Új privát üzeneted érkezett!

Timi!
Nekem -a többiek már hallották-szintén egy hüvelyi uh után volt hasonló problémám,de nálam nagyobb fokú,darabos ,piros vérzés volt,úgyhogy nagyon kiborultam.Viszont nem voltak görcseim,tehát szerencsére nem a babával voltak gondok.Elképzelhető,hogy neked is mélyen tapadt a méhlepény,és kicsit megpiszkálták,lehet,hogy ettől volt a barnás folyás.Én azt javaslom azért a bizt.kedvéért menj el dokihoz és mondd el neki.Nekem szigorú ágynyugalom volt a feltétel,és amikor csak lehet a mai napig pihenek.Ha érzem,hogy kicsit sok volt,séta,vásárlás után-otthon megpróbálok kicsit lefeküdni,lábaimat felpolcolni,és beszélgetni a babával,hogy minden ok.Kíméld magad,ne emelgess,ne gugolj sokáig,ne ülj bele meleg vízbe-csak zuhany-.

Zsuzsi!
Nagyon jó a találka ötlete!

Alice!
Fájdalmak:nem akkor érzed amikor egyébként meg kellett volna jönnie?Mert az elején-sőt olyat is hallottam már aki egészen a tehessége végéig fájdalmakra,enyhe görcsökre panaszkodott,azokon a napokon amikor meg kellett volna jönnie-ez teljesen normális,idővel elmúlik.De az is lehet,hogy tényleg a belek dolgoznak-ilyenkor egyébként is lelassul az emésztés,a béltevékenység.Ez is okozhat fájdalmakat!Szedsz valami vitamint?Mert nekem pl.az Elevit-től fájt nagyon a hasam és komoly problémákat okozott Wc-zésnél is.Abba is hagytam.


Még valami!
Nálatok is előfordul ez a "Mindenen bőgök" dolog?Ma de. néztük a kislányommal a Malacka ,a hős című rajzfilmet,és úgy elkezdtem bőgni rajta,hogy a gyerkőc teljesen ledöbbent,és ő is elkezdett sírni velem.Egymást vigasztaltuk ,és egyikőnk sem értette miért bőg a másik.

Jó éjt,ill.jó reggelt a korán kelőknek!

Nanda
16
nanda
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Olyan ügyes voltam, hogy meg is jártam a védőnőt már. Most már kezemben is van az AFP és tényleg jó lett.(41 ug/l,1,4 MOM)Kép
Ez jó hír.
Hát majdnem össze is szidtak, mert 2 hét alatt feljött 2 kg. Csak annyit tudtam mondani, hogy megjött az étvágyam. Ez speciel igaz. Lehet, hogy nem kéne császárszalonnát enni?! Ez csak költői kérdés volt, mert a múltkor ha nem ehettem volna bele is halok. Nem baj majd vigyázok. Kép
Zsuzsa!
A kislánykád gyönyörű Kép
A géppet meg csak így lehetett javítani. Próbáltuk helyreállítani, de nem jött össze. Szidtam az összes szexoldalt, mint a bokrot, meg azt is aki fényképezteti magát meztelen alsó fertállyal! Nem tudom, mi lett volna, ha egyáltalán egyszer is beleléptünk volna ilyen oldalba. Akkor mit csinált volna a gép.
Puszi és jó napot mindenkinek!
Mucska 18+6

Andi
Kép
mucska
 
 


Bori!Kép
A dobozon neztem meg,de ez valami magnezium laktat,vagy mi,bennt a papiron azt irja 48mg Mg++t tartalmaz.Szoval nincs ellentmondas,csak en vagyok hulye kemiabolo.bocsi...
szoszi
14+2
szoszi
 
 

 
 

Soraya!Kép
Merre vagy???Kezdek aggodni,tud rola valaki valamit?
szoszi
14+2
szoszi
 
 


Es Reditke?Kép
Te is eltuntel!Minden rendben,ugye???
szoszi
szoszi
 
 


Hanzi: boldog 11 hetességet nektekKép. Nálunk is kb 2 hós volt Robó, mikor folyt nyála , korainak is tartottam, azt hittem a foga..., aztán még most sincs fogKép.Bár vannak babák, akiknél nagyon hamar kibújik az első fogacska.

Vera: a kint létről még annyit, hogy érdekes, nálunk Robó bent nem alszik sokat max 1/2 óra, a kinti levegő meg mindig jobban elnyomja.Bár ma nem hiszem , hogy sokat leszünk kint, elég hideg van, de nagy szellőztetést csinálok majd Kép.Tényleg már múltkor is kérdezni akartam, hogy milyen volt az egyedül töltött éjszakátok??

Robó reklamál az ágyunkban, így mennem kell. Olyanokat mond már, hogy namég. Cukorfalat. A hó is elkezdett szállingózni, de nem szeretem ezt az időtKép.

Szép napot mindenkinek: Anita
anita77
 
 


sziasztok!

Eszembe jutott pár hasznos ötlet, megosztanám veletek.

1: terhességi csíkok ellen jó hamar elkezdeni a védekezlést! Akinek már gömbölyödik a pocakja, kenegesse Milupa terheskrémmel. Kapható a gyógyszertárakban, DM, bababoltokban. Ára 950-1000 Ft. Én már a lányomnál is használtam, és nem is lett csíkos a pocakom. Most is használom már pár hete.
2: aki sajnálja a több ezer forintot a terhes, kismama spéci harisnyákra, annak ajánlanám a Viking Bettina harisnyanadrágjait. Direkt erre a célra csinálják. Krepp az anyaga, ára 350 Ft, és kapható sok helyen. A Tescoban, és a Corában tuti. Világoskék a doboza.

