Új privát üzeneted érkezett!

Roberta!
Hát igaz, ami igaz, jól összeszedte magát Dorka :wink: !
Ha jól emlékszem, kb. ennyi idős lehetett Máté, amikor kiköltöztünk fürdeni a fürdőkádba.

A múltkor elfelejtettem írni, hogy végre az összes tejfoga kinőtt Máténak. Pontzos időpontot nem tudok, de kb. 1 hónap alatt történhetett, mert azóta nyáladzott nagyon, aztán tegnapelőtt este sikerült az összes 5. fogát meglesni/ megtaperolni.
Hála Istennek, egy darabig vége a fogzásos időszaknak.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Sziasztok!

Nekünk kicsit csalódás volt az uszi, úgy tűnt, hogy átment "pénzcsinálásba", mondom ezt azért, mert már máshogy vannak a hiányzások, ki kell fizetni a teljes összeget még akkor is, ha tuti nem jössz mindegyikre (korábban nem kellett), max. jóváírják a következő bérletbe. Meg olyan gépszerű volt. Amúgy a társaság nagyon jó, az apukák is szuperek, sok az ismerős!!! Mi sem megyünk a héten, megyünk Bükfürdőre pihenni.
Ami nálunk történt: Noémi második napja nem kakilt, ilyen még sosem volt... Tudom nem baj, csak azért mégis sajnálom... kapott édeskömény babateát, attól meg csak pukizik :D :D :D Ja! És 3 napja HALAD ELŐRE!!!! még nem szabályos kúszás, mert a hátulját csak húzza a kezével. Azóta állandóan az ágy alá akar bemenni. Olyan édes!

MÁTÉNAK gratula az összes fogához! és valóban szépen haladtok a szopi elhagyása felé.

Roberta, tetszik ez az ilyen volt ilyen lett kép! Tényleg sokat változott. Noémit meg már egy hónapja nem lehet így fürdteni. Vagy velem fürdik a nagykádban, vagy ülő helyzetben kissé előredőlve a kicsiben. Persze úgy, hogy fogjuk még. Rakok egy képet én is.
Timcsével mi van? Régen írt. Kép

Kép
Kép
l.judy
 
 


Sziasztok. KÖszi az érdeklődést! Nem túl jó híreim vannak sajnos. AZért túntem el, mert kórházba kerültem sajnos, egy hétig bent voltam. Múlt szombaton kezdődött, rendszeres keményedéseim voltak, folyamatosan kő volt a pocim helyén, néha görcsöltem is. 35 hetet töltöttem be akkor, és mikor nem bírtam tovább felhívtam a szülésznőmet, aki azt mondta azonnal menjek be a kórházba, mert nem kéne még Nórinak megszületnie. Megijedtem, bementünk. Kiderült 80-as erős kétperces fájásaim voltak...Azonnal tüdőérlelő meg Nospa injekció, aztán nem múlt, így megkaptam a 24 órás leállító infúziót, reménykedtünk, hogy még időben elkaptuk, és visszafordítható még a szülés. 24 óra szülőszoba után felkerültem az elsőre, ott voltam majdnem egy hetet...Mielőtt hazajöttem, méhszáj vizsgálat volt, ahol kiderült, hogy 2111 vagyok. A hétvégét már itthon tölthettem szigorú fekvésben, mert ugye most volt a forduló, betöltöttük a 36 hetet, és most már nem fordítják vissza a törpét, ha jönni akar. Folyamatos keményedéseim vannak, néha erős görcsök, de semmi rendszer nincs benne. Szerdán kell UH-ra mennem, meg a kenetvételre, azt mondta a Varga, hogy utána már szülhetünk, de addig jó lenne egyben maradni. Holnap telihold, remélem nem akar még kibújni a picikém, jó lenne még neki legalább egy, de inkább két hét. Szedem a gyógyszereket, amik enyhítik a méhösszehúzódásokat, de azokat szerdán abba kell hagynom, onnantól nincs megállás vagy visszafordítás. Szorítsatok!

Kép

Kép
tercsimama
 
 

 
 

Ne izgulj Tercsi, tényleg nem a legjobb hírek, de ott a dokid és a párod, ha Nórika jönni akar, akkor úgyis jön. Csak próbálj tényleg sokat pihenni. Kényeztettesd el magad, ez most tök jó lesz :D
Szorítunk!!!!!!

Kép
roberta80
 
 


Tercsi: tényleg nem jó hírek, de mostmár egyenesben vagytok!
valóban jobb lenne még bent Nórikának, de MEGVAN A BŰVÖS 36. HÉT!
Tényleg! Kinek küldessz sms-t ha megszültél? Tudod vki számát?
Ha kell, megadom az enyémet priviben.
Moncsi: gratulálok! Túl vagytok végre a fogzáson! :D
Judit: de szépek vagytok együtt!

