Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyucik!

Itt már az újdonsült anyuci :D
NAGGGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT!!!!!!
Nagyon aranyosak vagytok!

Most a Ti eseményeitekre még nem tudok reagálni, bocsánat, majd idővel bekapcsolódom, csak hát most...tudjátok :)

Mi sem tudunk betelni Andorral, annyira ééééédes, kedves és jó baba. Remélem ilyen ügyi is marad. Nagyon szépen szopizik, szóval van is tejem rendesen. Fejnem is kell szopiztatás után, ami mondjuk most elég nagy fejtörést okoz számomra, mert valahogyan megy kézzel,de így elég lassú és keserves. Kaptam egy Medela kézi fejőt, de szerintem nem az igazi. Egyik kolléganőm meg nagyon ajánlotta a Medela elektromos fejőt, és most vacilálok, hogy vajon az tényleg jó-e. Szerintem kell, hogy nagy legyen a fejőgép beszippantó feje, nem? Mert ha csak akkora mint a bimbó mondjuk, akkor hisz annak nincs értelme, mert a gyerkőc sem csak a bimbót szívja, hanem körülötte is bekapja. Ti hogy látjátok? Van valami tapasztalatotok?

Egyelőre elég ütemesen 1.5-2 óránként szopizik, amióta hazajöttünk. Először kicsit aggasztott, hogy ugye van, hogy mondják, hogy 3 óránként kell, de végül a védőnő,gyerekorvos és egy neten talált klinikai vizsgálat is azt állította, hogy ilyenkor az anyatejet kb. 1.5 óra alatt emésztik meg az első 8-12 napban, szóval szerintem minden ok :) Utána kidől és alszik :) Szóval nincs vele egyéb gond. Annyira cukor.

És igen,csókos szájú :D Mindenki meg is jegyezte a kórházban, meg azt is hogy bariton hangú :D mert szép fiús, mély a sírása.

A szülésről röviden:
Szombat dél körül kezdtem érezni fájásokat, gyengéket,de folytonosan, bár nem az előírt kb. 25-10- 5 perces csökkenésben, de jelentkeztek. Majd este felé kicsit erősödtek is és volt hogy rendszeresen 10 percenként voltak, de volt kihagyás is pl. 20/40 percre, így kicsit tanácstalan voltam.
Éjfél körül mintha 1 erősebb görcsre kapcsoltam volna, majd felhívtam a szülésznőmet, hogy ilyen mi legyen. Mondta, hogy akár igyak egy kis vörösbort és az vagy ellazít és akkor csak jósló fájások voltak, vagy felerősíti és akkor tudjuk mi van. Vagy menjünk be a kórházba ctgre és max hazaküldenek.
Szóval ittam 2 korty bort és nem esett jól, majd megpróbáltunk aludni. Ahogy oldara fordulva lefeküdtem, 2 erős kb 5 perces fájást éreztem, szóval mondtam Szabolcsomnak, hogy akkor inkább menjünk be, mert így tuti nem fogok tudni aludni.
Bementünk, megvizsgált az ügyeletes és bent tatottak. És vártunk....mondta, hogy még nem hívja a szülésznőmet, majd... 1.15kor értünk be és szülésznőt olyan 4 körül hívták. Megvizsgált és mondta, hogy igazából nem tágultam még a korábbi vizsgálathoz képest, szóval ez nehéz menet lesz, így ajánlja, hogy gondolkozzam el az epidurálon, mert az akkor ad nekem 2-3 óra pihenőt. MOndtam, hogy OK, kérek-bár nagyon féltem ettől, nem akartam alapban ilyet, de azért gondoltam rá, hogy kellhet, mert én borzasztóan görcsös voltam mensi alatt. Szóval 6kor beadták, akkor már elég kész voltam... szerencsére hatott és tényleg jobb lett egy időre, de aztán egyszer csak eldurvult a helyzet... rohadtul elkezdtem érezni megint minden és hát duuurva volt.
Szabolcsom annyira szerelemets volt, segített, tutujgatott, de kész is volt rendesen, néha az ablakhoz is kellett mennie, hogy levegőt kapjon és szédüljön be.
Már itt volt a dokinőm is, talán 7-8 óra körül voltam 8 cmre nyitva. A szülésznő azt mondta, hogy szerinte 10 körül lesz meg Andor. Persze én ott nem tudtam most mennyi van, meg mi van,csak fájt. Majd nézték, hogy Andor feje ütközött a medence csonhoz és nem igazán sikerül neki befordulni a csatornájába, szóval elkezdtek engem fogatni. 3 fájást jobb, majd 3 fájást bal oldalon kellett kibírnom. Hááát rohadt egy érzés volt.
Majd valamikor elkezdődött a kitolás és volt, hogy itt is forognom kellett és oldalra fordulva tolni. A szülésznő meg ekkor már csinálta mandulaolajjal a gátmasszázst. Szóval itt már nagyon kész voltam és ugye a tolásnál elején nem igazán éreztem, hogy lenne elég erőm tolni, inkább amikor nem volt görcs és ugye akkor meg nem lehet. Szóval itt elszenvedtem egy darabig, talán 2 óra is lehetett a kitolási szakasz! :shock: Szabolcsom nagyon ügyesen tartotta a fejemet, meg maszírozta derekamat. Nyyira drága volt :) Nagyon büszke vagyok rá! :)
Ami viszont nagyon örvendetes, hogy mindezek ellenére nem kelett vágni!!! :) totál getvédelemmel sikerült megszülni, egy kis repedés lett belül,de minimális a doki szerint, 2 öltésnyi volt. Ennek köszönhetően már a szülés után is tudtam ülni! :) OK, nem úgy mintha mi sem történt volna, de végül is teljesen jól voltam :) Ma már abszolút jól vagyok, jobban, mint az epekő műtétem után 4 nappal :D Jó mi? :)


Mégse sikeredett rövidre, csak azt hittem Andor már sírni fog szopiért, de most már 2óra 15 perce szunyál :) Haladunk. Megzabáljuk :)

Most megyek. Mindenkinek szép estét kívánok! :)
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


jah, és azt nem is írtam, hogy a csinált magánal Andorkánk nyakláncot meg övet is köldökzsinórból. Szóval nagyon örülök, hogy e miatt nem lett gond, sem császi, mert nekem van kolléganőm, akit e miatt, hogy a nyaka körül volt a zsineg, császároztak

csjúúú majd cserélnem kell vonalzót is :) nah, majd talán holnap :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Gab: Annyira édesen-lelkesen,boldogan táncolnak a betük minden sorodban, olyan jó olvasni !!! :)
Nagyon örülök,hogy ilyen nagyon ügyesek voltatok a szülésnél is, a tejcsivel is - nagyon jó ezt olvasni!!! Sok-Sok Puszi Nektek,biztosan live még édesebb Andor mint a képeken- mert ott is nagyon édes kis pasibaba :)

A mellszivóról nagyjából fogalmam sincs, kézzel (egy dokinö mondta a Madarászban akinek az anyja / nagyanyja még bába volt,és Ő is úgy mutatta,segitett) hatékonyabb és eredményesebb fejni - na én nem tudtam megtanulni, nekünk Avent kézi mellszivó volt, a korházban egy nönek pedig ilye csikóhal alakú sárga, nem tudom milyen márka, neki ment minden jól, de 2. gyerekkel volt mondjuk bent,a korházban volt hálózatról müködö eletromos is de nekem kézzel csinálták mielött jöttünk el , mert a gépi nem volt hatékony egyáltalán.

Nos, tehát én nem tudok ehhez érdemben hozzászólni, de a többiek biztosan !!
Vendég
 

 
 

UI: a köldökzsinórnyaklánchoz külön gratula,hogy nem volt vele gond!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


UUUIIII: Tocsovi: Az Újpesti aluljáró nagyon kényes téma,,valóban igen vicces (habár én még nem nevettem rajta de más babakocsis sem),hogy SEHOL nincs "lapos" lépcsö benne, illetve, ha átjössz a tanácsházával szembeni oldalra, akkor ha onnan át akarsz menni lépcsözés nélkül a Burger King oldalára akkor el kell sétálni a rendörségig, azaz majdnem egy buszmegállót,hogy átmehess, mert csak ott van lámpa...és vissza, ha épp amúgy ott volt pont szemben dolgod ahonnan indultál.
És akkor még egy babakocsból kinöl a gyerek de egy felnött mozgássérült nem tud lépcsözni még ha akar se...
Szóval pestre ki belép babakocsival hagyhat is felfelé minden reménnyel a normálsi közlekedés terén.
Mozgólépcsöt én sem tudtam anno elképzelni, mignem egy babakocsi barátnömmel mentünk a Brendonba baba-mama jógára ujpeströl.
Lefelé a hátsó kerekeket teszed csak egy lépcsöre és tartod a babakocsit úgy,hogy az elsö kerék nem ér le a lépcsökre, felfelé pedig az elsőket kell rátolni egy lépcsöre és a hátsókat pedig tartani,hogy vizszintben legyen a kocsi.
Ezt mig kicsi volt Fanni teszteltem úgy 2* aztán mikor 15 kilós lett már nem nagyon volt poén...
Mondjuk addig se.
Buszra szállásnál hónod alá kapod a babakocsit és úgy fel.Gyerek feléd megdölve, kerekek az ajtó felé.
Ezt egy Bergon mózessel persze nem lehet, de egy buszozós esernyökocsival lehetséges kivitelezni.
Mindettöl függetlenül én a mai napig pezsgöt akarok nyitni ha alacsony vagy alacsonyabb (mert van alacsony lépcsös busz is ám) busz jön be, el se hiszem,stb.Motorral közlekedö kisgyerekekl is 100* jobb az alacsony busz.
Érdekes dolog ( és ezt mástól is olvastam,most meg látom ),hogy mig a babakocsisokra úgy néznek a buszon, mint egy gonoszul az Ö állóhelyükre pályázó (persze ök a babakocsinak kijelölt helyen álllnak) gyesen unatkozó ,hobbiból buszozgató idegenre (TISZTELET a kivételnek) addig kisgyerekkel,babakocsi nélkül kicsit ! segitökészebbek az emberek, ill. a kengurus / hordozókendös anyukákkal is (ezt nem tudom, nem mernék buszon ezekkel menni, de ez az én egyéni,szociális parám, ami tesónál lehet ,h meg is változik).

Igytehát összegezve : ne csúcsidöben és ne egyedül menj,ha teheted,ha pedig nem ,akkor indulj ki abból, mint szerintem sokan ,akik útnak indulunk babával gyerekkel pesten, hogy ma csak kedves, udvarias vagy legalábbis normális utastársakkal találkozol- mert azért biztosan Ök vannak többen !!!

Én azért is vettem mindig a lehetö legkönnyebb kocsit,azaz mindig próbáltam könnyebbet keresni, mert Fanni nem egy átlag a súly / hosszfejlődésében sem, és már 1 éves korában sem volt egy egyszerü dolog felszállni a buszra (pláne az én derék/gerinc izéimmel), és mivel nem épitettem arra,h valaki majdcsak segit (habár sokszor segitettek, és a pasik sokkal normálisabbak szerintem a kisgyerekesekkel mint a nök) igy próbáltam úgy tervezni,h nekem kell feltenni akárhová is akármi is van.