Találkozóra én a Marcello pizzériát ( http://free.x3.hu/marcello/index.html ) gondoltam. A pizzát szeretik (?) a kismamik, a fogyizóknak van sali, és a Bartók Béla út szerintem könnyen megközelíthető. (sokan ide a környékre jártok kórházba is). De ha van jobb ötlet, állok elébe. És ha valaki vidékről is jönne (nagyon jó lenne) a pályaurvarok sincsenek nagyon messze.
Kibírjátok tavaszig? Vagy legyen előbb, és többször???

nanda: a képek méretére van korlát! Kisebb legyen, mint 300 kByte, és a mérete asszem max. 650*700 DPI. Le lehet kicsinyíteni, ami neked van. Pl Photoshop, vagy ACDSee,... Ha nem megy, küldd el nekem a profilos mailcímemre, és megcsinálom neked!

Orsi: kár a felvételért, de tényleg nem akkora tragédia. A lényeg a baba egészsége.

nanda: ha nem is mindenen, de én is tudom néha itatni az egereket. És nem veszem jó néven, ha valaki nem elég kedves velem Kép

Bori: akkor kiderült, mennyi is az annyi magnézium!

Zsuzsa
zerko
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Borka tegnap - többszöri próbálkozásra igaz - elfogadta a tápit. Én már az első nyüglődés után feladtam volna, de apukája ragaszkodott hozzá, hogy próbálgassuk. És sikere lett. Ami nagyban hozzásegített, az egy nagyobb méretű cumi volt.
Na de mára jött ez a havazás...grrrrr. Új az autónk, nem ismerem még és egyre nehezebben indulok útnak. Arról nem is beszélve, hogy már most hiányzik a porontyomKép
Amióta megvan a babó, egyre rugalmatlanabb leszek. Kép

Amúgy látom a hozzátáplálás a téma. Mi kaptunk egy kecskeméti bébiétel szilvát (4 hós kortól). Gondoltam megpróbálom, mit szól hozzá Borka. Hát megkóstolta, majd lökte is vissza. De mindennel így vagyunk. Ezért úgy gondoltam, 6 hónapos kor után, lassan vezetem be a gyümölcsöt, majd később a főzeléket. Addig mindketten haladékot kaptunkKép

Akartam már kérdezni, ti a K vitamint meddig adtátok? Mi 11 hetes korig, utána a doktornő azt mondta nem látja fontosnak. Ami fura, mert van ahol fél éves korig adják.

No lassan felébred kismanóm.
Üdv
Szisz
szisz
 
 


Sziszke,

Ha tápszert kap a baba, akkor nem kell adni, mert a tápszerben van K-vitamin.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszi, hogy drukkoltatok, minden rendben a babával. Kép Tegnap este moziztunk és mindenét lehetett látni, már 10 cm és a kis újjacskáit is meg lehetett számolni. A két kis lába pedig égnek állt, olyan édes volt. Jövő csütörtökön lesz az AFP.
Azért nem vagyok felhőtlenül boldog mert felmerült a magzatvízvétel vizsgálat, egyrész a korom miatt másrészt a doki azt mondta, hogy sem a tarkóredő sem az AFP és még a genetikai uh sem tudja teljesen kiszűrni a down kort ezért gondoljuk meg, hogy megcsináltatjuk-e. Hát nem sokat aludtam az éjjel és nem tudjuk mit csináljunk. Mivel nagyon nehezen jött össze ez a baba (lombik) nem szeretnénk kockáztatni a vetélést mert sajna van kockázata a vizsgálatnak. Annyira tanácstalan vagyok.

Ja és én HAT kilót híztam, iszonyat, mekkora leszek a végére? Úgyhogy én csak salit ehetek a talin. Kép

Chello
chello
 
 


Sziasztok!

Megint csak villámlátogatás, Gabi valahogy megérzi, mikor nem tudok rá figyelni, és rögtön nyűgös lesz.Kép Végül is ez azt jelzi, hogy jó az antennája.Kép

Cory,
és neked nem okozott keményedéseket a terhesség alatti szopi? Mert én ezért gondolkodom azon, hogy Gabi egy éves koráig várunk, mivel lehet, hogy el kell választani a görcseim miatt.Kép Nekem már ez a terhesség is ilyen volt sajnos, a második felében végig gyógyszert szedtem keményedések ellen.Kép

Edit,
klassz a táblicsku, ügyesen megcsináltad a hetek-hónapokat!Kép

Ann,
nagyon örülök, hogy Kisbuksiék hazamehettek! Végre valami jó!Kép

Regi,
lehet, hogy frontok vannak, Gabi is nagyon nyűgös az utóbbi napokban.Kép

Anita,
nem dolgozunk még a második babón, csak akartunk Gabi 9 hós korától, de ez lehet, hogy tolódik, hogy minél tovább tudjam szoptatni Gabókát. Viszont annyi vasam van, hogy majdnem addig elég (ez még a terhességből megmaradt).Kép Fejem nekem is fájt az utóbbi két napban, meg a szédülés is megvan.Kép Irigyellek a kint jól alvó Robóért, nekem a fél órás kintlétekért is nagyon meg kell küzdenem Gabival, tegnap pl. örültem, hogy húsz percet kibírt. Ő viszont kint sem alszik, csak feszeng.Kép Az összenyomást meg nagyon megértem, én is úgy összeszorongatnám Gabót néha, mert annyira cukorfalat.Kép

Hanzika,
téged is irigyellek a sétáért!Kép Alvásellenes sztrájk.Kép

Szisz,
állítólag addig kell a K vitamin, amíg csak szopik. Egyébként én is egyre rugalmatlanabb vagyok.

Játszószőnyegmosás ügyben kérnék még tapasztalatokat, légyszi!

Most tényleg megyek, mert nagyon nyűgös Gabi. Remélem ez is elmúlik egyszer.

Hú, most nézem, zuhog a hó!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Chello!

Ha szabad véleményt írnom ez ügyben, ha biztosan nem vállalnád a beteg a babócát, akkor csináltads meg a vizsgálatot, de ha megtartanátok mindenképpen, akkor felesleges stresszelned magad a vizsgálattal.
Egy másik topikban is egy lánynak a kora miatt ajánlották, félt a vizsgálattól, nem ment el a vizsgálatra és persze gyönyörű szép egészsséges kisbabája született.
Egy barátnőm, aki fiatalabb mint én (26) sajnos elég későn tudta meg, de még éppen időben, hogy Down kóros a babája, mivel külföldön élnek, nem tudták vállalniKép, most próbálkoznak újra.

