Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Névtelen!
Ha még mindig érdekel Pető doki, akkor írj a mail címemre, szívesen bemutatom! Én is nála szültem, és maximálisan meg voltam vele elégedve!!

KépKépKép
dikó1
 
 


Sziasztok!!!!!

Most jöttem fel napok óta és látom valaki szintén névtelenül irogat gusztustalanságokat!Jelzem, az nem én voltam.Az utsó üzim január 11-én írtam Virágnak!!!!Nem riogatni akarok senkit, hanem figyelmeztetni akartam, de látom ti jól el vagytok itt egymás közt, de ha valakivel is történik valami ilyen dolog,azt itt leírja nektek és meg is nyugszik.Sajnos nem tudok mit tenni veletek, de legalább megpróbáltam!Nem írok konkrétumot??????Kedves K.Á. doktor úr olyan gyógyszert adott a barátnőmnek, amitől bevérzett és bement hozzá 8,5 hónaposan, de ő nem merte vállalni a szülést és átpasszolta egy másik kórházba.Ez nem elég?????Előre megmondta, ha nagyon rosszul fog kinézni a magas vérnyomása miatt a barátnőm, inkább megindítja a szülést a 7. hónapban, és mégsem úgy lett.Inkább kivárta a veszélyes 8. hónapot!!!!!!!!!!!Milyen orvos az ilyen?????????Tudod ezt csak ő tudja mekkora fájdalom, mert ő él már lassan 1 éve bizonytalanságban és szomorúságban.Ha a figyelmeztetés számodra riogatás kedves mikeskati, akkor tudlak sajnálni!!!!Nem T.Zs.-t szidom, de ő is megéri a pénzét, mint más dokik is!!!!
H. Kriszta
 


Kedves Dikó!

Én vagyok az a névtelen, csak azóta már sikerült regisztrálnom magam!! Már leírtam az e-mail címedet, szóval nemsokára írok Neked és megoszthatjuk a szülési ill. Dr. Petőről szerzett tapasztalatainkat. Én is meg voltam elégedve vele!! Te mikor szültél?
soszy
 
 

 
 

Kedves Kriszta,

akkor végre egyetértünk. Nincs olyan doki akiről ne lehetne valami rosszat írni. Ami a TZs-t illeti én még nem hallottam róla semmi rosszat, ismerőseim nála voltak. De nincs tarifája az biztos. Lassan az a benyomásom, hogy mindegy melyik kórházba mész és mindegy melyik dokihoz, lesznek olyanok akik kiábrándítanak belőle, és nem is biztos, hogy alaptalanul - de ez van.

m kati
m kati
 


Sziasztok!!!

M Kati!!

T.Zs. is egy kutya, tök mindegy hogy van e vagy nincs tarifája!!!!A tarifa nem ugyanaz, mint a hálapénz!
Nem hiszem el, hogy nem lehet ez ellen tenni semmit, ezt nekünk el kell tűrni.A vizsgálatok, a megalázás, stb.....nem vagyunk birkák!!!!!!!
Igen is ha valaki leírja a tapasztalatait ide, akkor szerintem már azok, akik még csak most szülnek is el fgonak gondolkodni azon, jó dokit választottak e!!Esetleg már csinált e furcsa dolgokat vele, stb.....ezek nem rágalmak, ezek nem vádak, hanem a megtörtént esetek.Figyelmeztetni kell a várandós anyákat, hogy ne történjen velük is hasonló tragédia!!!!Vagy nem????Ezért ha valaki nem mer ide írni, akkor a sexy_darkangel@freemail.hu-ra megteheti és folytassuk privin!!!!Remélem veszitek a lapot!!!!!

Kriszta
H Kriszta
 


nagyon gyenge az emil cimed.. :-O
csak egy idiota találhat ki ilyet magának.. :-)
Névtelen
 


Névtelenke!!!!

Nem az email cím, név számít, az csak egy hely, ami nem ilyen cinikusoknak van fent tartva, akik nem a témához írnak!!!
Te mit keresel itt, ha ilyen vagy?????Evezz tovább!!!!

Lenne egy kérdésem: van köztetek valaki, aki magas vérnyomású kismama (volt),milyen gyógyszeres kezelést kapott az orvosától?????

Kriszta
H Kriszta
 


Sziasztok,

én is a Mávban szültem január elején. Én elégedett voltam mindennel, szerintem ehhez az is hozzájárult, hogy volt választott szülésznőm - szerintem ez a legfontosabb.. Én ezt az egyet ajánlanám mindenkinek. Egy csomó olyan dolgot meg lehet tudni tőle, amire az orvosnak egyszerűen nincs ideje, és persze nekem az sem volt mellékes, hogy pl. ki ad beöntést.. A dokival is nagyon meg voltam elégedve, viszont azt megfogadtam, orvost sose fogok senkinek ajánlani - szerintem ez egy nagyon szubjektiv dolog, kinek mi jön be. Itt egyesek messzemenő következtetéseket vonnak le egy-egy beirásból: engem is megvizsgált ügyeletesként egy fentebb emlitett orvos, és használt zselét, és nem fájt. Na ilyenkor mi van???
kriszta
 


kriszta,
Elég durva, hogy egyszer van kedve a kedves doktorúrnak zslét használni, másszor meg nincs. Nem gondolod? Egyébként pedig nem csak ebből vontam le, amit.

