Új privát üzeneted érkezett!

Mágnes, jó szórakozást a lagzihoz, vigyázzatok magatokra. Mi is úgy volt, hogy megyünk szombaton vidékre lagziba, de lemondtam egyéb problémák miatt. Bár most, hogy meg vagyok fázva nem is lenne jo menni.

Bejci, csak pihensz, vagy bevonultál esetleg a kórházba. De jó lenne! :lol:

Most vagy én vagyok érzékeny vagy hülyén fogom fel a dolgokat. Szóval egyre kevésbé tűröm jól, hogy van a hasam, aztán vagyok én. A barátnőm mondta, hogy ilyenkor ő is kindertojás funkcióban volt. Amikor pedig megszülettek a lányai, akkor sem lépett sokkal előrrébb.
Szóval nagyon vártam, hogy én is babát várjak. És büszke is vagyok rá. De, hogy úton útfélen a hasammal legyenek elfoglalva az ismerősök, azt valahogyan nehezen viselem.
Bár azt értem, hogy nekem tök természetes, hogy itt van, mert már 5 hónapja élünk együtt teljes összhangban, de hát akkor is.....

Kép
Kép
cs_erika

Ercsi: Vagyok, csak sztrájkolok, mert senki nem ír!! :evil:
Nem akarok kórházba vonulni, csak hétfő délután azzal a tudattal, hogy kedden szülök!
Pocid: Szerintem tök természetes hogy mindenki azzal van elfoglalva. De szerintem csak azért csinálják, mert azt hiszi mindenki, hogy egy kismaminak ez a legfontosabb, hogy állandóan a hasával legyenek elfoglalva! Fel a fejjel! :wink:
Vendég

Erika
Én azt nem szeretem, hogy sokan meg akarják fogdosni a hasamat. nem is értem, hogy számomra szinte vadidegen emberek fogdosni akarnak. Még a családból sem szeretem ha fogdossák.

Bejci
Ne sztrájkolj! Mindig van egy aktív tagunk. Emlékszel voltam én is, aztán Magdolnam. Most rajtad a sor. ha Bius megszületik utána úgyis ritkábban fogsz jönni.

Olyan jó nézni a kis komódot! bele rakosgattam a kivasalt holmikat, de mivel a bútornak nem volt ideje kiszellőzni, így egy kicsit elnyomja a fa illata a babaruhákét. Hát mit is mondjak, ezeket a kis bodykat és rugikat azért nem egyszerű vasalni. venni kellene hozzá egy miniatűr vasalót. :D

Nem is tudom írtam e, de tegnap a védőnő meglátott és azt mondta lentebb van a hasam, hamarosan szülök! Mondom azért ne 5 héten belül még, ha lehetne. Azt mondta nem fogom kihúzni 40 hétig. Nem is baj, de legalább 38-at bent töltsön Fanni.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Végre ma hazajöhettem, de csak eltávozásra, és hétfőn vissza kell mennem még 1-2 vizsgálatra, és akkor kapom meg a zárómat is. Tehát be már nem fektetnek (remélem!), csak a papírokért kell visszamennem.....

Szóval: a tüdőgondozóban mindent rendben találtak, de a dokinő elküldött valami d-dimer tesztre, mivel kicsit visszeres a lábam, hogy esetleg nem -e mikroembolizáció van a háttérben.......
Na, a kórházban (szerencsére pont a dokim volt ügyeletben) azt mondták, hogy ez a teszt ilyenkor már nem mérvadó, mert minden terhesnél emlkedett értéket mutat. Inkább továbbküldtek a belgyógyászatra, itt is minden okés volt, majd az angiológiára, ahol mindkét lábszáramat meg uh-zták, és nem találtak trombózisra utaló jeleket! Hurrá!! De még mindig nem tudtuk/tudjuk miért szúrt a hátamba.....Ja, és ennek ellenére, minden reggel és este szúrni kell magamat fraxiparin-nal, megelőzésképp......Érdekes, nem mutatták ki, mégis úgy kezelnek, mintha lenne..... :roll: :roll:

Ja, és úgy mellékesen csináltak terheléses cukrot, ami 120 perc után 7,8 lett.........Sosem volt gond a cukrommal, most is szerintem a stressz dobta meg...Na mindegy, 3 nap diéta, tegnap csináltak cukorprofilt, szerencsére minden értékem tökéletes! Azért a diétára odafigyelek ezután is....

Nati!
Érdekes, hogy a te cukroddal nem fektetnek be...Nálunk MIskolcon mindenkit, akinél kicsit magasabb bevágják a kórházba, elmagyarázzák a diétát, és ha a profil rendben, akkor mehet haza. Nagyon sok cukros kismam volt egyébként a kórházban.....

NAgyon rossz volt bent, meg szerencse, hogy a szobatársak jók voltak, és egy-két nővérrel is jól összehaverkodtunk, sőt szülésznővel is, sokmindenről kikérdeztem. Ja, és láttunk cuki bébiket is! :)
Minden nap volt NST, babával minden okés.

Holka!
Szerinted jelent az valamit, hogy a magzatvíz kicsit több lett?? Doki szerint ne foglalkozzak vele, minden 2. kismamának több.....Ja, és ha már a méretek szóba kerültek: a 34. heti UH-n 2700 gramm körül saccolták! BPD:86 mm. Szerintetek?? Ha ilyen iramban nő, akkor inkább legyen meg a 38. hét környékén!

