Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na persze, én is úgy gondoltam, hogy miután kizabálta az egyikből, akkor teszem a másikra Kép De ő mindig kizabálja Kép Sőt, majdnem a másikból is...csoda, ha folyton beájul? Kép Ha van időm, akkor fejek utána. De legtöbbször nincs Kép

Hanzi,
Ment mail a hordozóval kapcsolatban!

Képzeljétek, voltam ma szoliba, holnap is megyek, szerdán meg fodrászhoz Kép Újra nő leszek, el se hiszem Kép Ja, és hugim hozott edzéstervet, onnan, ahova ő jár...már csak rá kéne venni magam Kép

Ma mentem először oviba Mátéval...kb két méterenként álltunk meg, na és hát az oviban még a vezetőnéni meg a fél konyha is jött nézni őt Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Velünk minden okés, tán kialakul egy újabb (és tán állandó) rend Marcusnál Kép

Ma megint körbenéztünk babakocsi ügyben, de most már egyre biztosabb, hogy az Apollo marad nekünk is a Cora-ból Kép

Kriszta,
Megkaptam a mail-t, de nem sok látszik a képekből Kép Ma láttam ilyen széket ám, a Könyves Kálmán krt.-on 10 e Ft volt olyan, mint a tiétek, 14 pedig a Bébikernél olyan, amin játékok is vannak. Jó masszívnak tűnik. Ezek olyanok,mint a tiétek. Tán ezek közül a kék hasonló, mint gondolsz?

Marycus,
Az új házakban vagy a kertvárosi részen laktok?

Szirom,
Nálunk Szemi nagyon méregeti Marcust. Sőt volt olyan,hogy Marcus a mellkasom egyik felén aludt, Szemi a másikon és dorombolt nekiKép De hát ő benti cica, nem jár ki, ezért nem aggódom annyira.
Nálunk is vesz Marcus mindent a szájába, főleg a pelenkát, előkét és takarót rágicsálja Kép Meg nyúl ő is sokszor a Keljfeljancsiért Kép De még nem fogja meg, csak meg-meglöki.

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi!

A miénk Brevi, és nekünk is volt rajta jéték, de Emmát nem érdekelteKép Így sose hazsnáltuk. Úgyhogynem biztos hogy megéri olyat venni. Bár minden gyerkőc egyedi ugyeKép

MAnó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Sziasztok!
Nagyon aktívak vagytok!!!
Nem győzöm olvasni, mit írtatok. Hogy van rá időtök??
Cumi:
Én sem vagyok cumi párti. A nővérem tanácsára azért vettem egyet, biztos ami biztos. Próbáltuk is időnként vésőmegoldásként belegyömöszölni, de reménytelenül.
Aztán amikor a dokinénije itt volt, neki sikerült beleerőszakolnia, hogy megnyugtassa.
Így pár napja, már mi is tömjük a szájába. Bár még nem tudja mindig megtartani.Időnként nagyon sajátos technikával szopja.

Szoptatás,
Én egy mellből szoptatok, aztán ha nem elég akkor kap a másikból. Én azt vettem észre, hogy a fejés segít növelni a mennyiséget. Az elején már nem tudom milyen indokok miatt, de beszereztem egy AVENT mellszívót. Ezzel szerintem egyszerű a dolog. Bár túlzásba én sem viszem.
A gyarapodás ellenére én sem voltam mindig biztos benne, hogy elég e a tejem. Mostanában viszont elég változó mennyiségek vannak. Elég Tominak azzal nincs gond. Amikor szoptatok az egyikből, folyik a másikból. Most beszereztem egy tejgyüjtőt, s kb. egy napja használom. összegyűjtöttem a napi szoptatás elfolyó maradékait Egy nap alatt 100 ml folyt volna el a nagy semmibe. Volt amikor alig vártam, hogy felébredjem Tomi, annyira tele volt a mellem. Az egyik éjszaka pedig elfolydogált vagy 100 ml. Szóval kicsit kiszámíthatatlan.
Megpróbálok kicsit tartalékolni, sose lehet tudni esetére. Hanzi viszont rád is gondolok, ha lesz elég tejem.
Séta:
Tegnap volt az első sétánk párommal hármasban. Elmentünk a sógoromék, aztán pár óra múlva vissza Ma pedig kettesben voltunk. Furi volt. Ez már olyan nagyon anyukás volt nekem, meg kell ezt még szoknom. Merre szoktatok sétálni?? S jut eszembe csipőszűrésre mindenki a Jókai utcába jön?? Mi ugyanis itt lakunk. Szóljatok, ha erre jártok, szívesen látott vendégek lesztek!
S Tomi fiún kívül még egy másik ilyenkorú kisfiú is van a házban.
Na mára ennyit.
Nildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Én inkább a világos kékre szavaznék, bár a másikban az a jó, hogy rezeg vagy mi Kép Nekünk is van játék a hordozón, én úgy vettem észre, hogy értékeli már Máté Kép De nagyon jó árban vannak szerintem, mert ezek az újak! A használt hordozós csaj még nem irt Kép

Nildikó,
Nekünk is Avent mellszívónk van, tényleg szuper, bár lenne több időm Kép
Mi tuti a Jókaiba megyünk csípőszűrésre, mert Regivel is oda kellett menni. Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzika:
Az új házak egyikében lakunk.

Krisztocs, Nildikó:
Nekem is AVENT-es mellszívóm van, de én azért annyira nem szeretem, mert ha szipókázok vele, akkor nagyon kikészül a mellem, de lehet, hogy ez nem a mellszívó hibája, hanem az én mellbimbóm érzékenysége miatt van, illetve amiatt, hogy ha Vikóca evett már, akkor már csak nehezen lehet kifejni és az is nagyon kevés. Megfigyeltem, hogy míg én pár cseppet tudok kiszívni, addig, ha Vikóca még éhes, akkor neki jóval többet sikerül, ő valahogy jobb technológiával dolgozik.
Ha szoptatok akkor nekem is jön tej a másikból, de nem csorog, inkább csak csöpög, nálam 100-as nagyságrendek soha nem folynak el, sőt, inkább max. 5-10 g-nyi egy nap. Ezért nem érdemes nagyon fejegetni. Nekem a kórházban a fejéstől szinte alig indult el a tejem, igazándiból mikor Vikóca kezdett szopni akkor kezdődött a termelés. Mivel ott mindig kapott kiegészítést, ezért nem volt megelelő a tej mennyiségének növekedése. Itthon viszont nem volt kiegészítés és éhes volt a kis lurkó, azóta is mindig van két-három nap ami ribbilliós, amíg nem alkalmazkodom az új igényhez, utána csöndesebb világ következik.

Szirom:
Nagyon jó, lehet, hogy Miksa már ilyen élénk. Vikóca még csak most kezd figyelni, már követi a mozdulatokat és időnként sikerül nem reflexszerűen ránk mosolyognia. A kezével viszont nincs gond, azt remekül használja, amit ér biztos elkapja, s el se engedi, úgy kell tőle a sapiját is állandóan visszaszerezni. A mellem után is állandóan kapkod, csípni már nagyon tud.