A szülésznő témával egyetértek, bár messze nem azt tartom a legfontosabbnak, hogy ki ad beöntést (nekem senki), és egyáltalán nem bízom meg szakmailag sem minden orvosban. Láttam egy pár dolgot a MÁVban és hallottam, olvastam ahhoz, hogy biztos legyek abban, hogy sok orvos embersége(?) csak a pénzen múlik. Ha nincs pénz, nincs emberség. Sajnos. Persze ez messze nem minden orvosra értendő.

Virág
Virág
 


Virág,

sajnos ezt nem csak a Mávra lehet elmondani, hanem a magyar egészségügyre. De pl. a nővérek nagyon kedvesek voltak ( 1-2 kivétellel) és maximálisan segítőkészek... Pedig ők is tudják, hogy a nagy pénzek az orvosoknál landolnak... Beöntés: nekem nem volt rossz, és nem csak erre gondoltam, nekem nem mindegy, ki nyúl az intim részeimbe, orvost is beleértve :-) Emlitett dokiról nincs véleményem, nem ismerem,nem tudom, kit hogy vizsgál.
A helyzet szerintem is rossz,meg a rendszer is, és jó, hogy ez az egész téma most, de nem mi fogjuk megoldani... sajnos. Azért azt hozzátenném, hogy akinek van választott orvosa, az elvárja, hogy a doki éjjel-nappal ugorjon, ha beindul a szülés - ennek a honorálása a hálapénz. Én nem szivesen szülnék ügyeletesnél, láttam a Mávban a dokikat, nem mindenkinek jön be a stilusa... Szerintem a rendszert kellene megváltoztatni, bár akkora fizetéseket nem tudnának adni az orvosoknak, mint amennyi hálapénzt kapnak... Megoldásra nincs ötletem, ez csak a véleményem volt.
kriszta
 


Hát akkor a lényeget tekintve egyetértünk. Kép
Virág
 


Még annyit tennék hozzá, hogyha orvos vagy szülésznő lennék, a legjobban attól félnék, hogy a babaneten feltűnik a nevem :-) akár pozitív, akár negatív hangnemben....
kriszta
 


Kedves Mindenki,

most ott tartok, hogy ha rámennék a netre - bármelyik kórházra - nincs olyan orvos akinek a neve negatívan még ne jött volna fel. T.-ről, B.-ről is az archivban "szuperlatinuszokban beszéltek", most meg már jönnek a rosszabb hirek. Nem mondom, hogy nem hiszem, nem tudom mi az igazság. A másik oldal soha nem tesz hozzá semmit, csak mi, a panaszos kismamák írjuk le ha "ráléptek a tyúkszemünkre" - és ezzel nem bagatelizálom a dolgokat, tudom, hogy ezek nagyon fontosak minden kismamának. A kérdésem: akkor kit válasszunk? Mert valaki azt írja, hogy XY nagyon jó, aztán rögtön jön a kontra, hogy másnál meg nem használt zselét. Szóval teljesen meg vagyok lőve, átmegyek imátkozó sáskába egész addig míg a gyerekemet a kezembe nem tarhatom egészségesen,és majd vagy a "de meg voltam elégedve XY-nal" vagy a "nem ajánlom senkinek XY-t " társasághoz csatlakozom.
ÁMEN

M kati
m kati
 


Kedves Kati,

szerintem ezért nem kell babanetet olvasni szülés előtt, én is letiltootam róla magamat :-) És az érintettek is olvassák ám :-)
kriszta
 


Kriszta

Ki volt a szülésznő aki neked segitett?

Fiona
még 20 napom van szülésig a MÁV-ban
fiona
 
 


Sziasztok!

Babát várok és a MÁV kórházban szeretnék szülni elviekben dr. Szabó Györgynél. Ha vki szült nála, vagy hallott róla vmit nagyon megköszönném, ha megírná. Előre is köszönöm!
vivam
 
 


Fiona!
Lehet, hogy találkozunk?
Én febr.19-re vagyok kiírva, úgyhogy még bármi lehetKép

Zafi
zafi
 
 


Szia Szilvi!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem jutottam nethez!

2002 májusában szültem Petőnél!
Ha kérdésed van. írj!

KépKépKép
dikó1
 
 


Zafi!
Simán lehet, hogy találkozunk!

Az előző szülésemnél volt egy lány akivel még terhesen összebarátkoztam, de 2 hét volt közöttünk.
Ő egy kicsit később, én pedig 10 nappal előbb szültem, igy egymás mellett találkoztunk a szülőszobán. Aztán egy szobába raktak minket és nagyon jól éreztük magunkat. Kép

Fiona
37+2
fiona
 
 


Zafi, Fiona!

