Új privát üzeneted érkezett!

Gabuska!
Köszi a tegnapi válaszodat! :wink: Reggelre ugyanolyan lett az oltás helye,mint fürdés előtt! És nem vérzett el a kiscsaj :lol:
Jobbulást a lányoknak!Ilyen időben nem is csoda ha összeszednek valamit!

Reggel 3/4 7-ig aludt,ébredés nélkül-tudjátok volt este pancsi :lol: (amúgy meg az én telefonomra ébredt :? )

Adri!
Itt múlt héten iszonyat hideg volt (nekem),így nem voltunk sétálni,de tegnap megint elmentünk végre.Mi inkább délután vagy koraeste sétálunk 1-2 órát,de nem az időjárás miatt,hanem csak mert így alakul.És Mircsit sosem veszem ki a kocsiból,egy ideig elnézelődik,aztán alszik,de olyan is van,hogy végig ébren van.
Még jó,hogy minden hétre jut valaki aki tud aggódni a súly miatt! :lol:
Nekem a mérleg szerint volt olyan hét,hogy 7 dkg-ot hízott,akkor én is paráztam,de ráfogtam a sz@r mérlegre.Holnap megyünk oltásra,ott majd lemázsálják,és a múltkori kerek 5 kg-hoz tudunk viszonyítani,mert pont 4 hét telt el!

Én is úgy hallottam,hogy vagy homeós bogyó vagy tea! Bár nem hiszem hogy aggódnod kellene,szerintem sokkal rosszabb lenne,ha minden etetésre 6 hónapon kersztül bedurranna a cickó!!!
Igaza van Gabuskának, kereslet-kínálat beáll, OSZT NO PARA!! :wink:

Sly! Merre jártok?
Csilla! Te sem jöttél vissza!!!

KépKép
Kép
patricia83

...elég gyorsan betelt az előző oldal is,de hogy pont velem kezdődjön az új!!!! Gyorsan sok képet!!!! :lol:

KépKép
Kép
patricia83

adri!
szóval nekem nem hiszel? :lol: nekem 2 védőnő is mondta,meg a gyerekorvos,h nem szabad a kettőt 1ütt.állítólag semlegesítik egymás hatását.
mi sétálni 11körül megyünk,meg ha van még kedvem,akkor este 5-6 felé,de azt általában kézben a környéken meg kenguruban,h ne aludjon sokat.

Kép
berni1

Ha jó idő van, mi lemegyünk egyszer délelőtt is, meg 3 felé az oviba Liviért. Sz@r időben meg csak Liviért. És még max. az 50 méterre lévő Sparig.

Sok képet? Na nesztek! :twisted: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Mi nem fürdünk minden nap és pláne nem ugyanabban az időben. Nem megyünk ki mindennap és véletlenszerű az időzítés is. Nincsen semmi rendszer az életünkben :oops: Még nem vettem észre, hogy ez zavarná Csanádot, szerencsére :)
Adri, nálunk bizony nem elég a tej, ha nem dizzad a mellem. Olyankor mindkettőből etetem. Én még mindig mérem(Jé, van valamiben rendszerünk :lol: ) és ez nekem így jó.

Gabuska, kösz, kösz, kösz :)

KépKép
Kép
el..né

hali!

Joli, nálunk sincs rendszer, mindig elhatározom, aztán közbe jön valami. Most megyünk pancsizni :oops:
Na jó, nem megy fél kézzel.
Majd jövök, Pat :lol: .

Csilla

Kép

Kép
csillala

Várunk vissza Csilla! :lol:
Joli!
márkot én sem fürdettem minden nap,osztott is az anyós!Vagy te nem előre megfontolt szándékkal nem fürdetsz,hanem mert pl. bealszik?Márknál tényleg semmi rendszer nem volt,csak hogy evett,meg aludt,de hogy mikor...áááááááááááá!

Amúgy ma délután hazaértek,anyum levágta a haját,olyan kispasis lett! :) Megérkezett Márk,így köszönt Mirának:
-Szia Mia,Fiú hazajö
Fiúnak hívja magát!!!!!!!!!!

Gabuska!
Köszi a képeket! Hát az a macis valami eszméletlen! :lol: Ilyen kenguruba már bele lehet őket tenni? Vagy ez valami speckó? Nekünk szimpla Pierre Cardin van,nem megfordítható!Szerintetek?

Ja,Joli én is 2-ből etetem már egy ideje,kivétel az első reggeli szopi ,mert akkor elég az egyik!Na lépek,jóccakát!!!

KépKép
Kép
patricia83

Patrícia,
a PC kenguruból még nem is látszik ki a feje Nórinak :lol: , és ebbe a Hauck-ba is csak úgy tudom biztonságosan és kényelmesen berakni, mikor sok ruha van rajta. Sima benti öltözékben még elveszik benne.
Így megyek az oviba, mert a babakocsi mindig útban van a szűk folyosókon.
Ez az a kenguru amúgy, amit régen mutattam, hogy fektetve teszem bele és úgy szoptatom.