Bocs, hogy most nem reagálok mindenre, csak tudatni akartam, hogy élek! :D

D.

Kép

Kép
ditta76

szia Ditta!
örülünk hogy vagy, és hogy jól vagy, és jó kezekben voltál.
te is már a finisben vagy, ez jó-
kórházi cuccod?:)
akkor nem lesz pici babád, szerintem a magzatvíz nem gond, de majd hokla megmondja.

na majd még jövök

szép hétvégét

Kép
andyfekete

Hello.... ha még jár erre valaki! :roll:

Nati: Örülök, hogy Fanni ruháinak mosás-vasalása ilyen pozitívan hat Rád! Rám is így hatott! Ami a védőnénidet illeti: nem eszik olyan forrón a kását! Nekem is mindenki azt mondta, hogy ez a baba nem várja ki a 40 hetet, mert tök nagy a pocim, torzul a fejem, lennt van a hasam... aztán tessék: Itt vagyunk, még mindig egyben vagyunk... Szóval ne aggódj, Fanni baba még maradni fog odabennt a szuperluxus kérójában!!

Ditta: Örülök, hogy végülis "kiszabadultál", lelkileg rossz hatással lett volna Rád, ha maradnod kell bennt. Nekem Bia Bpd-je a 31. betöltött héten 83 mm volt, 37. héten pedig 94 mm, mégsem akarták, hogy előbb jöjjön. Igaz, most már a dokim is azt mondta - tapintás alapján -legutóbb, hogy jó nagy lett a baba, de ennek ellenére eddig hagyták a dolgokat a természetes módon zajlani. Aztán majd holnap kiderül, hogy hagyják-e továbbra is... De nem emlékszem: Te császáros voltál eddig? De amúgy tévedhetnek is a mérések. A másik topicban egy csajszi babájának 2 nap különbséggel -4 mm Bpd-t és -790 gr-ot becsültek. Szóval Kedd és csütörtök között "összement" a gyerek...?

Tegnap este olyan furcsán éreztem magam... Kb. 11-kor Bius elkezdett fészkelődni, mocorogni, és akármit csináltam, nem hagyta abba. Kb. 3-ig ezt játszotta, és ezidő alatt még hatszor(!!!) csuklást is produkált. Lehet, hogy a sok mocorgás miatt, de én meg elkezdtem Wc-re járni és kb. negyed óránként pisiltem...de olyan emberes adagokat: Én, akiből egész nyáron úgy kellett kiimádkozni a pisit! És amikor felálltam az ágyból, vagy sétáltam, a kis buksijával annyira nyomta a "kijáratot", hogy azt hittem a gravitáció besegít, aztán... már arra kezdtem gondolni, hogy... csak nem??? :roll: De nem!!! :wink:
És amúgy most is olyan furcsa nyomást érzek lennt "délen"... de nincs mensis fájás, görcs, meg ilyenek...
Hát velünk ennyi van! :wink:
Vendég

Ditta
Nem kell izgulni miatta. Átlagosnál,normalisnál kicsit több magzatvíz nem egyenlő a polyhidramnionnal!
Örülök,hogy itthon lehetsz már!
Bejci után te vagy a következő kismamink!

Bejci
Sztájkot tessék beszűntetni!! :D Örülök,hogy Kia segített neked. Igen ő nagyon figyelmes és lelkiismeretes.
Annyia de annyira várom,hogy Bius képeit nézegessük már!!
Privit küldök.

Nati
Cukorprofilod milyen lett?

Erika
Szerintem természetes,hogy mindenki a pociddal foglalkozik, én szerettem ezt a figyelmet, nagyon büszke voltam a hasamra! Azt viszont én se szerettem ha mások simogatták…

Mágnes
Érezzétek jól magatokat a lagziban!
És még ez is a pakolászás is fokozódni fog ha 2-nek pakolsz…. A dédis hétvége miatt én teletömtem gyerekcuccal az egész csomagtartót!!
Úgy belém ültetted az Áron nevet,hogy először mindig meglepődök ki az a Bence…

Magdi
Liza tüneményes!! Írtó édes a kapucnis szerkóban!!

Andy
Miért cumisüvegből adod Vivinek az anyatejet?

Én kb.2 hete mindent egyedül csinálok. Anyósom leszokott arról,hogy főz nekünk…picit kár…könnyebb volt míg nem kellett főznöm…. de közben meg nagyon élvezem a főzöcskét.
Csak így kevesebb időm marad…konkrétan semmi szabadidőm nincs.
Reggel kelünk,mire elrendezem őket az másfél óra,elmegyünk 2,5 órára játszózni ezt Emma mindig végigalussza babakocsiban. Hazaérünk majd Henit ebédeltetem majd altatom,Emma ekkor kezdi meg az ébrenlétét…mert már nagylány bizony…már nem csak alszik,sokat nézelődik és 2 nagy alvása van 1 délelőtt,1 délután….szóval mire Emma bealszik Heni megébred a déli kb.2 órás alvásából. Még az a szerencse,hogy Heni már ügyesen eljátszik magában egy ideig mert addig gyorsan megfőzök. Fél 7-től már kezdek fürdetni és vacsiztatni. Nagyon gyorsan eltellik egy nap.
Anyum és tesója ugrottak be a héten,2x1 órára….akkor mindig fürdésre használtam a kapott időm mert jól esett,hogy végre ne rekordsebességű 3 perces esti zuhanyban legyen részem hanem egyórás tollászkodásban!

