Új privát üzeneted érkezett!

Hello Márti!!!! :lol: :lol: :lol:

Azért egy képet dobhatnál Kamilláról!!! :wink: Húúú, de jó dolga lesz, 3 bátyussal... apukáról nem is beszélve!
Drukkolok, hogy evős-alvós nyugodt baba maradjon!
Vendég

HAHÓÓÓÓ!!!!
Merre van mindenki????
Vendég

hahoo!!
en tok hulla...tegnap irta csomo mindenki hogy milyen szorny-ejjelek vannak, majdnem dicsekedtem, hogy nalunk meg egy sem volt....hat tegnap az lett :roll:
winona altal leirtak a szopis-hadonaszasrol nalunk is vannak, es en reeem turelmes vagyok, de ez elegge fel tudja kuldeni az agyam...mar folyik a tej az arcan, mar nyomom bele (:D) semmi, csak orjong, horog, meg hadonaszik!!! rem idegtepo....
szoval ez volt tegnap is, meg aztan sehogy sem volt jo, mar mellettem fekudt (mert csomoszor csak az a baja, h ott akar lenni velunk a nagy agyban) a vegen, en valamiert az agy szeletol kb 2 centire fekudtem, pedig marci meg seholsem volt... picur meg a mellkasomon aludt el, igy en is.... hat nem volt pihenteto...
reggel meg mint a mosottszar...szerencsere marci levitte simit oviba, igy en csak fel12kor(!!:)) keltem manoval, aki meg aludt is akkor...

honey, es a tobbi pocakos, mennek a drukkok hogy mar vegre legyen valami!!!!!!!!!!!! -nezzetek ugy, hogy a tieitek lesznek a legkissebb babak, es majd mindneki irigykedik, hogy miiilyen picii, cukiii :) :) na de telleg, most mar nincs sok hatra, akarhogy is nezzuk!!!!!!!!!!!!!!!! -tudom, ilyenkor a par nap reemsoknak szamit, tudom....

na sajna ma csak ennyi, total hulla vagyok, ma lett vegre anyakonyvink, meg lakcim, es elvittem rogvest a teve utcaba, es lett rogton taj kartya is!!! mar cska ki kene tolteni a franya igenyloket.... es hova is kell vinnem az anyasagi meg a csp igenylot????????????? lecciiii segiiicccsetek :D
koosziiiii

na joocak, ma 9kor akarok lefekudni!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Mi is hazaérkeztünk tegnap!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat!

ÉN IS GRATULÁLOK MINDENKINEK, AKINEK MEGSZÜLETETT A KISBABÁJA!

Kép
Kép
petra1980

Mi jól vagyunk, a tejem is beindult, bár az első napok a kórházban nagyon nehezek voltak, nem volt tejem, és nem tudtam szegény Rózát szoptatni.
Nekem hihetetlen gyors, és könnyű szülésem volt!
Szombat délután egy óra felé kezdődtek a fájások, de eléggé rendszertelenek voltak, 3 óra után váltak 8-10 percesekké, akkor kezdtem készülődni, 5 körül értünk a kórházba, és akkor már 3 ujjnyira nyílt a méhszáj, a szülésznő éjfélre jósolta babát, de Róza fél nyolckor kibújt!
Imádom őt, és minden fájdalomért kárpótol!
Kép Hanna Róza

Kép
Kép
petra1980

petra,

téged is irigyellek ormolyához hasonlóan!! :D
Hanna Róza meg egyszerűen tüneményes!!!! :D

Nálam semmi. Flórának még van 1,5 órája ha pontos akar lenni... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello lányok!

Remélem ma többen jöttök, mert én itt egyedül a gép előtt halálra unom magam!

Petra: Édes nagyon a kicsi lányod! És ahogy olvastam, sietett kifelé a Nagyvilágba! :wink: Ügyes kislány! És olyan kis elégedetten alszik... meg lehet zabálni!!! :)

Honey: Falak megvannak még anyudéknál? :lol:
Ja, és akkor üdv a Terminuson Túliak Társaságában!

Bagz: A linkes topicban van több link is feltéve arról, hogy mit hova, milyen mellékletekkel kell elküldeni. Ott találsz letölthető nyomtatványt is hozzá!

Na én megyek dokibához, meg gondolom nst is lesz, bár nem tudom minek: tuti zárt vagyok, méhtevékenység meg Nulla! Na mindegy... lehet, hogy kiharcolok egy uh-t, csak a "picur" súlya meg Bpd-je miatt! SZerintetek mennyit nő egy baba 3 hét alatt? (3600 gr-ról indulunk!! :shock: )
Vendég

Ma csavarogtam egy jo nagyot. Programot csinaltam magamnak most, hogy vegre vezethetek, mert elmult a szedulesem (nagyresze). Bementem a belvarosba (ez 2 ora vonatozas oda-vissza+30 perc vezetes), talalkoztam egy baratnommel, es bementem a volt melohelyemre. Olyan jokat dumaltam, es mar latszik, hogy nagyon ki vagyok ehezve a tarsasagra, azert is akartam meg egy "utolso" kort igy futni Ben erkezese elott. Jol esett, setaltam egy nagyot a City-ben, meg jokat beszelgettem, szoval ez volt most az en kikapcsolodos nagy napom.

Mondanom sem kell ennek fuggvenyeben, hogy teljesen jol vagyok, szulesnek semmi jele, Benedek tovabbra is nagyon aktiv.

Bocsi, hogy nem reagalok semmire, de rohanasban vagyok, mert elment tobb mint a fel napom, es be kell potolnom.

