Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdv az új pocakosonak.
papillon, én sem voltam soha "gyerekszerető". Idegen gyerekek a mai napig nem érdekelnek, de a sajátomért rajongok és imádom és azt hiszem a másodiknak is remélem jó anyukája leszek.
(remélem, hogy az vagyok :) )
Nekem senki nem mutatta meg hogyan kell szoptatni, tisztábatenni, mikor mi jó a gyereknek, első perctől én fürdettem, mert a családban mindenki "félt" tőle :) De Levi nem sárgult be és ... szombat este született és kedden este már aranysárga volt a kakija. nagyon ügyesen szopiztunk.
Szerintem ha mindenki az ösztöneire hallgat, nem megfelelni akar mindenki elvárásainak, hanem csak a gyerekének és saját magának, akkor minden megy ahogy kell.
Nekem ugyan van anyám, csak 4 éve nem beszéltünk egymással, anyósom bár nagyon segítőkész, csak épp könnyebb volt, amikor nem segített :)

Ja és maeléggé fájdogál a pocim, remélem hogy csak attól, hoyg eléggé fáradt vagyok.

Na megyek gyerkőcöt altatni
jó éjt mindenkinek bocsi az okoskodásért
Gabi
gabka77
 
 


ja azt még el is felejtettem, hogy Levivel akkor tudtam én is beszélgetni, amikor már éreztem a mozgását, aztán megtudtam, hogy fiú és onnantól kialakult valahogy magától az a kapcsolat. ha nagyon kellemetlenül mocorgott, megsimogattam és megkértem, hogy ne fejelgesse a hólyagomat, mert az nekem nem igazán kellemes és abbahagyta :)
most is ilyen rendes kisfiú, mindent meg lehet vele beszélni :)

Mi is kívánunk Pannának boldog szülinapot.
Nálunk is holnap lesz a szülinapi zsúr, mert Levi kedden tölti a 2-t :)
gabka77
 
 


Sziasztok,

Felétek nincs vírus? Körülöttem mindenki meg van fázva, én is. :?

Jó sok minden történt megint itt :) , én egy kicsit el voltam foglalva saját gondjaimmal, bár kár ezen gondolkozni, csak nagyon nehéz. Moncsi megértelek, holott nekem teljesen más a helyzetem, de szülő téren mostanában nekem se 100% os az elfogadása ennek a körülménynek, az unokát nagyon várja, de abba nem tud bele nyugodni, hogy egyedül vállalom, és fél hogy hogyan fogják elfogadni félig afrikai félig magyar származású gyermeket, egyáltalán lesz e olyan férfi később, ha újra szeretnék kapcsolatba kezdeni, aki vállal engem és a gyermekemet.
Én is először megrémültem, főleg hogy amikor megtudtam, már félig meddig tudtam, hogy nem maradunk együtt, de most már mindennél jobban várom, és nagyon szeretni fogom bármilyen színű is!

A név kérdés is sokszor vitatéma, pedig fölöslegesnek tartom csak azért az ő nevét adni mert úgy illik, és ő se nagyon erőlteti, holott mondtam már neki is, hogy jó lenne egy apasági, de ha úgyse tartják majd a kapcsolatot minek?

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 

 
 

Sziasztok !! Egy kicsit megkönnyebbültem.. Elmondtam a nővéremnek. nagyon örült neki, ezt a félelmet már ő is átélte egyszer :)
Anyukám pedig még vár egy kicsit mert most lesz a nővérem esküvője és előtte inább nem mondanám el... Tudom hogy milyen és nem kell hogy ott ez legyen a téma... :?
Na mindegy...
papillon bizti menni fog ... :wink:
moncsi89
 
 


Papillon! Én sem vagyok egy gyerekbabusgató alkat, általában kivárom, amíg a gyerek kezdeményez, nem rohanom le és utána sem erőltetem rá magam. Emiatt jó ideig úgy gondoltam, hogy nekem még igazából nem hiányzik annyira egy saját gyerek, főleg, hogy látom, egyik-másik nő hogy tud olvadozni a gyerekektől. Aztán az elmúlt 2-3 évben egyre erősebben éreztem, hogy márpedig nagyon kell egy saját gyerek. A mások gyerekével továbbra is kb. ugyanúgy vagyok, mint előtte, szeretem őket, de inkább tisztes távolból. :D

Tényleg pont ugyanaz a dátum szerepel a vonalzónkban, de hát tudod, ez még változhat. :) Kuklika és Tessza is a mi dátumunk körül van, előtte-utána 2 nappal.

Moncsi! Nővérkédnek boldog esküvőzést. :) Mikor tartják?

Masut
masut
 
 


Sziasztok,

Moncsi: Tök jó, hogy a tesódnak elmondtad már. Jól haladsz... Az esküvőt lehet, hogy érdemes kivárni..., ha így érzed jónak.