Én eddig nagyon el voltam tévedve, mert azt hittem, hogy a minden napi fürdetés az alap. :shock: :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szóval nem vártatok meg :lol: ? Na most már én is nagyon álmos vagyok.
Holnap délelőtt megyünk dévényre.
Kedden voltunk oltáson, 5570 g, szóval 2 hét alatt 19 dkg :? . Toncsi azért csak fél éves korától hízott keveset.

Olyan cuki ruhákat szereztem a csajoknak!

Lefényképeztem én is Bogó ágyát. Én sem teszek bele szinte semmit. Főleg nem nagy puha dolgokat. Teszek már Bogicáról is képeket, de csak holnap.

Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!

Tegnap hirtelen felindulásból elmentünk Debrecenbe az Energoexpora. Szóval nem volt tervbe véve, csak a neten látta apa, hogy most van és elmentünk. Utána meg vásárolgattunk kicsit. Venni akartam ugye overált Jázminnak, de nem kaptam. Ill. vehettem volna 9990 ft-ért. Gyönyörű volt, de azért ennyit nem szánok rá. 5000-ért is lehet szépeket kapni, mint ahogy a C&A-ban is volt, de a lányosakat mind elvitték.

Majd én is lefotózom Jázmin ágyát. Egyébként neki sincs semmi extra benne, szerintem egy takaróval+egy hengerrel van több, mint a tieitekben. Párnát, meg ilyesmit én sem tennék bele, mert belefulladhat.

Hú, olyan sokat írtatok, azt sem tudom már mire akartam reagálni.

Ja fürdés! Én minden este megfürdetem Jázmint. Rolit még akkor is megfürdettem, ha mondjuk éjfélkor mentünk haza. Jázmint meg muszáj is, mert este addig acsarít, míg meg nem fürdünk, utána kaja és alvás. Megszokta.

Adrien! Én ha elindulok sétálni, nem veszem ki a babakocsiból Jázmint, kivéve ha etetem. De mivel mos tmár hideg van, így etetni sem nagyon fogom a szabadban, így a kocsiban marad. Kibír benne több órát is, sokat alszik.

Gabuska! Jobbulást a lányoknak! Nagyon cukik a képeken!

Pat! Nagyon édi Márk Fiú! :lol:

Joli! Már én is rég két mellből etetem Jázmint, kivéve reggel, mert akkor elég egy. Bár tegnap elég volt egy, mert nem tudom melyiktől. de több lett a tejem. Használtam Ricinus Communis nevű homeopátiás golyót és iszok Hipp édesköményteát, amit gyerekeknek csinálnak 4 hónapos kortól.

Csilla! Várjuk a képeket! Ha a dokit nem izgatja Bogáta súlya, akkor téged se izgasson. Amíg nem fogy addig jó.

Kép
szly27

Berni! Én is mindig szerettem volna, hogy szép mesefigurás lenne a gyerekszoba fala, de én sajna ehhez nagyon béna vagyok! Várjuk a képeket!

Kép
szly27

sziasztok!
megcsináltam a képeket.kezdem a képhalmazt :lol:
dorkó ágya:
Kép
és a képek a szobájában:

Kép
berni1

véletlen elkűldtem :( na mégegyszer a festmények:
Kép
Kép
Kép
azért a pelenkázós képen látszik,h az ágy végében nekünk is vannak dolgok(meleg takaró,hálózsák,pizsama,na meg játékok,h amíg pl.zuhanyozom,addíg odatéve neki legyen mit nézegetni)

Kép
berni1

és tegnap este sikrült elkapnom a kiskorút fürdés előtt,ahogy a vacsoracsatát lesi :lol: :lol: :lol: :
Kép
Kép
Kép

Kép
berni1

Berni,
ez a hajzat! Nagyon édi!

Nálunk ilyen a gyerekszoba (nem raktam rendet) :oops:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

A kiságy a nappaliban van.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

gabuska!
látom nálatok is micimackó volt a favorit :lol: miért van a nappaliban a kiságy?éjjel hol alszik a picur?

Kép
berni1

Sziasztok!
Tudomány besült,este fürödtünk oszt mégis kelt 4-kor :oops:

Berni!
Nagyon szupi a szoba fala!Meg úgy az egész! A függöny pl. nálunk is ugyanilyen!!! Mira is nézi a tv-t mindig,és neki is ilyen komyol hajszerkezete van! Nagyon édi Dorián! :wink:

Gabuska!
Az nem véletlenül egy P.C. utazóágy???? Nekünk is pont ilyen van,még a színe is!Mindig abban alszik a csaj? Mi vettünk bele kókuszmatracot,mert nagyon suhogott az a sz@ar ami benne volt,megház hosszúő távon nem is jó a gerincnek! Amúgy Márk alszik benne!