Kép
Kép
gabcii
 
 


Sziasztok! Hű, izgi Tercsi, mi is szoritunk értetek! Azért jó hogy sikerült leállitani, nem is tudtam hogy ilyet lehet... Tényleg nagyon ki akar már jönni a kisasszony.
Judit, jó pihenést nektek.
Gabi, jobbulást Ádinak, jövő héten remélem mi már tudunk menni zenélni :D az úszópelus ott 150 ft, és asszem dm-es. Most mi is vettünk huggiest, kicsit még nagy a legkisebb is.
Roberta, sajna nem nagyon láttunk benneteket úszni, mert új rendszer hogy a másik oldalon nem lehetett bemenni és zokniban nem tudtam átkelni a vizesárkon :lol: Felváltva fogtok Dorkával fürdeni vagy a párod reszortja marad az úszás?
Olyan hideg lett, biztos arrafelé is, hogy brrrrrrrr.
Rosszul aludt Barnabás, szerintem valamije fájt, 5,50kor felébredt másodszor (előtte 4kor evett), és már nem aludt vissza, ringattam, pár percre elbóbiskolt aztán megint sirt, pukizgatott, most vagy a pocija zavart be vagy a fog kezdődik, nem tudom. 7kor felkeltünk.

Kép
bernini
 
 


Sziasztok! Kérhetek telszámot valakitől, hogy tudjak szólni, ha mennem kell? :-) AMúgy igen, meg lehet állítani, de csak egy bizonyos pontig, és nem is biztos, hogy a szervezet reagál az úgymond ellenanyagra, tehát mázlim volt. Szerdáig kitartunk remélem, aztán ki tudja? A párom minden hajnalban megy Pestre, és este 8-ra ér haza, tehát segítségem nincs, akkor ki kényeztessen? :-( Na mindegy, majdcsak elleszek ebben a maradék pár napban, remélem még egy-két hétig.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Huuuuu TERCSI! Ez nagyon izgalmas. Tényleg szigorúan maradj az ágyban, az lenne a jó, ha 37.hetet megvárnád. addigra meglesz a kenet eredményed is meg utána már tuti érett a babó. Merre laktok? Van valaki, aki kórházba visz, ha menned kell??

Gabci: köszönjük! :oops:

Képzeljétek Noncsi fél11 felé felsírt, fájt a hasa. Annyira szörnyű volt, a nyakán kidagadt egy ér, ami még ijesztőbbé tette. Csak sírt és tolt el magától. Csukott szemmel sokáig. Nem akart enni inni sem. Megpróbáltam a hőmérőzős módszert most először, de semmi. Azután kinyitotta végre a szemét, és miután megnyugodott szopizott és elaludt. Ott aludtam vele a szobájában. éjjel nem volt baj. Aztán reggel hatalmas erőlködések, és sikerült végre 3 nap után kakilni. Igaz sötétbarna volt és rendkívül ecetes büdös szagú. De most már minden rendben. Holnap megyünk 7hónapos kontrollra és majd konzultálok a dokinénivel is. Ja ráadásul a szobájában lement a hőmérséklet 20 fok alá, úgyhogy, ha apa megjön konvektor pucolás és bekapcsolás...

Kép
Kép
l.judy
 
 


Belváros széle, a kórháztól max 10 percre lakom, de mondhatni egyedül vagyok napközben, mert édesanyám a nagyimmal él aki 97 éves és nem hagyhatja egyedül. Páromban bízom, aki este hazaér, és hajnali 5-ig velem van, hátha a lánya akkor akar kijönni. SOkat keményedek ma is, görcsöket is érzek piciket, de ahányszor tudok lefekszem, meglátjuk meddig húzom. Ha menni kell akkor meg majd hívok max egy taxit, vagy besétálok a hátizsákommal :-)

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Berni, elvileg egyszer Tomi egyszer én fogunk úszni DOrkával, majd meglátjuk, hogy a gyakorlatban is így lesz-e. Még jó, hogy nem vettem egy egész csomag úszópelenkát, mert mind szétrepedt volna :D Pedig gondolkodtam rajta, de aztén csak nem vettem, mert nem tudom, hogy mekkorát fog nőni.

Nálunk is hideg lett, bekapcsoltam a hősugárzót Dorkának, mert nálunk is 20 fok alá ment. Inkább lenne még meleg. Ha meleg volt, akkor meg az volt a bajom... :D

Hááát, lehet, hogy nemsokára át kell térnünk a kádra. Mi még nem próbáltuk az együtt fürdést, de szeretném majd én is.