Na, Gab, látod, ez litánia, ráadásul sokkal kevésbé lélekemelő témában, mint amit Te irtál :oops:

(bocsi a hosszúságért ) :)
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi: üdv. újra itthon. :) Írásod alapján tényleg nehéz szülés lehetett, DE megérte. ;) Van egy gyönyörű babád, nem kellett varrni (nagyon) és még császár sem lett és semmi komplikáció nem volt. Nagyon gratulálok Neked a bátorságodért és az erődért. Szabolcsnak is gratulálok, hogy ilyen szépen kibírta és még segített is. :)
Mellszívó téma: nekem is mutatták kézzel, de nem volt az igazi, az eleje kijött, a többi nem, akárhogy próbáltam fejni. Aztán vettünk egy kézi Aventet. Az szuperül működött. De mivel én egy lusta fajta vagyok, így vettünk egy elektromosat. Az rosszabb volt, mi a kéz, mert még annyi sem jött belőle, mintha kézzel fejtem volna... úgyhogy én az Avent kézi mellszívóra szavazok. Ja, az elektromos azt hiszem Medela volt. Állítólag az elektromos amúgy is később indítja el a tejet, mint a kézi vagy a kézzel fejős. Lehet türelmetlen voltam, de pár perc után meguntam, hogy nem jön semmi... Én a mellszívót is használtan vettem, jól kifőztem és annyi. Valahogy nem akartam kiadni 20e-t érte amikor használtan megkaptam 5-6e Ft-ért. Ha sok a tejed, akkor jól jön egy mellkagyló is, az összegyűjti a feles, lefolyt, lecsöpögött tejet, így nem lesz minden tiszta tej és fel is lehet használni. Meg ugye a melltartóbetét. Én ebből használtam moshatót is és eldobhatót is. A mosható nekem hamarabb átázott, így abból keveset és kevés ideig használtam. Remélem tudtam valamit segíteni. :)
Nagyon ügyes Andor baba, hogy eszik és alszik. Koppány sokat sírt, sokat volt ölben és sokat volt vele járkálva és majdnem az elejétől fogva velünk alszik. Én rontottam el az elején, hagynom kellett volna, megszokta volna. Már mindegy, majd átszokik... legalábbis reménykedem benne, hogy ha lesz egy saját szobája akkor átszokik oda. Én ezekben a statisztikákban, stb. nem nagyon hiszek, hogy ilyen és ilyen időközönként kell szopiznia a gyereknek, mert a baba is érzi, hogy neki mikor kell, ez lehet 30 perc is és lehet 2-3 óra is, teljesen változó. Úgyhogy ne izgulj, Andor akkor eszik, amikor ő akar. :)

Tocsovi: akkor szuperál a babakocsi, helyes. :) A fő, hogy a picinek is tetszik. Az Innov. Kp-ban van szombaton a torna. Ahogy írtad, szerintem is úgy a legkönnyebb, hogy párod és a gyerek bevásárol, Te pedig addig tornázol. :) 8.30-9.30-ig van.
Én lépcsőzni úgy szoktam, hogy a hátsó két keréken tartom a babakocsit és szépen lassan leengedem a lépcsőre és így megyek le. Fölfele pedig húzom ugyanúgy a hátsó két kereken. Nem rázkódik és könnyen fel lehet húzni. Vagy felkapod, bár ez instabilabb szerintem, mert elég egy botlás és borultok mind a ketten. A mozgólépcsőzésre én is azt a tanácsot kaptam amit Ildi is leírt. BKV-ra és egyéb közlekedési eszközökre felszállni meg tényleg csak külön lehet (kivéve az alacsony busz/villamos, mert ott megy simán is), ezért is írtam, hogy egy vállra akasztható nagyon jó szolgálatot tesz, de ezt otthon is rá lehet tenni, nem muszáj, hogy gyárilag olyan legyen.
Tegyél be egy nagy macit a babakocsiba és úgy gyakorolj, akkor talán nem visznek be, csak néznek. ;)

Ildi: akkor tévedtem a besárgulással. Nem tudom miért volt bennem, hogy nem olyan sok baba sárgul be... :? Amikor szültem, akkor az 1 hét benntartózkodásom alatt kb. 7-en voltunk a 6 ágyas szobába (volt aki akkor ment el amikor én mentem) és szerencsére egyikünk babája sem sárgult be. Lehet ezért is. Az nem semmi ami Fannival és Veled történt a kórházban. Hihetetlen... Jól "vigyáztak" rátok és "figyeltek" titeket... és ha valami komolyabb baja lett volna Fanninak, akkor mit csinálnak? Az ilyenekre mondom, hogy minek orvos, ha ilyen felületes? No mindegy, a lényeg, hogy Fanni nagyon aranyos, szép nagy, husis baba lett a kezdeti nehézségek ellenére is. :) Nemsokára kezdődik az ovi. :) Milyen az angol?

Kora: a feltett linkek alatt található zenék nem rosszak, de nem az én ízlésem. :( Ettől függetlenül volt,hogy ilyen stílusú zenére táncolgattam amikor majdnem minden nap koncerten voltam. :) Nem is volt olyan rég, 2 éve... hjajjj, a régi szép idők. :D Igaz, nem is hiányzik, nem hiszem, hogy ha lenne rá lehetőségem, akkor élnék vele. Roliéknak nincs még demojuk vagy egy-két zene fent a neten? Járnak koncertezni is, vagy így haverokkal összeülnek és úgy zenélnek?
Az Ezerkincses tornánál állítólag van gyermekmegőrzés, legalábbis e-mailben azt írták, hogy van rá igény, úgyhogy 99%, hogy lesz. De mint írtam, a megnyitón is volt, mégsem figyelt rájuk senki. Lehet ez más lenne ha már torna van, passz. Van hastánc is, akartam menni, de már nincs rá keret.
Sok a terv, kevés a pénz. :D
Nekem is nehezen indult be a tejem, kb. 1-1,5 hét után, de végül sikerült. :)
Sikerült megrendelni a faházat? Mikor csináljátok az alapot? Hétvégére esőt mondanak és 17 fokokat...
Szerintem mindkettő babakocsi jó, talán a zöld (2. link) annyival jobb, hogy több fokozatban dönthető, ami ugye nem elhanyagolható egy 7 hónapos babánál... Sikerült választani?
Azt tudod, hogy kb. mennyiért árul babarucikat az a bolt amit írtál? Amúgy hol van az a Mogyoródi út? :roll:

Többiek????

Kedden este ugye én tornán voltam. Közben Koppány itthon úgy elesett a teraszon, hogy az csak na. Nem tudni, hogy a korlátot fejelte-e meg vagy a betont, Gyula és anyós arra mentek ki, hogy üvölt. Szerda délelőttre felduzzadt neki a fél orra és szeme:
Kép

Tegnap hajnalban, szokás szerint 6-kor keltünk. Kijött utánam és néztem, hogy miért hunyorog (persze hunyorogva, mert akkor keltem). Utána látom, hogy nem is hunyorog, hanem annyira bedagadt a fél feje, hogy nem tudja kinyitni a szemét sem.
Kép - itt már azért sokkal lejebb ment, már fel van öltöztetve, orvoshoz készen.
Na, gyorsan telefon Gyulának, hogy jöjjön haza, megyünk az ügyeletre a Misszióba. A szomszédunk felvitt minket kocsival, megvizsgálta az ügyeletes, majd mondta, hogy menjünk vissza a sebészetre, 7-től van időpont, 9-től a sebészet. Megvártuk a 7 órát, kaptunk 11.45-re időpontot. Jó, akkor jöjjünk haza. Aztán 11.45-re felvitt minket a szomszédunk fia. Megnézte az orvos, azt mondta, hogy kicsit balra áll az orra. Írja a gépbe: karcolás a jobb szemöldök felett. Mondom neki, hogy az nem karcolás, hanem filcnyom, csak nem akartam lemosni, nehogy megnyomjam vele a fejét a gyereknek. :) Leküldte röntgenre. Koppány meglátta a gépet és elkezdett sírni, nem tudtam felállítani a gép elé, úgyhogy vissza a sebészetre, majd beutalták a Madarászba, mert ott van olyan gép ami lefogja. Nagyon örültünk.
Szerencsére Őrbottyánból egy barátnőm bevitt minket Pestre, úgyhogy nem kellett vonatozni meg BKV-zni. Amíg mi bent voltunk, ő a lányával elment vendégeskedni. Bent vártunk egy csomót, egy rakás utánunk jövőt beengedtek előttünk. No mindegy, a lényeg, hogy kb. 2 óra várakozás után behívtak. Persze Koppánnyal (mint ugye a legtöbb gyerekkel) nem egyszerű ezt kivárni, mivel fel-alá rohangált (és vele együtt én is). Szóval a doki csináltatott egy röntgent. Az volt a legrosszabb része. Szegény Koppány úgy ordított. Le kellett fektetni a röntgen ágyra, leszíjazta derékban a nő. Én fogtam le a két karját, Gyula szorította le az állát és a feje tetejénél a párnát. Így készült egy felvétel. Utána oldalra fordította a nő Kopi fejét, úgy kellett leszorítania. Azt az üvöltést, már nagyon vártam, hogy kész legyen, minden mp órának tűnt. Szegénykém, annyira sajnáltam. :( Aztán vissza a sebészeti osztályra, ott mondta a doki, hogy nincs semmi baja és azért dagadt fel úgy a feje a gyereknek, mert volt egy vérömleny a homlokába ami tegnap hajnalra lefolyt és szépen szívódik fel.
Úgyhogy próbálom borogatni, hogy gyorsabban felszívódjon. Mostanra már elég szép, kevesebb dagadás van rajta, mint szerda délelőtt volt (1. fotó).
Nagyon megijedtem, hogy valami baja van. Azért ugye reménykedtem, mert nem fájt neki, nem vérzett, nyomásra sem volt érzékeny, stb... ebből gondoltuk, hogy nincs eltörve semmilye, de biztonság kedvéért megvizsgáltattuk.
Úgyhogy nálunk így zajlott a tegnapi nap. Emiatt ma nem vittem bölcsibe, majd jövő héten.

Most megyek, mindjárt megyünk postára meg még valahova kéne, de elfelejtettem... :(

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Gabi nagyon ügyesek voltatok, Andor is hogy a rátekeredett köldökzsinór ellenére szépen ki tudott bújni! Az epidurált én is ismerem mind a 2 fajtáját. Engem is rábeszéltek, kaptam a próbával együtt 3 adag érzéstelenítőt amiből a 3. már egyáltalán nem hatott, az oxitocint is hiába, mert nem tágultam. Nem lehetett semmi ahogy ott forgattak! A lényeg,hogy végül minden jól ment! :D Örülök nektek ügyik vagytok!!!
Azzal egyáltalán ne foglalkozz, hogy elméletileg(az orvosok szerint) 3 óránként kell ennie egy babának. Emlékszem Roli hogy ki volt akadva ezen! Azt mondja ő például nem 3 óránként éhezik meg, hanem gyakrabban. :) Látszik is rajta. :D 8) :wink: Szóval szerintünk akkor kell ennie egy babának amikor éhes, nem pedig amikor az óra mutatja. Levi a mai napig többnyire sűrűbben eszik, mint 3 óra.
Nekem azért kellett (volna) szívni a mellemet, hogy elinduljon végre valahára a tejem. Van egy ismerősöm aki szoptatási tanácsadó szeretne lenni, azt hiszem jár is vhova ezzel kapcsoltban. Szóval ha ő nincs én már ezer éve nem szoptatnék! Nekem egy chicco tejszívóm van, ami kézi, olyan pumpás szerkentyű. Szívesen kölcsönadom ha gondolod. Talán 2x használtam, nekem nem volt jó. Elég nagy a mellbimbóm (már bocsánat, hogy ilyet leírok ), csak azt szívta, tej nem igazán jött, a fájdalomtól meg csillagokat láttam.
Ha szükséged van melltartóbetétre (eldobható) azt is szívesen neked adom én csak rakosgatom jobbra-balra. Szóval, ha szükséged van rá előkotrom (hirtelen nem tudom hol, de megvan!).
Nagyon szép babátok van, viyázzatok rá továbbra is! :D

Majd folytatom, de most peluscsere + szopi!

KépKép
kora
 
 


na itt vagyok, remélem nem felejtettem el mindent amit írni akartam! :wink:

Hát igen, Roliék nem éppen populáris zenét játszanak. Tiszta szerencse, hogy minden zenekari tag párjának tetszik, így megvan a háttér. :) Van amikor koncerteznek, néha elindulnak egy-két tehetségkutatón. Már nyertek stúdióórákat. Demójuk olyan, amit megvehetnél nincs. Ott ahol ezt a 2 klippet megnézted ott vannak még számok illetve inkább csak részletek. Szexlightkór a nevük + van oldaluk is. http://www.lightkor.fw.hu/, de ...ááá majd megnézitek ha érdelek benneteket.