Én is február 19-re vagyok kiírva! Ugyanitt a MÁVban leszek. Lehet, hogy találkozunk. Épp a napokban olvastam vissza és nyomtattam ki, amit pár hónapja ebben a topicban Angi írt arról, mire lesz szükség a kórházban. Ismét nagyon hálás voltam neki.
Veronika 36+4
kóci
 
 


Veronika, Fiona! De jó!Kép
Nagyon bírnám, ha összefutnánk valamelyikőtökkel, vagy akár mindhárman!Kép
Biztos esett már róla szó korábban, ti kinél szültök?

Zafi
zafi
 
 


Nekem Harsányi az orvosom. Kép+ szülésznőnek felkértem Körös Ottiliát.Kép Kép
fiona
 
 


Húú, Fiona, akkor mégsem szeretnék együtt szülni veled, mert nekem is ő a szülésznőm!Kép Majd én jövök egy nappal később, addig foglalj egy ágyat nekem!Kép

Zafi
zafi
 
 


Zafi akkor én probálom egy kicsit előbbre hozni.
Kép
Dobtam neked egy mélt a megadott e-mail-re.
Kép

fiona
fiona
 
 


Fiona!

Szülés után légyszi írd meg a szülésznői tapasztalataidat, mert érdekelne.
Másoktól emlékszem dícsérő sorokra, remélem hasonlóan elégedett leszel te is (és persze Zafi is)
Az orvosodat is vedd majd bele egy-két mondat erejéig!
Köszi: Moncsúr

Jó baba várást nektek!
moncsur@freemail.hu
 


Olyan régen írtam be, kissé elbénáztam az előbb.
Moncsúr voltam
moncsúr
 


"Néhány modern magyar szülészeti osztályon szülőszéket is alkalmaznak, így Miskolcon, a megyei kórház szülészetén, a MÁV-kórházban és a Margit Kórházban is. Az István Kórházban a kádban szüléssel könnyítik a vajúdó nők helyzetét."
KI LÁTTA EZT A BIZONYOS SZÜLŐSZÉKET???
ÉS KI ÜLT MÁR RAJTA??
KÉREM JELENTKEZZEN.
Árnika
 


Árnika!
Én láttam!Kép Már '93-ban is ott volt, akkor az okításon Marton doki dicsérte, a beszélgetéseken a szülésznők nagyon leszólták. És bár előre terveztem, meg szabad is volt, vajúdás közben eszembe se jutott felkéreckedni rá.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Árnika!
Ez egy elektromosan állítható hiper-szuper ágy. Fel lehet állítani teljesen függőleges háttámlával székké is. Ezért mondják, hogy szülőszék.
Nekem, hiába könyörögtem, mégis visszább döntötték kitolás közben és ez nagyon-nagyon rossz volt. Én többet nem szülök rajta, ha csak egy lehetőségem van rá.
Menta
menta
 
 


Dikó!

Pár nappal ezelőtt írtam Neked az e-mail címedre, nem kaptad meg :-(?????
Puszi

Szilvi
soszy
 
 


Fiona és Zafi!

A lehető legjobb szülésznőt választottátok!! Nekem is Ottilia volt a fogadott szülésznőm és ha minden összejött volna, akkor nála szültem volna, de toxémia miatt császármetszéssel hoztam világra a fiamat (2001. aug-ban). Ottilia így is, végtelenül kedves és figyelmes volt, arról nem is beszélve, hogy előtte és utána is leste minden kívánságomat!! Nem hiába, Ő a legjobb szülésznő a Mávban (bár a beosztottai: a nővérkék, nem ezen a véleményen vannak)!
soszy
 
 


Szilvi!

Nem jött a mail, próbáld újra!

Szió!

KépKépKép
dikó1
 
 


Moncsúr
Majd irok élménybeszámolót ha szerencsésen tul leszek rajta. Kép

Soszy
Köszi a pozitiv megerősitést! Miért van az hogy a fönököket sosem szeretik a beosztottak?

fiona
még 16 nap
fiona
 
 


Lányok!

Én egy éve szültem a MÁV-ban, a szülésznőm Józsáné Ani volt, tündéri nő, aki mindent a kismama kényelméért tesz, valamint a méltóságomba sem tiport bele felesleges erélyességgel, viszont határozott volt.
Szóval, aki éppen Őt fogja ki, ha nem választ, nagyon jól fog járni!

Üdv:

Bubusmami
Bubusmami
 


Sziasztok!

Már sokszor elhangzott, de sosem árt ismételni, hogy a MÁV-ban nagyon jó szülésznők vannak, ezt az orvosok is alátámasztják. Én más okokból választottam, és szerintem nem is azért lényeges a szülésznő választás, hogy nehogy rosszat fogjál ki, hanem hogy megismerjétek egymást, megismerje a szülésznő a szülőnő elképzeléseit, kívánságait és ezekben támogassa őt!