Ne aggódj, nézd át itt a neten a hasonló topikokat, ott sok jó tanácsot olvashatsz, segít a döntésben.
Nem értem különben miért stresszel a dokid, hiszen még meg sincs az afp eredmény, ami ugye nem igazán pontos, a nyakiredő meg rendben van, akkor miért kellett téged most ezzel ijesztegetni.
Most mondjak egy csúnya dolgot, csak a pénz miatt...?
Ha nagyon aggódsz menj el most egy 3 D-uh -ra, ott többet látnak, biztosan megnyugtatnak!!!!Kép

Zsuzsa: benne vagyok a taliba, csak az időpont nem mindegy, mert ugye vagy gyerekkel megyek vagy pedig már altatás után...Na jó, még nagyihoz is lepaszolhatom a kisasszonyt!Kép
köszi a terhes harisnya tippet, én már vettem pár 4-es méretűt (50 kg vagyok 161 cm), ennek ellenére már kicsiKép, szorít fent.

Orsi: elhiszem, hogy sírtál a felvétel miatt, legközelebb sikerül Kép!

Mucska: örülök, hogy jó az afp eredményed, a kilók miatt meg ne aggódj, én 23 kilót híztam és szépen le is fogytam, ennyi kiló kellett, hogy Dorka szép nagyra nőjjönKép Ha a vérnyomásoddal és a cukorral nincs gond, akkor ne hagyd hogy stresszeljenek a kilókkal, egyél nyugodtan!Kép

Timi:Nekem a mostani 12 hetes hasi uh-nál fájt a pocim én is megijedtem, de szerencsére nem lett baj. Mindenképpen menj el dokihoz, hogy megnézze minden rendben van, de most már hasi uh-ot kérj!!!!

Alice: tök jó, hogy rendes volt a főnököd, most már megnyugodtál? Magne B6-t nem segít a görcsökön?

Bori:patikában nem adnak más formában (csepp, olajban) magnéziumot, vagy pezsgőtablettában???

Most kezdenek a barátnőim szülni, egy ismerősömék pénteken szültek ikreket (Regina és Barnabás), 2 barátnőm is most februárban szül (iker lányokat és egy kisfiút), utána áprilisban egy játszótéri barátném szül, májusban a sógornőm, júliusban meg énKép Izgi év lesz!!!!

Üdv: Zsuzsi
zsu26
 
 


Zsuzsi!Kép
Akkor nalatok nem lesz gond,hogy kit hivjatok meg a babazsurokra...Kép
szoszi
szoszi
 
 


Chello,
Olvastam a soraidat. Javaslom, hogy mielőtt bármit is döntesz/döntötök keress fel egy UH specialista dokit, úi. a DOWN szindrómának 7 azaz hét UH-n is jól látható jele van, ha a nyaki redő és a biomarkeres vizsgálatok is ok akkor még az UH mindig ki tudja szűrni. No persze ehhez kell jó UH specialista és egy jófelbontású UH gép.
Justitia
Justitia
 


Sziasztok!

chello: a korod szerintem nem indokolja még. Elmesélek el egy történetet, ami a barátnémmal esett meg!
Ő is első babát várt 2003. januárra, és 2002. decemberében töltötte a 35-öt. Annak rendje módja szerint megkapta a beutalóját a vizsgálatra, kiírták betegácsiba (mert utána feküdni kell), és elment asszem a Schöpf-Méreibe. Nos, ott elzavarták, hogy neki nem kell ezt a vizsgálatot elvégeznie, mert a kora nem indokolja. Jól meglepődött, és a vizsgálat elmaradt. Azóta persze született egy egészséges babája Kép

De ismerek olyanokat is, akiknek elvégezték, és nem lett persze semmi baj!

Hát, nem tudom, mitévők legyetek. Az aggodalmatok teljesen jogos, én is a babámhoz ragaszkodnék. És ugyan kényes kérdés, de mit tennétek, ha a lelet nem lenne megnyugtató? Mert szerintem ez dönti el, hogyan tovább. Erre a vizsgálatra kötelezni senkit sem lehet!

A 6 kiló meg ne aggasszon, bár nem árt odafigyelned, mert a neheze még hátra van. Neked is ajánlom a sok gyümit, pipisonkákat, zöldséget, Hamlet, vagy más puffasztott gabonákat (szerintem a sósak jobbak) és az energiamentes folyadékot. És napi min egyszer valami nem ártó főtt kaját!
Én betartom, és van eredménye!

Ja! Most kuksoltam meg az új TESCO katalógust:
Viking Bettina harisnyák most 250 Ft-től lesznek! Lesz vastagabb is (40, 60 DEN)
Dorina szoptatós cicifixek 2000 forintért.
Ja, és sok babaholmi is lesz leárazva.


Zsuzsa
zerko
 
 


Sziasztok Lányok!
Hát nem is tudom hogy emlékeztek -e még rám, kicsit eltűntem mostanában. Talán Szöszi, Egcsi, Alice meg biztosan tudja ki vagyok! Kép
Próbálok a munkáim végére érni, hogy majd a 6. hónap végén lelkiismeret furdalás nélkül tudjam abbahagyni a munkát. Bár szivják a vérem néha. Ti meddig tervezitek a munkát?
Chello, én is Zsuzsival értek egyet. Az orvos egyénként is meg tudja mondani, melyiknek van százalékosan nagyobb kockázata. A leleteid ismeretében erről neki is nyilatkoznia kéne, nem pedig csak a biztonság kedvéért alapon szerintem.
Alice!
Nekem is fájdogált a pocim, pont úgy mint neked, pár mp aztán abbamaradt. Ekkor feküdtem pár napig és elmúlt. Most is érzem néha mikor gyorsabban gyalogolok de amint megállok és lassitok elmúlik. Ne aggódj, nekem azt mondták hogy a méhszalagok kezdenek nyúlni, átrendeződnek a dolgok bent. Ha hátrahajló méhed van még jobban érezheted. Nekem az volt de már beállt! Kép
Z. Zsuzsa!
Nem tudod véletlen mennyibe kerül a Milupa t.krém?