Hanzika, Szirom:
Mi még nem engedtük be az állatokat, immár két hónapja számüzetésben vannak a kertben. Már kezdik megszokni, de azért próbálkoznak bejutni. Vöri kutyával már voltunk együtt sétálni, de nem nagyon érdekelte a babakocsi, amikor karácsonykor öt percre beengedtük, akkor sem érdekelte a kiságy, ahol Vikóca feküdt. Valahogy nem lehet különleges szaga számára, mert ennél jobban érdekelte bármi aminek idegen szaga volt. Ha valaki bejött és ő nem volt bent, és megérezte, akkor a padlón végigkövette mindig, hogy merre járt, mint egy kereső kutya. Szóval érdekes. Egyébként olyan kutya, hogy nem barátkozik idegenekkel, ha mozdul, akkor rögtön elkezd ugatni. De ha valaki olyan jött, aki úgymond családtag, akkor csak az elején ugat, később nem (pl.: párom anyukája). Szerintem valahogy érzi, hogy ki tartozik hozzánk. Vikóca pedig biztosan az egyedi szaga mellett a mi szagunkat is örökölte... De ezt csak ő tudja miért viselkedik így.
A macskák viszont azt hiszem azonnal kinéznék maguknak a puha ágyikót és a jó meleg takarót, amit viszont nem szeretnénk, így marad a kintlét nekik.

Nálunk lassan fürdetés jön, így mára befejezem, mindenkinek kellemes estét!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!
Kriszta:
mikor jöttök? benéztek hozzánk? Ha igen, elküldöm e-mailbe az elérhetőségem.

Szopizásról még.
Nálunk még nagyon nyerő az egész kézfejet bevenni a szájba. Valamint azt játszani, hogy nem tudja bevenni akár a kezet, akár a mellbimbót, s akkor rázza a fejét, idétlenkedik egy kicsit, s aztán hamm bekapja. Holott közben már párszor a szájában is volt.

Nildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Mese megkért, hogy tegyek fel egy újabb adag képet az immár több, mint egy hónapos tündérlánykánkról.
(Hanzikának köszönjük a boldog szülinapot)

Akkor hát a képek:
Annácska 2. albuma

Legyetek jók és vigyázzatok a csöppségekre!
Meseférj
mese29
 
 


Sziasztok!

Ildikó,
Még nem tudom, aztán lehet, hogy mégsem oda kell menni, tegnap volt a védőnő, és ráirta a beutalóra az uh-s csipőszűrést is, hátha megcsinálják a Bethesdában. De ha mégis Jókai lesz belőle, szólok! Kép

Mese,
Egyre gyönyörűbb Annácska! Kép

Hanzi,
Megkaptad a mailem?

Képzeljétek, ma "laza" napom volt Kép Apa hazajött délben, én meg leléptem fodrászhoz végre, utána meg egy barátnőmmel elmentünk babaruha vásárlásra Kép Úgyhogy sikerült "megszabadulni" egy kis pénztől és szép rucikra szert tenni Kép Na, és a séróm se utolsó Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Jó sok minden történt, pl. Miksa megkapta a 3. havi oltását. Nagyon hősiesen viselte, csak egy picikét sírt, bár azért kicsit megbántódott a dologon. Délután még lázas sem volt, de este már 39-et mértünk neki popsiban. Kúp és végül nagy nehezen elaludt, majd szundított reggel 8-ig. Pedig számítottam rá, hogy talán kelni fog, de nem. Most már nincs láza, bár anyu szerint este azért még lehet. Kicsit azért nyügi, de nem tragikus.

És délelőtt először voltam konditeremben!Kép Kicsit olyan remegősek a lábaim, remélem nem lesz nagyon kegyetlen izomláz belőle. De muszáj fogyni, és végülis jól is esettKép Szeretném ezt tartani heti kétszer.

Mese! Mekkora haja van Annácskának!

Marycus! Nekem is aventes mellszívóm van, és hidd el, hogy messze ez a legjobb. A kórházban másoknak többféle is volt, aztán az lett a vége, hogy sorban álltak a kórház egyetlen aventes mellszívójáért.

Nildikó! Csípőszűrésen mi Szentendrén voltunk, de azért köszi!Kép Amit az elfolyó tejmennyiségről írtál,az azért megdöbbentő! Nekem leginkább a reggeli szoptatásnál folyik el sok, délután már nem. Dehát ugye mi éjszaka nem eszünk, így nagyon összegyűlik a mellemben a tej. SZóval akkor lehet, hogy nekem is érdemes lenne egy ilyet beszerezni. És ezt úgy is lehet használni, ha fekve szoptatsz? (Mi ágyban reggelizünkKép)

Tulajdonképpen én is szeretnék eltenni egy kis fagyitejet a hűtőbe, de még sosem jött össze. Mindig csak akkor fejtem, ha el kellett mennem. A ma reggeli viszont még ott van a hűtőben, mert nagyon időben visszaértem és nem volt rá szükség. Szerintem ezt bezacskózomKép

Hanzika! Elhiszem, hogy nem félted Marcust a macsektól, én is azt hiszem, hogy csak egyetlen dolog a veszélyes, a macskaszőr. Én ezért nem is nagyon engedném őket közel egymáshoz, nehogy Miksabuc allergiás legyen.

Valaki írta, hogy kaptak cumis lázmérőt. Mi is kaptunk, és szerintem nem rossz dolog, de inkább csak kiegészítésképpen. Most Miksa nem annyira lelkes a cumiért, de tegnap pl. jót pihizett a kezemben, közben éreztem, hogy melegszik, és simán bekapta a cumit mércét. És nem kellett azonnal vetkőztetni egy lázméréshez... Gondolkodtunk a fülhőmérőn is, használ valaki olyat?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

A tegnap zűrös nap után ma nyugis nap van/volt. Bár az este még hátravan :D

És jó 2.5 órát sétáltam babóval - és Krisztoccsal és az ő Mátéjával Kép Jó volt! Erről jut eszembe: Ildikó, nem lehet, hogy téged láttalak ma olyan dél körül egy Pierre Cardin babakocsival a Semsey parknál???? Assszem fehér kabát volt rajtad... ui. mi arra felé szoktunk legtöbbször sétálni Marcussal. Az meg aztán nincs messze a Jókai utcától Kép

Marycus,
Kutyusokat én is jobban kordában tartanám, de Szemi házimacs Kép Konkrétan szobacica. És imád emberközelben lenni Kép De azért óvatos vagyok, mert hallottam már olyanról, hogy cica nagyon csúnyán elbánt a gyerkőccel.. bár az kandúr macs volt és hatalmas!

Szirom,
Igen, ez bennem is bennem van. De ha még nem is engedem közel, ha cicaszőrre allergiás lesz Marcus, akkor mindegy hogy hol a cica Kép Mert a szőre még a levegőben is száll.

Mese,
Nagyon szép kislány Annácska és mennyit nőtt Kép

És Ildi,
Köszönöm, hogy gondolsz ránk majd Kép Ha lehet, élnék a tejcsivel Kép Persze ha Tominak nem kell majd annyi.

Cumis lázmérő: én is szemezek vele. Egyelőre digitális és hagyományos lázmérőnk van. Fülhőmérőről annó védőnő beszélt le minket.

Most megyek, ébredezik kicsike.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Nálunk kuyta van, legnagyobb abrátságban Emmával, konkrétan néha nyalják falják egymást, mióta Emma közlekedik ez megakadályozhatatlan. Hogy aztán ennak vane köze pl krupphoz vagy néha más betegségekhez, az szerintem kinyomozhatatlan. De nekem még soha nem mondta se gyerekorvos se védőnő hogy veszélyes lenne, pedig a gyerekorvos is kijár hozzánk.