Remelem, aki szulni akar, az elment szulni, a babak meg szepen szopiztak es aludtak, hagytak pihenni a mamajukat :wink: :lol:

KépKép
Kép
humanka

bejci,
látom az alvás neked sem az erősséged.
Nem akarlak megrémíteni, de ha hete 3600 gr-ot mértek, akkor most jó eséllyel 4 kg felett lesz. Várunk nagyon a hírekkel!!!!
Neked szoktak csinálni flowmetriát? Mielyn gyakran?

wiona, eszike (miután ti betöltöttétek a 40.-et ) és még akik 2in1 vannak: most hogy már mindenki betöltötte a 40. hetet ( humanka ezt a címet neked is megelőlegezem :) ) , ti milyen vizsgálatokra jártok és milyen gyakran?mert kicsit úgy vettem észre, ebben is ahány doki, annyi szokás. És az enyém mintha kicsit lazán kezelné a dolgokat.

Flóra nagyon be van kómálva 1,5 napja. Alig mocorog megint.
Amúgy nálam semmi extra

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt :)

honey: neked már nem itt lenne a helyed.. :wink: hát ez a kiscsaj :wink: jöhetne már :)

bejci!
Te érted is megy a drukkom :wink: Maradj bent a kórházban, és már a pici lánykáddal gyere haza :) :wink:

Humanka!
Nem semmi amit bejártál :) úúúú én még pocak nélkül sem hiszem, hogy szívesen jönnék - mennék ennyit .. hát remélem, hogy a babád is beindul ettől a nagy utazástól.. utazzon ő is kifele a pocakodból gyorsvonat gyorsaságával .... :) :)

bagzerka!
Hát akkor nálatok is kezdődik a műsor :? Mi is a héten többször úgy aludtunk, hogy velem volt Adél.. hááát nem igazán kényelmes.. és tényleg nem lehet jót aludni úgy.. tegyél fel képet a fiúkról :) -várom.

Petra:
Jaj de édes ez a pici lány!!! OOOlyan édes kis pofikája van!!! Nagyon-nagyon tetszik a neve!!! Örülök, hogy minden rendben veletek!!!

Márti!!!!!
DE jó, hogy itt vagy újra :) (és ugyan, ne köszönd.. szívből jött a figyelmem... :) )
ÉÉÉÉÉn is kérek-kérek szépen képet a pici édes egy szem lányodról :)

Eszike!!!
Légyszi tegyél fel Te is képet Noémiról :)
várom..

szeder74

Szép Jó Reggel! :)

Bazreka: a kincstárba kell menni, de Bejci linkje kompletten tartalmaz mindent :)
Én tegnap este ijedtem be mi lesz éjjel, mert Ő Picusága 14-től 23-ig másfélóránként kelt és rottyantotta tele a pelust. De hálisten 23-tól leállt erről és csak 2-kor és fél 6-kor fújt ébresztőt.

Márti: már nagyon várom a sztoridat és a képeket! :)

Petra: üdv otthon! :) Róza nagyon édes kis kerek baba, és hogy mosolyog álmában :)

Bejci: szorítok hogy most már mutasson vmit aza fránya nst :)

Humanka: Jó nagyot kirándultál, nem semmi a teherbírásod :)

Mi ma megyünk a gyerekorvoshoz, kíváncsi leszek ott mekkorának mérik Doncit :)

Kép

Kép
starlark

szeder,
hát igen... nagyon babázhatnékom van már. Bár most sikerült újra némi türelmet eröltetnem magamra.

márti,
iiiiiiiiiigen, kérünk szépen képet!!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Mamik help!!!!!!már én is majdnem elkiabáltam, h. az éjjelek is jók erre tegnap olyan hasfájást kapott manó, h. ott bőgtünk vele!!!!nem tudtunk segíteni és már beájult ahogy dobálta és erőlködött a kis testével.....szörnyűűű volt hívtuk az ügyeletet, aztán elrohantunk éjjel espusiman cseppért.........aztán megjavult.......de ezt átélni.....basszus......kegyetlen volt........volt már ilyenetek h. örjöngött a hasijától??????mit adtok neki??????
jah és valószínű azért volt mert tökre bekajált előtte, mint még soha, én állat meg örültem h. lesz egy tök jó nyugis éjszakánk, h. mennyit fog aludni...
honey:én ctg-re kellett csak menjek, még áramlásra sem....

Kép
winona

jaj wiona... én tuti totál frászt kapatm volna!! :(
Remélem mára már minden ok!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey: gondolhatod, mi is!!!!mára minden oké, lekopogom, de ezek éjjel jönnek elő.....
huhhh te is lassan túlhordásban!drukk

Kép
winona

Winona, elhiszem, hogy kétségbe estetek. Az espumisan cseppek jó. Én is azt adok néha. Ha viszont rendszeres, és nagyon erős fájásai vannak, akkor írnak fel valami erősebbet. Nálunk kaki előtt szokott lenni egy kis nyüszi, látjuk hogy erőlködik, ilyenkor simogatjuk a hasát, és egy kicsit megtornáztatjuk. Ez is bevált.

Bejci, drukk mára.

Honeymoon, nagyon jól bírod (te is) le a kalappal. Ahhoz képest, mennyi mindenen keresztül mentetek, Flóra nagyon jól bírja. Ha már nem mozog annyit, talán készül Flóra a kijövetelre. :wink:

Petra, GRATULÁLOK! Csodaszép kis hercegnő. Irigyellek, hogy ilyen könnyű szülésed volt!Sok boldogságot és tejcit kívánok!