A babkocsi még mindig függőben van, de ma megrendeltük a faházat, hétvégén még biztos nincs betonozás, akkor megyünk megint a szakikhoz pontosan ledumálni a dolgokat, kimérni a helyet, mennyi sóder + cement kell stb. Közben haza is kellene mejd ugranom (Jászfényszaru), mert Salgótarjánban volt tesómmal egy telkünk fenn a hegyen és eladta. Jó fej egyébként, mert utólag szólt, hogy majd kellene menni ügyvédhez, mert ő eladta ( annyiért amennyiért én biztosan nem adtam volna), szóval most majd mehetek oda is , egészen pontosan Salgótarjánba. :roll: Rádásul pár tízezer forintért amiből még lejön az adó is! :? Mindegy.

Pesten egyébként én pont fordítva tapasztaltam terhesen, a férfiak keresztülnéztek az összes pocakos kismamán, a babakocsikat is csak igen kevés segítette fel. Volt rá nem egyszer példa, hogy én ültem hátul, a hapsi az ajtóval szemben állt és a legnagyobb lelki nyugalommal nézte hogy küzködik a babkocsivan a nő, úgyhogy végül én álltam fel és segítettem. Nők közül inkább az idősebbek és a gyerekesek(!) voltak segítőkészek, a kis csitrik, akiknek ugyebár egészségileg és teherbírásilag tök mindegy hogy állnak-e, na ők meg nem mozdultak volna! Szóval a belvárosban én teljesen mást tapasztaltam. :(

Nem nagyon túrtam a boltban, de 150ft-tól van kiírva. Lehet én is beadok 1-2 cuccot amit már kinőtt Levi. A mogyoródi út: jössz a lámpáktól a termálfürdő irányába, ahol a védőnő is van, az az utca az. A termál után van egy kanyar jobbra az már a csomádi út,a mogyoródi egyenesen megy tovább. A kettő sarkán van egy Coop és mellette van egy árkádos üzletház, ott van alul a bababolt. Huh, remélem érthető volt! Elég zavarosan tudok utat magyrázni. :wink:

Juj Szilvi, akkor volt riadalom rendesen! Mondanom sem kell én is megrémültem volna! Nagyon csúnya volt szegénynek! Jól nekieshetett vminek! Vérömleny...nagyon kemény! Még jó, hogy magától így visszahúzódik. Meg az is szerncse, hogy a barátnőd be tudott vinni benneteket a kórházba! Jóval körülményesebb lett volna vonatozni aztán meg bkv..brrr. Borzasztó érzés lehetett neki lekötözve meg lefogva! Persze ha másképp nem megy... Jól tettétek, hogy inkább kivizsgáltattátok! Javulgassatok szépen! Amúgy jól viseli szegénykém??
Már Levinek is van kék foltja. Olyan mint egy elefánt a porcelánboltban! Édespofám! :D

Kellemes hétvégét mindenkinek!!! :D

KépKép
kora
 
 


Most nézem csak: Koppánynak milyen szép barna szemei vannak! (És huncut is)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Kora: köszönjük Koppány szemeire vonatkozó dícséretet. Igen, huncut és gyönyörű, mély barna szemei vannak. :) Ez lehet valami genetika. A nagymama és a nagypapa is kék v. szürke szeműek (nagypapa csak volt), de a legelső gyerekük szeme barna. Anyu és apu szeme is kék, de a tesóm szeme barna. Koppányé is barna, holott a mienk kék, zöld. :) Én sem a populáris zenét szeretem. :P Az tök jó, hogy ilyen hátterük van, mármint hogy szerencsére mindegyik tagnak a párja is csípi azt a stílust. Az tuti, hogy ez nagy előny, sokkal könnyebben és lelkesebben játszhatnak úgy, legalábbis szerintem. Remélem mire betonoztok, nem fog esni az eső, drukkolok. Mi volt a szakiknál a hétvégén? Mikor kezdenek? Mi volt otthon a hétvégén? Figyu... valamit nem értek. Ha a kettőtöké volt a telek amit tesód eladott, hogy adhatta el a tudtod, beleegyezésed nélkül? Ráadásul ilyen pénzért? Mekkora volt a telek? Érthető volt a bababolt leírása. ;) Valamikor, egy eső mentes napon, majd októberben elnézünk oda, hátha találunk valami jó kis téli cuccot Kopinak.
Igen, a legtöbb gyerek elefánt a porcelánboltban, ahogy írod. :) Koppány is. Teljesen jól viselte a dagadást az arcán, nem zavarta, mintha ott sem lett volna... de nehogy azt hidd, hogy tanult az esetből. Nem néz a lába elé, csak fut és fut és esik. :)

A jogsi jó. Vettem egy cd-t, a 2008-as, Közlekedési Hatóság által kiadott, hivatalos gyakorló cd, úgyhogy azt bújom ezerrel, főleg a képes (3 pontos) kérdéseket. Kezdem megérteni. :) Amúgy az elméleti oktató jó, szépen elmagyaráz mindent, úgyhogy ott is már sokat tanultam az első nap. Még két szombat, aztán okt. 2-3-án valamikor Kresz vizsga. Szorítsatok. Bár csak utána jön a neheze, a forgalomba kimenni... whááááááááá, nagyon félek tőle...

Többiek?

Most megyek is, tanulok. :)Kép

Ja, még valami. Igaz, nem nagy meló, de hátha valakinek jól jön:

Philatelia Hungarica Kft. BÉLYEGCSOMAGOLÓ BEDOLGOZÓ munkatársakat keres
(Kód: KA-1030)

Feladatok:

- bélyegcsomagolás – bedolgozói munka
- aprólékos, türelmet igénylő munka
- otthon végezhető kereset-kiegészítés
- házhoz viszik, elhozzák a készárut

Fizetés: darabbér

Munkavégzés helye: Veresegyház, Szada, Erdőkertes, Őrbottyán, Csomád, Váckisújfalu, Váchartyán, Vácrátót településeken lakó jelentkezőket várnak.

Érdeklődni lehet Nagy Lászlónál a +36/20-4416-414 telefonszámon.

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvi: Nem semmi mekkora bibit csinált Koppány,örülök,hogy nem fájlalja és javul!

A vezetéstől ne félj, ha nagyon-nagyon félsz mikor már mehetnél is,inkább vegyél pótórákat, mert félve nem lehet figyelni,pedig azt nagyon kell,mert hiába van kint a T betűd, igen kevesen veszik majd figyelembe sajnos :(

Én vezetni speciell imádok,szoktam is,néha elmegyünk és akkor enyém a terep (egy jó,viszonylag kihalt terep persze :D). Először anno az Y megforulástól féltem aztán meg már imádom, a parkolás és a lejtő szintén megy, a könyveim megvannak,KRESZ nagyjából megy még,anno már csak 1 óra volt hátra a vizsgáig,mikor abba kellett hagynom...
Úgyhogy csak $ kell :D Meg idő, mert ugye most elkezdtem a sulit,Fanni jövöhéten az ovit,meg jövöhéten már költözünk is.
De még idén leteszem ,azt tervezem.

Felhivtuk a bélyeges telefonszámot, Zoli Kertesre van bejelentve, meg úgyis állandóan megyünk,hátha..Csávókám úgy beszélt mint egy kocsis, bunkózott,idióta volt (Zoli beszélt vele) úgyhogy kihagyom ezt a melót :D

Megyek diákmelóra, az mindig van és változatos :)

Indulunk esőtáncolni, ahogy szoktuk , megvan hozzá a megfelelő időjárás :)
Vendég
 


Sziasztok!
Én is itt vagyok még! :D
Tegnap az idő ellenére bementünk Pestre családostól (kenguruval, mivel a babakocsi még mindig függőben van). Cuci megint elég jól viselte, szerencsére már csak akkor volt kikészülve amikor a vonattól sétáltunk hazafelé. Nekem vettünk cipőt meg elmentünk a Baby outletbe is. Sajnos ott nem volt olyan méretű ruhaféleség ami jó lett volna Levire. Illetve olyan volt ami most pont jó, de minek vegyem meg amikor lehet, hogy 2 hét múlva már nem lenne jó. Úgyhogy egy darab hosszú újjú bodyt sikeredett (az egész üzletben ez az egy 80as méret volt), meg vettünk egy mamuszkát meg egy kocsi cipőt. :D Ennyi volt a nagy túra! :P

Vezetéshez nem tudok hozzászagolni sem. Nem tudok vezetni és az autókról sincs halvány fogalmam sem. Négy kerekük van meg gurulnak, egyszerűen nem érdekelnek (kivéve a forma1-et :) ).

Menyasszon, te milyen sulit kezdtél el?

A szakik addig nem tudják elkezdeni a melót amíg ilyen "csodás" idő van, mert ilyenkor nem lehet betonozni. Az anyagot (sóder, cement) megrendelik nekünk, persze mi fizetjük, ha befejezték a melót akkor munkadíj. Rolinak még alaprajzot kellet csinálnia (méretarányos), mert azt nem adtak a bricoba, ők meg ragaszkodtak hozzá. :? Szóval időjárásfüggő. :roll: :wink: Remélem azért előbb lesz kész az alap mint ahogy érkezik a faház...
Ez az idő igazán Fanninak való, biztos sok esőtáncot jár mostanság! :D

Ma volt itt a hitelügyintézőnk, vmi szervízlátogatáson( Kép ). Rendes fazon egyébként, bárkinek szívesen ajánlom (befektetésre is). :D

A telek amit tesóm eladott fogalmam sincs pontosan mekkora (nem emlékszem nem igazán jártunk fel), gondolom akinek eladta nem tudta, hogy kettőnk nevén van, azt meg tesóm sejtette, hogy nem fogok vele vacakolni. Ő már csak ilyen "jófej". Őszintén szólva nincs az a közeli kapcsolat közöttünk, mint sok más testvérnél. Ég és föld vagyunk minden értelemben. Mintha nem is ugyanazt a nevelést kaptuk volna. Én már régen elfogadtam ilyennek, nem szoktak vitáink lenni.

Csajok jó tanulást! :D

Szilvi te is felhívtad a melós számot?

KépKép
kora
 
 


Én nem hívtam fel, mert úgy sincs időm rá... a kreszt sem tudom tanulni Koppánytól. Ezt a hírdetést a neten találtam, bemásoltam, hátha... de kár, hogy ilyen bunkó... viszont anyu régebb óta csinálja ezt a bélyegest... ha valakit tényleg érdekel, akkor elkérem tőle a számát. Neki egy idősebb férfi hordja a munkát...és normális.

ma megyünk át tesómékhoz. Mivel ilyen az idő és itt a Kresz is amit nem ártana tanulni, így csak esténként aludni megyünk át, reggel jövünk is vissza Koppánnyal ide.

Én úgy tudom, hogy akkor sem adhatja el az aláírásod nélkül, kivéve, ha csak szóban a tied is és nem írásban. No mindegy, érdekes tesód van Neked is... (remélem nem haragudtál meg emiatt).

Nyugi, én sem tudok többet az autókról, mint Te. :)

Remélem esőmentes napok következnek, mert már nagyon unom... Nektek meg betonozni kellene... de így....

Most megyek
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Szilvi, írtam privit! :)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Sikeredett bekukkantanom :)
Nagyon köszönjük a bókokat, és a tanácsokat szopiztatással, mellszívóval kapcsolatban. :)
Azóta sokat alakult a helyzet. Andor a kérdéses 1.5 óráás szopis nap után átállt a 3-3.5 órás evésre, szóval nagyon szupi. Ügyesen szopizik és szépen alszik. A késő esti szopi után éjjel csak 1x kel fel, majd reggel - lekopogom, remélem ez így marad :)
Kisebb problem, ami felmerült - de "orvosoljuk már" - az az, hogy úgy vettük észre, hogy többször gyötrik gázok, nem tudja rendesen kipukizni vagy gyorsan kiböfizni szopi után, szóval tanácsra bevetettük az espumizan szirupot, és úgy néz ki már jobb tőle egy picit.
Ma mondjuk csinált olyat, hogy evett, elaludt és kb. 1 óra múlva ébredt és nagyon olyan volt mintha megint szopizni akarna. Ez dél közrül volt,végül kapott enni ismét majd aludt vagy 4 órát. De most megint nehezebben aludt el, fel-fel kelt, dédelgettük, akkor volt,hogy büffentett...szóval tapasztalgatjuk most,hogy melyik jajjgatás mit is jelent :) Most is szopta a nyakamat, de hallható volt a sírásán, vagyis inkább nyöszörgésén, hogy most nem éhes. Böfögött is később egy jó nagyot, majd megnyugodott.

