbis nem láttam kivéve az Asda internetes katalógusában.

Eddig még otthon vett cipőbe járatom Ádit.
Nem tudom ismeritek a Supi és a Salus cipőket.
Na valami ahhoz hasonlót szeretnék.

http://x113.dataglobe.eu/artmusic/supi/

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, már nagyon készülünk.
De mindig van valami. Most Reginával járunk minden héten kezelésre, mert letörik a zománc a fogáról. és a doki csak v.mi sárga izével keni, de ezt nem lehet itthon, muszáj időpontot kérni és a rendelőbe menni.
De azért javában készülünk, meg tervezgetünk.:lol:

Meg tudnátok mondani nekem, hogy mennyi pontosan a tömegközlekedés?
Valahogy úgy szeretném tudni, hogy ha egy körzeten belül maradunk akkor mennyibe kerül, és mondjuk ha átlépjük azt az egy körzetet akkor ez mennyivel növekszik?

szirwen1
 
 


Szia Mindenkinek!

Ha lehet akkor csatlakoznek a tarsasaghoz, mint Angliaban elo kismama :D
Egy par szot bemutatkozaskent leirok magamrol-magunkrol.Lassan 3 honapja elunk itt Carlisleban a csaladdal.a ferjem tavaly februarban jott ide dolgozni, 3 fiammal augusztus 27-en hagytuk magunk mogott .


Az iskolai beiratkozas eleg siman lezajlott, Martin fiam13 eves,secundaryba jar,Marko szeptemberben toltotte a 11-et igy meg primaryba kerult. A legkisebb csemetenk 2 eves es 3 honapos, meg itthon van egyenlore velem, de jovore szeretnenk majd bolcsibe beiratni.De meg ez messze van.A ferjem a szomszed varosban(Penrith-ben) dolgozik egy raktarban,es hetente 3x meg tulorazik.En jovohet csutortokon megyek allasinterjura,ami eleg erdekes lesz mert meg az angolom a fasorba sincs :oops: Ami kesik nem mulik. :wink: Egyebkent igy szombat-vasarnap mennek en dolgozni.


Kb 5 percnyire van toluk egy nagy park , a Hammonds-Pond, jatszoter, focipalya(mily meglepo) csonalazoto, galambhaz, papagaj-lak, ugyhogy a gyerekek levegoztetese megoldott.
:lol: Egyebeknt csendes kornyeken lakunk, szeretunk itt lenni egyenlore honvagy nincs,a fiuk is inkabb a haverokat hoznak ki ide :wink:
Mi 475 fontot fizetunk az albarletert, 3 halo,nappali,2 furdo,konyha,.Plusz a council tax havi 134 font. Mondhatni egesz pofas, szerencsere az ablakok-ajtok ujak, viszont a teto szigetelessel gaz lehet,mert peneszedik plafon. Ugyhogy az ugynoksegnek reklamalunk majd.

Most egyenlore ennyit irok, nem terhellek beneteket le :lol:
Szep estet mindenkinek,es szep hetveget.Remelem az egyik napot eso nelkul megusszuk. :roll:
thomaildi
 
 


Sziasztok!
Húú, de nagyon régen írtunk, ne haragudjatok, de nagyon sok gondunk van. Timurt sajnos elküldték a munkahelyéről leépítés miatt. Az autógyártásban dolgozott és persze, hogy ott építettek le először a recesszió miatt. Szerencsére még aznap lett másik munkája, de persze már nem annyiért. Úgy néz ki, hogy nekem is el kell most mennem dolgozni. Majd meglátjuk mi jön össze. Mesélünk majd ha valami biztos. Addíg meg próbáljuk kihozni a legtöbbet.
A fiaink igazán jól vannak. Hatalmasak. Ricsi hihetetlen módon szedi fel az angolt a bölcsibe, nagyon jó! Élvezzük. Danika meg már 7 hónapos, egyszerűen nem hisszük el, amikor most született! Tényleg többi anyukák, Rima, Taram mizu a picikkel? Küldjetek képeket, ha ráértek légyszi, meg meséljetek is!!!

Andi, most végülis mi lett a költözéssel? Képzeld, már 5 hónapja odavan az útlevelünk a bevándorlásiaknál és még mindíg semmi. Úgy érzem, már soha nem jutunk haza! Legutoljára tavaly Karácsonykor voltunk. Ez most nagyon hosszú.. Sajnos nagypapa még nem is látta az unokáját. :( de most már csak megkapjuk.
Ancsi! Sajnos cipőügyben semmi ötletem nincs. Mi is otthon az orvosi műszer mintaboltban vettünk jó minőségű cipőket, de itt csak divatcipőt találtunk eddíg. persze jobban körbe kellene nézni. Neten kerested már?

Na jó éjt mindenkinek!
Xena

xena
 
 


Sziasztok!

Xena elé nehéz időszak akkor ez nektek most.
Kitartás.
Cipőügyben utána nézek a neten ,de szerintem marad az otthonról rendelés.

Ildi üdv a körünkben.

Azt azért írjátok meg, hogy hova sikerült elhelyezkedni?

Én is itthon vagyok Ádival és nemigazán hagynám magára munka miatt.
Pont abban a korban van amikor nagyon anyás.
Bár Ildi adhatnál néhány ötletet hova lehet elmenni hétvégén dolgozni kevés nyelvtudással? :lol:

Kép
ancsi1979
 
 


Szia Midenkinek!

Xena,cipot en is mostansag tervezek venni, meg az otthon vett Siestat koptatjuk :lol: Ugyhogy ha esetleg rabukantal valamire idokozben,megosztanad velem :) ?Nekunk is valami normalis cipo kene,mert Marcinak befele dol a bokaja, otthon gyogycipot is kaptunk,itt meg ennek nem jartam uana :oops: Mondjuk 25-en megyunk a korhazba kivizsgalasra,ott majd rakerdeztetek a ferjemel,hatha itt is van ilyenre lehetoseg...


Ancsi!
Hehe, takaritani fogok ha minden igaz :roll: persze ide is kellene az alapfoku angol,de a ferjem a potekciom,igy rugalmasak,egyebkent eselyem se lenne :wink: Egyebkent nem banom mar ha kicsit elszabadulhatok itthonrol.Elegge elszigetelten elunk meg itt, persze megyunk setalni,boltba,parkba,ami egy 2 eves kisgyereknek meg szorakozas,de Nekem nem igazan.Ugyhohgy jo lesz emberek kozott lenni.Kivancsi leszek az elso idoszakra.
Azt akarjak egyebkent,hogy egyedul menjek be az interjura,ne jojjon be velem a parom... Kivancsi vagyok mennyit fogok erteni az egeszbol.persze itthon tanulok,mikor Mano alszik, meg a kozepso fiammal is kell,neki docogosebben megy a dolog, de mas az mikor emberekkel beszelgetunk.
Na mentunk,itt tapos a gyermekem szep hetet mindenkinek!
thomaildi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?