Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap megint belázasodtam, most már 100%-ék, hogy a mellemtől, a múlt szombati kétesélyes volt, akkor rettegtem, hogy a császár miatt. Ebben az évben eddig 3 szombat volt, abból az elsőn "szültem", a következő kettőn meg lázás voltam. Eddig szerettem a szombati napot, mert még utána ott volt a vasárnap a hétfői munkakezdés előtt, de most már kezdem nagyon nem szeretni. Mondjuk ez a láz, már nem volt annyira durva, mint az előző, akkor komoly halálfélelmem (!) volt.

Léna nagyon aranyos baba, de egyelőre a cicibajok miatt nagyon nem felhőtlen az anyaság öröme.

Ja, és, hogy valami pozitívat is írjak (báris magam számára az), nekem egyetlen csíkom/repedésem se lett, leszámítva azt a függőleges barnát, és már a terhesség előtti súlyomnál vagyok, persze úgy könnyű volt leadni, hogy naponta 4-szer mentem a PIC-re szoptatni, szóval azért ilyen fogyokúrát senkinek se kivánok.
Ja, és a pocakomat oliva olajon kivül semmivel se kentem.

Ágci!
Merre vagy? Ugye szopi után igyekezzünk mindig kiüríteni a mellet és a csomókat szétmaszírozni?
Mert most rákerestem a neten a mellgyulladásra, és sok mindenféle néha egymásnak ellentmondásos infóval találkoztam, pl. hogy ne fejjünk, mert az is okozhat gyulladást, ha nem helyes a technika, stb...

Nóri
norcee

Ja, és néha bizony sajnálom, hogy nem férfinak születtem. Tegnap már ilyet mondtam a férjemnek, hogy mellek helyett f@rk@t akarok!
Kép Kép

Nóri
norcee

Karmen: Igaz már nem olvasod, de nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. A babókád megmajd meg nő idekinn, de szerintem nem lesz olyan kicsi.

Gabici: Szerintem is el lehet kezdeni bevásárolni. Csak úgy apránként.

Gigi:Szerintem nem kell kenegetni, persze ha maradt a csíkosodás elleniből azt elhasználhatod, de amit beszereztél haskötőt, akkor használd, mikor nem fekszel, hanem kicsit tovább vagy fenn. A cict viszon érdemes kenni, de úgy hogy hagyd ki a mellbimbódat. Ha kiszáradna a bimbód, kend Bepantennel. Nekem is kiszáradt és egyszer kellett bekennem, nagyon vékonyan.

Melinda: Vagy csak jó az immunrendszere Lottinak!

Én most vettem pelenka anyagot és abból lesz a kistesónak kifogó. Flóra kapucnis fürdőlepedőit megörökli, Flóra meg kap újakat. A fürdő lepedők nem túl nagyok, annó azokat én varrtam, de jó a sima törcsi is. Szerintem érdemes olyan ágyba való lepedőt venni, ami nem ereszti ár a nedvességet. Nekünk bevált. Votl olyan éjszaka, hogy 2-t is kellett cserélni. Igaz drága, de anyukámat rávettem, hogy vegyen az unokájának, nem mondott nemet. Kép

A www.nandu.hun van egy lista a babahomikról. Popsikenőcsnek jó a Bepanten is, ha még nincs meg a boraxos popsikrém.

A gyógyszertári fürcsikenőcsöt hogy kell használni, én egyszer próbáltam, de inkább kihagytam. A gyerekkórházban sem azt használták, hanem Gabi-t, de én azt elvből nem veszek. Inkább Niveát.

Flórának néhány napja van 3 új szava: gigis=tigris, gigyó=kígyó, kész=kés. Irót aranyos, ahogy mondja. Ja, és folyton almát enne. Ma is megevett 2-t.

Fogkrém: Én a Dabur nevű gyógynövényes fogkrémet használom. Nekem nagyon bevált. Úgy félévente eljárok fogdokihoz, de alig kellett fogkövet leszedni, és az ínyem sem vérzik, sőt fehérebbek a fogaim is.

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
Nóri,
írok magánban.