Ma szilvát adtam Dorkának uzsira. Olyan vicces volt, nagyon álmos volt és egy kanál szilva, be az ujja, megint egy kanál szilva, megint vissza az ujja. Úgyhogy a végére olyan lett, mint egy kis szilvás gombóc :D

Kép
roberta80
 
 


Mi is ma voltunk a 7 hónapos doktor bácsi látogatáson. Minden rendben 11300 g. a "kicsikém". Meghallgatta a doki bácsi, Dorcsi meg elkezdett sjrni, úgy megijedt, már régen csinálta. Aztán csak megvolt a végére a mosoly is. Ma annyira nyűgös, de biztos ettől az időtől.
JAj,azt akartam írni, Judit, a szilva jó arra, ha nem kakil a babu. bár nem tudom, hogy hol tartotok a hozzátáplálásban. Elfogadja már Noémi a gyümölcsöket? Vagy a sütőtököt?

Kép
roberta80
 
 


Noémi 8360 g. hááát, ott tarunk, hogy a sütőtök úgy néz ki bejön. (tegnap 4 kanál) ma már vagy 6-7!!!

Nagyon fincsi lett sütöttem tököt, reszeltem almát és összeturmixoltam. Nyami-nyami! A nagy részét én ettem meg!!!!

Kép
Kép
l.judy
 
 


JA!

Nem tud valaki franciatanárt illetve fogszabályzóst itt Kaposváron??? Mindkettő nekem kell! :lol:

Kép
Kép
l.judy
 
 


Roberta: huh, tényleg nagyon jó súlyban van Dorcsi!
Judit: ööö, mindkettőt passzolom!
Az úszás nekünk is kimarad szombaton. Ugyanis Ádika fütyije gombás lett. csak arra tudok gondolni, hogy ott kaphatta el. Fasza! :evil:
Hogyan kell jelezni a hiányzást? (nem olvastam el a faliújságot :? )

Kép
Kép
gabcii
 
 


ÓÓ, szegény Ádám! És az milyen? Tényleg, akartam már kérdezni fiús anyukák: a fütyivel nem volt gond nálatok, lenövés ilyesmi??? Barnabásnak már csak nagyon kicsit lehetett felhúzni a bőrt, ezért apukája mostanában kicsit jobban ráment a témára, de félek nehogy rosszat tegyen vele. Gondolom ha fájna neki, mondjuk jelezné a gyerkőc, de tűri.
A hiányzás csak akkor érdekes, ha a pénzt vissza akarod kapni. De valami olyan, ha előre szólsz és találnak beugrót az időpontodra, a következő turnusból vonják le, tehát pénz vissza kvázi nem jár. Vagy ha betegség miatt nem mentek, igazolás kell asszem. Én ezzel nem szöszölök, elmegyünk amennyire tudunk, aztán kész, következőre télen nem biztos hogy megyünk, nem túl jók az öltözködési körülmények.
A fogszabályzós doki külön arra specializál, vagy "sima"fogorvos is jó, Judit??? Mert azt tudok ajánlani.

Kép
bernini
 
 


Tercsimama: Mi is szorítunk, hogy kihúzza Nórika minnél tovább.

Judit: Jó pihenést nektek!

Felénk is szörnyű hideg volt az elmúlt pár napban, reggel én is bekapcsoltam a fűtést, mert 19 fok volt bent. Máté már nem náthás, ő hamar kilábalt, de én már egy hete szörnyű náthás vagyok. nem akarom részletezni, de már nekem is felfordul a gyomrom, olyan ocsmányságokat fújok ki. A Zsolti szerint már az agyamat fújom :? .

Gabi!
Szegény Ádika, biztosan nem lehet kellemes neki. Szorítunk, hogy hamar elmúljon neki.

Berni!
Én ahány helyen olvastam a fütyihúzogatásról, annyi helyen volt más más írva. Én egy éves koráig nem is húztam neki, a doki mindig megnézte vizsgálatokkor, de soha nem volt semmi vaj. Kb. egy éves kora után mondták, hogy kell (vízben), de már elég rég óta nem tudom neki akkor, mert nem fekszik el a kádban. Fürdés után szoktam neki, de akkor sem minden nap, mert nem nagyon szereti, csak röhög és kapálózik. Ha le tudom kötni a kezét valamivel, akkor megy, ha nem, akkor nem. Nálunk ez a helyzet.