Márti, de jó, újra itt!!!! :D KÉPET! :D

A.m. Gyuszika tüneményes! Szerintem nagyon hasonlít rád! :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!
Vagyok-vagyogatok én is. De totál készen vagyok. Noémi egggész álló nap sír. Gondolhatjátok, semmit-de-semmit nem tudok csinálni, pihenni sem. Fáj a hasa tuti. Ahogy Winona is írta hirtelen görcsök jönnek rá, teljesen elvörösödik a feje, és torkaszakadtából kiabál, közben feszíti magát. Ez valami szörnyű! És ha a nagy sírásban végül elfárad akkor 10-15 perceket alszik, és kezdődik minden előről. Teljesen kikészültem. Igazából ez megy amióta hazajöttünk a kórházból (pontosan 2 hete). Volt pár nyugis nap, de általában ez megy. Mi INFACOL szirupot használunk minden etetés előtt, úgy néz ki néha használ, néha semmi. Kezdek bedepizni ettől... szóval ha sokáig nem jönnék, akkor ezért! Semmire nincs időm, még enni sem. Amikor hazaér apa, akkor van némi szabadidőm, de pihenni akkor sem tudok, mert ezer fontosabb dolog van az alváson kívül. (pl: evés-ivás-fürdés) A telefonomat abszolút nem is veszem fel bárki hív, mert kedvem és időm sincs beszélgetni. Szóval ez van... Megpróbáljuk az espumisan cseppet!

Netti: édes a kép Alizról! Olyan kis tündér!

A.m: nagyon jó a kép Gyuszikáról. Jól látom?! hogy a plüss állatkával van kitámasztva a cumi? Hát sajna a cumizás nekünk sem megy, állandóan kiköpi Noncsi, pedig látszólag megnyugtatja ha a szájában van. Majd ezt a kitámasztósdit én is kipróbálom. Amúgy Noncsi kezei is állandóan így állnak. Már amikor megszületett akkor is így tartotta! Imádnivaló!

Csibe: gratulálok Jázminhoz, nagyon szép kisbaba, és gyönyörű fehér bőre van.

Minyu: köszi a tippet a tejcsifolyásra. Nagy fáradtságomban már nincs erőm ahhoz sem, hogy szoptatás közben fejjek. Berakok egy melltartóbetétet és follyon abba... Most, hogy 1 napja nem szivattyúzok már nem folydogál annyira szopi közben. Remélem ettől nem apadok el, hiszen más sem feji magát szoptatás közben.

Petra: Hanna baba zabálni valóan édes! Gratulálok hozzá!

Honey: Te még mindig egyben???
Kérdezted a vizsgálatokat. Nekem a 40. héttől 2 naponta kellett mennem NST-re. Azon kívül semmilyen egyéb vizsgálatot nem végeztek (de hozzáteszem az NST nálam sem mutatott semmilyen méhtevékenységet, még a szülés előtti napon sem). És úgy volt megbeszélve, hogy amikor betöltöm a 41. hetet (09-én kedden), akkor be kell feküdnöm a kórházba. De nem tudom mikor szándékoztak volna megindítani a szülést, vagy ott milyen vizsgálatokat akartak elvégezni, mert 08-án reggel megszültem.

Mindenkinek szép napot! Pocisok húzzatok bele!
Pussz!
Én meg próbálok kitartani!

Szeder: egy kép Noncsiról
Kép
Vendég

Hello csajok!

Hát Bejci azért nem jelentkezett be eddig, mert reggel fél 9-től bennt volt a kórházba vizsgálaton, meg nst-n.
Hát a Péterfyben ma babaeső volt... fél 6-tól egész délelőtt potyogtak kifelé a babák, kivéve az én "kis" Biankámat, aki türelmesen csak fekszik anya pocijában és esze ágában nincs kijönni!
Fél 11-ig ültem egy padon, amikor is bejutottam nst-re. Utána megint ücsörögtem egy jó darabig, amikor a dokim meg tudott végre vizsgálni. "Tapintós vizsgálat" során félrehúzta a száját, mire én megkérdeztem, hogy ez mit jelent, erre ő: Hát nagy a baba! :shock:
Csak legyintettem, hiszen ezt már tudom vagy 3 hónapja. De végre már ő is elhiszi! Úgyhogy hétfőre lettem visszarendelve, aneszteziológussal is meg akar nézetni, meg csinálunk EKG-t. Szóval lehet, hogy ő már tud valamit... szerintem császár lesz a vége, amit én lehet, hogy nem is bánnék a baba miatt!
Amúgy továbbra is aktív baba- ami nekem már fáj- de szülési fájdalom, meg görcs, meg ilyenek nincsenek. Szóval nem mostanában szülök! Ennyit rólunk.

Mindenkitől bocsi, de most muszáj lefeküdnöm aludni, mert a kórházban is már majdnem elbóbiskoltam... :oops: tök égő volt!
De délután jövök, olvasok és írok! :wink:
Vendég

eszike: szegényem!!!jézusom......kitartás, a tegnap este után minden együtttérzésem!!dokihoz nem viszed??hátha valamit tud....bár.....
please help!!!most hat naposak vagyunk?kb evésenként hány gr-ot esztek, a kb. egykorúak????köszi
és ortopéd szűrésre ti hová vittétek?mert ahová kéne vinnem, oda nem tudok bejelentkezni...fizetősbe hová lehet?köszi előre is

Kép
winona

wiona: kb. 10 perce jelentekeztem be a Madarász kórházba hasi és koponya uh-ra.. és ortopédiai vizsgálatra.. ez pénzbe kerül és én most ok. 13-ra kaptam időpontot. úgyhogy időben kell kérni időpontot a Madarászba.
(viszont, az egyik nagyon kedves egészségügyis barátnőm, aki ott dolgozik az intenzíven, ő ajánlotta, mert állítólag nagyon profik az uh-os orvosok. )

szeder74

sziasztok,
nem akarom én sem elkiabálni így 6 naposan, de Jázmin nagyon rendes baba ..... még. Remélem persze, hogy így marad.
Ha tele a pocija, akkor 3-4 órát is alszik. Ha előbb bealszik etetésnél, akkor kevesebbet, de ha megkapja az adagját, visszaájul az alvásba
Ma reggel evett 4 óra aztán 7 óra körül, de felkelt 8-kor is, mert a 7 órás 5 perces evés persze, hogy nem volt neki elég (amúgy is akkor inkább a híg részt itta ki, semmi tápláló). 8-kor kicsit többet evett, de akkor sem sokat. Én elmentem az anyakönyvéért meg varratszedésre, közben anyuék 9-körül is megetették, mert pityergés volt. Utána most kelt fel 3/4 2-kor, szóval majdnem 5 órát aludt.