Lassan jön a fürcsi ideje, ezt még annyira nem csipázza, pontosabban a pucérkodást. A meleg vízben már nem kiabál, csak ha hátra fordítom a karomban akkor kezd rá ismét, meg persze ha kiveszem. De idővel gondolom elmúlik ez is, mert úgy tudom az ilyen picik még tényleg nem szeretik a meztelenséget.

Szóval igazából van időm Andor mellett pihizni, aludni (lekopogom ismét :D ) csak ezt az időt még tényleg pihizésre használtam/lom, mert bár teljesen jól vagyok, de azért még könnyen elfáradok pl. áldogálva. De napról napra jobb, erősödöm :)

Amit még nem meséltem az képzeljétek az,hogy a gyerekorvos azt mondta, hogy Andornak kicsit le van nőve a nyelvféke :( Érdekes,hogy a kórházban ezt nem vették észre, de szerinte talán azért nem, mert szépen szopizik, nem okozott ez neki problémát. És ez ugye vagy szopizásnál, vagy később beszédnél jelent gondot (raccsolás). Ezért mondta, hogy ráérünk még ezzel foglalkozni.
Na de mi Szabolcsommal úgy gondoltuk, hogy ezt azért jó lenne minél előbb megmetszeni, ahogy kell, (van hogy ezt a kórházban már megteszik)mert talán kisebb trauma neki piciként, mint később. Jajjj szar ügy ez. Ma volt a védőnő, mondtam ezt neki is, meg , hogy azért aggaszt, hogy esetleg ez akkor nem zavarja-e meg a szopizásban, és ő azt mondta, hogy ő várna még, amikor már nem csak szopizik, mert esetleg tényleg megzavarhatja. :(
Van ilyesmi tapasztalatotok?Valami amit hallottatok esetleg?
Gondoltam arra is,hogy majd felhívom az István kórházat, ott van ilyen szopizással kapcsolatos tanácsadás vagy mi, hátha ők tudnak ezzel kapcsolatban mondani valami okosságot.

Szilvi, szegény Koppányka, jól elesett. Hogy van most? Ügyi vagy, hogy csinálod a jogsit! :) kitartás

Jah, a mellszívóról meg annyit, hogy én kaptam egy Medela kézit, ami nem volt jó, de láttam,hogy lehet hozzá vanni adaptert,motort, hogy kiegészítsük elektromossá. Ezt nekem egy kolléganőm nagyon ajénlotta. Végül megvettük és tutira bejött :) Szóval ez így azért nagy könnnyebség :)

rakok fel egy kürdés utáni képet, ami most nekem nagy kedvencem :)

Szép estét mindenkinek! Kép Hát nem egy kis angyal? :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


De igen, olyan, mint egy kis angyal!! Gyönyörű! (továbbra is csak ezt tudom mondani)

Már el is felejtettem Levi is mennyire utált fürödni meg meztelen lenni! Most meg akkor ordít ha ki kell jönni a kádból meg fel kell öltözni! :D

Mi infacolt használtunk Cucinál, de nagyon meg kellet tornáztatni így is. Sokat sírt szegény. A nyelvét meg már a kórházban felvágták. Meg ő cumizavaros is volt, úgyhogy sokat nem tudok hozzászólni a lenőtt nyelvvel szopizáshoz. :( Rolinak 18! éves korában vágták fel és egy picit még mindig raccsol. Persze akkor már ő akarta a beavatkozást, azt mondja előtte nem bírta az r betűt kimondani egyáltalán.

Örülök hogy jól megy a szopizás! Fontos anyagokat kap így tőled!! :)

Most csak gyorsan ennyi, puszi mindenkinek!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok lányok!

Bocsi, de a család benyelt egy durva vírust, így most mondhatom magunkat nagyjából gyógyultnak...csak kb. vagyok képben....

Gabi, Szabolcs! GRATULÁLOK! Nagyon ügyesek vagytok! Nagyon édes a babus.

Kora, igen bizi is, beveszi a jó ruhákat, cipőket játékokat...de van hogy elég olcsón...van amivel érdemes előbb egy kört futnia neten, vagy a börzén, vagy a veresi piacon. Amúgy a plus-szal sréhen szemben van.

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Ma voltunk súlymérésen (tudjátok nem megfelelő hízás miatt nekünk még havonta kell járni). 8200g tehát sikerült 1 hónap alatt 550gt híznia!!!! :D Kép Szóval most nagy az öröm, minden rendben van vele, majd csak 2 hónap múlva kell menni újra! Már eresztett egy pici pocakot (eddig rendes kockás volt neki). :wink:

Rossz hír is van: a faház jön jövőhéten az alap meg sehol! :( Nagyon remélem, hogy lesz még mostanában jó idő!!! Különben leshetünk nagyokat, szétmegy a fa magában ott télen kezeletlenül.

Prüntyi örülök, hogy már jobban vagytok! Nálatok is olyan megfázásos betegség volt? Köszi az infót.

Azért rakok egy képet is. Ha végre elalszik akkor ilyen deske! :D
Kép
Mostmeg megyeg mert szagcsíkot húz maga után.

KépKép
kora
 
 


deske= édeske
megyeg= megyek :wink:

KépKép
kora
 
 


Kora, kicsit keményebb...láz, hányás-hasmenés
nincs mit :)

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Prüntyi ha ezt az egész család elkapta nem lehetett egyszerű...

Jól elvagytok most tűnve csajok, itt a hétvége is akkor meg pláne nem jöttök.
Azért írok pár sort.

Ha minden igaz hétfőn kezdik a betonozást. Ma meghozták a sódert (a cementet kicsit később). A sóderrel majdnem sikerült kidönteni a keítést, komolyan mondom a szentlélek tartja egyben. Naggyon meg van hajolva a fa. :( Szurkoljatok, hogy jóidő legyen, meg tudjuk csinálni, mert jön a faház is jövőhéten. Meg festeni is kell. A faházat meg még egy-két dolgot.

Veletek mi újság?
Szilvi Koppánynak meggyógyult a nózija? Kresz? Hogy haladsz?
Menyasszon megvolt az esőtánc? Fanni angolja? Suli? Voltatok mostanában valamerre?
Gabi remélem nktek még mindig örömmámorban telnek a napjaitok! :)
Tocsovi, Tappancs? Hogy van a család?

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk:

Gab: Andor gyönyörü baba!!! nekünk anno Mecsek Baby Tea ill. a szélcsö segitett de nagyon a hasfájáson.
Örülök,hogy ilyen ügyesek vagytok tejcsi téren is!

Kora: nagyon édes Levi,ahogy alszik !Gratula a súlyfejlődéshez!!!Mi tegnap voltunk Szigetváron :)Majd irok bövebben is!

Prüntyi: Remélem jobban vagytok!

Bogyó: Jöhet a telcsiszáma a pasinak,akinél anyud dolgozik, kösziiii elöre is!

Ma újpesten csináljuk a kecót,addig Fanni anyósnál lesz,alvásra haza hozzuk,elalszik és megyünk vissza, akkor meg itt anyuval lesz.Du. nagyszabású játszózás-motorozás Ligetben.

Köszi,h kérdeztétek,mi van velünk!
Vendég
 


Sziasztok!
Most csak gyorsan, mert rengeteg dolgom van és még tanulnom is kéne...

Köszi Kora, Kopi orra teljesen meggyógyult, szerencsére. Jól van, huncut. :) Ti hogy vagytok? A Kresz úgy-ahogy megyeget. Majd október 3-án kiderül hogy sikerül... reggel 7.50-re kell bemennem Pestre a XI. kerbe, úgyhogy az 5.30-as vonattal kell bemenjek. Majd kiderül sikerül-e... elég ciki lesz megbukni, de nem én leszek az egyedüli a világtörténelemben aki megbukik elsőre. Tudom, hogy nem jó dolog így hozzá állni, hogy bukni fogok, de ha nem bukok, akkor az egy kellemes csalódás. Ha meg bukok, akkor meg nem csalódtam, mert arra számítottam. Kezdték a betonozást a szakik? Elvileg jó idő lesz, úgyhogy hajrá! :)

Menyasszon: mikor költöztök Újpestre?

Prüntyi: meggyógyultatok már? Remélem...

Most megyek vasalni, aztán rendet rakok, csinálok valami ebédet és utána tanulok, persze ha Koppány hagyja.

Sziasztok

Bővebben reagálok majd mindenre, lehet ma este vagy holnap reggel... passz

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Helló!

Ma voltunk Cucival turizni a művházban. Hogy lehet az, hogy 80as méretet szinte lehetetlen venni???? Igaz nem is nagyon tetszettek a rongyok most. Egy szó mint száz nem vettem semmit.

Tegnap elkezték az alapozást, csütörtökön jön a faház de az alapot majd csak hétvégén fejezik be. Jó lenne még vagy 2 hétig nem esne!!! Még össze is kell rakni ugye a házikót.

Örülök, hogy mindenki jól van. Látom mindenhol zajlik az élet! :)

Menyasszon gondolom már lassan költöztök! Majd mesélj a kirándulásról is! Suli?

Hogy megy Fanninak és Koppánynak a bölcsizés?

Szilvi nem mondom, jó korán kell majd kelned vizsgázni!!! Próbálj meg előtte korán lefeküdni.

Nálunk minden oké, valószínűleg megint megindul egy fog Levinek, mert nagyon hisztis és állandóan sírás közben a szájában van a keze. Ezt olyankor szokta ha jön a fog, bár még nem látom.

Megyek, ordít.

KépKép
kora
 
 


Ma volt turi a Műv. Házban?
Mi pénteken voltunk, hát most elég silány volt a kínálat. :(
Tele nyári és apró ruhával... meg a minőség sem volt valami jó :(
Következőre nem tudok menni, mert vizsga.

Viszont állítólag október 10-én lesz Őrbottyánban az Ált. iskolában használt ruha vásár (14-18-ig), lehet asztalt is foglalni. Még informálódom, hogy mennyiért, de ha valakit érdekel (pl. Prüntyi), akkor megadom a nő elérhetőségét. :)

Sziasztok
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Hát, jó rég adtam hírt magunkról. :?
Igyekszem bekapcsolódni a történésekbe, csak hát most tudjátok hogy van ez :)

Kora, igen, örömmámor van ezerrel :D Szépen eszik, alszik továbbra is a maga ritmusában Andorunk, gyarapodik is a pocija rendesen :D
Tegnap volt egy nehézkes napunk, mert szopi után 1 órára mindig felébredt, szerintem gázok gyötörték, meg olyan hú de rendesen nem is evett így elég hamar megint követelte a cicit. Az ok szerintem az volt - a buborékjaival kapcsolatban - hogy ugye adtunk neki espumizant rendesen és igazából minden rendben volt. Majd arra gondoltunk, hogy akkor most már nem kell, nah és szerintem ahogy kihagytunk 1-1.5 napot, visszaütött a dolog.
Most értesültem, hogy igazából érdemes 6 hetes koráig ezt rendszeresen adni, mivel ezek a bubik nehezen jönnek nekik még ki amúgy. Szóval most vettünk Infacolt - mert annak van az a jó kis adagolója, szóval nem köpi ki így - és tegnap d.u. óta kapja és megint ok minden :) (lekopogom)
Viszont előjöttek neki tejpöttyei, elég rendesen...hívtuk a gyerekorvost, r fel neki valamit, majd holnap elugrok érte.

Képzeljétek, már voltunk 2x sétálni :D :D :D Vasárnap volt az első kísérlet, ma meg voltunk másodszorra egy nagyobbat már :) Olyan jó volt! Ma először sírt, mert nem aludt el rögtön szopi után, de ahogy mentünk pár métert, szépen elaludt.

Kora, olyan ééédes Levi az alvós képen! :) Tök jó, hogy alakul a faház ügy :) Én is remélem, hogy esőmentes lesz még, mert akkor tudunk menni minden nap sétálni.

Szilvi, hogy megy a kresz?Örülök, hogy Koppány orra rendbe jött. Hogy megy a bölcsizés?

Menyasszon, nagy lehet most a ténykedés a költözés körül. Mikor lesztek kész?