Papillon: Szerintem valahol mindenki szorong az anyaságtól az első gyereknél. Teljesen nyugodtan ki tudom jelenteni, hogy lövésed sincs, hogy mire vállalkozol. És azt is, hogy képes vagy rá.
De a hídon majd akkor kell átmenni, ha odaérsz... És úgy átmész, hogy észre sem veszed.
A saját gyerek teljesen más, mint más gyereke. Már ismered a pocakodból és néhány hét alatt tudni fogod, hogy éppen miért sír és az apa elkerekedett szemekkel fog nézni, hogy honnan tudod... Te meg majd csak büszkén mosolyogsz.... :)


bea1978: ez az apaság kérdés szerintem elég kritikus. A gyerek nagyobb lesz és tudni szeretné majd, hogy ki az apukája és egész életében fájni fog neki, hogyha az apját nem érdekli. nem tudom, hogy lehet megoldani, de jó lenne, ha az apával valahogyan tartani tudnád a kapcsolatot. Nem magadért, hanem a gyerekért.
Bocs, hogy beledumálok, de látom a 2 lányomon, hogy az apjuk az isten, pedig ne tud meg szrintem milyen....
Egyébként meg le a kalappal előtted, hogy vállalod egyedül az anyaságot. Persze, hogy meg tudod oldani és persze, hogy féltenek. Ez végül is normális.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Bababeszélgetésről jut eszembe... A nagyokkal én is sokat beszélgettem, de főként a 20. héttől. Pocaklakóval (jelenlegivel) más a helyzet, mivel 2 hétig rezgett a léc, hogy megtartom-e... Nekem így 3 gyereket kell egyedül bevállalnom 2 apától, ami ugye nem túl optimsta kép... Aztán, amikor úgy döntöttem, hogy megtartom (apuka csak azt hajtogatta, hogy ő nem tudja mit akar) és elmondtam az apának, akkor ő nem fogadta túl jól a hírt és el voltam keseredve, akkor írtam egy levelet Pocaklakónak.... Gondoltam megosztom Veletek. Én ilyen monológokban szoktam beszélgetni a babával, persze nem mindig szoktam leírni...

Július 9-e este 10 óra
Egyedül a sötét nappaliban takaróba burkolózva

Szia Kedves Kedves Pocaklakó!

Hogy vagy? Örülök, hogy úgy találta az orvos, hogy rendben vagy. Remélem nem ijedtél meg a vizsgálattól nagyon. Nem kell félni a Zsolttól, ő fog segíteni, hogy rendben megszülessél.
Anya szomorú, de nem miattad. Neked nagyon örülök kis meglepetés babám. Egy pár napba beletelt, de most már nagyon örülök Neked. Hogy itt vagy bennem és én lehetek az Anyukád. Még egyek vagyunk, még összetartozunk. Még nem élhetsz nélkülem, még nem láthatlak. De tudom, hogy vagy, érzem ahogy növekszel. Még nem tudom, hogy ki leszel és mi lesz belőled, de elfogadom, hogy engem választottál.
Sajnos elég zűrös anyukád van. Nem boldogulok az apukákkal. A tiéddel sem. Ezért vagyok olyan szomorú. Nem megy. Pedig nagyon magányos vagyok….
Viszont Neked örülök, akkor is, ha egyedül maradok Veled. Azaz nem maradok egyedül. Van ám 2 nővéred, akik nagyon fognak szeretni és örülni Neked. 2 csibész. Még nem tudnak Rólad, de ha majd elmondom, akkor sok-sok puszit fogsz kapni a hasamon keresztül. Tudod, olyat, mint az óriáspuszi, amit a lányok a hasamra szoktak adni… csak most már te fogod kapni a pocakomra. Ha meg kibújsz, akkor kapsz te is a hasikádra. Biztos abba is beleszólnak majd, hogy mi legyen a neved. Majd közösen kitaláljuk. Rúgsz majd egyet, ha tetszik a név, rendben?
Van egy bátyád is, de nem tudom mennyire fogod ismerni. Ez sajnos nem tőlem függ. De azért valamennyire biztos őt is ismerni fogod. Meg persze van egy apukád. Aki nem tudja, hogy mit akar. De majd idővel biztos ő is megszeret Téged. Úgysem fog tudni ellenállni Neked. Ne aggódj emiatt. Csak az apukáknak ez egy kicsit lassabban megy.
Te csak szépen növögessél ott bent. Most még összkomfort van. Aztán, ha nagyon szűkös lesz, akkor meg szépen kibújsz. Akkor már nem leszünk egyek, de nagyon fogok vigyázni Rád. Végre majd a karomba foghatlak és te pedig elkezdheted a saját kis életed. Addig meg úszkáljál sokat és szóljál, ha gond van.

Szeretettel:

Édesanyád

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Hát Katka én jót bőgtem ezen a gyönyörű levélen. :oops: Sztem ha egyszer megérti, ő is fog. Rakd el jól, ez biztos sokszor kelleni fog. Nagyon sok kitartást neked!
Nagyon felnézek rátok. Sokan nagyon nehéz helyzetben vagytok, de sztem mindenki mindig meg tudja oldani amit vállal, ez pedig a legcsodálatosabb vállalás a világon.
Bea a te helydben végképp nem aggódnék. Sztem a te fiad ettől annyira különleges lesz, hogy mindeki imádni fogja. El fogják fogadni, és téged is ugyan úgy, ahogy másikat. A találok e másik társat kérdésre...... ismersz sok olyan embert aki nem talált? Én nem. Mindenki tallál. Lehet idővel, de talál. Te is fogsz, hidd el. Apukák idővel rájönnek miről is van szó. Lehet sokan hamarrabb, mint gondolonátok. Ha pedig nem, lesznek másik apukák. ÉS nyílván a kicsik idővel kíváncsiak lesznek, de az is mindig rendeződik.
Moncsi bulizz még egy jót, aztán kapd elő az örömanyát. :lol:
Gabka próbálj te is pihizni. Nekem ma már kicsit jobb is.
Szép hétvégét!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Katka, neked mindig sikerül engem megrígatni :cry: gyönyörű volt a leveled. Érezted a reakcióját a soraidra?

Masut, Moncsi, Gabka, Vica, Heheni!