Annak ellenére,hogy az első hónapban nyilván könnyebb volt, hogy Emma rengeteget aludt….mégis ahogy nő és masszívabb és többet figyel…alvása közben mindig alig várom,hogy ébredjen már hadd gyúrogathassam meg Őt!
holka

bejci
a privi csak este megy mert most gyerekezek,pusz. :oops:
holka

sziasztok!

holka!
nekem is hamar elmegy egy napom, és nekem is már 3.hetesen sokat nézelődik, délelőtt 9-12 között alig alszik, igényli az anyját, a kezemben a tévé előtt elringatom, de majd holnaptól asszem délelőtti séta lesz beiktatva, ha jóidő lesz.

ebéd után mi is alszunk, mindketten kb 3ig. utána vagy elalszik míg jön az apa, vagy nézeget, de nem sír. 6 felé fürdünk mi is, és vagy elalszik utána-vagy nem, sokat nézeget ő is már.
a lényeg hogy este 9--10től reggel 7ig általában alszik, 12kor kel fel, meg 3-4 felé.
úgyhogy tudok aludni 3*2 órát,. van mikor 3at is.
azért eszünk cumisüvegből, mert estére elfogy a tejcim, és a lefejtet adjuk neki már este, meg éjjel, hajnalban meg ha nincs akkor tápszert.
de ha van hajnalban tejem akkor is le kell fejnem, mert 2 perc után visszaalszik a cicimen és nem tudjuk felébreszteni.
Védőnő mondta, nembaj ha napi 2szer cumisüvegből kap kaját, a lényeg hogy van annyi tejem.
sajnos nem tudtunk már a kórházban sem felébreszteni, ha beájult, ilyen a mi kis Vivienünk. olyan mint az apja, még ha ágyudörgés lenne, arra sem kelne fel:)

ma már csak 1szer kapott tápszert éjjel, eddig, de nem kiabálom el.

na megyek, asszem ébredezünk

remélem Bejci jól vagy, és ha szülsz!!!!!!!!!!!!!: drukk neked, bár ezek szerint több esélyed van a császárra

Kép
andyfekete

Ditta
örülök, hogy végre otthon lehetsz a családdal. Nekem is egy kicsit több a magzatvizem, de még normális és nekem a cukor miatt van. Azért nem fektettek be, mert a diéta elkezdése után 5 nappal normális volt a cukrom és nekünk a cukorgondozóban tanítják meg fél óra alatt a kajálást + adnak egy rakat szóróanyagot, kiskönyvet. Amúgy ha inzulin kell nálunk azt hiszem akkor sincs kórház, mert azt is beállítják a cukorgondozóban.

Holka
Cukrom hétfőn 4,9 lett pénteken 5,8 kaja után 1 órával. Egyszóval a múlt heti 7,7 a megfázás miatt volt. Már csak 1x kell mennem elméletileg a 35. héten és vége.

Andy
Vivit nem zavarja meg, hogy 1x cici, 1x cumi van? Sokan azt mondják így leszokik a ciciről. Ezek szerint ez sem teljesen igaz, ha nálatok működik.

Már megint fogytam!!! Olyan jól érzem most magam!!! ma is vasaltam rucikat, olyan jó illatuk van (vasalásnál szokatm coccolino vasalóvizet használni).

Kép
Kép
nati80

Szasztok!

Gondoltam szólok, hogy a sztrájkot beszüntettem :D , de holnap ne lepődjetek meg, ha nem jönnék!
Igen... végre befektetnek a kórházba!!! :D Most jöttem nst-ről, dokim is megvizsgált, de még mindig zárt a méhszáj, babucim nem nyomja erősen, úgyhogy a fájásaim is csak lájtosak!
Szóval reggel 7-kor felvesznek az osztályra és onnan már Biussal jövünk haza!! :lol:
Kéretik drukkolni, mert azért kicsit be vagyok sz@rva!

Puszi Nektek!

Jenny: Ha olvasod: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Vendég

sziasztok!

Bejci, abból amit hétvégén írtál, azt jelenti, hogy Bius is jönni akar már, még az is lehet, hogy hamarabb mentek be, mint reggel 7, de ha mégsem, akkor is nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen. Már nagyon kíváncsi vagyok a kislányodra, és szerintem mindenki. Szóval gyorsan gyertek majd haza. :lol:

Holka, nem is az zavar, hogy mindenki a hasammal van elfoglalva, hanem, hogy úton útfélen simogatni akarják. Nekem ne simogassák, arra ott vagyok én. :lol: De én is nagyon büszke vagyok rá, csak rosszúl tűröm az ilyen dolgokat.

Ditta, jó, hogy vagy megint! Vigyázzatok magatokra. És ha elővigyázatosságból kell kapnod a Fraxit, akkor inkább keljen, mint bármio bajod legyen. Aztán úgyis abbahagyhatod majd.