winona, mi változó, hogy mennyit eszünk (nem méricskélem). Inkább csak az időből adódóan (hogy kb mennyit fejek annyi idő alatt). Ha kb 5 percet eszik, akkor biztos, hogy nem több, mint 20 ml, ha eszik legalább 15-20 percet, akkor kb 50-60 ml (és azzal már elvan 3-4 órát)

Merci nekem is nehéz eset volt. Az első két hónapban olyan voltam, mint a zombi. És bagzerkához hasonlóan meg kellett tanulnom háton fekve félig döntött háttal aludni, mert csak a hasamon aludt igazából. Utána elkezdtem hason altatni, és nála az is működött. De mire erre rájöttem, az hosszú volt. Mert persze először bennem volt, hogy ne altassam hason, mert az milyen veszélyes (és hát figyelő nem volt).

Viszont azt a csecsemős és gyerek doki javasolta, hogy ha ilyen probléma merül fel, pár napos-hetes babánál, ellenőrizzük, hogy mennyit eszik (mérlegeljük). Ugyanis "elvileg" nagyon ritka, hogy ilyen kis babának fáj a hasa. Legalábbis nem olyan mértékben, ahogy mi azt gondoljuk. Ha ilyen eszméletlenül sír és folyamatosan, akkor valószínűleg nem tud annyit kiszívni, amennyi elég lenne neki. Azaz keveset eszik. Írtam is a múltkor, hogy én is 2 alvatlan éjszaka után bevittem a csecsemősökhöz, hogy fáj a hasa, és adjanak valamit, mert kész vagyok. Erre belenyomtak még 30 ml tápszert, és mint a bunda eladudt Jázmin. Szobatársnőmnél ugyanez volt a helyzet.

Egy másik verzió szerint (itteni dokinéni) attól előfordulhat hasfájás, ha az anyukának nagyon sok a teje és gyorsan folyik, amit a baba nem győz nyelni, és így sok levegőt nyel, ami esetleg nem jön ki a büfivel mind. Azt javasolta, hogy ha ez előfordulna, akkor jó megoldás, hogy a szoptatás előtt lefejünk egy kis tejet, ami inkább a hígabb rész, és csak utána szoptatunk (amit meg lefejtünk kis tej, kanállal adjuk oda a babának).

Hát nem tudom melyik igaz, de mindenesetre gondoltam leírom, hátha valahol valamelyik megoldás lehet.

eszike, egyébként a tejcsöpögésre szerintem nagyon jó megoldás az anyatej gyűjtő. Azt csak odateszed a melledhez, amelyikből éppen nem eszik, és oda csöpög a tej, amit el lehet tenni (nekem volt hogy 30 ml kicsöpögött az evés alatt, ami azért jó mennyiség, főleg ha még hozzáfejünk kicsit, akkor majdnem egy adag)

Kép
Kép
csibe21

honey: nekem mától 2 naponta NST-re + magzatvízvizsgálatra kell mennem. 1 hétig v.10 napig engedik itt Győrben túlhordani.
Nst csak szívhangot mér, a magzatvízvizsgálat meg olyan, hogy egy vékony csövet vezetnek fel, aminek a végén "bekukkolnak", hogy tiszta-e a magzatvíz.
Nem túl kellemes vizsgálat, olyan mint a cytológia.
Ma nekem azt mondták, tiszta a magzatvíz, a méhszáj továbbra is 2111. A dokim szerint szülhetek ma is, szombaton is, de akár a jövő héten is...Hát kösz a semmit :?

Erősen gondolkodom azon, hogy vasárnap reggel megigyam a bábakoktélt.
Ha jól emlékszem minyu és winona ivott ilyet. Elmondanátok mire számíthatok, miután megittam? a hasmenésen túl?

Kép
dorka78

köszi az infót!!szeder!!!és csibe!!!dorka: nem ittam végül koktélt!

Kép
winona

Winona, Eszike: Nem irigyellek titeket a hasfájás miatt. Donátnak is teker néha de ilyen kétségbe esett üvöltés még nem volt belőle. De én már a kórházban hasra fektettem mikor először pocifájás gyanús volt, no meg a másik pozitívom a hason fekvésben hogy kéz kalimpálás is kiiktatva.

Szeder: Én ezt sose értettem hogy miért ilyen különbözőek az ellátási rendek városonként. Itt Kaposváron a hasi és koponya UH-t minden újszülöttnél elvégzik már bent a kórházban. Másoktól is hallottam hogy ez máshol fizetős magán buli...

Mi meg megjöttünk a gyerekdokitól :) Meg lettünk dicsérve hogy jól gyarapszik. Most 3730gr 3120-al jöttünk haza a kórházból 3 hete. Mondtam hogy ezen nincs mit csodálkozni mert a pociját igen szereti és mind két cicit kieszi egy kajáláskor.

Kép

Kép
starlark

Honey: Nekem semmi extra vizsgálat nincs. nst-re is csak úgy hívnak be, hogy ahogy esik-úgy puffan, most a hétfőt tűzték ki. Se magzatvíz vizsgálat, se uh. Sima tapintós van mindig, aztán ennyi! Flowmetriát utoljára 3 hete csináltak, de mivel 0 fokban érett a lepényem, a gyerek meg úgy nő, mintha versenyezne, én nem aggódom. SZerintem Neked sem kell, mert ha Flóra valóban ilyen szép tekintélyes méretekkel rendelkezik, akkor nem hiszem, hogy hiányt szenvedne. Viszont ha van dokid- márpedig van- akkor kérd meg kerek-perec, hogy nézzék meg az áramlást... mondjuk holnap! Fizetünk eleget a fogadott dokiknak, úgyhogy igazán elintézheti a flowt-t Neked! Punktum!!