Nagyon köszönöm a sok bíztató szót és kedvességet. Nem is tudjátok, h milyen jól esik ezt hallani, h nem csak én érzek így más gyerekei iránt. :shock: Tök jó! Köszönöm!

Hát igen, itthon nehezzebb feküdni, kivéve, ha az embernek tanulnia kell rengeteget.

Én is abban reménykedek, h könnyebb lesz a kommunikáció, ha már tudom a pici nemét, ezért is megyünk jövő7-en 4D-re, remélem megmutatja, azt amije van, bármi is legyen az :lol:

Bea! Egy félvér kisgyerek a leggyönyörűbb 8) az apa magyarországon lakik? Mert, ha igen, még van rá esély, h néha apa lesz. De ha visszament a hazájába, akkor nem sok remény van :? a helyedben neki adnám az apa és a te nevedet is egyszerre, persze csak, h a nem kiszúrás ez vele, és mindenképpen magyar nevet adnék keresztnévnek:-) de ez majd úgyis kialakul, ne aggódj :)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok, jó reggelt
és jó hétvégét mindenkinek!



Katka, először is gyönyörű a leveled a gyermekedhez, nagyon megható, a baba már boldog lehet, hogy ilyen nagyszerű anyukája van.
Amit írtál nekem, biztos kíváncsi lesz, és én is szeretném, ha látná az apját, (bár nem mindig vagyok ebben biztos :? ), de mindenképp támogatni fogom a találkozást, viszont azt nem tudom hogy az apja fogja e vele tartani a kapcsolatot, sokszor mondja, hogy jövőre külföldre megy, és nem biztos, hogy visszajön, de akkor remélem, hogy lesz valaki apapélda, akire felnézhet, majd, mert tudom, hogy mennyire fontos ez a gyereknek, nekem apukám sajnos nem volt szintén, viszont volt egy nagyszerű keresztapám, akit imádtam és rajongtam érte, úgy néztem fel rá, mint egy apára, főleg azért is ragaszkodtunk egymáshoz, mert neki nem született saját gyereke, csak most pár éve, én teljes értékű életet éltem, kívánom, hogy a gyermekemnek is az legyen, neki is lesz majd apukája, ha nem is az igazi, akkor egy olyan, aki nagyon fogja őt szeretni.


Kuklika
köszönöm neked is, tök érdekes volt olvasni, hogy a te " fiad", még nem tudom fiú lesz e vagy lány, de nekem is van egy ilyen érzésem, bár sokszor inkább kislány felé hajlok. Tegnap láttam egy gyönyörű félvér kisfiút, rögtön eszembe jutott, hogy úgy szeretném már megismerni a gyermekemet, és hogy mennyire fogom őt szeretni,
..ez kicsit érzelgős volt, bár nem vagyok egy érzelgős típus :wink: :lol:

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Hát, Katka, bizony összeszorult a torkom...
A lányokkal mikor osztod meg a titkot?

Masut
masut
 
 


Pappillon,

Köszönöm, szép babavárást neked

Én inkább szeretném, ha egyszerűbb neve lenne, hogy emiatt se érje semmilyen hátrány később, de szerencsére, ha az apai név is kerül oda, az is olyan egyszerű, mintha magyar lenne, bár már most hajlok arra, hogy az én nevem lesz, hajtogattam neki egy darabig ezt a nyilatkozatot, de most már unom.

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Már van tippem, de még vacilálok, mindig jönnek új nevek

Fiú: Martin, Patrik, Kevin

Lány: Panna, Linda, Hanna



Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Bea!

Mire ő felnőtt lesz, nem lesz neki hátránya a külföldi névtől, akkor már biztos, h nem. Annyi nem tiszta magyar gyerekkel fog egy suliba járni, kínaiak, vietnámiak, feketék, bőven leszenk addigra már. Nem fog csodagyereknek számítani, sztem már most sem. A magam részéről az merülne fel kérdésként, hogy hogyhogy magyar neved van, amikor félvér vagy? Sztem az a természetes, ha az apa nevét kapja. De persze, simán lehet, h rosszul gondolom. A lényeg az, h te érezd magad jól azzal a névvel, amit adsz neki. Amúgy a keresztnevek nagyon tetszenek :D

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Szerintem nem lesz belőle problémája, igaz, hogy magyar nevem van, de mindig kétszer rákérdeznek arra is, hogy micsoda, betűznéd... én nem tulajdonítok nagy jelentőséget a névnek:lol: :lol:

Jók a keresztnevek? köszi, neked mi lesz? gondolkodtál már?

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Na megyek, összeszedem egy kicsit a lakást.

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Jaj Bea ne haragudj! Nem tom, nekem annyira evidens, hogy fiad lesz. :oops: Bizti mert ismertem egy félvér kisfiút, Bottyánt. Nagyon imádtam. Bizti ezért. Bocsika.
Egyébént érdekes nevek, engem Teklának hívnak. Sztem inkább előnye van. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Tényleg tetszenek a nevek! :lol: hááát, mi a névkeresésben megcsömörlöttünk, aztán úgy döntöttünk újra kezdjük, ha már tudjuk a nemét :P Amúgy én is fiúnak érzem a csöppséget, de a lány is jöhet 8)

Az Arzén nagyon tetszik hangzásra mindkettőnknek,de furi egy név, az biztos :?

Na én is mek, tanulnom kell már naggyon!!!

Nektek nem fáj a fejetek??? :shock:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Kuklika Tekla

Szép név!