Gabici,
szerintem a babavárásban az egiyík legjobb vásárolni. Én mindig találtam vmi okot, hogy bababoltba hurcoljam a férjecském.Kép Imádtam a sok szép babaholmi között járkálni. Na, meg is lett az eredménye. De egy biztos, nagyon szép dolgokat vásároltunk.
A listához egy jó oldal:
http://www.otlettar.try.hu
A Kismamáknak, Baba első kelengyéje
nagyon jó, érdemes átböngészni.
Mindenkinek szép hetet kívánok:
Ágci

Kép
Ágci

Gabi! Még benéztem mégis. 2 fajta fürdökrém van, az enyémet (neominos hirrofill vagy mi a neve) száraz börre kell felkenni, és utána vizzel leöbliteni. Probáltam vizesen is felkenni (igaz mondta a doki nem ugy kell) akkor semmit se ért.

Karmen
karmen

Sziasztok,
milyen szépen esik a hó!Kép

Nóri,
megkaptad a tegnap este írt levelem?

Ágci

Kép
Ágci

Ágci: Reggel esett a hó...Már nem. Igaz mi 8:45 körül ébredtünk. Kép Flóra még mindig jön hajnalban. Reggel arra ébredek, hogy cuppog, de alszik.

Karmen: Gondolok Rátok!

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Gabici
Mi a gyógyszertári fürdetőt használjuk még most is.Nekünk nagyon bevállt.
Mondjuk nem ugy használjuk ahogy a kórházban mutatták hogy fürdés előtt kenjem be a testét és utána fürcsi.Mi fürdés közben azzal mosdatjuk.
Pelenkát többnyire Liberot használunk az vált be.
Néha veszek DM-es Baby Love-ot.Hasonlit nagyon a Liberohoz.Nekem a Pampers nem igazán vált be.Még probáltam a Huggies-t is de az végképp nem jó.Legalább is nekünk. De szerintem is mindenkinek más és más az ami bevállik.
Kifogot a pelenkaanyagút használjuk nagyon szeretem.Vettünk anno kapucnisat is de még nem igazán használtunk csak amikor a nyáron egy párszor voltunk babaúszáson.

Melinda
Örülök hogy Lotti már jobban van.
Mi lehetett ez lehet hogy tényleg a 3 napos láz ?
Ádám is beteg lett.Szombaton elmentünk pótszilveszterezni.Délután elvittem anyuékhoz hogy ott alszik de mikorra odaértünk már folyt a nózija.
Aztán éjszaka nagyon rosszul aludt azt mondja anyu fél óránként felkellt mert nem kapott levegőt.Porszívozni kellett.
Aztán 3 óra fele mentünk haza éppen anyuék utcáján jártunk amikor hivott anyu hogy kellene valami orrspray mert be van dugulva az orra.
Igy beugrottunk érte és hazavittük hajnalba.
Tegnap meg ügyeleten voltunk.
Még most is olyan kis bágyadt.

Gigi
A pocit én is csak a megmaradt Milupa krémmel kenegettem egy darabig.

Nóri
Nem éppen a legjobb ez a belázasodás, de remélem azóta már jobban vagy.
Néha én is gondoltam hasonlóakat mint te.
Szerintem normális dolog.NÉha jó lenne kibújni az embernek a bőréből. Kép

Ágci
Vásárlásban egyetértek én is mindig igy csináltam.Mindig volt valami amit meg kellett venni.Csak minél többször mehessünk. Kép

Karmen
Már bizti hogy nem olvasol de nagyon nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen.És miért ne lenne?

Szilvi
szedem

Észrevettétek, hogy mostanság milyen vacak fürdőkrémeket árulnak?
nem bírom lemosni a gyerekről csak szappannal

Gabi, lehet, hogy lemaradtam valamiről, de miért is használsz te Dabur fogkrémet?
az fluor mentes, nem?

