Sziasztok!
Gabi: üdv. újra itthon.
Írásod alapján tényleg nehéz szülés lehetett, DE megérte.
Van egy gyönyörű babád, nem kellett varrni (nagyon) és még császár sem lett és semmi komplikáció nem volt. Nagyon gratulálok Neked a bátorságodért és az erődért. Szabolcsnak is gratulálok, hogy ilyen szépen kibírta és még segített is.
Mellszívó téma: nekem is mutatták kézzel, de nem volt az igazi, az eleje kijött, a többi nem, akárhogy próbáltam fejni. Aztán vettünk egy kézi Aventet. Az szuperül működött. De mivel én egy lusta fajta vagyok, így vettünk egy elektromosat. Az rosszabb volt, mi a kéz, mert még annyi sem jött belőle, mintha kézzel fejtem volna... úgyhogy én az Avent kézi mellszívóra szavazok. Ja, az elektromos azt hiszem Medela volt. Állítólag az elektromos amúgy is később indítja el a tejet, mint a kézi vagy a kézzel fejős. Lehet türelmetlen voltam, de pár perc után meguntam, hogy nem jön semmi... Én a mellszívót is használtan vettem, jól kifőztem és annyi. Valahogy nem akartam kiadni 20e-t érte amikor használtan megkaptam 5-6e Ft-ért. Ha sok a tejed, akkor jól jön egy mellkagyló is, az összegyűjti a feles, lefolyt, lecsöpögött tejet, így nem lesz minden tiszta tej és fel is lehet használni. Meg ugye a melltartóbetét. Én ebből használtam moshatót is és eldobhatót is. A mosható nekem hamarabb átázott, így abból keveset és kevés ideig használtam. Remélem tudtam valamit segíteni.
Nagyon ügyes Andor baba, hogy eszik és alszik. Koppány sokat sírt, sokat volt ölben és sokat volt vele járkálva és majdnem az elejétől fogva velünk alszik. Én rontottam el az elején, hagynom kellett volna, megszokta volna. Már mindegy, majd átszokik... legalábbis reménykedem benne, hogy ha lesz egy saját szobája akkor átszokik oda. Én ezekben a statisztikákban, stb. nem nagyon hiszek, hogy ilyen és ilyen időközönként kell szopiznia a gyereknek, mert a baba is érzi, hogy neki mikor kell, ez lehet 30 perc is és lehet 2-3 óra is, teljesen változó. Úgyhogy ne izgulj, Andor akkor eszik, amikor ő akar.
Tocsovi: akkor szuperál a babakocsi, helyes.
A fő, hogy a picinek is tetszik. Az Innov. Kp-ban van szombaton a torna. Ahogy írtad, szerintem is úgy a legkönnyebb, hogy párod és a gyerek bevásárol, Te pedig addig tornázol.
8.30-9.30-ig van.
Én lépcsőzni úgy szoktam, hogy a hátsó két keréken tartom a babakocsit és szépen lassan leengedem a lépcsőre és így megyek le. Fölfele pedig húzom ugyanúgy a hátsó két kereken. Nem rázkódik és könnyen fel lehet húzni. Vagy felkapod, bár ez instabilabb szerintem, mert elég egy botlás és borultok mind a ketten. A mozgólépcsőzésre én is azt a tanácsot kaptam amit Ildi is leírt. BKV-ra és egyéb közlekedési eszközökre felszállni meg tényleg csak külön lehet (kivéve az alacsony busz/villamos, mert ott megy simán is), ezért is írtam, hogy egy vállra akasztható nagyon jó szolgálatot tesz, de ezt otthon is rá lehet tenni, nem muszáj, hogy gyárilag olyan legyen.
Tegyél be egy nagy macit a babakocsiba és úgy gyakorolj, akkor talán nem visznek be, csak néznek.
Ildi: akkor tévedtem a besárgulással. Nem tudom miért volt bennem, hogy nem olyan sok baba sárgul be...
Amikor szültem, akkor az 1 hét benntartózkodásom alatt kb. 7-en voltunk a 6 ágyas szobába (volt aki akkor ment el amikor én mentem) és szerencsére egyikünk babája sem sárgult be. Lehet ezért is. Az nem semmi ami Fannival és Veled történt a kórházban. Hihetetlen... Jól "vigyáztak" rátok és "figyeltek" titeket... és ha valami komolyabb baja lett volna Fanninak, akkor mit csinálnak? Az ilyenekre mondom, hogy minek orvos, ha ilyen felületes? No mindegy, a lényeg, hogy Fanni nagyon aranyos, szép nagy, husis baba lett a kezdeti nehézségek ellenére is.
Nemsokára kezdődik az ovi.
Milyen az angol?
Kora: a feltett linkek alatt található zenék nem rosszak, de nem az én ízlésem.
Ettől függetlenül volt,hogy ilyen stílusú zenére táncolgattam amikor majdnem minden nap koncerten voltam.
Nem is volt olyan rég, 2 éve... hjajjj, a régi szép idők.