Lázmérő:
Amíg pici volt nem volt gond a popsiban mérés és nagyon jól elvoltam a digitális lázmérőval, nálunk msot kezd gond lenni, mióta már tiltakozik és kézzel lábbal csapkod. Azóta popsiban csak úgy mérhető ha valaki lefogja, a hónaljban néha tűri, de van amikor nem mert nem akar úgy lefogva ücsörögni, úgyhogy én most kezdek fülhőmérőn gondolkodni. csak drágállom, ráadásul egy újságban azt olvastam hogy csak akkor pontos ha előtte kitisztítod a fülét, mert hoyg a fülzsír megzavarja, na, ez nekem nem nagyon tetszett.
viszont hirdettek valmi homlokhőmérőt, amit a két halánték között kell végighúzni és eközben méri meg, az jónak tűnik, és amérési eredményei is pontosnak tűntek. Csak még nem túl elterjedt.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

A fülhőmérőt többek között ezért nem javasolta védőnő, amit te is írsz.

Homlokmérőről is azt hallottam, hogy nem túl pontos. Csak megközelítőleg jó... és hónajban mérés nem megy még?

Egyébként nem hiszem, hogy Emma a kutyus miatt lenne kruppos... ugyanis az inkább hajlam és ugyebár a kutyaszőr ezen nem oszt, nem szoroz. De ez személyes. Egyébként nálunk sem mondott semmit sem védőnő, sem dokinéni. Vagyis előző annyit, hogy van olyan "betege", ahol három cica is van, az utóbbi meg annyit, hogy míg kicsi, addig inkább a gyermek hálójába ne engedjük be, nehogy ráfeküdjön és gond legyen. Megjegyzem, 2x próbálkozott, hogy beugrott a kiságyba és a lábához feküdt. Kitessékeltem a cicát.. ezt azért már mégsem.

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi!

Én sem hiszem, d evan aki állítja hoyg a krupp allergia.
Hát igen, a kutya a kiságyba nem tudott bemenni, cska alatta aludt mindíg. de most már az Emma fekszik a kuyta ágyába. Egyszerűen nem érti meg hogy ő oda nem mehe, ráadásul állandóan belenyúl a vizébe és nyalogatja le a kezérőlKép Én sok mindnet eltűrök, d eez már nekem is sok. Szóval azért van egy pár gond, merta vizet mégse vehetem el a kutyától. De amúgymeg olyna jó barátok.

Ez a homlokhőmérő nem za afajta mait rá kell szorítan a homlokára, az tényleg nem pontos, ez állítólag valami új fajta. A kismamában volt valami tezste és nem mutatott rosszabb eredméynekt mint a fül meg digitális, De nem hiszem hoyg beruházunk már, mert ez is drága. a hónaljban mérés: hát ha baj van, akkor megy, mert ha nagyon láza sés bágyadt akkor tűri, tehát kb 39 foknál. De ha ez alá megy már sajtkukac és nem hajladó két percet úgy ücsörögni, hogy ez egyik karját nem mozdíthatja. Egyébként én a számmal ha megpuszilom a homlokát meg tudom állapítani hoyg van e lázaKép De cska Emmának, valahogy az ő hőmérsékletet ismerem, pl a férjemnek nem tudom megállapítani. Így én úgy szojktam ha beteg, hoyg puszi,és ha gyanús cska akkor mérünk.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Jó nagyot sétáltunk ma!KépNem merek arra menni mondjuk, ahol a múltkor azzal a kutyával találkoztunk. Valamelyik nap is láttuk a kocsiból, és azt mondják a Vasmacskában, hogy más is panaszkodott a jószágra. Senki nem tudja, hogyan került oda, de mindenkit megugat. Talán valaki kihajította, mert van rajta nyakörv, szóval szerintem nem kóborkutya.

Fülhőmérő: nekünk meg ismerősök ajánlották, hogy milyen marha jó. Valahol visoznt azt olvastam, hogy a kicsi megszokja, hogy beledugnak valamit a fülébe, és ha nagyobb lesz, akkor megvan a veszély, hogy mindenfélét a fülébe dugdos.

Pelenka: eddig Hughiest használtunk, mert a 3-6 kg-os nagyon jó árban volt, és nekünk be is vált. Most viszont lassan eggyel nagyobb kell, ez viszont már sokkal drágább. Gondoltam, megnézzük ezt a Babylove-ot, amit a DM árul, hát szerintetek lehet kapni? Vagy három DM-ben néztük, majdnem teljesen üresek a pelenkáspolcok ennek a fajta pelusnak a helyén, Miksa méretében pedig nem is volt. Ez mindig így van, vagy áremelkedés várható? Ja, Babylove melltartóbetétet viszont vettem, senkinek sem ajánlom! Átázott, hát én még ilyet nem is láttam! Ezek után mondjuk elgondolkodtató, hogy milyen pelusKép használta valaki?

Jut eszembe, Miksa popsiját mutattuk a doktornak, bár már sokat javult. Azt mondta, ennyi pirosság normális, és ő is megdicsérte a Bübchen készítményeket, szerinte is nagyon jók. Hát tény, hogy attól a popsikrémtől (kamillás, panthenolos) jött rendbe Miksa popsija, a babakrémtől pedig a bőre javult ott, ahol száraz volt. Most már azzal is fürdetünk, a fürdővízkészítő ember pedig nagyon elégedett, mert nem kell rázni a kenőcsöt, hogy feloldódjonKép És olyan jó illata is vanKép Asszem beszerzünk olajat is, hogy a masszírozásnál is jó illata legyen a kissrácnakKép Olyan aranyosan gügyög már, meg kell zabálniKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Babylove pelus szerintem jó! nekünk nem volr vele gondunk. Midiből én is Huggiset használtam, de aztán valahoyg változott Emma alkja és elkezdett kifolyni a pisi belőle. Így maxiból pampers vagy babylove jött be. a babylove egyébként olyan minta liberó, annak a koppintása. Ja, és nálunk nem üresek a polcok, épp ma voltunk, volt minden.
Szerintem egyébként nagyon baba alak függő is hogy kienk meliyk pelus jön be.
Melltartóbetétben nem vagyok tapasztalt, sajnos, de egyébként volt aki dícsérte, gondolom attól függ, kinek emnnyi folyik ki.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom!
A Babylove pelus nekünk nagyon bevált minden méretben. Ugyanilyen jó az Auchan-os pelenka is, és uannyiba kerül.

iancsa

Kép
Kép
iancsa
 
 


Köszi lányok, akkor megpróbálunk szerezni és kipróbáljuk. Dunakeszin és Szentendrén voltak az üres polcok különbenKép

Manó! Azt én is tudom, hogy alakfüggő a dolog, csak még nem nagyon tudom, hogy hogyanKép Miksa elég nyúlánk, azért van kis pocija, főleg, ha jól megtömi, de a combja például csak mérsékelten hurkás. A minimálhurka megvan, de több nincsKép A védőnő aszonta, hogy fogadjam el, ez a gyerek sosem lesz dundi, mert tiszta apjaKép Dehát eszembe sem jutott, hogy ne tetsszen nekem ígyKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!
A tegnapi napunk kimerító volt. Éjszaka két óra ébrenlét, s aztán egész nap nagyon nyűgös volt Tamás, én pedig hulla a fáradságtól. Alig vártam este, hogy elaludjon és lefekhessem.
Ma már szerencsére jó volt.

