sziasztok.
ismét Ildi párja (Zoli) ír.
elsőként is: Ildi jól van, de fáj neki a varrat környéke, gondolom ez természetes. a kislány is jól van (rakok fel friss képet, ha rájövök hogyan kell), ma már a nap jó részét Ildivel töltötte, néha vitték csak el. nagyon ügyesen alszik, és nagyon ügyesen sír fel, nagyon büszkék vagyunk rá.
sajnos a cicizés meg nem megy ilyen jól neki, de ez sem lehet véletlen. szóval nem volt szükség inkubátorra, így az anyja közelsége nyugtatólag hatott rá.
a születéséről pár mondat az apa szemszögéből: szerda reggel fél 6 körül elment a mellékhelysiégbe, és azt vette észre, hogy folyik a magzatvíz. szólt nekem, hogy menni kell, fogalmam nem volt, hogy miről van szó. ekkor mondta, hogy folyik a magzatvíz... ekkor már rétettem, és indultam öltözni. szrencsére a kórházi csomag 98%-on volt, így kb. 5 perccel később indultunk is. szerencsére nem volt még forgalom, és nem is volt messze a kórház. reggel 6-ra ott voltunk, utána pár perccel vitték ILdit vizsgálatra, én a folyosón cirkuláltam, nem voltam képes ülni, egyhelyben állni, csak járkálni. szóltak, hogy otthon maradt az apasági nyilatkozat, ekkor lettem benne biztos, hogy szülés lesz. hazaszaladtam a papírért, mire visszaértem, már adták rám a köppenyt, meg a cipőre huzható zacsit (?), ami a szülés után, mikor a "borítékba valóért" mentem egy bankautómatához, akkor is a lábamon volt, ott vettem észre, hogy ezt talán le kellene venni végre. amikor tehát apasági nyilatkozattal felvértezve megérkeztem, köpenyben, akkor már a szülőszobában voltunk, Ildi az ágy mellett az ott kapott cuccokban, papucs kivételével. kellemes nevetgélős hangulat, pár perccel később már a doki szólt, hogy több komolyságot kér. ekkortájt kezdték Ildit elérni a fájások, az ötpercesek. nem sokkal későb ezek gyakoribbak lettek, és erősödtek, de mint kiderült, már a kórházba éréskor 3 ujjnyi volt a tágulása. olyan 6:50 körül már csak feküdni tudott, és egyre élésebbek-intenzívebbek lettel a fájások. eddigre már ott volt mindenki, szóltak a csecsemősöknek is, és a papírmunka egy része is el volt készítve. innentől az idő másképp kezdett csorogni, legalábbis számunkra. a szülésznő és a doki együtt mondták a segítő szavakat, segítettek megtalálni a jó légzést és mozgást. felrakták a lábait azokra atartókra. és a szülésznő azt magyarázta, hogy úgy vegye a levegőt, mintha úszna, csak szájon át, és csak akkor, ha a vízfelszín felett van. ez bevált, 2 próbálkozás után már dícsérték, hogy nagyon ügyes. egy fájdalomhullám alatt kb. 3 lélegzetvételre és nyomásra volt idő, utána egy kicsi szünet, majd jött a következő hullám. ebből lement kb 5 vagy 6, és mondta a szülésznő, hogy jó sok haja van a babának. még két kör a fent vázolt technikával, és kint is volt a baba feje, még 2 perc, talán annyi se, és ott volt a kislányunk, kicsit lila volt szegény, meg mázgás, de ott volt, épen, egészségesen. egy nagyjából 2-3 percet anyu mellkasán töltött, már előtte nyökögött, meg gügyögöt, mintha síni akarna, csak fáradt lenne. a pontos időpont 7:16 volt, tehát nagyon-nagyon szerencsésnek érezhetjük magunkat, mert rövid szülés volt, pláne így elsőre. egyszercsak felkapták a babát, és elszaladtak vele a kötelező vizsgálatokra, alig értem utol őket, addigra már elkezdték felöltöztetni, sajnos a pontszámokról lemaradtam. a vizsgálatot végző főnöknéni annyit mondott, hogy tekintettek a 35. hétre, azt a napot a szaunában tölti, melegítik egy kicsit. így tudtuk meg, hogy inkubátorba kell mennie Lottinak. öltöztetés közben odafértem kicsit a babához, és mikor hallotta a hangom, akkor nyílt a szeme, me mozdította a fejét. amikor felöltöztették, és berakták a kiskocsiba, akkor betolhattam még Ildihez, akit ekkor vart össze a doki (bent voltam, de nem vagyok biztos benne, hogy mikor vágtak, és mivel...). amikor a baba meghallotta Ildi hangját, akkor nagyon intenzíven kezdte mozgatni a kis fejét, és nagyon nyitogatta a szemét, de valszeg sok volt a fény a szobában. ahogy odanyúlt, egyből megfogta az ujját, de nagyon erősen markolt a csepp kis kezével. utána elvitték szegényt, azóta én is csak ma délután láttam, foghattam meg, ez elég rossz volt (nekem).
Ildi fáradt volt, fájt neki nagyon, azt mondja. 2 órát még ott kellett maradnia, ami a végén kicsit több lett, mert nem tudott felállni, szédül nagyon. kapott infúziót, amitől jobban lett, de elég sokáig érezte még, hogy szivárog a vér a varratt környékén... végül 10 körül került be a kórterembe. nekem még el kellett mennem intézni pár dolgot (babahordó autósülés stb.).
napközben és este bemehetett a kicsihez, de tartósan csak ma lehetett vele.
jótanácsok, ha megengeditek.
- legyen kész a csomagja mindenkinek.
- amit meg kell venni még, azt vegyétek meg, ne halogassátok tovább, vagy az apukáka hajtsátok el érte.
- mossatok ki mindent, saját tapasztalatból mondom, a mosógép elég ellenségesen tud viselkedni rutintalan apukákkal.
- a doki által előirányzott összeg is legyen előkészítve, borítékban.
- ez gondolom kórházanként változik, de pohár vagy bögre, evőeszköz legyen a csomagban. legyen sok szőlőcukor, meg rágcsálnivaló, popsitörlő kendő, eldobható bugyi rengeteg, wc ülőkére ilyen papírizé, ásványvíz.
nem tudom sajnos, hogy ki kérdezte, hogy beugorhat-e Ildihez, mert az Uzsókiba megy vizsgálatra. a válasz az, hogy igen, keresse meg egész nyugodtan Ildit, a második emeleten a 10-es szobában találja, ez majdnem szemben van a szülőszoba bejáratával (eggyel visszább, a bal oldalon).
üdv, minden jót kíváok nektek!
Zoli
[/img]