A pocakomat én sem kentem semmmivel
mellesleg a visszahúzódásról: hát szerintem a torna segít egyedül, én nem kötöttem le, a doki sem javasolta
császárosoknak, 6-8 hét után óvatosan lehet már tornázni

kérdésem lenne tapasztalt anyukákhoz

képzeljétek, a pici lánynak van 4 foga, ráadásul jönnek a következők, de nem akar rágni
egészen pontosan harapja az almát, narancsot, banánt, virslit, de a darabos babakajákkal úgy csinál, mintha meg akarna fulladni

pedig azt olvastam, hogy fontos, hogy rágjon
(van ismerősöm, ahol a 2 éves kislány még mindig tápszert kap, mert nem hajlandó mást enni)

milyen kajával lehetne rávenni? kenyérhajat nem akarok neki adni a liszt miatt

segítsetek, plz!!! :-)))
Babamama
Babamama

A fura az, hogy a lázon kívül semmi baja sem volt a lánynak. Ma is jól van.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Melinda!
Örülök, hogy Lotti jól van!

Nóri!
Jobbulás kívánok!

Nekem is lenne egy kérdésem. Venni akarok szoptatós melltartót, de fogalmam sincs, hogy mekkorát kellene. Normál melltartóból amúgy most 90 B-set használok. Ekkorát vegyek a szoptatósból is vagy nagyobbat? Azért kellene mostanában megvenni, mert holnaptól akciós a Tesco-ban, és így egy ezressel olcsóbb.

Előre is köszi!
Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Tündi, nekem 3 számot ugrott a méretem, szerintem legalább 2-t te is számolj szerintem! Én egyébként az utolsó 3 hétben kerestem ezeket

Babamama
Babamama

Tunde, nekem inkabb a kosarbol kellett nagyobb, a kerulet maradt. Most 75B helyett 75C, illetve D-t hordok. Szerintem ez elegge egyeni.

udv: Agi
agi77

Babamama: Nem te maradtál le,hanem én. Tünde bajlódik a fogaival neki szántam,de annyira nem tudom követni ki mit ír. Abban tényleg nincs fluor, de nekem bevált.
Mekkora már a babókád? A lisztes ételektól egyébként nem lesz liszt érzékeny, ha fél éves kor alatt nem adsz neki. Flórának én 8-9 hónapos kora után adtam, igaz neki csak 1 évesen jelent meg az első foga, de megtanult rágni. Szerintem hagyni kell a folyamatot magától haladni. Adjál azt neki, amit megkíván a szentem.

A szopis melltartóból érdemes 2 számmal nagyobbat venni. Olyat, aminek nincs a mellbimbóközelében varrás. Nem muszáj pamutot venni, csak elnyúlik, csak ne műszálasat.Vannak mostanság ezek a légáteresztő rugalmas anyagok, most nem jut eszembe a neve. Nekem ezek váltak be. Olyat érdemes venni, amit egy kézzel ki lehet nyitni és becsukni.

Gabi3
inecsg

Csajok! Flóra elaludt a nagy ágyában! Igaz 3/4 órát szerencsétlenkedtem vele, de a végeredmény a fontos.

Gabi3
inecsg

Azért kérdeztem a Daburt, mert én is használtam (fluorallergia), aztán átálltam a Dr. Mattes-re. Igaz, a pirosság nem múlt el, de legalább jóval csökkent:-))

10 hónapos lesz a nagyságos asszony nemsokára, de kezdek beleőrülni az evés körüli kalamajkába.

A védőnőnk egy tündér, de sajna neki sincs gyereke, így aztán csak azt tudja mondani, amit neki is mondtak.
Ezért kérdezek meg inkább olyanokat, akiknek már van tapasztalatuk a témában. Bocsi, ha bombázlak:-))

Eszembe is jutott valami:
korábban allergiás volt a barack minden fajtájára. A napokban kapott egy pohárral a vegyes gyömölcsös Pfannerból (van benne barack) és az nem csapta ki. Lehetséges, hogy 5 hónap alatt kinőtte az allergiát?
Meg merjem próbálni, hogy adok neki rendes barackos bébikaját?
Babamama
Babamama

Babamama: Nyugodtan próbáld meg a barackos kaját, ha kicsapja próbáld később. 10 hónapos babának nyugodtan adhatsz kenyérhéját. Csak legyél vele, mikor eszi, nehogy félremenjen a falat. Az evéssel ne idegesítsd magad. Azzal csak neked és a babádnak ártassz!