Moncsúr! Remélem én is hamarosan beszámolhatok a szülésemről!Kép

Zafi
zafi
 
 


Zafi!
Neked már vannak elképzeléseid, hogy milyen szülést szeretnél?
Beorotva/beöntés?
Labda/kád?
Világos vagy félhomály?
Zenével vagy anélkül?
Fájdalomcsillapitással vagy anélkül?

Én még nem tudom magamról. Vagyis könnyű, laza és gyors szülést szeretnék, de még nem tudom, hogy hogyan.
fiona
fiona
 
 


Dikó!

Megpróbálok újra írni,majd jelezzél vissza, hogy megkaptad-e, jó!?

Fiona!
Nagyon szorítok Neked és kívánom, hogy olyan szülési élményekben legyen részed, mint amilyet elképzeltél!! Ugye majd beszámolsz nekünk róla??
A szülésznő miatt pedig egy percig se aggódjál, mert bárki bármit is mond, Ottilia a legjobb!! Nem véletlenül Ő a fönők a szülészetén!! Ezért valamit le kellett tennie az asztalra, nem!??
soszy
 
 


Fiona!

Köszi előre is a visszajelzést!
Minden jót, könnyű és gyors szülést neked! És persze minden várandósnak!
Moncsúr
moncsúr
 


Fiona!
Én gyakran gondolok arra, hogy kádban kellene szülni, mert nagyon szeretek pancsolni, szeretem a vizet, és a mai napig nagyon jól esik elnyúlni a kádban, bár közben bizonytalan vagyok, hogy szabad-e. engem nagyon ellazít. De tartok attól hogy ez a kórházban csak amolyan meglobogtatott lehetőség, hogy ez sem tilos, de sosem kerül rá sor, és majd engem is lebeszélnek. Szerinted ez igazi választási lehetőség, erősködjek, hogy én ezt szeretném, vagy felesleges?
Veronika
kóci
 
 


Veronika
A kádat és a vizet én is imádom!!!
Nézd meg a pofilomat, ahol még a pocak baba is imádja. Kép
Állitolag a kádban vajúdás van amikor felerősiti a fájásokat (de ezzel egyben hatékonnyá is teszi)
Én is kacérkodtam a gondolattal, de az a baj, hogy még igazi kismama tapasztalatot nem hallottam rola.
Szerintem a dokiknak inkább utban van. Kép

Mára sajnos lebetegedtem. Assszem influenzás leszek. Fáj a szemem és végtagjaim, de nincs magas lázam. Háát ez nem hiányzott. Nem akarok betegen szülni!!!!

Fiona
fiona
 
 


Fiona, Veronika!

Én 4,5 éve, amikor a nagyobbat szültem, akkor vajúdtam kádban, és a MÁV-ban!!! Úgyhogy ez nem szóbeszéd. Teljesen átlagos kismama voltam, az épp ügyeletes szülésznőnél (nem választott), és a szülésznő ajánlotta fel, nem én kértem, de igaza volt!KépKép
1,5 éve, amikor a kicsit szültem, nem került rá sor, de elvileg semmi akadálya nem volt (üres volt a szülészet, a kádas szülőszoba is).
A dokit egyáltalán nem zavarta, mert épp amúgy is vajúdási időben voltunk (csak engedélyt kellett rá kérniük tőle, mert a magzatvíz már elfolyt (burokrepesztésem volt)), amikor csak párszor jön oda megvizsgálni a doki, egyébként a szülésznő figyelt ránk, időnként CTG-zett. Nagyon sok helyen azért nem engedik, mert azt mondják, hogy közben nem lehet monitorizálni a kismamát, és ennyi idő alatt bármi történhet. De jobb helyeket van olyan CTG, amivel ezt meg lehet oldani (olyan, ami az Istvános szülésnél is volt a Szülőszoba c. műsorban, ha láttátok).
Ha van szülésznőtök, akkor beszéljétek meg vele, hogy lehet-e ha épp szabad az a szülőszobaKépKép. Ha igen, akkor feltétlenül vigyetek ti is több nagy puha törölközőt (azért olyat, amit nem sajnáltok, ha valami esetleg lenne vele), kérdezzétek meg, hogy szabad-e bele olyat szert tenni, ami mégjobban segíti a lazítást (pl. illóolaj, aromafürő). (Az Istvános szülésnél volt, de nem tudom, hogy ez tényleg jó-e, mert mi van, ha a mama nem jut ki a kádból???)
Szuperül elllazít a fürdő (nekem csak egy bajom volt vele, és fürdővízben melegkedvelő vagyok, de itt termosztásos volt a csap, emiatt egy bizonyos foknál nagyobbra nem lehetett feltekerni, de az meg nekem még egy kicsit kevés volt, jó lett volna melegebb víz), könnyebb elviselni a méhösszehúzódásokat is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szilvi!