Már írtam, mennyire apás lett Máté, mióta dolgozom, de ma tetőzött a helyzet. A Zsolti éjszakás volt, én pedig már negyed 10-kor mentem. Jött a mama (ekkor már mondogatja: anya nem megy dolgozni! ...), de nem akart vele lenni, csakis az apával. 11-ig inkább feküdt mellette, mint a mamával volt. Az ebédért is csak az apával ment, és természetesen altatni is ő kellett. Sőt, ébredés után is! Szegény férjem nem nagyon tudott pihenni, talán majd holnap.

bocsi a regényért :oops: :oops:

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Céklát kóstolt ma Barnabás, finom édes, én még sosem ettem nyersen, vagyis nem ecetes formában :oops: Mamáméknak van jó csomó bio :D
Az anyagcsere mennyire gyors??? Normális hogy Barnabás a keddi brokkolit ma adta ki? Nyűgösebb is volt tegnap, keveset is aludt, nehéz eset a pasi néha.
Nem tudom nálunk milyen hőmérséklet van, férjem ma megy haza, mondtam nézzen rá és ha kell izzitson oda neki hogy vasárnap mikor hazamegyünk meleg várjon.

Kép
bernini
 
 


NNNNNna, sehol senki?
Hazajöttünk ma. Barnabás átkerült a szobájába, nekem is van bent ágy, ott alszok egyelőre, kiváncsi vagyok hogy fogadja.
Úgy tűnik náthás, ma láttam hogy nedves az orra, és szipogott is néha, nem vészes. Holnap elviszem a dokihoz, ha ez marad, olyan rossz, eddig sose volt beteg. :?
Ha nincs semmi, akkor megnézzük a zenebölcsit szerintem.
Szombaton 10 éves osztálytalálkozóm volt, de a vacsira nem mentem, mert 50 km-re lakunk (vagyis anyukámék) a sulitól. Nagyon kevesen voltunk.

Kép
bernini
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk! Úgy tűnik nem maradtunk le sokmindenről. Mi van veletek? Tercsi talán szül. Többiek???
Nagyon jó volt a szálloda, és a kajááák.... hááát degeszre ettem magam, amúgy is imádok enni... Holnaptól visszaveszek, mert egy pár kiló felugrott mostanában. Fürödtünk sokat, Nonncsi is úszott, az egyik élménymedencében a szállodában. A nagy medence, csak 28-29 fokos volt, abba nem mertem bevinni. Az első éjszakánk szörnyű volt, képzeljétek el Noémi 1.5 órán keresztül sikítozva üvöltött. Már majdnem indultunk az ügyeletre, amikor végülis "magához tért" és megnyugodott. Talán a foga, meg az idegen hely...

Roberta ismét felfüggesztettük a hozzátápit, mivel Noncsinak szorulása lett majd hasmenése és ecetes szagú volt a cucc. Most kezd rendbejönni. Utánaolvastam újra, és vannak olyan új kutatások, hogy ha 7-8 hónapig csak anyatejet eszik a baba az egyáltalán nem baj (persze csak ha szépen fejlődik tőle, és látszólag nem igényel mást), sőőőt... Holnap ha mindenigaz beszélek egy szopistanácsadóval is a témában. Ja még annyit gyorsan, hogy kapott barnakenyérhéjat, (kétszer eddig)amit imádott rágcsálni, de nagyon kell vigyázni, mert egyik nap leszakadt róla egy darab és öklendezett tőle, mire gyorsan belenyúltam a szájába és letöröltem a nyelvét. Nagy volt az ijedség.
Na kicsit hosszú lett.
Ádikának jobbulást. még este jövök.

Mocsi és a férjed azért ennek örül?? Gondolom azért jól esik neki, hogy lassan nélkülözhetetlen a fiánál :lol:

Kép
Kép
l.judy
 
 


Én is eltűntem, megkezdődött a suli, már Egerben is voltam, nagy a kavarodás, elvileg idén végzek és a szakdogával is kellene foglalkoznom. Így mikor Dorka alszik, ezt csinálom, egyenlőremég csak olvasok, meg vannak magántanítványaim, az órákra is készülök. Remélem pénteken nem fog esni, jobb idő lesz.
Jaj, Dorka ma négykézlábra állt :D olyan aranyos volt, csak a nagy popó még lehúzza :oops:
Dorka is csak uzsira kap mást, amúgy még 4-szer szopik. Ma pl. kipróbáltuk a banánt, csak azzal vigyázni kell a kálium tartalma miatt, mert a veséje nehezebben tudja lebontani, csak pár szeletet adtam neki almával keverve.
Gabci, hogy van Ádi?
Dorkával a hétvégén apukám úszott, olyan jó volt, de apu úgy félt, úgy szorította, hogy az csak na :D

Kép
roberta80
 
 


Kép

Legújabb kedvenc képem, meg tudnám enni... :D

Kép
roberta80
 
 


Sziasztok! Nem, nem szültem még, de talán ma este?
Most jövök a dokitól, eredmények:

Méhszáj: 2222! Felpuhulva, készülődve a nagy napra.