Nálam a betegség teljesen eluralkodott :? Köhögök, fáj a torkom, nagyon folyik az orrom. Éjszaka alig aludtam, mert annyira fájt a torkom. Borzalmas. Ma voltam gyógyszertárban, kaptam kakukfű teát, 500 mg-os C vitamint, most már bombázom magam. Vettem Neo citránt is, de azt a párocskámnak. Ő is beteg. A patikus csaj kérdezte is, amikor kértem, hogy de ugye nem magamnak. Pedig az alkalmazásija szerint a 3. hónap után lehet szedni, de mindegy.

Kép
Kép
cs_erika

Ez a vonalzó tiszta hülye, ma 23 hetes és 4 napos vagyok. :twisted:

Kép
Kép
cs_erika

Bejci
Gondolok majd rád és szólj ha Bius jön!

Erika
Jobbulást! Sok-sok tea és sterimar orrspray nekem segített.

Most kezd nehézkessé válni az alvás. csak oldalamon tudok aludni és attól totál elzsibbadok, főleg ha 3-4 óra hosszát meg sem mozdulok. ma csak 4-kor keltem fel pisilni és addig mozdulatlanul feküdtem az egyik oldalamon, na ennek meg is lett az eredménye. Annyira felpuffadtam reggelre, hogy elég rosszul voltam. Utána meg Fanni nem akart elaludni, így kb 45 perc kellett mire újra el tudtam aludni. De azért mégis olyan jó érzés mikor fészkelődik és érzek kis hegyes kerek valamik uszkálását a pocakban.

Málnalevél teát mikortól kell inni? A betöltött 34 hét vagy 36 hét után?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Ideértem megint nagy sokára. :)
Még mindig pörgünk, csak most már irányba. Elkezdtük gyorsan még a nagy hideg előtt leszigetelni a mennyezetet. (Panel 4.emelet és a tető nagyon kihúzza a meleget) Az alap dolgokat már megvettük pénteken, de még meg kell venni a dekor hungarocellt, amit még ki sem néztünk. Képzeljétek apa megmérte a kocsit, hogy befér a cucc ami a kezdéshez kell. (50 m2 hungarocell tábla.) Természetesen csak úgy fért be, hogy én már nem. Így a Bricostorból átkutyagoltam a Corába és ott sétáltam másfél órát, mire a párom visszaért értem. Jó kis kaland volt. :) Egyébként ez jellemző a páromra, hogy megméri, de elméri a dolgokat. :lol:

Köszönjük a névnapi köszöntést. Kende nagyon örült a sok ajándéknak. :lol:

Bejci: még mindig nem szülsz??? Ej ez a Bius. De a héten már a kezedben lesz Bius. Millió drukk. Kinek írsz majd sms-t?

Holka: nagyon helyes Emma lány. :) Látom sűrűsödnek a napjaid. De egész jól megoldod ahogy írod. Ügyin szervezel.

Nati: szuper, hogy befordult Fanni. Hű nemsoká ctg-re mész. Hogy megy az idő.

Mágnes: hű de szép nagy már Bence baba. És mióta lett Bence? Nem Áron volt? (bocsi, ha keverem valakinek a babájával) Milyen volt a lagzi?

Ditta: örülök, hogy már otthon vagy. Gyógyulgass és pihizz sokat. Ugye nem fogtak bent ma?

Andy: nekem is pont így volt ahogy nálatok. Éjjel/hajnalban cumisüvegből kapott lefejt tejet a Kende, mert akkora már elfogyott a tejcsim.

Ercsi: neked jobbulást!!!

Magdolnam: Liza has fájóssága elmúlt már?

Kép Kép
kisvirág_30

Viri
igen,megoldom csak néha picit fáradt vagyok azért...
De közben imádom is! Együtt lenni a kislányokkal olyan jó!!

Magdolnam
írj egy kicsit,hogy tellnek a napjaitok? Azóta nem volt rosszullét,ugye?

Bejci
Nagyon drukkolok,holnap végre megölelheted Biust!!!
Hihetetlen öröm lesz csak nézned és nézned Őt!!
Végre te is Anyuka leszel!!!!

Andy
de nappal meg olyan sok tejed van,hogy fejni is tudsz,estére meg nincs? Bocsi,nem értem....én ilyet nem tapasztaltam..

Nati
A 36.hét után. Cukor szuper!!
Még kell venned valamit Fanni érkezéséig vagy kész vagy?
Ezt a vasalóvizet én is ki fogom próbálni!

Erika
igen a simogatást én se szerettem.
Simán 1000-ret is bevehetsz a C-vitaminból,sokforró tea és alvás!

Úgy várom,hogy BKV-zunk a lányokkal.!!!Megcsináltam ugyan a jogsim még nagy pocakkal de megmondom őszintén nem merek friss jogsival 2 kicsivel autózni Pesten. Szóval marad a BKV. Csak Emma nőjjön még egy kicsit...aztán programozhatunk ezerrel...azt úgy szeretem!! Mert most elég uncsi a programunk...legalábbis nekem :lol: mindig csak a Liget,meg még 2 játszótér. Kicsit kiszélesedne a programskála.... :D