Mail jött és ment!!! Kép

Fiona, Veronika!

Nagyon könnyű szülést kívánk nektek, és ha lehet használjátok ki a kádat! Én nem tudtam, mert infuhoz voltam kötve, de legközelebb már kipróbálnám!

Puszi Dikó

KépKépKép
dikó1
 
 


Én T.Zsoltnál szültem. Úgy gondoltam, hogy harmadik gyermekemnél olyan kórházat választok, ahol gátvédelemmel segítik világra a gyermekem, így még természetesebben, és nagyobb élménnyel szülhetem meg gyermekem.
A 32. héten anyagi okok miatt orvost váltottam, mivel közölte, hogy azután csak magánrendelésen tud fogadni.
Mikor legközelebb mentem 36 hetesen az orvos mondta, hogy egy héttel fiatalabb terhes vagyok, mikor mondtam neki, hogy az UH érték szerint van beírva meg sem nézte azt mondta, hogy az nem számít. Következő héten mikor mentem (kb. 2 óra alatt értünk be) útközben fájásaim lettek, mire beértünk, már 3-4 perces fájásaim voltak, úgy hogy rögtön a szülészetre mentem, ahol megnézték, és egy ujjnyira voltam kitágulva, kb. ekkor du. 2 óra lehetett. Az orvos mondta, hogy még koraszülöttnek számít, ezért megkérdeztem, hogy akkor szedhetek -e be kálciumot, meg magne b-6-ot az orvos azt mondta igen, igy apuval hozattam ,és vettem be. Ezután rendszeresen hallgatták a magzat szívhangját.Kb. 4-5 óra körül a mondta a szülésznő ,hogy menjek át a rendelésre az orvos megvizsgál aki két fájás között megállapította, hogy ilyen puha hassal nem lehetnek igazán erős fájásaim, mondtam neki hogy nekem egyik szülésnél sem voltak igazán erős fájásaim a vajúdás alatt, és hogy egy picit elkezdtem vérezgetni, de azt mondta az csak a vizsgálattól van bár ekkor egyáltalán nem fájt a vizsgálat. Menjek haza, mert valószínű nem lesz baba mivel mindig csak egy ujjnyira vagyok kitágulva. Haza mentünk még este 10-11 körül mikor elaludtam voltak fájásaim, de valamikor éjjel elmultak, és a vérzés is. Másnap délelőtt mikor felkeltem véres nyálkás váladék folyt ki belőlem, és utána megint elkezdtem vérezgetni, felhívtam az orvost, de azt mondta ,hogy ha nem jelentős a vérzés akkor nem kell bemenni, feküdtem és délutánra elmult a vérezgetés. Ezután hetente mentem ctg-re, és írtam egy szülési tervet,amiben leírtam, hogy szeretnék természetes úton szülni, gyógyszereket, és oxytocint, ne adjanak vajúdás alatt, és ne repesszenek burkot, szeretetnék gátvédelemmel szülni, és kaphassam meg szülés után a gyermekem, amit az orvos elolvasott és mondta, hogy ott általában így szokott lenni, azért a kiskönyvembe is betettem. A 38.hléten mikor CTG-re mentem egy idősebb nővér végezte nem az aki előzőleg, mondta hogy ez nagyon lapos, mikor megkérdeztem,hogy az mit jelent akkor azt mondta, hogy valószínű alszik, kb. 1 óra múlva újra feltették a CTG és arra azt mondták, hogy az már jobb lett, de az orvos ezután olyán fájdalmasan megvizsgált, hogy a széken majdnem teljesen felmásztam mire abbahagyta. 1 hét múlva épp aznap mikor kellett volna mennem, hajnál 3 óra után valamikor felébredtem és éreztem hogy fájásaim vannak elmentem fürödni, és a fájásaim figyeltem amik kb. 14-15 percenként jöttek. Kb 5-kor szóltam a férjemmnek, hogy menjünk be a kórházban, mert féltem nehogy későn érjünk be, ha nagy a forgalom miatt, mivel kb. 70 km-re laktunk(úgyanis mindenki azt mondta,hogy a 3.gyerekkel sokkal gyorsabban szülnek meg és lehet,hogy nem fogok beérni). Mikor beértünk az orvosnak elmondtam, mi van aki megvizsgált ami nagyon fájdalmas volt, szinte már megint majd kimásztam a székből mire abba hagyta a vizsgálatot. Mondta hogy 2 ujjnyira vagyok kitágulva, és most a legideálissabb a burokrepesztéshez, én mondtam neki, hogy én nem szeretnék burokrepesztést. Szemmel láthatóan nem tetszett neki, végül mondta, hogy őneki mindegy úgyis ügyeletes és bent lesz este 7-ig. Ezután mondták hogy leborotválnak ,és kapok beöntést, mire megkérdeztem,hogy nem korai ez még mivel csak 10 perces fájásaim vannak, de nem kaptam választ.A ctg vizsgálatnál mondták, hogy olyan nagyon fent van a baba szívhangja, mint a faros babáknak, mire megkérdeztem hogy nem lehetne -e ultrahanggal megnézetni, de azt mondták, hogy ott nincs ultrahang. A vajúdás alatt a szülésznők mondták, hogy igyak és egyek nyugodtan, először csak ittam enni nem ettem, de mivel többször is mondták, hogy egyek nehogy elgyengüljek, ezért ettem egy szendvicset. Épp akkor jött az orvos aki felháborodva mondta, hogy így sose fogok megszülni ha itt eszegetek, és szóljak ha majd megvizsgálhat. Mikor megettem kerestem az orvost,de mondták a szülésznők ,hogy elment majd kértem őket, hogy szóljanak neki. 11 óra körül megvizsgált ami megint fájt bár most nem annyira mint az előző, de alvadt vér jött ki belőlem, amire azt mondta az orvos ,hogy attól nem kell megijedni ez természetes. Mondta hogy három ujjnyira vagyok kitágulva, és kezd a méhszáj elsimulni. Mondtam neki, hogy a szülésznők mondták a ctg-nél hogy olyan magasan van a baba szívhangja, mint a faros babáknak azt mondta,hogy ez azért van mert nem megfelelő a tágulás, és burkot kéne repeszteni, de én mondtam hogy nem szeretnék burokrepesztést. 