Na majd én is hozok képet a szobáról ! egy van a gépen,azt most felteszem,a fiam épp házimunkát végez! Márk meg a mi szobánkban alszik!!!
Kép
Kép

KépKép
Kép
patricia83

Minket ma Szombathelyről hazafelé akkora zuhé kapott el!!! :shock: :shock: Mire bepakoltunk az autóból sz...á áztunk. Márknak is csináltattunk útlevelet,és lefoglaltuk a nyaralást,Október 11-re!!! Jupijééééé! Már számolok vissza!!!

KépKép
Kép
patricia83

Patrícia,
van ott egy Vuk is. :wink: Ő az én favoritom. :D

Azért tettük az utazót a gyerekszobába, mert éjjel én is ott alszom a lányokkal, és mivel annak lent van a fekvő része, jobban belelátok a matracomról.
Nappal, ha Livi nincs itthon, akkor a nappaliban, a kiságyban alszik, ha Livi itthon van, akkor a kisszobában általában.

Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, és igen, PC az utazóágy.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Csilla, én már nem is kísérlem meg a rendszerezést. Így könnyebb :) Azért csak fejlődtök, ne légy bánatos!
Pat, én úgy határoztam, hogy elég a kétnaponkénti fürösztés. Nem hányja össze magát, nem homokozik, nincs ahol maszatos legyen :) Amikor koszmós volt, akkor viszont minden nap volt fürcsi, mert folyton kentem a fejét. Én is használok sima kengurut, ha nem megyünk messze.
Gabuska, nem vagy nagyon eltévedve, legtöbben minden nap fürösztenek, de van olyan írányelv, ami szerint nem jó a bőröknek a sok víz. http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=435

Berni, Gabuska, milyen szép színes gyerekszobáitok vannak! De hová dugtátok el a gyerekekt fotózás alatt ? :lol: Pat, neked is jó kesegítőd van!

KépKép
Kép
el..né

Berni! Nagyon szép lett a fal! Irigylem azt, aki ilyen ügyes! Dorián nagyon édi! Mekkora haja van! Jázmin mindjárt kopasz lesz, úgy elhullott a haja. Hát még az enyém! :shock:

Gabuska! A ti szobátok is nagyon szép. Nekünk nincs kimondott gyerekszobánk, már mint festésileg. Amikor ideköltöztünk, kifestettünk, de minden szobát csak egyszínűre. Most Roli a lila szobában van, Jázmin meg nálunk a hálóban.

PAtr.! Márk olyan kicsinek tűnik ahogy alszik! Biztos a tipegő teszi! Hogy álltok a szobatisztasággal?

Joli! Én is hallottam ezt, hogy nem muszáj minden nap fürdetni, mert kiszáríthatja a baba bőrét. Jázminnak szerencsére nem száraz a bőre, de Rolival elég sokat kínlódtunk a száraz bőr miatt. Lehet nem kellett volna minden nap fürdetni!
Jázmint viszont még reggel is meg szoktam mosdatni egy lavorban. A body rajta van, csak az arcát és a fenekét mosom meg.

Kép
szly27

Mikor csináltam a szobaképeket, Nóri a nappaliban szuszókált, a másik ágyában. :wink:

Szly,
Rolinál nem használtál babaolajat? Mi nem használtuk, csak asszem az pont a kiszáradás ellen jó.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Pat, végül Görögországba mentek? Jó kis segítséged van, így könnyű rendet tartani :wink:

Nagyon szép, színesek a gyerekszobák!
Doriánnak ez a frizura, haláli!
Bogi is folyton nézné a tévét (ha hagynám :oops: ).

Gabuska, Nóri is csodaszép! Rád hasonlít, ugye? Toncsinak is ilyen ágya van, csak Thomasos 8) .

Nálunk ez a kaja téma nem az igazi :?. Pár percig szopik csak, ha átteszem a másik cicire és megszívja, akkor meg nem kell neki, nem értem! Pedig még jönne belőle.
Most megint el kezdek fejni. Eltört a mellszívóm, de a férjem megragasztotta pillanatragasztóval. Szerintetek így oda lehet adni a tejet?

Hoztam "néhány" képet is.
Hármasban:
Kép

Az új szerzeménnyel.
Toncsinak vettem 2000 Ft-ért ezt a táblát, tök szupi. A tábla másik oldalára filccel lehet írni és mágneses. Alul vannak betűk, számok meg az óra.
Kép

És egy mai Bogi-sorozat:
Ugye milyen szép :roll: 8)
Kép

Kép

Kép

Kép

Egy támaszkodós. Micsoda fül :wink: , ezekkel ne hallana :) ?
Kép

És egy plakátot bámuló:
Kép

Mindjárt éhen halok :oops: .

Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csilla,
igen, nagyon szép! Meg a tesója is! :D
Úgy látom, az etetőszékünk is egyforma. :wink:
Csak nem balkezes a nagylány? Mi a férjemmel mindketten. 8) Livi jobbosnak néz ki.

Jááááj, álmos vagyok, vissza kéne feküdni. Nóresz rettentő nehezen alszik el este, éjfél után, néha egykor. aztán 4-5 felé ébred, mire visszaaludnék, akkor meg csörög az óra. Hatkor. :x Livit én készítem össze az oviba, a férjem meg viszi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, Nóri is épp úgy osztja be az éjszakáit, mint Csanád :) Csak nekem könnyebb, mert legtöbbször visszafekszem délelőtt.
Csilla, csak 2000? nagyon megéri!Olyan édesek a képek, nekem is kedvem támadt fotózni :)
Szly, nagyon hullik a hajad? Szülés után kezdődött? Szedsz valami vitamint?
Csanádnak az éjjel is tiszta maradt a szeme! :P

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!
2 nap alatt megint rengeteget irtatok!!!

Nos nagy hir, hogy a "praktikák" segitségével visszajött a sok sok tejcsi, és reggelre megint duzzad, és elázik a hálóingem, meg az ágy!!Hurrá!
Szóval a praktikák:
a Laktoherb tea naponta 2x, az urtica urens bogyó 2x5 (ezt csak másfél napig szedtem, mert elfelejtettem utána bevenni... :wink: ) és persze a két mellből szopizás. Ja' és tegnapelőtt 1 hét kihagyás után elmentem megint futni, ami már őrülten hiányzott, és annyira de annyira jólesett...(csak eddig nem volt senki aki 1 órára vigyázott volna Ártemiszre, de tegnapelőtt feljött anyósom és kihasználtam gyorsan :) )
Nem tudom végül mi vált be, de újra VAN és én úgy örülök, hogy teljesen megnyugodtam, és már VÁROM, hogy a doktornéni szemébe mondhassam, hogy márpedig én nem adok tápszert :D .
Lassan megyünk oltásra, ha a férjem ráér majd délelőtt elvinni minket jövő héten, mert egyedül nagy tortura.(30 km a város, és ha a szemébe süt a nap az autóba akkor vigasztalhatatlanul bőg...szóval valaki kell aki "árnyékol" :)
Na szóval mégis lehet együtt a homeos bogyót meg a teát. Legalábbis nekem lehetett...vagy nem az használt, vagy nem tudom..

Én egyébként "rendszeresség-párti vagyok", ezért ragaszkodom a naponta fürdetéshez, mint "programhoz", nem azért mert olyan "koszos". Igyekszem a napirendünket rendszerbe tenni, nem órára pontosan, hanem inkább, hogy a dolgok egymásután ugyanolyan sorrendben következzenek, (szopi, büfizés, peluscsere, játék/séta, majd alvás napközben - este fürcsi, szopi, alvás) és nekem nagyon jól beválik, kiszámithatóbb a nap, belefér a házimunka, főzés, netezés stb.. jobban.
Ami a sétát illeti délelőtt sétálunk, és ha jó idő van, akkor délután is. ami még mindig "dilemma" az a babakocsi, hordozókendő...Nagyon rendesek azok a babáitok akik végig a kocsiban maradnak. Soha nem sirnak a kocsiban??? Nálunk az is a gond, hogy a kocsi az a bizonyos, amiben csak hanyatt, vagyis félig ülve van, igy meg nem tud elaludni, csak hason..vagy ha már nagyon sokat üvöltött. Szóval ameddig jó kedve van ok, de ha elfárad, akkor ölbe kell venni...ÉS akkor ölben cipelem + kocsit tolom, és hegyen lakunk...

Pat! hova mentek végül nyaralni? csak nem végül meglátogattok? :D

Gabi! Nekünk is pont ilyen hordozható ágyunk van, csak én azt tartom a nappaliban, és a "rendeset" a szobájában. És nekem van benne egy "felső szint", amit egyelőre használunk, hogy nekem ne törjön le a derekam a ki-be tevéstől :D . Én bevallom már nem alszom vele egy szobában, visszamentem a saját ágyunkba...Van persze "bébiőr", meg a szomszéd szoba, szóval hallom, de nem ébred fel egyáltalán éjszaka, akkor meg jobb igy. (amikor visszaköltöztem azért volt lelkiismeretfurdalásom rendesen...)

Csilla! Azt hiszem mi is kb. ilyen súlyban vagyunk. Úgyhogy te se aggódj, én már (most éppen :roll: ) nem aggódok. Ha a pillanatragasztó olyan részen van ahova a tej is hozzáér én nem használnám...Biztos, hogy kioldódik belőle valami...