Mágnes,Ditta,Viri
Van egy műsor a Spektrumon, a Mamit akarom! a címe.
2 családot mutatnak be alkalmanként…anyukát 3 napra elviszik wellnesezni és apukának kell boldogulnia a gyerekekkel és háztartással! Egyrészt sok vicces helyzet adódik a próbálkozásaikból másrészt minden apuka azt mondja az elején ugyanmár tök egyszerű az anyukák élete de estére mind hulla és azt mondják a 3 nap végére,hogy huuuu….hogy nem fizikalisan nehéz hanem mentalisan és mind kezdi elismerni a felesége otthoni munkáját…mert mi nem megyünk be irodába dolgozni ez tény „csak” itthon vagyunk folyton…de saját magaddal nem foglalkozhatsz mert a gyerekek töltik ki az idődet…..és bármennyire imádnivalóak és semmiért el nem cserélném az anyukalétet…néha bizony vágyik az ember egy kis magánéletre,csak 1-1 órára… néha….
És én még lekopoghatom mert nekem nagyon rendi férjem van és minden reggel bevásárol, hogy friss kaja legyen itthon. És a héten 6 napot dolgozik és bizony fáradtan jön haza és akkor estére már 3 gyerekem lesz…de én meg néha azt érzem én nem fáradhatok el estére??
Mert mindegy, hogy valamelyik éjjel 4 órát aludtam 3 részletben nekem nincs pihi este mert
akkor nem vacsizna a család, nem fürödnének a gyerekek(nálunk én fürdetek mert párom 7-re jön haza, aztán vacsizik kb fél8-ig de addigra kész is vannak a picurok a fürdetéssel…
A lényeg, hogy ment ez a műsor és férjem most látta először és 3 dolgot is megcsinált magától, kérés nélkül este!!! TÖK JÓ!!!
Szóval véletlenül be lehet kapcsolni apukáknak háttérzajnak hátha célt ér a műsor lényege!!!
Persze nem feltétlenül azoknak ajánlom akik az első babával vannak otthon,hanem ahol már tesó is van….

És eljutottam arra a pontra pár nappal ezelőtt,hogy hiányzik a pocakom és a rugkapa... szóval,hogy örömteli várakozással/vágyakozással gondolok arra,hogy egyszer MAJD megint babát várjak!!!
holka

Holka: a múltkor pont láttam ezt a műsort. Nagyon tetszett. Azóta azzal fenyegetem apát, hogy elmegyek wellnesselni. :) Egyébként nálunk apa elég sokat segít, de csak akkor, ha megkérem rá. Magától nem. :)

Kép Kép
kisvirág_30

Bejci írta:
Megvizsgálták,zárt a méhszáj,3 percesek a fájások. 2 óra múlva újra megnézik de már nem engedik haza.

Bejci MEGADRUKKOK!!!!!
holka

Viri,Neked holnap UH???
Aztán gyere és mesélj mutasd nekünk a kistesót!! :lol:
holka

Bejci
DRUKKOLOK NAGYON!!!!

Pici lányka nagyon nyomhat valamit, mert totál lufi lettem és eléggé fáj már megint a gyomrom.

Kép
Kép
nati80

Bejci, Hurrá!!!

Ez aztán pontos jóslás volt részemről reggel, hogy estére valami lesz Bejcinél. Na jó, ehhez nem kellet különösebb jóstehetség, mert már egy héttel túl volt. :P De nagyon örülök.

Nálam helyzetjelentés: beindult a rekedtség, hangom nem sok. Köhögés csökkent, orrfolyás is, már nem kell sok zsepi végre. Azt hiszem megérte a mai ágyban maradás, és kakukfű tea. Kb óránként ittam, + méz. Kezdem látni a fényt az alagút végén.

És ami jó hír, úgy néz ki van vevő a lakásunkra, szóval lassan földönfutók leszünk. :P Irtó gyorsan el kell kezdeni lakást nézni magunknak is.

Kép
Kép
cs_erika

sziasztok!

Bejci, de jó!!! Mostanra már biztosan megszületett Bius!
Viri, mi van Veled? Róka koma? Lizus, hát nem i s tudom.... az elmúlt egy hétben, mondhatni majdnem kikészített mind a 2őnket. Azt hiszem jön a fogacskja, de leet még rásegít a pocifájás is . Bát nem hiszem, hogy annyira fáj neki, mint korábban.
Sokat sétálunk nagyon. Naponta minimum 1 órát. Hát ma azt hittem nem érek haza.... hatalmas sétát tettünk. Csütin kapja az oltásait. Ma vagyunk 3 hónaposak :lol: Nagyon sokat kell felvenni, mert állandóan nyöszörög. Biztos hogy valami van, és nem hisztis. Már fog és nyúl felém ritkán. És nyalogat mindent. Ez annyira édes nála.

Nati, te is már lassan a végén vagy. Nagyon tellik ám az idő.

Márti, Jenny, Anda, Ditta?
magdolnam

Holka, én is pontosan úgy éreztem a pocakom iránt, mint Te. Hála égnek nincs már olyan durva rosszullét, csak egy pici szédelgés. Meg egy rakás ideg. Az a probléma velem, hogy átveszem a szeretteim problémáját és idegelem magamat rajta. És ez nagyonnem jó. Bizti emlékeztek arra, mikor nagybátyám strokot kapott.... Na most hazaengedik :shock: mert lejárt az idő, pedig egy csomó pénzünk benne van. Azt hiszem nem nagyon fogják tudni a szüleim ellátni. Anyám meg szerintem lassan a zárt osztályon végzi, mert agonizál mindenen meg stresszes és emiatt szívja mindenki vérét, amitől apám meg a mamám nagyon durván kivan. Rossz rájuk nézni. Én meg nem tudom mit csináljak és emiatt vagyok sík ideg. Jah és a nagybátyám baromi kevés nyugdíjat fog kapni és ugye néztünk ÁLLAMI SZOC. INTÉZETET, de ugye minimum a nyugdíjjának a 2szerese a havidíj...... Nem szeretnék senkit ezzel untatni.....
magdolnam

sziasztok!