Amúgy semmi gond, lehet ráhibáztál :D , én titkon kislányra vágyom, de egy kisfiúnak is pont úgy fogok örülni, de tényleg semmi gond :lol:

Üdv

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Sziasztok! Szép estét!

katka22: úgy látom, mindenkit sikerült meghatnod! Éngem is természetesen.

Nekem is első babó, de még nem nagyon beszélek hozzá, inkább csak simizgetem és gondolatban szólók hozzá.

bea: Tényleg ne aggódj, szerintem is különleges kis manód lesz, érdekes egyébként, hogy amióta olvaslak nekem is csak kisfiú jut eszembe rólad...... Szép neveket választottál!

Vigyázzatok magatokra!
Én sajnos náthás vagyok, bedugult orral fekszem egész nap! Fáj a fejem és az arcom, lázam még csak 37, estére be kell vennem egy bogyót!

Nektek nem szokott fájni a pocitok? Nekem minden nap annyira fáj, görcsölget meg ilyesmi.
Hétfőn megyek orvoshoz, mondhatna valami okosat. AFP-re megyek 8-ra.

üdv.milky

Kép
milky
 
 


Sziasztok,

Nagyon kedvesek vagytok... Igazából azért küldtem a levelet, hogy mutassak egy példát, hogy lehet a picivel beszélgetni... Nekem 3-kal könnyű ám. Elsőnél én is bizonytalan voltam.
A nagyok már tudják a tesójukat és nagyon várják. Rendszeresen simizik a pocakomat, meg osztják rá a puszikat, meg most mit csinál a tesó? örül, hogy megsimiztem? stb... És folyton el kell mesélnem, hogy ők milyenek voltak pocakban és hogyan születtek... Soha nem unják meg.
Sokan panaszkodtok poci fájásról, szerintem ez azért aggasztó. Az rendben van, hogy néha keményedik egy kicsit, meg hogy nyúlnak a méhszalagok és az fájdogál, de akinek ennél több, szerintem beszéljen a dokijával az addig is tessék legalább Magne B6-ot szedni...
Bea: Paseknak adjál időt. Ők nehezebb nőnek fel az apaság dologhoz... Nekik nem indulnak be a hormonjaik... Viszont, ha egyszer megnézi és az ölében tartja, akkor nincs menekvés...
Ha nem lesz állandó a kapcsolat, akkor szerintem is sokat számíthat egy másik pasek, aki törődik a gyerekkel, főként hogy előtted van pozitív példa. A félvér gyerekek gyönyörűek! :)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Wicca, mi a google tárhelyed címe?

Nekem is van tárhelyem, de pocakfotóm még nincs nagyon fenn, meg baba témakörben még nincs nagyon fenn, de megadom szívesen


Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Milky, köszi, tényleg csak a kisfiú?? :lol:

Nekem is néha fáj, de nem is fájdalmat érzek, csak olyan tompa kis vmit.

Én is nagyon meg vagyok fázva, begyúgyult az ínyem, aztán követte a megfázás, jó nem :shock:

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Katka, igazából, lehet nem olvastál vissza, de ő vele nincs gond, ő maradt volna, én küldtem el, sajna így alakult, de nem is nagyon akarom én ezt itt ecsetelgetni, nem jöttek össze a dolgok, én abszolúte nem vagyok elkeseredve, boldog vagyok, hogy gyermekem lesz

viszont az tök érdekes hogy máris így tudsz beszélgetni a kis pocaklakóhoz, én vhogy másképp vagyok ezzel, vagy majd később jön? :D

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Bea, nem is arra gondoltam, hogy a párkapcsolat fog helyrejönni, hanem az apaság kérdés... Bármit is gondolsz, amiért nem kell a pasek, a gyerekednek joga van az apukájához, az apukának meg a gyerekhez... Persze azt is értem, hogy te látsz pozitív példát magad előtt... Tovább nem osztom az észt, lehet hogy irtóra nem jó hogy ezeket írom...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


sziasztok !! A nevek már nekünk is megvannak... :) Ez a Patrik név elég kedvelt név lett ... ugyanis nekünk is az lesz ha kisfiú lesz.
Ha kislány lesz, akkor Lívia...:)


Kép
moncsi89
 
 


Sziasztok!

Igen, a hasfájásra nagyon oda kell figyelni, ha húzódik az rendben van, meg picit fáj néha, de a görcsölés az nem jó, dokihoz kell vele fordulni. Én is szedtem a MagneB6-ot, ami jó is volt, de egyszer csak kevésnek bizonyult, amikor is idegességemben 5 perces fájásaim lettek, a doki felírt magnézium citrátot, az állítólag erősebb és jobban is felszívódik, azzal nincs problémám. Oké, h érzem, meg néha itt fáj picit, ott fáj picit, de ez nem az a görcsölés. Vigyázzatok nagyon magatokra, inkább több felesleges dokihoz járás legyen, sztem...