Hanzi,
a csütörtöki sétáló nem én voltam. Mi valamikor 3 óra körül tudtunk csak kimenni. De a hely az stimmel. Én is arra szoktam kószálni, egy sötétkék CAM Apollóval. Akár rendezhetnénk nagy közös sétákat is!
Bár nem tudom hogy lehet beidőzíteni, mert én még kétszer ugyanabban az időpontban nem indultam el. Ti hogy csináljátok pl. Én etetés után viszem, s igyekszem mielőtt még beájulna.
Ma pl. 12 körül mentünk ki.

Szirom,
Én is szoktam fekve szoptatni, csak este. Úgy is tudom használni a tejgyüjtőt. Csak figyelni kell, mikor felkelek az ágyból, hogy nehogy akkor menjen ki. Én nagyon örülök, hogy megvettem, mert ha nem is használom azt a tejet semmire (pl. mert tényleg kevés) de legalább azóta nem ázok át.
A fagyitejről. Egy barátnőm mondta, hogy mielőtt teleraknám a hütőszekrényt, próbáljam ki, hogy egyáltalán megeszi e. Nála nem ette, aztán kiderült, hogy romlott szaga volt. Pedig szerinte mindent úgy csinált, mint a nagykönyvben.
Most nekem is ki kellene próbálnom, hogy nálam mi a helyzet. Annak tényleg semmi értelme, hogy fagyasztgatok, aztán ki kell dobni, mert nem jó. Azt olvastam, hogy a fagyasztásnál, különösen fontos, hogy steril legyen minden. Szóval valamikor tesztelni fogunk!

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ildikó,
Nálunk a fagyitej is megy simán, de én amibe teszem (Danonino dobozok), csak elmosom, tehát minden, csak nem túl steril Kép
Sétálni mi úgy megyünk, hogy bezabál, aztán amig öltözöm, általában beájul, de hát muszáj öltözni, úgyhogy akkor felébred, de ahogy kiérünk a lifthez, már alszik is Kép
A sétákban én is benne vagyok, nekünk sincs messze, úgyhogy mehetünk hárman is Kép Bár nekünk csak az az időpont jó, ahogy most megyünk (dél körül), mert aztán fél négyre a csajomért kell menni oviba.

Szirom,
A dm melltartóbetét nekem bejött, bár inkább a mosható Aventeket használom, de ha szennyesben van, akkor jöhet Kép
Ellenben a dm pelus Reginél nem jött be, bár tény, hogy két éves volt, mikor használtuk, nappalra még csak-csak elment, de éjszaka átázott, mivel akkor már azért sokat pisilt. Piciknél lehet, hogy jó, mert ők még nem csinálnak akkora mennyiséget Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Közös sétában én is benne vagyok Kép Nálunk is a dél körüli jön most be Kép

Ildi,
A fagyitejnek, mikor kiolvasztod, szúrós, ammóniára emlékeztető szaga van. Akkor jó a tejcsi. Ki lettem oktatva ám, hogy Marcusnak kaptunk fagyitejet Kép

Pelushoz egyelőre nem tudok hozzászólni, mert márkahű vagyok - még Kép Nem is értem, hogy miért :D

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Ma megint alvás ellenes sztárjkba fogott a fiam Kép Reggeltől este fél 8-ig pár 10 perces szundin kivül semmit nem aludt... tegnap este is 11-kor aludt el nagy sírás-rívással. Meg hajnali 4-es etetésnél is (egészen 5-ig szenvedett). Szerintem a cseppek hiányozhattak neki, mert tegnap egész nap nem kapott.

Viszont ma nem volt nyűgös, elvolt a tornáztatójával, aztán anyuéknál meg az egyik babámmal Kép Meg persze a tesómékkal és a fiúkkal Kép

Remélem, hogy most alszik hajnali 2-3-ig.

Pusszancs

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika, még egyszer kösziKép Most már én szégyellem magam, mert azt meg nem tudom, hogy Marcus hányadikán született!

Képzeljétek, tegnap voltunk Miksával étteremben, egy órát tök jól kibírt, de aztán haza kellett hozni sajnos. Egy baráti pár hívott meg minket a kedvenc helyünkre, jó sokat eszeltünk, hogy mi legyen, aztán a párom beszélt az étteremmel és alig volt asztalfoglalás, szóval gondoltuk, hogy kiprószáljuk. Számoltunk vele eredetileg is, hogy haza kell hozni őt. Aztán végül jó sokan voltak. Jó darabig még minden ok volt, de kikerült a kisszékéből, még a konyhában is járt, mert mindenki odavolt érte. Nem tudta levenni a szemét a sok lámpáról, meg csillogó izéről, meg jöttek-mentek az emberek és túlpörgött. Egészen hazáig bömbizett, aztán itthon szopi, és hagytam is aludni az ölemben. A párom meg visszament persze, de elhozta a kajámat is, úgyhogy én itthon ettem meg az Erdei meccse alattKép Végülis nem volt gond az altatásnál sem.

Most viszont megyek,mert elkezdte unni a kisdarazsát (rágóka, ami csörög isKép)

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok

Bocs, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de Annácska nem egy nagy alvó. Napközben délelőtt alig alszik egy órát, addig gyors házimunka aztán kettőkor meg elkezdünk készülődni, háromra megyünk apáért a munkahelyéreKép És együtt jövünk haza. Jó, mert ilyenkor tudunk beszélgetni, otthon már úgyis minden inkább a baba körül forog. Este sem alszik sokat. Most két napja már négy órát is végigalszik egy huzamban, de utána tegnap este is másfél óránként ébredt. És van úgy, hogy már ötkor sem lehet visszaaltatni, de hatkor már fennt van szinte mindigKép Szóval délutánra már elég fáradt vagyok.
Szerencsére egyre jobban elvan a magában, már általában csak akkor kell felvenni, ha nyűgös, álmos egy kicsit. De szeretem is dajkálni, úgyhogy ez nem gond, csak kevés a szabadidőm. Pedig én még dolgozni, meg nyelveket tanulni, meg suliba járni akartamKép Hát elég nehézkesnek látszik egyelőre. Nagy szerencsém, hogy párom nagyon jól elvan vele és tündér is, mert sokat van vele. Reggel ha teheti visszaküld aludni. Most is ő van vele.

Krisz,
elküldenéd nekem azt a mailt, amiben benne vannak ezek a szobai hordozók? Nekünk most rendes hordozóban van, de abba nekem úgy tűnik, eléggé össze kell gömbölyödnie.
Infacolt te hogy adod Máténak? Én múltkor adtam Tücsöknek minden kaja előtt adtam egy ideig, de két nap után nagyon hasmenéses lett. Tartottam tőle, hogy ettől, ezért nem adtam de az sem volt jó megoldás. Én attól tartok, hogy éjszaka azért kel fel, mert nagyon erőlködik és erre felébred és sokszor már nem tudja visszaaltatni magát.

Hanzi, Krisz, Nildi,
Jó nektek, hogy tudtok együtt babát sétáltatni.

Krisz,
Hogy jönnek ki a tesók? Mi is kb. ennyi korkülönbséggel szeretnénk testvérkét, érdekel, neked milyenek a tapasztalataid.