Gabi3
inecsg

Babamama,

miert alltok rosszul az evessel? Nalunk rosszabbul nem allhattok, ill. Ninaeknal.

Az ismerosod 2 eves gyereke csak tapot eszik?

Melltarto: valtozo. nekem csak a meret valtozott 80rol 85re, de a kosar maradt.

gabomamo
gabomamo

Sziasztok Lányok!

Köszi mindenkinek a babakelengye vásárlásával kpacsolatos tippeket. Hamarosan el is kezdem beszerezni őket szép sorjában.

Mivel még dolgozom, a védőnő ajánlotta nekem, hogy használjak haskötőt vagy tartót, (nem tudom hogy hívják pontosan). Eléggé lent van a pocakom, és bizony érzem a súlyát. Használta valaki ilyet? Esetleg nincs valakinek eladó?

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Gabici!
Nekem is ajánlotta, de nem sikerült vennünk sehol, mert mindről kiderült egy-két kérdés után, hogy szülés utáni haskötő. Tudod, aztán meg már itthon maradtam, és itthon heverészve már nem volt rá szükség.
Nóri
(mindig írnám, hogy hanyadik hét, hanyadik nap Kép ) Olyan jó volt terhesnek lenni!

Most mondja Zoli, hogy Brendonban mintha lenne, vagy a Micimackóban.
norcee

sziasztok
Gabici, a védőnőd szerintem terhességi övre gondolt, ami egy vastag gumipánt, ami a has alatt megy végig, felette vékony anyagból hasvédő van, ami nem szoros. Kb 7000 Ft volt tavaly, pl. a Madách utcai orvosi műszerben is lehet kapni, csak vigyázz, mert többféleméret van. Én a Lengyel utcában Emesénél vettem használtan, és ott fel is tudtam próbálni, hogy jó-e a méret és ott olcsóbb is.
Gigi 40
gigi1

OFF Kissné Lutor Angélának

Angi,
ma láttalak a Jakupcsekben, őszintén mondom, nagyon szimpatikus voltál.Kép Tetszett a gondolkodásmódod és ahogy el tudtad mesélni, ami belülről kikívánkozott Kép

Minden jót kívánok Neked, a kislányodnak és a megszületetndő további babáknak!Kép
Jamina
jamina

Gigi,
Milyen Lengyel utca, és milyen Emese?? Az egy bolt, vagy valakitől alkalmilag tudtad megvenni?

Igazság szerint én is néztem, a Brendonban is van, csak hát az ára elég húzós. Emiatt gondoltam használtat venni. Ha tudtok ilyet, kérlek, szóljatok.

Én még kb. 3 hétig fogok dolgozni, gyakorlatilag csak addig kellene. Utána meg itthon tervezek heverészni végig, akkor már nem lesz rá szerintem szükségem.

Köszi. Gabici
gabici

Gabici Kép, a Lengyel utcában van egy használt babaruha bolt és az eladót hívják Emesének, érdemes előre rácsörögni, hogy van-e és mennyiért. Általában mindig szokott lenni, a tel.:325-440, nyitva k-pé :14-18 óráig.
Gigi
gigi1

Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat!

Azt hiszem, ki fogjuk próbálni a barackot és a kenyeret is.

Angéla, miért voltál a Jakupcsekben? sajna én ilyenkor nem tudok tv-t nézni, megosztanád velem is?

Gigi, ha te jártál a Lengyel utcában, nem tudod véletlenül, vesz át holmikat bizományba a hölgy?