NST nem mutatott semmi extrát a doki szerint. A kenetvétel eredménye negatív, valami apró bacit találtak amire kaptam a hülye utált Klion kúpot, nagyon örülök :-( Na mindegy, doki szerint várható a hétre a törpe, de megkért, hogy ne csütörtök, péntek és szombat legyen a nap, mert akkor továbbképzésen lesz :-((((((((( Arra a három napra szigorú fekvést kért tőlem, de köszi, ha megindul a szülés, tartsam vissza? :-( Mondjuk úgy megvizsgált, hogy lehet ma éjjel vagy holnap szülés lesz, úgyhogy bizakodom. A méhszájam mindenesetre felkészült :-) És már én is.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Hú Tercsi, hajrá!!!! Nem is kell nagyon tágulnod már :D Na jó, még egy picit. De nagy esélyed van a könnyű szülésre. Szoritok!

Kép
bernini
 
 


Jaj ne is mondd. Azért félek egy kicsit, de egyre jobban várom, minden este úgy fekszem le, hogy görcsölök és keményedek, de sajna nem eléggé...reggel mindig úgy ébredek, hogy na ma éjjel sem szültem. Könnyű szülés? Hiszem ha látom. A málnalevéltea is nyitogathat, de babó még jól érzi magát bent, úgy veszem észre.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


jó lesz az Tercsi, hidd el...Berninek is viszonylag könnyen ment, Judit is hamar "lezavarta" :D nekem sem tartott sokáig. Bízz magadban, mi meg majd szorítunk :)

Kép
roberta80
 
 


Tercsi: meglestelek iwiwen. Óriási a pocakod hallod! :D
ne parázz rá a szülésre. Nem mondom, hogy kellemes, de bevallom, én rosszabbra számítottam. Szal, simán túl lehet élni!
A lényeg, hogy nemsokára veletek lesz Nórika és csak ez számít.

Mi sz@rul vagyunk. Ádika még mindig náthás, mostmár köhög is. Ma zenebölcsi helyett, megint a dokinéninél voltunk. kapott antibiotikumot.
Remélem végre kijövünk mindketten ebből a fránya felső légúti nyavajából. Úszni most szombaton sem megyünk. Akkor már 2 foglalkozásról hiányzunk... ez gáz...
Sőt, nem tudom, egyáltalán van-e értelme mennünk, mert ha minden alkalom után 2 hétig betegek vagyunk mindketten, nekem az nem éri meg. majd meglátom még...
Roberta: :D Apukád ari lehetett, hogy mennyire félti Dorkát!
Jókat szoktam mulatni rajta, ha vendégek vannak nálunk és másodpercenként ijedezve kapnak Ádi után, hogy nem fog elesni? :D

Kép
Kép
gabcii
 
 


Ádinak mielőbbi jobbulást!
Judit, Roberta, akkor holnap 10.30 életfa?

Kép
bernini
 
 


megyünk, bár Dorkának hőemelkedése volt este, és folyik az orra. Most nem tudom, hogy a foga jön-e, vagy beteg lesz...Bár a hőemelkedés aggaszt. Az is lehet a fogzás jele? Múlt héten a doki bácsi azt mondta, hogy már nagyon meg van dagadva az ínye...Szegénykém olyan keservesen sírt, annyira folytak a könnyei...Na, holnap találkozunk, remélem, hogy jó idő lesz.

Kép
roberta80
 
 


Jól rászóltam az időre. Most hívtam fel a művelődési központot, azt mondták, hogy ilyen időben is meg lesz tartva az avatás. CSak azt nem tudom, hogy ki fog elmenni, kisbabával, babakocsival...nagyon jó. Ha esetleg elállna, nem lenne rossz :) Azt mondta a nő, hogy az okleveleket a portán majd át lehet venni. De még nem tudja biztosra. Ez van, még ha el is áll az eső, csupa sár lesz ott minden... :(

Kép
roberta80
 
 


Hát tényleg kár az időért. Nem tudom igy elmenjünk-e. Barnabás is taknyos volt vasárnap,hétfőn, azóta nem.
A hőem. lehet fogzás miatt, láz már nem. De a nátha miatt is lehet.
Barnabásnál tuti előjött a szeparációs nyavaja :lol: pár napja amint kikerülök a látószögévől, visit. Wcre is alig tudok elmenni. Ha itt van valaki más az is jó, csak ne legyen egyedül. Meddig tart ez? Olvastam, hogy ez kb 8 hós korban jelentkezik.

Kép
bernini
 
 


Nálunk is volt a szeparációs izé, emlékszel?De elmúlt. Kb. másfél hónapig tartott, még most is kiabál egyet, ha elmegyek, de hamar feltalálja magát, nem visít, mint régebben.
Én még bizakodom, hogy eláll az eső...hátha...

Kép
roberta80
 
 


elállt az eső, talán elindulunk. Hívtam Juditot, ők mennek. Remélem, nem fog nekieredni megint.