Szeder, Roni, Starlark: Köszönöm a szép szavakat és a drukkokat.

Anyucik: Kitartás a babákhoz! Én még ugyan előtte vagyok az éjszakázásoknak, az esetleges pocifájásnak, de nagyon együtt érzek Veletek! A babamasszázst, vagy simogatást- tornáztatást nem próbáltátok a pocifájásra? Minden esetre drukkolok, hogy mindenki babája, aki hasfájással kűzd, hamar túl legyen rajta!
Vendég

Csehi
Még tegyél fel Luca-képet!!
Teljesen kész vagyok a kis hajasbaba szépségedtől!!!

Márti
Elhiszem,hogy akad bőven teendőd a 4 gyerkőccel!!

Petra
Hanna Róza eszméletlenül cuki!!

Eszike
Nagyon szép baba Noncsi!
Nálunk egyszer-kétszer volt csak hasi miatt nyafi,olyankor a kis combjait a hasija fölé tornáztatom…ez eddig bevállt.

Winona
Emma is 40-60-at evett 6 naposan,második héten kezdett 80-100-at enni.
Heninél anno nekünk is az Infacol vált be.
És figyelj arra te se egyél semmi puffasztott. Tejből max fél litert ihatsz naponta.

Bejci
és a méhszáj állapota?

Emma tegnap 4100gr volt.
Kép

Kép
holka

Holka: Méhszájra most nem mondott semmit, de gondolom nem nyíltam ki kedd óta! Kedden zárt voltam, azóta meg még fájásom sem volt!
Vendég

eszike :) olyan kis tündér ez a Noémi :) puszikálnám őt :) -már utaztatok ezek szerint :) Hm?? -már a hordozóból ki indulva..

holka!
egy pillanatra azt hittem már Adél-ról van képed.. de komolyan, olyan, a második kép, mintha róla készült volna.. van köztük hasonlóság.. legalábbis a második képen :) ésss milyen sokat nőtt!!!
Még Adél sincs 4100 gr.. "csak" 3980gr-ot mértünk ma :) bár így is a kórházból hazajövet 2980gr tól + 1 kg ra vagyunk :)

honey!!
merre??

szeder74

szeder,
itt vagyok ám! :D még nem szülök...

Holka, irtó cuki kis babatokája van Emmának!! Annyira látszik a szemén, hogy kiegyensúlyozot baba!! :D

bejci,
uh-n nem is nézte most meg a babót a dokid?
Sajnos (vagy nem ) az enyém doki annyira természetes szülés párti, hogy ő semmi körülmények között nem csinál előre eltervezett császárt. :? Elkezdjük természetesen, aztán majd meglátjuk...
Bár hozzáteszem pont tegnap a szomszédunkban történt ismét egy uh "fiaskó". A csajszinak 4150 gr-ot mondtak a babára és az "eredmény" 3330 gr lett!! Szóval van még remény.

Én holnap megyek NST-re reggel, du 3-ra meg áramlásvizsgálatra.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Akkor végülis sikerült elintézni az áramlásvizsgálatot!? Örülök neki! A császár nálam sem biztos, csak én gondolom, hogy esetleg a dokim fejébe megfordul... mert egyébként ő is csak akkor csinál, ha minden kötél szakad, vagy nagyon nagyon nagyon indokolt!
Vendég

bejci,
igen... jó pénzért sikerült elintézni. :? magán renedelőbe megyek 10 ezerért. De már lesz@rom.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey, azért ez durva....De a saját dokidnál nem is próbálkoztál? Bár végülis eredmény szempontjából mindegy!
Vendég

Sziasztok!

Én se szültem még.

Bejci: igen nekünk ezt dobta a gép :) Voltam tegnap doiknál, 10 napot hagynak túljordani, tehát okt 1-jén mindenképp indítanak, de remélem nem lesz rá szükség. Illetve jövő hét hétfő estére beterveztem egy bábakoktélt.

Márti: üdv odahaza, és kérünk képet :):):) Apának igazi meglepetés vlt a kislány? Mit szólt hozzá? :)

Petra: üdv odahaza, Róza gyönyörű!

Honey: Zalán is kómás, és nem nagyon mocorog. Szerintem készül a kinti éjszakázásokra :D

Eszike: sajnálom, hogy Noncsi nyűgös, viszont nagyon helyesen néz a hordozójában :)

Holka: gyönyörűa pici lányod.

Hasfájós babák mamáinak kitartás!

Kép
kistiggrincs

dorka :)
én fél 11 körül ittam meg a bábakoktélt. Az addigi rendszertelen keményedéseim délre lettek rendszeres 5 percesek, fél 3 körül kellett szaladni a wc-re (nem volt bélgörcs, vagy szél, csak egyszerüen ment a hasam) és a rendszertelen görcsök du 5 körül rendszerezödtek, de ekkor még csak enyhe mensis fájások voltak. Éjjel fél 1-re értünk be a kh-ba és fél 4-re lett meg Csongi.