A gyerekszobánk nekünk is szines. Az egyik falra tettünk elefántos tapétát, a többi fal sárga, és vettem felragasztható figurákat, és azzal tettem tele mind a 3 másik falat. Berni! A rajzok nagyon-nagyon szépek!!!!! Ártemisz sokszor nézegeti a figurákat a falon, szerintem tök jó, ha van mit nézegetnie!

na megint kisregényt irtam..megyek amig alszik gyorsan ágyat húzok, meg összepakolok :evil:

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Adri,
én is csak az állandó hányások miatt alszom ott. Ja, meg hogy egyből meghalljam, ha éjjel ébred, ne keltse fel a nagylányt.

Az urticával vigyázz, mert 3 napnál tovább nem szabad szedni egyhuzamban! Amúgy én is szedtem 1szer-1szer, hát, dőlt belőlem a tej rendesen.

Futás...
nekem nem esik jól, a felduzzadt mellem miatt. Ha leviszem Livit a játszóra és futkosni kell vele, akkor szégyen ide vagy oda, a melleimet alátámasztom a kezemmel. :oops: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, én is csak feltámasztott mellel tudok futni :lol:
Adri, nem a futástól apad el a tejed?
Én visszanyertem a tavaly ilyenkori súlyomat :P Pedig csak úgy tömöm magamba az ennivalót, de főleg az innivalót, hogy szinten tudjam tartani a tejem. Igaz, csak minimális édesség vagy zsírosság van az étrendemben.

Kép Kép

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Joli! CSanád nagyon édi! Én sem tudok futni csak úgy, ha fogoma ciciket! :oops:

Gabuska! Nekem sajna az Urtica nem használt! Nem olajoztam Rolit, lehet kellett volna4 Kaptunk testápolót, azt használtuk. Most már jó.

Adri! Jó hogy tudtad növelni a tejcsit! Én is inkább rendszeresség párti vagyok, de egyedül talán a fürdés van nálunk ugyanakkor. Enni nem mindig ugyanakkor eszik, csak hozzávetőlegesen. Viszont este fürcsi, szopi, alvás.

Csillala! Tündériek a kislánykák! Bogi hasonlít Toncsihoz babakorában?

Mi ma megint szemészeten voltunk. Vettek egy kis váladékot a szeméből, azt kitenyésztik és meglátjuk, hogy van-e még benne baci. Addig csepegtetnünk kell. Az egyik szeme egész jó, a másik még váladékozik.

Aztán megkapta a 3 hós oltást. Már amikor vizsgálta, elkezdett sírni, mit is sírni, inkább visítani és azt folytatta addig, míg ki nem értünk az autóba. Ahhoz képest hogy 2 hósan még a szurinál sem sírt, hát most bepótolta. remélem nem lesz semmi galiba, mióta hazajöttünk és szopizott, azóta alszik.

Roli viszont megfázott, tiszta taki! Kíváncsi leszek hogy fog aludni.

Kép
szly27

Én másfél hónapos korától kezdtem újra futni, vagyis másfél hónapja, és amig jó idő volt mindennap úsztam is félórát. Futni csak heti 2-3x szoktam. Az érdekes csak az, hogy a "tejválság" pont mult héten állt be, amikor úszni már 2 hete nem úsztam, és kimaradt a futás is 1 hétig...szóval nem hiszem, hogy emiatt lett volna. Egyébként szoros sportmelltartót veszek, hogy tartsa jól a mellemet, először furcsa volt, de pár perc után már el is felejtkezem a melleimről :) :lol: Nem hősiességből futok vagy ilyesmi, nekem ez kell ez a 1/2 óra, hogy kicsit "kiszabaduljak".

A rendszeresség nálunk is csak körülbelül van, nem időhöz kötött, Ártemisz sem mindig ugyanakkor eszik, csak kb.

Szly, remélem rendbe jön Jázmin szemecskéje hamar :)

Már nem szedem az urticát, de miért csak 3 napig lehet? Olyat is olvastam hogy van olyan nő aki hónapokig szedte...(nem mintha én ezt tervezném, túl macerás, hogy ne egyél előtte-utána, meg ez a fogkrémes dolog stb.. plusz ne felejtsem el bevenni..) Most csak napi 1 Laktoherb teát iszom, mert már csak 16 filterem van, és ha elfogy, akkor nem lesz utánpótlásom...hacsak nem küldetek majd anyuval. (itt nem lehet ilyeneket kapni, mert mindenki tápszeres :twisted: )

A drágámat már letettem aludni, és hallom a másik szobából, hogy ott "cuppog", ahogy az ujját szopizza :D

megyek vacsizni!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Adri,
a homeós csaj a gyógyszertárunkban azt mondta, hogy bármeddig szedhető, de 3 nap után 2-3 nap szünetet kell tartani, mert ha túladagoljuk, akkor apaszt. A védőnőm ehhez még hozzátette, hogy tuképp nem is érdemes 1-2 napnál tovább szedni, mert ha hat, akkor addigra már megteszi.
Kép
Kép

Nem overállban alszik :lol: , csak épp feljöttünk a sétából.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi!
Ok, akkor "nyugodt lelkiismerettel" nem szedem tovább, nem lustaságból :) csak ha esetleg megint kell majd.