hát, csak este érek ide, de nem bánom, olyan édes ez a lány.
tegnap voltunk fél órát sétálni apával-akkor nem aludt el Vivien, ma voltunk szép napsütésben fél 4től 5ig, tök jó volt kimozdulni, igaz csak a városban sétáltunk, de élveztük.
Volt egy kis fa és bokor is, mert ugye parkban kéne sétálni, dehát kevés a park amerre lakom.

mindegy voltunk levegőn, és szinte majdnem végigaludta, ami tök jó, mert itthon általában délelőtt és délután is fent van a drága 2-2-órát és nyöszörög.

holka!
sajnos így van, a tejem hajnalban indul be, ugye akkor alszik a drága, én meg felkelek arra hogy bedurran és fáj és nem tok aludni-hát fejek, olyan izmosak a kezeim már:)

A kórházban mikor visszamentem lázasan azt mondták, nem szabad hagyni hogy bedurranjon, le kell fejni, mert megint lázas leszek.
nálam ez így műkszik.
de örülök, hogy kisvirág is ezt írta, és nem én vagyok az egyetlen szerencsétlen aki így járt.
annak örülök, hogy tegnapelőtt 2szer adtam neki tápot, tegnap csak egyszer, és ma lekopogom még nem kellett adni tápszert, volt annyi tejci.
És szerencsére az sem igaz, hogyha cumisüvegből eszik, akkor nem fogadja el a cicit. délelőtt és délután cicizünk-már mindkettőből(eddig bimbókiemelővel tudtunk csak a jobból), és éjjel cumisüvegezünk, és elfogadja a cicit, ügyes kiscsaj, persze mindezt lekopogom.
úgyhogy elmegy a nap hamar, bár nem bánnám ha nem kéne fejnem, csak szoptatni, dehát ez van. örülök hogy van tejcim.

magdolnam!
írjál csak, és öntsd ki mi bánt, azért vagyunk, és teljesen megértelek, nekem sem megy ela fülem mellett a család gondja, én is sokat rágódom rajt, pedig tényleg nekünk az kell hogy nyugodtak legyünk, nehogy a baba megérezze.

bejci!

drukk ezerrel, szerintem császár lesz a vége, de legalább jó kezekben vagy, várjuk a híreket!

Kép
andyfekete

azt elfelejtettem hozzáírni, hogy gyakorlatilag magatehetetlen, szegénykém tolokocsiban van, beszélni nem tud, inkább barkobásdit játszunk, illetve nagyon sok mindent nem ért meg. Bár mikor láttam sokkal durvábbra számítottam.

Andi, jót tesz a séta a babunak, jó nagyot fog alukálni. Liza, ahogy elindulunk bármelyik kocsival (autó, babakocsi) azonnal bealszik, de ha leáll, akkor azonnal kipattannak a szemei
magdolnam

Bejci sms

Ma este 20.50-kor megszületett Pápai Bianka Beáta 3890 grammal,54 cm-rel. A csókos szájú hajasbabáról képet majd a boldog apa tesz fel

Bejci szeretettel gratulálok Nektek édes kislányotok születéséhez!
holka

Bejci, mennek a drukkok ezerrel!! :lol: :lol:

Holka, már milyen nagy Emma...hogy megy az idő :wink:
Majd én is megnézem ezt a műsort..
Szerencsére nálunk a férjem mindenben segít amiben csak tud.
Mondjuk néha nagyon nehéz, mert az elejétől fogva nincs segítségem. De nem panaszkodok....mert imádom Lilit :lol: :lol:
Csak nem szeretnél még egy kisbabát?

Viri, Kendének utólag is boldog névnapot!
Jó pofa a férjed :lol: :lol:

Magdolnam, privi ment
Hogy megy az idő...Lizus már mekkora kislány...
Lili is nyúlkál már felénk és ő is mindent nyalogat.
Mi két hét műlva megyünk oltásra, szerdám meg ortopédiára.
Ti már voltatok. Mit csinálnak?
Nem irigyellek a idegeskedés miatt, de próbálj meg egy kicsit nem arra koncentrálni.
Én is ilyen vagyok, mert nálunk is van gond rengeteg, de nem akarok senkit untatni...

Andy, Lili is kap cumisüveget de elfogadja a cicit is.
privi ment

Erika, gyógyulj meg....

Kép
Kép
odri

Odri, csak 1 üzit kaptam :oops: Liza egész jól viselte az orthopédiát.... kicsit dühös voltam.... uh-ra mentünk, jó fél órát várattak, majd a dr be-be szólogatott, kezembe nyomott 1 papírt aztán viszlát mondta. Valaki meg azt mondta, hogy az orthopédiára is fel kell menni a szakrendelőben, felhívtuk a dr-t és csak hebegett. Majd megkérdezte, hogy mit írtak a papírra és azt mondta, ne menjünk fel :shock: Ennyi volt.
2hónapos oltás:
a biztonság kedvéért válts ki lázcsillapító kúpot! 1 injekcióval 7 féle dolog ellen kap oltást a baba. Kicsit nyűgi és aluszékony lesz utána. Liza lázas is lett. Csütin megyünk oltásra megint :cry:

Gyula nagyon beteg :shock: remélem nem kapjuk el!!!! Most külön alszunk.