Kép
roberta80
 
 


Sziasztok!

Tercsi hahó! Tessék szülésig minden nap bejelentkezni! :wink:
A szeparációs szorongás sztem abszolút gyerek függő. Meddig tart? Nálunk a mai napig. vagyis átalakult anya függőséggé. Ugyanis Ádika nem marad el nélkülem. El tudjátok képzelni, mennyire patent módon megy a házimunka elvégzése...
Roberta: hőemelkedés simán lehet a fogzástól. Náthás is lehet tőle. Nehéz megítélni ebben a szar időben, mitől vannak a tünetek. Mindenesetre, ha rosszabbodik, akkor aggódj sztem.

Nálunk "szuper" a helyzet. Ádika bónuszba még beszerzett kiütéseket. Azt mondta a dokinéni, a vírustól vannak a bőrtünetek.
Mondjuk tényleg tök olyan, mint mikor a 3 napos láz zajlott, csak most testszerte van.
Az étvágya jó, nem látszik rajta, hogy beteg lenne.
Ő inkább ha beteg, jobban pörög. Ennek eredménye 2 szépséges folt a homlokán amit az asztalnak köszönhet.
Jaajjj, iszonyatosan eleven!

Kép
Kép
gabcii
 
 


Sziasztok. Tegnap este szőrnyűűűűűűűűű volt.
6 perces fájásokig jutottam, aztán mire készülni kezdtem volna, elmúlt, csak szurkálgatott, meg fájt a derekam meg görcsöltem. Már kezdem azt hinni, hogy ez a törpe tréfál velem, előtte este is ez volt csak akkor rendszertelenek voltak a fájások, de tegnap időre jöttek és fájt is ezerrel, nem csak mint eddig. A hasam kb 3 napja betonkemény. Tegnap elment a nyákdugó, vagy legalábbis egy része, bíztam az éjszakában de hajnali kettő felé elaludtam. Már tiszta kimerült vagyok a több napja tartó "vajúdástól". Mi lesz ebből??? Remélem baba mielőbb. Napok óta szenvedek.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Ja, ahhoz képest, hogy eddig vissza kellett tartani...Már egy ideje semmi visszatartó gyógyszer, se magnézium se Nospa, semmi. Csak málnalevéltea. Érzem is hogy alul feszeget, meg szúr, de már hova nyílok a 2222-től? Az már a szülés kéne, hogy legyen...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Huuu Tercsi már tényleg a finish-ben vagy! Amit tudok tanácsolni, hogy egyél sokat, hogy legyen erőd és próbálj meg minél többet aludni. Bár tudom nehéz így a végén. JA! és még valami. Ha tudsz befelémenet igyál egy kis vizet. Ott úgysem lehet enni inni amíg meg nem szülsz és én speciel olyan szomjas voltam.

Csajok! A kezdeti felháborodásom alábbhagyott, hogy kihagyták Noémit, most írok épp panaszlevelet. Aztán lesz ami lesz.

Apukám jön ma hozzánk, úgyhogy megyek takarítani.
Dorkának jobbulást, látszott is rajta, hogy bágyadt.
Berni! hogyhogy nem lehet láz a fogtól????? én mindenhol azt olvastam, hogy lehet. de nem tudom. Mi is várjuk a fogtündért. de sehol semmi.
Képzeljétek, tegnap ízlett a babán a Noncsinak!! Talán megtörik a jééég ..és beszéltem a hozzátáplálásról egy szoptatási tanácsadóval. JA és a fejembe vettem, hogy elkezdem én is a dolgot, és önkéntes tanácsadó leszek. Hosszú folyamat, az első gyermek 9 hós korától már el lehet kezdeni.

Gabci! Szegény Ádika! De legalább eleven. Az azt jelenti, nincs olyan rosszul.

Kép
Kép
l.judy
 
 


Judit, teljesen kihagyták Noémit? Mit mondtak, mikor odamentél??Főleg, hogy ebben a szar időben, pici babával vettétek a fáradságot és elmentetek, erre ők meg kihagyták. Pedig vissza is jeleztél. Én nem találtam Dorkát meg a fán, de biztos ott van, csak már ezzel a szemüveggel sem látok :D Jó, hogy ízlett Noncsinak a babán, Tomi talált egy cikket, el akartam neked vinni, de most jutött eszembe :) igazából a tehéntejről van benne szó, de megemlítik, hogy milyen jót teszünk a babákkal, ha sokáig szoptatunk, és nem kell nekik változatos kaja, mert nekik nem az a lényeg. Na, majd ha legközelebb találkozunk, elviszem.