Nálunk még annyi, hogy a fürdésnél már abszolút nem sír Andor, olyan éééédes mikor locsizzuk :) Csak persze max. akkor kezd rá, ha kiveszem és a pucérkodás hideg még neki. De amint betakarom már okés is.
Mikor változik az alvás ébrenlét időszaka?Mármint, most ugye nagyjából csak eszik alszik, bár ha elmegyünk sétálni utána felébred és együtt nézelődtünk,beszélgettünk, nem akart aludni. De ez ugye idővel változik. Kíváncsi vagyok maj, hogy lesz :)

Én szerencsére már teljesen jó erőben vagyok - úgy érzem - szóval már simán kirándulnék is egy nagyot :D És nem gondoltam volna, de szülés után egy csomó víz "ment ki" a szervezetemből. nem vizesedtem ugye, lábam nem volt puffadt, viszont most utána állíthatom, hogy érzem, hogy az arcom visszanyerte formáját, a kezem-ujjaim,combom is kisebb/vékonyabb...jó érzés :)

Most megyek, vacsizom egyet.
Kellemes estét mindenkinek!

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Csak gyorsan:

OKTÓBER 10-ÉN 14-18 ÓRÁIG BABA- ÉS GYERMEK RUHA (ÉS EGYÉB BABÁVAL ÉS GYERMEKKEL KAPCSOLATOS ÁRU) VÁSÁR LESZ ŐRBOTTYÁNBAN, AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÚJ AULÁJÁBAN.

ASZTALFOGLALÁS 300 FT/MÉTER.

HA VALAKIT ÉRDEKEL, SZÓLJON ÉS KÜLDÖM A TEL. SZÁMOT.
ASZTALT FOGLALNI LEHET A HELYSZÍNEN IS, DE HA SOKAN LESZNEK, AKKOR A HELYSZÍNEN FOGLALÓK ESNEK KI, EZÉRT ÉRDEMES ELŐRE.
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsban, egy kérdésem lenne.
Mindig mikor azt írom, hogy nálunk minden ok, szépen eszik, alszik Andor, akkor valami csak történik.
Időnként előfordul - pl. tegnap este is, meg ma is - hogy szopi után Andor elalszik, de épphogy és utána elég nehéz letenni a kiságyba, vagy többször felsír -amit figyelek, mert van persze, hogy csak felsír és visszaalszik, de mostanában nem igazán.
Csak babusgatásra vágyhat?Tovább kell vajon ringatni, altatni?
Tudom, hogy még pici és azt mondják, hogy ilyenkor még igen ösztönös és nem lehet elrontani, csak én mindig attól félek, hogy nehogy az legyen, hogy a ringatáshoz, karban levéshez szokik hozzá és máshogy meg nem tud elaludni.
Vagy ez ilyenkor még nem lehetséges?
OK, ha felveszem és rögtön megnyugszik, akkor babusgatás kell neki.
Most adjuk neki az Infacolt (eddig espumizan volt, elfogyott és gondoltuk megpróbáljuk az Infacolt, mert hogy azt könnyebb neki az adagolója miatt beadni) de valahogy nem tudom...lehet ez nem olyan jó.

Persze, tudom ezt nekünk kell kitalálni, csak gondoltam, mint tapasztalt anyucik hátha tudtok valami tapasztalattal előrukkolni :)

Most megint evés után 1.5 órával karba kívánkozott. Szabolcsom most itthon van velem, szóval tud segíteni :)

Megyek megnézem mi a helyzet.

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Engedjétek meg, hogy most csak Gabira reagáljak, egyszerűen se időm, se energiám. :(

Nekünk nem vált be az Infacol. Mi szélcsöveztünk, rengeteget tornáztattuk is, de végül az Expumisan mulasztotta el neki a görcsöket kb. fél évesen. Sokat-sokat kell masszírozni, tornáztatni. Hihetetlen, hogy mennyi puki ki tud jönni egy icipici babából, mi csak lestünk nagyokat, hogy mekkorát nyomott tornáztatáskor - már elnézést, ha kissé közönséges lennék. Ha kell tanács,akkor szívesen adok/adunk, hogy hogyan csináld. A lényeg, hogy a belei meg legyenek rendesen mozgatva.

Nekünk azt tanácsolták, hogy ha sír, akkor nyugodtan hagyjuk sírni, majd elalszik. Na, ez nálunk 2 okból nem volt kivitelezhető: a többiek dolgoztak, így nem engedhettem meg magamnak,hogy sírjon a gyerek, mert akkor én lettem (volna) a hibás, hogy miattunk nem tudnak aludni, a másik meg, alapból én sajnáltam Koppányt, hogy sír, ezt ki is használta, mindig magamhoz vettem, így nagyon anyás lett, nem alszik el magától, nem alszik el külön, így velünk alszik 1,5 évesen. Úgyhogy lehet meg kellett volna fogadnom anno a tanácsokat és alapból nem felvenni. Persze ugye ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem felvenni, csak többségében nem felvenni. Neki az anya a biztonság, a minden, természetes, hogy sír,hiszen ezzel fejezi ki, hogy akar téged. Kérdés, hogy bele akarsz-e esni abba a csapdába amibe én. Mert ugyan lehet, hogy felveszed és később mégsem lesz anyás, de nekünk az lett.... úgyhogy ebben csak szubjektíven tudok tanácsot adni...
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Mi is Infacolt használtunk. Annyira nem lett tőle jobb, sokkal többet ért a tornáztatás és a talpmasszás. Én először nem mertem annyira hajtogatni mint kellet volna, de aztán rájöttem , hogy nem tojásból van, persze kell vigyázni de nem kell túlzásba esni. Szerintem masszírozd a talpát is, Cucinak azóta van mindennap kakája (már bocs) amióta minden este masszázs van. :) Úgy 2 hós korától volt ilyen gondunk, sokszor 3-4 naponta volt csak. Szerencsére nálunk elmúlt a hasfájás kb 3hós korra(pedig sokat szenvedett addig), de még mindig nagyon sokat pukizik és fürcsi előtt még mindig megy a rituálé.(torna-masszázs) :P

Az szerintem is hülyeség, hogy hagyjuk sírni. Ő csak így tud jelezni, ha vmi gondja van (lehet csak egy ölelésre vágyik), ha hagyjuk sírni, akkor csak azt érzi-szerintem-, hogy magára lett hagyva. Persze mi is olyan cipőbe járunk, mint Szilviék, nálunk is be van szokva a szülői ágyba, csak nálunk nem a sírásból indult, hanem Levente non-stop szopijaiból. Egyszerűen nem bírtam annyit ébren lenni amennyit szopizni akart. :? :( . Így kitalátam, hogy fekve szoptatok és akkor tudok közben aludni. Ez be is vált, viszont gyönyörűen beszokott az ágyunkba. Nem nagyon haladunk a kiszoktatással, pedig mindenképpen szeretném. Jó vele aludni, de azért jobb lenne apával kettesben. :wink:
Ahogy Gabi kivettem a szavaidból, nálatok azért elég jó alvó egyenlőre Andor, ha így marad akkor szerintem nem nagyon kell ezen gondolkodni. Mint már írtam régebben: Levi soha nem volt jó alvó, most is sokszor kel éjjelente, nappal max. 2x alszik és van amikor csak 20 perceket ami nagyon kevés. Majd ahogy fejlődik és elkezd nézelődni, felfedezni maga körül a világot úgy fog egyre hosszabb ideig ébren lenni. (egy normál babánál legalábbis így van) Ha minden igaz egy darabig még ennyit fog aludni Andor-baba. :D

Na jó, Cuci teljesen lepakolta a könyvespolcot. :? ma csak úgy 120szor tette már meg. :roll: Egyébként minden oké, Cuci továbbra is kukac, az alapozás jól halad.
Kép
Kellemes éjszakát mindenkinek!

KépKép
kora
 
 


Jó reggelt!

Kivételesen ilyen korán. :) Cuci még alszik. :D

NEM IGAZ, HOGY ESIK!! :x :x Ez a nap kellet volna még, hogy befejezzék a betonozást! :cry: Tudom Menyasszon nektek ez Fannival táncos esemény, de nekünk a lehető legrosszabkor jött. Ma hozzák a faházat is, el akartuk kezdeni egyből festeni...ebből sem lesz semmi! :cry:

Az éjszakám viszont egész jó volt! Végre alhattam egyhuzomban 4 órát!!! Cuci aludt, mint a bunda. :D

Láthatjátok elég vegyes érzelmeim vannak ma reggel! :? :wink:

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Kora: Sajnálom,h esik az esö és emiatt nem lesz betonozás :( Ma mi se esötáncolunk igen prózai okokból : kinötte a 3 hónapja kapott gumicsizmát...Hétvégén megyünk a Baby Markt babaruhabörzére a Hungexpora, eladjuk a fél házat (a kinött ruhákat) abból kapja a maradék öszi-téli felszerelést.Kabátja már van több is,nadrág,és cipö hiány van.

Gab: Nálunk is együtt lakás volt, igy sose derül ki, h én mit csináltam volna mert anyu nem hagyta sirni, de amúgy ehhez nem szokott hozzá, és mikor túl voltunk az elsö 3 hós hasfájós alapon ,utána evés után (közben ének,ringatás,minden) betettem az ágyába és aludt is. És ez igazából a mai napig igy van,hogy ha le van téve, alszik, habár pár hónapja vannak új bújós szertartások, amiket Ö vezetett be, kezdötött azzal,hogy Malacka (a rongyija) elmeséli a napi történéseket, ehhez jönnek a versek,énekek, egyre újabbak és 1-2 régi,aztán a csikizés.
De utána alszik, igy csak elöbbre kellett hozni a fürdetést,stb és igy is 8-kor alszik,hogy nem marad ki semmi a repertoárból :)
Mikor meg már aludna, akkor ki megyek, de van,mostanában, hogy utánam szól,hogy : Anya is alszik! és akkor vissza megyek, vagy azt mondom,hogy mindjárt, csak adok inni a kutyusnak-és persze mire kiérek már alszik :)
Ez akkor van, mikor látom,h nagyon belejött a verselésbe és nem lenyugszik töle.

De egy ilyen pici baba persze még nem fog hozzá szokni,vannak bújós,karban levös babák és vannak akik nem igénylik ezt annyira, igy ez a természetétöl függ, hogy mennyire lesz karban-baba- de hát ott a helye,úgyhogy ez teljesen okés szerintem még.
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a tanácsokat! :) Tök jól esett, hogy így rögtön reagáltatok :D
Érdekes volt a szitu a tegnapi nap után, mert képzeljétek, este 8kor evett és utána nem ébredt fel csak éjjel 1kor :) gondoltam nem keltem fel, had aludjon. 1kor evett,böfi volt, meg elég rendeset bukott is - inkább már hányás volt - majd kidőlt. Nah, gondoltam, szegénykém most kiadta, amit becumizott és majd hamar megint enni akar, de nem. Aludt reggel 5.30ig!!! :) majd evett, utána viszont megint hányt egy nagyot :? majd reggel 9kor ébredt,pontosabban akkor már evett.
Szóval az este jó volt, bár kicsit ez a kihányás aggasztott.
Most viszont a reggeli szopi óta megint ébren volt, játszottunk vele, nyugis is volt,csak aludni nem akart.Majd végül csak karban aludt el, de ha lerakjuk felébred - lehet, hogy még túl éber volt, mikor le akartuk rakni. Szóval amúgy okés, ha ez a babusgatás rendben van :)
Viszont, hogy az Infacoltól-e vagy csak amúgy, nem tudom, de nagyon sokat bukizik pár napja. Korábban nem bukott ennyit, és szerintem erre is van, hogy felébred.

Kora, végül csak kisütött a nap :) Remélem így sikerül kiviteleznetek a faház projektet :)
Mi is örülünk, hogy kisütött, mert majd szopi után mennék sétálni, postára, gyógyszertárba :) Olyan jó sétálgatni vele :) Nagyon tetszik :) Meg szerintem Andornak is :)

Menyasszon, jó bababörzézést Nektek! :)

Szilvi,igen, szokott Andor nagyokat rotyogni :D szinte, mintha ő maga is meglepődne rajta, hogy mik ezek a hangok :D Gyúrmázgatom is most többször naponta.