Igyekszem majd visszaolvasni és képben lenni kivel mi van.
Bár mostanában lemaradtam, azért szivesen részt vennék a talin, ha nem gond! Kép

Még egy kérdés!
Lányok! Szeretnék levelezőn elkezdeni egy fősulit a baba 1. éves korában. A testvérem, párom húga, Anyukám tudna segiteni. Mindenképpen szeretném, persze nem a legnehezebb szakot. Szerintetek meg lehet birkózni vele? Nagyon szeretném ha sikerülne, nem is van nagyon más választásom...
Puszi Mindenkinek!
Évici
11+5 UH szerint!

Éva
Évici
 
 


Sziasztok!

Chello! Egyetértek Zsuzsival abban, hogy feleslegesen ijesztget a doki már előre. Nem is értem, hogy doki létére ahelyett, hogy nyugtatgatná az amúgy is nyugtalan kismamikat, még álmatlan éjszakákat is okoz.
Én is ajánlom a 3D vagy 4D UH-t. Én 4D-n voltam még 13 hetesen, de nagyon megnyugtatott az hogy ilyen spec. géppel is megnézték.
A dokidnak hagyományos uh-ja van?

Én meg sem kérdeztem, hogy mikor lesz meg az AFP eredményem, de gondolom jövő héten mikor a genetikai uh-ra megyek már meglesz.

Zsuzsa! A 90. napom az adókedv-hez dec. végére esik, de mivel az apeh esetleges ellenőrzéskor csak a doki által adott papírt kéri el, azt már nem bírálhatja felül, hogy mikor történt a fogantatás. Én meg semmi plussz pénzt nem utasítok vissza.

Csicsóka 16+3
Csicsóka
 


Sziasztok!

Előkeveredtem. Megkezdődött a tenisz szezon, most az időm nagy részét a képernyő elött töltöm.Kép

ZsuzsaKép
Én mindig nézem a Megasztárt. Sajnáltam Gergőt, én mást küldtem volna haza. Még az én bot fülem is hallja milyen gyönyörű hangja van TVerának! Egyébként nekem Leslie a kedvencem, nem a hangja miatt, de a dalszövegek amiket ír az szuper!
Sajnálom Buksit, nekem is van egy 13 éves kutyusom anyuéknál és már ő sincs a legjobb állapotban.Kép
Zsófinak gyönyörű szemei vannak! Az egész lányka nagyon aranyos, na de azok a szemek!Kép

PanóKép
Irigyellek az állatkert miatt, már tavaly tavasszal el akartam menni, de az idén nem engedek belőle! Utoljára 8 éves koromban jártam ott.Kép

KakukkfűKép
Jaj, de édes a kislányod! A neve is tetszik, de nálunk csak B betűs lehet, felsőbb(kispapa)utasításra.Kép

CsicsókaKép
Úgy látom a vírus a kismamikat sem kíméli, remélem hamar teljesen kilábalsz belőle!Kép

TimiKép
Kösz az infót az UH-ról. Hát jobb, ha velem/ünk/ óvatosan bánik, mert ütök ám ,de hirtelen!Kép Legalább alaposan megnéznek és ez megnyugtató!Kép
Boldog Születésnapot!

ZsuzsiKép
Milyen papagájod van? Az enyémek elvileg 50-80 évig is élhetnek.Kép Unokáim is látni fogják!Kép Azért szomorú, ha az ember elveszíti a kis kedvencét.Kép

BoriKép
Jobbulást Daninak!Kép

SzösziKép
Gyomorégésre keksz. 2kg szerintem normális. Ha hajnalban felébredek, majd gondolok rád!Kép

ChelloKép
Hát elég nehéz döntés elé állítottak. Csak azt tudom, amit én csinálnék. Ilyen előzmények után és főleg, hogy minden ok-nak látszik, hagynám a magzatvívételt. Tényleg kockázatos. De hangsúlyozom, nem akarlak befolyásolni.Kép

Most rohannom kell, hivatalos vagyok a Nagyihoz ebédre:Kép Holnap este jelentkezem és elmesélem mi volt az UH-n.

Egcsi
egcsi
 


Szia Zsuzsi!

Köszike. Ez az egy, amivel nem igazán tudnak stresszelni. Majd egy kicsit jobban odafigyelek és több gyümit fogok enni. De ki tudott a disznótoros dolgoknak ellenállni. A legnagyobb baj az éjszakai szalonácska volt. Régen nem ettem volna meg.
Az nem árt ha odafigyelek, de nem fogok koplalni. A párom azt mondta, hogy így is szeret úgy is szeret, ebből nem lesz gond otthon. A doki bácsim viszont szigorú ez ügyben.
Na most elindulok és veszek egy rendes mérleget, mert a miénk 1 perc után képes teljesen más értéket mutatni.

Chello!

Én sem értem, hogy miért stresszelnek Téged feleslegesen. Szerintem az AFP és a genetikai uh. a mérvadó. (Még az AFP sem, mert sokszor jön ki téves eredmény). Az én dokim is az inszeminációkra szakosodott orvos, az is azt mondta, hogy a genetikai uh. számít!!!!!! Pedig én is 33 éves vagyok, apuci pedig 41. Eddig szó sem volt magzatvízvételről.
Én csak akkor egyeznék bele, ha valamelyik eredményem nem jó. Ha jól tudom a magzatvízvételnek is legalább 3 hét az eredménye. Addig sík ideg a kismama.
Szorítok!
Mucska 18+6

Andi
Kép
mucska
 
 


Zsuzsa!Kép
Ilyen merenyletet elkovetni az allandoan ehes,de most a meloban dekkolo kismamik ellen...Kép megneztem a pizzeria honlapjat.Azonnal kerek fokhagymakremlevest/gombakremlevest es utana csirkemellet sajtmartassal vagy a 3 halbol barmelyiket...vagy inkabb csirket is ,halat is!!!!!! Szoval a hely nagyon jo lesz,ha jol foznek es nincs fust,akkor gyakorlatilag mi mar jol erezzuk magunkat,ugye???Kép

Koszi a Tesco-s infot!!!Mar rakom is felre a penzt.Ez melyik datumtol ervenyes???
Es szerintetek szoptatos melltartot hogy kell venni a 4.-ik honapban?Szoval honnan tudjam no-e meg meretre vagy nem?

