Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
Szopis melltartó: nekem is több van, mert nálunk tuti lesz vendégségbe járás, orvoshoz látogatás, stb., minimum a 6.hét letelte után- de valszín előtte is. És sajnos szinte tutkó, hogy ittthon is hrordanom kell, mert pár napja szegény kis didkóim szinte fájnak, ha szabadon lógnak, pláne, ha tele lesznek tejcsivel. (pedig nekem inkább kiss cickóim, mint nagyok voltak.... ) :shock:
Ellenben a kifolyó tejre vettem egy Aventes kiegészítőt (van más márka is): mellimbó kiemelő, védő egyben, a weblapjukon megtaláljátok: ISIS komfort bimbókiemelő 2.290,-Ft.
Ez áll egy szilikonos mellre tehető részből, meg egy félgömb alaku kis tartálykából (illetve két tartályka van, egy lukas meg egy nem lukas), ami szoptatás esetén a szabad mellből folyó tejecskét felfogja. Elég drága, de egy csomagban két pár van, így ha valakivel összejártok, akár felezhettek is. Így nem vész kárba tejcsi.
Mindenkinek szép estét,
Marcsi

macianyu
 
 


Babe, szeméremcsont-fájás az ízületek puhulása miatt van. Készül a szülésre az a rész. A nyákdugó egy-két héttel előtte is kijöhet, azt hiszem.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok Lányok!!!

Végre van itthon net!:D

Hatalmas gratula minden új anyukának!Nagyon szépek a babák!!!

azt hittem én is megszülök kicsit hamarabb,de nem úgy tünik!Jól érzi magát odabent!:D Pedig alig fekszek...szinte egész nap megyek ide-oda!Sétálok,vezetek!a kórházban is elromlott a lift és fel kellett sétálnom a 6.ra az nst-re!És hétfőn megint ott kell ülnöm a tanácsadáson!Pedig már annyira nem mennék,csak most kapom meg a papírt amivel megkapom azt az egyszeri támogatást,így muszáj! :roll:
Vendég
 

 
 

Macianyu: nekem van és volt is aventes tejgyűjtő kagylóm… De már a kórházban kevés volt. A szilikon mellett csöpög, nehezen tudod kiszedni belőle a tejcit ha kész vagy, és kevés fér bele. Hamar lecseréltem egy kis aventes üvegre :) Betettem szoptatáskor a cici tartómba, és ahogy Lili dolgozott az egyik cicin, úgy ömlött a másikból is a tej :D Ez a tejleadó reflex :) Simán kifolyt 50-100ml (persze arányosan az idővel, tej mennyiséggel).

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


sziasztok!

Fel a fejjel mindenkinek! szerintem a front van ránk ilyen hatással,én ma egy csomót bőgtem feleslegesen :D , minden rossz volt, semmi nem tetszett. szegény férjecskémet is kiborítottam,veszekedtünk is egy jó nagyot,ami után persze édes a kibékülés, na de akkor is...

és még az ízületeim is elkezdtek fájni az ujjaimban

:shock: nem valami kellemes érzés,ha jól érzem egyik-másik ujjamban még kattognak is.

ma voltam ctg-n, uh-n is,minden a legnagyobb rendben, még nincs a fejecskéje sem beágyazódva,úgyhogy valószínű nem ma éjjel szülünk.

Kipróbáltam ezt a cicis dolgot,de nagyon kellemetlen érzés, már 5 perc után szenvedek tőle. Olyan kitartóak vagytok!!!


Macianyu!

Még akár együtt is szülhetünk, ha minden igaz 1 hét van kb. közöttünk.
Köszönöm az információkat a szülőszobáról, mi is csak papucsot tettünk be apának, nem melegítős,otthonkás típus,szerintem farmerban is el lesz.

Babe!
Én is 5 db eldobható bugyit vettem, és szeritnem biztos elég lesz, ráadásul ha fogyóban van a férjek el tudnak menni megvenni,bármelyik patikában kapható.
Én emiatt nem vettem mellszívót sem.

Linhbaba!
Mi pontosan ez az elváltozás? Mit csinálnak ha nem megy vissza és most nem tudnak rá semmit adni amitől kevésbé nőne?

Szép éjszakát mindenkinek, sztm reggel az lesz az első dolgom,hogy feljövök,megnézem született-e új fórumos kisbébink :lol: :lol:

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!
Ma Peva napja van. Remélem nem vallok kudarcot. Nekem asszem még van időm. Fájok folyamatosan, de már semmi rendszer nincs benne. Remélem arra azért jó, hogy majd ha egyszer eljön az ideje, gyorsabb legyen a szülés....

Az előbb megnéztünk egy filmet apával, az egy kicsit megnyugtatott...
Bori nagyon jól elvan odabenn, esze ágában nincs még kijönni.... :roll:

Most mentem, de lefekvés előtt lehet, hogy még benézek, hátha volt még valami történés ma...

marek
 
 


Marek!
Az álmom nagyon nem jött be, de a többiek szüléstörténeteit olvasva,azt hiszem elmondható,hogy simán beindul minden előjel nélkül is a szülés, úgyhogy én továbbra is szorítok, bár ha Bori jól érzi magát bent, akkor az is jó,ha még egy kicsit ficánkol odabent,sőt! lehet,hogy annyira szeretne egy új mellszívót, hogy hagyja,hogy jövőhéten még megdolgozz érte :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Én se vettem mellszívot, mert sztem nekem sem lesz sok tejem, azt olvastam, h ez is genetikai adottság kinek mennyi van. ha meg tévedtem akkor majd veszek, ha nagyon kell...nekem még mindig semmit nem nőttek a mellei, pedig előtejem mar van.elképzelheto h nem is fog nőni?? :roll:

Kép
babe.
 