Szép napsütéses napot mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Húú, Levi is bukott sokat (túl sokat). Viszont ő az elejétől kezdve és nagyon sokat! (Ezért hízott nehezen, de most úgy néz ki beindult.Kopp-kopp) Ha Andor eddig nem nagyon bukizott és te az infacolra gyanakszol akkor térj vissza a beválthoz (azt hiszem azt írtad az espumisan bevált). Egyik ismerősöm szerint az anyák általában ösztönösen érzik mi a jó és rossz a babájuknak csak meg kell tanulni rájuk (ösztönökre) hallgatni. Nekem ez nem sikerült 100%ban, de neki igen. :)
Azért az nagyon jó, hogy Andor-baba ilyen ügyesen alszik éjjel! :)

Majd néha dobhatnál fek képet róla!!!!

A nap most már hiába sütött ki, már le lett fújva mára minden, hazamentek az emberkék. Roli műfaterja segített volna festeni, de nem itt lakik a szomszédba úgyhogy már mindegy! :( Holnap meg ,megyek Salgótarjánba ügyvédhez. :roll: :?

Menyasszon költöztetek már? Mi van mostanság veletek?

Szilvi hogy állsz a munkahellyel? Gondolom most inkább a kreszre vagy ráállva. Tornázni jársz még? Nyugi van otthon?

Tocsovi teljesen eltűntél! :(

KépKép
kora
 
 


Kora, pont erre gondoltunk mi is Szabolcsommal, hogy veszünk inkább megint espumisant, hátha tényleg ez a gond. Ezért is akartunk most gyógyszertárba menni, de erre elkezdett zuhogni :? Amúgy most szépen evett, el is aludt, betettem a kiságyba, hogy addig fejek, meg felöltözök (mármint utcai ruciba :) ) és akkor mehetünk, de közbeszólt az eső. Szóval most ebédet csinálok, mert szerencsére azóta (1óra óta) szépen alszik -kopp-kopp-kopp.
De mindenképp le kell mennem a gyógyszertárba, mert tegnap kértem kenőcsöt a kis arcára a p9ttyökre, ami ugye ma lett kész. Bár mára már sokkal szebb a pofija, nem olyan gyulladtak a pöttyök.
Persze, teszek fel képeket, csak most nem tudok, mert a laptopról írok, és a képek meg a rendes gépen vannak, amit most a Szerelmem használ. Szóval majd a következő bekukknál onnan írok és akkor felügyködök párat :)
Meg csináltunk cuki videó felvételeket is párat, csak valahogy meg kellene tanulnom átalakítani úgy, hogy feltölthető mérete legyen (mondjuk egy youtube-ra)

Most megyek mert odaég a spenót :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


4 börze:

1., Őrbottyán, Általános Iskola új aula, október 10. (péntek) 14-18 óráig. Asztalfoglalás Benedek Évánál (iwiw, Őrbottyán). 300 Ft/óra. Lehet a helyszínen is foglalni, ha marad hely, de nem biztos, hogy marad.
http://www.orbottyan.hu/?pID=4&newsID=10095

2., Veresegyház, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat régi udvara (Fő út 68.), október 11. (szombat) 8-12 óráig. Helyjegy nincs, a szék véges, így rakodó asztalt és/vagy fóliát vinni kell.

3., Börzefigyelőről: október 21. 9-12 óráig, Veresegyház, Műv. Ház (Köves u. 14)

4. Börzefigyelőről: október 22. 9-12 óráig, Szada, Faluház (Dózsa Gy. út 63)

Nyah, akkor most megpróbálok írni valamennyicskét. Bár se lelkierőm, se hangulatom nincs most írni, de ha mindig a hangulatomra hallgatok, akkor semmit nem csinálok. Megnéztem egy - az iwiw-en keringő - linket autóbalesetről. Kikészített. Főleg a végén amikor egy nőt meg a gyerekét üti el egy idióta. Nem tudom miért, de nagyon érzékeny vagyok ilyen dolgokra. Mostanában a filmeken is bőgök, ha valami olyan jelenet megy benne. Totál kész vagyok érzelmileg....

Koppány ma egész napos bölcsiben van. Elvileg tanulnom kéne, de nem visz rá a lélek, ezer fele jár az agyam. Írtam a Polgármesternek, hogy nem-e szeretnének fekvőrendőrt kitelepíteni a COOP és a PLUS előtti zebrákhoz? Meg hogy a meztelen nős plakátokat szedjék már le az Általános Iskola környékén lévő villanyszekrényekről és villanyoszlopokról. Azért, mert erkölcstelen világban élünk, nem kéne a gyerekeket erre nevelni. Kiváncsi vagyok mit reagál és hogy tesz-e valamit. Sajnos kevesen foglalkozunk igazán az erkölccsel és a biztonsággal. Nekem tele lett a hócipőm és most már amit tudok megteszek, hogy megóvjam a gyerekeket. Bocs,ha kicsit indulatos vagyok, de tényleg unom az egészet. Hol élünk? Áhhhh

Szóval ma Koppány egész nap bölcsiben van. Reggel 8-ra vittem. Semmi baj nem volt, bementünk a kapun a kertbe, fellépcsőztünk, ám ahogy kinyílt a bejárati ajtó, belekapaszkodott a lábamba és elkezdett sírni. Próbáltam nyugtatgatni, sok baba volt már ott, de semmi... Aztán egyik dadus (Andi) elvette és próbálta megvígasztalni. Kiváncsi leszek az 1. teljes napjára. Októbertől ha törik, ha szakad, nem érdekel hogyan és miből, de beadom heti 2x egész napra, mert kell neki a közösség, a játszó meg édes kevés. Meg kell szoknia. Úgyhogy a 16.47-sel megyek át érte, kiváncsi leszek. A jogsi... csinálgatom a Kreszt, már volt hogy vizsgamódban sikerült átmennem. :) Igaz, a többség még mindig a nem megfelelő szöveg, de reménykedem. :) Vannak kérdések, amiket mindig elrontok, egyszerűen a kérdést sem értem (autó műszaki analfabéta mivoltomból), nemhogy a választ... Hétfőn 4-ből 1 sem sikerült. Kedden 8-ból 3 sikerült, szerdán 4-ből 2 sikerült. Tegnap nem csináltam vizsgatesztet. Magamról ennyit.

Kora: Nagyon-nagyon aranyoooos Levi ahogy alszik. Olyan kis puszilhatnékos. :) Alappal, faházzal mizu? Sikerült befejezni, illetve a házat elkezdeni festeni? Csak a végére koncentrálj! :) Milyen jó lesz bepakolni... Cuci tuti felfedezi egyből. Miért kell menned ügyvédhez? Tornázni járok. Elvileg hétfőn kipróbálom a Kangoo Jumpot is és ha bejön, akkor heti 1x kangoo, heti 1x torna. Kevés nekem az a torna, se izomláz, se semmi... De azért járok, mert tetszik. A kangoo-ban csak ugrálás van kangoo cipővel. Jó lenne beválna. Aztán ha fizikailag helyre jöttem, akkor nézek küzdősportot, elvileg kempo az van az Innovációsban, bár ahogy láttam csak nagy darab fiúk vannak. "Jól" fogok ott mutatni. Néztem, Erdőkertesen akarnak egy női foci válogatottat csinálni. Az sem lenne rossz - lévén, hogy 7 évig fociztam - ám messze van. :) Na, majd meglátom, megint elszálltam tervezgetés terén...
Munka? Elküldtem itt Veresen egy helyre az önéletrajzom, nem válaszoltak, pedig már 3. napja elküldtem. Nem is fognak, szerintem. Nem nagyon érdekel, mert a gyedem febr. 24-én jár le, "ráérek" jövőre keresni munkát. Csak gondoltam, ha van valami helyben, akkor feláldozom a gyedem és elhelyezkedek. Ezek a megbecsülendő 4 órás alvások... :) Régebben gondolni sem gondoltam rá, hogy lesz kivülálló tényező ami miatt nem tudok majd aludni, ha akarok. :) Max. ha éjjel mentem haza buliból és reggel mentem dolgozni. :) Most meg... összeteszem a két kezem, ha nem kelek fel éjszaka, mert nem kelt fel a gyerek. :) Levi tök olyan, mint Koppány (volt anno). Együttérzek veled. :)

Gabi: annyira édes Andor baba!!!!!!!!! Kérünk képet!!!!!!!!! Sokat!!!!!!!!!!! :) Szabolcs bele rázódott már az apa szerepbe? :) Pelusozás hogy megy? Altatás? Te? Beleszoktál már az anya szerepbe? Hogy esik lelkileg? Hülye kérdéseket teszek fel, tudom, de kiváncsi vagyok. :) Bár úgyis tudom a választ, de akkoris. :) Koppány nem volt bukós, izgultam is az elején emiatt, hogy azt mondták, hogy KELL buknia, de ő nem akart. Nagyon néha bukott egyet-egyet, úgyhogy ehhez nem tudok sajnos hozzá szólni. :(

Ildi: hogy haladtok a lakással? Mikor költöztök? Fanni már várja? Lesz külön szobája? Azt ő "rendezi" be? Úgy értem, hogy van beleszólása, ő mondja meg, hogy mi kell neki oda? Hogy megy az angol? Mindjárt ovis lesz, teljesen. :) Illetve hülyeséget beszélek, már elmúlt 22-e. Milyen az ovi? Képben vagyok, ugye?

Prüntyi: gondolom a börze érdekel, remélem tudtam segíteni a fent leírt infokkal. Jobban vagy/tok? Gyerkőcök?

Többiek? Tocsovi, másik Ildi, Szigi, Tappancs, stb?

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvi, szerintem nagyon becsülendő, hogy így foglalkozol ezekkel az erkölcsi témákkal. Teljsen egyetértek veled! Persze én sehol sem vagyok ehhez, mert nem tettem (még) ilyen akciót, hogy bárhova írjak ilyen ügyben, szóval szerintem ez szép tett :)
Gondolom, ahogy egyre inkább rázódom bele az anyuka szerepbe, úgy főleg jobban figyel az ember az ilyenekre.
Kíváncsi vagyok milyen lesz Koppánynak az első teljes nap a bölcsiben :) Mesélj majd.

Nem teszek fel most ide képeket, viszont tudok egy jobbat mutatni nektek :) Elkezdtünk kreálni- pontosabban Szabolcsom - egy Andoros oldalt, ahova teszünk fel képeket meg videókat :) Még elég kezdetleges, de jó lesz.
A cím: profzebu.extra.hu
Van fent fürdős kép, de az az 5. napon történt és ott még nem csipázta a dolgot. Ma már abszolút nem sír, tetszik neki a locsi, a pelusozás sem gond, csak ha már nagyon éhes, akkor sír.
Anya szerep? Tetszik. :) Úgy érzem egyre inkább kezdek belejönni :) Érdekes, mert szerintem igen nyugis csaj vagyok (elég birka türelmem van :D), meg nem szoktam parázni nagyon dolgokon mert optimistán állok az új helyzetekhez is, viszont azért most az elején mást éreztem :) Éreztem, hogy nagyon jár az agyam, hogy ugye jól csináljam, tudjam már értelmezni rögtön a sírásait meg ilyenek (amiket ugye írtam nektek is) és kicsit felpörögtem, ahelyett, hogy azt mondtam volna magamnak, hogy héééé, állj!!! Hisz nekem is ez új szerep, nem sietünk sehova, nem ronthatok el még semmit, most agyalok ennyit dolgokon? :) Szóval ezt az elmúlt napokban tisztáztam magamban és úgy érzem visszatért a nyugodt énem :D És most lazábban kezelem már a dolgokat :) csjúúú most ez úgy hangzik, mintha valami nagy tapasztalat állna már mögöttem meg jópár hónap, de ez a majd 3 hét gyorsan is telt, de igen eseménydúsan is, ismerekedősen az új szituva :) Ezért érzem így gondolom.
Remélem értitek mit fejtegetek itt :D
Szerelmem is szépen tanul bele az apuci szerepbe. Nagyon imádom, ahogy babusgatja, ringatja, dumálgat Andorral.
Tegnap deste visszatértünk az espumisanra...várjuk a hatását.A reggeli szopi után ma egyelőre ugyanúgy felébredt 1.5 óra múlva, böfi zavarhatta, mert feszengett. Megtornáztattam, sétálgattunk, beszélgettünk, énekeltünk...a szokásos, majd 40perc múlva visszaaludt a vállamon, szóval betettem a kiságyába. Aludt is a következő szopiig.
Remélem nem fog ma megint zuhogni, mert nemsoká szeretnénk menni sétára :) Tegnap is végül elmentünk, a nagy zuhé után.Jó volt! :)

Megyek ebédelek egyet!
Szép délutánt Nektek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok Lánykák!