honey :)
húúú, ez egy kicsit bicskanyitogató dolog, hogy egy ilyen egyszerü vizsgálatot nem lehetett megoldani a kh-ban, és fizetni kell érte :evil:

winona :)
Csongi helyzettöl függöen 60-110 gr-ot eszik. 1 hetesen 40-60-akat evett, asszem. Nándinál volt anno olyan, hogy bezabált és utána üvöltött, én meg azt hittem, még éhes és még ráevett 1 óra múlva és még jobban üvöltött. No, nálunk az infacol vált be (az infacolnak és az espumisannak ugyanaz a hatóanyaga, csak más az állaga és máshogy kell adagolni) Illetve a pocimasszázs (nekem a védönéni mutatott 3 félét, és azt csináltuk) Baráti körben még bejött a gripe water is. Ja, nemtom, iszol-e, de a tejserkentö teák is tudnak puffasztóak lenni.
Ortopédiára mi helyben megyünk, beutalóval, Dabasra. UH-ra szintén a körzeti Heim Pálba, nov 27-re kaptunk idöpontot :shock:

eszike :)
pocimasszázst próbáltátok hasfájásra?

márti :)
juuuuj, milyen a sok pasi után egy kislányt babusgatni? (hülye kérdés, gondolom tök más :P ) apa sejtette azért, hogy kislány lesz?

humanka :)
huh, még olvasni is hosszú volt a túrádat. stramm csaj vagy, hogy igy birod.

képek: annnyira jó nézni ezeket a szép babcikat!! még, még, rakjatok képet :) (majd én is :oops: )

Kép
Kép
Kép
minyu

köszi csajszik a megnyugtató válaszokat.most táblázatot vezetek, és így tökre megnyugszom....mérem h. mennnyit eszik, egyelőre, aztán ha már érzem akkor hagyom.....és ma még fejtem is úgy örülök neki!persze azt csak vésztartaléknak.....

Kép
winona

Honey: koszi a megelolegezett betoltott idomet, meglesz az, en nem aggodok. :lol: Tenyleg, te miert nem iszol babakoktelt?

Szeder: aaa, nem azert mentem, hogy aktivizaljam Benedeket. Nem is volt ra semmi hatassal. Inkabb itthon unatkoztam mar nagyon, es jo hatassal is volt ram, mar kezdek egy kicsit begubozni, pedig most jon meg a neheze.

Tenyleg, babasok! A szules utani depresszio senkit sem uldoz??? En egy kicsit felek tole, hogy engem utoler majd, mert nekem mar most is jott ez a 9 hetes bezartsag, aztan szules utan meg ugye meg jo nehany het, en meg alapvetoen nagyon emberkozpontu vagyok. Mindenki jol van?

Starlark: tok jo, hogy minden rendben volt a gyerekdokinal

Winona: en is megijedtem volna, de remelem, hogy most ejszaka minden oeks volt veletek

Eszike: Noncsi egy kis tunder a kepen. Sajnalom a hasfajast, szerintem ha ilyen van, az nagyon kemeny az elejen, mert enyhiteni lehet vmennyire, de teljesen elmulasztani a tuneteket allitolag nem. A cseresznyemagos parnat nem probaltatok? En jokat hallottam rola, annyira, hogy mikor itt nagy cseresznye-zabalos rohamom volt, akkor en gyujtottem is jo sokat, hogy ha netan szukseg lesz ra, akkor legyen keznel rogton. Itt nem lehet kapni. Esetleg kiprobalhatnad azt is, hatha segit.

Bejci: teged aztan jol megvarakoztattak a korhazban, de sajnos ez lassan mar normalis lesz, ahogy hallom toletek. Szurkolok azert, hogy ne legyen csaszar, bar a kerdes, hogy te mit szeretnel? Nem kell am megijedni a nagy babatol, van aki lazan meg tudja szulni, meg ha olyan “pici” is mint te, van aki meg hiaba akkora, mint mondjuk en, meg a kisebb babaval sem boldogul. Szoval nem kell felni (ezt azert kicsit magamnak is mondom :wink: )

Csibe: jo hallani, hogy Jazmin is jo baba.

Dorka: oszinten megmondom, en is azt hittem mar, hogy babazol, csak meg nem jelentkeztel be. Hat kitartast neked is !!!

Holka: Emma is nagyon edes, es mar jo sokat gyarapodott

Kistiggrincs: te ma mar toltod a 41. hetet?! Ha jol latom, te is a turelmesebb tipusu mamakhoz tartozol. Hajra neked is, te nem gondolkozol vmi nepi gyogymodon?

Minyu: tessek felrakni kepeket, mert Csongira is kivancsiak vagyunk am

Nalunk semmi hir, a dokimat minden valoszinuseg szerint kivartuk, mert holnap jon vissza. Ma megint aktiv napom van, pedikur, manikur, csinaltam fincsi baconbe tekert sult csirkemajat kukoricasalataval, kimostam mindent, sot meg kicsit takaringyoztam is. Meg Benedek fejevel is beszeltem, hogy mi mar kezdunk nagyon kivancsiak lenni ra, ugy hogy ha netalan ourasaga is ugy gondolja, akkor itt lenne az ideje kitekinteni a nagyvilagra. Persze ugyse lesz semmi hatasa, de hat egy kiserletet megert :wink: :lol:

KépKép
Kép
humanka

Szép Reggel! :)

Holka: Emma nagyon vagány abban a hatalmas pulcsiban :)

Winona: én is írogattam egy ideig hogy mennyit eszik, meg keresgéltem a neten hogy az jó-e vagy sem, aztán abban maradtam hogy amíg ennyi pelust telerottyant és ilyen szépen gyarapszik nem kell aggódnom :) Most már csak a fürcsi utáni egy szál pelusban való lemérés maradt.
Bár azért mégis aggódom mert kieszi mindkét cicit így nem tudom ez meddig lesz elég...

Humanka: Depizni nem igen volt alkalmam bent a kórházban, annyi inger ért minden nap. Egyszer bőgtem el majdnem magam mikor vasárnap se engedtek minket haza mert az idióta gyerekorvos aznap is adott Donátnak antibiotikumot. Igazából a férjem sajnáltam mert akkor otthon lett volna mikor haza megy a fia, így viszont dolgozni kellett mennie és a bátyám segített haza költöznünk.