 


Nymalac, te aztán megszállott nő vagy!!! :) Szuper a "Babáink születése és fejlődése" rész (is)! :D Nagyon ügyes vagy!

Elhoztuk apukámtól a mini parkettacsiszolót. Most már feltétlenül neki kell esnünk a munkának. :? Ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy a férjem csinálja, én pedig nézem. Így jártunk. Ha korábban kezdtük volna, akkor még lett volna esély, hogy aktívan részt vegyek benne...de ekkora pocival már nem szívesen mártírkodom.

Kép
szöszke
 
 


Jo reggelt!
Hogyhogy még nincs itt senki??

Marek: te itt szoktál lenni :roll:

Szoszke: nállunk is igy folynak a munkák...apu csinálja..én naggyából nézem, be-be segitek egy picict, aztán 15 perc ülés :lol:

Lkata: kösz a választ!, rászorulok piritosra..mmost már nem is hogy csak megy a hasam, hanem iszonyatosan kortyog, lötyög, duruzsol mindenhol hol lennt hol fennt, oldalt...szoval nagyon kellemetlen...egész éjjel alig aludtam...ejsze valami szar kajától..piritosra itélem magam + tea, de ha virusos akkor helyrejön csak ugy???

Ma-holnap sok munkám lesz, tegnap kaptunk három oriás zsacsi babaruhát, mindjárt bekapok valamit (na vajon mit :lol: ) és fogook is neki szelektálni, cérnát varrni...ss mosni

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Jó reggelt!

Dalma...Nagyon sajnálom hogy még rosszul vagy!Hány napja tart ez az állapot? :? Mert most volt egy vírus ami ilyen 2-3 napos hasmenést okozott. Az elmúlik magátót. De ha tovább tart, akkor el kell menni orvoshoz, mert legyengülsz!
Nem marad benned vitamin és ásványi anyag. :(
Teát is keserűen igyad, legjobb ha üresen iszod :?

Babe..én csak 4-es csomag eldobható bugyit vettem, utánna lévő napokra felveszem azt amit most hordok (úgyse nagy szám ez a literes bugyogó) :?

Marek...tegnap én is sterilizáltam! :lol: Én ezt a folyékony sterilizálót használtam, így nem olvadt meg semmi! Csak a cumikat főztem ki kicsit plusszban!
Nincs semmi hatása...mármint a sterilizálás a szülés-re :D
Én nem érzek semmit, nem fogok én hamarabb szülni......hiába jósolták a dokik! :?
Pedig bizti jön a front mert a családban mindenkinek fáj a feje......csak nekem nincs semmi bajom! :roll: :( Bezzeg egy hónapja mindent megéreztem, majdnem megszültem! :?:
Ez a gyerek szivat engem!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt

Marek merre vagy??

Mennek a drukkok a hétvégére, hogy aki menni akar szülni, az menyjen :lol:
Remélem a hétvégi kettős front segítségére lessz azoknak a hétvégén,akik szülni szeretnének :lol:

Nekem a hasam alja fáj,húzódik,de csak akkor amikor felkelek,aztán 5-6 lépés után elmulik.
Megyek aludni egy kicsit, gyerkőceim mamáznak,párom dolgozik,ugyhogy egyedül vagyok itthon
:( kihasználom,mert az éjjel se aludtam szinte semmit.
Délután én is ruhákat válogatok,aztán mosok,mert én is kaptam 2 szatyor rucit.
Majd délután benézek :D
Szép hétvégét mindenkinek

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ja, és Babe...nekem már egy hónapja lennt van a hasam, az nem gáz! De a nyákdugó az már jelent valamit!
Vigyázz mert még nem kéne szülnöd! :roll: Pihizz többet!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata: tegnap reggeltől tart...hát ha virusos szar van akkor én tutti elkapom...mindent elkapok amit csak lehet...akkor már fele idő lejárt :roll:
Ezek a gyerköcök tényleg szivatnak...mikor akarjuk nem jönnek, egyeseknél aztán csak gondolnak eggyet én jönnek....nekem meg azt mondta a doki h novemberig simán várhatok...hova sietek :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is, csak most értem haza Kecskemétről...anyát most hoztuk haza a kórházból. Pedig azt ígértem neki, hogy mire hazaér lesz baba... :lol:
Tök jó éjszakám volt, mondjuk voltak fájások hajnalban, de nem rendszeresek, csak arra voltak jók, hogy egy ideig ne tudjak aludni. Nem baj, már belenyugodtam, úgyis van még időm, csak úgy szeretném már Borit kinn látni és tudni, hogy minden rendben. Mondjuk asszem ez érthető is az én esetemben... :roll:

Asszem megyek és visszafekszem, mert korán indultunk ma, a tanítványom meg szólt, hogy inkább délután jönne.

marek
 
 


Marek: de jó hogy anyukád otthon...már kezdtünk ezt-azt gondolni...,de hagyd ne aggodj..már nincs sok hátra...és biztos Bori ép-egészséges lesz :wink: és akkor már csak a tiétek lesz :lol:
jo pihenést

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok,

Hatalmas gratula Zsunak, Katanak es Napsuginak a fiukhoz!!!!!!! Sok tejcit es gyors felepulest kivanok!!!!!

MI meg egyben, remelem igy is marad keddig......... ejjel eleg szarul aludtam, de nemtom, hogy ezek fajasok voltak-e, csak kemenyedtem egyfolytaban.....

most megyek vissza pihenni!

Pusz es mindenkinek kitartast!

dragonfly
 
 


Hali!