Nekem a Huggies pelus bejött, de aztán vettem Liberót és az még jobb. Amennyi kaki éjszaka után már kifolyt a Huggiesból, az a Liberóból még nem.
Melltartóbetétról meg annyit, hogy éjszaka nekem még az Avent cserélhetős is átázikKép Mosom is állandóan.

Sziasztok
Mese
Mese29
 


Sziasztok!

Mese,
Mindjárt küldöm a mailt, azt amiben az újak vannak, mert Hanziék megveszik a használtat Kép
Amúgy a képek alapján láttam, hogy detto egyforma hordozónk van (vagyis én a barátnőmtől kaptam kölcsibe), és abban azért tényleg eléggé össze vannak gömbölyödve, szóval gondold át, de 100% megéri ez a szobai!!

Infacolt már nem adom neki, de elég sokáig adtuk minden kaja előtt, még éjjel is. Nem tudom, hogy attól vagy nem, de hosszú idő után már olyan érzésem volt, hogy inkább árt, vagy legalábbis nem használ. És mikor abbahagytuk, tudott rendesen büfizni is, meg kakilni is. Ez azóta is igy van, úgyhogy nem adjuk már. Amúgy Máté mindig este 10 körül szenved picit a kakival, meg reggel hétkor, ez eltart kb 15-20 percig, aztán rotyi, és alvás Kép De tegnapelőtt rájöttem, hogy ha adok neki vizet, akkor szinte egyből jön, mert meghajtja! Úgyhog egyelőre ez müxik Kép

A 3 év korkülönbség szerintem nagyon tuti! Minimum ennyi kell! Most van Regi olyan szinten, hogy egyedül pisil, eszik (na mondjuk azt már régóta), 80%-ban fel is öltözik egyedül, nem kell pelenkázni stb. Tehát tulképp "gondozni" már nem kell. A másik meg, hogy már mini felnőtt, vagyis tud segiteni sokat, van, hogy nem tudok odamenni Mátéhoz, akkor beadja a cumit, beszél hozzá, simizi, itatja stb., pici dolgok ezek, de óriási segitség tud lenni, amikor nem érek rá. Bár az is tény, hogy ha napközben nem lenne oviban, azért nehezebb lenne, mert akkor mindennap főznöm kéne, őt is öltöztetni sétához, tehát azért az is könnyebbség, hogy napközben nincs itthon. Dehát ehhez is kell a 3 éves kor, tehát minden szempontból ideális Kép Féltékenység egyelőre nincsen, sőt! Mindig mondja, hogy öcsinek is ezt vegyünk, öcsinek is ad stb. Kép Már mindig gondol rá Kép Aztán majd, ha már öcsi mászik majd, meg elveszi a játékait, lehet, hogy nem fog tetszeni neki Kép Na persze, néha már fejbeverte, megmarta, de pusztán szeretetből Kép Kép
Lehet, hogy hülyeség, de úgy érzem, hogy két gyerekkel könnyebb, mint eggyel volt, de hogy miért??? Kép Az is mázli azért, hogy Máté nagyon jó baba, mindent tudok tőle csinálni, bár biztos azt is érzi, hogy -mivel második baba- nyugodtabb, magabiztosabb vagyok, és ez rá is hatással van Kép Kézben szinte nincs is, csak már akkor, mikor szeretgetni akarom, szóval kicsit "mostohább" a helyzete, mint Reginek volt, de ezt még egy tesó se sínylette meg Kép

Húú, de rövid voltam Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!
Kriszta, Hanzi,
Holnap találkozunk a sétánál? Szombat, vasárnap nekem is sikerült dél körüli sétákat összehozni. Elküldöm mailben a mobilszámomat az azonosításhoz.
Illetve próbálkozom, mert valami nem stimmel a
freemail levelezővel.
Ildikó
nildikoka
 
 


Ildikó,
A freemailnél valamit most kavarnak, senkinek nem megy az ismerőseim közül Kép
Már napok óta ilyen...
Részemről elvileg okés a dél körüli séta, reméljük, Hanzinak is Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Én is így tervezem hogy majd akkor lezs tesó, ha Emma már értelmes nagylány lesz, de én úgy gondoltam ez csak kb 4 éves kora körül lezs.Kép na, majd kiderül. Most ő annyira igényle mindket, hogy tuti nem örülne egy tesónak, meg mi is a diliházba mennénk. Bár nekem is mondták hogy a második gyerekek már álatlában nyugisabbak, de mi van ha nem jön be?Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok,

Dél körüli séta nekem is okés - elviekben Kép Aztán majd meglátjuk, még nem tudom, mert Marci 2 napja nappal alig alszik. Ma mondjuk séta alatt aludt ezerrel Kép Persze kétszer voltam vele sétálni a 12. kerben. Városmajorban voltunk :D

Tegnap meg Ádám kivitte egész Megyerig Kép

Manó,
Sógornőm szerint 3-4 év minimum kell. Ahogy elnézem, ha lesz tesó, ez nálunk is be fog játszani.

Szirom,
Irigyellek, hogy étteremben voltatok Kép Csak nem a Meteorban?

Most megyek, kicsit alszom én is Kép

Pusszancs

H.

Kép
hanzika
 
 


Manó,
Hát a 3 év tényleg kell nagyon! Ilyen korkülönbséggel tényleg nyugodtan be lehet már vállalni a tesót! Kép
Regi tényleg nagyon megváltozott, sokkal anyáskodóbb, finomabb lett, még az oviban is mondták Kép

Hanzi,
Akkor holnap majd irj, vagy hivj, hogy mikor okés!

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!
őrőmmel olvaslak Benneteket és azon gondolkodom hogy lehet kőzétek bekerülni Kép
Már nem vgyok tul fiatal de a harmadik babámat várom és jo lenne egy olyan kőzőségnek a tagja lenni ahol ennyi kedves ember van!
Bizom benne valaki velem is szoba áll igaz azt se tudom amit most ieok olvasni fogja -e egyáltalán valaki de bizom mint mindenben Kép)Lehet tul optimista vagyok? Kezdésnek ennyit sziasztok
M.Ildikó
 


Sziasztok!

M.Ildikó, ide pont így "kerülhet" be bárki, hogy ír Kép Úgyhogy nagyon örülünk, hogy csatlakozol hozzánk!


Személy szerint kivi vagyok, hogy a másik két gyerkőc mekkora, mi a nevük, van-e képed, hol tartasz most a terhességeddel stb. stb. A szülőotthonban fogsz szülni? Az első kettő hol született? Na jó, nem bombázlak tovább, de írj magadról feltétlenül! Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Megint jó sokat irtatok, úgyhogy az internetes időm nagy része az olvasgatással telt, de nem baj, csak kár, hogy én nem tudok olyan sűrűn jönni.

Tök jó, hogy együtt tudtok sétálni. Mi a kápmegyerünkkel kicsit kiesünk, bár néha jó lenne "ismeretlen ismerősökkel" együtt sétálni. Persze nem panaszkodhatok, mert eddig mégcsak párszor kellet egyedül sétálnom, mert Zoli valahogy mindig szabaddá tszi magát és hazajön sétaidőre.
A sétaidő nálunk is változó bár általában dél és 3 óra közöttre tehető, attól függően, hogy Vikóca mikor eszik. Mi mindig evés után megyünk, és szuper, mert mindig végigalussza a sétát. Sőt, mikor hazajövünk van, hogy a babakocsiban hagyom, míg én is eszem valamit, meg levetkőzöm.
Őt nemigen öltöztetem, mert van egy bundazsákunk, abba teszek még egy takarót, amibe be van bugyolálva, így csak sapi kell rá adnom külön, amit utál persze, mert akármit csinálunk mindig elcsúszik és vagy a füle van kint, vagy a szemébe csúszik. De hát ez van ezt kell szeretni.