3-4 perces fájásaim voltak, és eddig 1-2 óra körül mindig megszültem. Mire kérdezték, hogy előző terhességemnél nem volt burokrepesztést, mondtam hogy de volt közvetlen a szülés előtt, mert azt mondták, hogy másképp burokba születne, mire közölték, hogy akkor nem kellene félnem tőle, én mondtam hogy nem félek tőle csak nem szeretném ha lenne.. Kb 1 órakor vizsgált újra az orvos először azt mondta, hogy eltünt a méhszáj, majd közölte, hogy mostmár tényleg meg kellene a burkot repeszteni, mert nem megfelelő a tágulás, végül mivel az orvos annyira erőlködött hagytam hogy repesszék meg. Elkezdett belőlem ömleni a magzatvíz az orvos még megnyomkodta a hasamat, majd mondta hogy menjek ctg-re, tettem be egy ultra éjszakai betétet, de pillanatok alatt átázott pedig amikor az első terheségemmel burokrepedéssel mentem be a kórházig nem ázott át, és akkor egyből lefektettek fel sem kelhettem, nehogy a ködökzsinor előre essen. Mondtam az orvosnak hogy ki kellene cserélnem,de azt mondta maradjak csak. Mikor a ctg-t levették, már egy kis tócsa lett alattam, alig bírtam elmenni a mosdóig közben a férjemmel hozattam legerősebb TENA betétet, mert azt mondták az a jó, bár egy idő után nekem az is átázott. Következőleg a szülésznő vizsgált meg. Alig tudtam felszállni a vizsgálóra úgy folyt a magzatvízem. Hiába mondtam neki hogy nagyon fáj amit csinál, csak annyit mondott hogy amikor az orvos csinálta nem fájt, mondtam de az is fájt, azt mondta hogy meg akarja várni a fájásom, hogy mennyire megy le a feje olyankor. Szőrnyű volt alig bírtam a fájdalomtól megmozdulni utána. Mondtam hogy szeretnék elmenni zuhanyozni, mire mondta hogy akár kádban is vajúdhatok, de azt nem akartam mert féltem mivel úgy tudom ilyenkor már nagy a fertőzésveszély. Ezek után először elmúltak a fájásaim, majd kb.1 óra múlva olyan erős fájásaim lettek, hogy nem bírtam állva maradni. Legközelebb mikor vizsgált az orvos mondta, hogy így másnapra se fogok megszülni, mert fájásgyengeségem van, hiába mondtam neki hogy nekem egyik terhességemnél sem voltak ilyen erős fájásaim, és nem szeretnék infulziót a gátvédelem miatt sem, végül mégis infulziót kötött be. Kiment az orvos a nővérekkel beszélni, hogy hol lesz majd értesítsék ha lesz valami. De akkor rögtön elindult a szülés. Borzasztó rosszul lettem hányingerem lett amire azt mondta a szülésznő hogy nem csodálkozik rajta. Az orvos bejött és mondta, hogy nyomjak, nekem meg csak a fájdalomtól remegtek a lábaim meg sem tudtam mozdulni, mire az orvos kiparódizált, hogy nem úgy kell csinálni, ahogy én csinálom. Persze amikor megjöttek az igazi tolófájások már nem volt gond, bár az orvos ekkor is csak azt mondta, hogy nyomjam még, amíg a szülésznő nem szólt már többedszerre, hogy így nem fog menni a gátvédelem. Bár ez már későn lehetett, mert végig repedtem 8 vagy 9 varratom lett.
Persze a beöntésnek semmi hatása nem volt már, és én éreztem kínosan magam főleg mikor párnap múlva a nővér kérdezte, hogy kaptam –e beöntés, és mondta, hogy ja maga nem kapott.
Utána a korházi napokat is végig izgultam, mivel először véres magzatvizet öklendezet a pici, utána meg kb. egy egész napon át egyáltalán nem kelt fel szopni, hiába ébreszgettem, azután meg besárgult, és a kórlapját is csak pár nap után csinálta meg valami miatt a doki.
Utána már rendes volt az orvos, én meg voltam olyan hülye, hogy még azt a pénzt is odaadtam, amit előre megbeszéltünk a férjemmel, bár ebben az is közre játszott, hogy az előző szülésemnél gondok voltak a szülés után, és féltem, hogy esetleg, ha nem adok pénzt nem törődnek velem.
Mikor a 6 hetes vizsgálatra mentem ő volt ügyeletben, épp egy császármetszésre készültek a másik ügyeletes doki mondta, hogy majd ő bemegy helyette, de ő mondta hogy nem kell mindjárt kész van. Bent azért megkérdeztem, hogy miért tágított kézzel, mire ő azt mondta, hogy ő nem tágított ez az én egyéni érzékenységem. Mire én mondtam, hogy már két gyereket szültem, és eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam, és nekem minden egyes fájdalmas vizsgálat után egy időre megszűntek a fájásaim. Erre azt mondta, hogy mindenki másképp reagál a dolgokra, és általában minden nő minél hamarabb meg akar szülni.
Szóval így jobban átgondolva a dolgot a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem lett komplikáció, pl. a köldökzsínor nem esett előre, főleg mikor nem is volt a közelben orvos.
Szerintem nem az a megoldás, hogy határozottak vagyunk, hogy mit akarunk, mert attól csak ingerült lett az orvosom, hanem az orvosnál kell utánanézni, hogy ha valaki nem szeretné, hogy feleslegesen beavatkozzanak a szülésében. Nekem az előző két szülésemnél ilyen problémám nem volt úgy, hogy nem is gondoltam erre, de most már kezdem azokat is megérteni, akik azt mondják, hogy nem akarnak korházban szülni.
Déva
Névtelen
 