Borkaby: a cicisanyargatás nevet adtam neki annak idején, nem véletlenül. Őszinte leszek, ma éjjel feladtam. Nem csinálom tovább. Jöjjön Bori, amikor csak akar. Addig majd túlélek.
Tegnap nagytakarítottam a lehetőségeimhez képest, és még játszótérre is vittem a nagy culámat. Ma korán keltem (magamhoz képest) reggeliztetés, stb. Aztán visszaaludtam, megint felkeltem, ebédeltetés, most Lilimet szuggeráljuk az ágyba, mert mindig kiszökik. Jó lenne, ha aludna, mert mennek anyumékkal az állatkertbe, ezt kapja tőlük a szülinapjára, ami holnap lesz :D
És hát 7kor kelt fel, szerintem hulla lenne, ha nem tudna most egy picit alukálni.

Eldobható bugyi: mosható is… Ha megszorulnál, mosd ki, tedd a radiátorra, és használd megint. Mindenki ezt csinálja… :)

Marek: jó, hogy anyukád végre hazamehetett. Biztos nagyon várja már ő is Borit :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


csak gyors bekukk. mi még egyben. bocs Marek. :oops:
Úgy tűnik tartom a leghosszabb ideig terhes címet a topicban. :lol:

Babe! Nyákdugó egy része múlt vasárnap távozott belőlem....fájogatok néha, de semmi extra.

Most szaladok, Apával virágládát eszkábálunk.

Szép napot, pihenjetek, aki szeretne, szüljön!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Látom már mindenki ezerrel türelmetlen! :lol: Én is, csak jól leplezem! :lol:

Peva - Betöltötted a 39-et!!!! :shock: Gyerünk Dorka, ne őrítsd meg anyát! :wink:

Képzeljétek tengap itt voltak a kedvenc kolleganőim és olyan jó volt újra velük lenni!!!! Bevallom őszintén, akármennyire is várom már Szabi érkezését, hiányzik a pörgés, az emberek és az különböző ingererek magam körül. Jó volt hallani, hogy az osztálykámmal minden rendben, ügyesek, okosak még mindig és jó volt egy kicsit másról is beszélni nem csak az én várandósságomról. Bár elég zaklatott éjszakán vagyok túl ismét mégis mintha kicseréltek volna!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Na mi az,ma még senki nem szült?:D Pedig azt hittem mire jövök,addigra ismét többen leszünk!

Marek,örülök,h anyukád hazamehetett!

Dragonfly, kedd már nincs messze!kitartás!!!

Dalma,ha nem múlik sztem is meg kéne kérdezned a dokit,nehogy vmi baj legyen!


Jajj,...olyan hosszúnak tűnik ez a pár nap!Most még olyan nehéz elhinni,h hamarosan itt lesz kint a pici!egyenlőre úgy tünik,mintha soha nem akarna eljönni a szülés pillanata! :lol:
Pedig annyira mondta a doki,h vigyázzak,mert hamarabb fogok szülni,ha ennyit megyek!És mégsem...
De anyukám megnyugatott,h mindhármunkat túlhordott,úgyhogy esélyes ez nálam is!köszi.... :lol:
Vendég
 


Biceboca: engem az összes bél-, és gyomor vacakolásomból a Bolus adstringens nevű bogyó mentett meg.

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... bletta/208

Próbáld megnézni, igazából terhesség alatt nincs ellenjavallat, úgyhogy rákérdezhetsz a dokinál. Bevallom, még a kutyusomat is ezzel szoktam helyrehozni, amikor túl sok savas dolgot eszik, és folyamatosan jönnek a gyomorhangok a pocakján át.

Kép
szöszke
 
 


anhel: nyugi, még én is itt leszek októberben /utolsók között fogok menni szülni/ :? :lol: :roll: . nekem is 2 szoptatós melltartóm van. ha kevés lesz, férjem vesz, megmutattam neki az üzletet, hol van

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


csütörtökön voltunk az Obiba,hazafele megálltunk a Tescóba,DM-be, megvettem a Törpének a hiányzó cuccait, meg magamnak pár dolgot a kórházba és kicseréltem a köntösömet M-esre, de csak rózsaszin volt :evil: :evil: .
pénteken mostam, vasaltam, takaritottam /nem fészekrakó ösztön/.
ma folytatom a takaritást és lehet, hogy egy kicsit ledölök pihenni, mert nagyon fáradt vagyok, 2. napja alig alszok éjjel. :evil: :evil:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Anhel, Timi: én is itt leszek veletek :D

Szöszke: leirtam magamnak :wink: , mintha ma már jobban lennék..és a baboca is többet mocorog, a tegnap még ő is meg volt szeppenve a belső hangok hallatára :roll:

Adri: te sem kell tűrelmetlenkedj, mindjárt neked is ott lesz a karjaidban...ti olyan előrehaladottak vagytok hozzánk 35-36 hetesekhez képest :( ...

Szbettyna: én is igy vagyok, sokszor már az az érzésem, más téma nincs?? mindenki a terhesség felől érdeklődik, azzal nincs is semmi baj, csak tök jól esik ha valakivel másról is kerül szó...ami nállam is ritka.

Megvagyok egy adag mosással, a másik is a gépbe...holnap majd kivasalom őket..ugyis egyedül leszek holnap is...
és a kinti lépcső is be van burkolva, fél óra és meg vannak a szakik, végre normális lépcsőnk lett, ugy örvendek..és nagyon tettszik is...eddig csak beton volt, és ugy porlott...én nem is sietek a szüléssel, itthon még sok elizntéznivaló van...ráérek 3 hét mulva...de akkor tényleg jöhetne :lol:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


sziasztok, ismét Ildi Párja (Zoli) ír.

nem akarnék beleszólni a dolgotokba, de ez nem verseny. ne akarjatok túl hamar szülni, mert aztán csak annál rosszabb lesz, ha kicsit korábban jön a baba, kicsit kisebb, mint az elvárás, és ezért néhány napot inkubátorban tölt. az nagyon megviseli az anyukát, néhány óra is, nemhogy napok. szóval ne siessetek ezzel.