Bocs nem igazán olvastam vissza csak szúrópróba szerűen szemezgettem:

----Koppánykának
gyönyörűséges szemeihez nem áll jól a duzzanat .Mondjátok meg neki puszikát küld rá a család
----Prünytyike
részvétem a betegség miatt mi is úszunk mindaz 5-en végre kismaci meggyógyult és most én fertőztem vissz :(
----Gab és Szabika dönörűséges kis csillag manó, sok boldogságot, s örülök , hogy ilyen kis tünemény ez a kisfickó

Bocsi a többiektől de alíg látok viszont mindenki sziesztázik és csak én akarok megfulladni így felugrottam hozzátok, hogy mi újság.

Egy ötlet:

Nincs kedvetek személyesen össze ismerkedni?
Szerintem jó lenne persze csak ha mindenki benne van.S amikor mindenki eléri a kellő kort a kiruccanáshoz és egészséges.
Szóval ezt napoljuk mert most nem így van na de mégis mint ötlethez mit szóltok?

Menyasszony hogy szuperál az ovi, Ti kertesiek vagytok ha jól emlékszem .
Mi is...
Mennem kell kis szerelmetesem enni kér és elég sipító hangon

Jobbulást mindenkinek sziasztok :wink:
tappancs28
 
 


áthoztam egy másik topikból egy régebbi hozzászólásomat nézzétek a kisfiamat és tényleg itt se vagyok már:



quote="tappancs28"]Sziasztok:)

Bocsi, hogy távol maradtam ismét, de 7-e óta kész vagyok nemtudom miért nemenged be a babanet...
Most 2 hónaposak vagyunk ilyenek voltunk s ilyenek lettünk:)

voltam 60cm-er 4840 gr Kép

lettem 72 cm-er 7440gr:
Kép

Kép

Kép


Viszont ha nem baj teszek fel még nemvetős képet:

Kép

Kép

hát így vigyorgunk mikor jó a kedvünk :).

amúgy voltunk oltáson, nagyon ügyi volt picuri+kapott rota elleni oltóanyagot,mondtam neki ilyen drága reggelid kicsim még sose volt :lol: minden cseppje aranyat ér :P .Jó fej volt mert azon aggódtam bukni fog de hál istennek nem.
Láza se volt kicsit még mindíg náthás de ez van. Imádni való...na nem áradozok mindenki így érez saját törpje iránt.
Amúgy kialakult a napirendünk így fel se tünik, hogy 3-om van simán megy a munka ami rendrakás takarítás, főzés, sütés,+ cégdolgok.Hála égnek rugalmas a kincsem a lényeg 50 cm-nél ne legyek távolabb , de ezt is megoldom.

Alvás északa nálunk jól megy 20.30-kor fekszik 03-kor kel enni és a következő 6.15-kor van amikor visszük a srácokat oviba.
Na mennem kell mert a gyerkőcök felkeltek és kell a kajcsi nekik.

Puszika mindenkinek sziasztok[/quote]
tappancs28
 
 


Úgy terveztem, hogy csak gyorsan elolvaslak titeket, de megnéztem Andor-baba oldalát és nem bííírom ki! :wink:

Egyszerűen zabálnivaló ez a csemete!!!!!!!!! :)
Nagyon irigylem tőled a szűléses képeket, ezért bánt, hogy császár lett, mert úgy szerettem volna én is ezt átélni! :( Na de most már mindegy!
Szabolcs lekes apuka, Roli is szerette így tornáztatni, mozgatni (gyalogkakukkozni) Cucit. :wink: Amikor Andor alszik valahogy úgy emlékeztet Levire! Nagyonnagyonnagyon szép babuci, igazán tetszik! Szerintem nagyon jó az oldala. Gabi nagyon "feszítesz" Andorral az utolsó képeken! :D
A gondolatbuborékok kifejezetten tetszenek! Amikor Szabolcs tornáztatja az haláli! Azokon a gondoltatbubikon kifejezetten vihogtam! :lol: Kép (Cuci is nézte egy picit)
Nagyon kis férfias hangja van!

Holnap megpróbálok többet írni, nem tudom hogy fog sikerülni, de hétvégén úgysem szoktatok lenni.
Sziasztok, kellemes hétvégét!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Tappancs, nagggyon ééédes csöppség a Ti Dávidotok! :) Annyira zabálnivalóan vigyorog!!! :) Nem is tudtam/emlékeztem, hogy ő is 60cm-rel született. Na meg szép kis súlya volt :)
Nagyon szép babuci, látszik, hogy kiegyensúlyozott.
Csjúú, már mi is nagyon várjuk, hogy Andor így vigyorogjon. Egyelőre még csak álmában mosolyog, de az is nagyon tetszik.

Kora, kössszi szépen a bókokat :) Örülök, hogy megnevettettek a gondolatbubik :) Szabolcsom kreálta őket.
Andor hangjáról még annyit, hogy a kórházban még mélyebb volt, meg olyan kis rekettes.Azóta azért változott, ott olyan Joe Cokker-es feelingje volt :D Mondjuk könnyen meg tudtam különböztetni a többi sírástól, az tuti :)

Most megyek, mert szopi idő van.
Jah, egyik barátnőm tanácsára most hasra fektetve altattam és szépen átdurmolja most a 3 órát. Néha felnyöszörgött, akkor benéztem hozzá, és hallottam, hogy nagyokat rotyogott :D Én is gondoltam már rá, hogy hasra feltetve könnyebben kimennek a bubik,csak féltem - csecsemőhalál miatt. Mondjuk estére nem tudom merem-e hasra tenni. (Bár nagy különbség nincs, hogy este, vagy pl. most)

Szép estét mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Helló-helló!

Most talán lesz egy kis időm írni (ha Cuci is úgy akarja).

Tappancs gyönyörű a fiad (úgy látszik mostanában nagyon szép babák születnek :wink: ). Hihetetlen mennyit fejlődött ennyi idő alatt!!! Gondolom kizárólag szoptatsz! Tényleg látszik, hogy kiegyensúlyozott baba! Nagyon szép mosolya van!!!! :) Gondolom a tesók sokat vannak vele.

Pénteken volt először, hogy 7! órát nem voltam Cuci mellett. Akkor voltunk tesómmal Salgótarjánba aláírni az adás-vételit (tudjátok jófej tesóm eladta a telkünket). Szerintetek rohant hozzám amikor hazaértem?? Legfeljebb álmomban!! :( Na jó, pont aludt, de kb 5 perc múlva felkelt és kifejezetten hisztis volt nálam. Egész nap nem is hiányolt!!! Kép Úgy látszik nem is zavarok sok vizet itthon csak kaja legyen.. :? Még kevés is volt amit előkészítettem neki, még jó, hogy üvegeseket is tartok itthon tartaléknak. Az sem tűnt fel neki, hogy kimaradt szopi.

Közben magát az alapot befejezték, a feljárót akkor csinálják meg ha már áll a faház. Azt meg most festegeti Roli mostohaapja. Lekeni mindenfélével. Penész-gomba-rovarölő; alapoz; aztán ha majd áll a ház akkor fedőfestés. Szóval egész jól állunk.

Szivi mit is mondtál mennyibe kerül a torna? A Kangoo Jump milyen izmokat mozgat? Csak edzés vagy fogyasztás? Majd mesélj!! hogy ment az bölcsiben? Tanulj csak szorgalmasan, sikerülhet az elsőre is! :wink: Most pénteken lesz turi a művházban? Jött válasz a polgármestertől? Én még azt sem tudom hogy hívják. :oops: :oops:

Gabi nekünk azt mondták a kórházban, hogy csak felügyelet mellett fektessük egyenlőre hasra (amíg nem emeli a fejét), éjszakára ne. Mondjuk nálunk sokat nem volt hason, mert egyből ordított, aztán eltelt pár hónap és magától forgott állandóan hasra. Nappal sokat kellet hasaltatni, hogy erősítse a nyakizmait. Kemény volt ahogy sírt szegény!

Kellemes napokat mindenkinek!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Gabi: még mindig csak ugyanazt tudom írni, hogy Andor nagyon kis vagány, édes kispasi. :) Nagyon aranyos ahogy úgy érdeklődik a zenélő forgó (legalábbis gondolom, hogy az volt) iránt. :) Hogy vagytok? Mi is hason fektetve altattuk Koppányt és mivel mellettem aludt, így nagyobb biztonságban volt (szerintem), mert minden apró mozdulatra, sőt... magamtól is csak úgy felébredtem, ránéztem, megnéztem. Sokan ellenzik a csecsemőhalál miatt, de ha ő hason akart aludni, hát hason aludt és semmi baja nem lett. Szerencsére.

Tappancs: nagyon aranyos Dávid és már milyen nagy. Sokkal fiatalabb, mint Koppány, viszont már mindjárt akkora. :) Édes a mosolya. :) Köszöni Koppány a puszit, jelenti, már minden rendben, kész a következő huncutságra amivel rám hozhatja a szívbajt. :) A személyes csapattali nem rossz ötlet, csak szerintem elég eltérő helyeken lakunk, ki a város ezen oldalán, ki a másikon, úgyhogy egy olyan helyszínt lehet nehéz lesz összehozni ami mindenkihez viszonylag közel van. :( Jobban vagy már?

Kora: én is irigylem a szülési képeket, úgyhogy már ketten vagyunk. :) Mindent olyan szépen elterveztem, lejátszottam magamban, erre császár... de gondolom ezzel Te is így voltál. Majd a következő. ;) De bolond vagy. :) Biztos nem azért volt nyügi nálad, mert nem hiányolt... nem tudom elképzelni, hogy ne hiányolt volna. Lehet rosszul aludt vagy érezhetett rajtad valami feszültséget, stb... minden rendben ment az ügyvédnél? Házikó meg az alap hogy áll? Úgy értem, hogy akkor most már le van kenve, az meddig szárad? Utána még dobtok rá festéket vagy már csinálják a feljárót? Tegnap elég jó idő volt, megszáradt? A torna 800 Ft/óra, 6000 Ft/10 alkalmas bérlet. A kangoo jump 1200 Ft/óra (cipő bérléssel együtt), 4000 Ft/4 óra bérlete (cipővel együtt). A kangoo állítólag deréktól felfel mozgat meg nagyon, illetve csípőtől felfele, mivel a kangoo jumps alapból egy ízületkimélő "cipő". Sajnos csak jövő hét hétfőn tudom kipróbálni, mert elúsztunk anyagilag, kicsit elszámoltam magam. :) De nagyon várom már, hogy kipróbáljam, mivel sajnos a torna nekem kevés. :( Valószínűleg azért, mert szinte világéletemben sportoltam meg mozogtam folyamatosan, csak 2 éve állt meg ez a tudomány... Miért? Csak nem ki szeretnéd próbálni? :)
A polg. mestertől még nem jött válasz, vagy megvitatják, vagy kiröhögtek és törölték a levelem. Remélem megvitatják és helyes döntést hoznak.
Igen, most pénteken (3-án) lesz turi a Műv. Házban. Erről lemaradok a Kresz miatt. Tuti most lesz tele jó ruhával. Nem mintha tudnék vásárolni, no de mindegy. :)
Elküldtem ide Veresre az önéletrajzom egy újonnan nyílt ingatlanirodába, mert szg-es gyakorlattal rendelkező munkatársat kerestek, nehogy azt hidd, hogy válaszoltak, hogy bocs, de nem felelsz meg, bár a kritériumoknak megfeleltem. No mindegy, nem is nagyon érdekel, ha ennyi idő alatt nem tudtak válaszolni, akkor már nem is akarnék ott dolgozni, ha pozitív lenne sem. Ez egy rossz tulajdonságom. Ha én gyors vagyok, elvárom a másiktól is, hogy az legyen. :) Majd leszokok róla. Cuci hogy van? Írtad anno (legalábbis azt hiszem, hogy Te írtad), hogy már felkapaszkodik, stb... történt valami változás? Bár még rá ér, csak kiváncsiskodom. :)


Koppány teljes napos bölcsije: szépen odamentünk 8-ra... szépen elsétálgatott, majd bementünk a kerti kapun. Semmi gond nem volt, felmentünk a lépcsőn. Ám amikor benyitottunk a bejárati ajtón, elkezdett sírni és csüngeni a lábamba. Alig tudtam átöltöztetni a sírástól. Majd szép lassan elbúcsúztunk. Egyik dadus a nyakába vette és bement vele. Ez a sírás egy kis ideig tartott. Meg volt egy kis sírás elalvás előtt, de ott se tartott sokáig. Ezen kívül nagyon jól elvolt. Reggelizett, ebédelt, aludt 1 órát, játszott és játszott. Jól érezte magát. Aztán mentem érte. Kiszúrt és rohant oda hozzám, így átöltözött és jöttünk is. Úgyhogy most már egész napokra fogom beadni, úgy látom ez neki is jobban bejön, bár logikusan gondolkozva várható, hogy ez neki is jobb, hiszen jobban szokja, jobban megismeri a gyerekeket. Úgyhogy ez volt pénteken. :) 8-16.30-ig bölcsiben volt. :)

Szombaton volt az utolsó elméleti óránk vizsga előtt. Kitöltöttünk egy kresz vizsga lapot. Nekem 7 hibapontom volt, egy másik kismamának 9, a másik három tanulónak 18,21,27 hibapontjuk volt. Kicsit büszke voltam magamra, hogy csak 7, de nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel. Majd akkor leszek elégedett, ha itthon megcsinálok 10 próba tesztet (az 550 kérdés) és abból összesen 10 hibapontom lesz. Akkor azt mondom, hogy van esélyem elsőre átmenni pénteken.