Patrik bizony szép név... az Arzén nagyon gáz, mi? :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Helló!
Papillon az Azrén névről az Adolf jut eszembe. Nekem baromira
tetszik, de a család kitagadna. :lol:
Bea jobbuklást! Tea, méz, stb..... de nem okoskodom. :wink: Remélem hamar túl leszel rajta. Egyre kíváncsibb vagyok a babádra. :):):)
Milky tök érdekes. Én márc. 25-re vagyok kiírva, és majdnem ugyan ezekre a vizsgálatokra megyek. Illetve az afp gondolom jövő hét utn lesz, de akkor is jópár hét van köztünk. :shock: Holnap én is a dokinál fejezem be a napot. Uh-n megnézzük látszik e már vmi 2d-n is. :)
Móncsi ti is szép neveket válaszotok. Bocsi lehet írtad már, de mikor lesz az esküvő? Nem fog látszani a pocakod?
Egyébként nekem 2 napja a cicim még jobban fáj, nő, stb...... Nem sok van, de az elindult a jó úton. :lol: Kilókba meg feljött még 1.
Szép vasárnapot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Papillon!
Nekem az Arzénról a méreg jut eszembe, de ha ettől elvonatkoztatok, akkor szép. :)

Érdekelne a véleményetek:

Ma reggel fürödtem, még bőven reggeli előtt. Szeretek úgy lenni a vízben, hogy a fülem a víz alatt van, egyedül az orrom van kint, hogy levegőt vegyek. így nagyon jól lehet relaxálni. (Kezeim keresztbe a fejem alatt, hogy véletlenül se csússzak lejjebb.)
És képzeljétek, a szokásos hangokon kívül (amiket az emésztőrendszer ad ki, bár most alig volt, mivel még reggeli előtt voltam) hallottam más dolgokat is. Meg vagyok győződve róla, hogy az a baba volt, ahogy mozgolódott. Érezni még nem érzem, de ilyet még sosem hallottam a víz alatt. :)
Szerintetek lehetséges?
Egy idő után abbamaradt és teljes csend lett.

Masut
masut
 
 


kicsit furcsa név az Arzén de jó a hangzása:) :wink:


Kép
moncsi89
 
 


Sziasztok!
Én is beteg vagyok, ugy érzem egyre jobban, pedig minden nap teázom mézet eszek karamellt iszok de nem javul.Nincs valami ötletetek?
Katka!Nagyon meghato a leveled, olyan aranyos!
Látom a nevekkel mindenki jol áll.Nállunk lánynév lenne bőven de kicsifiunk lesz az meg nincs egy sem. :D
Masut!Szerintem minden lehetséges, minden terhesség más lehet neked igy jelzett hogy szia anya!Tök jo lehetett!
Moncsi!Egyálltalán nem vagy fiatal ha úgy alakult volna én is szültem volna 19évesen.A sulit 20-30 söt van aki 40évesen fejezi be!
domin000
 
 


ÖRülök hogy sokan úgy gondolják hogy nem vagyok fiatal a szüléshez. Én szeretném ezt a babát nagyon:)
Furcsa még..de folyamatosan változom. Úgy érzem komolyabb és felelősségteljesebb lettem már most...:) Csak izgulok hogy minden renben legyen a babánál :!:


Kép[/img]
moncsi89
 
 


Sziasztok,

Masut: Miért is ne? Simán lehetséges. A víz kiváló hangvezető. :)

Pappilon: Az Arzén szépen cseng, de ugye tudod, hogy szegényt a suliban halálra szekálnák ezzel a névvel... Azért gondold meg...

Megfázottaknak: Ha megfázásos tüneteid vannak (magas láz nélkül), akkor én egy meleg fürdőt ajánlok (a baba miatt nem forrót) és tegyél a vízbe egy pohár konyhasót és ebben ücsörögj, amíg jól esik. Hidd el nagyon sok mindent kiszív a só és javul a közérzedted. ;)

Fáradékonysággal, hogy álltok? Persze, hogy jobb, mint az előző harmadban, de nekem sehol sincs a kirobbanó energia. Nagyon keveset bírok. Ha tehetem délben is alszom...
Ma voltam délelőtt usziban a nagyokkal. Aludtam is ebéd után, mint a kisangyal...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Moncsi89,

Minden a legnagyobb rendben lesz a babáddal. Ne aggódj. Fiatal vagy és egészséges. Persze, hogy komolyodsz, a szülői felelősség miatt előbb kell komolyodnod, mint a barátnőidnek, akik még pasira vadásznak. Ezért 9 hónap a 9 hónap. Ad nekünk időt felnőni a feladathoz...
A piszkos anyagiakat is gondold át. A suli otthagyása azért veszélyes, mert így, hogy fogsz GYÁSt kapni? Nappali tagozatos vagy, nem? Vagy dolgoznod kell a szülés előtt vagy iskolába járni különben szerintem nem fogsz kapni... Nem tudom pontosan, de nézz utána, mert nem mindegy ám! Ugyan nem nagy az összeg, de akkor is jön szépen havonta és egy gyerek nem 2 fillér...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
katka22
 
 


Úgy látom ma legtöbben pihiztünk, vagy inkább séta ebben a gyönyörű időben.

Sajna én nem tudtam kimozdulni sem, annyira megvagyok fázva még mindig......

bea: igen kisfiú, de tök mind1 olyan cuki lesz, ha fiú, ha lány.
Egyébként a kislányhoz valahogy én is jobban húzok, meg a párom is, de egy kisfiúnak is ugyanúgy fogunk örülni. A lényeg az egészség!

Jó éjt mindenkinek, reggel korán kelek, megyek AFP-re.

Puszi. M

Kép
milky
 
 


Sziasztok kismama társak :) ,

Ma káposzta fesztiválon voltunk, a műsorok, meg a szabad levegő nagyon jó volt, a toros káposzta hagyott némi kívánni valót maga után, de azért jó volt, kíváncsi vagyok, a gyerek halotta e azt a dübögést :lol: :lol:


Masut ,
, érdekes ami veled történt, szerintem lehet őt érezted, én is nagy vizes vagyok, szeretem áztatni magam, és én is éreztem egyszer valamit mintha, a hasamból a kicsi arrébb úszott volna egy másik helyre, amikor másoknak mondtam, mondták hogy az nem lehetett, mert még nem érezhetem a gyereket ebben a korban, pedig én is meg mertem volna esküdni, hogy ő az.