Lotti most kék fény alatt van, szegény kicsi besárgult, Ildit elég szarul érinti, engem is, tegnap este óta nem is láttam a lánykát, csak Ildit, őt is csak pár percre. :(

tegnap viszont nagyot alakított a kicsi, bevallom férfiasan párás lett a szemem, nagyon meghatódtam. estefelé voltam bent, és mikor toltuk be a kiscsajt fürdésre, esti vizitre a megőrzőbe, egyszercsak felébredt, mintha tudná, hogy búcsúzni akarok tőle. ne msírt, nem is gügyögött, csak kinyitotta a szemeit, és nézett, és végig engem nézett, amikor beszéltem hozzá, és nagyon is egyértelmű volt, hogy ha az arcom még nem is, de a hangomat megismeri, tudatában van annak, hog ez a hang dumált neki annyit mikor még a pockaban volt. :)

valahogy így nézett ki:

Kép Lotti ránéz apura

sziasztok. :)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


(Babe: vegyél még bugyikat, Ildinek is kellett még vinni utólag. )

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Lotti apu - :D Olyan jó alklamnaként benneteket apákat is olvasni!!!! Gyere máskor is! Mesélj a csajokról és ezekről a csodálatos pillanatokról!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


tényleg jó a férfiakat is hallani a szülésről! Fantasztikus lehet,hogy ennyire megismeri a hangodat és tudja, hogy te vagy az! Hiába,a csajok tudják,hogyan kell elbűvölni az apjukat :D

Nem is tudom,hogy ki írta,hogy a doki javasolta a napi 5 guggolást+fél óra sétát. Azon gondolkoztam ma,hogy szerintem nekem megvan az elmúlt hetekben a napi 2-3 óra séta is+több órás vezetés+főzés és ma, pont az előbb elég erős fájásom volt,de fürödtem és elmúlt,illetve hajszálnyit mintha érezném... a szülési fájdalmat tuti észre venni,ugye? nehogy az legyen,hogy itthon ülök,hogy még bírom :lol: :lol: a végén meg már nem győzünk rohanni

mondjuk ha más nem,gondolom az tuti biztos (ugye?), hogy a szülési fájdalom bizonyos időközönként folyamatosan megjelenik és ha 10 percenként jön,de nem olyan erős akkor az is szülési fájdalom...

Szöszke, Bicebóca!
Ma én is találkoztam a barátaimmal és valóban nagyon jó kikapcsolódás, ha nem csak a terhességről esik szó. Pláne azt utálom,mikor látszik a kérdezőn,hogy valójában nem is érdekli,csak úgy érzi muszáj megkérdeznie...
A legérdekesebb, hogy ahány ember,akkorának látják a pocakomat. Van aki szerint hatalmas, más meg meglepődik, hogy 1,5 hét van hátra,olyan picinek látja... érdekes.

mostmár viszont egyre többször előfordul,hogy előre engednek a pénztárnál a sorban
:lol: ez kifejezetten nagy előnye a terhességnek :lol:

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby
Van aki rögtön észreveszi a szülési fájdalmat...én nem tartozok közéjük. Nekem ez volt a második nap, amikor rendszeres 10 perces fájásaim voltak, aztán amikor elindultunk volna, akkor elmúltak. Most is épp ugrasztottam apát, hogy na most már megyünk, aztán még mindig itthon vagyunk. Szóval nem olyan egyszerű ez a dolog. De persze vannak szerencsések, akik azonnal észreveszik, hogy ez már az. Te biztos ilyen vagy... :wink:

Most megyek aludni, hátha... :roll:

Jóccaka
:arrow:

marek
 
 


Hétfőn megyek szemfenék vizsgálatra a szülés miatt. :) A dokim fiához, aki szemorvos. :lol: Minden problémámmal hozzájuk kapcsolódom. :)

És hétfőn lesz az első nst vizsgálatom is. Lányok, legyetek szívesek, és világosítsatok fel, hogy az milyen, mert totál nem tudom. Azt tudom, hogy fájást mér, de ha nincs, akkor mit mér? :?

Kép
szöszke
 
 


Lottiapu, Ildit és a kislányotokat mikor engedik haza a kórházból?

Kép
szöszke
 
 


Jó reggelt!
Akkorát aludtam.... :shock: Lehet, hogy én leszek az utolsó?

Szöszke
Az nst nem csak fájást mér, hanem a baba szívhangját is nézi. Most még talán az a fontosabb. Azt nézik, hogy amikor mozog a baba, akkor változik e a szívhang. Ezért nagyon fontos, hogy a baba ne aludjon a vizsgálat alatt. Amíg nincs mozgás, addig nem vesznek le a gépről... Szóval vigyél valamit, amivel fel tudod ébreszteni a babát (pl. csokit)
Egyébként az nst néha annál is mutat fájást, aki nem érez semmit... :roll:

marek
 
 


Sziasztok

szöszke

NST (=non stressz teszt) vizsgálatok

A 36.terhességi héttől végezzük hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A méhlepény elégtelenségének kimutatására szolgáló vizsgálat. Lényege, hogy a magzat mozgását követően figyeljük a szívfrekvenciaváltozását. Élettani körülmények között a nagyobb mozdulatokat szívfrekvencianövekedés követi. Amennyiben ez a változás nem jelentkezik (ún.beszűkült oszcilláció) vagy lassulás következik be, szorosabb megfigyelés szükséges.