Édes Nóri! Igy elalszik a babakocsiban? Milyen a babakocsitok? Hanyatt fekszik benne, vagy az a félig ülő? Ártemisz ilyet nem tud, csak hordozókendőben alszik el séta közben...Anyjának meg gerincsérve lesz :cry:

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Elalszik bkocsiban is, meg kenguruban/kendőben is.
Már elővettem azt a kocsit, ami 6 hótól használható, de sokkal jobban érzi magát benne, mint a nagybabakocsiban. Kilát belőle. És ennek én szabályozom a fekvő részét, a másiknak van 3 fix fokozata és kész. A teljesen döntött már nem jó neki, a félig ülő túl sok sztem, a harmadik meg ugye a teljesen ülő póz. Ez a kisebb meg olyan, hogy döntésnél ott állítom meg, ahol én akarom.

ABC Design
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

A mi kocsink is pont ilyen, (csak narancssárga :) ). Na ebben kizárt, hogy elalszik...Meg folyton a szemébe süt a nap, és akkor ordit. Van napernyőnk, de azt állandóan állitgatni kell, meg nem tul stabil...Na mindegy, ma kendőben sétáltunk másfél órát.
Amikor igazán "jó erőben érzem magam" és felhős az idő (vagyis nem süthet a szemébe a nap) akkor vállalom csak be a kocsit, mert a vége az úgyis az, hogy hegynek felfele tolom a kocsit és közben ölben viszem Ártemiszt...
Nóri nem sir benne ezek szerint? Milyen rendes!!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Gabuska! Már én is szeretném emelni kicsit Jázmint, de sajna a mi babakocsinkon a mózes van még rajta, azt meg nem lehet. A sportrészt meg majd később akarom még feltenni, 6 hónapos kora körül, mert ugyan az is fektethető, de csak ülve! Na most ezt jól megmondtam, szóval ülő pozícióban fekszik a gyerek, mint az űrhajósok, amikor felszáll az űrhajó.

Adrien! Nekem sem nagyon alszik el Jázmin háton, őt oldalra kell fordítani a kocsiban. De akkor tuti elalszik!

Roli jól aludt! Pedig nagyon náthás! Jázmin meg egyszer volt fönt, de azt elég korán 0:40-kor. Aztán aludt reggel 8-ig.

Kép
szly27

Jázmin ágya:
Kép Kép

Megfogta a csörgőt. Már észrevettem, hogy nézegeti a kezét! Olyan édi!

Kép

Roli a Mekiben:
Kép

Úton hazafelé:
Kép

Kép
szly27

Adri,
addig sír, míg a kapun kiérünk (az öltöztetésen hergeli fel magát), onnantól nézelődik, majd bealszik.

Szly,
nahát, micsoda kuckó! :D

Nóresz is nyúl már a dolgok után, és épp írtam a másik topikban, hogy mikor a kezeit nézegeti, akkor bebandzsít, és ez ül ki az arcára: ti meg kik vagytok és mit akartok tőlem? :lol:

Még mindig szívom az orrát (a nagynak is). :?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Dorkó is nézi a kezeit,aztán megfogja egyikkel a másikat,ami azért tuti,mert így egyszerre lehet mindkettőt a szájba tömni :shock: :lol:
kapott az ikeaból egy piros vizilovas csörgőt,aminek nagyon jó a fogása,így nálunk most fogásra az a favorit :)
és képzeljétek a legujabb "szórakozás",h kapott a nagyitól egy gyermekek első énekes könyve c.könyvet,amivel leülünk,ő az ölemben kifele fordítva és 90%ban teljesen végigénekelem neki az egészet,mire megunja.számomra hihetetlen módon nézegeti a képeket és élvezi a hangom(na főleg ez a hihetetlen :lol: )mindennap legalább egyszer elénekeljük,megnézzük.meg még ami nálunk most nagyon kedvenc az szintén egy ikeás anyagból levő könyvecske,aminek minden oldalán marha érdekes dolgok vannak.a képek különböző anyagokból vannak,zizegnek,csipognak stb.ki lehet szedni dolgokat zsebekből....á,biztos ismertek ilyesmit :)

adri!
Akkor Dorkó is jófiú,imádja a babakocsit,én csak fektetem a gerince miatt,de nem bánja,néz engem,aztán általában elalszik,bár én tudatosan abban altattam a nappaliban :) végigaludta eddíg az összes hétvégi 2órás bevásárlást,csavargást :)

Kép
berni1

ja és Szly!
Jázmin ágyában tényleg nem kevés dolog van :lol: édesek a gyerkőcök.a fiad ahogy fogja a hamburgert :lol: :lol: az a tipikus:"nehogy koszos legyek" :lol:

Kép
berni1

Sziasztok!