Evici!KépPersze,hogy emlekszunk...A tablicskuban is benne vagy.Minden ok?Mosmar gyere gyakrabban.
szoszi
szoszi
 
 


Sziasztok!

Bori: igaza van Zsuzsinak. Olvastam ott a patika honlapon, hogy van ebből gél is. Meg kellene tudakolni!

Zsuzsi: időben szervezzük majd előtte, és a nagyi megfelel erre a célra Kép De lehet 7vége is.

Zsuzsa
zerko
 
 


sziasztok!

Évici: üdv megint. Amúgy írtam, hogy kb 950-1000 Ft. Kép
Milyen sulira gondoltál? Amúgy mindent meg lehet oldani. Másnak is ment!

Csicsóka: ne is utasítsd, csak azért mondtam, hogy tudj róla. De ezt nem neked kell tudni amúgy sem!

szöszi: most szégyenlem magam.
Kismamik! Mindenki csak teli gyomorral nézzen bele!
Én csak azért linkeltem be, hogy könnyebb legyen a döntés.
A cicifix mérete az nehéz... Nőhet még a kosár.
A TESCO akció jan.23-febr.3-ig tart.

Zsuzsa
zerko
 
 


Sziasztok!

Csak gyors leszek, most értem haza, Fanni meg anyunál Kép

Képzeljétek, 2700 ft a Beba 2+ tápszer, azt hittem menten lehidalok! Olyasmi állaga van, mint egy hígabb tejbegríznek. Ízlik is neki Kép

Zsizsa: játszószőnyeget én a kádban mosom Kép Nem mertem a mosógépben, bár valszeg semmi baja nem lett volna Kép

Majd még jövök!

dbarbi
DBarbi
 


Sziasztok!

Zsizsa: mi is csak akkor mertük bevállalni a második terhességet, mikor már Balunak nem okoz komolyabb gondot a szopi elhagyása, akár mert neki nem ízlik, akár azért, mert nekem van bajom.

Bébiételek: sajnos nem sok közük van a ratuk lévő korajánlásnak, a ténylegeshez Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, és a tanácsot.

Évici: Szerintem érdemes iskolába járni, ha érzel magadban annyi energiát, hogy a gyerkőc mellett tanulj...

Tök jó,hogy már terhes krémekről és harisnyákról beszéltek. Furcsa nekem, mert még nem látszik rajtam semmi. Esetleg annyi, hogy már nem lapos a hasam teljesen.Kép Én már úgy várom,hogy legyen pocim. MÉg mindig beleférek a régi nadrágjaimba, de már a nap végére kényelmetlen, szorít. Eddig egy kilót híztam. Viszont most már állandóan ennem kell, még akkor is, ha nem sokat, mert egyébként rosszul vagyok. Mikor mozdul a gyomrom, rakni kell bele valamit, hogy ne legyen "felháborodás" odabenn. Az a baj, hogy hajlamos vagyok nem enni egész nap. Elfelejtem. Viszont olyankor meg lelkiismeret furdalásom van, hogy szegény babámnak nem adtam enni.Kép

Timi
Névtelen
 


Zsuzsa, Timi!

Köszi, remélem meg tudjuk oldani.
Zsuzsa!
Gödöllőn a Munkavállalási tanácsadó szak tetszik nagyon, ilyesmi cégnél is dolgozom. Még a művelődésszervező jöhet szóba és még van egy, a harmadik helyen, ami a legjobban tetszene de mégis a 3., ez az óvodapedagógus. Még lehet, hogy dolgoznék is benne ha megbecsülnék jobban, mot menedzser asszisztens vagyok, ebben a munkakörben sok helyen csak egy bármilyen diplomát kérnek ha kérnek. Egyébként szakirányú felsőfokúm van. Jövőre más lesz a felvételi rendszer, nem nagyon válogathatok és olyan kéne ami érdekel is. Te milyen pedagógus vagy?
Évici

Éva
Évici
 
 


Sziasztok!

Nagyon jo a tali otlet, csak kerlek, jo elore szoljatok, mikor lesz.
Az idealis nekunk inkabb az este lenne. Igy lehet egy kis kimenom baba nelkul. Kép

Pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Köszönöm, hogy ilyen aranyosak vagytok, hogy próbáltok nyugtatni.

Zsuzsi, beteg babócát nem szeretnénk vállalni, ahhoz nekem nincs elég erőm úgy érzem. Barátnődnél aki külföldön él hogy derült ki a Down szindróma? AFP vagy genetikai uh volt, nem tudod?

Justitia, már én is gondoltam rá, hogy elmegyünk egy másik dokihoz is az AFP után, töb szem többet lát alapon és aki tényleg UH specialista.

Zsuzsa, nekem azt mondta a doki, hogy 35 felett szokták ajánlani a vizsgálatot de én határeset vagyok mert augusztusban töltöm be és júliusban szülök. És én a Schöpf-Méreibe járok. Köszi a "fogyi" tippeket, kipróbálom őket mert nem szeretnék gurulni a terhesség végére. Szerintem az a baj, hogy egész nap rágcsálok valamit a hányinger és a gyomorégés miatt és ezek általában hízlaló dolgok. Narancsot és almát hiába eszek mert utána még jobban ég a gyomrom.

Évici, a doki szerint kb. egyforma kockázata van a vizsgálatnak és a beteg babának.

Csicsóka, én sem értem miért ijesztget a doki, ráadásul hajlamos vagyok néha a semmin is parázni. A magánrendelőben hagyományos uh van de kb. két hét múlva megyek a kórházba a genetikai uh-ra és ott 3D-s van ami sokkal jobb felbontású, ott csinálják az összes genetikai uh-t. És utána valószínű, hogy elmegyek a 4D uh-ra is, hogy tutira megnyugodjak.