Marek
Örülök,hogy jót aludtál :D helyettem is :? mert én pocsékul aludtam :?
Mennek a drukkok!++++++++++++

Borkaby
De jó hogy te ilyen pozitív dolgokat tapasztalsz :D
Engem inkább felböknek a bunkók,mintsem hogy előre engedjenek :?

Lotti Apu
Nagyon jó benneteket apukákat olvasni
:D Lotti nagyon szép kislány :lol:
Mikor mehetnek haza a lányok?

timi
Én is itt leszek októberben :D
Mondjuk nekem könnyű,mert utoljára vagyok kiírva a topicban :wink:

Adri
Nyugi, te már a finisben vagy! :D pár nap csak és karodban tarthatod a kisbabád :D próbáld kiélvezni ezt a pár napos pocakoslétet :D

peva
Megy a drukk neked is!+++++++++++++++
A nyákdugó ha jól tudom a szülés elötti napon,de akár 2 héttel elötte is kijöhet :roll:

Dalma
Jobban vagy már?

Nyugtonmalac
Hogy vagy?

Szép hétvégét mindenkinek! :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Marek - Kivételesen én is viszonylag jól aludtam. Hetek óta az első olyan éjszaka volt, amikor nem vergődtem ébren legalább egy órát. :D

Na, most azt áruljátok el, hogy ugyanazt a vizsgálatot miért hívják az egyik kórházban NST-nek, a másikban meg CTG-nek? :roll:

Tegnap voltunk kint a börzén. 1 óra után mentünk, mert nem akartunk belépőt venni, meg igazából semmit, csak az ágyneműért mentünk. Gondoltuk tömeg sem lesz már akkora talán. Ehhez képest tömeg volt és vettünk pelenkát, a falra hungarocel figurákat (kisvakondot, barikat, virágokat stb.) meg persze az ágyneműt. Apa totál ki volt akadva, mert parkoló csak nagyon messze volt, egy csomót kellett gyalogolni. Nem lehetett átmenni a kerítésen belül, mert az MDF-nek volt vmi rendezvénye és miattuk le volt zárva. :twisted: Meg kellett kerülni az egészet kívülről. Elképesztő látvány volt, ahogy a még pocakos kismamik (köztük én is, totyogva, mint a hízott kacsa, mert különben begörcsöl a lábam is meg a pocak is) és a már a gyereküket magukkal cibáló családok kisebb gyalogtúrát nyomtak le, egyesek annyi cuccal, hogy a málhás szamár kutya füle volt hozzájuk képest. :evil:
Az eredeti terv szerint még be akaruk szerezni az utolsó polcot az Ikeából, de napoltuk, mert én is kipurcantam, apán meg olyan tömegiszony és ideg lett úrrá, hogy inkább hazajöttünk és Forma 1-et néztünk. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna

CTG: cardiotokográfia

NST: non-stressz teszt



A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.

A CTG vizsgálat a 20. héttől bármikor elvégezhető.

A CTG készülékről, a vizsgálat menetéről:

A CTG-nek két érzékelője van. Az egyik a szívműködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elő. A mérést általában 20 percig végezzük ülő, vagy féloldalt fekvő helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen. Egyes irányzatok szeretnék csökkenti a magzat Doppler ultrahang terhelését, mely kisfokú melegedést idézhet elő, ezért kifejlesztették az ultrahang nélküli CTG-t is (magyar találmány,

Milyen elven működik a kardiográf?

A cardiográf ultrahanggal, ún. Doppler elv alapján (Doppler-elvről ) érzékeli a szívlüktetést. Két szívösszehúzódás között eltelt időből kiszámítja a pillanatnyi, egy percre vonatkoztatott szívfrekvenciát. Ezt folyamatosan regisztrálja a CTG papíron. A magzati pulzusszám pillanatnyi értéke 120-160/perc között normális a terhesség 36. hetétől. Megfigyelhető, hogy a magzati szívfrekvencia szinte állandóan változik, így a görbe �fűrészfogszerű� apró ingadozást mutat. Ez a szívműködés ún. oszcillációja. Az oszcilláció nagysága (amplitúdója) és időbelisége (oszcillációs frekvencia), szintén fontos jelzője a magzat állapotának. Az alapfrekvencia rövid időn belüli változásai a görbe emelkedését (akceleráció) vagy süllyedését (deceleráció) okozhatja. Ezek a jelek a magzat oxigénellátottságára utalhatnak. (lásd később). A magzati szívfrekvencia ilyen gyors változékonyságának a magyarázata a magzati vérkeringés szabályozásának éretlenségére vezethető vissza. Míg egy érett szív a kisvérkör és a nagyvérkör felől érkező vérmennyiségek közötti egyenlőtlenséggel és az erek ellenállásával a szívizom erejének szabályozásával küzd meg, addig a magzat szíve a pulzusszám gyors változásával reagál.

Hogyan mér a tokográf?

A méhmüködést a készülék a méh összehúzódásakor megváltozott szöveti elektromos vezetőképességgel lehet mérni. A méhizom nyugalmi állapotában is aktív. A méhtestben percenként több, kisebb ingerhullám terjed végig (Alvarez hullámok). Ezek az összehúzódások a várandósság alatt egyre fokozódnak. Időnként egy-egy erősebb méhtevékenység is regisztrálható anélkül, hogy ezt a kismama érezné, vagy �fájásként� élné meg (Braxton-Hicks-kontrakciók). Ezen összehúzódások funkciója valószínűleg a méhizom �tornája�, valamint a lepényi vérkeringés felfrissítése, teljesen élettaniak, nem kell tőlük megijedni.