Kuklika, köszi, én is kíváncsi vagyok a tiedre, meg mindenkiére, alig várom a márciust, ahogy majd tesszük fel egymás után a kis manókat, jó hogy, így összejöttünk.

Katka , semmi gond, nem is tiltanám soha, csak én látom a jövőt, bár lehet rosszul, így legyen! de egyetértek, ma volt gyerek látogatóban, holott még meg sincs a gyerek, ilyenkor a megsimogatja a hasam, a hasamnak köszön, távozáskor is.

A baba miatt nem szabad forróba ülni amúgy?

Nálam még tart a megfázás, ma a fesztiválon meg olyan álomkór kapott el :lol: :lol:

Üdv

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Papillon,

szerintem szép név, érdekes,
mondjuk szerintem ez a név választás sokszor függ a hangulatunktól is, terhesség elajén nekem teljesen más nevek tetszettek, mint most


Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Tudom, szépen cseng az Arzén, de van negatív utóhangzása :oops: nem gondoltam komolyan a nevet, de tényleg bajban vagyunk névválasztás terén!

Én is fáradékony vagyok eléggé, pl. ha lépcsőzök, olyan légszomjam van, meg szívdobogásom :shock:

Hú, ez tök jó ez a fürdőkádas, babahangos, hallgatózós :lol: kikéne próbálnom :idea:

Na mindenkinek jóéjt :D

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Kép Jó éjt:-), nekem is holnap munka, Jó pihit

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Sziasztok!

Papillon, az első terhességem elején én is furcsán éreztem magamat, nem tudtam, h miképp és hogyan lehet kapcsolatba lépni a pocakomban levő gyerköccel. Én valahogy erőltetettnek éreztem azt, ha beszélek hozzá. De ahogy a többiek is írták, ez valahogy kialakul idővel. Az idő előrehaladtával egyre "kézzelfoghatóbb" lett. Nekem a szülésre felkészítő jóga egyébként nagyon sokat segített ebben...

Katka, tényleg nagyon szép a kisfiadhoz szóló leveled, és nagyon jó ötlet, hogy leírtad. Köszi, h megmutattad!

Bea, szép neveket találtál a babónak! Nem vagy egyszerű helyzetben a névválasztást illetően, és írtad, hogy apa nem igazán tartja fontosnak (egyelőre), hogy az ő nevét kapja a gyerköcötök... Bár ez még változhat, és a szülésig még bőven ráértek elintézni az apasági nyilatkozatot, ha ezt mégiscsak fontosnak találjátok majd.
Én is kb 8 hónapos terhes voltam Samuval, amikor erre sort kerítettünk (mi ugyanis nem vagyunk házasok a párommal és nem is tervezünk ilyet).

Milky, lehet hogy már írtad, akkor bocsi, de hogyhogy csak most mész AFP-re? A vonalzód szerint 17 hetes 5 napos vagy. Vagy ezt a vizsgálatot még ilyenkor is el lehet végezni? Én kedden reggel megyek.
Csajok, nem emlékszem, h az AFP eredménye a védőnőnek jön? Úgy emlékszem, hogy van olyan vizsgálat, aminek az eredményét a védőnőnek postázzák, csak nem emlékszem, melyik az.

Írtátok többen is, hogy betegek vagytok. Nekem is nagyon fáj a torkom + a fejem már 2 napja... Meg Samu bölcsiscsoportjának hiányzik több mint a fele betegség miatt. Szóval tényleg sokan betegek mostanában. Én homeopátiázom. Van olyan szer, amit épp torokfájásra jó, és szerencsére hat...
Jó éjt és minden betegeskedőnek jobbulást!
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Katka, én az első három hónaphoz képest sokkal jobban érzem magam, végre nem akarok mindenhol elaludni és nem fáradok el olyan hamar. :D Szerintem éppen ezért vissza is kell fognom majd magam nemsokára nehogy túlhajszoljam magamat.

A neveken mi még nem gondolkoztunk, szerintem megvárjuk amíg kiderül, hogy fiú vagy lány és akkor újra átlapozzuk az utónévkönyvet. Úgy is az utolsó pillanatban találjuk ki megint, úgy mint Bulcsúnál. :D

Képzeljétek, tegnap már épp elkezdtem aggódni hogy miért nem érzem már a mocorgást a pocakban, amikor este ahogy leültem el is kezdett szépen mozogni ez a kismanó. Azóta akárhányszor leülök mindig érzem hogy ott van bent, csak szegény apa nem érzi még. :cry:

A betegeskedőknek jobbulást kívánok, én szerencsére nem vagyok beteg, sőt még a Panna sem kapta el az ovis bajokat :)

Holnap én is megyek AFP-re.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78
 
 


Sziasztok!

Tegnap végre sikerült nekem is pihenni egy kicsit, és már nem is feszülget a pocim :)
Lehet, hoyg egy kicsit sok volt az elmúlt hetek ténykedése?
Festettünk és átalakítottuk egy kicsit a lakás, hogy az új "lakónak" is legyen majd helye :)
Persze pihenni nem sok lehetőségem lesz a késöbbiekben, mert meg kellene írnom a szakdolimat és készülnöm kellene az államvizsgára is :(

Képzeljétek eddig a kisfiam borzalmasan apás vot, ha apa ott volt, akkor én nem is léteztem. Most kb egy hete, mindig csak anya. eddig apának kellett alatani Őt, most meg apával indul el, de aztán egyszercsak elkezdi, hogy anya, anya és akkor mehetek én, kiköveteli hogy énekeljek neki :)
És bújik hozzám állandóan:)
Annyira kis cuki :lol:

Az Arzén nevet szerintem is gondoljátok még át, mert gyereknél kegyetlenebb nincs. Egyébként nagyon szépen hangzik.