Gabomamo, sosem tudom,hogy pl. mi csapja ki a leányzót, pedig a kajákat mi is fokozatossan vezettük be. A barackos allergián kívül más nem látszott rajta, aztán egyszer csak lett egy ekcémás foltja, ami 2 hónapon keresztül a hátán volt és még krémmel sem múlt el. Meg amit még felsoroltam, persze mindenkinek a maga baja... én tudom:-)))

Az ismerősöm tényleg így járt, én sem hallottam még ilyet. A gyereknek egy csomó foga kint van, de egyáltalán nem hajlandó rendesen enni. Talán most a tápot már sikerül elhagyni a pépes bébiételekért.
Nem mondja, de azt gondolom, hogy amikor időben el kellett volna kezdeni az elválasztást, akkor nem tette meg és most megkapta. Nő a gyerek, jó kis akaratos, lehet neki főzőcskézni éjjel-nappal.

Van ilyen.

Szép jó éjszakát babuciknak, anyuciknak, mi is megyünk csicsiskálni....
Babamama
Babamama

Babamama, igen van bizomány nála, csak sokszor nem fér a cuccoktól, így nem vesz át mindent. Szerintem először telefonon kérdezz rá. Mi akarsz beadni?
Gigi
gigi1

Babamama: Nem hiszem, hogy a késői elválasztástól nem akar rágni.Egyszerűen neki így tetszik...ha már annyira akaratos.

Gabici: Szerintem arra a 3 hétre nem biztos, hogy megéri haskötőt venni. De te tudod. Ha találsz olcsót...

Angi: És nem is szóltál nekünk, hgoy nézük a Jakupcseket!!!

Nóri: Ugye milyen furcsa, hogy nincs a pocakodban senki. Nekem is fog hiányozni a lábacska, kezecske kidömborodása. Olyan jó. Persze, szegény kistesó már megkapta nővérkéjétől az első "pofonokat" a délutáni elalvásnál.

Nem akarom elkiabálni, de Flóra még csak egyszer jött ki a szobából mióta letettük. Kezd megérni az ágyikóhoz.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
NE haragudjatok, nem csak NEktek, senkinek nem szóltam. VAlahogy hülyén jött volna ki, hogy "Hú nézzetek a TVben!" Kép MEg kedvem sem volt hozzá, csak kikívánkozott belőlem a mondandóm, és úgy is mentünk volna fel PEstre a barátainkhoz. (ami amúgy is nagyon jó buli volt)
De meg lehet nézni a neten a JAkupcsek.hun a műsort online.
Köszi JAmina, kedves vagy! (Új a neved, ki vagy?)
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged

Angi,

jo voltal, teccettel!

Jamina a egy masik topicbol valo . Andrejt ismerted, o is babanetezik, Apa neven.

gabomamo
gabomamo

Angi!

Szerintem is nagyon jó volt, olyan jól el tudtam mondani. Igaz, megint megkönnyeztem. Kép

Ildianyu
ildianyu

bocs, nem tudtam, hanem tudtaD.
Ildianyu
ildianyu

Angi, oszinten csodallak, hogy ilyen higgadtan tudtad elmeselni a tortenteket. Kivanom, hogy a leendo kisbabaiddal minden rendben legyen, es legalabb annyi oromot lelj bennuk, mint most Viragban!

Nori, jobban vagy mar? Ugye elmult a lazad?!

Tunde, nem biztos, hogy Teged is zavarni fog a gumilepedo, en augusztusban szultem, es amugy is iszonyu meleg volt! A fogad?

agi77

Gigi: van néhány kezeslábas, ami már akkor sem volt jó a lányra, amikor megvette az anyám. 70-es méret, azt hiszem 2 db

igazából egy egész szemeteszsáknyi kinőtt ruha van itthon (egy részét nem is hordta)
a legjobbakat persze félreteszem a húgomnak, de esetleg becseréltem volnak azokat, amik nem kellenek nagyobbra
az igazság az, hogy még nem szelektáltam

Angi, én meg akartam nézni az online jakupcseket, de mindig csak az öngyilkosságról szólót nyitja meg, te pedig, feltételezem, nem abban voltál

Babamama
Babamama

Babamama, nezd meg Angi honlapjat, a cimet megtalalod a profilban. (bocsi Angi)
Akkor ezek szerint Ti mar nem akartok tobb babat? Elnezest, ha indiszkret vagyok.

udv, Agi
agi77

Babamama, csak a rucik miatt gondoltam.