NST � non-stressz teszt



Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.

Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.


Terheléses CTG vizsgálatok:

A terhelés alatt a méh és a méhlepény vérkeringése kissé csökken. Amennyiben a lepényi keringésnek nincsenek tartalékai (rejtett elégtelenség), a CTG-n kóros elváltozások jelennek meg. Terhelést jelent a fizikális terhelés (torna, guggolás, szobakerékpár, lépcsőzés- FTT- fizikális terheléses teszt), méhösszehúzó oxitocin infúzió (OTT- oxytocin terheléses teszt), vagy az emlőbimbó stimulációjára kialakuló méhösszehúzódás (EST- emlő stimulációs teszt). Manapság az ultrahangos keringésvizsgálatok (flowmetria) alkalmazása kiváltották a terheléses CTG vizsgálatokat.


Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Gyakorlatilag csak annyi a különbség,hogy NST-én rögzítik a magzat mozgásait is, ezért kell a gombot megnyomnyi,amikor a bébi mozog.
CTG-én pedig nem kell, ott nem rögzítik a mozgásokat :roll:

Más infóm nekem sincs róla
:roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Betty
Jó lehetett a börze. Ott aztán figyelnek a kismamákra.... :roll: :roll: :roll:

Én már megint aludtam egyet. Az utóbbi pár napom így telik. Evés, alvás. Az evést kihagynám, már egyáltalán nem esik jól, de ugye muszáj... :roll: A férjem három óránként ébreszt kajálni.... :lol: :lol: :lol: Biztos valamire készül a szervezetem, ha ilyen sokat tudok aludni.... Meg van egy kis hasmenésem is... :lol: :lol: :lol:
Holnap megyek dokihoz, meg ctg-re, érdekel, hogy ezektől a fájásoktól alakult e a méhszáj. A cukrom egyébként végre valahára jó, de mondjuk ez természetes, mert az utolsó pár hétre mindenkinek rendbejön...

marek
 
 


Hali
Szöszke: csak hogy ne legyen olyan egyszerű: nálunk nem kellett nyomkodni semmit Nst alatt, viszont papírra rögzítették a baba szívhangját, és a fájások %-os nagyságát. És amikor tartósan nem mozgott, jött a szülésznő egy kis elektromos sokkolóval, és felébresztette a lurkót. Apának meg nekem elég ilyesztő volt. :shock:
Maga a vizsgálat annyi, hogy a pocakodra két gumiszalaggal két érzékelőt tesznek, és magadra hagynak a gép mellett ücsörögni. Mi Apával mentünk, így tudtunk beszélgetni a kb.fél óra alatt. Remélem segítettem. :D
Bababörze: mi is voltunk, számunkra nagy csalódás volt. Inkább használtruha/turkáló jellege volt, új dolgokat alig lehetett venni, és azt is bolti áron (kivéve tényleg talán a pelusokat). A csúcs az volt, amikor kitolták a gyereket a babakocsiban a vásárra, majd kiírták a kocsira,m hogy eladó (gondolom, hogy az üzlet csak a kocsira korlátozódott.... :) ) A parkolást mi szerencsére a BNV-n belül meg tudtuk oldani (mi fél 2re értünk oda), de így is csak egész napos parkolójegyet tudtunk venni, 1, vagy 4 órás jegyet nem adtak. Pedig cirka fél óra alatt végeztünk. :cry:
Megyek, ma átpakolok a sporttatyóból a bőröndbe, hogy tényleg elvihessek mindent. Nehogy a kiscsajszim első mondata az legyen: Anya, nincs egy rongyom, amit felvegyek!!!
Szép napot,
Marcsi

macianyu
 
 


Ancsa - Köszi, ez elég részletes volt! :wink:

Macianyu, Marek - Én nem vagyok az a turizós, pedig biztos sok jó cuccot lehetett volna találni, ha az ember időben megy. Meg már nem iskartam semmit, mert tele a lakás. Biztos ajiba is hoznak majd a rokonok egy csomó mindent. A kismambarátságról meg ne is beszéljünk! :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


most keltem,egy fél órája :D ilyen jót már rég aludtam, egy jóslófájás sem volt,semmi.

Ancsa!
Köszi a tájékoztatást, és nst-n ezek alapján akkor még nem voltam,csak ctg-n.

Élvezzétek ki ezt a szép időt, szerintem mi is elmegyünk valamerre!

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Peva!
Köszi ezt a guggolás tippet, ki fogom majd próbálni, ha betöltöttük a 37 hetet. :)

Linhbaba!
Remélem gyorsan elmúlik majd az az izé a szádból!

Lovaszkata!
Tetszik ez a story! Egyre több követendő példa van előttem! :D

Anhel!
Te jó ég, akkor ezek szt addig zúgni fogsz belül, amíg ki nem bújik a baby??? Nekem asszem 4 szopis melltartóm lesz...2 otthonra és aludni olyan, mint a sport top-ok (vagy a kislányok binikifelsője), csak le lehet csatolni, ebből már meg is van a dupla csomag, csak ki kell cserélnem egyel nagyobbra, mert mégiscsak kicsit szoros lett. :? A másik kettő pedig normális, vékony szivacsos szopis melltartók, de merevítője viszont nincs...már próbálgattam őket párszor, de még nem merem megvenni, amíg nem tudom mekkora kell majd, viszont tényleg kényelmesek...addig van ez a 2 otthoni/alvós, és miután beindult a tej, elmegyek venni 2 ilyet is. Aztán lehet hozzá kell csapnom még 2-t, majd meglátjuk a gyakorlatban... Egyébként nekem annyira nyűgös melltartót venni, mert valahogy mindig szorít a hátamon és a cicim alatt a pántja. Kicsi mellem van, így kosárból elég A-s vagy B-s, de amúgy meg szorítanak, és hihetetlen ritkán találok olyat, ami jó. Mert ugye az egyel nagyobb méretnek a kosara is már nagyobb, hiába A-s mind a kettő mondjuk. Pedig ugye vékonynak számítok, és mégis. Csak úgy simán mászkálni sok jó, de amikor kényelmesen leülök a kanapéra, akkor szorítanak nagyon. Hogy az ördögbe vesz magának vk melltartót, aki ráadásul még duci is, de nincs nagy melle? GRRRR!