Sziasztok!

Veronika! Ezen a kádban szülésen már én is gondolkodtam, de majd az adott szituációra bízom inkább a dolgot! Az elsőnél nagyon terveztem, hogy mi mindent ki akarok próbálni (labda, kád stb...) aztán olyan gyorsan zajlottak az események, hogy semmire nem volt idő. Úgyhogy majd meglátjuk, de nyitott vagyok mindenre, ami könnyíthet rajtam!

Fiona!
Engem a beöntés, borotválás nem zavart, a félhomály az nagyon tetszett, zenét nem igényleg. Nem jut eszembe olyan zene, amit jóléesne szülés közben hallgatni.
Fájdalomcsillapítást most sem szeretnék. Bár nem mondom, az elsőnél voltak pillanatok, amikor másképp láttam, de nem bánom, hogy nem kértem. (mondjuk nem is kaphattam volna).
Aztán majd meglátjuk!

Zafi
zafi
 
 


Kedves Kata!

Nem azért szólok hozzá a témához, hogy a lelki békédet újra felborítsam: már régóta szerettem volna erről írni, mert engem is foglalkoztat! 2002. július 5-én szültem a MÁV-ban, Bancziknál. Választott dokim volt, és mindig nagyon szerettem a furcsa modorával együtt is. A 37. héten CTG-re mentem Irénhez a szülőszobára, ezután a dokihoz vizsgálatra. Irén búcsúzóul felkészített rá, hogy a vizsgálat fájdalmas lesz, és el is magyarázta, hogy mit fog csinálni a Banczik. / nem vagyok orvos, a felét sem értettem, csak annyit, hogy valami hártyát akar valahonnét leválasztani./ A vizsgálat előtt dokikám csak annyit mondott: Kapaszkodjon! Iszonyú volt... A döbbenettől teljesen lebénultam, nem kérdeztem semmit, csak hazavánszorogtam. Egy hét múlva félve kérdeztem Irént, hogy megint AZ lesz? Persze, egészen a szülésig. /Nem értettem: mindig visszamegy a hártya? Akkor mért nem elég a 39. héten ezzel vacakolni? / Mondtam, hogy nem hagyom, erre Irén nevetett, hogy azt a dokival nem lehet megcsinálni. Megpróbáltam, és nyertem! Először csak szerettem volna tudni, hogy mért van erre szükség, erre az volt a válasz, hogy mostanában túl sok betege végzi a műtőben, mert nem indul meg a szülés időben, és elöregszik a lepény. Én mondtam, hogy ha a baba érdeke, akkor csinálja, egyébként ne. Sértődötten ledobta a kesztyűjét, Öltözzön felszólítással. Végül egy sima vizsgálat lett belőle, mindent rendben talált. / ez volt kedden, pénteken indult be a szülés/ Annyira nem lehetett fontos az a vizsgálat, ha ilyen könnyen lemondott róla! A szülésem egyébként tökéletes volt, csodálatos emlék maradt, és a dokival sincs semmi bajom, a többieket is nála szeretném szülni. Ez csak egy tüske volt bennem, ami azóta is motoszkált, és én is csodálkoztam, hogy csak velem csinálta? / akárkit kérdeztem, negatív választ kaptam./ A tanulság számomra annyi: ki kell magamért állnom, nem lehetek kiszolgáltatott csak azért, mert nem ismerem a szülészet minden csínyját-bínyját, és be lehet magyarázni nekem mindent. Ennyi, bocs a hosszúságért!
Megyek aludni.