Agi
agi77

Ági, szeretnék még babát, de nem egyszerű a kérdés. Gondolom, Te is és a többiek is sokat rágódtok rajta, hogy mindent meg tudtok-e adni a kis manónak. Én szeretném, ha szép ruhákban járna, mehetne nyaralni, szakkörre, ami érdekli, stb.
Ehhez pedig pénz kell. Mégpedig sok pénz. Arról nem beszélve, hogy ha még akarok gyereket, azt hamarosan kell.

Amikor ránézek a lányomra, amikor benneteket olvaslak, akkor mindig úgy érzem, hogy persze, szeretnék. Aztán megijedek. Most a kettő között hányódom:-)))

Angi, csak sikerült megnéznem a videót. Egyrészt le vagyok döbbenve, másrészt azt kell mondjam, hihetetlen lelkierő kellett ahhoz, hogy ezt végig tudd csinálni.

Virtuálisan felnézek rád!! :-)) :-((

Babamama
Babamama

Babamama, en is gondolkozom meg, hogy hany gyereket szeretnek, pontosan azert, amiert Te, de en egyenlore a 2 vagy 3 kozott nem tudok donteni. Mielott a forumot olvastam ugy gondoltam, hogy en ugyan tobbet nem szulok, most viszont mar nagyon szeretnek megint kismama lenni. Kép Azert ugy gondolom, hogy egy testver boven potolja a markas cuccokat. No de ez meg raer. Kép
Szivesen megneznem a Kisasszonyt. Kép Nem akarsz profilt kesziteni?

agi77

Már gondoltam rá, hogy regisztráltatom magam, lehet, hogy este sort kerítek rá.

Abban elvileg igazad van, hogy a testvért nem pótolja senki, de sokszor látom egy barátom gyerekét, amint ácsingózik valami után, amit nem bírnak el a szülei.
Volt olyan, hogy egy 1000 Ft-os babát én vettem meg neki, de ezt nem lehet rendszeressé tenni, hiszen én sem bírnám és különben is, hogy érezhetnék magukat a szülei?

Legfőképpen látom a kis arcát, ahogy vágyik valami után és tudja, hogy neki nem lesz.

Szóval soha ezt az arcot nem akarom viszontlátni a lányomon:-)))

ami a kismamaságot illeti, hát igen..., csudajó volt
te dolgoztál mellette vagy otthon voltál?
Babamama
Babamama

SZijasztok!

Nóri! Nekem a szülés utáni naptól az volt a legrosszabb, hogy nem mozog senki bent, tök sok ideig érezni "véltem", hogy mocorognak bent, miközben kint szuszogott a kiságybanKép

Gabi3! Hanga is ossza a pofonokat a tesónak, de csak véletlen, mert amúgy mindig simogatja a hasam, meg beszél hozzá és a hasamnak meg kell mutatni, ha pisilt a bilibe, hogy a tesó is "lássa"Kép

Lara(24+1)
lara

Lara:Flóra sem direkt bántja a tesót. De ez a nagy ágybaszoktatás nem megy másként, csak ha mellé fekszem. Most is 3/4 óra volt, de már kevesebb volt a hiszti. Meg előtte elolvastunk 2 konyvet. Aranyos Hanga, hogy mindenbe bevonja a tesót. Kép

Csajok,ti hogy találtátok meg a tegnapi Jakupcseket? Mert én csak a 12-eit találtam.

Gabi3
inecsg

Már megnéztem Angit! Én nem bírtam volna ki sírás nélkül. Gabi3
inecsg

Gabi, a jakupcsek.hu oldalon vannak a videók, a hálapénzest nyisd meg

egyébként meg őrület, hogy mik vannak

pont ezen problémáztunk itthon
végülis azt megértem, hogy ha a doki éjszaka kell fel, hogy bejöjjön szülni, azért csak jár valami viszonzás, de azt már nem tudom megérteni, hogyan lehet ettől függővé tenni mindent

hallottam, kint a németeknél ez úgy megy, hogy minden orvosnak van valamekkora díjja, amikor a beteg választ, akkor a biztosítója ezt az összeget kifizeti a kórháznak és a kezelés végén a doki megkapja hivatalosan

félek egy kicsit, mert ha tényleg elmennek a legjobb orvosok, az isten mentsen meg minket az ukrán, orosz, román orvosoktól (tisztelet a kivételnek!!!)