Mucska, eddig én is meg voltam róla győződve, hogy a genetikai uh a mérvadó, ott ki kell derülnie ha bibi van. Én is úgy tudom, hogy 3-4 hét az amnio eredménye, addig sík ideg lennék (már most is az vagyok).

Egcsi, szívem szerint én is hagynám az amniot ha a többi lelet rendben lenne de tegnap elbizonytalanított a doki.

Olyan rossz, hogy már jóval a fogantatás előtt a terhesség miatt idegeskedtem és még mindig nincs vége az idegeskedésnek.

Szöszi, szerintem szoptatós melltartót nem érdemes még venni én inkább a 8. hónap környékén vennék, addigra már nagyjából látja az ember a méreteket. Kép

Chello
chello
 
 


Évici: én sok suliba jártam. Én elvégeztem az ELTE TTK-n a matematika-fizika szakot (egyetem), majd ugyanott az informatikát (egyetem), és utána a PSZF-et (fősuli). Így nekem nincs tanulás hiányom.
Csak egy dolog van, amit még szívesen tanulnék, és az a grafológia. Ugye nem nevettek ki? Kép

Ha tanácsot vársz tőlem, azt csináld, amit használni tudsz, és érdekel!

Kakukkfu: en is az esti orakra gondoltam 5-8 között valamikor. Akkor mindenki kidumalhatja magat. Ha 7vege, akkor lehet hamarabb is kezdeni.

Zsuzsa
zerko
 
 


Zsuzsa!
Hú te aztán kiművelted magad! Kép Le a kalappal!
Még gondolkodom, és köszi azért!! Tudok egy jó grafológust aki a grafológiai intézetben is tanit ha gondolod! Kép
Évici

Éva
Évici
 
 


Sziasztok Kismamik!

Most jövök a 12 hetes UH-ról, minden rendben, láttam a babát ficánkolni, fejétől a popsijáig 5cm.

Orsi!
Legközelebb megbróbálok nagyobb betűket írni a táblázatba, ma egyébként 10+4 napos vagy benne, ezt a szülés várható időpontjából (augusztus 13) számoltam ki, de ha nem ennyi vagy, írd meg, hogy mit mire javítsak!

Chello, kortársam!

Nekem nem mondta az orvosom, hogy el kéne mennem magzatvíz vizsgálatra! Én úgy hallottam, hogy akkor javavsolják, ha már a fogantatáskor betöltötted a 35-öt, vagy a férjed a 45-öt. Amúgy meg úgy tudom, hogy az amniocentézis vetélési kockázata 1%, ami szerintem elég magas. Annak valószínűsége, hogy down szindrómás a baba, sokkal kisebb. Főleg ha a nyaki redő, AFP, genetikai UH rendben vannak. De persze neked kell dönteni.

Évici!
A táblázatban ma 12+5 napos vagy, de ma azt írtad, hogy UH szerint 11+5. Akkor javítsalak? Meg a szülés várható idejét is?
Suliba egyébként szerintem simán lehet járni egy 1 éves baba mellett, főleg, ha ennyi sgítséged lesz. Én is gondolkodom rajta, hogy fogok, pedig nekem már három gyerekem lesz. Hát lehet, hogy az tényleg nem lesz könnyű.

Bellana!
Hova tűntél?????

Panó
panó
 
 


Évici: aranyos vagy, de nem most kezdek neki. Amúgy egy ilyen is min. 2 év!

Panó: az komoly méret! Gondolom így a 3. babánál már rutinellenőrzés ez neked! Érzed már?
Mit szeretnél tanulni?

Zsuzsa
zerko
 
 


Lányok!

Elmentem és megvettem a mérleget. (digitális)
Mindjárt 4 kg-val kevesebb voltam, mint reggel a védőnőnél!!!! Tudom, hogy mindegy tulajdonképp,mert a súlytöbblet számít, de azért nem tetszettek már a számok se amit beírtak.
Hát kíváncsi leszek, hogy legközelebbi mérésnél mi lesz a különbség.
Puszi mindenkinek!
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Mucska Kép)
Ez a jó megoldás. Kép Amúgy minden mérleg más!
Ezután te kontrollálod majd a tényeket. Tized kg, vagy 1/2 kiló a méréshatára?

Zsuzsa
zerko
 
 


Zsuzsa!

Még nem érzem. Most a lepény elöl van, ilyenkor állítólag picit később lehet érezni, mintha hátul lenne.
Tanulásban eddig nekem sem volt hiányom, először Veszprémi Egyetem, majd nyelvizsga, majd mérlegképes könyvelő, most meg a mérnök közgazdász-t szeretném megcsinálni.

Panó
panó
 
 


Panó, gratula a "nagy" babához ! Kép

Én is úgy érzem, hogy magas az 1 % vetélési arány, ezért is hagynánk ki szívesen. De jó, akkor a fogantatáskor csak 34 voltam és a férjem pedig 36. Már csak azt nem értem miért nézte a doki azt, hogy mennyi leszek mire megszületik a baba.

Mucska, nekem is az otthoni mérlegem 5 kilóval kevesebbet mutat mint a kórházi és nekem sem teszik a nagy szám amit beírtak. De sajna a 6 kiló hízást az otthonihoz mértem és valós. Kép

Chello
chello
 
 


Panó:Veszprémben is mérnök lettél?
Az előzmények után nem lesz annyira nehéz talán. Gondolom 2 év. Amúgy hol szeretnéd?

Zsuzsa
zerko
 
 


Chello: ezt olvastad? http://www.babanet.hu/kromoszoma.php

Lányok, ti szeretnétek köldökzsínórvért leszedetni a születéskor? Én nagyon gondolkodom rajta, főleg, hogy részletben is lehet fizetni, akkor lehet, hogy nem lenne annyira megterhelő. Most olvasgatok infot róla, amjd még személyesen is utánanézek. Tud valaki valamit erről?