Kép
roberta80
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek a babákhoz "kint" és "bent" egyaránt!
Olvastam még a fórum elején, hogy többen jártatok vagy jártok a fiatalabb Gyógyi doktorhoz! Róla szeretnék többet megtudni, ha tudtok segíteni! 22 hetes terhes vagyok és arra kényszerültem, hogy orvost váltsak és szeretném feltérképezni a terepet! Sokan dicsérik a Gyócsit, ezért kérdeznék, ha nem baj!
Szóval mennyibe kerül nála egy terhesgondozás, amikor magánba mész? Úgy tudom van ultrahang készüléke, ha ott ultrahangoz meg akkor az mennyibe kerül a terhesgondozással együtt? Kedves? Odafigyel a betegeire? Megadja a mobilszámát, hogy el lehessen érni, ha baj van? És mennyibe kerül nála a szülés? Mond valami konkrét összeget, vagy rád van bízva?
Húú most ennyi jutott hirtelen eszembe!

Légyszi segítsetek! Előre is köszönöm a válaszokat!

További kellemes, szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Hát először is, Judit bocsi, hogy leléptünk szó nélkül, de nagyon nyűgös lett Barnabás, el is aludt a kocsiban, otthon levetkőzettem, betettem az ágyba, nyikkant egyet de aludt tovább :lol:
Gáz ez a szervezés. Biztos kiirod magadból a dühödet ezzel a panaszlevéllel, de szerintem csak időpazarlás. Emberi mulasztás, sajna .
Tercsi, hajrá, kitartás! NEkem nagyon nagy szerencsém volt, már látom, összvissz 5 óra volt az elejétől a varrásig és úgy igazán fájdalmas csak 3 óra volt.
Roberta, hát nem irigyellek Dorka súlyáért, kis vasgyúró manó :P
Szóval:Én azt olvastam, meg hallottam tvben is szakembertől, plusz a mi védőnőnk is azt mondta, hogy ez egy nagy tévhit, hogy a fogzás lázat okoz. A hőem.még elmegy, de a láz hátterében már biztos más betegség áll. Mi még messzebb vagyunk a dologtól, majd kiderül...

Celes: tényleg jó doki a Gyócsi, én hozzá jártam, más kérdés hogy pont akkor szültem, amikor ő sielt, de ez benne volt a pakliban. A terhesgondozás 5-6000 már nem emlékszem, az uh benne van, azért nem kell fizetni. Kedves, odafigyel, a száma az interenetes oldalán is rajta van, lehet hivni, ha nem veszi fel, visszahiv, névről tudja ki vagy, hol tart a terhességed, milyen vizsgálaton voltál... A szülés asszem 35000 ,mivel ő vállalkozó orvosként dolgozik a kórháznak, ennyi a tarifája, erről számlát is tud adni és egészségpénztárra is el lehet számolni. Na de nem fényezem tovább. Driennke tudna szüléssel kapcsolatban mondani róla, de ő ritkán jön. Vagy Móni is nála szült, ez nem biztos...

Kép
bernini
 
 


bernini: Köszi szépen az infókat! Elég jónak hangzik. Bár eddig csak láttam őt, de mint orvoshoz nem volt szerencsém, de azt hiszem, hogy hozzáfogok járni, ha még elvállal! :D
Mégegyszer nagyon köszi! És kellemes hétvégét!
Vendég
 


Nagyon szívesen. Biztos elvállal, én sem az elejétől hozzá jártam, nekem is ajánlották, amikor váltani akartam és nem bántam meg. De szülés közben majd legközelebb bizonyosodok meg a szakértelméről (ami nem is lesz olyan közel szerintem, de ez már más tészta :lol: ) A magánrendelése hétfőn du. van. http://andras.gyocsi.hu

Kép
bernini
 
 


hááát, jó kis izomlázam lett, úgy fáj a karom, hogy az csak na :D ennyit egyhuzamban én sem cipeltem még a kislánykámat.Én is utánanéztem, és úgy olvastam, hogy ha lázas a baba, az nem biztos, hogy a fogától van. Lekopogom, most mintha jobban lenne.

Kép
roberta80
 
 


Sziasztok! :)

Hajrá Tercsimama! :) Küldtem neked levelet.

Celes: én nem rég szültem a fiatalabbik Gyócsinál. Nagyon korrekt tényleg, a következőt is nála szülném ha lesz, még a babó után is érdeklődött a csecsemősöknél. A terhesgondozás UH nélkül 4500 UH-val változó volt az elsőnél 6500-at kért fényképpel együtt utána mintha 8000 lett volna. De genetikai UH-t nem csinál arra a kórházba kell menned úgy is.
A szülés 40000 de akár egészségpénztárból is fizetheted.