Kép

Kép
starlark

Jóreg!

eszike, winona :)
cseresznyemag párna tényleg jó! Nekem eszembe se jutott :oops:

humanka :)
depi nem volt, nincs , inkább csak hangulatingadozás, és az érzelmek is sokkal eröteljesebben törnek rám (ha ideges vagyok, akkor sokkal jobban érzem, ha boldog vagyok, akkor sokkal boldogabb, nem tudom, érthetö-e)

képek:
reggeli nózipuszi:
Kép

Kép

jaaaj, anya hagyjááál máááár:

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Hellobellooooooo!!!

Honey: Mennek a drukkok a mai vizsgálatokhoz! Majd gyere az infókkal!

Tigrincs, Dorka: Hogy vagytok?

Ági:????????????????????????

Minyu: Zabálnivalók a fiaid!!!! Csonginak olyan édes pofija van....

Humanka: Nyugi, Te nem leszel depis! Valahogy szerintem nem olyan típus vagy! Annyi nyűgöd volt a terhesség alatt is és olyan vagányan, szó nélkül viselted... én biztos állandóan nyavalyogtam volna! Tényleg: Ha Beni baba megszületik, akkor tervezitek, hogy valamikor hazajöttök? Lesz kint segítséged?
Ami a szülést illeti, köszi a bíztatást, de úgy gondolom, hogy a babának is jobb lenne a császár, meg talán én is nyugodtabb lennék.

Úgyhogy én már azért kérem a drukkokkat, hogy hétfőig-keddig ne akarjon már kibújni Bius.
Vendég

Szép jó (depimentes) napot!!

Látom téma: depi..
hát szerintem, ha nem is lesz mindenki depis, de úgy, mint Minyu.. úgy szerintem mindenki érezni fogja, hogy nem okés valami.. és ez szerintem is a hormonok miatt van.
Sőt, aki első babás: ott még a felelősség tudat.. és a felelősség érzése az olyan mértéket ölthet, hogy ettől lesz egy picit kiborulva.. legalábbis nekem ez volt Bence fiam születésénél.. rám tört a hihetetlen felelősségtudat, ami nagyon lenyomott.. :? Idővel felenged a dolog.. de egy darabig emiatt is ki lehetnek az első babások.. de ez valahogy így természetes.. meg kell élni mindenféle
érzést.. és, ha sírás jön, akkor az jön.. szerintem ettől nem kell félni, ne is gondoljatok erre..
(nekem múlt héten jött egy mélyebb pont.. én is pityeregtem ezen-azon.. változó, hogy kiből mikor tör elő..)
Humanka!!!
Ne aggódj.. hidd el ez lesz a legkevesebb.. az alvás néha jobban fog hiányozni :)
/bár neked is elég nehéz lehet, mert bizony a család nincs veled, emiatt nagyon veled érzek!!!/ puszi.

Minyu!
Imádom a fiaidat.. és ez a drága Csongor.. megtudnám dögönyözni!!!

szeder74

Márti! Nagyon jó, hogy újra itt vagy!!!!!!

Eszike! Én is ugyanezzel küzdök, a különbség, hogy nálunk "csak" éjjel küzd a pocival. Olyan nehéz türelmesnek lenni, és emiatt annyira szégyenlem magam. De amikor tényleg negyed óránként rázendít akkor én nagyon el tudok keseredni. És iszonyúan sajnálom ahogy vergődik, és feszeng...

Minyu, nagyon jók a képek!!!!

Bejci! Hát akkor megy a drukk a keddi szüléshez!!

Nálam volt depi, amikor megjöttünk. Napokig. Szenvedtem a sebtől, nem tudtam semminek örülni, folyton elbőgtem magam. Biztos voltam bene, hogy valamit nagyon rosszul csinálok, és emiatt sír a baba. Rossz anyukának gondoltam magam. Mindig az járt a fejemben, hogy hiába vágytam erre, mégsem megy. Még most is vannak ilyan gondolataim, de ez a nagy szomorúság azért már elmúlt. Pont éjjel gondoltam rá: vajon nálam el fog jönni az az igazi nagy elragadtatás????

Mi az elején pohárral etettük, hogy lássuk, mennyit eszik. Volt olyan, hogy egyszerűen csak 20 grammot tudtam fejni. El tudjátok képzelni milyen pánikban voltunk. Aztán megtanult cicizni, és mivel szépen hízik, gyaran tele a pelus, már nem aggódom a mennyiség miatt. Remélem ez így is marad.

Kép
blúmi

blúmi!
pohárral??

szeder74

jóreg csajszik!
isteni éjszakánk volt......evett és sokat aludt...supi!!!bárcsak mindegyik ilyen lenne!!!és ma kiugrok egy hét fogság után egy órára az árkádba!!!juhhhhééééé

nektek is szokott prüszkölni????mindig frászt kapok, h. megfázott.....napi többször szokott....de nem takony még....remélem ez normális, illetve mégegy a kis ujjai közt meg a lábujjai közt hámlik le a bőr....nektek is volt ilyen??

Kép
winona

sziasztok!
Azért ma is bekukkantok! Várom már az újabb babákat. Így a végére nagyon lelassultunk. Nem is tudom pontosan még kik vannak vissza, valaki leírná kikre kell gondolni?

Winona: én is aggódtam azon, hogy mennyit kell ennie a picurkának, meg is kérdeztem a védőnőt, és ő valami táblázatból nézte ki nekünk személyre szabottan (súly, kor és szopi sürüség függvényében), hogy mennyit kellene enni. Nekünk olyan 70gramm jött ki, ha napi 6-szor eszik, 1 hetesen. De ez nálunk nagyon változó, jelenleg 50-110 között eszik.