Nagyon örülök a sok képnek, köszi mindenkinek! Olyan jó nézegetni ezeket az ennivaló gyerekeket :)

Csanád is szokott aludni a séta alatt, nem szokása sírni, de a tegnap megtette. De nem vettem ki, mert álmos volt és hamar belealudt. Amúgy a tegnap rossz napja volt, mindig sírva aludt el és ha ébren volt, akkor vele kellett foglalkozni. A hangja kicsit mintha rekedt lenne,. Lehet, ha a tegnapi kinti síráskor fázott meg a torka? Alig sírta el magát vagy háromszor pár másodpercre :( Mivel lehetne kezelni a torkát? Ha nincs egyéb baja, nem akarom orvoshoz vinni. De nem lehet se gargarizáltatni, se mézet vagy szopgatós pirulát adni neki :)

KépKép
Kép
el..né

lányok!

NAGYON FONTOS S.O.S. kérdés:
tudja valaki,h még van-e támogatás kismamáknak,akik a gyes-en vannak,mint mi és tanulni akarnak?hol tudnék utánanézni?milyen sulikra jár?vagy nem kötött?szeretnék beiratkozni másoddiplomára és nem lenne rossz,ha támogatnák

Kép
berni1

Jó reggelt!

Berni! Sajnos nem tudok erről semmi konkrétumot mondani.

Joli! Ha kicsit meg van fázva a baba, nálunk mindig Fenistil cseppet ad a doki 3xannyi csepp ahány kiló pl3x6 . + Cebion csepp. De én nem adnék neki semmit. Majdcsak megjavul, ha meg rosszabb, vidd el orvoshoz!

Berni! Tényleg ilyen Roli! Két ujjal fog meg egyes dolgokat. De a malterba, meg a homokba bele tud fürdeni! Az nem zavarja.

Jázmin is nézegeti a kezeit! Olyan édes szétdobja a két karját, aztán hirtelen mind a kettőt felemeli középre és csodálkozik rajta! Már kezd nyúlkálni dolgokért, főleg szereti a játékot, amit most a kiságy végében láttatok a képen.

Hirtelen nagyon kevés lett a tejem. Már este odaadtam neki azt a hatalmas 60ml mennyiséget is amit egész nap fejtem. Így is felébredt kétszer. Remélem visszaáll. Már leadni abszolút nem tudok és ez egyik napról a másikra lett. Egyik nap még elvitt apa 260ml-t, másik nap meg már alig elég Jázminnak. Ki érti ezt?!

Kép
szly27

berni!
nézd meg az oktatási minisztérium honlapját, meg próbáld a google-ba beirni felsöoktatás+GYES, stb..

majd jövök még, most séta!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

visszajöttünk.

Szóval tegnap délután rájöttem, hogy hogy tudom mégis babakocsiban sétáltatni. Amennyire lehet ledöntöttem a háttámlát,(majdnem teljesen vizszintesre) és hasra tettem benne...És igy egyből megnyugodott, majd rövid idő múlva elaludt...Elég furán néz ki benne hason, de ha neki igy jó :lol:

Szly! biztos, hogy éhség miatt ébredt fel Jázmin éjszaka? Nekem beváltak a "csodaszerek", (laktoherb tea, urtica urens), nem próbáltad? Meg a két mellből szoptatás is ugy néz ki hatékony.

Ja és Berni! Milyen sulira gondolsz? És ki vigyázna Dorkóra? Nekem is lenne decembertől heti 2x3 óra tanfolyamom, de nem fogok eljárni, mert akkor még reményeim szerint szoptatni fogok, és igy nem fér bele..

Joli! Ne adj neki semmit ha nem lázas, vagy semmi más látható baja nincs! Ha csak annyi, hogy "berekedt", gondolom már el is múlt :)