Bejci!!!!!!!!! Gratulálok!!! Császáros lett?
magdolnam

jaj Erika!!!! Tessék gyógyulgatni! Holnap akkor randi :D
magdolnam

megvan a 2. elveszett privi is :D
magdolnam

Magdi, most irtam privit...
Mi kaptunk lázcsillapító kupot mikor kijöttünk a kórházból.
Remélem nem lesz semi gond az orthopédián.
Gyulának jobbulást.

Kép
Kép
odri

köszi :wink:
magdolnam

Bejci! Kép

Kép
Kép
odri

Sziasztok!
Rosee vagyok, Bejci nővére. Apuka majd pakol képet, Bejci puszil benneteket, köszöni a drukkokat.
Bianka baba csodaszép, nyugodt kislány. Igazi kis tündérke. Anyukánk is ott volt, teljesen elolvadt a 3. kisunokájától és persze én is, mint nagynéni büszkülök ezerrel.
Császár lett, mert a hugim nem tágult, de jobb is így. Majd a részleteket Bejcitől.
Puszi nektek és élvezzétek ki nagyon a babás időszakot.

KépKép
rosee

Bejci
Gratulálok! Sok egészséget, boldogságot, örömet és tejcsit kívánok nektek!

Kép
p__lilla

Sziasztok!

Bejci, sok boldogságot kívánok nektek!!!
(Képzeld, nekem is tegnap volt a szülinapom! 30 év van a kismanód és köztem!:) )
jenny29
Mór

Bejci
Gratulálok Bius születéséhet!!! Sok boldogságot a kis családodnak!
Várjuk a beszámolót és a képet!

Jenny
Neked is boldog szülinapot.

Muffinról tud valaki valamit? És Mártival mivan?

Most nem írok mindenkinek, de ígérem pótolni fogom.

Kép
Kép
nati80

Jenny, boldog születésnapot kívánok!
magdolnam

a nyári kismamik topicba szokott írogatni Nati.
magdolnam

nem tudom mi baja lehet, ill sejtem - Lizus- fáj a pocak és fogzik..... és emiatt már egy jó ideje nyűgös. De ma éjjel fennt kellett lennem vele, nem akart elaludni csak sírt szegénykém. A reggelről nem is beszélnék! Gyula is tök beteg.... azt se tudom, hogy hova rohanjak. Tegnap baromi sokat takarítottam, meg minden félét csináltam, de ma nem hiszem hogy menni fog.... na meg ugye milyenek a pasik? 86 tányért és poharat kivesznek és a mosogatóba se tudják berakni, sőt még a széket se tudják a helyére rakni. Pedig ezek apró segítségek nekem :(
magdolnam

Kép

Sok tejcit kívánunk: Andy, Vivy, Imy

Kép
andyfekete

Magdolnam
Szegény Liza, szegény Te. Most nem irigyellek, nehezek ezek az időszakok az anyuka életében, hiszen nem tudod semmivel sem megvigasztalni a picit.
Nálunk az a jó, hogy szinte egyáltalán nem használunk poharat, mert valahogyan rászoktunk az üvegből ivásra. Mivel csak mi iszunk mentes vizet, így nincs gond és poharat sem kell sokat mosogatni.

Liza hánycentivel is született? és most hány centi? Próbálok belőni magunknak egy bundazsák méretet. Csak azt akarom így megtudni, hogy arra 4 hónapra elég lesz e egy 62-es méret, vagy kell a nagyobb. Bár már márciusban lehet nem kellene bundazsákba rakni, csak melegen felöltöztetni és pléddel betakarni. Úgyis olyan téli bélelt takarót vettünk, hogy abban nem fázna meg. Ti milyen bundazsákot vennétek? Kezeslábas vagy Zsák? Orkános vagy elég a kord? SEGÍTSÉG!!!! Még ezt kellene vennem, de tanácstalan vagyok!!!
kaptunk sógornőmtől egy overzsákot, de most belenéztem a mózesbe és még abba is nagy, így Fanni bele fog csúszni, azt megtartjuk jövő télre, akkor még jó lesz rá biztos mert elég nagy méret.

Kép
Kép
nati80

MÁR CSAK 50 NAP!!!! JUJJJJJJJJ!!!!!!!! De még mindig nem félek! beszéltem a szülésznővel és valamikor ebben a hónapban találkozunk!!! Célegyenesben vagyunk a lánnyal!!!

Kép
Kép
nati80

Nati Lizus 52cmvel született, most 60felett lehet. Neünk orkános van és kezeslábas, de szeretnék nem kezeslábast. Én csak orkánosat veszek neki. Liza mérete 62-64 most és hónapos. Szerintem 4 hósan bundazsákból 68as kéne. Legalábbis én most 7végén ekkerát veszek
magdolnam

Sziasztok!

Bejci: szívből gratulálok Bius babához!!!! Kívánom, hogy nagyon sok örömöt hozzon az életetekbe!!!