Gondoltam már én is arra, hogy lehet, hogy keveset eszik és azért sirdogál. Így most szopi után adok még neki tejcsit üvegből, amit a másik mellemből közben lefejtem... Tegnap este és éjszaka ez bejött, könnyebben aludt el. Ma reggel megint nyügi. Most is aludt kb. 20 percet, és kezdődik a sírás.
Masszázst is próbáltam már, de ilyenkor annyira dobálja magát, feszít, és annyira kemény a pocakja, hogy szinte semmit nem érek el a masszázzsal. A lábait is próbáltam már mozgatni-nyomkodni a hasa felé, de annyira befeszíti azt is, hogy néha lehetetlen megmozdítani. Széklete rendesen van naponta többször is, elég nagy mennyiség!

Holka: nagyon jók a képek Emmáról. Jól látom a másodikon mosolyog??? Én is már úgy várom, hogy Noncsi mosolyogjon.

Szeder: igen, voltunk már sétálni egyszer (meg 2-szer védőnőnél, de az itt van egy köpésre), a séta felét átsírta, a másik felét átaludta. De nagyon bebugyoláltam, mert kicsit fújt a szél. De megint milyen horror idő van? Nem lehet kimozdulni sem. Bár vasárnapra és hétfőre 20 fokokat mondanak, akkor megint kimegyünk sétálni.

Humanka: nem is hallottam még a cseresznyemagos párnáról! Ezt hol lehet venni?

Én most vevő vagyok mindenre ami esetlegesen javít a sírós helyzeten...
És tényleg azt is mondta ma egy ismerősöm, hogy hagyjam abba a Laktoherb teát, mert az is hasfájást okozhat.
Puffasztó ételt nem fogyasztok, őszintén szólva alig-alig eszek, mert arra sincs időm. És inni is már csak vizet. A tejet nem szeretem, de néha pudingot eszek, most akkor azt is hagyjam abba? Eléggé tanácstalan vagyok a táplálkozással kapcsolatban.

Na megyek, mert kezdődik a dajkálós-műszak! Volt 20 nyugis percem.

Pocisoknak kitartás!

Nostawennel mi lehet?
Vendég

Szisztok!

potyára mentem NST-re. :( állítólag csak du-ra vagyok beírva. hm... soha nem szoktam időpont tekintetében tévedni. na mind1... du lesz még 1 köröm a városban.

bejci,
ha hétfő-keddig nem bújik ki a kislányod, akkor császároznak?! Vagy csak félreértettem?

humanka,
nem iszom bábakoktélt. valamiért hihetetlen módon berzenkedek tőle. Kap még haladékot Flóra.
Az én dokim kivárja a +2 hetet, csak akkor indít. :? ha eljutnánk odáig ( bár nagyon remélem, hogy nem ) akkor az indítás elött kipróbálom a koktélt. De addig nem. Inkább rábízom a természetre. Tudod... nekem az a mániám, ha a baba még nem jön, annak oka van...

ja, amúgy nálam semmi jele, hogy jönni akarna. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu,
csongi nagyon jó pasi! :)
feldobsz egy táblát, hogy lássuk kik vannak még hátra?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na. kepzeljetek, a baratnom ferje most hivott, hogy megszuletett a kislanyuk. Vasarnap meg egyutt voltunk az ossznepi sutogetesen, es o oktober vegere volt kiirva. :shock: Megerkezett ma a baba 2800 gr-mal, szoval nem is kis sullyal. Orulok nekik nagyon, de azert megmondtam, hogy ez igy nem er ..... :wink: :lol:

KépKép
Kép
humanka

Meglepett ma este a ferjem, hazajott korabban, es mondta, hogy menjunk fel a kozeli hegyekbe, ahol rengeteg hangulatos kis setaut van, meg kis ettermek. Olyan szep ido volt megint, es olyan igazi tavaszillat :lol: :lol: :lol: Nagyon orultem neki, kepeket is csinaltunk, majd hozok, csak most elvitte a fenykepezogepet.

KépKép
Kép
humanka

winona, nekem is szokott tüsszögni
azt mondta nekem a doki meg a védőnő, hogy ez természetes még, mert nem tudja kifújni az orrát és biztos valami irritálja (szöszmösz, váladék) - mindaddíg míg nem lázas, nem kell aggódni

Kép
Kép
csibe21

Honey: igazabol en is csak ugy tervezem a babakoktelt, ha az inditast akarom elkerulni

Eszike: igazabol nem tudom, hol lehet cseresznyemag parnat kapni, szerintem a Gyogynoveny boltokban, Fitotekakban

Winona: orulok, hogy jo volt vegre az ejszakatok :wink:

Szeder: koszi, lehet, hogy igazad van. Bar en az elvas reszetol nem nagyon tartok, nagyon keves alvassal beertem vilageletemben, es azt is ugy aludtam mindig, hogy 4-5 alkalommal felebredek ugy spontan magamtol is ejszaka. Szoval en jo alany vagyok szerintem igy szules utan. No, persze minden el fog dolni, ha megszuletik a KisMano, es romba dont minden eddigi szokast es elkepzelest :)

Minyu: nagyon vagany Csongi, nekem a "hagyjal mar"-os kepe a legtutibb :lol: :lol: :lol:

Bejci: remelem, igazad lesz :wink: A paromnak van 5 nap apa-szabija, ugyhogy o itthon lesz velem az elso heten, amikor hazajovunk. Utana senki nem lesz, de nem is banom, nem felek attol, hogy nem tudunk megbirkozni a helyzettel :wink: Neked lesz segitseged? Jovo tavasszal keszulunk hazamenni, hogy bemutassuk a tronorokosnek a csaladot, meg a baratokat. Akkor mar feleves lesz, az utazast is birja majd, helyesebben vegigalussza --> ez a terv :lol:

Na, most mar befogom a bagolesomet, mert velem lesz tele az oldal :roll:

KépKép
Kép
humanka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?