pl. van egy külföldön végzett doki, hallottam róla, hogy a magyar honosításnak nem tudott megfelelni, többször is nekiment a vizsgának, de a legalapvetőbb dolgokat nem tudta
most a tv-ben istenítik mint természetgyógyászt, hogy még a halálos kórt is meg tudja gyógyítani
hát így lesz valakiből sztár, nem tudás kell hozzá, csak szerencse
Babamama
Babamama

Babamama, en dolgoztam a terhesseg elejen, aztan tappnezre mentem, mert osszeszedtem egy jo kis tudogyuszit. Ettol eltekintve csodalatos volt az a 9 honap! Kép Nagyon varom a fotot! Kép
Mas, nem tudom, hogy ki tudom-e fejezni magam rendesen, de szerintem nem kell egy gyereknek mindent megkapnia. Persze az alapveto dolgokat kapja meg, es legyenek jatekai is, de szvsz mindig lesz valami, amiert epekedik. Persze azt mindenki sajat maga tudja, hogy mennyi gyereket tud bevallalni.

udv, Agi
agi77

Szerintem sem a markas cuccok fontosak 1 babonak, hanem 1 mosoly, szeretgetes, stb. Szerintem ezt csak a szulok talaljak ki, hogy nem tudunk mindent megadni 1 gyereknek. Persze mindenki szereti ha szep ruhakba jar, szep jatekai vannak, stb. De a gyereket ez nem erdekli.

Sajnos nagyon sok Magyarorszagon vegzett orvos sem tudj a legalapvetobb dolgokat. Ez igy van es igy is lesz. Az anatomian dolgozom, ami 1 nagyon fontos targy az orvosoknak. Van olyan diak, aki hetedjere, nyolcadjara megy at belole. Gondolhatjatok, hohy nem 1 vizsgaidoszakban. Ne errol ennyit. Tudnek meg meselni jo sztorikat. Szerintem mindegy milyen nemzetisegu, ukran, roman, stb... Szabad orvosvalasztas van, ha nem teccik, nem megyek hozza.

g.
gabomamo

Ági, azért ez nem ennyire egyszerű. Az a gyerek oviba fog járni és meg fogja kérdezni, hogy miért nincs neki pl. disney-s pólója, vagy iskolába és meg fogja kérdezni, hogy miért nem mehet pl. Velencébe osztálykirándulásra, amikor a többiek odamennek.

Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy hú de rosszul élünk, mert hazudnék, de az én gyerekem ne szenvedjen hiányt semmiben.

Visszaolvastam, kicsit ki van sarkítva a dolog, de a lényeget megfogalmaztam:-)

Gabomamo, én is az ÁOK-ról mentem "nyugdíjba":-) mióta vagy otthon?
tán még ismerjük is egymást
Babamama
Babamama

Babamama,

en 2001. kb. marcius kozepetol vagyok itthon. Te hol dolgoztal es mit?

g.
gabomamo

Na nem úsztuk meg. Lottinak mandulagyulladása van. Kapott egy csomó gyogyit, szerencsére nem rossz ízűek, így lenyeli. Amúgy meg nem eszik szinte semmit, de azt mondta Ida, hogy ez természetes, ne is erőltessem a kajcsit, csak igyon sokat (hála, amúgy is sokat iszik).
Nagyon bágyadt, sápadt szegénykém, és nyűgöske. Legfőképpen így "bubizunk" naphosszat.

Beadtam a köv. vizsgára a jelentkezésem, áprilisban várható.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Lottinak jobbulást!