Na, megyek is, reggeli aztán kezdem a tanulást.

Mindenkinek szép napot!

Ildi: veletek mizu? Régen írtál. :) Utólag is Boldog Születésnapot! :)

Kép

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Bocsi az eltünésért, de sok progink lett + költözés ,stb.

Gab: Andor gyönyörü, nagyon jók a képek, édes kis BabaPasi nagyon :)
Mi Fannit háton fektettük, de volt légzésfigyelönk is.

Tappancs: Dávid nagyon édes szintén!!! Milyen édesen mosolyog már!

Kora: Örülök,hogy sikerült megcsinálni a faházat és elintézni a házeladásos dolgot.

Szilvi: Én is ki tudok akadni néha az embereken, majd irok privit.
Megértem a fekvörendörös dolgot is, de oda nem fognak rakni mert föútvonal és arra nem tehetnek (olyan mintha autópályára tennének, oda se lehet).
Erkölcsileg én egyszer anno, épp a veresi piacon akadtam ki : gyerek magasságba, teht nekünk térdmagasságban egy dobozon egy fa vagy nem tudom milyen baba, ami lehúzta a nadrágját -és fiú baba volt azaz férfi...Megláttam (Fanni még pocakban volt), szépen odasétáltam egy pár méterre sétáló rednörhöz, szóltam,h mit láttam, már mentek is intézkedni.
Ha ök nem akkor én, szerintem látták rajtam :D

Amúgy tényleg ritka durva világ van, én se véletlenül hagytam abba a kung fu-t és mentem utcaharc küzdösportra :D

Hú, elég fáradt vagyok, nemrég értünk haza Fannival a Ligetböl, egy kis barátnöjével és az anyukájával lógtunk egész nap ott, valami hihetetlenül gyönyörü idö van!!!Tegnap szintén ez volt a progi :D Vasárnap pedig a Plus futó / gyalogló rendezvényre megyünk-nem hagynám ki , Fanni már a hasamban is jött, aztán pedig 3 hónaposan a Coca Cola Nöi Futófesztiválra is, gyalogló táv, saját rajtszám a babakocsin :) És esett az esö :)


Akit kihagytam elnézést, de eléggé hanyagolom a netet, az új kecóba pedig elsö pár napba nem is lesz talán.

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukkantottam most.

Menyasszon, naggyon édes a kis Fannid a képeken! :) Ahogy ott fogják egymás kezét :D zabálnivalóak!
Jó lehetett a Ligeti kirándulás.

Többiek mizujs?

Nálunk dögvész van :( :( :( Először Szabolcsom kezdte torokfájással, náthával, most köhög én meg már torokfájás után de náthával, és az előbb mértem és 37.5 C hőm van már! :? pedig iszom a teákat ezerrel, hársmézezek meg C vitamin...ahh...máskor én is be szoktam nyomni egy neocitrant vagy aspirint és rendbe is jövök - pedig nem szeretem az ilyet,de néha jó. Most ugye nem tehetem.
Szabolcsom most robogott el lázcsillapítóért, amit én is bevehetek, mert nem is volt itthon. :?
Nah és szegény pici Andorunk is náthás :( Nagyon remélem,hogy nem lesz semmi komolyabb. Eléggé aggódom miatta :(
Viszont szerencsére a porszívós orrszívót bírja. (legalábbis eddig) féltem, hogy megilyed a porszívó hangjától,de ehelyett teljesen elalélt tőle, megnyugodott, szívás közben ásítozott meg ilyenek :) Megzabálom! Úgy kellett szegénykémen nevetnem, ahogy ilyen cuki pofával derekasan tűrte :) Majd lehet csinálunk egy ilyen videót is - jajj lehet genyaság, de nézzük azt az oldalát, hogy büszke vagyok rá,hogy nem sír porszizásnál :) és cuki :)

Megyem most, csinálok megint teát.

Szép estét!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Csjúúú de szép napos nap van! :) Jó lesz majd sétálni.

Volna hozzátok egy ill. pár kérdésem :)
Ti használtatok/használtok cumit? Tud vele aludni a csöppség?Mármint, ha cumizza,el is tud aludni rendesen? vagy csak majdnem?Mert ugye ha pl. kiesik a szájából akkor felriad,hogy kiesett.
Hihi, mire most leírtam ezeket az uccsó kérdéseket, már kaptam is választ Andoromtól :) Ugyanis az előbb bekukkantottam hozzá és kiesett alszik, de a cumi kiesett a szájából :)
Csak azért kérdeztem ezt, mert tegnap késő d.u. vetettük be először, amikor nagyon nem akart megnyugodni és nagyon szívta a drága, sokáig nem is esett neki ki a szájából, aztán egyre többször. Ekkor gondoltam,hogy nem merül mély álomba, mert csak cumizza és ha kiesik akkor meg ugye sírt.

Amúgy nagyon nem akartunk neki cumit adni - most sem sűrűn szorgalmazom - főleg, mert a kórházban beparáztattak, hogy megzavarhatja a szopizásnál.
Hát, tegnap megkérdeztem egy barátnőmet, akinek 9 hónapos a kisfia, szoptatta rendesen és az elejétől adott neki cumit, mert úgy látta, hogy csak úgy nyugszik meg. Szóval gondoltam kipróbálom.
Jobb, mintha az ujját szívná, mert azt igen nehéz lenne később elvenni tőle, ha le akarnánk szoktatni.

Nekem szerencsére nem lett tegnap lázam, remélem nem is lesz. Ma jobban érzem magam- bár mindig a d.u. a kritikusabb.
Andornak szívom a kis nóziját, meg tegnap Szabolcsom hozott sós orrsprayt,mert szerintem az egyik orrlyuka eléggé el van dugulva, szóval így remélem fel lehet lazítani. Ma már tudtam egy picit abból is szívni, de még elég bedugult szerintem.

Raktunk fel megint egy séta előkészületes videót - nekünk mókás volt, ahogy beöltöztettük a csöppünket. Akkor elég hűvös volt,azért lett annyira becsomagolva :) Ha gondoljátok nézzétek meg 8)

Szép napot mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Gab: Először is jobulást Nektek,örülük,hogy nem lázasodtál be!
Fanni is náthás,tegnap kezdte,Sterimar (tengervizes spray) utána orrszivás,orcsepp napi 3*, mézes-citromos csipkebogyó tea, ill.alvásnál Nurofen-ma már alig folyt az orra, nurofent nem is kapott ma már,ki csak fél órát mehetett,mert 100 ágra sütött a nap,holnapra o.k lesz szerintem.

Cumi: MI anno nem akartunk használni,aztán valahogy csak adtunk neki,hátha: na akkor derült ki számomra,hogy egy 3 hetes gyerek el tud dobni egy cumit 2 méterre :) Ennyi volt a cumizás :)
Nem kelett neki.
De az újjszopásnál szerintem jobb,habár megoszlanak a vélemények,inkább nemtom :)
Mindenesetre játszón 2 évesnél már gáz szerintem.Meg napi 24 órában egy 2 évesnél...(van ilyen ismink).

Videót megnézem !
*
Vendég
 


Szóval ekkora betegesgedések vannak??
Mindenkinek mielőbbi
Kép

Szóval cumi: mi elég cumi ellenesek vagyunk ( van nemegy ismerősünk aki nem tudja leszoktatni róla a gyereket). Ennek ellenére az elején mi is megpróbáltuk amikor sehogy sem sikerült megnyugtatni. Szegény annyira szívta hogy ott maradt az arcán a cumi lenyomata. Úgy nézett ki mint egy bohóc. Másodjára pedig messzire köpte, utánna meg már nem volt hajlandó a szájába venni. :) Szóval cumi törölve, megúsztuk. Az újjszopit még nem biztos. Amikor jön a foga állandóan a szájában a keze.
Szegény Andor-baba biztos szenved azért alszik nyugtalanul. :(
Az elég gyerekfüggő szerintem, hogy cumizavaros lesz-e tőle. Létezik olyan is akinek van játszócumija, de mellette rendesen szopizik. Bár szerintem ez elég ritka lehet, ez csak a véleményem.

Nálunk szerencsére senki sincs megfázva! A faház építése egész hétre leállt, szombaton jönnek összerakni (a család), úgyhogy egész héten próbáltam egy kis kaja-előkészületet tenni, hogy tudjak mit enni adni nekik. :wink: Levi mellet ugye nem olyan egyszerű.

Még pár nap és szerintem végre áttöri az ínyét a 7. fogacska is. Ha megnézitek mikor írtam láthatjátok mostanában nem vagyok vmi kipihent..... :? De most legalább csndben van itt a lábamnál. Ha beviszem az ágyba (mienk, ha az övé ordítás), akkor egyből Rolira akar mászni, úgyhogy kijöttünk onnan. :roll:

Menyasszon akkor ti most már elköltöztetek?

Szilvi szorítunk a vizsgádhoz! majd írj mi volt.

Az enyémtől sokkal jobb éjszakát mindenkinek!

KépKép
kora
 
 


Jelentem.............

sikerült! :)
1 hibapontom lett, az is azért, mert nem voltam benne biztos, hogy az a jó amire én gondolok, ebből kiindulva nem azt jelöltem meg amit jónak találtam. A vége az lett, hogy amit én gondoltam, az volt a jó, így becsaptam saját magam és emiatt lett egy 3 pontos hibám. Úgyhogy a 75-ből 72 pontom lett. Haragszom magamra, mert ha hallgatok a megérzéseimre, akkor 100%-os lett volna a tesztem. :(

No mindegy, a lényeg, hogy sikerült! Most pihenek! :)

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Gratulálok Szilvi!!! Kép Mostmár azon ne bosszankodj, hogy miért nem hallgattál a megérzésedre, majd legközelebb fogsz, most meg az a lényeg, hogy sikerült és nem is rosszul. Ti jól vagytok? Koppány?

Hát a mai turival semmit nem veszítettél! Igaz mire mi odaértünk (úgy 9- negyed10 körül) addigra már alig volt vmi. Persze az alja maradt. :( Ennél korábban a büdös életben nem fog sikerülni odaérni. Majd jövőhét szombaton megpróbálom a piacos turit. :wink:

Az éjszaka rettenet volt, végül 3/44kor aludt el én meg kb 4kor és fél7kor kelt szopizni! :( :x :evil: A fog még nem tört át.
Jövőhéttől beköltöztetem a saját szobájába, elegem van!!!! Minden porcikám FÁJ!!!

KépKép
kora
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?