Jucus
Jucc
 


Kedves Jucus,

Na tessék ! Csak előkerülnek az "ugyanebben a cipőben járó" kismamapajtások. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy Banczik doktor valamiért utál engem...:-(

Azok után a "borzalmas vizsgálatok" után nekem is magyarázott mindenfélét, de annyira remegtem tetőtől-talpig, hogy abszolut nem tudtam odafigyelni rá.

A 6 hetes kontrollnál megkérdezte, hogy volt-e már házasélet. Mikor mondtam, hogy még nem, mosolyogva megkérdezte, akkor most ő veszi el a szüzességemet? Jól meglepődött, mert egyből rávágtam: Ó, azt már régen elvette, amikor azokat a "borzalmas vizsgálatokat" megcsinálta.

Mindegy, ami történt megtörtént, én azért továbbra is kitartok mellette. Próbálok..

Szia,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Köszi Beszti a biztatást a kádhoz, megnyugtat, hogy ezt is választhatom. Mondjuk én is a jó meleg vizet szeretem. De ha a szülőszobán amúgy is jó meleg lesz?!
Zafi, Fiona: majd én is inkább ráhagyatkoznék arra, ahogy alakul. De zene, az előre láthatólag jó volna. A kedvenceim, amikre automatikusan himbálózok, billegetem a fejem.
Fiona, gyógyulj meg a szülésig!
Veronika
kóci
 
 


Sziasztok!

Ugy néz ki, hogy mára sokkal jobban lettem. Ettöl ugy feldobodtam, hogy most nem akarok mindenáron megszülni. Kép
Beszti, Köszi a kádas tájékoztatást. Most már én is kacérkodok a gondolattal.

Zafi, Vera!
Én labdázni mindenképpen szeretnék, mert itthon is szoktam ücsörögni nagy labdán és nagyon érzem hogy szépen tágitja a gátat. Remélem ott és akkor is igy fogom érezni.
Zenére nekem sincs ötletem. Söt ha nekem bajom van, akkor inkább idegesit a zaj. Persze ha hirtelen előkapnak ott egy bevált kazettát, akkor kipróbálom.
Fájdalomcsillapitást egyenlőre nem kérek, de tudom, hogy lesz egy olyan pont, ahol nagyon ki fogok akadni. (előző szülésből visszamaradt katartikus élmény)

Nekem még sosem fájt a méhszájvizsgálat, sőt alig veszem észre. Mondjuk nekem most még zárt a méhszáj ezért nem annyira érzékeny.

Előző szülésemnél olyan "szerencsés" helyzetben voltam, hogy minden doki aki arra (ügyeletes, osztályos orvos, a választott orvos, meg még aki arra jött) sétált rendszeresen megvizsgálta a méhszájamat. Ekkor egy kicsit éreztem, de nem volt nagyon kellemetlen.
Egy utolsó vizsgálatnál viszont felsikitottam és akkor azonnal át is hivták a másik szobábol a dokimat és indult a szülés. Azt hiszem akkor a beszorult méhszáj-gyürüt sikerült kipattintania a szülésznőnek. (ez nem volt igazán profi orvosi meghatározás, de kb. ez történhetett)

Ma voltam UH- n és CTG-n. Baba most 3500g és a feje (BPD) 97.

Fiona
38+1
fiona
 
 


Déva!
Eddig én is gondolkodtam, hogy T.Zs-t választom, de amit leírtál nem tul biztató.
Azt szeretném megkérdezni, hogy gond volt a babával, vagy veled amiért az orvos ragaszkodott a gyorsításhoz?
Szülésznőt is választottál, mert ezen én is gondolkodtam, hogy lehet, hogy azt is kellene.
Agica
 


Üdvözlök minden boldog kismamát!
Én is a topon éreztem magam tegnap, különösen a múlt heti fáradékonyságomhoz és járási zavaraimhoz képest. Csak most meg a hasam legteteje ég, szúr. Lehet, hogy most tetőzik a pocakom. Én azt hittem, lassan leszáll már. Néha egészen olyan alacsonynak néz ki.
Ugye, milyen szépen esik a hó?
Veronika 37+2
kóci
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?