Ági!
Nem vagyok már lázas, csak szombaton voltam, és akkor is "csak" kb. 2-3 órán át. Csak azért visel meg ennyire, mert ez a fajta láz, valahogy sokkal elesettebbé tesz, sokkal jobban kiüt, mint a hagyományos. De most nem akarok panaszkodni, mert pl. az egész terhésség alatt nagyon jó voltam, és mindenfajta nyavaja elkerült.
Az anyagi dolgokkal kapcsolatban szerintem se kell egy gyereknek mindent megkapnia. Férjem igen nagy szegénységben nőt fel (az első márkás sportcipőjét akkor vette, amikor már együtt voltunk), én kezdetben nagyon jómódban éltem, de aztán gimis koromban fogta magát az ország és tökrement. Általában annyi pénzem se volt, hogy átmenjek busszal a 15km-re lévő városba suliba, így megtanultunk lógni a vonaton (meg lefizetni a kalauzt Kép ), meg legtöbbször stoppal mentünk, stb... Ennek ellenére emiatt egy cseppet se voltam boldogtalan, hanem megtanultunk értékelni "igaz" értékeket. A barátaim nem a pénz alapján lettek, hanem a lelki tényezők alapján, mert ha semmilye sincs az embernek akkor csak az olyan értékek számítanak, amik pénzért nem vehetők meg.
Na, de ez így hosszú lesz, csak valahogy nem tudom pontosan leírni, amit érzek. Szóval mi a férjemmel úgy gondoljuk, hogy egyáltalán nem baj, ha az embernek (gyereknek) van az életében olyan időszak, amikor nélkülöz, mert nagyon jót tesz a személyiségfejlődésének. Pl. mi, ha elakartunk menni valahová, és nem volt rá pénzünk, akkor elmentünk dolgozni. Férjem éveket dolgozott nyáron építkezésen (Ennek remélem nagyon jó hasznát vesszük majd, ha jövőre nekiállunk építkezni!), én meg matekórákat tartottam és ennek is nagy hasznát vettem a saját tanulmányaim során is.
Persze tudom, hogy falun valahogy könnyebb szegényen élni, én is látom, hogy mi tud menni egy városi iskolában, mekkora rongyrázásra képesek egyesek, és, hogy mennyire kitudják közösíteni a "szegényebb" gyereket. Sajnos ilyen esetben, ha nincs a gyereknek egy olyan egyénisége, amivel nem lehet kiközösíteni, mert mondjuk ő írja mindenkinek a matekleckét, vagy valami hasonló, akkor bizony baj van...

Voltunk ma súlymérésen, és Léna egy hét alatt 41 dekát hízott, most 3260g. Örülök, hogy ebben hallgattam a józan eszemre és nem folytattam itthon a klinikai rutint, hogy szopi előtt, szopi után súlymérés. Kár lett volna még ezzel is idegesíteni magam!

Nóri
norcee

Nori,

nagyon egyetertek veled ezekeben a dolgokban.
Gratula a hizashoz. Jazmin 1 honap alatt hizott ennyit annak idejen.

gabomamo
gabomamo

Nori, nagyon ugyes Lena, hogy ennyit felszedett! Kép Szerintem is hulyeseg allandoan mericskelni, mi 6 hetes koraban mertuk meg Kristofot eloszor, azota havonta.
A lazrol csak annyit, hogy en is belazasodtam szules utana 8 nappal. Aztan menunk mentovel a noi klinikara, mivel semmit nem talaltak, at a sebeszetre, mert a hasam is fajt. (vakbelgyanu) Csak azert nem tartottak bent, mert akkor nem tudtam volna szoptatni. Valoszinuleg az idegessegtol volt az egesz.
Kepzeld, Kristof szo szerint remeg a szamitogepert. Ha csak meglatja, jar keze-laba. Tiszta apja! Kép

Na jol kitargyaltuk ezeket az anyagi dolgokat! Kép Tenyleg a szeretet a legfontosabb, de azert en sem szeretnem, ha nelkuloznie kellene a gyerekeimnek. Persze itt most nem a luxuscuccokra gondolok.

Babamama es Gabomamo, egyetemi oktatok vagytok?

Melinda, Lottinak jobbulast kivanok, remelem hamar kimaszik a mandulagyulladasbol!

jo ejt!
Agi
agi77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?