Én szerdán megyek afp-re és akkor kapom meg a következő uh időpontját is, már nagyon várom, hogy újra lássuk a kicsit és esetleg megtudjuk a nemét is.
Mi is választottunk neveket, de abban maradtunk, hogy ha már tudjuk a nemet, akkor azért újragondoljuk a dolgot :)
Én nagyon kislányra vágynék, de az sem baj, ha kisfú, csak egészséges legyen.
Viszont nagyon remélem, hogy megmutatja majd magát és nem szégyenlősködik, mert én annyira kislányra vágyok, hogy nem tudnám leplezni a csalódottságomat a szülőágyon és ott, akkor a picur azt érdemli, hogy az ember örömében sírjon ne csalódottságában :oops:

A babához szóló levélkén én is pityeregtem egy sort :wink:
Nagyon szép ha valaki így meg tudja fogalmazni a gondolatait és érzéseit, én nem mindig tudom :oops:

na jó kicsit hosszú lettem megint :)
jobbulást a betegeskedőknek!
Gabi
gabka77
 
 


Sziasztok!
Tegnap hazaértünk, kirándulni voltunk. Pénteken este Feke pál musical-koncerten voltunk, nagyon jó volt! A szombatot, meg a vasárnapot pedig egy erdő kezepén lévő kis házban töltöttük. Nagyon jól éreztük magunkat.

Vissza is olvastalak Titeket!

Bea Én is szeretem a forró fürdőt, persze azért már nem olyan forró, mint a terhességem elött.

Erpé Nálunk nem a védőnőhöz küldik az AFP eredményét, hanem akkor mondják meg, ha UH-ra megyek. Meg szerintem, ha nagy a "gáz" (ami úgysem lesz SENKINÉL), akkor telefonálnak!

Ti mit gondoltok a jóslásról, mely megmutatja a baba nemét? A gyűrűsre gondolok? Mi a véleményetek? Próbálta valaki?

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok!

nem tűntem el én sem,csak nem nagyon értem rá irni,de nagyjából képben vagyok kivel mi van.Anyuéknál lakásfelújitás volt ott segédkeztünk,meg a gyerekek is betegek voltak keveset tudtam gép elé ülni.
Most meg jövő héten mi állunk neki a festésnek,mázolásnak.először a gyerekek szobája utána pedig jövő hónap környékén a miénk,attól függ öcsém hogy ér rá.

Tök jó hogy ti már érzitek a babókat én kb.2 hete egyszer mintha de azóta se semmi :(
már kezdek parázni.Ati-t olyan jó 13-14 hetesen már intenziven éreztem.
Ma voltam Afp-n,jövö kedden lesz meg az eredmény csütörtökön megyek dokihoz és akkor beszéljük meg az ultrahangot,ami szerintem rákövetkező héten lesz.Hogy bírom ki addig?

Képzeljétek tegnap beszélgettünk párommal ki mit szeretne,mindketten kislányt és azt mondta hogy ne próbáljam megkérdezni Uh-n ha látszik a neme,mert nem szeretné tudni.Viszont én nagyon.most arra jutottam ha megkérdezem nem mondom el neki.Szerintetek?

Katka nagyon szép és bensőséges volt a leveled,(megkönnyeztem)gondolom a gyermekeiddel is ilyen a kapcsolatod.


Rszg nekem jósoltak gyűrűvel nemrég ,megmondták az első kettőt szép sorrendben és utána csajszit mondtak harmadiknak.Hát nem tudom én nagyon mást érzek,de ki tudja.

Gyerkőcök képei gyönyörűek,majd rakok fel én is ha lesz egy kis felesleges időm.

Szép napot mindenkinek
Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok Lányok!

Előkerültem újra, múlt héten betegek voltunk. Gyerekek hazahozták egy kis hányás-hasmenés, taknyosság-köhögés kombinációt. Mindenkin végigment, de szerencsére már jól vagyunk, gyerekek már alig várták a bölcsit.

Rengeteget írtatok most is, győzöm utólérni magam. Bocsánat, hogy nem vagyok képben teljesen, de igyekszem! A lényeg, hogy jól vagytok és szépen növögetnek a bébik!

Múlt héten hétvégén voltunk Sopronban és átruccantunk Ausztriába is és ott akkor a kocsiban ülve mozdult meg először úgy igazán a kismanó. Azóta is szépen mocorog, persze még nem túl intenzíven. Az ikreket 17 hetesen éreztem először.

Látom megy ezerrel a névválasztás is. Szépek és érdekesek. Igazán még mi sem mentünk bele, de majd lassan jobban is beleássuk magunkat a témába. Kislány nevek jobban vannak, éppen ezért tutira kisfiú lesz (de persze neki is fogunk találni :wink: :D ).

A hétvégén átrendezzük a szobájukat, hogy ne hirtelen kerüljön majd be a kiságy, ne higgyjék azt hogy a baba miatt a feje tetejére áll az életük. Szokják meg szépen lassan.