Holka: igen ma uh. Várom már nagyon. De csak este megyünk. Majd persze, hogy megírom mi volt. ;)

Erika: hurrá lakáscsere! Ez azért jó dolog!

Magdolnam: szerencsére róka elkerült. Tök jól vagyok. Néha émelygek még, de egyáltalán nem vészes. Sokszor eszembe se jut hogy babás vagyok, olyan jól vagyok. :)
Kendének 3,5 hósan kint volt az első foga. Úgyhogy lehet hogy már az gyötri szegény Lizát. Adj neki homeos bogyót rá.
Jobbulást Gyulának!

Andy: egyáltalán nem vagy szerencsétlen, hanem szerencsés, mert legalább nappal van annyi tejcsi, hogy elég neki. Én nagyon boldog voltam, hogy legalább tudtam napközbe szopiztatni. És 7,5 hónapig szopizott. Úgyhogy fel a fejjel!!!! Ja és nekem se lett cumi zavaros. Elfogadta a cicit és az üveget is egyszerre. :)

Odri: köszi a köszöntést. ;) Hát igen az én uram már csak ilyen. :)

Nati: szerintem is a 68 lesz az ideális méret, mert azért tavasszal is azt fogod ráadni. Ja és alá is öltözteted a gyerkőcöt. Nekünk orkános, kezeslábas típusú overálunk volt.

Kép Kép
kisvirág_30

Na még ezt leírom:
Fú csajok tegnap kiakadtam a játszón. Az egyik kislány pofonvágta a fiam. Belőlem meg előjött az anyatigris. Röviden a story: A csúszdás felmászónál az egyik oldalon a fiam a másik oldalon a kiscsaj (kb.5éves) állt. A fiam fogta a kötelet és a kislány kétszer lefejtette Kende kezét a kötélről. Kende meg visszatette erre durr egy pofont lekevert a kislány Kendének. Oda mentem és kiosztottam a kislány. Mondtam neki, hogy ezt most miért kapta a gyerek? Meg a játszótéren nem szokás pofozkodni főleg nem a kisebbeket. Erre odajött a kiscsaj anyja, és kiosztott, hogy ne szidjam meg a gyerekét, hanem neki mondjam, ha bajom van. Mondtam a csajnak, hogy pofonvágta a lányod a fiam. Erre azt mondja biztos véletlen volt. VÉLETLEN??? És elmeséltem, hogy volt. Erre nem szólt semmit. A kislány meg sírva fakadt. Ja mellékesen megjegyzem, hogy az anyuka egy csokor többi anyukával, apukával hetyegett és egyáltalán nem figyelt a lányára. És a végén még neki állt feljebb. Nem is látta a pofont, csak arra jött oda, hogy én kiosztom a lányát. Na szépen vagyunk…. Megőrülök az ilyen szülőktől! Na és az eszébe se jutott, hogy az eset után azt mondja a kislánynak, hogy kérj bocsánatot, vagy valami bakkfitty. Elvonultak egy padra és ott sírt a kislány anyja meg vigasztalta. Lehet nem szoktak rászólni a kiscsajra és érzékenyen érintette, hogy valaki rászólt, de letojom a kislány lelki világát, mert azt hiszem az én fiamnak lett volna oka sírni
De az én fiam meg ilyenkor olyan, hogy mint egy kis csiga összehúzódik és nem mer visszaütni. Tudom nem jó dolog, de mondtam utólag Kendének, hogy ilyenkor nyugodtan csapjon vissza. Főleg, ha nagyobbak kezdenek ki vele.

Egyébként ti hogy kezeltétek volna le az ügyet????
Na bocsi, de muszáj volt kiírnom magamból a dühömet.

Kép Kép
kisvirág_30

hogy mit csináltam volna? Ugyanezt, mint te! Sőt én még az anyjának is elmagyaráztam volna, hogy nem hetyegni kéne a pasikkal, hanem a lányát szem előtt tartani, mert ugye a gyermekvállalás felelősséggel jár, és ha erre nem képes, előbb utóbb bekövetkezik valami baleset. Ja és a jóneveltség??? Én megkérdeztem volna tőle, hogy hallott-e már egyáltalán madártávlatból róla!!!??? Mert ugye a gyerek az anyjától tanul és ezzel egyetemben minősíti is magát. Éna lány anyjának helyében elsüllyedtem volna szégyenemben és az lett volna a minimum, hogy legalább egyikőjük bocsánatot kérjen!
magdolnam

Jenny, Bolodog szülinapot!

Viri, én is ezt tettem volna a helyedben. Szóval jól csináltad.
Csak nem értem az ilyen anyukákat....

Kép
Kép
odri

Bejci, hatalmas nagy gratula nektek! (én megmondtam, hogy hétfő este lesz a napja :P ) Tényleg jó nagy baba lett Bius!

gyere a képekkel!

Magdolnam, csúcstalálkozó megvolt :lol: Férjeddel mi újság?

Kisvirág, én is kiakadtam volna, pont a barátnőm mesélte nem is olyan régen, hogy neki pont azért nincsenek játszóteres barátnői, mert ő a gyerekeire figyel, és nem másra. Elég nagy baj, hogy vannak ilyen anyák. :cry:

Kép
Kép
cs_erika

Erika, még nem jött haza. Előbb telefonált, hogy most végzett
magdolnam

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?