megyek én is pihizek egy kicsit, mert most aludt el!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Sajnos a rekedtség nem múlt el, de láthatóan nincs egyéb baja. Így nem is adok semmit, nem is készülök orvoshoz, csak aggódva figyelem. Csanád is felébredt az éjjel, fájt a hasa. Tekergőzött, az oldalára fordult, a lábait felemelte és berakta két rács közé. Cumit adtam, pukizott egy párat és pár perc múlva úgy aludt el, az oldalán, derékszögben. Én meg vártam az ágya mellett a sötétben visszatartva a lélegzetemet is, míg egyenletesn kezdett szuszogni, kibányásztam a lábait a rácsok közül és henger-pokrócot raktam köré, nehogy megint beszorítsa a lábát . Aztán aludt hétig :)
Szly, biztosan újra megszaporodik a tej, igyad a csodaszereket!
Berni, nem tudok pontos választ a kérdésedre, de sok ismerősöm jár külömböző egyetemre-főiskolára a gyes alatt, szerintem mindeniket támogatják. Mire szeretnél járni?
Adri, ha nagyon akarsz és van ki segítsen, akkor el tudsz járni tanfolyamra. Egyik barátnőm úgy járt, hogy a férje vitte őket autóval(Budapestről Veszprémbe), ő meg szünetekbe kijárt szoptatni. Milyen tanfolyam?
Amúgy kinek mi afoglalkozása? Mivel dolgoztatok a "civi"l életben? Hogy ne csak a gyerekekről beszéljünk :D

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Hú, jó régen voltam, győztem visszaolvasni! :)

Szly!
Ugyanilyen békás csörgőnk van! :) Szép, ingergazdag ágyikója van Jázminnak! :)
Ne aggódj a tejci miatt, nekem is néha kevesebb, néha több, de MINDIG ELÉG NEKI, és ez a lényeg, ezt szajkózom mindig magamban is, és szerintem a pozitív hozzáállás legalább olyan fontos a sok tejcsihez, mint a csodaszerek! :wink: Legalábbis nekem ez a tapasztalatom!

Adri!
Én is mindig hasra fektetem a babkocsiban, ha elfárad és nyűgös, és olyankor pár perc forgolódás, közben tilos megállni, és bealszik! Csak én lusta vagyok nagyon, nem is tudom, mikor sétiztünk utoljára! :oops: Nekem olyan macera két gyerekkel, pedig ez csak hozzáállás kérdése, tudom! :roll: :oops:

Csilla!
Szép lánykáid vannak, nagyon tetszik a tábla is, én is szeretnék már régóta ilyet Violának, de olyan drágákat láttam csak! :?

Pat!
Témyleg, hová utaztok? Csak hogy irigykedjünk kicsit! :D

Joli!
Remélem nem lesz semmi komoly Csanádnál, Vince tegnap nagyon nyugtalan volt, 1x mértem 37.9 hőt neki, de este már nem, szerintem csak túlöltöztettem, ill. én nagyon gyanakszom a fogára, mert rettenetesen rág mindent.

Vince is már nyúl a tárgyakért, ezt két hete "művelte":

Kép kezembe akadt a cumi
Kép hogy kell betenni?
Kép sikerült!
Kép tesók

Még egy-két kiságyas kép:
Kép
Kép

üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Azt azért megjegyzem, hogy ahogy betette a cumit a szájába, annyira meglepődött, hogy rögtön ki is húzta, szóval ennyire nem profi még! :oops: :)

Megyek etetni: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Ja, és még Joli kérdésére válaszolva én dietetikus vagyok a "civil életben". :)

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Joli! Én tanító vagyok! Alsósokat tanítok!

Évi! Nagyon édi Vince és Violka is! Jázmin is nyúl ár dolgokért, csak nem mindig azt sikerül megfogni, amit kinézett. Nézegeti a kezét is és hangosan dumál neki! Olyan aranyos. Próbáltuk felvenni, de ha meglátja a kamerát, eltereli a figyelmét és azt nézegeti, de nem beszél neki.

Tejcsi ügyben változatlan. Beszóltam, hogy már nem adok le többet. Próbáltam este pótolni a napi lefejttel, de tegnap nem fogadta el. Kétszer keltünk, mint a régi szép időkben: fél 1-kor és fél 6-kor. Közben Roli beteg, úgy köhög este, majd megfullad, meg majdnem hány. Hozzá éjfélig kétszer kellett kelni, szóval jó éjszakám volt. Még jó hogy nincs vagy 4 gyerekem!

Adrien! Én már mindent próbáltam! Jázmin már legalább 3 hete két mellből szopizik, szedtem Urticát, ittam teákat, maláta sört, maláta kávét, Ricinus communistot, már a Motílium sem hat. Majd még az Agnus Castust fogom kipróbálni, ha meg tudom szerezni. Sokat iszok, eszek rendesen. Jázmin éjszaka is 2-szer szopizik, szóval nem tudom mit tehetnék még. Azért annyira nem rossz a helyzet, mert neki éppen elég. Még napközben tudok összehozni olyan 80-100mlt, amit este odaadnék neki, ha elfogadná. De tegnap sem kellett. Majd alakul valahogy. Most íratok tápszert, hogy legyen itthon, de nem nagyon szándékozom adni neki csak max este végszükség esetén.
Szerintem most Jázmin is azon van, hogy növeljük egy kicsit a mennyiséget, azért kel fel éjszaka is többször.

Kép
szly27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?