Igaz, nem is hiányzik, nem hiszem, hogy ha lenne rá lehetőségem, akkor élnék vele. Roliéknak nincs még demojuk vagy egy-két zene fent a neten? Járnak koncertezni is, vagy így haverokkal összeülnek és úgy zenélnek?
Az Ezerkincses tornánál állítólag van gyermekmegőrzés, legalábbis e-mailben azt írták, hogy van rá igény, úgyhogy 99%, hogy lesz. De mint írtam, a megnyitón is volt, mégsem figyelt rájuk senki. Lehet ez más lenne ha már torna van, passz. Van hastánc is, akartam menni, de már nincs rá keret.
Sok a terv, kevés a pénz.
Nekem is nehezen indult be a tejem, kb. 1-1,5 hét után, de végül sikerült.
Sikerült megrendelni a faházat? Mikor csináljátok az alapot? Hétvégére esőt mondanak és 17 fokokat...
Szerintem mindkettő babakocsi jó, talán a zöld (2. link) annyival jobb, hogy több fokozatban dönthető, ami ugye nem elhanyagolható egy 7 hónapos babánál... Sikerült választani?
Azt tudod, hogy kb. mennyiért árul babarucikat az a bolt amit írtál? Amúgy hol van az a Mogyoródi út?
Többiek????
Kedden este ugye én tornán voltam. Közben Koppány itthon úgy elesett a teraszon, hogy az csak na. Nem tudni, hogy a korlátot fejelte-e meg vagy a betont, Gyula és anyós arra mentek ki, hogy üvölt. Szerda délelőttre felduzzadt neki a fél orra és szeme:
Tegnap hajnalban, szokás szerint 6-kor keltünk. Kijött utánam és néztem, hogy miért hunyorog (persze hunyorogva, mert akkor keltem). Utána látom, hogy nem is hunyorog, hanem annyira bedagadt a fél feje, hogy nem tudja kinyitni a szemét sem.
- itt már azért sokkal lejebb ment, már fel van öltöztetve, orvoshoz készen.
Na, gyorsan telefon Gyulának, hogy jöjjön haza, megyünk az ügyeletre a Misszióba. A szomszédunk felvitt minket kocsival, megvizsgálta az ügyeletes, majd mondta, hogy menjünk vissza a sebészetre, 7-től van időpont, 9-től a sebészet. Megvártuk a 7 órát, kaptunk 11.45-re időpontot. Jó, akkor jöjjünk haza. Aztán 11.45-re felvitt minket a szomszédunk fia. Megnézte az orvos, azt mondta, hogy kicsit balra áll az orra. Írja a gépbe: karcolás a jobb szemöldök felett. Mondom neki, hogy az nem karcolás, hanem filcnyom, csak nem akartam lemosni, nehogy megnyomjam vele a fejét a gyereknek.
Leküldte röntgenre. Koppány meglátta a gépet és elkezdett sírni, nem tudtam felállítani a gép elé, úgyhogy vissza a sebészetre, majd beutalták a Madarászba, mert ott van olyan gép ami lefogja. Nagyon örültünk.
Szerencsére Őrbottyánból egy barátnőm bevitt minket Pestre, úgyhogy nem kellett vonatozni meg BKV-zni. Amíg mi bent voltunk, ő a lányával elment vendégeskedni. Bent vártunk egy csomót, egy rakás utánunk jövőt beengedtek előttünk. No mindegy, a lényeg, hogy kb. 2 óra várakozás után behívtak. Persze Koppánnyal (mint ugye a legtöbb gyerekkel) nem egyszerű ezt kivárni, mivel fel-alá rohangált (és vele együtt én is). Szóval a doki csináltatott egy röntgent. Az volt a legrosszabb része. Szegény Koppány úgy ordított. Le kellett fektetni a röntgen ágyra, leszíjazta derékban a nő. Én fogtam le a két karját, Gyula szorította le az állát és a feje tetejénél a párnát. Így készült egy felvétel. Utána oldalra fordította a nő Kopi fejét, úgy kellett leszorítania. Azt az üvöltést, már nagyon vártam, hogy kész legyen, minden mp órának tűnt. Szegénykém, annyira sajnáltam.
Aztán vissza a sebészeti osztályra, ott mondta a doki, hogy nincs semmi baja és azért dagadt fel úgy a feje a gyereknek, mert volt egy vérömleny a homlokába ami tegnap hajnalra lefolyt és szépen szívódik fel.
Úgyhogy próbálom borogatni, hogy gyorsabban felszívódjon. Mostanra már elég szép, kevesebb dagadás van rajta, mint szerda délelőtt volt (1. fotó).
Nagyon megijedtem, hogy valami baja van. Azért ugye reménykedtem, mert nem fájt neki, nem vérzett, nyomásra sem volt érzékeny, stb... ebből gondoltuk, hogy nincs eltörve semmilye, de biztonság kedvéért megvizsgáltattuk.
Úgyhogy nálunk így zajlott a tegnapi nap. Emiatt ma nem vittem bölcsibe, majd jövő héten.
Most megyek, mindjárt megyünk postára meg még valahova kéne, de elfelejtettem...