Ha valaki tervezi kápmegyeri kiruccanását, értesítsen időben...

Pelenka, a viszonylag alacsony születési súly nálunk eleve meghatározta a márkát: Libero newborn, csak nekik van 2-4 kg-os, legalábbis, mi csak ebben láttunk. Ebből viszont remekül kifolyik a kaki és a pisi is. Van, hogy naponta 4x-szer cserélünk páncélt mindenestül és állandó mosásban vagyunk, pedig rengeteg ruhája van neki (még sincs egy rongya se...), mert mindenkitől azt kaptunk karácsonyra.

Szirom:
Szopizással kapcsolatban Vikóca megtáltosodott, alig bírok annyi tejet fejleszteni, ami most kell neki, itt egy példa:
3270 g, 7 és fél hetesen:
2:30 100g
8:30 120g
11:00 90g
14:30 130g
17:30 90g
21:00 110g
24:00 100g
Ez összesen 740g, a kórházban meg azt mondták, hogy úgy számoljunk, hogy kg-onként 1,5dl a napi adag, és akkor jó. Hát eszerint Vikócának 490g körül lenne az adagja. Ja és emellett, még képes sírdogálni, ha csak 90-et eszik...

Mostanában örülök, ha van elég tej, a fagyitejre végképp nem tudok gondolni, pedig, a szűkösebb napokra jó lenne pótlásnak.

Tényleg ti adtok már a tejen kívül valamit a picúroknak, mert azt olvastam valahol, hogy két hónapos kórtól már lehet gyümölcslevet adni, holnap meg is kérdezem a dokinénitől.

M.Ildikó:
Kellemes időtöltést, jó bezélgetéseket és hasznos infókat kívánok neked is. Nekem ez a fórum nagyon sokat segített és jó megosztani másokkal a problémákat, örömöket. Krisztocs által feltett kérdésekhez én is csatlakozom.

Megcsinálták Vikócának a csípőszűrést, negatív lett. A Jókai utcában voltunk. Vikóca nagyon jó kislány volt, végig nézelődött és figyelte a doktronéni kezét, ja és ráncolta a homlokát, ami nagyon tetszett mindenkinek. Már megint tudományosan kell nevelni Vikit, eddig oldalt kellett vagy hason fektetnünk a kórházban kapott instrukciók szerint, most csak háton vagy hason fektethetjük és mindenképpen békaszerűen széttárt lábakkal. Megkérdeztük, mi van ha elfordul, merthogy szokása forgolódni, miközben alszik, ebben nagyon ügyes. Közölték, akkor fordítsuk vissza. Ezek szerint egész éjjel és nappal álljunk felette és forgassuk, hátha felébred, ha már egyszer sikerül elaltatni. A békalábakat pedig még nem sikerült neki megmagyarázni, csak akkor tartja úgy, ha úgy sikerül... Nektek nem mondtak ilyeneket.
Néha a hócipőm tele van, mert mindig valamilyen tudományos alapokon nyugvó koncepcióban kell őkelmét tartani, míg elmegyünk valaki máshoz, aki homlokegyenest más, de szintén nehezen kivitelezhető dolgot akar velünk betartatni. Most aztán próbáljuk betartani az új instrukciót, de azért nem ébresztjük fel, hogy máskép kellene feküdnie. Lehet, hogy rosszul tesszük?

Na mennem kell, mert ébredezik, éhes.

Minden jót mindenkinek!

Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Ne adj neki gyümölcsöt még szerintem. nagyon pici ő még hozzá. Amíg bírod tejjel addig csak szopi, ha nem akkor napi 1x HA tápszer,. 4 hónapos kornál előbb nem érdemes hozzátáplálni. Persze lehet, de minek? A mi gyerekkorunkban volt divat az hogy 2 hónapos kortól adtak enni, mi is túléltük, de ze ma már nem korszerűKép Sajnos sok gyerekorvos is még mást mondKép te döntesz, de hidd el nem maradtok le semmiről.

M. Ildikó!

Gyere sűrűn és máris közénk tartozolKép Írj amagtokról bővebben.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Fekvés: Mi örültünk ha alszik, úgy ahogy kényelmes nekiKép

nekem is mondták hogy forgassam, mert Emam sokáig csak 1 irányba fordította a fejét, de én hiába forgattam, ő akkor is úgy tartotta a fejét ahogy neki kénylemes volt. Szerintem nem nyomódott el afeje, bár ezzel rémisztgettek.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Együtt sétáért én is irigyKép És milyen volt? Mi ugye egyedül szoktunk - néha egy-két kutyaKép - úgyhogy én séta közben szoktam lebonyolítani a telefonjaimat. Mondjuk a hidegben nem tartogatom a telefont, hanem fülessel beszélgetek, így nagyon kényelmesKép

Marycus! Hű, hát tényleg szépen belehúzott Vikóca! Jó étvágyat neki hozzáKép
Ez a békalábas fektetés nekem azért hangzik hülyén, mert ha negatív a csípőszűrés, akkor mi szükség van erre? Ha meg van valami, akkor ez nem kezelés szerintem. Meg tényleg szegénykét ilyesmi miatt zaklatni szunya közben...
Pelenka: mi 3-6 kg-os Hughiest használtunk sokáig, most váltottunk az 5-9-re. A 3-6-os nagyon jó árban van mindenhol, alig több mint a Babylove, és nekünk nagyon jó volt. Szerintem az már simán jó lehet Vikócára, hiszen már meghaladta a 3 kg-ot a pöttöm!

Hanzika! Nem a Meteorban voltunk, hanem a faluban, a Bachusban. Asszem a nyáron már írtam valamikor erről a helyről. Zseniális, csak mostanában ritkábban fogunk menniKép

Kriszta! Szóval a 3 év korkülönbség az ok. Jó hír, hogy nektek bejöttKép Te utánanéztél a juttatásoknak? Mert én már több helyen is azt olvastam, hogy a két gyerek között ne legyen 2 vagy 2,5 fél évnél több (nem emlékszem pontosan), mert akkor elveszíti az ember a gyedet, már csak a gyes járhat. Mit tudtok erről?

M. Ildikó! Üdv köztünk, gyere sokat! Kriszta kérdései az enyémeket is fedik, úgyhogy meséljKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Sajna nem jött össze ma a közös séta, mert jöttek hozzám, és Ildikó se küldte a számát Kép Hanzi azért volt sétálgatni Kép
Én azt csináltam, mikor terhes lettem, hogy betegácsiba mentem, tehát nem veszitettem semmit, vagyis ugyanúgy a fizum után fogom ismét kapni a gyed-et Kép Persze azóta már kavartak, hogy négy hónap lehet a betegácsi, és azt is ellenőrzik majd Kép
(ezt nemrég tudtam meg Hanzitól...)