Babe!
Hű, akkor te már a finishben vagy, hajrá hajrá! Igaz nyákdugóval 2 hétig is lehet húzni, de nem hiszem, h nagyon jellemző, h tényleg ennyi ideig elhúzódjon. SZURKOLOK!

Inez!
Dejó, h előkerültél! Lezdtem már gondolkodni, h mi lehet veled, talán már babáztok. Akkor neked is kitartást még, te már tényleg mindjárt mehetsz... :)

Borkaby!
Neked is kitartás!

Dragonfly!
Mennek a drukkok keddre! Dejó, már csak 2 nap! :)

Zoli!
Tökjó, hogy jelentkezel néha, és tudósítasz a lányokról! :) Nagyon aranyos kiscsajod van! :) Remélem hamarosan viheted haza őket.

Marek, Nymalac, Peva! Ti már nagyon szeretnétek indulni, úh szurkolok ezerrel, h minél hamarabb megérkezzenek a babyk!!!!

Többiek! Hát én is itt leszek még októberben, az tuti. A nov.1.-es dátumommal csak abban reménykedem, h novemberre már tényleg nem csúszunk át, asszem abba bele is őrülnék! Továbbra is szukerálom az okt. 18-at. :)

Pénteken voltam midwife-nál, minden ok. Vérnyomás, pisi rendben, de a vizesedés már továbbra is kellemetlen szintet ütöget. A kiscsaj még nincs beilleszkedve. Odaadtam neki a homeos listámat, de nem nagyon tudott rá mit mondani, ajánlott egy specko boltot, h kérdezzem meg, de oda már tuti nem megyek el...úh marad úgy, ahogy kitaláltam magamnak. Vérteszt eredményem még nincs, úh nem tudom mi van a vasammal, szedem továbbra is, és remélem nemsokára kiderül, h hogy állunk. Azt viszont megtudtam, h 11.5-nek kéne lennie, és nekem a legelején 10.6 volt, a legutóbbi pedig 10.9. Elvileg mostmár jónak kéne lennie az egy hónapos, napi 400mg-os kúrával. Felvetettem neki az okt.18-at szülési dátumnak, és kb kinevetett, h hát ez nem így működik...végülis én is együtt nevettem vele, mert azért ez elég komolytalan kérdés tényleg. :D Mindenesetre ők membran sweep-et csak túlhordás esetén csinálnak...evvan. Majd gugolgatok, sétálok, iszom lelkesen a málnalevelet és a homeos cuccokat ma el is kezdem, mert tnap megkaptam őket...bár utóbbiaknak a szülés megindító hatásában azóta sem hiszek, de háta... :) A Strepto szűrésre a háziorvoshoz kell mennem, ő leveszi a mintát, elküldi egy mindenes tesztre, és az ki fogja mutatni, ha van, és mást is, ha van...reméltem, hogy ez tényleg ilyen kombinált, és nem csak a strepto. Kb másfél hét alatt lesz eredmény. Mindenesetre idegesítő, h mindenért külön kell rohangálni máshova, és a midwife-ok ott nem tudják levenni, vagy legalább a kórházban, ami szintén praktikusabb lenne. Nem, el kell menni a dokihoz, akihez már egyébként nem is kéne mennem. GRRRR!
Tegnap már ismét nagyon szevedtem, és elegem volt...mostmár asszem ez lesz. Csak reménykedem, h szerdától kicsit változik a helyzet (valószínűleg sokat fog), h már nem fogok melózni. Nehéz vagyok, fáj a lábam a sok függőlegesben való tartózkodástól, vizesedek, nincs állóképességem, fulladozok, mert nem kapok rendesen levegőt....szal van baj bőven. :P
Na de mától elkezdek készülődni, kimosom a cuccokat, gondolom lesz 3-4 adag mindennel együtt, és ez el is fog tartani 2-3 napig, majd bepakolgatok, és ma elvileg kórház túrára is megyünk, szétnézni...egyelőre úgy áll a dolog, h tényleg el is jutunk, de majd akkor hiszem el, ha ott leszünk. :) Szal ezek már kicsit vidámabb dolgok, és segítenek a nyűgömön. :)

Na most megyek is, majd még visszanézek később, hátha elindul vk szülni. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


sziasztok, még mindig csak Lottiapu. :/

hírek távirati stílusban:
- Lotti ma hajnalban elhagyta a kékfényt, talán még este megy kicsit napozni, de nem biztos.
- mivel csak pelus volt rajta, kesztyű nem, így kicsit megkarmolászta magát szegény. :( plusz a fejbőréből, nem a sarkából vettek vért... ezt persze nem mondták, csak mikor bementem meglátogatni, Ildi mutattam hogy van egy seb a kicsi fején. örjöngtem. :( később kiderült, hogy nem odaverték a babát vagy ilyemsi, még szerencse, hogy nem kezdtem veszekedni a személyzettel.
- most már mehin Ildivel van, és végre láthatták az én szüleim is, akik tegnap nem tudták.
- elvileg holnap már jöhetnek haza, legfeljebb keddig maradnak.