Melltartó: én az egész terhességem és szoptatás alatt egy Triumph terhesmelltartóval voltam megelégedve, persze mellette használtam más márkákat is, de ennél vettem észre, hogy a melleim sosem lógnak. Ha ilyen lekapcsolós szoptatósmelltartót vettem fel, délutánra rögtön lógtak a melleim, de a Triumphban sosem és nőtt szépen mindig az aktuális mellméretemhez, mert elasztikus anyagból van.
Nekem nem jöttek be a lecsattolható szoptatósmelltartók, mert ha nehezebb lett a cicim, azonnal magától kikapcsolódottKép
Végülis a szoptatást is inkább ilyen elasztikus, de áteresztős, kellemes anyagú melltartókban csináltam véégig, mert azok jól tartották a mellemet és könnyedén fel lehetett csúsztatni. Azt nem tudom, bogy minden mellméretnél így van ez, de akinek nincs nagy melle, annak ajánlom ezt a megoldást (70-85B).

üdv: Zsuzsi
zsu26
 
 


Sziasztok!

Annyit írtatok,hogy nem bírok olvasni!!!!Próbálok írkálni,majd meglátjuk,milyen hosszú levél lesz.
Feltettem a profilomba a Johannát(vagy Annát?),vagy Bendegúzt.
A pocaktali ötlete nekem is tetszik,csak majd magyarázzátok el,merre kell menni,mert sajnos,földrajzi analfabéta vagyok,pedig 1 évig Pesten éltem.

Panó,Zsuzsa!Nagyon szépek a hölgyek.Mostanában már nem bánnám,ha arrafelé tartanék időben.

Évici!Neked is menni fog a fősuli,nekem is megy.A 2003.tavaszi babák közt is van egy csaj,aki egyetemről megy szülni,aztán vissza.

Chello!Grat a babához,ara lehetett égnek álló lábakkal.Sajnálom,hogy nem tudok segíteni Neked,de nem értek ehhez igazán,hülyeséget meg kár mondani.De én asszem inkább másik dokihoz is mennék,a mintavételt meg hagynám.Feltettem a profilba a babócát.

Szerintem a súlyfelesleg miatt senkinek sem kellene aggódnia,mert szülés után kis akaraterővel és fehérjediétával le lehet adni.Addig meg csak ártanánk vele,ha éhezne a baba.Engem azért szidtak meg,mert kevés vagyok,most neki kell állnom enni.Csak sajna,stresszel együtt nem könnyű.És sajna,rájöttek,hogy örököltem nagymamáimtól a szívgyengeséget,azért ájulok el állandóan.Jó,mi?Mindegy,mert a babóca mindebből mit sem érez,olyan jól elbulizik bent,hogy csak győzök WC-re futkosni.

Puszi,Kinga 14+6
nyinike
 
 


Zsuzsa!

Igen, Veszprémben vegyészmérnök lettem.
Most a Közgazdasági Egyetemen szeretném megcsinálni a mérnök közgazdászt (2 év).

Zsuzsi!
Mi is gondolkodtunk a köldökzsínórvér vételén. Én csak azt olvastam róla, ami itt van a Babaneten a főoldalon. Ezt egy kicsit drágának találom. Meg abba sem vagyok biztos, hogy most ez törvényes vagy nem? Ha tudsz részleteket, engem érdekelne a dolog.

Kinga!
Megnéztem a képet, nagyon aranyos!

Panó
panó
 
 


Sziasztok!

Domi még mindig nagyon nyűgös. Mondjuk nem csodálom, tegnap még 12 fok volt, és napoztattam kint, most meg 2 fok van, és szakad a hó. Tegnap egész du bömbölt, estére úgy elfáradt, hogy 21.00- 06.00-ig meg sem moccant. Olyan jót aludtam Kép

DBarbi:

Úristen!!!!!!!! 2700 Ft ?!
nézz körül talán találsz olcsóbbat, úgy tudom van több féle ilyen + jelzésű tápszer, bár asszem a Beba az egyik legolcsóbb...Kép

Apropó, séta.
Én valami varázs babakocsit vehettem, mert amint meglátja, bealszik...:D szerencsém van vele, mert imád csavarogni -tiszta anyja- de azért a teraszon nem merem órákig altatni.

Sziszke:

nekem azt mondták hogy 10 héten át kell, de a Domi mindig kibüfizi legalább a felét, úgyhogy én tovább fogom neki adni 1-2 héttel,biztos ami biztos,bár zsírban oldódó vitamin, úgyhogy elvileg nem pisili ki a felesleget mint a C vitamminnál, de nem szeretném hogy kevés K vitamin miatt beteg legyen, ráadásul ő korababa is volt...szóval orvosa válogatja, van aki 1 éves korig adatja.....

Bébiétel: láttam olyat hogy málnás joghurtos (!) 4 hónapos gyereknek........agyrém Kép

most indulunk a dédimamihoz Domival, ha nem jövök többet akkor betakart a hó..Kép
gregina
 
 


Zsuzsi: én nem gondolkodom a köldökvéren. Nem azért, mert nem hiszek benne, hanem valahogy engem nem hoz lázba.
Van barátosném, aki vetetett volna, de akkor pont nem lehetett!

Kinga: és ez a szívgyengeség nem akadályoz a szülésben?
Ha ennyire vékony vagy, szívesen adok neked egy tizest! Amúgy egyél csak! Mi van a számvitellel?
A baba nagyon kis formás!

Zsuzsa
zerko
 
 


Kedves Zsuzsa!

1/2 kg a méréshatár. De utálom, hogy a védőnőnél tekergetik állandóan, attól függ melyik védőnő mér. A kismamát meg leszidják. Na azért most vettem sok gyümölcsöt, kefírt meg müzlit. Az utóbbit nem tudom, hogy szeretem e. Ebédre rakott karfiolt ettem. De nem vagyok megbolondulva, hogy általam rendesnek vélt kajákat ne egyek. (A szalonnát azért mellőzöm). Egyébként meg nem izgatom magam, mert 3 kg-val vagyok több, mint kezdetekben. Mindjárt elérjük a félidőt.
Pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Zsuzsi, köszi a cikket, elolvastam. Apucival hétvégén jól át fogjuk beszélni, hogy mitévők legyünk. Köldökzsinorvér levételén mi még nem gondolkodtunk, nem is nagyon van infom róla.