Marycus,
Szerintem se kell a hozzátáplálás még, illetve nem nagy mennyiségben. Reginél én kóstoltattam mindent másfél hónapos korától, persze fokozatosan, először banán, alma, de mindig csak egy-egy kiskanállal. De tejcsi helyett soha nem adtam neki semmit, csak amikor már az orvos is javasolta.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Marycus! Elfelejtettem írni, hogy a hozzátápi szerintem is korai! Nekem szimpatikus az a nézet, hogy 6 hónapos korig csak anyatejet egyen a pici, ha elegendő a tej. Nálunk a doktor és a védőnő is ezen a véleményen van, és mindig érdeklődnek, hogy ugye még csak anyatejet kap Miksa. Mondjuk azt is megkérdezik mindig, hogy van-e elég, szóval nem eszetlenül szopipártiak azért. Ennyiből szerintem szerencsém is van.

Kriszta! Aha, értem, csak nálatok ha jól emlékszem, máshogyan állapítják meg a táppénzt. Erről amit írtam, nem tudsz semmit?

Lányok, ti mit csináltok, hogy ne tévézzen a gyerek?Kép Vagy ez a fajta nevelés még korai, és csak később szoktassam úgy, hogy nem megy egész nap a tévé és válogatunk a programok között? Miksa el van bűvölve a tévétől teljesen, és bevallom, ha egyedül vagyunk és van valami dolgom, akkor ez néha segítség. Persze ez nem órákat jelent, csak perceket, de akkor is valahol rémisztő, hogy mennyire vonzza.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Hogy-hogy másképp? Kép A cégnél másképp? Annyi a különbség, hogy mi 100% táppénzt kapunk, nem 70 v. 75%-ot (nem tudom, mennyi pontosan)

A tv nálunk is menő, amióta rendesen lát, a védőnő szerint azért, mert a villogás, meg a sugárzás bazi érdekes számukra Kép Szerintem ezzel nem kell még foglalkozni, Regi is ugyanilyen volt, és most meg tudjuk húzni a határt a non-stop mesenézés előtt Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

MIldi, először is, üdv közöttünk Kép Várjuk a válaszokat Kép

Volt séta, bár nem sok, mert nem bírtam a fiatalúrral... ma sokszor volt olyan, hogy aludt, vagy elvolt nyugodtan és egyszer csak keservesen felsírt. Holnap visszük dokinénihez, azt mondta, hogy vigyük be. Ezt csinálta séta közben is és persze ma alig aludt, úgyhogy ezt délután 3-tól pótolta. Úgy kellett fél 8-kor felébreszteni, mert anyuéknál aludt (nekem dokihoz kellett menni) Kép De nem volt gond, fürcsi után evés és most alszik. Remélem, hogy az éjjeli rutin is marad Kép

Pedig direkt a Jókai utca felé sétáltam, hátha találkozom Ildivel és lestem a kék Apollo babakocsikat :D

Marycus,
Marcinak hasonló volt a fejlődési tendenciája Kép És a csípőszűrésnél is hasonlókat mondtak. Viszont mi régóta hason fektetjük Marcust, így a békapózzal nem volt gond Kép Ma reggel nevettem is rajta, mert tisztára úgy tartotta a lábát Kép Ha háton fekszik, akkor átfordul az oldalára? Ja és hozzátápi szerintem is korai, ha még szopik. Mi majd kb. a jövő héten kezdjük el a kóstolgatást Kép Pelenkaügyben meg a Pampers Newborn-ját nem próbáltátok? Nekünk bejött Kép

Szirom,
2 éves korig jár a GYED, utána GYES van, ami írtó kevés. És ha nem mész vissza 168 napot dolgozni a két gyerek között, akkor asszem abból számolják majd a másodiknál a GYÁS-t is... én így hallottam, de hivatalos helyeken utána kéne nézni Kép TB meg ugyebár most korlátozott, meg ellenőrzött, hogy jogos-e Kép
Ja és tévézés nálunk is bejátszik :D Gyerek a kezemben, ő meg bámulja a képernyőt! Így van ám a monitorral is! Szerintem inkább a színek és a mozgás vonzza, mint a műsor maga :D

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!
Ez a levél sehogy se jön össze. Most már be sem tudok lépni a freemailbe. Gondolkodtam, hogy esetleg a párommal elküldöm, de aztán rájöttem hogy nektek is freemailes címetek van, s akkor vszínűleg ti sem tudjátok elolvasni.
Azért próbálkozom.
Voltam kinn tegnap, de kb.fél egykor tudtunk csak elindulni, s kb. egy háromnegyed órát voltunk kinn, mert én nagyon fáztam. Valószínűleg azért is, mert álmos voltam. Tamás éjszaka virrasztott egy órát, s ez nekem már sok volt.
Különben az elmúlt napokban Tamás is a séta időszakát kivéve, szinte egész nap ébren van.

Hóesésben is kimentek??

Ildikó
nildikoka
 
 


Ildikó,
Mi ma nem megyünk ki Kép Örülök, ha Regiért el tudunk menni a hóviharban...
Viszont a számodat küldheti a párod, mert nekem enternetes, Hanzinak meg chello-s mailcíme van! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Ildi,

ha olvasdo: nekem a hausel.a@chello.hu-ra küldheted, vagy küldetheted a férjeddel, nekünk is szar a freemail :-(

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Hát az elég nagy különbség, nem?Kép Mármint hogy 70 vagy 100%.

Nildikó! Mi nem mentünk hóban sétálni, mert ez olyan vizes hó volt, hogy majdnem eső, sőt később az is lett belőle. Pedig még reggel olyan szépnek tűnt...

Tévéügyben megnyugtattatok, ha a többi csemete is így bámulja, akkor ok. Ma különben Miksa egy angyal, egész nap mosolyog, sőt vigyorog. Szerintem ebben az is benne lehet, hogy ma itthon volt a papája egész nap, úgyhogy felváltva kényeztettük. Olyan nagy volt a boldogság, hogy észre sem vettük, hogy nem aludt délután semennyit seKép

Csináltam róla az este egy tök jó képet, nem bírom ki, hogy ne tegyem fölKép De ti is lécci lécci, ne csak én nyomuljak a képeimmel!Kép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!
Kriszta, Hanzi ment a levél.

Én sem mentem ki. A csapadékos napokat valószínűleg inkább kihagyom. Viszont beöltöztettem, betettem a hálószobába és kinyitottam rá az ablakot. Jó volt mert kis segítséggel elaludt és ugyanolyan sokat, mint kocsizáskor. A kis segítség az volt, hogy a kocsi ringatása helyett kihasználtam az ágy rugózását.

Séta ügyben még. Én holnap megyek a dokimhoz kontrollra, s fogalmam sincs arról se, mikor tudok elindulni, s mikor érek vissza. Csütörtökön negyed egyre megyünk csípőszűrésre. Nem tudom milyen hosszú lesz, de úgy gondoltam utána séta, ha az idő is megengedi.

Nekem is vannak frissebb képeim, csak megint szkenelni kell.

Ildikó
nildikoka
 
 


Szirom,

Tök jó fel ez a Miksabuci Kép

Mi ma is voltunk sétálni. Igaz, nem akkor, mikor szoktunk, meg babó elaludt, meg doki nénihez kellett vinni. Sokszor van, hogy nyugodt, aztán felsír keservesen, meg székletével is gondok voltak. Ma bevetettem a Hippes alma-szőlő levet, azt használt. Szőlőt asszem Manó ajánlotta rá valamelyik másik topikon Kép Köszi Manó!