apámmal még most csinálunk pár apróságot a lakásban, hogy tényleg minden 100%-os legyen, anyám meg a mosásban és a takarításban segédekezett.

rakok fel egy képet is, amin látszik, hogy milyen kicsike a Lottilány. :)

Kép sziasztok lányok :)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


ja, és még néhán tapasztalat:
- bármennyire is nehezetekre esik, legyetek a kórházban nagyon rámenősek, ne hagyjátok, hogy lepattintsanak benneteket a kórházi dolgozók.
- legyen folyadékutánpótlás, Ildi pl. napi 3-4 litert iszik meg, cserébe alig alszik, de ez mondjuk nem túl jó.
- ha kérdésetek van, akkor a szobatársaitok is fognak tudni segíteni, legalábbis az Uzsókiban több segítség érkezett a "kolléganőktől" esetenként, mint a dolgozóktól.

(...)

Update: most hívott Ildi, hogy holnap hozhatom őket haza!!! juhhéééé. :PPP

holnap már ő ír nektek. :)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Lottiapu...örülök hogy már nem kell kékfény a kis Lottinak! Nagyon ari ez a kép, tök megható! Kispapa ios született! :wink: :lol: Mamának-babának sok erőt és puszi! :lol:

Dalma...hogy vagy?

Marek...te hogy vagy???Nem szülünk?

Hát már nagyon szülénék! :lol: De, nem úgy néz ki a dolog. :(
Pedig Norbika méretei simán megfelelnek a 38.hétnek! :lol:
Most voltam NST-n is, meg a dokim ma ügyelt, megvizsgált......semmi!
Sőt, képzeljétek egy hónappal ezelött 1000-es volt a méhnyak, most már 2000 :shock: és tök zárva van!
Méhnyak hátul, semmi fájás..... nem értem! Tényleg szivat engem ez a baba! :roll:
Mindenki azt mondja hogy túl is fogom hordani! :cry: Jaaaj, ettől félek....túl nagy lesz!
Van egy kis folyásom, arra megint kaptam Betadine kúpot! Ma apa dug...mert én már nem tudok azt se! :roll: :lol:
Megint szedhetem a vasat, mert kicsit kevés a Hemoglobin! :?

Holnap kell menni megint vérképre, ellenanyagvizsgálatra, vizelet vizsgálatra :roll:
Már heti 2x van NST is, szegény apukám visz, mert engem már nem engednek vezetni! :roll: Sajnálom, hogy rabolom azt a kevés idejét!

Mindenkinek szép vasárnapot, puszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lottiapu!!!
Nagyon édes ez a kép!!! És tök jó, hogy jöhetnek haza a lányok!!!
Köszi, hogy jelentkeztél és tájékoztattál minket!!!

LKata
Miért kell hetente kétszer menni nst-re?

marek
 
 


Lányok, köszi az nst felvilágosítást. Cseppet sem lettem nyugodtabb, főleg ami az elektromos ébresztést illeti. Egy újabb felesleges hülyeség az alaposság oltárán. :?

Lottiapu, nagyon szép a kicsi lányotok, nagyon várjuk, hogy Ildi írjon!

Tegnap estére úgy bedagadt a lábam, mint szegény nagymamámnak. Szerencsére reggelre nagyjából elmúlt, de nem esik jól. Cserébe a férjem teljeskörűen kiszolgált: reggeli az ágyba, szigorú fekvés egész délelőtt. Boka-, és lábfejmasszázs. :D

Kép
szöszke
 
 


nusildi: nagyon aranyos a babad, és milyen pici..olyan édes!

timi: Én se tudok aludni, de szinte nem is vok almos..nekem is ki kellene takartani még szülés előtt egyszer, de már olyan megterhelő...ami fontos azt még megcsinálom. a baba helye is kész, majd rakok fel képeket.

Kép
babe.
 
 


Lotti apu,nagyon aranyos vagy,h így tájékoztatsz minket!Nagyon édes az a kép!:D

Sensi, kitartás már csak egy hét és pihizhetsz,akkor tuti,h a lábad is jobban lesz!a vasam már nekem is jó,de én mostmár úgy döntöttem,h szedem a végéig!Ártani nem árt!
Egyébként én is azt hittem,h szeptemberben meglesz a baba,de erre már egyre kevesebb az esély!Azért drukkolok neked az októberi dátumhoz!!! :wink:

LKata,az hogy lehet,h az 1000ből ismét 2000lett? :shock: Hát úgy látszik tényleg megviccel a picifiu! :lol:

Én már annyira utálok vezetni!És minden nap megfogadom,h holnaptól nem,de mindig jön vmi és mégis mennem kell!Már komolyan attól félek,h az autóban fog rámjönni a szülés a város közepén!Szép lenne...
De holnap is mennem kell tanácsadásra meg a kórházba nst-re és nincs aki elvigyen! :(
szerintetek meddig normális még vezetni?

Már kérdezni akartam azt is,h mi az a bábakoktél?Lehet,h már volt róla szó(akkor bocsi)csak mostanában olyan ritkán tudtam jönni!
Vendég
 


Ildi párja, Zoli: nagyon szép a kislányotok! :) Köszönjük a képeket! Nemsokára fel is teszem a weblapunkra :)
Nagyon várjuk ám a csajokat, de azért jó volt téged is a körünkben látni :) Köszönjük a naprakész infókat, és a jótanácsokat…

Képek fentvannak :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?