Kinga, édes a Johannád. Kép Én 29-én megyek AFP-re, Te ugye febr. 2-án ha jól emlékszem?
Mostanában is el szoktál ájulni? Sok vizsgád van még?

Puszi
Chello
chello
 
 


Sziasztok!

Chello!Február 2-án megyek,igazad van.Jó Neked,mert 5 nappal előbb taliztok.De megnyugtatott a védőnő,hogy ne aggódjak,itt nem éheztetik előtte a mamikat.Viszont csak hétfőnként veszik le,mert a sima nőgyógyászati rendelésen veszik a vért.
Van még két vizsgám,az egyik holnap.És még el-elájulok néha.Vagy időben sikerül lefeküdnöm,akkor nem vesztem el az eszméletemet.
Remélem,a pároddal sikerül jó megoldást találni,majd szorítok.

Zsuzsa!Hát,most minimum kellene a tizes,de mire talizunk abban a pizzériában,vagy akárhol,addigra már meglesz.Megfogadtam,ha kell eszek naponta tizenötször 1000 kcalt.
Remélem,hogy magában a szülésben nem akadályoz majd,nem szeretnék császárral szülni.De eddig nem akadályozott még a versenysportban sem.Talán hozzászokik a megnövekedett folyamatos terheléshez.
Számvitel holnap lesz,most már nagyon utálom,főleg az apportot.
Már akartam szólni,hogy nem tudom megnézni az albumodat valami miatt nem nyitja meg,ha ráklikkelek. Kép

Panó!A tiédek is aranyosak,de már szerintem írtam,olyan jól néz ki az a kis repülős szöszi haj.Már én is szeretnék is tesót a kicsinek. Kép

Puszi,Kinga
nyinike
 
 


Zsuzsa!
Most jut eszembe,hogy olvastam,hogy Te matematikus is vagy.Ez nagyon-nagyon frankó!Szeretem a matekot.
Kinga
nyinike
 
 


Sziasztok!

Kinga: matematikus nem vagyok, csak matek tanár Kép
Az albumok:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=41
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1344
http://kep.tar.hu/zzs
Adnék én neked többet is, mint tíz! Akkor nem kell annyit enned!
A számvitelhez drukk. Megy majd az apport is, meglátod!
Nekem is van amúgy szívritmus zavarom. Engem sem zavart a szülésnél. A sportban igen.

Mucska: a 3 kg nem is sok!

Zsuzsa
zerko
 
 


Szia Zsuzsa!

Köszi,így meg tudtam nyitni.Annyira édes.Előre sajnálom szegény pasikat előre.A kedvencem,amin sok kicsi copfja van,meg ami 2003.okt-ben készült.Neked meg tökszép hosszú hajad van.
Kanga
nyinike
 
 


Kinga:

az ufo frizura sokaknak bejön Kép
Az otóberi kép Szilvásváradon készült, ahol a Kistesó is(csak nem akkor). Kép

Hát, bevallom, most még hosszabb! Már a derekamat verdesi. Le kellene vágatni. Szerintem azon a képen volt éppen frissen vágatva. Azóta nem...
Amúgy ha neked kellene ápolni, lehet, hogy nem irigyellnél!

Zsuzsa
zerko
 
 


Sziasztok Lanyok!

Eloszor is koszi a vigasztalast ( Zsuzsa es ZsuzsiKép ), most mar kicsit jobban vagyok, csak akkor erintett ez nagyon rosszul! Azota is sokszor eszembe jut, hogy milyen edesen mozgatta a pici labait! Jo lett volna visszanezni, de mindegy, tenyleg az szamit es annak orulok nagyon, hogy egeszseges! Amugy meg lehet, hogy felhivom a dokit, hogy lehetne-e csinalni megegy felvetelt, de csak akkor, ha az nem art a babanak, ha azt mondja, hogy nem jo ennyit UH-zni, akkor hagyom. Majd a legkozelebbi sikerul(mert akkor mar ott lesz a kiskamerank!!!Kép )

Pano!
A 10+4 stimmel, koszike, csak a szules idopontja nem 13, hanem 14, a doki szerint is es a konyvemben a terhesnaptar szerint is. Ha van kedved kijavithatod, de ugy sem ez szamit, ugyis akkor jon, amikor neki a legjobb Kép

A sulynovekedesre pedig csak azt tudom mondani, hogy ne gorcsoljetek rajta, engem is allandoan ezzel nyugtatnak, mert meg csak 10 hetesek vagyunk, de mar 2 kilo plusszom van, igaz mentsegemre legyen mondva, hogy volt kozben egy Karacsony, amit 6 ev ota eloszor unnepeltunk itthon, szoval nehez volt ellenallni a finomsagoknakKépKépKép
Szerencsere a dokinal nem olyan szigoruak, a noverket kerdeztem, de allitolag a vedonok azok rosszabbak!
Viszont ez az egesz sulytobblet alkati kerdes is. Anyukam mind a kettonkkel (van egy hugom) 20 kilot hizott! Es egyaltalan nem evett tobbet, raadasul tanarkent a menzan kajalt, ami mint tudjuk nem a legjobb, ugyhogy nem vitte tulzasba! Es a doki allandoan cseszegette, hiaba mondta szegeny, hogy nem tehet rola! En 4 kg voltam, a hugom meg 3,85, szoval kis elefantbebikKép Es szules utan kicsivel Anyu ugyanannyi volt, mint elotte! Ugyhogy ez nagyon fugg attol, hogy ki milyen tipus! Es Anyukam vilag eleteben 50 kg volt, vekonyka, szoval...
Szerintem nem erdemes ezen aggodni, ugyis ha valamit nagyon kivanunk, azt muszaly megenni, nem igaz?KépKép
Szerencsemre nem vagyok nagyon kivanos, mert akkor nem is tudom mi lenneKépKépKép

Na, sikerult megint jo sokat irnom!
Remelem mindenkivel minden rendben, lattam Kinga is elokerult!

Sziasztok!

Orsi
10+4

avocado
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?