Tegnap este Domcsi modja nekem lefekvés előtt, hogy ha majd megszületik a kistesó majd játszik az autóival. Kérdezem tőle, hogy ilyen aranyos vagy, hogy odaadod majd a tesókának a játékaidat? Erre ő, hogy nem nem adja oda, majd apa játszik vele, mármint a tesóval. :D Tisztára úgy hiszik egyelőre még, hogy ahogy megszületik a baba, rögtön játszani, menni és beszélni fog. Kiváncsi leszek majd nagyon, hogyan fognak viszonyulni hozzá.

Pénteken voltam AFP vérvételen és ma reggel már meg is van az eredmény, szerencsére minden rendben van. Alig várom a jövő heti 18. heti uh-t. Jövő héten lesz a névnapom és a szülinapom is, kiváncsi vagyok, hogy megmutatja-e majd magát nekünk a csöppség. Múlthéten voltam uh-n is, manócska szép nagy, 17 hetesnek mérte a doki.

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Jaj ez majdnem elfelejtettem!

Utólag is Nagyon Boldog Névnapot Kukli!

23-án volt a 8. házassági évfordulónk!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Sziasztok lányok!
Örülök, hogy mindenkivel minden rendben nagyjából (főleg heheni, hogy nem lett semmi baj!).
Velünk is minden rendben, jó volt a szülői házban kicsit pihenni, meg beszélgetni, természetesen a tenyerükön hordozgattak :wink:
A párom is sokkal nyugodtabb és boldogabb volt, hogy kicsit kiszabadult a melóból, most majd kezdődik minden elölről :cry:
Most hívtam fel a dokinőt, hogy a jövő heti afp-re hogy jutok beutalóhoz, és képzeljétek, alig, hogy bemutatkoztam, már mondta is, hogy a toxom negatív lett, a rubeola pedig pozitív, úgyhogy minden rendben :lol: Hát mégiscsak tudja már, hogy ki vagyok 8) :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Heheni, nekem is mélyene tapad a lepény, de ez nem okozhat szerencsére komolyabb problémát. Ha kicsi vérezgetés vagy pici görcs előfordul nem kell majd megijedni, de nekem is azt mondta a doki, hogy feljebb fog húzódni!!!! A lényeg, hogy a kismanók jól vannak! Gratula az első mozgásokhoz! Lesz ez még izgisebb is, amikor már egyik oldalon sem lesz jó feküdni, mert vmelyiket mindig nyomni fogod!!! :wink: :D

19-én születtek meg egy ismerős csajszi ikrei (ők is lombikosak, elsőre született egy kislányuk és most másodikra jöttek az ikrek). Vegyes párost vártak végig, aztán lett két fiú és hatalmasak lettek, 2850 és 3220 gr.!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Sziasztok!!

katka22 igen nappalis vagyok...még nem olvastam utána hogy mit kell tennem ilyenkor... de persze amég tudok addig megyek iskolába.. ha meg valami gond lesz elmegyek pár hónapot dolgozni..persze ha felvesznek egy terhes nőt..mert igazán titkolni már nem tudom sokáig.. azért neked is köszi a biztatásokat.. :)


Azért félek egy kicsit mert én lemaradtam pár dologról.. a 12 hetes ultrahangról, vérvételről és mindenről ami a 14. hét előtt volt....
Ugyhogy csak holnap megyek vérvételre.. és így utólag az első vérvételt is bepótolják..aztán ultrahangra meg csak a 18. héten fogok menni, és az lesz nekem az első. Nagyon várom már... És izgulok is ..

Látom azért sokan betegek.. Kicsit én is megfáztam. Teát iszom sokat..de valakitől hallottam hogy nem szabad nagyon teázgatni. Ez igaz?

Kép
moncsi89
 
 


Sziasztok!
Jobbulást mindekinek! Moncsi én vörös teát iszom, abban nincs koffein. Na nem mintha nem pont a cola-t kívánnám. :(:(:(
A munkának nézz utána. Én ha jól tudom, fél év munkaviszony kellene. Ha találsz is, annyi időt sztem már nem tudsz végigdolgozni. Annyi idő már nincs is hátra. Tényleg nem mindegy mennyi az annyi. Én spec a régi gyásomat fogom kapni, ami magasabb ugye, mint a fizum volt. Már alig várom. :lol:
Tencsi édesek lehetnek a srácok. Ők már azért jobban értik ezt. Gratula bnődéknek, tényleg szép nagy babák. :):):) Gratula a házassági évfordulóhoz! :lol: S persze köszi! :wink:
Nemlajos gondoltam rád hét végén. Tegnap szinte végig vérezgetett az ínyem. 15-én megyek fogdokihoz. Bár csak kontrollra. Nekem ált. rendben vannak a fogaim szerencsére.
Rszg nekem anyu anno kiingázta Botkát. Most állítólag nincsenek jóban az ingájával. :lol: Nem értek hozzá.
Epré te másra is használsz homeot? Én szülés előtt szedtem a golyókat, de azóta többször elgondolkoztam, kéne használni másra is. Terhesség alatt visszér megelőzésére lehet? Nem tudod véletlen? Mert tudom, hogy van arra is. Bár múltkor megúsztam napi 10 perc értornával.
Masut tegnap este elképzeltem, hogy tudnék úgy fürödni. :lol: De a hajam nem áldoztam végül be. Érdekes amit írtál. Sztem az ösztöneid megsúgják mi lehetett az. :wink:
Ma este dokizom. Amúgy nekem ő ad beutalót mindenre, és ha meglesz az afp-m, sztem fel fog hívni. Múltkor is így volt. Ő hamarabb megkapja állítólag. Bár nem semmi, hogy van akinek ma leveszik, és jővő héten megvan. 1,5 éve még 2 hét volt.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?