Kép

Kép
starlark
 
 


BERNI!!!
CSAK NEEEM????? HUHA! EZ ÉRDEKEL.(Kistesó)
Amúgy az egyik ismerősöm is azt hitte, hogy terhes, mert megjött, aztán nem. Csinált tesztet, ment dokihoz is, azt mondta, hogy szoptatáskor bármi előfordulhat, de most nem terhes! aztán megjött neki 2hónap múlva.
Viszont a barátnőm Szentendréről, na az ő kislánya 8 hónapos volt amikor terhes lett újra. Pedig ő is szoptatott, alig evett mást a babája. Neki amúgy már rendszeres volt a ciklusa. Ja! és február 10körülre van kiírva.
Celes én Szemereinél szültem, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni.

Kép
Kép
l.judy
 
 


Nemnemnemnem :D Pont azt irtam, hogy nem mostanában akarok szülni megint. Nekem amúgy még mindig nem jött meg.

Kép
bernini
 
 


Celes!
Én is a kis Gyócsinál szültem, és a terhesgondozáskor, a szüléskor és utána is teljesen elégedett voltam vele, úgyhogy tuti, hogy a következő is nála fog születni. Persze, ha épp nem nyaral vagy síel majd ... Amikor én jártam hozzá (3 éve) még nem volt uh-gépe, és a tarifák is biztosan változtak azóta, de a váróban ki van függesztve, mi mennyibe kerül.

Csajok!
Nem akarom elkiabálni, de muszáj, hogy kiírjam magamból. Máris sikerült a kistesó projekt! Múlt kedden 1 hetet késett már (amit egyébként nem szokott), csütörtökön csináltam egy tesztet, de számomra egyáltalán nem volt kérdés, hogy baba lesz. feszült a hasam, a hányinger is megjelent (bár nem vészesen), és talán ez is közrejátszott abban, hogy a Máté abbahagyta a szopizást. Lehet, hogy nem ízlett neki a tej új íze.
Lényeg a lényeg, az én számításaim szerint kedden már 6 hetes leszek. Dokihoz majd csak 6.-án akarok menni.
Remélem, nem lesz semmi gond!
Vonalzót meg majd a doki után csinálok, ha minden ok-nak bizonyult. De csajok, ez még titok, senkinek egy szót sem!

Az összes beteg babónak jobbulást kívánunk! Mielőbbi gyógyulást!

Tercsimama! Mi is szorítunk nektek!

Akárki akármit mond, Máténak bizony még 39 fokos láza is volt a fogától. Igaz, csak rövid ideig tartott.

Judit!
Igen, gondolhatod, hogy a Zsoltinak legyezgeti a lelkét, hogy milyen fontos lett a fiának! Egyébként tényleg olyan édes, amikor azt mondja, hogy "apa deje haza, apa deje haza!"

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Wow Móni, ez igen, tök jó. Gratulálok, biztos minden rendben lesz. És ahogy annak lennie kell, a természet megoldotta a szopikérdést is :D Akkor most már nem kel fel éjszaka, vagy bújni még néha odabújik?

Kép
bernini
 
 


Amikor picike volt, akkor is sokat aludt úgy, hogy a mellkasomon /vagyaz apáén feküdt. Ezt a szokását máig megtartotta. Ha felébred éjjel (lehet, hogy csak félálomban van), mászik rám (most már csak a fejét teszi a mellkasomra), és alszik tovább. Nincs is ezzel semmi gond, csak én mégsem tudok egyhuzamban aludni :wink: .

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Moncsi, gratulálok a kistesóhoz, szerencsés vagy, hogy így pikk-pakk összejött :)
starlark gratula a kisbabádhoz, milyen volt a szülés?
Dorka is aludt a mellkasomon, amíg "kicsi" volt, de most már beszakadna azt hiszem :D
A tegnapi uszi katasztrófa volt. Elmentünk végülis, mert már nem folyt az orra sem, de nem kellett volna. Tomi szerint a víz hidegebb volt, mint szokott, úgy fázott Dorcsi. Néha még el is pityeredett, pedig élvezni szokta. Aztán, mikor kijöttünk, eltörött a mécses. Úgy üvöltött, hogy alig bírtam felöltöztetni, szerintem ti is hallottátok,Berni és Judit, benn a medencénél :( Ott is hideg volt ahol fel kellett öltöztetni.
Este voltunk moziban a Mamma mia!-t néztük. NAGYON JÓÓÓ! Legalábbis nekem nagyon tetszett.
Gyócsi témához én sem tudok hozzászólni, Bárdosnál szültem.Én vele meg vagyok elégedve.

Kép
roberta80
 
 


Hát eddig tartott a "majd a doki után csinálok vonalzót" gondolat.
Úgy örülök, valamerre muszáj hogy kiörüljem magam! A férjemen és rajtatok kívül nem tudja senki, de kell, hogy valaki osztozzon velem! És ti lettetek az "áldozatok" :wink: !

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?