Úgyhogy 2-re mentünk, 3-ig ott voltunk és utána még fél óra séta (4-ig pontosan). De Marcus sem aludt azon az 1 órán kívül többet ma Kép Ezért is ájult be már fél 8-kor Kép

Hóban mondjuk szeretem kivinni, de ma tényleg havaseső volt és nem hó. A havat ő is szereti, rajta van az esővédő, ő meg lesi a cseppeket, ahogy esik rá Kép

Ildi,
Semmi gond, küldünk majd számot és azt szoktuk Krisztoccsal csinálni, hogy vagy ő, vagy én küldünk SMS-t, hogy séta jó-e. Ha nem, hát nem, ha meg igen, akkor valamelyikünk telefonál a másiknak és megbeszéljük a helyet és időt Kép Ja, és ismerős, amit Tomiról írsz, Marcus is ezt csinálta ennyi idősen - és most sem egy nagy alvós gyerek.

Képzeljétek, ma 3x is "átfordult" Marci Kép Először reggel, mikor kivettem a kiságyból, háton volt, pedig hason tettem le Kép Aztán visszatettem háton és mire ránéztem, már az oldalán feküdt, majdnem a hasán. Ezt még egyszer megcsinálta a déli alvásnál is Kép

Képek: fel kéne tölteni azokat a fránya elemeket Kép

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Milyen nagy már Miksa Kép És mekkora szemek! Nagyon cukorfalat Kép

Nekünk ugye muszáj a séta az oviig, de jól esett Kép Holnap napközben nem hiszem, hogy megyek, de azért küldök majd sms-t, ha mégis, anyuval lenne progi. (vásárlás Kép ) Ildi, megkaptam a mailt, köszi!
Ma volt kint a doki néni, azt mondta, hogy szerinte úgyis a Jókaiba kell majd mennünk, úgyhogy majd szólunk időben, ha megyünk!
Bár a beutalót jól elfelejtette megírni Kép Nem tudom, hogy oda meddig lehet menni, bár ő is megnézte, szerinte nincs baj vele, de biztos, ami tuti.
Amúgy is az időpontokat (hallás, uh) csak két hónapos korára kaptam Kép
Csütörtökön megyek én is doki bácsihoz kontrollra Kép El se hiszem, hogy eltelt 6 hét!

Hanzi,
Nagyon ügyes Marcus, ha már így forog!!! Regi olyan dagi volt, hogy csak 4-5 hónaposan fordult át Kép
Máté is ma nagyon tünci-büncike volt, sokat vigyorgott, meg dumált Kép És már marhára értékeli a lelógó játékokat Kép

Doki néni azt mondta, hogy 2 hónaposan már adhatok neki almalevet, persze reszeltből, nem a boltit Kép Na és persze főleg csak azért, hogy ismerkedjen, mert mondta, hogy nem úgy néz ki, mint aki éhezik Kép

Képet majd teszek fel holnap, mert kicsinyíteni kéne...

Figyuzzatok, ti szoktatok a védőnéninek adni pénzt? Na, nem minden alkalommal gondoltam, csak néha olyan hülyén érzem magam, hogy jön-jön, és olyan kedves, meg minden hülye kérdésemre válaszol stb. Tudom, hogy ez a dolga, de mégis Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Hanzi!

hogy te miket nem olvasolKép Tényleg én ajálgattam, nálunk nagyon bevált. De csak 2 hónapos korától kapta 3 hónapos koráig, amikor elmőlt a hasfájós időszeak akkro rendeződtek a kaki gondok is és még 1 hónapig cska tápszert kapott, 4 hónaposan kezdtüka rendes hozzátápit.

Kriszta!

ha nem lett volna kaki gond, csak kóstolgatás céljából nem adtam volna neki gyümit, még pár kanálla sem, kiatrtok amelett hogy feleslegesKép A dokinőnk nálunkis már 6 hónaposan páriszis kenyeret etetett volna vel, de hát én nem hallgattam mindneben ráKép De hát te már egyszer végig csináltad, úgyhogy nem osztogatom itt az észtKépKépKép
Én védőnőnek sosem adtam pénzt, mert a régi nem fogadta el, amikro meg az új jött Emmamár nagyobb volt, jó ha 2x láttam. Viszonta doki néni hozzánk hetente kijárt kb Emma 3-4 hónapos koráig (a végéna miatt mert 1 hónapig uyg ebeteg volt, meg az oltási is csúsztak emiatt), és neki mindíg adtam egy ezrest borítékban. Ennek következtében még mindíg kijönha szólok neki, nem kell bejárkálni hozzá. Pl holnap jön oltani EmmátKép MMR+ Act-HibKép, előre félek, főleg a mellékhatásoktól, hogymi fog kijönni rajta. mi a menjugate kivételével még egy oltást sem úsztunk meg láz nélkülKép Na meg sajnálom szegényt a szúrás miatt is, ma próbáltam neki magyarázni hogy mi fog történni, de cska rázta fejét hogy nem, és bújt hozzám. Ráadásul ma elesett és lehorzsolta csúnyán az állát+ kiharapta a szájátKép

Szirom!

Miksa nagyon cuki, tényleg nagyon nagy fiúnak néz már ki.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,
A kóstolgatás tényleg bejött Reginél, mert a mai napig nem tudok olyan kaját mondani, amit ne enne meg. Pedig ez ilyen korban elég kényes téma tud lenni Kép Persze, ez nem biztos, hogy annak köszönhető, de semmi baja, hátránya nem lett belőle. Az egyik ismerősöm meg egy évesen is azért küzdött, mert nem volt hajlandó semmi új ízt megkóstolni a gyerkőc, persze egészen egy éves koráig csak tejcsit kapott Kép Szóval azért is csináltam, mert nem akartam ebbe a csapdába esni.

A doki néninek mi is mindig adunk, még ő volt az én dokim is Kép Az oltásról ne is beszéljünk, már előre rosszul vagyok én is, mert a két hónapos oltásnál, Regi kapja a 3 évest...ami már izomba megy a karjánál Kép Fogalmam nincs, mit kezdek két üvöltő, lázas gyerekkel majd Kép De már görcsben van a gyomrom.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Én 4 hónaposan kezdtem Emmánál és nem volt semmi gond, úgyhogy szerintem nem azon múlik, hanem a szerncsénKép Ő is nagyon jó evő volt, mindne ízlett neki, most picit válogatósabb, d emég így sem panaszkodhatom, más gyerekekhez képest nálunk is egyzserűen ment.

Ma délelőtt megkapta az oltást, hát sírt sezgény nagyon, a két karjába kapta, egyikbe MMR, másikba Act-Hib. De állítólag karba nem fáj annyira mint lábba, a láb rosszabb.
A 3 éves oltás tényleg elég rossz, mert akkor Di-per-te-t kapnak és az fákj is meg lázas is lesz, de a 2 hónapos oltástól nem szoktak lázasak lenni annyira, csak oltás után szoktak pár óra hosszát üvölteni egyhuzamban. Engem annak idejéne lőlre figyelmeztetet a doki néni, hogy nagyon sok gyereknél ez a mellékhatás, így nem is ijedtem meg, de azóta már nagyon sok embert nyugtattam meg itta neten, aki nem tudta miért üvölt folymatosan oltás után pár órával a babóca.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?